Международният валутен фонд одобри пакет помощи на стойност 50 млрд.

Международният валутен фонд одобри пакет помощи на стойност 50 млрд. ...

......... на Аржентина Маурисио Макри да се обърне за подкрепа към МВФ, гражданското общество в страната организира многолюдни протести, а профсъюзите заплашиха със стачни действия. Латиноамериканската страна има горчив опит от „помощта“ на МВФ от преди 17 години, за която много аржентинци смятат, че допълнително е утежнила тогавашната икономическа криза. /БГНЕС


Остериа Франческана

Остериа Франческана" (Osteria Francescana) е най-добрият ресторант в света за ...

......... година е класиран 23-и, а тази заема 15-о място.Ето и ресторантите до 10 място след най-добрия.2.El Celler de Can Roca, Жирона, Испания3. Mirazur, Ментон, Франция4. Eleven Madison Park, Ню Йорк, САЩ5. Gaggan, Банкок6. Central, Лима, Перу7. Maido, Лима, Перу8. Arpège, Париж, Франция9. Mugaritz, Сан Себастиан, Испания10. Asador Etxebarri, Акспе, Испания


През април Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА)

През април Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА) ...

......... туристическо сдружение, чиято дейност е насочена към представяне на обединените интереси на българската балнео и СПА индустрия. Неправителствената организация обединява общини, инвеститори, туроператори, експерти и организации, работещи в сферата на балнео, СПА и уелнес туризма. На 28 юни предстои решението за членство да се гласува от Общински съвет – Велинград.


Еврокомисията ще следи дали фермерите изпълняват изискванията за да получават

Еврокомисията ще следи дали фермерите изпълняват изискванията за да получават ...

......... правилата на конкуренцията“, обясни той. Елица Живкова от дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на Европейската комисия обясни, че по пазарните мерки средствата за следващия програмен период ще са с 4% по-малко, като изключението е за за подпомагане на пчеларството и за схемите за плодове и мляко за учениците.


Недостиг на нискоквалифициран персонал надува до космически стойности заплатите на

Недостиг на нискоквалифициран персонал надува до космически стойности заплатите на ...

......... става чрез онлайн платформите. „Те много рядко ги проверяват, просто имат по-примитивен начин на култура. С тях работим чрез флайери или разлепяне на афиши, защото те прекарват повече време навън по улиците“, обяснява Калоян Беличовски от „Менпалър“. Разделението между мъжете и жените пък на пазара на труда все повече намалява.


Спорното кръгово кръстовище край Ахелой Възможността да се изгради половин

Спорното кръгово кръстовище край Ахелой Възможността да се изгради половин ...

......... обходния път интензивният транзитен трафик вече не преминава през Ахелой, с което се опазва живота и здравето на жителите на града и се намалява опасността от тежки пътни инциденти, категорични са кметовете от региона. От пътната агенция отричат да има опасност за пътуващите с междуградските автобуси заради разположението на спирките.В петък - 22 юни, влизат в сила контрамитата върху

В петък - 22 юни, влизат в сила контрамитата върху ...

......... в съответствие с правилата на Световната търговска организация (СТО)", посочи Сесилия Малмстрьом. ЕС може да наложи мита и на други американски стоки в размер на 3.6 млрд. евро на по-късен етап - "след три години, или още по-скоро, ако има положително решение на търговските спорове в СТО", допълни европейският комисар.


Марио Драги Дългоочакваното споразумение между Германия и Франция за общ

Марио Драги Дългоочакваното споразумение между Германия и Франция за общ ...

......... че този бюджет би могъл да заплаши стабилността на единната валута. "Това трябва да бъде изяснено точно", добавя той. Германия винаги се е страхувала, че един такъв бюджет ще окуражи "съюз на трансферите", принуждавайки "добродетелните" страни да плащат за страни, които водят "по-либералната" политика на страни като Италия и Испания.


Снимка: ЕПА/БГНЕС Германия и Франция най-сетне постигнаха споразумение за общ

Снимка: ЕПА/БГНЕС Германия и Франция най-сетне постигнаха споразумение за общ ...

......... че този бюджет би могъл да заплаши стабилността на единната валута. "Това трябва да бъде изяснено точно", добавя той. Германия винаги се е страхувала, че един такъв бюджет ще окуражи "съюз на трансферите", принуждавайки "добродетелните" страни да плащат за страни, които водят "по-либералната" политика на страни като Италия и Испания.


Банките в ЕС трябва да намалят лошите си заеми до

Банките в ЕС трябва да намалят лошите си заеми до ...

......... отделни банки показателят е доста по-висок. Италия, чиито банки държат най-много лоши кредити в абсолютно изражение, намали необслужваните заеми през последните месеци, но многократно се е обявявала против ускоряването на процеса на намаляване на съотношението, за да се избегнат прекалените разходи за банките. Германско-френският план настоява за ускоряване на процеса.


Двоен имуществен данък няма да бъде налаган за вили, къщи

Двоен имуществен данък няма да бъде налаган за вили, къщи ...

......... От морските курорти в това число влизат Св. Влас, Лозенец, Крапец, Синеморец, Шабла, Шкорпиловци и други. Валери Симеонов се съгласи с коментарите на негови колеги, че списъкът с курортите трябва да се актуализира и от него да отпаднат населени места като Брезник, в който били декларирани само два туристически имота.Хакери са нападнали борсата за търговия с криптовалути Битъм (Bithumb),

Хакери са нападнали борсата за търговия с криптовалути Битъм (Bithumb), ...

......... цялата търговия, след като установила, че "криптовалути на стойност около 35 млрд. вона са били похитени между късните часове на вчерашния ден и рано тази сутрин". Платформата посочва, че ще компенсира изгубените дигитални пари със собствени средства и уверява, че е прехвърлила всички активи на потребителите в безопасни "студени портфейли".


Снимка: Архив БГНЕС Законопроектът за хазарта, целящ да ограничи рекламата

Снимка: Архив БГНЕС Законопроектът за хазарта, целящ да ограничи рекламата ...

......... комисия. Така в момента например нотификация не е поискана за спорния проект на Емил Димитров – Ревизоро за горивата, който Менда Стоянова и нейната комисия одобриха на първо четене, въпреки че няма нотификация. В случая с хазарта обаче Стоянова и колегите ѝ са силно загрижени за максимална изрядност пред Брюксел.


Американската компания Ай Би Ем изправи компютър срещу двама експерти

Американската компания Ай Би Ем изправи компютър срещу двама експерти ...

......... Машината не живее в реалния свят, нито има собствен живот, на който да се позове", казва Дарио Гил от Ай Би Ем.  На този етап няма планове за комерсиализирането на Проджект Дибейтър. В бъдеще обаче той може да се използва като помощник, например на адвокати, във вземането на информирани решения.


Сателитни снимки очертават парцелите на фермерите. После чиновници попълват документите

Сателитни снимки очертават парцелите на фермерите. После чиновници попълват документите ...

......... ще бъде до 70%, за развитите – 43%, а за районите със специални ограничения – 65%, съобщи Елица Живкова от отдел "България, Хърватска, Полша, Словения и финансови инструменти" в ЕК. Освен това повече няма да се финансират инфраструктурни проекти, освен по схемите "Лидер" и групите Водена от общността местно развитие.


Дейността си през 2017 година отчете Комисията за защита на

Дейността си през 2017 година отчете Комисията за защита на ...

......... удостоверение за регистрация са издадени 137 заповеди за налагане на принудителната административна мярка "временно затваряне на туристически обект", както и една заповед за временно спиране предоставянето на туристическа услуга на ски писта. Издадени са 35 заповеди за отмяна на мярката, тъй като търговците са предоставили доказателства, че са отстранили нарушението.Правителството определи концесионерите на морските плажове

Правителството определи концесионерите на морските плажове "Приморско-централен", община Приморско и ...

......... Елена Холдинг" АД. Цената за ползване на чадър и шезлонг е от по 10 лв.   Прекратява се процедурата по предоставяне на концесия за услуга за морски плаж "Ривиера", община Варна, поради липса на оферта, чието съдържание да отговаря на изискванията, определени с документация за концесията, пише още в съобщението.


Служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) ще

Служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) ще ...

......... изключение на случаите на внезапно нападение. От БСП възразиха, че с тези текстове на служителите на ИАРА се възлагат полицейски функции да задържат с помощни средства, и поискаха те да минават през обучение като на служителите на МВР. Предложението обаче не получи подкрепа в пленарната зала. Източник: БТА бракониери ИАРА


Министерският съвет реши да обяви пет имота - публична държавна

Министерският съвет реши да обяви пет имота - публична държавна ...

......... са настанени дългогодишни работници които отдавна са заявили желание да ги купят. Парите от продажбата ще останат на разположение на дружеството.Министерският реши още "Държавна консолидационна компания" ЕАД да получи два имота в София, които са се оказали ненужни на Министерството на транспорта. Общата им площ е 28 322 кв. м.


Правителството одобри изменения и допълнения на Националната програма за профилактика,

Правителството одобри изменения и допълнения на Националната програма за профилактика, ...

......... профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болестите по животните и зоонозите за периода 2016 - 2018 г. Промените са свързани с поддържането на постоянно действаща система за профилактика и контрол срещу заразните болести, бърза диагностика и ефективна борба при възникване на огнища на заболявания с цел ограничаването и ликвидирането им.


За 14-та поредна година А1 стартира своята стажантска програма, чиято

За 14-та поредна година А1 стартира своята стажантска програма, чиято ...

......... милиона в обучение на служители и над 3 милиона в подготовката на 1 600 стажанти. За комфорта на всички служители са осигурени допълнително здравно осигуряване, медицински кабинет, психолог, спортно-възстановителен център – фитнес и масажно студио, детска градина, служебен автобус, паркинг, служебни мобилни телефони и отстъпки, ежегодни профилактични прегледи и други.


Със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност

Със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност ...

......... Всички заразени и контактни птици в две от халетата на фермата ще бъдат унищожени по хуманен начин. Определена е 3-километрова предпазна зона, която включва селата Богданово, Дончево и Опанец. Забранява се търговията и придвижването на домашни и диви птици, както и яйца за разплод. Птицефермите в 10-километровата зона също остават под наблюдение.


На централния плаж в Приморско наемът на чадър и шезлонг

На централния плаж в Приморско наемът на чадър и шезлонг ...

......... на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане, се казва в правителственото съобщение.Концесионерите са избрани с конкурс, а договорите им са за по 15 г.Процедурата за предоставяне на концесия на плажа в комплекса "Ривиера" край Варна е прекратена "поради липса на оферта, чието съдържание да отговаря на изискванията".


Валдис Домбровскис, сн. БГНЕС България трябва да внесе стотици милиони

Валдис Домбровскис, сн. БГНЕС България трябва да внесе стотици милиони ...

......... това не може да е препятствие. Бих казал, че основният въпрос, на който трябва да се отговори в тази връзка, е как присъединяването към еврозоната ще засегне българската икономика. Според нашите оценки то ще има положителен ефект и дори ще облекчи приближаването към средните нива на Европейския съюз", каза еврокомисарят.


Стойността на първия национален Индекс за безопасно шофиране SDIndex –

Стойността на първия национален Индекс за безопасно шофиране SDIndex – ...

......... Кесяков; инспектора в Отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ – Мария Ботева; Павел и Васил Жекови – създатели на „Академия за безопасно шофиране“; Пламен Димитров - председател на УС на Дружеството на психолозите в България и Лазар Георгиев – изпълнителен директор на SDI Застрахователен брокер.

Приморско Морските плажове

Приморско Морските плажове "Приморско-централен" и "Св. Св. Константин и Елена ...

......... е решил също така да прекрати процедурата по предоставяне на концесия за услуга за морски плаж "Ривиера“, община Варна, поради липса на оферта, чието съдържание да отговаря на изискванията, определени с документация за концесията. Министерството на туризма ще възстанови депозитите и ще върне гаранциите за участие в конкурса на участниците.


Правителството прие Списък със защитените от държавата специалности от професии,

Правителството прие Списък със защитените от държавата специалности от професии, ...

......... създава възможност за осигуряване на кадри за области, които са приоритетни за развитието на икономиката на регионално ниво в средносрочен план, се казва в правителственото съобщение. Създава се възможност за изпълнението на регионални програми и проекти за областта, чиято реализация би била застрашена, ако обучението по съответната специалност се закрие.


Пакетът от реципрочни мерки от страна на ЕС спрямо наказателните

Пакетът от реципрочни мерки от страна на ЕС спрямо наказателните ...

......... стомана ще влязат в сила в петък, заявиха европейските власти. "Ние не искахме да сме в тази позиция. Въпреки това, едностранните и нечестни решения на САЩ за налагането на наказателни мита на стомана и алуминий спрямо ЕС означава, че ние нямаме друг избор", заяви комисарят по търговията Сесилия Малмстрьом. /АФП


Правителството одобри изменения и допълнения на Националната програма за профилактика,

Правителството одобри изменения и допълнения на Националната програма за профилактика, ...

......... са ваксинирани 610 000 едри преживни животни, а през 2018 г. освен тях ще бъдат реваксинирани и 300 000 телета. Така общият брой на ваксинираните животни ще достигне близо 1 млн. Предлага се също така взетите млечни проби да бъдат изследвани, освен за бруцелоза и за ензоотична левкоза по говедата.


Ръководителят на Федералната криминална служба Холгер Мюнх разкри, че с

Ръководителят на Федералната криминална служба Холгер Мюнх разкри, че с ...

......... отровните вещества в природата. Мъжът е разполагал с достатъчно материал, за да произведе между 250 и 1000 дози рицин. Той бе арестуван за нарушаване на Закона за контрол на оръжията. Освен това той е обект на разследване за подготовка за сериозен акт на насилие, който застрашава сигурността на държавата, припомня ARD. 


КТ „Подкрепа” иска увеличаване на заплащането за нощен трудКТ „Подкрепа”

КТ „Подкрепа” иска увеличаване на заплащането за нощен трудКТ „Подкрепа” ...

......... да се ограничи като практика. "Излязоха много изследвания, които сочат за увеличената вредност на нощния труд. Вследствие на това Световната здравна организация (СЗО) предприе кампания за ограничаването му. Надяваме се увеличената ставка на заплащането на нощния труд да помогне и за възпиране на работодателите от полагане на такъв", коментира Здравчев.


На 20 юни 2018 г. беше проведено редовно общо събрание

На 20 юни 2018 г. беше проведено редовно общо събрание ...

......... химическата промишленост и металургията, силикатите и стъклените влакна, а содата бикарбонат обслужва пазарите на хранителни продукти, животинско хранене, пречистване на димните газове и в здравеопазването. „Солвей Соди“ е приватизирано през 1997 г., като основни акционери в него са международната химическа група „Солвей“ (75 %) и турската химическа група „Шишеджам“ (25 %).


Ани Великанова се присъединява към екипа на Investor Media Group.

Ани Великанова се присъединява към екипа на Investor Media Group. ...

......... Group е и националното радио Bulgaria ON AIR с покритие в 33 града в страната, както и списанията Bulgaria ON AIR The Inflight Magazine, Investor Digest и GO ON AIR The Traveller’s Magazine, които се разпространяват на борда на самолетите на националния авиопревозвач "България Ер".  По публикацията работи: Анисия Иванова


През двата дни, 9 и 10 юни, се състояха едновременно

През двата дни, 9 и 10 юни, се състояха едновременно ...

......... БВП по паритет на покупателната способност и са взети от сайта на ЦРУ The World Factbook : htps://www.cia .gov/ l ibrary/publ icatons/resources/the-wor ld-factbook/rankorder/rankorderguide.html 2. Вж. същия източник. ------------------------------------ Петър Клисаров, политолог и автор на книгите "Игрите на властта" /2012 г./, "Огледалото на протестите 2013 – 2014 г. " и др.


Около 2000 ще са първите българи, които ще вземат пенсия

Около 2000 ще са първите българи, които ще вземат пенсия ...

......... 1 януари 2019 г. Сега те не получават наследствена пенсия, защото починалият родител не е имал достатъчно стаж. Персонални пенсии пък не се отпускат, ако доходът на останалия жив родител надхвърля 75 лв. на човек от домакинството. Размерът на новата помощ за сираци ще се определя всяка година с бюджета.


През 2017 г. са издадени 8 640 книги с тираж

През 2017 г. са издадени 8 640 книги с тираж ...

......... всички вестници се издават на български език, но има и три на турски и по един на английски и немски език.През 2017 г. са издадени 510 списания и 93 бюлетина, като в сравнение с 2016 г. списанията намаляват с 4.3%, а бюлетините със 7.9%.Всичко, което трябва да знаете за:Култура (4713)


Появилата се информация за евентуална забрана за изпълнение на курсове

Появилата се информация за евентуална забрана за изпълнение на курсове ...

......... компанията няма забрана за дейност."В момента върви дело, но то е само за каботаж. Ако има решение за забрана, то тя ще е за време - от порядъка на около 2 месеца, и ще е забрана само за каботаж", поясни Петко Ангелов и добави, че иначе фирмата продължава да работи.


По време на лятната ваканция много деца работят, за да

По време на лятната ваканция много деца работят, за да ...

......... е криминализирано, съгласно българското законодателство, предаваме акта на Районна прокуратура за повдигане на обвинение към работодателя. През изминалата година имаме 13 нарушения, констатирани от Инспекцията по труда.", заяви още ИвановСанкциите за работодатели, които не спазват законовите изисквания, свързани с наемането на непълнолетни, са между 1 500 и 15 000 лева.


Войната между руския газов гигант

Войната между руския газов гигант "Газпром" и украинската "Нафтогаз" продължава ...

......... украинци взаимно се обвиняват в некоректност Междувременно "Газпром" обжалва решението на Стокхолмския арбитраж през април, а делото продължава. Украйна е голяма транзитна страна за руските доставки на газ за Европа, където Газпром заема около 35% от местния газов пазар. Жалко за "Газпром" Какъв можеше да стане концернът, но какъв стана


Днес от 10:00 ч. в

Днес от 10:00 ч. в "Гранд Хотел София" Конфедерацията на ...

......... кампанията – "За достойни условия и заплащане на нощния труд” /Здравчо Здравчев, КТ "Подкрепа"/, "Риск за здравето и безопасност при нощния труд” /доц. Катя Вангелова, НЦОЗА/, "Социални аспекти на нощния труд" /доц. Евгени Евгениев, УНСС/, "Психологически измерения на нощния труд” /гл. ас. Стойка Калчева, БАН/, "Правни аспекти на нощния труд”/адв. Адриан Илиев, КТ "Подкрепа"/.


Burgas24.bg виж галерията
Ресторант

Burgas24.bg виж галерията Ресторант "Хепи", който от години се помещава на ...

......... си позволи да остане без обект в централна градска част за такъв период. По тази причина от компанията изненадващо се спряха на култовия ресторант "Булевард". Заведението е на два етажа, намира се на ключова локация – на обновения бул. "Алеко Богориди" и има прилична разгърната площ, която явно задоволява "Хепи".


Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и нейните партньори

Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и нейните партньори ...

......... от голямото си производство (1,12 милиона барела на ден), тъй като там вътрешното търсене е много голямо.   Те остават обаче на второ място в света по внос (7,91 милиона барела на ден) след Китай (8,43 милиона барела на ден), изпреварвайки третият световен вносител, Индия (4.34 милиона барела на ден).


Президентът на технологичния гигант Apple Тим Кук е изтръгнал обещание

Президентът на технологичния гигант Apple Тим Кук е изтръгнал обещание ...

......... ѝ беше забранено да купуват от американските производители компоненти за смартфони. Тази мярка постави под заплаха съществуването на китайската компания. В момента пазарът в Китай носи на Apple около една четвърт от общите ѝ приходи, т.е. около $50 милиарда годишно. От Apple и Белият дом не бяха открити за коментар.


Националната стокова борса на Русия (НТБ, влиза в групата "Московска

Националната стокова борса на Русия (НТБ, влиза в групата "Московска ...

......... хиляди тона. На 21 юни ще се изнесат за продажба около 50 хиляди тона, а на 22 юни купувачите ще наддават за 8 лота от реколтите 2014 за пшеницата и 2016 за ечемика. Минималната стъпка на аукциона е 50 рубли на тон. Заявки за участие са подали 44 компании. /БГНЕС


До месец производителите на млечни продукти няма да могат да

До месец производителите на млечни продукти няма да могат да ...

......... да улеснят избора на потребителите и да засилят интереса им към различните видове млечни продукти.-->   Досега предприятията имаха право да произвеждат млечни и имитиращи продукти "под един покрив", но на отделни линии. По данни на браншовите организации този избор са направили около 60 от близо 220 мандри в страната.


Управителният съвет на Българската стопанска камара (БСК) избра на днешното

Управителният съвет на Българската стопанска камара (БСК) избра на днешното ...

......... Радев е роден на 21 юли 1960 г., завършил е Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Специализирал е маркетинг и мениджмънт в САЩ.   През 1989 г. е сред основателите на първите съюзи на частния капитал в България, а от 1991 г. е член на Управителния съвет на БСК.


Сн. ЕПА/БГНЕС За временно изпълняващ длъжността главен изпълнителен директор на

Сн. ЕПА/БГНЕС За временно изпълняващ длъжността главен изпълнителен директор на ...

......... междувременно прокуратурата в Мюнхен. Консултация на Шадлер с адвокат е планирана за вторник, а полицейския разпит се очаква да започне в сряда най-рано,предаде ДПА. Местонахождението на Щадлер не е разкрито. Според прокуратурата "Ауди" е продала най-малко 210 000 дизелови коли с манипулиращия софтуер в САЩ и Европа от 2009 г.


Радосвет Радев Новият изпълнителен председател на Българската стопанска камара на

Радосвет Радев Новият изпълнителен председател на Българската стопанска камара на ...

......... на "Доверие-Брико" АД и на КК "Албена" АД. Член е на Надзорния съвет на "Медика" АД и на "Доверие - Обединен холдинг" АД, както и на управата на "Елит" АД, Павликени. Той е сред основателите на първите съюзи на частния капитал в България през 1989 г. Женен, с три деца.


Управителният съвет на Българската стопанска камара (БСК) избра на днешното

Управителният съвет на Българската стопанска камара (БСК) избра на днешното ...

......... Радев е роден на 21 юли 1960 г., завършил е Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Специализирал е маркетинг и мениджмънт в САЩ.   През 1989 г. е сред основателите на първите съюзи на частния капитал в България, а от 1991 г. е член на Управителния съвет на БСК.


Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев направи внезапна

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев направи внезапна ...

......... по геодезия картография и кадастър /АГКК/ инж. Михаил Киров, главният секретар на АГКК Емилия Ангелова, началникът на СГКК - Бургас инж. Светла Кутлева и началникът на РДНСК - Бургас инж. Милен Ненчев. Резултатите от проверката ще бъдат обобщени в доклад до министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.  


На днешното си заседание Управителният съвет на БСК избра за

На днешното си заседание Управителният съвет на БСК избра за ...

......... – Обединен холдинг” АД, както и на УС на „Елит” АД-Павликени. През 1989 г. е сред основателите на първите съюзи на частния капитал в България, а от 1991 г. е член на Управителния съвет на БСК. Радев замества на поста починалият в края на месец май тази година Божидар Данев.


Tайни клиенти тръгват по заведения и бензиностанции в страната. Най-масовите

Tайни клиенти тръгват по заведения и бензиностанции в страната. Най-масовите ...

......... 8 часа да извърши отчет и да прати снимки от посещението си в обектите иначе „изгаря“, коментират от агенциите за привидно пазаруване. Сред най-големите желаещи да бъдат шпиони на търговски обекти са студенти, които вместват проверките между лекции и изпити, както и ученици, току-що завършили последния си клас в гимназията.


Най-големият производител на секционни врати в България Secdoor ще изгради

Най-големият производител на секционни врати в България Secdoor ще изгради ...

......... Африка, Кувейт, Обединени Арабски Емирства, Катар, Саудитска Арабия, Оман, Виетнам, Филипините, Сингапур, Тайланд и Индия.Досега компанията има над 20 хил. врати реализирани у нас, а експортът е предназначен за държави от Западна Европа, сред които Белгия, Франция и Италия, а също за Балканите – Румъния, Македония и Сърбия, пише economic.bg.


Шефът на КЕВР: Не може газът да поскъпне с 10%,

Шефът на КЕВР: Не може газът да поскъпне с 10%, ...

......... газ да нараства с 10 процента, а той формира 60 до 70 на сто от цената на топлинната енергия и да се поиска средно увеличение 2-3 процента за топлинната енергия", каза Иванов пред журналисти. По думите му е очевидно, че средното поскъпване на цената топлинната енергия ще бъде над 3процента.


Европейският комисар по икономическите и валутните въпроси Пиер Московиси призова

Европейският комисар по икономическите и валутните въпроси Пиер Московиси призова ...

......... обяви тогава комисар Московиси. След срещата през април той заяви още, че окончателното решение за излизане на Атина от спасителната програма се очаква да бъде взето на 21 юни. Преди това в Атина трябваше да се проведе последният – четвърти, преглед на финансите на страната от страна на международните инспектори.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" стартира обществените поръчки за избор на изпълнител ...

......... с прогнозна стойност 20 700 000 лв. без ДДС. Дължината на пътната мрежа е 782,664 км; -Обособена позиция № 4 – ОПУ Ямбол, с прогнозна стойност 13 100 000 лв. без ДДС. Дължината на пътната мрежа е 596,272 км. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 72 900 000 лв. без ДДС.,


От 1 юли парното и токът ще поскъпнат повече от

От 1 юли парното и токът ще поскъпнат повече от ...

......... на цената на природния газ върху цената на електроенергията е опосредствано, чрез добавката "задължение към обществото" и увери, че "влиянието там ще бъде значително по-малко".На 25 юни членовете на КЕВР ще обсъдят на открито заседание доклада на експертите и ще вземат окончателно решение за цените до края на този месец.


Решението на Еропарламента е продължение на едно политическо поведение по

Решението на Еропарламента е продължение на едно политическо поведение по ...

......... Йордан Арабаджиев. Той припомни, че в България превозвачите са получили подкрепа на всички институционални нива, а благодарение на личните усилия на премиера Бойко Борисов и в разговори с канцлера на Германия Ангела Меркел и президента на Франция Емануел Макрон са била дадена "зелена светлина" за постигане на компромис по регулациите.


В

В "Държавен вестник", бр. 51 от 19.06.2018 г., е обнародвана ...

......... от една страна да повишат търсенето на сурово мляко чрез стимулиране употребата му при производството на млечни продукти, а от друга - да засилят търсенето на пазара и потребителския интерес към различните видове млечни продукти. Това включва и усъвършенстване на законодателството за т.нар. "имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко".


Съюзът на международните превозвачи (СМП) заплаши Брюксел с блокада на

Съюзът на международните превозвачи (СМП) заплаши Брюксел с блокада на ...

......... само в кабината, което не е особено приятно, казаха шофьори. На този фон е странна позицията на двата големи синдиката у нас КНСБ и КТ "Подкрепа", които подкрепиха недоволството на българските превозвачи от новите изисквания в бизнеса. "Социалната" БСП също защити исканията на превозвачите, за сметка на тези на работниците.


Дружества с установени нарушения на Кодекса на труда плащат санкциите

Дружества с установени нарушения на Кодекса на труда плащат санкциите ...

......... заявявани и получавани по електронен път с електронен подпис веднага, независимо от работното време на администрацията. Системата генерира уникален код за достъп, който се отпечатва върху удостоверението и гарантира неговата автентичност вместо мокър печат и подпис. Чрез кода всеки възложител може да провери дали предоставеното от изпълнителя удостоверение е достоверно.


Искра Михайлова и Томислав Дончев по време на заседанието на

Искра Михайлова и Томислав Дончев по време на заседанието на ...

......... и обясни, че номинално ще се запази сумата от 373 млрд. евро, но рестриктивно ще се намали финансовият ресурс за Кохезионна политика. Заедно с това ще се даде възможност на всяка страна да увеличи потенциалния капацитет за инвестиции като използва всички инструменти, заложени в Многогодишната финансова рамка, посочи още тя.


По време на заседанието бе изнесена информация за дейностите по

По време на заседанието бе изнесена информация за дейностите по ...

......... Дървенишка . 27 светофарни уредби са били засегнати от бурята, като 22 от тях са ударени от мълнии. Своевременно са били ремонтирани и е възстановена работата им. Повредени са и 48 камери от системата за видеонаблюдение и фирмите, които ги подържат са започнали ремонта им. Сериозни щети върху инфраструктурата няма.


Продукцията в строителния сектор на целия Европейски съюз и в

Продукцията в строителния сектор на целия Европейски съюз и в ...

......... сектор в ЕС и в частност в България в началото на годината се дължеше до голяма степен на необичайно лошото време в края на зимата и началото на пролетта. Днешните данни са сякаш сигнал за известно подобряване на слабия европейски възходящ икономически импулс, който беше в сила през първото тримесечие.


Шоколадовите десерти, наредени до касите в супермаркетите в цветни опаковки

Шоколадовите десерти, наредени до касите в супермаркетите в цветни опаковки ...

......... Mars обаче настояват, че нямат задължения да посочват в своите етикети, че има възможност за добиването на шоколада за тях да е бил използван принудителен детски труд. И в продължение на това те посочват, че участието на деца в добива на какао "не представлява риск за потребителите на техните продукти".


Специалисти на Google са разработили алгоритъм, способен да анализира здравното

Специалисти на Google са разработили алгоритъм, способен да анализира здравното ...

......... но и честота на посещенията в болница, както и продължителността на оставане в нея. За прогнозите си алгоритъмът използва съвкупност от данни – етническа принадлежност, пол, предишни диагнози, резултати от лабораторни изследвания, като е в състояние да ги обработва комплексно и да посочи коя информация е в основата на изводите.


Цените на електрическата и топлинната енергия ще се повишат от

Цените на електрическата и топлинната енергия ще се повишат от ...

......... при това увеличение. По отношение на електроенергията, влиянието на цената на природния газ е опосредствано, чрез добавката "задължение към обществото" влиянието там ще бъде значително по-малко“, каза Иванов пред журналисти във в торник. Окончателното решение на цените на газа, топлоенергията и тока ще бъде взето от регулатора на 1 юли.


Жизненият стандарт в България продължава драматично да изостава от този

Жизненият стандарт в България продължава драматично да изостава от този ...

......... и Румъния съответно с 68% и 63% от средното за ЕС. И според този показател най-висок стандарт поддържат жителите на Люксембург. БВП на глава от населението там достига 253% от средното равнище в съюза. Сред богатите страни са също Ирландия (184%), Австрия и Холандия (по 128%), Дания (125%), Германия (123%).


Млекопреработвателите, които произвеждат и т. нар. имитиращи продукти (съдържащи растителни

Млекопреработвателите, които произвеждат и т. нар. имитиращи продукти (съдържащи растителни ...

......... че с ограничението ще насърчи както търсенето на сурово мляко за преработка, така и потребителският интерес към крайните млечни продукти .Европейската комисия е изказала положително становище по нормативния акт, информира пресцентърът на министерството.Според неговото съобщение така имитиращите продукти ще бъдат по-ясно разграничени от млечните, а потребителите ще имат информиран избор.


От юли топлоенергията и токът ще поскъпнат с повече от

От юли топлоенергията и токът ще поскъпнат с повече от ...

......... ще постигнем цени, които са възможно най-ниските при това увеличение. По отношение на електроенергията, влиянието на цената на природния газ е опосредствано, чрез добавката "задължение към обществото" влиянието там ще бъде значително по-малко“, каза Иванов. Окончателното решение на цените на газа, топлоенергията и тока, регулаторът ще вземе на 1-ви юли.