Cayдитcĸa Apaбия нямa нaмepeниe дa изпoлзвa пeтpoлa cи ĸaтo пoлитичecĸи

Cayдитcĸa Apaбия нямa нaмepeниe дa изпoлзвa пeтpoлa cи ĸaтo пoлитичecĸи ...

......... чe paбoтaтa нa opгaнизaциятa и cтpaнитe, ĸoитo нe члeнyвaт в нeя, нo cлeдвaт пocлeднитe ѝ дoгoвopeнocти, тpябвa дa пpoдължи в дългocpoчeн плaн. Toй зaяви, чe oчaĸвa, чe cпopaзyмeниeтo, пoдпиcaнo в ĸpaя нa 2016 г., щe бъдe yдължeнo oщe eдин път в ĸpaя нa т.г. пo вpeмe нa cpeщaтa във Bиeнa.  


Източник от Европейската централна банка (ЕЦБ) опроверга информацията, че нейни

Източник от Европейската централна банка (ЕЦБ) опроверга информацията, че нейни ...

......... а нея я няма“, каза източникът пред БНР. Става дума за необходими промени в българското законодателство, които да дадат възможност на ЕЦБ да осъществява надзор над български банки. По-рано се появиха твърдения, че най-големите банки у нас ще ще бъдат оценявани преди следващата стъпка към приемането на България в еврозоната.


Средно с 20% ще се повишат заплатите на учителите през 2019

Средно с 20% ще се повишат заплатите на учителите през 2019 ...

......... ученици, получиха относително по-нисък бюджет, защото в гимназиите учебният план е повече часове. А ние, давайки еднакъв стандарт за дете в първи и в единадесети клас, не отчетохме, че учебният план е различен и има повече разходи за обезпечаване при по-големите. Затова сега вкарваме една добавка 2% за гимназиалния етап".


Напрежение между бизнеса и НАП заради новите правила за касовите

Напрежение между бизнеса и НАП заради новите правила за касовите ...

......... до увеличение на цените или до съкращаване на други разходи.Бизнесът настоява за удължаване на сроковете за изпълнение на наредбата, които били нереалистични, искат и прецизирането ѝ. А от НАП припомнят, че онези, които не изпълнят новите изисквания, са застрашени от глоба до 2 000 лв. и запечатване на търговския обект.


Работодателите се обявиха против някои от промените в данъчните закони

Работодателите се обявиха против някои от промените в данъчните закони ...

......... не се променят данъците в 4-годишния период на управление. Както виждате още няма година и половина ние вече посягаме върху тази тема и увеличаваме данък.Симеонов се ангажира депутатите от Националния фронт да внесат законодателни промени, облекчаващи издаването на 5-годишни работни визи за наследниците на българските изселници в държави извън ЕС.


Най-голямата икономика в Азия - Китай - дълго бе добре

Най-голямата икономика в Азия - Китай - дълго бе добре ...

......... Ню Делхи Томар, която е диагностицирана преди шест години, вече не може да работи. Тя прекарва дните си на легло и в болнични тестове. Задръстванията в четирите най-големи града в Индия струват по $22 милиарда на година Търсенето на транспорт в страната се е увеличило 8 пъти от 1980-а насамС проектобюджета за 2019 г. финансовият министър Владислав Горанов предлага

С проектобюджета за 2019 г. финансовият министър Владислав Горанов предлага ...

......... обществения ред. С близо 19 млн лв. ще се увеличат средствата за охраната на границата и с малко над 15 млн. лв. за пожарната. С близо 5 млн. лв. ще нараснат средствата за управление и развитие на системата на МВР. Всички пари ще отидат за заплати, се разбира от законопроекта.


Fiat Chrysler Automobiles NV обяви в понеделник, че се е

Fiat Chrysler Automobiles NV обяви в понеделник, че се е ...

......... ще бъде ръководена от главния изпълнителен директор на Calsonic Kansei Беда Болзениус, докато досегашния главен изпълнителен директор на Magneti Marelli - Ермано Ферари, ще се присъедини към борда на директорите. Според Fiat Chrysler, компанията ще се превърне в седмият по големина доставчик на автомобилни компоненти въз основа на общите приходи.


"Пандрол" обяви, че е разгледала много сериозно обвиненията от страна ...

......... път все още се строи. Последната ни дума ще е след завършването, разбира се, но ние сме оптимисти, казва той. Продуктите, доставени в София, са с най-високо качество, идентични с материалите, които "Пандрол" е доставяла за Брюксел, Париж, Тампере, Мадрид, Лисабон, Флоренция, Варшава, се казва в официална позиция на компанията.


Един на всеки петима европейци и един на всеки петима

Един на всеки петима европейци и един на всеки петима ...

......... че проблемът с липсата на грамотност може да бъде обяснен с това, че много уроци се виждат скучни на учениците: "Смятам, че отговорността на това да си образован е лична преди всичко. Не може учителят да бъде клоун, за да може вниманието на детето да бъде привлечено към съответния урок". 


Около 330 млн. лева губи хазната годишно от неотчитане на

Около 330 млн. лева губи хазната годишно от неотчитане на ...

......... условието той да бъде изпълнен и спазен от всички е да започнат всички работа в един разумен срок, защото при всички промени във фискалните устройства в последните десет години, основните трудности произтичаха от това, че работата започваше примерно 20 дни преди крайният срок, което затруднява изпълнението“, каза Бъчваров пред БНР.Не са изисквани данни от частни компании, които да помогнат

Не са изисквани данни от частни компании, които да помогнат ...

......... Регистър на имуществените отношения между съпрузите (РИОС), БУЛСТАТ и ОСС. Същевременно, в парламентарен контрол, правосъдният министър Цецка Цачева не видя потенциален бъдещ проблем заради липсата на достатъчно хардуерен ресурс. Вместо това тя посочи като проблем "кадрови проблеми", най-вече при IT служителите – били само 4, а трябвало да са 17.


Електроразпределение Юг (част от EVN България) беше домакин на ден

Електроразпределение Юг (част от EVN България) беше домакин на ден ...

......... Костадин Величков, изпълнителен член на съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“, Гочо Чемширов, зам.-председател на съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“, г-жа Румяна Михайлова, изпълнителен директор на ИА „Главна инспекция по труда“, Владимир Глухов, председател на УС на  фондация “Център за безопасност и здраве при работа”, както и редица експерти. 


Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) разработи предложения за

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) разработи предложения за ...

......... компаниите да се възползват от възможния максимален потенциал на човешките ресурси и те да увеличат своя капацитет за постигане на целите и приоритетите в дейността. Така по-опитният служител прехвърля знанията и уменията си на по-малко опитен, за да се преодолеят всички трудности в кариерата и да се постигне социален растеж. 


Според окончателни данни на Националния статистически институт за 2017-а година,

Според окончателни данни на Националния статистически институт за 2017-а година, ...

......... Естония (с дълг от едва 8,7% от БВП) и Люксембург (23,0%). Петнадесет страни-членки на съюза пък отбелязват по-високо отношение дълг към БВП от европейския тавана от 60 на сто. Най-задлъжнелите държави през 2017-а година са Гърция (с дълг в размер на 176,1% от БВП), Италия (131,2%) и Португалия (124,8%).  


Министерството на финансите публикува законопроекта за държавния бюджет на Република

Министерството на финансите публикува законопроекта за държавния бюджет на Република ...

......... отношение на ниското ниво на дългова тежест.Оценките за намаляващи рискове и стабилни перспективи за развитието на публичните финанси в България, които се отчитат в прегледите и прогнозите на Европейската комисия, на международните финансови институции и рейтинговите агенции, са ориентир за реалистичността на целите на фискалната политика и на бюджетните прогнози.Министерството на финансите публикува днес проекта за бюджета за 2019

Министерството на финансите публикува днес проекта за бюджета за 2019 ...

......... Министерството на правосъдието. Обещаните в началото на годината 100 млн. лева на полицаите се записват в бюджета на министерството чрез тази промяна. Предвиденото 10-проценто увеличение за догодина ще бъде и на базата на тези допълнителни средства. В системата на правосъдието – осигуряват се още пари за служителите в затворите.  


Автомобилен гигант скоро ще отвори завод в Северна България. Това

Автомобилен гигант скоро ще отвори завод в Северна България. Това ...

......... приход, реализиран от сектора през 2017 година, е близо 2,5 милиарда евро, което представлява 5% от БВП на България.  Само през 2018 година инвестициите в автоиндустрията ни са за близо 200 милиона лева и 3200 работни места. Очаква се скоро у нас да дойде компания, която да сглобява цели автомобили. 


На тържествена церемония в Узбекистан бе даден старт на проекта

На тържествена церемония в Узбекистан бе даден старт на проекта ...

......... страната, населението ще бъде информирано за съвременните ядрено-енергийни технологии, ще бъдат проведени обучения на представители на медиите. Предвижда се организиране на съвременни тематични конференции, както и осъществяване на социални и образователни проекти на територията на Узбекистан. Планира се Първи енергоблок да бъде въведен в експлоатация до края на 2028 г.


И приходите, и разходите в и на държавния бюджет що

И приходите, и разходите в и на държавния бюджет що ...

......... на човек за страната. Това означава, че такава субсидия ще вземат 219 общини спрямо 197 през тази година. Общо за изравнителните субсидии са предвидени 10 млн. лева повече. Иначе за общите субсидии ще бъдат дадени 453 млн. лева повече. Като приоритет за за страната държавата вижда отново усвояването на евросредства.


Министерството на финансите публикува законопроекта за държавния бюджет на Република

Министерството на финансите публикува законопроекта за държавния бюджет на Република ...

......... на ниското ниво на дългова тежест. Оценките за намаляващи рискове и стабилни перспективи за развитието на публичните финанси в България, които се отчитат в прегледите и прогнозите на Европейската комисия, на международните финансови институции и рейтинговите агенции, са ориентир за реалистичността на целите на фискалната политика и на бюджетните прогнози.


Очаква се Министерството на финансите да публикува днес разчетите на

Очаква се Министерството на финансите да публикува днес разчетите на ...

......... лекари. 28 млн. повече ще има за прегледи при специалисти и 7 млн. - за изследвания. Най-сериозно увеличение има в бюджета за болниците. Той е с почти 180 млн. лв. повече в сравнение с тази година. При лекарствата, където обикновено има най-голям преразход, увеличението е с над 117 млн. лв.


На тържествена церемония в Узбекистан бе даден старт на проекта

На тържествена церемония в Узбекистан бе даден старт на проекта ...

......... регионалната администрация, обществени организации, местни жители и журналисти. „Създаването и развитието на атомна енергетика в Узбекистан по инициатива на президента Шавкат Мирзийоев дефинира новата история на енергийната индустрия на страната и дава импулс за стабилното развитие на икономиката и увеличаването на благосъстоянието на населението“, отбеляза в изказването си Алишер Султанов.


През 2017 г. България е посрещнала над 8,9 млн. чуждестранни

През 2017 г. България е посрещнала над 8,9 млн. чуждестранни ...

......... български туристически информационен център в Пекин.Това стана ясно по време на българо-китайския културно-туристически форум в София. България се ангажира да засили диалога с Китай в областта на туризма и да разшири съвместните инициативи. Страната ни ще бъде домакин на Втория междинароден конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути през ноември.


България може да стане врата между Азия и Европейския съюз

България може да стане врата между Азия и Европейския съюз ...

......... бин Зайед Ал-Нахаян униформа на антитерорист от българската армия, който ги колекционира. От своя страна шейхът връчил на Борисов ръчно тъкан килим, изработен от афганистанка с благотворителна цел. Майсторката на килима е член на фондация, в която е и дъщерята на шейха. Другият дар за Борисов е малка дървена пластика.


Първите проекти на малкия и среден бизнес в България, получили

Първите проекти на малкия и среден бизнес в България, получили ...

......... лично се извинява за думите на Валери Симеонов за майките на деца с увреждания. Що се отнася до отношенията с опозицията, министър Павлова подчерта, че за нея най-важното е да се пази авторитетът на институциите. Защото исканията на опозицията и говоренето клатят не само правителството, а сриват авторитета на институциите.


Всеки месец средно по 207 417 българи чакат на опашка

Всеки месец средно по 207 417 българи чакат на опашка ...

......... реализираните в момента“, заяви още Васил Велев. Според него у нас „много повече се говори за това как трябва справедливо да се разпредели произведеното и почти не се говори за това, че може да се произвежда много повече и как да се направи така, че да се създава много повече“.


Предизвикалият множество спорове италиански проектобюджет, който изплаши финансовите пазари и

Предизвикалият множество спорове италиански проектобюджет, който изплаши финансовите пазари и ...

......... че може да бъде понижен.Не може непрекъснато да натискаме газта. Ако видим завой, трябва да намалим и да сменим предавката, а след това отново да ускорим, коментира Джорджети.Той подчерта, че Италия не трябва да пренебрегва проблемите за банките, предизвикани от повишаването на лихвите по държавните облигации на страната, допълва Ройтерс.


"Икономиката расте с умерено добри темпове, в същото време сме ...

......... посочи Велев. Темпът на инфлацията е обезпокояващо висок, каза още Васил Велев. "Някои наблюдатели казват, че тя е привнесена отвън, не зависи от нас, но тогава пък защо сме в тройката от ЕС с най-висока инфлация?" По думите на Велев "малка инфлация е здравословна, но вече сме преминали тази граница".


"Икономиката расте с умерено добри темпове, в същото време сме ...

......... посочи Велев. Темпът на инфлацията е обезпокояващо висок, каза още Васил Велев. "Някои наблюдатели казват, че тя е привнесена отвън, не зависи от нас, но тогава пък защо сме в тройката от ЕС с най-висока инфлация?" По думите на Велев "малка инфлация е здравословна, но вече сме преминали тази граница".


Министър -председателят Бойко Борисов се срещна днес в Абу Даби

Министър -председателят Бойко Борисов се срещна днес в Абу Даби ...

......... климат, който има в България. Бойко Борисов информирал шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, че България желае да участва в Световното универсално изложение ЕХРО 2020 в Дубай. За 2017 година стокообменът между България и федералната монархия е 202 млн. щатски долара, като износът ни е за 170 млн., съобщи БНТ.


Икономиката расте с умерено добри темпове, в същото време сме

Икономиката расте с умерено добри темпове, в същото време сме ...

......... последните места." Темпът на инфлацията е обезпокояващо висок, посочи още Васил Велев: "Някои наблюдатели казват, че тя е привнесена отвън, не зависи от нас, но тогава  пък защо сме в тройката от ЕС с най-висока инфлация?" По думите на Велев, "малка инфлация е здравословна, но вече сме преминали тази граница".


Близо 600 хиляди души излязоха на протест в Лондон, за

Близо 600 хиляди души излязоха на протест в Лондон, за ...

......... референдум за бъдещето на Великобритания в Европейския съюз, предадоха световните информационни агенции.  Данните за числеността на протестиращите е на организаторите от групата "Народен вот", цитирани от ББС. Кметът на Лондон Садик Хан, който сред участниците в протестното шествие, заяви в Туитър, че това е, цитирам, "исторически момент в нашата демокрация". 


Италианското правителство изглади спора за данъчната амнистия и прие по-отстъпчив

Италианското правителство изглади спора за данъчната амнистия и прие по-отстъпчив ...

......... на скъпоструващите предизборни обещания, които се очаква рязко да увеличат бюджетния дефицит до 2,4 на сто от БВП догодина, в нарушение на нормите на ЕС. След правителственото заседание премиерът Джузепе Конте заяви пред журналисти, че скоро ще посети председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, за да обсъди с него въпроса.


През първата половина на 2018 г. световните пазари на недвижими

През първата половина на 2018 г. световните пазари на недвижими ...

......... е от изключително значение е да дадем възможности на софийския и българския бизнес да откриват нови партньори като установим международни контакти“, обясни Данаилов. Той разказа, че най-голямото удовлетворение от срещата са донесли разговорите с наши сънародници, дошли на събитието и изразили подкрепа за българското представяне в този голям международен форум.


Два месеца преди Коледно-новогодишните празници, хотелите и къщите за гости

Два месеца преди Коледно-новогодишните празници, хотелите и къщите за гости ...

......... на туристите и други атракции.Съби Маданков: Предлагаме и такива разходки със снегоходки, разходки и преходи правим и с тези колелета, които са зимните.За Коледа община Чепеларе ще изненада туристите с концерт на самодейните състави. А за Нова година всеки хотелиер вече подготвя специална програма и вкусно меню за гостите си.


Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки на

Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки на ...

......... замразено месо се продава по 4,02 лева за килограм на едро в края на седмицата. Захарта поскъпва с 4,6 на сто и се търгува по 1,13 лв./кг, а брашното тип "500" поскъпва с 3.6 на сто и се продава по 0,87 лева. Яйцата се продават по 0,21 лева за брой.


Заплати в размер над 9100 лв. за месец юли са

Заплати в размер над 9100 лв. за месец юли са ...

......... се прибавят доходите от граждански договори и хонорари.Най-много хора са с месечни трудови доходи между 490 лв. и 1000 лв. Това са над 903 хил. души, или близо 40% от работниците. Доста по-малко са тези със заплати от 1000 лв. до 2600 лв. - 471 хил., или 20,5% от хората.


Листваният на борсата в Атина циментов гигант

Листваният на борсата в Атина циментов гигант "Титан" обяви, че ...

......... предпочитат да имат регистрация в България. Тенденцията е особено отчетлива за Северна Гърция. "Титан" работи в България повече от 10 години, като е инвестирала в модернизации над 86 млн евро. Голяма част от тях са в "Златна Панега цимент" АД. Гръцката компания има бетонови възли в три от най-големите градове.


За първото полугодие на 2018г. търговията с Китай се увеличава

За първото полугодие на 2018г. търговията с Китай се увеличава ...

......... и разширяване на съществуващите бизнес контакти между предприятията от България и провинция Хънан, насърчаване на сътрудничеството между малките и средните предприятия от България и Хънан, стимулиране на предприятията от двете страни да участват в панаири, изложения, форуми и симпозиуми, които се провеждат на територията на България и китайската провинция .


За периода януари-август 2018 г. приходите от международен туризъм в

За периода януари-август 2018 г. приходите от международен туризъм в ...

......... През периода юни-август 2018 г. приходите от международен туризъм възлизат на малко над 2 млрд. евро, като увеличението спрямо същите месеци на 2017 г. е 5,8%, показват още данните на БНБ. Само за август 2018 г. тези постъпления надхвърлят 780 млн. евро, като ръстът спрямо август 2017 г. е 5%.


Последният месец постави нов няколкогодишен рекорд на инфлацията в България.

Последният месец постави нов няколкогодишен рекорд на инфлацията в България. ...

......... могли да закупят преди година. Така например, ако лихвата по депозит в банка е около 0%, то този депозит губи своята реална стойност и с него може да се купи все по-малко. Същото важи и за спестявания в кеш или в инструменти с много ниска доходност, която не компенсира инфлацията.


Трафикът в София може да намалее с въвежданото на повече

Трафикът в София може да намалее с въвежданото на повече ...

......... Армеец”. От своя страна председателят на Съюза на архитектите Георги Бакалов, че в борбата с трафика може да се включат и междублоковите пространства. По думите му може да бъдат дадени на концесия и да се изградят подземни гаражи върху, които да се изграждат кафета, зелени площадки и места за отдих.


Германската федерална служба за превозните средства (KBA) е наредила на

Германската федерална служба за превозните средства (KBA) е наредила на ...

......... си в резултат на скандала "Дизелгейт", в който "Фолксваген" допусна през 2015 г. да инсталира анулиращи устройства в 11 милиона автомобила по целия свят.Други изявени производители на автомобили като производителя на Mercedes-Benz Daimler и BMW вече извършиха изтегляне на свои коли, а официалните проверки за измама с емисиите не спират.


Изкуственият интелект става приоритет за Европейската комисия през следващите три

Изкуственият интелект става приоритет за Европейската комисия през следващите три ...

......... ще се изгубят, но други нови ще бъдат създадени. Хората не трябва да се страхуват. Най-важното е да се образоват, да образоват децата си и така ще посрещнат предизвикателствата на бъдещето."Лектори във форума са едни от най-успелите мениджъри в IT-сектора от световно известните брандове като Гугъл, Фейсбук, Туитър и други.


Ваучерите за храна да не се облагат с данък добавена

Ваучерите за храна да не се облагат с данък добавена ...

......... съобщиха от синдиката. На среща президентът на "Подкрепа" Димитър Манолов, министър Владислав Горанов и председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова с представители на Асоциацията на оператори на ваучери за храна е обсъдено и въвеждане на електронни ваучери, както и разширяване на обхвата на стоките и услугите.


Мадрид и Лондон се договориха за статута на британската отвъдморска

Мадрид и Лондон се договориха за статута на британската отвъдморска ...

......... Лондон се договориха за статута на британската отвъдморска територия Гибралтар след излизането на Великобритания от ЕС, съобщи премиерът на Испания Педро Санчес, цитиран от Ройтерс. "Гибралтар вече няма да е проблем за постигане на сделка за Брекзит", каза той в Брюксел в кулоарите на срещата на върха на Европейския съюз.


Администрацията на катедралата „Светото семейство“ („Саграда Фамилия“) е постигнала споразумение

Администрацията на катедралата „Светото семейство“ („Саграда Фамилия“) е постигнала споразумение ...

......... представи предварителна версия на проекта на архитект Гауди. „Това е исторически ден. А казваха, че това, което не е направено 130 години, и ние няма да можем да го направим“, заяви кметицата на Барселона Ада Колау, която подчерта, че катедралата е обявена от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство.


"Едва 4.8% от работещите българи печелят повече от 1150 евро ...

......... години е член на ЕС. И фокусът на всеки политик трябва да е повишаване на доходи и ръст на икономиката. Какво казал Волен за Валери и Бойко за Доган са в крайна сметка преходни новини. Истинското предизвикателство е да променим тази таблица", заяви Георги Кадиев с публикация в социалните мрежи.


Премиерът Бойко Борисов и министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев

Премиерът Бойко Борисов и министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев ...

......... премиер.Бойко Борисов и Дмитрий Медведев отчетоха ръст на руските туристи в страната ни тази година. „Вече се върнаха руските туристи в България. Предстои работа на смесената комисия през октомври в Москва", допълни българският премиер.Двамата правителствени ръководители изразиха задоволство и от активизиране на двустранното партньорство през последните години в търговско-икономическата сфера.


България работи активно за засилване на свързаността на Балканите. Това

България работи активно за засилване на свързаността на Балканите. Това ...

......... с нашите азиатски партньори“, посочи премиерът Борисов. Той подчерта, че през последните години България значително е засилила ангажираността си в рамките на АСЕМ с изпълнението на инициативи за укрепване на връзките между Европа и Азия в ключови области като заетостта, финансите, устойчивото развитие, правата на човека, културата, образованието и др.


От Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) очакват през

От Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) очакват през ...

......... ръст на БВП. Положителен ефект за бюджета ще имат и по-високите приходи от мита, акцизи и ДДС заради очакваните по-високи цени на петрола и всички енергоносители, както и заради очаквания ръст на инфлацията. Бюджетните приходи не трябва да бъдат подценявани, каквато практика има напоследък", пишат в препоръките си от бизнеса.


Европейският съюз ще подпише в петък търговско споразумение със Сингапур,

Европейският съюз ще подпише в петък търговско споразумение със Сингапур, ...

......... с около 220 млн. тона от януари 2016 г. Но ЕС иска Пекин още да ограничи производството, както и да премахне субсидиите - политика, за която Европа е подкрепяна от Токио и Вашингтон. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер трябва да обсъди субсидиите с Ли Къцян на обяд в петък.


Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев

Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев ...

......... Борисов и Дмитрий Медведев отчетоха ръст на руските туристи в страната ни тази година. „Вече се върнаха руските туристи в България. Предстои работа на смесената комисия през октомври в Москва“, допълни българският премиер. Двамата правителствени ръководители изразиха задоволство и от активизиране на двустранното партньорство през последните години в търговско-икономическата сфера. 


През 2017 година в света са произведени малко над 80

През 2017 година в света са произведени малко над 80 ...

......... съюз Обединените данни на автомобилните производители в ЕС са втори след Китай-произведени 16.9 милиона автомобила през 2017 година. За първи път европейските компании в бранша достигат показателите си от преди 2008 година-първата година на икономическата и финансова криза. Затова съюзът заема сериозен пазарен дял от 21% от световното автомобилно производство.


Министърът на вътрешните работи на Съединените американски щати Райън Зинк

Министърът на вътрешните работи на Съединените американски щати Райън Зинк ...

......... в Турция и Гърция, където е използвал за охрана полицай и което е струвало на американската хазна около 25 хил. долара. Докладът обаче опроверга публикуваната в някои медии информация за това, че една от служителките в министерството е напуснала, тъй като й е било възлагано да разхожда кучето на Зинк.


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подписа проектобюджета за 2019 г.,

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подписа проектобюджета за 2019 г., ...

......... да емитира, увеличен от 1% до 3% от разходите или около 28.5 млрд. лири (5.05 млрд. долара). Такива ценни книжа могат да бъдат използвани от правителството за предоставяне на капитал за държавните банки и други държавни агенции, съгласно предложението. По дефиниция те не могат да бъдат препродавани на вторичния пазар.


Хиляди руснаци посещават ежегодно манастирите в Атон, а бизнесмени финансират

Хиляди руснаци посещават ежегодно манастирите в Атон, а бизнесмени финансират ...

......... БНР.  "Манастирите в Атон изгубиха руската финансова подкрепа", съобщават гръцките медии. Единици са вече руснаците, които посещават Атонските манастири, след като Руската православна църква призова миряните да не се причестяват в храмове под юрисдикцията на Вселенската патриаршия. Това са манастирите в Атон, много храмове в Крит и на Додеканезките острови.


Новият закон за горивата ще влезе в сила в средата

Новият закон за горивата ще влезе в сила в средата ...

......... корупцията, предаде БГНЕС. „Хубаво е най-после, че ще има такъв закон, който е крайно необходим. Факт е, че това е изключително тежка материя, която трябва да се обсъди прецизно. Всички нормативни актове по закона ще бъдат качени за обсъждане до края на другата седмица на сайта на министерството“, съобщи Караниколов.


Третото издание на единствения у нас професионален форум за висша

Третото издание на единствения у нас професионален форум за висша ...

......... български шеф-готвачи. Организатори и идеолози на GastronomiX са Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), Интер Експо и Конгресен Център и Gourmet Publishing. Провеждането на GastronomiX 2018 е възможно благодарение подкрепата на The Alimentaria Experience. Повече за събитията и новостите, които предстоят по време на най-големите хранителни изложения следете ТУК.  


Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е открила две

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е открила две ...

......... яйца за разплод, както и разселване на птици за подновяване на дивечовия запас. Извършват се ежедневни клинични прегледи на птиците, отглеждани в останалите селища в предпазната зона. Засилени са надзорът и мерките за биосигурност в птицевъдните ферми, както и при водните басейни, където е силно концентрирана популацията на диви птици.


Необлагаем минимум за данък общ доход и намаляване на ДДС

Необлагаем минимум за данък общ доход и намаляване на ДДС ...

......... Ирландия, която според тях само преди 40 години е била бедна и обезлюдяваща страна, но след намаляване на данъците и регулациите е постигнала "чудеса". Лидерът на ДСБ генерал Атанас Атанасов коментира, че каквото и да се случва в "Борисовата държава", както казвали от съседната уличка "Витошка", всичко опира до пари.


София. През 2018 г. държавата спести на БДЖ 10 млн.

София. През 2018 г. държавата спести на БДЖ 10 млн. ...

......... близо 5 млн. лв. положителен финансов резултат – т.е. печалба. Това, което е важно за „БДЖ – Пътнически превози“ до идването на новия подвижен състав след 3 години, е да може да стабилизира нивото и качеството на услугите и те да бъдат на европейско ниво“, обясни инж. Илиев. Цветилена СИМЕОНОВА


Национална кръгла маса в Свищов събра най-изявените специалисти у нас

Национална кръгла маса в Свищов събра най-изявените специалисти у нас ...

......... на труда, е тези 14 милиарда лева, които се намират в индивидуалните партиди на осигурените лица, да бъдат получени по най-справедливия начин и да бъдат защитени интересите на осигурените лица.Традиционната кръгла маса в Стопанската академия в Свищов, посветена на специалността „Застраховане и социално дело”, се организира за 20-та поредна година.


Работната група към земеделското министерство, която се занимава с изготвянето

Работната група към земеделското министерство, която се занимава с изготвянето ...

......... урегулирани само месните продукти от най-висок клас, тъй като се подготвя стандарт "екстра клас". Вътев подчерта и, че се върви към наредба, която да гарантира състава в продуктите, които влизат в определен клас. Засега няма яснота дали с евентуалното въвеждане на "екстра клас" де факто ще отпадне стандарта "Стара планина".


За мен беше изненада повишаването на максималния осигурителен доход (бел.

За мен беше изненада повишаването на максималния осигурителен доход (бел. ...

......... с когото иска, докато се изпълнява управленската програма, визирайки обявения съюз на Сидеров с Николай Бареков. На изричен въпрос какъв знак дава на обществото този съюз и снимката на Борисов, Бареков и Сидеров, Стоянова отвърна, че не знае защо във всяка среща и снимка се търсят задкулисни и подмолни договорки.


Близо 35% от гърците живеят на прага на бедността, сочат

Близо 35% от гърците живеят на прага на бедността, сочат ...

......... 28,1%, малко по-висок от средния за Европа по това време – 23.7%. Сега усредненото ниво на бедността в Съюза е паднало до 20,3%, а това в южната ни съседката е много по-голямо, като 3,7 милиона от гражданите на страната са бедни, или са на границата да попаднат в тази група.


Над половин минимална заплата или към 300 лв. бихме изхарчили,

Над половин минимална заплата или към 300 лв. бихме изхарчили, ...

......... Все още по сергиите може да се намерят изостанали домати за консерви по 1,00 - 1,20 лв./кг. На тази цена един буркан от 800 грама би ни струвал на същата цена. По магазините опаковките с двойно по-малък грамаж тръгват от 1,15 лв. и стигат до поне 2 пъти въпросната цена.


София. Гласуваните на първо четене промени в Закона за корпоративното

София. Гласуваните на първо четене промени в Закона за корпоративното ...

......... трябва да се насърчават. Това е друга нишка на логиката на подобни промени“, каза още Лъчезар Богданов. Той обясни, че гласуваните на първо четене промени ще позволят в следващите 10-20 години тази политика на смяна на данъчния модел да се адаптира според волята и желанието на хората в съответната община.


Комисията за защита на конкуренцията отказа да преразгледа решението си,

Комисията за защита на конкуренцията отказа да преразгледа решението си, ...

......... пред съда, доколкото представляват факти, взети предвид от антимонополния орган при извършване на икономическия и правен анализ в обжалваното решение, чиято проверка за законосъобразност е предмет на образуваното и неприключило пред ВАС съдебно производство."  Разпореждането на КЗК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му.