Ръстът на в пандемичната 2020 г. започна да се ускорява

Ръстът на в пандемичната 2020 г. започна да се ускорява ...

......... част от клиентите на кредитните консултанти в момента са хора, които досега са живеели под наем и в един момент сметките им са показали, че ще им е по-изгодно да купят жилището макар и с кредит. “Напоследък почти всеки втори клиент при мен е с такъв казус”, категоричен е експертът.


На база на данните от месечните отчети за касово изпълнение

На база на данните от месечните отчети за касово изпълнение ...

......... и по европейските средства в размер на 187,9 млн. лева. Размерът на фискалния резерв към 31.10.2020 г. е 13,2 млрд. лв., в т.ч. 13,1 млрд. лв. депозити на фискалния резерв в БНБ и банки и 0,1 млрд. лв. вземания от фондовете на Европейския съюз за сертифицирани разходи, аванси и други.


Водата в София поскъпва от 2021 г. Столичани ще плащат

Водата в София поскъпва от 2021 г. Столичани ще плащат ...

......... инвестиции, коментираха от КЕВР. От там уточниха, че през 2019 г. е изтекъл 3-годишният регулаторен период, след който е направен анализ на състоянието на всички дружества. На четвъртата година законът позволява КЕВР да предложи корекция на цените на тези ВиК оператори, които не са изпълнили плана си, допълниха от регулатора.


Министърът на труда и социалната политика допълни заповедта за затворените ...

......... да задържат работниците, за които искат финансиране от държавата, толкова време, колкото са получавали пари от държавата. Желаещите да ползват компенсации трябва да предоставят на работодателя си писмена декларация по образец, в която посочват периода за ползване на неплатен отпуск и банковата си сметка, по която да се изплащат средствата.


Осем банки са определени като "други системно значими институции" за ...

......... Първа инвестиционна банка буферът става 1% от рисковите експозиции.  При Обединена българска банка, Пощенска банка и Райфайзен банк– съотношението е 0,75%, а при Българската банка за развитие и Централна кооперативна банка е 0,50%. Решението е взето на Управителен съвет и е съгласувано с всички компетентни европейски институции, съобщават от БНБ.


Нямa ocнoвaниe дa пocкъпнe рибaтa прeди Никулдeн, кaзвaт търгoвцитe в

Нямa ocнoвaниe дa пocкъпнe рибaтa прeди Никулдeн, кaзвaт търгoвцитe в ...

......... купувa. "Прeдимнo пo Никулдeн ce купувa шaрaн, зaщoтo имa тaкaвa трaдиция", кoмeнтирa тя. Въпрeки чe мoрeтo бeшe щeдрo, трaпeзaтa нa Никулдeн нямa дa e пo-eвтинa. "Мoжe дa ce кaжe, чe шaрaнът държи eднa цeнa. Oт 4-5 гoдини нямa никaквa прoмянa, чeрнoкoпът и зaргaнът cъщo", дoпълни Рoceн Тoдoрoв пред "Бългaрия oн eр".Емисиите на парникови газове в ЕС-27 през 2019 са намалели

Емисиите на парникови газове в ЕС-27 през 2019 са намалели ...

......... което е със 7 процентни пункта повече от отчетената през 2018 г. стойност от 70 %. Освен това финансирането на все по-голям брой проекти на ЕС в областта на климата се извършва чрез осребряване на квоти за емисии в рамките на програмата NER 300, Фонда за иновации и Модернизационния фонд.


По предварителни данни през третото тримесечие на 2020 г. инвестициите 

По предварителни данни през третото тримесечие на 2020 г. инвестициите  ...

......... изграждане на предприятие за производство на каменна вата, който ще се реализира в община Търговище.  Инвестицията е за 6 770 000 лв., като ще бъдат разкрити нови  49 работни места. Инвестиционният проект предвижда изграждане на завод за производство на каменна вата от базалт с капацитет 10 000 тона на година.


От утре до 06.12.2020 г. Българска агенция по безопасност на ...

......... При натискане с пръст, вдлъбнатината трябва да изчезне бързо. БАБХ призовава потребителите да купуват риба от регистрирани обекти, за да не се излагат на риск. При съмнения за нередности или за безопасността на храната гражданите могат да подават сигнали онлайн през сайта на БАБХ или на телефон 0700 122 99.


Texнoлoгиитe нaпpaвиxa живoтa нacpeд пaндeмиятa пoнocим. И ĸoгaтo ce зaвъpнeм

Texнoлoгиитe нaпpaвиxa живoтa нacpeд пaндeмиятa пoнocим. И ĸoгaтo ce зaвъpнeм ...

......... ycлyгитe и нoвитe cи тeлeвизopи, oт възмoжнocтитe зa дocтaвĸa нa xpaнa, или щe ce въpнaт в пpeтъпĸaнитe ĸинocaлoни cъc cĸъпи билeти и пyĸaнĸи? Дaли щe зaпaлят ĸoлaтa, зa дa oтидaт дo мaгaзинa, ĸъдeтo нямa cъщия избop, ĸaĸтo в пpилoжeниeтo нa тeлeфoнa? Ha тeзи въпpocи дo гoлямa cтeпeн oтгoвopът e "нe".


Гърция удължи забраната за влизане на граждани на трети държави

Гърция удължи забраната за влизане на граждани на трети държави ...

......... лица, живеещи в Гърция, влизане на лица по необходими професионални или медицински причини, които имат специални документи, както и шофьори на камиони и транзитни болнични превозни средства и др. Според МВР това решение е публикувано в "Официален вестник на Гърция" и ще влезе в сила тази вечер в полунощ.  Компаниите от общото застраховане у нас регистрираха брутоприходи в размер

Компаниите от общото застраховане у нас регистрираха брутоприходи в размер ...

......... 3 на компаниите на база брутоприходи ДЗИ-Животозастраховане" - 26,4% "Булстрад живот ВИГ" - 26,3% "Алианц България живот" - 20,8% Изплатените обезщетения за седеммесечието достигат 105 003 999 лева, като 64% от тях са  по застраховка "Живот" и рента. Печалбата на животозастрахователите към края на месец юли достига 19,5 млн. лева.


Поздравявам Ви за реализацията на дългогодишната идея за учредяване на

Поздравявам Ви за реализацията на дългогодишната идея за учредяване на ...

......... сродни права. Според тях в момента има неравноспоставеност между представителите на сектора и апелират за диалог, с посредничеството на Министерството на туризма, за решаване на този проблем. Тема на разговорът бе и създаването на туристически информационен център в Националния дворец на културата, като бе представен напредъка по реализацията на идеята.


За период от два месеца - от 1 декември до

За период от два месеца - от 1 декември до ...

......... въздухоплавателно средство, което е кацнало на територията на Република България, членовете на кабинния екипаж, обслужвал пътника с COVID-19, не се планират за следващ полет, като се поставят под карантина за срок от 10 дни с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощено от него длъжностно лице.


На официална церемония Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател

На официална церемония Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател ...

......... Петя Димитрова. Наградите „Банкер на годината“, които традиционно се организират от в. „Банкер“, се провеждат за двадесет и седми път и отличават най-успешните банкови мениджъри в страната, които през годината са показали забележителни мениджърски умения, а управляваните от тях институции отчитат ръст във финансовите резултати по всички пет показателя.  


Предпазна маска и телефон – това може да е всичко

Предпазна маска и телефон – това може да е всичко ...

......... възрастовата група 24-45 г. (64%). Всеки четвърти, който използва дигитални портфейли, прави по над 20 трансакции на месец. Най-често плащанията се правят в супермаркети за ежедневни покупки (41%). Моловете в големите градове, както и бензиностанциите и аптеките в цялата страна са сред другите обичайни места за плащане с дигитален портфейл.Предпазна маска и телефон – това може да е всичко

Предпазна маска и телефон – това може да е всичко ...

......... от ежедневни дребни разходи, включително за кафе, до по-големи сметки за подаръци, техника или обзавеждане за дома. Най-често плащанията се правят в супермаркети за ежедневни покупки (41%). Моловете в големите градове, както и бензиностанциите и аптеките в цялата страна са сред другите обичайни места за плащане с дигитален портфейл.  


През ноември 2020 г. стопанската конюнктура в страната се оценява

През ноември 2020 г. стопанската конюнктура в страната се оценява ...

......... бранша, недостатъчното търсене и факторът „други“ продължават да са основните фактори, ограничаващи дейността, като през последния месец се наблюдава нарастване на отрицателното влияние на първите два фактора. По отношение на продажните цени в сектора на услугите преобладаващите очаквания на мениджърите са те да запазят своето равнище през следващите три месеца.


Общата смъртност в страната е започнала да нараства спрямо предходната

Общата смъртност в страната е започнала да нараства спрямо предходната ...

......... мога да определя дали причината е в това, че имаше пандемия или причините продължават да бъдат тези, които са в последните десет години – хората искат по-добри условия на живот, на работа, заплащане, детска грижа, образование – всички тези неща, които ги карат да имат повече деца“, коментира Магдалена Костова.


В предстоящите месеци - декември, януари и февруари - изтича ...

......... да бъдат закупени до 30 дни предварително на интернет платформата Vinetki.bg, както и в мобилното приложение TollPass.bg. Цените и периодите на валидност остават без промяна - уикенд винетка за 10 лв., седмична – за 15 лв., месечна – за 30 лв., тримесечна – за 54 лв, годишна за 97 лв.


Още днес ще сезираме РЗИ, Комисията за защита на потребители

Още днес ще сезираме РЗИ, Комисията за защита на потребители ...

......... се поддават на изкушенията да заобикалят законите. Тази зима ще разчитаме на българските туристи и на тези от балканските страни, затова е важно всички туристи да са сигурни, че когато отиват на почивка, то това място отговаря на всички сериозни и високи изисквания за безопасност и хигиена, посочи още министърът.


Софийският оперативен щаб се очаква да обсъди днес предложението на

Софийският оперативен щаб се очаква да обсъди днес предложението на ...

......... Ако то бъде прието последният курс на градските линии ще е в 22 часа, а на крайградските в 22,30 часа. „Зоните ще работят. Нямаме намаление на каквито и да е било превозни средства. Пролетта, когато затворихме зоните, се получи доста голямо струпване и това повече попречи, отколкото помогна", допълни Фандъкова.


От днес започва кандидатстването по новата мярка „Запази ме“ за

От днес започва кандидатстването по новата мярка „Запази ме“ за ...

......... в рамките на 10 дни, след което в петдневен срок парите ще бъдат превеждани по сметките на служителите. Право на подпомагане, но по друга мярка ще имат и родителите на деца до 14 годишна възраст, които се обучават дистанционно, като за целта няма да е необходим документ от учебното заведение.


7 от 10 потребители на устройството успяват да спрат изцяло

7 от 10 потребители на устройството успяват да спрат изцяло ...

......... обръщат при въпроси, свързани с технологията и науката зад бездимните продуктии, към центъра за обслужване на клиенти и консултантите на компанията. Бутиците на марката IQOS в страната остават отворени за съдействие на клиентите./ с изключение на тези в търговските центрове и моловете, които няма да оперират заради наложените извънредни мерки./


739 са новите случаи на Covid-19, установени през изминалото денонощие

739 са новите случаи на Covid-19, установени през изминалото денонощие ...

......... установени през изминалото денонощие в страната, при направени 1965 PCR теста. Положителните проби са близо 38% от направените изследвания. На лечение в болница остават 6900 души, 430 от тях в интензивни отделения. 65 души са починали, оздравелите са 815, сочат данните на Единния информационен портал. Активни остават 90 078 случая.


“ бяха първите, които привлякоха вниманието на търсещите второ жилище

“ бяха първите, които привлякоха вниманието на търсещите второ жилище ...

......... членове на тази група ако се съди по обявите, са хора, които търсят селски имот, но нямат много средства и предлагат да го потегнат срещу ползването му временно или постоянно. Трети пък искат да изпратят възрастните си родители да живеят на чист въздух в планинско село, а нямат такъв имот.


От 1 януари доставките на срещу Covid-19 да се облагат

От 1 януари доставките на срещу Covid-19 да се облагат ...

......... двойното оскъпяване на главницата при просрочие, остана неяснота около правните измерения на казуса. The New York Times: Коронавирусът няма да спре да се развива, когато ваксината пристигне Коронавирусът не се превръща във различни форми като грипния вирус. С течение на времето той може да стане устойчив на ваксини. Това ка...


Опрощаване на дългове в Евросъюза е изключено, въпреки рецесията и

Опрощаване на дългове в Евросъюза е изключено, въпреки рецесията и ...

......... фискалните правила по-адекватни на новата реалност", заяви Джентилони пред телевизия РАИ."Новата реалност" е, че към края на следващата година средният размер на държавния дълг в еврозоната ще е 103% от брутния вътрешен продукт.По действащите правила, които бяха суспендирани от Брюксел само временно, това съотношение трябва да бъде сведено под 60%.


След като затвори заради пандемията през месец март най-известните си

След като затвори заради пандемията през месец март най-известните си ...

......... държавните служители в базовия лагер. В същото време Анг Тшеринг Шерпа се притеснява, че икономическите трудности в света, най-вече в САЩ и Европа, могат да доведат до спад в броя на новите резервации. "Бих казал, че имам смесени чувства, но в същото време съм оптимист за 2021 година", допълва той.


От 1 януари доставките на ваксини срещу COVID-19 да се ...

......... тази година, като все още не е преодоляно и ветото, наложено от президента Румен Радев заради промените през този закон в режима на бързите кредити. Въпреки че със закона за бюджета за догодина беше направена корекция върху двойното оскъпяване на главницата при просрочие, остана неяснота около правните измерения на казуса.


От 1 януари доставките на ваксини срещу COVID-19 да се

От 1 януари доставките на ваксини срещу COVID-19 да се ...

......... година, като все още не е преодоляно и ветото, наложено от президента Румен Радев заради промените през този закон в режима на бързите кредити. Въпреки че със закона за бюджета за догодина беше направена корекция върху двойното оскъпяване на главницата при просрочие, остана неяснота около правните измерения на казуса.  


Facebook група на родители настоява училищата да продължат да бъдат

Facebook група на родители настоява училищата да продължат да бъдат ...

......... „Вярваме, че с общи усилия проблемите, които съществуват, ще бъдат преодолени. Отново ще кажа, че важното в случая е спасяването на човешки животи”, добави Цветина. Основните проблеми при осигуряването на онлайн обучение е слабата на места интернет връзка. Социално-слабите семейства изпитват затруднения, каза тя и призова да бъдат подпомогнати.  


"Бюджетите трябва да се коментират от хора, които имат необходимото ...

......... Сегашният финансов министър Кирил Ананиев беше зам. финансов министър по това време и отлично знае какви лишения и трудности сме преодолели, за да изведем страната от финансовата катастрофа на управлението на Жан Виденов. Не знам защо сега се е съгласил да дестабилизира в такава степен бюджета на страната", каза той.


Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил ...

......... и то веднага. Велев посочи, че все още не са компенсирани бизнесите от първата вълна на коронавируса. За малките предприятия не е стартирала мярката, а за средните предприятия изобщо не е започнало разплащането, отчете той. Отпускат се 156 млн. лв. в подкрепа на бизнеса Мерките ще бъдат подпомогнати от НАП


Грешка ще е ако не се и то веднага, а

Грешка ще е ако не се и то веднага, а ...

......... само 173 млн. за микропредприятията, за малките още не е стартирало”, заяви още той. България е на последно място по помощи за бизнеса в ЕС, твърдят от БСП От БСП констатират, че решенията за отпускане за безвъзмездната финансова помощ при опростени правила, са взети без оглед на нуждите на... Още:


Грешка ще е ако не се компенсират затворените бизнеси и

Грешка ще е ако не се компенсират затворените бизнеси и ...

......... достигнали само 173 млн. за микропредприятията, за малките още не е стартирало”, заяви още той. България е на последно място по помощи за бизнеса в ЕС, твърдят от БСП От БСП констатират, че решенията за отпускане за безвъзмездната финансова помощ при опростени правила, са взети без оглед на нуждите на...


Бюджетът е разчетен така, че да може да се изпълнява

Бюджетът е разчетен така, че да може да се изпълнява ...

......... този ресурс, който евентуално би се отстъпил на общините, в момента се финансира публичния сектор, включително и по-голямата част от техните дейности". Той заяви, че се работи съвместно с общините, изготвят се оздравителни планове с мерки за подобряване на управлението и за повишаване на приходната част, за да се стабилизират.


Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настоява да бъде преразгледана ...

......... една от индустриите, които може да изведе националните и общностната икономики от изключително тежката криза. И да се реши коя от двете алтернативи ще бъде приложена – ще бъдат отворени само за гости на хотелите заведения в тях или секторът на гостоприемството ще бъде включен в обхвата на предвидените компенсации."


Международният валутен фонд (МВФ) няма да отпусне транш на Киев

Международният валутен фонд (МВФ) няма да отпусне транш на Киев ...

......... на годината. Механизмът за бързо финансиране на МВФ е предназначен да предоставя спешна помощ на членовете на фонда, той се използва за финансова подкрепа в контекста на пандемията COVID-19. Както бе съобщено през април от управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева, повече от сто държави са кандидатствали за такава подкрепа.


Престижната рейтингова агенция Standard & Poor`s прогнозира бързо възстановяване на

Престижната рейтингова агенция Standard & Poor`s прогнозира бързо възстановяване на ...

......... фискална консолидация, както и подобрение във външните баланси, надхвърлящи очакванията на агенцията. Сред факторите, които биха довели до понижение на рейтинга са задълбочаване на икономическия спад или забавяне на възстановяването, които от своя страна ще доведат до по-продължителна фискална консолидация и нарастване на публичния дълг през следващите две години.  


Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева издаде заповед,

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева издаде заповед, ...

......... за работодателите и броя на техните работници и служители, които са одобрени или неодобрени за изплащане на средства до 2 работни след вземането на решение за това. Компенсациите ще се изплащат до 5 работни дни след одобрението на подаденото заявление. Подробна информация за начина на кандидатстване за компенсации вижте тук.


3327 са новите случаи на коронавирус у нас. Според данните

3327 са новите случаи на коронавирус у нас. Според данните ...

......... 44 - при друг медицински персонал. От днес с влезлите в сила снощи нови мерки хранителните магазини не допускат хора под 65-годишна възраст в интервала 8,30 ч. - 10.30 ч. „Зелен коридор“ за аптеките няма да има. Това е една от новите противоепидемични мерки, които ще важат до 21 декември.


Вицепремиерът и мининстър на туризма Марияна Николова обяви в студиото

Вицепремиерът и мининстър на туризма Марияна Николова обяви в студиото ...

......... си позволил риск или грешка, които могат да ударят целия сектор", подчерта министърът. Изчисленията показват, че при пълен локдаун в зимния туризъм загубите ще възлизат на около 1 милиард лева. "Отчитаме значителен спад на резервациите. Към настоящия момент той е около 40%. Отново ще разчитаме на вътрешния туризъм", обяви Николова.


Продължаваме да подпомагаме българските производители. Държавен фонд „Земеделие“ изплати 72,4

Продължаваме да подпомагаме българските производители. Държавен фонд „Земеделие“ изплати 72,4 ...

......... от сумата стопаните ще получат в началото на следващата година. Помощта се предоставя под формата на намаление на акцизната ставка на газьола, който се използва в селскостопанско производство в секторите „Растениевъдство“ и „Животновъдство“. Ценим високо усилията на трудещите се в тази сфера и ще продължим да им помагаме", добавя Борисов.


Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings потвърди дългосрочния и краткосрочния

Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings потвърди дългосрочния и краткосрочния ...

......... както и подобрение във външните баланси, надхвърлящи очакванията на агенцията. Сред факторите, които биха довели до понижение на рейтинга са задълбочаване на икономическия спад или забавяне на възстановяването, които от своя страна ще доведат до по-продължителна фискална консолидация и нарастване на публичния дълг през следващите две години. Темата продължава .


18 бългapcĸи ĸoмпaнии ce нapeждaт cлeд 500-тe нaй-гoлeми в peгиoнa

18 бългapcĸи ĸoмпaнии ce нapeждaт cлeд 500-тe нaй-гoлeми в peгиoнa ...

......... тъpгoвия). Oт дpyгa cтpaнa нaй-гoлям pъcт в oбopoтa e peгиcтpиpaн в тeĸcтилнaтa индycтpия и cтpoитeлcтвoтo. Haй-гoлямaтa ĸoмпaния в ЦИE пpoдължaвa дa бъдe пoлcĸият eнepгиeн гигaнт РКN Оrlеn, cлeдвaн oт чeшĸият aвтoмoбилeн пpoизвoдитeл Ѕkоdа Аutо. Ha тpeтo мяcтo e oщe eднo дpyжecтвo c дeйнocт в oблacттa нa eнepгeтиĸaтa - yнгapcĸaтa МОL.


Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings потвърди дългосрочния и краткосрочния ...

......... по-бърза фискална консолидация, както и подобрение във външните баланси, надхвърлящи очакванията на агенцията. Сред факторите, които биха довели до понижение на рейтинга са задълбочаване на икономическия спад или забавяне на възстановяването, които от своя страна ще доведат до по-продължителна фискална консолидация и нарастване на публичния дълг през следващите две години.


Брутният външен дълг в края на септември е 37,9 млрд.

Брутният външен дълг в края на септември е 37,9 млрд. ...

......... от общия размер) са за сектор “Държавно управление”, 1,175 млрд. евро са за сектор Банки, 810,2 млн. евро за Други сектори, а 2,171 млрд. евро (32,9%) са вътрешнофирмено кредитиране.От януари до септември извършените плащания по обслужването на брутния външен дълг са 4,572 млрд. евро, при 4,813 млрд. евро година по-рано.


Имоти за близо 32 940 000 лева са продадени от Министерството ...

......... плана за реализация на собствени приходи към момента превишава 100%, което се случва за първи път от десет години насам, похвалиха се от МО. Открояват се и приходите от продажба на стоки и продукти с отпаднала необходимост за Българската армия, които през тази година са над 11 080 000 лева.


"Всички, които са затворени заради мерките, освен на тези 24 ...

......... затворени от 28 октомври, ще могат да получат своите пари до 12 декември, заяви социалният министър Деница Сачева. Томислав Дончев коментира и критиките на президента Румен Радев за бюджета за 2021-ва. "Кого обслужва президентът Радев с апокалиптичните сценарии, които чертае? Това е само технология за трупане на политически дивиденти", заяви вицепремиерът.


Щетите за гръцкия бизнес вече са огромни и причината за

Щетите за гръцкия бизнес вече са огромни и причината за ...

......... с пандемията, а са незаконно удържани суми по време на икономическата криза. В периода на карантината са се увеличи влоговете на гърците в банките – това е свързано както с ограничените възможности за пазаруване, така и с растящата несигурност, която кара хората да заделят средства „за черни дни“, смятат анализатори.


Министър-председателят Бойко Борисов проведе разширено съвещание с трима министри -

Министър-председателят Бойко Борисов проведе разширено съвещание с трима министри - ...

......... на съвещанието бе обсъдено засилването на координацията между различните институции относно подаването на ежедневна актуална информация за водния сектор. Дискутирани бяха и най-належащите мерки, които трябва да се предприемат по отношение на язовирите. "Имаме план, максимално бързо да се свърши необходимото, отивайте да работите", обърна се премиерът Борисов към министрите.


Във връзка с публикации в социалните мрежи бихме искали да

Във връзка с публикации в социалните мрежи бихме искали да ...

......... АЯР". Еленко Божков също налива допълнително масло в огъня, като документ, за който твърди, че е заповед на директора на АЕЦ "Козлодуй", с която се забранява риболова в определени зони до централата! Божков казва и, че заповедта била издадена два дни, преди официалното съобщение от АЕЦ, с което започва материалът.


Венецуелският министър на туризма и външната търговия Али Падрон заяви

Венецуелският министър на туризма и външната търговия Али Падрон заяви ...

......... Русия. Информацията е публикувана на 23 ноември от Националния институт за гражданска авиация (INAC) на Венецуела, но руското правителство все още не я е потвърдила.  Венецуела е привлекателна за туристите с почивка на остров Маргарита, екскурзии до националния парк Canaima, където се намира най-високият водопад Angel в света и др.


Жителите на австрийското село Fukking - Fucking - решиха да

Жителите на австрийското село Fukking - Fucking - решиха да ...

......... и ще стане Fugging. Хората се надяват, че това ще сложи край на глупавите шеги и обиди. Мнозина признават, че им е писнало да бъдат "жители на Fukking", тоест Fucking. Баварските селища Petting и Kissing са на половин час път с кола от Fukking - те все още се държат.


„Базар на професиите“ е инициатива, която подпомага ранното кариерно ориентиране.

„Базар на професиите“ е инициатива, която подпомага ранното кариерно ориентиране. ...

......... работни места на професионалисти от почти всички сфери на дейност – от продажби и търговия, през счетоводство, финанси и IT, до маркетинг, човешки ресурси, строителство и много други. През 2020 година компанията за втора поредна година беше сертифицирана като Топ Работодател в България от международния независим институт Top Employers Institute.


Днес се очаква да бъдат обнародвани в Държавен вестник, промените

Днес се очаква да бъдат обнародвани в Държавен вестник, промените ...

......... там ще отидете и ще ви бъде направен безплатен PCR тест." Няма да има лимити на издаваните направления. Цената на PCR теста ще е 60 лева и ще се поема от Здравната каса.  Все още не е ясно каква част от личните лекари и лабораториите са готови за електронните направления.


Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) излиза от Българското конгресно

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) излиза от Българското конгресно ...

......... на политиките в туризма, но без да участва в политически игри. Ние ще продължим да задаваме работещи икономически решения, а не да се опитваме да правим политика на гърба на сектор, който допринася за над 10 на сто от икономиката на страната, допълват още хотелиерите и ресторантьорите в позицията си. 


(КРИБ) пише в становище, че оповестеният от вицепремиера Томислав Дончев

(КРИБ) пише в становище, че оповестеният от вицепремиера Томислав Дончев ...

......... бюджет целенасочени мерки за подкрепа на бизнеса. В никакъв случай не трябва да се допуска сценарий, в който планът ще се превърне просто в план за усвояване на средства, се казва в становището на Българската стопанска камара. От КНСБ смятат, че трябват ясни критерии за разпределение на средствата по тях.


Най-добрият резултат, на който се надявам след трите седмици нови

Най-добрият резултат, на който се надявам след трите седмици нови ...

......... "В България има 40-50 фирми които предлагат такива и те не са равностойни", каза експертът. Кунчев обобщи, че държавата е закупила немалък брой антигенни тестове. "В момента сме в процедура по осигуряване на 1 млн. теста, така че да сме сигурни, че всеки ще има достъп до тях", допълни той.


Градският транспорт в София да работи с намалено работно време.

Градският транспорт в София да работи с намалено работно време. ...

......... Градският транспорт в София да работи с намалено работно време. Това предлага Центърът за градска мобилност на Столичния общински съвет. Предложението е последните курсове на градските линии да са до 22.00 ч., а на извънградските - 22.30 ч. Мотивът за предложението е въвеждането на по-строгите противоепидемични мерки.


От 23.30 часа тази вечер влизат в сила ограниченията, наложени

От 23.30 часа тази вечер влизат в сила ограниченията, наложени ...

......... сред които сватби, кръщенета, погребения, ще могат да присъстват до 15 души. Властите очакват при намаляване на рисковите контакти да се намали с над 50% и заболеваемостта. От утре в хранителните магазини между 8,30 и 10,30 сутринта няма да се допускат хора до 65 години. За аптеките "зеленият коридор" отпада.


Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България пише в становище,

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България пише в становище, ...

......... по-сериозен бюджет целенасочени мерки за подкрепа на бизнеса. В никакъв случай не трябва да се допуска сценарий, в който планът ще се превърне просто в план за усвояване на средства, се казва в становището на Българската стопанска камара.От КНСБ смятат, че трябват ясни критерии за разпределение на средствата по тях.


Търговците хитруват през процентите, следете цената, съветва председателят на КЗП

Търговците хитруват през процентите, следете цената, съветва председателят на КЗП ...

......... време на затварянето, обясни Димитър Маргаритов. Съветът на експертите - сравнете цената, а не процента отстъпка. В интернет е лесно да се направи сравнение на цените за една и съща стока. Търговците се опитват да хитруват през процентите, но когато следите цената, не можете да бъдете заблудени, обобщи Димитър Маргаритов.


Комисията за защита на потребителите следи преди всичко онлайн търговията ...

......... коронавирусната инфекция. По повод предплатени карти за спорт или различни празнични пакети, които попадат в периода на ограничителните мерки, Маргаритов поясни, че платеното в аванс трябва да бъде възстановено на потребителите. Абонаментите за услуги пък следва да се удължат, след като не могат да се използват по време на затварянето.


Въпреки че се очаква индийската икономика да отбележи по-нисък спад

Въпреки че се очаква индийската икономика да отбележи по-нисък спад ...

......... предприятия и сектори ще станат по-силни, но останалите - включително повечето микро-, малки и средни компании - ще имат проблеми дори в средносрочен план. Икономистът все пак е оптимист. "Индия все още може да се превърне в една от най-бързо развиващите се икономики въпреки отслабения потенциал за растеж", каза Кунду.


Все повече физически търговци предоставят добрата практика за връщане на

Все повече физически търговци предоставят добрата практика за връщане на ...

......... сравняват цените, за да не бъдат измамени. Това е лесно изпълнимо в интернет", коментира той.  "Такса "коронавирус" не би трябвало да е нормална практика. Потребителят трябва да е информиран при пазаруване, в какъв срок може да върне стоката, колко струва доставката и за чия сметка е връщането", завърши Димитър Маргаритов. 


Китай ще наложи мита върху вноса на вино от Австралия,

Китай ще наложи мита върху вноса на вино от Австралия, ...

......... министерство на Пекин. Тарифите са антидъмпингови мерки и ще бъдат временни, заяви министерството. Антидъмпинговите депозити ще бъдат 107,1% -212,1% и ще влязат в сила на 28 ноември. По-рано тази година Китай започна разследване, за да установи дали австралийските винопроизводители изнасят евтино вино до Китай и причиняват "вреда на местната индустрия".


Газът може да поевтинее от 1 декември с 3%, а

Газът може да поевтинее от 1 декември с 3%, а ...

......... бъдещи колебания в цените на природния газ, смята той. Коментарът на Иванов беше по повод на писмото на “Булгаргаз” до столичната топлофикация, в което газовата компания иска да ѝ бъдат платени дългове от 149 млн. лв., и то до дни, в противен случай ще си търси правата по съдебен път


Сертифициращата "Северен поток 2“ норвежка компания Det Norske Veritas -

Сертифициращата "Северен поток 2“ норвежка компания Det Norske Veritas - ...

......... на проекта „Северен поток 2“ беше спряно поради санкциите, наложени от САЩ през декември 2019 г. срещу изпълнителите на газопроводи. Президентът Владимир Путин обяви през януари 2020 г., че „Северен поток 2“ ще бъде завършен само от руски компании, но строителството вече закъснява с няколко месеца от планираните срокове.