Агенцията по храни и лекарства на САЩ (FDA) разреши във

Агенцията по храни и лекарства на САЩ (FDA) разреши във ...

......... риск на тютюневи изделия FDA цели да гарантира, че информацията, насочена към потребителите за намален риск или намалено излагане на употребата на тютюневи изделия, се подкрепя от научни доказателства и е разбираема", каза Мич Зелер, директор на Центъра за тютюневи изделия към FDA, цитиран в съобщението на агенцията. Контрол изкъсо


Масово ИТ бизнесът не се е възползвал от държавна подкрепа

Масово ИТ бизнесът не се е възползвал от държавна подкрепа ...

......... коментира Доброслав Димитров, председател на Управителния съвет на БАСКОМ. Над две трети от анкетираните компании са на мнение, че пандемията ще предизвика глобална рецесия и това подлага на изпитание бранша в България. 61 на сто споделят за отложени проекти и поръчки от клиенти, а 35% - за отложени инвестиционни решения.


Главният прокурор Иван Гешев поиска отстраняването от длъжност на обвинения

Главният прокурор Иван Гешев поиска отстраняването от длъжност на обвинения ...

......... да събират доказателства и че те ще бъдат представени пред съда на 14 юли. А преди да вземе решението си дали да отстрани временно от поста прокурор Георги Асенов, Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще му даде възможност да представи писмено становище или да се яви пред съдебните кадровици.


До 17 юли да се приемат номинации от парламентарните групи

До 17 юли да се приемат номинации от парламентарните групи ...

......... номинация заради политическите квоти при разпределянето на състава на комисията, а тяхната вече е попълнена с Ремзи Осман като юридически комисар. В ГЕРБ също няма яснота кого да предложат, чака се евентуално името да бъде спуснато от премиера, който и е спрял Младеновски от надпреварата по неясни все още причини.


Инвеститори по целия свят, включително известната италианска банка

Инвеститори по целия свят, включително известната италианска банка "Дженерали", са ...

......... и хедж фондове, които търсят екзотични алтернативи с висока възвръщаемост на инвестициите в период на рекордно ниски лихви. Италианската банка е закупила облигациите чрез инструмент, създаден от базираната в Женева бутикова инвестиционна банка CFE. Консултантските услуги по трансакцията са били осъществени от счетоводната група "Ърнст енд Янг" (Ernst and Young).


За съжаление законите и правата на гражданите продължават да се

За съжаление законите и правата на гражданите продължават да се ...

......... вземат мерки. Относно призивите да вляза в изпълнение на правомощията си спрямо НСО, напомням, че още през 2015 г. правомощията на президента да влияе на НСО, бяха отнети. Ако някой не иска да контролира службата, но ми вменява отговорност, то нека да се възстановят правомощията ми по Закон“, допълни президентът.След големия ръст на обяви за работа през май (77%

След големия ръст на обяви за работа през май (77% ...

......... работа са в големите областни градове - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора. Съвсем очаквано най-много са офертите в столицата - 41% от всички предложения, следвана от Варна (9.4%), Пловдив (8.9%) и Бургас, Русе и Стара Загора, съответно с по 3% дял от общия брой обяви за работа.


Владимир Савов е предложен за зам.-председател на Комисията за финансов

Владимир Савов е предложен за зам.-председател на Комисията за финансов ...

......... с разработването на системата "бонус-малус" по отношение на задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Петър Джелепов, който от дълги години работи в Общинска банка, е предложен за член на комисията. И двете номинации са направени от председателя на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов и по неофициална информация се подкрепят от ГЕРБ.


Минималната работна заплата в ЕС, един от най-важните въпроси на

Минималната работна заплата в ЕС, един от най-важните въпроси на ...

......... до 80% в Гърция. В същото време работещите на минимална работна заплата в цяла Европа все по-често са призовавани да предоставят основни услуги по време на мерките срещу Covid-19. В същото време вероятността да бъдат съкратени или да се разболеят е значително по-голяма поради концентрацията им в силно засегнати сектори.


13 агенции за недвижими имоти и брокери бяха отличени на

13 агенции за недвижими имоти и брокери бяха отличени на ...

......... гледате ТУК. Годишните награди на Imoti.net се осъществяват с генералното партньорство на Пощенска банка, с подкрепата на Националната асоциация на строителните предприемачи, Japan Tobacco International и ЗАД „Армеец“. Медийни партньори на събитието са Investor.bg; Bulgaria ON AIR; Bloomberg TV Bulgaria; Градът Медиа Груп; Вестник „Строител“, STROIINFO.com.По публикацията работи: Камелия Цветанова


След повече от три години, FDA заяви, че наличните доказателства

След повече от три години, FDA заяви, че наличните доказателства ...

......... изделия през 2009 г., създавайки ясен процес за разрешение на нови продукти съдържащи никотин, който да се прилага преди навлизането им на пазара в САЩ, както и процедура, която да дава възможност на тютюневите продукти, които са по-малко вредни от цигарите да бъдат етикетирани, като такива.По публикацията работи: Александър ПоповАмериканската марка дънки Levi Strauss съкращава 700 работни места или

Американската марка дънки Levi Strauss съкращава 700 работни места или ...

......... същия период на 2019 г. "Все още има много несигурности", каза главният изпълнителен директор на Levi`s Чип Берг. Компанията отчете увеличение на продажбите през последните години, тъй като дънките възвърнаха популярността си. Но тези тенденции бяха променени през месеците на блокировки, тъй като купувачите намалиха разходите за дрехи, особено панталони.


Продължава свободното падане към пропастта на врачанския вестник „Конкурент“, установи

Продължава свободното падане към пропастта на врачанския вестник „Конкурент“, установи ...

......... познат в медицината като „Наполеонов комплекс“ и лечение за него няма. За негово съжаление опитите му да заблуди обществото няма да подобрят нито репутацията на фалиралия вестник, нито на изпадналия в забрава сайт. „Конкурент“ плавно, но сигурно отива на бунището за умрели издания, а Гошо Синдика изцяло оправдава прякора си.


Националният превозвач

Националният превозвач "България Еър" продължава да възстановява полетното си разписание, ...

......... преди и всеки полет се извършва цялостна дезинфекция на всички повърхности и седалки в пасажерския салон и кабината с препарати, които са ефективни 24 часа. Всички самолети на националния превозвач са оборудвани със специални въздушни HEPA филтри, а в санитраните помещения на борда са подсигурени топла вода, сапуни и дезинфектанти.


Автобусната фирма „Цветина-Мездра“ оборудва част от своя автопарк с авангардната

Автобусната фирма „Цветина-Мездра“ оборудва част от своя автопарк с авангардната ...

......... от „Цветина-Мездра“ направиха нова сериозна инвестиция. Към автопарка беше добавена новата перла - Mercedes TURIZMO RHD M2A, който е от най-високия клас Евро 6+, предлагащ на пасажерите всички екстри. С тази продобивка дружеството от Мездра се утвърждава като едно от водещите в областта на автобусните превози в страната и чужбина.


След като направи състояние от обеклата, Амансио Ортега се насочва

След като направи състояние от обеклата, Амансио Ортега се насочва ...

......... милиарда долара, сочи индексът Bloomberg Billionaires, по-голямата част от което се дължи на мажоритарния му дял в Inditex. Неговото богатство се свива с над една пета през тази година заради коронавирусната пандемия, която принуди Inditex да затвори магазините.Акциите на компанията поевтиняват с 22% през 2020 г.По публикацията работи: Красимир АнгеловЕвропейски потребителски доклад за безопасността на нехранителните продукти постави България

Европейски потребителски доклад за безопасността на нехранителните продукти постави България ...

......... слингове, кенгуру и детски креватчета, щепсели и контакти за битова употреба. Най-честите регистрирани опасности са наранявания, задавяне и електрически удари, се посочва в доклада. Темата коментира председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в предаването "Директно" на Bulgaria ON AIR.  По публикацията работи: Екип на Bulgaria On Air


Европейската комисия е поискала от българските власти допълнително изясняване на

Европейската комисия е поискала от българските власти допълнително изясняване на ...

......... помощ, трябва да се постигне пълно възстановяване на сумата, на която тя е изчислена. "Докато това не бъде постигнато, се счита, че държавата член не е изпълнила решението за възстановяване на държавната помощ и може да е обект на наказателна процедура" за нарушаване на правилата на Европейския съюз" пише Вестагер.


Брутният вътрешен продукт (БВП) на България тази година ще се

Брутният вътрешен продукт (БВП) на България тази година ще се ...

......... потребление се очаква да се възстанови през второто полугодие и да продължи да расте умерено през 2021 година с постепенното възстановяване на потребителското доверие, прогнозира Еврокомисията. Очаква се инвестициите да се върнат към тримесечен растеж едва догодина. Комисията прогнозира постепенно съживяване на износа през второто полугодие и през 2021 година.


Фондът на фондовете насочва още 56.3 млн. лв. за инвестиции

Фондът на фондовете насочва още 56.3 млн. лв. за инвестиции ...

......... комисия (ЕК) за облекчаване на условията по дяловите инструменти и осигуряване на подкрепа за най-уязвимия сегмент от икономиката - малките и средни предприятия и особено за стартиращите компании. По тази причина при инвестирането на новите 56.3 млн. лв. ще отпадне например задължението на финансовите посредници да привличат независими частни инвеститори.


Частните фондове за втора пенсия (т. нар. универсални пенсионни фондове)

Частните фондове за втора пенсия (т. нар. универсални пенсионни фондове) ...

......... от задължителните осигуровки, а не от управлението на средствата. Фондовете за втора пенсия отчитат 3.09% доходност за тримесечието април-юни 2020 г. на годишна база, докато по данни на финансовия министър Владислав Горанов за периода от 1 януари 2020 г. до 19 май 2020 г. УПФ регистрират спад от "само" 5.23%.


При огромен интерес премина третата онлайн дискусия на Investor.bg на

При огромен интерес премина третата онлайн дискусия на Investor.bg на ...

......... на които беше излъчвана на живо. Цялата онлайн дискусия на Investor.bg, може да гледате ТУК. Третото студио от онлайн поредицата на Investor.bg се организира с подкрепата на: EY Bulgaria, ScaleFocus, Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“ и УниКредит Булбанк. Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria и Dnes.bg.По публикацията работи: Павел Гълъбов


Фейсбук
След таксуваните шезлонг и чадър с осем лева срещу касова

Фейсбук След таксуваните шезлонг и чадър с осем лева срещу касова ...

......... в заведение на "Нестинарка", дойде ред и на тоалетните. От публикувана снимка в социалната мрежа Фейсбук става ясно, че ползването на тоалетна в бистро на къмпинг "Смокиня“ струва два лева. Нормална ли е тази цена, или отново прекаляваме по български - това ще кажете вие в коментарите под този материал.


Европейската комисия ревизира леко нагоре своите прогнози за икономическия спад

Европейската комисия ревизира леко нагоре своите прогнози за икономическия спад ...

......... и временното намаляване на ставките на ДДС за ресторантьорския сектор би трябвало да ограничат ценовата инфлация в сферата на услугите през втората половина на годината. През 2021 г. се очаква инфлацията в България да остане ниска, като положителен принос ще имат от цените на храните и на услугите, прогнозира ЕК.


Да управляваш земята си понякога е трудно, особено когато е

Да управляваш земята си понякога е трудно, особено когато е ...

......... професионалните стандарти за управление на земеделска земя с най-модерните технологии. През годините компанията разви екип от висококвалифицирани специалисти в сделките със земеделска земя, които могат да намерят решение на всеки един казус – независимо дали е свързан с покупко-продажба, отдаване под наем или аренда на ниви.По публикацията работи: Мартин Иванов


На около 6 км от Банско, в село Баня, се

На около 6 км от Банско, в село Баня, се ...

......... разхладителни напитки сред изключителна природа. Комплекс „Регнум Баня Термал“ е абсолютен хит и през летния и през зимния сезон и е на разположение на всички онези, които ценят здравословния климат, петзвездния лукс, богатствата на природата и нестихващите водни забавления. За повече информация: 0 800 180 89 или на www.regnumbanyathermal.com, www.regnum.bg.


Стойността на активите на производителя на електромобили Tesla нарасна значително

Стойността на активите на производителя на електромобили Tesla нарасна значително ...

......... 10 години. И от тогава акциите ѝ са поскъпнали с над 1400% При IPO-то книжата струват $17, а днес те се търгуват за около $1009 Въпреки, че данните за доставките на Tesla в Китай все още не са публикувани, изглежда, че компанията е по-успешна в САЩ и Европа, смята Оша.


През май 2020 г. хармонизираният индекс на потребителските цени се

През май 2020 г. хармонизираният индекс на потребителските цени се ...

......... 5.3%, и в преработващата промишленост - с 3.4%, а увеличение се наблюдава при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1.4%.По данни от бизнес анкетата през юни 2020 г. преобладаващите очаквания на мениджърите са продажните цени в промишлеността да запазят своето равнище през следващите три месеца.


Около 23 000 жители на община Радомир са изправени пред

Около 23 000 жители на община Радомир са изправени пред ...

......... и при норма от 200 л вода дневно на жител за гарантиране на питейното водоснабдяване са необходими 3000 кубика дневно или 1.095 млн. куб.м/годишно. Ресурсът в изворите в общината е над три пъти повече от количествата, необходими за нормално водоснабдяване на населението в града, твърдят от ведомството на министър Димитров.


В България вече работи ферма за отглеждане на щурци. Тя

В България вече работи ферма за отглеждане на щурци. Тя ...

......... на тоя тип храна, чака се да се произнесе Европейската агенция по безопасност на храните. Ние гарантираме, че щурците са много добра храна, защото освен протеини, имат високо съдържание на желязо, повече отколкото в спанака и Omega 3 повече, отколкото в сьомгата“, посочи още той.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


Пазаруването от онлайн супермаркета Shop.gladen.bg вече е не само бързо,

Пазаруването от онлайн супермаркета Shop.gladen.bg вече е не само бързо, ...

......... нaпpaвeни пpeдвapитeлнo oнлaйн c бaнĸoвa ĸapтa или в брой при пoлyчaвaнe нa пopъчĸaтa. Вcичĸи пpaтĸи c пpoдyĸти ce пpигoтвят и ĸoмплeĸтoвaт cъoбpaзнo нaй-виcoĸитe xигиeнни изиcĸвaния, пpи cтpиĸтeн ĸoнтpoл, и ce дeзинфeĸциpaт щaтeлнo пpeди дa бъдaт дocтaвeни дo вceĸи eдин дoм. Shop.gladen.bg е собственост на "Уеб Медия Груп", издател на Money.bg.


Най-глемият производител на мляко - френската Lactalis, ще затвори две

Най-глемият производител на мляко - френската Lactalis, ще затвори две ...

......... на Lactalis продават над 200 000 тона готови продукти годишно, а оборотът им възлиза на близо 250 милиона евро или 281 милиона долара. В световен мащаб компанията има над 250 завода в 94 страни по света. Служителите ѝ са 80 000. На българския пазар тя е представена с бранша President.


Великобритания ще изключи Huawei от 5G мрежите си, пише британската

Великобритания ще изключи Huawei от 5G мрежите си, пише британската ...

......... Huawei, след като САЩ отряза достъпа на компанията до ключови чипове. Докладът посочва, че американските санкции ще накарат Huawei да използва технологии от ненадеждни компании, което ще направи рискът невъзможен за контролиране, посочва Daily Telegraph. Колко тежък е новият удар на САЩ по Huawei? И какви са възможностите пред компанията


Германската промишленост е отчела скок на новите поръчки през май,

Германската промишленост е отчела скок на новите поръчки през май, ...

......... са скочили с 20,9 процента. Поръчките за чужбина са нараснали с 12,3 процента, но търсенето от страни извън 19-членния валутен съюз като цяло остава вяло с повишение от едва 2 процента. Въпреки това спадът от 29,3 процента на годишна основа показва удара, който кризата е нанесла на най-голямата европейска икономика.


Китайската компания за телекомуникационно оборудване Хуавей няма да бъде изцяло

Китайската компания за телекомуникационно оборудване Хуавей няма да бъде изцяло ...

......... че решенията вече са готови и очакват само да бъдат подписани от правителството. Само три компании за телекомуникационно оборудване - европейските Нокия и Ериксон и китайската Хуавей - имат възможност да доставят техника за бъдещите мрежи 5Джи. Ще има откази, каза Пупар, като изключи те да засегнат Нокия и Ериксон.


Заведенията край морето бачкат на пълни обороти. Някои от хотелите

Заведенията край морето бачкат на пълни обороти. Някои от хотелите ...

......... по вълните с надуваем банан, например, струва 20 лева, като кефът трае не повече от 6 минути. Посещение на лунапарк излиза колкото един обяд. Само една врътка на виенското колело е 5 лева, а атракционите са много. И за да са доволни децата, харчим от семейния бюджет поне 30 лева.


Най-големият собственик на земеделска земя в България - „Ставен“ АД,

Най-големият собственик на земеделска земя в България - „Ставен“ АД, ...

......... за област Враца и област Монтана е със седалище на ул. „Лукашов“ №13 във Враца. Тук можете да получите безплатна консултация, бързо и коректно обслужване, изготвяне на всички документи дори за продажба на земя в друг район на страната. Запитвания и подробна информация можете да получите на тел: 0878 843504. 


Държавният глава Румен Радев и премиерът Бойко борисов поздравиха президента

Държавният глава Румен Радев и премиерът Бойко борисов поздравиха президента ...

......... можем и следва да продължим да надграждаме постигнатото до момента с оглед на разгръщането на пълния потенциал на двустранните отношения“, пише още в писмото на българския премиер, в което той поднася най-сърдечни пожелания за крепко здраве, успех и благоденствие към президента на САЩ, семейството му и към целия американски народ.


Новият дизайн на икономическата мярка "60/40" е съвсем различен, няма

Новият дизайн на икономическата мярка "60/40" е съвсем различен, няма ...

......... заявеният 1 милиард няма да стигне за 3 месеца, а най-много за 2. "Дизайнът стана адекватен на бизнес логиката. Няма как дали ще са 40% или 1% да бъдат платени от приход, който липсва, те трябва да осигурят по някакъв начин", категоричен бе зам.-председателят на АИКБ.По публикацията работи: Нели Христова


Очаквано номинираният от ГЕРБ Пламен Младеновски е единственият кандидат за

Очаквано номинираният от ГЕРБ Пламен Младеновски е единственият кандидат за ...

......... тъй като е работил в негови дружества през годините. Другият предложен за енергиен комисар от управляващата партия е работещият в "Български енергиен холдинг" Георги Добрев. Кандидат за поста, но предложен от "Воля", е и Кремен Георгиев. Той ръководеше столичната топлофикация преди Терзийски и също се свързва с бизнеса на Ковачки.


До 7 хил. евро еднократно ще получи български земеделец, чието

До 7 хил. евро еднократно ще получи български земеделец, чието ...

......... за зеленчуците, но не повече от 7000 евро", е обяснила Лозана Василева. Другата новост по подмярката е, че допустими за подпомагане по нея са и бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони, освен земеделски стопани, кандидатствали по схемите и мерките за директни плащания през Кампания 2019 и Кампания 2020.


По разпореждане на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ)

По разпореждане на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) ...

......... че БАБХ е избила кокошките без никакви обяснения. В съобщение до медиите от компанията твърдят, че през последния месец са срещнали "явна злоумишленост" от страна на БАБХ. От агенцията първо им обещали съдействие и запазване на обекта, както направили при други подобни случаи в България, на внезапно променили подхода си.


Столичанин на 22 г. е намерен удавен в язовир

Столичанин на 22 г. е намерен удавен в язовир "Пчелина", ...

......... близост до брега на гребна база, и най-вероятно е паднал във водите. Пристигналите на място служители на полицията и пожарната започнали издирвателни действия. Снощи, около 19:30 ч., било извадено от водите безжизненото тяло на младежа. Трупът му е закаран в Съдебна медицина - Перник за аутопсия. Започнато е досъдебно производство.


Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста 21-годишният Мохамед

Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста 21-годишният Мохамед ...

......... групировки, свързани с насилие и дори им показвал снимки и клипове, в които позира с военна униформа и оръжия. Свидетел разказал, че Мохамед имал профил в Инстаграм с псевдонима Мохамед Джихадиста. Адвокатът на обвиняемия Ивайло Найденов изтъкна, че подобни свидетелски показания не е видял, когато се е запознавал с доказателствата.


Германският парламент намери изход за бъдещето на програмата за печатане

Германският парламент намери изход за бъдещето на програмата за печатане ...

......... централна банка (ЕЦБ) за необходимостта от програмата за изкупуване на активи, стартирала през 2015 г., след предишната криза в еврозоната. Актът срещна подкрепата на широка коалиция от партии, начело с християндемократите на Ангела Меркел, което според "Блумбърг" е сигнал, че "политическият истеблишмънт в Германия възнамерява да поддържа единството на Европа".


Теренните проверки на плодове и зеленчуци за Кампания 2020 ще

Теренните проверки на плодове и зеленчуци за Кампания 2020 ще ...

......... 18 юни стартираха инспекциите с посещения на място на декларираните площи за зеленчуци оранжерийно производство. При ревизиите проверяващите от ДФЗ измерват размера на парцелите и следят за наличието на заявените за подпомогне култури. Установява се още и дали са спазени минималните агротехнически мероприятия, които да гарантират получаването на изискуемите добиви.


Забавяне на подписването на договора за концесия е причината около

Забавяне на подписването на договора за концесия е причината около ...

......... на туризма. В него е посочено, че "плажът е предаден незабавно на концесионера, за да може да го въведе в експлоатационна годност". Потърпевши хотелиери разказаха пред Mediapool, че още в четвъртък вечерта концесионерът е изпратил работници, които са започнали почистването на плажа, а днес вече се поставят и плажни принадлежности.


Компанията "Boeing" ще спре производството на легендарния и популярен сред

Компанията "Boeing" ще спре производството на легендарния и популярен сред ...

......... от "Боинг 747" не летят, а 97% от европейския еквивалент на лайнера – A380 също са временно приземени.Първият полет на "Boeing 747" се осъществява през 1969 г., а от 1970 г. той влиза в редовна експлоатация. Общо са произведени повече от 1500 самолета с различни модификации.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Бившият съдружник на Васил Божков - Цветомир Найденов, обяви, че

Бившият съдружник на Васил Божков - Цветомир Найденов, обяви, че ...

......... Божков - Цветомир Найденов, обяви, че избягалият в ОАЕ хазартен бос е в основата на съсипването на мощната компания Еврофутбол, която над четвърт век изхранваше хиляди семейства у нас. Собственикът на Ефбет изложи тази своя теза, вероятно провокиран от днешната публикация на Божков във Фейсбук. ЕТО КАКВО НАПИСА ЦВЕТОМИР НАЙДЕНОВ:


Орязани полети на пътническите самолети в Европа и в целия

Орязани полети на пътническите самолети в Европа и в целия ...

......... забелязва и увеличение в търсенето от по-далечни дестинации, каквито са Австралия, Нова Зеландия, Япония и Близкия изток. При обикновените граждани е трудно да се види тенденция – хората изпращат различни неща на близките си в чужбина - от лекарства и документи до тоалетна хартия и козметика.По публикацията работи: Камелия Цветанова


Новите фискални устройства са много надеждни. Манипулирането на касовия апарат

Новите фискални устройства са много надеждни. Манипулирането на касовия апарат ...

......... с регистрация на платформата и избор на артикулите, които са с 9% ставка.По думите му хората, които изпитват затруднения със самостоятелното попълване, могат да използват услугите на сервиз, а услугата за пренастройване няма да е повече от 15 лева на устройство.Целият разговор гледайте във видеото.  По публикацията работи: Анисия Иванова


България не се отказва от намерението си да привлече световния

България не се отказва от намерението си да привлече световния ...

......... но под друга форма", каза Караниколов пред журналисти. "Щом не сме отказани, значи имаме шанс", смята той.. Според президента Росен Плевнелиев, който в момента е в Управителния съвет на Автомобилния клъстер и бе сред преговяращите с немския концерн за инвестицията, България може да предложи развоен център за до 5000 души.


Символична първа копка на сградата на бъдещия български суперкомпютър на

Символична първа копка на сградата на бъдещия български суперкомпютър на ...

......... 5 години на експлоатацията, е в размер на 12 млн. евро. Борисов се спомни как президентът Плевнелиев навремено цял час му говорил за голата поляна на бившите казарми, където сега се намира технологичният парк. А по това време Мария Габриел още е тичала по поляните на Гоце Делчев, допълни министър-председателят.


Плажовете по българското Черноморие се оказват недостъпни за масовите туристи.

Плажовете по българското Черноморие се оказват недостъпни за масовите туристи. ...

......... погача, мед и сол лично от ресорния министър Николина Ангелкова. Поредният скандалът се разгаря и след като правителството раздаде непрозрачно концесии по време на извънредното положение заради пандемията. Парламентът пък даде възможност да се намалят наполовина концесионните възнаграждения с цел българските плажове да са атрактивни за туристите. Случаят "Златна рибка"


Имаме всички необходими доказателства, с които да подкрепим своята позиция

Имаме всички необходими доказателства, с които да подкрепим своята позиция ...

......... с размах: по-безопасно е да се действа на дребно и да се повтаря познатото", пише в позицията на "Артекс". В нея се казва още, че "не само нашият екип, но и цялото общество остава с основателни съмнения за фактори извън обществения интерес, които оказват влияние на решенията на административните органи".  


Управлението на мрежата на телекомуникационната компания

Управлението на мрежата на телекомуникационната компания "Теленор България" се поема ...

......... по целия свят. Нашият екип от експерти ще продължи да надгражда вече изградената авангардна мрежова и ИТ инфраструктура и по този начин да допринесе за създаването на стойност и да отговори на нарастващото търсене и увеличените очаквания към комуникационните мрежи", коментира главният изпълнителен директор на новото българско дружество Владимир Радойчич.


Европейката централна банка отне лиценза на малтийската банка Satabank, която

Европейката централна банка отне лиценза на малтийската банка Satabank, която ...

......... започна проверка срещу банката, като по данни на Ройтерс са били замразени 12 000 сметки, докато тече разследването за предполагаеми нарушения, сред които и пране на пари и подозрителни транзакции за милиони евро. В сряда властите заявиха, че одиторската фирма Ernst & Young ще продължи да действа като банков администратор.


Икономическата криза, породена от коронавируса, засегна и финансовите резултати на

Икономическата криза, породена от коронавируса, засегна и финансовите резултати на ...

......... спрямо същия месец на 2019 г. Спадът е със 166 млн. лв., като обемът на отпуснатите до момента кредити достига 66.7 млрд. лв. В това число е отчетено намаление на заемите на бизнеса със 197 млн. лв., което е 0.5%, а на домакинствата - с 34 млн. лв. или 0.1%.


В България имаше тенденция на намаляване на безработица от 2013

В България имаше тенденция на намаляване на безработица от 2013 ...

......... страната."Броят на установените лица с коронавирус зависи от броя на тестовете. Когато има повече тестове, потвърдените случаи ще са повече. Освен броя на тестовете е важен да се установи и т.нар относителен дял - каква част от тестваните са заразени", допълни той.Целият разговор във видеото  По публикацията работи: Анисия Иванова


РЗИ наложи глоби на депутатите заради неспазването на противоепидемичните мерки.

РЗИ наложи глоби на депутатите заради неспазването на противоепидемичните мерки. ...

......... кажа, но 6 човека са провинилите се.  Те подписват. След това могат и да обжалват, естествено. Всеки бърка! След като е сбъркал някой, ще си понесе вината и отговорността". ДПС нямат глобени депутати.  От "Атака" е санкциониран Павел Шопов.  Засега няма информация за глобени депутати от "Воля" и БСП.  


Нямаме нищо общо с намерените отпадъци край Червен бряг. Това

Нямаме нищо общо с намерените отпадъци край Червен бряг. Това ...

......... ходили сме заедно 2-3 пъти на почивка, но нямаме общ бизнес. Ще се опитват да протакат делото до безкрай и в крайна сметка ще бъдем оправдани. В момента важното е брат ми да излезе от затвора, защото той не е някакъв наркоман. Не сме направили нищо грешно, допълни Бобоков.  


Цената на хляба засега остава стабилна и няма да се

Цената на хляба засега остава стабилна и няма да се ...

......... когато зърното е в хамбарите, обясни Кукушева. Тя коментира още, че ако новоприетият закон за храните влезе в сила с цялата си тежест, може да осветли сивия сектор при хлебарите и сладкарите. Според нея сивият сектор се крие основно в дистрибуцията на хляба, като с тези данни разполагат МВР, ДАНС.


Най-голямата охранителна фирма в Северозападна България – „СИТИ СОТ“, въведе

Най-голямата охранителна фирма в Северозападна България – „СИТИ СОТ“, въведе ...

......... детекция * Липсващи/изоставени обекти * Навлизане в зона * Промяна на изгледа * Детекция на лице * Пресичане на линия * Броене на хора. Услугата „Видеонаблюдение“, която е предоставяна от „СИТИ СОТ“, утвърждава фирмата като лидер в тази част на страната при охраната на обекти чрез системи за отдалечен видеоконтрол.


Едни от най-обичаните български актьори ще гостуват в ресторант "Чайка",

Едни от най-обичаните български актьори ще гостуват в ресторант "Чайка", ...

......... на едни от най-обичаните звезди у нас.  „Майсторите на комедията“ е комедийно, сатирично, музикално шоу за събитията, новините и живота в България, Европа и света, представени по ироничен и забавен начин на зрителите. Усмивките, доброто настроение и силните емоции са гарантирани за гостите на спектакълът.  За информация и резервации: 0879531550


Peгиcтpиpaнa в Kипъp ĸoмпaния e нoвият мaжopитapeн coбcтвeниĸ нa eдин

Peгиcтpиpaнa в Kипъp ĸoмпaния e нoвият мaжopитapeн coбcтвeниĸ нa eдин ...

......... - "Meтpoпoл Πaлac". "София Хотел Балкан" e чacт oт бpaндa нa нaй-гoлямaтa xoтeлcĸa вepигa в cвeтa Маrrіоtt - Luхurу Соllесtіоn. До април 2013 г. той беше под мapĸaтa Ѕhеrаtоn, ĸoятo бешe чacт oт вepигaтa Ѕtаrwооd Ноtеlѕ. Двете компании се обединиха пpeз 2016 гoдинa, ĸaтo cъздaдoxa нaй-гoлямaтa xoтeлcĸa гpyпa в cвeтa.


Железопътната магистрала

Железопътната магистрала "Тракия" София - Бургас няма да бъде довършена ...

......... пред Mediapool. Той допълни, че от Европейската комисия има уверение, че този проект ще бъде финансиран през следващия програмен период. Обществената поръчка за изграждането на 51-километра релсов път за над 1 милиард лева без ДДС е най-голямата, която се финансирана през настоящия програмен период от еврофондовете чрез оперативна програма "Транспорт".


Схемата 60/40 ще има нов дизайн в сектор туризъм, където

Схемата 60/40 ще има нов дизайн в сектор туризъм, където ...

......... бъдат събрани. Общините и общинските предприятия също могат да кандидатстват за помощ по тези мерки. За хотелиерите и ресторантьорите няма да има изискване да се запазва заетостта на новоназначените служителите, а само изискване за запазване на работното място, защото това работно място ще съществува и следващия сезон, каза Деница Сачева.


Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) се отказва от плановете да построи

Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) се отказва от плановете да построи ...

......... Турция в Сирия през октомври 2019 г. и критиките срещу турското правителство за нарушаване на човешките права, припомня ДПА. Турското подразделение на компания е вписано в търговския регистър в Маниса и разполага с капитал от около 164 млн. долара. Очакваше се проектът да създаде около 4000 работни места в региона.


ТЕЦ

ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3" започна на 1 юли годишния ...

......... във връзка с пандемията от коронавирус. Прави се постоянна дезинфекция, осигурени са лични предпазни средства на служителите и е осигурено необходимото безопасно физическо разстояние. Централата разполага с план за действие при промени в епидемиологичната обстановка и има възможност да функционира в условия на изолация, в случай че ситуацията го наложи.


Токът за домакинствата поскъпва средно с 2.7 на сто от

Токът за домакинствата поскъпва средно с 2.7 на сто от ...

......... Едното е извеждането на небитовите потребители на свободния пазар, което ще намали необходимата за регулирания пазар енергия с над 3 тераватчаса в следващите 12 месеца и така обемът ѝ ще падне до 11.7 тераватчаса, обясни Иванов. Той обаче не навлезе в подробности как това влияе това на цените в микса.