Към момента все още традиционният пазар заема по-голямата част от

Към момента все още традиционният пазар заема по-голямата част от ...

......... да се въведат ясни правила. „Целта е потребителите спокойно да могат да сърфират, знаейки че при тези условия могат да си купят или да получат една или друга услуга или стока и винаги когато има нарушаване на тези правила, ще има кой да се намеси и да санкционира, завърши Маргаритов.


"Булгартрансгаз" обяви преди минути, че купува активите и земите на

"Булгартрансгаз" обяви преди минути, че купува активите и земите на ...

......... план за застрояване, технически проекти, геотехнически, геоложки и археологически проучвания, учредено право на строеж . Придобива се право на собственост върху 28 поземлени имоти, собственост на "Южен поток България" и придобиване на право на строеж върху 5 имота, учредено в полза на "Южен поток България".  По публикацията работи: Веселина Йорданова


От ляво надясно : Робърт Дик, Калина Трифонова, Гочо Чемширов,

От ляво надясно : Робърт Дик, Калина Трифонова, Гочо Чемширов, ...

......... е неизбежно предвид задължението на страната ни да се интегрира в европейската енергийна търговия. "Ясно е накъде ще вървят цените", каза регионалният мениджър на ЕВН. Топката обаче ще е в полето на КЕВР, която в последните години не разрешава увеличение на крайната цена на тока за бита над 2 процента.   


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) санкционира пет млечни компании,

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) санкционира пет млечни компании, ...

......... опаковка, трябва да погледнете маркировката на дъното на кофичката - разрешената опаковка e с маркировка 6 и знак PS, другата е 5 в тригълник и знак PP до него. Полипропиленът се използва за производство на наилонови опаковки, бутилките, торбички за еднократна употреба, чаши за еднократна употреба, опаковки за замразени храни.


Десет оферти събра обществената поръчка за изграждане на електронна система

Десет оферти събра обществената поръчка за изграждане на електронна система ...

......... "Телелинк Инфра сървисиз" - "Кореа Смарт кард", Южна Корея - "Атек и Ко", Южна Корея - "Майкрософт България" 8. "Консорциум София Ей Еф Си 2018" - "Сиела норма" АД - "Т-системс", Унгария АД 9. "Етра" АД, Испания 10. "Консорциум Сте кард" ДЗЗД - "Стемо" ООД - "Кент кард електроник", Турция


Facebook определено изживява труден момент, след като се забърка в

Facebook определено изживява труден момент, след като се забърка в ...

......... онлайн пространството Компанията на Марк Зукърбърг е по-скъпа от общата стойност на 2 от най-големите американски банки - JP Morgan и Goldman Sachs. А цената на цялата група на General Dynamics, Lockheed Martin, Raytheon и United Technologies, работещи в отбранителната промишленост дори не се доближава до тази на социалната мрежа.По-високи сметки за ток се очертават от средата на лятото.

По-високи сметки за ток се очертават от средата на лятото. ...

......... от двете дружества - "ЕВН Електроснабдяване" и "ЕР Юг" (с предишно име "ЕВН Електроразпределение"). Дик допълни и че за същия по-голям марж настояват от години и останалите две ЕРП-та – ЧЕЗ и "Енерго-Про". "Качеството (на електроснабдяването – бел.ред.) изисква определени разходи и цени, за да се поддържа", каза още Дик.


Иновациите във водния сектор ще обединят бизнеса за 12-и път

Иновациите във водния сектор ще обединят бизнеса за 12-и път ...

......... към редица индустриални производства. Сред тях са фирми за вододобив и водопреработка, ВиК дружества, строителни компании, проектанти, фирми от промишлеността, дистрибутори, агро и хранителни бизнеси, хотелиерството, научноизследователски институти и университети, държавна, общинска и публична администрация, регулаторни органи, публични агенции. Повече за иновациите на Вода София 2018 ще научите на http://www.watersofia.com/index.php/bg/.


Отменени са всички ограничения по пътищата в Силистренско, съобщиха от

Отменени са всички ограничения по пътищата в Силистренско, съобщиха от ...

......... Отменени са всички ограничения по пътищата в Силистренско, съобщиха от Областното пътно управление в Силистра. Пътищата са проходими при зимни условия. Работят почистващи и опесъчаващи машини. Седем села в Дуловската община са без ток.


Проблемът с ДДС измамите в България е огромен и по

Проблемът с ДДС измамите в България е огромен и по ...

......... същия период прокуратурата е образувала само 12 досъдебни производства. Това означава, че са образувани дела по по-малко от 2% от подадените сигнали. През 2016 г. уведомленията до прокуратурата са станали 939, а образуваните досъдебни производства – 34, което поставя въпроса къде точно се „къса нишката“ при разследването на данъчните престъпления.


Сегашното ръководство на БДЖ спаси холдинга от фалит, обществените поръчки

Сегашното ръководство на БДЖ спаси холдинга от фалит, обществените поръчки ...

......... опитват да излязат напред по един или друг начин, допълни зам.-министърът на транспорта Велик Занчев. „Не може през медиите да се печелят обществени поръчки или процедури в БДЖ. На БДЖ му трябва компания, която да му даде най-добри условия като качество и бързина на изпълнение на услугата, каза още той.От поръчката би се облагодетелствала само една частна фирма, която

От поръчката би се облагодетелствала само една частна фирма, която ...

......... единствено от нея, към момента "БДЖ-Кончар" АД нямат сертификат от ИА "Железопътна администрация" за поддържане на тези локомотиви. Според Гинчо Павлов ситуацията е абсолютно парадоксална, защото технологията на локомотивите е интелектуална собственост на българо-хърватското дружество, което по думите му трябва да е с пълно предимство при ремонта и поддръжката им.


Две жп компании обвиниха на пресконференция ръководството на БДЖ, че

Две жп компании обвиниха на пресконференция ръководството на БДЖ, че ...

......... си дадем ясна сметка, че БДЖ е националният жп превозвач, той е институция. Не може да се плюе, без да има доказателства", заяви Занчев, цитиран от "Фокус". За конкретната поръчка ще бъде извършена спешна проверка и ако има нарушения, тя ще бъде прекратена, а виновните - строго наказани, обеща зам.-министърът.


Годишно държавата не успява да събере ДДС за милиони левове,

Годишно държавата не успява да събере ДДС за милиони левове, ...

......... Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност по темата, съобщи БТА..За да се допусне подобна сума да не може да бъде събрана, означава, че институциите не са си свършили работата, смятат членове на сдружението и настояват за пълен списък на всички търговци, които дължат ДДС в големи размери.


Европейската комисия пуска в действие уебпортала на инициативата WiFi4EU и кани общините

Европейската комисия пуска в действие уебпортала на инициативата WiFi4EU и кани общините ...

......... избрани от тях центрове на местния обществен живот. Разходите за поддръжката на мрежата ще се поемат от съответната община. В бюджета на ЕС до 2020 г. са предвидени 120 млн. евро за оборудване за безплатни обществени Wi-Fi услуги в общо 8000 общини от всички държави членки, както и от Норвегия и Исландия.


Заради противоречието да се финансира строеж с европейски средства в

Заради противоречието да се финансира строеж с европейски средства в ...

......... в края на миналата година  остави наблюдението върху случая. В момента граждани и представители на неправителствени организации обжалват решението по ОВОС, взето в края на миналата година. От Коалиция “Да спасим Кресненското дефиле”, както и хора от региона, ясно заявяват, че алтернатива е възможна, необходимо е желание от отговорните институции.Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви, че проверява концентрация

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви, че проверява концентрация ...

......... Vbox7, vesti.bg, dariknews.bg, sinoptik.bg, edna.bg, gong.bg. През 2016 г. "Нетинфо" придоби 51% от Grabo.bg – най-големия български сайт за онлайн пазаруване на популярни услуги, и 51% от Trendo.bg, онлайн магазин с подбрани модни колекции.Тази стъпка е част от по-голяма сделка, в която най-богатият чех Петр Келнер придобива "Нова броудкастинг груп".


Над 80 представители на неправителствения сектор от Черноморския регион, Западните

Над 80 представители на неправителствения сектор от Черноморския регион, Западните ...

......... сфери. Членовете на БПМР работят по теми като образование за развитие, здравеопазване, равнопоставеност, околна среда и устойчивост. Целта на платформата е да бъде активен и легитимен партньор на държавните институции при изпълнението на ангажиментите на България към политиката на Европейския съюз за сътрудничество и развитие по отношение на трети страни.


Това каза пред Би Ти Ви бившият финансов министър Милен

Това каза пред Би Ти Ви бившият финансов министър Милен ...

......... приходи от това. Приходите на държавата от тези ЕРП-та бяха по-ниски, а и обслужването на населението е по-добро сега", каза бившият царски министър. Велчев допълни, че Гинка Върбакова вероятно е получила подкрепа от финансови инвеститори и няма съмнение, че при реализиране на сделката ще управлява ЕРП-то на Западна България добре. 


Има няколко начина да разкрасите своят дом. Независимо дали живеете

Има няколко начина да разкрасите своят дом. Независимо дали живеете ...

......... Чрез смесители за душ за душ например, вие ще имате възможност да се насладите на удобство и на ниски цени за вода. Сменете и крушката в банята с енерго спестяваща. Такива се продават, като се правят специално модели за влажни помещения. Заложете и на тоалетна чиния моноблок, за пълен комфорт.


За втори път ще броим заедно врабчетата в България. Миналата

За втори път ще броим заедно врабчетата в България. Миналата ...

......... броенето.В кампанията „НИЕ БРОИМ ВРАБЧЕТАТА“ предстоят различни активности,за които ще научавате от vrabcheta.bg и сайта на БДЗП birds.bg.Разчитаме, че всичките 550 човека, които броиха преди година отново щебъдат част от семейството на врабчетата и през май, и се надяваме даувлечем много повече хора да се включат в „НИЕ БРОИМ ВРАБЧЕТАТА“.


Първата фабрика на

Първата фабрика на "Филип Морис", която приозвежда само бездимни цигари, ...

......... него пълнители се предлагат в 37 държави. Производителят го представя като по-безвреден вариант на традиционните цигари. Бездимните цигари също се правят от тютюн, но за разлика от конвенционалните, той не изгаря, докато се пуши, а се нагрява от електронното устройство до по-ниска температура. Така се намалявали вредните ефекти за здравето.


Ирландският нискотарифен авиопревозвач

Ирландският нискотарифен авиопревозвач "Райънер" (Ryanair) се съгласи да купи мажоритарен ...

......... още толкова за бизнес развитие през първата година и още 6 самолета заедно с екипажите. Лауда ще остане начело на борда и ще наблюдава изпълнението на стратегията си за изграждане на успешна австрийска нискотарифна авиокомпания в конкуренцията на "Луфтханза" и дъщерните й компании на този пазар, се казва в публикацията.


„Газпром“ започна да демонтира съоръжения на територията на Русия, свързани

„Газпром“ започна да демонтира съоръжения на територията на Русия, свързани ...

......... "Газпром" строи и двете тръби - едната трябва да захранва турските потребители, а втората - клиентите в Европа. Свиването на обема на трасето е принудило „Газпром“ да започне с демонтажа на мощности по „Южния газов коридор“. Става дума за 506 км. тръби. В същото време България рекламира газовия хъб „Балкан“.


По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие

По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие ...

......... отработен час се увеличават с 12 на сто, а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 13.2 на сто. По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 1 на сто за "Култура, спорт и развлечения" до 20.1 на сто за "Образование".


КНСБ и КТ

КНСБ и КТ "Подкрепа" искат да се свика спешно заседание ...

......... КНСБ и КТ "Подкрепа" искат да се свика спешно заседание на временната комисия за продажбата на активите на ЧЕЗ.  Това се казва в писмо на двата национално представителни синдиката, внесено в парламента.


Гражданите и фирмите ще имат възможност да извършват плащания с

Гражданите и фирмите ще имат възможност да извършват плащания с ...

......... се избегне необходимостта от събирането на тези суми в сметки в банки и последващото им трансфериране в БНБ, посочва вносителят.С други изменение в Закона за пътищата се въвежда възможност за плащане с карта по сметка в БНБ и на бъдещите толтакси , които се очаква да влязат в сила догодина.


Другата седмица обходният път на срутището на пътя Смолян - Мадан ще

Другата седмица обходният път на срутището на пътя Смолян - Мадан ще ...

......... другата седмица за автомобили и микробуси. Днес областният управители и кметът на Смолян ще имат срещи с кметовете на всички села, засегнати от проблема. Срутището продължава да се проучва. От днес върви геодезично заснемане на засегнатия участък. Имаме разбиране от всички институции и всичко необходимо се прави, посочи Дончо Атанасов.  


По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие

По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие ...

......... на труда в ЕС се повиши със скромните 2,4%, а в рамките на еврозоната - с едва 1.7%. Растежът с 12.0% на разходите за възнаграждение поставят България на второ място сред всички страни - членки на Съюза, като тя е изпреварена единствено от Румъния (със скок на заплатите с 14.3%).


"Газпром" започва да демонтира съоръжения на територията на Русия, свързани

"Газпром" започва да демонтира съоръжения на територията на Русия, свързани ...

......... тръба обаче все още не е ясно, защото няма разрешение от турските власти. Ако газовият поток мине през България, това няма да е нарушение на европейските правила, защото страната ни няма да е транзитьор, а търговец (чрез газовия хъб Балкан).Още новини за енергетика четете на Investor.bgПо публикацията работи: Деляна Петкова


През четвъртото тримесечие на 2017 г. общите разходи на работодателите

През четвъртото тримесечие на 2017 г. общите разходи на работодателите ...

......... и развлечения" - с 1.1%. В енергетиката нарастването е с 3.7%, във финансите и застраховането - с 6.9%.През четвъртото тримесечие на 2017 г. спрямо същия период на предходната разходите за възнаграждение за един отработен час се увеличават с 12.0%, а другите разходи (за осигуровки, обезщетения и пр.) - с 13.2%.


Между 54 и 98 на сто е степента на измръзване

Между 54 и 98 на сто е степента на измръзване ...

......... за различните сортове са различни заради различната фаза от тяхното развитие.Има и цъфнали дръвчета. Сега дърветата са обледени, но това не причинява големи щети.Кайсиите са сред традиционните овощни видове, отглеждани в Крайдунавска Добруджа.В Опитната станция по кайсията и земеделие в Силистра се отглежда колекционно насаждение от 500 сорта-образци, уточнява БГНЕС.


Около 150 са язовирите, които са в по-тежко състояние. С

Около 150 са язовирите, които са в по-тежко състояние. С ...

......... дружество, което да поддържа проводимостта речните корита.Засега, във връзка с идеята да има отчисления от операторите в специален фонд за поддръжка на язовирите, министърът информира, че се обмисля вариант определен процент от наемите да са приход за този фонд. Като начало обаче ще се разчита на средства от държавния бюджет.


По 6 лева за килограм живо тегло ще трябва да

По 6 лева за килограм живо тегло ще трябва да ...

......... живо агне. „Имаме около петима човека, които се занимават с отглеждане на овце. При тях вече има записали се на тефтер. Някои търсят по-малки, но средно едно агне е около 20-25 кг. Част от хората си взимат половин агне, заради цената“, коментира и кметът на село Бистрица, Кирил Огненски.  


Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти, ...

......... личен бранд в социалните мрежи и как да привлечем погледите на брандовете.Четвъртият лектор е гуруто на дигиталния маркетинг и фейсбук експерт Стилиян Запорожанов, който ще сподели съвети и интересни неща за Facebook маркетинг, чат ботове и Messenger Ads.Входът е свободен.Линк за регистрация за събитието  - http://clubmarketing.ue-varna.bg/brain-bar/Събитие във Facebook - https://www.facebook.com/events/2043093239312152/


Ново държавно предприятие ще осъществява превенция от природни бедствия и

Ново държавно предприятие ще осъществява превенция от природни бедствия и ...

......... 24-часово радарно площно измерване на количеството и интензивността на валежите; изграждане на системи за ранно предупреждение и прогнози за превенция от наводнения; изграждане и подобряване на отводнителни системи, помпени станции, отводнителни канали; системи за наблюдение и предупреждение от пожари; системи за ранно предупреждение за опасност от измръзване, слани и мраз;


Към момента все още традиционният пазар заема по-голямата част от

Към момента все още традиционният пазар заема по-голямата част от ...

......... да се въведат ясни правила. "Целта е потребителите спокойно да могат да сърфират, знаейки че при тези условия могат да си купят или да получат една или друга услуга или стока и винаги когато има нарушаване на тези правила, ще има кой да се намеси и да санкционира, завърши Маргаритов.       


Американският президент Доналд Тръмп се готви до петък да въведе

Американският президент Доналд Тръмп се готви до петък да въведе ...

......... вноса на алуминиеви продукти. В предизборната си кампания Доналд Тръмп определи Китай за икономически враг. След информацията, че Вашингтон ще въведе мита над стомната и алуминия, се появиха опасения, че с това се дава началото на търговска война. Европейският съюз разкритикува остро решение на Тръмп и заплаши с ответни мерки.


Преходното споразумение, което ще направи по-гладко напускането на Великобритания на

Преходното споразумение, което ще направи по-гладко напускането на Великобритания на ...

......... потребителите, за да защитят печалбата си и да останат в бизнеса, в резултат на разочароващите разходи заради Brexit", твърди икономистът от института Джон Глен. "Фирмите, които не успеят да планират бъдещето и използват тази възможност за намаляване на разходите в своята верига за доставки, може да не оцелеят", прогнозира той.


ЕЙ И ЕС България винаги е подкрепяла либерализацията на енергийния

ЕЙ И ЕС България винаги е подкрепяла либерализацията на енергийния ...

......... и надеждна енергия за българските потребители, използвайки само местни ресурси и осигурява сериозно количество преки и непреки работни места за български специалисти, подчерта Иван Цанков. В момента двете американски централи от комплекса "Марица-изток" произвеждат около 20 на сто от потреблението на ток в страната по данни на Централното диспечерско управление.


Затворената през 2015 г. ТЕЦ

Затворената през 2015 г. ТЕЦ "Варна", която в момента се ...

......... Георги Христозов. Той е познат в бранша и като собственик на ТЕЦ "Видахим", който има опит в получаването на гарантирани от регулатора приходи и като студен резерв и като квота за регулирания пазар и влезе в държавната енергетика с богатство от 3 млн. лв., а си тръгна с милион отгоре.


Частен съдебен изпълнител обяви на търг поточна линия за производство

Частен съдебен изпълнител обяви на търг поточна линия за производство ...

......... оборудването е 75 936 лева, а началната цена, от която започва наддаването, е 51 256.80 лева с ДДС. Всеки мераклия да се сдобие със специализираното оборудване може да подаде офертата си до 24 април, като самият търг ще се проведе на 25 април от 13.30 часа в районния съд във Враца.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп се готви до петък 23

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се готви до петък 23 ...

......... взаимноизгодно сътрудничество. Тръмп подписа на 8 март указ за въвеждане на мита за внос на продукцията на стоманената и алуминиевата промишленост. Той уточни, че митото ще е 25% за стоманата и 10% за алуминия. Тръмп не изключи някои страни като Канада, Мексико и Австралия да бъдат освободени от мита. /ТАСС


Държавният дълг на САЩ достигна за първи път в историята

Държавният дълг на САЩ достигна за първи път в историята ...

......... време на кампанията за изборите Тръмп крититуваше предшественика си Барак Обама за нарастването на дълга и обеща да го ликвидира за два президентски мандата, припомня БНР. За двата мандата на Обама държавният дълг на САЩ се е удвоил – от 10,6 трилиона долара през 2011 до 21 трилиона през 2017.


Обикновено разбираме дали има балон на даден пазар или не

Обикновено разбираме дали има балон на даден пазар или не ...

......... жилища в големите градове в момента от кредитирането? Колко голяма е зависимостта на българския пазар - имотен и кредитен - от действията на ЕЦБ? Защо общината може и трябва да бъде най-активният инвеститор и стратег в недвижимите имоти?Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. По публикацията работи: Екип на Bloomberg


Българи купуват ниви близо до плажа в Гърция, за да

Българи купуват ниви близо до плажа в Гърция, за да ...

......... хубава гледка може да се купи за 195 хил. евро. За къща на два етажа в Джомтиен, Тайланд е нужно да заделим 407 хил. евро, показа проверка на „Труд“. За 2018 г. Костадин Димитров очаква покупките от българи на имоти в чужбина да са с между 10% и 15% повече.


Шефът на

Шефът на "Газпром" Алексей Милер "Газпром" подготвя демонтажа на над ...

......... Разговорите бяха както за трасе по дъното на Черно море по маршрута на бившия "Южен поток" до Варна, така и сухопътният маршрут да стига до границата на Турция с България вместо до гръцката. Още през 2016 г. "Газпром" обяви обезценка на незавършени обекти за 46 млрд. рубли, заради "Южен поток".


За седма поредна година Американският университет в България ще се

За седма поредна година Американският университет в България ще се ...

......... в столицата десетки нови компании, ентусиасти и потенциални инвеститори. Екипът на [email protected] е съставен изцяло от студенти ентусиасти, които вярват, че развитието на младите хора е ключово за едно по-добро бъдеще за България.   Билети за конференцията може да закупите от организаторите или онлайн на сайта на [email protected] www.startupatblagoevgrad.org.   


Най-вероятно компанията е изгубила надежда в обозримо бъдеще да превърнат

Най-вероятно компанията е изгубила надежда в обозримо бъдеще да превърнат ...

......... на Турция, а втората тръба води наникъде, коментира анализаторът от "Фич" Дмитрий Маринченко. Той изброява още, че без турско разрешение не може да се сглоби конкретният маршрут, още не е ясно кой ще е собственик и оператор и ще претентира ли Анкара да получава транзитни такси и в какъв размер.


Двете американски централи от комплекса

Двете американски централи от комплекса "Марица изток" са поискали три ...

......... преговорите за прекратяване на договорите и извеждането на двете въглищни централи на свободния пазар. В момента те произвеждат около 20 на сто от потреблението на ток в страната, по данни на Централното диспечерско управление, и през годините са сочени заедно с ВЕИ-централите като дежурните виновници за високите цени на електроенергията.


сн: БГНЕС Правителството и парламентът да не вземат прибързани решения

сн: БГНЕС Правителството и парламентът да не вземат прибързани решения ...

......... за разработване на новата Енергийна стратегия на България, която да се приеме от парламента и да стане основа за енергийното развитие на страната. В писмото се посочва още, че предложените в него решения представляват база за професионално решаване на проблема с оборудването за АЕЦ"Белене" при минимален икономически риск за държавата.


Постоянно да се работи по изкърпване на дупките в зависимост

Постоянно да се работи по изкърпване на дупките в зависимост ...

......... и 9 км от път IІІ-306 Червен бряг – Чомаковци. При рехабилитацията на второкрасния път II-35 Плевен – Ловеч основно ще бъде ремонтиран тунелът при 43-ти километър, който е с дължина 400 метра. Предвижда се възстановяване на хидроизолацията на съоръжението, подмяна на съществуващата предпазна ограда, ново енергоефективно осветлението и др.


Русия е най-изгодният и надежден източник на природен газ за

Русия е най-изгодният и надежден източник на природен газ за ...

......... Европа с нашия газ", каза Новак. Той отклони въпроса дали скорошното решение на държавния гигант "Газпром" да анулира договора си с Украйна ще навреди на репутацията на Русия като надежден партньор. Украйна все още има възможност да остане руски партньор в доставките на газ, ако предлага конкурентни условия, каза министърът.


Мая Манолова Омбудсманът Мая Манолова поиска гражданите също да имат

Мая Манолова Омбудсманът Мая Манолова поиска гражданите също да имат ...

......... вече се убеди, има случаи, в които решенията на регулатора са приети при неспазване на законовите правила. Това се потвърждава и от действията на прокуратурата, която, сезирана от омбудсмана през декември 2017 г., внесе 16 броя протести срещу решение на КЕВР относно цената на ВиК услугите“, аргументира позицията си Манолова.


Газпром

Газпром" е започнал да демонтира и замразява стотици километри от ...

......... нуждите на Турция, а втората тръба води наникъде, коментира анализаторът от "Фич" Дмитрий Маринченко.Той изброява още, че без турско разрешение не може да се сглоби конкретният маршрут, още не е ясно кой ще е собственик и оператор и ще пренедтира ли Анкара да получава транзитни такси и в какъв размер.


Експертите на Пощенска банка отчитат продължаваща тенденция за ръст в

Експертите на Пощенска банка отчитат продължаваща тенденция за ръст в ...

......... София и Варна, с което общият им брой ще достигне 29. Освен в специализираните центрове и в клоновете на банката, клиентите могат да кандидатстват за кредит и след консултация с мобилен банков експерт или онлайн видео консултация през Skype, която могат да заявят на www.postbank.bg, както и на имейл [email protected]


Българските държавни предприятия са източник на икономически и фискални рискове

Българските държавни предприятия са източник на икономически и фискални рискове ...

......... на сенчестата икономика, проучвания, основаващи се на моделиране, сочат, че сенчестата икономика в България е два пъти по-голяма от средната за ЕС. В семестъра се цитират оценки на Асоциацията на индустриалния капитал в България, според които загубата на приходи поради сивата икономика надхвърля 2 % от БВП през 2016 г.


Дирекция "Бюро по труда" - Берковица обяви свободните работни места

Дирекция "Бюро по труда" - Берковица обяви свободните работни места ...

......... работни места към 15 март. Свободните позиции за специалисти с висше образование са - 2 места за рехабилитатор по ЗИХУ и 1 медицинска сестра по ЗИХУ. Работните места за средно специално, средно професионално, средно общо,основно образование са - трима шивачи мъжко/дамско облекло, един машинен оператор, шиене и един работник кухня.


Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Петьо Иванов обясни, че

Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Петьо Иванов обясни, че ...

......... естествено най-доброто за българските консуматори, каза Станков. По думите му има опасност преговорите да продължат с месеци. В момента двете американски централи от комплекса “Марица Изток“ произвеждат около 20 на сто от потребявания ток в страната по данни на Централното диспечерско управление. Те имат преференциални цени при изкупуването на енергията.


Държавната комисия по хазарта (ДКХ) най-накрая е започнала цялостна проверка

Държавната комисия по хазарта (ДКХ) най-накрая е започнала цялостна проверка ...

......... Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори и представители на частния сектор през 2017 г., ДКХ ще продължи да осъществява активно сътрудничество с посочените институции, медиите и другите заинтересовани лица. В заключение бих желала да Ви уведомя, че оставаме на разположение за въпроси, които са от компетентността на нашата администрация."


Стойностният обем на продажбите на френско шампанско вино през 2017

Стойностният обем на продажбите на френско шампанско вино през 2017 ...

......... на френското шампанско за първи път е превишил консумацията на напитката в самата Франция. Износът за Европа заема 26 процента от общия оборот, а експортът извън Стария континент достига вече 31 процента. Представителите на комитета подчертаха, че Китай се очертава като много перспективен пазар за френското шампанско в следващите години.


Пазарът на бира в България е достигнал точката на насищане.

Пазарът на бира в България е достигнал точката на насищане. ...

......... нови видове бири. Освен добре познатите вече на българския пазар Carlsberg, Tuborg и Budweiser Budvar, през тази година премиера направи и Kronenbourg Blanc 1664 – един от най-силните брандове на "Карлсберг Груп". Френската "синя" бира (заради шишето) е лека с вкус на карамфил и портокал и върви с леки храни.


Икономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели!

Икономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! ...

......... Очаква се около 1,2 млн.евро да се завъртят в икономиката на района в празничните дни.", каза проф. Маринов.Според него Варна е предпочитана пред Гърция и Турция заради качествените услуги, които нашият туризъм предлага и заради близостта.Какво още сподели експертът, вижте във видеото!  За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Преговорите на държавата с

Преговорите на държавата с "Ей И Ес Гълъбово" и "Контур ...

......... държава е изготвила методология за изчисляване на възвръщаемостта на инвестициите, която е дадена на собствениците на централите, допълни Петьо Иванов, изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг. Собствениците на централите са поискали време за анализ, срок за това няма, но те са пожелали да разполагат с поне три месеца, допълни той


Тенденцията за намаляване на дела на продажбите на бира в

Тенденцията за намаляване на дела на продажбите на бира в ...

......... поредна година намаляват и количествата на бира от внос, като импортът е 499 000 хектолитра.2 милиона лева по-малко, или 79.4 млн. лева, от акцизи влизат в държавната хазна през 2017 г. от пивоварния сектор, допълниха от СПБ. През годината капиталовите инвестиции на всички членове на съюза са 41.1 млн. лева.


При пазаруването по Великденските празници при пребиваване на ново място,

При пазаруването по Великденските празници при пребиваване на ново място, ...

......... в последните месеци няколко хиляди проверки в 7-8% от случаите се констатират нарушения”, посочи Маргаритов. Той отбеляза, че търговците все повече се стремят да спазват закона, а там, където все още се практикува некоректно поведение, трябва да се продължи със стриктния контрол, за да може то да се игнорира.   


Във Варна бе даден стартът на варненското издание на „Национални

Във Варна бе даден стартът на варненското издание на „Национални ...

......... кариерата“ във Варна по традиция се посещава от над хиляда млади хора, като средно един на всеки шест дошли до щандовете на някои от най-добрите работодатели, успешно започва работа или стаж. Статистиката на организатора JobTiger показва, че в цялата история на събитието хиляди са намерили кариерно развитие на форума. /БГНЕС


Безработни кандидатстват за работа с чужда самоличност с цел да

Безработни кандидатстват за работа с чужда самоличност с цел да ...

......... месеци специалистите по подбор на кадри се сблъскват с нова тенденция - майки да кандидатстват за работа вместо децата си, допълва изданието. „По време на интервюто, задавайки въпроси по СV-то, все по-често чувам „Мама ми го написа, тя ми избра тази позиция", заяви експертът по подбор на персонала Дарина Петрова.


МАЕ предупреди, че търсенето на петрол ще се понижиНа 8

МАЕ предупреди, че търсенето на петрол ще се понижиНа 8 ...

......... пряко засегнати, тъй като лихвените проценти и вноските по техните кредити веднага ще се увеличат. Подобен сценарий е слабо вероятен, а реализирането му зависи от упорството на президента Тръмп дали ще продължи вече търговската война. Резултатът обаче вероятно няма да е положителен нито за Съединените щати, нито за световната икономика.


ай-ниските пенсии получават жените в Кърджали, които са между 65

ай-ниските пенсии получават жените в Кърджали, които са между 65 ...

......... пенсии на над 690 хил. българи. На другия полюс са 85 хил. пенсионери, които взимат между 800 и 910 лв. Близо 416 хил. българи взимат пенсии между 300 и 450 лв. Най-много са пенсионерите в столицата, където броят им стига 342 168, докато във Видин те са близо 34 хил.