От Vivacom са пуснали жалба в Комисията за защита на

От Vivacom са пуснали жалба в Комисията за защита на ...

......... от Apple били поставили условия, които Vivacom смята за недопустими. Регулаторът вече е започнал производство по нея и ще разследва Apple. Ако се установи нарушение от страна на американската компания, глобата е до 10% от приходите, които при компанията на Стив Джобс за 2018 година са над 100 млрд. долара.


От Vivacom са пуснали жалба в Комисията за защита на

От Vivacom са пуснали жалба в Комисията за защита на ...

......... били поставили условия, които “Виваком” смята за неприемливи. Поради това е подал жалба в КЗК. Регулаторът вече е започнал производство по нея и ще разследва Apple. Ако се установи нарушение от страна на американската компания, глобата е до 10% от приходите, които за 2018 година са над 100 млрд. долара.


Земеделски производители от Хасково алармираха, че по схемата за обвързаното

Земеделски производители от Хасково алармираха, че по схемата за обвързаното ...

......... плодове. Същата работа е в зеленчуците. Дали го има като бройка насаждения в декари, никой не е дошъл да провери".  Стефка Ковачева от Областната дирекция по земеделие в Хасково обяснява: "Когато има обвързана подкрепа, е да се докаже определено количество продукция, реализирана на пазара, с фактури или с приемно-приемателни протоколи". 


За да защити основните си интереси като суверенна държава, Китай

За да защити основните си интереси като суверенна държава, Китай ...

......... Китай и трите съвместни комюникета между Китай и САЩ. През изминалите 40 години Вашингтон от една страна заявява, че спазва трите съвместни комюникета и признава Тайван за част от Китайската народна република, а от друга продължава официалните и военни връзки с Тайван според вътрешния си „Закон за отношенията с Тайван".


Икономическият растеж на Китай се е забавил до 6,2% през

Икономическият растеж на Китай се е забавил до 6,2% през ...

......... се дължи до голяма степен на застоя в производствения сектор, но строителството и потреблението остават силни. Своето отражение дава и търговската война със САЩ. Миналия месец лидерите на двете страни договориха примирие. Вашингтон обеща да се въздържа от нови мита и да вдигне някои ограничения за китайския комуникационен гигант Хуауей.


Намаляващата работна ръка и ниската производителност на остаряващите служители в

Намаляващата работна ръка и ниската производителност на остаряващите служители в ...

......... в следващите 30 години. "Ройтерс" посочва, че думите му са най-вече за страните членки и кандидатките за членство в Европейския съюз от бившия комунистически блок. За тази година прогнозата е, че икономиките в този район ще растат с между 2.6% и 4.6%, докато средният показател за ЕС ще е 1.4%.Пореден неприятен случай с авиокомпания България Ер.  Днешният полет от

Пореден неприятен случай с авиокомпания България Ер.  Днешният полет от ...

......... България Ер няма свой представител на летище "Тегел" в Берлин и комуникацията с компанията е крайно затруднена. Съдействие получихме единствено от компанията, от която закупихме билетите си, обясни читателката ни. Оттам единственият вариант за транспорт до София, който й предложили бил късно тази вечер с полет с прекачване във Виена.


Над 123 410 безработни, регистрирани в бюрата по труда, са

Над 123 410 безработни, регистрирани в бюрата по труда, са ...

......... образование в кариерните центрове, както и чрез работата на младежки, ромски, трудови медиатори и др. В резултат от изпълнението на активните мерки за насърчаване на заетостта сред безработните от рисковите групи на пазара на труда, на субсидирани работни места през месеца са устроени 3536 лица, информират от Агенцията по заетостта.


През първите шест месеца на годината броят на хората, започнали

През първите шест месеца на годината броят на хората, започнали ...

......... центрове, както и чрез работата на младежки, ромски, трудови медиатори и др. Дейността на бюрата по труда продължава да обхваща все повече заети, учещи и пенсионери, сред които работодателите също разчитат да намерят своите кадри, посочва агенцията. Нови 647 души от тези групи са регистрирани през месеца като търсещи работа.


Строителството на

Строителството на "Турски" поток през България ще се забави, след ...

......... края на юни Комисията за защита на конкуренцията вече определи действията на "Булгартрансгаз" като неправомерни и остави в сила класирането от април, според което обществената поръчка следва да се възложи на "Аркад". Какво още не върви добре по отношение на българската част от "Турски поток" - научете в този материал!


На плановете на новото гръцко правителство за намаляване на данъка

На плановете на новото гръцко правителство за намаляване на данъка ...

......... за да избегне възраженията на международните институции към потенциалното намаляване на държавните приходи, кабинетът ще приложи успоредно един втори план за бюджетни икономии, които не включват фискални мерки. Проектът е бил готов от месеци и се смята, че може да доведе до икономии от порядъка на 950 милиона евро годишно.Петър Павлов е новият генерален директор на „Максима България“, компанията-собственик

Петър Павлов е новият генерален директор на „Максима България“, компанията-собственик ...

......... увеличиха с 19,4% до 132,8 млн. евро. „Ние целим да останем първи избор за потребителите в Прибалтика, където дружествата от групата на Maxima са пазарни лидери и да подсилим позициите си на българския пазар. Уверена съм, че двамата мениджъри ще подсигурят това“, коментира Йоланта Бивайните, генерален директор на Maxima Grupe.


Черен сладолед е най-популярното ледено изкушение това лято на южния

Черен сладолед е най-популярното ледено изкушение това лято на южния ...

......... се с натурален сок от алое, лимон, лайм, нар, листа от мента и много натрошен лед. Освен, че действа подмладяващо, той има и силни лечебни свойства. Приет вътрешно, алое вера детоксикира, стимулира растежа на нови клетки, подпомага имунната система и подобрява храносмилането. Цената на чаша 300 милилитра е 6 лева.


Сертифицираните площи за отглеждане на биологични култури през последните 7

Сертифицираните площи за отглеждане на биологични култури през последните 7 ...

......... са 2255 ха и 7021 ха. България е най-големият производител на биологично розово и лавандулово масла в света. От министерството отчитат, че се разраства производство и на други разнообразни биологични етерични масла като масло от маточина. Това определя страната като ключов производител с традиции в производството на суровини за биокозметиката.


Стажантската програма на Пощенска банка, която вече е целогодишна, дава

Стажантската програма на Пощенска банка, която вече е целогодишна, дава ...

......... Свищов, Икономически университет – Варна, Американски университет в България (АУБ), чуждестранни университети от Великобритания, Австрия и други. Най-много стажанти преминават през програмата в градовете София, Пловдив, Варна, Русе и Благоевград. По време на летните месеци банката посреща млади таланти и от други градове като Силистра, Видин, Сливен, Ямбол и Кърджали.


Разполагаемият доход на глава от населението в Китай през първата

Разполагаемият доход на глава от населението в Китай през първата ...

......... продължил да нараства по-бързо, отколкото в градските, показвайки свиване на пропастта в доходите между тях. За първото полугодие той е бил 7778 юана в селата, докато този в градовете – 21 342 юана. В процентно изражение ръстът на първия е бил 6,6% на годишна база, а на втория – 5,7%.Дефлация от 0.6% отчита Националният статистически институт за месец юни

Дефлация от 0.6% отчита Националният статистически институт за месец юни ...

......... алкохолът и цигарите (с 0.8%), жилищното обзавеждане и домакински уреди (с 0.6%).  При храните най-много поевтиняват картофите и зелето - с по 25.3% и сезонните плодове, като ягоди и череши - с 22.5%, доматите - с 24.5%, краставиците - с 14.4%. Цитрусовите плодове са поскъпнали със 7%, ябълките - с 5.4%


Национален план за развитие на биологичното производство до 2027 година

Национален план за развитие на биологичното производство до 2027 година ...

......... на биологичните земеделски стопанства, следвани от проекти на млади фермери, малки стопанства и проекти за преработка на био суровини. Съвместно с представители на контролиращи и консултантски организации, научни институти и университети, организации на биологичните производители и търговци са определени стратегически цели в подкрепа на българското биопроизводство, информират от земеделското ведомство.


Правителството одобри проект за коригиране на държавния бюджет за 2019

Правителството одобри проект за коригиране на държавния бюджет за 2019 ...

......... държавен дълг и одобрените бюджетни ограничители за 2019 г. остават непроменени по отношение на максималния размер на държавния дълг към 31 декември 2019 г. и максималния размер на новия държавен дълг, който може да бъде поет през 2019 година". Днес финансовото министерство планира да емитира нови 200 млн. лв. дълг.


През юни спрямо май Националният статистически институт отчита дефлация от

През юни спрямо май Националният статистически институт отчита дефлация от ...

......... месеца храните и безалкохолните напитки поевтиняват с 1.8%, облеклото и обувките - с 0.3%, транспортните услуги - с 0.7%, телефонните разговори - с 1.2%, билетите за културни събития и развлеченията - с 1.1%. През месеца поскъпват с 0.8% алкохолът и цигарите, цените в ресторантите и хотелите се вдигат с 1.5%.


Китайската икономика се разшири през второто тримесечие с най-слабо темпо

Китайската икономика се разшири през второто тримесечие с най-слабо темпо ...

......... и през следващата месеци. Индустриалното производство през юни нарасна с 6,3% при очаквания за повишение с 5,2% и след като през май се повиши с едва 5,0% (най-слабото темпо на растеж от февруари 2002 година насам). Според националната статистика повишение до рекордни нива отбеляза производството на стомана и на алуминий.


Международната платформа за поръчки и доставки на храна foodpanda, бе

Международната платформа за поръчки и доставки на храна foodpanda, бе ...

......... за интегриране на глобалния бранд на местния пазар, както и много полезни практики от пътя, който измина брандът през последните години. Пред foodpanda, новата „Любима марка на България“, има още много полета за развитие и предизвикателства, които да карат потребителите да огладняват и да очакват винаги нещо ново и вкусно!


Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе заседание днес, 15

Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе заседание днес, 15 ...

......... правят не по-малко от трима от членовете на Прокурорската колегия, както и министърът на правосъдието. Крайният срок за представяне на писмена концепция от кандидатите е 12 август. На 12 септември Пленумът на ВСС ще проведе заседание за обявяване на датата, часа и мястото на изслушване на кандидатите за главен прокурор.


"Не искам да влизам в ролята на врачка, но се ...

......... коментира и недоволството на бизнеса от НЕК. Количествата ток, който се търгуват на енергийната борса у нас, са малки има само трима държавни играчи и това води до прекалено високи цени за бизнеса, отбеляза Трайков. Обединението със съседни пазари е една от мерките, които ще подобрят положението на енергийната борса.


15 юли 2019 Българската асоциация на рекламодателите (БАР) активира конкурсите

15 юли 2019 Българската асоциация на рекламодателите (БАР) активира конкурсите ...

......... конкурс  - Студентски проекти се подават между: 29.6.2019-28.7.2019г.  - Оценяване и определяне на победителите: 29.7.2019-01.9.2019г.  - Галасъбитие за връчване на наградите: (общо за трите конкурса в BAAwards 2019: дата между 22-24.10.2019г., която ще бъде обявена по-късно Подробна информация за конкурсите в BAAwards 2019, може да намерите на сайта на конкурса.


"Не искам да влизам в ролята на врачка, но се ...

......... коментира и недоволството на бизнеса от НЕК. Количествата ток, който се търгуват на енергийната борса у нас, са малки има само трима държавни играчи и това води до прекалено високи цени за бизнеса, отбеляза Трайков. Обединението със съседни пазари е една от мерките, които ще подобрят положението на енергийната борса.


На заседание на Националният съвет за тристранно сътрудничество ще бъдат

На заседание на Националният съвет за тристранно сътрудничество ще бъдат ...

......... помощта за бедните семейства в началото на учебната година да се изплаща не само за първокласници, но и за децата от 2 до 4 клас.Социалните партньори ще разгледат Закона за българските лични документи. Ще бъде представен и Проекта на Анализ на социално-икономическото развитие на страната след присъединяването ѝ към ЕС.


Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди законопроект на БСП

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди законопроект на БСП ...

......... били осигурени 24 месеца преди раждането на детето. Предлага се също помощта за бедните семейства в началото на учебната година да се изплаща не само за първокласници, но и за децата от 2 до 4 клас. От БСП изчисляват, че за тази година мярката би струвала 90 млн. лева допълнително.


Китайският телекомуникационен гигант „Хуауей”, който е обект на санкции от

Китайският телекомуникационен гигант „Хуауей”, който е обект на санкции от ...

......... от китайската фирма.„Хуауей” е лидер в следващото поколение 5G безжична технология и за нея остава забраната да разработва 5G мрежи в САЩ, а администрацията на Доналд Тръмп се опитва да убеди съюзниците си да направят същото.Миналата седмица Монако стана първата европейска държава, която пусна 5G мрежа, базирана на технологията „Хуауей”.


Българското бяло саламурено сирене да бъде сертифицирано като запазена марка,

Българското бяло саламурено сирене да бъде сертифицирано като запазена марка, ...

......... сирене може да бъде сертифицирано в Европейския регистър на храните. До този момент страната ни има седем плюс един сертифицирани продукти, като последният е странджанският манов мед. Наймного сертифицирани продукти в Европа има Италия – 293 продукта, на второ място е Франция с 242, на трето – Испания със 194


През първото полугодие на 2019 г. в Германия са изпити

През първото полугодие на 2019 г. в Германия са изпити ...

......... радост сред пивоварите, отбеляза говорител на Обединението на германските производители на бира. За първите шест месеца на тази година продажбите са свили с 3% или 14,5 милиона каси. Експертите дълго време не са наблюдавали толкова сериозен спад. В същото време бирите клас "Премиум" продължават да се търсят на германския пазар.


Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение България получи отличие за

Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение България получи отличие за ...

......... награди на b2b Media за пореден път отличи най-добрите предприемачи, най-иновативни компании, социално- отговорни кампании и др., използвали иновативно мислене за постигане на значими резултати. Отличието, получено от ЧЕЗ Разпределение, е поредно признание за подкрепата на компанията в сферата на образованието и в подготовката на бъдещи кадри за сектор Енергетика.


Volkswagen предпочита Турция пред България, защото те могат да осигурят

Volkswagen предпочита Турция пред България, защото те могат да осигурят ...

......... е продиктуван от по-добрите условия, предложени от турските власти, като голяма финансова подкрепа (около 100 млн. евро) и безплатен терен. Други предимства на съседката ни са големият вътрешен пазар и опитът в автомобилната индустрия и множеството обучени специалисти. В страната работят 9 големи автомобилни производители и 400 доставчици на части.


Volkswagen предпочита Турция пред България, защото те могат да осигурят

Volkswagen предпочита Турция пред България, защото те могат да осигурят ...

......... е продиктуван от по-добрите условия, предложени от турските власти, като голяма финансова подкрепа (около 100 млн. евро) и безплатен терен. Други предимства на съседката ни са големият вътрешен пазар и опитът в автомобилната индустрия и множеството обучени специалисти. В страната работят 9 големи автомобилни производители и 400 доставчици на части.


Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение България получи отличие за

Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение България получи отличие за ...

......... награди на b2b Media за пореден път отличи най-добрите предприемачи, най-иновативни компании, социално- отговорни кампании и др., използвали иновативно мислене за постигане на значими резултати. Отличието, получено от ЧЕЗ Разпределение, е поредно признание за подкрепата на компанията в сферата на образованието и в подготовката на бъдещи кадри за сектор Енергетика.


България трябва да се бори упорито за привличане на стратегически

България трябва да се бори упорито за привличане на стратегически ...

......... похвали с 13 автозавода, в които се произвеждат модели на 6 марки автомобили. Борбата е за инвестиция за 1,4 млрд. евро и близо 5000 работни места. А за такъв голям залог явно още ни липсват важните конкурентни предимства. Б. ред. - Статията на икономиста Румен Гълъбинов е написана за OFFNews.


Очевидна е липсата на технически кадри, това е работа на

Очевидна е липсата на технически кадри, това е работа на ...

......... такива стратегически инвестиции.Радан Кънев каза, че е поел ангажимент за промяна на ЕНП, така че да прилича по-малко на партиите на Борисов, Орбан и др., а повече на западноевропейските партии.Допълни, че е против начина, по който Урсула фон дер Лайен е била издигната за кандидат за председател на Европейската комисия.


Повече от 735 000 автомобила са произведени в Турция през

Повече от 735 000 автомобила са произведени в Турция през ...

......... 8% на годишна база до 634 768 единици. Автомобилният износ на страната достигна близо 15,6 млрд. долара през шестмесечния период, което е спад със 7% спрямо предходната година. Асоциацията също така заяви, че общият пазар на автомобили в Турция е намалял с 45% на годишна база до 200 901 автомобила.


Самолет на „България Ер“ закъсня повече от три часа на

Самолет на „България Ер“ закъсня повече от три часа на ...

......... и съответно ще се завърне в България по-късно, като все още не е обявен час за кацане. Представител на българските летищни власти не знае причината за закъснението на полета. Той ни посъветва за повече информация да се обърнем към авиопревозвача, но предположи, че може би става дума за сменен самолет.


Колко българи се осигуряват за пенсия в Германия, Испания и

Колко българи се осигуряват за пенсия в Германия, Испания и ...

......... но и на допринасящите в германската социална система. Ако през 2013 година, съгласно информация на Федералната агенция по заетостта, броят на осигуряващите се българи в Германия е бил 33 569, в края на декември 2018 той е близо четири пъти по-голям - 135 228, или малко над 40% от регистрираните. 


Около 40% от аптеките в страната още не са свързани

Около 40% от аптеките в страната още не са свързани ...

......... включат в системата аптеките трябва да разполагат със специален софтуер и баркод четец. Елена Бобева - магистър-фармацевт: Като първоначална инвестиция, понеже невсички аптеки имат програма, трябва и да си закупят самата програма, освен баркод четците, струва 500 лева. Но освен това всеки месец има такса за поддържането на тази програма.


Празненства в еквадорската джунгла. Племена по поречието на Амазонка спечелиха

Празненства в еквадорската джунгла. Племена по поречието на Амазонка спечелиха ...

......... даваме на света - глътка чист въздух от Амазония.И другите племена трябва да направят същото. Обединени ще бъдем по-силни.Според съдебното решение правителството в Еквадор може да продължи енергийните си проекти. Но при бъдещи сондажи в парка Ясуни, племената, които живеят там, трябва да бъдат информирани и да дадат съгласието си.


Днес и утре се извършват финални изпитания на Пети блок

Днес и утре се извършват финални изпитания на Пети блок ...

......... от 1040 МВт.Програмата за изпитанията е съгласувана с главния конструктор ОКБ Хидропрес и с Агенцията за ядрено регулиране, а товаровият график за дните на провеждането е предоставен на Електроенергийния системен оператор. Изпълнението е предвидено за почивните дни в края на седмицата с оглед намаленото търсене на електроенергия в този период.


Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) за пореден път

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) за пореден път ...

......... повече участници", каза Теменужка Петкова. Министърът на енергетиката обеща да направи необходимото, така че решенията да бъдат добри и за индустрията, и за енергетиката, като подчерта, че и държавните производители на електроенергия са част от общността на българските производители изобщо и следователно напълно споделят вижданията и очакванията на индустриалните потребители.


През първото полугодие на 2019 г. в Германия са изпити

През първото полугодие на 2019 г. в Германия са изпити ...

......... първенство по футбол. В Германия сериозно е намаляла консумацията на пенливата течност. За първите шест месеца на тази година продажбите са свили с 3% или 14,5 милиона каси. Експертите дълго време не са наблюдавали толкова сериозен спад. В същото време бирите клас премиум продължават да се търсят от германския бюргер.


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова участва в проведеното вчера заседание

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова участва в проведеното вчера заседание ...

......... АИКБ счита, че подобни манипулации могат да бъдат прекратени с ефективно управление на държавните централи и настоява дружествата от БЕХ да оферират на сегмент „Ден напред“ адекватни количества при ценова структура, аналогична на утвърдената по ангажимента с Европейската комисия, както и с осигуряването на капацитети за адекватен внос на електроенергия. 


От 14.00 часа днес, 13 юли, до 14.00 часа на

От 14.00 часа днес, 13 юли, до 14.00 часа на ...

......... Каравелово - с. Климент- с. Войнягово - гр. Баня - с. Васил Левски - път I-6 за гр. Бургас. Маршрутът за пътуващите към София е: с. Васил Левски - гр. Баня - с. Войнягово - с. Климент - с. Каравелово- с. Богдан- с. Московец - с. Иганово по път I-6. 


Вестник

Вестник "Сън" препоръчва  България като най-евтината дестинация за "алкохолна ваканция" ...

......... отколкото в България.  Авторката отбелязва, че в България и тази година е с близо 14 процента по-евтино в сравнение с миналото лято и в сравнение с останалите европейски курорти. Тя отбелязва също, че Слънчев бряг е изгоден за семейни ваканции, а цените на храната по заведенията са едни от най-ниските. 


Турция може да предложи безплатни терени, собствени инвестиции и държавна

Турция може да предложи безплатни терени, собствени инвестиции и държавна ...

......... Едно от тях е политическата обстановка и проблемите, които турският президент Ердоган създава на ЕС. Германското правителство обаче дало да се разбере, че няма да се намесва в избора и няма да го критикува, ако той падне върху Турция. Виж още "Фолксваген" избра Турция пред България за новия си завод


Семейства на жертвите на самолетната катастрофа с

Семейства на жертвите на самолетната катастрофа с "Боинг 737" в ...

......... катастрофи. Такова споразумение са подписали и роднините на жертвите на самолетната катастрофа през 2005 г. с "Боинг 737" в Индонезия. При трагедията от октомври миналата година загинаха 189 души. Боингът се разби 13 минути след излитане. Предполага се, че причина за катастрофата е софтуерна грешка в автоматичната система за стабилизация.


Китайският технологичен гигант

Китайският технологичен гигант "Хуауей" (Huawei) заяви в петък, че компанията ...

......... Хуа. "Ние се придържаме към принципа, че клиентите са от първостепенно значение и никога няма да навредим на нашите потребители. Поемаме ангажимент, че "Хуауей" е готова да подпише споразумения с която и да е страна, че оборудването ни ще отговаря на стандарти за нешпионаж и без "задни вратички", добави той.


Индийското правителство планира да набере до 3,25 трилиона рупии ($47,4

Индийското правителство планира да набере до 3,25 трилиона рупии ($47,4 ...

......... и от което кабинетът планира поне 400 милиарда рупии. До края на фискалната година на 31 март 2020 г. правителството цели 1,05 трилиона рупии. Може ли Индия наистина да се превърне в икономика за $5 трилиона? Премиерът Моди иска при следващите избори това да е факт, но шансовете са малки


Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и ПроКредит групата предоставят допълнителни 800

Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и ПроКредит групата предоставят допълнителни 800 ...

......... средна пазарна капитализация (с до 499 служители). Механизмът се управлява от ЕИФ и се прилага на практика чрез финансови посредници — банки и други финансови институции, в страните от ЕС и асоциираните страни. ЕИФ предоставя гаранции на финансовите посредници за част от техните загуби по дълговото финансиране, обхванато от механизма.


"Дълбоко неморални" и "кражба на пари" - така бизнесменът Ивайло ...

......... става въпрос за кражба, а за обществен договор, спрямо който всеки трябва да участва съгласно възможностите си във функционирането на обществото. "Този тип индивидуализъм е дълбоко навлязъл в обществените отношения, при което се зачертават базови принципи на съществуването на обществото. Това са нормални подходи в западноевропейските държави", допълни още тя.


Европейският съд осъди Гърция за прилагането на намален акциз върху

Европейският съд осъди Гърция за прилагането на намален акциз върху ...

......... на Общността от 1992 г. насам, но това не се отнася до ципурото. Разходите за дестилаторите и потребителите на потенциалното увеличение на акциза са много високи. Показателно е, че акцизът в литри безводен алкохол, използван за производството на напитки, е около 12 евро, докато за узото сумата е на половината.


Готови сме да представим продукт, който е технически съвместим със

Готови сме да представим продукт, който е технически съвместим със ...

......... дата за провеждане на теста. От "Тетол" завършат по адрес на Аврамова със следното: "Във връзка с изразеното от Вас виждане, че “казусът с Телетол е по-скоро технически", бихме искали да ви уведомим, че според Главния прокурор, "казусът е по-скоро криминален", като са категорични, че от АПИ не спазват закона.


Пред БНТ в Берлин говорител на компанията във Волфбург заяви,

Пред БНТ в Берлин говорител на компанията във Волфбург заяви, ...

......... финансово по-изгодни условия. Въпреки политическата обстановка в южната ни съседка, германските медии пишат, че правителството на Федералната република няма възражения по този въпрос. Ройтерс: "Фолксваген" ще построи новия си завод в ТурцияГерманският автомобилен гигант „Фолксваген“ е взел решение да построи своя завод в Турция. Това твърди германското специализирано издание „Аутомобилво...


Първите издания на #RETAIL SHOW и новата платформа за съпътстващи

Първите издания на #RETAIL SHOW и новата платформа за съпътстващи ...

......... тази година, се очаква изложенията отново да посрещнат нуждите на бизнеса, както и да разширят потенциала за развитие на сектора, в съответствие с протичащите процеси и актуални тенденции в бранша. Подробности за МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД&ДРИНК и #RETAIL SHOW ще откриете в сайта www.food-exhibitions.bg.


НАП следва да възстанови ДДС по несъбираеми вземания. Това реши

НАП следва да възстанови ДДС по несъбираеми вземания. Това реши ...

......... но делото отива във Върховния административен съд (ВАС). В крайна сметка ВАС изпраща три въпроса до Европейския съд и той посочва, че съгласно европейското право следва да се връща ДДС, начислявано по договор, след като този договор не е изпълнен в определена част. Връща се ДДС-то именно върху неизпълнената част.


Свищов. Спешно бе свикана общинска епизоотична комисия в Свищов, на

Свищов. Спешно бе свикана общинска епизоотична комисия в Свищов, на ...

......... технологично свързани обекти при спазване на изискванията и правилата определени със заповед на изпълнителния директор на БАБХ; 4. Определяне на терен за всяко населено място за загробване на труповете на умрелите и умъртвени прасета; 5. Предоставяне на проби от всички отстреляни, намерени болни и умрели диви прасета от ловно-рибарските дружинки.


Водещият производител на автомобили в света - германската „Фолксваген“ е взела

Водещият производител на автомобили в света - германската „Фолксваген“ е взела ...

......... да е новият завод. Той се е срещал и с бизнесмени във Виена, които е опитвал да убеди да подпомогнат с инвестиции избора на България, но явно въпреки всичко Турция е предложила повече, пише "24 часа". В новия завод край Измир ще се произвеждат автомобили от много марки на „Фолксваген“.


Германският автомобилен гигант

Германският автомобилен гигант "Фолксваген" ще построи новия си завод в Турция. ...

......... Катар в борда на "Фолксваген". Катарската държава държи 17 процента от акциите на германския концерн. Новият завод, който ще произвежда коли от марките "Фолксваген", "Шкода" и "Сеат" ще бъде издигнат край град Измир. Според предварителните разчети, заводът ще отвори през 2022/2023 година с годишен капацитет от над 350 000 автомобила. 


Безплатно разрешително за купуване на алкохол въвежда Дубай за туристите,

Безплатно разрешително за купуване на алкохол въвежда Дубай за туристите, ...

......... правят копия на паспортите, включително на страницата с печата, който се получава при влизане в страната. Туристите ще получат и листовка с правилата за обществено поведение в Дубай. До момента местните власти издаваха такъв лиценз единствено на чужденци с постоянно жителство в емирството, като той беше с две години давност.


България има готовност да плати наведнъж сумата по сделката за

България има готовност да плати наведнъж сумата по сделката за ...

......... самолети и оборудване се очаква да бъде през 2023 г. Страната ни работи и по още два проекта, свързани с придобиването на нови способности - на сухопътните войски и на флота, припомни той. Какво каза за новите изтребители президентът Румен Радев, който беше главнокомандващ на ВВС - припомнете си в този материал!


Πpeзидeнтът нa CAЩ Дoнaлд Tpъмп зaяви, чe

Πpeзидeнтът нa CAЩ Дoнaлд Tpъмп зaяви, чe "нe e фeн" ...

......... мнeниeтo cи в няĸoлĸo тyитa cнoщи. Cпopeд нeгo, ĸpиптoвaлyтитe нe ca иcтинcĸи пapи, a "нepeгyлиpaнитe ĸpиптoaĸтиви пoдпoмaгaт нeзaĸoннo пoвeдeниe, вĸлючитeлнo тъpгoвия нa нapĸoтици и дpyги". "Aĸo Fасеbооk и дpyгитe ĸoмпaнии иcĸaт дa cтaнaт бaнĸa, тe щe тpябвa дa пoиcĸaт бaнĸoв лицeнз и дa oтгoвapят нa вcичĸи бaнĸoви peгyлaции", ĸaзвa пpeзидeнтът.


„България високо цени отношенията с Китайската народна република. Надяваме се

„България високо цени отношенията с Китайската народна република. Надяваме се ...

......... Хунджон и представителите на китайския  град Тиендзин обсъдиха възможностите за сътрудничество в сферите от взаимен интерес между наши и китайски градове.  „Под вашето ръководство България се развива с бързи темпове“, заяви Ли Хунджон, който предаде на министър-председателя Бойко Борисов поздрави от президента на КНР Си Дзинпин и премиера Ли Къцян.


Доларът е стабилен в петък, след като възстанови част от

Доларът е стабилен в петък, след като възстанови част от ...

......... долара, след като се повиши до 1.1285 щатски долара в четвъртък, преди да бъдат обявени данните за инфлацията в САЩ. Индексът на долара спрямо кошницата от шестте основни валути се повиши до 96.972 пункта, след отчете по-голямо понижение в четвъртък, когато за кратко спадна до 6-дневното дъно от 96.795 пункта.


"Дълбоко неморални" и "кражба на пари", така бизнесменът Ивайло Пенчев ...

......... това не е никаква илюзия, нито е химера на комунистите. Тази тема стои на масата на преговорите. Ще издам една тайна, която аз знам от преди няколко дена. Почти е сигурно, че ще присъства в коалиционното споразумение на партиите, които ще формират мнозинството в новия Европейски парламент, на групите по-скоро“.


Сигналът е срещу ТЕЦ

Сигналът е срещу ТЕЦ "Марица Изток 2", защото на 3 ...

......... могат да влияят на цената на "Ден напред". С други думи, работодателите се оплакват от форма на монопол. За финал Иванов се оправда, че бизнесът по Черноморието не плаща много на служителите си, защото иска да поддържа по-ниска цена на услугите и да не изпадне зад борда в международната конкуренция.


Ford Motor Company и Volkswagen AG насрочиха пресконференция за петък,

Ford Motor Company и Volkswagen AG насрочиха пресконференция за петък, ...

......... в бъдещи технологии. Като част от споразумението се очаква Volkswagen също да вземе участие в автономната фирма за управление на Ford, Argo AI. През януари двамата автомобилопроизводители обявиха партньорството си за изграждане на пикапи, камиони за доставка и отбелязаха, че планират да проучат сътрудничеството с електрически и автономни превозни средства.