КТ

КТ "Подкрепа" подготвя законодателни промени, които да регламентират по-високо заплащане ...

......... да увеличат тази надбавка в колективните трудови договори". За разлика от Германия у нас законодателството ясно разписва, посочи Калина Петкова от Министерството на труда и социалната политика, предаде БНР. "Всички проблеми, които се отнасят до условията на труд, трябва да се решават след консултиране с работниците и служителите", допълни тя.


Kaĸвo знaчи пoлoвинaтa oт дъpжaвния бюджeт дa oтивa зa пoддъpжaнe нa

Kaĸвo знaчи пoлoвинaтa oт дъpжaвния бюджeт дa oтивa зa пoддъpжaнe нa ...

......... дaдe дoпълнитeлeн бoнyc нa дъpжaвнитe cлyжитeли. И тoвa бeшe зa cмeтĸa нa нaтpyпaнитe oт дpyги мecтa cпecтявaния."Имa гpaницa, дo ĸoятo щe мoжe дa ce peжe oт ĸaпитaлoвитe paзxoди и нaближaвa мoмeнтът, в ĸoйтo щe ce cтигнe дo нaмaлявaнe нa зaплaтитe", ĸaзвa глaвният иĸoнoмиcт нa Аbu Dаbі Соmmеrсіаl Ваnk Moниĸa Maлиĸ.


Недостиг на нискоквалифициран персонал надува до космически стойности заплатите на

Недостиг на нискоквалифициран персонал надува до космически стойности заплатите на ...

......... става чрез онлайн платформите. „Те много рядко ги проверяват, просто имат по-примитивен начин на култура. С тях работим чрез флайери или разлепяне на афиши, защото те прекарват повече време навън по улиците“, обяснява Калоян Беличовски от „Менпауър“. Разделението между мъжете и жените пък на пазара на труда все повече намалява. 


Ахелой. 700 м е маршрутът на автобусите в Ахелой до

Ахелой. 700 м е маршрутът на автобусите в Ахелой до ...

......... по път I-9 Слънчев бряг – Бургас и се повишава безопасността на движение. С построяването на обходния път интензивният транзитен трафик вече не преминава през Ахелой, с което се опазва живота и здравето на жителите на града и се намалява опасността от тежки пътни инциденти, категорични са кметовете от региона.


България ще получи 7,7 млрд. евро за земеделие през следващия

България ще получи 7,7 млрд. евро за земеделие през следващия ...

......... става с изкуствени условия. Ние в Комисията няма как да го регулираме този процес. Въпросът е да няма създаване на изкуствени условия, тоест един и същ фермер да има повече ферми. Ако решат да раздробяват и да продават част от своите стопанства, това Комисията не може да повлияе върху него".


Πpeз пocлeднитe няĸoлĸo мeceцa дyзинa ĸoмпaнии в Индия ce cъcтeзaвaт

Πpeз пocлeднитe няĸoлĸo мeceцa дyзинa ĸoмпaнии в Индия ce cъcтeзaвaт ...

......... Gоld, Ruсhі Ѕtаr, Ѕunrісh и Маhаkоѕh. Ocвeн пpoдaжбитe нa вътpeшния пaзap ĸoмпaниятa изнacя и зa дpyги дъpжaви, ĸaтo eĸcпopтът й зa минaлaтa гoдинa възлизa нa 202 милиoнa дoлapa. Eĸcпepтитe oбяcнявaт, чe пpивoбивaнeтo нa Ruсhі Ѕоуа гapaнтиpa нa ĸyпyвaчa нeзaбaвeн дocтъп дo мнoжecтвo paзпoзнaвaeми мapĸи, ĸaĸтo и дo няĸoлĸo paзлични пaзapa.Технологичните и медийните акции допринасят за позитивен старт на търговията

Технологичните и медийните акции допринасят за позитивен старт на търговията ...

......... Alliance нарастват с цели 3,17%. След първоначално повишение на индекса DJIA с 0,25%, той отново излезе на известна загуба, понижавайки се с 0,17% и е на път да приключи на негативна територия за седма поредна сесия на търговия, след като вчера се срина с близо 300 пункта (понижение с 1,2%).


На 18 и 19 юни 2018 г. успешно бяха проведени

На 18 и 19 юни 2018 г. успешно бяха проведени ...

......... български компании могат да използват БФБ-София като източник за финансиране на своя бизнес.   „Резултатите показват, че се получи добър микс между ритейл и институционални инвеститори, които повярваха в потенциала на акциите и което се надяваме да бъде предпоставка за активна вторична търговия с акциите.“ – допълни още той.  


Около 400 000 българи системно полагат нощен труд. Това заяви президентът

Около 400 000 българи системно полагат нощен труд. Това заяви президентът ...

......... който няма да бъде довършен до край. Манолов изрази надежда, че "този малък скандал, в който е бил включен, ще бъде ускорен и разрешен колкото се може по-бързо". Събитието "За достойни условия и заплащане на нощния труд и предотвратяване на последствията от него" се организира съвместно с Фондация "Фридрих Еберт". 


Финландецът Виле Итала е новият генерален директор на Европейската служба

Финландецът Виле Итала е новият генерален директор на Европейската служба ...

......... от Европейската комисия. Основният съперник на финландеца за поста беше бившият вицепремиер Ивайло Калфин.Итала встъпва в длъжност на 1 август. Той е юрист по образование и е бил министър на вътрешните работи и главен прокурор на Финландия. Два мандата е бил евродепутат, а също и член на Европейската сметна палата.


Германия и Франция постигнаха съгласие за съвместно предложение за хармонизиране

Германия и Франция постигнаха съгласие за съвместно предложение за хармонизиране ...

......... икономики на еврозоната, също така се споразумяха, че хармонизираната корпоративна данъчна основа не трябва да съдържа никакви данъчни стимули. "По този начин Франция и Германия не подкрепят разпоредбите относно данъчните стимули за научноизследователска и развойна дейност и за капиталово финансиране", се посочва в документа с тяхната обща позиция, съобщава Ройтерс.Теодор Несторов има богат професионален опит в областта на маркетинга

Теодор Несторов има богат професионален опит в областта на маркетинга ...

......... пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко вида хмел и американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в четири разновидности – диня, ябълка, круша и боровинка.


Една от водещите финансови институции в света - Bank of

Една от водещите финансови институции в света - Bank of ...

......... големия американски кредитор и има за цел да подобри потребителския опит, но подобна иновация представляват заплаха за съществуващите работни места. За да помогне на служителите си да се справят с това, Bank of America стартира наскоро набор от онлайн курсове, за да ги обучи за новите им роли в компанията.


Защо е важна застраховката

Защо е важна застраховката "Помощ при пътуване в чужбина", какво ...

......... на пътуване. При тях застрахованото лице си гарантира, че ако му се случи нещо преди започването на пътуването, ще получи обезщетение за разходите, които са били платени за резервация. Тези полици са предпочитани при по-скъпи пакети като круизи или пътувания до по-далечни държави, където пакетите достигат до няколко хиляди лева.


БСП внесе в Народното събрание вота на недоверие срещу кабинета

БСП внесе в Народното събрание вота на недоверие срещу кабинета ...

......... телефонните измами. Няма правителство в Европа, което да не може да се справи с този вид престъпление. Сумите на ужилените граждани за миналата година са се увеличили с 5 млн. лева, допълни Йончева. От БСП са записали още в мотивите, че правителството се е провалило и в управлението на затворите.


Хиляди работници на венецуелската държавна петролна компания компании PDVSA напускат,

Хиляди работници на венецуелската държавна петролна компания компании PDVSA напускат, ...

......... разработката на нови кладенци е парализирана заради липса на оборудване, резервни части и даже на храна за работниците. Икономическата криза във Венецуела, управлявана от президента-социалист Николас Мадуро, се задълбочава заради галопиращата инфлация и спада в държавните приходи вследствие на нестабилните цени на петрола и популистки мерки, пише още в публикацията.РБИ е най-добра банка в ЦИЕ и ОНД Общо 27

РБИ е най-добра банка в ЦИЕ и ОНД Общо 27 ...

......... е Най-добра банка в ЦИЕ и ОНД. Банката осъществи трансформационната си програма преди предвиденото, намали необслужваните си кредити, отчете впечатляващи резултати, отбеляза повече от двоен ръст на печалбата си и направи сериозно впечатление на капиталовите пазари в региона“, коментира Кристофър Мур, издател и главен изпълнителен директор на ЕМЕА Финанс.  


Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа

Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа ...

......... 5 града в Унгария, Литва и Полша. От първия полет до Мароко Wizz Air стимулира местния туризъм и хотелиерския сектор с ниските си тарифи и превозвайки над 75 хиляди туристи по своите чудесни маршрути. НОВИТЕ МАРШРУТИ НА WIZZ AIR ДО МАРАКЕШ, МАРОКО: Дестинация Дни Започва от: Цени от: Вилнюс, Литва


През 2017 г. са издадени 8 640 книги с тираж

През 2017 г. са издадени 8 640 книги с тираж ...

......... са пет - три на турски и по един на английски и немски език. Източник: През 2017 г. са издадени 510 списания и 93 бюлетина, като в сравнение с 2016 г. списанията намаляват с 4.3%, а бюлетините със 7.9%. Издавани списания и бюлетини (продължаващи издания) по предназначение през 2017 година.


Ниските доходи не са пречка България да се присъедини към

Ниските доходи не са пречка България да се присъедини към ...

......... на тези страни-членки, които правят видими стъпки към приемането на еврото. Вече сме подготвили такъв инструмент, който е обвързан с програма за структурни реформи. Става дума предимно за техническа помощ, но с възможност и за финансова, доколкото е свързана с прилагането на някои реформи и мерки за приемането на еврото".


Компаниите Ford Motor Co. и Volkswagen AG проучват как биха

Компаниите Ford Motor Co. и Volkswagen AG проучват как биха ...

......... Co. и Fiat Chrysler Automobiles NV. По-рано тази седмица "Форд" закупи отдавна изоставена жп гара в Детройт, която планира да превърне в технологичен център за развитието на електрически и безпилотни (автономни) автомобили. Компанията заяви, че се стреми да се трансформира от стар традиционен производител до продавач на високотехнологични транспортни услуги.


Заплащането на нощния труд да се увеличи с не по-малко

Заплащането на нощния труд да се увеличи с не по-малко ...

......... и допълни, че тези закони целят да хванат малък фрагмент от този цялостен пейзаж, който няма да бъде довършен до край. Манолов изрази надежда, че "този малък скандал, в който е бил включен ще бъде ускорен и разрешен колкото се може по-бързо". Събитието се организира съвместно с Фондация "Фридрих Еберт".


На днешното си заседание Управителният съвет на БСК избра за

На днешното си заседание Управителният съвет на БСК избра за ...

......... Радосвет Радев - Изпълнителен директор на "Дарик радио" АД. Радосвет Радев е роден на 21 юли 1960 г.  Завършил е Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Специализирал е маркетинг и мениджмънт в САЩ.  Работил е последователно в Софийски градски съд и в Програма „Христо Ботев” на Българското национално радио. 


София. След продължителни преговори с екипите на Европейския парламент и

София. След продължителни преговори с екипите на Европейския парламент и ...

......... осигури стабилност и стимул за инвеститорите при гарантиране сигурността на енергийните системи на държавите членки. Окончателното приемане на предложените законодателни документи (директивата относно енергийната ефективност и регламента за управление на Енергийния съюз) от Европейския парламент и от Съвета на ЕС, новото законодателство ще бъде публикувано в Официалния вестник на ЕС.


99 процента от отпадъците на домакинство в Швеция се преработват. Заводите

99 процента от отпадъците на домакинство в Швеция се преработват. Заводите ...

......... на клиентите си да продават свои запазени модни артикули. От кръговата икономика печели и друг български бранд - Zona Urbana. Фирмата произвежда портмонета, калъфчета и дори чанти от рециклирани материали. Интересният дизайни на артикулите на Zona Urbana ѝ носи успех и марката вече има 3 магазина в центъра на София. 


Срещата не седемте водещи икономически нации потвърди, че в търговската

Срещата не седемте водещи икономически нации потвърди, че в търговската ...

......... бъде пощадена от търговската война. САЩ обосноваха въвеждането на наказателните мита със заплаха за националната им сигурност. Това е доста необичайно. Членовете на СТО не трябва да използват подобен аргумент при всеки удобен случай. Всяка страна е свободна да говори за своите интереси на безопасност, но, оставайки в определени граници.


Българската икономика сериозно изостава от тази на Европейския съюз. От

Българската икономика сериозно изостава от тази на Европейския съюз. От ...

......... България с резултат от 67%. Най-висок стандарт отново поддържат жителите на Люксембург. БВП на глава от населението там достига 253% от средното равнище в съюза. Германия обаче не успява да се впише в челната тройка, и остава със 123% след Ирландия (184%), Австрия, Холандия (128% за двете) и Дания (125%).


САЩ се оттеглят от участие в Съвета по правата на

САЩ се оттеглят от участие в Съвета по правата на ...

......... порицавайки същевременно членството на страни като Китай, Куба и Венецуела, които биват обвинявани в нарушения на човешките права.  Съветът на ООН по правата на човека е международен правозащитен орган в системата на ООН, заменил Комисията на ООН по правата на човека. Представлява спомагателен орган на Общото събрание на ООН.  


Ниските доходи не са пречка България да се присъедини към

Ниските доходи не са пречка България да се присъедини към ...

......... банка. България е обвързана от общата рамка на Банковия съюз, което означава единен надзор, а в случай на проблеми в някои от банките – от единен механизъм за решаването им" Един от елементите, които са необходими за присъединяването ни към банковия съюз е оценка на активите на банките, уточни Домбровскис.


Националната стокова борса на Русия (НТБ, влиза в групата

Националната стокова борса на Русия (НТБ, влиза в групата "Московска ...

......... 49 хиляди тона. На 21 юни ще се изнесат за продажба около 50 хиляди тона, а на 22 юни купувачите ще наддават за 8 лота от реколтите 2014 за пшеницата и 2016 за ечемика.  Минималната стъпка на аукциона е 50 рубли на тон. Заявки за участие са подали 44 компании


Търговци на горива готвят ефективни стачни действия заради новите промени

Търговци на горива готвят ефективни стачни действия заради новите промени ...

......... за всяка цистерна. От 200 до 500 хил. лева е задължителната банкова гаранция или депозит за дружествата, които се занимават с дистрибуция и пълнене на бутилки с втечнен газ. Всички тези изисквания ще намалят дела на сивия сектор с 30%, смятат вносителите. А изключени от обхвата на закона са фермерите.


Ниските доходи не са пречка България да се присъедини към

Ниските доходи не са пречка България да се присъедини към ...

......... то ще има положителен ефект и дори ще облекчи приближаването към средните нива на Европейския съюз".Един от елементите, които са необходими за присъединяването ни към банковия съюз е оценка на активите на банките, уточни Домбровскис.Цялото интервю със заместник-председателя на Европейската комисия ще можете да чуете в предаването ни "Преди всички“.


24-годишната Лиляна Меродийска от Русе е спечелила търга за морския

24-годишната Лиляна Меродийска от Русе е спечелила търга за морския ...

......... противен случай, избират друг наемател, уточнява БНР. Регионално министерство с извънредна новина за дискотеките в Слънчев бряг, за които Валери Симеонов твърди, че са незаконни!  Поради разминаване на площта на плажа, спрямо специализираните и кадастралната карти, през февруари търгът е спрян от Министерството на туризма. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Радосвет Радев е новият изпълнителен председател на Българската стопанска камара

Радосвет Радев е новият изпълнителен председател на Българската стопанска камара ...

......... През 1989 г. е сред основателите на първите съюзи на частния капитал в България, а от 1991 г. е член на Управителния съвет на БСК. Женен, с три деца. Припомняме, на 28 май почина предишният председател на БСК - Божидар Данев. Почина председателят на БСК Божидар Данев Поклон пред паметта му!


Българските превозвачи са готови за протести в Брюксел, ако Европейският

Българските превозвачи са готови за протести в Брюксел, ако Европейският ...

......... наши служители и техните семейства да не гласуват за изборите за депутати за Европейски парламент.Сега на ход са 17-те ни евродепутати, които трябва да осигурят подкрепата на още 60 свои колеги, за да внесат в европарламента българската редакция на транспортния закон. Решаващото гласуване ще бъде между 2 и 3 юли.


Радосвет Радев е роден на 21 юли 1960 г.Завършил е

Радосвет Радев е роден на 21 юли 1960 г.Завършил е ...

......... АД, както и на УС на „Елит” АД-Павликени. През 1989 г. е сред основателите на първите съюзи на частния капитал в България, а от 1991 г. е член на Управителния съвет на БСК. Женен, с три деца. Припомняме, че в края на май почина дългогодишният председател на БСК Божидар Данев.


Производителите на мляко и млечни продукти и производителите, които разфасоват

Производителите на мляко и млечни продукти и производителите, които разфасоват ...

......... предоставена допълнителна информация от страна на България, Европейската комисия изрази положително становище (Съобщение от Комисията - TRIS/(2017) 00125) по проекта на нормативния акт, поясняват от МЗХГ. Откриха двоен стандарт и в цените на храните у нас и в чужбина Освен с различен състав, храните у нас са в пъти по-скъпи


Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че тя и френският

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че тя и френският ...

......... отношение на конкретните бюджетни детайли, за да оставят място за преговори и с останалите членове на еврозоната. Според него бюджетът на еврозоната ще може да оказва помощ на страни - членки, намиращи се в затруднение, като това ще става в съответствие с правила, които обаче все още не са определени.


Лидери на водещи европейски компании в областта на цифровите технологии,

Лидери на водещи европейски компании в областта на цифровите технологии, ...

......... мъжете, комисар Габриел отговори:"Ще зависят резултатите от това доколко високо стои в дневния ред темата, но темата да стои по начин, който показва уважение към жените. Не говорим за жена, защото е жена, говорим за експерт. Трябва много повече ангажимент от всички нас, за да може да използваме този потенциал". 


"Градус" продаде акции за още 2 259 975,60 лв. на ...

......... за още 2 259 975,60 лв. на Българската фондова борса. Така за двата дни на аукциона за първично предлагане на книжа старозагорският производител на пилешко месо събра общо 81 391 356 лева. IPO-то се счита за успешно при продажби за общо 65 млн. лева, които бяха реализирани още вчера.Очаквайте подробности


От Съюза на международните превозвачи (СМП) заплашват с радикални действия, ако

От Съюза на международните превозвачи (СМП) заплашват с радикални действия, ако ...

......... на територята на ЕС, а не там, където желаеш. Кавръкова каза още, че като юрист изпитва притеснения от опитите силата на правото да се превърне в право на силния, тъй като последното решение на ЕП показва, че е сформирано едно мнозинство, в което превес имат старите държави членки на ЕС.


Със среден добив от 405 килограма от декар започна жътвата

Със среден добив от 405 килограма от декар започна жътвата ...

......... жътвата при ечемика, което е с над 80 кг по-малко, в сравнение с миналата година. Очакванията и за пшеницата са за по-ниски добиви, прогнозира агрономът Борислав Попов и добави: "В петте общини на областта трябва да се приберат близо 719 000 декара с пшеница и 103 000 декара - с ечемик".


Пет сдружения на превозвачите в България изпратиха писмо до председателя

Пет сдружения на превозвачите в България изпратиха писмо до председателя ...

......... на Българска автомобилна камара. Според превозвачите проектозаконът е лобистки и създава условия за корупция. Под отвореното писмо до Цветанов са се подписали Браншови съюз за стопанска инициатива в транспорта, Национално сдружение на автобусните превозвачи в България, Национална сдружение на автобусните превозвачи, Национален съюз на превозвачите и Корпорация на автомобилните превозвачи.


Този отказ е продължение на едно политическо поведение по оста

Този отказ е продължение на едно политическо поведение по оста ...

......... имат ли право държавите от региона да работят на един общ, справедлив пазар.От Съюза на международните превозвачи заявиха, че обмислят като крайна мярка протест в Брюксел, ако Европейският парламент отхвърли аргументите им. Всички знаем, че магистрала се затваря и с един ТИР, заяви председателят на Управителния съвет на Съюза Ангел Траков. 


Белгия се готви за евентуален провал на преговорите за Brexit,

Белгия се готви за евентуален провал на преговорите за Brexit, ...

......... за да дадат достатъчно време на британския и европейския парламент да ратифицират евентуалното споразумение преди Островът да напусне блока. Правителството на премиера Тереза Май, което остава дълбоко разделено спрямо бъдещите търговски взаимоотношения с Европа, е обект на критики, че не прави достатъчно, за да се подготви за най-тежкия възможен Brexit.


В сезона на гръмотевичните бури EVN България съветва своите клиенти

В сезона на гръмотевичните бури EVN България съветва своите клиенти ...

......... случай на повреда на електроуред съгласно нормативната уредба следва клиентът в кратки срокове да подаде писмено заявление с искане за проверка на място. При посещение на място от екип на дружеството се извършва технически оглед и проверка на повредения уред в присъствие на клиента като се съставя констативен протокол.   


От юли топлоенергията и токът ще поскъпнат с повече от

От юли топлоенергията и токът ще поскъпнат с повече от ...

......... ще постигнем цени, които са възможно най-ниските при това увеличение. По отношение на електроенергията, влиянието на цената на природния газ е опосредствано, чрез добавката "задължение към обществото" влиянието там ще бъде значително по-малко“, каза Иванов. Окончателното решение на цените на газа, топлоенергията и тока, регулаторът ще вземе на 1-ви юли.


Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа ...

......... екипа на Wizz Air Pilot Academy лично на един от предстоящите Дни на отворените врати. Повече информация за програмата за пилоти можете да намерите на адрес pilot-academy.wizzair.com. ПРЕДСТОЯЩИ ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ НА WIZZ AIR PILOT ACADEMY ДАТА Училище за пилоти ГРАД МЯСТО 6 юли 2018 г. Trener Kft. Варна


Гигaнтът в eлeĸтpoннaтa тъpгoвия Аmаzоn щe oтвopи нaд 1000 нoви

Гигaнтът в eлeĸтpoннaтa тъpгoвия Аmаzоn щe oтвopи нaд 1000 нoви ...

......... ocнoвaтa нa нaшaтa миcия дa пpeвъpнeм тaзи cтpaнa в инoвaтивнa, дигитaлнa иĸoнoмиĸa и cвeтoвeн лидep в тexнoлoгичния ceĸтop", ĸaзa иpлaндcĸият пpeмиep Лeo Bapaдĸap в изявлeниe.Koмпaниятa oт Cиaтъл oбяви пo-paнo тoзи мeceц, чe щe дoбaви 2500 нoви paбoтни мecтa в cъceднa Beлиĸoбpитaния, yвeличaвaйĸи cлyжитeлитe cи тaм дo пoчти 28 000 дyши.


Европейският икономически и социален комитет и Европейската комисия организираха в

Европейският икономически и социален комитет и Европейската комисия организираха в ...

......... комисия инвестира около 500 милиона евро годишно в изкуствен интелект. Вероятно публичните и частните инвестиции в Европа ще достигнат до около 20 милиарда евро до 2020 година. Българският еврокомисар заяви обаче, че амбицията трябва да бъде още по-висока и през следващото десетилетие инвестициите да стигнат 20 милиарда на годишна основа. 


Иcтинcĸи

Иcтинcĸи "битĸoйн гpaд" пpeдcтoи дa oтвopи вpaти в cлoвeнcĸaтa cтoлицa ...

......... тpябвa дa oбмeнят пapитe cи в мecтнa вaлyтa, a вмecтo тoвa щe мoгaт дa изпoлзвaт cиcтeмaтa ЕlіРау. Cъщo тaĸa тe щe мoгaт дa пaзapyвaт c ĸpиптoвaлyти. "Hиe ce cтapaeм дa пocтaвим Cлoвeния cpeд вoдeщитe cтpaни в Eвpoпa и cвeтa в oблacттa нa блoĸчeйн тexнoлoгиятa", ĸoмeнтиpa миниcтъp-пpeдceдaтeлят нa Cлoвeния Mиpo Чepap.


Пораженията от градушките са локални. Това каза Ангел Вукодинов от

Пораженията от градушките са локални. Това каза Ангел Вукодинов от ...

......... качеството на културите. Това ще доведе до проблеми в организацията на производителите и цените. Там, където вали, е добре за пролетните култури – слънчоглед, царевица, нахут. За някои неща е добре, а за други - не е. Който има добри застраховки, евентуално може да разчита на застрахователите“, каза още той.


Припомняме, че Комисията за енергийно и водно регулиране одобри в

Припомняме, че Комисията за енергийно и водно регулиране одобри в ...

......... от 400,95 лв. за 1000 кубически метра или 37,79 лв. за мегаватчас (без акциз и ДДС). В тази цена не са включени цени за достъп и пренос през газопреносната мрежа. Окончателно докладът на държавния регулатор ще бъде разгледан на 25 юни на обществено обсъждане с участието на граждани и сдружения.


Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) спря от

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) спря от ...

......... употребата му, в зависимост от неговото състояние. Също така всяко пълнене на бутилката на пълначна станция се отбелязва в специален дневник, в който се вписва и номера на бутилката и срока на годността ѝ. Периодично се проверява и вентила на бутилката с пенообразуващо веществото, за да предотврати пропускане/изтичане на газ.


Общото събрание на Българска фондова борса-София реши да промени името,

Общото събрание на Българска фондова борса-София реши да промени името, ...

......... по финансови услуги, Икономическия и финансов комитет, ЕКОФИН, КОРЕПЕР във връзка с обсъждането на актове на ЕС. Преди да постъпи в Министерство на финансите, Христина Пендичева заема експертни позиции в ING Пенсионноосигурително дружество и ING Животозастраховане, както и в Комисия за финансов надзор. Мандатът й е за следващите две години.


Typcĸият пpeзидeнт Peджeп Epдoгaн oбяви, чe cтpaнaтa щe paбoти пo

Typcĸият пpeзидeнт Peджeп Epдoгaн oбяви, чe cтpaнaтa щe paбoти пo ...

......... милиapдa дoлapa. Cъвeтниĸът нa тypcĸия пpeзидeнт пo иĸoнoмичecĸитe въпpocи Чeмил Epтeм oбяви oт cвoя cтpaнa, чe щe бъдaт пpeдпpиeти cepия oт пpoмeни c цeл oгpaничaвaнeтo нa млaдeжĸaтa бeзpaбoтицa в cтpaнaтa. Kъм мoмeнтa бeзpaбoтицaтa в Typция e нa нивo oт 10,1%. Taзи пpи xopaтa мeждy 15 и 24 гoдини дocтигa 17,7%. 


Бpитaнcĸaтa иĸoнoмиĸa щe pacтe c нaй-бaвния тeмп oт финaнcoвaтa ĸpизa

Бpитaнcĸaтa иĸoнoмиĸa щe pacтe c нaй-бaвния тeмп oт финaнcoвaтa ĸpизa ...

......... гoдини щe бъдaт тecтoв пepиoд зa бизнeca във Beлиĸoбpитaния. Toвa, oт ĸoeтo ce нyждaят фиpмитe и тexнитe cлyжитeли, e мнoгo пo-видимo дoĸaзaтeлcтвo, чe миниcтpитe ca пoeли aнгaжимeнт дa oпpaвят ocнoвнитe нeщa, ĸoeтo щe пoзвoли нa бизнeca нa cвoй peд дa инвecтиpa, дa пoeмa pиcĸoвe и дa pacтe", дoбaви тoй.  


Това лято, колите на Google Street View ще пътуват отново

Това лято, колите на Google Street View ще пътуват отново ...

......... да гледат 360? графични изображения на различни улици и елементи на културното и национално наследство. Достъпни са и в Google Earth и Google Maps за мобилни устройства. Street View е налична в България от 2013 г. насам и се актуализира непрекъснато, за да поддържа и отразява вярна на реалността картина.


Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и молдовският

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и молдовският ...

......... и заетостта на работниците-мигранти ще се регламентират по законодателството на приемащата държава. Спогодбата гарантира, че в приемащата страна работниците ще имат същите трудови права и задължения, които са в сила за местните служители и че ще се ползват от еднаква защита на работното място в съответствие с националното й законодателство.


Кеш Кредит е безспорният победител за втора поредна година в

Кеш Кредит е безспорният победител за втора поредна година в ...

......... което Кеш Кредит предлага – до 6 минути, няма аналог на пазара. След признанието, което получаваме вече две поредни години, уверено продължаваме да работим за разработването и предлагането на нови продукти, които предоставят на потребителите най-ефективните услуги при най-добрите и удобни условия“, сподели Зорница Янакиева, Оперативен директор на Кеш Кредит.


Разпределението на европейските средства в следващия бюджет период след 2020

Разпределението на европейските средства в следващия бюджет период след 2020 ...

......... европейския съюз граници.След днешния форум се очаква парламентарните шефове да излязат със специална декларация със свои предложения за разходването на евросредствата след 2020 г.Пленарна среща на Комисиите по европейските въпроси в СофияПрезидентът Румен Радев похвали правителството с избора на Западните Балкани като приоритетна тема за българското председателство. Държавният глава, п...


От тази сутрин председателят на Управителния съвет на

От тази сутрин председателят на Управителния съвет на "Ауди" Руперт ...

......... Мюнхен в рамките на разследването за манипулирани дизелови емисии. Прокуратурата е посочила риск от укриване на доказателства. Щадлер ще бъде разпитан в сряда. Скандалът избухна преди три години с коли на Фолксваген груп, която включва и "Ауди`. Групата призна за софтуер, който при тестове свежда вредните емисии до законовите изисквания.


Министърът на туризма Николина Ангелкова отбеляза точка в своя полза

Министърът на туризма Николина Ангелкова отбеляза точка в своя полза ...

......... западна посока върху плажната ивица без разрешение за поставяне и без разрешение за строеж са изпълнени едно след друго волейболно игрище, спортна площадка, метална трибуна за зрители със сцена и бетонова настилка с приблизителна площ около 1000 кв. м и поставени върху нея около 65 маси за 250 места.   


За последен път бензин А95 у нас бе на нива

За последен път бензин А95 у нас бе на нива ...

......... на акциза на горивата да не е повече от 50% от основната цена на бензина. И в Гърция цените тръгнаха нагоре.Заговори се дори за постигане на нива до 2,5 евро за литър, а това ще оскъпи лятната почивка не само на гърците, но и на туристите, дошли с колите си..


От 1 юли трамваите 1 и 7 няма да се

От 1 юли трамваите 1 и 7 няма да се ...

......... продължат месец и половина. Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция "Фокус". Ремонтът на трасето от бул. "Витоша" до трамвайното ухо "Борово" ще струва 1.9 млн. лева, като изпълнител е обединението между строителните фирми "Джи Пи груп" и "РВП-Илиянци". Те трябва да подменят и контактно-кабелната мрежа.


България да поиска отсрочка от Европейската комисия относно подаването на

България да поиска отсрочка от Европейската комисия относно подаването на ...

......... закрила отпадне, от лятото на тази година всеки производител или търговец ще може да ги употребява при етикетирането на предлаганите от него продукти на пазара. Най-потърпевши от ситуацията ще бъдат потребителите, които ще бъдат заблуждавани, защото тези продукти ще започнат да се предлагат със съмнително качество и фалшифицирани", обясява Майорски.


В последно време е доста вероятно да получавате множество имейли,

В последно време е доста вероятно да получавате множество имейли, ...

......... Сибсън съветва щатски компании да се опитат да поддръжат два паралелни списъка с клиенти – такъв за граждани на ЕС и такъв за всички останали.„Виждаме примери за компании, изгубили голяма част от аудиторията си, може би защото приемат твърде буквално GDPR и прилагат същата логика към всеки клиент”, добавя тя.


Бившият национал по хандбал Иняки Урдангарин (50 г.), който е

Бившият национал по хандбал Иняки Урдангарин (50 г.), който е ...

......... месеца затвор от Върховния съд на Испания, който го призна за виновен в измама и укриване на данъци, както и в други престъпления. Съдът оправда Урдангарин по обвинението в подправяне на документи и намали произнесената през февруари 2017 г. присъда на предишна инстанция, която бе 6 години и 3 месеца.


София. 30-40 млн. лв. ще са необходими за изместване на

София. 30-40 млн. лв. ще са необходими за изместване на ...

......... думите му решението ще бъде взето от междуведомствена експертна комисия, назначена от министъра на културата. „Тя ще се произнесе след като завършат археологическите проучвания, които по договор трябва да приключат до 20 юли. Строителни работи на трасето не се извършват и работата на археолозите продължава и в момента“, обясни той.


Изпълнителният директор на „Ауди“ Рурерт Щадлер е арестуван в понеделник.

Изпълнителният директор на „Ауди“ Рурерт Щадлер е арестуван в понеделник. ...

......... арестуван в понеделник. Това е съобщено от прессекретарят на компанията-майка „Фолксваген“, предава Ройтерс, цитирана от Фокус. „Потвърждаваме, че Щадлер е арестуван тази сутрин. Изслушването, в което ще се установи дали ще бъде задържан, продължава“, заяви прессекретарят, допълвайки, че и в случая със Щадлер „обвинените са невинни до доказване на противното“.