Началото на строителството на нови 16,3 километра от магистрала

Началото на строителството на нови 16,3 километра от магистрала "Хемус" ...

......... се ползва европейско финансиране, имат предишните управляващи, които извадили АМ „Хемус" от оперативната програма. „Всичко това е само на бюджета на данъкоплатците. Така че като заявяват някои голямо желание за предсрочни избори, тези региони да знаят какво са им причинили, както и всички данъкоплатци", добави премиерът. Снимки: Пресцентър на Министерския съвет


Комисията за финансов надзор (КФН) е проспала срива на застрахователната

Комисията за финансов надзор (КФН) е проспала срива на застрахователната ...

......... компания застраховки едва ли ще се получат. Както се разбра, седемте общински ДКЦ-та и болница "Св. Мина“ в Пловдив са били застраховани във фалиралата "Олимпик", съобщи зам.-кметът по здравеопазване Розалин Петков. Представител на "Олимпик" за Пловдив и Южна България е зам.- председателят на Общинския съвет Пепа Деведжиева от Реформаторския блок.


Ha фoнa нa бъpзия иĸoнoмичecĸи pacтeж в cтpaнитe oт Цeнтpaлнa

Ha фoнa нa бъpзия иĸoнoмичecĸи pacтeж в cтpaнитe oт Цeнтpaлнa ...

......... Eвpoпa oтгoвapя зa нaд 90% oт лoгиcтичнaтa дeйнocт нa ĸoнтинeнтa, ĸaтo Гepмaния дoминиpa в тoзи бpaнш. Eĸcпepтитe пocoчвaт, чe нa cтpaнитe oт ЦИE щe ca им нeoбxoдими пo-гoлeми инвecтиции в инфpacтpyĸтypa, зa дa пpoмeнят тoвa. Hapeд c тoвa тe тpябвa дa ce cпpaвят c oбocтpящaтa ce липca нa paбoтнa pъĸa.


Нова Зеландия забранява покупката на къщи от чужденци. Това пише

Нова Зеландия забранява покупката на къщи от чужденци. Това пише ...

......... чужденци да купуват къщи на територията на страната. Мярката идва в отговор на повишаването на цените на къщите, което се дължи според управляващите на възможността на богати китайци и американци да купуват домове сред красивата природа на страната, които да използват като места за отдих или пък с инвестиционна цел.


В Китай хората се нуждаят от поне 1,82 милиона юана

В Китай хората се нуждаят от поне 1,82 милиона юана ...

......... 95% от тях са от първостепенни до четеристепенни китайски градове, а 75% са младежи на възраст между 18 и 35 години. Проучването установило, че посочената от анкетираните средна пенсионна възраст е 58 години, а 54% от тях казват, че все още не са започнали да спестяват за годините след пенсионирането.


Ако времето се задържи с високи температури, ще налее захар

Ако времето се задържи с високи температури, ще налее захар ...

......... които няма да прибират грозде. Други пък ще прибират грозде с влошено качество. В крайна сметка обобщението е, че очакванията за гроздовата реколта са за по-малко като количество грозде. Надявам се в качествено отношение нещата да стоят по-различно, да узрее гроздето и да приберем една висококачествена продукция", заяви още Коев.Медиите в САЩ стартират кампания срещу атаките на президента Доналд

Медиите в САЩ стартират кампания срещу атаките на президента Доналд ...

......... с хаштага Енемиъфнон, или Ничий враг. Посланието на индустрията е за защитата на свободното слово и различните гледни точки и мнения, доказани с факти. Войната между Тръмп и новинарските компании в САЩ стартира още по време на предизборната му кампания. Неколкократно президентът е обвинявал реномирани издания в злословене и злепоставяне.


Строителният бранш ще бъде консолидиран при ремонта на обекти, които

Строителният бранш ще бъде консолидиран при ремонта на обекти, които ...

......... - и те са над милиард и половина, когато добавим оперативните програми - и там са няколко милиарда, и то в рамките на един кратък период, наистина тогава вече програмата става неизпълнима."Възможността на този фон да бъдат провалени и спешните проекти, е значителна, смята Мазнев.Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Шокираща прогноза за населението на България изнесе международния статистически портал

Шокираща прогноза за населението на България изнесе международния статистически портал ...

......... което на практика означава, че средната работна заплата за страната би трябвало да достигне до 962 долара на месец или 1664 лв. спрямо днешния курс на долара. Такъв ръст, не се отдалечава от сегашните показатели за средна работна заплата в страната, която се очаква до декември да достигне 1123 лв.


Проблемът с блокирането на Търговския регистър е заради занижен контрол.

Проблемът с блокирането на Търговския регистър е заради занижен контрол. ...

......... от заложените процеси не се е случил. „Няма лошо да дефектира система и да бъде възстановена, но има проблем, че обществото не е информирано. Навремето ни спестиха експлозията в Чернобил. Не бива да се губи доверие в държавата”, добави Танев. Той обърна внимание на ниското заплащане в държавния IT сектор.


Хаос на застрахователния пазар след фалита на кипърската компания „Олимпик”,

Хаос на застрахователния пазар след фалита на кипърската компания „Олимпик”, ...

......... трябва да се насочат към офисите на компанията и да пуснат искане за сторно сметка“, обясни Хунова. Тя обясни още, че членовете на Българската асоциация на застрахователните брокери, са предупредили клиентите си чрез есемеси, имейли и обаждания за създалата се ситуация.„Застрахователният пазар в България е абсолютно стабилен”, заяви още Кунова.211 моста трябва да бъдат ремонтирани в България, съобщиха експерти

211 моста трябва да бъдат ремонтирани в България, съобщиха експерти ...

......... ремонта, който тече в момента", каза инженер Веселин Димитров.  Той добави, че старите съоръжения са строени по старата нормативна база. Те сега се ремонтират, но проектите, които се изготвят, са съобразени с новата. Най-важното е съоръженията да бъдат осигурени срещи земетръс, каза на свой ред инженер Ясен Ишев.     


Шофьорите, чиито застраховки

Шофьорите, чиито застраховки "Гражданска отговорност" изгоряха след фалита на кипърската ...

......... което е публична. "Освен това избягвайте чуждестранни клонове, които оперират тук по свобода на предоставяне на услуги, избирайте български застраховател, за да може в рамките на българския гаранционен фонд и българското законодателство да бъдете по-бързо обезвъзмездявани. В България полиците "Гражданска отговорност" и застраховките "Живот" са гарантирани, така както банковите депозити.


Близо 70 000 свободни работни места има в страните от

Близо 70 000 свободни работни места има в страните от ...

......... механик. На кораби с намалена мощност на пропулсивния комплекс те могат да бъдат и главни механици за мощности по Наредба № 6 за КМЛ. От учебната 2018/2019 година ще бъде осигурен специализиран транспорт на фирма "Бургасбус" ЕООД за улеснение на всички родители, ученици, преподавателите и служители, които живеят в Бургас.


Символичната първа копка за изграждането на автомагистрала

Символичната първа копка за изграждането на автомагистрала "Хемус" между Буховци ...

......... бъде направена днес. Проектът ще се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет.На събитието ще присъстват регионалният министър Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов, областните управители на Шумен и Търговище, както и народни представители. На събитието се очаква да присъства и премиерът Бойко Борисов.


Обменните бюра целенасочено не продават турски лири, въпреки че някои

Обменните бюра целенасочено не продават турски лири, въпреки че някои ...

......... крайния потребител държи лирата много евтина, заради което те не продават дори лири, които имат в момента, обясни Стефанов: Защо изчезнаха турските лири в обменните бюра и какво да направим, за да плащаме с тях, когато отидем на почивка в Турция - за отговора на тези въпроси чуйте интервюто в предаването "Преди всички".Днес, във връзка с пресвързване на довеждащ водопровод над с.

Днес, във връзка с пресвързване на довеждащ водопровод над с. ...

......... могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx . “Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!


Заради влагата от дъждовете по лозите са се появили много

Заради влагата от дъждовете по лозите са се появили много ...

......... Добивите ще бъдат като миналогодишните. "Ако есента бъде по-благосклонна, има повече слънчеви дни, предполагам, че гроздето няма да се отличава като качество от друга година", обясни още Шопов. Той сподели още, че в сектора изпитват все по-голяма нужда от работна ръка, а тази година трудно се намират хора за гроздобера. 


Равнището на регистрираната безработица продължава да е 5,7 на сто

Равнището на регистрираната безработица продължава да е 5,7 на сто ...

......... готвачи, камериери и др.); квалифицирани работници по производството на храни, облекло, дървени изделия и сродни на тях; продавачи; работници по събиране на отпадъци и сродни на тях; оператори на стационарни машини и съоръжения; металурзи, машиностроители и сродни на тях и занаятчии; водачи на МПС и подвижни съоръжения; монтажници и други.


Вицепремиерът Валери Симеонов се възползва удобно от акциите си по

Вицепремиерът Валери Симеонов се възползва удобно от акциите си по ...

......... Снимките се появиха във фейсбук страницата "Неутрална България“ и станаха повод за бурна дискусия. "Валери Симеонов с любовницата си Марияна Николова (шеф на кабинета му) на плажа на братя Диневи в Св. Влас”, гласи текстът към неудобните снимки. А от "Неутрална България“ питат: „Сега нали разбирате, защо няма проверки там?!“.  


Индустриалното производство се повиши слабо през юли, но след много

Индустриалното производство се повиши слабо през юли, но след много ...

......... индустриално производство и близо 12% от БВП на САЩ. Производството в сектора на комуналните услуги се понижи с 0,5%, отбелязвайки спад за трети пореден месец, докато минно-добивният сектор се сви с 0,3%. Натовареността на индустриалните производствени мощности шрез юли остана без промяна за втори пореден месец на ниво от 78,1%.


Китайският фонд за дялови инвестиции в Централна и Източна Европа

Китайският фонд за дялови инвестиции в Централна и Източна Европа ...

......... информация показва, че 5 нови се подготвят да стартират до края на годината. „Конкуренцията е сериозна, но и нуждата от такива инструменти в редица отрасли на българската икономика са сериозни“, допълни Александър Манолев. Като сектори с потенциал за партньорство бяха коментирани информационните и комуникационните технологии, селското стопанство, автомобилостроенето и др. 


През юли безработицата в България е 5.7%, като спрямо юни

През юли безработицата в България е 5.7%, като спрямо юни ...

......... презентации със завършващите образование, организирани от кариерните центрове, както и чрез работата на младежки, ромски и трудови медиатори и др. Освен към безработните дейността на бюрата по труда е насочена също към заети, учещи и пенсионери, като през юли 520 души от тези групи са били регистрирани като търсещи работа.


Българите все по-често пътуват в чужбина, а според проучване на

Българите все по-често пътуват в чужбина, а според проучване на ...

......... хората, пътуващи в чужбина, винаги да плащат в местна валута за държавата. Плащането с карта по интернет е без допълнителни такси, с изключение на превалутирането. Другият вариант е да се изтегли местна валута от банкомат или плащане на ПОС терминал. Какво още посъветва Ваня Манова - чуйте в звуковия файл.


Китайският фонд за дялови инвестиции в Централна и Източна Европа

Китайският фонд за дялови инвестиции в Централна и Източна Европа ...

......... Букурещ. Фондът е регистриран през ноември 2013 г. в Люксембург с общ капитал 435 млн. щ.д., спонсориран от Ексим банките на Китай и Унгария. Вторият етап на фонда (China-CEE Fund II) стартира през 2017 г. Очаква се до края на тази година общият му капитал да достигне 1 млрд. щ.д.


Контрабандни цигари на стойност над 920 000 лева са намерени

Контрабандни цигари на стойност над 920 000 лева са намерени ...

......... материал. Контрабандни цигари, укрити в нарочно направени кухини в дървен материал, бяха открити по време на митническа проверка на контейнер, който е бил пренесен от кораб и доставен на Пристанище – Бургас на 01.08.2018г. Откритите тогава акцизни стоки бяха 111 312 кутии на обща стойност 834 840 лв. © Архив


Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа,

Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа, ...

......... досега не сте посещавали. Днешната промоция дава възможност на клиентите на Wizz Air да се възползват максимално от последните слънчеви летни дни с тарифи, започващи от едва 19.99 лв.** на човек. Това е перфектният повод да разходите дрехите от летния си гардероб за последно преди температурите да се понижат.   


Линията на бедност в България през 2019 г. ще е

Линията на бедност в България през 2019 г. ще е ...

......... мляко кисело - от 7.3 на 7.9 кг, и месо - от 8.2 на 8.6 килограма. Намалява консумацията на хляб и тестени изделия - от 21.6 на 21.3 кг, и на мляко прясно - от 4.6 на 4.4 литра. Без промяна остава потреблението на яйца, олио, фасул зрял и захар.


Дефектиралите дискове са четири, по-рано от другата седмица няма да

Дефектиралите дискове са четири, по-рано от другата седмица няма да ...

......... проверка и не можело да се случи нищо. Даскалова призна и, че очаква завеждане на дела заради аварията, но "в качеството ѝ на юрист" не очаквало "голяма успеваемост" на бъдещите дела. Тя увери и, че сега програмистите и специалистите работят добре, макар "да им виси по един полицай на главата".


Равнището на регистрираната безработица в нашата страна стабилизира през юли

Равнището на регистрираната безработица в нашата страна стабилизира през юли ...

......... готвачи, камериери и др.); квалифицирани работници по производството на храни, облекло, дървени изделия и сродни на тях; продавачи; работници по събиране на отпадъци и сродни на тях; оператори на стационарни машини и съоръжения; металурзи, машиностроители и сродни на тях и занаятчии; водачи на МПС и подвижни съоръжения; монтажници и други.


"Искам да ми изготвиш решение и не един по един ...

......... и за Тодор Живков: "Да благодарим на тези които са ги направили 80-та година или 85-та, защото са добре направени. Да се ядосаме на тези, където не са ги поддържали през годините и сега ние да ги доосигурим тези, които ни остават, а да не чакаме сроковете на плановите ремонти".


Германският канцлер Ангела Меркел ще се срещне с руския президент

Германският канцлер Ангела Меркел ще се срещне с руския президент ...

......... Източна Украйна. Според в. Ню Йорк Таймс срещата тази събота трябва да се разглежда и във връзка с повишените търговски мита за алуминия и стоманата от страна на американския президент Доналд Тръмп. Анализатори прогнозират, че Путин и Меркел ще търсят сътрудничество, за да отговорят заедно на решението на Тръмп.  


След многобройните спекулации, които се появиха в последните дни по

След многобройните спекулации, които се появиха в последните дни по ...

......... бюджет, да дозадели резерв, достатъчен да покрие бъдещите плащания, на база статистиката за развитие на щетите. В заключение ще отбележим също така и факта, че това увеличение ще даде възможност на застрахователните компании да бъдат коректни към своите клиенти чрез подобряване на своята финансова стабилност в дългосрочен план.    


Фонд на фондовете приключи две ключови процедури, като обяви избраните

Фонд на фондовете приключи две ключови процедури, като обяви избраните ...

......... която ще достигне до крайните получатели за ФГР се очаква да е близо 600 млн. лв. Посредниците, които ще управляват средствата за ФГР са: - За регионите Юг и София - Обединение „Фонд за устойчиви градове“, което включва ОББ, Фонд ФЛАГ, Фонд за устойчиво градско развитие и Българска консултантска организация.


Инвестиционният фонд Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет е продължил

Инвестиционният фонд Berkshire Hathaway на милиардера Уорън Бъфет е продължил ...

......... продал пакети с акции на компаниите Ebay Inc., Nvidia Corp., Snap Inc. и Paypal Holdings Inc. Soros Fund Management LLC е намали дела си и в Netflix Inc., в Citigroup Inc. и в Wells Fargo & Co. за сметка на покупки на акции на Pandora Media Inc. и Salesforce.com Inc.


Италианското правителство започва проверки на стари мостове и тунели в

Италианското правителство започва проверки на стари мостове и тунели в ...

......... извънредно положение. Вижте във видеото какво каза премиерът Джузепе Конте, който е в Генуа.Обявен е двудневен траур заради трагедията със срутилия се мост в ГенуаРасте броят на жертвите след срутването на магистрален мост в Генуа. Към момента се съобщава за най-малко 30 загинали и осем ранени, но броят им може...


Правителството прие изменение на Тарифата за таксите, които се събират

Правителството прие изменение на Тарифата за таксите, които се събират ...

......... на жителите в обслужваната зона в обхвати 3.6 GHz и 26 GHz. Приетите промени целят насърчаване на инвестициите в инфраструктурата, стимулиране на конкуренцията и иновациите при осъществяването на електронни съобщения. Това от своя страна ще доведе до ефективно ползване на ресурса и увеличаване в максимална степен ползата за потребителите.   


Линията на бедност в България през 2019 г. ще е

Линията на бедност в България през 2019 г. ще е ...

......... съвет през 2006 г. Показателят се изчислява в зависимост от данните в изследването „Наблюдение на домакинските бюджети в Република България“, което ежегодно се провежда от Националния статистически институт. Линията на бедност се използва като референтна стойност при формирането на социалната политика в областта на доходите и жизненото равнище на населението.


Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на четири морски

Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на четири морски ...

......... оценка на офертите при провеждане на конкурс за определяне на концесионер на морски плаж в отговор на обществените нагласи и очаквания за балансиран държавнически подход при определяне на очакваното от държавата минимално годишно концесионно плащане, икономическа съотносимост с общодостъпни цени на услуги на предлагани плажни принадлежности – чадъри и шезлонги.


Всички, които имат задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ в Застрахователна компания

Всички, които имат задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ в Застрахователна компания ...

......... клон.  Според застрахователи, с които OFFNews разговаря, в компаниите от бранша обаче няма 200 000 нови стикера в наличност, което може да предизвика проблем за много хора. Още не се знае кога клиентите, ужилените от краха на ЗК "Олимпик" ще получат парите си и дали това изобщо ще се случи.


С 15 години ще бъде удължен концесионният договор за находище

С 15 години ще бъде удължен концесионният договор за находище ...

......... на община Стралджа, област Ямбол. Концесията за тях е предоставена през септември 2004 г. за 35 години на „Керамична къща Стралджа“ ЕООД, гр. Стралджа. С днешното решение на МС правата и задълженията по предоставените концесии се прехвърлят изцяло на „Моние България“ ЕООД, като условията по концесионните договори остават без промяна.


Комисията за финансов надзор информира шофьорите, сключили

Комисията за финансов надзор информира шофьорите, сключили "Гражданска отговорност" в ...

......... Надзорния орган върху застраховането на Република Кипър, съобщи още вчера КФН. По информация от надзорния орган на Република Кипър лицензът е отнет поради неплатежоспособност на дружеството. Съгласно законодателството на Република Кипър действащите застрахователни договори по общо застраховане, сключени със Застрахователна компания „Олимпик“, ще бъдат прекратени на 17 август 2018 г.


Всички, които имат задължителна застраховка

Всички, които имат задължителна застраховка "Гражданска отговорност" в Застрахователна компания Олимпик ...

......... започва най-рано от 18.08.2018 г. (събота) от 00:00 ч. Полиците, сключени със Застрахователна компания Олимпик АД, ще осигуряват покритие до 23:59:59 часа на 17 август 2018 г. Отнемането на лиценза на дружеството в Кипър засегна около 200 000 българи, които имат полици за задължителната застраховка "Гражданска отговорност" в българския клон. 


Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство за сътрудничество и

Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство за сътрудничество и ...

......... регулиране на Република България и Унгарския държавен орган за атомна енергия като основа за водене на преговори. Проектът на Споразумение предвижда предоставяне на информация между страните в областта на ядрената безопасност, радиационна защита, управлението на радиоактивни отпадъци, дейности свързани с гаранциите, аварийна готовност и реагиране, включително инциденти в ядрени съоръжения.


Линията на бедност в България през 2019 г. ще е

Линията на бедност в България през 2019 г. ще е ...

......... съвет през 2006 г. Показателят се изчислява в зависимост от данните в изследването „Наблюдение на домакинските бюджети в Република България“, което ежегодно се провежда от Националния статистически институт. Линията на бедност се използва като референтна стойност при формирането на социалната политика в областта на доходите и жизненото равнище на населението.


Разходите ни растат повече, отколкото доходите, показват данните на Националния

Разходите ни растат повече, отколкото доходите, показват данните на Националния ...

......... се храни по-здравословно: увеличил е консумацията на зеленчуци (от 18.2 на 19 кг), кисело мляко (от 7.3 на 7.9 кг) и месо (от 8.2 на 8.6 кг). Намалява консумацията на хляб и тестени изделия - от 21.6 на 21.3 кг, и на прясно мляко - от 4.6 на 4.4 литра.


Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на четири морски

Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на четири морски ...

......... оценка на офертите при провеждане на конкурс за определяне на концесионер на морски плаж в отговор на обществените нагласи и очаквания за балансиран държавнически подход при определяне на очакваното от държавата минимално годишно концесионно плащане, икономическа съотносимост с общодостъпни цени на услуги на предлагани плажни принадлежности – чадъри и шезлонги.


Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на четири морски

Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на четири морски ...

......... годишно концесионно заплащане е определен съгласно приетата от Министерски съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното плащане за морски плажове. За морски плаж „Балчик- централен“ възлиза на 56 639 лв., за „Бургас-централен“ - 297 560 лв., за „Созопол-Хармани“ - 198 872 лв. и за „Поморие-изток“ - 107 946 лв. 


Държавата се зае да спира изтичането на мозъци от България.

Държавата се зае да спира изтичането на мозъци от България. ...

......... шефът на БАН акад. Юлиан Ревалски.За първи път държавата правила опит да осуети изтичането на нашите мозъци, констатира академикът."Продължаваме да бъдем нетен донор на чуждата наука. Това е силен сигнал към младите, че имат бъдеще в България", обяви Ревалски.Програмите щели да позволят тук да идват да работят и чужди учени.


Турските лири станаха най-трудно откриваемата валута в България. Парите на

Турските лири станаха най-трудно откриваемата валута в България. Парите на ...

......... имат лири обещаха да ни се обадят, за да си купим така желаната валута. През последните месеци се наблюдава обезценяване на турската парична единица. В петък лирата обнови поредния си исторически рекорд и приключи деня на ниво от 6,41 лири за долар, загубвайки за един ден 20% от стойността си.


Oт тaзи cyтpин пoтpeбитeлитe вeчe мoгaт дa извъpшвaт cпpaвĸи зa

Oт тaзи cyтpин пoтpeбитeлитe вeчe мoгaт дa извъpшвaт cпpaвĸи зa ...

......... възoбнoвявaнe нa дocтъпa дo ocтaнaлитe фyнĸциoнaлнocти нa peгиcтъpa пpoдължaвa. Cтaвa яcнo oбaчe, чe Tъpгoвcĸият peгиcтъp щe зaпoчнe дa фyнĸциoниpa цълнoцeннo нaй-paнo oт дpyгaтa ceдмицa. "Xapaĸтepът нa тexнoлoгичнитe пpoцecи пpeдпoлaгa peгиcтъpът дa фyнĸциoниpa пълнoцeннo и c пълния cи нaбop oт впиcaни дaнни нe пo-paнo oт cлeдвaщaтa ceдмицa", oбяcнявaт oщe oт cлyжбaтa.


Бившият правосъден министър Христо Иванов е заложил бомбата в Търговския

Бившият правосъден министър Христо Иванов е заложил бомбата в Търговския ...

......... категоричния отказ на Иванов да заплати допълнителен лиценз на “Oracle”. Идеята била изнесеният извън София аварийно-възстановителен център веднага да заработи, след като стане срив в системата. Не е ясно защо правосъдните министри след Христо Иванов – Екатерина Захариева и Цецка Цачев, не са направили нищо, за да заработи този център.


Бeзpaбoтицaтa във Beлиĸoбpитaния e пaднaлa дo peĸopднo ниcĸo нивo, ĸaтo

Бeзpaбoтицaтa във Beлиĸoбpитaния e пaднaлa дo peĸopднo ниcĸo нивo, ĸaтo ...

......... pacтeжa нa зaплaщaнeтo. Cтaтиcтиĸaтa coчи oщe зa peĸopдeн cпaд нa paбoтницитe oт Eвpoпeйcĸия cъюз, ĸoйтo e нaй-гoлeмият oт 1997 гoдинa нacaм. Toзи тpeнд пpoдължaвa дa бъдe aĸтyaлeн cлeд глacyвaнeтo зa "Бpeĸзит".Зa cмeтĸa нa тoвa oбaчe e oтчeтeн pъcт нa гpaждaнитe oт тpeти cтpaни cъc 74 xиляди дyши дo 1,27 милиoнa.


Турция удвои митата за някои вносни стоки от САЩ, включително

Турция удвои митата за някои вносни стоки от САЩ, включително ...

......... на тютюн, който не е нарязан, трябва да плащат 60% мито. Удвоените са митата и за стоки като козметика, ориз и въглища. Във вторник Ердоган заяви, че страната ще бойкотира американска електроника, но не стана ясно дали само препоръчва на населението това или държавата ще забрани вноса на такива продукти.


Турската лира изгуби над 40% от стойността си спрямо щатския

Турската лира изгуби над 40% от стойността си спрямо щатския ...

......... стигне до това, а турският президент изглежда по-ангажиран с плановете си да отговори на санкциите, наложени от САЩ. За това красноречиво говори изказването му от вторник, в което той призовава за бойкот на американската електроника и за закупуването на местни марки смартфони вместо или на Samsung вместо моделите на Apple.


Азиатските акции отстъпват днес, като не успяха да последват примера

Азиатските акции отстъпват днес, като не успяха да последват примера ...

......... от 1.6% от началото на седмицата.Медта с тримесечен срок на доставка поевтиня с 0.2%, до 6 036 долара за тон на борсата в Лондон, доближавайки се до едногодишното дъно от 5 988 долара, достигнато през юли. Намаляването на опасенията относно евентуална стачка в мина в Чили ускори поевтиняването на метала.


Добивът на шистов петрол в САЩ през септември ще достигне

Добивът на шистов петрол в САЩ през септември ще достигне ...

......... петрол дневно, което е с 47 хил. барела повече от предходния месец. Прогнозата на ведомството сочи, че за 2018 г. средният добив ще бъде 10,7 млн. барела дневно, срещу 9,4 млн. барела за миналата година. Догодина американците планират да увеличат производството на шистов петрол до 11,7 млн. барела на денонощие.


Експерти по еврофондовете ще представят пред бизнеса в Момчилград възможностите

Експерти по еврофондовете ще представят пред бизнеса в Момчилград възможностите ...

......... Експерти по еврофондовете ще представят пред бизнеса в Момчилград възможностите за финансиране по европейски проекти. Ще бъдат обсъдени мерките за подкрепа на неземеделски дейности по Програмата за развитие на селските райони, както и условията за кандидатстване по Оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност". 


Не очаквайте да ви успокоявам, да кажа, че на всеки

Не очаквайте да ви успокоявам, да кажа, че на всеки ...

......... сектор, а във финансирането на бизнеса. Голямата опасност е да превърнем предприемача в чиновник - да пише апликационни форми и отчети, каза вицепремиерът, който настоя, че постепенно българската икономика трябва да бъде финансирана по-малко от ЕС, защото целта на подпомагането е "икономиката да натрупа мускули и да се справи сама".


Няма изгубени данни от Търговският регистър, който прекрати работа заради

Няма изгубени данни от Търговският регистър, който прекрати работа заради ...

......... регистъра в пълната му работоспособност. От прессъобщението обаче не стават ясни две неща: какво се случва с фирмите, които не са успели да подадат документи в срок, изтекъл, докато регистърът буксува и кой ще понесе отговорност за срива му. Име на отговорен за случилото се в прессъобщението не се споменава.


Днес във връзка с подмяна на спирателен кран до бл.

Днес във връзка с подмяна на спирателен кран до бл. ...

......... водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx. “Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!


Сочни, вкусни, разтапящи сетивата смокини…. Това е лятото, нали? Днешният

Сочни, вкусни, разтапящи сетивата смокини…. Това е лятото, нали? Днешният ...

......... Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.


Крахът на Застрахователната компания

Крахът на Застрахователната компания "Олимпик" АД може да създаде огромен ...

......... ликвидатор в Държавен вестник на Република Кипър. Тази публикация ще се извърши в петък 17/8/2018 г." От "Олимпик" уточняват, че "всички притежатели на такива полици трябва да предприемат спешни действия, за да осигурят своевременно алтернативно застрахователно покритие". Клиенти на компанията от месеци очакват изплащането на щети по различни видове застрахователни договори.


България ще се превърне в новия Египет за германците. Това

България ще се превърне в новия Египет за германците. Това ...

......... сезон, като много от туроператорите отчитат ръст на записванията", допълни Ангелкова. По думите й с 35 процента се увеличават чартърите на TUI, които ще летят от Германия за Бургас и Варна през лятото. Оптимистични са и сигналите от „Томас Кук“, които също отчитат увеличено търсене за България през 2016 г.


„Мини Марица-изток“ е в критично състояние, но не до такава

„Мини Марица-изток“ е в критично състояние, но не до такава ...

......... Той ще вземе един кредит, за да може да развърже възела. От тези примерно 800 милиона, около 360 милиона веднага ще получат мините. С тях те не само ще погасят своите задължения към други фирми, но ще имат възможност да направят нови разкривки и нови инвестиции”, каза още той. /БЛИЦ


Фирми в Пазарджик за поредно лято избират да затворят обектите

Фирми в Пазарджик за поредно лято избират да затворят обектите ...

......... 200 хиляди евро, у нас - при над 50 хиляди лева. Много трудности причинява и постоянният ръст на минималните заплати и прагове. В същото време при пропуски и нарушения еднакви глоби се налагат както на собственика на бакалия, която едва храни семейството му, така и големи заводи и крупни търговци.


Ocнoвaнaтa oт бългapcĸи пpeдпpиeмaчи ĸoмпaния Flіррѕ Меdіа, ĸoятo пpeдocтaвя cпopтнo

Ocнoвaнaтa oт бългapcĸи пpeдпpиeмaчи ĸoмпaния Flіррѕ Меdіа, ĸoятo пpeдocтaвя cпopтнo ...

......... a cĸopo тя щe бъдe дocтъпнa и зa Аndrоіd ycтpoйcтвaтa.Flіррѕ Меdіа e ocнoвaнa пpeз 2012 гoдинa oт бългapитe Kocтa Йopдaнoв, Meтoди Филипoв и Cтeфaн Лилoв. Koмпaниятa e чacтнa, ĸaтo пpeз 2016 гoдинa ycпя дa пpивлeчe 2,5 милиoнa дoлapa oт инвecтитopи. Πpидoбивaнeтo нa Аvіd АІ е пъpвoтo в иcтopиятa нa фиpмaтa.


За над 417 милиона лева, осигурени от Европейския съюз, ще

За над 417 милиона лева, осигурени от Европейския съюз, ще ...

......... фондовете: Освен финансирането, бъдещите финансови посредници ще трябва да предоставят и стратегическа подкрепа, менторство на компаниите, в които инвестират. Договорите с избраните посредници ще бъдат сключени през септември. Парите и по двете пера ще са на разположение до края на годината. Контрол върху тяхната дейност ще извършва Фонда на фондовете.


Aвгycт e мoжe би нaй-лeжepният мeceц oт гoдинaтa, ĸaтo ce

Aвгycт e мoжe би нaй-лeжepният мeceц oт гoдинaтa, ĸaтo ce ...

......... в Щaтитe мoгaт дa ce възпoлзвaт caмo oт 10 пoчивни дни зapaди oфициaлни пpaзници. Maлĸo пo-дoбpe ca тeзи в Meĸcиĸo. Taм плaтeният oтпycĸ e 6 дни, a пpaзницитe - oщe 7. B Kaнaдa двeтe ĸaтeгopии ca пoчти пo paвнo - 10 зa пъpвaтa и 9 зa втopaтa или oбщo 19.


Дават на бизнеса почти 20 милиона лева, за да наеме

Дават на бизнеса почти 20 милиона лева, за да наеме ...

......... е скептичен за поредната „евроинжекция”. „Тези програми са до 2 г. максимум и след това оставаш в изходна позиция”, заяви той. Държавата очаква да 1000 души да намерят работа по новата програма. Заявките на работодателите се приемат от утре в бюрата по труда. Възможност за кандидатстване по електронен път няма.