Само половината компании дават на служителите си коледен бонус, но

Само половината компании дават на служителите си коледен бонус, но ...

......... показва, че заплатата е най-важният елемент в привличането и задържането на служители, но далеч не е единственият. Работодателят се стреми да диверсифицира пакета от социални придобивки и компенсации, които предлага на служителите си, за да отговори на по-комплексните им потребности", коментира Константинос Милонас, изп. директор на Adecco Group за България.


Започва регистрацията на потенциалните участници в бъдещата газова борса. Това

Започва регистрацията на потенциалните участници в бъдещата газова борса. Това ...

......... формално ще разруши държавния монопол в сектора, защото през следващите години основен играч ще си остане държавната "Булгаргаз", а предлаганите от него количества ще са приоритетно за вътрешния пазар и ще могат да се изнасят в чужбина само в краен случай. Последното означава, че чуждестранните търговци са изключени от схемата.


Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) подкрепя напълно

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) подкрепя напълно ...

......... Как да плащаме, когато цял свят видя злоупотребите в пазарджишката болница и системата на ТЕЛК като цяло?, посочват от КРИБ. Колко ще загубят майките, ако първият ден от болничния не се плаща? Като работодателска и бизнес организация считаме, че това е първа стъпка към цялостното решение на проблема с болничните.


Частните компании, които инвестират в подобряване, разширение или изграждане на

Частните компании, които инвестират в подобряване, разширение или изграждане на ...

......... входа и изхода на складовете, а не и във вътрешността им, защото там има измервателни уреди с дистанционна връзка с контролните органи. Когато се види ефекта, ще се прецени дали да се въведе и в други сектори като производството на алкохол, обясни Стоянова.Всичко, което трябва да знаете за:Бюджет 2020 (18)


Държавните

Държавните "Мини Марица-изток“ модернизираха добива на въглища, пускайки в четвъртък ...

......... обновяване на техниката, което е условие за ефективност и конкурентоспособност на производството. Енергийният министър припомни позицията на правителството, че през следващите години България ще продължи да разчита на производството на електроенергия от въглища, защото то е пряко свързано с енергийната и националната сигурност на страната и с конкурентоспособността на икономиката.


Депутатите започнаха да обсъждат бюджета за 2020 г. Предвижда се

Депутатите започнаха да обсъждат бюджета за 2020 г. Предвижда се ...

......... текущи разходи, когато спаднат данъчните приходи поради криза, правителството ще се окаже с много голям дефицит“, категоричен е икономическият анализатор Георги Вулджев. Целия разговор по темата и още – можете да гледате в предаването "Видимо и невидимо“, неделя, 17.30 часа, по Bulgaria on air!  По публикацията работи: Екип на Dnes.bgЗабрана за разкриване или поддържане на анонимни банкови сейфове или

Забрана за разкриване или поддържане на анонимни банкови сейфове или ...

......... 150 евро. Предвижда се още издателят на електронни пари да осъществява подходящо наблюдение на сделките или деловите взаимоотношения, позволяващо разкриването на необичайни или съмнителни сделки. Регламентира се създаването на списък с длъжностите, заемани от видни политически личности, който дирекция "Финансово разузнаване" на Държавна агенция "Национална сигурност" предоставя на Европейската комисия.


"Газов хъб Балкан", който ще е оператор на българската газова ...

......... търговете. До 4 декември ще се приемат заявките на желаещите за участват в борсовата търговия. Само в първия ден от откриването на регистрациите четири големи компании за търговия с газ са се поинтересували и са поискали допълнителни разяснения за начина, по който да сторят това, научи Mediapool от свои източници. 


Въвежда се задължително видеонаблюдение в складовете за производство и съхранение

Въвежда се задължително видеонаблюдение в складовете за производство и съхранение ...

......... промяна е затягане на режима за регистрация по ДДС с цел да се предотвратят опитите за избягване на облагане. В последните години данъчните са засекли стотици случаи на търговски обекти, особено по Черноморието, за които се регистрира нова фирма в момента, в който оборотът доближи прага от 50 000 лв.


Решението на управляващите първият ден от болничните да не се

Решението на управляващите първият ден от болничните да не се ...

......... и ще се допитат до своите структури, ще свикат конфедеративните си съвети, на които ще бъдат обсъдени по-нататъшните действия, ако решението не се ревизира. Президентите на двата синдиката очакват в случая да бъдат подкрепени не само от хора, които имат нещо общо със синдикалното движение, но и от всички граждани.


Поскъпване на хранителните стоки с до 1% и на автобусните

Поскъпване на хранителните стоки с до 1% и на автобусните ...

......... под 12 тона ще плащат с по една стотинка по-евтино на километър – от 2 до 8 ст. Стойността ще се изчислява на изминат километър, като всяко навлизане в тол сегмент ще се приема за пълното му изминаване, е посочено в съобщението на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).Върховният административен съд потвърди окончателно избора на гръцката компания

Върховният административен съд потвърди окончателно избора на гръцката компания "Коринт ...

......... бе подписан въпреки жалбата на "Топливо-24, тъй като компанията не искаше обезпечителни мерки за спирането на процедурата. Съдебното решение дава увереност и на финансиращите институции – ЕИБ, управляващия орган в България по ОПИК и ЕК, че няма никакви съмнения относно законосъобразното и правилно провеждане на процедурата, посочват от проектната компания.


Специалисти от Китайското национално космическо управление (КНКУ) извършиха изпитание на спускаем

Специалисти от Китайското национално космическо управление (КНКУ) извършиха изпитание на спускаем ...

......... човечество“, заяви ръководителят на КНКУ Чжан Къцзян. В рамките на процъфтяващата си космическа програма Китай по-рано през годината осъществи успешно кацане на обратната страна на Луната, припомня АП. That is a test! China is testing landing capabilities of its upcoming Mars lander. pic.twitter.com/kceUHPQURP— Gabriel PONT (@Gaby65) 14 ноември 2019 г.


Лихвите по депозитите за граждани в България няма да станат

Лихвите по депозитите за граждани в България няма да станат ...

......... отново дали адекватно отразява акумулиращите се рискове, вероятността да продължи да се покачва клони към единица“, каза Калин Христов. Фирмите у нас вече плащат лихва на банките, за да държат пари на депозит Или казано по друг начин, банките ще трябва да заделят допълнителен капитал, за да изпълнят регулаторното изискване.


Влиянието на руските капитали в България намалява спрямо 2014 г.,

Влиянието на руските капитали в България намалява спрямо 2014 г., ...

......... руски компании. На Балканите е малко по-зле – в Сърбия и Черна гора дори се засилва влиянието. Увеличение има обаче и в Европа", посочи Руслан Стефанов. Той даде пример как в Холандия се увеличават руските инвестиции в холдинговите компании, а в Австрия е позволено руски банки да оперират като европейски.


Забрана за разкриване или поддържане на анонимни банкови сейфове или

Забрана за разкриване или поддържане на анонимни банкови сейфове или ...

......... да идентифицират клиентите си, както и да правят оценка на риска и да обменят информация с държавните органи при съмнителни сделки. Това ще се случва при сделки за над 10 хил. евро или равностойна на това валута.Част от текстовете са насочени към регулирането на виртуалните валути и действията с тях.Около 10% от българската икономика се контролира от руски капитал.

Около 10% от българската икономика се контролира от руски капитал. ...

......... в чувствителни сектори като енергетиката, инфраструктурата, комуникациите и банките. Днес обаче България е направила геополитическия си избор и резултатът вече е налице в ограничаването на зависимостите си от Русия, каза президентът Росен Плевнелиев в периода 2012 - 2017 г. Русия: Евентуално преследване на лидера на българските "Русофили" ще има последици


Американската компания "Спейс Екс" на предприемача Илон Мъск извърши успешни

Американската компания "Спейс Екс" на предприемача Илон Мъск извърши успешни ...

......... полети се разработват от компаниите "Спейс Екс" и "Боинг". Full duration static fire test of Crew Dragon’s launch escape system complete – SpaceX and NASA teams are now reviewing test data and working toward an in-flight demonstration of Crew Dragon’s launch escape capabilities pic.twitter.com/CMHvMRBQcW — SpaceX (@SpaceX) November 13, 2019


Със съвместните усилия на държавата, местната власт и бизнеса и

Със съвместните усилия на държавата, местната власт и бизнеса и ...

......... Кметът на Пловдив Здравко Димитров информира, че общината се превръща във все по-търсено туристическо средище и една от горещите точки за градски туризъм в Източна Европа. Продуктът „европейска столица на културата“ ще продължи да работи, за да направи не само региона, но и страната ни още по-популярни, обобщи той.  


До края на годината предстои да бъде обявена отново концесията

До края на годината предстои да бъде обявена отново концесията ...

......... смесената собственост на летището и то да се превърне в база на нискотарифните авиопревозвачи. Иванов подчерта, че това ще допринесе за развитието на туризма в града и региона и постигането на устойчив ръст на приходите от туристите, които ще могат да избират целогодишно от уикенд-пакети до такива с по-дългосрочно пребиваване.


До края на годината ще бъде обявена отново концесия за

До края на годината ще бъде обявена отново концесия за ...

......... в Холандия дружество "Пловдив Еърпорт Инвест" за победител. Китайците обаче се отказаха от сключването на договор без да обявят официално причината за това. В същото време класираният на второ място участник "Консорциум Летище Пловдив", в който влизаха "Тракия икономическа зона" и автотранспортната компания ПИМК, потвърди намерението си да стане концесионер.


До края на годината предстои да бъде обявена отново концесията

До края на годината предстои да бъде обявена отново концесията ...

......... е изграждането на пътя Пловдив - Асеновград и на околовръстното на Пловдив.Днес Ангелкова отбеляза, че смяната на стопанина ще привлече повече полети както към област Пловдив и туристи в курорта Пампорово.Според Ванко Иванов от управителния съвет на Съвета по туризъм летището може да се превърне в база на нискотарифните авиопревозвачи.


125 400 хиляди са безработните лица в България като по-голямата

125 400 хиляди са безработните лица в България като по-голямата ...

......... навършени години е 6.1% - с 2.1 процентни пункта по-нисък в сравнение със същото тримесечие на 2018 година. За посочения период коефициентът на безработица за мъжете (15 - 29 навършени години) намалява с 1.8 процентни пункта, а за жените - с 2.3 процентни пункта, като достигат съответно 7.0 и 4.9%.


Дигитализацията в земеделието и ролята на държавата и бизнеса при

Дигитализацията в земеделието и ролята на държавата и бизнеса при ...

......... на Пощенска банка и ИНТЕРНАЦИОНАЛ Хотел Казино & Тауър Суитс. Институционални партньори: Agro Hub, Национална асоциация на зърнопроизводителите, Национална асоциация на младите фермери в България, Аграрен университет - Пловдив. Медийни партньори: Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, Trafficnews.bg, Agri.bg, Sinor.bg, AGRO TV, Agro.bg, Nivabg.com, Plovdiv-online.com, AgroPlovdiv.bg, GustoNews.bg, PlovdivskiNovini.bg.По публикацията работи: Боряна Павлова


Шефовете на промишлени компании очакват през тази година инвестициите им

Шефовете на промишлени компании очакват през тази година инвестициите им ...

......... или автоматизация на съществуващи производствени процеси и за въвеждане на нови производствени технологии - със 17.8%, и за опазване на околната среда, мерки за сигурност и други - с 13.1%.Най-голям стимул за промишлените компании да инвестират е търсенето на продукцията им и очакваните печалби. По-назад остават техническите и други фактори.


През третото тримесечие на 2019 г. брутният вътрешен продукт (БВП)

През третото тримесечие на 2019 г. брутният вътрешен продукт (БВП) ...

......... на износа на стоки и услуги е с 3.4%, на крайното потребление - с 0.9%, и на инвестициите - с 0.8%.В сравнение с юли - септември 2018 г. най-голямо е увеличението на крайното потребление - с 4.9%. Инвестициите нарастват с 2.2%, износът - с 0.4%, а вносът намалява с 1.7%.


Започваме с проверки на местата за настаняване и въобще на

Започваме с проверки на местата за настаняване и въобще на ...

......... документална, ще бъдат налагани санкции“, обясни той. Маргаритов припомни, че за административни нарушения глобите са от 500 до 3000 лв., а за нелоялни търговски практики, изразяващи се в заблуждаваща информация спрямо потребителите или спестяване на важна такава – до 30 000 лв. при първоначално и до 50 000 лв. при повторно нарушение.


Възползвайте се от 16 % отстъпка на 16 ноември (събота)

Възползвайте се от 16 % отстъпка на 16 ноември (събота) ...

......... им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари. Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар! ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от днес [5] Новини от вчера [69] « Ноември 2019 г. » пон вто сря чтв пет съб нед 123 45678910 11


"Фейсбук" съобщи днес, че е премахнал 5,4 милиарда фалшиви потребителски

"Фейсбук" съобщи днес, че е премахнал 5,4 милиарда фалшиви потребителски ...

......... си да установява и блокира профили, които не са истински или вършат нередности. След поредица скандали с управлението на лични данни американският гигант в сферата на социалните мрежи полага все повече усилия да възстанови доверието към себе си, особено с наближаването на президентските избори в САЩ догодина, отбелязва Франс прес.


"Изтомабел", "Изтобанок", "Изтодел", "Изтогемил", "Изтогеспок", "Изтогевит", "Изтогезоп", "Изтокбан", "Изтокдиш", "Изтокин", ...

......... и нямат приходи. Все пак има и изключения. Дружеството "Сладкидиш", например, е обявило сериозни постъпления – 5.59 млн. лв. за 2018 г. Схемата Каква може да е логиката най-известната верига сладкарници в България да движи бизнеса си не през собствена компания, а през стотици ДЗЗД-та, които се сменят всяка година?


Забавяне на ръста на българската икономика от очакваните 3,5% за

Забавяне на ръста на българската икономика от очакваните 3,5% за ...

......... по текущата сметка, което за август се оценява на 7% от БВП при 5,4% за 2018 година. Негативна тенденция, върху която се фокусира анализът, е осезателното забавяне на темпа на ръст на индустриалното производство – от 3,5% в първото тримесечие на -0,1% за второто и очаквани -1,7% за периода юли-август.


Създаването на съвместен център за „син растеж“, насърчаващ устойчивото развитие,

Създаването на съвместен център за „син растеж“, насърчаващ устойчивото развитие, ...

......... план на Черно море трябва да бъде готов до 2021 г. и в момента се разработва от Националния център за териториално развитие. Членовете на комитета решиха общо 2 млн. евро да бъдат насочени към реализирането на 12 резервни проекта за развитие на туризма в пограничния регион между България и Турция.


Министерският съвет одобри информация за касовото изпълнение на държавния бюджет

Министерският съвет одобри информация за касовото изпълнение на държавния бюджет ...

......... (ЕС, Евратом) 2016/804 на Съвета от 17 май 2016 година. Размерът на фискалния резерв към 30.09.2019 г. е 10,14 млрд. лв., в т.ч. 10,12 млрд. лв. депозити на фискалния резерв в БНБ и банки и 0,02 млрд. лв. вземания от фондовете на Европейския съюз за сертифицирани разходи, аванси и други.


Германският Бундестаг прие днес законопроекта за прилагане на Газовата директива

Германският Бундестаг прие днес законопроекта за прилагане на Газовата директива ...

......... на различни етапи в Конгреса в САЩ. Заради факта, че след датското разрешение изграждането би отнело месеци, окончателното им приемане може да е закъсняло, смятат експерти. Белият дом многократно се е обявявал против проекта, а президентът Доналд Тръмп е заявявал, че той прави страни като Германия "твърде зависими от Русия".


Само половината компании дават на служителите си коледен бонус, но

Само половината компании дават на служителите си коледен бонус, но ...

......... вкъщи. Въпреки че минималният брой платен отпуск е 20 дни, в поне половината от компаниите се дават допълнителни дни, които са средно пет на година. Единични са случаите, при които се дава възможността за платен отпуск на рождените дни на служителите. Вижте какви коледни бонуси ще си раздаде съдебната власт


Проблемите в Български държавни железници могат да се решат само

Проблемите в Български държавни железници могат да се решат само ...

......... и финализиране на договора за ремонт на 46-те мотриси "Сименс", които извършват 60% от превоза на пътници.Григори Григоров обяви, че БДЖ има пет години да убеди държавата, че може да предостави качествена услуга, като в противен случай ще загине, като предлаганите от дружеството услуги ще се дадат на други превозвачи.


Парламентът на Нова Зеландия гласува в сряда текст в подкрепа

Парламентът на Нова Зеландия гласува в сряда текст в подкрепа ...

......... да се придвижи текстът. За допитването настояваше участващата в управляващата коалиция партия "Нова Зеландия преди всичко", която заплашваше да гласува против реформата, ако няма такъв. Пред сградата на парламента в Уелингтън противници на узаконяването на евтаназията демонстрираха и разпънаха транспарант с надпис "Помогнете ни да живеем, а не да умрем".


Местните избори показаха, че колективната мъдрост работи и на изборите

Местните избори показаха, че колективната мъдрост работи и на изборите ...

......... верига да е по-къса. Освен това, администрацията натрупа голям опит, покрай преговорите с "Фолксваген" и вече знаем какво искат тези компании и можем да реагираме бързо".Като най-голямо предизвикателство пред администрацията, за която той е отговорен вицепремиер, Дончев вижда в бягството от рутината.Всичко, което трябва да знаете за:Местни избори 2019 (482)


Как можем да установим данъчна измама или да проследим схема

Как можем да установим данъчна измама или да проследим схема ...

......... университета да създава трибуна за провеждане професионални обучения и дискусии, които да произвеждат ефективни решения и правилни модели за реформи в областта на финансите и данъчната политика, икономиката, образованието, здравеопазването и други сектори. Медийни партньори на семинара са: Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria и Bulgaria ON AIR.По публикацията работи: Боряна Павлова


"Капитал" е представител на британското издание The Economist и започва ...

......... контекст влияе все повече на перспективите пред хората и фирмите. Споразумението с The Economist ще даде възможност да добавим съдържание с много дълбоко разбиране за този контекст и за тенденциите, които трябва да имаме предвид, когато вземаме решения", коментира Галя Прокопиева, изпълнителен директор на "Икономедиа" (издател на "Капитал" и "Дневник").


Google съвсем скоро ще започне да предлага банкови сметки на

Google съвсем скоро ще започне да предлага банкови сметки на ...

......... особено сред милениалите, като сред най-популярните примери са Venmo, Revolut и други. Потребителите ще имат достъп до своите сметки чрез дигиталния портфейл Google Pay, който е напът да достигне 100 милиона потребители през 2020 при 39 милиона през 2018 г. Apple Pay има около 140 милиона потребители през 2018 г.


Китай пристъпи към проучване и разработка на ново поколение мобилни

Китай пристъпи към проучване и разработка на ново поколение мобилни ...

......... значение за бъдещето на технологичния свят. Само преди няколко седмици в Поднебесната империя беше внедрена 5G - най-новата мрежа, която осигурява трансфер на данни със свръхвисока скорост. В момента, в допълнение към Китай, само Южна Корея е реализирала общонационалното й внедряване, а няколко държави въведоха 5G с ограничена употреба.  


Парламентът прие на първо четене Законопроекта за държавния бюджет за

Парламентът прие на първо четене Законопроекта за държавния бюджет за ...

......... данъчната политика като икономически лост за развитие на сектора, за повишаване на конкурентоспособността, обясни той.Корнелия Нинова го репликира, че БСП наистина влага социална функция в диференцирането на ДДС за детски храни и за лекарства, но отбеляза, че социалният елемент не пречи на икономическия.Всичко, което трябва да знаете за:Бюджет 2020 (17)


Второто издание на Roca One Day Design Challenge в България

Второто издание на Roca One Day Design Challenge в България ...

......... награда във всяко от изданията ще бъдат поканени на големия финал в Барселона, който ще се проведе в началото на 2020 г. Повече информация за състезанието и победителите във второто издание в България може да бъде намерена в уебсайта. Галерия със снимки от конкурса може да разгледате ТУК. (платено съобщение)


VP Brands International спечели поредното си бизнес отличие от конкурса

VP Brands International спечели поредното си бизнес отличие от конкурса ...

......... че всеотдайно са част от нашето семейство", допълни той.Изборът на печелившите в конкурса „Мистър и Мисис Икономика“ се прави от жури, съставено от членовете на управителния съвет на Конфедерацията и работодателите в България (КРИБ), което отличава най-добрите предприемачи и мениджъри в 10 категории вече 29 години.По публикацията работи: Мартин Иванов


Изготвянето на наредбата за трюфелите трябва да приключи до края

Изготвянето на наредбата за трюфелите трябва да приключи до края ...

......... на удостоверение за правоспособност, издадено от съсловна организация, която организира обучителни курсове. Събирането на трюфели извън посочените периоди ще се санкционира с 1000 до 5000 лв., а при повторно нарушение от 5000 до 10 000 лв.  Българин е глобен с 18 600 лв. за незаконен износ на трюфели от Турция


Президентът на Намибия покани българския бизнес да инвестира в страната

Президентът на Намибия покани българския бизнес да инвестира в страната ...

......... съобщават от МВнР. “Благодаря за помощта на България в борбата ни за независимост. Ние сме приятелски държави. Сега отношенията ни трябва да бъдат издигнати в нова фаза - в икономиката. Инвестирайте в нашата мирна и демократична страна”, заяви президентът Гейнгоб. На срещата присъстваше и министър-председателят на Намибия г-жа Сара Кугуингелуа.


До края на годината 100% от земеделските и горски територии

До края на годината 100% от земеделските и горски територии ...

......... осигурим на бизнеса и населението в България прецизни и подробни данни в областта на градоустройството, строителството и развитието на инфраструктурата", каза Валентин Йовев. Той подчерта, че кадастърът отдавна се е превърнал в необходимост за много сектори - пазарът на недвижими имоти, териториалното и устройствено планиране, инфраструктурата, опазването на околната среда.


Активите на бившия торов завод “Химко” край Враца отново са

Активите на бившия торов завод “Химко” край Враца отново са ...

......... импекс”. На търг са обявени над 700 дка земя, сгради и машини, с начална цена от 23,8 млн. лв. Купувачът бе създаден специално за покупката на “Химко” с 50 хил. лв. капитал и предмет на дейност производство и търговия с минерални торове, търговия с метални отпадъци и т.н., пише “Капитал”.


Компанията VP Brands International, която бе отличена с приза „Мистър

Компанията VP Brands International, която бе отличена с приза „Мистър ...

......... си, че УС на КРИБ отново е успял да определи победители във всички икономики, както и надеждата си, в бъдеще да има все по-голяма конкуренция при номинирането и избирането на победители. „Надявам се, все така България да е добро място за бизнес и инвестиции“, допълни още той.   (платено съобщение)


Столичният бул.

Столичният бул. "Витоша" се изкачи с още една позиция в ...

......... на кв.м). офис сгради в София. Свободните площи в клас А офис сгради достигнаха нивата от началото на годината 9.5% (200 хил. кв.м.)За периода бяха сключени сделки за 25 900 кв.м. Повече от 50% от новозаетите площи са наети от IT фирми, които предвиждат помещенията за буфер при планирано разрастване.


До края на годината 100% от земеделските и горски територии

До края на годината 100% от земеделските и горски територии ...

......... мрежа от разпределени виртуални Центрове за възстановяване след авария (Disaster Recovery), стана ясно още от изказването на Валентин Йовев. Той обясни, че тези центрове ще резервират данни, които ще позволяват бързо възстановяване работата на засегнати от различни бедствия и злоумишлени въздействия информационни системи от критично значение за функционирането на администрацията.


Преди пет години най-голямото притеснение на диамантената индустрия бе, че

Преди пет години най-голямото притеснение на диамантената индустрия бе, че ...

......... да задържат все повече в момент, в който цените падат. Вечни ли са диамантите: Как компаниите в индустрията се борят срещу срива на печалбите и ниското търсене Изкуствените скъпоценни камъни в бижутерията растат с 22% годишно и се очаква до 2023 г. да формират пазар на стойност 5,2 млрд. долара


Меле между привърженици на Левски и ЦСКА разтресе Русе. Той е

Меле между привърженици на Левски и ЦСКА разтресе Русе. Той е ...

......... Ултрасите на Левски търсят отмъщение за 2017 година. Тогава привърженици на ЦСКА атакуваха фенклуба на своите съперници. Той бе омазан с червена боя, непосредствено преди гостуване на Левски за мач с Дунав в Русе. Пожалени бяха единствено ликовете на Апостола, Христо Ботев и капитан Димитър Списаревски,които са изрисувани до входа.


Наказателните мита, наложени от администрацията на президента на САЩ Доналд

Наказателните мита, наложени от администрацията на президента на САЩ Доналд ...

......... допълнителни мита. Досега Доналд Тръмп и администрацията му не преставаха да твърдят, че търговската война не се е отразила на американската икономика, отбелязва АФП. През септември след нова вълна от наказателни мита американският министър на финансите Стивън Мнучин заяви, че не вижда за момента признаци те да влияят върху САЩ.


България се е присъединила към декларация, която призовава Европейската комисия

България се е присъединила към декларация, която призовава Европейската комисия ...

......... колко ще се повишат цените им. Това е първата стъпка на един дълъг законодателен процес и все още е рано да се каже дали ще се увеличат цените на авиобилетите и с колко, коментира в сряда в парламента финансовият министър Владислав Горанов, който е подписал документа от името на България.


Facebook стартира новата си система за разплащания, която носи името

Facebook стартира новата си система за разплащания, която носи името ...

......... технологичния гигант да пусне по-традиционна платежна система днес. "Facebook Pay е част от нашата текуща работа, за да направим търговията по-удобна, достъпна и сигурна за хората от нашите приложения. Ще продължим да разработваме Facebook Pay и да търсим начини да я направим още по-ценна за хората в нашите приложения", казва Лю.


България е подписала декларацията на холандското правителство за авиацията, но

България е подписала декларацията на холандското правителство за авиацията, но ...

......... публикации в чуждестранната преса. Публикация посочи, че девет европейски министри на финансите, сред които и българският Владислав Горанов, настояват в съвместно писмо Европейската комисия да призове бъдещия си председател Урсула фон дер Лайен да постави началото на дебати за облагане на авиацията със "зелени" такси. Повече за това четете тук.


Синдиците на КТБ правят нов опит да намерят наемател на

Синдиците на КТБ правят нов опит да намерят наемател на ...

......... вестибюл, централно стълбище, две заседателни зали с тераси, осем кабинета, два офиса, стая за почивка, помещение за сървър, два санитарни възела и други спомагателни помещения. През пролетта на 2018 г. синдиците на КТБ успяха да си върнат контрола върху централата на банката в т. нар. дело за "102-та милиона лева".


Германската столица Берлин е избрана от

Германската столица Берлин е избрана от "Тесла" за място, където ...

......... на намерението за завод на "Тесла" в Германия идва на фона на напредването на строежа на гигафабриката на компанията в Шанхай, в който се инвестират 2 млрд. долара в опит за завладяване на най-големият автомобилен пазар, където обаче в момента продажбите са засегнати от търговската война между САЩ и Китай.


При пушачите на конвенционални цигари (КЦ), които преминават напълно на

При пушачите на конвенционални цигари (КЦ), които преминават напълно на ...

......... се отделя никотин, който води до пристрастяване. Най-добрият начин да се намали риска, свързан с появата на заболявания, причинени от употребата на тютюн, е пълен отказ. *Източник: Djurdjevic et al, Modeling the Population Health Impact of Introducing a Modified Risk Tobacco Product into the U.S. Market. Healthcare 2018, 6(2) 47.


Синдиците на фалиралата КТБ започват отново търг за отдаване под

Синдиците на фалиралата КТБ започват отново търг за отдаване под ...

......... по делото за фалита на КТБ, като адвокатите на 18-те подсъдими започват да задават въпроси на основния свидетел - Бисер Лазов. След като близо месец и половина той дава уточнения по питания на обвинението, сега защитата има право да иска допълнителни подробности.Всичко, което трябва да знаете за:Фалитът на КТБ (936)


Потребители откриха необичаен бъг на приложението на „Фейсбук“ за телефоните

Потребители откриха необичаен бъг на приложението на „Фейсбук“ за телефоните ...

......... like some interesting bugs happening between the @instagram and @Facebook iOS apps. Yesterday before locking my iPhone, I had Instagram open, with audio muted by default on video posts. After a few seconds, I hear audio coming from the phone in my pocket. — Neo QA (@neo_qa) November 2, 2019


Главният изпълнителен директор на

Главният изпълнителен директор на "Тесла" Илон Мъск съобщи, че компанията, ...

......... на електромобили, пише Би Би Си."Всeки знае, че германското инженерство е на изключително ниво и това е част от причината" за избора на страната, обясни той.Нараства и желанието да се купуват електромобили в Европа - в близките години най-големите заводи ще са в Германия, Франция, Испания и Италия, прогнозират експерти.


Най-големият нискотарифен превозвач в Европа

Най-големият нискотарифен превозвач в Европа "Райънер" отваря нов маршрут от ...

......... полския град Катовице. Те ще са два пъти седмично.Билети вече могат да се купуват с дати до август.Междувременно компанията обяви и че пуска на разпродажба билети по някои маршрути с цени от 14.99 евро за пътуване до януари, като резервацията трябва да бъде направено до полунощ в петък, 15 ноември.


Столичният булевард "Витоша" се изкачи в класация за най-скъпите улици в

Столичният булевард "Витоша" се изкачи в класация за най-скъпите улици в ...

......... равен на 2164 евро/кв. м. Втората позиция е за Ню Йорк с горната част на 5th Avenue и цена, равняваща се на 1775 евро/кв. м. Според авторите на доклада резултатите от новото издание на класацията са окуражаващи и показват устойчиво търсене на площи на първокласни търговски локации в световен план.


През октомври цените на стоките и услугите са поскъпнали с

През октомври цените на стоките и услугите са поскъпнали с ...

......... с 0.4%.При нехранителните стоки най-много поскъпват обувките - с 10.7%, следвани от дрехите - с 8.3%, най-масовият бензин е поскъпнал с 0.8%, а пропан-бутанът - с 0.4%.Намаление през месеца има при самолетните билети, които поевтиняват с 20.4%, хотелското настаняване - с 6.6%, пералните - с 0.8%, бойлерите - с 1.3%.


В четвъртък (14.11.) - точно в осем часа сутринта -

В четвъртък (14.11.) - точно в осем часа сутринта - ...

......... се появява, само защото някой някога е измъдрил това правило за двете поредни тримесечия. Второ, повечето експерти са единодушни, че положението няма да се влоши сериозно, нито пък - дълготрайно. Защото в края на годината германската икономика все пак ще отбележи прираст, дори и да е само с половин процент.


Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще бъде

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще бъде ...

......... периода 2020 - 2022 г. е около 3,3 процента за всяка от прогнозните години. Прогнозата е за запазване на икономическия растеж. Според прогнозата на финансовото министерство се очаква забавяне в стойността на инфлацията от около 2,1 процента годишно, спад на безработицата до 4 на сто в края на прогнозирания период.


Отиващата си година на пазара на имоти в София се

Отиващата си година на пазара на имоти в София се ...

......... на имотния пазар и голяма активност и обем от сделки. През следващата година ще имаме възможност да станем свидетели на зрял имотен пазар с плавни изменения, но с голям интензитет на обемите и усещане за стабилност и ликвидност, каквито не сме имали през последните 10 години, се посочва в анализа.