Върховният административен съд потвърди решението на Комисията за защита на

Върховният административен съд потвърди решението на Комисията за защита на ...

......... решението на Комисията за защита на конкуренцията за смяна на строителя на "Турски поток" у нас. Магистратите отхвърлят жалбата на отпадналия от класирането участник "Газово развитие и разширение в България" и потвърджават връщането на първия избран изпълнител - Консорциум Аркад. Цената на строителството се изчислява на над 2 млрд. лева.


Надеждни ли са компаниите, които се включиха с оферти за

Надеждни ли са компаниите, които се включиха с оферти за ...

......... дронове в Саудитска Арабия, експертите заявиха, че поскъпван на цените може да бъде отчетено след 9 месеца. Вижте целия разговор във видеото!Правителството ще преговаря за затварянето на ТЕЦ "Контур Глобал Марица изток"Правителството започва преговори за прекратяване на един от дългосрочните договори за изкупуване на ток от американската централа "КонтурГлобал Марица...


Правителството на Сърбия гласува предложение за „позитивен ребаланс” на бюджета,

Правителството на Сърбия гласува предложение за „позитивен ребаланс” на бюджета, ...

......... с най-малко 5 %.Министърът на финансите Синиша Мали обяви, че размерът на средната работна заплата в Сърбия през декември ще достигне 500 евро.Планираният ръст на икономиката на страната е 4 %, като се очаква общият ръст на инвестициите да достигне 9,2 %. Очаква се безработицата да намалее до едноцифрено число.


Разширението на бул.

Разширението на бул. "Тодор Каблешков" ще е от най-сериозните предстоящи ...

......... отводняване и водоснабдяване, улично осветление и електроснабдителна мрежа. Зам.-кметът Барбалов заяви, че се предвижда и цялостна реконструкция на бул."Първа българска армия", както и изграждането на Източната тангента. Ремонтът на бул. "Линкълн" в жк "Овча купел", който е дълъг 4 км, продължава и ще приключи в началото на октомври, обяви Барбалов.


На 25.09.2019 г. от 11.00 часа в конферентната зала на

На 25.09.2019 г. от 11.00 часа в конферентната зала на ...

......... хидрология е партньор по проекта от българска страна. Проектът стартира официално на 01.07.2018 г. и е с тригодишен срок на изпълнение. Осъществява се с подкрепата на Транснационалната програма Дунав, финансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Европейския инструмент за съседство, съфинансиран от Унгария и други страни от Дунавския басейн. 


София. „Национална компания индустриални зони“ (НКИЗ) и Камарата на строителите

София. „Национална компания индустриални зони“ (НКИЗ) и Камарата на строителите ...

......... с отлични локации и изградена пътна инфраструктура. Г-н Терзиев изтъкна, че за постигането на устойчиво икономическо и социално развитие е необходимо взаимодействие между местните власти, държавните дружества и браншови организации. Интензивната комуникация между „Национална компания индустриални зони“ и Камарата на строителите в България ще спомогне за обмяна на добри практики.Агенцията по заетостта отчете ниво на безработицата от 5.3% през

Агенцията по заетостта отчете ниво на безработицата от 5.3% през ...

......... трудовите посредници и експертите активиране, както и чрез работата на младежки, ромски, трудови медиатори и др. Постъпилите на работа през август са 14 512 безработни, като 89.8% от тях са устроени в реалната икономика. Други 378 души от групата на пенсионерите, учещите и заетите също са намерили ново работно място.


До края на август броят на международните компании с регионални

До края на август броят на международните компании с регионални ...

......... инвестиции за научноизследователска и развойна дейност са били 451 до края на август, като 10 от тях са новооткрити. Чуждите инвестиции в Шанхай се увеличават бързо, като от януари до август са били представени над 4600 нови проекта с инвестиции от чужбина, което е с 47,8% повече на годишна база.


Съюзът на Обединените работници в автомобилната промишленост в САЩ започва

Съюзът на Обединените работници в автомобилната промишленост в САЩ започва ...

......... временни работници и сигурността на работните места. Часове преди стачката да започне, американският президент Доналд Тръмп призова в Туитър двете страни да се върнат на масата за преговори и да се разберат възможно най-бързо. Бибиси пише, че няма информация дали General Motors и Съюза имат планове за подновяване на диалога.


От днес до 22 септември на територията България, както и

От днес до 22 септември на територията България, както и ...

......... извършван засилен контрол за незаконосъобразното използването на мобилни телефони от водачите на моторни превозни средства. Целта на операцията е да се припомнят още веднъж последствията от пренебрегването на забраната за използване на мобилни устройства. По време на шофиране те силно разконцентрират вниманието на водача, което може да се окаже фатално.


Държавната корпорация „Росатом

Държавната корпорация „Росатом" участва в 24-ия Световен енергиен конгрес, който ...

......... атомните централи с реактори от типа ВВЕР - 1200, тяхната безопасност и енергийната им ефективност. Особена популярност придоби интерактивният макет на атомна централа, който показваше различните етапи на строежа на АЕЦ с руски реактор, еволюцията на реакторите от типа ВВЕР, както и карта с текущите проекти на „Росатом" по света.Работниците на трудов договор, пенсионерите и самостоятелно работещите професионалисти в

Работниците на трудов договор, пенсионерите и самостоятелно работещите професионалисти в ...

......... през 2021 г. По-точно данъкоплатците без деца, деклариращи доходи между 8 636 евро и до 20 000 евро, ще получат отстъпки до 177 евро. Например, според новата система, данъкоплатец с доход от 15 000 евро в момента плаща 1400 евро данък. Към 2020 г. това ще спадне до 1,223 евро.


Заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия

Заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия ...

......... Европа. В деня на борсата двустранна чат-система ще спомогне за осъществяването на онлайн комуникация в реално време между търсещи работа, работодатели и EURES съветници от 14 държави. Онлайн събитието е достъпно на следния адрес: https://www.europeanjobdays.eu/en/events/european-online-job-day-sofia-2019 и е отворено за предварителна регистрация както на работодатели, така и на търсещи работа лица.


На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации ...

......... съответно в годишната декларация за облагане на доходите и във формуляра за облагане с корпоративни данъци. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година, за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година.


Голям пожар избухна на гръцкия остров Закинтос. Огънят наложи евакуация

Голям пожар избухна на гръцкия остров Закинтос. Огънят наложи евакуация ...

......... повече от 100 огнеборци и 28 камиона са били включени в гасенето на пожара. Четири самолета и два хеликоптера гасят по въздух. Към момента има данни за една изгоряла къща. За щастие няма информация за ранени хора. Силният вятър допринася за разгарянето на огъня. Разследва се версията за умишлен палеж.


Инфлацията от началото на годината до края на август е

Инфлацията от началото на годината до края на август е ...

......... на Националния статистически институт (НСИ), съобщени днес. Спрямо юли през август инфлацията е 0.1%, като най-сериозно е поскъпването в ресторанти и хотели (увеличение с 0.6%), а най-голямо е поевтиняването на облекло и обувки (-3.3%) Сред хранителните продукти скачат най-много цените на зелето (+6.6%), а спадът е най-голям при картофите (-6.9%).Увеличил се е броят на учениците от семейства с по-ниско

Увеличил се е броят на учениците от семейства с по-ниско ...

......... срещу Стратегията за детето. Няколко учители, които никога не са ходили на обходи, инициират това. Много жалко, че това беше подкрепено от опозицията, което прави акцията и политическа", обясни министърът. Той посочи, че в момента са нужни "чрезвичайни усилия" за вкарване на децата в училище, защото има няколко "изпуснати" поколения.


За първите пет месеца на 2019 г. търговският оборот с

За първите пет месеца на 2019 г. търговският оборот с ...

......... пред бизнеса. Министър Караниколов посочи, че страната ни има потенциал да привлече индонезийски инвестиции и да предостави благоприятни възможности за дейности в редица области като информационни и комуникационни технологии, електроника и електротехника, машиностроене, авточасти, високотехнологични промишлени производства и услуги, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост, транспортна и логистична инфраструктура и туризъм.


Много е трудно инфлацията да достигне нивата от около 2%,

Много е трудно инфлацията да достигне нивата от около 2%, ...

......... бестселъри и управител на инвестиционен фонд, през 2016 г. Лакайе е обявен от Richtopia за един от 20-те най-влиятелни икономисти в света. На 17 октомври тази година, по време на The Next Big Thing, пред българска аудитория професорът ще изнесе презентация, посветена на възможностите и предизвикателствата в новия икономически модел.


България се нарежда трета в класация, показваща кои са страните

България се нарежда трета в класация, показваща кои са страните ...

......... Франция и Германия. Най-много страдат европейски градове като Амстердам или Будапеща, пренаситена с туристи с раници. В Хърватия пък плажовете се пълнят от търсещи слънчева светлина летовници. Затова и от изданието препоръчват няколко дестинации в Източна Европа, в които масовият туризъм все още не е толкова разпространен, съобщава в. "Монитор".


Руските милионери изпаднаха от Топ-10 купувачите на имоти в Испания,

Руските милионери изпаднаха от Топ-10 купувачите на имоти в Испания, ...

......... граждани на Великобритания, като техният дял от общия брой на закупените имоти е 16.6 процента. В първата десетка влизат още Германия, Франция, Белгия, Италия и Швеция. Следват граждани на Румъния и Мароко, както Китай и Холандия. Американците обаче са плащали най-скъпо - средно по 2426 евро за 1 кв. м.


Turkish Airlines продължава да разширява международната си полетна мрежа, добавяйки

Turkish Airlines продължава да разширява международната си полетна мрежа, добавяйки ...

......... като свързани полети. Вземайки предвид очакванията и нуждите на пасажерите, авиокомпанията ще оперира ежедневни полети до Хо Ши Мин, а тези до Ханой ще бъдат 6 пъти седмично (всеки ден освен в неделя). През април 2020 г. се очаква броят на полетите до столицата на Виетнам да нарасне до 7.


България е един от отличниците в борбата с прането на

България е един от отличниците в борбата с прането на ...

......... правила. Ние даже минаваме и в друга крайност - много рестриктивни мерки предприемаме. По думите на Радев няма държава в ЕС, където корупцията не е огромен проблем. Затова в момента се обсъжда общоевропейски мониторингов механизъм за върховенство на закона, корупцията, демокрацията и свободата на медиите. Целия разговор гледайте във видеото!


Цените на петрола се увеличиха с над 10% в азиатската

Цените на петрола се увеличиха с над 10% в азиатската ...

......... от турболенции на пазарите президентът на САЩ Доналд Тръмп разреши отпускането на петрол от стратегическия резерв. Той е бил използван само три пъти, последният от които през 2011 г. заради боевете в Либия. В Туитър Тръмп заяви още, че Вашингтон е готов да отговори на атаките срещу саудитската петролна инфраструктура.


Важни обществени сектори ще загубят десетки милиони еврофинансиране заради лошо

Важни обществени сектори ще загубят десетки милиони еврофинансиране заради лошо ...

......... е свикнала с изпълнението на договори по обществени поръчки, но съжалявам много този тип институции", възмутил се е Аурелио. Той е изтъкнал и липсата на особен напредък през 2019 г. въпреки тревожните сигнали по отделни проекти, като е предупредил и за бъдещи проблеми с ЕК при очакваното преработване на програмата.


В 15 училища и детски градини в столицата ремонтите ще

В 15 училища и детски градини в столицата ремонтите ще ...

......... на обзавеждане и разширяване и оползотворяване. Досега учениците са учили само в сградата зад вас, а сега с тези нови класни стаи можем да преминем на едносменен режим на обучение. до миналата учебна година са били на двусменен режим на обучение“, каза Йорданка Даковска, директор на 43 ОУ Христо Смирненски.


Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще открие учебната 2019/2020

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще открие учебната 2019/2020 ...

......... "Дебелт", съобщиха от министерството на правосъдието. Общежитието е към Бургаския затвор и в него тази година ще се обучават 78 ученици от първи до 7 клас. През настоящата учебна година в учебната дейност в затворите ще се включат общо 1080 лишени от свобода, като 124 от тях ще бъдат първокласници.


Стартира новата учебна година. Тази година 16-ти септември ще е

Стартира новата учебна година. Тази година 16-ти септември ще е ...

......... страната пък са над 700 000. Все още почти 60 училища са в ремонт, като осем от тях ще започнат годината в други сгради. Над 1000 са основните и текущи ремонти в цялата страна. Образователната система изпитва основен недостиг на ресурсни учители, както и такива по математика, физика и химия.


Цените на петрола се повишиха в началото на търговията тази

Цените на петрола се повишиха в началото на търговията тази ...

......... че е разрешил освобождаването на суров петрол от стратегическия нефтен резерв. Тръмп отваря петролния резерв на САЩ Мерки след атаката в Саудитска Арабия Фючърсите на сорта "Брент" за декември се повишиха с 18,88% до $ 70,32 за барел. Сортът " Западен Тексас" пък месец скочи с 13,71% до $ 62,04.


Ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество между България и Индонезия.

Ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество между България и Индонезия. ...

......... първите месеци на 2019 г. с над 300%. "Това е крайно недостатъчно според възможностите между двете държави. Както се разбрахме днес, следващото заседание на смесената икономическа комисия между двете правителства в началото на следващата година в София ще доведе до удвояване на този стокообмен в следващите години", каза още Захариева.


Руската статистическа служба съобщи, че се е увеличил драстично броят

Руската статистическа служба съобщи, че се е увеличил драстично броят ...

......... на руснаците на възраст 100 и повече години. Данните сочат, че до 1 януари 2019 година в Русия живеят 20 582 души навършили вековна възраст. От тях 5895 са мъже, а 14 687 – жени. Преди 20 години е имало едва 7718 столетници, от които 1253 мъже и 6465 жени. 


Днес за четвърти пореден път ще бъде отбелязан Денят в

Днес за четвърти пореден път ще бъде отбелязан Денят в ...

......... със счупени сърца и безсилни… Затова и тази година ще се съберем в Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. На 15 септември 2019 г. в цяла България: – ще фокусираме по адекватен начин вниманието на всички участници в пътното движение върху нас – мотористите;


Граждани на столицата, които живеят в близост до булевард „Ломско

Граждани на столицата, които живеят в близост до булевард „Ломско ...

......... първа линия от 700 кв. м. се предлага цена от 16 000 лв. при средна пазарна цена за такъв имот от 100 000 лв.”, пишат организаторите и допълват, че не са против разширяването на булеварда и облагородяването на района, а искат само да се спазва Конституцията и да има справедливост.


435 училища, детски градини и комплекси, както и 13 университета

435 училища, детски градини и комплекси, както и 13 университета ...

......... работят в обновена учебна среда. С близо 54 млн. лв. се реновират сградите на 13 висши училища. Ремонтите са завършени напълно в три от тях - Технически университет - София, Лесотехническия университет и  Медицински университет - София. В 39-те най-големи български града по програмата се инвестират близо 387 млн. лв.


Добивът и износът на петрол в Саудитска Арабия са нарушени

Добивът и износът на петрол в Саудитска Арабия са нарушени ...

......... ще се противопостави на терористичните заплахи срещу глобалната енергийна сигурност. САЩ осъдиха нападението, но обвиниха Иран за него. Два петролни обекта в Саудитска Арабия бяха атакувани с дроновеНападения с дронове срещу два петролни обекта в Саудитска Арабия. Последва пожар, който вече е овладян, но икономическите последици тепърва ще се изяс...


Първият плаващ атомен енергоблок в света - „Академик Ломоносов

Първият плаващ атомен енергоблок в света - „Академик Ломоносов", пристигна ...

......... и предлагани за износ. „Когато започнем да произвеждаме серийно малки модулни реактори, централите, работещи с тях в отдалечени райони, ще имат възможност да произвеждат електроенергия, която ще бъде по-евтина от дизела. По този начин ще се пестят средства и ще се предотврати изпускането на вредни емисии", заяви говорител на „Росатом".


САЩ определят като стратегически важно пристанищет Александруполис и имат намерение

САЩ определят като стратегически важно пристанищет Александруполис и имат намерение ...

......... съд беше платена от САЩ.Министърът на отбраната на Гърция заяви, че проектът на стойност 2.3 млрд. долара увеличава възможностите на пристанището, тъй като вече в него ще могат да влизат по-големи плавателни съдове, а транспортната инфраструктура създава условия то да стане стратегически център за бърз превоз на хора и товари.


Изследвания върху противораковите свойства на пицата и машина за смяна

Изследвания върху противораковите свойства на пицата и машина за смяна ...

......... умрелите намагнетизирани хлебарки се "държат" различно от живи намагнетизирани хлебарки. Отличието за психология получи германският учен Фриц Щрак, открил, че държането на химикалка в устата предизвиква усмивка. След това той доказва и обратното. В категорията за физика бяха "почетени" международни изследователи, проучили задълбочено как и защо вомбатите отделят кубични изпражнения.


В Чепеларе отбелязват тържествено 55 г. от обявяването му за

В Чепеларе отбелязват тържествено 55 г. от обявяването му за ...

......... развива като самостоятелен ски-център. До пролетта на тази година финландският производител на спортни стоки "Amer Sports corporation" бе собственик на фабриката за ски в Чепеларе, която купи в края на 2008 година. Така с пазарен дял 24% от световното ски производство родопският град беше най-големия  производител  на ски в света! 


Германците са побъркани на тема правила, не са особено дружелюбни

Германците са побъркани на тема правила, не са особено дружелюбни ...

......... Малайзия, цитиран в публикацията. Един унгарец добавя, че ако човек не владее немския език, няма никакъв шанс да си създаде контакти. А един мексиканец казва: "Германците не са открити към непознати и към чужденци. Те често твърдят, че искат да ги интегрират, но в повечето случаи това не се случва."


Над 900 доброволци ще почистят през днешния ден столичния Зоопарк.

Над 900 доброволци ще почистят през днешния ден столичния Зоопарк. ...

......... животните – нови хранилки на тревопасните, почистване на зоните “Слонове” и “Понита”, инициативата цели да се създадат нови пространства за отдих на посетителите, както и боядисване на пейки и беседки. Зоопаркът ще приема посетители през целия ден и така ще даде възможност на желаещите да се включат в благородната инициатива.


Американският президент Доналд Тръмп взе решение да продължи с още

Американският президент Доналд Тръмп взе решение да продължи с още ...

......... Тръмп взе решение да продължи с още една година - до 14 септември 2020, търговското ембарго срещу Куба, се казва  декларация, разпространена  от пресслужбата на Белия дом. Според аргументацията на Тръмп продължаването на ограниченията, наложени на Хавана, отговарят на националните интереси на САЩ.  Ембаргото е в сила от 1962 г.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп взе решение да продължи с

Президентът на САЩ Доналд Тръмп взе решение да продължи с ...

......... оглед на спазването на ембаргото и разрешаването на отделни сделки. В тази връзка президентът се позовава на закон, встъпил в сила още през 1917 г. Той позволява да се ограничава търговията със страни, враждебно настроени към САЩ. В момента Куба е единствената страна, върху която се разпространява този архаичен закон.


Следващата седмица започва събеседването на Изпълнителния съвет на Международния валутен

Следващата седмица започва събеседването на Изпълнителния съвет на Международния валутен ...

......... трябва да излязат с окончателното си решение най-късно до 4 октомври. Ако бъде избрана, българката ще поеме управлението на Фонда в несигурни времена за икономиката. Джери Райс, говорител на МВФ: Много пъти сме казвали, че търговските войни са сериозна заплаха. Вече се превръщат от заплаха, в спънка за световната икономика.


Държавите от ЕС трябва да уеднаквят законодателството си, свързано с

Държавите от ЕС трябва да уеднаквят законодателството си, свързано с ...

......... ЕС. Според германския финансов министър Олаф Шолц европейските правителства трябва да обмислят въвеждането на данъци върху самолетните билети, за да се стимулират хората да използват повече железопътен транспорт. Според зам.-предсадателя на Еврокомисията Валдис Домбровскис решението за въвеждане на нови данъци в Европа едва ли ще бъде взето лесно и бързо.


В Чехия, екоминистерството даде зелена светлина на концерна ЧЕЗ за

В Чехия, екоминистерството даде зелена светлина на концерна ЧЕЗ за ...

......... за несигурни и опасни. Колко крайно е настроението в Австрия илюстрира инвестционната руина на ядрена централа, построена преди 40 години в градчето Цвентендорф на река Дунав. Там никога не са се делили атоми, но мнения. Въз основа на своя опит Австрия настоява сега Чехия да преосмисли разрешителните, които са издадени.


В началото на октомври ще започне разширяването на Софийския околовръстен

В началото на октомври ще започне разширяването на Софийския околовръстен ...

......... на пътя Видин-Ружинци. Очаква се пътят да облекчи трафика и осигури повече инвестиции в Северозападна България.Петя Аврамова: Тази есен ще бъдат пуснати нови 10 км от магистрала "Хемус"В началото на октомври предстои да започне строителството на разширението на Софийския околовръстен път от Младост до АМ "Тракия". През есента ще има...


Министърът на икономиката и финансите на Франция Брюно Льо Мер

Министърът на икономиката и финансите на Франция Брюно Льо Мер ...

......... Министърът на икономиката и финансите на Франция Брюно Льо Мер каза днес, че Брюксел обмисля въвеждането на данък върху авиокомпаниите в ЕС като част от плана за намаляване на въглеродните емисии, предават Ройтерс и БТА. Виж още Намаляват екотаксите за нови коли, увеличават за старите


Последната калаена мина в Корнуол затвори преди 20 години. Но

Последната калаена мина в Корнуол затвори преди 20 години. Но ...

......... това излизането на страната от ЕС ще се отрази изключително тежко на региона. Според Strongbow Exploration, която изследва и потенциал за добив на литий в региона, мината ще създаде 275 работни места. Спадът на паунда след референдума през 2016 г. означава, че минералите ще бъдат конкурентоспособни отново на световните пазари.


Националната компания

Националната компания "Железопътна инфраструктура" ще предостави на общината стари неизползвани ...

......... много скоро ще доведе до реални резултати за развитието на нашата столица, като зелен град", допълни Желязков. Трикилометровият линеен парк ще е първият участък от бъдещия Зелен ринг, добави Фандъкова. Крайната цел е жителите на всички квартали, през които минава Зеленият ринг, да имат екологична връзка с парковете в града.


Цялостната организация на българското участие в предстоящото световно изложение с

Цялостната организация на българското участие в предстоящото световно изложение с ...

.........  „Участието на страната ни в ЕКСПО 2020, ще даде възможност както за засилването на позициите ни като логистичен и културен хъб между Европа и Азия, така и за осигуряване на по-добър достъп до регионите на Близкия Изток, Африка и Южна Азия и техните пазари“, се сочи в прессъобщение на ведомството.


Мащабна стачка в парижкото метро парализира френската столица. Транспортните служители

Мащабна стачка в парижкото метро парализира френската столица. Транспортните служители ...

......... бързоскоростните регионални влакове, съобщава БНР. Трамвайният и автобусният транспорт също са засегнати. Предупредени за предстоящия хаос, много парижани не отидоха на работа, а тротинетките и велосипедите за свободно ползване не достигат.  Причина за протеста е предстоящата пенсионна реформа, която трябва да засегне досегашните привилегии на ранно пенсиониране на транспортните работници.


Министър-председателят Бойко Борисов заяви в Русе, че ГЕРБ няма да

Министър-председателят Бойко Борисов заяви в Русе, че ГЕРБ няма да ...

......... получи пари от нас за следващите избори, ако това питате. Но няма да дадем и на другите медии, защото считам, че много от тях прекаляват в много други сфери. Единственото, което можем да направим и си е наше право – е да не им отпускаме пари за политическа реклама.  Точка."


Заради началото на учебната година от Инспекцията по труда ще

Заради началото на учебната година от Инспекцията по труда ще ...

......... до момента са предоставени 203 175 бр. образци на еднодневни договори на 1902 земеделски стопани. За същия период на 2018 г. те са били 189 528 бр. на 1759 земеделски стопани. Най-много еднодневни договори се предоставят за обработка на насажденията и прибиране на реколтата от грозде, череши и розов цвят.


Икономиката върви с такива темпове, че не можем да смогнем

Икономиката върви с такива темпове, че не можем да смогнем ...

......... Това, което се облагородява - с кейови стени, пасарелки, връща блясъкът на града", отбеляза министър-председателят Бойко Борисов. В отговор на журналистически въпрос относно пътя Русе-Велико Търново, премиерът заяви, че два лота от автомагистрала „Хемус" са на финала. А МРРБ следва да подготви два участъка от пътя Русе-Велико Търново за строителството.


В Будапеща Китайската компания за производство на електрически локомотиви CRRC

В Будапеща Китайската компания за производство на електрически локомотиви CRRC ...

......... китайски локомотиви ще обслужват транспорта на стоки по жп линии в Унгария и други страни от Централна и Източна Европа. Съобщено бе, че китайските локомотиви са сертифицирани от седем страни, включително и Унгария. Те ще обслужват експресните линии в Централна Европа по суша от гръцкото пристанище Пирея до Будапеща.  


Анкара планира да отвори отцепения квартал Вароша в окупирания от

Анкара планира да отвори отцепения квартал Вароша в окупирания от ...

......... курортния квартал. По-рано администрацията на признатата само от Анкара Севернокипърска турска република (СКРТ) също обяви намерението си да отвори за туристи квартала, който е защитен от резолюцията на Съвета за сигурност на ООН от 1984 г., която гласи, че градът може да бъде заселен отново само от предишните си жители.


София. За поредна година служители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“

София. За поредна година служители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ ...

......... началото на акцията. Почистването на гарите и прилежащите площи на територията на цялата страна бе направено по предварително разпределение на гаровите райони. Служителите на Централно управление бяха ангажирани в районите на жп гарите в София, а отделните поделения в страната почистиха своите обекти и териториите около съответните гари в страната.


Изпълнението на оперативна програма

Изпълнението на оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. допринесе за ...

......... "Регионална и градска политика" на Европейската комисия и Мрежата за градско развитие в сътрудничество с хърватското Министерство на регионалното развитие и фондовете на ЕС и Университета в Осиек. Заместник регионалният министър отбеляза, че България се готви усилено и за изпълнението на проекти за развитие на регионите през периода 2021-2027 година.


Повишаването на минималната работна заплата в Руската Федерация ще засегне

Повишаването на минималната работна заплата в Руската Федерация ще засегне ...

......... година със 7.5 процента, уточнява социалният министър. За скока на заплатите ще трябва да се отделят общо 20.9 млрд. рубли - 5.8 млрд. рубли от федералния бюджет и 15.1 млрд. от хазните на регионите. В момента минималната работна заплата в страната е 11 280 рубли или 158.24 евро (309.5 лева).


Пловдив. РИОСВ – Пловдив провери кариери край с. Шишманци, общ.

Пловдив. РИОСВ – Пловдив провери кариери край с. Шишманци, общ. ...

......... РИОСВ – Пловдив незабавно е алармирала за случая Министерството на енергетиката (което се явява компетентен орган по Закона за подземните богатства), както и кмета на община Раковски. Реакцията на МЕ е незабавна. Оттам са предприели проверка на място и са постановили незабавно преустановяване на дейността. Предстоят следствени действия по случая.


Ивайло Найденов, генерален мениджър на Монделийз Интернешънъл за България, Румъния

Ивайло Найденов, генерален мениджър на Монделийз Интернешънъл за България, Румъния ...

......... хранителната индустрия в България, като обедини и представлява интересите на български и чуждестранни производители, дистрибутори и вносители на храни и напитки, на малки и големи компании в отрасла, както и на секторните асоциации.Сдружение „Храни и напитки България" е пълноправен член на най-голямото браншово обединение в Европа - Food Drink Europe.


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) установи извършено нарушение от

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) установи извършено нарушение от ...

......... миналата година е реализирало оборот за 1 243 000 лв. С оглед на това е прието, че размерът на санкцията трябва да представлява 4% от размера на нетните приходи от продажби за 2018 г., равняващи се 49 720 лева. Решението на КЗК подлежи на обжалване пред Административния съд в София.  


Проверките, които извършваме във връзка с новата учебна година, обхващат

Проверките, които извършваме във връзка с новата учебна година, обхващат ...

......... целия Европейски съюз. И тези стандарти много стриктно изискват от производителите, дистрибуторите и търговците на тези стоки да се съобразят с това от какви материи могат за бъдат изработени тези стоки, какви характеристики трябва да притежават, за да не създават рискове за живота и здравето на децата“, каза той.   


Бързият влак от Бургас за София аварира преди гара Карнобат

Бързият влак от Бургас за София аварира преди гара Карнобат ...

......... Бързият влак от Бургас за София аварира преди гара Карнобат около 8:00 часа тази сутрин. Повредата по информация на железопътния превозвач е в локомотива. Очаква се да бъде изпратена помощна машина, която да изтегли композицията.


Инвеститорът и главен изпълнителен директор на компанията за управление на

Инвеститорът и главен изпълнителен директор на компанията за управление на ...

......... стойности от 1600 долара за тройунция. Той все пак посочи, че поскъпването му в евро напоследък е индикация до какви стойности може да нарасне стойността му в долари. Според Гундлах Федералния резерв ще понижи лихвите отново - нещо, за което настоя и президентът на САЩ Доналд Тръмп по-рано тази седмица.


Отсрочка за Брекзит може да има, само ако искането е

Отсрочка за Брекзит може да има, само ако искането е ...

......... Европейския съюз.  „По въпроса за удължаването - в резолюцията се казва, че сме отворени за такава възможност, при положение, че тя е добре обоснована и се базира върху следните причини - да се избегне Брекзит без сделка, да се организират парламентарни избори или да се проведе втори референдум“, каза Сасоли.


Последните 4-5 години има израстване в търговската практика, 3-4 дена

Последните 4-5 години има израстване в търговската практика, 3-4 дена ...

......... има увеличаване на производството на домати, както и в качеството. Кризата с чумата по свинете не е само български проблем, пазарът на свинско месо - цените на световния пазар са стабилни, няма стрес на пазара. Свинско месо ще има, загубите обаче за българската икономика ще са големи, коментира Владимир Иванов.


Френските производители на шампанско са внесли достатъчно от този продукт

Френските производители на шампанско са внесли достатъчно от този продукт ...

......... да влезе в затвора, ако откаже да забави Брекзит Предупреждението е на бившият шеф на прокуратурата на Британия лорд Макдоналд Освен това, според винения критик Антоан Гербел, доставките на шампанско във Великобритания ще продължат цяла година. По-рано британският премиер Борис Джонсън отказа да поиска от ЕС ново отлагане на Брекзит.


От тази вечер в Перник отново има топла вода. Регионалната

От тази вечер в Перник отново има топла вода. Регионалната ...

......... автоматични станции. Имаше един период на наистина неприятни миризми и това беше повод да се направят тези проверки, не само на ТЕЦ Република, а на много предприятия в региона.За момента никоя от отговорните институции в града не е категорична откъде идва замърсяването на въздуха в Перник. Проверките на РИОСВ продължават.