На 28.04.2018 г. (събота) от 08:00 до 16:00 часа –

На 28.04.2018 г. (събота) от 08:00 до 16:00 часа – ...

......... „Константин Величков”, надясно по бул. „Александър Стамболийски”, през площад „Възраждане” по маршрута на трамвайна линия № 3, бул. „Христо Ботев”, Централна ж.п. гара София, бул. „Княгиня Мария Луиза” и през транспортен подлез „Надежда” по маршрута си до кв. „Илиянци“ двупосочно. След 16:00 часа движението да се възстанови по постоянния маришрут.  


Все още главният редактор на врачанския вестник „Конкурент“ Георги Александров,

Все още главният редактор на врачанския вестник „Конкурент“ Георги Александров, ...

......... постоянните лъжи на Гошо Синдика, положението става катастрофално. Как пък не се намери един грамотен човек, който да му обърне внимание, че с тези скандални действия води медията към гробището на фалиралите вестници. Едва ли още дълго оределите читатели ще търпят дребничкият комплексар от Ружинци да ги прави на идиоти…


Лято 2018 г. настъпва с пълна сила и в разгара

Лято 2018 г. настъпва с пълна сила и в разгара ...

......... Elza.bg сме се погрижили и за жените с летни предложения за: рокли, туники и много модели бански костюми. И всичко, това на достъпни цени с доказано качество! С времето сме доказали, че пазарувайки от нас ние Ви печелим, като клиенти и за в бъдеще. Вижте всички промоционални продукти на: www.elza.bg


Проблемите на територия "Младост" са проблеми на целия град, но

Проблемите на територия "Младост" са проблеми на целия град, но ...

......... в асоциация. Идеята на асоциацията е нещата да се гледат по-глобално и на база закони и наредби да се стремим към изчистване и оправяне на системата".Има ли други компании, членове на асоциацията, които са ощетени от действията на община Младост?Повече вижте на Bloomberg TV Bulgaria. По публикацията работи: Екип на Bloomberg


Напрегната геополитическа обстановка несъмнено се отразява на редица суровини. Някои

Напрегната геополитическа обстановка несъмнено се отразява на редица суровини. Някои ...

......... Именно благодарение на тези ресурси те успяха да упражнят дъмпинг върху пазара на нефт. С колко ще поскъпне барел петрол от сорта Brent? Според икономисти, през лятото може да очакваме един барел да се търгува срещу 80 USD, а до края на годината цената може да скочи до 90 USD.


През тази година

През тази година "Нестле България" планира инвестиции за 4.6 млн. ...

......... декември 2017- януари 2018, според които "Нестле България" е лидер при целия пазар на кафе с 40.6% дял в стойност, макар че компанията не предлага продукти в сегментите "кафе на зърна" и "мляно кафе". Дружеството е с най-голям пазарен дял и при кафето на капсули, кулинарните продукти и зърнените закуски.Цената на петрола от сорт

Цената на петрола от сорт "Брент" (Brent) с доставка през ...

......... от ноември 2016г., но тогава пазарът бе буквално удавен в суровина, запасите се увеличаваха, а цените едва се покачиха.Последвалите действия на ОПЕК не са приложими сега. Ако прекали с изтеглянето на количества от пазара през 2018-2019г., петролната група ще създаде условия за следващ цикъл на понижаване на цените през 2021г.


Американските потребители може би ще усетят пряко последиците от търговския

Американските потребители може би ще усетят пряко последиците от търговския ...

......... за да бъде наказан Китай за злоупотребата с американски технологии и за да се върнат работни места и производства обратно в САЩ. Проучвания за митата върху стоманата, въведени от администрацията на Буш през 2002 година, обаче показват, че закритите заради тях работни места са повече от създадените.   По БТА


сн: Архив/БГНЕС Частните пенсионни фондове, за които наскоро се разбра,

сн: Архив/БГНЕС Частните пенсионни фондове, за които наскоро се разбра, ...

......... от такси и удръжки от гражданите възлизат на 155 млн. лв. Хората, които са преместили партидите си през 2017 г., са 196 900 души, което е 4-5% от осигурените в универсални и професионални фондове. Общият размер на прехвърлените средства през годината от един в друг фонд е 510 млн. лв.


сн: Архив Държавен фонд

сн: Архив Държавен фонд "Земеделие“ е превел 84 471 000 ...

......... с 5%. От Асоциацията на тютюнопроизводителите НАТ-2010 в същото време напомниха на тютюнопроизводителите, че крайният срок за вписването в специализирания регистър за 2018 г. е 30 април (понеделник). 15 юни 2018 г. пък е крайният срок за подаване на декларация за участие в схемата на националната помощ за тази година.


Испанската Banco Santander започна годината със силен старт след 10-процентно

Испанската Banco Santander започна годината със силен старт след 10-процентно ...

......... 320 млн. евро. Американският й бизнес, считан за отдавна е проблемното звено в групата, обаче процъфтява. Печалбите в САЩ нараснаха с 51% до 125 млн. евро, което според компанията се дължи главно на по-високите печалби от финансовите транзакции, по-ниските провизии и контрола върху разходите, които компенсират спада на брутния доход.Всяка пета финансова институция обмисля да започне търговия с криптовалути

Всяка пета финансова институция обмисля да започне търговия с криптовалути ...

......... на криптовалутите тази година обаче насърчиха критиците им да отправят предупреждения, че пазарът е балон и инвеститорите трябва да бъдат предпазливи. Това е първото подобно проучване на Ройтерс и по тази причина не може да се измери как се е променило желанието на инвеститорите за търговия с криптовалути, посочва агенцията.


С близо 50% е нараснало производството на домакински електроуреди от

С близо 50% е нараснало производството на домакински електроуреди от ...

......... ясно, че се променя етикетът, но уредите не стават по-малко ефективни", подчерта Чифличка. Тя обясни, че новото законодателство ще създаде условия за уреди, класифицирани с клас В, С или по-нисък по новата скала A –G да са с по-висока енергийна ефективност от уредите от най-високите класове А+++ по старата скала.


През 2017 г. износът ни за Белгия възлиза на 1

През 2017 г. износът ни за Белгия възлиза на 1 ...

......... създаването на нови е много важен аспект за успешното насърчаване и привличане на инвестиции. „Белгийските фирми в България имат дългосрочни интереси и стратегия за развитие, създават реални работни места, пренасят опит, обучават кадрите си, разширяват инвестициите и производството си и са пример за устойчиво развитие и социална ангажираност“, завърши той.


Архитектурната гилдия у нас се подмладява и феминизира. Средната възраст

Архитектурната гилдия у нас се подмладява и феминизира. Средната възраст ...

......... светогледа за градоустройството. Други големи организации на архитектурната гилдия у нас са Съюзът на архитектите в България, създаден по времето на социализма, и Камарата на архитектите в България, членуването в която е задължително за упражняване на професията у нас. Двете организации през последните години обаче не развиват активна обществена дейност.


сн: Архив Цените на нивите са се повишили със сто

сн: Архив Цените на нивите са се повишили със сто ...

......... 13 15 15 16 18 20 22 27 Южен централен 13 20 22 24 26 27 26 Наблюдението за цената на земеделската земя и рентата в селското стопанство е проведено сред 2246 земеделски стопанства, специализирани дружества за инвестиции в земеделска земя и агенции за недвижими имоти, съгласно методика на Евростат.Въглищата са базова суровина за цялата енергетика. Ако цената им

Въглищата са базова суровина за цялата енергетика. Ако цената им ...

......... си заплати и всички социални придобивки, възнагражденията са увеличени от началото на тази година, инвестиционната програма на дружеството също се изпълнява. Като илюстрация на това министър Петкова припомни обществената поръчка, която е в ход в момента – по нея предстои да бъдат доставени нови багери на стойност 85 млн. лв.


Родната компания Солитрон (Solytron) бе отличена за най-добър дистрибутор с

Родната компания Солитрон (Solytron) бе отличена за най-добър дистрибутор с ...

......... 27 години и има в портфолиото си над 50 световни марки. През 2017 г. компанията регистрира ръст за шеста поредна година, като за 2017 той бе 8,7%. В резултат на тази експанзия и на професионалнотo покритие на всички канали на дистрибуция, пазарен дял е 30 на сто, посочват от дистрибутора.


За трета поредна година горивата не са стока №1 в

За трета поредна година горивата не са стока №1 в ...

......... и горивата не влияят съществено върху общия обем на износа, тъй като България изнася все повече продукти с по-висока добавена стойност", обобщава Веселин Илиев. Според него няма логично обяснение защо събираемостта на митата изостава драстично от вноса, както и защо събираемостта на ДДС и акцизи изостава от ръста на БВП.


Критикуван заради прекомерно усърдие в някои случаи при премахването на

Критикуван заради прекомерно усърдие в някои случаи при премахването на ...

......... каза Моника Бикърт, вицепрезидент на Фейсбук, отговарящ за продуктовата политика и борбата с тероризма. Фейсбук планира и серия от публични форуми през май и април в различни страни, за да провери какви са резултатите от оповестените правила, каза Мери Де Брий, ръководител на отдела на Фейсбук по политиката на съдържанието.


Национална овцевъдна и козевъдна асоциация /НОКА/ иска промяна на Националния

Национална овцевъдна и козевъдна асоциация /НОКА/ иска промяна на Националния ...

......... да защити млякото и млечните храни от имитиращи продукти. Основната промяна е, че в един и същи обект не може да се произвеждат, разфасоват или преопаковат млечни продукти и имитиращи продукти, които съдържат в състава си мляко.  Срокът за обществено обсъждане на актуалния вариант е до 23 май тази година.


EVN Топлофикация препоръчва на онези свои клиенти в Пловдив, които

EVN Топлофикация препоръчва на онези свои клиенти в Пловдив, които ...

......... имота и цялата сграда. Неговите предимства са безспорни: -ежемесечнo отчитане -без изравнителни сметки и без фактури на база прогнозно потребление -точно и качествено отчитане на реално консумираната топлинна енергия -не се изисква първоначална инвестиция от клиента -намалява се възможността за неправомерно използване на топлинна енергия -отчитане на данните по електронен път -без влизане в имота на клиента


сн: Архив В обща система за ранно предупреждение за прелитащи

сн: Архив В обща система за ранно предупреждение за прелитащи ...

......... предупреждение вече разполага със собствен уеб-сайт (www.kaliakrabirdmonitoring.eu), на който се публикуват седмични и месечни бюлетини и сезонни доклади за дейността ѝ. В тази специално създадена директория може да бъде открита информация за наблюдавани в защитената зона видове птици, техния брой, както и датата и продължителността на всяко спиране на турбините.


През това лято се очаква трафикът на летищата във Варна

През това лято се очаква трафикът на летищата във Варна ...

......... от Русия, Германия, Великобритания и Полша. Като интересът на британските и полските туристи към България все повече расте. "Миналата година най-голям ръст на туристите беше отчетен от Полша със 70% увеличение. Тази година очакваме този ръст да е с 30-40%", отбелязва Адриана Троанска, началник връзки с обществеността на Летище Варна.


6,9% ръст на приходите и 3,3% увеличение на печалбата преди

6,9% ръст на приходите и 3,3% увеличение на печалбата преди ...

......... след като през миналия месец Telenor Group обяви, че се е съгласила да продаде 4-те си оператора в Централна и Източна Европа на чешкия инвестиционен фонд PPF за общо 2,8 млрд. евро. Сделката включва мобилните оператори в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, но транзакцията все още не е приключила.


Почти предрешено изглежда

Почти предрешено изглежда "обновяването" на около половината състав на Комисията ...

......... се похвали още, че в този мандат на КЕВР няма отменен от съда нормативен акт на комисията, "което е признание за дейността на юристите". Кой от двамата претенденти на Патриотите или единият кандидат на "Воля" няма да получи достатъчно гласове в пленарна зала предстои да се види след два дни.


Burgas24.bg.

Burgas24.bg."Първите резултати са обнадеждаващи. Надявам се, че със затоплянето на ...

......... Литва, Латвия, Естония и Холандия", подчерта градоначалникът."Направихме сравнение  със запълняемостта на бургаски хотели в последните 15 дни в сравнение  със същите периоди през  последните две години. Проучихме 2-здездни, 3-звездни, 4-звездни, апарт хотели и апартаменти от приложенията за резервация. Средният процент на запълване на легловата база е 50%", каза още Николов.


Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира международна конференция

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира международна конференция ...

......... в ЕС. Тя ще се проведе и в много важен момент - непосредствено преди Комисията по икономически и парични въпроси към Европейския парламент да излезе с предварително становище по проекта за Регламент, предложен от ЕК, което се очаква да се случи през месец юни 2018 г.По публикацията работи: Василия Пейчева


"Инвестициите в Западните Балкани са инвестиции за България. Създавайки по-голямасвързаност

"Инвестициите в Западните Балкани са инвестиции за България. Създавайки по-голямасвързаност ...

......... в преговорите заприсъединяване. По време на срещата на 17-ти май лидерите на ЕС и на държавите отЗападните Балкани ще имат историческия шанс да бележат началото на нов етап отвзаимоотношенията между ЕС и региона, И това ще бъде благодарение на ангажираността наБългария по темата", коментира българският евродепутат Ева Майдел от ГЕРБ/ЕНП.


През 2017 г. средната цена на един декар земеделска земя

През 2017 г. средната цена на един декар земеделска земя ...

......... цената за един декар наета/арендувана земеделска земя в Североизточния район, където достига 67 лева. Увеличение на цената на рентата спрямо предходната година се наблюдава във всички статистически райони, отчита НСИ.Наблюдението за 2017 г. обхваща 2246 респонденти (земеделски стопанства, специализирани дружества за инвестиции в земеделска земя и агенции за недвижими имоти).


Щом има разминаване в състава на хранителни продукти на пазарите

Щом има разминаване в състава на хранителни продукти на пазарите ...

......... за опасни храни и напитки. "Дори и какаото да е по-малко в шоколада или в детското мляко да е повече растителната мазнина, това не прави продукта вреден за здравето. Т.е. не излиза от установените рамки за това какво може и какво не може да бъде продавано", обясни председателят на КЗП.


Секторът, в който работят 48 000 души у нас и

Секторът, в който работят 48 000 души у нас и ...

......... Към днешна дата у нас има 389 компании, които се занимават с аутсорсинг дейност, като 53% от тях са т.нар. компании „с изнесени услуги”. Останалите 47% предлагат услуги в областта на информационните технологии. Броят на колцентровете е 208. Близо 70% от търсенето на офис площи е именно от тези фирми.


В рамките на 2017 година държавният дълг на нашата страна

В рамките на 2017 година държавният дълг на нашата страна ...

......... млн. лева, (или 0,2% от БВП). В подсектор "Централно управление" постигнатият позитивен баланс за миналата година беше в размер на 727 млн. лева (или 0,7% от БВП), в подсектор "Местно управление" беше реализиран излишък от 256 млн. евро, а в подсектор "Социално осигурителни фондове" – дефицит от 63 млн. лева.


Скоро може да има сделка между Vodafone Group и Liberty

Скоро може да има сделка между Vodafone Group и Liberty ...

......... мобилни комуникации. „Доминирането на телевизионния пазар, съчетано с телекомуникационен доставчик, е нещо, което аз лично не намирам за много подходящо, добави Хьотгес. - От моя гледна точка, не е много вероятно тази сделка да получи одобрение.“ Колао, от своя страна, заяви, че просто иска „честна конкуренция“ на германския телеком пазар.


Много тютюневи компании в момента се опитват да убедят пушачите

Много тютюневи компании в момента се опитват да убедят пушачите ...

......... изделията с нагряване, предвид високата цена на устройството в сравнение с конвенционалните продукти, са по-скоро символ на статус и луксозен продукт. Това позициониране на пазара цели да се избегне това изделията с нагряване да насърчават хората да започнат да пушат. *Очаквайте Част II на статията: "Намаляването на вредата печели поддръжници"


Най-голямата по брой магазини у нас верига супермаркети Billa планира

Най-голямата по брой магазини у нас верига супермаркети Billa планира ...

......... показателни за начина, по който нашата компания се приема от клиентите, както и за доверието, което сме успели да завоюваме през всичките тези години на пазара. Затова не е изненада, че можем да се похвалим с над 1,3 милиона клиентски посещения на седмица", коментира управителят на Billa България Бойко Сачански.


Жителите на пловдивските села Катуница и Ягодово ще затворят с

Жителите на пловдивските села Катуница и Ягодово ще затворят с ...

......... да бъдат засегнати терените на други собственици", увери той. По думите му "Арт Принт" е предложила на стопани да изкупи имотите им, но те искали басноловна цена от 10 евро за квадратен метър. Бизнесменът подчерта, че терените се водят четвърта категория и реалната им стойност е 800-1000 лева на декар.


Един от най-бързо развиващите се сегменти през последните години в

Един от най-бързо развиващите се сегменти през последните години в ...

......... Профилът на заемодателят е служител, който поне от 1 година работи на постоянен трудов договор. Най-често това е мъж на възраст между 30 и 39 години със среден доход от 1028 лв. Той е семеен със средно образование, който е решил да купи стока със средна цена от 864 лв.


Будната гражданска съвест не спи, за разлика на задремалите общинари,

Будната гражданска съвест не спи, за разлика на задремалите общинари, ...

......... я караме с тези кошчета за боклук от времето на зрелия социализъм? Сега са нужни две неща - проста метална конструкция с обръч, в който се слага голям (здрав) найлонов чувал и едно камионче, което да минава да събере боклука в края на всеки почивен ден и после през ден."


сн: Архив Европейският антимонополен регулатор ще разследва дали решението на

сн: Архив Европейският антимонополен регулатор ще разследва дали решението на ...

......... вероятно от друга нискотарифната авиокомпания в лицето на "Уиз Еър" (Wizz Air Holdings). Различни медийни източници сочат като потенциални кандидати за "Алиталия" и компании като "Еър Франс-КМЛ" (Air France-KLM), "Делта ЕърЛайнс" (Delta Air Lines Inc.) и "Серберус Кепитъл Мениджмънт" (Cerberus Capital Management LP), но като част от консорциума на "ИзиДжет".


Българското подразделение на германската компания

Българското подразделение на германската компания "Лидл" въвежда нови по-високи стандарти ...

......... изкуствени консерванти, овкусители, оцветители, без глутен или лактоза. Продуктите под марка Pikok се произвеждат по нова технология, при която изкуствените добавки се заместват с натурални и се използват естествени консерванти. Всичките четири продукта от серията – шпеков салам, луканка, шунка и бекон, се произвеждат от български производители, посочват от компанията.


Един от символите на британската индустрия - Rolls-Royce се готви

Един от символите на британската индустрия - Rolls-Royce се готви ...

......... диалог с министрите, за да гарантира, че в резултат на Brexit няма прекъсване в обслужването на клиентите". Плановете за прехвърляне на одобрение за проектиране на въздухоплавателни машини са "предпазна мярка" и не е взето окончателно решение за такъв ход. Компанията засега "не е предвидила" прехвърлянето на работни места в Европа.


Масови оплаквания от високите сметки за парно в София за

Масови оплаквания от високите сметки за парно в София за ...

......... това цената на парното скочи с 23% през април миналата година и това допълнително помпа разликата между сметките за март 2018 г. и март 2017 г. От там напомниха, че реално потребената от клиентите енергия през отоплителния сезон ще стане ясна след засичането на топломерите и формирането на изравнителните сметки.


Новото дясно обединение

Новото дясно обединение "Демократична България" предлага ограничаване на рекламата на ...

......... се обявяването на лични данни на спечелилите, независимо дали те са съгласни или не. Неотдавна вицепремиерът Валери Симеонов се обяви за ограничаване на рекламата на хазарт, а преди десетина дни добави, че скоро предстои да внесе в парламента промени в два закона – за хазарта и за радиото и телевизията.


Богинта на нощния живот не спира да разгръща своя потенциал

Богинта на нощния живот не спира да разгръща своя потенциал ...

......... които феновете наистина обичат. А винаги актуалната и провокативна Камелия напрви онова, което гостите очакваха - весело и класно парти в петък вечер, което продължи до събота сутринта. Само след няколко часа Megami Club Plovdiv разгърна изцяло новата си Steampunk концепция, с което достави върховно парти удоволствие на своите гости.


сн: Архив Ръст от 0.6 на сто при цигарената контрабанда

сн: Архив Ръст от 0.6 на сто при цигарената контрабанда ...

......... на тютюневи изделия в страна има 18 000 обекта за търговия на дребно, в които са заети 80 000 работещи. В страните, където е забранено излагането на тютюневи изделия на места, на които хората не могат да виждат директно, е довело да затваряне на множество търговски обекти, предупредиха от бранша.


Инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп получи награда в тазгодишното издание

Инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп получи награда в тазгодишното издание ...

......... Югоизточна Европа. Техните постижения се оценяват от независимо международно жури и са на база цялостен принос на пазара, качеството на обслужване на клиентите, иновации, търговски успех и лидерство. Галакси Инвестмънт Груп е и сред компаниите номинирани в категории „Инвеститор на годината“, „Инвеститор - Жилищни проекти“ и „Инвеститор – Офисни проекти“.


През 2017 г. германските инвестициите в България са в размер

През 2017 г. германските инвестициите в България са в размер ...

......... и предизвикателствата пред индустрията с навлизането на цифровата трансформация, т.нар Индустрия 4.0. Министър Караниколов посочи, че усилията на цялото правителството са насочени към намаляване на регулаторните режими за бизнеса, чрез свеждане им до минимално изискуемите от европейското законодателство. От Германо-българската индустриално-търговска камара изтъкнаха, че за първа година в ежегодната анкета, която провеждат за бизнес климата в


Главният прокурор Сотир Цацаров съзря лицемерие зад идеята за пълна

Главният прокурор Сотир Цацаров съзря лицемерие зад идеята за пълна ...

......... вреден и алкохолът“, каза обвинител №1 и призова за повече реализъм, вместо лицемерие. Според него усилията на МВР и прокуратурата трябва да се съсредоточат върху търговията с насипен тютюн. "Това е един изцяло черен пазар, който най-често оперира с доставки от врата до врата и поръчки по интернет", обясни Цацаров. 


"Галакси Инвестмънт Груп" взе голямата награда за "Реновации и експанзия“ в ...

......... цел да отличи най-изявените участници на пазара на недвижими имоти в Югоизточна Европа. Техните постижения се оценяват от независимо международно жури и са на база цялостен принос на пазара, качеството на обслужване на клиентите, иновации, търговски успех и лидерство. "Галакси Инвестмънт Груп" е и сред компаниите, номинирани в категории "Инвеститор на годината“, "Инвеститор - Жилищни проекти“ и "Инвеститор – Офисни проекти“.


На фона на жестоката конкурентна война германските търговци на дребно

На фона на жестоката конкурентна война германските търговци на дребно ...

......... но темповете на растеж са слаби. Потребителите са похарчили с 3% повече за хранителни продукти през 2017 г., отколкото през предходната година, показват данни на Германската търговска асоциация (HDE). Ако се изключи инфлацията при хранителните стоки, остава мижав ръст от 1,1%.Още подобни новини четете в Investor.bgПо публикацията работи: Бойчо Попов


Проверка на идентични продукти, продавани на нашия и западноевропейския пазар,

Проверка на идентични продукти, продавани на нашия и западноевропейския пазар, ...

......... тай-големите търговски вериги, за да обсъдят резултатите от проучването. Той отбеляза, че еврокомисарят по правосъдие Вера Юрова първоначално не е приела проблема като доста сериозен, но вече е променила позицията си. Има предложени промени в три директиви, свързани с потребителите, и от днес започват работните срещи в Брюксел, отчете министърът.


Разчистването на незаконни преместваеми обекти на морски плаж Слънчев бряг-север

Разчистването на незаконни преместваеми обекти на морски плаж Слънчев бряг-север ...

......... които надхвърляха одобрената за разполагането им схема. При инспекция на министъра през февруари тази година беше установено, че вече са съборени над 190 незаконни обекта. Разчистването на някои от обектите се отложи заради започналия активен летен сезон. Проверките за стриктното изпълнение на договорите за наем и концесия на плажовете продължават.


Безработни хора с основно или по-ниска степен на образование ще

Безработни хора с основно или по-ниска степен на образование ще ...

......... случи по време на трудовата борса, организирана от Дирекция "Бюро по труда" в Бургас. Тя ще се проведе на 25 април, сряда, от 10:00 часа в Дома на нефтохимика.Подпомагането на хората с ниска степен на образование да намерят работа е част от проекта "Обучение за възрастни, преминали курсове за ограмотяване".


виж галерията
Разчистването на незаконни преместваеми обекти на морски плаж Слънчев

виж галерията Разчистването на незаконни преместваеми обекти на морски плаж Слънчев ...

......... на министъра през февруари тази година беше установено, че вече са съборени над 190 незаконни преместваеми обекта. Тяхната площ, останала от прекратената концесия, превишаваше одобрената схема. Разчистването на някои от обектите се отложи заради започналия активен летен сезон.Проверките за стриктното изпълнение на договорите за наем и концесия на плажовете продължават.


В разгара на западните санкции срещу Русия „Газпром“ обяви мащабен

В разгара на западните санкции срещу Русия „Газпром“ обяви мащабен ...

......... днес“. Основен ресурс на „Силата на Сибир” са две находища — Чаяндинското със запаси от 1,2 трлн. куб. м. и Ковиктинското — с 1,5 трлн. куб. м. Очаква се от Чаяндинското находище да се добиват годишно по 25 млрд. куб. м. газ и не по-малко от 1,5 млн. т. петрол.


По предварителни данни на Националния статистически институт през 2017 г.

По предварителни данни на Националния статистически институт през 2017 г. ...

......... на ЕС. В изпълнение на Регламент на Съвета № 479/2009 за прилагане на Протокола за процедурата при прекомерен дефицит всяка държава членка предоставя на Евростат (ЕК) предварителни данни за дефицита/излишъка и дълга за отчетната година към 31.03. на следващата година и окончателни данни - към 30.09. на следващата година. /БГНЕСПривличаме повече чужди инвеститори Макар че все още е твърде

Привличаме повече чужди инвеститори Макар че все още е твърде ...

......... настоящата стойност на ползите би била по-малка. Българската държава има аргументи да не бърза с приемането на еврото, но няма основания да отлага реформите, които са необходими, за да се ускори този процес. Голяма част от тях обаче или не са предприети, или резултатите от тях все още се очакват.


Едно от най-големите български управляващи дружества -

Едно от най-големите български управляващи дружества - "Конкорд Асет Мениджмънт" ...

......... управляващото дружество: www.concord-am.bg. Инвеститорите на преобразуващите се договорни фондове могат да получат допълнителна информация в офиса на УД "Конкорд Асет Мениджмънт" АД всеки работен ден между 9:00 и 16:45 ч. на адреса на управление на дружеството в гр. София, бул. "Тодор Александров" № 141, тел. 02/816 43 70, e-mail: [email protected]


От няколко дни соченият за най-богат човек в Северозападна България

От няколко дни соченият за най-богат човек в Северозападна България ...

......... си, като всяка една от тях струва по над 500 бона. Мъжът е дългогодишен земеделски производител и е от крупните собственици на тютюневи плантации. Мнозина го сочат за най-богатия човек в тази част на страната. Нешо Миранов обаче полага всички усилия да не разочарова разказвачите на легенди за своето богатство.


Hoвa лoгиcтичнa бaзa зa нaд 12 милиoнa лeвa плaниpa дa

Hoвa лoгиcтичнa бaзa зa нaд 12 милиoнa лeвa плaниpa дa ...

......... xpaнитeлни пpoдyĸти зa pecтopaнти в цялaтa cтpaнa. Πapтньopитe нa фиpмaтa ca нaд 9000. Ocвeн в Cтapa Зaгopa "Бpaдъpc Koмepc" имaт oщe cĸлaд в Coфия, ĸaĸтo и бaзи в Πлoвдив и Cмoлян. Πpиxoдитe нa ĸoмпaниятa зa минaлaтa гoдинa oтчитaт 30% pъcт, ĸaтo зa 2016 гoдинa тe възлизaт нa 28 милиoнa лeвa.


Веригата „Практикер“ ще открие свой магазин във Враца, научи агенция

Веригата „Практикер“ ще открие свой магазин във Враца, научи агенция ...

......... ще бъде на достъпни цени, като ще се предлага транспорт на закупени стоки, ще бъде открит и онлайн магазин. Клиентите ще имат възможност да направят и покупки на изплащане. Новият магазин ще се намира на бул. „Васил Кънчов“, на изхода на Враца в посока София, до съществуващата сграда на „Технополис“.


Водещата у нас верига супермаркети Lidl откри нов магазин в

Водещата у нас верига супермаркети Lidl откри нов магазин в ...

......... просторна търговска зала, през свежест и бързо обслужване, до най-добро съотношение цена-качество", коментира гладният изпълнителен директор на "Лидл България" Милена Драгийска. С новия обект общо магазините на веригата в страната стават 88, а в София - 22. До края на 2018 година компанията планира да отвори поне още 6 нови.


В еврозоната гледат много позитивно на евентуалното кандидатстване на България

В еврозоната гледат много позитивно на евентуалното кандидатстване на България ...

......... риска пред световната икономика - страх от търговска война, нарастването на публичните дългове и липса на структурни реформи. "Държавните дългове растат с опасна скорост, в момента има огромен дълг в размер на 164 трилиона натрупан дълг, което е два пъти повече от брутния продукт на световната икономика включително", заяви Георгиева.


Статусът на заявлението за издаване на документи от Агенцията по

Статусът на заявлението за издаване на документи от Агенцията по ...

......... на АГКК, а в цялата страна - средно на ден са около 2000 души.   Също за улеснение на гражданите и бизнеса, в столицата, освен в централната сграда на Агенцията, работят още 8 изнесени офиса. Всеки гражданин може да посочи изрично в кой офис би желал да получи издадените документи.


Airbus намери нов начин да удовлетвори пътници, които искат да

Airbus намери нов начин да удовлетвори пътници, които искат да ...

......... за легло, до което ще могат да стигнат чрез стълби. Освен на новите Airbus A330, авиолиниите ще могат да поръчат такива модули и за други модели, които ще бъдат преоборудвани. В момента от модела има около 1 300 самолета, които компаниите ползват - включително Lufthansa, Air China и Etihad Airways.


Международният валутен фонд обяви приемането на нови рамкови регламенти за

Международният валутен фонд обяви приемането на нови рамкови регламенти за ...

......... борбата с корупцията, но може да упражнява известен натиск чрез програмите си за финансова помощ. Фондът например постави като условие за отпускане на допълнителни средства на Украйна не само да се извършат реформи, а и да се постигне реален напредък в борбата в повсеместната корупция в тази страна, отбелязва АФП.


В еврозоната гледат много позитивно на евентуалното кандидатстване на България

В еврозоната гледат много позитивно на евентуалното кандидатстване на България ...

......... богатството е човешкият капитал. В по-бедните страни, той съставлява около 40 на сто от богатството", изтъкна Георгиева. Пролетните срещи на МВФ и Световната банка се закриват днес във Вашингтон. Българската делегация се води от министъра на финансите Владислав Горанов, който представлява и Г20 по силата на българското председателство на ЕС.


На специален брифинг с видеоконферентна връзка от Вашингтон главният изпълнителен

На специален брифинг с видеоконферентна връзка от Вашингтон главният изпълнителен ...

......... богатството е човешкият капитал. В по-бедните страни, той съставлява около 40 на сто от богатството", изтъкна Георгиева. Пролетните срещи на МВФ и Световната банка се закриват днес във Вашингтон. Българската делегация се води от министъра на финансите Владислав Горанов, който представлява и Г20 по силата на българското председателство на ЕС.