Омбудсманът Мая Манолова е на посещение в Гърция по повод

Омбудсманът Мая Манолова е на посещение в Гърция по повод ...

......... Омбудсманът Мая Манолова е на посещение в Гърция по повод 20-годишнината от създаването на институцията омбудсман в южната ни съседка. Това съобщиха от пресофиса на омбудсмана. От 17.00 часа в залата на ул. „Йеротоу“ №5 омбудсманът ще се срещне с представители на българската общност в южната ни съседка.


Вчера у нас стартира въвеждането на базата данни в единната

Вчера у нас стартира въвеждането на базата данни в единната ...

......... поръчка. По думите му системата ще спомогне за изсветляване на сектора на туризма.Добрин Иванов, Асоциация на индустриалния капитал: Този, които е бил в сивата част, как той ще бъде принуден да се въведе в регистъра. Тук трябва да се обвърже системата и с тези за резервации.Вижте и още във видеото.


Въпреки че трябва да са в жестока конкуренция за клиенти,

Въпреки че трябва да са в жестока конкуренция за клиенти, ...

......... понижението в цените на петрола се отразява в цените на горивата с голямо закъснение, докато повишението се калкулира почти незабавно. Освен това в края на миналия месец интензивно се обсъждаше отлагането на лобисткия закон за горивата. Въпреки че прилагането му се отложи, напрежението в бранша остава. А цените тръгнаха нагоре.


Априлските фючърси на сорта

Априлските фючърси на сорта "Брент", търгувани на борсата в Лондон, ...

......... фючърси на сорта "Брент", търгувани на борсата в Лондон, поскъпнаха с 0,9% до $67,07 за барел, съобщават анализатори. За последен път петролът скочи над тази котировка на 19 ноември. Нефтът е под натиск от политическите кризи във Венецуела и Иран. ОПЕК заедно с Русия предприеха политика за свиване на добива.


Ако не е възможно да се сключи търговско споразумение с

Ако не е възможно да се сключи търговско споразумение с ...

......... да се правят опити за постигане на споразумение с ЕС, но това не е лесно. "Опитваме се да сключим споразумение, много е трудно да преговаряме с тях, с ЕС е трудно от известно време, от много години. Ако не сключим споразумение, ще въведем мита", казва Доналд Тръмп.Превод и редакция: БЛИЦ


"Ауди", която е част от концерна Volkswagen AG ще освободи ...

......... преди, но един или две години по-рано. Арестуваха шефа на Audi Заради разследването по аферата "Дизелгейт" Плановете на главния изпълнителен директор включват също намаляване на броя на произвежданите двигатели с една трета и приключване на преговорите с ръководството и синдикатите за прекратяване на нощната смяна в централната фабрика в Инголщад.Британският премиер Тереза Мей и председателят на Европейската комисия Жан-Клод

Британският премиер Тереза Мей и председателят на Европейската комисия Жан-Клод ...

......... на Великобритания от Европейския съюз са били конструктивни. Мей и Юнкер призоваха преговарящите си екипи да продължат да търсят възможности за Brexit по позитивен начин, съобщават световните издания. "Председателят Юнкер и премиерът Мей се договориха да проведат нови преговори преди края на месеца", се казва в изявлението.Превод и редакция: БЛИЦ


Рекордна глоба от 4,5 млрд. евро беше наложена от френски

Рекордна глоба от 4,5 млрд. евро беше наложена от френски ...

......... според което банката трябвало да плати малко над 1 млрд. евро. Това споразумение било отхвърлено от ръководството на банката заради преценка, че сумата е прекалено висока.Ако обжалването потвърди присъдата, банката ще плати глоби на стойност 3 млрд. и 700 млн. евро, плюс още 800 милиона евро компенсации към френското правителство.


Руснаците масово разпродават имотите си по българското Черноморие, а големият

Руснаците масово разпродават имотите си по българското Черноморие, а големият ...

......... имоти са и по-лесни за поддръжка, ако собствениците им решат да се преместят да живеят в тях. Ако пък решат да ги дават под наем, те ще им донесат много добра доходност. „При правилна инвестиция на подходящо място доходността от такива имоти достига между 8 и 10%“, посочва имотният експерт.


Предприемачът от сирийски произход д-р Малек Насер влиза в треската

Предприемачът от сирийски произход д-р Малек Насер влиза в треската ...

......... паметници на културата”. За да запази динамиката в работата си, Насер избира алтернативата - проекти в други градове от страната. „Няма как, трябва да работим. Имам немалка администрация и голям брой работници. Така че всеки месец от мен се очаква да платя полагащото им се възнаграждение”, казва д-р Насер.  


Зам.-министър Нанков посочи, че инвестициите в региона по ОП „Региони

Зам.-министър Нанков посочи, че инвестициите в региона по ОП „Региони ...

......... Два са обектите на социалната инфраструктура на стойност 1,2 млн. лв. По мерките за енергийна ефективност се извършва саниране на 4 обществени и 10 жилищни сгради. Ще бъдат благоустроени 48 хил. кв. м незастроени зелени и паркови площи в градската среда, като инвестицията е в размер на 9 млн. лв.Брекзит няма да доведе до преки загуби за българските производителите

Брекзит няма да доведе до преки загуби за българските производителите ...

......... година са разплатени над 650 милиона лева за животновъдството.От Министерството на земеделието ще се опитат да изтеглят част от плащанията за производство за плодове и зеленчуци, които са за близо 80 млн. лева, с един месец напред. Така производителите ще могат да ги получат още през март вместо през април.


Заместник изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките

Заместник изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките ...

......... тази област“, добави зам.-изпълнителният директор на ИАНМСП. НАГРАДЕНИТЕ ПРОЕКТИ ПУБЛИЧЕН СЕКТОР Победител в категория “Централна администрация”е проектът на Дирекция КИС – МВР” ГИС системи помагат МВР за осъществяване на граничен контрол, криминални анализи и управление при кризи“, финансиран по фонд ・Вътрешна сигурност・на Европейския съюз. Системите са реализирани от ЕСРИ България.


В продължение на пет дни Пловдив отново ще бъде столица

В продължение на пет дни Пловдив отново ще бъде столица ...

......... да се разгледат от 9 до 18 ч., в последния ден до 14 часа. Тогава ще бъдат изтеглени печелившите талони от анкетата за посетители, а трима от тях ще получат наградите, осигурени от  Международен панаир Пловдив: бензинова косачка, водоструйка  и електрическа фреза.    Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ Оператор: Любомир Бакърджиев, БЛИЦ


Правителството определи Малина Крумова за председател на Държавна агенция „Безопасност

Правителството определи Малина Крумова за председател на Държавна агенция „Безопасност ...

......... Правителството определи Малина Крумова за председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.  Малина Крумова започва да работи по проекти и програми от 1998 г. От 2007 г. е експерт в Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда“ към Министерството на околната среда и водите.


Собствениците на някои от най-големите пловдивски компании пренасочват инвестициите си

Собствениците на някои от най-големите пловдивски компании пренасочват инвестициите си ...

......... проблем. До инвеститорите не достига писмено уведомление за становищата на Експертния съвет за устройство на територията. Така предприемачите често са в недоумение и относно мотивите на местната администрация за взимането на съответните решения - защо дадено изменение не е получило одобрение от въпросния орган (ЕСУТ) и защо друго е минало.VIVACOM получи отличие в престижния конкурс Employer Branding Awards 2019, който се организира от b2b

VIVACOM получи отличие в престижния конкурс Employer Branding Awards 2019, който се организира от b2b ...

......... работен ден и какви са ежедневните предизвикателства. Видео визитката дава реална представа за работната среда, приятелската обстановка и екипа, който очаква новите си попълнения. VIVACOM използва нестандартния формат за подбиране на кадри от края на миналата година, а резултатът е амбицирани и мотивирани ново-постъпили служители, с ясни очаквания за служебните ангажименти.


Няма създадени инструменти, които да контролират системата и отпускането на

Няма създадени инструменти, които да контролират системата и отпускането на ...

......... "Проблемът съществува от години и най-странното е, че има решение, но ние не се приближаваме до него. Трябва промяна на контрола и промяна на инструментите, с които човек стига до това решение. Технологиите вече са толкова напред, че няма никаква пречка да имаме истински здравни досиета", заяви бившият социален министър.


Географската информационна система на Министерството на вътрешните работи получи награда

Географската информационна система на Министерството на вътрешните работи получи награда ...

......... водещата ГИС компания у нас, като допълни: „С този проект, МВР приложи на практика за първи път в България най-новите световни технологични възможности на ГИС технологиите за 4D пространствено-времеви анализи и интеграция на системи и данни в реално време за нуждите на граничен контрол, управление при кризи и криминални анализи.”


В Нововоронежката АЕЦ 2, точно по график, започна етапът на

В Нововоронежката АЕЦ 2, точно по график, започна етапът на ...

......... стартиране на Втори енергоблок на Нововоронежката АЕЦ 2 свидетелства за активното изграждане от „Росатом“ на атомни енергоблокове от новото „три плюс“ поколение. Днес тази технология са избрали страни като Унгария, Финландия, Беларус, Бангладеш и др. Общо в портфейла с международни поръчки на „Росатом“ има 36 енергоблока ВВЕР в 12 страни.


Програмният ръководител на Европейската патентна академия (ЕПА) г-н Антоан Рети,

Програмният ръководител на Европейската патентна академия (ЕПА) г-н Антоан Рети, ...

......... получаването на патентна защита за разработки във висшите учебни заведения и начините за стимулиране на иновационните процеси там.  Следобед се предвижда откриване  на втория модул от събитието, който по програма предвижда запознаване на участниците с изискванията за патентоспособност, включително експертиза преценка на критериите новост и изобретателска стъпка.      


Местните жители, протестиращи срещу изграждането на 10-етажни сгради около Акропола

Местните жители, протестиращи срещу изграждането на 10-етажни сгради около Акропола ...

......... Местните жители, протестиращи срещу изграждането на 10-етажни сгради около Акропола в Атина, досега са събрали повече от 4100 подписа в петиционната платформа на Avaaz. Гръцкото дружество по околна среда и култура заяви, че е „неприемливо“ високите сгради да развалят гледката към Акропола.


20% от правата за търсене и проучване на нефт и

20% от правата за търсене и проучване на нефт и ...

......... сключи допълнително споразумение към договора за търсене и проучване на нефт и природен газ с "Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А.", "Уудсайд Енерджи (България) Лимитид“ и „Репсол България Хан Кубрат С.А.". Разходите по прехвърлянето на правата и задълженията са за сметка на "Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А.".


София. Заместник изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на

София. Заместник изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на ...

......... и начина, по който използваме ресурсите. Подобни форуми, които отличават добрите проекти и практики и промотират ползите от приятелството между човека и технологиите, са сериозен стимул както за ИТ специалистите, които са двигателят към цифровото бъдеще, така и за потребителите на достиженията в тази област“, добави зам.изпълнителният директор на ИАНМСП.


Министерският съвет одобри Годишния план за извършване на независим външен

Министерският съвет одобри Годишния план за извършване на независим външен ...

......... определени концесионни договори. Именно относно закона Националният борд по туризъм поиска той да не важи за настоящия летен сезон при определянето на концесии за плажове, а да важи Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Причината е, че няма действаше наредба, уреждаща дейталите по концесионния закон, защото има дело в съда.


БТПП представи експресна онлайн анкета сред членовете си относно новите

БТПП представи експресна онлайн анкета сред членовете си относно новите ...

......... бизнеса и повишават разходите за дейност.   Регламент GDPR, Наредба Н-18, Закона за мерките срещу изпирането на пари, съпроводен с правилник и обучения, вдигане на максималният осигурителен праг над 15% и др. регулации с неясни изисквания, за които ефектът е спорен, но тежестта за бизнеса си остава сигурна.    


Българска стопанска камара - БСК е обезпокоена от изключителното напрежение,

Българска стопанска камара - БСК е обезпокоена от изключителното напрежение, ...

......... Стоянова; председателя на комисията по икономическа политика и туризъм Петър Кънев; председателя на комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин; министър-председателя на Република България Бойко Борисов. Фирмите искат удължаване на срока за касовите апарати Анкета на БТПП представя редица регулации с неясни изисквания и спорен ефект


Съгласно справка в информационната система на Изпълнителната агенция по рибарство

Съгласно справка в информационната система на Изпълнителната агенция по рибарство ...

......... ферми с колектори, чийто брой е 31, а язовирите, в които аквакултурите се отглеждат в целия водоем са 184. Информацията се съдържа в писмен отговор на министъра на земеделието Румен Порожанов на въпрос от народен представител, предаде БГНЕС. От всички стопанства с издадени разрешителни за водовземане от река са 687.


Потребителите не могат да бъдат ангажирани с каквито и да

Потребителите не могат да бъдат ангажирани с каквито и да ...

......... договор, какъвто не е съществувал, защото не е подписван“, разказа Маргаритов.   Според него този случай поставя един принципен въпрос – как да се контролира, най-вече от мениджмънта на компаниите, поведението на тези, които всекидневно влизат във взаимоотношения с потребителите в офисите на търговците, по интернет или по телефона.  


БТПП представи експресна онлайн анкета сред членовете си относно новите

БТПП представи експресна онлайн анкета сред членовете си относно новите ...

......... вдигане на максималният осигурителен праг над 15% и др. регулации с неясни изисквания, за които ефектът е спорен, но тежестта за бизнеса си остава сигурна. Горанов: Наредбата за касовите апарати се отлага, но не за всички До 30 септември става срокът за апаратите, които са само за смяна на софтуер


Реалните доходи на руснаците са намалели за шеста поредна година,

Реалните доходи на руснаците са намалели за шеста поредна година, ...

......... загубила 6 милиарда и 300 милиона долара в резултат на търогвските санкции, митата и антидъмпинговите мерки на други държави. Най-сероизно е пострадала металургичната промишленост. Загубите там възлизат на близо 4 милиарда долара. Селскостопанските предприятия са загубили милиард и сто милиона долара, химическите – 641 милиона, а автомобилните – 306 милиона. 


Има отлив между 30 и 40% на ранните записвания за

Има отлив между 30 и 40% на ранните записвания за ...

......... било набелязало мерки за насочване на вниманието към България. Коментирайки скандалите със строежите по морето тази зима, Ангелкова посочи, че това е неприятно, но почти нищо не може да се направи, защото ставало дума за заварени обекти, получили зелена светлина преди 2008 година, когато е приет Законът за черноморското крайбрежие.


Много е сложно, има обжалвания на база действащо законодателство преди

Много е сложно, има обжалвания на база действащо законодателство преди ...

......... с ангажименти, няма как. Следващата година, да сме живи и здрави, надявам се да отида, каза Ангелкова и във връзка с церемонията по "Оскар"-ите. Тя беше на миналогодишната церемония и това предизвика въпроси с какви пари е отишла, като отговорът беше, че е по покана и е използвала лични средства.


Стотици аптеки в страната днес ще останат затворени в знак

Стотици аптеки в страната днес ще останат затворени в знак ...

......... правят на всеки, два, три месеца някакви системи на парче и да се очаква, че цялата тази система една, система две, система три, система четири ще я платят аптеките, а обратно - да се прави държавно планиране, да се търси европейско финансиране, да се търси държавно подпомагане“, каза Антон Вълев.


416 учебни заведения, в които учат 255 269 деца и

416 учебни заведения, в които учат 255 269 деца и ...

......... Амбицията на министерството е реалното строителство по проекта да започне през 2019 година. Петя Аврамова подчерта значението на пътната инфраструктура за развитието на регионите. Искаме Северозападния регион да има по-ускорено икономическо развитие, каза тя и обърна внимание, че инвеститорите искат хубави пътища, за да вложат парите си, и обучени кадри.


С напредъка в търговските преговори между САЩ и Китай Вашингтон

С напредъка в търговските преговори между САЩ и Китай Вашингтон ...

......... Във вторник преговорите бяха подновени във Вашингтон. По програма те трябва да продължат до петък. На 1 март е крайният срок за по-високите американски митнически тарифи. Говорителят на американския търговски представител, който води преговорите от името на Белия дом, е отхвърлил молбата на агенция Bloomberg за коментари по този въпрос. 


Концесиите на плажовете по Черноморието да са в параметрите на

Концесиите на плажовете по Черноморието да са в параметрите на ...

......... обектът на концесията е над 5 млн. евро, а българските плажове масово са под този праг, ако се смята годишният приход от тях. "Първите концесионни договори за плажовете на повечето големи морски курорти изтичат именно сега и опасността точно тези плажни ивици да останат безстопанствени е много голяма", предупреди Ангелкова.


Как да се подобри качеството на обслужване в хотелите по

Как да се подобри качеството на обслужване в хотелите по ...

......... и затова не спираме да търсим алтернативи, с които приятно да ги изненадаме. Непрекъснато търсим нови форми на обслужване. Другата причина Турция да обмисля отказ от системата ол инклузив е, че тя не стимулира летовниците да излязат извън туристическите комплекси. А това спъва местната търговия и развитието на културния туризъм.


„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД поетапно обновява вагоните в съставите

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД поетапно обновява вагоните в съставите ...

......... г. след извършен ремонт да бъдат включвани в експлоатация до 15 вагона на месец. В желанието си максимално бързо ремонтираните вагони да бъдат включени в експлоатация, „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД предварително се извинява на своите клиенти, в случай на забелязани пропуски или следи от скорошно извършени ремонти и освежаване.


Безсмъртният психолог Зигмунд Фройд посочва, че ако трябва да избира

Безсмъртният психолог Зигмунд Фройд посочва, че ако трябва да избира ...

......... се страхуват да не звучат неблагодарници. Но в крайна сметка, милиардерите също са хора, като всички останали, но мащабът около тях е просто по-голям: как да вярват, как да обичат, как да бъдат обичани, как да се чувстват оценени и да оценяват, как да намират смисъл отвъд „имане“ и „правене“.


Министърът на туризма Николина Ангелкова представи единната система за туристическа

Министърът на туризма Николина Ангелкова представи единната система за туристическа ...

......... контрола. "Глобата за невъвеждане на данни е от 1000 до 3000 лв. при първо нарушение, при повторно санкцията става двойна, а при трето вече се преминава към заличаване на потребителя", обясни министърът. Разработват единна система за туристическа информация - ЕСТИ Най-голяма заетост имат 4- и 5-звездните хотели, заяви Николина Ангелкова


Последната проверка от Министерството на енергетиката (МЕ) на мина „Оброчище”

Последната проверка от Министерството на енергетиката (МЕ) на мина „Оброчище” ...

......... ноември. Съкратени са половината от персонала, а другите са пуснати в т. нар. „платен отпуск“, който трае половин година, а по трудовото законодателство не може да има толкова дълъг отпуск, казаха още присъстващите. По думите им в момента в мината има само 6-7 души, за да изпомпват водата от шахтите.


Миналата година Китай е избавил 13,86 милиона души в селските

Миналата година Китай е избавил 13,86 милиона души в селските ...

......... на страната са намалели от близо 100 милиона в края на 2012 г. до 16,6 милиона до края на 2018 г. През миналата година средният годишен доход на жителите на бедните села се е увеличил до 10 371 юана (около 1 530 долара) при инфлационно коригиран годишен темп от 8,3%.


Най-накрая „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД се отчете с положителна

Най-накрая „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД се отчете с положителна ...

......... на своите клиенти, в случай на забелязани пропуски или следи от скорошно извършени ремонти и освежаване. От компанията са категорични, че с ускорената ремонтна програма значително ще се подобрят условията за пътуване във влаковете. Именно в тази посока са насочени усилията на новия мениджърски екип в БДЖ, посочват от държавното дружество.


Разпоредбите на новата Наредба Н-18 поставят в неблагоприятно положение българските

Разпоредбите на новата Наредба Н-18 поставят в неблагоприятно положение българските ...

......... лицензирани финансови институции за електронни пари, посочват от Демократична България. С тези аргументи от обединението настояват предложенията относно електронната търговия да бъдат премахнати от Наредба Н-18, тъй като ще поставят в неблагоприятно положение българските дружества, осъществяващи електронна търговия в сравнение както с традиционните търговци, така и с международните електронни магазини.


Европейският пазар е основен за българските производители, той е силно

Европейският пазар е основен за българските производители, той е силно ...

......... души. Мароко е и дистрибуционен център на стоки за останалата част от Африка, може да бъде разглеждана като платформа за българските износители, а от своя страна България е врата за Балканите, заяви Ел Мидауи. За засилване на търговско-икономическото сътрудничество между двете страни се предвижда създаване на смесена Българо-мароканска търговска камара. 


Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Карина Караиванова ще

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Карина Караиванова ще ...

......... на наследник на Караиванова да е между сегашните двама зам.-председатели - Бойко Атанасов и Диана Йорданова, която е по-известна от времето когато бе депутат от ГЕРБ. Йорданова влезе с гръм и трясък в шоуто Господари на ефира като от парламентарната трибуна прочете параграф VII (седем римско) като Ви Ай Ай.


Японският автомобилен концерн

Японският автомобилен концерн "Хонда" обяви официално във вторник, че ще ...

......... нашите хора", посочи в специално изявление главният изпълнителен директор на Honda Motor Europe - Кацуши Инуе. Очаква се днес британският премиер Тереза ​​Мей да коментира взетото от "Хонда" решение. По-рано през деня министърът на търговията Лиъм Фокс заяви, че решението за закриване на завода на Honda "би било много жалко".


Десетата юбилейна дарителска кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“

Десетата юбилейна дарителска кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“ ...

......... спасителна служба – със събраните 13 107 лв. ще бъдат закупени ремаркета за превоз и нощуване на кучетата спасители. Дарителската платформа izberi.rbb.bg остава активна, като на нея освен дарения за избраната кауза, широката общественост ще може да се запознае с реализираните проекти и с отчетите на организациите за изразходваните средства.  


Председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова напуска комисията

Председателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова напуска комисията ...

......... компетентните институции за факти и обстоятелства. Информацията, която касае различни компетентни институции, им е сведена като информация или сигнал", каза Караиванова и отказа да конкретизира за кои компании и за какво точно става въпрос. По отношение на казуса с фалиралия застраховател "Олимпик", тя смята, че пропуските не са само български.


Японският автомобилен гигант

Японският автомобилен гигант "Хонда" обяви официално днес намерението си да ...

......... контекста на предизвикателствата пред автомобилния сектор. Миналата година, единственият завод на компанията в Евросъюза е произвел около 160 хиляди автомобила. "Хонда" планира да закрие завода си във ВеликобританияЯпонският автмобилен гигант Хонда планира до 2022 година да закрие завода си в Суиндън, Великобритания, което означава съкращаване на около 3 500 рабо...


Шефът на Комисията за финансов надзор подава оставка. Тя ще

Шефът на Комисията за финансов надзор подава оставка. Тя ще ...

......... й няма да повлияе на процедурата за влизане в чакалнята към Еврозоната. Някои от проверките в застрахователния сектор са стигнали до изводи, предадени на компетентните органи, включително ДАНС. Повече по темата обаче Караиванова не коментира. А пропуските по казуса с фалиралия застраховател „Олимпик” не били само български.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


За икономическите оператори, използващи компютърни системи за управление на продажбите,

За икономическите оператори, използващи компютърни системи за управление на продажбите, ...

......... учудване защо дискусията по невъзможността за съобразяване с изискванията тръгва чак сега, при положение че за новите правила се е знаело още от август миналата година. Спорната наредба задължава фирмите да въведат в определени срокове фискални каси и принтери за постоянно предаване на данни към НАП за извършените търговски операции.


Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна ...

......... процент обучаващи се или вече завършили наши сънародници. Обсъдени бяха и регулациите за издаване на разрешителни за работа на граждани от трети страни, както и подготовката на двустранни споразумения за регулиране на трудовата миграция. Министър Петков припомни, че през 2018 г. България е подписала такива документи с Армения и Молдова.


Министърът на туризма Николина Ангелкова ще представи Единната система за

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще представи Единната система за ...

......... за туристическа информация (ЕСТИ). ЕСТИ свързва в реално време регистрите на местата за настаняване с Министерството на туризма, НАП, МВР, НСИ и общините. Въвеждането на системата облекчава обмена и обработка на данните от различните регистри. В събитието ще участват представители на местната власт, на работодателски организации и сдружения в туризма. 


Цeнaтa нa пeтpoлa мapĸa Вrеnt ce пoнижaвa във втopниĸ, cлизaйĸи

Цeнaтa нa пeтpoлa мapĸa Вrеnt ce пoнижaвa във втopниĸ, cлизaйĸи ...

......... WТІ нa нюйopĸcĸaтa cтoĸoвa бopca (NYМЕХ) в cъщoтo вpeмe пocĸъпнaxa cъc 32 цeнтa дo $55,88 зa бapeл. Cпopeд дaннитe нa Крlеr, cлeдящa движeниeтo нa тoвapнитe ĸopaби, eĸcпopтът нa пeтpoл oт Cayдитcĸa Apaбия пpeз пъpвaтa пoлoвинa нa фeвpyapи e бил c 1,3 млн. бapeлa пo-мaлъĸ oт cъщия пepиoд нa пpeдxoднaтa гoдинa.


Първа глоба е наложена по новия регламент за защита на

Първа глоба е наложена по новия регламент за защита на ...

......... направил изрично в депозираното заявление до банката. Макар Комисията да отбелязва, че заявлението за заличаване на лични данни целѝ и възражение срещу обработването, тя приема, че в конкретния случай нарушение не е налице, защото няма конкретно посочване на термина „възражение“ от страна на субекта и това освобождава банката от отговорност.


Съвет на управляващата коалиция ГЕРБ и

Съвет на управляващата коалиция ГЕРБ и "Обединени патриоти" се очаква ...

......... да бъде осигуряването на кворума в Народното събрание след обявеното от БСП решение да напуснат парламента. "Защото ние, след като искаме да сме управляваща коалиция, просто всички трябва да ходят на работа. Тогава няма да ни е нужно да търсим друга подкрепа за кворум в парламента", заяви Борисов в понеделник.


До края на септември тази година (2019) ще бъде удължен

До края на септември тази година (2019) ще бъде удължен ...

......... Горанов уточни, че за другите юридически лица срокът си остава 31 март. По думите му, много от тези субекти - предимно дребни еднолични търговци, вече изпълнили изискванията. Думите на финансовия министър са факт, след като говорителят на НАП Росен Бъчваров доскоро твърдеше, че срокът 31 март ще важи за всички.


Основателят и президент на Хуауей (Huawei) Жън Чжънфей определи ареста

Основателят и президент на Хуауей (Huawei) Жън Чжънфей определи ареста ...

......... като политически мотивиран, предаде Ройтерс, на която се позова БТА.ТръмпПовдигнаха обвинения срещу китайската компания HuaweiПуснаха срещу $7 млн. главния финансист на Huawei, Тръмп готов за намесаНапрежение между Пекин и Вашингтон заради "Huawei"И Япония блокира Huawei Полша арестува китайски служител на "Huawei" и местен киберспец за шпионажПрезидентът на Чехия защити Huawei


Най-големите български строителни компании и фирми от Италия и Турция

Най-големите български строителни компании и фирми от Италия и Турция ...

......... и подлези. Чрез пътен възел “Кресна” ще се осигурява достъпът в посока Кулата и София. Индикативната стойност на обществената поръчка за лот 3.2.2 е 430 525 209 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 1556 дни и включва времето за проектиране и строителство. Парите идват от ЕС и националния бюджет.


Лидерът в в онлайн търговията

Лидерът в в онлайн търговията "Амазон" обяви плановете си да ...

......... енергия от възобновяеми източници като слънчевата светлина и вятъра, пратките ще бъдат доставяни с електрически ванове. Работи се и върху стратегия за смяна на опаковките. Инициативата на Амазон се нарича "Нулева пратка", а от компанията обещаха скоро да разкрият какви количества вредни емисии се изхвърлят в следствие на дейността й.


Японският автмобилен гигант Хонда планира до 2022 година да закрие

Японският автмобилен гигант Хонда планира до 2022 година да закрие ...

......... в региона.Работещите в завода все още не са официално уведомени, но притесненията им са големи. "Все още не е обявено нищо, но можете да си представите колко е ужасно, да, мрак и тъга. Има много семейства, много хора с деца - като нас, притеснени сме, много", сподели рачотник от компанията.


Honda e поредната компания, която се изнася от Великобритания заради

Honda e поредната компания, която се изнася от Великобритания заради ...

......... съюз.   По-рано този месец оттегляне от Острова обяви друг японски автопроизводител – Nissan. В писмо до работниците компанията заяви, че продължаващата несигурност заради Брекзит не помага на фирмите да „планират бъдещето”.   За сега от британското икономическо министерство заявяват, че информацията е спекулация, затова няма да я коментират.  


Призоваваме потребителите да сверяват дали данните са правилно въведени при

Призоваваме потребителите да сверяват дали данните са правилно въведени при ...

......... интервал те не се въвеждат. Буквените символи от регистрационния номер се изписват с главни букви. Пример: Правилно: СВ0000НР; ОВ0000ВТ; ВР0000РВ Грешно: SV0000NR; OV0000VT; VR0000RV Символите 0 (нула) и О (буква О) не са взаимозаменяеми. За цифра от номера трябва да се изпише 0 (нула), а за буква - "О".  


За периода 2014-2020 г. за развитието на иновациите съгласно Иновационна

За периода 2014-2020 г. за развитието на иновациите съгласно Иновационна ...

......... редица препятствия да станат иновативни. В тази връзка той изтъкна, че основна цел в политиката на Министерството на икономиката, е, да създаде модели за преодоляването на тези пречки, като се даде възможност на повече фирми  да станат иноватори и да са по-активно ангажирани в разработката на нови продукти и процеси.


Забраната за туристи в основната зона на Националния парк Джомолунгма

Забраната за туристи в основната зона на Националния парк Джомолунгма ...

......... предизвика някои погрешни съобщения в социалните медии, че базовият лагер Джомолунгма ще бъде затворен завинаги поради тежко замърсяване. Заместник-директорът на резервата заяви пред Синхуа, че обикновените туристи няма да могат да влизат в зоната над манастира Ронгпо, но въпреки това те ще могат ясно да видят най-високия връх на планетата.


Чайна Телеком, един от трите телекомуникационни оператора на Китай, издаде

Чайна Телеком, един от трите телекомуникационни оператора на Китай, издаде ...

......... е символичен, тъй като СИМ-карта все още не може да бъде използвана, но е знак за сътрудничеството между двете страни в комерсиализирането на 5G мрежата. През януари Чайна Телеком и Сохо Чайна постигнаха споразумение, според което мобилният оператор ще предостави 5G покритие на търговските имоти на строителната компания в Пекин.


Все повече българи пазаруват онлайн, което кара и все повече

Все повече българи пазаруват онлайн, което кара и все повече ...

......... от себе си, как ще развият персоналния си проект и какви практически изводи ще вземат за себе си. Бих ги посъветвал да приемат на сериозно развитието на личния си онлайн магазин по време на обучението, защото той би могъл да бъде солидна основа за бъдещ и/или промяна в текущ такъв.


Богатството на британското кралско семейство е оценено на 88 милиарда

Богатството на британското кралско семейство е оценено на 88 милиарда ...

......... Мидълтън, съпругата на принц Уилям, идва от богато семейство и парите ѝ не са дошли само от брака ѝ. Тя притежава около 10 млн. долара лични финанси.Според британските медии личното богатство на Меган Маркъл е около 5 млн. долара. То е натрупано от ролите ѝ в телевизията и киното.Източник: dariknews.bg