Търговище


20 души са били евакуирани заради пожар в жилищен блок

20 души са били евакуирани заради пожар в жилищен блок ...

... са били временно евакуирани. За погасяване на пожара са използвани около 1500 литра вода Голям пожар гори в склад в района на бившия завод "Сила" в Ямбол Голям пожар възникна минути след 12 часа днес в складово помещение в района на бившия завод "Сила" в Ямбол, предаде кореспондентът на Б...


От днес учениците от 5 до 12 клас в най-голямата

От днес учениците от 5 до 12 клас в най-голямата ...

... проблем в комуникацията между отделните структури по отношение ... В същото време директорката на гимназията се оплака, че има цял клас сред 10-тите в гимназията, в който учениците са без обоняние - симптом на коронавируса, но родителите им не ги изследват и децата продължават да се обучават присъствено.    


"В училището учат 1200 ученици. Немалко от тях са със ...

... с изключение на "8г" клас от Първо СУ "Св. Седмочисленици". Мъж на 53 г. от с. Зараево е първият заразен с COVID-19 в област Търговище Днес бе свикано спешно заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса в област Търговище. Повод за срещата бе първият реги... Защо прочетете тук:Учениците от

Учениците от "8 г" клас в Първо средно училище "Св. ...

... до там при възможност. Тогава се появи идеята всички училища в града да преминат на онлайн обучение, но тя така и не беше официализирана. По данни на БНТ в момента заразените с COVID-19 ученици в града са 15, а под карантина са 270. Обучението на учениците в града е присъствено.


Учениците от

Учениците от "8 г" клас в Първо средно училище "Св. ...

... така", каза директорката. Децата обаче признали, че буквално са били един върху друг по време на концертните прояви. Припомняме, че при последния отчет на НОЩ Търговище и Благоевград бяха обявени за областите с най-сериозно разпространение на коронавирус. От щаба дори препоръчаха да не се пътува до там при възможност.  


Служителка на РЗИ Търговище може да влезе в затвора за

Служителка на РЗИ Търговище може да влезе в затвора за ...

... пробация за 22-годишен мъж за неспазване на карантината срещу Covid-19. Решението е окончателно по сил... На 8 октомври свидетели подали сигнал, че заразената с COVID-19 служителката от РЗИ в Търговище е напуснала дома си, като с това е нарушила наложените й карантинни мерки. В момента тече досъдебно производство. Още: ""С различни прояви жителите на община ще отпразнуват 135-ата годишнина

С различни прояви жителите на община ще отпразнуват 135-ата годишнина ...

... ще бъдат отворени изложбените зали на Регионалния исторически музей в Славейковото училище, а от 19 ч. часа Клубът за народни танци ще проведе хоротека пред Драматичния театър. С концерти, викторини и изложби Денят на Съединението ще бъде отбелязан и в селата Съединение, Макариополско, Голямо Соколово, Стража, Дралфа и квартал Бряг.


Пожар обхвана фирма за производство на мебели в Търговище. Огънят

Пожар обхвана фирма за производство на мебели в Търговище. Огънят ...

... в Търговище продължават гасенето. На мястото бе и областният управител на Търговище Митко Стайков. По думите на управителя на фирмата Илко Илиев "пожарът ще остави временно без работа над 300 души". Очаква се да пристигнат специалисти, които да измерят замърсеността на въздуха в района на Промишлената зона и в града.


В Търговище е установено непълнолетно момиче, откраднало шест велосипеда и

В Търговище е установено непълнолетно момиче, откраднало шест велосипеда и ...

... МВР в Търговище. Момичето е откраднало велосипедите от избени помещения на различни жилищни блокове в града, както и една детска тротинетка. След установяването й вещите са върнати на собственици им. По случая се извършва проверка. Резултатите ще бъдат докладвани в Районната прокуратура в Търговище, за вземане на отношение по компетентност.


Пожарникари спасиха младеж, изгубен в труднодостъпен терен край Търговище. В

Пожарникари спасиха младеж, изгубен в труднодостъпен терен край Търговище. В ...

... с горските пожари. Младежът е бил в планинската местност над село Стража, в посока село Овчарово, заедно със свой приятел. Изгубил се и подал сигнал около 20:00 часа в събота. Съобщил, че управляваният от него мотоциклет се е повредил. Младежът е намерен; откаран е в Търговище в добро здравословно състояние.


В най-скоро време ще бъде подписана Декларация за сътрудничество и

В най-скоро време ще бъде подписана Декларация за сътрудничество и ...

... Търговище.Митко Стайков и генералният консул на Турция в Бургас са обсъдили и възможностите за двустранни връзки в сферата на културата и спорта. Двамата са се обединили около мнението, че добрите контакти в междусъседките отношения трябва да продължат да се развиват все така бързо и усърдно, както в последните години.  От частен дом в поповското село Кардам са откраднати 40

От частен дом в поповското село Кардам са откраднати 40 ...

... Домът е собственост на 64-годишна жена от селото. Собственичката е разказала пред разследващите полицаи, че парите са били на едно място, а кражбата е станала, докато тя била на втория етаж на къщата. Членовете на фамилията работят в чужбина, уточниха за БТА от полицията. По случая работят служители на РУ-Попово.


Две момичета от Търговище са избрани за посланици на Международната

Две момичета от Търговище са избрани за посланици на Международната ...

... постижения. Тя работи активно в 21 български града с 250 доброволци и над 750 младежи. Межуднародната награда има три нива - бронз, сребро и злато, в които участниците си поставят стимулиращи лични цели, които с постоянство, насоки и подкрепа от опитни ментори трябва да постигнат за определен период от време.


Млад човек под карантина организира почистване на Омуртаг. Йордан Алексиев

Млад човек под карантина организира почистване на Омуртаг. Йордан Алексиев ...

... се в България за лятото, понеже и лекциите, и работата са ми online", обясни той. Под карантина е в жилището си. "Да, знам, боклуците не са нито мои, нито ваши, но природата е наша!", призовава Йордан Алексиев. Казва, че би приел подкрепата на институции, стига инициативата да не се политизира.


Отлага се 243-ият традиционен пролетен панаир в Търговище. Това съобщи

Отлага се 243-ият традиционен пролетен панаир в Търговище. Това съобщи ...

... че такси от заявилите участие, не са събирани предварително. Не са превеждани средства и към изпълнителите, ангажирани да участват в културната програма. За Деня на Търговище, 14 май, се подготвят онлайн празнични инициативи. Гражданите могат да се запознаят с тях на специално създадената за целта фейсбук страница "Виртуално празнично кафене".


На 1 април /сряда/ от 15 ч. до 16 ч.

На 1 април /сряда/ от 15 ч. до 16 ч. ...

... АМ "Хемус" между Буховци и Белокопитово. Превозните средства ще бъдат пренасочвани по алтернативен маршрут при 228-ми км по пътя Търговище - Разград до кръговото кръстовище при с. Трапище и по пътя Трапище - Лозница - Мировец, до кръстовището с пътя Разград - Шумен в посока пътен възел "Белокопитово" и обратно.Ученици от Търговищв събират средства за Австралия.

Ученици от Търговищв събират средства за Австралия. "Средства за справяне ...

... за дарения са поставени на входа на училището и във фоайето по природни науки на третия етаж. Инициативата е част от Greentivity - мащабен проект, по който работят младшите посланици на ЕП. "Крайната им цел е живот в един по-зелен и по-добър свят", допълва Милева - старши посланик на ЕП.


Недалеч от главния път Варна-София, между Антоново и Омуртаг, се

Недалеч от главния път Варна-София, между Антоново и Омуртаг, се ...

... тогава беше по възможност да се намали източването. Притесненията на ЦРОО са, че ниските нива на водата ще доведат до измиране на живите организми във водоемите. Спадът на водата води до покачване на температурата й. Вследствие на това е започва силен цъфтеж на планктона, при което намалява кислородът във водата.


Хасково. По покана на община Хасково за първи път в

Хасково. По покана на община Хасково за първи път в ...

... е перкусионистът Фабиен Гуйо. Той представя необичайна комбинация от класически и етно перкусии. Варварските цигулки очакват хасковската публика на сцената на театър „Иван Димов“ на 6 декември 2019г. от 19,00 часа. Концертът е част от празничната програма на община Хасково по повод настъпващите Коледни и Новогодишни празници. Входът е свободен!


Един град в България е с постоянен режим на водата

Един град в България е с постоянен режим на водата ...

... той. Проекти за алтернативно водоснабдяване е имало няколко и дори са построени съоръжения, за да се ползва язовир Ястребино. Плановете не се случили и решението на проблема е в застой. Какво се случи с шефа на ВиК-Перник след днешната министерска визита в измъчвания от воден режим град, прочетете в този материал.


Локомотив на товарен влак се е запалил в движение между

Локомотив на товарен влак се е запалил в движение между ...

... РСПБЗН-Попово с един противопожарен автомобил. В резултат на инцидента има нанесени незначителни материали щети по локомотива, като своевременната професионалната намеса на огнеборците не е позволила огънят да обхване целия локомотив. Движението по железопътното трасе в участъка, което е било временно преустановено до ликвидиране на последствията от инцидента, отново е възстановено.Попово. Гласувайте за истинските патриоти! Те са доказали с работата

Попово. Гласувайте за истинските патриоти! Те са доказали с работата ...

... Елена Добрева, Илия Илиев и Георги Гутев. „Днес тук съм истински щастлив, каза Валери Симеонов, защото се срещнах не само със земляци и симпатизанти, но и с много роднини. Както знаете, майка ми е от близкото до Попово село Зараево и затова винаги се радвам да съм сред хората тук“.


Нов случай на африканска чума при диво прасе е регистриран

Нов случай на африканска чума при диво прасе е регистриран ...

... определената инфектирана зона могат да се извършват горскостопански и селскостопански дейности, събиране на гъби, билки, трюфели, туризъм и други дейности само след осигуряване и прилагане на съответните минимални мерки за биосигурност. Ловът в подзони „Б” и „В” се осъществява при стриктно спазване на правилата при лов в инфектирани зони.  


Търговище. В Търговище ще се проведе програма за честването на

Търговище. В Търговище ще се проведе програма за честването на ...

... за времето на преминаване на шествието, предвождано от курсанти от и Духовия оркестър. От 19.30 до 21.00 часа затворено за движение ще бъде платното от страната на Войнишкия паметник на бул. „Цар Освободител“. Затворен ще е участъкът от кръстовището на булеварда с ул. „Трети март“, до кръстовището с ул. „Пирин“.


Търговище. Културно-историческото наследство, крепостта Мисионис и богатите винени традиции в

Търговище. Културно-историческото наследство, крепостта Мисионис и богатите винени традиции в ...

... но и на гостите от чужбина, каза министър Ангелкова, отбелязвайки, че Бойко Борисов е премиерът, който най-много се грижи за археологията и културно-историческото наследство . Крепостта Мисионис датира от периода на ранновизантийската и средновековната българска история, а местно предание я свързва с победата на хан Крум над византийския император Никифор.


Попово. Над 300 монети са открити от началото на археологическото

Попово. Над 300 монети са открити от началото на археологическото ...

... на тази седмица приключва първият етап от разкопките, осъществени чрез договор между Община Попово и Великотърновския университет. „След спечелен проект на Историческия музей в Попово, Министерството на културата ще финансира още един месец арехеологическа теренна работа и полева текуща консервация, така че работим и през септември“, допълни археологът. Ивелина ИВАНОВАТърговище. Двама души са задържани в РУ - Попово за

Търговище. Двама души са задържани в РУ - Попово за ...

... досъдебни производства за установени 4 престъпления. Работата продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура - Попово. По време на специализираната операция, в която са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД МВР - Търговище и на РУ - Попово, са проверени 18 МПС и 29 лица.


Търговище. След подаден сигнал в шуменската екоинспекция от жители на

Търговище. След подаден сигнал в шуменската екоинспекция от жители на ...

... отпадъци обаче са потенциална опасност за намаляване на проводимостта и бъдещо замърсяване на дерето, което е приток на р. Сеячка, приток на яз. "Каваците", установи още проверката. На Община Попово са издадени предписания за своевременно почистване на замърсения участък и уведомяване в срок на РИОСВ – Шумен за изпълнението им.


Няма опасност за село Тутраканци. В 9:30 часа събираме кризисния

Няма опасност за село Тутраканци. В 9:30 часа събираме кризисния ...

... било взето решение от Общинския съвет на Провадия язовирът да бъде прехвърлен за надзор от държавата, но засега няма яснота дали това ще се случи. Припомняме, че през миналата година беше решено чрез промяна на Закона за водите да бъде създадено специализирано държавно предприятие, което да стопанисва язовирите в България.


Търговище. Денят на Ботев и на загиналите за свободата и

Търговище. Денят на Ботев и на загиналите за свободата и ...

... Търговище. Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, къща – музей Никола Симов Куруто ще бъде отворена за посещение от 9.30 – до 13.00 ч. Това съобщиха от Регионален исторически музей. Входът ще бъде свободен.


Търговище. В града ще се състои общоградско поклонение по повод

Търговище. В града ще се състои общоградско поклонение по повод ...

... пред монумента, където ученици от I ОУ „Христо Ботев“ ще изнесат поетичната композиция „Следовници на подвига“. В програмата ще вземе участие и Духовият оркестър към Община Търговище. Във връзка с отбелязването на 2 юни къщата музей „Никола Симов – Куруто“ ще бъде с вход свободен от 9.30 до 13.00 часа.


Търговище. Традиционното празнично шествие на образователни и културни институции постави

Търговище. Традиционното празнично шествие на образователни и културни институции постави ...

... След тях преминаха и самодейци от 15 читалища и представители на любителски танцови и музикални школи в общината. Празничната програма продължава в 18.30 часа с дефилето на зрелостниците от випуск 2019 г. на площад „Свобода“. 451 абитуриенти от 8 училища в Търговище ще преминат по червената пътека на централния площад.


Tъpгoвищe. Ние от „Коалиция за България“ искаме да пpoмeним Eвpoпeйcĸия

Tъpгoвищe. Ние от „Коалиция за България“ искаме да пpoмeним Eвpoпeйcĸия ...

... зa Бългapия“ c нoмep 10 в бюлeтинaтa. Cъc зaдoвoлcтвo oтбeлязa, чe ceдeм oт ĸaндидaтитe в лиcтaтa нa „Koaлиция зa Бългapия” ca xaбилитиpaни лицa, a дeвeтимa ca нa възpacт дo 35 гoдини - "дocтoйни, дoĸaзaли ce xopa". Toвa e пoчтeният избop – гapaнция зa зaщитa нa нaциoнaлнитe интepecи, зaĸлючи Румен Петков.


Търговище. Във връзка с празника Гергьовден и почивните дни преди

Търговище. Във връзка с празника Гергьовден и почивните дни преди ...

... от Регионален исторически музей - Търговище. На 6 май от 09.30 до 13.00 ч. входът ще бъде свободен. Ще бъде отворено за посещения Славейковото училище. На 6 май (ако не вали дъжд), всеки, който посети музея, ще може да се полюлее и на гергьовденска люлка в двора на Славейковото училище.


Търговище. Ателие „Магията на рисуваните великденски яйца“ организира музеят в

Търговище. Ателие „Магията на рисуваните великденски яйца“ организира музеят в ...

... peгиoн. Oт няĸoлĸo гoдини нacaм, в Peгиoнaлeн иcтopичecĸи мyзeй – Tъpгoвищe ce opгaнизиpa aтeлиe „Maгиятa нa pиcyвaнитe вeлиĸдeнcĸи яйцa”, ĸъдeтo cпeциaлиcти oт мyзeя paзяcнявaт, пoĸaзвaт и възpaждaт вocъчнaтa тexниĸa, пред организирани групи от ученици. Taзи гoдинa oбpaзoвaтeлнaтa инициaтивa щe ce пpoвeдe от 22 до 25 aпpил. Необходимо е предварително записване.


Търговище. Открита бе изложба „140 години от Учредителното събрание и

Търговище. Открита бе изложба „140 години от Учредителното събрание и ...

... Стъпов“. Там са изложени портрети и данни за дейността на народните представители от състава на Учредителното събрание, приело Търновската конституция. Сред присъстващите на събитието бяха народният представител д-р Венка Стоянова, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, заместник областният управител Панайот Димитров, общински съветници, представители на държавни институции, ученици и граждани.


Попово. Обновяването на първия етаж на Исторически музей - Попово

Попово. Обновяването на първия етаж на Исторически музей - Попово ...

... от летописа на Попово, като всичко ще бъде илюстрирано и със снимки“, каза Диана Събева. Тя посочи, че от музея ще продължат да работят и за обновяването на втория етаж на сградата. Там ще бъде представена историята на града от създаването му до 50-те години на 20 век. Ивелина ИВАНОВА


Търговище. Общоградско поклонение и ритуал за поднасяне на венци и

Търговище. Общоградско поклонение и ритуал за поднасяне на венци и ...

... и Духовият оркестър към Община Търговище. Почит пред паметта на Апостола отдадоха кметът д-р Дарин Димитров, народният представител д-р Венка Стоянова, областният управител Митко Стайков, председателят на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева, ръководният екип на Община Търговище, представители на културни институции, обществени организации, възпитаници на учебни и детски заведения, граждани.


Всеки месец Министерството на образованието и науката (МОН) дава пари

Всеки месец Министерството на образованието и науката (МОН) дава пари ...

... би могъл да злоупотреби с наличните лични данни на бивши ученици, след като достъпът явно не е особено затруднен. Проверка на държавата показва, че няма документи за извършените ремонти. "Икономическа полиция" също проверила ръководството на училището и то скоро, но не открила доказателства за нередности в работата. Заглавна снимка: Архив


Община Търговище обяви процедура за въвеждане на система за електронно

Община Търговище обяви процедура за въвеждане на система за електронно ...

... сценарии; мониторинг на зарядни станции за електромобили с информация за наличност и заетост и оперативен изглед на зарядното устройството; модул за видеонаблюдение; модул за разчитане и записване регистрационни номера на МПС с анализ и създаване на списъци; модул за споделяне на велосипеди чрез проследяването им и отчитане на свободни велосипеди.


Търговище. 56 допълнителни легла са разкрити в трите болници в

Търговище. 56 допълнителни легла са разкрити в трите болници в ...

... и случаи на отити и синуити. „При над 50 случая на усложнения през миналата седмица, повече от 40 са именно пневмонии и бронхиолити“, каза д-р Йовов. Той посочи, че от изпратени 10 проби за лабораторно изследване по време на предепидемичния период, има две положителни на грипен щам „Сингапур“. Ивелина ИВАНОВА


Търговище. С ритуал за издигане на знамената на площад „Свобода“

Търговище. С ритуал за издигане на знамената на площад „Свобода“ ...

... Громов. Честванията продължават в 17.30 часа с факелно шествие, което ще тръгне от централния площад и ще премине по ул. „Васил Левски“ и ул. „Шипка“ до Морената. То ще бъде предвождано от ученици от Първо ОУ „Христо Ботев“. В 18.30 часа небето над града ще бъде озарено от празнична заря.


В Търговище може да се возиш срещу 30 стотинки –

В Търговище може да се возиш срещу 30 стотинки – ...

... след като би трябвало те да не се виждат официално от конкурентите. За някои линии обаче имало по 7-8 желаещи да вземат стопанисването. Повечето договори са за срок от 5 години, но за определени линии има подадени жалби, което засега оставя с договори за 1 година превозвачите, които ги стопанисват.


Търговище. От 17.00 часа на 5 декември в Славейковото училище

Търговище. От 17.00 часа на 5 декември в Славейковото училище ...

... исторически музей - Търговище. Изложбата представя ценни дарения и постъпления свързани с бита на българина. За едногодишния период от декември 2017 – до декември 2018 г. в музея са постъпили над 100 дарения. Заради тяхната културно – историческа стойност Регионален исторически музей – Търговище удостоява с грамоти над 50 дарителя.


Търговище. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов откри

Търговище. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов откри ...

... тавана на плащанията в ОСП. Новият офис на Областната дирекция “Земеделие” в Търговище е с площ от 340 кв. м и се намира на ул. “Христо Ботев”, 3. В откриването му участваха и областният управител Митко Стайков и директорът на главна дирекция “Земеделие и регионална политика” в министерството Николай Маринов.


Търговище. Община Търговище реализира дейности по възстановяване на три военни

Търговище. Община Търговище реализира дейности по възстановяване на три военни ...

... трите паметника са освежени. Средствата за ремонти са отпуснати по линия на Националния план за отбелязване на 100 години от края на Първата световна война. В тази връзка Общините трябваше да кандидатстват пред областните комисии „Военни паметници“ с изготвени количествено-стойностни сметки за ремонти, които да се реализират в кратък срок.


Търговище. Тържествено честване по случай 22 септември и отбелязването на

Търговище. Тържествено честване по случай 22 септември и отбелязването на ...

... празника ще бъдат определени и победителите от кулинарния конкурс за сладкиш и напитка с круша „Майсторлък с круши“. Карвинг майсторът Божидар Димитров пък ще демонстрира декорация и оформяне на различни видове плодове чрез изрязване. Община Търговище традиционно осигурява безплатен транспорт за всички желаещи да се включат в празника край Осен.


Стара Загора. В изцяло обновена сграда ще посрещнат новата учебна

Стара Загора. В изцяло обновена сграда ще посрещнат новата учебна ...

... билата, нови челни дъски и водосточни тръби. Всички стаи са шпакловани и боядисани, подменени са подовите настилки и всички врати. Осигурена е достъпна среда за лица в неравностойно положение. Изцяло са обновени електро и ВиК инсталациите. Общата стойност на инвестицията в учебното заведение е 1 293 742.92 лева без ДДС.


Търговище. Нова мобилна изложба на Регионален исторически музей – Търговище

Търговище. Нова мобилна изложба на Регионален исторически музей – Търговище ...

... дни, да се научат интересни подробности за лозарството и гроздето. Посетителите могат да се снимат под лозницата за спомен, като се опитат да отгатнат от кой сорт е гроздето под нея. За подрастващите, а и за всички любознателни посетители ще има забавни познавателни игри, свързани с гроздето, лозето и лозарството.


В ход е опресняването на маркировката на пешеходните пътеки на

В ход е опресняването на маркировката на пешеходните пътеки на ...

... Караджа“ и „Хан Кубрат“. През тази седмица работата приоритетно ще продължи в участъците до детските градини и училищата. Общинското предприятие призовава всички пешеходци и шофьори да спазват указанията за заобикаляне на прясно възстановените участъци, за да не бъдат повредени и да се осигури безопасност на движението по време на работата.


1025 ореха на територията на община Търговище се отдават под

1025 ореха на територията на община Търговище се отдават под ...

... и селата Бистра, Васил Левски, Горна Кабда, Голямо Соколово, Давидово, Кръшно, Ловец, Лиляк, Маково, Острец, Овчарово и Съединение. Повечето са край местни пътища. Търгът ще се поведе на 30 август и ще спечели този, който даде най-висока цена. При предложена еднаква цена, търгът ще продължи между кандидатите с явно наддаване.


Сигнал за нарушения срещу директора на службата за социално подпомагане

Сигнал за нарушения срещу директора на службата за социално подпомагане ...

... от областен председател на политическа партия АБВ Йорданка Георгиева. Образувана е преписка, която ми е разпределена за наблюдение и работа. Ще се запозная със сигнала и ще взема писмено отношение по него, за което подалият сигнала ще бъде уведомен". Стоянова допълни, че проверката на изнесените факти ще продължи един месец.


Търговище. Една от новите находки на обекта през този сезон

Търговище. Една от новите находки на обекта през този сезон ...

... е държавна частна собственост. Това възпрепятства възможностите за кандидатстване по европейски програми и проекти за развитие потенциала на крепостта и инфраструктурата около нея. Прехвърлянето на собствеността на Община Търговище ще позволи създаването на план за развитието и популяризирането на Мисионис. Въпреки ограниченията, археологическата дейност не е прекъсвана от 2003 г.


Започна спешна проверка на състоянието на язовирите в област Търговище.

Започна спешна проверка на състоянието на язовирите в област Търговище. ...

... се контролира ежедневно. Нивата на язовирите се поддържат на 50 процента, за да могат дори и при един обилен дъжд, да могат да поемат необходимото количество вода и да няма проблеми за населението". Проверяващите са препоръчали на общинските ръководства да осигурят постоянно наблюдение на три от проверените язовири. Проверките продължават.


С решение на местния парламент от последното му заседание община

С решение на местния парламент от последното му заседание община ...

... площта ще се обособят максимален брой паркоместа, не по-малко от 39, като две от тях две места за хора с увреждания. Предвидено е изграждането на тротоари по цялата площ около паркинга. Финансирането е изцяло от инвестиционна програма на Община Попово за 2018 година, става ясно от техническата документация на обекта.


Търговище. Четирима са задържани за наркотици, образувани са общо 7

Търговище. Четирима са задържани за наркотици, образувани са общо 7 ...

... Русе на адрес на един от задържаните, са установени голям брой облекла от различни запазени търговски марки, като по конкретния случай е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР-Русе. С постановление на прокурор на двама от задържаните са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.


Търговище. Изложба, посветена на стари търговски фамилии, представя Регионален исторически

Търговище. Изложба, посветена на стари търговски фамилии, представя Регионален исторически ...

... XX век”- второ допълнено и основно преработено издание от доц.д-р Хрито Харитонов, директор на Исторически музей – Полски Тръмбеш. Книгата ще бъде представена от професор д-р на историческите науки Иван Йорданов, доктор хонорис кауза на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски” и доц.д-р Женя Жекова от Регионален исторически музей – Шумен.


Над 20 млн. лв. с ДДС се инвестират в рехабилитацията

Над 20 млн. лв. с ДДС се инвестират в рехабилитацията ...

... км пътища се нуждаят от основен ремонт. Очаква се с въвеждането на тол системата да се увеличат трикратно постъпленията от пътни такси, които в момента са над 350 млн. лв. Тези средства ще бъдат инвестирани в рехабилитацията на пътища, което ще доведе до подобряване на пътната инфраструктура“, сочат от АПИ.


Търговище. Три момичета от Търговище намериха изгубен портфейл с пари

Търговище. Три момичета от Търговище намериха изгубен портфейл с пари ...

... поколебали да предадат парите в полицията, защото такъв е примерът от родителите им. Благодарствени адреси от името на ръководството на ОД МВР-Търговище са изпратени до директорите на училищата, чиито възпитаници са трите момичета – I СУ “Св. Седмочисленици“, II СУ „Проф. Никола Маринов“ и I ОУ „Хр. Ботев“ в Търговище.


Дело за дискриминация заради необосновано и самоволно спиране на уличното

Дело за дискриминация заради необосновано и самоволно спиране на уличното ...

... от работа и не се интересува от проблемите им. Според областния управител необоснованото и самоволно спиране на уличното осветление е нарушение на чл. 4 от Закона за защита от дискриминация. Още тогава Стайков изпратил сигнал до представителя на КЗД в Търговище, доомбудсманаи кмета на община Омуртаг и до Районната прокуратура.


Търговище. Регионален исторически музей-Търговище ще бъде отворен за посещения на

Търговище. Регионален исторически музей-Търговище ще бъде отворен за посещения на ...

... зарево от пожари”, посветен на 140 години от Освобождението на град Търговище, издание на Регионален исторически музей – Търговище. Автори- съставители са Магдалена Жечева и Николай Ставрев. На 4 и 5 март от 09.30 до 13.00 ч. ще бъде отворено за посещение Славейковото училище, като входът ще е с билети.


50-годишна жена от град Антоново (Търговищка област), блокира четири поръчки

50-годишна жена от град Антоново (Търговищка област), блокира четири поръчки ...

... Янков е последният ни шанс за медал в Пьонгчанг ... 13 0 Таяни вярва, че до лятото ще е ясно законодателно как ще се финансират ... 39 0 Меркел и Макрон призоваха Путин за примирие в Сирия ... 63 1 Почина директорът на летище "Пловдив" ... 85 0

Търговище. В навечерието на Тодоровден, на 23 февруари, Регионален исторически

Търговище. В навечерието на Тодоровден, на 23 февруари, Регионален исторически ...

... снимки. Изложбата включва и детски модул, представящ: игри, гатанки и любопитни факти свързани с тематиката на изложбата. Изложбата е придружена от два филма, представящи изработване на подкова и подковаване на кон – демонстрация, извършена в работилница на ЕМО „Етър” на Тодоровден 2012 година и празници и обичаи свързани с Тодоровден.


Търговище. В навечерието на Трифон Зарезан – Ден на археолога

Търговище. В навечерието на Трифон Зарезан – Ден на археолога ...

... 17:00 часа в Археологическата експозиция на музея. Изложбата показва новооткритите през 2017 г. материали на обект „Мисионис”, както и по-интересни предмети от разкопки през предходните години. Представени са изделия от керамика, стъкло, благородни метали и желязо, изработени и служили на жителите на града за времето от 5 до 14 в.


Търговище. Търговище ще чества 140 години от Освобождението на града.

Търговище. Търговище ще чества 140 години от Освобождението на града. ...

... часа ще бъде отслужена панихида в храм „Св. Успение на Пресвета Богородица“. Очаква се официални гости да бъдат вицеконсулът на Руската федерация в град Русе Алим Жаманов и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Честванията ще приключат в 20.00 часа, когато небето над Търговище ще бъде осветено от празнична заря.


Търговище. Екоинспектори са спасили ранена птица от вида Горска ушата

Търговище. Екоинспектори са спасили ранена птица от вида Горска ушата ...

... птица от вида Горска ушата сова. При огледа е установено, че е със счупено ляво крило. По-късно птицата е транспортирана за лечение и последващи грижи в Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани” в Стара Загора. Горската ушата сова е защитена от Закона за биологичното разнообразие, включена в Приложение III.


Търговище. В търговищкото село Алваново ще пресъздадат обичая „Къпане на

Търговище. В търговищкото село Алваново ще пресъздадат обичая „Къпане на ...

... на зетьове”. Нашето желание е да запазим и предадем тази традиция, стараем се да сме максимално близо до автентичния обичай, да има музикален съпровод на гайда, участниците да са облечени в народни носии, за което ни помагат и от съседните села Буховци и Пробуда”, каза още Добрин Добрев. Ивелина ИВАНОВА


Търговище. Историческият музей в Попово организира дарителска кампания за вещи,

Търговище. Историческият музей в Попово организира дарителска кампания за вещи, ...

... в изложбата да включим шевни машини и всякакви пособия, свързани с шивачеството, реклами, списания, кройки и т.н., които музеят съхранява и това, което тепърва ще съберем с помощта на хората“, каза Събев. Изложба „От губерката на дядо до Сингера на мама“ е планирана за есента на 2018 година. Ивелина ИВАНОВА


Д-р Дарин Димитров е кмет на община Търговище от 2015

Д-р Дарин Димитров е кмет на община Търговище от 2015 ...

... и граждански жалби срещу частния сектор ... 10 0 Ангелкова: От октомври "София тур и Холидей" е прехвърлена на неоткрив ... 49 0 Прецизира се редът за определяне на цените на реимбурсираните лекарств ... 44 0 Разширява се кръгът от ученици с право да получават стипендии ... 47

Търговище. Мобилни телефони на стойност около 15 000 лв. са

Търговище. Мобилни телефони на стойност около 15 000 лв. са ...

... врата посредством използване на твърд предмет е проникнал в магазин от търговска верига и е извършил кражба на 15 мобилни телефона от различни марки на обща стойност около 15 000 лв. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ -Търговище. Случаят е докладван в Районна прокуратура - Търговище.