Заради иск на Антикорупционната комисия за над 9 милиона лева

Заради иск на Антикорупционната комисия за над 9 милиона лева ...

......... на имотите и банковите сметки на Рачев и кръга около него не е окончателно, но обжалването му пред Пловдивския апелативен съд не спира изпълнението му. Преди седмица Рачев получи условна присъда от 2 години и половина заради укрити данъци в големи размери за период преди да стане кмет на Септември.


AT&T обяви, че става първият щатски оператор, който ще приема

AT&T обяви, че става първият щатски оператор, който ще приема ...

......... начин с вашите лични данни, не е най-доброто. Компанията напомня, че британска ключарска фирма, която започна да приема биткойн преди 4 години, все още не е осъществила нито една транзакция с криптовалута. Така че този ход изглежда е по-скоро свързан с бъдещето, отколкото да отговоря на незабавно търсене от пазара.


Въпреки че все по-трудно намира хора, българският бизнес продължава да

Въпреки че все по-трудно намира хора, българският бизнес продължава да ...

......... е покачило от 2584 на 2930 лева. Икономистите отбелязват още един интересен факт - разликата в средната заплата в частния и в публичния сектор се стопява до символичните 4 лева. Това "настигане" на възнагражденията в частните предприятия е отдавнашна тенденция. То говори, че сивата икономика намалява през годините, коментира Алексиев.


Новата мултибрандова фабрика на Skoda ще бъде в Турция или

Новата мултибрандова фабрика на Skoda ще бъде в Турция или ...

......... ще може да увеличи производствения си капацитет, тъй като в момента местните заводи са максимално натоварени. Според информацията в седмичното ведомствено списание (на заводите на Skoda в Чехия) все още не е сигурно, че новият завод наистина ще се ръководи от Skoda, защото в самия концерн дискусиите по темата продължават.


Москва е успяла да изтегли от петролопровода

Москва е успяла да изтегли от петролопровода "Дружба" към края ...

......... и са прехвърлени в хранилища, съобщи Ройтерс, позовавайки се на информирани източници. Транзитът на руски петрол за Европа по експортния магистрален тръбопровод "Дружба" бе спрян преди един месец заради открити големи количества петрол, замърсен с хлориди. Общо според оценката на беларуския концерн "Белнефтехим" заразени са били близо 5 милиона тона.


Заплатите на чиновниците в държавната администрация надхвърлят по ръст тези

Заплатите на чиновниците в държавната администрация надхвърлят по ръст тези ...

......... годишна база, показват данните на националната статистика. А най-високите заплати - тези на работещите в сферата на IT и телекомуникациите, са се увеличили с 13%. Интересно е, че през 2017 г. докладът за състоянието на държавната администрация отчита доста по-скромен ръст на чиновническите заплати у нас - едва от 2.5%.Омбудсманът Мая Манолова ще стартира кампания за премахване на ДДС

Омбудсманът Мая Манолова ще стартира кампания за премахване на ДДС ...

......... да бъде коригирана. Сигурна съм, че успеем ли в тази кауза, издателите ще предоставят многократно по-големи дарения на библиотеките, училищата, читалищата… Успяхме с ДДС-то при дарените храни, сега е време то да падне и за дарението на книги. Защото хлябът е важен, но далеч не е всичко!“, завършва Мая Манолова.


“Сърбия пропусна историческия си шанс. Сега може само да се

“Сърбия пропусна историческия си шанс. Сега може само да се ...

......... търпеливост и смирение, независимо от това, че разговорът отиде в погрешна посока и загуби всякакъв смисъл”, съобщава още епископ Григорий. “В края на срещата обаче не се стигна до ясен изход – няма ясен план и конкретно решение за изход от сегашното положение в Косово”, подчертава още епископ Григорий.   


Меморандум за сътрудничеството в областта на икономиката с китайската провинция

Меморандум за сътрудничеството в областта на икономиката с китайската провинция ...

......... пилотна национална екологична зона, международен туристически център и национална стратегическа зона за логистични услуги. Основните стълбове в развитието на Хайнан ще бъдат туризмът, модерните услуги и високо-технологичните индустрии. Министър Караниколов получи покана за участие в Международния икономическия форум в Хайнан, който ще се проведе през март следващата година.    


Германският канцлер Ангела Меркел е предложила временно излизане на Гърция

Германският канцлер Ангела Меркел е предложила временно излизане на Гърция ...

......... да водим този разговор. Това няма да се случи. Не го приемам. Няма начин да приема Гърция да напусне еврозоната. Можете да забравите за това”, каза той. Самарас добави, че по това време не е казал на никого за разговора, тъй като това би създало катаклизми на икономическия пазар.   


Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и кандидатът за

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и кандидатът за ...

......... представител на ЕК в Г-20 Мария Габриел пое ангажимент да лобира пред представителите на двадесетте най-развити страни. По време на срещата бяха обсъдени още възможността в България да бъде създаден офис на Европейски орган по труда, финансови инструменти на ЕС като InvestEU и Хоризонт Европа, свободната търговия, образованието и цифровизацията.Очаква се днес британският премиер Тереза Мей да обяви датата

Очаква се днес британският премиер Тереза Мей да обяви датата ...

......... Острова, предадоха БГНЕс и БНТ. По-рано Тереза Мей заяви, че няма да се оттегли от поста си докато сделката й за Брекзит не бъде приета от парламента и дори насрочи ново гласуване за началото на юни, което снощи беше отложено. Депутатите вече три пъти отхвърлиха сделката й.      


Старите картофи се продават два и половина пъти по-скъпо в

Старите картофи се продават два и половина пъти по-скъпо в ...

......... килото през 2018 г. , а сегашната му цена е 1,83 лева. С над 28 % повече е цената на едро на черешите през 2019 година. Те се продават по 4,50 лева, докато миналата година килото е вървяло по 3,50 лева. Оранжерийните домати са намалели на седмична база с 6,4%.


Днес ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност, ще

Днес ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност, ще ...

......... градуса, на 2000 метра – около 6. Над Черноморието ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 20-21 градуса. Температурата на морската вода е 17-18. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.  


Старите картофи се продават два и половина пъти по-скъпо в

Старите картофи се продават два и половина пъти по-скъпо в ...

......... 2018 г. , а сегашната му цена е 1, 83 лева. С над 28 % повече е цената на едро на черешите през 2019 година. Те се продават по 4, 50 лева, докато миналата година килото е вървяло по 3,50 лева. Оранжерийните домати са намалели на седмична база с 6,4%.


Заплатите на чиновниците в държавната администрация надхвърлят по ръст тези

Заплатите на чиновниците в държавната администрация надхвърлят по ръст тези ...

......... администрацията у нас наред с тези в БНБ. В резултат на това шефовете на дирекции в КФН се разписват срещу 5133 лв., актюерите - за 4500 лв., а старшите експерти - срещу 2893 лв. Председателят на КФН получава 13 149 лв., а тримата му заместници - по 12 хил. лв.Държавата ще отдели 1 млн. лева, за да поднови изкупуването

Държавата ще отдели 1 млн. лева, за да поднови изкупуването ...

......... частни гори, които се управляват неефективно, а голяма част от собствениците дори не знаят къде се намира собствеността им. „Идеята е държавата да подпомогне тези собственици. От една страна, като им изкупи парцелите и те получат средствата, които представлява тази гора, а от друга страна да осигури устойчивото правилно управление“.


За $3,7 млрд. (€2 млрд.) бразилската козметична компания Natura придобива

За $3,7 млрд. (€2 млрд.) бразилската козметична компания Natura придобива ...

......... ще създаде четвъртата по големина компания за козметика в света. Освен това след сделката се очакват да се увеличи предлагането на директните продажби в момент, когато и двете – Natura и Avon се борят за конкуренция от интернет продажбите. Natura е предимно търговец с 3 200 магазина по целия свят.


Facebook съобщи, че е премахнал над 3 милиарда фалшиви профила

Facebook съобщи, че е премахнал над 3 милиарда фалшиви профила ...

......... преди някой да ги е видял или да ги е докладвал на компанията. Социалната мрежа има 2,4 милиарда активни потребители месечно. Повечето от премахнатите акаунти не се взимат предвид в тази бройка. При все това компанията смята, че 5 процента от активните ѝ потребители на месечна база са фалшиви профили.


Най-високоплатените професии в Германия са тези, които работят в областта

Най-високоплатените професии в Германия са тези, които работят в областта ...

......... получават значително повече от своите колеги в останалата част на страната. До голяма степен това се дължи на високия стандарт на живот в Бавария. Най-високи са заплатите в Хесен. В централна Германия средният доход е 51 440 EUR, което е с 14% повече спрямо цялата страна – 45 000 EUR.


Градските власти на черногорския курорт Будва се обърнаха към гражданите

Градските власти на черногорския курорт Будва се обърнаха към гражданите ...

......... на всяка цена не е това, към което се стремим, ние се радваме на гостите, но те трябва да знаят как да се държат", заяви кметът на Хвар Рикардо Новак, чиято инициатива получи подкрепа в много градове по хърватското крайбрежие, които през последните години са си патили от британски туристи.


Министерството на земеделието е предложило държавата да отнесе до Европейската

Министерството на земеделието е предложило държавата да отнесе до Европейската ...

......... Европейската комисия. В началото на 2018 г., по време на комитет на ЕК те са поставили отново този въпрос, но от страна на ЕК ясно е заявено, че този въпроси е приключен по начинът, по който българските власти са го приключили и смятат, че това е правилният подход", поясни Петкова.


България е против отпадането на акциза върху домашната ракия, става

България е против отпадането на акциза върху домашната ракия, става ...

......... лв., има опасност от засилване на нелегалното производство. Финансовите министри от ЕС на този етап не са достигнали до консенсус по проблема. Затова темата се връща за изчистване на експертно ниво. Желанието на евроекспертите е да се гарантира лоялна конкуренция в бранша и да се намали административната тежест в него.


Увеличение от 1,3 процента отбелязва показателят за оборота в търговията

Увеличение от 1,3 процента отбелязва показателят за оборота в търговията ...

......... 1,4 процента през първото тримесечие на тази година в сравнение със съответния период на миналата. Същият показател, сравнен с последното тримесечие на 2018 г., нараства пак с 1,4 процента. Сезонно изгладените данни за показателя показват ръст от 0,1 процент между първото тримесечие на 2019 г. и четвъртото на 2018 г.


Ако Вие имате опит в сферата на търговията и продажбите,

Ако Вие имате опит в сферата на търговията и продажбите, ...

......... Ако Вие имате опит в сферата на търговията и продажбите, може да видите свободните позиции от Лукойл България ЕООД Ако Вие имате опит в сферата на логистиката и спедицията, може да видите свободните позиции от Б Г Е ЕООД


Започна модернизацията на 17 км от първокласния път Драгоман –

Започна модернизацията на 17 км от първокласния път Драгоман – ...

......... до края на 2020 г. "За Нова година - догодина трябва да ходят до Белград по магистрала. От Бургас като тръгнат - до Белград, Мюнхен не трябва да има светофар", каза Борисов. Преди девет години премиерът Бойко Борисов обеща магистралата от София до Калотина да е готова през 2012 г.


Рен Женгфей, основател и главен изпълнителен директор на Huawei, събра

Рен Женгфей, основател и главен изпълнителен директор на Huawei, събра ...

......... доброжелателно събиране на медии като възможност да окаже натиск върху американските политици или поне да насърчи американските компании да го направят. Макар че това е добра тактика, понастоящем има малко доказателства за какъвто и да е напредък в геополитическата плетеница, в която Huawei се оказа в средата на 2019 година.


Доставчикът на автомобилни части Бош (Bosch) трябва да плати 90

Доставчикът на автомобилни части Бош (Bosch) трябва да плати 90 ...

......... използвал за манипулиране на емисиите азотен оксид чрез прикриване на действителните данни при тестване на колите. Прокурорите заявиха, че работят по предположението, че служителите на автомобилните компании са отговорни. Въпреки това разследванията сред персонала на Бош ще продължат. Скандалът с дизеловите емисии струваше на самия Фолксваген милиарди евро, припомня АП.


Туристите, отседнали в местата за настаняване с 10 и повече

Туристите, отседнали в местата за настаняване с 10 и повече ...

......... за изграждане или рехабилитация. Преди 3 седмици започна рехабилитацията на първокласния път между Самоков и Дупница. Работи се по други приоритетни трасета, които свързват Самоков с Боровец и със селата Белчин, Доспей и Драгушиново. Следя тези важни пътни отсечки, защото те са ключови за развитието на курорта, обясни министърът.  


Над 50 700 души в 211 общини получават целогодишно топъл

Над 50 700 души в 211 общини получават целогодишно топъл ...

......... възрастни с увреждания и две от защитените жилища за пълнолетни с умствена изостаналост. Той се е запознал и с работата на социално предприятие за производство на хартиени пликове, което е създадено със финансиране по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и осигурява заетост на трудов договор за хора с увреждания.


Магистрала

Магистрала "Струма" няма да е готова и през този програмен ...

......... еврофондовете Томислав Дончев и тогавашния министър на регионалното развитие Росен Плевнелиев. С прехвърлянето на проекта европейското финансиране не се губи. На сегашното откриване на новите 6.5 км Томислав Дончев седеше зад премиера Бойко Борисов в управлявания от него автомобил. Това се разбра от публикуваното на "Фейсбук" страницата на Борисов видео.


За трета поредна година Bulgaria Air е сред най-желаните работодатели

За трета поредна година Bulgaria Air е сред най-желаните работодатели ...

......... рамките на четири месеца от началото на 2019 година и в него са взели участие 8241 души, учещи в 51 университета в България.За първа година на анкетата са отговорили и студенти от университети зад граница. Медийни партньори на проучването са Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria.  По публикацията работи: Анисия Иванова


Над 50 700 души в 211 общини получават целогодишно топъл

Над 50 700 души в 211 общини получават целогодишно топъл ...

......... и възрастни с увреждания и две от защитените жилища за пълнолетни с умствена изостаналост. Той се запозна и с работата на социално предприятие за производство на хартиени пликове, което е създадено със финансиране по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и осигурява заетост на трудов договор за хора с увреждания.


Пазарният дял на Lenovo Group на българския пазар е 27,5%,

Пазарният дял на Lenovo Group на българския пазар е 27,5%, ...

......... програма. Няма единна политика, а това по някакъв начин измества нуждата от по-сложни устройства в училищата, което допълнително стеснява пазара. Ние сме предлагали много пъти помощ в тази посока, но все още удряме на камък, когато става дума за иновации”, обясни още регионалният мениджър на Lenovo за България и Македония.


Във връзка с публикувани неверни твърдения в български медии относно

Във връзка с публикувани неверни твърдения в български медии относно ...

......... ефикасна осигуряваща по-добри от заложените от държавата приходи и бе готова 2 месеца по-рано, от заложеното в тръжната процедура. Капш очаква да завърши втората част на проекта и да предостави тествана и работеща електронна тол система в България, според изискванията, сроковете и техническите спецификации, заложени в договора за изпълнение.”  


Няма да се извършва контролно ръчно преброяване на хартиените разписки

Няма да се извършва контролно ръчно преброяване на хартиените разписки ...

......... момента в ЦИК са постъпили общо 60 сигнала и 26 жалби. 6 партии, 6 коалиции и 6 независими кандидати, които не получават държавна субсидия, са се възползвали от възможността да ползват средства за медийни пакети. До този момент от комисията са одобрили 84 договора на стойност над половин милион лева. 


В търсене на начини да отвърне на Вашингтон на фона

В търсене на начини да отвърне на Вашингтон на фона ...

......... нови начини да окаже натиск върху Вашингтон да се укроти. Инвеститорите вече се безпокоят, че Пекин в крайна сметка ще се опита да ограничи или дори да блокира производството и продажбите на айФон (iPhone) в Китай. Тази заплаха донесе на акционерите загуби за 80 милиарда долара до момента този месец.


Хуавей (Huawei), който бе принуден да се справя без операционната

Хуавей (Huawei), който бе принуден да се справя без операционната ...

......... "Ако обаче не можем да я използваме, Хуавей ще подготви план Б, който включва използване на собствена операционна система", добави Юй. Според него тази система може да е готова за китайския пазар през четвъртото тримесечие на годината. Извън Китай системата ще е готова в началото на идната година, заяви той.


ДФ "Земеделие" преведе над 3 млн. лв. /3 031 795

ДФ "Земеделие" преведе над 3 млн. лв. /3 031 795 ...

......... за растителна защита. Бюджетът по схемата е увеличен с решение на УС на ДФЗ и за тази година са одобрени общо 5 500 000 лева. Неусвоеният ресурс ще бъде разпределен през есента. Схемата има за цел да ограничи максимално загубите на земеделските стопани от разпространението на вредители по трайните насаждения.


Този месец Съединените щати вдигнаха тарифите на вноса от Китай

Този месец Съединените щати вдигнаха тарифите на вноса от Китай ...

......... риск за последващи тарифи от около 300 милиарда щатски долара внос от Китай. „Другата търговска война“, или с други думи възможните по-високи американски тарифи за автомобилния внос от ЕС, остава като нерешен въпрос. Очаква се САЩ да обявят решението си този месец, но крайният срок може да бъде отложен.  


КНСБ ще се бори за европейски директиви, която да гарантират

КНСБ ще се бори за европейски директиви, която да гарантират ...

......... умения: 73% срещу 63% за момичетата, изтъкна Екатерина Йорданова. Една от причините да намаляват жените е, че те склонни на работни места, където вече има хора от техния пол. Поради недостиг на жени в сектора и въпреки високите заплати, все още интересът към тези работни места е нисък и намалява.


Анкити Бос e 27-годишен моден маняк и е напът да

Анкити Бос e 27-годишен моден маняк и е напът да ...

......... в първата жена в Индия, основала еднорог - старт-ъп, чиято стойност e $1 милиард или повече. Освен това, тя е и от само 10-е процента жени, ръководещи еднорози. Постижението на Бос е още по-впечатляващо, след като миналата година Индия зае 52-ро място от общо 57 в класация за жените предприемачи.


Българската асоциация на рекламодателите (БАР) стартира 6-тото годишно издание на

Българската асоциация на рекламодателите (БАР) стартира 6-тото годишно издание на ...

......... победителите: 22.7.2019-25.8.2019г. за студентския конкурс и между 09.9.2019-29.9.2019 г. за бизнес конкурсите     •    Галасъбитие за връчване на наградите: (общо за трите конкурса в BAAwards 2019: дата между 22-24.10.2019г., която ще бъде обявена по-късно). Подробна информация за конкурсите в BAAwards 2019, може да намерите на сайта на конкурса. Медийно партньорство


Към момента обследваните площи и приключените протоколи за щетите от

Към момента обследваните площи и приключените протоколи за щетите от ...

......... лева за разширяване на обхвата на противоградната защита. Служители от командния център в Хасково демонстрираха работата на системата като алармираха, че радарното наблюдение вещае още тази привечер опасност от градоносни облаци и задействане на защитата. След това министър Танева разгледа и площадка за изстрелване на ракети край близкото село Войводово.


Motorola отчете още едно успешно тримесечие и първа година на

Motorola отчете още едно успешно тримесечие и първа година на ...

......... Приходите достигат рекордните $51 милиарда. Маржът расте с 0,6 процентни пункта до 14,4 процента, отново благодарение на Motorola и PC-бизнеса. Потребителите все по-рядко сменят мобилния си телефон. И това е проблем за индустрията Особено забележима е тенденцията в САЩ и Европа, където жизненият цикъл на мобилния телефон се увеличава значително


Юридическите и счетоводните услуги и дейностите в областта на информационните

Юридическите и счетоводните услуги и дейностите в областта на информационните ...

......... дейности и друго спомагателно обслужване на стопанската дейност" - с 33.9%, и "Юридически дейности; Счетоводни и одиторски дейности, данъчни консултации; Консултантски дейности в областта на управлението" - с 27.0%. При "Дейности по наемане и предоставяне на работна сила" и "Дейности по почистване" е регистрирано намаление, съответно с 4.5 и 3.4%.


По предварителни данни през първото тримесечие на 2019 г. общият

По предварителни данни през първото тримесечие на 2019 г. общият ...

......... и друго спомагателно обслужване на стопанската дейност“ - с 33.9%, и „Юридически дейности; Счетоводни и одиторски дейности, данъчни консултации; Консултантски дейности в областта на управлението“ - с 27.0%. При „Дейности по наемане и предоставяне на работна сила“ и „Дейности по почистване“ е регистрирано намаление, съответно с 4.5 и 3.4%.  


По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие

По предварителни данни на Националния статистически институт през първото тримесечие ...

......... стопанската дейност" - с 33.9 на сто, и "Юридически дейности; Счетоводни и одиторски дейности, данъчни консултации; Консултантски дейности в областта на управлението" - с 27 на сто. При "Дейности по наемане и предоставяне на работна сила" и "Дейности по почистване" е регистрирано намаление, съответно с 4.5 и 3.4 на сто.


На 16 май 2019 г., в изложбената зала Експо Баня

На 16 май 2019 г., в изложбената зала Експо Баня ...

......... танци Валентина Маркова и Любомир Якимов. Гостите на събитието първи се запознаха с новата винтидж колекция Carmen на Roca. Колекцията е представена в изложбената зала на Roca на бул. Мария Лиуза 16 в София и на интернет сайта www.roca.bg. Продуктите от колекция Carmen се предлагат в дистрибуторската мрежа на Roca.


Фонд

Фонд "Земеделие" преведе близо 76 млн. лв. (75 898 249 ...

......... уверява фондът.Изчисленията са направени по окончателна ставка от 195.73 лв./хектар.С това плащане общо оторизираните средства по СЕПП за кампания 2018 г. достигнаха 713,5 млн. лв. Още през декември миналата година земеделските стопани получиха основната част от плащанията за единица площ в размер на 634 млн. лв., се припомня в съобщението.


Повече от 1 500 000 лева са инвестирани за подготовката

Повече от 1 500 000 лева са инвестирани за подготовката ...

......... видеонаблюдение, охрана, контрол на достъпа. Други над 600 хиляди лева са предвидени за озеленяване, паркоподдържане и алейно осветление. С 200 000 лева ще се рехабилитират алеи и тротоари. "Слънчев бряг" отбелязва 60-годишнина. Официалната церемония ще е на южния плаж. Шейсетият юбилеен летен сезон ще бъде официално открит на 12 юни.


Последните тенденции и иновации в медицинския и денталния сектор за

Последните тенденции и иновации в медицинския и денталния сектор за ...

......... 000 посетители се представиха над 980 бранда, сред които имаше 280 иновации. Високотехнологична апаратура ибезжични технологии Комбинираните апарати за панорамни, цефалографски и 3D изследвания са само част от високотехнологичните продукти, които приковаха вниманието на посетителите на БУЛМЕДИКА. Висок бе интересът към преносимите апарати, сред които са ехографите от последно поколение.


Държавен фонд "Земеделие" преведе 75 898 249 лв. по Схемата

Държавен фонд "Земеделие" преведе 75 898 249 лв. по Схемата ...

......... от 195,73 лв./хектар, уточниха от фонда. С това плащане общо оторизираните средства по СЕПП за кампания 2018 г. са достигнали 713,5 млн. лв. Още през декември миналата година земеделските стопани са получили основната част от плащанията за единица площ в размер на 634 млн. лв, се посочва още в съобщението.


Палфингер Прадукционстехник България ЕООД е водещ международен производител на иновативни

Палфингер Прадукционстехник България ЕООД е водещ международен производител на иновативни ...

......... от 200 основни вносители/търговци и 5,000 центъра за продажба и сервиз по света), поръчки, производство, монтаж (37 производствени и монтажни локации), базирани на стратегически цели: иновация – интернационализация – гъвкавост. Палфингер Продукционстехник България ЕООД е разположенa в гр. Червен бряг и е част от групата на PALFINGER от 1999 г.


Руските космонавти Олег Кононенко и Алексей Овчинин ще вземат проби

Руските космонавти Олег Кононенко и Алексей Овчинин ще вземат проби ...

......... в открития космос в рамките на космическия експеримент "Тест", за да се прецени степента на възможни микроповреди по обшивката на станцията в резултат на неблагоприятни фактори, свързани с космическия полет", се казва в съобщението. Освен това Кононенко и Овчинин ще почистят илюминатора на малкия изследователски модул "Поиск", уточниха от ЦНИИмаш.


Възможно ли е да се дискутира спокойно в интернет? Някои

Възможно ли е да се дискутира спокойно в интернет? Някои ...

......... на "Ню Йорк таймс" и на университета "Саймън Фрейзър" в Канада се работи по автоматичното идентифициране на най-конструктивните коментари, тоест такива, които карат дискусията да напредва, при които се запазва цивилизоваността, които се основават на факти или на лични преживявания и които като цяло придават някаква стойност на обсъжданата тема.


Собственикът на британския стоманодобивен гигант British Steel - Greybull Capital,

Собственикът на британския стоманодобивен гигант British Steel - Greybull Capital, ...

......... добави, че "доскоро" British Steel "изглеждал готов за нов просперитет". Говорителят подчерта, че "допълнителните удари, нанесени от въпросите, свързани с Брекзит, се оказаха непреодолими." По-рано през деня Върховният съд на Великобритания постави British Steel в принудителна ликвидация, след като разговорите на Greybull с правителството за спасяването на компанията се провалиха.


Процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“

Процедурата за избор на стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“ ...

......... на възможност за реализация на проекта за АЕЦ „Белене“, съвместно със стратегически инвеститор, на пазарен принцип. Заявление за участие в процедурата за избор на стратегически инвеститор, съответно интерес за придобиване на миноритарно акционерно участие в проектната компания, могат да подават български или чуждестранни юридически лица, както и обединения от такива.


Цената на тока в България е най-ниската в Европейския съюз,

Цената на тока в България е най-ниската в Европейския съюз, ...

......... в Дания, Германия и Белгия. Спрямо покупателната способност обаче, се оказва, че токът за българите далеч не е най-евтиният. Най-ниските цени на електроенергията за домакинствата са във Финландия и Люксембург, следвани от Нидерландия, Малта, Франция и Швеция, пресмята в. „Труд“. На другия полюс са Португалия, Германия, Испания, Белгия и Румъния.


Най-голямата италианска компания за луксозни продукти

Най-голямата италианска компания за луксозни продукти "Прада " реши да ...

......... се съобразява с все по-осъзнатото отношение на потребителите към опазването на животните и на природната среда. Преди "Прада" големи световни брандове се отказаха в колекциите си от животинските кожи и ги замениха с изкуствени. Сред тях фигурират имената на "Армани", "Гучи", "Версаче", "Бърбъри","Дона Каран", Майкъл Корс, Жан-Пол Готие и др.


Министерството на регионалното развитие и благоустройството утвърди Методика за анализ,

Министерството на регионалното развитие и благоустройството утвърди Методика за анализ, ...

......... за сеизмично осигурено строителство и устройства за контрол върху сеизмичното поведение; разработване на процедури за проектиране на конструкции, оценка, възстановяване и усилване на съществуващи конструкции.Предвижда се в центъра да се изготвят и експертизи и предписания, свързани с оценка на техническото състояние и сеизмичната осигуреност на сгради, съоръжения и земна основа.


Британската медийна корпорация Би Би Си обяви планове за комедийно

Британската медийна корпорация Би Би Си обяви планове за комедийно ...

......... Първият гост в предаването е един от британските политически коментатори Алистър Кембъл, който едно време беше съветник на Тони Блеър. Специален гост на втората пилотна програма ще бъде комедиантката и писателка, която е и феминистка Дебора Франсис-Уайт. Засега не е ясно кога ще бъдат излъчени двата пилотни епизода от шоуто.


Близо 40 хиляди декара със земеделски култури са засегнати от

Близо 40 хиляди декара със земеделски култури са засегнати от ...

......... служи пред НАП, за да си оправдаят разходите. Кметовете на Летница и Угърчин са издали заповед комисия да обиколи и частните дворове, чиито собственици с пострадала продукция също ще бъдат обезщетени. По думите на Рускова от три години Ловеч винаги е бил засегнат от градушки, но сега щетите са големи.


Ако Вие сте отговорна и организирана личност, и търсите сигурна

Ако Вие сте отговорна и организирана личност, и търсите сигурна ...

......... Ако Вие сте отговорна и организирана личност, и търсите сигурна работа, може да видите свободните позиции от Пи Ен Системс ООД Ако Вие владеете отлично руски език и имате опит в сферата на телекомуникациите, може да видите свободните позиции от МАПХ ЕООД


Забранява уловът на бели пясъчни миди в Черно море за

Забранява уловът на бели пясъчни миди в Черно море за ...

......... забраната е опазване и осигуряване на оптималните условия за размножаване и развитие на популациите от бели пясъчни миди. Полезна ли ви беше тази статия? Ще се радваме, ако подкрепите електронното издание Mediapool.bg, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия. Подкрепете ни


Вашата работа е ключова за устойчивото развитие на туризма и

Вашата работа е ключова за устойчивото развитие на туризма и ...

......... за развитието на туризма и по повод 95 години от създаването му. Церемонията се състоя в рамките на традиционните културни празници „Влайкови дни“ в града, които се провеждат за 27-и път и събират много гости и туристи. На срещите и тържеството присъства и кметът на община Пирдоп Ангел Геров.  


Гостите бяха посрещнати в съхранената вековна градина на комплекса с

Гостите бяха посрещнати в съхранената вековна градина на комплекса с ...

......... Румъния, който впечатлен от комплекса, удължи престоя си в дълъг уикенд. От компанията обявиха, че ще продължат да популяризират дестинациите на Българското Черноморие, тяхната история, култура и бит и силно вярват, че туристите ще започнат да почиват в страната ни не само заради евтиния алкохол и нощния живот.    


Два от най-големите британски мобилни оператори няма да предлагат новите

Два от най-големите британски мобилни оператори няма да предлагат новите ...

......... пред АФП говорител на Vodafone. Той уточни, че това е временна мярка, взета заради несигурността около новите модели 5Джи на Huawei. Функциониращата вече мрежа използва и оборудване на Huawei и засега няма решение то да излиза от експлоатация. Представител на ЕЕ обаче призна, че има "неясноти" и по този въпрос.


След 10 години чакане, на 22 май т. г. бе

След 10 години чакане, на 22 май т. г. бе ...

......... м. Очаква се газопроводът да е готов до края на 2020 г. и чрез него България да получава азербайджански природен газ от Трансадриатическия газопровод, както и през терминала на Александруполис за втечнен природен газ от САЩ, Катар, Алжир, Израел, Египет и други. "Поработихме тихичко и ето - старт на строежа"


Официално започна процедурата за избор на стратегически инвеститор за изграждането

Официално започна процедурата за избор на стратегически инвеститор за изграждането ...

......... вземането на решения по определени въпроси от компетентността на общото събрание на акционерите в проектната компания. Предвижда се изграждането на централата да се реализира на пазарен принцип, без сключване на дългосрочни договори за изкупуване на електроенергия от държавата и предоставяне на държавни гаранции", пише в съобщението на Министерството на енергетиката.