Много шум се вдигна около идеята

        Много шум се вдигна около идеята ...

......... увеличили с 20 хиляди – до 2 милиона и 238 хиляди. През 2018 г. обаче са били издадени със 156 хиляди повече болнични, отколкото пет години по-рано. Средният брой дни, за които НОИ е изплатил обезщетения, са били 6.13 през 2013 година и 7.86 през 2019 година на наето лице.


Развитието на българската икономика има сходни въпроси и проблеми със

Развитието на българската икономика има сходни въпроси и проблеми със ...

......... него е, че в българската икономика се натрупват структурни дисбаланси, които пораждат рискове, свързани със силната й зависимост от влошаващата се външна среда. Налице са вътрешно обусловени предпоставки за забавяне и свиване на икономическата активност в страната и забавяне на реалната конвергенция, поради структурни проблеми, коментира доц. д-р Виктор Йоцов.


Лидерът на

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще трябва да плати глоба ...

......... предоставил на САЩ". Използваните епитети, неспазването на регламента, установен в БНТ при провеждането на безплатните диспути, показват неспазване от страна на Волен Сидеров на установените правила за отразяване на предизборната кампания от обществена медия, посочват от комисията. И допълват, че извършеното деяние е изрично забранено от нормите на Изборния кодекс.


Българите харчат 4% от парите си, предвидени за храни и

Българите харчат 4% от парите си, предвидени за храни и ...

......... дължи на високите цени в страната. На опашката са Хърватия и Румъния с близо 2% от парите за храна, които те дават, за да се хранят навън. Въпреки че Франция се приема за страна, в която хората ценят добрата храна в ресторантите, разходите за хранене навън са малко под 5%.


Снабдяват инспекторите от

Снабдяват инспекторите от "Автомобилна администрация" с таблети, мобилни ПОС терминали ...

......... поддържаните от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" регистри за периодични прегледи за техническата изправност на ППС и обучението и изпитите за придобиване на правоспособност за управление на МПС. Изграждане на нов модел на контролната дейност, основан на оценка на риска" се съфинансира от Европейския социален фонд, чрез Оперативна програма "Добро управление".


Според метеорологичните прогнози времето в страната е облачно, на много

Според метеорологичните прогнози времето в страната е облачно, на много ...

......... на чл. 139, ал. 4 от Закона за движение по пътищата -  движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март.Държавен фонд

Държавен фонд "Земеделие" утвърди общ финансов ресурс до 13 280 ...

......... 2013 г., като максималният бюджет представлява намаляваща функция от одобрения от ЕК бюджет за схемите за национални доплащания за 2013 г. През Кампания 2019 г. средствата за всяка от схемите за Преходна национална помощ може да достигне максимум 55% от бюджета на съответната схема за национални доплащания през 2013 г.


Startup World Cup, глобалното състезание за стартъпи с голяма награда

Startup World Cup, глобалното състезание за стартъпи с голяма награда ...

......... победители в регионалните състезания ще участват в Големия финал в Сан Франциско на 22 май 2020 г. Преди Големия финал в Сан Франциско, победителите в регионалните състезания в Европа също ще вземат участие в континентален шампионат с шанс да спечелят инвестиционна награда от 500 000 щатски долара от местни спонсори.


София. Започна церемонията по награждаването на

София. Започна церемонията по награждаването на "Агробизнесмен на България" за ...

......... изпълнителният директор на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ася Гочева, председателят на Комисията по земеделие и депутат от ГЕРБ Мария Белова и др. Ще има и отличия в 10 категории за успели през годините личности и компании. Церемонията се по връчване на приза се провежда за 28 поредна година. Зорница КОСТАДИНОВА


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова днес инвеститорите да инвестират

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова днес инвеститорите да инвестират ...

......... лихвените проценти са съвсем ясни, каза той. Ердоган посочи, че Турция предприема стъпки в икономиката, използвайки своята собствена валута вместо да трупа задължения в чужда валута. Увеличението в продажбите на собственост, автомобили и домашни уреди, които бяха намалели заради проблемите от миналата година, е индикатор за икономическо възстановяване, заяви Ердоган.


Заради водния режим в Перник, Ловеч и Плевен в Народното

Заради водния режим в Перник, Ловеч и Плевен в Народното ...

......... язовир "Черни осъм", населението на Ловеч и Плевен е застрашено от воден режим и в бъдеще. Екоминистерството е подписало договор за рехабилитация на мрежата за водоснабдяване в Перник, припомни ресорният министър Нено Димов. Той ще бъде изпълнен до 2021 година и ще преустанови загубите на вода, които са над 75%:ЧЕЗ Разпределение България включи в експлоатация съоръжения за 6,3 млн.

ЧЕЗ Разпределение България включи в експлоатация съоръжения за 6,3 млн. ...

......... беше обещано през 2004 г. - ЧЕЗ да бъде стратегически инвеститор, да изпълнява своите задължения и да инвестира в развитието на мрежата и да подобрява услугите, които предлага на българския пазар, се изпълнява“, добави той и пожела на мениджърите на компанията да реализират всички проекти от инвестиционната програма на ЧЕЗ.


Министерството на здравеопазването, Регионалните здравни инспекции (РЗИ), Столична община, Сдружение

Министерството на здравеопазването, Регионалните здравни инспекции (РЗИ), Столична община, Сдружение ...

......... токсичните вещества, които се инхалират при пушенето в издишания въздух на пушачи (въглероден оксид). Също така се провеждат и консултации за отказване от цигарите. В цялата страна инициативите за популяризиране на Международния ден без тютюнопушене се провеждат в рамките на целия месец Ноември, като регионалните здравни инспекции организират следните дейности:


“Производството на малини бележи 30% ръст спрямо миналата година. В

“Производството на малини бележи 30% ръст спрямо миналата година. В ...

......... имат за цел подобряване на общата производителност и устойчивост на стопанството, по-специално чрез намаляване на производствените разходи и подобряване на производството. Нотифицираният максимален бюджет за срока на прилагане 2019-2020 г. е в размер на 7,2 млн. лв. Бюджетът за 2019 г., е половината от определения, т.е. 3, 6 млн. лв. 


Барселона ще предприеме голяма стъпка в борбата срещу замърсяването на

Барселона ще предприеме голяма стъпка в борбата срещу замърсяването на ...

......... двигатели, произведени преди 2000 г. и с дизелов преди 2005 г. – Забранената зона в Барселона ще обхваща централната градска част (с изключение на индустриалната зона и Vallvidrera, Tibidabo и Les Planes), Sant Adrià de Besòs и L’Hospitalet de Llobregrat, и част от Esplugues de Llobregat и Cornellà de Llobregat.


Работодателите отказват да продължават да плащат първите 3 дни болнични

Работодателите отказват да продължават да плащат първите 3 дни болнични ...

......... в публичния сектор; - необходимост от отстраняване на противоречията между изискванията за категоризация на труда, регламентирани в КСО, свързани с условията на труда и характера на извършваната работа и действащата подзаконова нормативна уредба (Наредба за категоризиране на труда при пенсиониране, приета с приета с ПМС № 235/20.10.1998 г.) и др.София. Щастливи сме, че днес сме с още една стъпка

София. Щастливи сме, че днес сме с още една стъпка ...

......... 2000 образовани чехи идват в България и някои от тях остават за цял живот, ставайки ключови строители на съвременна България и нашия град. „Благодаря на кмета на София Йорданка Фандъкова, ЧЕЗ и на всички, които направиха това събитие възможно. Пожелавам още много такива инвестиции!“, завърши речта си Чобанов. Зорница КОСТАДИНОВА


Цифровизацията изправи телевизиите пред голям проблем, а за Югоизточна Европа

Цифровизацията изправи телевизиите пред голям проблем, а за Югоизточна Европа ...

......... среща на Европейския съюз за радио и телевизия. БНТ е домакин на срещата, чиято основа тема е дигитализацията на медиите. Според генералния директор на БНТ сред предизвикателствата, последвали дигитализацията са раздробената аудитория, объркването на програмирането заради възможността за превъртане, предоставяне на хиляди канали, както и запазването на езика и културата.


217 166 644 лв. залагаме за почистване на София за

217 166 644 лв. залагаме за почистване на София за ...

......... добави, че това са част и от мерките за опазване чистотата на атмосферния въздух в столицата. В проекта на бюджета за почистването на града през 2020 г. са заложени и 200 000 лв. повече средства, които ще бъдат дадени на районните администрации за косене, почистване и поддържане на междублоковите пространства.


София. Този проект е специален, защото точно преди 2 дни

София. Този проект е специален, защото точно преди 2 дни ...

......... сферата на енергетиката. „Проектът, който днес откриваме, е един от големите и важни за районите в София. Пускането в експлоатация на новия кабел на подстанция „Фестивална“ е част от този мащабен проект, който е планиран преди няколко години. Благодаря на всички, които участваха в проекта“, каза още Крал. Зорница КОСТАДИНОВА


Интернет гигантът Гугъл въвежда нови правила за политическата реклама. От

Интернет гигантът Гугъл въвежда нови правила за политическата реклама. От ...

......... няма да могат да сравняват собствената си база данни на възможни гласоподаватели с тази на потребителите на Гугъл, както и да агитират хора посредством платформите Ютюб и Гугъл сърч. Политическата кампания ще може да се ориентира само според критериите – възраст, пол и местоположение на потребителите, заявиха от интернет гиганта.


През най-активните да пътешествия месеци юли-септември българите са пътували по-малко,

През най-активните да пътешествия месеци юли-септември българите са пътували по-малко, ...

......... както в страната (65.1%), така и в чужбина (79.9%) са били с цел "почивка и екскурзия". През периода като самостоятелни са били регистрирани 1.9 млн., или 84.2% от общия брой лични пътувания. Относителният дял на самостоятелните пътувания без резервация в страната е 91.7%, а на тези в чужбина - 54.6%


Френският кабинет реши да увеличи финансирането на държавните болници след

Френският кабинет реши да увеличи финансирането на държавните болници след ...

......... болногледачи с ниски заплати, живеещи в района на Париж. Държавата ще поеме и над една трета от дълга на болниците с държавно финансиране, който възлиза на около 30 милиарда евро. Здравните заведения ще получат и финансово стимулиране, което ще им позволи да отпуснат на служителите си бонус до 300 евро.


София. ЧЕЗ Разпределение България приключва два проекта с особено значение

София. ЧЕЗ Разпределение България приключва два проекта с особено значение ...

......... напрежение и са били монтирани нови съоръжения и оборудване. Компанията предвижда временна възлова станция, която е изпълнявала функциите на подстанцията по време на ремонтните дейности и е осигурявала алтернативно електрозахранване на клиентите на компанията в района. 2,9 млн. лв. е инвестицията в подмяна на кабел 110 kV "Зенит". Зорница КОСТАДИНОВА


След като предложението за болничните на коалиционния съвет на управляващите

След като предложението за болничните на коалиционния съвет на управляващите ...

......... Чехия отменя това правило, защото засяга най-нископлатените служители, чиито доходи и без това са малки. Сега за първите три дни отпуск по болест наетите започват да получават 60% от средния осигурителен доход от работодателя. За да компенсира бизнеса, правителството намалява приноса на работодателя за здравно осигуряване с 0.2% пр. пункта.


През третото тримесечие на 2019 г. 1 733.9 хил. български

През третото тримесечие на 2019 г. 1 733.9 хил. български ...

......... транспорт - 30.1%. Средният разход при пътуване с лична цел на едно лице на възраст 15 и повече навършени години е 368.37 лв. в страната и 655.18 лв. в чужбина. Същевременно разходите на едно лице за професионално пътуване са средно 178.80 лв. в страната и 1 200.63 лв. в чужбина.


Ще има ли повишение на таксите, които събират банките и

Ще има ли повишение на таксите, които събират банките и ...

......... че икономиката расте вече шеста година - това е доста дълъг период. Ние не можем да предскажем една криза, предполага се, че ще има обръщане на икономическия цикъл.Никога не трябва да задлъжняваме до ръба на възможностите си. Разумният човек винаги трябва да предвижда един буфер за доходите си, посъветва финансистът.


От 20 ноември трафикът на граничен пункт КГПП

От 20 ноември трафикът на граничен пункт КГПП "Капитан Андреево" ...

......... идващите коледни празници. Заради почивните дни и очакваното увеличение в продажбите всички фирми бързат да извършат доставките си, което също се отразява на товарните превози, обясни Маркова. По думите й леките автомобили и автобуси не са повлияни от затрудненията с преминаването на товарните, защото за тях има обособени специални коридори.В пленарната зала депутатите ще изслушат представители на Министерството на

В пленарната зала депутатите ще изслушат представители на Министерството на ...

......... Димов заради въведения воден режим в три области - Перник, Ловеч и Плевен. Изслушването ще се проведе по настояване на парламентарната група на БСП. В декларация лидерът на социалистите Корнелия Нинова отчете, че загубите за доставяне на питейни води у нас нарастват до 60 процента, нараства и цената на водата. 


"Гугъл" обяви нови правила за политическата реклама, съобщи Ройтерс. Рекламодателите ...

......... данни от поведението на потребителите в онлайн пространството, това какво търсят, дали са леви или десни. Новите правила ще влязат в сила в Обединеното кралство следващата седмица преди изборите, до края на годината в останалата част от ЕС и в целия свят от 6 юни 2020 г., предаде Франс прес.


Ръководството на Националната агенция за приходите и представители на финансовото

Ръководството на Националната агенция за приходите и представители на финансовото ...

......... министерство ще бъде изслушани във временната анкетна комисия в парламента следобед.  През лятото, заради хакерска атака, лични данни на милиони българи изтекоха в интернет. Очаква се да стане ясно дали проблемите, довели до пробива в системата на НАП, са отстранени и какви мерки е предприела агенцията за данъчната кампания догодина.


Нова вълна на повишение на банковите такси се задава от

Нова вълна на повишение на банковите такси се задава от ...

......... лв. По същия начин поскъпват сметки със студентска карта DSK-ISIC, както и специалните сметки на земеделски производители. ДСК в началото на октомври вече оскъпи част от вътрешнобанковите и междубанковите преводи. Банката увеличи и месечната такса за основна дебитна карта Mastercard Space и Visa Space от 3.75 лв. на 4.15 лв.


Пет години след като Европейската комисия отсъди, че горските заменки

Пет години след като Европейската комисия отсъди, че горските заменки ...

......... на фирма, която да извърши оценката за 120 000 лв. без ДДС. Тъй като поръчката беше в условията на форсмажор, беше даден и едва 10-дневен срок за подаване на оферти, пише "Капитал". В крайна сметка оценката е направена от държавната "Агролеспроект", която извърши услугата за 114 000 лв. без ДДС.


Бензиностанции, складове за горива и цистерни ще бъдат запечатвани за

Бензиностанции, складове за горива и цистерни ще бъдат запечатвани за ...

......... 1 млрд е друго. Аз считам, че специално в тази част ще е изключително интересно и за КЗК и за депутатите да чуят маржовете, оборотите, приходите и печалбите в този секторПреди да бъде приет в пленарна зала, законът ще мине през обсъждане в парламентарната комисия за борба със сивата икономика


Крум Атанасов е дилър на злато със сериозна клиентела. Напоследък,

Крум Атанасов е дилър на злато със сериозна клиентела. Напоследък, ...

......... влагат при възможност парите си в монети на по-малка стойност, да кажем 300 лева. За среден се счита инвеститор, който е готов да отдели между 20 и 50 хиляди лева, а има, разбира се, и богати хора, които влагат милиони. Ето и един примерен съвет за различните по размер инвеститори


Външните министри на НАТО обсъдиха в Брюксел подготовката на предстоящата

Външните министри на НАТО обсъдиха в Брюксел подготовката на предстоящата ...

......... има изцяло отбранителен характер и е в съответствие с международното право. По време на работната вечеря министрите на външните работи обсъдиха стратегически въпроси като предизвикателствата пред сигурността, произтичащи от Русия, бъдещето на контрола на въоръженията, последствията от нарастващата роля на Китай на глобалната сцена, както и въпроси на енергийната сигурност.


Министерството на търговията на САЩ одобри редица специални лицензи на

Министерството на търговията на САЩ одобри редица специални лицензи на ...

......... на Съединените щати." Тръмп ще позволи продажби за Huawei Разхлабване на връзката Получени са общо 290 заявления, но министерството на търговията не успя да разкрие колко лицензи са издадени или кои компании са получили лицензите. От ведомството обаче потвърдиха, че някои заявления също са отказани, докато други все още се разглеждат.


В миналото затягащият се пазар на труда след период на

В миналото затягащият се пазар на труда след период на ...

......... са непредсказуеми, най-голямата краткосрочна заплаха за икономиката не е повишаването на лихвите или различни финансови излишъци, а вместо това непредвидени действия в области като търговия или геополитика. За съжаление, повечето от днешните авторитарни лидери са там, защото избирателите ги поставят там. Но това най-вероятно ще е дискусията на "утрешния ден".


Животновъдите в русенско са притеснени, че заразата от африканска чума

Животновъдите в русенско са притеснени, че заразата от африканска чума ...

......... Бръшлeн: Те са притеснени от това, че с проблема не е справено с популацията на дива свиня и от там ние фермерите имаме доста нищожни сили да се защитим.От свинекомплекса смятат да кандидатстват и по мерките на Министерството на земеделието, за да купят инсенератор и система за саниране на фуражите.


По 40 лв. към декемврийските пенсии ще получат възрастните хора

По 40 лв. към декемврийските пенсии ще получат възрастните хора ...

......... пенсии - до 363 лева. Те са около милион 276 хиляди и за целта държавата ще отдели 51 млн лева.Всички пенсии ще се увеличат с 6,7% от 1 юли 2020 г.Правителството одобри законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2020 г. Проектът предвижда от 1 юли догодина пенсиите, отпуснат...


Повече от 80% от руснаците в различна степен считат себе

Повече от 80% от руснаците в различна степен считат себе ...

......... работа (13%), както и наличието на деца (12%) и обща удовлетвореност от живота (12%). Според ВЦИОМ, ако анкетираните се чувстват нещастни, това най-често се дължи на финансови затруднения (15%), както и на лошото състояние на нещата в страната (10%), лошо здраве (5%), нисък стандарт на живот и забавена заплата (5%).


България трябва да продължи да работи за прилагането на поетите

България трябва да продължи да работи за прилагането на поетите ...

......... задържането на качествените работници и подобряване уменията на съществуващата работна ръка. Българската икономика остава стабилна през годината след растеж от 3.1% през 2018 г., а прогнозата за 2019 г. е, че тя ще завърши с ръст от 3.7% от БВП - колкото бе средният темп на растеж през 2015-2017 г.


Синдикатите предлагат работодателите да плащат първите пет дни на болничния,

Синдикатите предлагат работодателите да плащат първите пет дни на болничния, ...

......... че не подкрепят анонсираното предложение, тъй като според тях това е скрито увеличение на осигурителната вноска. От своя страна синдикатите също остро нападнаха идеята и предупредиха, че ако тя бъде приета, те ще поведат хората на протест. КТ "Подкрепа" заплаши да напусне НСТС заради болничните Синдикатът подготвя национален работнически протест


Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични на

Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични на ...

......... има и механизъм, чрез който да се контролира спазва ли се режимът предписан в болничния лист. "Всъщност работодателят контролира. Той би могъл да оспори болничен. Има механизми, въпросът е, че те не се използват достатъчно адекватно." Цялата позиция на омбудсмана можете да видите в следващото видео. Сподели с твоите приятели


Министерство на земеделието започва процедура за възстановяване на надвзетите суми

Министерство на земеделието започва процедура за възстановяване на надвзетите суми ...

......... законодателство, което е в сила и до днес. ЕК се произнася, че извършените заменки в периода 1 януари 2007 г. до 28 януари 2009 г. представляват държавна помощ, което е неправомерно", допълни още земеделският министър. Тя посочи, че това е причината за оценяване и остойностяване на неправомерно получената държавна помощ.


КТ

КТ "Подкрепа" ще предложи първите пет дни от болничните да ...

......... БТА. Партениотис обясни, че предложението ще бъде направено по време на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.Още по тематаПремиерът спря предложението на коалицията за болничнитеСтачните комитети се готвят за "война" въпреки премиерското обещание за болничнитеКой ще подреди здравната система: къде е проблемът с болничнитеБолничните: как е другаде в Европа


Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични в

Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични в ...

......... така че да бъдат по-ефективни, смята той. Според омбудсмана трябва да има и механизъм, чрез който да се контролира спазва ли се режимът предписан в болничния лист. Все още не е ясно кога ще се проведе Тристранният съвет, на който ще се набележат мерки за ограничаване на злоупотребите с болнични.


Малките търговци на горива са доволни от промените в Закона

Малките търговци на горива са доволни от промените в Закона ...

......... се изискват 500 000 лева за всички търговци независимо от оборотите. Обект на обсъждане са три предложения – да се запази настоящата сума, да става според приходите на годишна база, или според процент от оборота. Още подробности за приетите от МС промени в Закона за горивата можете да прочетете ТУК.


На oфициална церемония по повод 10-ата годишнина на сдружение „Дамски

На oфициална церемония по повод 10-ата годишнина на сдружение „Дамски ...

......... 73% от дружествата. Изключително силно е влиянието на дамите на оперативни ръководни позиции – 42% от банките и застрахователните дружества се управляват от жени.  Дамите, отличени по време на церемонията по повод 10-ата годишнина на сдружение „Дамски форум“ са: Виолина Маринова, Председател на УС и Главен изпълнителен директор Банка ДСК


За периода от 1 януари 2016 г. до 1 януари

За периода от 1 януари 2016 г. до 1 януари ...

......... през 2015 г. беше 600 лв., а достигна 820 лв. Основните заплати на професорите в началото на мандата ми бяха 960 лв., а сега са 1100 лв. За доцентите основните заплати се увеличиха от 840 лв. на 980 лв., а за главните асистенти - от 720 лв. на 850 лв.


Петдесет и четвъртото пленарно заседание на Генералната асамблея на Парламентарната

Петдесет и четвъртото пленарно заседание на Генералната асамблея на Парламентарната ...

......... от общата цел да търсят повече и по-добри възможности за развитие.Той пожела ползотворна работа на пленарното заседание, като подчерта, че е общ интерес Черноморския регион да се превърне в зона на сигурност и благоденствие. Посочи още, че всяка политика трябва да води до резултат, който да стига до хората.© БГНЕС


България се оказа в дъното на класация, която оценява уменията

България се оказа в дъното на класация, която оценява уменията ...

......... в категорията, България остава на задни позиции. Това са съотношение на ученици към преподаватели в началното образование (46), бюджет за образование като дял от БВП (48), общите публични разходи, които се падат на ученик (50), прилагане на професионално обучение на стажанти (53), обучение на служители (55) и здравна инфраструктура (58).


България стана част от единното свързване на пазарите в рамките

България стана част от единното свързване на пазарите в рамките ...

......... Румъния и Словения. Те станаха част от държавите, които вече участват в единното свързване на пазарите в рамките на деня – SIDC (доскоро известно като XBID). Страните от първата вълна на присъединяване към SIDC са Белгия, Дания, Германия, Естония, Финландия, Франция, Латвия, Литва, Норвегия, Нидерландия, Австрия, Португалия, Швеция и Испания.


Хърватия вчера е започнала преговори с германския канцлер Ангела Меркел

Хърватия вчера е започнала преговори с германския канцлер Ангела Меркел ...

......... сме наясно, че голяма част от нашата храна всъщност се внася", коментира Хорват. Той подчертал факта, че в Хърватия работят около 400 големи компании, които имат най-голям капацитет да усвояват средства за научноизследователска и развойна дейност и че се очаква да направят най-големите икономически промени от използването на тези средства.


Доброто корпоративно управление е едно от важните условия за увеличаване

Доброто корпоративно управление е едно от важните условия за увеличаване ...

......... Борисов добави, че принос за икономическия растеж ще имат потреблението и инвестициите. „Страната ни е лидер в региона по финансова стабилност, макроикономическо развитие и състояние на кредитния рейтинг“, посочи Борисов. Той допълни, че доброто корпоративно управление е значимо и за привличането на преки чуждестранни инвестиции под формата на дългови инструменти.


Сто и десет малки и средни предприятия в пограничния регион

Сто и десет малки и средни предприятия в пограничния регион ...

......... на нови пазари. Малкият и среден бизнес носи най-голяма добавена стойност в регионите", отбеляза заместник-министър Николова. В рамките на крайния срок за подаване на проектни предложения са получени 55 апликационни форми, като 30 са с водещ партньор от гръцка страна, а 25 от българска. Предложенията са в етап на оценка.


Засега за България е планирано увеличение с 8%, което означава

Засега за България е планирано увеличение с 8%, което означава ...

......... националните програмни органи и осигуряване на съгласуваност и синергия помежду им, с цел създаване на реална възможност за прилагане на интегриран подход в провежданата политика и възможност за надграждане на постигнатите през настоящия програмен период резултати.* Рубриката се подготвя със съдействието на Българската асоциация на консултантите по европейски програми (БАКЕП)


Haй-бoгaтият чoвeĸ в Eвpoпa щe инвecтиpa нaд $1 милиapд в

Haй-бoгaтият чoвeĸ в Eвpoпa щe инвecтиpa нaд $1 милиapд в ...

......... тъpгoвcĸият цeнтъp дa бъдe oтвopeн, дoĸaтo peнoвaциятa тeчe. Чeтиpи гoдини пo-ĸъcнo oбaчe идeятa oтxвъpлeнa зapaди pиcĸoвeтe. Πocлeдвa нeдoвoлcтвo cpeщy цялocтнaтa peнoвaция нa cгpaдaтa. Koнтpoлният пaĸeт бe пpидoбит cpeщy eĸвивaлeнтa нa €225 милиoнa, a пo-ĸъcнo ĸoмпaниятa бe пpидoбитa изцялo зa нeяcнa cyмa. Oттoгaвa LVМН e влoжилa нaд €750 милиoнa в peнoвaция.


София. „Национална компания индустриални зони“ ЕАД взе участие в дискусия

София. „Национална компания индустриални зони“ ЕАД взе участие в дискусия ...

......... гимназии в България. Основната цел на инициативата Fast Tracking Success е както да подкрепи бизнеса в намирането на работна ръка, така и да съдейства на младите специалисти за откриване на подходяща заетост. Програмата компанията е подела в резултат на трудностите, които изпитват инвеститорите при намиране на квалифицирани кадри в страната.


Собственици на къщи за гости в град Вършец и село

Собственици на къщи за гости в град Вършец и село ...

......... Да се проверят и консултантите по проектите на къщи за гостиОт проверени 295 къщи за гости 15 не работят като такива, сред тях тази на Александър МанолевДържавата глобява 158 къщи за гости с пълна санкция за над 43 млн. лв.5 къщи за гости във Варненско са глобени от ДФ „Земеделие“


София. България стана част от единното свързване на пазарите в

София. България стана част от единното свързване на пазарите в ...

......... енергийните системи. Завършването на общоевропейското свързване на пазарите в рамките на деня в съответствие с европейския целеви модел е ключов компонент за успешното реализиране на предстоящия преход към нов пазарен модел. През втората половина на 2020 година се подготвя присъединяването на България и към обединения европейски електроенергиен пазар „ден напред“.


На 20 ноември Общото събрание на Софийския университет ще избере

На 20 ноември Общото събрание на Софийския университет ще избере ...

......... заместник-председател на Общото събрание на Софийския университет; Мандатен отчетен доклад на Ректора; Отчетен доклад на Контролния съвет и приемане на отчетите за 2018 и 2019 г.; Отчет на Университетския обществен застъпник за 2019 г.; Избор на Ректор; Избор на Контролен съвет; Избор на Университетски обществен застъпник; Избор на Академичен съвет.


© Надежда Чипева България е на 52 място в тазгодишното издание

© Надежда Чипева България е на 52 място в тазгодишното издание ...

......... спрямо ученици в гимназиите и икономическият растеж по отношение на работната сила.Слабите страни на България са невъзможността да се привличат и задържат таланти, качеството на живот спрямо другите страни (България е на 59 от 63 места в това отношение), ниското възнаграждение на мениджърите, нивото на висшето образование и образованието мениджъри.


"746 са къщите за гости в периода 2007-2013 г., за ...

......... един сериозен опит за надуване на балон за инвестиция, но това се случва през 2013-2014 година", коментира той и призна косвено, че ДФЗ няма да хване всичките проблемни проекти именно заради времевите ограничения. Какво казаха от ДФЗ именно за това пред Actualno.com - припомнете си в този материал!    


65.9% от участвалите в представителното проучване на

65.9% от участвалите в представителното проучване на "Алфа Рисърч" за ...

......... 65.9% от участвалите в представителното проучване на "Алфа Рисърч" за предаването "Референдум" заявяват, че предпочитат да внасят вноската си за втора пенсия в Националния осигурителен институт.Над половината от анкетираните казват, че предпочитат да получат цялата сума еднократно.


В края на седмица изтича 14-дневният срок, в който собствениците

В края на седмица изтича 14-дневният срок, в който собствениците ...

......... бизнес плановете за изграждане на къщи за гости с евросредства.Ако собствениците не искат да върнат парите?От фонд "Земеделие" са категорични, че за всички собственици процедурата на събиране на парите ще мине през НАП и когато вземането бъде обезпечено със средства от самите къщи, те ще бъдат възстановени на Държавния бюджет.


Догодина в България ще има

Догодина в България ще има "умни градове" с 5G мрежи, ...

......... такса за 700 мегахерца в изменената тарифа предвиждаме цена от порядъка на 120 000 лева.Първенците по въвеждане на 5G мрежи в света са САЩ, Япония, Южна Корея, Китай и Европейският съюз.Ако го въведе сега, 5G ще повиши БВП на България с 15 млрд. долара до в средата на следващото десетилетие.


Ползите от 5G технологията за развитието на отдалечените селски райони

Ползите от 5G технологията за развитието на отдалечените селски райони ...

......... специалист: Осигуряваме свързаност на отдалечените селски райони и това има огромен ефект. Хората наистина се местят в тези райони, защото връзката е толкова добра, колкото в градовете.Островите Оркни в момента са сред районите с най-слаба информационна свързаност във Великобритания. Щом 5G-мрежата заработи напълно, архипелагът вече няма да изглежда толкова далече.


Нов вариант на застрахователната система

Нов вариант на застрахователната система "бонус-малус" предлагат за обществено обсъждане ...

......... носител на "бонус-малус" ще бъде не колата, а собственикът на автомобила и водачите, които я управляват. За разлика от досегашните разпоредби автомобилът ще може да се управлява единствено от изрично посочени в полицата за гражданска отговорност шофьори. Най-лошото досие на вписаните в полицата лица ще определя цената на задължителната застраховка.