Премиерът Бойко Борисов лично се втурна да обяснява, че Брюксел

Премиерът Бойко Борисов лично се втурна да обяснява, че Брюксел ...

......... вече има решение на ЕК. Мигновено след изказването му в предаването "120 минути" се включи по телефона земеделският министър Десислава Танева, която заяви, че няма спрян нито един евроцент. “Твърде рано влязохме в предизборна кампания, за всичко което се прави, си има правила и форми на отчитане”, добави още тя.


"Арепливир" за амбулаторно лечение на COVID-19 се появи в московските ...

......... БГНЕС. "Арепливир“ беше одобрено от руското здравно министерство още през юни, но досега се използваше само за лечение на пациенти в болници.Миналата седмица министерството разреши амбулаторната употреба на две произведени в Русия лекарства за коронавирусна инфекция с международното непатентовано наименование "Фавипиравир“. В допълнение към "Арепливир“ в аптеките се появи и "Коронавир“ на компанията "Р-Фарм“.


По предварителни данни на Националния статистически институт през второто тримесечие

По предварителни данни на Националния статистически институт през второто тримесечие ...

......... възнаграждение за един отработен час се увеличават с 9.7%, а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 10.9%. По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 24.1% за „Операции с недвижими имоти“ до 3.4% за „Хотелиерство и ресторантьорство“.  По публикацията работи:


Компания за отдаване под наем на електрически тротинетки Lime разширява

Компания за отдаване под наем на електрически тротинетки Lime разширява ...

......... Анчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.Компанията отчита и промяна в поведението на съществуващите клиенти – сега те пътуват над 13 минути наведнъж, спрямо 9 минути преди пандемията.Цялото интервю на оперативния мениджър на Lime за България и Гърция Петко Анчев в UpDate може да гледате във .  По публикацията работи:


"Свиквайте с ниските лихви по депозитите" - така в неделя ...

......... че в най-голямата банка у нас – УниКредит Булбанк, например, , независимо дали срочността им е 1, 3, 6, 12 или 24 месеца. Същото е олихвяването и по куп други спестовни продукти, временно спрени от продажба – депозит "Флекси", "Многофакторен влог", депозит "Фен", депозит "Девет месеца и половина" и др.


Унгария ще удължи мораториума върху вноските по кредитите за някои

Унгария ще удължи мораториума върху вноските по кредитите за някои ...

......... мораториума до средата на 2021 г. ще се отнася също за тези компании, чийто приходи са спаднали с най-малко 25 процента. Правителството се подготвя да обяви още мерки за съживяване на растежа, след като икономиката отчете по-голям от очакваното спад през второто тримесечие, а перспективите за възстановяването догодина се влошават.Затруднената финансово германска модна верига

Затруднената финансово германска модна верига "Том Тейлър" (Tom Tailor) е ...

......... Tailor Holding SE) обяви, че продажбата на "Том Тейлър ГеембеХаш" (Tom Tailor GmbH) на "Фосун" е приключила в петък. "Том Тейлър холдинг", чиито акции поевтиняха с около 8.4 на сто до 17 евроцента следобед, обяви несъстоятелност през юни, тъй като дъщерното ѝ дружество "Бонита" (Bonita GmbH) беше заплашено от фалит.


За да отговори на нуждите на клиентите си и на

За да отговори на нуждите на клиентите си и на ...

......... и организационни изисквания, след детайлна дезинфекция. Въздушните HEPA филтри гарантират високото качество на въздуха по време на полет, който се и обновява през двигателите на самолетите. За допълнителна сигурност и в интерес на здравето на пътниците, носенето на предпазни маски от всички на борда на самолетите е задължително.По публикацията работи:


„Нашата червена линия е, че не може да има дискусия

„Нашата червена линия е, че не може да има дискусия ...

......... време на пандемията и предизборния период създаде празнина, която сега трябва да бъде възстановена на ниво експерти и комисии и аз съм убеден, че в крайна сметка разумът и рационалността ще надделеят и това е от стратегически интерес не само на България, но и на ЕС”, обобщи външният министър.   


Преференции за фирмите, които използват регистриран в НАП софтуер за

Преференции за фирмите, които използват регистриран в НАП софтуер за ...

......... без допълнителни проверки и ревизии. Така, ако търговец направи ремонт в магазина си или купи оборудване и има ДДС за възстановяване, бързо и лесно ще получи парите. Ако търговецът разшири дейността си и купи новопостроен офис, магазин или склад също ще може да си върне ДДС-то без бавене и проверки.


Комиисята за защита на конкуренцията (КЗК) не вижда опасност Нова

Комиисята за защита на конкуренцията (КЗК) не вижда опасност Нова ...

......... предлагане на агресивни рекламни пакети от страна на "Нова", което   би довело до фалит по-малките участниците на радио пазара, КЗК не може да направи обосновани заключения за евентуален такъв ефект, предвид установената по-горе структура на пазара на радио реклама и липсата на конкретни доказателства в тази насока", пише в решението.Европейската комисията предостави на Гърция допълнителни 23.8 милиона евро по линия на

Европейската комисията предостави на Гърция допълнителни 23.8 милиона евро по линия на ...

......... финансиране в размер на 12.8 милиона евро за България, включително подкрепа за допълнителни гранични служители, участващи в операции по южните външни граници. По линия на фонд „Вътрешна сигурност“ Европейският съюз помага на държавите членки при управлението на външните граници на Съюза, като насочва ресурсите, необходими за подкрепа на държавите членки, изправени пред предизвикателства.


На 22 септември (вторник), Денят на Независимостта на България, Националната

На 22 септември (вторник), Денят на Независимостта на България, Националната ...

......... оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети. Гражданите, които ще преминат проверка с рентген и/или с металдетекторни устройства, могат да ползват кратките указания на НСО, достъпни в YouTube на адрес:     


„Дневният ред, който заедно начертахме за устойчиво развитие до 2030

„Дневният ред, който заедно начертахме за устойчиво развитие до 2030 ...

......... целите на ООН. „България е готова да изпълни своята част. Време е за действия“, каза още Бойко Борисов. В срещата на високо равнище с българския министър-председател участваха още 23-ма държавни и правителствени ръководители от страни като Австрия, Финландия, Норвегия, Словения, Аржентина, Перу, Ливан, Мароко, Република Южна Африка и други.  


Предвидената за България около 12 млрд. лв. (6.2 млрд. евро)

Предвидената за България около 12 млрд. лв. (6.2 млрд. евро) ...

......... с реформи...Тези пари трябва да се инвестират в сфери за възстановяване, развитие и реформи", каза Томислав Дончев. "Ние трябва да следваме по-амбициозната цел да представим плана в края на тази година, началото на следващата", обяви вицепремиерът. Крайният срок за представяне на плановете по новия механизъм е 30 април 2021 г.


Отделни класове в училища в десетки градове на България са

Отделни класове в училища в десетки градове на България са ...

......... на учебно съдържание. Всички учители в областта са здрави, но ще работят под електронна платформа, когато се наложи", допълни Виолета Илиева, директор на Регионалното управление по образованието в Бургас. Съучениците му са поставени под карантина и във вторник, 22-ри септември, с направление от РЗИ, ще бъде изследван безплатно целият клас.САЩ забраняват от 20 септември (неделя) свалянето на американска територия

САЩ забраняват от 20 септември (неделя) свалянето на американска територия ...

......... се подпише сделката за купуването на приложението, което в момента е на китайската компания БайтДенс (ByteDance), от американския софтуерен концерн "Оракъл" (Oracle) Белият дом все още не е одобрил офертата на Оракъл, защото изглежда не става дума за пълноценна продажба на мобилното приложение, а по-скоро за създаване на смесено дружество.


Жалби срещу изравнителните сметки на “Топлофикация София” ще могат да

Жалби срещу изравнителните сметки на “Топлофикация София” ще могат да ...

......... гарантираме, че няма проблем с нашата билинг система", заяви шефът на общинското дружество. От 1 септември проверка по казуса стартира и КЕВР. Регулаторът е задължен да инспектира как са възстановени средствата, защото по закон е длъжен в края на октомври да запознае с резултатите от проверката наблюдаващата го парламентарната комисия.


По-строги изисквания към етикетирането и предлагането на храни, в производството

По-строги изисквания към етикетирането и предлагането на храни, в производството ...

......... мляко, млечен протеин. Многократно през годините българските фермери настояваха сухото мляко да бъде изцяло забранено, но това и досега не е факт. По-евтиното сухо мляко, вкарвано у нас от ЕС бе причината за по-малко търсене на българско сурово мляко и за ликвидиране на личните стопанства, които го продаваха на мандри.


Валтер Волф е директор

Валтер Волф е директор "Управление веригата на доставки" в Kaufland ...

......... на чужди пазари. С какво се отличава българският? Това, което винаги ми е правило впечатление, е колко горди са българите с домашно приготвената храна - с градинския домат или домашното вино. Затова и ние в Kaufland имаме специално отношение към българските производители и работим приоритетно с тях от самото начало.


Министерството на земеделието готви преференции към частници и ловни сдружения,

Министерството на земеделието готви преференции към частници и ловни сдружения, ...

......... мотивите към предложението. Ще се стреля и по животни без симптоми С друга поправка в закона се регламентира и провеждането на санитарен отстрел на дивеч, дори и когато животните нямат симптоми на болест. В момента, съгласно закона, се допуска само извършването на санитарен отстрел, за "болни, наранени и недъгави животни".


Нито една институция в България няма правомощия да реши проблема

Нито една институция в България няма правомощия да реши проблема ...

......... удръжката общо възлиза на 13-14% от изтеглената сума. За сравнение, банкоматите на регистрираните в България банки събират за същата услуга около 6-7 евро (13-15 лв.). Проблемът е, че курортите са осеяни със скъпите банкомати, а нормалните почти липсват. От пък твърдят, че таксите им са законосъобразни, справедливи, разумни и прозрачни.


Започна рехабилитацията на 46.7 км от второкласния път Русе –

Започна рехабилитацията на 46.7 км от второкласния път Русе – ...

......... по оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 10 месеца. Надявам се за летния сезон догодина обектът да е завършен, каза проф. Асенов. За по-бързото реализиране на проекта трасето е разделено на два лота.


Производителите на грозде с одобрени проекти от 4 май до

Производителите на грозде с одобрени проекти от 4 май до ...

......... Това са отзивите на земеделски производители от различни краища на България, които вече влязоха в гроздобера. В момента се движим на средните нива от добивите миналата година. Единствено в Южна България заради засушаването те са по-ниски. Но средно сме на нивата до минус 5 % към момента", каза още Танева.


Оценките на експертите за успешно пласираните във вторник не са

Оценките на експертите за успешно пласираните във вторник не са ...

......... България, коментира в интервю за "Блумбърг ТВ България" Георги Ангелов, старши икономист в Институт "Отворено общество". Петър Ганев: България стои добре заради стабилните финанси Българското правителство изчака подходящия момент да емитира новия дълг. Операцията нямаше да е толкова успешна през март, коментира икономистът от "Института за пазарна икономика" Петър Ганев.


Stripe ще плати по $20 хил. на всеки служител, който

Stripe ще плати по $20 хил. на всеки служител, който ...

......... дневно, според Upwork. Така общата сума от началото на пандемията вече достига $900 млрд. По-рано тази седмица и VMware съобщи, че служителите, които напуснат големите градове, ще трябва да се примирят с по-ниска заплата. VMware ще намалява заплатите на служителите, които работят отдалечено и напуснат Силициевата долина С до 18%


Полската платформа за онлайн търговия Allegro, която преди време имаше

Полската платформа за онлайн търговия Allegro, която преди време имаше ...

......... През 2014 година тя беше преименувана на OLX. По-късно обаче полската група се изтегли от страната. Към момента OLX и eMag продължават да се управляват от Naspers. Prodavalnik.bg сменя името и бранда си Най-големият сайт за безплатни обяви у нас е вече част от световната марка за търговски сайтове "Olx"


Над 200 състезателя от 40 клуба ще се пуснат в

Над 200 състезателя от 40 клуба ще се пуснат в ...

......... кикбокс клуб „Златните момчета“.  „Изключително сме щастливи, че дори в тези трудни времена успяхме да организираме турнира, да го надградим и да запазим традицията за всички отбори да няма такса участие. Огромни благодарности към управата на АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД и всички спонсори, без които нямаше да се справим“, допълни Вачев. 


Сушавата 2020 г. изкара факти и засили публичните съмнения, че

Сушавата 2020 г. изкара факти и засили публичните съмнения, че ...

......... 70% от капицетата на самия ВЕЦ. Докато тази година при сушата максимумът е 362 мегаватчаса. И при двата случая ВиК операторите казват, че се потребява само толкова вода месечно, колкото е нужна на населението, но данните за произведената енергия поставят под сериозни съмнения това твърдение", коментира пред Mediapool Владислав Панев.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщи, че е открита тръжна процедура ...

......... - Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от града. Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел "Скобелева майка" при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив - Асеновград.


Плановете често се променят: има много причини за това, но

Плановете често се променят: има много причини за това, но ...

......... времена, сега сме по-сигурни от всякога, че нашият уникален "phygital" модел, който обединява силна клонова мрежа и дигитални продукти предоставя на нашите клиенти необходимата финансова подкрепа, а на нашите търговски партньори - възможността да се развиват дори в такива безпрецедентни времена", казва Питър Барон, изпълнителен директор на TBIF (TBI Bank).


В банките са постъпили над 29 хил. искания от граждани

В банките са постъпили над 29 хил. искания от граждани ...

......... или с прекъсната дейност поради пандемията. Съгласно обновените изисквания желаещите могат да кандидатстват и след като са се завърнали на работа. Самоосигуряващите се лица трябва да имат поне 20% спад в доходите през 2020 г., като за всички кандидати важи изискването за декларирани осигуровки за период от 6 месеца назад.


Освен българи, в курорта по Северното Черноморие летували предимно румънци.

Освен българи, в курорта по Северното Черноморие летували предимно румънци. ...

......... доставчиците и загубата да е по-малка, се надяват от бранша.Последният чартърен полет за Южното Черноморие е планиран за 10 октомври. Дотогава чуждите туристи, които пристигат през септември в Слънчев бряг, са от Беларус. Според данни на Института за анализ в туризма спадът на чартърите е около 80% за това лято.


Междусистемната връзка на гръцката и българската газова мрежа чрез 182-километровото

Междусистемната връзка на гръцката и българската газова мрежа чрез 182-километровото ...

......... Още тогава от проектната компания обявиха, че за да стане това трябва допълнително плащане, което ще се отрази върху тарифите за ползване на бъдещата инфраструктура. Коронавирус плюс технически причини Ускореното строително обаче не само не се случи, но има забавяне и отвъд фиксирания в контракта срок – април 2021 г.


Грандиозни имами се въртят с продажбата на месо в „Кауфланд”!

Грандиозни имами се въртят с продажбата на месо в „Кауфланд”! ...

......... дори е подала документи за основаването на финансова къща, което, според изискванията на закона, изисква първоначален капитал от 1 млн. лева. И още един факт, от който ще добиете представа за мащабите на „месната” измама в „Кауфланд” – на година германската верига продава у нас над 1 млн. тона кайма.


Продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД

Продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД ...

......... регистрирани от обвиняемия В.Б. по реда на Закона за културното наследство общо 212.   Действията по разследването, свързани с изземване на описаните вещи, се извършват при стриктно спазване на процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им.


По повод разпространена в някои сайтове фалшива новина, касаеща цената

По повод разпространена в някои сайтове фалшива новина, касаеща цената ...

......... за питейно-битово водоснабдяване в България. Тя се определя от Комисията за енергийно и водно регулиране и не е работа на Министерството на околната среда и водите да коментира и определя цени. Каквато и да е цената сега и за в бъдеще в България тя няма да се решава от МОСВ.


"Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на ...

......... карти и паспорти бяха отпуснати извънредно 6 млн. лв. на 20 март, 12 млн. лв. на 17 юли и 13 млн. лв. на 23 октомври. Тази година сумата от 10 млн. лв. бе отпусната последователно на 4 март, на 20 май, на 1 юли, а сега и на 16 септември.


Разходите на работодателите за един час труд у нас са

Разходите на работодателите за един час труд у нас са ...

......... са се увеличили с 16.1%. Топ три се допълва от Португалия (+13.5%) и Литва (+12.4%), а веднага след тях е Унгария (+12.2%). България е на пето място по ръст на разходите за труд, с което се увеличава разликата между размера на заплащането у нас и в страните, които ни изпреварват. 


По-малко от седмица след като финансовият министър Кирил Ананиев да

По-малко от седмица след като финансовият министър Кирил Ананиев да ...

......... оттеглена регулация остават огромни загуби за бизнеса. От БАСКОМ твърдят, че освен неадекватната държавна регулация сериозна пречка пред промените е бил и отказът на компаниите, продаващи касови апарати, да позволят преминаване към директна софтуерна фискализация като безплатна алтернатива на скъпите месечни такси за мобилна свързаност и поддържане на всяка каса.


Два дни след като медиите съобщиха, че на международните пазари,

Два дни след като медиите съобщиха, че на международните пазари, ...

......... успешно пласира две емисии облигации от по 1.25 млрд. евро и със срочности съответно 10 и 30 години. За 10-годишната облигация постигнатата доходност е 0.389%, а за 30-годишната – 1.476%, които се определят от експертите като много изгодни за страната и сравними с емисиите на държави с по-висок кредитен рейтинг.


От нови възможности за пътуване между София и Москва могат

От нови възможности за пътуване между София и Москва могат ...

......... се изпълняват съобразно най-високите хигиенни и организационни изисквания, след детайлна дезинфекция със специални препарати.Въздушните HEPA филтри гарантират високото качество на въздух по време на полет, а за допълнителна сигурност и в интерес на здравето на пътниците, носенето на предпазни маски от всички на борда на самолетите е задължително.По публикацията работи:


Американският оператор AT&T Inc. обмисля да пусне планове за мобилни

Американският оператор AT&T Inc. обмисля да пусне планове за мобилни ...

......... през следващата пролет AT&T ще пусне и нов план за HBO Max. Той ще бъде с по-ниска месечна такса, но потребителите ще трябва да гледат реклами. Някои сериали няма да бъдат достъпни на него. Станки не посочи каква ще е цената, нито на кои пазари ще бъде достъпен новия план.


Комисията за енергийно и водно регулиране решава окончателно каква ще

Комисията за енергийно и водно регулиране решава окончателно каква ще ...

......... енергийно и водно регулиране решава окончателно каква ще бъде цената на природния газ. Почти сигурно е, че поскъпване ще има. Разчетите показват скок с 20%.Новата цена ще влезе в сила със задна дата и ще важи за месец септември. Ако предложението бъде прието, един мегават ще струва малко над 22 лева.


Корупция, бавно правосъдие, непредсказуемост заради честите промени в законите са

Корупция, бавно правосъдие, непредсказуемост заради честите промени в законите са ...

......... бизнес закони. В тази класация сме на 61 място по яснота на правене на бизнес, подчерта Петър Иванов. "Една държава като Косово е пред нас. Аз не се чувствам особено щастлив от подобно нещо.“Сред позитивите в доклада Иванов открои това, че по иновации сме на 40-то място от 129 държави.


Основен приоритет в развитието на Credissimo винаги е била грижата

Основен приоритет в развитието на Credissimo винаги е била грижата ...

......... | | Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари. Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще ! ИЗПРАТИ НОВИНА Септември 2020 г. пон вто сря чтв пет съб нед


Министерството на финансите пласира на международните пазари във вторник две

Министерството на финансите пласира на международните пазари във вторник две ...

......... определя като много изгодни нива. Новият дълг се приема по-скоро като буфер, тъй като по данни от края на юли България разполага с фискален резерв от над 10 млрд. лв. Освен това Еврокомисията одобри страната за изгоден заем от 1 млрд. лв. по новата програма за запазване на заетостта SURE.


Според данни на Агенцията по заетостта близо четвърт милион са

Според данни на Агенцията по заетостта близо четвърт милион са ...

......... на заболяването. "Не бих препоръчала на хората да предприемат съхранение на спестяванията си у дома. В банките имат сигурност. В тази ситуация на голяма несигурност по отношение на възвращаемостта на инвестициите трябва да имаме търпение. Самата ситуация ще покаже в какво да се инвестира", посъветва проф. Виржиния Желязкова.По публикацията работи:


Австрийската

Австрийската "Енерджи Дивелъпмънт" е новият собственик на най-голямата слънчева електроцентрала ...

......... портфейл на ACWA Power (въз основа на капиталовите разходи), който междувременно се е умножил четири пъти, се състои от възобновяеми енергийни активи", коментира в съобщението Пади Падманатан, президент и главен изпълнителен директор на ACWA Power, която е саудитски разработчик, инвеститор и оператор на производствени съоръжения за електроенергия и обезсолена вода.


Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции(АБТТА) предлага да се

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции(АБТТА) предлага да се ...

......... на база постигнатите резултати. Конкретно в Дания е начисляват по 5 датски крони (1.3 лева) на всеки продаден пакет, а при авиокомпаниите - 2 датски крони или 0.5 лева за билет. Туроператорите ще правят отчисленията си под формата на банкови гаранции, които при необходимост да освобождават в полза на фонда.


Повече европари за развитие на ферми за отглеждане на миди

Повече европари за развитие на ферми за отглеждане на миди ...

......... на административната тежест по отношение на преработвателните предприятия и осигуряване на подкрепа за капацитет за навлизане на нови пазари", добавят от министерство на земеделието. Ще се насърчава и консумацията на риба и рибни продукти, както и насърчаване на късите вериги за достъп на потребители до производители, вкл. чрез съвременните технологии.


Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в Народното събрание

Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в Народното събрание ...

......... с особено внимание и грижа. По изложените мотиви упражнявам правото си по чл. 101, ал. 1 от Конституцията на Република България да върна за ново обсъждане в Народното събрание § 1 от Закона за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, приет от 44-то Народно събрание на 3.09.2020 г.


В края на месец август регистрираните безработни в бюрата по

В края на месец август регистрираните безработни в бюрата по ...

......... промишленост, строителство и транспорт; машинни оператори на стационарни машини и съоръжения; продавачи; работници по събиране на отпадъци и сродни на тях; квалифицирани работници по производство на храни, облекло, дървени изделия; металурзи, машиностроители и сродни на тях и занаятчии; персонал, полагащ грижи за хората; помощници при приготвяне на храни  и др.      


YouTube обяви, че ще създаде компанията Shorts, която ще позволява

YouTube обяви, че ще създаде компанията Shorts, която ще позволява ...

......... 50 пазара. Същевременно самият TikTok вероятно ще привлече Oracle за партньор в САЩ, което ще позволи на приложението да заобиколи забраната за опериране от администрацията на Доналд Тръмп. Microsoft отпадна от състезанието за TikTok, а победител е Oracle Засега обаче има много неизвестни в сделката, която източници наричат по-скоро партньорство


Агенцията по заетостта обявява актуалните възможности за финансова подкрепа на

Агенцията по заетостта обявява актуалните възможности за финансова подкрепа на ...

......... подрубрики „Насърчителни мерки за безработни” и „Насърчителни програми и мерки за работодатели”. Свободните средства се обявяват и на информационното табло във всяко бюро по труда в страната, където може да се получи и пълна информация за възможностите, реда и условията за предоставяне на преференции за безработни или работодатели.По публикацията работи:


Заради отказа на хотелите за възстановяване на капарото за отменените

Заради отказа на хотелите за възстановяване на капарото за отменените ...

......... две седмици би довела и хотелите до фалит, информира . В повечето хотели отстъпките в края на лятото ще са с по 30%. И докато сезонът за родните туристи почти приключи, чартърите от Израел едва сега започнаха и някои хотели се пълнят наново. Според хотелиери сезонът би издържал най-късно до октомври.


Тютюнопроизводители ще получават милиони от бюджета за “алтернативен поминък” още

Тютюнопроизводители ще получават милиони от бюджета за “алтернативен поминък” още ...

......... и до още 37 000, които реално са се отказали. Очаква се помощите за реколта 2021 и реколта 2022, да намаляват с по 5%. Това правило се прилагаше и във времето от 2014 до 2020 г. Например, помощта за 2014 г. бе 107 млн. лв. и намаляваше с всяка година.


ACF Renewable Energy Limited, дъщерно дружество на ACWA Power, приключи

ACF Renewable Energy Limited, дъщерно дружество на ACWA Power, приключи ...

......... за разширяването на отпечатъка ни в сектора. Въпреки това, докато ние продължаваме да се фокусираме върху възобновяемите енергийни източници, предвид относително малкия размер на тази централа в сравнение с останалите в нашето бързо разрастващо се портфолио, ние вярваме, че е дошъл правилният момент да продадем своя дял в тази централа.“


Министерството на финансите се готви всеки момент да излезе на

Министерството на финансите се готви всеки момент да излезе на ...

......... програма за запазване на заетостта SURE. В същото време обаче актуализираният през тази година бюджет е със заложен дефицит от 3.5 млрд. лв., които трябва да се финансират. В края на август обаче в бюджета все още има излишък в размер на над 1.5 млрд. лв., изцяло заради забавени разходи.


Винените лозя в България до 2030 г. ще могат да

Винените лозя в България до 2030 г. ще могат да ...

......... създаване на лозови насаждения, пише в проекта. Разрешенията за нови насаждения ще се издават не по-късно от 1 август и ще бъдат със срок на валидност от три години. “Целта на въведения механизъм е запазване на качеството и авторитета на вината, произведени в ЕС”, се казва в мотивите на закона.


Amazon обяви днес, че ще увеличи персонала си със 100

Amazon обяви днес, че ще увеличи персонала си със 100 ...

......... на пандемията расте драматично. За да отговори на търсенето, от началото на годината Amazon откри 75 нови центрове за доставки, сортиране и регионални хъбове в САЩ и Канада. От компанията изтъкват, че за последните десет години са създали над 600 хил. работни места и са инвестирали над 350 млрд. долара.


Въглищните и ядрените мощности остават приоритет на българската енергетика до

Въглищните и ядрените мощности остават приоритет на българската енергетика до ...

......... ще продължат да работят след 2025 г. и на какви цени. Пише дори, че държавната мина "Марица Изток" може да функционира още 50-60 години, при положение, че Европейската комисия е съсредоточила целите си към позеленяване на енергетиката и икономиката в ЕС и смята да ограничи в огромна степен замърсяващите ТЕЦ.


Една от основните пречки за навлизането на електромобилите не само

Една от основните пречки за навлизането на електромобилите не само ...

......... допълва и развива техния бизнес, помага за достъп до повече клиенти. Ако малък оператор, който има 10 колонки, и е част от мрежа от 200 колонки, автоматично неговите клиенти ще могат да ползват и останалите. И така достъпът до крайни клиенти е много по-голям".Целият разговор - във  По публикацията работи:


Мярката 60 на 40 ще продължи да действа и след

Мярката 60 на 40 ще продължи да действа и след ...

......... по време на извънредни ситуации, каквато е и сегашната заради Covid-19. "Както казва Уорън Бъфет като се дръпне вълната, се вижда кой е плувал без гащи. Да не се окаже, че пак сме без гащи и трябва в последния момент да правим на коляно антикризисни мерки за подкрепа на заетостта".


Върховният административен съд е оставил без разглеждане жалбата срещу покупката

Върховният административен съд е оставил без разглеждане жалбата срещу покупката ...

......... също, че решенията на МС по т.1 и т.3 са с вътрешен характер без външно проявление към правата и интересите на жалбоподателите. Решението по т.2 пък се явява етап от процедура по участие на едно дружество в процедура по изкупуване на акции за увеличаване на капитала на друго", посочват магистратите.


Купуването на храната за вкъщи или доставката ѝ също да

Купуването на храната за вкъщи или доставката ѝ също да ...

......... него. Браншовите организации отбелязват още, че при доставката на храна за вкъщи трудът дори е по-голям, тъй като не става въпрос само за сготвяне на ястията, но и за услуга, предлагаща съставяне на специфични менюта по желание на клиента, което предполага качество и фантазия от страна на предлагащия тази ислига.


Българският общ износ и внос на стоки към и от

Българският общ износ и внос на стоки към и от ...

......... трети страни се свива с 13,3% до 12,856 млрд. лева. Днешните предварителни данни на НСИ показват, че пандемията от коронавирус продължава да се отразяват негативно на българския внос и износ и през юли въпреки разхлабването на пандемичните ограничителни мерки както в нашата страна, така и в ЕС и останалия свят.


През 2019 г. от България са изнесени стоки на стойност

През 2019 г. от България са изнесени стоки на стойност ...

......... стоки в България от трети страни през 2019 г. нараства с 8.1% в сравнение с 2018 г. и е в размер на 24 832 млн. лева. Най-голям е стойностният обем на стоките, внесени от Руската федерация, Турция, Китай, Египет и Сърбия, чийто дял възлиза на 66.4% от вноса от трети страни.


9% ДДС и за доставката на храна за вкъщи поиска

9% ДДС и за доставката на храна за вкъщи поиска ...

......... а не за продажба на ресторантьорска услуга, каквато е в действителност, твърдят от бранша. От БАЗ и СЗБ припомнят, че в двaнaдeceт cтpaни oт EC пpилaгaт дифepeнциpaни cтaвĸи зa pecтopaнтитe и ĸeтъpингa, като във вcичĸи cтpaни c дифepeнциpaн ДДC зa pecтopaнтьopитe ycлyгaтa "tаkе аwау" cъщo ce oблaгa c пo-ниcĸa cтaвĸa.


Отоплителният сезон наближава и много от нас си задават въпроса

Отоплителният сезон наближава и много от нас си задават въпроса ...

......... бюджет, дизайн, предпочитания за цвят и други. По отношение на техническите параметри обаче, е препоръчително да се консултирате с професионалист с опит в продажбата и поддръжката на климатици. В можете да разчитате на безплатна професионална консултация за избор на климатик, изцяло съобразена с вашите лични предпочитания и бюджет.По публикацията работи: