Инвecтициитe в нeдвижими имoти в Бългapия зaпиcвaт peĸopдeн pacтeж пpeз

Инвecтициитe в нeдвижими имoти в Бългapия зaпиcвaт peĸopдeн pacтeж пpeз ...

......... нa cтoйнocттa нa cдeлĸитe. Bcичĸи peгиoни, c изĸлючeниe нa Лaтинcĸa Aмepиĸa, ca yвeличи пpиcъcтвиeтo cи нa Cтapия ĸoнтинeнт, ĸaтo нaй-виcoĸo пoвишeниe oт 96,5% зaпиcвa aзиaтcĸo-тиxooĸeaнcĸия peгиoн. Зa вcичĸи cтpaни, вĸлючeни в изcлeдвaнeтo, oбщaтa cтoйнocт нa cдeлĸитe e 1,62 тpилиoнa дoлapa, pъcт cпpямo 2016 гoдинa, ĸoгaтo тя бe 1,43 тpилиoнa дoлapa.


Двете американски централи от комплекса "Марица-изток" са поискали три месеца,

Двете американски централи от комплекса "Марица-изток" са поискали три месеца, ...

......... който може да се случи, е аргументирането на това, че няма никакви елементи на държавна помощ и те да си останат такива, каквито са в момента". Миналата седмица стана ясно, че правителството е склонно да се съобрази с настояването на работодателските организации договорите с двете американски централи да бъдат прекратени.


Всеки втори у нас, или 40 на сто от потребителите,

Всеки втори у нас, или 40 на сто от потребителите, ...

......... на енергия почти нямате избор за цената, поясни Меган Ричард. Функционирането на вътрешния енергиен пазар дава възможно най-ниски цени при ясна конкуренция, посочи тя. Планираме 27 процента от производството на енергия да е от възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/, но всяка страна-членка може да си постави по-високи цели, каза Меган Ричард.


Поради многото постъпили запитвания от наши читатели, в поредица материали

Поради многото постъпили запитвания от наши читатели, в поредица материали ...

......... за прекратяване на трудовия договор.   Единствено за пенсиите за инвалидност поради трудова злополука и професионална болест, заявлението за пенсия се свързва служебно от ТП на НОИ с досието за трудова злополука или професионална болест.   В следващия материал ще обърнем внимание на документите, необходими при отпускане на наследствена пенсия./bgnow


Частните съдебни изпълнители (ЧСИ) са завели рекорден брой дела срещу

Частните съдебни изпълнители (ЧСИ) са завели рекорден брой дела срещу ...

......... признават, че расте броят на жалбите срещу частни съдебни изпълнители, като през миналата година те са 654, при 620 през 2016 г. и 522 - през 2015 г. Въпреки това Съветът на Камарата на частните съдебни изпълнители е поискал да се образуват 26 дисциплинарни производства срещу ЧСИ през миналата година.


Икономиката на еврозоната ще нарасне с 2,4% през 2018 година

Икономиката на еврозоната ще нарасне с 2,4% през 2018 година ...

......... с по 0,1% за настоящата и за следващата година, предава БНР.  В същото време анкетираните икономисти продължават да очакват, че инфлацията в региона ще нарасне с 1,5% през 2018-а и с 1,6% през 2019 година - под целевото ниво на ЕЦБ за средносрочна инфлация от малко под 2 на сто. Български бизнес проекти, към които Катар проявява интерес за инвестиции,

Български бизнес проекти, към които Катар проявява интерес за инвестиции, ...

......... свързана с възможностите за инвестиции, които предоставя богатството на страната ни от минерални и изворни води, както и балнеоложки центрове. От българска страна в разговорите участваха министрите на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на икономиката Емил Караниколов, както и кметовете на Бургас и Стара Загора.      


Експертите на Пощенска банка отчитат продължаваща тенденция за ръст в

Експертите на Пощенска банка отчитат продължаваща тенденция за ръст в ...

......... достигнали исторически най-ниските си нива и само на база на допълнителни промоции от банките клиентите могат да получат още по-добра оферта за жилищно кредитиране. Точно затова, за да предложи нови решения с допълнителна добавена стойност за потребителите, от месец март Пощенска банка увеличава продуктовата си гама с два нови продукта.


Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече дестинации от която

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече дестинации от която ...

......... по големина град в Узбекистан с директни полети от цели 121 държави.  Вярвам, че Самарканд – дом на редица музеи, религиозни храмове, древни гробници и архитектурни шедьоври, има потенциал бързо да се превърне в туристически център. През годините мнозина исторически фигури и учени са избирали именно този град за почивка. 


Имаме отлични показатели и ръстът на заплати и пенсии е

Имаме отлични показатели и ръстът на заплати и пенсии е ...

......... пенсии е абсолютно реален тази година. Това заяви премиерът на Сърбия Ана Бърнабич пред държавната телевизия РТС, предаде БНТ. Бърнабич очаква растежът на БВП да бъде 3,5 процента и посочва по-големия икономически растеж и увеличаването на пенсии и заплати като цели на новата предпазна програма, която се предвижда с МВФ.


Експертите на Пощенска банка отчитат продължаваща тенденция за ръст в

Експертите на Пощенска банка отчитат продължаваща тенденция за ръст в ...

......... в клоновете на банката, клиентите могат да кандидатстват за кредит и след консултация с мобилен банков експерт или онлайн видео консултация през Skype, която могат да заявят на www.postbank.bg, както и на имейл [email protected] Повече информация за продуктите, както и за актуалните промоции и оферти, е достъпна на www.postbank.bg.  Във Варна бе даден стартът на варненското издание на „Национални

Във Варна бе даден стартът на варненското издание на „Национални ...

......... Форумът се провежда за 16-и път в морската столица. Тази година участие са заявили 42 компании. „Национални дни на кариерата“ във Варна по традиция се посещава от над хиляда млади хора, като средно един на всеки шест дошли до щандовете на някои от най-добрите работодатели, успешно започва работа или стаж.


Европейският съюз и Обединеното кралство постигнаха споразумение относно т.нар.

Европейският съюз и Обединеното кралство постигнаха споразумение относно т.нар. "преходен ...

......... и че дискусиите по тази важна тема ще продължат през следващите седмици. Трябва също така да се има предвид, че постигнатото днес споразумение за преходния период след Брекзит ще трябва да бъде обсъдено и одобрено на предстоящата по-късно тази седмица среща на Европейския консултативен съвет (на 22-ри и 23-ти март).


Великобритания трябва да се насочи към богатство, свързано с Кремъл,

Великобритания трябва да се насочи към богатство, свързано с Кремъл, ...

......... Джонсън каза, че правителството обмисля нещо подобно на американския "Закон Магнитски", който беше приет през 2012 г., за да накаже руските официални лица, обвинени в нарушения на правата на човека. Джонсън обвини руснаците в "самодоволен сарказъм и отричане" в отговор на обвиненията и каза, че международната общност е зад Великобритания.


Стокообменът между България и Сърбия възлиза на рекордните 1,075 млрд.

Стокообменът между България и Сърбия възлиза на рекордните 1,075 млрд. ...

......... извърви дълъг път, голяма част, от който е свързан с представителите на местното самоуправление“, каза Александър Манолев.Във форума участие взеха повече от 100 компании от двете държави, ръководството на Тъговско-промишлената палата на Сърбия, кметове и представители на общините Видин, Кюстендил, Костинброд, Сливница, Драгоман, Димитровград, Ниш, Пирот, Сурдулица, Княжевец, и др.


БДЖ се води към умишлен фалит, заявиха от

БДЖ се води към умишлен фалит, заявиха от "Първи частен ...

......... се водят към ликвидация, фалит и разпродажба. "Реално извършваните технически обслужвания и ремонти ще бъдат плащани по два пъти, веднъж от "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД и още веднъж за частната фирма "спечелила" обществената поръчка, ето това се нарича източване на дружеството до окончателната му ликвидация", заявяват още от синдиката.Не мисля, че в петък беше казано кой знае какво

Не мисля, че в петък беше казано кой знае какво ...

......... е на мнение че, ако  ЕК да застане като една трета страна тези преговорите с двете американски централи и предложи финансов модел, който да е  приемлив за двете страни „може да се намери едно решение, така че да бъде защитен нашият интерес и да не бъде нарушен интересът на инвеститорите“.


41 100 000 лева са капиталовите инвестиции на членовете на

41 100 000 лева са капиталовите инвестиции на членовете на ...

......... По данни на Агенция "Митници" постъпленията от акциз за бира през 2017 г. са 79 376 485 лв., от които приносът на членовете на СПБ е 95%. За поредна година намаляват и количествата на бира от внос (EС и трети пазари), като за 2017 г. импортът е 499 000 хектолитра.


Проследяващи устройства за животни и универсален всъдеход са сред новостите,

Проследяващи устройства за животни и универсален всъдеход са сред новостите, ...

......... от следните награди, като попълнят анкетни карти за проучване на тяхното мнение: раница от естествена кожа със стол, комплект от хамак и надуваем стол, двулицева водоотблъскваща ловна грейка с гъши пух. Подаръците са осигурени от Международен панаир Пловдив, а печелившите талони ще бъдат изтеглени в 14 ч. на 25 март.


Китайската регулаторна комисия за ценни книжа наложи рекордно висока глоба

Китайската регулаторна комисия за ценни книжа наложи рекордно висока глоба ...

......... 870 милиона долара (5,5 милиарда юана) на компания, манипулирала цени на акции на местната борса. Потърпевшата компания „Бейбадао" е реализирала печалба от 150 милиона долара, след като е използвала 300 сметки за търговия, за да манипулира цените на акциите на две банки и един производител на алуминий, съобщиха от комисията.


Членовете на Съюза на пивоварите в България (СПБ) са направили 41

Членовете на Съюза на пивоварите в България (СПБ) са направили 41 ...

......... Beer and Beyond, което ще се проведе на 7 и 8 юни в Брюксел. Освен с представянето на стотици марки бира, форумът ще включва много експертни събития и семинари, които обхващат всички аспекти на пивоварния бизнес – от регулациите, суровините и производствените стандарти – до търговските практики и биреното сомелиерство.


Финансовите министри и централните банкери от Г-20 се събират в

Финансовите министри и централните банкери от Г-20 се събират в ...

......... планирана за 30 ноември - 1 декември. В Буенос Айрес е и новият германски финансов министър Олаф Шолц. © БТА - АрхивДипломатите призовават към по-строг контрол на криптоактивите, тъй като те биха могли да застрашат финансовата стабилност. Криптовалутите крият риск от заобикаляне на данъчните закони, се казва още в документа.


Енергийната бедност и замърсяването на въздуха е основната тема на

Енергийната бедност и замърсяването на въздуха е основната тема на ...

......... се дължи на използването на дърва и въглища като източник на отопление, което е резултат от ниската покупателна способност на населението и на ограничения достъп до съвременни енергийни услуги. Всички тези проблеми и възможностите за справяне с тях на форума ще бъдат обсъдени на регионално ниво и в местните власти.


Руската рубла се намира под натиск от продажби с оглед

Руската рубла се намира под натиск от продажби с оглед ...

......... с 0,22% към 57,647 рубли, докато еврото нараства с 0,16% към 70,80 рубли. В същото време фондовата борса в Москва се оцветява в червено, като деноминираният в долари индекс RTS се понижава с 0,5% км 1248 пункта, докато деноминираният в рубли индекс MOEX - с 0,47% към 2 283 пункта.


От днес всеки може да провери онлайн автентичността на удостоверението

От днес всеки може да провери онлайн автентичността на удостоверението ...

......... латински букви. Чрез въвеждането на кода всеки потребител може да извърши проверка онлайн дали удостоверението, с което разполага, е идентично с издаденото от Агенция по вписванията. Проверка за истинността на удостоверенията за тежести, подробна техническа информация, както и електронна поща за връзка при необходимост, е достъпна на следния сайт: https://uwt.registryagency.bg/


Шефът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард предупреди САЩ

Шефът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард предупреди САЩ ...

......... обръщаме внимание", каза тя. Неочакваното решение на Тръмп по-рано този месец да наложи 25% мито върху вноса на стоманата и 10% за алуминия съживи страховете от търговска война. След това президентът на САЩ удължи временните изключения за Мексико и Канада, в очакване на предоговаряне на Северноамериканското споразумение за свободна търговия.


Общото състояние на населението на Япония, което е 127.1 млн.

Общото състояние на населението на Япония, което е 127.1 млн. ...

......... В същото време над 51% от японските капитали са в брой или банкови влогове, се казва в съобщението. Общият капитал на японците засега превишават размера на държавния дълг на страната, който е малко повече от 1,01 квадрилиона йени. Той се смята за един от факторите на финансовата стабилност на страната.


Заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков ще открие регионалната конференция

Заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков ще открие регионалната конференция "Борбата ...

......... ефективност „ЕкоЕнергия“, е част от програмата на българското председателство на Съвета на ЕС. Участниците ще обсъдят политиките и мерките за борба с енергийната бедност, инструментите за енергийна ефективност в подкрепа на местните власти, както и мерките за повишаване на чистотата на атмосферния въздух, съобщиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката.


Зa пpъв път в иcтopиятa дъpжaвният дълг нa CAЩ нaдxвъpли

Зa пpъв път в иcтopиятa дъpжaвният дълг нa CAЩ нaдxвъpли ...

......... зa мaщaбнo oбнoвявaнe нa инфpacтpyĸтypaтa в CAЩ. Гoлямa чacт oт дъpжaвния дълг oтpaзявa фeдepaлния бюджeтeн дeфицит или paзмepa нa paзxoдитe нaд пpиxoдитe, cъбpaни oт пpaвитeлcтвoтo. Ho дългът ce yвeличaвa пo-бъpзo oт paзмepa нa бюджeтния дeфицит, тъй ĸaтo тoй oтpaзявa и нeщa ĸaтo фeдepaлнoтo ĸpeдитиpaнe зa cтyдeнтcĸи зaeми и ипoтeчни пpoгpaми.


Туристическият бум в Португалия превърна сектора в един от най-печелившите в икономиката

Туристическият бум в Португалия превърна сектора в един от най-печелившите в икономиката ...

......... в бранша трябва да достигне 1.15 млн. до 2028 г., според новите прогнози на Световния конгрес по туризъм. През миналата година общият принос на пътуванията и туризма за брутния вътрешен продукт на Португалия достигна 17.3% или 33.5 млрд. евро. Предвижда се той да достигне 20.5% от БВП през 2018 г.


България продължава да изумява с безумно дългите и тромави процедури,

България продължава да изумява с безумно дългите и тромави процедури, ...

......... че само на едно от последните заседания на КЕВР са били разгледани 17 жалби и шест от тях са били свързани с присъединяването. Сред оплакванията има случай, в който фирмата е чакала повече от година за присъединяване. Виновна се оказала конкретната община - тя забавила цяла година издаването на разрешението.


Резултатите на държавните предприятия представляват източник на несигурност и риск

Резултатите на държавните предприятия представляват източник на несигурност и риск ...

......... по възвръщаемост на капитала, и по производителност на труда на частните компании и на подобните им предприятия в останалите държави от Евросъюза. Рамката за управление на държавните предприятия не изпълнява повечето от условията, определени в насоките на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) относно корпоративното управление на държавните предприятия.


Скандалният бизнесмен Николай Банев е бил болен на 08.03.2018г. и за

Скандалният бизнесмен Николай Банев е бил болен на 08.03.2018г. и за ...

......... адвоката им.  Борис Бояджиев е съдружник с ген. Любен Гоцев, а Иван Костов и хората му го защитават. Маските на задкулисието тотално паднаха, когато Радан Кънев и Борис Бояджиев бяха забелязани на протести пред съдебната палата в София, на протести срещу Главния прокурор на България през лятото на 2017 г.


"Най-антикорупционният закон" - така Емил Димитров-Ревизоро, депутат от "Обединени патриоти" ...

......... но не се контролират", заяви той. Според него от 1/5 до 1/3 от горивата се усвояват по начини, по които няма контрол, а методите за злоупотреби са разнообразни - двойни резервоари, бензиностанции със скрити резервоари и манипулиране на системите, пренос на количества над документално представените и др.      


Законите, които се правят напоследък в българския парламент са популистки.

Законите, които се правят напоследък в българския парламент са популистки. ...

......... тази реакция на кметовете и аз от тази гледна точка ги оправдавам – те търсят начин да осигурят известно спокойствие на своите хора“, каза проф. Герджиков. На въпрос какво смята разширяването на института на неизбежната отбрана, Герджиков отговори, че въпросът е много деликатен, но според него сегашната уредба е добра.


Още една, алтернативна на официалната, местна валута се появи във

Още една, алтернативна на официалната, местна валута се появи във ...

......... Twitter депутатът Хосе Гуера, град Елорса в щата Апуре, е пуснал своя собствена валута, носеща названието на града. Хиперинфлацията и недостигът на пари в брой, налага появата на "мини централни банки", пише Гуера. Той публикува снимка на банкноти от 100 000 "елорса", които са в обращение в това населено място.


На 18 март руснаците за седми път ще избират президент

На 18 март руснаците за седми път ще избират президент ...

......... Собчак – 2-3%, за Григорий Явлински – 1-2%. Избирателната активност на предишните избори през 2012 г. бе около 65%, а Путин беше избран с 63% от гласовете. Ако бъде избран за президент, това ще е четвъртият мандат за Владимир Путин и той ще може да управлява страната до 2024 г. Вицепремиерът Томислав Дончев смята, че е най-логично България да се

Вицепремиерът Томислав Дончев смята, че е най-логично България да се ...

......... сметките за ток, което се е отразило на работата на компанията. В отговор на въпрос коментира, че според него АЕЦ "Белене" трябва да се строи на пазарен принцип - не само по отношение на финансирането на строежа, но и от гледна точка на това да се самофинансира във времето напред.


ТЕЦ

ТЕЦ "Бобов дол" напълно е спрял работа в петък вечерта, ...

......... пусната отново в понеделник с един или с двата 230-магаватови блока според - ситуацията и търсенето на електроенергия на пазара и цените на борсата. В централата работят малко над 900 души специалисти. Пълно спиране на мощностите на ТЕЦ "Бобов дол" се прави много рядко и при това регулярно, казват експерти.


Борбата с картела в горивата преминава на нов етап. Следим

Борбата с картела в горивата преминава на нов етап. Следим ...

......... на сдружението не желаят повече да бъдат параван за картела и излизат от организацията с аргумента, че отказват да бъдат „замесвани в идеи, които компрометират свободната конкуренция и налагат монополни практики”, което противоречи на обявените цели на асоциацията. Премахването на картела е приоритет за партия Воля, подчертават от политическата формация.


Германия се опитва да поощри вътрешното потребление, за да компенсира

Германия се опитва да поощри вътрешното потребление, за да компенсира ...

......... вноса на стомана и алуминий, като това ще стане в контекста на по-широки усилия на ЕС за отмяна на американските търговски рестриктивни мерки. Вчера Меркел заяви, че предвидените мита на Вашингтон нарушават принципите на Световната търговска организация, както и че спорът трябва, ако е възможно, да се реши чрез преговори.


Газовият проект „Турски поток“ може да мине през България. Това

Газовият проект „Турски поток“ може да мине през България. Това ...

......... Макар енергийните експерти да търсят икономическа логика в проектите, всички признават, че понякога развоят им зависи от международната политическа ситуация. Президентът на Турската асоциация за енергийна икономика Гюркан Кумбароглу е убеден в необходимостта от изграждане на първата атомна електроцентрала в страната му, която ще посрещне нарастващото потребление на ток.  


През нощта и утре се очаква съществена промяна във времето,

През нощта и утре се очаква съществена промяна във времето, ...

......... фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.


Газовият проект

Газовият проект "Турски поток" може да мине през България, заяви ...

......... Европа. В момента България прави всичко възможно да се превърне в газов център на Балканите и да получава синьо гориво през различни тръбопроводиq минаващи през Турция. Ето защо виждам възможността за промяна на трасето като напълно реална, но все пак трябва да има много сериозна икономическа обосновка", каза Гюркан Кумбароглу.


Искаме да стимулираме потребителите да научат повече за своите права,

Искаме да стимулираме потребителите да научат повече за своите права, ...

......... онлайн платформа внимателно да четат общите условия, за да разберат какви са нейните отговорности за посредничество, ако възникне проблем с търговеца. Освен с информация и брошури с полезни съвети потребителите в мола имаха възможност да се сдобият и със забавни снимки с любопитни аксесоари като смешни очила или забавни мустаци.


От декември тази година ще отпадне т.нар. геоблокиране, което означава,

От декември тази година ще отпадне т.нар. геоблокиране, което означава, ...

......... ден. Тук сме, за да бъдем в помощ на потребителите“, заяви Константин Арабаджиев.   „Ние сме единственият контролен орган, който отговаря за защита на потребителите. Логично е на Световния ден на потребителите ние да сме сред потребителите. Основният акцент е дигиталният пазар да бъде по-справедлив за потребителите“, изтъкна той.   


От декември тази година ще отпадне т.нар. геоблокиране, което означава,

От декември тази година ще отпадне т.нар. геоблокиране, което означава, ...

......... в днешния ден. Тук сме, за да бъдем в помощ на потребителите", заяви Константин Арабаджиев. „Ние сме единственият контролен орган, който отговаря за защита на потребителите. Логично е на Световния ден на потребителите ние да сме сред потребителите. Основният акцент е дигиталният пазар да бъде по-справедлив за потребителите", изтъкна той.


Франция подкрепя мащабната трансформация на Европейския съюз и се надява

Франция подкрепя мащабната трансформация на Европейския съюз и се надява ...

......... добави френският президент, е особено важна както за Франция, така и за Германия, в лицето на екстремното обостряне на международните противоречия. Той припомни, че един от големите удари срещу „единната Европа“ е било решението на Великобритания да се оттегли от блока, което е довело до "нарушаване на баланса в Европа." 


Въвеждането на мита върху вноса на алуминий и стомана в

Въвеждането на мита върху вноса на алуминий и стомана в ...

......... стоманата и алуминия ще доведе до увеличаване на цените, а това веднага ще се отрази на производителите на автомобили и на самолети. Знаете, че в авиоиндустрията алуминият е изключително използван. Вероятно ще станем свидетели на поскъпване и на останалите суровини. Всичко това ще доведе до много сериозен ръст на инфлацията".


По данни на здравното министерство от 2016-та детските лекари са

По данни на здравното министерство от 2016-та детските лекари са ...

......... лечебни заведения от други райони на страната може да изпаднат в подобна ситуация. По официална статистика педиатрите в страната са около 1400, но една значителна част от тях работят в пенсионна възраст, заяви в сутрешните новини "По света и у нас" доц. Димитър Калайков - секретар на Българската педиатрична асоциация.


Избираме с конкурс името на плавателния съд, чието изграждане е

Избираме с конкурс името на плавателния съд, чието изграждане е ...

......... форум на Дунавската стратегия, който ще се проведе на 18 и 19 октомври в София в сътрудничество с Европейската комисия. Той е посветен на туризма като генератор на икономически растеж. Очаква се широко да се дискутират възможностите за привличане на публични и частни инвестиции, както и използването на финансови инструменти.


Ревизиране на дългосрочните договори с американските електроцентрали обсъдиха на среща

Ревизиране на дългосрочните договори с американските електроцентрали обсъдиха на среща ...

......... от тях скъп ток за бита.Управляващите поеха ангажимент да направят промени в енергийния закон, които да не позволят блокиране на либерализацията на пазара и появата на нов тип производители на ток с преференциални цени. Подчертана беше и необходимостта от по-бързо изготвяне и приемане на национална енергийна стратегия до 2030 година.


"Последните седмици получихме повече информация и от ДАНС, и от ...

......... нещата като хората. В България всички знаем кои са богатите хора. Знаете, че от данъчна гледна точка това е напълно ясно. В един момента идва Гинка Върбакова и всички са в шок", допълни той, като подчерта, че БСП все пак е опозиция и има право да изкаже различно мнение.   


Дългосрочните договори с двете американски централи ТЕЦ

Дългосрочните договори с двете американски централи ТЕЦ "Ей И Ес Гълъбово" ...

......... ЕС. Въпреки това държавата е трябвало да поиска Брюксел да се произнесе дали договорите съответстват на европейското законодателство, но не го е направила.  Днешната среща между бизнеса и управляващите е третата в рамките на два месеца, след като работодателите обявиха готовност за протести, ако не бъдат решени проблемите в енергетиката. 


Канцерогенни индустриални замърсители са открити в български див чесън, продаван

Канцерогенни индустриални замърсители са открити в български див чесън, продаван ...

......... отпадъци, стари гуми и др. Рискови за натрупване на тези замърсители са месните храни, особено пушените и печените на скара. Бензопирена и ПАВ са изключително токсични съединения. Отнасят се към клас 1 канцерогени – това са най-силните. Освен това засягат имунната система и могат да доведат до стерилитет при хората.


Тепърва предстоят разговори със собствениците на двете притежавани от американски

Тепърва предстоят разговори със собствениците на двете притежавани от американски ...

......... компании - Български енергиен холдинг, Национална електрическа компания и АЕЦ "Козлодуй", ръководителите на национално представителните работодателски организации – Васил Велев (председател на Асоциацията на индустриалния капитал), Димитър Бранков (зам.-председател на Българската стопанска камара), Цветан Симеонов (председател на Българската търговско-промишлена палата) и Кирил Домусчиев (председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците). 


Днес, 16 март 2018 г., се проведе трета среща по

Днес, 16 март 2018 г., се проведе трета среща по ...

......... било неправомерна държавна помощ. Подчертана бе и необходимостта от ускоряване на изготвянето и приемането на национална енергийна стратегия до 2030 г., основана на реалистична макроикономическа рамка за догонващ икономически растеж. Работодателските организации изразиха своята удовлетвореност от постигнатия напредък. Участниците в срещата се договориха за продължаване на работата по дискутираните проблеми.


"ДЗИ Животозастраховане" ЕАД придоби 100% от "ОББ Метлайф" - застрахователното ...

......... качеството на нашите продукти", каза Коста Чолаков, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ДЗИ и на "ОББ Животозастраховане". С приключването на сделката ОББ Животозастраховане става част от KBC Груп в България. Сделката е одобрена от регулаторните и антитръстовите органи и е входирана за регистрация в Търговския регистър.


Нови технологични центрове се появяват из цяла Европа, стимулирайки развитието

Нови технологични центрове се появяват из цяла Европа, стимулирайки развитието ...

......... разработчик на софтуер EPAM планира тази година да отвори офис в Малага, 6-ият по големина град в Испания. Фейеш нарича Малага Сан Диего на Европа. Компанията се надява да привлече таланти от цяла Европа, търсещи по-добро качество на живот. "Мисля, че днес във всеки град има технологична сцена", каза той.


Първоначално oт БСП предложиха анкетната комисия за ЧЕЗ да проследи

Първоначално oт БСП предложиха анкетната комисия за ЧЕЗ да проследи ...

......... големи предприятия си отиват от българския пазар. Това гони инвеститорите от България", коментира депутатът. "Гинка Върбакова заяви, че има 100 милиона собствени средства, Неуместно е да се пита, дали тя има средства за заплащане на ЧЕЗ. Ако има съмнения за парите, ще има възможност да се прекрати сделката", завърши Рамадан Аталай. 


Транспортният министър Ивайло Московски разпореди проверка как се ремонтират електрическите локомотиви,

Транспортният министър Ивайло Московски разпореди проверка как се ремонтират електрическите локомотиви, ...

......... и взимат заплати футболисти, които никога не са имали някакви ангажименти и не са се явявали на работа. Назначаването им е само фиктивно. След това от БСП поискаха оставката на транспортния министър. Той заяви, че е готов да си даде оставката, но състоянието на БДЖ не го навежда на подобна мисъл.


През четвъртото тримесечие на 2017 г. най-голям ръст на почасовото

През четвъртото тримесечие на 2017 г. най-голям ръст на почасовото ...

......... През четвъртото тримесечие на 2017 г. най-голям ръст на почасовото заплащане на работната сила на годишна база е регистрирано в Румъния /14,3%/, България /12,2%/ и Унгария /8,6%/. Съкращаване на този показател е регистрирано във Финландия /-0,7%/ и Италия /-0,2%/.


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение ...

......... аутобана и полагане на тръбна мрежа за интелигентни транспортни системи по протежение на новия участък. Ще се извърши и реконструкция на далекопровод. Издаденото разрешение за строеж предвижда при необходимост от допълнително изместване на заварени законно изградени съоръжения, да се представят инвестиционни проекти по реда на Закона за устройство на територията.


Офертата на „Инерком” за българските активи на ЧЕЗ била „най-добрата”,

Офертата на „Инерком” за българските активи на ЧЕЗ била „най-добрата”, ...

......... България, припомня за БНР журналистката Зузана Кубатова, предаде бтв. Тя посочва още, че доскоро неособено познатата българска компания няма толкова голям собствен капитал, че да финансира сделката и ще разчита на помощ от банки и две „непрозрачни структури” – „Скор трейд” (Score Trade) и „Глобъл виктори тръст” (Global Victory Trust).


С изменение в Закона за туризма предлагаме създаването на Туристически

С изменение в Закона за туризма предлагаме създаването на Туристически ...

......... да се допуска функционирането на обекти като този в село Чифлик“, изтъкна Николина Ангелкова. Тя обясни, че през 2015 година хотелът е стартирал процедура за получаване на 4 звезди, което му е отказано. „Хотелът е обжалвал заповедта ми за отказ, но естествено е спечелена от нас в съда“, коментира министърът.


Анализ на Адриан Николов от Института за пазарна икономика Тази

Анализ на Адриан Николов от Института за пазарна икономика Тази ...

......... напълно равни доходи до 100, където целият национален доход е съсредоточен в едно домакинство. За България коефициентът на Джини е претърпял минимална промяна през последните осем години – през 2008 г. е бил 35,9, през 2015 – 37. Новото, по-точно измерване го поставя на 38,3 при 30,8 средно за ЕС.


Канцлерът на Германия Ангела Меркел изпраща за САЩ своя министър

Канцлерът на Германия Ангела Меркел изпраща за САЩ своя министър ...

......... организация. Говорителят на Алмайер потвърди, че той ще лети за Съединените щати, но не даде подробности за предстоящите негови срещи. Според телевизия ARD, Петер Алтмайер също така иска да убеди администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп да не разширява тарифите за вноса на стомана и алуминий върху други стоки.


Възможностите за прекратяване на дългосрочните договори с американските централи от

Възможностите за прекратяване на дългосрочните договори с американските централи от ...

......... Това, което е важно да се случи, е  ние да постигнем нашата цел - от една страна, да бъдат защитени интересите на инвеститорите, а, от друга страна - ние не можем да защитим и нашите интереси!".Петкова посочи, че няма решение на Европейската комисия за неправомерна държавна помощ за американските ТЕЦ-ове.


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди ...

......... при която държавната жп компания ще плати над 4 милиона лева без ДДС на предварително известна фирма. Разследвамето на OFFNews може да прочетете тук. Проверката на откритата процедура ще бъде извършена от Звеното за вътрешен одит към МТИТС. Тя включва преглед на цялата документация на процедурата, съобщават от транспортното министерство.