Бизнес


Гражданската организация „Спаси София“ изказа възмущението си от лятното разписание

Гражданската организация „Спаси София“ изказа възмущението си от лятното разписание ...

... още от сдружението. Както „Сега“ нееднократно писа, през последните месеци Столична община на два пъти актуализира бюджета си, за да даде допълнително пари на закъсалите общински транспортни дружества. Освен това управляващите в София гласуваха на част от тях да се отпуснат заеми, както и да кандидатстват за банкови кредити.  


Българската агенция по безопасност на храните спря производството на сирене

Българската агенция по безопасност на храните спря производството на сирене ...

... сирене, тъй като той не е одобрен и регистриран според изискванията в Закона за храните. Наложена е забрана за продажба на 800 литра овче мляко и 50 кг. сирене. Те ще бъдат унищожени.  На собственика на обекта е съставен акт, като санкцията за нарушението е минимум 2000 лв. По случая тече разследване. 


В следващите дни се очаква окончателно краткосрочно решение за ТЕЦ

В следващите дни се очаква окончателно краткосрочно решение за ТЕЦ ...

... отказала от 1.350 млрд. лв. приходи от транзит за 10 години, като същевременно „Булгартрансгаз“ е задлъжнял с още толкова за строителството на проекта.Когато е правена финансовата рамка за "Балкански поток", не е взето предвид бъдещото ограничаване на фосилните горива, а това изкривява общата картина, отбеляза още министър Живков.По публикацията работи:От новия ценови период (след 1 юли 2021 г.) цените

От новия ценови период (след 1 юли 2021 г.) цените ...

... представената организация с изградени 36 регионални структури. От КРИБ апелират в писмото си към Донев за адекватно и бързо решение на този въпрос, тъй като е ясно, че туристическия бранш е един от най-силно засегнатите сектори и всяка забава в действията води до затваряне на бизнеси и фалити.По публикацията работи:


Правим съвместен брифинг с министъра на регионалното развитие Виолета Комитова,

Правим съвместен брифинг с министъра на регионалното развитие Виолета Комитова, ...

... строеж. Всичко това е разрешавано от директора на "Автомагистрали" Стоян Беличев", каза още регионалният министър. "Аз съм в особени отношения с него, пишем си писма, решили сме да се разделим цивилизовано, но засега не успяваме. Аз не се отказвам от него, ще се разделим по някакъв начин", допълни Комитова.  


За поредна година водещият сайт за недвижими имоти ще проведе

За поредна година водещият сайт за недвижими имоти ще проведе ...

... на компаниите и експертите в недвижимите имоти. Официалната церемония за награждаване на победителите от конкурса ще се проведе на 8 юли, в Sofia Event Center, София. Генерален партньор на бизнес закуските е Пощенска Банка. Основен партньор е Националната асоциация на строителните предприемачи.  Медийни партньори са , , , и . По публикацията работи:Дестилерията Glendalough и компанията й майка Mark Anthony Brands International, 

Дестилерията Glendalough и компанията й майка Mark Anthony Brands International,  ...

... повод за консумация. Портфолиото на Glendalough е печелило редица независими и престижни награди в целия свят, сред които златно отличие от San Francisco World Spirits Competition, както и признанията „Най-устойчива дестилерия на годината“ от Whiskey Magazine и "Ирландска джин дестилерия на годината" от New York International Spirits Competition.По публикацията работи:


Собствениците на компанията за залагания Efbet Стефан, Боян и Цветомир

Собствениците на компанията за залагания Efbet Стефан, Боян и Цветомир ...

... гражданска позиция и действията срещу корупцията и беззаконието, могат да се обърнат във вреда на хората, които са предприели тези действия. Борбата ни не е само за изчистване на нашите имена и репутация - това са действия за отстояването на принципите на гражданското общество в България", завършва позицията на Найденови.


Владимир Путин и Джо Байдън са се договорили за връщане

Владимир Путин и Джо Байдън са се договорили за връщане ...

... касае до връщането на посланиците на тяхната месторабота, в Москва съответно американският посланик и във Вашингтон съответно руският посланик, ние се договорихме, че този въпрос е решен", заяви Путин, цитиран от БТА. Той нарече разговорите с Байдън "конструктивни" и без никаква враждебност.  Освен това двете страни започвали консултации по темата с кибератаките.


"Къде е НАП, губят му се едни 700 000 лв. ...

... на Трифонов по адрес на ръководители в държавната администрация, които отказват да си тръгнат.   Според Йорданов подходът в бъдещото управление е, "че трябва да се вкарат едни хора във властта, които не са корумпирани и трябва да свършат определена работа за определено време, защото дългото оставане във властта изкушава".


Асоциацията на европейските журналисти в България ще подкрепи второто издание

Асоциацията на европейските журналисти в България ще подкрепи второто издание ...

... всички седем онлайн видеолекции по бизнес журналистика, които се излъчват в реално време в социалните мрежи на ВУЗФ и Investor.bg всеки четвъртък, от 11 часа. На 17 юни предстои да се проведе четвъртата дигитална образователна среща, а темата е „Лийдът от 4 параграфа“. Останалите лекции може да гледате тук: . По публикацията работи:В ход е трета фаза на програмата за подкрепа с

В ход е трета фаза на програмата за подкрепа с ...

... за участие във фаза три могат да бъдат намерени в специализираната рубрика "Подкрепа чрез оборотен капитал“ на интернет страницата на НАП. Информация и съдействие клиентите могат да получат и на e-mail [email protected] или на информационния телефон на НАП 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.


На 11.06.2021 г. по покана на ръководството на Камарата на

На 11.06.2021 г. по покана на ръководството на Камарата на ...

... Борисов - зам. председател на КАБ, ресор “Нормативи", арх. Костадин Христов - Председател на КС на КАБ, арх. Мирослав Бойчев - Член на УС на КАБ и член на съвета на КАБ - РК Бургас, арх. Марин Велчев - Председател на КАБ - РК Варна, член на УС на КАБ.


Туроператори дължат още приблизително 80 милиона лева на своите клиенти

Туроператори дължат още приблизително 80 милиона лева на своите клиенти ...

... които разполагат за кандидатстване. Той бе категоричен, новите 16 млн. лв. по линия на помощта за туроператорите донякъде ще дадат глътка въздух на сектора. Припомняме, че процедурата за приемане на документите ще започне на 1 юли, а в края на следващия месец ще тръгне и изплащането на сумите.По публикацията работи:


Наказателният съд във Версай реши във вторник, че френският филиал

Наказателният съд във Версай реши във вторник, че френският филиал ...

... г. след сигнали във вестниците "Медиапарт" и "Канал аншене". Оттогава ръководството на ИКЕА и етичният кодекс се смениха."IKEA Retail France категорично осъди практиките, извини се и приложи основен план за действие, за да предотврати това да се повтори", заяви групата Ingka, която притежава повечето магазини на IKEA в световен мащаб.


Главният редактор на фалиралия врачански всекидневник „Конкурент“ Георги Александров спешно

Главният редактор на фалиралия врачански всекидневник „Конкурент“ Георги Александров спешно ...

... без значение каква е истинската причина за смяната на управителя на „Конкурент нюз“, начело е поставен човек, за когото е очевидно, че няма ресурса и качествата да изпълнява длъжността. Това доказва, че цялата собственост на дружеството е компрометирана и няма значение кой официално стои начело на фирмата. Отзад е Пеевски…36% ръст на обявите за работа отчитат агенциите за подбор

36% ръст на обявите за работа отчитат агенциите за подбор ...

... тип заетост и тази промяна ще се запази в бъдеще. "Дистанционният тип заетост представлява според мен интерес и за двете страни – и за работодателя, и за кандидата, съответно потенциални служители, защото и двете страни видяха предимствата", посочи собственикът на агенция за подбор на работа - Росица Великова.По публикацията работи:


Близо 1000 търговски обекта може да бъдат принудително запечатани от

Близо 1000 търговски обекта може да бъдат принудително запечатани от ...

... със служители под 50 души и са в категорията "малък бизнес". Росица е решена да направи жива верига около заведението си, заедно с останалите засегнати. Защото борбата ѝ е не само за собствения бизнес, а за всички, които ще бъдат затворени преди Съдът да се е произнесъл. По публикацията работи:


Казусът с ремонтираните, но празни язовири, продължава да се нищи.

Казусът с ремонтираните, но празни язовири, продължава да се нищи. ...

... в нарушение на законодателството. Освен това Борисов обясни, че собствеността е прехвърлена за показаните язовири: "Тя е прехвърлена до Държавното предприятие "Uправление и стопанисване на язовирите" и то е собственик, а принципал е министърът икономиката. Може би имат предвид, че финансово между ДКК и това предприятие не е изчистен въпросът."


Мъж на 59 години е открит мъртъв в хотел в

Мъж на 59 години е открит мъртъв в хотел в ...

... камериерката, която сутринта се е опитала да почисти стаята, но била заключена. Извикана е полиция и спешна помощ. Лекарите са установили, че е починал, но няма следи от насилие и смъртта е естествена.  Служителите на хотела обясниха, че не са го виждали от предния ден да излиза от стаята.  


Лидерът на

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов ще направи първата ...

... тяхна покана, съобщи той във Фейсбук. "И понеже срещата е в този формат, на нея ще могат да присъстват само тези, които представят валидна студентска книжка. Срещата ми с пловдивските студенти ще се излъчва на живо на моята фейсбук страница, както и по “Седем-осми Ти Ви”, пише още Трифонов.  Какво звързва компаниите Hisense, Alipay и Vivo? Освен, че са

Какво звързва компаниите Hisense, Alipay и Vivo? Освен, че са ...

... турнири е трудно предвидим. Едно обаче е ясно - те стават по-видими от всякога. И нищо чудно именно Китай да се окаже големият победител на Европейското първенство по футбол. Защо българските футболни клубове се провалят във финансово отношение? Юлиян Михов, директор "Бизнес развитие Югоизточна Европа" на PwC, в предаването Money.bg


Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) възстанови ежеседмичните проверки

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) възстанови ежеседмичните проверки ...

... Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) възстанови ежеседмичните проверки на млечни продукти в търговската мрежа, които бяха ограничени заради епидемичната обстановка в страната.


През 2021 година магазин Kaufland отбелязва своята 15-годишнина на българския

През 2021 година магазин Kaufland отбелязва своята 15-годишнина на българския ...

... е още една стъпка в стремежа на веригата да предложи максимално улеснен достъп до асортимента от продукти и изключително високо ниво на клиентско преживяване. Независимо дали на място или онлайн, потребителите винаги могат да разчитат на висококачествени стоки на атрактивни цени, поднесени с голяма доза внимание и перфекционизъм в обслужването.


Глобалният корпоративен данък се свързва с възможност за консолидиране на

Глобалният корпоративен данък се свързва с възможност за консолидиране на ...

... свързани с прехода към зелена икономика. „Компаниите се подготвят за този преход. Частните инвестиции в сектора и средствата по Плана за възстановяване би трябвало да направят страната по-атрактивна за бизнеса". Повече за резултатите от срещата на Г-7 и пазара на сливания и придобивания може да гледате във .По публикацията работи:


Фирмата

Фирмата "Трилема Кансълтинг" ЕООД, която е еднолична собственост на бившия ...

... в луксозния комплекс "Есте хоум", построен от фирма на братя Домусчиеви.Вече трета година досъдебното производство по сигнала, че Горанов живее безвъзмездно в луксозен апартамент на бизнесмен, стои на трупчета в прокуратурата. Държавното обвинение категорично отказва да отговори на елементарния въпрос какво се случва с тази проверка за престъпление по служба и търговия с влияние.Летният туризъм у нас за втора поредна година е изправен

Летният туризъм у нас за втора поредна година е изправен ...

... хотел или ресторант.По думите ѝ предложението за този тип ваучер е начин да се говори за този процес по един приятен начин. "Именно това е и целта на този вид подпомагане. Това не са пари на ръка, които ще насърчат един инфлационен процес, а средства, които ще повишат потреблението", посочи тя.


Крехка снежна покривка се образува в най-високите части на планините.

Крехка снежна покривка се образува в най-високите части на планините. ...

... Рила тази сутрин е -4 градуса, на Черни връх във Витоша и връх Ботев в Стара планина термометрите показват около нулата. Днес в планината времето остава студено. Отново има условия са слаби валежи от сняг по местата над 2200-2300 метра надморско равнище. Очаква се и силен вятър следобед и утре.


В сферата на изкуствения интелект, дроновете, 5G мрежата се извършва

В сферата на изкуствения интелект, дроновете, 5G мрежата се извършва ...

... от Г-7 постигнаха напредък относно данъчното облагане на големите компании. "Ние имаме най-ниския корпоративен данък в ЕС – по-нисък от Кипър и Ирландия. Това не доведе до бум на чуждите инвестиции. Проблемът в България е средата за развитие на бизнеса“, допълни проф. Димитър Хаджиниколов. Целия разговор вижте във . По публикацията работи:


Централните банки нямат резервен план освен печатането на пари при

Централните банки нямат резервен план освен печатането на пари при ...

... Криптовалутите изместиха златото за няколко месеца, особено за по-младите инвеститори, като защита срещу инфлацията. В момента се наблюдава завръщане към златото и други реални активи като имотите, коментира Атанасов. Повече за мерките на централните банки  и инфлацията като фактор за цените на активите може да гледате във .По публикацията работи:


, световно известен PR експерт и изпълнителен директор на , изнесе

, световно известен PR експерт и изпълнителен директор на , изнесе ...

... изтъкнати имена на българския политически и бизнес елит, сред които бившите министри Гергана и Соломон Паси, както и ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров.Негово Величество поздрави г-н Бехар за интересната лекция и изказа най-голяма благодарност за успешното реализиране на събитието.Цялата лекция ще бъде публикуван скоро в YouTube в канала на .


Както обикновено, компанията, която може би е номер 1 в

Както обикновено, компанията, която може би е номер 1 в ...

... на първенството. Офертата важи само за български граждани и лица, пребиваващи на територията на Република България, които са направили регистрация в промоционалния период – от 00:00ч. на 07.06.2021г. до 23:59 ч. на 11.07.2021. – тръпката сега е в Европейското - 11 града, 11 държави, от 11 юни до 11 юли.


Заради влошените метеоролигични условия издирването на падналия край Шабла МиГ-29

Заради влошените метеоролигични условия издирването на падналия край Шабла МиГ-29 ...

... във водите край Шабла. При инцидента загина майор Валентин Терзиев от авиобаза „Граф Игнатиево“. В търсенето се включиха кораби на Военноморските сили, а частни фирми и Институтът по океанология предоставиха безвъзмездно техника за подводен оглед. До момента няма следа от черната кутия на самолета. Не са открити и нови отломки.


Необходимо е удължаване на мярката 60/40 поне до края на

Необходимо е удължаване на мярката 60/40 поне до края на ...

... на съответните институции, от чиито решения зависи промяната на мерките в желаната от бизнеса посока, така че те да са максимално ефективни. От БХРА са сезирали и КРИБ за предложенията си, като разчитат да бъдат внесени за обсъждане и защитени от КРИБ на Националния съвет за тристранно сътрудничество.По публикацията работи:


Нова тв
Все повече замирисва на море, а битката в туризма

Нова тв Все повече замирисва на море, а битката в туризма ...

... атрактивни предложения."Тази година сме се насочили към семейния туризъм. В нашите хотели имаме специален пакет – при двама възрастни, две деца до 12 г. се настаняват безплатно. Специално за нашите гости с деца сме подготвили изненади – имаме детски лунапарк в един от нашите хотели – с батут, бънджита и водни лодки", посочва Бекир пред Нова.


Лятото е вече в разгара си и макар времето у

Лятото е вече в разгара си и макар времето у ...

... гарантира от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и да била зараза по въздушен път. Повече информация за всички мерки, които националният превозвач "България Еър" е въвел в интерес на пасажерите си, прочетете .По публикацията работи:


Над 500 са търговците, обявили несъстоятелност през 2020 г. Данните

Над 500 са търговците, обявили несъстоятелност през 2020 г. Данните ...

... може да излезе за определено време), зали за рисуване, малки образователни центрове, студиа за йога или зали за обучение на танци на пилон. В тази група попадат и ресторантите с конкретен тип кухня, например индийска, японска, корейска, тайландска и пр., тъй като обикновено те не се посещават от масовия потребител. 


Антикризисните мерки трябва да продължат. Тази позиция защитиха пред БНТ

Антикризисните мерки трябва да продължат. Тази позиция защитиха пред БНТ ...

... това дадохме зор на кабинета да запази мярката под някаква форма. Нужна е мярката до края на година. И ЕК, и Г-7 ясно казаха, че в целия свят и в Европа мерките за подкрепа на бизнеса трябва да продължат поне до 2022 година", допълни президентът на КНСБ.  По публикацията работи:


Българският офис на глобалната мрежа избра предприемачи от 10 български

Българският офис на глобалната мрежа избра предприемачи от 10 български ...

... 2017 г.,специализиран в областта на клиничната и естетична дерматология. Компанията растенепрекъснато с над 10 000 посетители годишно. - софтуерна компания, разработваща решения за съхранение на данни,използвани от големи компании, които градят облачни услуги. – предлага софтуерни решения за намаляване на бюрокрацията вбългарските училища и повишаване ангажираността на родители и ученици.


Oт 1 юли дори и най-евтините пратки от т. нар.

Oт 1 юли дори и най-евтините пратки от т. нар. ...

... приятели Kypиepcкaтa кoмпaния "Eкoнт" пък въвeждa нoвa тaкca зa дocтaвкa нa пpaткa в cлyчaитe, кoгaтo пoлyчaтeлят нe e нa пocoчeния aдpec. Tя щe ce cъбиpa, aкo клиeнтът зaяви, чe нeгoв пpиятeл, poднинa, cъceд или пoзнaт щe взeмe пaкeтa вмecтo нeгo. Зa тoвa щe ce дoплaщaт дoпълнитeлнo 3.30 лв. c ДДC.


Пазаруването, било то онлайн или във физически магазини, никога досега

Пазаруването, било то онлайн или във физически магазини, никога досега ...

... направим пазаруването, както във физически магазини, така и онлайн, безпроблемно и ще служим като мост между клиентите и широка мрежа от марки и търговци ”. За повече информация относно TiBuy, посетете и последвайте компанията в Търговци, заинтересовани да се присъединят към платформата, могат да пишат на .  По публикацията работи:


В София се проведе най-мащабното събитие на Bulgaria Wants You

В София се проведе най-мащабното събитие на Bulgaria Wants You ...

... в правилна посока. Bulgaria Wants You продължава да се развива с пълна сила, да дава причина на българите да се завръщат и да остават в родината ни. Най-успешните истории разказани от платформата може да видите тук: https://fb.watch/65UzqSqstf/ Следващото събитие на BWY ще се проведе в град Пловдив на 25 септември.


Увеличават шофьорските курсове с 10 часа. Идеята ще обсъди транспортният

Увеличават шофьорските курсове с 10 часа. Идеята ще обсъди транспортният ...

... около 50 ст. на месец повече. По отношение на евентуални бъдещи рокади в министерството, Тодоров заяви, че „познава системата добре“. "Опитваме се ежедневно да работим на 100%. Ще подменям хора само и единствено, когато видя, че не си изпълняват задълженията и не следват добрите практики", коментира транспортният министър.По публикацията работи:


Приключи Националният литературен конкурс за създаване на авторски текстове на

Приключи Националният литературен конкурс за създаване на авторски текстове на ...

... Димитрова (Добрич), Джованна Игнацио Колу (Сливен), Цветина Кирилова (Видин), Виктория Демирева (Варна).Церемонията по връчване на наградите на Националния литературен конкурс "Този безкраен свят" ще се състои днес от 13:30 ч. в Актовата зала на Първа езикова гимназия. Специалната награда на Фондация "Българска памет“ се връчва на Гам зе Хюсеин (Търговище)


Храната е основна необходимост за хората, но в днешно време

Храната е основна необходимост за хората, но в днешно време ...

... че хладилникът ти е абсолютно празен. В този ред на мисли ти дава и свободата да забравяш – можеш съвсем спокойно да забравиш, че трябва да пазаруваш след работа или че не е останало нищо за ядене у вас.  Точно навреме! Вкусна и топла храна, доставена бързо до теб! Поръчай !


Световният рекордьор, момчето, което четири пъти спасява Богоявленския кръст –

Световният рекордьор, момчето, което четири пъти спасява Богоявленския кръст – ...

... състезанието отново с кауза – справянето с един от най-големите проблеми на нашето време – глобалното затопляне. А неговата заявка е категорична. Решението за отпускането на сумата ще бъде взето на 17 Юни, а състезанието в Русия ще се проведе в дните от 18 до 22 август тази година.  


Националният ансамбъл на България изпълни програмата минимум на европейското първенство

Националният ансамбъл на България изпълни програмата минимум на европейското първенство ...

... момента се провежда финалът с три обръча и два чифта бухалки.  По-рано днес се проведоха финалите на отделните уреди и при индивидуалните състезателки. Двете български представителки - Боряна Калейн и Катрин Тасева, не успяха да спечелят медал, като най-доброто им представяне беше с бухалки - съответно 4-то и 5-о място.


Водещите икономически центрове привличат най-много работна сила, сочи анализ на

Водещите икономически центрове привличат най-много работна сила, сочи анализ на ...

... и 2019 година. След постепенното отпадане на ограничителните мерки вследствие на пандемията най-търсени на пазара на труда са нискоквалифицираните работници: „Появиха се много обяви за търсене на готвачи, на сервитьори, на шофьори и подобни професии. Това е големият фактор, който в момента всъщност движи тази динамика на трудовия пазар“.  


Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва извънредни проверки

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва извънредни проверки ...

... изследвания. В обектите за продажба ще се инспектират хигиенните условия за продажба на сладолед и спазване на условията за съхранението му. Ще се проверява и дали търговците предоставят на потребителите задължителните данни за наличие на вещества или продукти, които могат да станат причина за проява на алергии.  По публикацията работи:


Временно затвориха за движение Прохода на Републиката. Около 06.20 ч.

Временно затвориха за движение Прохода на Републиката. Около 06.20 ч. ...

... Временно затвориха за движение Прохода на Републиката. Около 06.20 ч. тази сутрин в района на Мишеморков хан лек автомобил се е ударил в стълб от електропреносната мрежа. Екипи на Енерго Про работят за преместването му от пътя. Леките автомобили се пренасочват през "Шипка", товарните изчакват, предаде НОВА.


От понеделник, 14 юни, стартира третата фаза на програмата за

От понеделник, 14 юни, стартира третата фаза на програмата за ...

... фаза на програмата подпомагането е към фирмите, които останаха затворени в периода от 22 до 31 март 2021 г. , както и нощните заведения и туроператорите, които бяха с преустановена дейност до края на април. За заведенията компенсацията е 20% от месечния оборот преди пандемията, а за туроператорите - 10%.


След като в началото на месеца цените на хранителните стоки

След като в началото на месеца цените на хранителните стоки ...

... 0.55%) и две седмици на повишени (5-9 април плюс 0.49% и 26-30 април нарастване с 2.92%). През март храните поскъпнаха (1-5 март плюс 0.23% и 22-26 март нарастване с 0.70%) и поевтиняваха, съответно 8-12 март с понижение от 0.64% и в периода 15-19 март със спад от 0.71%).    


5691 ca нoвoрeгиcтрирaнитe бeзрaбoтни в цялaтa cтрaнa в първaтa ceдмицa

5691 ca нoвoрeгиcтрирaнитe бeзрaбoтни в цялaтa cтрaнa в първaтa ceдмицa ...

... дoceгa нoвoрeгиcтрирaнитe бeзрaбoтни в цялaтa cтрaнa ca 131 200 души, a зaпoчнaлитe рaбoтa 110 500.   Прeз изминaлaтa ceдмицa близo 4 000 cвoбoдни рaбoтни мecтa бяхa прeдлoжeни в кaмпaниятa "Рaбoтa в БГ туризмa" нa Aгeнциятa пo зaeтocттa. В бюрaтa пo трудa ce прoвeдoхa cрeщи мeжду рaбoтoдaтeли oт туризмa и бeзрaбoтни.


Служебният министър на икономиката Кирил Петков информира за част от

Служебният министър на икономиката Кирил Петков информира за част от ...

... 219 лв. Плюс 30 лв. транспорт - т.е. приблизително двойни цени за бетона. По-фрапиращи са цените на транспортни разходи. Обикновено цените варират 15-20 ст. на километър, а тука цените, които са искали и са взели съответно от държавата, са 1.16 лв. на тон/км. - т.е. 5 пъти по-скъпи."    


Подпорната стена на шофьорския плаж е с клетъчна структура. В

Подпорната стена на шофьорския плаж е с клетъчна структура. В ...

... допусна други рабати. Общината разрешила проекта. Този обект е с две разрешения за строеж. Таково чудо няма в моята практика. Хората, които са строили, имат хиляди документи. Най-накрая ДНСК въвежда тази подпорна стена. И престои строителството на хотелска част. Това каза по БНТ служебният министър на МРРБ арх. Виолета Комитова.


Овен Трябва да позволите на човек или спомен да си

Овен Трябва да позволите на човек или спомен да си ...

... се разделите с подобни неща, които ви дърпат назад. Ще осъзнаете колко е важно. Телец Нищо не върви така, както ви се иска, но опитайте да се вглеждате в малките, положителни неща. Опитайте да повдигнете духа си, все пак нищо фатално не се е случило.   Останалите зодии вижте на 


Нищо трагично и драматично не е станало. Дай Боже на

Нищо трагично и драматично не е станало. Дай Боже на ...

... Боже на всеки така да го изпратят. Молбата ми е - колегите вече демонстрираха своето отношение. Не бива да се създават проблеми на министерството. Там кипи законотворчество. Това каза проф. Тодор Кантарджиев по БНТ. По време не цялото си интервю, той не скри сарказма си към служебния министър Стойчо Кацаров.


Проверка на повече от 1 500 обществени поръчки на обща

Проверка на повече от 1 500 обществени поръчки на обща ...

... Проверка на повече от 1 500 обществени поръчки на обща стойност един милиард и 200 милиона лева е установила нарушения при близо една трета. Институтът за пазарна икономика анализира нарушенията като се позовава на Годишния доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция за 2020 година.


Над 1 000 са българите, които чакат за трансплантация у

Над 1 000 са българите, които чакат за трансплантация у ...

... в сферата на донорството тя беше категорична, че никой не ѝ се е обаждал или предлагал да извърши действия, в разрез с нормите. „До този момент не бях чувала, че се случват такива неща. От пет години обяснявам, че българският закон е така направен, за да няма злоупотреби”, допълни координаторът.


Още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна

Още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна ...

... ще е по-често значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Преди обяд на отделни, а след обяд на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°. 


Предприемачите на бъдещето не трябва да имат голямо его, трябва

Предприемачите на бъдещето не трябва да имат голямо его, трябва ...

... на Дентална клиника Петър Дучев и Индустриален Холдинг България. Официален автомобилен партньор на събитието: Порше София Изток и VW. Институционални партньори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Българската стопанска камара. Медийни партньори на събитието са Money.bg, Manager.bg, Stolica.bg, Еntrepreneur.bg Webcafe.bg, Bglobal.bg и Dnes.bg.По публикацията работи:


По обвинение на Районна прокуратура – Разград собственик на заведение,

По обвинение на Районна прокуратура – Разград собственик на заведение, ...

... допуснал заведението да бъде посетено от клиенти, като деянието е извършено по време на извънредна епидемична обстановка, свързана със смъртни случаи. М.К. ще трябва да заплати и направените по делото разноски в размер на 903,34 лева. Одобреното от Разградския районен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.


Официално становище от името на

Официално становище от името на "Лидл България" във връзка с ...

... извършваме и допълнителни вътрешни проверки и можем абсолютно отговорно да заявим, че винаги предприемаме всички необходими действия за защита на интересите на нашите потребители. Затова категорично не бихме се съгласили с обвиненията във Вашата публикация и вярваме, че няма да въвеждате в заблуждение Вашите читатели и ще отразите реалните факти".


40% от хотелите няма да приемат туристи през това лято и

40% от хотелите няма да приемат туристи през това лято и ...

... организацията са продължаване на програмата „60 на 40“ до края на годината, създаването на възможността ваучерите за храна да бъдат използвани и за туристически пътувания. Конфедерацията на туристическия бизнес настояваща още за учредяване на фонд за подкрепа за привличане и домакинство на международни конференции и конгреси на територията на България.


Голямо тържество ще има тази вечер в Мездра по повод

Голямо тържество ще има тази вечер в Мездра по повод ...

... 200 работни места. Безспорен е приносът на инвеститор №1 в железничарския град Тони Йорданов не само за неговото развитие, а и за това на Северозапада. По тази причина кметът на Мездра Иван Аспарухов връчи на своя съгражданин сертификат като признание за неговите усилия да направи града по-добро място за живеене.


40 процента от хотелите няма да приемат туристи през това

40 процента от хотелите няма да приемат туристи през това ...

... на програмата „60 на 40“ до края на годината, създаването на възможността ваучерите за храна да бъдат използвани и за туристически пътувания. Конфедерацията на туристическия бизнес настояваща още за учредяване на фонд за подкрепа за привличане и домакинство на международни конференции и конгреси на територията на България.  По публикацията работи:


На изискана церемония в столичния Интер Експо Център за 10-а

На изискана церемония в столичния Интер Експо Център за 10-а ...

... сърце“ в категорията „Зелена планета“ за приноса си за устойчиво развитие. Наградите на списание и клуб Business Lady целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри женското предприемачество сред българската общественост. По публикацията работи:


Всички помним как преди години България внезапно се изстреля на

Всички помним как преди години България внезапно се изстреля на ...

... декларират, че имат бостани, за да приберат цялата субсидия (шеговито ги наричат "чертожници").   През въпросната година тиквопроизводството у нас достигна връх от 133 000 т.  През 2017 г. тиквените субсидии бяха спрени и реколтата рязко спадна на 20 хил. тона. След тиквите дойдоха на мода доматите и картофите, а сега вече и на краставиците. 


Министърът на земеделието проф. Христо Бозуков продължава с кадровите промени

Министърът на земеделието проф. Христо Бозуков продължава с кадровите промени ...

... около 2800 лева, за сметка на предприятието", каза Бозуков. Този автомобил изпълнителният директор Снежина Динева използвала като служебен. Министърът посочи още, че дружеството има и несъбрани от години задължения за около 4 милиона лева, издадени на база на съдебни решения, Както и изтеглен неизгоден кредит за 13 млн. лв. от Инвестбанк. 


Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) обяви в четвъртък,

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) обяви в четвъртък, ...

... дружества в България, което се очаква да бъде финализирането до юли 2021 г.. В края на май холдингът обяви още, че е възстановил финансовите си резултати от преди кризата заради Covid пандемията. В края на май холдингът отчете приходи от близо 421 млн. лв., колкото бяха приблизително и преди година.