Да бъде запазена възможността за прилагане на Националната преходна помощ

Да бъде запазена възможността за прилагане на Националната преходна помощ ...

......... ни окажете подкрепа", заяви още тя. Танева посочи, че България ще подготви предложение с искане точката за Националната преходна помощ да бъде включена в дневния ред на Съвета на министрите и обсъден отново. Тя бе категорична, че страната ни, в лицето на МЗХГ, ще се опита да запази тази помощ.


Собствениците на имоти в Кипър, предлагащи ги в онлайн платформите

Собствениците на имоти в Кипър, предлагащи ги в онлайн платформите ...

......... зала. Законът бе гласуван след година и половина обсъждания в парламента, но без острия обществен дебат, който съпътства въвеждането на подобна нова регулация в България. Според приетия у нас закон от тази година собствениците на имоти, предлагани в двете онлайн платформи, трябва да ги регистрират и да заплащат патентен данък.


Новият най-богат човек на планетата (отново) е Бернар Арно -

Новият най-богат човек на планетата (отново) е Бернар Арно - ...

......... долара.© БГНЕС„Ако ни сравнявате с "Майкрософт", ние сме малки”, каза Арно пред "Форбс" и допълни, че „това е само началото“.След поевтиняването на акциите на "Амазон" с 0,7% богатството на Джеф Безос спадна до 115,6 милиарда долара, което го „свали” от първото място в световната класация на най-богатите хора на планетата.


Социалният министър Деница Сачева представи пред медии данни от анализ

Социалният министър Деница Сачева представи пред медии данни от анализ ...

......... бизнеса пък има предложение болничният лист да се подписва и от лекар, с който работодателят има сключен договор. За самите боледуващи пък се предлага да се въведе задължение да се спазват предписания режим, лекарствената терапия, назначените процедури и прегледи. В противен случай се губи обезщетението за целия период на заболяването.


Всички язовири в България нямат достатъчно мониторинг. Ако това се

Всички язовири в България нямат достатъчно мониторинг. Ако това се ...

......... че климатичните проблеми са абсолютна конспирация в случая, защото тренда е нагоре. Тоест, през последните години валежите в България се увеличават. 2019 година е по-сушава обаче. Данните за първите 9 месеца от годината показват, че 1/4 от нормалните валежи ги няма", коментира още Каролев. Вижте още от разговора във видеото.


Сурвакари със страховити маски и с тежки пояси от звънци

Сурвакари със страховити маски и с тежки пояси от звънци ...

......... изложба на традиционните за района зимни ястия, а в 12 часа е дефилето на сурвакарите. 12 групи от община Радомир и гостуващи групи от Благоевградско и Земенско ще огласят с екота на звънците центъра на града. В рамките на 10 минути те  ще представят характерните за Сурва обичаи и наричания.Проблемни случаи на внос на боклук има, но упраляващите реално

Проблемни случаи на внос на боклук има, но упраляващите реално ...

......... които са удар по имиджа на рециклиращата индустрия, нанасят вреда на околната среда, човешкото здраве и кръговата икономика на България", отбелязат от работодателската организация. Според БСК ограничителната мярка, която се обмисля, трябва "да бъде пропорционална и да се ограничи до стриктно необходимото за защитата на човешкото здраве и околната среда".


Учителите и специалистите по информационни технологии ще са сред най-търсените

Учителите и специалистите по информационни технологии ще са сред най-търсените ...

......... се нуждае от над 90 хиляди специалисти с правоспособност или висше образование. Сред тях са медицински сестри, шофьори, лекари, машинни и строителни инженери. В различните сектори на икономиката ще са необходими и 64 400 работници без специалност, най-търсени за секторите с по-ниска производителност като растениевъдство, хранително вкусова промишленост и строителство.


Екоактивистката Грета Тунберг участва в швейцарския град Лозана в нова

Екоактивистката Грета Тунберг участва в швейцарския град Лозана в нова ...

......... някакви реални действия за подобряване на климата. Това трябва да се промени", заяви 17-годишната шведка пред множество от млади хора след шествие по улиците на Лозана.След Лозана Грета Тунберг ще посети Давос за втора поредна година, за да призове международната общност и деловите среди да вземат мерки срещу глобалното затопляне.


Нови стандарти за месните продукти. Кюфтета, кебапчета и карначета ще

Нови стандарти за месните продукти. Кюфтета, кебапчета и карначета ще ...

......... да бъдат по-качествени и по-здравословни храните, което пък е повик на Световната здравна организация", добави главният експерт в Дирекция "Контрол на храните". Все пак, от Агенцията за безопасност на храните уточняват, че новите стандарти не са задължителни и всеки производител може сам да преценява в каква степен да ги спазва..


"Обявяването на мораториум върху вноса на отпадъци е заплаха за ...

......... внасят в  България, вкл. пластмаса, хартия, картон и метали, като над 60% от тях се изнасят отново от страната, годни за повторна употреба. Припомняме, че в България имаме над 200 пункта за събиране, като за 2019 г. са събрани над 1600 тона текстилни отпадъци.  По темата за отпадъците вижте и тези материали.Рублата поскъпва в петък с 0,5% спрямо щатския долар, докато

Рублата поскъпва в петък с 0,5% спрямо щатския долар, докато ...

......... начин рублата се търгува в тридневни върхове спрямо двете водещи валути. В същото време руският фондов индекс MOEX, който е базиран в рубли, се повишава с 1,2% към рекорден връх от 3 198 пункта, докато деноминираният в долари индекс RTS нараства с 1,67% към исторически връх от 1 641 пункта.


Утре при премиера Бойко Борисов ще има работна среща, на

Утре при премиера Бойко Борисов ще има работна среща, на ...

......... и да предложи новите мерки за подобряване на контрола. Сегашната система, в която регионалните инспекции сами си издават разрешения и се контролират, показва много пропуски. Стига се до невярна и подвеждаща информация към ръководството на МОСВ. Затова е необходима нова форма на контрол, за която настоява премиерът", каза министър Димитров.


Личните лекари ще могат да дават до 7 дни болничен.

Личните лекари ще могат да дават до 7 дни болничен. ...

......... е да се намали допустимият срок на болнични, издавани от лекарска комисия, от 30 на 20 дни, а този от джипито да е седем вместо досегашните 14 дни без прекъсване като в рамките на годината личният лекар ще има лимит от болнични дни за едно лице не повече от 20.


От Българска стопанска камара /БСК/ и членуващи в Камарата браншови

От Българска стопанска камара /БСК/ и членуващи в Камарата браншови ...

......... била и в нарушение на правилата на Единния пазар и свободното движение на стоки в Общността, се допълва в писмото. Причината за евентуален мораториум за внос на отпадъци е намерените коксични такива на сметище около Плевен. При разследването стана ясно, че вносът е осъществен от фирми, свързани с италианската мафия.


Производителите на плодове и зеленчуци ще могат да се възползват

Производителите на плодове и зеленчуци ще могат да се възползват ...

......... формата на капиталова субсидия за закупуване на машини, оборудване и линии за подготовка, охлаждане и съхранение при производството на собствена първична земеделска продукция. По предложение на браншовите организации в сектор „Растениевъдство” обхватът на схемата е разширен, като се включват и машини, оборудване и съоръжения за защита от слана и градушки.Търгът за детската болница започна през лятото и сега отново

Търгът за детската болница започна през лятото и сега отново ...

......... участва и обединение на "Трейс груп холд", но то бе отстранено на по-ранен етап от процедурата, тъй като не е успяло да докаже, че през последните пет години е работило по сходни проекти. Все още не е ясно дали и "Трейс" ще се възползват от правото си да обжалват търга.


Фонд на фондовете подписа Меморандум за разбирателство с Европейската инвестиционна

Фонд на фондовете подписа Меморандум за разбирателство с Европейската инвестиционна ...

......... сътрудничество и допълнително финансиране за постигане целите на политиките на европейско и национално ниво.В допълнение се очаква Меморандумът да подготви публичните власти и техните партньори в реализацията на интегрирани териториални инвестиции, които се предвижда да бъдат финансирани по новата Програма за развитие на регионите в следващия програмен период 2021-2027 г.


Основен акцент в политиката за подкрепа в България остават малките

Основен акцент в политиката за подкрепа в България остават малките ...

......... ОСП,а това зависи от Многогодишната финансова рамка", уточни министър Танева.  По думите й, се отбелязва ръст в търсенето и производството на биологични продукти, както в България, така и на ниво Европейски съюз.  С фолклорна програма и традиционни български продукти министър Танева посрещна федералния министър на прехраната и земеделието Юлия Кльокнер.


Преди 9 месеца, когато беше публикуван първият вариант на тарифа

Преди 9 месеца, когато беше публикуван първият вариант на тарифа ...

......... автомагистрала "Черно море". На практика това са проекти, които покриват цяла Северна България и осигуряват свързаност както между икономическите центрове на север, така и по-добра връзка с южните индустриални зони. Ако тол системата не постигне заложените приходи, някои от инвестициите в пътната инфраструктура на север може да останат на изчакване.


Необходими са изменения в Кодекса на труда, чрез които да

Необходими са изменения в Кодекса на труда, чрез които да ...

......... областта на труда. В момента правната рамка оказва задържащ ефект на колективното договаряне, подчерта и вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов. Той припомни и исканията на конфедерацията за сумираното изчисляване на работното време. В момента то е в несъответствие на Конвенция номер 1 на МОТ и европейската директива за работното време.


През последните три години 46.4 млн. лв. са изплатени на

През последните три години 46.4 млн. лв. са изплатени на ...

......... подава сигнал, може да се предположи, че контролните органи на Агенцията проверяват почти 100% от работодателите, които не плащат навреме, казват още от Агенцията. Практиката показва, че когато работодателят има временни затруднения, той намира начин след намесата на инспекторите по труда да изплати дължимите суми на работниците и служителите си.


В бюджета за 2020 г. е заложен лимит от 2.2

В бюджета за 2020 г. е заложен лимит от 2.2 ...

......... Марио Драги. При дълбоко отрицателните доходности по дълга на Германия и други страни от ядрото на еврозоната, нормално интересът се фокусира към тези от периферията, където все още се виждат положителни проценти. Отделно и отслабването на напрежението в Близкия Изток и деескалирането на търговските войни намалява търсенето за най-сигурни книжа.


Независимо дали последното десетилетие е

Независимо дали последното десетилетие е "загубено десетилетие" или не, едно ...

......... ще се усетят по-широко. Възходът на Африка ми изглежда едновременно желателно и неизбежно. Дали континентът може да движи глобалния растеж на БВП ще бъде ключов въпрос за следващото десетилетие. Русия гледа към Африка - най-богатият регион на ресурси, метали и въглеводороди Континентът е слабо геоложки проучен, но Русия е готова


Доналд Тръмп е една крачка по-близо до освобождаване от поста

Доналд Тръмп е една крачка по-близо до освобождаване от поста ...

......... на демократите ще влязат в ролята на прокурори и ще трябва да разпитат свидетелите, включително самия Доналд Тръмп, ако се яви пред Сената. Адам Шиф, конгресмен от Демократическата партия: С резолюция 755 Камарата на представителите постанови импийчмънт на Доналд Тръмп, президент на Съединените щати - за тежки престъпления и провинения.


Посещението на винени региони в Европа е мечта за всеки

Посещението на винени региони в Европа е мечта за всеки ...

......... на този живописен регион може да бъде най-добрият начин да разберете повече за известните италиански вина. • Бордо, Франция- Бордо е известен, неофициално, като винената столица на света. Има една завладяваща комбинация от история, средновековна култура и добра храна и вино, което прави Бордо перфектна дестинация за любителите на виното. 


През последните три години 46.4 млн. лв. са изплатени на

През последните три години 46.4 млн. лв. са изплатени на ...

......... си правоотношение без предизвестие, като запазват пълни права за получаване на обезщетение за безработица, ако работодателят им забави възнаграждението. В общия случай при напускане на това основание работодателят им дължи минимум едно обезщетение в размер на една заплата. Те могат да търсят и по съдебен ред забавени възнаграждения и обезщетения.


Държавата не е получавала дивидент от Параходство

Държавата не е получавала дивидент от Параходство "Български морски флот" ...

......... се взимат с мнозинство", уточни Желязков. Той допълни, че политиката на компанията е да реинвестира печалбата. Росен Желязков посочи, че държавата е имала представител в управителния съвет на БМФ между 2008 и 2016 година, но оттогава няма такъв. "Чакам свикване на Общото събрание, за да поставя този въпрос", допълни министърът.


София е на 297-мо място сред 440 града в света

София е на 297-мо място сред 440 града в света ...

......... Всички места в челната петорка са разпределени между швейцарски градове. Цюрих е следван от Базел, Лозана, Женева и Берн. В челната десятка също влизат Ставангер, Осло и Трондхайм (всички в Норвегия), Рейкявик (Исландия) и Берген (Норвегия). На последните места са Какрачи и Исламабад (Пакистан) и три малко известни индийски градове.


 Бойко Борисов, Владислав Горанов и Красен Кралев подкрепят законопроекта ми за

 Бойко Борисов, Владислав Горанов и Красен Кралев подкрепят законопроекта ми за ...

......... Това обаче противоречи на Конституцията - на чл. 17, ал. 3. Какво пише във Върховния закон на Република България - научете в този материал! Същевременно, министърът на финансите Владислав Горанов каза, че колективният орган размива отговорността, визирайки Държавната комисия по хазарта. Смятам да предложа Комисията по хазарта да стане едноличен орган.


От  днес, 17 януари, влизат в сила новите изисквания за по-висока

От  днес, 17 януари, влизат в сила новите изисквания за по-висока ...

......... се извежда извън животновъдния обект. За животновъдните обекти, пасищата за целогодишно отглеждане на животни, са въведени изисквания за поставяне на ограждения и осигуряване на храна и вода. Те трябва да имат и навес за осигуряване на защита от неблагоприятни климатични условия, както и на място за извършване на ветеринарномедицински манипулации.


458 милиона евро да получи България, за да елиминира енергийните

458 милиона евро да получи България, за да елиминира енергийните ...

......... 4 други държави. С най-много - 2 милиарда евро, ще бъде компенсирана Полша, което е 27% от цялата сума. В страната около 2 милиона души са заети във въглищната индустрия. На второ място е Германия с 877 милиона евро, следват Румъния със 757 милиона евро, Чехия с 581 милиона евро.


Износът на български селскостопански стоки за Германия през първите девет

Износът на български селскостопански стоки за Германия през първите девет ...

......... - едно от най-големите международни изложения за земеделие и храни в света. България участва за 31-ви път със свой щанд. 19 фирми представят свои продукти като вина, мед, сладка и конфитюри, плодови сокове, етерични масла. На щанда ни има и специален кът, на който България се рекламира като туристическа дестинация


Президентът Румен Радев ще бъде домакин на среща за решаване

Президентът Румен Радев ще бъде домакин на среща за решаване ...

......... Президентът Румен Радев ще бъде домакин на среща за решаване на проблемите в изборния процес. Държавният глава е поканил на „Дондуков“ 2 представители на изпълнителната и законодателната власт, както и на парламентарно представените политически сили.


БАБХ започва проверка по случая Месо със странно жълто-зелено вещество

БАБХ започва проверка по случая Месо със странно жълто-зелено вещество ...

......... сертификати за качество и произход. Според тях случаят е изолиран, защото към тях не били подадени други подобни сигнали. Според микробиолога доц. д-р Иван Иванов странното вещество в месото няма как да е неразнесъл се антибиотик. Той обаче подчерта, че прави коментара си на база впечатления само от разпространяваните снимки.


Десетократни разлики в поскъпването на свинското месо през декември сочат

Десетократни разлики в поскъпването на свинското месо през декември сочат ...

......... африканска чума по свинете в България, се посочва в прессъобщение от Министерството на земеделието, храните и горите. По-чувствително е покачването на средните изкупни цени на угоени прасета в последните 2 месеца на 2019 г. Покачването на цената през декември достига до 32,1% спрямо цената през същия месец на предходната година.


Властите приеха предложената от премиера Бойко Борисов идея да се

Властите приеха предложената от премиера Бойко Борисов идея да се ...

......... поредна потенциална дупка за корупционни схеми. Така не само държавата не разрешава системно проблемите, които сама е създала, но и създава възможност в бъдеще всеки град да изпитва проблемите на Перник, само че още по-скъпо за данъкоплатеца, защото 1 млрд. лв. от джоба ни ще са потънали във ВиК холдинга.


Шест месеца след първото си съобщение в

Шест месеца след първото си съобщение в "Туитър", президентът Доналд ...

......... резерв, съобщи АП. В момента Уолър е изпълнителен вицепрезидент във Федералната резервна банка на Сейнт Луис и ще служи в борда до януари 2030 г. От своя страна Шелтън е бил икономически съветник на Тръмп по време на кампанията му през 2016 г. и ще служи до януари 2024 г.


След като преди две години бившият вицепремиер и лидер на

След като преди две години бившият вицепремиер и лидер на ...

......... да има равностойна алтернатива и/или обезщетение. Припомняме, че при предишния опит на Симеонов за законови поправки по отношение на хазарта, не само засегнатите, по негови думи, се възпротивиха. Тогава и колегата му в правителството на Бойко Борисов - спортният министър Красен Кралев, не ги одобри - припомнете си в този материал!


Руският президент Владимир Путин подписа указ за назначаването на досегашния

Руският президент Владимир Путин подписа указ за назначаването на досегашния ...

......... малко руският парламент одобри Мишустин с 383 гласа "за" и 41 "въздържали се" - без нито един "против". Решението на Медведев бе последвано от предложение, отправено от Путин, той да стане заместник-председател на Съвета за сигурност - пост, създаден за целта. Назначението на досегашния премиер бе потвърдено в друг указ.


Бившия министър на околната среда Нено Димов остава в ареста.

Бившия министър на околната среда Нено Димов остава в ареста. ...

......... му от поста плюс заповед, с която той е възложил контрола по водите на заместника си Красимир Живков. Пред съда беше представен и документ, според който Ненов Димов е изпращал графиците за водоподаване от стратегическите язовири на трима свои колеги - министрите на енергетиката, на регионалното развитие и на земеделието.


Зам.-министрите на икономиката Лъчезар Борисов (вляво) и на финансите Маринела

Зам.-министрите на икономиката Лъчезар Борисов (вляво) и на финансите Маринела ...

......... рискове от "политически мотивирани решения, за сметка на стопанските резултати". Другите приоритетни теми според ОИСР трябва да са засилване изискванията за оповестяване (всички големи предприятия да прилагат международните счетоводни стандарти и изискванията за оповестяване на борсовите компании), укрепване на бордовете на дружествата и осигуряване на равнопоставени условия с частните компании.


Лидл България ще зарадва клиентите си с отстъпки до 50% на

Лидл България ще зарадва клиентите си с отстъпки до 50% на ...

......... среда и местните общности. Изключително важно за нас е да отговаряме на изискванията на нашите потребители. Изграждаме ползотворно сътрудничество с нашите партньори, като силен фокус поставяме върху регионалните продукти и работата с български доставчици и суровини. Затвърждаваме имиджа си на надежден и динамично развиващ се работодател", споделят още от Лидл.


Банките в България продадоха над 3 млрд. лв. лоши кредити

Банките в България продадоха над 3 млрд. лв. лоши кредити ...

......... тормоз, заплахи и дори посещения на място. В поведението на колекторските фирми се прилагат специални тактики. Използват се всякакви лостове. Сметките биват запорирани преди празнични или почивни дни, с цел да поставят потребителите в неудобна ситуация и да изкарат трудно празниците или да не могат да преживеят събота и неделя.


Пробно преброяване на населението и жилищния фонд ще проведе Националният

Пробно преброяване на населението и жилищния фонд ще проведе Националният ...

......... Република България през 2021 година.В отчета се посочва, че са постигнати съществени резултати, свързани с повишаване на качеството на статистическата информация и усъвършенстване на нейното разпространение, както и намаляване на натовареността на респондентите чрез въвеждане на електронни въпросници и разработване на уеббазирани приложения за статистически изследвания в различни статистически области.


Над 275 000 електронни винетки на стойност над 15 млн.

Над 275 000 електронни винетки на стойност над 15 млн. ...

......... В случай на неправилно декларирани данни се счита, че не е заплатена дължимата винетна такса за съответния автомобил. Корекции в системата не са възможни. Валидността на е-винетките, включително и на издадените чрез Агенцията за социално подпомагане, както и на тези на пререгистрирани автомобили, може да бъде проверена на сайта www.bgtoll.bg.


Германският финансов министър Олаф Шолц заяви, че операторите на предприятия

Германският финансов министър Олаф Шолц заяви, че операторите на предприятия ...

......... заради планираното спиране на производството на електроенергия с помощта на горивото. Правителството ще изплати на компаниите, работещи с електроцентрали, които ще бъдат затворени през това десетилетие, общо 4,35 милиарда евро (4,9 милиарда долара) "в рамките на 15 години след спирането", каза Шолц пред репортери в Берлин, като нарече сумата "достъпна".


Съветът на Организацията за икономическо сътрудничество (ОИСР) официално е приел

Съветът на Организацията за икономическо сътрудничество (ОИСР) официално е приел ...

......... информация за държавния портфейл, за изпълнение на политиката на държавата към предприятията, финансовата им стабилност и тяхна оценка спрямо корпоративните стандарти, възнаграждения и извършвани промени в ръководството на предприятията. "Публичност, прозрачност и координация - това са основните ни цели към предприятията", каза от своя страна зам.-министърът на финансите Лъчезар Борисов.


Семена, карти за фитнес, презервативи и календари за минали години

Семена, карти за фитнес, презервативи и календари за минали години ...

......... с 66,1 процента през 2017 г. и 55,17 процента през 2018 г. 15,3 процента са посочили, че не са сигурни дали ще имат бонус, а 40 процента, или два пъти повече от миналата година, заявяват, че няма да получат нищо. Парите са най-желаният бонус, следван от жилище, кола и акции.


Управлението на отпадъците се очертава като следващия голям проблем, след

Управлението на отпадъците се очертава като следващия голям проблем, след ...

......... риск за ефективното изпълнение на функциите на структурните звена", свързани с усвояването на пари за приоритетна ос "Отпадъци".Например – щатът на главна дирекция "Околна среда" към екоминистерството е 124 души, като в рамките на три годни (2015-2018 г.) са напуснали 81 души. Или две трети от екипа е бил подменен.


Вицепремиерът и ръководител на китайската делегация за търговско-икономическите преговори със

Вицепремиерът и ръководител на китайската делегация за търговско-икономическите преговори със ...

......... че МВФ е повишил прогнозата си за икономическия растеж на Китай през 2020 г. от 5,8 до 6 процента, Георгиева посочи, че Фондът, чиято основна мисия е да поддържа световната икономическа и финансова стабилност, както винаги досега ще продължи да дава политически препоръки, основани на факти, благоприятстващи световния икономически растеж.


Народното събрание избра Юлиан Ангелов от

Народното събрание избра Юлиан Ангелов от "Обединени патриоти" за председател ...

......... беше избран за министър на околната среда и водите. В същото време Ангелов беше освободен от парламентарната комисия по политиките за българите в чужбина. Народното събрание освободи досегашния екоминистър Нено Димов, който е в ареста, и гласува поста да заеме депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров, по-известен с прякора Ревизоро.


По коледните и новогодишните празници няма драстично увеличение на болничните.

По коледните и новогодишните празници няма драстично увеличение на болничните. ...

......... работодателите, които да прекъснат порочната практика на злоупотреби с болнични. По отношение на темата за личния асистент на хората с увреждания, Сачева каза, че в момента почти 13 000 души имат затруднения с ползването на услугата „Личен асистент“. Причината за това е заради прибързаното приемане на Закона за личната помощ.


"Автомагистрали" трябва да строи магистрала "Хемус", но засега процесът върви ...

......... строителен надзор. Явно обаче е и всестранно развито, защото има и договор за "Организиране и провеждане на фестивал "Тара-ра-бумбия" 2019" за над 83 хил. лв., сключен през май миналата година.Другите общини, които са се възползвали от законовата хипотеза, са Плевен, Русе, Сандански, Ловеч, Враца, но с едва по два-три договора.


Правителството създава ВиК Холдинг- София с капитал от 1 млрд.

Правителството създава ВиК Холдинг- София с капитал от 1 млрд. ...

......... холдинг ще бъдат всички ВиК дружества в страната с държавно участие. Структурата ще има надзорен и управителен съвет. Икономическият министър Емил Караниколов съобщи, че се готвят допълнителни мерки за справяне с водната криза. Той изрази подкрепа и смята, че създаването на новия холдинг е крачка в решаването на водната криза.


Пощенска банка получи специалната награда за

Пощенска банка получи специалната награда за "Устойчив бизнес растеж 2018" ...

......... 525 000 агентски локации в над 200 държави и територии. Услугите, предлагани от Пощенска банка и Western Union, са парични преводи от чужбина към  България, парични преводи от България към чужбина и парични преводи в страната. Повече информация за услугите на Western Union може да намерите на интернет страницата на Пощенска банка.


Очаква се то да облекчи частично напрегнатите търговски отношения между

Очаква се то да облекчи частично напрегнатите търговски отношения между ...

......... и вицепремиера на Китай - Лю Хъ. Според заложеното в пакта, в следващите 2 години Китай се ангажира да увеличи вноса на американски стоки с 200 милиарда, в сравнение с нивата от 2017 година. В замяна на това САЩ са се съгласили да намалят митата на определени китайски стоки.© БГНЕС


Пощенска банка получи специалната награда за „Устойчив бизнес растеж 2018“

Пощенска банка получи специалната награда за „Устойчив бизнес растеж 2018“ ...

......... да улесним клиентите си, като им осигуряваме достъп до глобалната мрежа на Western Union от все повече локации. Тепърва ще продължим да работим в тази посока чрез още по-широката клонова мрежа, която Пощенска банка вече управлява след успешното обединение с Банка Пиреос България“, коментираха от Пощенска банка по повод отличието.


Парламентът прие на първо четене промени в спорния закон за

Парламентът прие на първо четене промени в спорния закон за ...

......... или са против присъствието на дребен, среден бизнес в този бранш, което е гарантирано от сега внесените промени в Закона. Някакво шизофренно поведение, от което не става ясно кое подкрепяте. Или важното е от тази трибуна да се отправят упреци и да се търси мотивация за неподкрепяне“, допълни още Симеонов.


Правителството създава ВиК Холдинг - София с капитал от 1

Правителството създава ВиК Холдинг - София с капитал от 1 ...

......... горене у нас, нареди още премиерът Бойко Борисов "На първо място ни е питейната вода, на второ производството на ток. Да, много е важно за енергетиката, защото водната енергия е най-изгодна, но не може за сметка на питейната вода", категоричен беше Борисов като се обърна към енергийния министър Теменужка Петкова.


Цените на двата основни сорта петрол днес се повишават след

Цените на двата основни сорта петрол днес се повишават след ...

......... долара за барел. Фючърсът за петрола сорт WTI за февруари на NYMEX поскъпва с 0,45 долара или 0,78 % - до 58,26 долара за барел. При затварянето на предишната сесия, цената на договора бе 57,81 долара за барел, спадайки с 0,42 долара или 0,72 % в сравнение с предишната сесия.


Апелативният спецсъд ще реши днес дали да остави за постоянно

Апелативният спецсъд ще реши днес дали да остави за постоянно ...

......... с подадена, но неприета от парламента оставка. На лостовете, които постът му дава,  акцентира и наблюдаващият прокурор Ангел Кънев. "Към момента е налице опасност да извърши друго престъпление с оглед високата степен на обществена опасност - на него самия като длъжностно лице, и на деянието, което е извършил", посочи той.


Правителството ще проведе днес редовното си заседание. Традиционно то се

Правителството ще проведе днес редовното си заседание. Традиционно то се ...

......... Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е внесъл предложение за създаване на Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания в Бургас. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова е внесла предложение за решения, свързани с концесията за добив на подземни богатства в землищата в две села на Ямболска област.


Може ли най-бедната държава в ЕС да се откаже от

Може ли най-бедната държава в ЕС да се откаже от ...

......... автомобила по АМ "Тракия" между София и Пловдив). ЕК смята и, че България не е защитила в достатъчна степен необходимостта през Кресна да минава магистрала, както и че тя ще има много завои заради естеството на терена, което ще доведе до повишена опасност от катастрофи. Повече подробности вижте в този материал!


Mежду 10 и 25% от продадените електроуреди не съответстват на

Mежду 10 и 25% от продадените електроуреди не съответстват на ...

......... 3 жалби от граждани. Две жалби са за циркулационни помпи свързани с несъответствия по екопроектиране, а третата - за прахосмукачка. Проверени са пет модела помпи и един модел прахосмукачка. Издадени са 4 заповеди за спиране на разпространението на циркулационни помпи. За прахосмукачката беше установено, че отговаря на изискванията за екопроектиране.


Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европа трябва да засили

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европа трябва да засили ...

......... си с Китай и решението си да не изключва Huawei от 5G мрежи. Тя призова да не се счита Китай като заплаха, просто защото е икономически успешен. "Както беше и в Германия, възходът на Китай до голяма степен се основава на упорит труд, креативност и технически умения.", убеден е канцлерът


Най-малко 15% от портфейла на държавната Българска банка за развитие

Най-малко 15% от портфейла на държавната Българска банка за развитие ...

......... сферата на малките и средни предприятия. Тук е много интересна ролята на европейските банки за развитие, които знаем какви са приоритетите и амбициите на европейските органи чрез европейската инвестиционна банка. Европейската инвестиционна банка е обявила, че ще отдели 1 трилион евро като инвестиционен портфейл за инвестиции, насочени в зелената политика.


На този етап България няма да финансира този изключително важен

На този етап България няма да финансира този изключително важен ...

......... не изтърве европейските средства от този програмен период, от АПИ ще предложат на Брюксел други инфраструктурни проекти, които в момента България изгражда. Оттегляме искането за еврофинансиране на АМ „Струма“ през Кресненското дефилеБългария оттегля апликационната форма за АМ „Струма“ през Кресненското дефиле, но не се отказва от проекта, съобщиха от АПИ.


Ханс Кристиансен и Арийет Идризи от Секретариата към Работна група

Ханс Кристиансен и Арийет Идризи от Секретариата към Работна група ...

......... рамката за управление на държавните предприятия в съответствие с добрите международни практики“. Проектът беше стартиран през август 2018 г. от Министерството на финансите и Министерството на икономиката, като част от ангажиментите, които България пое във връзка с намеренията  на страната ни да се присъедини към ERM II и Банковия съюз.


„Отдаваме важно значение на привличането на инвестиции в българската икономика.

„Отдаваме важно значение на привличането на инвестиции в българската икономика. ...

......... растеж е пряко свързан и с развитието на инфраструктурата в България. „Страната ни има подготвени редица проекти, които дават възможност за партньорства и сътрудничество, както и за предложения за иновативни финансови модели на финансиране, неизискващи държавни гаранции“, подчерта Марияна Николова. Домакините отправиха покана към България да стане член на банката.