Преизчисляването на всички пенсии или на най-ниските пенсии - това

Преизчисляването на всички пенсии или на най-ниските пенсии - това ...

......... се преосмисли и таванът на пенсиите", обясни той. "Аз съм "за" минималната пенсия да стане 300 лева, но със същия процент трябва да се увеличат и останалите пенсии. С 250 лева никой не може да живее. Така трябва да се преизчислят пенсиите, за да не се срине системата", подчерта синдикалистът.


Изтекли документи, включващи транзакции за над 2 трилиона долара, показват

Изтекли документи, включващи транзакции за над 2 трилиона долара, показват ...

......... г. - Документи от швейцарската частна банка на HSBC показват как тя използва законите за банковата тайна в страната, за да помогне на клиентите си да не плащат данък. LuxLeaks от 2014 г. съдържа документи от счетоводна къща PricewaterhouseCoopers, показващи, че големи компании използват данъчни сделки в Люксембург, за да плащат по-малки суми.


регулярно и в пълен размер възстановява сумите по ЕФГЗ и

регулярно и в пълен размер възстановява сумите по ЕФГЗ и ...

......... и е в размер на 82 292 382 евро, се посочва в съобщението. за ПРСР идват по линия на Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони. Ръководството на ДФЗ заявява, че средствата, декларирани от фонда, се възстановяват на 100 процента от ЕК и няма никакво забавяне в изплащането им.


След Танзания, Кения и Намибия на картата на пътуващите, които

След Танзания, Кения и Намибия на картата на пътуващите, които ...

......... паркове: водопадите Виктория, национален парк Хванге, национален парк Матобо. Най-популярните паркове сред туристите са водопадите  Хванге и Виктория . „Зимбабве е дестинация за туристи, които вече са виждали много страни, влюбени в африканската природа. Всички пътувания до тази страна преди пандемията са бяха само индивидуални, при редовни полети“, обяснява туроператор.


През летния сезон на 2021 г. хотелиерският All Inclusive в

През летния сезон на 2021 г. хотелиерският All Inclusive в ...

......... от местната и международната кухня, както и други развлечения и услуги, които обикновено се предлагат от луксозните турски хотели с All Inclusive. Стартирането на круизните маршрути ще се извърши, като се вземат предвид реалностите на рисковете от коронавирусна инфекция. Всички екипажи и пътници ще преминат задължително PCR тестване преди качване.


Суверенният фонд на Норвегия, в който има натрупано богатство в

Суверенният фонд на Норвегия, в който има натрупано богатство в ...

......... Европа възлиза на 2,6% от всички листвани акции, докато притежанията му в Америките са само малко над 1%. Миналата година централната банка препоръча преминаване към неутрални тегла, като се аргументира, че това ще отразява по-добре наличния фонд от инвестиции и ще стимулира дългосрочната възвръщаемост, въпреки че преструктурирането ще отнеме години.Тадж Махал ще отвари вратите си за посетители днес, въпреки

Тадж Махал ще отвари вратите си за посетители днес, въпреки ...

......... - една четвърт от нормалния преди пандемията. Билети могат да бъдат закупени само онлайн. "Маркират се места за стоене, за спазване на социалната дистанция, маската ще бъде задължителна и никой няма да може да влезе без термален скрининг," каза пред журналисти Васант Суарнкар, старши археолог, отговарящ за паметниците на Агра.


Над 40 фирми ще се включат в четвъртото издание на

Над 40 фирми ще се включат в четвъртото издание на ...

......... над 90%, което е показателно за сериозната връзка с бизнеса. „Търсят се знаещите и можещите кадри, а отсяването им сега ще стане по-лесно заради това, че трябва да бъдат попълнени по-малко работни места“. Според госта CV-то ще продължи да бъде основното средство, което да представя кандидатите за работа на работодателите.


Разтърсени от месеци на слабо търсене и изобилието от запаси

Разтърсени от месеци на слабо търсене и изобилието от запаси ...

......... планираната работа тази есен, за да спестят пари, според запознати източници. Най-голямата рафинерия в Южна Корея SK Innovation Co Ltd обмисля допълнително намаляване на преработката на суровини в двете си рафинерии, след като намали средните нива на използване до 80% през септември-октомври от 85% през юли-август, според говорител на компанията.


В три училища във Варна има единични случаи на заразени

В три училища във Варна има единични случаи на заразени ...

......... четвърти „г” ,в които е преподавала, минават на дистанционно обучение, контактните с нея също ще се тестват. Малко по-късно стана ясно, че има и втпри преподавател с COVID-19. Затова учебното заведение е затворено за дезинфекция, а занятията ще се провеждат онлайн. На този етап няма установени случаи на заразени ученици.


От Патентното ведомство разпространиха важна информация за потребителите си. Става

От Патентното ведомство разпространиха важна информация за потребителите си. Става ...

......... опции – основни кредитни карти, разплащателна сметка в WIPO и PayPal. Получавате и отговаряте на писма и известия за краен срок електронно. Патентното ведомство на Република България е деветата от членуващите в Мадридския съюз страни, която внедрява електронното приложение Madrid eFiling. Патентното ведомство разпространи важна информация за потребителите си.   Акциите на HSBC в Хонконг се сринаха до най-ниските си

Акциите на HSBC в Хонконг се сринаха до най-ниските си ...

......... клиенти - не е достатъчно да подават SAR и да продължават да взимат мръсни пари от клиенти, докато очакват властите да се справят с проблема. Ако имат доказателства за престъпна дейност, те трябва да спрат да преместват паричните средства. Течът показва как са прани пари през някои от най-големите банки в света.


от цялата страна в заради неизпълнени ангажименти от страна на

от цялата страна в заради неизпълнени ангажименти от страна на ...

......... бъде така, до 15 дена, ако не ни чуят, ще бъдем на връх Шипка заедно с гражданите", заяви председателят на Националното сдружение на кметове на кметства Румен Стоянов, цитиран от БНТ. Местните управници се заканиха, че ако и този път исканията им не бъдат чути, ще блокират пътя край Шипка.


  Д-р Бойко Таков е изпълнителен директор на Изпълнителната агенция

  Д-р Бойко Таков е изпълнителен директор на Изпълнителната агенция ...

......... започнем да обявяваме съвсем скоро. Ще активираме нови комуникационни канали, чрез които да достигнем до компаниите. Ще правим още допитвания и проучвания, за да навлезем в повече детайли и да направим финните настройки на бъдещите ни активности. Ще идентифицираме нуждите на фирмите, за да им предложим исканите от тях услуги.


Няколко световни банки са помогнали на свои клиенти да избегнат

Няколко световни банки са помогнали на свои клиенти да избегнат ...

......... на Понци”, започнала скоро след като банката е глобена с 1,9 млрд. долара в САЩ заради пране на пари. Това е станало въпреки обещанието на финасовата институция да спре този вид практики. Адвокати на измамените инвеститори твърдят, че банката е трябвало да действа по-рано и да закрие сметките на измамниците.


Няколко световни банки са помогнали на свои клиенти да избегнат

Няколко световни банки са помогнали на свои клиенти да избегнат ...

......... надявали, че при разобличаване ще успеят да сключат споразумение с правосъдието, което предвижда само глоби. Въпреки това, даже и след финансови санкции, институции като "Джей Пи Морган Чейс", "Ейч Ес Би Си", "Дойче банк" и "Банк ъв Ню Йорк" са продължили да превеждат средства на заподозрени, твърди разследването, съобщи БНР.Няколко световни банки са помогнали на свои клиенти да избегнат

Няколко световни банки са помогнали на свои клиенти да избегнат ...

......... са се надявали, че при разобличаване ще успеят да сключат споразумение с правосъдието, което предвижда само глоби.  Въпреки това, даже и след финансови санкции, институции като "Джей Пи Морган Чейс", "Ейч Ес Би Си", "Дойче банк" и "Банк ъв Ню Йорк" са продължили да превеждат средства на заподозрени, твърди разследването. Източник: bnr.bg


Ако решите да си купите нещо наистина дълготрайно, ще ви

Ако решите да си купите нещо наистина дълготрайно, ще ви ...

......... след края на гаранцията, както правят някои скъпи автомобили.Ако това се случи с импланта Nobel Biocare , компанията ще поправи всичко безплатно, стига човекът да е жив и имплантът да е в устата му. Същата история е с гръдните импланти Mentor , но наистина се надяваме, че вие още нямате нужда от такива продукти.


Заради политическата криза у нас има вероятност Брюксел да спре

Заради политическата криза у нас има вероятност Брюксел да спре ...

......... расте... Асен Василев заяви, че дори са спрени пари по европрограми за земеделието у нас. Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева го репликира, като заяви категорично, че това не е истина и от 20.10.20 г. държавата влиза в режим на плащания, като процедурите текат ои възможно най-бързия начин.


В края на зимата политиците по света решиха да се

В края на зимата политиците по света решиха да се ...

......... въпреки че реакцията на политиците доведе до сериозно влошаване на икономическата ситуация, в действителност коронавирусът и последиците от пандемията и мерките могат да донесат и позитиви. Ако имаме достатъчно напредничаво мислене, за да се възползваме от тях или да не ги изгубим, каквото би се случило, ако данъците тръгнат нагоре.


"Турската лира отслабва за шести пореден ден, като стойността ѝ ...

......... седмица. "Според анализаторите паричната политика остава твърде разхлабена, за да закрепи лирата и рискува да стимулира инфлацията, която се движи с 12% годишен темп. Повишаването на лихвите обаче изглежда малко вероятно". Демокан посочи още, че индексът Borsa Istanbul се насочва към втори седмичен ръст - с над 1% за седмицата.


Докато кризата с COVID-19 все още държи в ръцете си

Докато кризата с COVID-19 все още държи в ръцете си ...

......... консумира. „И голямото икономическо благополучие, резултат от бума на заетостта през последните 10 години, стабилизира търсенето, също и за индустриални стоки”, казва той. „Има голяма вероятност до една година да живеем в свят, който би престанал да бъде заплашителен, също и икономически, поради появата на ваксина срещу коронавируса“, прогнозира Хайнеман.


От фирма

От фирма "Комсед" изпратиха отворено писмо до медиите, в което ...

......... с детски играчки, а и в много други сфери (включително строителство), категорично се свързва с последните 10 години, в които управлява водещата днес политическа партия. Надявам се и вярвам, че гражданското общество ще си направи необходимите изводи и ще разбере истината. А за всичко останало ще разчитам на българския съд".


189 са новите случаи на коронавирус у нас през последното

189 са новите случаи на коронавирус у нас през последното ...

......... 18 733. За последните 24 часа са направени 6 042 PCR теста, показва още данните в Националната информационна система, като регистрираните нови 189 случаи на Covid-19 представляват 3,13% от направените тестове. Излекувани през последните 24 часа са 119, с което общият им брой от началото на пандемията достигна 13 510.


Австрийският град Залцбург пусна мобилно приложение, за да помогне на

Австрийският град Залцбург пусна мобилно приложение, за да помогне на ...

......... пусна мобилно приложение, за да помогне на жителите да водят по-устойчив начин на живот. Приложението Stadtmacherei Salzburg съдържа информация за всичко „зелено“ в града: екологичен транспорт, наем на велосипеди и скутери, паркове, събития, посветени на околната среда, съобщава Europulse. Жителите на града също могат да въвеждат информация в приложението.  


Комисията за защита на конкуренцията разреши на

Комисията за защита на конкуренцията разреши на "Нова Броудкастинг груп", ...

......... "Въз основа на извършената оценка Комисията прие, че концентрацията няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение, което да засегне ефективната конкуренция на горепосочените пазари. Следователно, същата не би могла да породи антиконкурентни ефекти на посочените пазари и следва да бъде безусловно разрешена", пише в становището на КЗК.


Големи компании в България се ангажираха да осигуряват равни възможности

Големи компании в България се ангажираха да осигуряват равни възможности ...

......... финансиран по програма "Права, равенство и гражданство" на Европейския съюз. Три лъжи в автобиографията ви, които могат да ви костват работата в бъдеще Лъжата при търсене на работа никога не е приемлива, но някои са по-лоши от други и биха могли да ви костват работата в бъдеще. Кои са т...


Турската лира достигна рекордно ниско ниво спрямо основните валути. Това

Турската лира достигна рекордно ниско ниво спрямо основните валути. Това ...

......... на лирата до ново рекордно ниско ниво за трети път тази година. Анализаторите препоръчват на централната банка да затегне паричната политика, като твърдят, че тя е твърде хлабава, за да се подкрепя лирата. Инфлацията достигна 12%, а безработицата бележи нови върхове. Финансовите експерти настояват централната банка да повиши лихвените проценти.


Двойно повече са безработните у нас отколкото в останалите държави-членки

Двойно повече са безработните у нас отколкото в останалите държави-членки ...

......... началото на пандемията у нас през месец март пък, са зависели от платените осигуровки и данъци, които пък се погасяват от работодателите. “Това беше променено след месец и половина, но вече в момент, в който икономиката си стъпваше на краката и хората не искаха да рискуват да задлъжнеят”, коментира Григорова.


Преференции за фирмите, които използват регистриран в НАП софтуер за

Преференции за фирмите, които използват регистриран в НАП софтуер за ...

......... без допълнителни проверки и ревизии. Така, ако търговец направи ремонт в магазина си или купи оборудване и има ДДС за възстановяване, бързо и лесно ще получи парите. Ако търговецът разшири дейността си и купи новопостроен офис, магазин или склад също ще може да си върне ДДС-то без бавене и проверки.


"КНСБ ще остане силно ангажирана с предложения за  повишаване  адекватността ...

......... сивата икономика и укриването на доходи ще получат „поле“ за развитие.  "Публичното оповестяване на намерения за промени в пенсионното осигуряване, които не са били предварително обект на сътрудничество и консултации със социалните партньори, е недопустимо и в разрез с утвърдените международни и европейски норми и практики.", заявяват още от организацията. 


Турция дава шанс на диалога с Гърция, но няма да

Турция дава шанс на диалога с Гърция, но няма да ...

......... каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Корабът „Оруч Реис“ се върна във водите край южния турски окръг Анталия в неделя за „рутинна поддръжка“ според Анкара. Този ход беше определен от Гърция като положителна стъпка за намаляване на напрежението във връзка с офшорните природни ресурси и морската юрисдикция в Източното Средиземноморие.


Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще предложи удължаване

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще предложи удължаване ...

......... никак не е оптимистично, по три причини – стартът на училищата, започващата вълна в Южна Европа и възможността за присъединяване на нови респираторни вируси през следващите един-два месеца. Затова, ако Министерският съвет приеме, по-удачно би било този път да удължим извънредната обстановка до края на ноември“, заяви доц. Кунчев.  


Турция дава шанс на диалога с Гърция, но няма да

Турция дава шанс на диалога с Гърция, но няма да ...

......... зони. Турският президент коментира и динамичната ситуация с коронавируса в страната – по думите му здравното министерство ще предприеме нови мерки за възпиране на инфекциите, чийто брой продължава да нараства. Сред последните мерки, които Анкара предприе, бяха забрана на сватбените церемонии и ограничаване на броя на пътниците в обществения транспорт.


2020 г. е особена година – светът преживява трудни времена,

2020 г. е особена година – светът преживява трудни времена, ...

......... предизвикателни времена, сега сме по-сигурни от всякога, че нашият уникален ’phygital’ модел, който обединява силна клонова мрежа и дигитални продукти предоставя на нашите клиенти необходимата финансова подкрепа, а на нашите търговски партньори – възможността да се развиват дори в такива безпрецедентни времена", казва , изпълнителен директор на TBIF (TBI Bank).


От 1 октомври 2020 г. България се присъединява към ,

От 1 октомври 2020 г. България се присъединява към , ...

......... и Разширената изпълнителна сесия на ЕСП с еднакви права и задължения като всички останали членове, включително право на глас. С решение на Управителния съвет на БНБ Калин Христов – подуправител, ръководещ управление „Емисионно“, е определен за представител на Българската народна банка в Пленарната сесия и Разширената изпълнителна сесия на ЕСП.


Перспективите за увеличаване на инвестициите от САЩ в България в

Перспективите за увеличаване на инвестициите от САЩ в България в ...

......... в Европа е задължително условие за устойчивото развитие на и изисква активен образователен и научен обмен, подчерта Румен Радев. По думите на президента предстоящото българско председателство на „Три морета“ през 2021 г. ще постави фокус освен върху транспортната и енергийна свързаност и върху регионалния обмен в образованието, науката и иновациите.


ЕК реши да отпусне допълнителни 23 800 000 евро на

ЕК реши да отпусне допълнителни 23 800 000 евро на ...

......... също одобри 12 800 000 евро допълнително финансиране за България, включително за подкрепа за допълнителни гранични служители, участващи в операции на южната й външна граница. В рамките на Фонда за вътрешна сигурност ЕС подпомага държавите-членки в управлението на външните граници на Съюза, като насочва ресурсите, необходими за подпомагане на държави-членки.


Чрез мярката 60 на 40 управляващите са си спестили между

Чрез мярката 60 на 40 управляващите са си спестили между ...

......... месеци, в които се очакват нови икономически затруднения в България и света. Заявката на организаторите е да дадат отговор на въпроси като: работниците или работодателите бяха подпомогнати, колко средства бяха използвани по ключовите правителствени мерки; спестиха ли средства управляващите с мярката 60:40; какво загубиха работещите по време на извънредното положение.


Финансови експерти ни насочват как да ръководим бизнес финансите си

Финансови експерти ни насочват как да ръководим бизнес финансите си ...

......... при вземането на решения за различни инвестиции? Кога инвестицията е оправдана от финансова гледна точка?● Лизинг, кредит, собствени средства, програми, инвеститори – какво, кога и за какво е най-подходящо?● Как да подготвя компанията за кандидатстване? Какво интересува кредиторите?● Как най-ефективно да комуникирам с кредитори – при кандидатстване и след това?


Пивоварна Hills отбелязва 4 години с мотото „Все така независими

Пивоварна Hills отбелязва 4 години с мотото „Все така независими ...

......... със здраве и радост. Благодарим на всички, които избират Hills и ни посещават в Перущица. Силата и бирата е с теб - идва междузвездна напитка Очаквайте на 20 май новото пиво в колекцията на Hills, което ни вдъхнови да си поговорим за силата и... бирата. Знаем онези любими сце... НаЗдраве!“


Пивоварна Hills отбелязва 4 години с мотото „Все така независими

Пивоварна Hills отбелязва 4 години с мотото „Все така независими ...

......... със здраве и радост. Благодарим на всички, които избират Hills и ни посещават в Перущица. Силата и бирата е с теб - идва междузвездна напитка Очаквайте на 20 май новото пиво в колекцията на Hills, което ни вдъхнови да си поговорим за силата и... бирата. Знаем онези любими сце... НаЗдраве!“


Руската платформа за резервиране и настаняване за почивка Тvil. ru

Руската платформа за резервиране и настаняване за почивка Тvil. ru ...

......... потребителите на социални медии също забравят зарядни устройства, таблети, дронове, телефони, домашни любимци и документи (по 5%).Това, което туристите най-често забравят в хотелите: 1. Тоалетни принадлежности, 35%  2. Детски играчки, 20% 3-4-5. Дрехи, момиче преди лягане, наденица пред прозореца, 10% 6-7-8. Зарядни устройства, таблети, дронове; телефони; домашни любимци; документи, 5%.


Интересът на чужденците към дестинациите за здравен туризъм е голям

Интересът на чужденците към дестинациите за здравен туризъм е голям ...

......... и възможности за развитие на Кюстендил, както и проблемите, пред които е изправен. Те наблегнаха на ползите от минералната вода и необходимостта за увеличаване на местата за настаняване. Бе обсъдена и темата за професионалното образование в сферата на туризма и създаване на различни атракциони, които да привличат посетители в района.


Сдружение

Сдружение "Солидарна България" и Фондация "Фридрих Еберт" представиха работническия поглед ...

......... е изплатил дължимите данъци към държавата, работникът не може да кандидатства. Григорова заяви, че от мярката 60/40 се ползват основно фирми с достатъчно финансови средства, така че да могат да платят останалите 40% от осигурителния доход и дължимите вноски. В тази група обаче не били включени най-малките и уязвими компании.


Над 30 млн. заразени с коронавируса SARS-CoV-2, причиняващ болестта COVID-19,

Над 30 млн. заразени с коронавируса SARS-CoV-2, причиняващ болестта COVID-19, ...

......... света. Индия е най-голямото огнище на коронавирус, макар Северна и Южна Америка заедно да формират почти половината от потвърдените случаи. Официално случаи са регистрирани в 188 държави, по смъртност продължават да водят САЩ, Бразилия и Индия, следвани от Мексико и (далеч зад тях) Великобритания, Италия, Франция, Перу, Испания и Иран.


На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации ...

......... На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица, припомнят от Националната агенция за приходите. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите.


Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева обяви, че

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева обяви, че ...

......... получават средства за децата: "Универсални детски добавки - за всяко дете, но това е моето лично мнение. Въпросът е дали това е възможно и дали имаме необходимите разчети за това да бъде направено и до каква степен това може да доведе до подобряване на общото ни благосъстояние", заяви Деница Сачева.


Министерството на финансите и БНБ обсъждат възможността и целесъобразността на

Министерството на финансите и БНБ обсъждат възможността и целесъобразността на ...

......... По данни на БНБ, към края на месец юни 2020 г. на територията на Република България дружеството „Юронет Сървисис“ ЕООД оперира с общо 28 броя терминални устройства АТМ. По-големият брой устройства са разположени в морските курорти, като има малък брой устройства в гр. София и на някои гранични контролно-пропускателни пунктове.


Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева обяви, че

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева обяви, че ...

......... уточни, че тя е привърженик на преизчислението на всички пенсии. При този вариант биха били преизчислени над 1,1 млн. пенсии. Социалният министър обяви, че преговорите тепърва предстоят. До края на месеца ще стане ясно и дали през ноември и декември ще има бонуси от по 50 лева за всички пенсионери.


До края на годината или в началото на следващата България

До края на годината или в началото на следващата България ...

......... близо 9 млрд. евро са традиционните средства по отношение на кохезионната политика. Една голяма част са средства по линия на Общата селскостопанска политика - директно плащане и инвестиционни мерки, уточни вицепремиерът. Европейската комисия иска предварително доказателства, че договорените реформи ще бъдат изпълнени, за да предостави финансиране, каза още Томислав Дончев.


По отношение на АЕЦ "Белене" , ние стриктно спазваме решението

По отношение на АЕЦ "Белене" , ние стриктно спазваме решението ...

......... огромна разлика. Що се отнася до енергийната стратегия на България, вие също добре знаете, че такъв документ няма как да съдържат конкретика", каза още Петкова. "Недейте да изполвате тази тема и да правите политически внушения. По отношение на АЕЦ "Белене" ние стриктно спазваме решението на българсикя парламент", подчерта още Теменужка Петкова.


Емитирането на външен дълг се превърна в поредната причина за

Емитирането на външен дълг се превърна в поредната причина за ...

......... от COVID-19. Икономическите мерки са за хората и бизнеса. Ще изведем икономиката от кризата. Вашето обръщение нека да бъде съобразено с реалността", каза още Ананиев. Заради големия на инвеститорите България увеличи лимита на емисията на 2,5 млрд. евро, разпределени в два транша от по 1,25 млрд. евро, заяви още той.


ние стриктно спазваме решението на българския парламент. Това отчете министърът

ние стриктно спазваме решението на българския парламент. Това отчете министърът ...

......... уточни, че АЯР коментира не разрешението за строеж, а за проектиране. "Има огромна разлика. Що се отнася до енергийната стратегия на България, вие също добре знаете, че такъв документ няма как да съдържа конкретика", каза още Петкова. "Недейте да използвате тази тема и да правите политически внушения", призова Теменужка Петкова.


Емитирането на външен дълг се превърна в поредната причина за

Емитирането на външен дълг се превърна в поредната причина за ...

......... от COVID-19. Икономическите мерки са за хората и бизнеса. Ще изведем икономиката от кризата. Вашето обръщение нека да бъде съобразено с реалността", каза още Ананиев. Заради големия на инвеститорите България увеличи лимита на емисията на 2,5 млрд. евро, разпределени в два транша от по 1,25 млрд. евро, заяви още той.


Крайният срок за представянето на план за възстановяване от Национална

Крайният срок за представянето на план за възстановяване от Национална ...

......... видим очите на българския министър-председател". Стигна се и до скандал между Антон Кутев и Валери Симеонов, в качеството му на водещ днешното заседание на парламента. Кутев поиска Симеонов да покани главния прокурор Иван Гешев да представи доклад за състоянието на правосъдието, както вече е приел парламентът тази година. Още: ""


Фирмите, които ще излязат на свободния пазар на електрическа енергия

Фирмите, които ще излязат на свободния пазар на електрическа енергия ...

......... степен отговаря на Вашите очаквания.   3. Етап на подписване на договор – четете внимателно договора, най-добре помолете Ваш доверен юрист да го прочете. Обърнете внимание на срока на договора, предлаганите продукти, допълнителните отстъпки, клаузите за прекратяване на договора и заложените неустойки.“, съветват от „Гранд Енерджи Дистрибюшън“.      


Разположен на кръстопътя на международните транспортни коридори Изток-Запад и Север-Юг,

Разположен на кръстопътя на международните транспортни коридори Изток-Запад и Север-Юг, ...

......... за бизнес услуги, който ще бъде създаден в свободната икономическа зона Алат, ще издава лицензи, визи и други официални документи.Българските предприемачи и инвеститори са поканени да обмислят възможността да инвестират в СИЗА, което е привлекателно място за развитие и растеж на компании с достъп до централноазиатските и други регионални пазари.


Над 31 000 са земеделските стопани, които до този момент

Над 31 000 са земеделските стопани, които до този момент ...

......... които са издадени констативни протоколи за пропаднали площи през 2020 г., също да подадат заявления по извънредната мярка за COVID. Десислава Танева: Тази година беше една от най-тежките за земеделските производители Тази година беше една от най-тежките за земеделските производители поради пандемията и незапомнената суша. Това каза за обзорното преда...


С по 10% ще се увеличи финансовото подпомагане по пет

С по 10% ще се увеличи финансовото подпомагане по пет ...

......... 10 млн. лв. на 7252-ма земеделски стопани. Още 3200 фермери ще получат безвъзмездното подпомагане след извършване на административни проверки. Ставките са до 200 лв./дка за оранжерийните зеленчуци и до 20 лв./дка за домати, краставици, корнишони и патладжан. Толкова е субсидията и за маслодайната роза, а 30 лв./дка е за пипер.


През второто тримесечие на 2020 г. в пенсионноосигурителните дружества са

През второто тримесечие на 2020 г. в пенсионноосигурителните дружества са ...

......... фонд в друг, съобщиха от Комисията за финансов надзор. Общо 47 401 осигурени лица от подалите заявления през второто тримесечие на 2020 г. са променили участието си във фондовете за допълнително пенсионно осигуряване. Общата сума на прехвърлените средства в друг пенсионен фонд от съответния вид е 164 958 815 лв.


Европейският парламент потвърди с вот необходимостта да се използват нови

Европейският парламент потвърди с вот необходимостта да се използват нови ...

......... тегли кредити от капиталовите пазари, с които да финансира плана си за възстановяване на икономиката от коронакризата с фонд от 750 млрд. евро. Подробностите по тези мерки обаче трябва да бъдат договорени между Европейския парламент и страните членки. Сега Съветът на ЕС ще може бързо да одобри резолюцията на Европарламента.


Министерството на труда и социалната политика стартира конкурс за насърчаване

Министерството на труда и социалната политика стартира конкурс за насърчаване ...

......... за развитието на социалната икономика в България чрез иновации. В шестото издание на конкурса ще бъдат отличени участници в категориите за социални иновации, свързани със заетост, социално включване, както и с предоставяне на социални продукти и услуги. Крайният срок за кандидатстване в конкурса е до 17.30 часа на  16.10.2020 г.


Bъзcтaнoвявaнeтo нa пpoдaжбитe нa нoви aвтoмoбили нa Cтapия ĸoнтинeнт, ĸoeтo

Bъзcтaнoвявaнeтo нa пpoдaжбитe нa нoви aвтoмoбили нa Cтapия ĸoнтинeнт, ĸoeтo ...

......... cъюз нaмaлявa c 32%. Cpeд гoлeмитe пaзapи нaй-гoлям e cпaдът зa пepиoдa в Иcпaния (-40,6%), cлeдвaнa oт Итaлия (-38,9%), Фpaнция (-32%) и Гepмaния (-28,8%). B Бългapия пpeз aвгycт cпaдът e 35% дo мaлĸo пoд 2 000 нoви aвтoмoбилa. Oт нaчaлoтo нa гoдинaтa peгиcтpaциитe нaмaлявaт c 38% дo 15 200 aвтoмoбилa.


Цените на двата основни сорта петрол в четвъртък сутринта се

Цените на двата основни сорта петрол в четвъртък сутринта се ...

......... сесия. В сряда договорите поскъпнаха с 1,69 долара или с 4,2 процента. Цената на фючърсите за октомври за петрола сорт WTI на нюйоркската борса (NYMEX) съставлява 39,59 долара за барел, или спад с 0,57 долара спрямо предишната търговия. В сряда договорите поскъпнаха с 1,88 долара или с 4,9 на сто.


Младите хора в региона на Европа и Централна Азия получават

Младите хора в региона на Европа и Централна Азия получават ...

......... има от Украйна, където Световната банка помага на здравната система включително чрез модеризиране на спешните отделения в 40 болници и обчението на хиляди украински лекари. В Турция Световната банка подкрепя създаването на телевизионно и цифрово съдържание за смесено преподаване и учене, когато училищата се отворят отново. Регионални постижения в здравеопазването


Търговските банки одобриха безлихвени кредити за близо 75 млн. лв.,

Търговските банки одобриха безлихвени кредити за близо 75 млн. лв., ...

......... 4 500 лв. наведнъж или на три транша от по 1 500 лв. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Заемите са освободени от такси, комисионни и неустойки, като срокът за кандидатстване по мярката е до края на 2020 г.


Нюйоркският кмет Бил де Блазио съобщи, че той и служителите

Нюйоркският кмет Бил де Блазио съобщи, че той и служителите ...

......... пресконференция. Де Блазио възнамерява да работи без заплащане по време на неплатения си отпуск. Мярката ще засегне близо 495 служители на кметството. "Това е стъпка, която не ти се иска да предприемеш", каза кметът, но в същото време отбеляза, че мярката е необходима при липсата на стимулиращ пакет от Конгреса.


Вероятността турист да се разболее от COVID-19 в Турция е

Вероятността турист да се разболее от COVID-19 в Турция е ...

......... в Турция, само 11 души са се разболели от някаква форма на коронавирус - по този начин вероятността турист да се разболее от Covid-19 в Турция представлява минималните 0,0055%, което е 218 пъти по-малко от вероятността да отидете на лекар по застраховка за пътуване по каквато и да е причина.


Едва до пет европейски държави българите могат да пътуват без

Едва до пет европейски държави българите могат да пътуват без ...

......... за българите до 30 септември. Основните мерки, касаещи българските граждани, са задължително попълване на формуляр, представяне на QR код при влизане в страната, а също и отрицателен резултат от PCR тест. Изискванията се прилагат по отношение на пристигащите с автомобили, самолети или плавателни съдове. В зависимост от вида на транспорта