Иван Иванов: Най-рано септември може да се коментира дали пак

Иван Иванов: Най-рано септември може да се коментира дали пак ...

......... становище относно цените в сила от 1 октомври, Иванов заяви, че би коментирал най-рано през следващия месец. Последното увеличение на цената беше преди месец. КЕВР окончателно реши природният газ да поскъпне с 10, 81% до цена 400,95 лв./1000 кубически метра. или 37,79 лв. за мегаватчас (без акциз и ДДС). /БГНЕС


Турската лира се влияе от политиката в страната и отношенията

Турската лира се влияе от политиката в страната и отношенията ...

......... вносът от Турция в България се увеличава. На практика за този период България от излишък с търговията с Турция е в дефицит. Турция е четвъртата най-голяма дестинация за българския износ и това ще окаже влияние. За българския потребител това има положителен ефект, защото турските стоки стават по-евтини. Ваканциите също поевтиняват“.


Боровинките поевтиняха. Сладкият плод, който по принцип се слави с

Боровинките поевтиняха. Сладкият плод, който по принцип се слави с ...

......... при боровинките летните промени в климата се отразили благоприятно. „Много има тази година, много дъжд валя и по-сочно е така като плод, не е като миналата година”, разказа пред БНТ Юлияна Димитрова, която продава от плодовете. А междувременно купувачите предпочитат да пазаруват от производителите на пазара заради качеството на стоката.


Ивета Хунова, председател на Асоциацията на застрахователните брокери, коментира в

Ивета Хунова, председател на Асоциацията на застрахователните брокери, коментира в ...

......... гаранционен фонд гарантира 100% изплащане. Такъв е законът. Пострадалите трябва да се обърнат към Кипърския гаранционен фонд. А тези, които имат застраховки в „Олимпик“ и полиците им ще са прекратени в петък, трябва да се насочат към офисите на компанията и да пуснат искане за сторно сметка“, обясни Хунова.  


Световната конференция по роботика започна в Пекин под мотото

Световната конференция по роботика започна в Пекин под мотото "Интелектуален ...

......... хуманоиди.   БГНЕС--> Не по-малко зрелищни са експонатите от промишлената роботика, но най-интересни за посетителите са роботите от сферата на обслужването. Любимец на публиката е роботът-барман, който, освен че приема поръчки, може да приготвя сложни коктейли.   БГНЕС На всяка крачка в изложбата има роботи-доброволци, които дават консултации и напътствия.


Какво да правят застрахованите в „Олимпик“ след фалита на компанията?Застраховките

Какво да правят застрахованите в „Олимпик“ след фалита на компанията?Застраховките ...

......... август. В противен случай при катастрофа обезщетението се заплаща от лицето, причинило произшествието на пътя.  Новината за края на кипърската компания притесни хиляди клиенти. А от Комисията за финансов надзор напомниха, че полиците, сключени със Застрахователна компания "Олимпик" АД, ще осигуряват покритие до 23:59:59 ч на 17 август 2018 г.  41.9% от българите търсещи преквалификация са мотивирани от желанието

  41.9% от българите търсещи преквалификация са мотивирани от желанието ...

......... Ит. “В Нет Ит резултатите от проучването не бяха изненада за нас, тъй като при проследяване на развитието на хората, които получават професионална квалификация при нас, виждам, че много от тях работят на свободна практика или дори започват собствен бизнес с помощта на придобитите в центъра умения”, отбелязва Петров.  


Няма изчезнала информация след срива на системите на търговския регистър.

Няма изчезнала информация след срива на системите на търговския регистър. ...

......... възстановяване на информацията, която не мога да кажа точно каква е. Работи се денонощно по отстраняването на проблема“, добави директорът. Стана ясно още, че се прави копие на информацията на различни устройства и по различно време и тя се съхранява в резервни центрове в жк „Младост“ и в гр. Шумен.


Богдан Кирилов е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по

Богдан Кирилов е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по ...

......... Стоименова ще бъде съветник на министъра на здравеопазването в областта на лекарствената политика. Тя остава член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, член на CHMP (Комитет за лекарствените продукти в хуманната медицина), както и програмен координатор за СЗО в областта на достъпа до лекарства и реимбурсиране на лекарствените продукти.  


Започна рудодобивът на Ада тепе край КрумовградЗлатната мина на Ада

Започна рудодобивът на Ада тепе край КрумовградЗлатната мина на Ада ...

......... ще бъде изравнено, златото и печалбите изнесени в Канада, българската държава ще получава едва 3% отчисления от собственото си съкровище, а екологията – срината, опасяваха се противниците на златодобива. За традиционно безработните мъже в Източните Родопи обаче проектът на „Дънди Прешъс“ беше мечтаният Клондайк, който ще им осигури поминък. /БГНЕС


Поредна масирана фишинг атака със съобщения от името на банки,

Поредна масирана фишинг атака със съобщения от името на банки, ...

......... и Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ се заеха да разследват източниците на получените тогава стотици хиляди злонамерени съобщения. В пресинформацията си вътрешното министерство даваше уверение, че е създадена организация с големите имейл провайдъри в страната ни за филтриране на измамните съобщения. Очевидно обаче предприетите мерки не са дали резултат.Доходите на домакинствата у нас през третото тримесечие нарастват. В

Доходите на домакинствата у нас през третото тримесечие нарастват. В ...

......... кисело – от 7.3 на 7.9 кг, и месо - от 8.2 на 8.6 килограма. Намалява консумацията на хляб и тестени изделия – от 21.6 на 21.3 кг, и на мляко прясно - от 4.6 на 4.4 литра. Без промяна остава потреблението на яйца, олио, фасул зрял и захар.  


Общините ще получат средства по Националната програма „Оптимизация на вътрешната

Общините ще получат средства по Националната програма „Оптимизация на вътрешната ...

......... друго основание. Включени са и обезщетения за служители при преструктурирането на мрежата от институции в системата на предучилищното и училищното образование. Допълнителните средства в размер на 14 860 981 лв. ще са за сметка на намаление на утвърдените разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2018 година.


Днес, 15 август, тунелопробивната машина на третия лъч  достигна до

Днес, 15 август, тунелопробивната машина на третия лъч  достигна до ...

......... около 4 км подземно трасе за третия лъч на метрото. Машината ще продължи работа в посока "Орлов мост", след това към кръстовището на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. “Мадрид“. Създадената специално за третия лъч на софийското метро машина е с диаметър 9 м и дължина от 80 м.


Министерският съвет прие доклад и отчетна таблица с нови и

Министерският съвет прие доклад и отчетна таблица с нови и ...

......... на труда, предучилищно и училищно образование, ефективност на системата на здравеопазването и намаляване на преките плащания от страна на пациентите. Отчетът за изпълнението на специфичните препоръки ще бъде представен на Европейската комисия през април 2019 г. със следващата актуализация на НПР и на Конвергентната програма, посочиха от пресслужбата на превителството.


Световноизвестната кафе верига Starbucks®, представена в България от AmRest, откри

Световноизвестната кафе верига Starbucks®, представена в България от AmRest, откри ...

......... Европа. Компанията управлява обекти на KFC, Pizza Hut, Starbucks® и Burger King и е собственик на бранда La Tagiatella и двата китайски бранда: Blue Frog и KABB. Към момента AmRest ръководи над 1600 ресторанта в 16 държави, сред които Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, България, Сърбия, Хърватия, Германия и Китай."На разположение на клиентите сме!" Това заяви управителят на пловдивския ...

......... август е гратисният период, в който клиентите на дружеството трябва да направят нова застраховка в друга компания."Гратисният период трябваше да е поне месец, а не толкова кратък", заяви още управителят на пловдивския клон на "Олимпик" и изрази възмущението си от Комисията за финансов надзор в лицето на нейния зам.-председател Ралица Агайн.


Правителството прие изменение на Тарифата за таксите, които се събират

Правителството прие изменение на Тарифата за таксите, които се събират ...

......... на жителите в обслужваната зона в обхвати 3.6 GHz и 26 GHz.   Приетите промени целят насърчаване на инвестициите в инфраструктурата, стимулиране на конкуренцията и иновациите при осъществяването на електронни съобщения. Това от своя страна ще доведе до ефективно ползване на ресурса и увеличаване в максимална степен ползата за потребителите.


Линията на бедност в България през 2019 г. ще е

Линията на бедност в България през 2019 г. ще е ...

......... съвет през 2006 г. Показателят се изчислява в зависимост от данните в изследването „Наблюдение на домакинските бюджети в Република България“, което ежегодно се провежда от Националния статистически институт. Линията на бедност се използва като референтна стойност при формирането на социалната политика в областта на доходите и жизненото равнище на населението.


Комарите не изпитват съчувствие към животното, от което пият кръв

Комарите не изпитват съчувствие към животното, от което пият кръв ...

......... е игра за големи сили с много ресурси зад гърба си, не е за всеки. Между тези играчи се намираме ние; и инвеститорите-комари. Те – които се облагодетелстват от мътната вода на играта между големите, и ние – губещите, чийто постоянни доходи ще останат несъразмерни с непостоянните сътресения на пазарите. 


Уведомяваме всички, които имат задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ в Застрахователна

Уведомяваме всички, които имат задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ в Застрахователна ...

......... на нови полици с други застрахователи от днес. Това съобщиха от пресцентъра на Комисията за финансов надзор. Периодът на покритие по новата полица трябва да започва най-рано от 18 август (събота) от 00:00 часа. Полиците, сключени със Застрахователна компания Олимпик АД, ще осигуряват покритие до 23:59:59 часа на 17 август.


348 лева ще е линията на бедност през 2019 г.Линията

348 лева ще е линията на бедност през 2019 г.Линията ...

......... през 2006 г. Показателят се изчислява в зависимост от данните в изследването „Наблюдение на домакинските бюджети в Република България“, което ежегодно се провежда от Националния статистически институт. Линията на бедност се използва като референтна стойност при формирането на социалната политика в областта на доходите и жизненото равнище на населението. /БГНЕС


Служители на телевизия BiT излязоха с открито писмо до институциите

Служители на телевизия BiT излязоха с открито писмо до институциите ...

......... ръководството на телевизията и компетентните органи в държавата. Само така ще докажем, че България е страна-член на ЕС, а не територия от Третия свят. Само фактът, че четете това отворено писмо, означава, че и обществото, и медиите имат много дълъг път пред себе си, преди да се нарекат истински свободни."


Търговският регистър започна поетапно да възстановява работата си. От днес

Търговският регистър започна поетапно да възстановява работата си. От днес ...

......... действие за възстановяване на пълната функционалност на регистъра. От Агенцията по вписванията обявиха, че за отстраняването на проблема незабавно са ангажирани екипи на всички поддържащи фирми, IT експерти от Агенция по вписванията, както и от други държавни ведомства. Всички останали регистри на Агенция по вписванията са достъпни и функционират нормално.


В телевизия Би Ай Ти трайно се настани тишината. Мълчанието

В телевизия Би Ай Ти трайно се настани тишината. Мълчанието ...

......... ръководството на телевизията и компетентните органи в държавата. Само така ще докажем, че България е страна-член на ЕС, а не територия от Третия свят. Само фактът, че четете това отворено писмо, означава, че и обществото, и медиите имат много дълъг път пред себе си, преди да се нарекат истински свободни.


Клиентите на застрахователна компания "Олимпик" ще трябва да сключат нови

Клиентите на застрахователна компания "Олимпик" ще трябва да сключат нови ...

......... финансира по този начин пътнотранспортните произшествия повече. Недостатъчността на премията е очевидна. Със сигурност ще има още един скок на цената на Гражданската отговорност. Премията трябва да нарасне 2 пъти или 100%, за да изпълни условията на ВКС“, подчерта председателят на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи.    


Поръчки за 57 млн. лв. е спечелила съпругата на шефа

Поръчки за 57 млн. лв. е спечелила съпругата на шефа ...

......... транспорта, информационните технологии и съобщенията (393 хил. лв.), Националният военноисторически музей (462 хил. лв.), както и областната администрация на Софийска област (388 хил. лв.). Година по-късно пък идва и договорът за 1.8 млн. лв. с Министерството на земеделието и храните за физическа денонощна въоръжена охрана на комплексни и значими язовири.


От тази сутрин, 15 август 2018 г., вторник, и в

От тази сутрин, 15 август 2018 г., вторник, и в ...

......... регистърът да функционира пълноценно и с пълния си набор от вписани данни не по-рано от следващата седмица. Агенция по вписванията отново подчертава, че нарушаването на работата на регистъра не е свързано със злонамерена външна намеса, нито е свързано с инцидент в киберпространството. Рискове за злоупотреби с наличните данни не съществуват.


11-годишен успя да хакне избирателната система на САЩПо време на

11-годишен успя да хакне избирателната система на САЩПо време на ...

......... организаторите на конференцията е проверка на надеждността на сайтовете избирателната система на Съединените щати. Те все пак признаха, че да се проникне в истинската система е далеч по-сложно, тъй като тя използва уникални мрежови конфигурации и потребителски бази данни с нови и съвременни протоколи за безопасност. /РИА „Новости“ и БГНЕС


Турската лира възвръща позицииВ резултат на предприетите мерки от Централната

Турската лира възвръща позицииВ резултат на предприетите мерки от Централната ...

......... повлия положително от новините за стабилизирането на турската парична единица. Инвеститорите приветстваха повишението на стойността на лирата, което внесе известно успокоение по отношение на непосредствената опасност турската финансова криза да повлияе на световните пазари. Според експерти най-сериозната тревога е вероятността от значителни загуби за европейските банки. /АФП, „Хабертюрк“ и БГНЕС


Световен лидер в търговията с обзавеждане за дома набира персонал

Световен лидер в търговията с обзавеждане за дома набира персонал ...

......... магазина в 49 държави. Започваме своята дейност в България чрез "Хаус Маркет“, която е част от холдинга Фурлис Груп. Към момента оперираме 5 магазина в Гърция, един в Кипър и един в България, 5 Центъра за поръчки в Гърция и два в България, както и електронен магазин във всяка държава".


С общо 453 млн. лева приходи за периода януари –

С общо 453 млн. лева приходи за периода януари – ...

......... абонирали се за платената телевизия на Vivacom, като 47,3% от тях използват IPTV, или с 15,6% повече от края на юни миналата година. Инвестициите на оператора продължават да са насочени към развитие на технологичната инфраструктура, като 66 на сто от вложените за периода 65 млн. лева са именно в нея.


Турските лири изчезнаха от СофияТурските лири станаха най-трудно откриваемата валута

Турските лири изчезнаха от СофияТурските лири станаха най-трудно откриваемата валута ...

......... загубвайки за един ден 20% от стойността си. Това провокира криза в обществото и бизнеса. На ситуацията индиректно влияят и лошите отношения между Анкара и Вашингтон. САЩ настояват за освобождаването на американския пастор Андрю Брънсън, който е обвинен за участие в опита за преврат срещу Ердоган през 2016 г. /БГНЕС


Министерството на туризма започва процедура по заличаване на 37 нередовни

Министерството на туризма започва процедура по заличаване на 37 нередовни ...

......... Ако това условие не бъде спазено, ще бъдат заличени от НТР и ще им бъде отнето издаденото от ведомството удостоверение. В момента вписаните туристически сдружения в регистъра са общо 191. При заличаване на сдруженията имената им ще бъдат премахнати от НТР, но ще съществуват като юридически лица с нестопанска цел.


Ще сезираме Комисията за защита на потребителите (КЗП) да предприеме

Ще сезираме Комисията за защита на потребителите (КЗП) да предприеме ...

......... чист от заведения или да се ангажира сам да ги премахне, каза министър Ангелкова. Тя допълни, че заради подобни нарушения в пуснатия за обществено обсъждане проект на ЗУЧК са предвидени строги административни санкции - включително до 50 хил. лв. глоба за юридически лица, ако на неохраняем плаж има нерегламентирани обекти.


Поправителен дом за непълнолетни младежи се открива към затвора във Враца,

Поправителен дом за непълнолетни младежи се открива към затвора във Враца, ...

......... единственото място за лишаване от свобода на непълнолетни младежи в страната премина административно към Врачанския затвор, като вече не е отделна самостоятелна структура, а подразделение към него. Сградният фонд в Бойчиновци ще бъде преустроен в затворническо общежитие от закрит тип и в него поетапно да бъдат премествани лишени от свобода от корпуса на затвора във Враца.


Изпълнителният председател на БСК Радосвет Радев разговаря днес с министъра

Изпълнителният председател на БСК Радосвет Радев разговаря днес с министъра ...

......... Радосвет Радев предложи този подход да се разпростре и върху делегациите на Президента и на Народното събрание.В края на разговора бе решено министър Караниколов да свика в първата десетдневка на м. септември Националния икономически съвет, на чието внимание да бъдат поставени обсъдените днес проблеми и да се потърсят съответните решения.


Икономист: Сривът на турската лира ще донесе сътресения в Еврозоната

Икономист: Сривът на турската лира ще донесе сътресения в Еврозоната ...

......... на еврото: "Когато застрашава европейски банки, които са страни в еврозоната като Испания и Италия, означава, че целият този процес ще има влияние в Еврозоната. Слава Богу, че още не сте включени в Еврозоната или т. нар. немска зона в Европа. Ще имате най-малко щети финансови от сътресения в Еврозоната".


„Надяваме се, заради Турция, че валутата ще се съвземе“, казва

„Надяваме се, заради Турция, че валутата ще се съвземе“, казва ...

......... става дума за „Теория на конспирацията“. Може, кой знае… Но пък да напомня: накрая на филма лудият се оказа прав.  В следващата част на материала, която можете да прочетете утре, ще видим защо Тръмп – една от причините за срива на европейската валута, вероятно няма да направи Америка отново велика. 


Над 280 килограма негодни храни са иззети при проверки на Българската агенция

Над 280 килограма негодни храни са иззети при проверки на Българската агенция ...

......... храни без идентификационна маркировка за произход и годност. Нередности са открити и по поддържане на Системите за управление на безопасността на храните, както и неправилно етикетиране. За периода са насочени за унищожаване 284 кг храни от животински произход. Поради лошо хигиенно състояние са затворени обекти на територията на Варненска област.


Забавяне на икономическия растеж в България през второто тримесечие на

Забавяне на икономическия растеж в България през второто тримесечие на ...

......... сто при 3,6 на сто за периода от януари до март. За разлика от нас - страните в еврозоната са отчели по-висок от очаквания икономически растеж. Според анализатори от Ройтерс, това означава, че търговското напрежение в света все още не е оказало влияние върху икономиката на страните от валутния съюз.


Икономиката на еврозоната нарасна с 0,4%Икономиката на 19-те страни от

Икономиката на еврозоната нарасна с 0,4%Икономиката на 19-те страни от ...

......... тримесечие и 2,5% на годишна база. Растежът на БВП на 28 страни-членки на ЕС също е 0,4%. На годишна база европейската икономика е нараснала с 2,2%. БВП на най-големите икономики в еврозоната, германската, нарасна през второто тримесечие с 0,5% спрямо първото, френската – с 0,2%, италианската – с 0,2%. /БГНЕС


Застрахователна компания

Застрахователна компания "Олимпик" е в несъстоятелност, става ясно от съобщение ...

......... от дружеството, се прекратяват едновременно с публикуването на назначаването на Временния ликвидатор в Държавен вестник на Кипър. Тази публикация ще се извърши в петък (17 август).   "Всички притежатели на такива полици трябва да предприемат спешни действия, за да осигурят своевременно алтернативно застрахователно покритие", пише още в сайта на "Олимпик".


Над 280 килограма негодни храни са иззети при проверките по

Над 280 килограма негодни храни са иззети при проверките по ...

......... са издадени 157 предписания и са връчени 43 акта за установяване на административни нарушения.   Най-често констатираните несъответствия са по сградния фонд и оборудването, липса на регистрация и търговия с храни без идентификационна маркировка за произход и годност. Поради лошо хигиенно състояние са затворени обекти на територията на област Варна.


На Coca-Cola Chill & Grill в Бургас Стефан Вълдобрев и

На Coca-Cola Chill & Grill в Бургас Стефан Вълдобрев и ...

......... за да постигне 100% оползотворяване на отпадъците, както и да разработи 100% рециклируеми опаковки. За постигането на целите на "Свят без отпадъци", компанията ще работи заедно с местните общности, бизнес партньори, своите клиенти и потребители, за да обърне внимание на проблеми като изхвърлянето на използваните опаковки и отпадъците сред природата.


Премиерът Зоран Заев, заедно със съпругата си Зорица, присъстваха на

Премиерът Зоран Заев, заедно със съпругата си Зорица, присъстваха на ...

......... Next Time, Графа, Слаткаристика, Оратница и САФ Саунд Систем, които изнесоха концерт в Струмица, с цел сближаване на Македония и България чрез езика на любовта. One Love Tour продължава на 7 септември в Кавадарци, на 8 септември в Русе, а финалният фестивален ден е на 5 октомври в Стара Загора.


Реколтирани са 64,27 на сто от засетите с пшеница площи

Реколтирани са 64,27 на сто от засетите с пшеница площи ...

......... най-много са в община Радомир - 78 500 дка. На полето работят 25 зърнокамбайна. Изцяло е прибрана маслодайната рапица в общините Радомир, Трън и Брезник. Все още не е започнало реколтиране на площите в Пернишко и в най-малката община в региона Ковачевци. Средният добив от маслодайна рапица е 258 кг/дка.


През второто тримесечие на 2018 г. броят на безработните е

През второто тримесечие на 2018 г. броят на безработните е ...

......... пункта по-нисък в сравнение със същото тримесечие на 2017 година. При мъжете коефициентът на безработица (15 - 29 навършени години) е 10.3 на сто - с 0.2 процентни пункта по-висок спрямо второто тримесечие на 2017 г., докато при жените коефициентът намалява с 1.0 процентен пункт и достига 7.8 на сто.


Течностите за електронните цигари са опасни за белите дробове, защото

Течностите за електронните цигари са опасни за белите дробове, защото ...

......... е известен дългосрочният им ефект. Изследването е направено с лабораторни тестове върху човешки клетки от здрави доброволци. Британските учени са се съсредоточили върху въздействието на парите върху алвеолните макрофаги - бели кръвни клетки, които "патрулират" в алвеолите на белия дроб и поглъщат и разграждат прах, бактерии и други опасни частици.


БВП с ръст от 3,4% на годишна базаПрез второто тримесечие

БВП с ръст от 3,4% на годишна базаПрез второто тримесечие ...

......... млн. лв. По елементи на крайното използване най-голям дял в БВП заема крайното потребление (79.0%), което в стойностно изражение възлиза на 20 586 млн. лева. През второто тримесечие на 2018 г. бруто капиталообразуването е 6 009 млн. лв. и заема 23.1% относителен дял в БВП. Външнотърговското салдо е отрицателно. /БГНЕС.


През второто тримесечие на 2018 г. брутният вътрешен продукт (БВП)

През второто тримесечие на 2018 г. брутният вътрешен продукт (БВП) ...

.........   Крайното потребление регистрира положителен икономически растеж от 4.7 на сто. Бруто образуването на основен капитал отчита ръст от 4.4 на сто през второто тримесечие на 2018 г. спрямо съответното тримесечие на предходната година. Износът и вносът на стоки и услуги се увеличават съответно с 2.7 и 4.6 на сто.


Гигантски картоф удиви стопанин си. Растението бе извадено от земята

Гигантски картоф удиви стопанин си. Растението бе извадено от земята ...

......... Нова телевизия. В градината си Пламен Лулчев отглежда 15 реда с картофи. За продукцията си мъжът се грижи непрекъснато. Тази година мъжът е доволен, че трудът, който е вложил, е възнаграден. Картофите са от финландски сорт. Затова Пламен ще събере родата, за да опитат от огромния картоф. Кадри: Нова телевизия


Средната цена на земеделска земя в област Плевен достигна 949

Средната цена на земеделска земя в област Плевен достигна 949 ...

......... Средно за страната рентата е 46 лв. Цената на рентата в областта се е увеличила с 6.4 на сто спрямо предходната 2016 година. Най-висока е рентата в община Кнежа - 60 лв. на декар, а най-ниска - в община Червен бряг - 41 лв., уточняват от ТСБ "Северозапад" в Плевен.


Във вторник сутринта, акциите на технологичния гигант Tencent паднаха с

Във вторник сутринта, акциите на технологичния гигант Tencent паднаха с ...

......... е "PlayerUnknown`s Battlegrounds", или PUBG, масов онлайн мултиплеър. Tencent има право да я разпространява в Китай, но одобряването на монетизацията ѝ от страна на регулаторите все още е в процес и не е завършило. Другата игра е "Fortnite", разработен от компанията Epic Games, в която Tencent има голям дял.    


Георгиева: Влизането в еврозоната няма да доведе до сериозно поскъпване

Георгиева: Влизането в еврозоната няма да доведе до сериозно поскъпване ...

......... евро само, че 50% по-ниски", каза още главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева. Въпреки очевидните позитиви от влизането в еврозоната, България трябва да направи множество реформи, каза още Георгиева. "Ако си мислим, че с еврозоната можем да си решим проблемите на образованието, то явно грешим", подчерта Георгиева. /БГНЕС


Четири диска са изчезнали от сървърите на Търговския регистър. Не

Четири диска са изчезнали от сървърите на Търговския регистър. Не ...

......... но комисията го отхвърля. В крайна печели Пеевски. Агенцията по вписванията се “прочу“ по време на кризата с опитите да се превземе завод „Дунарит“ от неговите собственици. Тогава необяснимо защо се бавеха вписвания и решения на съда, които не обслужваха интересите на грабителите, които бяха свързвани отново с Пеевски./"Фрог нюз"


Трансадриатическият газопровод – рецептата за намаляване на зависимостта от РусияЕвропа

Трансадриатическият газопровод – рецептата за намаляване на зависимостта от РусияЕвропа ...

......... Тръмп разглежда Трансадриатическия газопровод като противовес на „Северен поток -2“, който има капацитет от 55 милиарда куб.м. газ. Трансадриатическият газопровод е с мощност от 10 милиарда куб.м. и не разполага с ресурси за увеличаването на този капацитет в близките години. Неговата стойност е 5,2 милиарда долара. /РИА „Новости“ и БГНЕС


Останки от гигантски птерозавър открити в щата ЮтаУчените в понеделник

Останки от гигантски птерозавър открити в щата ЮтаУчените в понеделник ...

......... Юта и водещ автор на изследване в Nature Ecology & Evolution. Caelestiventus hanseni - приблизително "небесен вятър" - вероятно са най-пълните останки от скелет на птерозавър, открити някога. Останките са все още обгърнати от пясъчник, но учените са генерирали точни 3-D изображения и модели на всяка вкаменелост, използвайки сканираща технология./АФП


Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с

Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с ...

......... че причините са изцяло технически и не са резултат от злонамерена външна намеса. ИТ-експерти от Агенция по вписванията, ИТ-експерти на ангажираната с поддръжката фирма и съвместно с други държавни ведомства продължават да работят в непрекъснат режим в изпълнение на Плана за действие за възстановяване на регистъра в пълната му работоспособност.


Суверенният фонд на Саудитска Арабия е готов да финансира свалянето

Суверенният фонд на Саудитска Арабия е готов да финансира свалянето ...

......... книжа на останалата една трета при цена от $420. Какво следва? "Когато и ако" бъде представено крайно предложение, ще започне процес по оценка от специална комисия, съставена от борда на Tesla. Ако тя даде одобрение, ще последват стъпки по набавяне на регулаторно одобрение. А накрая всички акционери ще имат глас.


153 млн. лв. дължат електроцентралите на „Мини Марица-изток“, съобщи пред

153 млн. лв. дължат електроцентралите на „Мини Марица-изток“, съобщи пред ...

......... въглищата, колкото вземанията - 153 милиона", поясни Андонов. ,,Пред дружеството предстоят сериозни инфраструктурни проекти в бъдещите години, за които трябва ясна подкрепа от държавата'', добави той. ,,Ние сме започнали изместването на елпроводи, 110 киловата. А по-далечните са изместването на река Съзлия, изместването на жп линията", завърши изпълнителният директор на дружеството.


Акциите на Samsung Electronics са сред най-зле представящите се в

Акциите на Samsung Electronics са сред най-зле представящите се в ...

......... цени, отколкото в началото на годината. Китайските имена обаче страдат. Tencent губи девет процента, а Baidu - 6%. Samsung се държи далеч по-лошо, губейки 11 процента. Минус $100 000 000 000: Facebook записа най-големия спад в историята на фондовия пазар Но други компании също са били близо до тази граница


ГДБОП спря сайтове за търговия с фалшиви стоки. Това съобщиха

ГДБОП спря сайтове за търговия с фалшиви стоки. Това съобщиха ...

......... Действията на ГДБОП са резултат от прилагането на стратегията за противодействия на престъпленията, свързани с нарушаване правата на интелектуална собственост, авторско право и сродни права. В резултат през май 2018 г. България беше извадена от т.нар. „черен списък - 301“ за защита на интелектуалната собственост на Търговския департамент на САЩ.


За първи път в най-новата ни история се спират от

За първи път в най-новата ни история се спират от ...

......... спиране на озвучаването, но е последвал отказ, след което са издадени предписания. Заведенията обаче са продължили да работят, затова на 10 август бяха издадени заповеди за спиране от експлоатация", обясни Симеонов. Мярката, според него, щяла да има възпитателен ефект. Той даде като пример за спазване на реда и закона Поморие. 


Само за няколко часа екипите на "Фискален контрол“, които извършват

Само за няколко часа екипите на "Фискален контрол“, които извършват ...

......... използват също и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите си, за да откриват рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните.Освен хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг са подложени борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки, допълват от НАП.


 В Министерството на здравеопазването официално бяха отворени офертите за закупуване

 В Министерството на здравеопазването официално бяха отворени офертите за закупуване ...

......... срокове, съобщават от пресслужбата на ведомството. Иначе според поръчката, се очаква първите линейки да бъдат доставени до края на годината. А постъпилите оферти са от фирмите "Автомотор Корпорация" АД;  "Омникар Ауто" ООД; "Илина Кар Къмпани" ЕООД; "София Франс Ауто" АД; "Ауто Франс 3000" ООД; "Ауто Италия" ЕАД и "Мото-Пфое" ЕООД.


И това лято Банско беше музикална арена на джаз изпълнители

И това лято Банско беше музикална арена на джаз изпълнители ...

......... това лято. За поредна година феновете на джаза в България се радваха на безплатни концерти и за една седмица забравиха проблемите си благодарение на подкрепата и партньорството на Fibank (ПИБ) с мажоритарни собственици Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев. По мнение на всички присъствали този фестивал бе незабравимо преживяване за сетивата.


В лотарията на НАП, видинчани са регистрирали почти 230 хиляди

В лотарията на НАП, видинчани са регистрирали почти 230 хиляди ...

......... бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.  


Усилени ремонти кипят в сградата на Община Девня и прилежащите

Усилени ремонти кипят в сградата на Община Девня и прилежащите ...

......... притиснати от графика на събитията в Ритуалната зала, където заседаваха досега. Така градските парламентаристи ще имат повече време за спорове, мнения и конструктивни предложения по всички въпроси от дневния ред, а това е важна предпоставка за качеството на работа на местната власт и за градивните процеси на територията на общината.


Сривът на Търговския регистър, който не работи от петък, е

Сривът на Търговския регистър, който не работи от петък, е ...

......... недостъпен. Усилията са съсредоточени към бързо възстановяване на данните. "Капитал" коментира, че според източник от IT бранша повредата е изключително сериозна и има реална опасност да бъде загубена цялата информация от началото на годината насам. Освен че може да блокира търговския оборот, липсата на търговски регистър отваря врати за измами.