„Световната икономика е свързана. Нашата икономика е изключително транспортно ориентирана

„Световната икономика е свързана. Нашата икономика е изключително транспортно ориентирана ...

......... е тези програми да се насочат към предизвикателствата и методи и програми за преодоляване на тази криза. За България е 812 млн. евро от програмите. Комисията много бързо и адекватно реагира и предостави, т. е. за програми на правителството за мерки, свързани с борбата с коронавируса”, каза още Екатерина Захариева.


"Министерският съвет предлага да се удължи извънредното положение до 13 ...

......... към премиера и президента да загърбят личните си емоции и да мислят по какъв начин ще бъдат полезни за бъдещето на България и отново призова държавнния глава да свика КСНС, заради пандемията, защото на Съвета решенията се взимат с консенсус. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 4 април


До дни банките ще започнат да предлагат отсрочване на вноските

До дни банките ще започнат да предлагат отсрочване на вноските ...

......... година в размер на 1.6 млрд. лв. Друга мярка е да намалят експозициите си към чуждестранни банки и по този начин да си осигурят около 7 млрд. лв. допълнителен ресурс. Вижте още: БНБ: Спират или отлагат плащанията по банкови кредити НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 3 април


От Асоциацията на земеделските производители настояват всички безработни заради кризата

От Асоциацията на земеделските производители настояват всички безработни заради кризата ...

......... за новите им служители. „Говорим за 800-1000-1200 лева може, но повече не може“, казва Димитър Димитров. „Вършил съм тази работа в друга държава, но срещу много по-голямо заплащане. В България и да има такава работа не мисля, че заплащането ще е конкуретно и спрямо нуждите на хората“, коментира Петьо Страхилов.


Световната икономика на практика е спряла. Ситуацията е много по-тежка,

Световната икономика на практика е спряла. Ситуацията е много по-тежка, ...

......... са одобрени, а парите са изплатени, за да се осигури така необходимата помощ за защита на страните срещу драматично увеличаване на финансовите нужди в момент на внезапен спад на икономическите дейности и приходи. Съвместно със СЗО, МВФ настоява здравните разходи да бъдат поставени на първо място в списъка с приоритети.


Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с председателя

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с председателя ...

......... има случаи на изпратени писма  от „ЗАД Армеец“ АД за прекратяване на застраховката „Отговорност на туроператора“. Тя подчерта, че туроператорите могат да извършват дейност само при наличие на валидна такава застраховка. Обсъжда се също в непрекъснат порядък с Комисията за защита на потребителите как да се гарантират правата на клиентите. Световната икономика на практика е спряла. Ситуацията е много по-тежка,

Световната икономика на практика е спряла. Ситуацията е много по-тежка, ...

......... на извънредни ситуации. Общият заем от 1 трилион долара вече е гарантиран, благодарение на решителните действия на неговите членове. МВФ заедно със Световната банка се застъпва за спиране на обслужването на дълга от най-бедните страни до официалните двустранни кредитори, докато световната икономика е парализирана от пандемията", заяви още Кристалина Георгиева.


До дни ще бъде обявен мораториум върху плащането на лихвите

До дни ще бъде обявен мораториум върху плащането на лихвите ...

......... които сме теглили. Това каза пред bTV шефът на Асоциацията на банките у нас Петър Андронов.Извънредно положениеПърва присъда за нарушаване на карантината - 5 хил. лв. и пробацияУчителите с пълни заплати само при 25 часа седмично онлайнОще една жена почина в София, 485 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас


От Асоциацията на организациите на българските работодатели, чийто ротационен председател

От Асоциацията на организациите на българските работодатели, чийто ротационен председател ...

......... асоциацията влизат още Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Асоциацията на индустриалния капитал в България. Декларацията идва няколко часа, след като парламентарната енергийна комисия одобри промените в Закона за енергетиката, с които се уреждат условията и реда за възстановяване на суми на крайните потребители от „Булгаргаз“ ЕАД, припомня БГНЕС.


Народните представители обсъждат в зала законопроект за промените в държавния

Народните представители обсъждат в зала законопроект за промените в държавния ...

......... „Наясно сме, че трябва да подкрепяме почти всички промени в бюджета, защото правителството има достъп до пълната информация за средствата, които влизат и излизат“, посочи Александър Сабанов. Вижте още: На ниво комисия: Одобрена е актуализацията на бюджета за 2020 година НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 3 април


Министерството на отбраната на САЩ обяви споразумение на стойност 512

Министерството на отбраната на САЩ обяви споразумение на стойност 512 ...

......... (Sidewinder AIM 9X Block II Missiles, associated material and services) и международен договор (LOA) BU-P-LAR „Многофункционална система за разпределение на информация - Съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) (5) и свързана с нея поддръжка и оборудване“(Multifunctional Information Distribution System Joint Tactical Radio System (MIDS JTRS) (5) and related support and equipment).Еърбъс (Airbus) проучва евентуално рязко намаляване на производството на най-продаваните

Еърбъс (Airbus) проучва евентуално рязко намаляване на производството на най-продаваните ...

......... равнище, отговарящо на производството на 36 самолета месечно в близко бъдеще, допълни един от източниците. Окончателното решение се очаква преди събранието на акционерите в средата на април. Еърбъс посочи, че следи отблизо развитието на ситуацията с COVID-19 по света и е в непрекъснат диалог с клиенти, доставчици и международни партньори.


До 17 часа днес са доказани още 8 нови случаи

До 17 часа днес са доказани още 8 нови случаи ...

......... нови случаи, като 5 от тях са в София, 1 в Благоевград, 1 в Кюстендил и 1 във Видин. Лабораториите продължават да работят. 173 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 21 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.


Самолетният превозвач Air France-KLM води преговори с банки за получаване

Самолетният превозвач Air France-KLM води преговори с банки за получаване ...

......... почти до пълен застой. Сенатът на САЩ одобри на 25 март спасителен пакет в размер на 58 милиарда долара за американската авиационна индустрия, като това стана само ден, преди Singapore Airlines да получи спасителна кредитна линия за 13 млрд. долара. Немската Lufthansa съшо е готова да получи многомилиардна финансов помощ.


Сърбия въвежда нови мерки за борба с разпространението на коронавируса

Сърбия въвежда нови мерки за борба с разпространението на коронавируса ...

......... са 81 души. Най-много позитивни на коронавирус има в Белград, Чуприя, Чачак и Валево. По преценка на експертите от 400 000 завърнали се в родината сърби между 24 и 32 000 от тях са заразени с коронавирус. Общият брой на заразените в Сърбия достигна 1200 души, а 31 са починалите.


Световният въздушен трафик е паднал с 14% през февруари, което

Световният въздушен трафик е паднал с 14% през февруари, което ...

......... представянето на официалните резултати за март месец. През февруари вътрешните пътувания по въздух в Китай са били с 84% надолу което е най-лошият резултат, отчитан от асоциацията от 2000 година насам, когато тя започва да следи тези данни. През март обаче азиатската страна показва първи сигнали на възстановяване от кризата.Очаква се от утре да започне изплащането на великденските бонуси

Очаква се от утре да започне изплащането на великденските бонуси ...

......... Очаква се от утре да започне изплащането на великденските бонуси на около 1 млн. работници и служители в Гърция, пише „Катимерини”. По закон сумите не може да се дадат по-късно от 30 юни. Пари ще получат работещи фирми и фирми спрели работа и хора, които са били съкратени заради пандемията.


Джинджифилът е поскъпнал двойно, и се превръща в дефицитна стока

Джинджифилът е поскъпнал двойно, и се превръща в дефицитна стока ...

......... на кризата. Цената на белината расте с почти 3 на сто, а на мокрите кърпи с 11%. Според синдикалистите голяма е вероятността някои стоки от първа необходимост да продължават да поскъпват, особено на пресни зеленчуци, които се внасят от големи страни-износители и в момента изпитват силен недостиг на сезонни работници.


Агенция Синхуа съобщи, че за да се почете паметта на

Агенция Синхуа съобщи, че за да се почете паметта на ...

......... паметта на жертвите в епидемията от коронавируса, Държавният съвет обяви днес провеждането на национален траур на 4 април 2020 г. В деня на траура, всички знамена в страната ще бъдат свалени наполовина, както и във всички китайски посолства и консулства в чужбина. Прекратени ще бъдат всички обществени мероприятия на деня.


С 12 гласа

С 12 гласа "за" и 6 "против" комисията по енергетика ...

......... за периода от 5 август до 31 декември на 2019 година. Законът предвижда такива суми да бъдат възстановени на крайни снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия за периода от първи януари до първи март на тази година.


Днес в болницата в Кюстендил, след мозъчен инсулт, почина 83-годишен

Днес в болницата в Кюстендил, след мозъчен инсулт, почина 83-годишен ...

......... Днес в болницата в Кюстендил, след мозъчен инсулт, почина 83-годишен мъж с доказан COVID-19. Мъжът е страдал от хронична лимфолевкоза (раково заболяване на кръвта), артериална хипертония, развил е и пневмония. Пациентът е хоспитализиран в кюстендилската болница на 13 март заради пневмонията.


Близо 600 сигнала от граждани са постъпили в Инспекцията по

Близо 600 сигнала от граждани са постъпили в Инспекцията по ...

......... информира прокуратурата за сигнали, в които се съдържат данни за престъпление - например, работниците съобщават за оказване на натиск за прекратяване на трудовия договор по взаимно съгласие, подписване на заявления за неплатен отпуск и др., или за положени подписи на документи, каквито подателите на сигнали твърдят, че не са полагали.


Цените, по които

Цените, по които "Булгаргаз" продава газ на крайните снабдители и ...

......... доставки и може да има съдебни дела, тъй като купили от други доставчици може да кажат, че цената за тях е съобразена с тогавашната цена на "Булгаргаз". Още: "Обещание от ГЕРБ: Ще предложим замразяване на субсидиите на партиите" Още: "На ниво комисия: Одобрена е актуализацията на бюджета за 2020 година"


На 3 април 2020 г. Управителният съвет на Българската народна

На 3 април 2020 г. Управителният съвет на Българската народна ...

......... изисквания в банките. Ето защо насоките на ЕБО въвеждат временен принцип, че мораториумите върху плащания по банкови кредити не водят до прекласифициране на експозиции под формата на преструктуриране или неизпълнение при условие, че мерките са основани на национално законодателство и са договорени и прилагани на ниво банков сектор, посочва БНБ.


Банките имат 5 дни да предложат правила за мораториум върху

Банките имат 5 дни да предложат правила за мораториум върху ...

......... за периода на тяхното действие гъвкавост на банките да предлагат на техните клиенти облекчения по плащания по банкови кредити. Детайли за облекченията за граждани и фирми ще бъдат оповестени с публикуването на правилата за частния мораториум". Ето ТУК можете да видите какво се готви за забавяне на плащания по кредити.


Бюджетната комисия в парламента одобри на първо четене актуализацията на

Бюджетната комисия в парламента одобри на първо четене актуализацията на ...

......... банка за развитие и за разходи. Всеки един от тези аспекти е предварително нормативно определен". Румен Гечев от левицата обаче разкритикува ефективността на мерките, които ще бъдат постигнати чрез актуализацията на бюджета. Също така Гечев е убеден, че дори и най-негативният сценарий, по който е изчислена актуализацията, е нереалистично оптимистичен.


С 13 гласа „за“, 6 „против“ и 1 „въздържал се“

С 13 гласа „за“, 6 „против“ и 1 „въздържал се“ ...

......... спаси стопанството на страната. "Ние сме съвсем отскоро в извънредно плоожение. Възможността за сериозен ликвиден буфер – трябва да я има, трябва да има възможност правителството да има гъвкавост, с която да може да реагира, ако може за часове", подчерта в защита на актуализацията председателят на Бюджетната комисия Менда Стоянова.


Световната банка заяви, че е готова да отпусне до 160

Световната банка заяви, че е готова да отпусне до 160 ...

......... на 1,9 милиарда долара за 25 страни и работи по проекти за отпускането на помощи за още 40. "Борим се да увеличим капацитета на развиващите се страни да реагират на пандемията от Ковид-19 и да скъсим периода за икономическо и социално възстановяване", каза в комюнике президентът на институцията Дейвид Малпас.


Депутатите от Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание

Депутатите от Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание ...

......... на ДОО в размер на 1,43 млрд. лв., в т.ч. 1 млрд. лв. за допълнителни разходи и 430 млн. лв. за компенсиране на очаквано неизпълнение на приходите по бюджета на ДОО. КНСБ "за" актуализацията на бюджета, но с по-висок лимит на дълга Той трябвало да е поне 15 млрд. лева


[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Производителите на

[Shutterstock] Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Производителите на ...

......... посещенията на клиенти. Последствията от разпространението на COVID-19 са драматични не само за пряко засегнатите страни. Във Виетнам например туризмът отчита 50% спад, въпреки че местно разпространение не е засечено. Възстановяването в туристическия сектор вероятно ще се отложи до зимния сезон, но тогава пък има риск от нова вълна заразени.


Близо 100 млн. лева ще бъдат инвестирани във възстановяване на

Близо 100 млн. лева ще бъдат инвестирани във възстановяване на ...

......... се подпомагат само проекти, подадени от дружеството. Общият размер на финансовата помощ по тази процедурата е 45 419 274евро. Максималният размер за едно проектно предложение е 6 млн. евро. Втората процедура е „Проектни предложения от сдружения за напояване и други юридически лица за възстановяване на съществуващи хидромелиоративни съоръжения за напояване“.


Цените на двата основни сорта петрол се понижават по време

Цените на двата основни сорта петрол се понижават по време ...

......... 10 млн. барела на ден, а може да бъде и до 15“ Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че в разговорът си с ръководствата на Русия и Саудитска Арабия по темата за световните цени на петрола не са обсъждани възможни отстъпки от страна на Съединените щати като ограничаване на добива.


До края на годината броят на безработните у нас може

До края на годината броят на безработните у нас може ...

......... отколкото са били в края на 2019 година", се казва в становището. В допълнение от синдиката посочват, че заложеният спад на брутния вътрешен продукт от 3% е като най-лош сценарий "изглежда доста оптимистичен". Даниела Бобева: Големият удар за българската икономика от коронавируса тепърва идва Тази криза е "уникална" според експерта


Депутатът от ВМРО Искрен Веселинов коментира чрез своя Фейсбук профил

Депутатът от ВМРО Искрен Веселинов коментира чрез своя Фейсбук профил ...

......... е около Великден. Седмица или две след това е логично да имаме вече анализ за тенденциите, Народното събрание ща се събере пак да удължи наново срока или, ако заплахата от епидемията е отминала, да върне страната към нормалното и ежедневие. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 3 април


Световната банка ще отпусне помощ от 160 милиарда долара в

Световната банка ще отпусне помощ от 160 милиарда долара в ...

......... за отпускане на 160 милиарда долара спешна помощ в следващите 15 месеца, за да се помогне на страните да се справят с въздействието на глобалната пандемия от коронавирус. С тези средства тя цели да помогне на страните да посрещнат нуждите си в сферата на здравеопазването и да се възстановят икономически.


Премиерът Бойко Борисов обяви, че е възложил на депутатите от

Премиерът Бойко Борисов обяви, че е възложил на депутатите от ...

......... сутрин е имал извънредна среща с изпълнителната комисия на ГЕРБ, на която е разпоредил замразяването на заплатите. Вчера обаче председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че "ако депутатските заплати бъдат замразени, ще се окаже, че те ще бъдат замразени на по-високо ниво, вместо да паднат с развитието на икономическата криза".


Огромни са загубите за бизнеса в София заради извънредното положение,

Огромни са загубите за бизнеса в София заради извънредното положение, ...

......... от обявяването на извънредното положение, т.е. от 13 март. - чрез Общинския гаранционен фонд се предвижда освобождаване на 1 млн. лева за гарантиране на заеми за малки и средни предприятия. Гаранцията е в размер на 50% до този момент. Обмислят се и варианти, в които да се покачи този процент.


След като броят на новоподадените молби за безработица в САЩ

След като броят на новоподадените молби за безработица в САЩ ...

......... е да се стигне до опрощаване на дълг от страна на правителството, след като периода за мораториум на плащанията изтече. Властите може и да вземат мерки и против масовата вълна от фалити, която така или иначе вече залива икономиката на страната, защото тя ще окаже допълнителен шок върху финансовата система.


Това може да не е единствената ревизия на бюджета, която

Това може да не е единствената ревизия на бюджета, която ...

......... има основно от страна на банките и в по малка степен от фондове и застрахователни компании. "Очаквам нисък коефициент на покритие (не повече от 1-1.20) и чувствително повишаване на изискуемата доходност вследствие на повишената рискова премия в текущата среда", казва той. По темата работиха и Николай Стоянов и Тодор Тодоров


Очаква се British Airways да обяви, че ще освободи около

Очаква се British Airways да обяви, че ще освободи около ...

......... летище "Гетуик" и летище "Лондон Сити", след като авиокомпанията преустанови своята дейност и на двете места, докато кризата не приключи. Очаква се засегнатите да получат част от заплатите си чрез правителствената схема за запазване на работните места, която обхваща 80% от заплатата с максимална сума от 2500 паунда на месец.


Половината от платения годишен отпуск, който работодателите имат право да

Половината от платения годишен отпуск, който работодателите имат право да ...

......... календарни дни, работникът и служителят е осигуряван, за това време му се зачита и трудов стаж". 31 600 души са регистрирани като безработни от обявяването на извънредното положение до вчерашния ден, показват данните на социалното министерство. Пикът е бил, когато за един ден близо 4780 души са останали без работа.


На 3 април 1879 година София е избрана за столица

На 3 април 1879 година София е избрана за столица ...

......... преместването на управлението и княз Дондуков през месец октомври същата година се установява в София. Съгласно постановлението на чл.4 от Берлинския договор, в Търново предстои свикването на събрание на българските първенци, за да изработят „Органически правилник на Княжеството”. Учредителното събрание трябваше да реши и въпроса за столичния град на България.


Парламентарно заседание ще има и днес. На него извънредното положение

Парламентарно заседание ще има и днес. На него извънредното положение ...

......... по време на извънредното положение. Депутатът от ДПС Йордан Цонев коментира след снощния председателски съвет. "Ще се регистрираме по-дълго - на групи от по-малко хора. Гласуванията ще бъдат в определен период от време, пак на групи, за да няма в залата толкова много хора, които да създават тази опасна обстановка."


  В сравнение с 2008 година кризата е по-дълбока, но

  В сравнение с 2008 година кризата е по-дълбока, но ...

......... няма да имат нужда от допълнителна помощ. Велчев беше категоричен, че самоосигуряващите се не могат да оцелеят с 1500 лв. Бившият министър уточни, че неговата прогноза е спад на икономиката с 3%, както и че това вероятно ще бъде най-оптимистичният сценарий. Фандъкова разясни икономическите облекчения за бизнеса в София  


Пандемията може да струва до $4,1 трлн., или 5% от

Пандемията може да струва до $4,1 трлн., или 5% от ...

......... като броят на заразените в световен мащаб надхвърли 1 млн. души. В последния си доклад ADB намали прогнозата си за растеж на икономиката на Азия през 2020 г. до 2,2% от 5,5%, а тази за Китай бе намалена до 2,3% от 6%. Банката очаква още ускоряване на инфлацията заради храните.


Парламентът на Словения одобри мерки на стойност около 3 милиарда

Парламентът на Словения одобри мерки на стойност около 3 милиарда ...

......... (или 6 процента от БВП) за подпомагане на хора и компании, пострадали икономически от епидемията от коронавируса, предаде Ройтерс.Коронавирус пандемия1169 мъртви в САЩ за ден, Тръмп прави втори тест "от любопитство"Потенциална ваксина срещу Ковид-19 даде обещаващи резултати в изпитания с мишкиЗаразените с коронавирус прехвърлиха 1 милион, половината човечество под карантина


Най-често бизнеси, които не могат да работят заради кризата с

Най-често бизнеси, които не могат да работят заради кризата с ...

......... Таксата за битови отпадъци и патентният данък пък да се плащат само за месеците, в които бизнесът е работил, а отстъпките от 5% да са целогодишни, предлага още Стоянова на общинския съвет. Още: "Официално: Над 1 000 000 болни от коронавирус в света, в Китай утре е ден на траур"


Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до Асоциацията на колекторските агенции,

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до Асоциацията на колекторските агенции, ...

......... се съобразят с пандемичната обстановка и да проявят разбиране към граждани, които временно не могат да погасяват в срок задълженията си. Повод за препоръката са жалби и сигнали на граждани до омбудсмана през последните седмици, в които те алармират, че са загубили работата си и са останали без всякакви доходи.


Държавата иска да помогне на всички засегнати, но в същото

Държавата иска да помогне на всички засегнати, но в същото ...

......... фалити, мислим за работника, подчерта той. Дончев бе категоричен, че е абсолютно сигурно, че тази криза няма да ни направи по-богати. Той отбеляза, че след нея светът ще бъде различен и все още не се знае колко точно различен. Силно се надявам качеството на демокрациите да не пострада, заяви вицепремиерът.


„Държавата, доколкото са възможностите й, ще се опита да помогне

„Държавата, доколкото са възможностите й, ще се опита да помогне ...

......... досега мерки, както и за тези, които ще се приемат в бъдеще. Трябва да компенсираме и намалените приходи. „Наред със всичко останало мисията е да спасим живота и здравето на хората. Колкото и да е тежко, ако сме заедно, дисциплинирани и мобилизирани, ще се справим“, заяви в заключение Томислав Дончев.


Хората, които до този момента са работили, но са нямали

Хората, които до този момента са работили, но са нямали ...

......... Националната агенция по приходите за доходите, декларирани през 2019 г. На тази база ще се направи разчет колко хора са получили под определен годишен доход и те може да получат директно подпомагане, посочи Сачева. За самоосигуряващите се предстои да се отвори мярката за безлихвените кредити до 1500 лева на човек.


В близките дни ще бъде наложен мораториум, с който се

В близките дни ще бъде наложен мораториум, с който се ...

......... - ефект, който би бил особено неблагоприятен за всички български граждани, които преди това ще бъдат засегнати от очакваните във връзка с COVID19 затруднения в икономиката“.  Вижте още: Банките в Европа решават за мораториумите върху плащанията по кредити НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 2 април    


Световните цени на храните се понижиха рязко през март, засегнати

Световните цени на храните се понижиха рязко през март, засегнати ...

......... 2018 г. За 2020 г. прогнозата на FAO за световното производство на пшеничени култури остава непроменена на 763 милиона тона, близо до рекордното ниво за миналата година. "Това, съчетано с множество налични запаси, ще помогне за предпазване на хранителните пазари от смут по време на бурята с коронавирус", прогнозира FAO.


457 са потвърдените случаи на Covid-19 у нас по данни

457 са потвърдените случаи на Covid-19 у нас по данни ...

......... болнично лечение са 25. Новите лабораторно доказани случаи са 8, като всички са в София. Лабораториите работят и в момента, като продължават да изследват взети днес проби. 179 са лицата с потвърден Covid-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 18 от тях са в интензивни структури.


Повече от една четвърт от британските компании намаляват персонала си

Повече от една четвърт от британските компании намаляват персонала си ...

......... уволнени. Проучването показва, че 46% са насърчили персонала да работи от дома. Безпрецедентен ход на Великобритания към засегнатите от Covid-19 работници Държавата ще покрива 80% от заплатите на служителите през следващите 3 месеца Сред компаниите, които внасят и изнасят по-значително, близо 60% заявяват, че търговията им е засегната от кризата.


От 1 април 2020 г. Борислава Налбантова става изпълнителен директор

От 1 април 2020 г. Борислава Налбантова става изпълнителен директор ...

......... и Атлантик Дивайн са мобилизирани и работят за преодоляване на предизвикателствата в тясно сътрудничество с  нашите партньори по цялата верига на доставка. Заедно сме предприели мерки за продължаване на работата, за да обезпечим нуждите на крайните ни потребители в тези извънредни времена“, каза Борислава Налбантова, изпълнителен директор на Девин ЕАД. 


Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин

Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин ...

......... на коронавирус лечебното заведение има нужда от еднократни трипластови маски и предпазни ръкавици, шлемове, медицински шапки, калцуни до коляното, предпазни очила, инфрачервени термометри и дезинфектанти, за да продължи нормалното и ефективно функциониране на клиниките и да продължи да обслужва потока от бременни, родилки и пациенти с нужда от неотложни процедури. 


Броят на американците, които ще искат обезщетения за безработица, удари

Броят на американците, които ще искат обезщетения за безработица, удари ...

......... случаи, наскоро Белият дом заяви, че ще запази ограниченията, въведени досега, за да се опита да забави разпространението на вируса. В доклад на Bank of America в четвъртък анализаторите предупредиха, че САЩ могат да видят "най-дълбоката рецесия", тъй като равнището на безработица достига повече от 15%, а растежът пада 10,4%.


Кризата с коронавируса изчисти нискокачествените хранителни продукти от пазара. Същевременно

Кризата с коронавируса изчисти нискокачествените хранителни продукти от пазара. Същевременно ...

......... ще има достатъчно яйца на пазара и на нормална цена. "Наблюдаваме повече от 10 години една цена на агнешкото месо. Който избере да яде салати, краставици, домати и агнешко, ще плати толкова, колкото е платил и миналата година". Владимир Иванов посочи, че навсякъде по пазарите и тържищата се извършва дезинфекция.


Самонаетите лица в редица страни-членки на ЕС получават държавна помощ,

Самонаетите лица в редица страни-членки на ЕС получават държавна помощ, ...

......... здравно осигуряване. 4. Осигуряване на достъп до безлихвено кредитиране до 10 000 лева със срок на издължаване - пет години след отпадане на Извънредното положение 5. Намаляване на данъчната ставка за 2020 година върху доходи от свободни професии от 10% на 7,5%. Още: "Схемата 60 на 40 - окончателни мерки"


Световните цени на храните се понижиха рязко през март, засегнати

Световните цени на храните се понижиха рязко през март, засегнати ...

......... 2018 г. За 2020 г. прогнозата на FAO за световното производство на пшеничени култури остава непроменена на 763 милиона тона, близо до рекордното ниво за миналата година. "Това, съчетано с множество налични запаси, ще помогне за предпазване на хранителните пазари от смут по време на бурята с коронавирус", прогнозира FAO.


Едва 8% от работодателите, членуващи в Българска стопанска камара, са

Едва 8% от работодателите, членуващи в Българска стопанска камара, са ...

......... Ще пусна част от персонала в отпуск – 17% - Ще намаля временно трудовите възнаграждения – 10% - Още не съм решил – 8% - Ще забавя изплащането на възнаграждения – 6% - Ще съкратя целия персонал – 5% Дефицит от 2,9% от БВП предлага правителството в актуализирания бюджет  


Дали алкохолът е продукт от първа необходимост във време на

Дали алкохолът е продукт от първа необходимост във време на ...

......... БТА. По икономически или санитарни причини, или защото "чаша вино може да помогне" за понасяне на изолацията.Коронавирус пандемияПхенян обяви, че в страната няма случаи на зараза с коронавирусаАвстралия под карантина: Над 5000 заразени и рязко затягане на мерките срещу COVID-19Силен спад на продажбите на леки коли в САЩ през март


Близо 400 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж.

Близо 400 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. ...

......... на които им се налага да пътуват да тръгват само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на почистващата техника и възпрепятства пътуването на останалите шофьори.


Металургичната фирма

Металургичната фирма "Стомана Индъстри" Перник съкращава 301 работници Уведомление за ...

......... срив на цените на продукцията, предизвикани от световната пандемия от Covid-19. Съкращенията ще станат факт на 23 април, след едномесечно предизвестие, както предвижда законът. След мярката в дружеството ще останат на работа около 950 души и още 350 в съпътстващи фирми. Сачева: Социалната система все още издържа на натиска (ВИДЕО)*


Министерският съвет е поискал, като част от актуализацията на бюджета,

Министерският съвет е поискал, като част от актуализацията на бюджета, ...

......... над 68 години ще получат пенсиите си вкъщи. Пенсия може да бъде получена и от упълномощено лице с еднократно изрично пълномощно. 45 млн. лева са насочени към общините за патронажна грижа, каза още министърката и добави, че ще бъдат направени индивидуални хранителни пакети, които да бъдат предоставени на нуждаещите се.


Близо 800 са издадените актове в цялата страна на хора,

Близо 800 са издадените актове в цялата страна на хора, ...

......... забрана на 20 март. Глобите са на стойност 5000 лв., което означава, че до момента са наложени санкции за близо 4 млн. лева, съобщава БНР. Около 370 са досъдебните производства заради нарушена карантина. Най-често става дума за хора, които самоволно са напуснали адреса си, въпреки че имат забрана за това.


ДЗИ обяви, че застрахова безплатно медицинските служители и друг персонал,

ДЗИ обяви, че застрахова безплатно медицинските служители и друг персонал, ...

......... времето на болничен престой при установяване на същото заболяване. Към момента медицинските лица, ангажирани пряко в борбата с епидемията, работят във Военномедицинска академия, „Пирогов“, Университетска болница „Александровска“, „Св. Анна“, Белодробна болница „Св. София“, Инфекциозна болница „Проф. Иван Киров“, Втора градска болница и Пета градска болница, и наброяват над 1200 човека.


От днес клиентите на Банка ДСК могат да ползват приложението

От днес клиентите на Банка ДСК могат да ползват приложението ...

......... да работи за усъвършенстване на нейните дигитални канали, за да бъдат в максимално удобство и улеснение на потребителите. Активирането на DSK Smart става в няколко лесни стъпки спрямо предпочитанията на всеки индивидуален клиент – чрез изпращане на код за активиране като SMS или чрез платформата за интернет банкиране ДСК Директ.


„Национален земеделски форум“ предлага ангажимент за наемане в селското стопанство

„Национален земеделски форум“ предлага ангажимент за наемане в селското стопанство ...

......... служебен транспорт да се предвиждат до работното си място, да прилагат под контрол утвърдени със заповед на ръководител правила за лична дезинфекция, да полагат труд в регламентираното работно време, след което по съответния маршрут и с организирания служебен транспорт да се прибират на деклариран от тях актуален адрес на местоживеене.