Тази година бележим значителен спад на пътно-транспортните произшествия както и

Тази година бележим значителен спад на пътно-транспортните произшествия както и ...

......... пътищата”. Рапчев коментира, че водачите трябва да обърнат внимание на няколко фактора. „Много е важно преди да тръгнат на път, водачите да почистят добре автомобила от падналия сняг, за да имат достатъчна видимост и да могат да различават всички участници в движението”. Изборът на зимни гуми е от ключова важност.


Повече хора, останали без доходи заради мерките срещу коронавируса, ще

Повече хора, останали без доходи заради мерките срещу коронавируса, ще ...

......... в музеи, както и в сектори, свързани с всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер и работещите в солариуми, сауни, салони за отслабване и масаж. Фитнесите обаче не са сред тах, макар по-рано през деня да поискаха и те да бъдат включени в програмите за подпомагане.


Декември 2020 г. ще е месец на нечувани правителствени разходи.

Декември 2020 г. ще е месец на нечувани правителствени разходи. ...

......... 147 млн. лв., като данъчните и неданъчните приходи са по-ниски с 587 млн. лв., докато постъпленията от помощи нарастват с 441 млн. лева. "През последните месеци се наблюдава плавно подобрение при основните данъци, с което постепенно се компенсира натрупаното забавяне през първите месеци след избухването на пандемията", посочва финансовото министерство.


Рекорд на онлайн продажбите през "Черния петък" тази година, тъй

Рекорд на онлайн продажбите през "Черния петък" тази година, тъй ...

......... ден за онлайн продажби в историята на САЩ, като прогнозира потребителските харчове в размер между 10,8 и 12,7 млрд. долара. Една от причините за този очакван ръст е, че хората вече пазаруват онлайн неща като хранителни стоки и алкохол, които преди коронавирусната пандемия те купуваха лично от магазините.По публикацията работи:


Според проучване на Международната корпорация за данни (IDC), доставките на

Според проучване на Международната корпорация за данни (IDC), доставките на ...

......... и инфраструктурни решения, IDC CEMA. Според експерта, очаква се публичният сектор, особено образователният сегмент, да остане много силен потребител в региона, като очакваният обем на продажбите в ЦИЕ е 334 000 устройства, което се равнява на годишен трицифрен ръст. Основна цел за повечето страни в региона стана цифровизиране на образованието.


През ноември и декември, в разгара на локдауна, масово изтичат

През ноември и декември, в разгара на локдауна, масово изтичат ...

......... включени в мораториума, бяха одобрени за отсрочване до края на юни. От данните на БНБ, обявени в понеделник, се вижда, че към 31 октомври вече е изтекла отстъпката по заеми за около 500 млн. лв. Това значи, че в условията на локдаун бизнесът трябва да възстанови плащанията си към банките.Министерството на туризма е договорило 50 млн. лв. от Министерството

Министерството на туризма е договорило 50 млн. лв. от Министерството ...

......... за 24-левова дневна помощ за хора в неплатен отпуск заради Ковид-19. Общо 156 млн. лв. от оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" ще бъдат пренасочени към бизнеси за бърза ликвидна подкрепа през следващите три седмици. Към момента 173 млн. лв. са изплатени на 21 000 микро- и малки предприятия по ОПИК.


Софийският оперативен щаб не прие предложението на Центъра за градска мобилност

Софийският оперативен щаб не прие предложението на Центъра за градска мобилност ...

......... концертна програма ще бъдат запалени светлините на Коледната елха на 1 декември в 19:00 часа. Продължават засилените проверки в търговските обекти в столицата за спазване на противоепидемичните мерки, съобщи по-рано столичният кмет Йорданка Фандъкова.  Тя уточни, че синята и зелената зона за платено паркиране ще продължат да работят.    


Българска агенция по безопасност на храните започва засилени проверки в

Българска агенция по безопасност на храните започва засилени проверки в ...

......... слой слуз. Ако слузта е обилна, а слоят плътен, това означава, че рибата е престояла по-дълго време. Люспите трябва да са блестящи, плътно залепени за тялото. Хрилете трябва да са с розово-червен цвят. Очите трябва да са бистри. При натискане с пръст, вдлъбнатината трябва да изчезне бързо.  По публикацията работи:


Започна кандидатстването за изплащане на 24 лева на ден за

Започна кандидатстването за изплащане на 24 лева на ден за ...

......... безработни хора ще могат да се наемат вече за 6 месеца срещу заплащане от 610 лв. до края на годината и 650 лв. от началото на следващата година. Също така е възможно да се кантианства от страна на родители, които са в неплатен отпуск, които отговарят на условията", посочи Сачева.


Ръководителят на Висшия съвет по здравеопазване на Италия Франко Локатели

Ръководителят на Висшия съвет по здравеопазване на Италия Франко Локатели ...

......... зима на фона на усилията на правителствата да овладеят втората вълна на пандемията. Германия и Италия призовават ски курортите да бъдат отворени чак след Нова година. Към тях се присъедини и фраанция. Австрия и Швейцария обаче изобщо не искат да затварят курортите си - позиция, която Локатели определя като разочароваща.Заявленията от пострадалите заради новите ограничителни мерки срещу коронавируса бизнеси

Заявленията от пострадалите заради новите ограничителни мерки срещу коронавируса бизнеси ...

......... че "използваме иновативен подход – за първи път в процедурата ще включим и НАП, така че да постигнем максимална скорост и отговор на очакванията на бизнеса". Предстои да се реши окончателно какъв ще е процентът от оборота, който ще се конкретизира с работодателските организации за секторите, засегнати от противоепидемичните мерки.


Сибирски ски курорт се надява този сезон да замени Алпите

Сибирски ски курорт се надява този сезон да замени Алпите ...

......... забранено да пътуват до повечето чуждестранни дестинации, с изключение на страни като Турция, Великобритания и Танзания, руснаците се обръщат към местни курорти като Шерегеш. Въпреки големия наплив на туристи през лятото, не позволихме заразата да се разпространи в нашите ски курорти, каза Антон Пятовски, министър на туризма на Кемеровска област.


Тази година студентския празник 8 декември ще се празнува много

Тази година студентския празник 8 декември ще се празнува много ...

......... от поведението на някои икономически субекти, решили да погазят законите в страната“, казва вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по този повод, цитирана от пресцентъра на ведомството си. Тя уверява, че ако при извършването на проверките бъдат установени нарушения, то съответният обект ще бъде затворен до края на сезона.


Прогнозите на Асоциацията за защита на потребителите се сбъднаха и

Прогнозите на Асоциацията за защита на потребителите се сбъднаха и ...

......... хонорари на юристи и адвокати.Припомняме, че единствено фирмите за събиране на дългове продължиха да работят и останаха извън обхвата на Закона за извънредното положение. Всички останали - банки, съдебни изпълнители и дори фирми за бързи кредити или дейността им беше замразена или дадоха 6 месечна отсрочка за вноските по кредити.


Още днес РЗИ, Комисията за защита на потребители и МВР

Още днес РЗИ, Комисията за защита на потребители и МВР ...

......... на изкушенията да заобикалят законите. "Тази зима ще разчитаме на българските туристи и на тези от балканските страни, затова е важно всички туристи да са сигурни, че когато отиват на почивка, то това място отговаря на всички сериозни и високи изисквания за безопасност и хигиена", посочи още министърът.По публикацията работи:Остават само 4 месеца до момента, в който новият жилищен

Остават само 4 месеца до момента, в който новият жилищен ...

......... 212 2 212, ел. поща: или в сайта на обекта . РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ Трябва да се регистрирате, за да коментирате тази статия. Ако вече имате регистрация с вашите e-mail и парола. Все още нямате регистрация? , безплатно е и става бързо.За вход в системата, можете да използвате и своя <


От 1 януари доставките на ваксини срещу Covid-19 да се

От 1 януари доставките на ваксини срещу Covid-19 да се ...

......... млн. лв. допълнително за здравеопазване изхарчени само за месец Само този месец са похарчени над 100 млн. лв. допълнително за здравеопазване, заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с вицепремиера Томислав Дончев и министъра на икономиката Лъчезар Борисов посети в неделя предприятие за производство на машинни части и роботи в Пловдив.


БГНЕС
През седмицата стана ясно, че държавата ще компенсира служителите на

БГНЕС През седмицата стана ясно, че държавата ще компенсира служителите на ...

......... се очаква да се заплаща до 100%. Възможно е, защото парите ги има", добави председателят на АИКБ.Велев е на мнение, че трябва да се компенсират и предприятията. Според него запазването само на хората не е достатъчно."ЕК позволи да се компенсират до 90% от разходите на малките и микропредприятията", заяви той.


Премиерът  бе на инспекция в завод Milara International в Пловдив, в

Премиерът  бе на инспекция в завод Milara International в Пловдив, в ...

......... производство на военни роботи сме №1 в света", разкри директорът на Milara International в Пловдив Красимир Петков. "Радваме се, че сте избрали да инвестирате тук и носите ноухауто на западната икономика. Kак беше - Не Силициевата, а Пловдивската долина.", каза премиерът на България . За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


ТЕЦ AES Гълъбово е в пълна готовност за експлоатация през

ТЕЦ AES Гълъбово е в пълна готовност за експлоатация през ...

......... България е собственик на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа - ТЕЦ AES Гълъбово, на Съоръжението за депониране на отпадъци от експлоатацията на централата край село Обручище, както и е мажоритарен собственик на AES Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк - "Свети Никола", край Каварна.


Премиерът е на инспекция в завод в Пловдив, в който

Премиерът е на инспекция в завод в Пловдив, в който ...

......... завода се изработват също части за електромобили и зъболекарски машини."Участваме в 7 ваксини срещу коронавирус. Опитваме се да не създаваме паника, но от другата страна на везната са лекарите. Няма КПП-та. Икономиката цялата работи, нищо не се е променило", каза Борисов.Вчера Борисов беше на посещение в пазарджишката част на Родопите.


През седмицата стана ясно, че държавата ще компенсира служителите на

През седмицата стана ясно, че държавата ще компенсира служителите на ...

......... дадат на други. Източникът не трябва да е програма „Конкурентоспособност", а бюджетът, защото пари има. В затворените бизнеси хората ще получават 50% от доходите си, а бюджетната сфера - 140%. Къде е справедливостта? Втората грешка е кой ще администрира тези плащания. А третата - на кого по колко", допълни той.


Международната рейтингова агенция

Международната рейтингова агенция "Стандарт енд Пуърс" (S&P Global Ratings) потвърди ...

......... по-бърза фискална консолидация, както и подобрение във външните баланси, надхвърлящи очакванията на агенцията. Сред факторите, които биха довели до понижение на рейтинга, са задълбочаване на икономическия спад или забавяне на възстановяването, които от своя страна ще доведат до по-продължителна фискална консолидация и нарастване на публичния дълг през следващите две години. 


В рамките на Българската помощ за развитие и хуманитарна помощ,

В рамките на Българската помощ за развитие и хуманитарна помощ, ...

......... предвижда Дипломатическият институт да изготви аналитични материали, свързани с енергийната дипломация на ЕС, енергийните пазари, регулации и тенденции в регионален и европейски план. Той включва и осигуряване на абонамент до онлайн платформи, отразяващи и анализиращи енергийната политика на ниво бизнес компании, региони, национални държави и разглеждащи последните тенденции в сектора.


Американската авиокомпания

Американската авиокомпания "Юнайтид еърлайнс"  е започнала да доставя ваксина срещу ...

......... Германия. За извършване на доставките авиокомпанията е поискала от федералното авиационно управление (ФАУ) на САЩ разрешение за транспорт на 6.8 тона сух лед, което е пет пъти повече от разрешеното по закон. Ледът е необходим за поддържане на ниска температура на борда, за да може ваксината да се съхранява безопасно.


Обявеното в четвъртък намерение на държавния газов доставчик

Обявеното в четвъртък намерение на държавния газов доставчик "Топлофикация София", ...

......... на неразбирателство между двете компании по договора за доставка на газ от 1 януари 2021 г. Газовото дружество предлага типовия си договор, който е еднакъв за всички негови клиенти. Топлофикацията обаче иска други условия – да не плаща авансово прогнозни количества и да има по-ниска лихва при просрочие на плащанията.


БГНЕС

БГНЕС "Трябва всички да се съберем мъничко. Има слоеве от обществото, ...

......... всички ние“, коментира президентът на КТ "Подкрепа“."Това, което не ми харесва е, че се действа панически. В такива ситуации се допускат грешки“, предупреди Манолов."Нищо чудно да преживеем зима на недоволството. Ще започват да идват високите сметки и за съжаление аз ще трябва да съм най-отпред, защото това работя“, обясни синдикалистът.


БГНЕС
Министърът на труда и социалната политика издаде заповед, с която

БГНЕС Министърът на труда и социалната политика издаде заповед, с която ...

......... информация за работодателите и броя на техните работници и служители, които са одобрени или неодобрени за изплащане на средства до 2 работни след вземането на решение за това. Компенсациите ще се изплащат до 5 работни дни след одобрението на подаденото заявление.Подробна информация за начина на кандидатстване за компенсации вижте тук:


Икономически анализатори алармират за около 20 % ръст от фалитите

Икономически анализатори алармират за около 20 % ръст от фалитите ...

......... на летния сезон. С втората вълна на затваряне, търговците ще имат големи затруднения да се задържат на пазара, каза още Гемков. Какви са мащабите на проблема и подготвен ли е бизнесът у нас да устои на предизвикателствата на кризата - вижте повече от разговора във видеото.    По публикацията работи:


Устройството за нагряване на тютюн IQOS е продукт № 1

Устройството за нагряване на тютюн IQOS е продукт № 1 ...

......... на Филип Морис Интернешънъл е до 2025 година 40 милиона пушачи да са преминали напълно на бездимни продукти . Най-големият пазар на IQOS и нагреваемите тютюневи изделия в момента е Япония. България е сред отлично развиващите се пазари на IQOS, като потребителите на бездимния продукт вече са над 150 хиляди.


Сметната палата да провери всички договори на държавана компания

Сметната палата да провери всички договори на държавана компания "Автомагистрали" ...

......... около . Освен това получи за ремонти на виадукти, тунели и магистрални участъци. Единствените обществени поръчки, които е спечелило дружеството е за поддържане на участъци от магистралите "Струма", "Марица", "Тракия" и "Хемус" "Автомагистрали" ЕАД отчита печалба от 1.6 млн. лева за периода януари-юни 2020 г., показва финансовият отчет на дружеството.


Румънската платформа за мебели, декорации и текстил Vivre ще пусне

Румънската платформа за мебели, декорации и текстил Vivre ще пусне ...

......... същото в Полша“, каза още мениджърът. В разговора Кадоган разкри и останалите планове на компанията си за България и региона и за развитието на онлайн търговията. Какви са те – не пропускайте в новия UpDate – тази събота и неделя, от 19:30 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.  По публикацията работи:


Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) пише в

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) пише в ...

......... бюджет целенасочени мерки за подкрепа на бизнеса. В никакъв случай не трябва да се допуска сценарий, в който планът ще се превърне просто в план за усвояване на средства, се казва в становището на Българската стопанска камара. От КНСБ смятат, че трябват ясни критерии за разпределение на средствата по тях.


Устройството за нагряване на тютюн IQOS е продукт № 1

Устройството за нагряване на тютюн IQOS е продукт № 1 ...

......... въпроси, свързани с технологията и науката зад бездимните продуктии, към центъра за обслужване на клиенти и консултантите на компанията. Бутиците на марката IQOS в страната остават отворени за съдействие на клиентите (с изключение на тези в търговските центрове и моловете, които няма да оперират заради наложените извънредни мерки).По публикацията работи:


И тази сутрин мръсен въздух в София. Според измервателните станции

И тази сутрин мръсен въздух в София. Според измервателните станции ...

......... София, въздухът е много опасен за здравето още в Перник и Бургас. Гражданската платформа Еър София отчита надвишаване на нормите повече от два пъти в по-голямата част от столицата. Днес също буферните паркинги са безплатни и от общината препоръчват да оставим колите си в къщи и да ползваме градски транспорт.


Хъб за разделно събиране на употребяван текстил в София и

Хъб за разделно събиране на употребяван текстил в София и ...

......... с предстоящото създаване на система за разделно събиране на текстил в България. Вярваме, че проектът ще допринесе за повишаване информираността на гражданите за възможностите и ползите от разделно събиране на ненужен текстил и ще подкрепи организирането на тази дейност в страната", коментира Цветелина Томова, ръководител на проекта в "Текс Тийм".


Държавният газов доставчик

Държавният газов доставчик "Булгаргаз" е дал срок на "Топлофикация София" ...

......... цената на парното и маржът в полза на общинската фирма е над 10 процента, което означава, че би трябвало да има средства за извършване на плащанията за природния газ. От "Топлофикация София" заявиха пред Mediapool, че поставеният им срок да извършат плащането е нереалистичен, но това не застрашава отоплителния сезон.


Държавните железници са сформирали пътнически консултативен съвет, в който да

Държавните железници са сформирали пътнически консултативен съвет, в който да ...

......... Корпоративна информационна система за стратегически анализи. От железниците допълват, че се стремят да са все по-ориентирани към клиентите си и да подобряват и модернизират услугите си. Превозвачът обаче ще се възползва от възможността да отложи прилагането на еврорегламента за обезщетяване на пътниците при закъснение на влака чак до 2026 г.


Новият концесионер на

Новият концесионер на "Летище София", консорциумът "СОФ Кънект" вече официално ...

......... съд. "СОФ Кънект" АД обединява три фонда - Meridiam Investments, Meridiam Eastern Europe Investments, Meridiam Infrastructure Europe III, и австрийската строителна компания Strabag. Концесионерът вече обясни, че в стопанисването на софийския аеропорт ще си партнира с Летище Мюнхен, което имало договор с българското транспортно министерство със срок минимум 12 години.


Проектната компания, реализираща строежа на газопровода

Проектната компания, реализираща строежа на газопровода "Северен поток 2" - ...

......... срещу фирмите, обслужващи и плавателните съдове, ангажирани в строежа на "Северен поток 2", им беше даден срок до 21 ноември да прекратят работата си по проекта. Миналия месец от "Норд стрийм 2" обявиха,че засегнати от разширените санкции на САЩ ще са над 120 компании от не по-малко от 12 държави.


Бизнесите, които в петък вечерта предстои да бъдат затворени заради

Бизнесите, които в петък вечерта предстои да бъдат затворени заради ...

......... пространство се говори за помощ от 15-20 на сто от оборота на затворените заведения, с които те да бъдат подпомогнати. Това обаче е крайно недостатъчно за бизнеси, които реално не могат да работят на пълни обороти вече 9 месеца, а някой са реално затворени през повечето време", допълват от асоциацията.


След тридневен маратон депутатите окончателно приеха , както и втората

След тридневен маратон депутатите окончателно приеха , както и втората ...

......... 900 млн. лв. и завишаване на разходите с 840 млн. лв. Към 766 млн. лв. допълнително са предвидени за разплащания по инфраструктурни проекти на регионалното министерство. В резултат от промените бюджетът на държавата за тази година нараства на 49 млрд. лв., а за догодина - на над 52 млрд. лв.


В четвъртък новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън призова отново

В четвъртък новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън призова отново ...

......... пътуванията по това време“, посочи д-р Хенри Уолк от CDC. Въпреки тези призиви се очаква около 50 милиона американци да пътуват, предимно с кола, от сряда, 25-и ноември до неделя, 29-и ноември, като това ще бъдат само 5 милиона по-малко американци, които пътува за Деня на благодарността през миналата година.


Държавата тръгна да изсветлява бизнес с трюфели в България, за

Държавата тръгна да изсветлява бизнес с трюфели в България, за ...

......... дейност”, пише в проектозакона. Друго задължително изискване е малко ножче. Уточнява се, че трябва да е с острие не по-дълго от 25 см и ширина до 4 см. Може да се използва и друг инструмент, но с дължина на острието не повече от 15 см и ширина до 8 см.


Световноизвестният оперен певец Камен Чанев почина. Той беше диагностициран с

Световноизвестният оперен певец Камен Чанев почина. Той беше диагностициран с ...

......... разнообразен и включва над 30 главни роли (“Аида", “Дон Карлос", “Травиата", “Риголето", “Селска чест", “Палячи", “Трубадур", “Мадам Бътерфлай", “Тоска", "Риголето", "Кармен" и др.), както и теноровите партии от кантатно-ораториалните произведения "Девета симфония" на Бетовен, "Реквием" на Моцарт, Верди и Дворжак, "Стабат матер" на Росини, "Симфония №8" на Малер и др.


Българските домакинства плащат най-малко за електроенергия в Европа – средно

Българските домакинства плащат най-малко за електроенергия в Европа – средно ...

......... северни държави. Кипър е на трето място с 1563 евро годишни разходи за ток и седма най-висока цена на тока от 0.224 евро за кВтч. Четвърта е друга северна държава – Финландия, където годишните разходи за електроенергия са средно 1525 евро, следвана от Ирландия (1470 евро) и Белгия (1306 евро).


Европейската комисия одобри изменение на българската оперативна програма „Иновации и

Европейската комисия одобри изменение на българската оперативна програма „Иновации и ...

......... изключителната гъвкавост, предоставена в рамките на Инвестиционната инициатива в отговор на коронавируса (CRII) и Инвестиционната инициатива в отговор на коронавируса плюс (CRII +), която позволява на държавите членки да използват финансирането по линия на политиката на сближаване за подпомагане на най-изложените на пандемията сектори, като здравеопазването, малките и средни предприятия и пазарите на труда.
>Скачане, бягане и луди надпревари - всичко това е част

>Скачане, бягане и луди надпревари - всичко това е част ...

......... бързо.За вход в системата, можете да използвате и своя Зареждане! Моля, изчакайте ...Покажи: Всички | | Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари. Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще !


Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (KЗK) нaлoжи глoбa в paзмep

Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (KЗK) нaлoжи глoбa в paзмep ...

......... ĸpaйнa cмeтĸa KЗK пpoмeня мнeниeтo cи, cлeд ĸaтo пpoизвoдcтвoтo e въpнaтo oт BAC, и пocтaнoвявa глoбa oт 4% oт нeтнитe пpиxoди oт пpoдaжби нa "Oлинeзa" зa 2019 г., ĸoитo ca в paзмep нa пoчти 37 млн. лв. Hacтoящoтo peшeниe нa KЗK cъщo мoжe дa бъдe oбжaлвaнo пpeд Aдминиcтpaтивeн cъд-Coфия oблacт.


Размерът на държавната субсидия за политическите партии за един получен

Размерът на държавната субсидия за политическите партии за един получен ...

......... млрд. лв. Догодина на пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях е от 300.01 лв. до 369 лв. включително, ще се отпусне еднократно годишна финансова подкрепа за храна в размер на 120 лв. Помощта ще се изплаща чрез бюджета на социалното министерство.


Три български фирми влязоха в класацията на „Делот“ за 50-те

Три български фирми влязоха в класацията на „Делот“ за 50-те ...

......... за да бъдат включени във Fast 50). Това също свидетелства за доброто здраве на технологичния сектор в региона, тъй като компаниите, които са започнали дейността си само преди няколко години, правят скок към утвърждаване на бързо развиващ се бизнес, посочват от „Делойт“. Победителят с ръст от 9077% за три години


Държавата ще извади допълнителни 400 млн. лв., за да финансира

Държавата ще извади допълнителни 400 млн. лв., за да финансира ...

......... на всеки от членовете им до 915 лв. Семействата с едно дете ще имат право на 610 лв. месечна помощ, а с две и повече – на 915 лв. За изплащането на помощта през 2021 г. са предвидени 73 млн. лева, но не е ясна предвидената сума за 2020 г.


Платформа за отдаване под наем на дизайнерски дамски дрехи е

Платформа за отдаване под наем на дизайнерски дамски дрехи е ...

......... представянето им в секция „Участници“ на сайта на кампанията inspiring5.bloombergtv.bg. Петте стартъпа, който получат най-голям потребителски вот ще спечелят консултации и менторство за развитие на бизнеса им от световни имена в стартъп екосистемата от София, Лондон, Франкдурт и Сан Франциско. Повече подробности ще откриете на https://www.bloombergtv.bg/ и /.По публикацията работи:


Авиокомпаниите по света ще понесат загуби в размер на 157

Авиокомпаниите по света ще понесат загуби в размер на 157 ...

......... на 2021 г.", каза генералният директор на асоциацията Александър де Жуниак. От институцията препоръчват правителствата да вдигнат унищожителните забрани за пътувания и вместо това да се съсредоточат върху масово тестване на хората. Такова вече се осъществява в САЩ, Великобритания, Сингапур, Франция, Германия и Италия, но въпреки това ограниченията си остават.


Струва ли си коледната икономика да бъде спасявана? Освен ако

Струва ли си коледната икономика да бъде спасявана? Освен ако ...

......... да продължат до началото на декември. Надеждата им е, че ще могат да отворят икономиките си за коледните празници.   За търговията на дребно, хотелиерството и ресторантьорството Коледа наистина носи нетни приходи в балансите, но все още не се знае дали празничният сезон изобщо е от полза за по-широката икономика.


През търговската верига

През търговската верига "Лидл" са минали 3.3% от целия оборот ...

......... на веригата – в с. Равно поле и в с. Кабиле, заетите съответно получават с 24 на сто и 65% по-високи заплати от средните в общините Равно поле и Тунджа, където са разположени обектите. Едно работно място в "Лидл" допринася за 4.5 допълнителни работни места в икономиката, сочат още данните.


Една малка по размерите си фирма привлича интереса на Фонда

Една малка по размерите си фирма привлича интереса на Фонда ...

......... с цел повишаване конкурентоспособността на бизнеса, осигуряване на капитал за научноизследователска и развойна дейност, увеличаване на производствения капацитет, финансиране преди набиране на капитал на регулиран пазар и усвояване на средства от фондове на ЕС. Приоритетно финансира малки и средни фирми във фаза на растеж, социални предприятия и иновации.По публикацията работи:


Електронното дистанционно обучение не е просто виртуална класна стая, а

Електронното дистанционно обучение не е просто виртуална класна стая, а ...

......... за онлайн знания, в което всеки експерт може да създаде и да публикува за продажба онлайн обучителното съдържание. Може да подкрепите кандидатурата на Contipso Learning за „Вдъхновяващите 5“ до 29 ноември включително като гласувате за тях, натискайки бутона „Харесва ми“ на представянето им на сайта на инициативата: По публикацията работи:


Европейската комисия одобри промените в гаранционната програма в подкрепа на

Европейската комисия одобри промените в гаранционната програма в подкрепа на ...

......... ДСК, Първа инвестиционна банка, Търговска банка Д и Алианц Банк. До момента от програмата са се възползвали 940 компании, за които ББР е потвърдила гаранции върху финансиране в размер над 129 млн. лева. Предприятията са в едни от най-тежко пострадалите от пандемията сектори: търговия, туризъм, производство и транспорт.По публикацията работи:


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи глоба в размер

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи глоба в размер ...

......... крайна сметка КЗК променя мнението си, след като производството е върнато от ВАС, и постановява глоба от 4% от нетните приходи от продажби на "Олинеза" за 2019 г., които са в размер на почти 37 млн. лв. Настоящото решение на КЗК също може да бъде обжалвано пред Административен съд-София област.


Президентът Румен Радев е наложил вето върху при неизпълнение на

Президентът Румен Радев е наложил вето върху при неизпълнение на ...

......... защита на потребителите или "накърняващи добрите нрави" по Закона за задълженията и договорите. От правна гледна точка това е опит да се дерогират съществуващите законови защити срещу агресивните практики на фирмите за бързи пари да надуват задълженията на клиентите си неограничено, след като беше въведен таван върху лихвата от 50%.


Завършването на строежа на сръбския участък от газопровода

Завършването на строежа на сръбския участък от газопровода "Турски поток" ...

......... е доставена само едната и се работи усилено по станцията "Расово". Преди дни шефът на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов каза, че се очаква на 27 ноември да пристигне оборудването и за втората станция - "Нова Провадия". Изпълнител на поръчката за компресорните станции е консорциумът ДЗЗД "Ферощал Балкангаз" с водещ участник "Главболгарстрой".


Според Евростат, най-богатите 20% от населението в страната получават 8.2

Според Евростат, най-богатите 20% от населението в страната получават 8.2 ...

......... лв. на месец са към 4000 души по данни от декември 2019 г., които включват и коледните бонуси.От тези данни се вижда, че в България около 90% от населението е повече или по-малко бедно, или има огромен сив сектор на пазара на труда, който не обхваща значителен обем недекларирани доходи.


Автобусната фирма „Цветина-Мездра“ оборудва част от своя автопарк с авангардната

Автобусната фирма „Цветина-Мездра“ оборудва част от своя автопарк с авангардната ...

......... от „Цветина-Мездра“ направиха нова сериозна инвестиция. Към автопарка беше добавена новата перла - Mercedes TURIZMO RHD M2A, който е от най-високия клас Евро 6+, предлагащ на пасажерите всички екстри. С тази продобивка дружеството от Мездра се утвърждава като едно от водещите в областта на автобусните превози в страната и чужбина.


Главният изпълнителен директор на

Главният изпълнителен директор на "Тесла" (Tesla Inc.) Илон Мъск заяви във ...

......... за достигане на пазарна капитализация от 300 млрд. долара в средата на юли. Капитализацията от 400 млрд. долара беше достигната през август, което отне 27 дни за нейното поредно повишение със 100 млрд. долара.От тогава до днес, в рамките на 63 дни, пазарната капитализация на Tesla достигна 514 млрд. долара.


За нова отсрочка по плащането на кредитите призовават граждани и

За нова отсрочка по плащането на кредитите призовават граждани и ...

......... Много вероятно е след кризата, заради нарасналия риск и необслужвани кредити, да имаме увеличение на лихвите", смята банкерът Левон Хампарцумян.За да се справят с кризата, от Асоциацията на индустриалния капитал ще искат финансова помощ от държавата, която да се дава само на тези, които не могат да плащат задълженията си.


Полицаите излизат на нов национален протест в неделя, 29 ноември,

Полицаите излизат на нов национален протест в неделя, 29 ноември, ...

......... също така да подкрепят протеста по места, както по време на големия протест от 8 ноември. Те могат да включат за не повече от минута светлинната и звукова сигнализация на служебните си автомобили в събота и неделя, 28 и 29 ноември. Заради епидемията обаче протестът може и да остане символичен.