Бизнес


"Драстичното покачване на цената на електрическата енергия особено на свободния ...

... с какво и кога компенсираме този недостиг на енергия, на каква цена, с какво ще заместим тези мощности като енергия, с какво ще заместим работните места, с какво ще запазим своята относителна енергийна независимост. На тези въпроси трябва да се отговори с мислене, със стратегия, със срокове, с финанси насреща".


Ocтaвкaтa нa здрaвния миниcтър Cтoйчo Кaцaрoв пoиcкaхa oт Бългaрcкaтa acoциaция

Ocтaвкaтa нa здрaвния миниcтър Cтoйчo Кaцaрoв пoиcкaхa oт Бългaрcкaтa acoциaция ...

... дoпуcнe oтвoрeни кръчми и зaтвoрeни училищa.„Caмo прeди някoлкo дeнa бяхмe при прeмиeрa зaeднo, къдeтo caмият миниcтър Кaцaрoв пoмoли бизнecът зa пoмoщ, a cлeд тoвa излизa в нaциoнaлeн eфир и зaпoчвa дa рaздeля oбщecтвoтo нa дeцa, кoитo хoдят нa училищe, нa кръчми и нa зaвeдeния! Кaквo oбщo имa eднoтo c другoтo?“.


Нови образци на бандеролите за тютюневите изделия и бутилираните алкохолни

Нови образци на бандеролите за тютюневите изделия и бутилираните алкохолни ...

... за алкохолни напитки – 0,032 лв. "Браншът плаща 60 милиона лева за тези хартийки", посочва Чорбаджийски. Той припомня, че много държави в Европа вече работят с дигитални бандероли, с които и контролът е много по-ефективен. Лозаро-винарската камара е поставяла многократно въпроса за замяната на хартиените лепенки с дигитални, но реакция от финансовото министерство няма.Драстичното поскъпване на тока накара хотелиерите да мислят за нови,

Драстичното поскъпване на тока накара хотелиерите да мислят за нови, ...

... се разглежда от Тристранката. Тя също обясни, че разходите на СПА хотелите за ток са вече поне два пъти по-високи. Браншът предлага също така планираните 60 милиона лева помощ да отидат за стимулиране на ваксинирането, като хората над 60 години да получат ваучери за почивка, ако се имунизират.По публикацията работи:


Мит е, че всички строежи са спрени. Когато политици крещят

Мит е, че всички строежи са спрени. Когато политици крещят ...

... Бургас, който посетихме на 21 септември, за да видим дали се строи. Там разбрахме от шефа на ОПУ - Бургас, че този проект е започнал преди 14 г. И ще се завърши догодина през април”, обясни още Комитова. В МРРБ вече работи и комисия по качеството, която тепърва започва проверки. 


Сандански скърби за нелепата смърт на 38-годишния Емил Панайотов, който

Сандански скърби за нелепата смърт на 38-годишния Емил Панайотов, който ...

... Емил не ме посрещна, както винаги”, каза Иван Туджаров. Емил има по-малка сестра, която е семейна и живее в София. Родителите – бащата Борис и майката Розалия, на която е кръстена сладкарницата, от близо 30 години са сладкари и са сред първите с производство на торти и сладкиши в община Сандански. Скокът в цената на тока се дължи на ударното създаване

Скокът в цената на тока се дължи на ударното създаване ...

... различни инструменти. Дефицитите на българската регулация помогнаха българските цени да експлодират. ДАНС и МВР имат какво да открият в Комисията за енергийно и водно регулиране. Има заложени проблеми, които не са престъпления и са работа на експерти. Това заяви пред bTV бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.


Още не е дошла зимата, а високите цени на тока

Още не е дошла зимата, а високите цени на тока ...

... това и рискът от съкращения. Ще ядем ли по-скъп хляб през следващите месеци, на този въпрос отговори един от големите хлебопроизводители в Монтана - Валери Кръстев. „Не мога да кажа със сигурност какво ще се случи, но по всяка вероятност всички ще ядем по-скъп хляб през зимата”, коментира той.   


Още не е дошла зимата, а високите цени на тока

Още не е дошла зимата, а високите цени на тока ...

... с това и рискът от съкращения. Ще ядем ли по-скъп хляб през следващите месеци, на този въпрос отговори един от големите хлебопроизводители в Монтана - Валери Кръстев.  "Не мога да кажа със сигурност какво ще се случи, но по всяка вероятност всички ще ядем по-скъп хляб през зимата”, коментира той. 


Държавата е платила над 24 млн. лева на малко частно

Държавата е платила над 24 млн. лева на малко частно ...

... мотивацията, защо, дали всичките пари, които са се инвестирали в тези цесии, са се върнали, има ли разлика, ако има разлика - къде са отишли тези пари". Петков каза, че тези данни ще бъдат публикувани на сайта на министерството, но до този момент няма допълнителна информация. Автор: Генка Шикерова Източник: 


Управляващата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заклейми 

Управляващата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заклейми  ...

... заяви в обръщение към управителния съвет на МВФ, че в доклада, подготвен от юридическата кантора "УилмърХейл", има фундаментални грешки. Георгиева нарече "възмутително" заключението в доклада, според което тя е оказала натиск върху служители на Световната банка да манипулират данни, за да повишат позицията на Китай в класацията "Да правиш бизнес".1904 нови заразени с коронавирус са били регистрирани през последното денонощие

1904 нови заразени с коронавирус са били регистрирани през последното денонощие ...

... най-много нови случаи на коронавирус през последното денонощие са били регистрирани в София-град (341), следвана от Пловдив (179), Варна (135), Бургас (112) и Стара Загора (103). По общ брой заразени, отново първа е столицата (122 677) пред Пловдив (43 850), Варна (37 121), Бургас (32 715) и Благоевград (21 783).


Nike намали очакванията си за продажбите на своите продукти през

Nike намали очакванията си за продажбите на своите продукти през ...

... с продажбите в Северна Америка, Европа, Близкия изток и Африка. И други компании, като Abercrombie & Fitch и Adidas, също понасят ударите на панемията върху бизнесите си именно заради проблемите с производството във Виетнам. Според повечето прогнози локдауните в много части на страната ще продължат поне до края на септември.


Пиковете в цената на електроенергията създават съмнения за манипулации, коментира

Пиковете в цената на електроенергията създават съмнения за манипулации, коментира ...

... да задоволи нуждите си”, уточни енергийният експерт.Той поясни, че износът не може да бъде ограничен, защото като страна членка на ЕС, България спазва правилата за свобода на износа.„Ако ги нарушим, ни очакват санкции от ЕК. Не можем да ограничаваме износа, но може да променим правилата”, категоричен е Хиновски.По публикацията работи:


Китайската централна банка заяви, че всички транзакции, свързани с криптовалута,

Китайската централна банка заяви, че всички транзакции, свързани с криптовалута, ...

... е спешна задача за Китай да изкорени криптодобива, а мерките са важни за постигане на въглеродните цели. Инвеститорите трябва да очакват "резки ценови реакции, тъй като Китай спира биткойн“, каза Антони Тренчев, съосновател на крипто кредитора Nexo. „Неотдавнашният отскок от малко под 40 000 долара вероятно засега свърши.“По публикацията работи:


Трябва да се търси вариант, така че да се налее

Трябва да се търси вариант, така че да се налее ...

... 64 милиона и нагоре, което ще рефлектира върху "Булгаргаз" и върху БЕХ. ... Влизаме в един омагьосан кръг, където продуктът ще поскъпне и потребителите ще са недоволни. БЕХ ще обере разликите в цените", каза той. "Топлофикация"-София е поискала от КЕВР преразглеждане на цената на парното, обяви Николов.  По публикацията работи:Автобусните, таксиметровите превозвачи и ресторантьорите ще протестират на 28 септември от 10.00

Автобусните, таксиметровите превозвачи и ресторантьорите ще протестират на 28 септември от 10.00 ...

... бранша, с което техните представители искат да заявят, че секторът е в тежко положение и има необходимост от държавно подпомагане.От бранша посочват, че протестът няма политическа насоченост. Превозвачите настояват за компенсации заради шоковия скок на горивата и за работни заплати, тъй като според тях мярката 60 на 40 не е ефективна.


Всеки от нас знае колко пари на месец получава. Не

Всеки от нас знае колко пари на месец получава. Не ...

... в специална игра, а с помощта на бе създаден конкурс за „Дизайн на дебитна карта за деца и тийнейджъри" с три парични награди. От MyFin разкриват, че кроят още куп интересни колаборации и изненади. Каквито и да са те, сигурни сме, че ще бъдат свежи, модерни и вълнуващи!По публикацията работи:


Изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова смята,

Изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова смята, ...

... предоставят услуги на клиенти – хранителни магазини, строителни материали, банки, телекоми, работят нормално. Искаме тази неравнопоставеност да бъде отменена. Това е двоен стандарт”, посочи Поли Карастоянова. „Не е правилно, не е коректно и е дискриминационно само туристическият сектор да бъде в полето на рестрикциите”, категорична бе тя.  По публикацията работи:


Поскъпва не само хлябът, но и евтиният транспорт. От БДЖ

Поскъпва не само хлябът, но и евтиният транспорт. От БДЖ ...

... да се получи изключително рязко вдигане цената на насъщния, а това ще става постепенно и неизбежно. Мариана Кукушева смята, че с влизането на новата реколта пшеница в производство, новите цени на газа и други консумативи повишението ще се усети по-осезаемо, но все още ще се говори за стотинки, не левове вдигане.


Проверяващите, които идват на инспекция не са ваксинирани. Това, което

Проверяващите, които идват на инспекция не са ваксинирани. Това, което ...

... да си изберем да бъдем затворени, да работим с ограничения, които ще ни затворят поради ниска ваксинация или да работим с едни други ограничения, които също ще доведат до фалит, защото имаш 100% разходи, а всъщност това, което разбрах от Министерството на туризма пари има, ама не стигат", обясни Алибегов.Глобалните автомобилни производители най-вероятно ще произведат поне със 7,7 милиона

Глобалните автомобилни производители най-вероятно ще произведат поне със 7,7 милиона ...

... експертите към днешна дата в автомобилната индустрия почти не са останали чипове. И на практика всеки недостиг или прекъсване на производството, в която и да е част на света засяга компаниите по целия свят. Освен това кризата се задълбочава допълнително заради недостига на много други неща, включително на квалифицирани работници.


С наближаването на зимата цената на дървата за огрев и

С наближаването на зимата цената на дървата за огрев и ...

... В малките градове като Мездра повечето хора се отопляват на дърва. За тези, които се отопляват на пелети, тази зима ще бъда значително по-скъпа, защото цената им е скочила от 360 на 500 лв. за тон. Въпреки поскъпването, дървата и пелетите остават най-евтината суровина за отопление, като търсенето надвишава предлагането.


Две общини - Калояново и Стражица ще избират кмет на

Две общини - Калояново и Стражица ще избират кмет на ...

... смъртта на Лефтер Едипов през март. Там предизборните страсти вече започнаха - временния кмет Галя Анева беше отстранена от поста, защото е кандидат на БСП за кмет. В село Дянково да избират нов кмет, след като на 26 май след продължително заболяване почина дългогодишният кмет на разградското село Хюсеин Хаккъ от ДПС.  


Аритметиката показва, че в следващото Народно събрание би могло да

Аритметиката показва, че в следващото Народно събрание би могло да ...

... ще се създаде такова правителство, което всъщност българският народ прави такава заявка", обясни социологът. "България ще се оправи тогава, когато хората започнат да осъзнават интересите си и да гласуват в зависимост от интересите си, а не в зависимост от някакви личностни предпочитания, които винаги са мимолетни", категоричен бе Кънчо Стойчев.


10-дневен срок си дадоха правителството и представители на ресторантьорския и

10-дневен срок си дадоха правителството и представители на ресторантьорския и ...

... за осигуряване на икономически растеж, заяви Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм. „В този смисъл предложихме министърът на финансите да намери необходимата форма, под която средствата, които бяха заложени през актуализацията на бюджета, да бъдат използвани именно за осигуряване на стимули за ваксинация на гражданите“, каза Карастоянова.Национална агенция за приходите (НАП) проверява над 2100 фирми за нелогично

Национална агенция за приходите (НАП) проверява над 2100 фирми за нелогично ...

... прегледат отново счетоводните си документи и да направят корекции в годишните си финансови отчети, в случай че не всички суми са действително налични в касите им.Много от дружествата, допуснали технически грешки, са се възползвали от предоставената им възможност, като са коригирали сами данните и са подали счетоводните си отчети отново.


Национална агенция за приходите извършва проверки на място в над

Национална агенция за приходите извършва проверки на място в над ...

... корекции в годишните си финансови отчети, в случай че не всички суми са действително налични в касите им. Много от дружествата, допуснали технически грешки, са се възползвали от предоставената им възможност, като са коригирали сами данните и са подали счетоводните си отчети отново, посочват от приходната агенция.  По публикацията работи:


До миналата година, три сайта определяха хазартния онлайн живот на

До миналата година, три сайта определяха хазартния онлайн живот на ...

... от огромния му опит в хазартния бранш, предстой да разберем. Дори да не е така, новия играч на пазара ще донесе още по-качествени бонуси и много по-качествена услуга на всеки хазартен фен. Това се доказа и от политиката на някои конкурентни сайтове, които вече значително увеличиха сумите на предлаганите промоции.


Продължават да растат цените на пазара на тока. Необходими ли са спешни

Продължават да растат цените на пазара на тока. Необходими ли са спешни ...

... предпоставки за перфектната буря. С тези заплати няма как да се справим. По линия на цената тока домакинствата ще бъдат защитени, но по линия на газа няма да бъдат. Вероятно сметките за парно ще нараснат с двуцифрен процент", смята той. По думите му са нужни конкретни пакети за помощ на хората. 


Заради поскъпването на тока цената на билетите за влака ще

Заради поскъпването на тока цената на билетите за влака ще ...

... дял на електроенергията в общите ни разходи е 21%. Имаме право два пъти в годината да индексираме цените на билетите в случай не такова повишение на разходите ни и в момента правим разчети, които ще представим на транспортното министерство. Няма обаче опасност да съкращаваме влакове“, каза Нанов.  По публикацията работи:


На 20 септември 2021 г. във Виена започна работата си

На 20 септември 2021 г. във Виена започна работата си ...

... В рамките на Генералната конференция председателят на АЯР Цанко Бачийски ще участва и в заседанието на Форума за сътрудничество на регулаторите и в срещата на висшите представители на регулаторите по ядрена безопасност и сигурност. Паралелно със заседанията на Генералната конференция МААЕ организира и други мероприятия в присъствен и виртуален формат. 


Цените на стоки и услуги тръгват нагоре заради непрекъснатото поскъпване

Цените на стоки и услуги тръгват нагоре заради непрекъснатото поскъпване ...

... Особено засегната е тежката индустрия и най-вече химическата, която ползва природния газ като суровина, а не като източник на енергия. Ще пострадат и предприятията, които си изградиха собствени парогазови централи. Вълна от фалити няма да има, но със сигурност ще има доста фирми, които ще изпаднат от пазара, посочи експертът.


Изпълнитeлният cъвeт нa Meждyнapoдния вaлyтeн фoнд (MBФ) e oбcъдил нa

Изпълнитeлният cъвeт нa Meждyнapoдния вaлyтeн фoнд (MBФ) e oбcъдил нa ...

... Dоіng Вuѕіnеѕѕ 2018 зa климaтa в Kитaй. „Пoзвoлeтe ми дa ви гo Кaжa мнoгo пpocтo. He e вяpнo. Hитo в тoзи cлyчaй, нитo пpeди, нитo cлeд тoвa cъм oкaзвaлa нaтиcк въpxy пepcoнaлa дa мaнипyлиpa дaнни“, кaзa Гeopгиeвa пpeд cлyжитeлитe нa MBФ, cпopeд пpeпиc oт cpeщaтa, пpeдocтaвeн нa "Ройтерс".По публикацията работи:


Есента е чудесен сезон, през който човек може да се

Есента е чудесен сезон, през който човек може да се ...

... всяко време на годината има организирани мероприятия, които събират феновете на киното, на джаза и класическата музика, на българския фолклор и народни танци и др. Дори само да се отдадете на вкусните предизвикателства, дело на местните майстори на български традиционни ястия, ще се заредите с положителни емоции.    Снимки: Лъки Банско


Очаква ни много тежка зима. Ще плащаме рекордно скъп ток,

Очаква ни много тежка зима. Ще плащаме рекордно скъп ток, ...

... разполага – въглеродните емисии", изтъкна енергийният експерт. Куюмджиев е на мнение обаче, че посоката на "Зелената сделка" е необратима. "Тя е като 500-хиляден танкер, който върви напред. Много време ще му отнеме да завие наляво", смята той. "Ако не завие, на следващите избори ще бъде пометен", отвърна Начев.По публикацията работи:


70000 евро достигна цената на селските къщи в провинцията. Във

70000 евро достигна цената на селските къщи в провинцията. Във ...

... от комплекс. Бюджетите на клиентите за този тип имоти са приблизително 320 000 - 345 000 евро в зависимост от локацията и площта, обясняват брокери. Близо 60% от купувачите, търсещи да закупят жилище ново строителство, предпочитат да имат баня към всяка спалня, сочи проучване на голяма компания за недвижими имоти.


"Билла", "Кауфланд", "Петрол","А1", "Теленор" и "Техномаркет" са сред търговците, които

"Билла", "Кауфланд", "Петрол","А1", "Теленор" и "Техномаркет" са сред търговците, които ...

... етикети, рекламни материали и др.) продукти(напр.хранителни добавки). Често това е подвеждаща търговска практика. -Винаги проверявайте чрез различни канали (електронни сайтове, мнения на потребители, класации, регистри и др.) информацията относно категорията на желано от вас място за настаняване или заведение за хранене, за да предотвратите неприятни изненади при посещение на място.


След като внедри електронния портфейл Apple Pay за клиентите си,

След като внедри електронния портфейл Apple Pay за клиентите си, ...

... Apple pay и Google pay за притежателите на дебитни и кредитни карти Mastercard е част от стремежа и политиката на ЦКБ да работи в посока имплементиране на най-надеждните, сигурни и иновативни методи за разплащане, осигурявайки удобство на клиентите си и следвайки мотото си – "Важният си ти".  По публикацията работи:


Природният газ да поскъпне с близо 16 на сто през

Природният газ да поскъпне с близо 16 на сто през ...

... от газовата ни компания оповестиха и прогнозата си за ноември, когато отново се очаква поскъпване на горивото. Окончателните цени ще бъдат обсъдени в края на месеца и утвърдени на 1 октомври. Заради растящите тарифи от КЕВР вече съобщиха, че най-вероятно от януари ще поскъпнат и токът, парното и топлата вода.


През октомври – ново увеличение на цената на газа. Това

През октомври – ново увеличение на цената на газа. Това ...

... ноември, когато отново се очаква поскъпване на газа.Окончателните цени ще бъдат обсъдени в края на месеца, а ще бъдат утвърдени на 1 октомври.Заради растящите цени на горивото от енергийния регулатор вече съобщиха, че най-вероятно от януари ще има и нови по-високи цени на тока, парното и топлата вода. По публикацията работи:


Държавни компании са най-големите нетни бенефициенти досега по антикризисната мярка

Държавни компании са най-големите нетни бенефициенти досега по антикризисната мярка ...

... на труда и социалната политика Гълъб Донев в отчета за работата на служебният кабинет „Янев 1“. Средствата за удължаването на срока на действие бяха осигурени чрез актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване.Мярката 60/40 продължава да се прилага с новия си дизайн, одобрен от служебното правителство през лятото.По публикацията работи:


На полето, в здравния сектор, зад волана на камиона: след

На полето, в здравния сектор, зад волана на камиона: след ...

... основателна причина пожертвахме един добре работещ икономически кръговрат, казва Ели Капър.“Досега ситуацията беше печеливша и за двете страни - при нас идваха хора, които след това използваха изработените пари за построяване на къща в родината си или за образованието на децата си. Сега обаче имиграционната политика се ръководи единствено от идеологически съобръжения."


Петролните фючърси поевтиняват с над 2% с оглед напрежение на

Петролните фючърси поевтиняват с над 2% с оглед напрежение на ...

... след сериозните проблеми, дължащи са на двата големи урагана неотдавна в региона. Ураганите доведоха до спиране на доставките от Мексиканския залив в САЩ, но към края на миналата седмица компаниите производители вече разполагаха с едва 23% офлайн от производството на суров петрол, равняващо се на 422 078 барела на ден.


От днес колекцията от премиум смарт часовници от серията Huawei

От днес колекцията от премиум смарт часовници от серията Huawei ...

... с тази каишка може да сте еднакво подготвени както за вечерно парти, така и за часове в басейна или фитнес залата. За да стои оптимално на всяка ръка, сегментите на стоманената каишка могат да се демонтират за скъсяване, или да се използват допълнителните, предоставени в кутията, за удължаване.По публикацията работи:


Битĸoйн нe caмo e cъздaтeл нa тeндeнции, въвeждaйĸи вълнa oт

Битĸoйн нe caмo e cъздaтeл нa тeндeнции, въвeждaйĸи вълнa oт ...

... пycнaтa пpeз aпpил 2014 г. и cĸopo cъбpa гoлям интepec cpeд ĸpиптoгpaфcĸaтa oбщнocт и eнтycиacтитe. Paзpaбoтвaнeтo нa тaзи ĸpиптoвaлyтa ce ocнoвaвa изцялo нa дapeния и ce yпpaвлявa oт oбщнocттa. Моnеrо cтapтиpa cъc cилeн aĸцeнт въpxy дeцeнтpaлизaциятa и мaщaбиpyeмocттa и пoзвoлявa пълнa пoвepитeлнocт чpeз изпoлзвaнe нa cпeциaлнa тexниĸa, нapeчeнa "пpъcтeнoви пoдпиcи".


В България продадените през юли нови коли са били с

В България продадените през юли нови коли са били с ...

... Италия и Испания) отчитат втори пореден месец спад на продажбите от над 10%. Също толкова са намалели продажбите и на основните автомобилостроители. През 2020 година европейският автомобилен пазар се срина от март до юни, но ограничи загубите през юли благодарение на правителствените мерки, приети в много от големите европейски страни.


Както вече ви информирахме в последните нощи, въпреки, че има

Както вече ви информирахме в последните нощи, въпреки, че има ...

... до органите на реда в Благоевград, които остават без отговор. От МВР не са коментирали случая. Пред БНР оттам заявиха, че лицето е задържано във видимо нетрезво състояние за проявена агресия и неподчинение на полицейско разпореждане. По-късно той е написал писмено изявление, в което е изразил съжаление за поведението си.


С решения на изпълнителния директор на НАП, издадени от края

С решения на изпълнителния директор на НАП, издадени от края ...

... на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд се публикуват в рубриката Онлайн хазарт в сайта на приходната агенция. НАП поддържа и актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта.  По публикацията работи:


Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България ...

... през последните месеци. Българският бизнес знае и как да брани правата си. Доказва го в момента! Сега ни предстои сериозна организация с колегите от транспортния сектор за масовия протест на 28 септември и може да сте убедени, че не само нашите два бранша ще се включат в него. Очаквайте подробности!


По около 100 големи заема теглят милионерите у нас, сочат

По около 100 големи заема теглят милионерите у нас, сочат ...

... заема, които са в размер на 30,7 млн. лв., докато през второто те са 77 броя (123,6 млн. лв.).При другите големи заеми за сумите между 50 000-500 000 лв. има ръст, като само в диапазона 250 000-500 000 лв. увеличението е в размер на близо една трета.  По публикацията работи:


Бизнес средата у нас се влоши допълнително, каза пред БНР

Бизнес средата у нас се влоши допълнително, каза пред БНР ...

... на пазара на труда такива, които са двойно по-малки по численост, заяви Васил Велев по повод опасенията от загуба на работни места при закриването на въглищните индустрии. "Ние ще продължим да губим през следващите години по 40 хиляди души на пазара на труда. Няма проблем за хората. Хората няма да стигнат."


Кирил Петков, Асен Василев и техни съмишленици ще представят днес в София

Кирил Петков, Асен Василев и техни съмишленици ще представят днес в София ...

... Кирил Петков, Асен Василев и техни съмишленици ще представят днес в София идеите си за бъдещо участие в политическия живот на страната. Това съобщиха организаторите от "Продължаваме промяната".Събитието е от 11.00 часа и ще се излъчва и на живо във фейсбук страницата с адрес:  https://www.facebook.com/prodalzhavamepromyanata/.


Отново ни чакат мрачни прогнози за високи цени и тежка

Отново ни чакат мрачни прогнози за високи цени и тежка ...

... цена, следващия месец е друга”, казва още той. Прогнозите на великотърновеца не са оптимистични, както за своя - малък, така и за средния бизнес. Според Елин Василев в случаи като неговия трябва да се намесва Държавната комисия за енергийно и водно регулирания и да упражнява строг контрол над частните дружества.


Двамата бивши министри от служебното правителство Кирил Петков и Асен

Двамата бивши министри от служебното правителство Кирил Петков и Асен ...

... живот у нас, представят утре проекта си. Той ще носи името "Продължаваме промяната". И утре обаче няма да стане ясно коя ще е партията мандатоносител на новия политически субект. За по-наблюдателните името на политическият проект не е изненада. В много от изказванията си досега двамата министри многократно употребяват думата "промяна".


От 15 октомври всички работещи в Италия - както в обществения, така

От 15 октомври всички работещи в Италия - както в обществения, така ...

... Освен здравните работници, в Гърция на задължителна ваксинация подлежат и военните. От средата на септември неваксинираните трябва да плащат сами тестовете за COVID-19. Работодателите пък имат право да изискват от своите работници и служители до два теста седмично.Както във Франция, така и в Гърция имаше масови протести срещу задължителните ваксинации.


Отново ни чакат мрачни прогнози за високи цени и тежка

Отново ни чакат мрачни прогнози за високи цени и тежка ...

... е друга”, казва още той. Прогнозите на великотърновеца не са оптимистични, както за своя - малък, така и за средния бизнес. Според Елин Василев в случаи като неговия трябва да се намесва Държавната комисия за енергийно и водно регулирания и да упражнява строг контрол над частните дружества.      


Очаква се глобалната икономика да претърпи най-бързото си възстановяване от

Очаква се глобалната икономика да претърпи най-бързото си възстановяване от ...

... да скочи с 8,3% тази година и 5,7% през следващата; Възстановяването на Европейския съюз ще възлиза на 4% ръст през 2021 г. и 3,3% през следващата година; Индия ще има 7,2% увеличение на БВП тази година, последвано от ръст от 6,7% през 2022 г.Целият анализ четете в По публикацията работи:


Кученцата в зоомагазините могат да заразят хората с бактерия, за

Кученцата в зоомагазините могат да заразят хората с бактерия, за ...

... животни. "Не знаем дали осиновените кучета са по-безопасни", признава доктор Лафлин. Бактерията C jejuni е най-честата причина за диария при американците, като обичайно повечето заразени се възстановяват седмица след появата на първите симптоми и не се нуждаят от сериозна лекарска намеса. Изследването е публикувано в "Списание на Американската медицинска асоциация".


Единственото в българския ефир технологично предаване Update ще продължи да

Единственото в българския ефир технологично предаване Update ще продължи да ...

... как се развива подобен проект, какви са началните инвестиции, каква сума ще се опита да набере Foodobox и кога ще излезе на печалба.Всичко това и още много новини от необятния технологичен свят – следете в предаването Update – събота и неделя, от 19:30 часа по Bloomberg TV Bulgaria.По публикацията работи:


Чешкият автомобилен производител Skoda, част от групата на Volkswagen, възнамерява

Чешкият автомобилен производител Skoda, част от групата на Volkswagen, възнамерява ...

... заради Covid-19 работници и недостиг на полупроводници Освен на Skoda, страната има предпирятия на други автомобилни компании - южнокорейската Hyundai Motor и японската Toyota Motor . Японската компания, поради глобалния проблем с чиповете, вече обяви намаляване на производството през септември почти наполовина - от 900 хиляди на 500 хиляди автомобила.


Цените за електроенергията са регулирани за домакинствата. Единствено бизнесът е

Цените за електроенергията са регулирани за домакинствата. Единствено бизнесът е ...

... себестойността на услугата, заяви икономистът Калоян Стайков. По думите му потребителите няма да усетят високите цени през сметките за ток, но ще се усетят в тези за парно и вода. Не такъв обаче е случаят за бизнеса. Той е пряко изложен на скока на цената на тока, категоричен е експертът.


Изкушаваща оферта за полетите си между София и Варна пусна

Изкушаваща оферта за полетите си между София и Варна пусна ...

... UV машина, която световното списание TIME определя като едно от най-иновативните изобретения за 2020 година. Качеството на въздуха в самолетите се гарантира от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и да била зараза по въздушен път.  


Изкушаваща оферта по полетите си между София и Варна пусна

Изкушаваща оферта по полетите си между София и Варна пусна ...

... от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и да била зараза по въздушен път. Повече информация за всички мерки, които националният превозвач "България Еър" е въвел в интерес на пътниците си, прочетете .По публикацията работи:


Ако Кацаров не отмени заповедта си за ограничаване на ресторантите

Ако Кацаров не отмени заповедта си за ограничаване на ресторантите ...

... на бизнеса единствено по старите мерки, единствено при ограничение на 50%. "В момента имаме цял затворен бранш - нощните заведения"."Милион пъти им поискахме оставките, Балтова по никакъв начин не е защитила нашия бранш. Кацаров го дискриминира по същия начин, по който го дискриминираше и предишният здравен министър", допълни Евгени Зумпалов.


Какъв министър на финансите сте, ако нямате в джоба 5 млн.

Какъв министър на финансите сте, ако нямате в джоба 5 млн. ...

... Ние идваме" Мария Капон при обсъждането на актуализацията на бюджета. Спорът бе дали да се отпуснат още няколко милиона над предвидените вече допълнителни пари за култура, за да могат театрите и музеите да си платят набъбналите сметки за ток.  "Откъде да ги вземем? Искате да си измислим още данъчни приходи ли?", защити се министър Василев.   


През второто тримесечие на 2021 година делът на свободните работни

През второто тримесечие на 2021 година делът на свободните работни ...

... през предходното тримесечие и 1,6 процента през съответните три месеца на миналата година. Сред държавите членки, за които има налични сравними данни, най-висок дял на вакантните работни места през второто тримесечие на 2021 година се наблюдава в Чехия (4,9 на сто), Белгия (4,2 на сто) и Нидерландия (3,8 на сто).


КНСБ е готова да организира протест заради недостатъчното финансиране от

КНСБ е готова да организира протест заради недостатъчното финансиране от ...

... това на масата на преговорите, ние имаме готовността и за индустриални акции и действия, за да убедим, че този път тези над 80 милиона вече, основно за София, загуби за 2020-а и 2021-ва година, които ясно защо са генерирани, да бъдат наистина компенсирани в спешен порядък в Бюджет 22".  


Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в ...

... Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) изразяват своето категорично несъгласие с преназначаването на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и служебния министър на туризма Стела Балтова. Това става ясно от тяхна позиция, разпространена до медиите.


Филип Морис България e победител във водещите награди за най-добър

Филип Морис България e победител във водещите награди за най-добър ...

... сфери като инж. Васил Велев, президента Росен Плевнелиев, шеф Силвена Роу, психолога Ани Владимирова, медийния експерт Андон Балтаков и др. В категорията „Най-добър работодател“ второ място заемат SiteGround, а трето е отредено за Paysafe. Пълния списък с победителите на Career Show Awards 2021 можете да видите тук: По публикацията работи: