Икономика


Моделът в строителството е сбъркан, а целият сектор е в

Моделът в строителството е сбъркан, а целият сектор е в ...

... министър Комитова, свързани с кадровата политика и направените уволнения и назначения, заявяват от бранша. Блокирани са всички оперативни програми, които засягат енергийна ефективност, ВиК мрежи и околна среда, транспортна инфраструктура, развитие на селските райони, вследствие на което е създадена реална опасност да се загубят безвъзвратно милиарди евросредства, посочват още те.


Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) отложи с година

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) отложи с година ...

... на повече общи части, по-големи коридори, тераси, бани и тоалетни в жилищата, а това ще доведе до допълнително оскъпяване: "Ако всички апартаменти в една сграда биват пригодени за обитаване от хора с увреждания, това ще оскъпи целия продукт и в крайна сметка лицата с увреждания също ще платят по-висока цена."


За една нощ строителна компания е получила 100 милиона лева

За една нощ строителна компания е получила 100 милиона лева ...

... са похарчени, по 500 хиляди да бъдат разпределени. Вместо това Българската банка за развитие е дала на 20 компании по 1,8 млрд. лв.", посочи Петков. Министърът посочи, че Българската банка за развитие ще бъде от другата седмица ще бъде с нов надзор и ограничение на кредитите до 5 милиона лева. Агенция „Пътна инфраструктура

Агенция „Пътна инфраструктура" спира изграждането на 4 мостови съоръжения в ...

... смята, че са близки до предишните управляващи. Нередностите бяха констатирани в одитен доклад на Сметната палата, както и от служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова. Според нея държавното дружество е наливало милиони за пътища и укрепване на свлачища без изобщо за тях да има проекти.  , обяви днес Комитова. 


Конструкцията на проекта „Балкански поток” не е финансово издържана. Там

Конструкцията на проекта „Балкански поток” не е финансово издържана. Там ...

... е ТЕЦ „Марица-изток 2“. "Скоро ще излезем с окончателно решение за това как да постъпим така, че в близко бъдеще в ТЕЦ „Марица-изток 2“ да няма социален стрес. Решението няма да е безусловно. Ще изискваме сериозно преразглеждане на разходите и на начина, по който се управляват самите дружества", каза той.


Дестилерията Glendalough и компанията й майка Mark Anthony Brands International, 

Дестилерията Glendalough и компанията й майка Mark Anthony Brands International,  ...

... за всеки повод за консумация.   Портфолиото на Glendalough е печелило редица независими и престижни награди в целия свят, сред които златно отличие от San Francisco World Spirits Competition, както и признанията „Най-устойчива дестилерия на годината“ от Whiskey Magazine и ‘Ирландска джин дестилерия на годината’ от New York International Spirits Competition.Фокусът на нашата работа през изминалия месец бе наложен от

Фокусът на нашата работа през изминалия месец бе наложен от ...

... е отказала от 1.350 млрд. лв. приходи от транзит за 10 години, като същевременно „Булгартрансгаз“ е задлъжнял с още толкова за строителството на проекта. Когато е правена финансовата рамка за „Балкански поток“, не е взето предвид бъдещото ограничаване на фосилните горива, а това изкривява общата картина, отбеляза още министър Живков.


Фокусът на нашата работа през изминалия месец бе наложен от

Фокусът на нашата работа през изминалия месец бе наложен от ...

... е отказала от 1.350 млрд. лв. приходи от транзит за 10 години, като същевременно „Булгартрансгаз“ е задлъжнял с още толкова за строителството на проекта. Когато е правена финансовата рамка за „Балкански поток“, не е взето предвид бъдещото ограничаване на фосилните горива, а това изкривява общата картина, отбеляза още министър Живков.


Преките чуждестранни инвестиции в България достигат 188 млн. евро към ...

... евро. Вносът също расте - със 17.5% до близо 11.3 млрд. евро към април, като така търговският баланс е на минус. Нетният експорт на услуги е на плюс 801 млн. евро, но това е със 140 млн. евро под резултатите от година по-рано заради спада на посещения на чужди туристи.


Търговското салдо на нашата страна за април 2021 г. е

Търговското салдо на нашата страна за април 2021 г. е ...

... януари - април 2021 г. се повишава с 19,1% (с 1,8057 млрд. евро) до 11,270 млрд. евро.   Коронавирусът засегна сериозно вноса и износа на България към Евросъюза 23,2 млн. лв. положително търговско салдо има България с Европейския съюз от началото на годината до август. Въпреки това, за периода и...


Схема за източване на държавния бюджет чрез проекти за укрепване

Схема за източване на държавния бюджет чрез проекти за укрепване ...

... 416 язовира над 80% от работата по тях е извършена едва от 7 компании. От всички язовири на документи са завършени 10, но при проверка на 3 от тях се оказа, че стоят празни и не са пуснати в експлоатация. "С тази концентрация на фирми имаме нулева конкуренция“, смята"Кирил Петков.Тунел под Петрохан ще има, но съществуват трудности, които ще

Тунел под Петрохан ще има, но съществуват трудности, които ще ...

... да бъдат заобиколени или да се намери друг начин за реализация на проекта. Заповедта на министър Василева от 2016 годна за въпросните местности не може да се отмени, но ще се намери решение на проблема и тунел под Петрохан ще има. Той ще има връзка със скоростния път Ботевград-Видин, добави министърът.  


Потребителските цени в еврозоната се повишиха през май с 2%

Потребителските цени в еврозоната се повишиха през май с 2% ...

... (с 4,6%) и Люксембург (с 4,0%). Според данните на Евростат годишната потребителска инфлация в България през май се повиши с 0,1% спрямо предходния месец и нарасна на годишна база с 2,3% след повишение с 2,0% през април, потвърждавайки данни на НСИ от по-рано тази седмица за хармознираната инфлация в нашата страна.


Пo oтнoшeниe нa „Бaлкaнcки пoтoк” , cпoрeд нac кoнcтрукциятa нa

Пo oтнoшeниe нa „Бaлкaнcки пoтoк” , cпoрeд нac кoнcтрукциятa нa ...

... „Мaрицa-изтoк 2“, дoбaви Aндрeй Живкoв. "Cкoрo щe излeзeм c oкoнчaтeлнo рeшeниe зa тoвa кaк дa пocтъпим тaкa, чe в близкo бъдeщe в ТEЦ „Мaрицa-изтoк 2“ дa нямa coциaлeн cтрec. Рeшeниeтo нямa дa e бeзуcлoвнo. Щe изиcквaмe ceриoзнo прeрaзглeждaнe нa рaзхoдитe и нa нaчинa, пo кoйтo ce упрaвлявaт caмитe дружecтвa", кaзa тoй.


Сравнително стабилен пазар се наблюдава в страната като цените на

Сравнително стабилен пазар се наблюдава в страната като цените на ...

... 5,3%. За разлика от това цените на плодовете и зеленчуците са спаднали, съответно с 5,4% и 1,4% спрямо миналата година. Причина за тяхното поевтиняване вероятно е и COVID кризата, която затрудни доставките през първите месеци на пандемията, а това пък от своя страна доведе и до поскъпване на някои храни.  


Cхeмa зa изтoчвaнe нa държaвния бюджeт чрeз прoeкти зa укрeпвaнe

Cхeмa зa изтoчвaнe нa държaвния бюджeт чрeз прoeкти зa укрeпвaнe ...

... Бългaрcкaтa бaнкa зa рaзвитиe щe бъдe c нaдзoр и oгрaничeниe нa крeдититe. Плaнирa ce нaпълвaнe нa чacт oт язoвиритe, кoитo дa ce пoлзвaт зa пoливaнe. Виoлeтa Кoмитoвa пocoчи, чe cлeд извършвaнe нa прoвeркитe зa cтрoeжa нa пътищa щe бъдaт изплaтeни вcички cрeдcтвa зa cвършeнa рaбoтa. Нямa cпрeни плaщaния, кaзa рeгиoнaлният миниcтър.Прокуратурата е поискала от американските власти информацията, на която се

Прокуратурата е поискала от американските власти информацията, на която се ...

... и евентуално бъдещо наказателно разследване". На въпрос дали прокуратурата не можете да работи по тези проверки, докато не получите тази информация Милева отговори - "Не, напротив ние искаме информация и от българските институции". Тоест върви и паралелно тук  работа през нашите институции? "Абсолютно - да", потвърди говорителят на главния прокурор.


Председателят на Европейската комисия е в Атина за официалното представяне

Председателят на Европейската комисия е в Атина за официалното представяне ...

... заделяне на 37% за зелен преход и 20% за цифровизация. Целта на Гърция е да получи 7,8 милиарда евро до края на годината, което създава възможност за нови 200 хиляди работни места, като се очаква до края на месеца Атина да бъде финансирана с първите четири милиарда евро.    


Производителят на машините за гласуване

Производителят на машините за гласуване "Смартматик" е изпратил финансово предложение ...

... Тодоров и даде пример - всяко нарушение, колкото и малко да е то, би струвало 10% неустойка. Той съобщи още, че ЦИК ще достави за своя сметка машините в чужбина като половината били в Амстердам, а останалите - в Тайпе, като се очаква през уикенда също да достигнат до Амстердам.


е най-новата услуга в богатото портфолио от дигитални решения, които

е най-новата услуга в богатото портфолио от дигитални решения, които ...

... в приложението, а като бонус всеки потребител получава безплатна дигитална карта. Повече информация за мобилния портфейл може да бъде получена на телефон 0700 18 555 (Център за обслужване на клиенти), кратък номер *7224, на имейл [email protected], както и на официалната Facebook страница на Пощенска банка, на www.onewallet.bg или на www.postbank.bg.


5 пъти намалели лозята у нас за последните 20 години.

5 пъти намалели лозята у нас за последните 20 години. ...

... на грозде не е имало през последните 20 години. Въпреки че драстично са нараснали всички разходи по отношение на производството.“ Според Петьо Бошнаков лозарството може да задържи повече хора в селските региони. „Има и голяма културна ценност и възможност за развитие на туризъм. Този сектор е лицето на една държава.“По-добра зърнена реколта от миналогодишната прогнозират стопаните в Бургаска област.

По-добра зърнена реколта от миналогодишната прогнозират стопаните в Бургаска област. ...

... на зелено за 400 лв. за тон.  Трябва 2 - 3 дена да не вали и комбайните ще влязат, за да ожънат вече узрелия ечемик“, категоричен бе Проданов. В Бургаско жътвата започва най -рано в землищата на общините Айтос и Камено, най-вероятно прибирането на реколтата ще е през следващата седмица.


Преговарящите от Съвета на ЕС и Европейския парламент са постигнали

Преговарящите от Съвета на ЕС и Европейския парламент са постигнали ...

... е доброволно за държавите-членки на ЕС. Ако решат да налагат пътни такси, съответните държави трябва да спазват общите правила, определени в директивата за „евровинетката“. Целта на това е да се гарантира, че налагането на пътни такси не дискриминира международния трафик и не води до нарушаване на конкуренцията между транспортните оператори.


Краят на продължилата 17 години борба между ЕС и САЩ ...

... възможност едва с появата на администрацията на Байдън, както и с нарастващото взаимно осъзнаване, че неразбирателствата вредят на компании и от двете страни, като същевременно подпомагат амбициите на Китай за търговската гражданска авиация.През март двете страни се договориха да спрат своите ответни тарифи за четири месеца, създавайки прозорец за преговори.


Гръцките депутати приеха реформата на трудовото законодателство, която предизвика стачки

Гръцките депутати приеха реформата на трудовото законодателство, която предизвика стачки ...

... следи реалния работен ден на служителите. Освен това извънредното работно време се увеличава на 150 часа годишно. Общественият транспорт в Атина проведе втора стачка за седмицата вчера, протестирайки срещу реформата. Спряха работа и работещите в други сектори. Около 9000 протестиращи участваха в мирен протест в центъра на Атина преди гласуването.


остава, очакваме да се договорим за продължи до края на

остава, очакваме да се договорим за продължи до края на ...

... при спад 30% се получават 50% компенсации на разходите за труд, при спад 40% подкрепата е 60%. За да има ускорен ръст на доходите, трябва да има инвестиции и директна подкрепа за тях, каза Велев. Тогава ще е възможен 12% годишен ръст на заплатите, за което настояват синдикатите.    От 1 юли дoри и нaй-eвтинитe прaтки oт т.нaр.

От 1 юли дoри и нaй-eвтинитe прaтки oт т.нaр. "трeти ...

... Пoщитe. Kypиеpската компания "Еконт" пък въвежда нова такса за доставка на пpатка в слyчаите, когато полyчателят не е на посочения адpес. Tя ще се събиpа, ако клиентът заяви, че негов пpиятел, pоднина, съсед или познат ще вземе пакета вместо него. За това ще се доплащат допълнително 3.30 лв. с ДДС.


Правителството прекрати процедурата за концесия на , съобщи пресцентърът на

Правителството прекрати процедурата за концесия на , съобщи пресцентърът на ...

... март 2018 г. от китайската компания “Хайнан”, която се отказа да подпише договор след смъртта на собственика на фирмата си майка. Тогава у нас ги водеше сегашният финансов министър Асен Василев. Втори в класирането беше “Консорциум Летище Пловдив", в който бяха “Тракия икономическа зона” и транспортната компания ПИМК, припомня .


Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността председател на

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността председател на ...

... Патентно ведомство е освободен Петко Николов. На поста е назначена Владя Борисова. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Борисова е била член на Академичния съвет към председателя на Патентното ведомство от 2017 г. досега. Директор е на Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер към УНСС. Притежава юридическо и икономическо образование от УНСС.


"Ние сме прекратили всякакви отношения със засегнатите от закона “Магнитски”

"Ние сме прекратили всякакви отношения със засегнатите от закона “Магнитски” ...

... общество, че достойното отстояване на гражданска позиция и действията срещу корупцията и беззаконието, могат да се обърнат във вреда на хората, които са предприели тези действия. Борбата ни не е само за изчистване на нашите имена и репутация - това са действия за отстояването на принципите на гражданското общество в България.


Консорциумът „Кенпайп БГ“ е определен да построи междусистемната газова връзка

Консорциумът „Кенпайп БГ“ е определен да построи междусистемната газова връзка ...

... календарен ден да проектира трасето, позовавайки се на инж. Александър Фучеджиев за експерт по част „Технологична – технологични тръбопроводи. На същия експерт се е позовал и друг кандидат – консорциумът „АйБиЕс-Интергаз“. Причината е, че инж. Фучеджиев  е изработил инвестиционния проект за междусистемната газова връзка България – Сърбия на българска територия.


С постепенното отваряне на заведенията в Европа, след облекчаване на

С постепенното отваряне на заведенията в Европа, след облекчаване на ...

... поръчки, като е напълно безплатно за всички потребители, а до 1 септември от операции без такси могат да се възползват и всички търговци. Settle предоставя както интегрирани решения за разплащания в онлайн магазин, така и възможност за плащания чрез QR код на място или получаване на поръчки директно през приложението.


Електронизацията на процесите при предлагането на услуги е сред основните

Електронизацията на процесите при предлагането на услуги е сред основните ...

... електронен архив, както и екологичност чрез намаляване на изразходваната хартия. Всеки клиент вече може да заяви и ПИК код в Център за обслужване на клиенти и да подаде своето заявление за присъединяване самостоятелно онлайн. С напредването на дигитализацията на процесите, в бъдеще таблетите ще бъдат използвани и за други услуги.


За година в Сребърния фонд са постъпили едва 1 млн.

За година в Сребърния фонд са постъпили едва 1 млн. ...

... 600 млн. лв. от концесията на летището в София, които вместо във фонда са отишли за покриване на бюджетния дефицит през март. От създаването до днес парите, които постъпват в Сребърния фонд, стоят на депозит в БНБ и никога не са били инвестирани в други финансови инструменти, които носят доходност.


"Проведох среща с фирма "Капш", която изгради и поддържа тол ...

... "Имаме около 50 фирми, които са получавали по 50-100 млн. лв. авансово. Този, който е раздал авансите, е предприел някакъв огромен инвестиционен риск, защото може да се случват непредвидени неща докато дойде време да строим - фирмата може да фалира, да се случат извънредни обстоятелства, епидемии, бедствия, коментира арх. Комитова.


Предстои новото ръководство на

Предстои новото ръководство на "Автомагистрали" ЕАД да бъде подадено от ...

... така и върху икономиката. Той е пояснил, че освен за строителство, дружеството е отговорно и за поддръжката на голям брой автомагистрални участъци в цялата страна и тя не може да бъде преустановена. Министър Комитова е уверила, че всички разплащания от страна на държавата ще продължат без проблем и в срок.


За един месец банкнотите в обращение са намалели с 5

За един месец банкнотите в обращение са намалели с 5 ...

... неистински банкноти и размени монети, считано от първото тримесечие на 2007 г., които бяха представени миналия месец. Данните за банкнотите и монетите в обращение се публикуват на 15-ия календарен ден на месеца, следващ отчетния период, а в случай че датата е почивен ден – на първия работен ден след нея.


Обикновена настинка може да предпазва от новия коронавирус, показва изследване

Обикновена настинка може да предпазва от новия коронавирус, показва изследване ...

... че хората разчитат на имунната си система, за да се справят с болестта. Риновирусът предизвиква интерферонов отговор на имунната система и това не му позволява да се възпроизвежда. Тази имунна реакция може да се използва при лечение на COVID-19, но учените изрично отбелязват, че факторът време е много важен.  


Интересът към изборите през юли от българите в чужбина, съдейки

Интересът към изборите през юли от българите в чужбина, съдейки ...

... По предварително данни най-много секции ще бъдат разкрити във Великобритания (130). В Турция се очаква секциите да са около 110. На парламентарните избори на 4 април секциите зад граница бяха 464, а броят на гласувалите достигна 180 000 души. През 2017 г. са 371, а гласувалите - 117 668 души.


Заради пандемията 44% от фирмите са въвели форми на отдалечен

Заради пандемията 44% от фирмите са въвели форми на отдалечен ...

... Предстоят всички програми да се реализират. Това е задача номер едно. Смешно е в година и половина държавата да не може да се пренастрои и да помогне за дигитализацията. Само 6% са получили тази помощ, обясни председателят на БТПП. По думите му най-големият проблем продължава да бъде липсата на административно-електронно обслужване.  


Microsoft разкри кога най-сетне ще спре поддръжката на актуалния Windows

Microsoft разкри кога най-сетне ще спре поддръжката на актуалния Windows ...

... бъде предназначена за устройства с два екрана. Компанията потвърди че някои опции, планирани за тази операционна система, ще бъдат прехвърлени към стандартната версия на Windows. Вероятно това ще направи по-лесно за производителите и разработчиците да поддържат устройства с два екрана, без да се налага да работят с отделна версия на Windows.


След коронакризата жилищата в затворени комплекси са предпочитани от семействата,

След коронакризата жилищата в затворени комплекси са предпочитани от семействата, ...

... обособено, дали като работен кът, ако е с повече от едно дете да могат да бъдат разделени, едното да учи, другото да играе и така нататък, така че допълнителното помещение се оказа доста важно през изминалата година и определено повлия на  търсенето изобщо не се вижда в страната“, коментира Христова.


"Сделка по всяка вероятност ще има, но все още не ...

... можем да ги използваме". Преговорите продължават около транспорта, логистиката на машините и процедурата за актуализирането на софтуера за всеки следващ вот, поясни Цветозар Томов. По думите му целта е до президентските избори наесен ЦИК да е самостоятелна и да не зависи от никого за актуализирането на софтуера за следващи избори.


От началото на годината българите закриваме по около 1200 малки

От началото на годината българите закриваме по около 1200 малки ...

... занулени малки депозити отново нараства, като общият показател е вече 5 422 570 депозита. Така реализираният спад е 75 266 броя малки депозита. В началото на тази година тенденцията се запазва, като малките депозити намаляват със 105 828 на тримесечна база и с цели 344 003 броя на годишна база.


Оnе Hydе Pаrk в лoндoнcкия лукcoзeн квaртaл Нaйтбридж e cинoним

Оnе Hydе Pаrk в лoндoнcкия лукcoзeн квaртaл Нaйтбридж e cинoним ...

... ce рaзвивa. Cтaтиcтикaтa oтчитa ръcт в прoдaжбaтa нa лукcoзни aпaртaмeнти нa cтoйнocт нaд 10 млн. USD, coчaт дaннитe нa aнaлизaтoрcкaтa кoмпaния Knight Frаnk. Пo рaзвитиe нa ceгмeнтa в cвeтoвнитe мeгaпoлиcи бритaнcкaтa cтoлицa изпрeвaри Хoнг Кoнг и Ню Йoрк. Прeз минaлaтa гoдинa в Лoндoн ca рeгиcтрирaни 31 cдeлки cъc cупeрлукcoзни имoти.


Над 111 хил. седмокласници и десетокласници днес се явяват на

Над 111 хил. седмокласници и десетокласници днес се явяват на ...

... и е предал изпитната си работа. Десетокласниците, които ще се явят на изпит по чужд език, трябва да имат минимум 60% правилни отговори, за да покрият съответното ниво по Общата европейска езикова рамка. Срокът за обявяване на резултатите от всички изпити от националните външни оценявания е 28 юни 2021 година.


Малките язовири са проблемните язовири. Това каза пред БНТ Петър

Малките язовири са проблемните язовири. Това каза пред БНТ Петър ...

... н... Горновски обясни и как се прави проверка - тя става с технически средства - дронове. Правила го главната им агенция - като се извършват огледи и, ако има нарушения, се правят констативни протоколи и се дават предписания. Ако предписанията не се изпълняват, глобите са двойни.  Прочетете още по темата:


Ако търсим справедливост в пенсионния модел, трябва да се върнем

Ако търсим справедливост в пенсионния модел, трябва да се върнем ...

... лв. "Ако търсим справедливост в пенсионния модел, трябва да се върнем поне няколко години назад и да се отменят всички неща, които направиха така, че половината пенсионери да взимат една и съща пенсия. Това означава да се преизчислят пенсиите съобразно осигурителния стаж и вноските, които са правени", посочи бившият социален министър.


Макензи Скот, бившата съпруга на Джеф Безос, дари милиони на

Макензи Скот, бившата съпруга на Джеф Безос, дари милиони на ...

... са третия кръг от мащабната филантропска инициатива на Макензи Скот. Богатството на бившата г-жа Безос се оценява от "Форбс" на 60 млрд. долара и само нарасна след развода й с основателя на Амазон (Amazon) през 2019 година. Тя е дала обещание да раздаде приживе по-голямата част от състоянието си .


от 50 лв. нарастват най-бързо в джоба ни. В края

от 50 лв. нарастват най-бързо в джоба ни. В края ...

... банкнота, сочат данните на ... За период от 10 години най-голям ръст има при банкнотите от 100 лв., които се увеличават с 274%, или близо четири пъти. Банкнотите от 50 лв. са веднага след тях с ръст от 260%. А при банкнотите с по-малка стойност ръстът е само с 40-50%.


Най-големият туроператор, който води британски туристи у нас - "Balkan

Най-големият туроператор, който води британски туристи у нас - "Balkan ...

... към плана си за пълно премахване на COVID ограниченията в Англия на 21 юни, каза той. Министърът обясни, че индийският вариант на COVID-19, който в момента доминира в Англия, е оказал "много значително" въздействие за хода на пандемията. Ханкок предупреди, че се бележи повторен ръст на случаите на коронавирус. Мирослав Иванов


От първи юли за тежкотоварните камиони, пътуващи за Гърция през

От първи юли за тежкотоварните камиони, пътуващи за Гърция през ...

... което ще преминават само празните автомобили. Обещаха от 1 юли да заработи в пълна сила". Проблемът преди граничния пункт „Кулата“, където е силното стеснение след магистрала „Струма“, няма как да бъде решен в кратки срокове, призна Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.а и между шофьорите и на леките автомобили".


Министерството на финансите продължава да разширява своя списък по "Магнитски", ...

... Найденови имат и други съвместни дружества с Божков, които са управлявали казина и игрални зали. "Капитал" попита Министерство на финансите дали включването на семейство Найденови в списъка ще засегне издадените на техни дружества хазартни лицензи, както и дали имат рекламни договори с държавната БНТ и какво се случва с тях.


Всички пенсионери ще получат добавката от 50 лева към пенсиите

Всички пенсионери ще получат добавката от 50 лева към пенсиите ...

... програмата „Топъл обяд“ да продължи до края на годината. „В момента нивото на безработица е около 5,4%. Това е добър знак за това, че българската икономика плавно се възстановява и излиза от застоя, в който беше принудително поставена от мерките, които се прилагаха за ограничаване разпространението на Covid-19“, подчерта министърът.


Така на практика пада поредната пречка пред смяната на ръководството

Така на практика пада поредната пречка пред смяната на ръководството ...

... ca oтcтpaнeни, нo c yвeличaвaнeтo нa cъcтaвa нa Haдзopния cъвeт, нa пpaĸтиĸa глacoвeтe им ce oбeзcилвaт. Tpимaтa члeнoвe нa нaдзopa, ĸoитo пoдĸpeпят нoвaтa влacт - Cтaмeн Янeв, Bacил Щoнoв и Baлeнтин Mиxoв - мoгaт caми дa yвoлнят нacтoящия Упpaвитeлeн cъвeт и дa избepaт нoвия c вeчe oдoбpeнитe oт БHБ ĸaдpи.


В престижната дегустация на храни и напитки участваха над 200

В престижната дегустация на храни и напитки участваха над 200 ...

... разнообразни семпли и леки ястия като салати, пилешко месо, морски дарове и др. Шуменско Светло е налична наливна, в оборотна стъклена бутилка от 0.5л, в кен от 0.5л, както и в пластмасови бутилки от 1 л и 2 л. Продуктът се произвежда и предлага на пазара от Карлсберг България АД.


Наближава с бърза скорост инициативата „Три морета“. Работим с много

Наближава с бърза скорост инициативата „Три морета“. Работим с много ...

... лв., така че никой да не може да дава кредити по 100 млн. лв. от банка, която трябва да работи за малките и средните предприятия“, припомни Петков. Той отчете като положителен резултат и създадените комисии по прозрачност и контрол в Държавната консолидационна компания (ДКК) и Българската агенция за експортно застраховане.


Обединеното кралство успя да договори историческа търговска сделка с Австралия,

Обединеното кралство успя да договори историческа търговска сделка с Австралия, ...

... най-добрия си вид", допълни Джонсън. Според британски икономисти, сделката показва на Европейския съюз, че Великобритания може да постига много като суверенна търговска нация. Пандемията маскира въздействието на Brexit върху търговията между Великобритания и ЕС Търговията на Обединеното кралство с Европейския съюз е два пъти по-ниска от тази с останалия свят


Специализирана полицейска операция за охрана на черешовите масиви стартира днес

Специализирана полицейска операция за охрана на черешовите масиви стартира днес ...

... Специализирана полицейска операция за охрана на черешовите масиви стартира днес на територията на кюстендилска област, съобщава БГНЕС. Полицаите трябва да охраняват прибирането на черешовата реколта на от три общини – Кюстендил, Невестино и Бобов дол.  В операцията участват близо 80 служители на Жандармерията и Гранична полиция.  Снимка: БГНЕС


Инфлацията в страната се ускорява от 2% на годишна база ...

... май са с 21.7% над нивата си отпреди година и вероятно ще продължат да се покачват предвид растежа на цената на петрола на международните пазари. Той е и един от факторите за ускорението на годишната инфлация при природния газ, където цената през май е с 23.6% над миналогодишното си ниво.


Българското вино трябва да си върне присъствието на световните пазари.

Българското вино трябва да си върне присъствието на световните пазари. ...

... да използват, е показател за авторитета и хилядолетните български традиции в сектора. „Качествените вина от региона достигат както българската трапеза, така и чуждестранни пазари. Отлична възможност за пазарна реализация представят и европейските схеми за качество на хранителни продукти и напитки", каза още заместник-министър Събев в разговора си с местните гроздопроизводители.


Българската народна банка одобри не само нови членове в надзора

Българската народна банка одобри не само нови членове в надзора ...

... предложение на министър Петков. Цанко Арабаджиев, Владимир Георгиев и Крум Георгиев са новите трима членове на управителния съвет и изпълнителни директори в държавната банка. Така управителния съвет става с общо шестима членове. Те са били одобрени от БНБ още на 11 юни, но вписването им в регистъра се случва днес.


Следващият тематичен летен уикенд, който организират Община Бургас и партньори,

Следващият тематичен летен уикенд, който организират Община Бургас и партньори, ...

... менюто на ресторант „100 години назад“. Първите посетители ще се отдадат и на горещи музикални емоции с бургаската група "Горещ пясък". На 20 юни общинският кораб „Анастасия” ще пътува от Магазия 1 към острова в следните часове: 10:00; 11:30; 13:30; 15:00; 17:00. Необходима е предварителна резервация: 0882 004 124; [email protected]


Парите за България не са застрашени, те ще дойдат в

Парите за България не са застрашени, те ще дойдат в ...

... средства ще бъдат изразходени, второ - да получим помощ именно в тази сфера как по-ефективно в бъдеще да можем да измерваме ефектите от всички тези проекти. И да се гарантира, че тези ресурси ще отидат в цялата страна, а няма да се концентрират само в столицата или в големите градове.


Малките язовири са екологична бомба със закъснител. Такова мнение изрази инж. Димитър Куманов

Малките язовири са екологична бомба със закъснител. Такова мнение изрази инж. Димитър Куманов ...

... на този проблем не би било просто и би изисквало радикално разбъркване на цялата нормативна уредба, смята професорът. Големите язовири у нас категорично са в добро състояние, проблемите се решават все по-добре. Ако трябва да обобщя, бих казал, че сме се изкачили доста над дъното, каза в заключение проф. Кисляков.


Вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов заяви по време на днешния

Вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов заяви по време на днешния ...

... разглеждат, а половината от включените вече проекти се преработват. "Искаме да гарантираме повече контрол върху разходването на средствата, да включим измеримост на ефектите от тях, и че ресурсите ще отидат в цялата страна. В тези измерения правим промените", каза Пеканов и даде пример с инвестиции в образованието и в здравеопазването.


Фирмата

Фирмата "Трилема Кансълтинг" ЕООД, която е еднолична собственост на бившия ...

... 180 кв. м., като време, от което го ползва, е посочил 2012 г. Жилището, предоставено му от кръстниците, се намира в луксозния комплекс "Есте хоум", построен от фирма на братя Домусчиеви. От три години прокуратурата не може да приключи разследването по сигнал, че Горанов живее в луксозен апартамент на бизнесмен.


"Намираме повече от хаос в секторите – системен безпорядък и ...

... на гражданите увереност, че техния вот има значение", заяви още той. Янев призова хората да гласуват, за да имат усещането, че участват в управлението на страната. Премиерът изтъкна и ролята на медиите и благодари за толерантността. Той благодари на министрите, че са се превърнали в мост между властта и гражданите.


•    ERP решението, специално адаптирано от А1 за нуждите на

•    ERP решението, специално адаптирано от А1 за нуждите на ...

... сектора на малките и средни компании – SAP Business One, така и за големи корпорации – SAP S/4HANA. Компанията развива своя SAP Компетентен център от повече от 15 години и вече разполага с над 30 експерти с разнообразни компетенции в сферата на консултирането, внедряването и поддържането на SAP ERP системи.


Подкрепям работата на шефа на НАП Румен Спецов. Той пръв

Подкрепям работата на шефа на НАП Румен Спецов. Той пръв ...

... е дал на 6-7 фирми всичките обекти. Над 82% от концентрацията на сключените договори е разпределена между тях. Не ги крием, а искаме да разберем какво точно са направили, за да не тръгнат те в един момент да съдят „Монтажи” и да кажат „Това е търговска тайна”, обясни икономическият министър.