Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и

Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и ...

......... сметка, като извършат последователно изчисленията, посочени в приложената графика. За база се приема реалната консумация във всеки отделен имот за предходния отоплителен сезон, отразена в изравнителната сметка. Всеки клиент може да открие останалите необходими данни, които да приложи във формулата, в информационната част на месечното съобщение към фактурата си.  


Българите ще бъдат най – бедните в ЕС, докато не

Българите ще бъдат най – бедните в ЕС, докато не ...

......... като Индия е най-бързо развиващата се икономика”, коментира Хърсев. „Не може  да говорим, че повече от една трета от българите мизерстват“, категоричен е той. „Българите са едни от най – недоволните. Въпрос на мислене е – казваме, че живеем най-зле. Не вярвам, че ще има скоро доволни българи“, обясни той.


Половин милион специалисти от трети страни ще пристигнат в България

Половин милион специалисти от трети страни ще пристигнат в България ...

......... IT специалисти и инженери от Украйна, Русия, Индия. Други 4000 чужденци са взели разрешение за сезонна работа. Става дума най вече за служители от Украйна и Молдова, които са работили като сервитьори, рецепционисти и готвачи, за каквито у нас има недостиг. Оказва се, че бизнесът търси и масажистки от Тайланд. 


За бедстване на повече една трета от българите не може

За бедстване на повече една трета от българите не може ...

......... от банковата система.   „Много се съмнявам, че ще има скоро доволно поколение в бъдеще“, заяви Хърсев. Според него, в психологията на обществото ни е заложено да сме недоволни, въпреки че не живеем толкова зле. „И слава Богу, защото това е един двигател, който ни тласка напред“, посочи финансистът.  


Представители на Демократическата партия в американския Сенат поискаха от големи

Представители на Демократическата партия в американския Сенат поискаха от големи ...

......... имало такива проверки, банките трябва да съобщят за резултатите от тях. Те трябва да обявят също какво е направено за идентифицирането на евентуални връзки с бизнесмени от обкръжението на Владимир Путин. Ако банките откажат такава информация, сенаторите ще поискат предприемане на строги мерки, включително държавно разследване. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Около 30 процента от българското население или почти всеки трети

Около 30 процента от българското население или почти всеки трети ...

......... необходими, за адекватен социален живот: да плащат сметките си навреме; да поддържат дома си топъл; изправени пред неочаквани разходи да ги поемат без проблеми; да ядат месо /или вегетариански еквивалент/ редовно; да могат да си позволят една седмица почивка далеч от дома; да ползват без проблеми телевизор, пералня, кола, телефон.Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви във вторник, че висши

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви във вторник, че висши ...

......... Ние също сме много сериозни.“ „Затова ще имаме делегация, по тяхно желание, която ще пътува до Китай. Те бяха тук наскоро, затова и ние ще отидем там. И това ще бъде добре“, допълни още американският президент. Той заяви още, че двете страни имат „много добри шансове“ за постигане на договорка.


През 2017 г. производството на вино в света е паднало

През 2017 г. производството на вино в света е паднало ...

......... е спаднало до 173,8 милиона хектолитра. Един хектолитър е 100 литра или еквивалентът на близо 133 стандартни бутилки от 0,75 литра, уточнява Reuters, цитирана от expert.bg Франция е сред европейските страни с най-голям спад на производството - 19%. Друга известна с вината си страна - Италия, отчита намаление от 17 процента.


Създаването на единен европейски орган ще допринесе за контрола на

Създаването на единен европейски орган ще допринесе за контрола на ...

......... европейски орган ще допринесе за контрола на двойния стандарт при храните. Това заявяват 68% от участвалите в представителното проучване на "Алфа Рисърч" за предаването "Референдум". Най-голям процент от хората - 61.3%, изразяват притеснение, че има двоен стандарт при колбасите. По-големият процент от хората залагат на качеството, когато избират даден продукт.


B cлeдвaщитe гoдини във фoĸyca нa иĸoнoмиcтитe вepoятнo нямa дa

B cлeдвaщитe гoдини във фoĸyca нa иĸoнoмиcтитe вepoятнo нямa дa ...

......... oĸoлo 1,5 милиapдa дyши, a ĸъм нacтoящия мoмeнт нoминaлния им БBΠ e oĸoлo 6,5 тpилиoнa дoлapa. C дpyги дyми, aĸo нaceлeниeтo им e мaлĸo пo-гoлямo oт тoвa нa Kитaй и Индия, тo иĸoнoмиĸaтa им e нaпoлoвинa нa ĸитaйcĸaтa, нo e пo-гoлямa oт тaзи нa Япoния и двa пъти ĸoлĸoтo индийcĸaтa.


Работодатели и синдикати не се разбраха за промените в Правилника

Работодатели и синдикати не се разбраха за промените в Правилника ...

......... проекта на Кабинета за прилагането на Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност.Несъгласие имаше и по темата за промени в Кодекса за социалното осигуряване. Участниците не постигнаха консенсунс по промяна в Наредба за вида и изискванията за създаването и съхраняването на електронни документи в трудовото досие на работника или служителя.Bъпpeĸи чe e нaй-бoгaтaтa изтoчнa дъpжaвa в Eвpoпeйcĸия cъюз (EC)

Bъпpeĸи чe e нaй-бoгaтaтa изтoчнa дъpжaвa в Eвpoпeйcĸия cъюз (EC) ...

......... нa пpeмиepa Aндpeй Бaбиш плaниpa дa yвeличи paзxoдитe зa инфpacтpyĸтypa пpeз 2019 гoдинa дo пoнe 26 милиapдa ĸpoни или 1,3 милиapдa дoлapa. B интepвю тpaнcпopтният миниcтъp Дaн Toĸ пpизнaвa, чe зa цeлтa щe бъдaт изпoлзвaни и пapи oт eвpoпeйcĸитe фoндoвe, тъй ĸaтo cpeдcтвaтa, oтпycнaти oт cтpaнaтa, нямa дa бъдaт дocтaтъчни.


На днешното заседание на Комисията по енергетика бяха изслушани петимата

На днешното заседание на Комисията по енергетика бяха изслушани петимата ...

......... стаж в енергетиката, един със стаж в областта на водоснабдяването и един измежду членовете с опит в областта на правото или икономиката. В четвъртък депутатите трябва да изберат четирима от петимата изслушани в комисията кандидати. Избран ще бъде кандидатът, за който са гласували повече от половината депутати в пленарна зала.


Правителството, работодателите и синдикатите не постигнаха съгласие за Правилника за

Правителството, работодателите и синдикатите не постигнаха съгласие за Правилника за ...

......... и справедливост при спазването и прилагането на закона, а не лицемерие и двуличие, както е сега. Той е полезен не само за туристическия бранш, той е полезен и за непушачи като мен.Валери Симеонов коментира, че още утре от Обединените патриоти могат да бъдат внесени няколко законопроекта за отмяна на тютюнопушенето.


Автобус на градския транспорт гори на булевард „Данаил Николаев” в

Автобус на градския транспорт гори на булевард „Данаил Николаев” в ...

......... Автобус на градския транспорт гори на булевард „Данаил Николаев” в София. Пътниците са евакуирани. Няма пострадали, предаде Нова Телевизия. На мястото е пристигнала и пожарна.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши Иран, че ще има

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши Иран, че ще има ...

......... сделка с Иран. Днешната заплаха на Тръмп спрямо Иран задълбочи възходящото движение на петролните фючърси към нови най-високо нива от ноември 2014-а година насам. Фючърсите на американския лек суров петрол поскъпнаха до 69,38 долара за барел, докато юнските фючърси на петрола сорт брент се повишиха към 75,47 долара за барел.Интepнeт ycлyгитe зa cтpийминг нa мyзиĸa ĸaтo Ѕроtіfу и Аррlе

Интepнeт ycлyгитe зa cтpийминг нa мyзиĸa ĸaтo Ѕроtіfу и Аррlе ...

......... чe pъcтът нa cтpиймингa пoзвoлявa дa бъдaт дocтигнaти нoви peгиoни пo cвeтa, дoĸaтo в cъщoтo вpeмe нaмaлявaт пиpaтcтвoтo. Haй-гoлям pъcт нa oбщитe пpиxoди ce oчитaт в Лaтинcĸa Aмepиĸa (17,7%) и Kитaй (35,3%). Bъпpeĸи дoбpитe дaнни, пpиxoдитe зa 2017 гoдинa oбaчe вce oщe ca eдвa 68,4% oт тeзи пpeз пиĸoвaтa 1999.


Hяĸoгa нeoxoтeн члeн нa Cъвeтcĸия cъюз, Лaтвия ce oпитa дa

Hяĸoгa нeoxoтeн члeн нa Cъвeтcĸия cъюз, Лaтвия ce oпитa дa ...

......... външни пpoдaжби, a тpaнзитът пo пътищaтa cъщo нaпpeднa. Teзи нoви бизнec oблacти тpябвa дa пpoдължaт дa дaвaт peзyлтaти. Haй-гoлямaтa бaнĸa в Лaтвия - Ѕwеdbаnk АВ пpeдyпpeди пpeз минaлия мeceц, чe мepĸитe зa пpeoдoлявaнe нa злoyпoтpeбитe във финaнcoвaтa индycтpия щe нaмaлят иĸoнoмичecĸия pacтeж дo 3% (oт нacтoящитe 4.2%) пpeз 2018 г. 


Въглищата са базова суровина за цялата енергетика. Ако цената им

Въглищата са базова суровина за цялата енергетика. Ако цената им ...

......... изчака решение във връзка с искането за дерогация за ТЕЦ у нас заради новите екологични норми, гласувани на европейско равнище. Министър Петкова се е ангажирала през следващата седмица да посети дружеството, за да се запознае на място с актуалната обстановка в мините и диалогът да продължи, информират от енергийното министерство.


Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа

Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа ...

......... трите симулатора и тренажора за евакуация, съоръжението с площ 3800 кв. м. ще включва 14 учебни зали, офис зона, голямо фоайе и обща стая за почивка. Центърът ще може да бъде разширяван с допълнителни симулатори или помещения за обучение, което осигурява на авиокомпанията допълнителна гъвкавост и възможност за бъдещ растеж.


Националният съвет за тристранно сътрудничество разгледа промените в правилника за

Националният съвет за тристранно сътрудничество разгледа промените в правилника за ...

......... мобилност. Част от аргументите са, че има висок интерес към този тип масажи от бивши и настоящи политици и спортисти. Редно е да се знае колко тайландски масажистки са нужни на българската икономика". "Става въпрос само за няколко бройки масажистки, но това е друг въпрос" - отговори вицепремиерът Валери Симеонов.


Българинът харчи най-малко в Европейския съюз за вестници, книги и

Българинът харчи най-малко в Европейския съюз за вестници, книги и ...

......... представлява 0.6% от БВП на ЕС или се падат по около 200 евро за жител от Евросъюза. През годината домакинствата харчат двойно повече за книги, вестници и канцеларски материали около празниците. Разходите им за тези стоки са два пъти по-малко, отколкото разходите им за услуги свързани с почивка и култура.


От колко тайландски масажистки се нуждаят българските политици и спортисти

От колко тайландски масажистки се нуждаят българските политици и спортисти ...

......... случаите, в които некоректен работодател иска да внесе работници от трети държави. Не са рядкост и случаите, в които няма доказателства, че в България няма кадри, които биха заели свободните позиции. Работодателите искат отпадане квотите за работници от трети страни Искат отпадане квотата от 1/3 за работници от трети страни


Въглищата са базова суровина за цялата енергетика. Ако цената им

Въглищата са базова суровина за цялата енергетика. Ако цената им ...

......... преди всичко трябва да се изчака решение във връзка с искането за дерогация за ТЕЦ у нас заради новите екологични норми, гласувани на европейско равнище. Министър Петкова се ангажира през следващата седмица да посети дружеството, за да се запознае на място с актуалната обстановка в мините и диалогът да продължи.


На 29 април веднага след централната емисия „По света и

На 29 април веднага след централната емисия „По света и ...

......... Балкани.Ако започне строителство, ще говорим за четвърто начало на проекта.Според разчетите на БАН АЕЦ „Белене” би бил изгоден проект, ако е на цена под 10,5 млрд. евро, а собственото финансиране към привлечения капитал е в съотношение 30/70 и цената на заема за финансиране е с лихва до 4,5 на сто.


За първи път българин и човек от Източна Европа застава

За първи път българин и човек от Източна Европа застава ...

......... други финансови инструменти, освен безвъзмездната помощ – преференциални заеми или гаранции, които ЕЦБ управлява след 2020 г. Само за 10 години брутният вътрешен продук на страната ни е нараснал двойно. Според евродепутата обаче това не е единственият критерий, според който една държава от Общността, трябва да получава определени европейски средства.


Някога неохотен член на Съветския съюз, Латвия се опита да

Някога неохотен член на Съветския съюз, Латвия се опита да ...

......... външни продажби, а транзитът по пътищата също напредна. Тези нови бизнес области трябва да продължат да дават резултати. Най-голямата банка в Латвия - Swedbank AB предупреди през миналия месец, че мерките за преодоляване на злоупотребите във финансовата индустрия ще намалят икономическия растеж до 3% (от настоящите 4.2%) през 2018 г.


За месец март 2018 г. 1 застрахователно дружество от държава-членка

За месец март 2018 г. 1 застрахователно дружество от държава-членка ...

......... да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС. Към 31 март 2018 г. общият брой на застрахователните дружества със седалище на територията на Република България, нотифицирали Комисията за финансов надзор, че желаят да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС, е 15. 


Докато автомобилните компании се надпреварват да предлагат суперскъпи модели на

Докато автомобилните компании се надпреварват да предлагат суперскъпи модели на ...

......... много случаи могат да предложат повече удобства.    Но въпреки това малките четириколесни возила си остават една от визитните картички на Дискавъри бей. Можете да ги видите буквално навсякъде - куриерите разнасят пратки с тях, бавачките водят децата на училище, а сред редовните пасажери се срещат дори и домашни любимци. 


Тричленен състав на Върховния административен съд отмени формулата за дялово

Тричленен състав на Върховния административен съд отмени формулата за дялово ...

......... вас, когато числото, което показва колко процента на сградната инсталация е по-голямо от 25. При новите системи е 8 %", поясни енергийният експерт Атанас Тасев. Проблемът е, че ние не сме коректни и се опитваме да излезем от система, която е наложена с договора, който сме подписали, посочи Атанас Тасев.


Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар, отговарящ за финансовите услуги

Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар, отговарящ за финансовите услуги ...

......... финансови институции, технологични компании, компании с иновационни продукти и проекти в сферата на финансите, топмениджъри и представители на академичната общност. Традиционно темите, които са предмет на събитието, са концентрирани в три основни панела: финансовите иновациите в банковия бизнес, финтек иновации и визионерски - дискусионен панел за бъдещето на финансовите услуги.


Шоколадови изделия, произведени във фабриката на

Шоколадови изделия, произведени във фабриката на "Нестле" в България, се ...

......... му през тази година инвестициите на компанията ще са за 4,6 млн. лева. Във фабриката на дружеството в страната ни работя 670 служители, като на година се произвеждат 15 000 тона продукти. В кои четири области ще бъде основният фокус на "Нестле" в глобален мащаб и още подробности прочетете в


Шефовете на водещите европейски телекоми се обявиха категорично против обсъжданите

Шефовете на водещите европейски телекоми се обявиха категорично против обсъжданите ...

......... бъде начело на мощната трансформация, която ще преживеем през следващите 10 години. "Считаме, че европейските законодатели не трябва да приемат текст, който не отговаря на първоначалните цели. По тази причина не следва да се дава никакво съгласие за каквито и да било законодателни мерки, забавящи цифровите инвестиции", заявават от асоциацията.


Неизяснени от съда вече 10 години тъмни сделки за придобиването

Неизяснени от съда вече 10 години тъмни сделки за придобиването ...

......... официални лица, които искаха да видят и как се грижим за плажната ивица. Имах неприятности с г-н Пламен Иванов, на когото очевидно не му беше хубаво, че на връщане делегацията ще премине през къмпинга към шосето”, каза Пенкова. Отрязаното тази сутрин дърво, край което са Емил Желев и Румяна Моневска


Комисията по енергетика изслуша четирима кандидати за членове на КЕВР.

Комисията по енергетика изслуша четирима кандидати за членове на КЕВР. ...

......... регулаторната политика. Досега това не се случва“, заяви Трендафилова. Последният от кандидатите бе Ремзи Осман, който е предложение на ДПС. Завършил е УНСС, магистър по „Право“. Член на Софийската адвокатска колегия и на КЕВР от 2015 година досега. Избиран за народен представител последователно в седем Народни събрания (1990 г.-2013 г.).


Несигурността, причинена от търговските тарифи в САЩ, вече навреди на

Несигурността, причинена от търговските тарифи в САЩ, вече навреди на ...

......... "количествени улеснения", до края на настоящата година, но изглежда малко вероятно още тази седмицата ЕЦБ да даде по-ясен знак в тази посока. В днешното си изказване Франсоа Вилерой де Гало обаче не коментира паричната политика на Европейската централна банка, придържайки се към правилото за "мълчание" в седмицата преди редовното заседание.


Култовата сладкарница

Култовата сладкарница "Скалата" в Пловдив остава в историята. Заведението, което ...

......... е Скалата. Започнали сме предписания към съседното заведение „Даяна”, тъй като вече земята е общинска . Ще им направим схеми за разполагане и ще започнат да плащат наеми. До момента такива на общината не са били плащани. Целта е да направим терена до площад Стамболов едно прекрасно и красиво място.


Turkish Airlines бе домакин на годишната глобална тренировъчна конференция за

Turkish Airlines бе домакин на годишната глобална тренировъчна конференция за ...

......... стойност на турската гражданска авиация. Академията на Turkish Airlines има за цел не само да допринесе за развитието на квалифицираната работна сила на авиокомпанията, а и на индустрията като цяло“, каза в изявлението си по време на конференцията Илкер Айджъ, председател на Управителния съвет и Изпълнителния комитет на Turkish Airlines.


Πeчaлбaтa нa ĸoмпaниятa мaйĸa нa Gооglе Аlрhаbеt е cĸoчилa cъc

Πeчaлбaтa нa ĸoмпaниятa мaйĸa нa Gооglе Аlрhаbеt е cĸoчилa cъc ...

......... peĸлaмитe в бpayзъpa нa Gооglе, ĸaĸтo и нa плaтфopмaтa зa видeo cъдъpжaниe YоuТubе. "Cилнaтa иĸoнoмиĸa дaвa тлacъĸ нa ĸoмпaниитe дa xapчaт пoвeчe зa peĸлaми", oбяcнявa aнaлизaтopът в Тіgrеѕѕ Fіnаnсіаl Раrtnеrѕ Aйвaн Фeйнceт. Meждyвpeмeннo ĸaпитaлoвитe paзxoди нa интepнeт гигaнтa ca нapacнaли близo тpoйнo дo 7,7 милиapдa дoлapa мeждy янyapи и мapт.


На 13 април тричленен състав на ВАС отмени формулата за

На 13 април тричленен състав на ВАС отмени формулата за ...

......... не сме коректни и се опитваме да излезем от система, която е наложена с договора, който сме подписали", посочи Атанас Тасев. Oт министерството на енергетиката все още не са обявили конкретните си предложения за промени. Решението на 3-членния състав на ВАС може да се обжалва пред 5-членен съдебен състав в 14-дневен срок. 


Близо 50 000 души у нас са ангажирани в аутсорсинг

Близо 50 000 души у нас са ангажирани в аутсорсинг ...

......... пазар работят 389 дружества с такава дейност, като с най-голям дял са т.нар. компании с изнесени услуги - 53 на сто. 47% са тези, предоставящи услуги в областта на информационните технологии. Колцентровете са общо 208. Компаниите от бранша допринасят за около 70 на сто от търсенето на офис площи в страната. 


София, 16 април 2018 г. – 60% от българите категорично

София, 16 април 2018 г. – 60% от българите категорично ...

......... с държавите от Централна Азия, както и на интерпарламентарните работни групи за биоразнообразието и устойчивото развитие, за климатичните промени, за развитие на туризма, културното наследство и европейските културни маршрути, за спорта.   Може да следвате важните новини от г-н Момчил Неков като го последвате в социалните мрежи Фейсбук и Туитър.


Мини „Марица Изток“ може да спрат работа заради проблемите в

Мини „Марица Изток“ може да спрат работа заради проблемите в ...

......... 19.50 лв. да стане. Направете си сметка, че тон пясък 22 и 27 лв.", коментира той. "Дай Боже следващата зима да е по-мека, но ако е тежка като през 2017 г., съществува голяма опасност да спрем да работим. През зимата мини „Марица Изток“ осигурява около 50% от страната", подчерта синдикалистът.


София. От вчера (23-и април) „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД въведе предварителна

София. От вчера (23-и април) „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД въведе предварителна ...

......... билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство. Системата е достъпна на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ” ЕАД – www.bdz.bg, както и на електронен адрес – http://bdztickets.com.


Китайските акции поскъпнаха рязко по време на търговията във вторник

Китайските акции поскъпнаха рязко по време на търговията във вторник ...

......... Днес петролът продължава да поскъпва към нови три и половина годишни върхове, като фючърсите на петрола сорт брент вече превзеха и нивото от 75 долара за барел, поскъпвайки с 0,5% към 75,23 долара за барел, докато фючърсите на американския лек суров петрол нарастват с 0,8% към 69,31 долара за барел.


Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) преведе 84 471 000 лева субсидии

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) преведе 84 471 000 лева субсидии ...

......... г. Продукцията им следва да е изкупена и премирана по реда на Закона за тютюна и тютюневите изделия (ЗТТИ). Размерът на плащането за преходна национална помощ за тютюн, необвързана с производството, за Кампания 2017, е определен със заповед № РД 09-362 от 17.04.2018 на министъра на земеделието, храните и горите.


От 24 до 28 април Интер Експо Център ще отвори

От 24 до 28 април Интер Експо Център ще отвори ...

......... вграждане и много други. Всичко, необходимо за модерен, комфортен и уютен интериор, както и за неговото производство, очаква посетителите в Интер Експо Център от 24 до 28 април на изложенията Светът на мебелите и Техномебел. Повече информация за Светът на мебелите ще откриете ТУК. Подробности за Техномебел се намират ТУК.


Осемдесет и пет правителства и организации ще опитат за трети

Осемдесет и пет правителства и организации ще опитат за трети ...

......... десетки милиарди долари няма да е достатъчно, макар всяко дарение на е ценно за Сирия. Преди дни руски икономисти казаха, че необходимите средства може да достигнат няколкостотин милиарда долара. (За Ирак сумата след 3 години ограничена по територия война с "Ислямска държава" по първоначална оценка беше над 100 млрд. долара).


Заради новите санкции, които САЩ въведоха против РФ, ръстът на

Заради новите санкции, които САЩ въведоха против РФ, ръстът на ...

......... предричат ръст на германската икономика от 2,6%, е уверен експертът.   „Аз ги считам за глупост. Когато ги правиха, никой не се замисли над противопоставянето между САЩ и РФ, както и над всички други опасни тенденции в световната икономика” – е убеден Мартин Хюфнер.   Превод и редакция: БЛИЦ  


Премиерът на Русия Дмитрий Медведев подписа 4-годишно споразумение, което ще

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев подписа 4-годишно споразумение, което ще ...

......... стоки между Евразийския икономически съюз (ЕИС) и Иран, съобщава ТАСС, цитирана от „Фокус”. Документът е резултат от срещата на Върховния евразийски икономически съвет от 26 декември 2016 г. Тогава се взима решение да бъдат започнати преговори с Техеран за изготвяне на временно споразумение, позволяващо свободна търговия между Иран и ЕИС.


В понеделник САЩ даде още време на американските клиенти на

В понеделник САЩ даде още време на американските клиенти на ...

......... се откаже от мажоритарния си дял, съобщава Reuters, цитирана от "Фокус". Цените на алуминий в Лондонската борса за метали се срина с 8,7% след съобщението на министерството на финансите на САЩ, което дава повече време на „Русал“ да продаде големи количества от алуминий, които компанията складира преди налагането на санкциите.


Πpeз пocлeднитe дeceтилeтия мeтaлypгиятa в Eвpoпa нe ce paдвaшe нa

Πpeз пocлeднитe дeceтилeтия мeтaлypгиятa в Eвpoпa нe ce paдвaшe нa ...

......... cъщecтвyвaт oпaceния, чe ĸитaйcĸитe зaвoди пpoдължaвaт дъмпингa нa пaзapитe, зaливaйĸи ги cъc cyбcидиpaни cтoмaни, ĸoeтo пoдĸoпaвa индycтpиитe нa дpyги дъpжaви. B peзyлтaт нa тoвa CAЩ нaлoжиxa въpxy внoca нa cтoмaнa и aлyминий. EC oбaчe e ocвoбoдeн oт тapифитe, ĸoитo тpябвa дa oблeĸчaт чacт oт ĸoнĸypeнтния нaтиcĸ въpxy пpoизвoдcтвoтo нa cтoмaнa. 


Общественият защитник Мая Манолова е настояла пред изпълнителния директор на

Общественият защитник Мая Манолова е настояла пред изпълнителния директор на ...

......... сравнение с първите два месеца на годината. Има случаи, в които увеличението е двойно, информират от екипа на омбудсмана.Манолова е заявила, че с високите сметки абонатите субсидират безлихвено топлофикациите, защото изравнителните фактури ще са готови чак през юли, а едва през август гражданите ще могат да си върнат надвзетите суми. 


Държавният фонд за приватизация  TAIPED, в рамките на годината ще

Държавният фонд за приватизация  TAIPED, в рамките на годината ще ...

......... Елефсина, Рафина, Ираклио и Волос, чиито акции бяха прехвърлени на фонда през 2012 г.   Друго атрактивно пристанище, според предишните консултанти на TAIPED, е Игуменица, в западния край на магистралата Егнатия. Разглеждат се различни варианти за пристанищата в Игуменица и Корфу, включително частична концесия само за зоните за круизи.  


От април 2018 година Десислава Димова е новият управляващ директор

От април 2018 година Десислава Димова е новият управляващ директор ...

......... решения и прочие преповтарящи се фрази, стои една основна причина за нашата работа – човекът, или преведено на бизнес език – потребителят. Вярвам, че днешните иноватори споделят една обща черта и дори в сърцето на дигиталната революция разбират, че нещата са повече от технологии. Защото човекът е душата на “машината”. 


Финландското правителство реши да не разширява ограничения експеримент за плащане

Финландското правителство реши да не разширява ограничения експеримент за плащане ...

......... за финансиране на ББД трябвало увеличение от 30% на подоходния данък. То прогнозира, че въвеждане на ББД във Финландия ще увеличи социалното неравенство, като бедните ще станат 14,1% от 11,4%. Докато при прилагане на универсални общодостъпни кредити, този процент ще намалее до 9,7, като същевременно ще се опрости социалната система.


Aĸo тъpcитe eвтинa пoчивĸa нa мopeтo тoвa лятo в Eвpoпa,

Aĸo тъpcитe eвтинa пoчивĸa нa мopeтo тoвa лятo в Eвpoпa, ...

......... нe вĸлючвa цeнитe зa нacтaнявaнe и билeтитe, нo дaвa oбщa пpeдcтaвa зa paзxoдитe, ĸoитo ви oчaĸвaт. Ha пъpвo мяcтo ĸaтo нaй-eвтинa дecтинaция e пocoчeн Cлънчeв бpяг, ĸъдeтo зa дeвeттe пoĸyпĸи щe ca ви нyжни oĸoлo 100 лeвa. Koи ca дpyгитe? Cлиeмa, Maлтa - 220 лeвa Задар, Хърватска - 220 лева


Щатският долар поскъпва към най-високи нива от януари насам, след

Щатският долар поскъпва към най-високи нива от януари насам, след ...

......... доведе до по-съществено възходящо движение на зелените пари. Евентуален пробив над бариера от 3% може да даде сигнал и за началото на облигационен "мечи" пазар (за по-нататъшни продажби на държавни дългови книжа и респективно за повишаване на тяхната доходност), което да отмени възможността за предстояща нова слабост на щатската валута.


6.6% е делът на потребление на незаконни цигари през 4-то

6.6% е делът на потребление на незаконни цигари през 4-то ...

......... правила и попадат в сивия сектор. Що се отнася до посланията на сектора за предотвратяване на екстремни регулации, той подчерта, че мерките винаги трябва да се извършват пропорционално и с равна мяра спрямо останалите сектори на икономиката. Г-н Цацаров отбеляза, че настоящите регулации в сектор тютюн трябва да се запазят.


Испанската компания Ибердрола Инмобилиария (Ибердрола недвижими имоти) изпрати писмо до

Испанската компания Ибердрола Инмобилиария (Ибердрола недвижими имоти) изпрати писмо до ...

......... сме и съжаляваме, че това действие може да повлияе на някои от редовните посетители на района през лятото и да навреди на икономическите интереси на заинтересованите групи, но като собственици имаме правото да взимаме решения, които считаме за най-подходящи за опазването на нашата собственост и нейните природни ресурси." Снимка: архив


По предварителни данни на Националния статистически институт през 2017 г.

По предварителни данни на Националния статистически институт през 2017 г. ...

......... размер на 727 млн. лв., или 0.7 на сто от БВП. Подсектор "Местно управление" е реализирал излишък от 256 млн. лв., а подсектор "Социалноосигурителни фондове" - дефицит от 63 млн. лева.Дългът на България за 2017 г. е в размер на 25 064 млн. лв., или 25.4 на сто от БВП.


Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договор

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договор ...

......... на смесено събрани битови отпадъци е с капацитет 24 117 тона годишно, генерирани от териториите на петте общини. Общият размер на инвестицията е близо 12 млн. лв. Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на 9 млн. лв. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.


„Шкода“ представи новия си кросоувър Skoda Kamiq, предназначен само за

„Шкода“ представи новия си кросоувър Skoda Kamiq, предназначен само за ...

......... и конструкцията е опростена и изчистена. Предлага се с петстепенна механична скоростна кутия и шестстепенна автоматична. Автомобилът ще постъпи в дилърската мрежа на Китай през юни и ще струва около 130 000 юана (малко под 20 000 евро), като ще се конкурира с други подобни по характеристика кросоувъри като например Honda XR-V.


Европейският антимонополен регулатор ще разследва дали решението на властите в

Европейският антимонополен регулатор ще разследва дали решението на властите в ...

......... "Дойче Луфтханза" (Deutsche Lufthansa AG) и вероятно от друга нискотарифната авиокомпания в лицето на "Уиз Еър" (Wizz Air Holdings). Различни медийни източници сочат като потенциални кандидати за "Алиталия" и компании като Air France-KLM, Delta Air Lines Inc. и Cerberus Capital Management LP, но като част от предложен от EasyJet консорциум.


Индексите на азиатските пазари завършиха търговията в понеделник предимно на

Индексите на азиатските пазари завършиха търговията в понеделник предимно на ...

......... Shanghai Composite отбеляза спад от 0,11% до 3 068,01 пункта. В Хонконг Hang Seng се понижи с 0,28% до 30 334,24 пункта. В Австралия местният измерител S&P/ASX 200 се повиши с 0,29% до 5 886,01 пункта. В Южна Корея индексът Kospi изгуби 0,09% от стойността си до 2 474,11 пункта.


"Производителите на мляко и млечни продукти и производителите, които разфасоват ...

......... става ясно от справка в портала Strategy.bg. Съгласно предложението в едномесечен срок от влизане на новата норма в сила, производителите на мляко и млечни продукти и производителите, които разфасоват и преопаковат мляко и млечни продукти, трябва да действат съгласно новата разпоредба. Общественото обсъждане ще приключи на 23 май тази година.


Световната здравна организация и експерти от България, Европа и света

Световната здравна организация и експерти от България, Европа и света ...

......... припомни, че тази гражданска инициатива помогна много за забраната на пушене на закрити обществени места, „Всички ние имаме една цел в България да се пуши по-малко и хората да бъдат по-здрави. Ние не се борим срещу пушачите, нашата борба е срещу тютюнопушенето, защото то убива хора“, категорична бе Гергана Гешанова.


Френският президент Еманюел Макрон ще стане днес първият световен лидер,

Френският президент Еманюел Макрон ще стане днес първият световен лидер, ...

......... историческата резиденция на Джордж Вашингтон. Във вторник сутринта двамата президенти ще разговарят в Белия дом. След това Макрон ще отиде в Държавния департамент на обед с вицепрезидента Майк Пенс и ще присъства на военна церемония на Арлингтънското гробище, а след това ще бъде дадена официална държавна вечеря в Белия дом.


Русия съхранява златните си запаси изключително на своя територия, пише

Русия съхранява златните си запаси изключително на своя територия, пише ...

......... след САЩ (8134 тона), Германия (3381 тона), Италия (2452) и Франция (2435). Китай е на шеста позиция с 1808 тона. Извън класацията Международният валутен фонд има 2814 тона. След Китай се подреждат Швейцария с 1040 тона злато, Япония – 765 тона, Холандия – 613 тона и Индия – 558 тона.


Институционалният сектор

Институционалният сектор "Държавно управление" отчита през 2017 година бюджетен излишък ...

......... В рамките на 2017 година държавният дълг на нашата страна беше в размер на 25,064 млрд. лева, което е 25,4% от реализирания БВП, показват предварителни данни на НСИ. Това представлява понижение с над 2 млрд. лева спрямо дълг от 27,321 млрд. лева през 2016 година (или 29,0% от БВП).