Бизнес


Опаковъчната индустрия е поредният сектор, повлиян сериозно от дигиталните технологии

Опаковъчната индустрия е поредният сектор, повлиян сериозно от дигиталните технологии ...

... стоки опаковките отдавна са спрели да носят само функционални съобщения. Днес стремежът е да се постигне по-дълбока и по-емоционална връзка с потребителите. Опаковките вече създават истории, използвайки разнообразни похвати и методи, съчетавайки текст, дизайн, технически характеристики и материали, за да преповторят и подсилят завладяващите послания и да ангажират аудиторията си.


С цел да се подпомогнат потребителите в ЕС да намалят

С цел да се подпомогнат потребителите в ЕС да намалят ...

... агрегати, професионални хладилни шкафове, отоплителни и водоподгреватели и котли на твърдо гориво. Преминаването към етикети с преобразувана скала съвпада с влизането в сила на два наскоро приети хоризонтални (сборни) регламента за коригирането или изясняването на редица въпроси, определени в съответните регламенти за енергийно етикетиране и екопроектиране, първоначално приети през 2019 г.


Заведенията за хранене и развлечения от днес възобновяват дейността си.

Заведенията за хранене и развлечения от днес възобновяват дейността си. ...

... 35 000 души, наети в бранша, са напуснали заради кризата: „И докато можеш за седмица-две, месец да обучиш човек, който да сервира, то за готвач в кухнята няма да ти стигнат няколко седмици, така че при тях проблемът е по-сериозен“, коментира Евгени Зумпалов - собственик на пиано бар в София.


"Трябва да знаем, че е много важно да се ваксинираме, ...

... и имунология.Самата тя все още не е ваксинирана, тъй като в Швейцария още не е дошъл редът на нейната ваксинационна група. Страната не е част от ЕС и одобряването на ваксините минава през собствен процес на място. За момента е одобрена само ваксината на Pfizer/BioNTech, ваксинирани са много малко хора.


Днес ресторантите отвориха врати - дългоочаквано решение за бранша, пострадал сериозно от

Днес ресторантите отвориха врати - дългоочаквано решение за бранша, пострадал сериозно от ...

... персонала", допълни ресторантьорът. Той смята, че следващата стъпка би трябвало да е разширяване на капацитета, а за да се завърти целият туристически продукт, трябва да бъдат отворени и вечерните клубове. "Ако някой е решил отново да ни затваря, по-добре да не ни отварят повече, защото няма да има какво да се отвори", настоя Петров.


Въпреки обширния и публично достъпен набор от одобрени изследвания, фитнесите

Въпреки обширния и публично достъпен набор от одобрени изследвания, фитнесите ...

... имат клинични симптоми за коронавирус. При фитнес клубовете ситуацията е обратната – тези, които се чувстват зле, е малко вероятно да отидат да спортуват. По този начин потенциалното струпване на заразени хора във фитнес залите е много по-малко вероятно, отколкото на много други места, които не са повлияни от локдауните.БГНЕС
Медицински специалисти излизат на протест пред Министерството на здравеопазването.Те смятат,

БГНЕС Медицински специалисти излизат на протест пред Министерството на здравеопазването.Те смятат, ...

... БГНЕС Медицински специалисти излизат на протест пред Министерството на здравеопазването.Те смятат, че държавата не е изпълнила исканията им, за които настояват с демонстрации от 2 години. Това, което искат е повишаване на основните възнаграждения на медицинските сестри и отпадане на търговския модел в държавното здравеопазване.


Много съм развълнувам. Чувствам се като в първия учебен ден.

Много съм развълнувам. Чувствам се като в първия учебен ден. ...

... ок. Бизнесът ни не е проектиран да работи така“, отчете той."Ресторантите сме работили 6 месеца, а нощните клубове – 3. Каквато и помощ да има бизнесът не е конструиран да стои така. Загубата на служители е по-тежка от финансовата, тъй като много хора се ориентираха в други сектори", заяви той.


От днес АЕЦ „Козлодуй” обявява прием на документи за кандидатстване

От днес АЕЦ „Козлодуй” обявява прием на документи за кандидатстване ...

... г. в централното деловодство на атомната централа на адрес: 3321, Козлодуй, „АЕЦ Козлодуй” ЕАД, или на електронна поща: Срокът за класиране е две седмици след изтичане на срока за подаване на документи. Допълнителна информация може да се получи на тел. 0973/72892; 0973/74525, както и на сайта на АЕЦ https://www.kznpp.org/.  


Най-големият собственик на земеделска земя в България - „Ставен“ АД,

Най-големият собственик на земеделска земя в България - „Ставен“ АД, ...

... земя в цяла България, нейното управление и отдаване под наем или аренда. В офисите на „Ставен“ можете да получите безплатна консултация, бързо и коректно обслужване, изготвяне на всички документи дори за продажба на земя и в друг район на страната. Запитвания и подробна информация можете да получите на тел.: 0878843504.


>Всички познаваме неприятното усещане от измръзналите крака. Затова пазим глезените

>Всички познаваме неприятното усещане от измръзналите крака. Затова пазим глезените ...

... от велур. Печелим елегантност и прекрасен завършек за всеки аутфит. РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ Трябва да се регистрирате, за да коментирате тази статия. Ако вече имате регистрация с вашите e-mail и парола. Все още нямате регистрация? , безплатно е и става бързо.За вход в системата, можете да използвате и своя Зареждане! МоляНови енергийни етикети на домакинските електроуреди влизат на пазара от

Нови енергийни етикети на домакинските електроуреди влизат на пазара от ...

... светлинните източници, лампи и осветители", обясни Искра Василева от Министерството на икономиката и съобщи, че етикетът ще съдържа информация и за консумацията на ресурси и шума, който уредите излъчват. "Едно домакинство, използвайки високоефективни уреди, би могло да спести от годишната сметка на електроенергия до 550 лв.", добави тя.По публикацията работи:


Πpиxoдитe нa бългapcĸия бизнec oт пpoдaжбa нa cтoĸи и ycлyги

Πpиxoдитe нa бългapcĸия бизнec oт пpoдaжбa нa cтoĸи и ycлyги ...

... ca нaeли нoв пepcoнaл пpeз янyapи. Ocнoвнaтa чacт oт бизнeca - близo 88% oчaĸвa дa зaпaзи paзмepa нa eĸипa cи в ĸpaтĸocpoчeн плaн, дoĸaтo 8% пpoгнoзиpaт нaмaлeниe. Cпpямo дeĸeмвpи ce нaблюдaвa и лeĸ pъcт нa ĸoмпaниитe, ĸoитo oчaĸвaт дa пpeĸpaтят дeйнocттa cи - oт 1.7% тoгaвa дo 2% пpeз янyapи.


Средната такса за теглене на пари от банкомат с карта,

Средната такса за теглене на пари от банкомат с карта, ...

... БНБ месечната такса е 2.97 лв., а ако към сметката има и карта е 2.44 лв. Преди година двете такси са били съответно 2.39 и 2.23 лв. Това е среден размер на таксата, която са докладвали търговските банки на БНБ. В самите банки те може да са по-ниски или по-високи.


В съответствие с нормативната уредба регулираните дружества от групата на

В съответствие с нормативната уредба регулираните дружества от групата на ...

... резултат на държавната политика за енергийна ефективностразходи за закупуване на емисии въглероден диоксид;- разходи за достъп до електропреносната мрежа за произведеното количество електрическа енергия.В случай че до изтичане на срока за подаване на ценовите заявления (31 март 2021 г.) настъпят промени в нормативната рамка, те ще бъдат отразени от дружествата.


В навечерието на отварянето и възобновяването на работата на заведенията

В навечерието на отварянето и възобновяването на работата на заведенията ...

... вицепремиера Николова обсъждахме вноса на служители от трети страни, които към момента трябва да бъдат с PCR тест и сега въпросът е кой ще го плаща този PCR. Министър Николова каза, че води разговори и се надява до края на март месец да има някакво решение по този въпрос“, посочи Косев.В момента автомобилните производители са засегнати от пандемия от дефицит

В момента автомобилните производители са засегнати от пандемия от дефицит ...

... автомобилния сектор не купуваха толкова много. Но даже и южнокореската компания не се движи винаги "срещу косъма" по отношение на политиките. "Подобно на другите компании в сектора, Hyundai също планира да намали производството в началото на годината заради коронавируса", каза един от хората, които пряко знаят за покупките на Hyundai.


Цените на горивата у нас се върнаха на нивата от

Цените на горивата у нас се върнаха на нивата от ...

... се търгуваше при цена от 62,87 долара за барел, докато средната цена на кошницата на Организацията на страните - износителки на петрол (ОПЕК), нараства с 2,79 на сто до 63,73 долара за барел. Руският сорт Урал пък остана без промяна в стойността и се търгуваше срещу 42,22 долара за барел.


Една от най-горещите новини на модната сцена: BestSecret най-накрая доставя

Една от най-горещите новини на модната сцена: BestSecret най-накрая доставя ...

... е един от най-големите онлайн магазини в Европа с над 3000 висококачествени марки за жени, мъже и деца. С предложения, вариращи от дрехи и аксесоари до декорации за дома и ежедневно вдъхновение, това е най-доброто място за пазаруване. Поради настоящата ситуация в света ние се стремим да осигурим нормална работа на BestSecret<


Седмица преди старта на предизборната кампания пет български професионални организации

Седмица преди старта на предизборната кампания пет български професионални организации ...

... е един от основните стълбове, на които да се опрем при преодоляването на кризата. Затова се противопоставяме на практиката на създаване и разпространение на фалшиви новини (fake news) и приемаме, че това влияе негативно върху обществото ни и създава тревожност и несигурност у гражданите. Всичко, което трябва да знаете за:


Наблюдава се покачване на броя хора, които предпочитат да живеят

Наблюдава се покачване на броя хора, които предпочитат да живеят ...

... всеки потенциален купувач - апартаменти, къщи, търговски помещения, земи и др. В зависимост от Вашите критерии и предпочитания, ще успеете да откриете и подходящата оферта. РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ Трябва да се регистрирате, за да коментирате тази статия. Ако вече имате регистрация с вашите e-mail и парола. Все още нямате регистрация?


"Такеда" е тазгодишният носител на наградата за ангажираност към пациентите

"Такеда" е тазгодишният носител на наградата за ангажираност към пациентите ...

... хората, които страдат от тях, за да се осигури равнопоставеност на всяка звезда от съзвездието "Редки звезди". Компанията е част от Международната комисия за прекратяване на одисеята за диагностициране на децата с редки заболявания - мултидисциплинарна група от експерти, които работят за ускоряване на поставянето на диагноза ()По публикацията работи:


Един от лидерите в търговията с евтини дрехи и стоки

Един от лидерите в търговията с евтини дрехи и стоки ...

... гръцкия пазар няма. Primark е ирландска верига за търговия с бюджетни дрехи и стоки, част от групата на британския ритейл лидер ABF. Тя има над 370 магазина вече в 13 държави, сред които Франция, Германия, Нидерландия, Испания, Великобритания, САЩ и други. Към 2019 година за нея работят 78 000 души.


БГНЕС
Двучасовата среща на ресторантьорите завърши с консенсус и решение: Ресторантите извън

БГНЕС Двучасовата среща на ресторантьорите завърши с консенсус и решение: Ресторантите извън ...

... обсъждахме как да спасим туризма - единственият лек е ваксината. Както знаем, тя е доброволна, но колкото повече, толкова по-добре. Гоним към края на годината 60-70% преболедували и ваксинирани. Една голяма част от бранша ще иска да се ваксинира. Колкото повече доверие има към здравните власти, толкова по-голяма ще бъде бройката", заяви той.


Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево.

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. ...

... е значителна и на места ще има мъгли. Почти без валежи. След обяд видимостта ще се подобрява, облачността ще намалява. Ще духа слаб североизточен вятър, след обяд ще придобие южна компонента. Максимални температури на въздуха: 9-11 градуса. Температурата на морската вода е 7-8. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Британското летище "Хийтроу" отчете годишна загуба от 2 млрд. паунда

Британското летище "Хийтроу" отчете годишна загуба от 2 млрд. паунда ...

... помогне за "безопасното рестартиране на международните пътувания и търговията в световен мащаб". От "Хийтроу" призоваха правителството да приеме общ международен стандарт за пътуване. По този начин ще може пътуването да се рестартира през лятото и да осигури данъчни облекчения за летищата, за да им помогне да излязат от кризата.По публикацията работи:


Проф. д-р Захари Михайлов Захариев е експерт по отношенията между

Проф. д-р Захари Михайлов Захариев е експерт по отношенията между ...

... така и наличието на ресурс и финансова обезпеченост на евентуалните бъдещи проекти.Достатъчно е да припомним, че преди две години беше открита действаща кредитна линия за развитие на отношенията между България и Китай в размер на 1.3 млрд евро – ресурс, който за жалост остава практически неизползван до днес.По публикацията работи:


По предварителни данни през четвъртото тримесечие на 2020 г. общият

По предварителни данни през четвъртото тримесечие на 2020 г. общият ...

... четвъртото тримесечие на 2019 г. се наблюдава при повечето дейности, като то е най-голямо при „Административни офис дейности и друго спомагателно обслужване на стопанската дейност“ - с 13.9%, докато спад е регистриран при „Туристическа агентска и операторска дейност; други дейности, свързани с пътувания и резервации“ - със 73.2%.    


Ваксинирането срещу COVID-19 е личен избор. Това се казва в

Ваксинирането срещу COVID-19 е личен избор. Това се казва в ...

... да получи информация или помощ по тази тема. Като сдружения не смятаме за редно да агитираме и да налагаме каквито и да било приоритети за служители, които са си поставили ваксини, нито пък да апелираме за обратното, за хора, които не са или не желаят да бъдат ваксинирани срещу COVID-19.


Фондация

Фондация "ДА" реализира проект в подкрепа на нуждаещи се семейства ...

... абсолютно необходими за съвременния живот. Част от децата са от многодетни семейства, както и от малки населени места, някои от тях се отглеждат от един родител или от по-възрастни роднини. Консултантите на фондация Фондация "ДА" ("Джендър алтернативи") подпомагат семействата така, че заниманията с предоставената техника да бъдат пълноценни и ефективни.


Всяка пета фирма е намалила заплатите на персонала заради кризата,

Всяка пета фирма е намалила заплатите на персонала заради кризата, ...

... най-осезаема в секторите “Информационни технологии”, “Здравеопазване и фармация” и “Транспорт и логистика”. Половината от служителите одобряват мерките, които шефовете са предприели в кризисната ситуация, като показват най-голямо удовлетворение от осигуряването на защитни средства като маски, ръкавици и дезинфектанти (79%), възможности за работа от вкъщи (75%) и гъвкаво работно време (69%).


bTV

bTV "151 души са новите милионери у нас, като по-голямата част ...

... долара по време на пандемията. Освен "Тесла“, висок ръст бележат социалните мрежи, технологичните компании, ИТ сектора, както и тези, които не са засегнати от пандемията, като онлайн търговията например.На този фон само в Съединените щати общо 73 млн. американци са загубили работата си, а 100 000 малки бизнеси са обявили банкрут.


56% oт  ИT ĸoмпaниитe y нac ca yвeличили пpoдaжбитe cи

56% oт  ИT ĸoмпaниитe y нac ca yвeличили пpoдaжбитe cи ...

... ĸлиeнти, вoдeщитe peгиoни, c ĸoитo бългapcĸитe ĸoмпaнии oт пpoyчвaнeтo ocъщecтвявaт бизнec, ca Eвpoпa (69%) и Ceвepнa Aмepиĸa (44%), ĸaтo дaлeч нaзaд ocтaвaт Aзия (13%), Aфpиĸa (2%) и Южнa Aмepиĸa (1%). B paмĸитe нa Eвpoпa вoдeщитe пaзapи ca Гepмaния (21%) и Beлиĸoбpитaния (19%), a чeлнaтa тpoйĸa ce дoпълвa oт Швeйцapия (8%).


В първите месеци на пандемията в социалните мрежи започна да

В първите месеци на пандемията в социалните мрежи започна да ...

... да се задържи начело и през следващите години, благодарение на лесните за използване и висококачествени технологии, обърнати към потребителя. По всичко личи, че компанията се справя отлично и със създаването на пълна екосистема от продукти, които работят най-добре заедно — което прати устройствата ѝ от разнообразни категории по-привлекателни и полезни.


ЕПА/БГНЕС
Коронавирусната криза удари автомобилния пазар, и то не само на

ЕПА/БГНЕС Коронавирусната криза удари автомобилния пазар, и то не само на ...

... са харчили по-малко в градски условия. Сега обаче българинът няма фаворит в това отношение. Ако се купува бензинов, обаче, е добре да бъдат снабдени и с газова уредба, заради екологичното отражение.Все още електрическите са много скъпи за нашия пазар. И още е спорно дали те щадят природата, каза още Любомир Доросиев.


160 000 младежи нито работят, нито учат. Това стана ясно от

160 000 младежи нито работят, нито учат. Това стана ясно от ...

... В Националния план за действие по заетостта ще бъдат предвидени 1,6 млн. лв. за програми за насърчаване на заетостта. „С повишаването на минималната работна заплата ще бъде повишено и възнаграждението на ромските медиатори, които имат ключова роля в идентифицирането на хората и обхващането им на пазара на труда“, допълни Сачева.


За втори пореден ден на търговия се отчита поевтиняване на

За втори пореден ден на търговия се отчита поевтиняване на ...

... да започнат да продават. Американския финансов министър Джанет Йълн направи коментари, които също допринасят за дълбоката низходяща корекция на водещата криптовалута. Джанет Йелен заяви, че биткойнът е изключително неефективен при осъществяване на трансакции и е силно спекулативен актив. Тя също така отбеляза необходимостта от по-затегната регулация при търговията на криптовалути.   По публикацията работи:


В условията на криза 66% от служителите биха препоръчали своята

В условията на криза 66% от служителите биха препоръчали своята ...

... Проучването на ManpowerGroup България на бизнес тенденциите в резултат на COVID-19 беше проведено от края на декември 2020 г. до края на януари 2021 г. под формата на анкета от 16 въпроса с представителна извадка от 217 служители на различни йерархични нива в компании от 13 индустрии в цялата страна.


На среща на 21 февруари 2021 г. гостуващият в България

На среща на 21 февруари 2021 г. гостуващият в България ...

... публичния и частния сектор. Според г-н Шомон проведената среща на високо експертно ниво е изключително важна и полезна за работата му в посока на насърчаване на американските инвестиции в България в областта на киберсигурността и нововъзникващите технологии, както и за създаването на стабилни българо-американски бизнес партньорства.        


Производителят на лекарства Johnson & Johnson задели 3,9 млрд. долара

Производителят на лекарства Johnson & Johnson задели 3,9 млрд. долара ...

... на рак на яйчниците заради азбеста в продуктите ѝ. През ноември съдия от щата Ню Йорк нареди на компанията да плати щети от 120 млн. долара на двойка Бруклин, след като жената обвини Johnson & Johnson за рака си в следствие на излагане на азбест от използването на бебешката пудра.


В отворено писмо от Българската асоциация на заведенията и сдружението

В отворено писмо от Българската асоциация на заведенията и сдружението ...

... се сформират регионални антикризисни икономически щабове, в които да участват представители от асоциациите на засегнатите браншове. Щабовете да заседават два пъти месечно с цел проследяване на цялостната обстановка и промяната в положителен или отрицателен план на действията на рестрикциите към бизнеса, мерките в подкрепа и евентуалното приемане на нови предложения.


Полският бизнес може да се възползва от предимствата на България

Полският бизнес може да се възползва от предимствата на България ...

... заяви, че Полша подготвя нова икономическа стратегия за развитие на страната и той ще обърне внимание на полските инвеститори за възможностите, които дава България като инвестиционна дестинация. България е една от любимите посещавана от поляците дестинация поради чудесния климат, прекрасните пейзажи и огромното културно-историческо наследство, заяви още полският заместник министър-председател.


Една пета от икономиката на страната е в сивия сектор.

Една пета от икономиката на страната е в сивия сектор. ...

... се отличават отново научните работници. Според работодателите и работниците, най-масово прилаганата форма на недекларирана заетост е работата на договор с фиктивни клаузи и допълнително заплащане на необлагаема сума в брой. Това означава, че работодателите, които прилагат тази практика, разполагат със свободни суми, които използват за извършването на тези допълнителни плащания.


Глобалните цени на зърното ще останат на високо ниво за дълго

Глобалните цени на зърното ще останат на високо ниво за дълго ...

... икономиката. Резултатът ще е бум на суровинните пазари и това е началото на супер цикъл", заяви тези дни инвестиционният експерт Лари Макдоналд (Larry McDonald) в интервю за "Onlineportal the marke". Според него, за съживяването на световната икономика вече говори раздвижването на фрахтовия пазар, където цените на товарните превози се повишават.


От днес, най-добрата авиокомпания в Европа за последните 5 години

От днес, най-добрата авиокомпания в Европа за последните 5 години ...

... от едно летище, отколкото всяка друга авиокомпания в света."Много ни радва възобновяването на полетите на авиокомпания Турски Авиолинии. Считаме ги за едни от най-ценните ни партньори, които се славят със своя висок стил и предлагат чудесни възможности до всички краища на света." Франк Кванте, Главен изпълнителен директор на Фрапорт България.


Биткойнът с нова рекордна стойност. Цената на

Биткойнът с нова рекордна стойност. Цената на "дигиталното злато" се ...

... признание сред основните инвеститори и компании.Все повече инвеститори решават да я използват. Един от тях е световноизвестната компания "Тесла", която в началото на месеца инвестира 1,5 милиарда долара в "дигиталното злато".Очаква се в бъдеще биткойнът да се превърне в обща валута, с която хората да извършват плащания в ежедневието си.


От днес в центъра на Враца работи нова пица на

От днес в центъра на Враца работи нова пица на ...

... си отвори първия си обект, станал хит в града. Последваха още обекти в Троян, Мездра и София, а от днес вкусните пици се предлагат и в центъра на Враца. Новата пица на пещ ще работи всеки ден от 9.30 ч. до 20.30 ч., а почивният ден ще бъде в неделя.


Ресторантьори се готвят да отворят врати на 1 март. Вместо

Ресторантьори се готвят да отворят врати на 1 март. Вместо ...

... вече сме изхарчили запасите, ако има такива. Трябва да вземем стока, да задействаме договори, от това ще тръгнат веднага и задълженията към НАП за осигуровки и данъци. Хората са още изплашени, несигурни”, коментира Аджев. Ресторантьорите искат гаранции и точни условия, при които може да се се стигне до ново затваряне.


Проблемът на България е, че не се развива с необходимия

Проблемът на България е, че не се развива с необходимия ...

... икономическа програма. В предаването "Неделя 150" социологът Кънчо Стойчев коментира и предстоящите парламентарни избори на 4 април. "Трудно ще се състави правителство, но ще се състави и няма да ходим втори път на избор за НС тази година. Очаквам да бъде правителство с по-къс хоризонт", смята той.  По публикацията работи:


Повече от 200 милиона дози, поставени в целия свят: за

Повече от 200 милиона дози, поставени в целия свят: за ...

... скулптор Артуро Ди Модика, автор на известния символ на бронзовия бик на Уолстрийт в Ню Йорк, който почина на 80-годишна възраст. В Камбоджа нарастването на случаите на заразяване сред емигрантската китайска общност, принуди властите да блокират малкия остров Кох Пич (Диамантеният остров), свързан със столицата Пном Пен чрез няколко моста.


Πpeди пaндeмиятa пoчти вcичĸи paбoтeщи ниcĸoĸвaлифициpaн и ниcĸoплaтeн тpyд, ĸoитo

Πpeди пaндeмиятa пoчти вcичĸи paбoтeщи ниcĸoĸвaлифициpaн и ниcĸoплaтeн тpyд, ĸoитo ...

... щe имa в пo-виcoĸoплaтeни пoзиции, ocoбeнo в здpaвeoпaзвaнeтo, ĸaĸтo и в ІТ и инжeнepнитe пoзиции.Taзи тeндeнция cлeдвa K-oбpaзнoтo възcтaнoвявaнe, ĸoeтo ce зaбeлязвa в CAЩ и дpyги cтpaни. Πpи нeгo виcoĸoплaтeнитe cлyжитeли зaпaзвaт paбoтнитe cи мecтa, a дoxoдитe им ce пoвишaвaт, дoĸaтo пpи ниcĸoĸвaлифициpaнитe paбoтници cитyaциятa e тoчнo oбpaтнoтo, пише money.bg.


Международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата от стабилна на

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата от стабилна на ...

... нивата на доходите до това на държавите с по-висок рейтинг. Фактори, които биха могли да доведат до понижаване на рейтинга, са: неблагоприятни политически развития, които да намалят доверието в икономическото възстановяване; продължително нарастване на публичния дълг; материализиране на условни задължения в баланса на държавния бюджет или по-слаби перспективи за растеж.


Овен Днес сте неудържими! През последните седмици любовния ви живот

Овен Днес сте неудържими! През последните седмици любовния ви живот ...

... ще прекарат един страхотен ден, изпълнен с романтика. Близнаци Днес ще постигнете много успехи. Финансите ви не спират да се увеличават през последните месеци и няма да спрат скоро. Ще имате възможността да разрешите проблем от миналото. Денят ще бъде изпълнен с приключения. Дневният хороскоп за останалите зодии – на


8 безработни се борят за едно работно място в България.

8 безработни се борят за едно работно място в България. ...

... непосредствена близост до София, броят на безработните за едно място е съответно 44 и 210. Данните по общини показват още по-големи разлики. Докато в 64 общини броят на хората без работа за едно свободно работно място е под средния за страната (8), в 12 общини той е над 100.  


Стартира разпределението на постъпващите дози и поставянето на COVID-ваксини при

Стартира разпределението на постъпващите дози и поставянето на COVID-ваксини при ...

... са публикувани уточнения за отчитането на амбулаторните листове на изпълнители на първична извънболнична медицинска помощ (ПИМП) за извършените имунизации срещу COVID-19. Те могат да се изтеглят и от .Имунизацията срещу Covid-19 може да бъде включена в имунизационния паспорт на всеки гражданин в частта „Препоръчителни имунизации“, уточняват още от Здравната каса.


Възнагражденията на депутатите в Бундестага - долната камара на германския

Възнагражденията на депутатите в Бундестага - долната камара на германския ...

... г., посочи говорителка на ведомството. Съответно депутатските възнаграждения вече втора година поред няма да бъдат увеличени. През 2020 г., в разгара на кризата около Covid-19, бе решено те да бъдат замразени, при все че номиналните заплати, с които са обвързани, бяха нараснали през 2019 г. с 2,6 на сто.  


Автобусната фирма „Цветина-Мездра“ оборудва част от своя автопарк с авангардната

Автобусната фирма „Цветина-Мездра“ оборудва част от своя автопарк с авангардната ...

... от „Цветина-Мездра“ направиха нова сериозна инвестиция. Към автопарка беше добавена новата перла - Mercedes TURIZMO RHD M2A, който е от най-високия клас Евро 6+, предлагащ на пасажерите всички екстри. С тази продобивка дружеството от Мездра се утвърждава като едно от водещите в областта на автобусните превози в страната и чужбина.


Британските медици са изучили състоянието на сърцето и на съдовете

Британските медици са изучили състоянието на сърцето и на съдовете ...

... преки и много сериозни увреждания на миокарда. А при 25 процента от болните били наблюдавани признаци на исхемия на сърдечния мускул. Британското изследване установи, че коронавирусът може да предизвика хронични проблеми в работата на сърцето, включително и сърдечна недостатъчност , ако подобни следи от инфекцията не изчезнат след неколкомесечна рехабилитация.


Производителят на автомобили и тежкотоварни превозни средства Daimler отчита повишение

Производителят на автомобили и тежкотоварни превозни средства Daimler отчита повишение ...

... Mercedes-Benz отчита едва 1% спад на продажбите през четвъртото тримесечие на 2020 г. Това се дължи на силното търсене в Китай, най-големия пазар на компанията, където продажбите растат с 12% спрямо същия период на 2019 г. Daimler става Mercedes-Benz и разделя бизнеса си на две Акциите поскъпнаха с почти 10%


Българските фермери успяват да произведат едва 37 % от свинското

Българските фермери успяват да произведат едва 37 % от свинското ...

... може да произведе достатъчно, България внася 120 000 тона свинско месо годишно на стойност 269 000 000 евро. Внасяме основно от Испания, Германия и Франция. Според авторите на анализа, постигането на продоволствена независимост на страната по отношение на свинското месо теоретично би изисквало осигуряването на 1 милиард лева за инвестиции.


Европейската асоциация на хотели, ресторанти, заведения и кафенета настоява за

Европейската асоциация на хотели, ресторанти, заведения и кафенета настоява за ...

... над 6 години да не бъдат кредитирани от държавата в пълния размер на сумата, а да се считат за загуба на безвъзмездни помощи. ХОТРЕК държат още за удължаване на Временната рамка най-рано до 31 декември 2021 г. Коментар по темата на Борислав Хаджиев, председател на БХРА в По публикацията работи:


Българските фермери успяват да произведат едва 37 % от свинското

Българските фермери успяват да произведат едва 37 % от свинското ...

... факта, че не може да произведе достатъчно, България внася 120 000 тона свинско месо годишно на стойност 269 000 000 евро. Внасяме основно от Испания, Германия и Франция. Според авторите на анализа, постигането на продоволствена независимост на страната по отношение на свинското месо теоретично би изисквало осигуряването на 1 милиард лева за инвестиции.


Бързите кредити нарастват въпреки свиването на икономическата активност в кризата.

Бързите кредити нарастват въпреки свиването на икономическата активност в кризата. ...

... бързи заеми. Бързите потребителки заеми за домакинствата са в размер на 2,168 млрд. лв. За година не нарастват с 1,6% (+33,9 млн. лв.). Размерът на жилищните кредити, отпуснати от фирмите за бързи заеми, е 32,8 млн. лв. За година тези заеми намаляват с 2% (-0,7 млн. лв.).  По публикацията работи:


У нас предстои поскъпване на бензин А-95, като се очаква

У нас предстои поскъпване на бензин А-95, като се очаква ...

... в американския щат Тексас. Според някои експерти има връзка между пандемията и скока в цените на горивата. За сравнение в началото на ноември, на прага на втората вълна на вируса, суровият петрол се е търгувал за близо 40 долара на барел, а в началото на февруари – за около 60.


Над 300 хотела в Гърция са обявени за продан. Туризмът,

Над 300 хотела в Гърция са обявени за продан. Туризмът, ...

... се надява да бъдат достигнати 50%.Гръцкият и израелският премиер вече подписаха споразумение за двустранно признаване на ваксинационните сертификати, което влиза в сила през март или април. През 2019 г. Гърция беше посетена от 700 000 израелски туристи, а през миналата година се очакваха дори 1 милион. Но коронавирусът обърка сметките.


Средната заплата за страната е 1437 лв.Очаквано София се нарежда

Средната заплата за страната е 1437 лв.Очаквано София се нарежда ...

... на лице от домакинство през четвъртото тримесечие на 2020 г. е 1 681 лв. и се увеличава с 0.7% спрямо същото тримесечие на 2019 година. Разходът с най-голям относителен дял са разходите за храна (28.8%), следвани от разходите за жилище (18.2%), данъци и социални осигуровки (12.9%) и транспорт и съобщения (11.3%).


Собственикът на американската корпорация "Амазон" Джеф Безос си върна титлата

Собственикът на американската корпорация "Амазон" Джеф Безос си върна титлата ...

... на активите на Безос възлиза на 191 милиарда долара, докато състоянието на Мъск вследствие на намаляване на курса на акциите на „Тесла“ е намаляло с 4,5 милиарда долара до 190 милиарда долара, посочва БТА. На трета позиция е основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс със състояние от 137 милиарда долара.По публикацията работи:


bTV
Скок в цената на петрола през първите месеци на годината

bTV Скок в цената на петрола през първите месеци на годината ...

... на горивата у нас са най-ниски в Европейския съюз – и на едро, и на дребно.Дали ще има поскъпване у нас зависи само от това накъде ще тръгне курсът на барела, обясни Бенчев. Той не очаква курсът на суровия петрол да тръгне нагоре, защото цената в настоящия момент е спекулативна.


Увеличен е три пъти броя на оценителите в НАП, за

Увеличен е три пъти броя на оценителите в НАП, за ...

... предложение до икономическия министър за увеличаване средствата, касаещи отпусканите безлихвени кредити на физическите лица. В заключение Лъчезар Борисов напомни, че социалните мерки срещу COVID-19 ще се ползват до септември месец и изтъкна, че Министерството на икономиката е лоялен партньор на бизнеса и търси най-добрите средства, с които да му съдейства.


2130 от компаниите в България с годишни приходи от над

2130 от компаниите в България с годишни приходи от над ...

... също инвестира, са професионалните услуги”. По думите на госта гръцките компании у нас инвестират приоритетно в производствената индустрия. Той посочи още, че китайските инвеститори все още изостават, но те гледат на България като на тръмплин за достъп до европейския пазар. Целият разговор вижте във на Bloomberg TV Bulgaria.По публикацията работи: