Морският живот в Средиземно море край Италия е претърпял съществена

Морският живот в Средиземно море край Италия е претърпял съществена ...

......... морето чрез анализ на данни, получени от водни проби, подводни кадри, заснети от дистанционно управляеми апарати, и преброяване на необичайни появи на морски видове до гъсто населени райони като Сече ди Тор Патерно, защитен резерват на около 5 мили от брега на Рим, обитаван от змиорки и различни видове риби.


Българските потребители ще изхарчат 86% от месечния си доход през

Българските потребители ще изхарчат 86% от месечния си доход през ...

......... хранят в ресторанти и да се забавляват на тераса или местен бар. Международните пътувания, ходенето на море, социалният и културен живот (кино, театър, концерти), дори пътуванията в страната също са сред нещата, които са липсвали на анкетираните. В края на класацията само с 3% можем да открием „връщането в офиса“.


На двата гранични пункта между България и Гърция - „Кулата-

На двата гранични пункта между България и Гърция - „Кулата- ...

......... в южната ни съседка единствено през Кулата, се обработват бързо, като за две минути гръцките здравни власти проверяват формулярите и QR кодовете. Туристите са предимно от Румъния и България. Хиляди сръбски туристи отмениха резервациите си за почивка на Беломорието след вчерашната забрана сръбски граждани да влизат на територията на Гърция.


Цените на двата основни сорта петрол се понижават поради опасенията

Цените на двата основни сорта петрол се понижават поради опасенията ...

......... принудени да върнат част от отменението по-рано ограничителни мерки. Експертите се опасяват, че темповете на глобалното търсене на петрол ще е по-слабо от очакваното, заради необходимостта от продължаването на срока на ограничителните мерки или отмяната на предишни такива. Заради връщането на мерките ентусиазмът на пазара започва да отслабва, отбелязват наблюдателите.


Бурята, която се изви над София миналата нощ превърна столицата

Бурята, която се изви над София миналата нощ превърна столицата ...

......... превърна столицата ни в ужасяваща гледка. Потопът причини множество щети. Около 50 л. на кв. м. дъжд са паднали на"Орлов мост. Подлезът на Лъвов мост пък е затворен тази сутрин заради щетите. В южните квартали количеството е било още повече. Това съобщи на извънреден брифинг кметът на София Йорданка Фандъкова.


Сушата, последвана от тежки бури само в рамките на няколко

Сушата, последвана от тежки бури само в рамките на няколко ...

......... на Националната асоциация на зърнопроизводителите изтъкна, че няма финансов механизъм за подпомагане на бранша в проблемни периоди. "Сега застрахователят спасява производителите. У нас все разчитаме, че проблем няма да има. Входирали сме предложение към Министерството на земеделието за увеличаване на кредитния лимит за отпускане на кредити за семена", каза той.80% по-малко туристи е посрещнала Гърция до момента в сравнение

80% по-малко туристи е посрещнала Гърция до момента в сравнение ...

......... доведе до повишаване на данъците и до уволнение на държавни служители в някои области. Възможно е гръцкото правителство да поиска финансова помощ от ЕС", допълни още проф. Плиос. Гърция няма да приеме пари от ЕС, ако има стриктен контрол Гърците узряха много. И ние искаме да прокараме нашите си реформи


Енергийният министър на САЩ Ден Бруйет в понеделник подписа разрешение

Енергийният министър на САЩ Ден Бруйет в понеделник подписа разрешение ...

......... на енергийна независимост от Русия "Сега... енергийният министър на САЩ Ден Бруйет участва в церемонията по подписване, в резултат на която ще бъде разрешен износа на втечнен газ с нов исторически обект на енергийна инфраструктура", се казва в съобщение в Twitter на ведомството. Към момента не се дават повече подробности.


С последните промени в Закона за Енергетика небитовите потребители на

С последните промени в Закона за Енергетика небитовите потребители на ...

......... от цените на едро, познаването на техните специфики и проекции може да подпомогне крайните потребители при подбора на най-изгодната оферта и ще ги предпази от несполучлив избор на изглеждащи атрактивно, но нереалистични оферти. Кога токът е скъп и кога евтин и колко ще струва в следващите месеци, четете в Expert.bg.


От началото на юли 2020 г. EVN България организира за

От началото на юли 2020 г. EVN България организира за ...

......... проведе стажа си под личното ръководство и съвети на ментори - експерти от съответната професионална сфера.  Програмата „Младежи с бъдеще“ предлага: - запознаване с дейността на EVN България и придобиване на ценен опит в областта на енергетиката, технологиите и икономиката - непосредствен контакт с едни от най-добрите професионалисти в бранша


Цените на двата основни сорта петрол в понеделник сутринта стартират

Цените на двата основни сорта петрол в понеделник сутринта стартират ...

......... възстановяване на търсенето, заради разпространението на инфекцията от коронавируса. Септемврийския фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures се котира на ниво от 43, 07 долара за барел – плюс 0,63 %. В петък Brent приключи при цена от 42,78 долара за барел - спад от 1,01 %.Екип от близо 15 българи работи повече от година над

Екип от близо 15 българи работи повече от година над ...

......... и нови, с които компанията си съдейства за първи път. „Брей!“ е продължение на стремежа на Kaufland България да утвърждава продуктите с национален вкус и традиционните за българската трапеза рецепти. По този начин компанията подкрепя произведените у нас стоки и предлага качествени български продукти, които родният потребител цени и търси.


Най-големият вятърен парк в България ВяЕЦ „Свети Никола“ произведе близо

Най-големият вятърен парк в България ВяЕЦ „Свети Никола“ произведе близо ...

......... на място, които ежедневно наблюдават птиците в района, оценяват потенциалните рискове и при необходимост издават заповеди за спиране на турбини.  Въпреки внушителните си размери – 105 метра височина и 90 метра диаметър на перката, при наличие на прелитащи птици, всеки от ветроенергийните генератори може да спре, за да пропусне пернатите.


63 са новите случаи на коронавирус в България при направени

63 са новите случаи на коронавирус в България при направени ...

......... Това показват официалните данни на Единния информационен портал към полунощ. Общият брой на регистрираните с коронавирус досега у нас е 5 740 души.  Починали са петима; оздравелите са 17 души. Най-много - 23, продължават да бъдат новите случаи на коронавирус в град София, следвани от Кюстендил - с 9 заразени.


Най-големият вятърен парк в България ВяЕЦ „Свети Никола“ произведе близо

Най-големият вятърен парк в България ВяЕЦ „Свети Никола“ произведе близо ...

......... постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. Приходите ни за 2019 г. са 10 милиарда долара, а ние притежаваме и управляваме общо 34 милиарда долара в общи активи. За да научите повече, посетете www.aes.com. Последвайте ЕЙ И ЕС в Twitter тук: @TheAESCorp.


От началото на юли 2020 г. EVN България организира за

От началото на юли 2020 г. EVN България организира за ...

......... свидетелства засиленият интерес към нея: в периода 2006 – 2019 г. в нея са участвали над 500 студенти. Чрез програмата „Младежи с бъдеще“ EVN България отваря врати за млади, образовани и амбициозни студенти, които искат да се запознаят на практика с бизнеса, технологиите и иновациите в един международен енергиен концерн.„ЧЕЗ Електро България“ АД спечели второ място в категория „Социален

„ЧЕЗ Електро България“ АД спечели второ място в категория „Социален ...

......... обществено полезни инициативи в тези области. В ситуация на извънредна обстановка от изключително значение за ЧЕЗ в България е навременното подпомагане на местните общности и особено на уязвимите им членове в усилията им за справяне с отрицателното въздействие на последствията от пандемията върху начина на живот, работа, обучение, социални връзки.


За повишаване цените на брашното алармира проучване на

За повишаване цените на брашното алармира проучване на "Монитор", съгласно ...

......... лв/кг пък е била регистрираната цена във Враца. Най-скъпо е струвал килограмът краве сирене в София - 9 лв/кг, като на места е можело да се открие и за 5,50 лв/кг. Минимални цени под 6лв/кг на едро за краве сирене са били отчетени и във Варна, Пловдив, Хасково и Шумен.


Масов мирен протест на служители на реда се проведе днес

Масов мирен протест на служители на реда се проведе днес ...

......... социалните права трябва да са защитени и да се спазват законите”, каза в заключение председателят на СФСМВР. Вергил Христов е категоричен, че диалогът с министъра на вътрешните работи е активен и той е запознат с исканията полицаите, но ако не се стигне до консенсусно решение на проблема, протестите ще продължат.


Масов мирен протест на служители на реда се проведе днес

Масов мирен протест на служители на реда се проведе днес ...

......... социалните права трябва да са защитени и да се спазват законите”, каза в заключение председателят на СФСМВР. Вергил Христов е категоричен, че диалогът с министъра на вътрешните работи е активен и той е запознат с исканията полицаите, но ако не се стигне до консенсусно решение на проблема, протестите ще продължат.


Театър Азарян, ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс, Литературен клуб

Театър Азарян, ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс, Литературен клуб ...

......... постоянно търси начини да преодолее трудната ситуация и в тези условия реализираме вече и първите си събития на закрито при намаления капацитет на залите и пълно спазване на противоепидемичните мерки. Засега обаче заявките на организаторите за провеждането на събития на закрито са плахи и несигурни", осочват от ръководството на Двореца.


„Огромната пречиствателна станция на общините Китен и Приморско има най-съвременните

„Огромната пречиствателна станция на общините Китен и Приморско има най-съвременните ...

......... над 55 000 жители и гости на Приморско и Китен по време на туристическия сезон. Реализирането на проекта допринася за изпълнението на поетите ангажименти на страната ни за изграждане на обекти, чрез които да бъде увеличен събраният и третираният товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните води във водни обекти.


Дружеството бе отличено в конкурса „b2b Media Awards 2020

Дружеството бе отличено в конкурса „b2b Media Awards 2020" за ...

......... обществено полезни инициативи в тези области. В ситуация на извънредна обстановка от изключително значение за ЧЕЗ в България е навременното подпомагане на местните общности и особено на уязвимите им членове в усилията им за справяне с отрицателното въздействие на последствията от пандемията върху начина на живот, работа, обучение, социални връзки.


Първият транш от финансовата помощ на германската държава вече е

Първият транш от финансовата помощ на германската държава вече е ...

......... две години не може да намери купувач, който би могъл да развива дейността й в бъдеще. Още преди коронавирусът да "порази" целия авиосектор, опитите да бъде намерен частен купувач на "Алиталия", включително и преговорите с "Делта" и "Луфтханза", се провалиха. От май 2017-а "Алиталия " оцелява благодарение на държавни заеми.


Авиокомпания

Авиокомпания "Ер Франс" и регионалното й подразделение "Оп" (Hop) обявиха ...

......... ще претърпят тази година загуби в размер на 84 милиарда долара, като приходите им ще намалеят наполовина. Някои подадоха искове да бъдат обявени в несъстоятелност, а други потърсиха държавна помощ, за да оцелеят след почти пълното спиране на дейността им. Според официални прогнози ще минат години, докато секторът се възстанови.


Миналата седмица ИПИ представи изготвеното по поръчка на Изпълнителната агенция

Миналата седмица ИПИ представи изготвеното по поръчка на Изпълнителната агенция ...

......... услугата при затваряне на централизираните офиси. Вероятно за част от потребителите кризата се е превърнала в „отключващ момент", като те са понесли първоначалния разход за проба на нов тип онлайн услуги. Рязкото ограничаване на бизнес пътуванията, особено далечните, също е експеримент, който може да промени в значителна степен управленските практики.


Хубавата новина е, че повече хора започват работа, отколкото напускат.

Хубавата новина е, че повече хора започват работа, отколкото напускат. ...

......... такава драма". Добрата новина според него е, че през пролетта има избори, т.е. "никой няма да си позволи да прави неща, които ще му навредят по избори". Той коментира, че доходите по време на кризата не са се оказали във фокуса на страданието, а по-големият проблем е бил със заетостта.


„Изключително труден и тежък сезон ни очаква. Важно е да

„Изключително труден и тежък сезон ни очаква. Важно е да ...

......... условията в нашите места за настаняване, които гарантират безопасността на туристите. „Изборът къде човек да прекара своята ваканция зависи от самия него. Повечето българи, които избират да почиват в чужбина, посещават и българските курорти след това. В никакъв случай не спираме хората да ходят на почивка навън“, заяви още Ангелкова.


Днес се проведе извънредна среща между Здравната каса и Българския

Днес се проведе извънредна среща между Здравната каса и Българския ...

......... да се поемат от НЗОК. Още преди седмица БЛС предложи всеки, който влиза в болница, да се подлага на PCR тест за сметка на Здравната каса. От Българския лекарския съюз направиха още едно предложение - цената на клиничната пътека за Covid-19, която е малко над 600 лв., да бъде повишена.


Министерства, други разпоредители с държавния бюджет и търговски дружества с

Министерства, други разпоредители с държавния бюджет и търговски дружества с ...

......... налице законовите основания за търсене на пълна имуществена отговорност - 7 414 812 лв.. Съвсем скромни са предотвратените вреди по време на финансовите инспекции. Те са в общ размер на 207 035 лв., от които 165 350 лв. в общини и 41 600 лв. в други разпоредители по държавния бюджет.


Kaufland България беше обявена за инвеститор с визия за 2019

Kaufland България беше обявена за инвеститор с визия за 2019 ...

......... средства на нуждаещи се и бяха доброволци в акции по почистване и залесяване. Добротворците на Kaufland готвиха и твориха за вътрешни благотворителни базари за Коледа и Великден. Вътрешните базари се осъществяват в работни дни, а вложеното от служителите време се равнява на 10 000 лева, дарени за значими обществени каузи.


Теренен мониторинг показва самовъзстановяване на понто-сарматски степи в района на

Теренен мониторинг показва самовъзстановяване на понто-сарматски степи в района на ...

......... драката, пишат от ековедомството. Мониторингът е от ДЗЗД "ЕНВИМОН" по проект на Изпълнителната агенция по околна среда - "Извършване на анализи и проучвания на видовете и природните местообитания в България, предмет на докладване съгласно чл. 17 от Директивата за местообитанията и чл. 12 от Директивата за птиците" по ОПОС 2014-2020.


Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) анализира въздействието на

Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) анализира въздействието на ...

......... и по-добри резултати от фокусирана подкрепа за реалната икономика; При липса на нов капитал, отговорните висшестоящи лица трябва да повишат потенциала на многостранните банки за развитие и да допринесат за възстановяването след пандемията, обмисляйки мерки като разрешаване на масовата секюритизация на активите им и осигуряване на достъп до извънредна ликвидност.


В курорта Пампорово откриват летния сезон с интересна програма, целяща

В курорта Пампорово откриват летния сезон с интересна програма, целяща ...

......... БНР. Утре ще стартира първата от ежеседмичните избрани активности, които ще се провеждат в курорта през цялото лято и всички желаещи ще могат да се включат. Началото ще бъде дадено с лек планински преход "Митове и легенди" от Туристическия център в курорта до вр. Мургавец, където има спираща дъха гледка.


Цените на двата основни сорта петрол в петък демонстрират понижение

Цените на двата основни сорта петрол в петък демонстрират понижение ...

......... за барел, след което започна спад. Августовският фючърс за петрола сорт WTI се търгува на NYMEX на ниво от 40,20 долара за барел. Предишната сесия затвори при цена от 40,30 долара за барел, като по време на търговията на 2 юли цената успя да скочи до 40,71 долара за барел.


Кризата вследствие от разпространението на COVID-19 нанесе тежък и безпрецедентен

Кризата вследствие от разпространението на COVID-19 нанесе тежък и безпрецедентен ...

......... че важна стъпка в подкрепа на сектора е възможността фирмите да предлагат ваучери за туристите, както и в срок от 12 месеца да възстановят сумите за провалена почивка. Мярката 60/40 за туризма вече е променена на 80/20. За сектора се дават средства и по редица оперативни програми, допълни още тя.


Нова система за незабавни плащания ще бъде създадена в Европа

Нова система за незабавни плащания ще бъде създадена в Европа ...

......... Credit Agricole, Credit Mutuel, Societe Generale, La Banque Postale и BPCE, немските Commerzbank, Deutsche Bank, DZ Bank и Sparkasse, белгийските KBC, италианските Unicredit и холандските ING. Авторите на комюникето настояват други финансови институции и организации, които предоставят платежни услуги, да се присъединят към тяхната инициатива до края на 2020 г.


Компанията „NPC International

Компанията „NPC International", един от най-големите оператори на вериги за ...

......... на цените на храните. В ресторантите на „NPC International" работят над 40 000 души в 27 държави. Както отбеляза Джон Уебър, изпълнителен директор на „Pizza Hut", по време на процеса на фалит компанията очаква да оптимизира набора на ресторанти под нейно управление, за да отговори по-точно на търсенето на клиентите.


Вицепремиерът Томислав Дончев обсъди с Националния съвет на Асоциацията на

Вицепремиерът Томислав Дончев обсъди с Националния съвет на Асоциацията на ...

......... и директно изплащане на дивиденти по обявени от тях банкови сметки. Националният съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България прие за членове на АИКБ няколко нови организации и компании, сред които: Българска асоциация на заведенията, "Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология" ЕАД, "Бадер България" КД и др.


300 хил. чека за безплатна почивка в в гръцките курорти

300 хил. чека за безплатна почивка в в гръцките курорти ...

......... Префектурата на Еврос (районът на Западна Тракия), се добавя към специалната рамка от 10 нощувки, като субсидията за там е 100%. Чековете трябва да се използват за нощувки в периода от 1 август 2020 г. до 31 юли 2021 г. в места за настаняване, вписани в туристическия регистър на страната.


Бащата на министър-председателя на Великобритания е пътувал до Гърция през

Бащата на министър-председателя на Великобритания е пътувал до Гърция през ...

......... много щастливи да ме приемат. Всичко, което искаха да знаят е откъде идвам и какво ще правя. Премериха ми температурата и се мих два пъти. Трябва да възстановим въздушните мостове възможно най-скоро. От това, което видях, пристигането на британците няма да представлява опасност за гърците, защото тук са много внимателни.”


Canon днес разкрива подробности за онлайн събитието REIMAGINE - най-голямото

Canon днес разкрива подробности за онлайн събитието REIMAGINE - най-голямото ...

......... REIMAGINE, моля регистрирайте се на следния адрес: https://www.canon.bg/pro/events/reimagine-live-event/ Подробности за събитието: ДАТА: Четвъртък, 9ти юли 2020 г. ЧАС: 15:00 часа (14:00 CEST) МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ: YouTube - присъединете се към Canon в YouTube, за да задавате въпросите си. Подробности ще откриете на страницата с регистрация. Събитието е достъпно само на английски език


Fibank (Първа инвестиционна банка) успешно увеличи капитала си. Днес инвеститорите

Fibank (Първа инвестиционна банка) успешно увеличи капитала си. Днес инвеститорите ...

......... 02 юли 2020 г. Fibank увеличава своя основен капитал със 195 424 000 лв., като коефициентът на обща капиталова адекватност на банката ще достигне 22.52% в сравнение с 19.57% към 31 март 2020 г. Fibank продължава да изпълнява своята стратегия за кредитиране на малки и средни предприятия и частни лица.


Wizz Air осъществи първия си редовен полет до международното летище

Wizz Air осъществи първия си редовен полет до международното летище ...

......... протоколи по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, като екипажът също трябва да носи ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ.


По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на околната среда

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на околната среда ...

......... изпълнението на дейностите по проект “Устойчиво управление на Национален парк “Рила” II-ра фаза“. Министърът обходи района на Рилските езера и констатира, че строителната техника е изведена от обекта и дейностите по проекта са спрени. Установени бяха нарушения в изпълнението на проекта, за които ще бъде изготвен подробен доклад до министър-председателя.


Най-големият планински курорт в България – Банско официално откри днес

Най-големият планински курорт в България – Банско официално откри днес ...

......... АД превозваше децата с кабината до Бъндеришка поляна само срещу 1 лев. Освен националите в планината, децата ги очакваха много атракции, както и най-дългата водна пързалка в Европа. През летния сезон между 1 юли и 22 септември 2020 г., кабинковият лифт ще работи всеки ден от 08:30 до 16:30 часа.


Цените на петрола в четвъртък се увеличават за втора поредна

Цените на петрола в четвъртък се увеличават за втора поредна ...

......... затварянето на предишната сесия договорът достигна до ниво от 41,9 долара за барел. Договорът за август за петрола сорт WTI на NYMEX е на ниво от 39,82 долара за барел – плюс 1,40 %. При затварянето на предишната сесия фючърсът за август за WTI поскъпна до 39,7 долара за барел.


Близо 15 километра е опашката от чакащи камиони, автобуси и

Близо 15 километра е опашката от чакащи камиони, автобуси и ...

......... пунктът „Маказа“. Така целият туристически трафик от Сърбия, Северна Македония, Румъния и България се насочва към най-сигурната точка за влизане в южната ни съседка. През последните три часа колоната от чакащи камиони, леки коли и автобуси е стигнала до разклона за Петрич на АМ „ Струма“ и продължава да расте. 


"Всичките ни усилия са фокусирани върху подкрепата на заетостта. Ще ...

......... рамките на 12 дни. 7 били необходими за разглеждане на заявлението и още 5 – за превеждане на парите от Националния осигурителен институт. "Говорим за запазване на почти 300 000 работни места. Поставили сме си за цел да задържим безработица до ниво от 6,5% в края на годината”, поясни Сачева.


165 са новодиагностицираните с новия коронавирус лица за изминалите 24

165 са новодиагностицираните с новия коронавирус лица за изминалите 24 ...

......... - 1; Плевен - 2; Пловдив - 33; Разград - 4; Русе - 6; Сливен - 4; Смолян - 9; София област - 6; София град - 46; Стара Загора - 2; Ямбол - 3. Потвърдените в България случаи на Covid-19 към момента са 5154, 2200 от които са активни. 


Лидл България е основен партньор на тазгодишното издание на Фамилатлон,

Лидл България е основен партньор на тазгодишното издание на Фамилатлон, ...

......... или просто да прекарат по приятен начин свободното си време. Една от основните цели на Фамилатлон е да представи изобилието от организации, които провеждат извънкласни занимания за развитие на децата и предоставя уроци, които се провеждат на открито на теми свързани със спорта и здравословния начин на живот.    


България е шестият най-голям износител на електрически велосипеди в Европа.

България е шестият най-голям износител на електрически велосипеди в Европа. ...

......... в плановете на Европа за намаляване на въглеродните емисии. По данни на европейската асоциация на производителите на велосипеди ако през 2017 г. са се произвеждали по 1.4 млн бройки, то през 2019 г. те са 2.4 млн. А през следващите пет години прогнозите са те са достигнат 7-8 млн. бройки.


Няма намерения за намаляване на пенсии и заплати. Това стана

Няма намерения за намаляване на пенсии и заплати. Това стана ...

......... Нашите усилия са фокусирани върху подкрепата на заетостта. Ако се наложи, мярката 60 на 40 може да бъде продължена до края на годината, прогнозира още министърът на труда и социалната политика. Деница Сачева каза, че се готвим за най-лошото, но се надяваме на най-доброто, като се работи по различни сценарии.


IAB България, най-голямото сдружение на медии, агенции и технологични компании,

IAB България, най-голямото сдружение на медии, агенции и технологични компании, ...

......... Bulgaria, Рекламодател Telus International Europe, Агенция proof. Mедия партньор: httpoolСребро – FordDA, Рекламодател Moto-Pfohe, Агенция guts&brainsDDBБронз – Black Friday 13, Рекламодател DZI, Агенция guts&brainsDDBMost Brave Campaign Злато – 04:20, Рекламодател Skapto, Агенция proof.Сребро – rrrrRRRrrrRR, Рекламодател IKEA Bulgaria, Агенция The SmartsБронз - choose love over hate, Рекламодател Skapto, Агенция proof.


От вчера е в сила намалената ставка от 9% ДДС

От вчера е в сила намалената ставка от 9% ДДС ...

......... без фактури. Данъчни инспектори предполагат, че заради затруднения контрол и разплитането на измами общото време на ревизиите и съответно на възстановяването на данъчен кредит и за нарушителите, и за добросъвестните в бранша ще се удължи. Вижте още: НАП: От 1 юли ДДС за ресторантьори, книги и бебешки стоки става 9%


Регистрирана в Кипър компания ще бъде новият мажоритарен собственик на

Регистрирана в Кипър компания ще бъде новият мажоритарен собственик на ...

......... на каква стойност е тя. Според уведомлението от “Потамиро лимитид” не се очаква операцията да окаже въздействие върху нито един продуктово-географски пазар в страната. B кpaя нa пъpвoтo тpимeceчиe нa 2020 г. “Coфия xoтeл Бaлкaн” AД oтчeтe cпaд нa пpиxoдитe cи c мaлкo нaд 22% дo близo 5 милиoнa лeвa.


С извънредни COVID-мерки ще бъде подпомаган целия селскостопански сектор, а

С извънредни COVID-мерки ще бъде подпомаган целия селскостопански сектор, а ...

......... намаляване на разхищението. По-малко от 1% разхищава България, спрямо ЕС, посочиха от МЗХГ и уточниха, че България произвежда близо 670 хиляди тона храна в излишък, а в ЕС се изхвърлят повече от 80 милиона тона храна. От МЗХГ изразиха надежда българското селско стопанство да не бъде засегнато от новите критерии.


Не българската държава, а инвеститорът трябва да изпрати до Европейската

Не българската държава, а инвеститорът трябва да изпрати до Европейската ...

......... промени на оригиналния проект. След нотификацията службите на Комисията ще направят всеобхватна оценка на новия проект и дали той изцяло спазва Договора за Евратом и неговото вторично законодателство, а след това ще съобщят мнението си за проекта. Вижте още: ЕК: Трябва нова нотификация от България, ако ще строи АЕЦ „Белене“


Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е приключила през 2019

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е приключила през 2019 ...

......... лв. Наблюдава се увеличение с 39 % спрямо стойността на проверените подобни договори през предишния отчетен период. С най-голям дял, както и през предходните години, са проверките, извършени в общини - 49%, и в търговски дружества с блокираща квота държавно или общинско участие в капитала - 23.5% от общия брой.


Продажбите на дребно в Германия през май отбелязаха неочаквано голям

Продажбите на дребно в Германия през май отбелязаха неочаквано голям ...

......... и с 1,2% през март, докато според прогнозата се очакваше понижени 3,5 на сто. С почти 5% на годишна база се увеличиха продажбите на храни, напитки и тютюневи изделия. При нехранителните стоки - с 3,5 на сто. Продажбите по интернет и чрез поръчки по пощата скочиха през май с 28,7%.


На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и

На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и ...

......... сума в размер на 85 860 лв., представляваща стойността на лек автомобил "БЕНТЛИ КОНТИНЕНТАЛ ГТ", - сума в размер на 155 000 лв., представляваща паричната равностойност на лек автомобил марка и модел ПОРШЕ ПАНАМЕРА ТУРБО, - сума в размер на 391 166 лв., представляваща стойността на лек автомобил "ЛАМБОРДЖИНИ АВЕНТАДОР",


Банка ДСК и Българската банка за развитие подписаха споразумение за

Банка ДСК и Българската банка за развитие подписаха споразумение за ...

......... да осигури стабилност, спокойствие и сигурност на своите бизнес клиенти, Банка ДСК им предостави възможност, в случай че желаят, да се възползват и от друг механизъм за справяне със затруднения - облекчаващи мерки за отсрочване на задълженията по кредити съгласно „Ред за отсрочване и уреждане на изискуеми задължения към Банки".


Месечната пенсия вече може да бъде получавана в EasyPay. Tова

Месечната пенсия вече може да бъде получавана в EasyPay. Tова ...

......... по-лесно и може удобно да разполагат със собствените си средства, без да се притесняват за тях. Така човек е щастлив и е свободен да бъде себе си.“, споделя звездата на българската поп музика Йорданка Христова, която бе поканена да тества картата на ЕasyPay като ценител на живота и стойностните творения.


„ЧЕЗ Разпределение България

„ЧЕЗ Разпределение България" АД стартира мащабен проект от ключова важност ...

......... Столична община, Софийска вода, Топлофикация-София и други ютилити компании. Поддържа се контакт с кметовете на районите, през които преминава трасето на кабела. В изпълнението на проекта е включен сериозен ръководен и експертен ресурс. „ЧЕЗ Разпределение България" АД поднася своите извинения на гражданите за евентуални неудобства по време на ремонтните дейности.


Германия поема от днес ротационните председателства на ЕС и на

Германия поема от днес ротационните председателства на ЕС и на ...

......... успешно да се приключат преговорите за пост-Брекзит отношенията с Обединеното кралство. И трето, Европа трябва да бъде позиционирана като единна сила в глобалната борба за надмощие между САЩ, Китай и Русия, която става все по-непредсказуема. Стремежът на германското председателство на ЕС е да се постигне единство в действията на съюза.


Одобрихме новия дизайн на мярката 60/40, която за сектор „Туризъм“

Одобрихме новия дизайн на мярката 60/40, която за сектор „Туризъм“ ...

......... днес ще може да се кандидатства по мярката „Заетост за теб“.  Мярката е в размер на 160 милиона лева, от които 50 ще са конкретно за сектор „Туризъм“. По нея работодателите ще могат да наемат регистрирани безработни и ще получават по 610 лева, плюс осигуровките, подчерта още Сачева.    


От днес влизането в Гърция от България ще е възможно

От днес влизането в Гърция от България ще е възможно ...

......... на които е възложено изпълнението на медицинския контрол.  До вчера беше известно, че само два пункта между България и Гърция ще пропускат туристи по новите правила - "Кулата" и "Маказа", а снощи от гръцкото посолство обявиха, че единственият път, през който ще може да се преминава, е "Кулата - Промахон".


Постановлението за удължаване на схемата 60 на 40 до края

Постановлението за удължаване на схемата 60 на 40 до края ...

......... път правителството променя постановлението, което позволява бизнесът да получава компенсации, за да запази работните места. За 300 000 работници са подадени заявления до момента. През следващите три месеца частни детски градини и ясли, образователни центрове и здравни специалисти и заведения без договор със Здравната каса също ще могат да кандидатстват.


От днес ще влязат в сила новите цени на тока,

От днес ще влязат в сила новите цени на тока, ...

......... предварително обявените 4 процента. Цените на синьото гориво, от които зависят и тези на парното и топлата вода, се определят всеки месец. Независимо от това наскоро Комисията за енергийно и водно регулиране реши, че ще променя цените на топлоенергията веднъж годишно въз основа на прогнозни нива на цената на газа.


Нотификацията за

Нотификацията за "Белене" е валидна от 2007 г., но ние ...

......... политически е голяма вероятността да няма такъв проект, но тогава се поставя под въпрос съхраняването на оборудването, което се намира на площадката. Към момента според Манчев по всички изисквания се съхранява оборудването, но по-лошото е, че ако не  използваме реакторите, може да се наложи да ги нарежем, изказа прогноза експертът.