Топ Новини


Предният колесник на самолет на British Airways се е счупило

Предният колесник на самолет на British Airways се е счупило ...

... за превоз на товари вместо пътници, заради ограничителните правила за международни пътувания по време на пандемията.BA 787-8 G-ZBJB nose wheel collapsed on stand at Heathrow this morning. Was getting ready to operate a cargo flight to Frankfurt. No injuries, only to the plane. 👀 — Train&PlaneHub (@Train_PlaneHub) По публикацията работи:


Агенцията по трансплантации е проверила чуждите граждани, донори и трансплантирани

Агенцията по трансплантации е проверила чуждите граждани, донори и трансплантирани ...

... потулят нещата. Ако той се надява на това, няма да се случи. Надеждите му са напразни“, подчерта заместник-министърът на здравеопазването. Д-р Петров също така заяви, че Агенция "Медицински надзор" е сезирала ДАНС и предишния здравен министър за случаите на незаконни трансплантации. ДАНС е препратила информацията и до ГДБОП.По публикацията работи:


Няма нищо изключително, извънредно или героично в това един служител

Няма нищо изключително, извънредно или героично в това един служител ...

... цялата истина за това управление и за причините, довели до тази изключително висока смъртност, непозната в нашата страна от времето на Първата световна война.Нямам абсолютно никакви съмнения в правилността на моите действия и никакви колебания да продължа по пътя, по който съм започнал", категоричен е здравният министър.  По публикацията работи:Според Държавна комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) цената

Според Държавна комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) цената ...

... пък ще бъде по-скъпо заради лошата реколта през 2020 г.“, обясни Иванов. Според данните цените на агнешкото месо в големите вериги са по-ниски в сравнение с цените в по-малките търговски обекти. Това е абсолютно логично, защото големите търговски обекти имат доста по-добра логистика и пласменти тактики“, добави експертът.По публикацията работи:


Лични данни на над 533 милиона потребители на социалната мрежа

Лични данни на над 533 милиона потребители на социалната мрежа ...

... номера и в някои случи адресите на електронната поща. Експерти предупреждават, че такъв масив от данни може да бъде ценна информация за киберпрестъпници, за да я използват те за мошеннически схеми и извършване на хакерски атаки. Facebook засега не е отговорил неколкократните молби за коментар на информацията.  По публикацията работи:


Ново проучване, направено сред няколко милиона души, показва, че трите

Ново проучване, направено сред няколко милиона души, показва, че трите ...

... рамките на 14 дни след получаване на втората доза.  Броят на новозаразените обаче е много по-висок при лицата, получили и двете дози с интервали от 4 до 12 седмици - 36% от тях са имали по-леки симптоми на коронавирус в рамките на 14 дни след получаване на втората доза.  По публикацията работи:Приемам всяка критика и предложение, но няма да приема оплюването

Приемам всяка критика и предложение, но няма да приема оплюването ...

... другия полюс е Търговище с 41 хил. болни, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.По думите му в момента има старчески дом с епидемичен взрив и настанените са отказали имунизация преди месец. Те са в контакт със стотина други имунизирани, сред които няма болни, каза Кунчев като пример. По публикацията работи:


Нигерийският вариант на коронавируса е силно заразен, като приблизително три

Нигерийският вариант на коронавируса е силно заразен, като приблизително три ...

... се изследва. Два отделни екипа от изследователи пък твърдят, че са открили тревожен нов вариант на коронавируса в Ню Йорк и в североизточната част на Америка. Смята се, че той носи мутации, които му помагат да избегне естествения имунен отговор на организма. Изследователите са нарекли варианта B.1.526.  По публикацията работи:


COVID-19 може и да има, но населението на Занзибар е

COVID-19 може и да има, но населението на Занзибар е ...

... нивото на медицината не е толкова добро, но болниците изглеждали чисти, а кардиологичният кабинет, в който тя е била, е бил със съвременна апаратура. "Просто президентът се грижи за населението си. Той каза: Аз и народът ми няма да участваме в тази политическа и икономическа война", изтъкна екскурзоводът.По публикацията работи:


След десетгодишно отсъствие България отново се класира за европейското първенство

След десетгодишно отсъствие България отново се класира за европейското първенство ...

... наказателни и направи резултата 65:63. Дой Бост вкара три точки за 65:66 при оставащи 1:26 на таблото. Александър Янев бе фаулиран, но той пропусна и двата си наказателни удара. В последната си атака латвийците пропуснаха чрез Шкеле, което изпрати България на Европейското първенство по баскетбол през 2022 г.По публикацията работи:


Колкото може по-дълго да се провежда присъствено обучение в образователната

Колкото може по-дълго да се провежда присъствено обучение в образователната ...

... че приоритет са българските граждани и след това останалите.Около 360 хил. дози от трите ваксини, одобрени до момента, очакваме до края на месеца. В началото на март се очаква да завърши трета фаза на ваксиниране и да започне четвърта, която е за ваксиниране на хората на 65 години.По публикацията работи:Китайският милиардер Джак Ма, който не се бе появявал в

Китайският милиардер Джак Ма, който не се бе появявал в ...

... дойде само няколко седмици преди планираното първоначално публично предлагане (IPO) на Ant Group, зад което стоеше Джак Ма. Но само няколко дни преди това да се случи регулаторните органи на Китай го спряха. Впоследствие бяха предприети редица действия срещу компаниите на Ма, включително антитръстово разследване на Alibaba. По публикацията работи:


Някои области приключиха с първа фаза, готови са да започнат

Някои области приключиха с първа фаза, готови са да започнат ...

... всички желаещи. „За момента личните лекари имат данни за хората, които активно са поискали имунизация. Ние установихме, че ако днес се правят списъците, след 2 месеца няма да е актуален, трябва да се прави 2 седмици преди ваксинацията, но всеки който поиска ще бъде имунизиран“, увери доц. Кунчев.По публикацията работи:


От утре се променят част от противоепидемичните мерки на територията

От утре се променят част от противоепидемичните мерки на територията ...

... среда; - държавни изпити и защити на дипломни работи.В случаите, в които тези дейности се провеждат на територията на висшето училище, ректорът създава организация за стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки.Разрешено е и провеждането на курсовете по оказване на първа долекарска помощ, съгласно изискванията на Наредба №24.  По публикацията работи:


Обществото не е дисциплинирано и това не позволява сериозно отхлабване

Обществото не е дисциплинирано и това не позволява сериозно отхлабване ...

... който се преподава и който отказва деца от учене и това не може да се промени с факта, че са отдалечени". Според Томов периодът на затваряне е могъл да се използва за преосмисляне на цялостната концепция на преподаване, включително формалното оценяване според грешките и наизустяването на учебен материал.По публикацията работи:


Много разрушени сгради има в хърватския град Петриня след силното

Много разрушени сгради има в хърватския град Петриня след силното ...

... километра югоизточно от Загреб и 14 километра западно от град Сисак. Земетресението е било усетено в цяла Хърватия. Жители на Белград и Сараево също съобщават, че сградите там са се разлюлели. Полицията призова гражданите да излязат на открито и да стоят далеч от сгради, които може да рухнат.  По публикацията работи:Европейският съюз и Великобритания постигнаха споразумение за търговските си отношения

Европейският съюз и Великобритания постигнаха споразумение за търговските си отношения ...

... съюз и Великобритания постигнаха споразумение за търговските си отношения в последния момент. Седмица преди Обединеното кралство да напусне единния пазар сделката е факт, съобщава "Ройтерс". Агенцията се позовава на източник от "Даунинг Стрийт", според когото вече има яснота по отношение на паричните транзакации, границите, търговията и риболова.Очаквайте подробности!По публикацията работи:


Нов щам на коронавируса уплаши Великобритания, която наложи по-стриктни мерки

Нов щам на коронавируса уплаши Великобритания, която наложи по-стриктни мерки ...

... от нас. Презентация на проф. Дейвид Робъртсън от Университета в Глазгоу в петък заключи: "Вирусът вероятно ще може да генерира ваксинални мутанти." Това би ни поставило в положение, подобно на грипа, където ваксините трябва редовно да се актуализират. За щастие ваксините, които имаме, са много лесни за промяна. По публикацията работи:


Близо 6000 по-малко са кражбите у нас от началото на

Близо 6000 по-малко са кражбите у нас от началото на ...

... си на места, където има голямо струпване на хора и няма да бъдат забелязани. До този момент моловете бяха едни от любимите им места, особено по празниците, когато хората купуваха подаръци за своите близки. Затворените големи търговски обекти наложи концентрацията на дребните крадци предимно в градския транспорт.  По публикацията работи:


Наближава 21 декември, дата на която заведенията, фитнесите и моловете

Наближава 21 декември, дата на която заведенията, фитнесите и моловете ...

... заведенията са виновни за разпространението на вируса! Това, което всички се опитвахте да ни убедите и с всички сили настройвахте общественото мнение срещу нас! Фактите, обаче, вече говорят повече от всички останали глупости, които вие изрекохте и направихте! А когато фактите говорят и ЩАБЪТ мълчи!!! , пише в позицията.По публикацията работи:


В "Пирогов" дават 3000 лева заплата за санитар. Нуждата от

В "Пирогов" дават 3000 лева заплата за санитар. Нуждата от ...

... взимат в порядъка на ден-два. Ситуацията се мени, не може да четем буквички, алинеи. Трябва да се действа", казва зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов. До този момент по различните обяви документи са подали общо 268 доброволци. Единствено в болницата в Крумовград –  няма нито една кандидатура.  По публикацията работи:Снимка: БГНЕСДесетки хиляди аржентинци се наредиха на дълга опашка пред

Снимка: БГНЕСДесетки хиляди аржентинци се наредиха на дълга опашка пред ...

... ред търпеливо, за да зърнат за последно любимеца си. Тялото на Марадона ще бъде изложено за поклонение 3 дни, колкото ще трае и траурът в Аржентина. В Неапол, където аржентинецът игра дълги с фланелката на местния Наполи и го направи 2 пъти шампион, също се състоя голямо поклонение.По публикацията работи:


"Във времена, в които едни вярват, а други не, в

"Във времена, в които едни вярват, а други не, в ...

... здравният министър Костадин Ангелов поиска много по-строги мерки за справяне с кризата с коронавируса. Мерките ще бъдат обсъдени на заседание на Министерския съвет днес. Във времена, в които едни вярват, а други не, в които едни слагат маски, а други не, когато някои искат да задържат... Публикувахте от в По публикацията работи:


Носенето на маски беше най-важната мярка, заяви проф. Тодор Кантарджиев,

Носенето на маски беше най-важната мярка, заяви проф. Тодор Кантарджиев, ...

... главоломно и оттогава сме в едно плато, което обаче е крехко. "21 дни е периодът, за който тенденциите след предприемане на мерките могат да се преценят... При децата рядко може да се развие клинично проявяване на коронавирусната инфекция, но те много лесно заразяват по-възрастните", изтъкна проф. Кантарджиев.  По публикацията работи:


Световната здравна организация препоръча предстоящите Коледни празници да се празнуват

Световната здравна организация препоръча предстоящите Коледни празници да се празнуват ...

... инфраструктура през летните месеци, след като поеха контрола над първата вълна. Той даде за пример азиатските страни, където мерките останали строги дори след като нивата на заразените станали ниски. Предстоят тежки шест месеца за Европа, която отново е епицентъра на пандемията от коронавируса, предупреди още Световната здравна организация. По публикацията работи:


Втората вълна на епидемията от COVID-19, с която Европа се

Втората вълна на епидемията от COVID-19, с която Европа се ...

... състояние, равнище и оперативна ефективност на стратегията Тестуване/Проследяване/Изолиране на положителните случаи, посочва съветът. Затова европейските правителства са изправени пред задачата "да се справят с последователни вълни на възобновяване на епидемията, докато се появят първите ваксини и/или лечение, може би през второто тримесечие на 2021 г., предаде БТА.  По публикацията работи:Ще има нови автомобили за Спешната помощ в София. В

Ще има нови автомобили за Спешната помощ в София. В ...

... предстои да бъде поставен под карантина, обясни министърът.Цялата сила на закона ще бъде приложена за тези, които не спазват правилата, подчерта той.Към настоящия етап няма нужда от разкриване на полеви болници. Когато в системата има над 40 на сто заетост на леглата, тогава ще се обмислят алтернативни начини.По публикацията работи:


България е на 21 място в ЕС и на второ

България е на 21 място в ЕС и на второ ...

... тях са лекари, сестри са 33%.Възприемчивостта към заболяването остава голяма, далеч сме от колективния имунитет, стана ясно още на брифинга. Броят на потвърдените случаи непрекъснато се увеличава - 120 на 100 хил. надхвърля заболеваемостта в последните 6 дни, а в последните 3 дни над 220 на 100 хил. По публикацията работи:


Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че враждебността към исляма

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че враждебността към исляма ...

... и вяра. Ердоган спомена и случая с полицейската акция в джамия в Германия по време на сутрешна молитва, като заяви, че канцлерът Ангела Меркел не е могла да му обясни действията на полицаите. "От мюсюлманите не стават терористи, от терористите не стават мюсюлмани", каза още турският президент.  По публикацията работи:


"Тук всеки е с маска нонстоп. Абсолютно навсякъде и от

"Тук всеки е с маска нонстоп. Абсолютно навсякъде и от ...

... обратно в Европа? „Никога не съм се чувствала в по-голяма безопасност, макар да съм живяла и в Австрия, която също е безопасна държава. Уредеността, чистотата, достъпът до всякакви възможности за развитие, начинът на организация на държавата - тези неща със сигурност ще ми липсват," казва Йордана Стоянова.  По публикацията работи:


Учените откриха кое е заболяването, увеличаващо риска от смърт след

Учените откриха кое е заболяването, увеличаващо риска от смърт след ...

... тази връзка, между които ефектът на вируса върху човешкото тяло като цяло. В допълнение, учените предполагат, че високата вероятност за смърт при наличие на бъбречни патологии може да е следствие от "кръстосаната връзка" между белите дробове и бъбреците, както и използването на токсични препарати в хода на лечението.По публикацията работи:


Коронавирусът може да оцелее до 28 дни - много по-дълго

Коронавирусът може да оцелее до 28 дни - много по-дълго ...

... нови случая на коронавирус. Броят трябва да спадне под пет, за да бъдат смекчени суровите ограничения в регионалната столица Мелбърн. Властите в най-многолюдния австралийски щат - Нов Южен Уелс с главен град Сидни, съобщиха днес за шест нови случая. Пет от тях са били привнесени от чужбина.  По публикацията работи:


Начинът на представяне на информацията за коронавируса е крайно некоректен

Начинът на представяне на информацията за коронавируса е крайно некоректен ...

... аз съм ги консултирал, но на тях им няма нищо. Тези, които са хоспитализирани, те имат симптоми на гриподобно заболяване, едно нищо и половина. Не отказвам да преглеждам никого. Никого не съм върнал", настоя той. Според Мангъров "щабът трябва да бъде разкаран", тъй като само плаши хората.  По публикацията работи:


Софийска градска прокуратура е приключила действията по разследването по водено

Софийска градска прокуратура е приключила действията по разследването по водено ...

... множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци. С действията си Кр.Н. е извършил престъпление по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Предстои Софийска градска прокуратура да предяви материалите по делото на пострадалите лица, както и на обвиняемия и неговата защита.По публикацията работи:


Има предизвикателства пред работата на съдебната система и на медиите,

Има предизвикателства пред работата на съдебната система и на медиите, ...

... нарушения, свързани с подаване на неверни имуществени данни, лобизъм и конфликт на интереси.В доклада се посочва, че у нас не са приключили законодателните процедури, свързани с ефективната отчетност на главния прокурор. Допълва се, че остават нерешени въпросите, породили тревога при съставянето на Висшия съдебен съвет и неговия Инспекторат.По публикацията работи:


Михаел Шумахер е бил преместен от дома си в Швейцария

Михаел Шумахер е бил преместен от дома си в Швейцария ...

... е буден, но не реагира. Той диша, сърцето му бие, вероятно може да седне и да прави бебешки стъпки с чужда помощ, но не повече. Мисля, че това е максимумът за него. Има ли шанс да го видите такъв, какъвто е бил преди инцидента? Наистина не мисля така." По публикацията работи:


290 са новите потвърдени случаи на коронавирус за изминалите 24

290 са новите потвърдени случаи на коронавирус за изминалите 24 ...

... 27; Хасково - 5; Шумен - 5; Ямбол - 15. 146 са излекуваните през последното денонощие, а общият им брой е 14 013. Хоспитализираните лица са 744, от които 30 се намират в интензивното отделение. Починалите са общо 785. 6 от случаите са от последните 24 часа.  По публикацията работи:


Решението е взето - от неделя приложенията TikTok и WeChat

Решението е взето - от неделя приложенията TikTok и WeChat ...

... след като администрацията на Тръмп обяви, че китайските приложения се използват за изнасяне на данни към Китай и представляват опасност за националната сигурност. Бяха направени няколко опита прибоженията да бъдат купени от американски компании, включително Microsoft, за да се задържат на пазара, но до сделка не се стигна. По публикацията работи:


Софийска градска прокуратура предостави информация за досъдебно производство, образувано за

Софийска градска прокуратура предостави информация за досъдебно производство, образувано за ...

... и с установяване местонахождението на привлечените към наказателна отговорност лица. Във връзка с всичко изброено дотук, единствената съществуваща правна възможност се явява спиране на производство на основание чл. 199, ал. 1 и чл. 244, ал. 1, т. 1 от НПК, чл.25 ал.1 т.2 и ал.2 от НПК.  По публикацията работи:


Бившият шеф на Ферари Жан Тод даде капчица надежда, на

Бившият шеф на Ферари Жан Тод даде капчица надежда, на ...

... той и семейството му", каза още Тод.Водещ неврохирург заяви по-рано тази година, че германецът е "много променен", след като е претърпял тежка мозъчна травма. Според съобщенията той е бил подложен на терапия със стволови клетки в Париж през 2019 г. и продължава да бъде лекуван в дома си.По публикацията работи:


Ваксината за новия коронавирус, разработена от учени от Оксфордския университет,

Ваксината за новия коронавирус, разработена от учени от Оксфордския университет, ...

... не само да провокира реакция от имунната система, но и да защитава от коронавируса. Целият свят е в очакване да бъде създадена ваксина срещу коронавируса. Хиляди лекари по цял свят от месеци работят неуморно в лаборатории, за да стигнат до ефикасно решение срещу смъртоносната заплаха от COVID-19.  По публикацията работи:


Градините и училищата са доста различни, опитваме се да направим

Градините и училищата са доста различни, опитваме се да направим ...

... им трябват. Доста по-подготвени сме от преди. Този извънреден начин на работа натоварва твърде много", каза още Кунчев. "Няма да приложим затваряне на големите градове каквото имаше, но всички останали мерки са налице", добави той. "Надявам се най-късно октомври да имаме първите противогрипни ваксини", каза още доц. Кунчев.По публикацията работи:


Правителството на Турция е решило да превърне манастира Хора (Карие

Правителството на Турция е решило да превърне манастира Хора (Карие ...

... великият везир на султан Баязид II Атик Али Паша превръща църквата в джамия под името Карие джамия.Тогава започва и заличаването на повечето мозайки и фрески в храма. През 1948 г. Карие джамия спира да се използва като мюсюлмански храм. От 1958 година е музей под името Карие музей.По публикацията работи:


Airbnb обяви глобална забрана за партита и събития в жилища,

Airbnb обяви глобална забрана за партита и събития в жилища, ...

... печели от хората, които дават под наем жилища на туристи.  Ръстът на приходите от продажби се забави, а печалбата се сви, след като туризмът по света пострада заради мерките, наложени за овладяване на коронавируса. В знак, че очаква възстановяване, компанията подаде документи за първично публично предлагане в сряда.По публикацията работи:


Убийство от ревност в София. Шотландец е бил убит в

Убийство от ревност в София. Шотландец е бил убит в ...

... открит от полицията в къща. Той е живеел на семейни начала с българска гражданка. По информация на БНР вече има заподозрян за тежкото престъпление. Това е бившият съпруг на жената. Източници близки до разследването разкриха, че той вече се намира извън страната. Огледите на място и разпитите продължават.По публикацията работи:


На фона на масовите протести в Беларус президентът Александър Лукашенко

На фона на масовите протести в Беларус президентът Александър Лукашенко ...

... този проблем. Затова ще поискам допълнително, с оглед напрегната ситуация по западната граница, да прехвърлим въздушната бригада от Витебск в Гродно", каза още Александър Лукашенко. Той заяви, че западните държави се подготвят за военна агресия срещу Беларус. Лукашенко смята, че "войските на НАТО движат танковете си пред нашите порти".По публикацията работи:


Кризата, предизвикана от коронавируса, доведе до спад от 10% до

Кризата, предизвикана от коронавируса, доведе до спад от 10% до ...

... за плащане. Освен това веригите са подкрепили български производители като са въвели нови продукти в асортимента си и са провели кампании за популяризиране на родните стоки. Българските потребители също са проявили съпричастност в условията на криза, което се изрази в повишено търсене на местни храни.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


146 са новите случаи на кронавирус през изминалите 24 часа.

146 са новите случаи на кронавирус през изминалите 24 часа. ...

... Шумен - 1. 77 са излекуваните през последното денонощие, а общият им брой е 6 396. Хоспитализираните лица са 793, от които 43 се намират в интензивното отделение. Починалите лица с доказана коронавирусна инфекция са общо 385. 2 от случаите са от последните 24 часа.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


Тревожни тенденции на коронавирусната инфекция се наблюдават в Южна Европа

Тревожни тенденции на коронавирусната инфекция се наблюдават в Южна Европа ...

... са общо 9254, като към момента 4420 от тях са активни. 4521 са излекуваните.С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 622 пациенти, 31 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.Починалите, при които е бил доказан COVID-19, са 313. По публикацията работи: Елка Василева


33-годишният бивш национал по борба Николай Щерев е починал тази

33-годишният бивш национал по борба Николай Щерев е починал тази ...

... "24 часа". Той бе приет в болница в много тежко състояние, като лекарите не са успели да го спасят. Николай Щерев е син на легендарния ни борец и треньор Симеон Щерев, който също изкара заразата. Николай е носител на Златния пояс "Дан Колов" през 2011 година.По публикацията работи: Веселина Йорданова


Вторият по големина акционер в Левски - Тити Папазов е

Вторият по големина акционер в Левски - Тити Папазов е ...

... моментната ситуация, защото тя може да е само временна. Ако никой не иска да ни помогне, ще си помогнем сами, защото сме милиони. Поне така се пее в една от любимите песни на феновете. Пожелавам живот и здраве на всички българи. Бог да пази България. САМО ЛЕВСКИ!"По публикацията работи: Александър Попов


Апелативният спецсъд  намали присъдата на бившия кмет на “Младост” Десислава

Апелативният спецсъд  намали присъдата на бившия кмет на “Младост” Десислава ...

... подкуп от 70 000 лв. от строителния бизнесмен Александър Ваклин.Петрова и Дюлгеров също са с намалени присъди, съответно със 7 и 6 години затвор. На предходното заседание, което се състоя на 3 юли, прокуратурата поиска още по-тежки наказания за Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. По публикацията работи: Петя Славова


"В световен мащаб е известно, че циркулират над 7 генетични

"В световен мащаб е известно, че циркулират над 7 генетични ...

... които всяка година се разработва нова ваксина."Естествената еволюция на вирусите е да стават по-заразне, но по-леко да протича болестта. Възможно е да се превърне в един от старите коронавируси, но предвид колко бързо се предава, тази ситуация ще продължи поне още година", казва доц. Иван Иванов. По публикацията работи: Нели Христова


Главният съветник на британското правителство по здравни въпроси професор Крис

Главният съветник на британското правителство по здравни въпроси професор Крис ...

... това трябва да става по безопасен начин. Заразяванията с COVID-19 намаляха благодарение на усилията на всички, но опасността остава и не трябва да се пропилява постигнатото, добави Уити. Прогнозата е от днес температурите да паднат и се очакват гръмотевични бури и поройни дъждове на места.  По публикацията работи: Елка Василева


Полицията е задържала 30 ултраси са от агитките на Локомотив

Полицията е задържала 30 ултраси са от агитките на Локомотив ...

... фалшифициран запис. Според Гешев, като гражданин, записването с телефони е превърнато в национален спорт. На въпрос дали е бил заплашва, Гешев поясни, че това не е тема, която касае българските граждани. Той обаче бе категоричен, че е бил наясно със служебните си задължения и рисковете, които крият. По публикацията работи: Александър Попов


Топлото време едва ли ще убие коронавируса. На това мнение

Топлото време едва ли ще убие коронавируса. На това мнение ...

... ваксина срещу коварната болест. "Има няколко ваксини в момента, по които се работи много сериозно, в Европа, в САЩ, а и в Израел. Проблемът не е да се създаде ваксината, трябва да се докаже, че първо е безвредна и след това, че е ефективна", заключи той.По публикацията работи: Нели Христова


Двойно убийство е станало през нощта в блок № 15

Двойно убийство е станало през нощта в блок № 15 ...

... нощта в блок № 15 на кв. "Изток" в Казанлък. Жертвите са открити в една от стаите в жилище в квартала.  Полицията е намерила на местопрестъплението бутилки от алкохол, по информация на Нова тв убитите са мъже на 35 и 45 години. Засега разследващите не съобщават повече информация. По публикацията работи: Александър Попов


Маските остават задължителни на закрито единствено в градския транспорт след

Маските остават задължителни на закрито единствено в градския транспорт след ...

... медици, които днес са с 5 повече.Той каза, че вече е ясно какво трябва да се предприеме за организация при футболните мачове след провеждането на първите.Продължава да се ограничава влизането на граждани от трети страни, с изключение на Сърбия, Черна Гора и Босна и Херцеговина.  По публикацията работи: Веселина Йорданова


Тялото на 16-годишен младеж е открито в столичния квартал „Димитър

Тялото на 16-годишен младеж е открито в столичния квартал „Димитър ...

... момент е известно, че починалият е шестнадесетгодишен младеж. Тялото му е изпратено до Катедра по съдебномедицинските дейности за изясняване на причините на смъртта. Образуваното досъдебно производство е за умишлено убийство. Има задържан – 28-годишен мъж, който е криминално проявен и осъждан. Работата по случая продължава.  По публикацията работи: Красимир Ангелов


Заведенията на закрито отровиха врати от днес, но опасенията в

Заведенията на закрито отровиха врати от днес, но опасенията в ...

... клиенти ще се върнат при нас и лека-полека нещата ще се върнат към нормалния си ритъм. За сега не е ясно колко колеги ще отворят“, каза Емил Коларов, собственик на заведение пред bTV.   По думите му повечето заведения ще изчакат заради неясните правила за работа.По публикацията работи: Камелия Цветанова


14-дневната карантина за пристигащи у нас отпада за много страни

14-дневната карантина за пристигащи у нас отпада за много страни ...

... Ирландия, Португалия, Испания, Италия и Малта.По думите на д-р Кунчев, Швеция за втора поредна седмица е водеща в Европа по заболеваемост.На Балканския полуостров тенденцията е към затихване на Covid-19, коментира още главният държавен здравен инспектор.Границите ни ще бъдат отворени без задължителна карантина за Сърбия и Македония.По публикацията работи: Нели Христова


Преди коронавируса друг вирус уплаши света - свинският грип. През

Преди коронавируса друг вирус уплаши света - свинският грип. През ...

... циркулиращи по време на грипния сезон. "Тези дни излизат нови проучвания, посветени на кръстосаната защита, които позволяват да се предполага, че тя съществува поне донякъде, но със сигурност не в тези мащаби, в каквито очевидно е функционирала през 2009 и епидемията от свински грип", обобщава професорът.По публикацията работи: Нели Христова


Вписаните сделки с имоти само през март у нас са

Вписаните сделки с имоти само през март у нас са ...

... земеделска земя. От Агенцията по вписванията обясняват, че не могат да предоставят информация само за сделките с жилища, тъй като „при вписване няма нормативно изискване да бъде попълвана информация дали имотът е жилищен или не при нанасяне на данни и съхраняването им в имотния регистър“.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


Според  д-р Емануил Найденов, неврохирург от университетската болница "Св. Иван

Според  д-р Емануил Найденов, неврохирург от университетската болница "Св. Иван ...

... област, която да съставлява някакъв щаб, оперативен, който да взема адекватни решения." Според д-р Найденов това, което срещата ни с коронавируса е показала е, че гръбнакът на здравната ни система са големите държавни лечебни заведения и създаденият през годините дисбаланс сега е проличал в голяма степен.По публикацията работи: Нели Христова


Разбиха престъпната група, внесла у нас половин тон колумбийски кокаин,

Разбиха престъпната група, внесла у нас половин тон колумбийски кокаин, ...

... Колумбия кокаин в Европа надхвърля един тон. Ангажираните със случая полицейски и съдебни органи от Испания, България, Нидерландия и Колумбия установяват, че престъпната организация е имала за цел периодично да внася от Колумбия големи количества кокаин, който да бъде извличан и разпространяван във всички европейски държави. По публикацията работи: Камелия Цветанова


Кристиан Николов, който навръх Великден уби журналиста Милен Цветков при

Кристиан Николов, който навръх Великден уби журналиста Милен Цветков при ...

... зелено или червено. Отделно колата на Цветков е с черен цвят, който се слива с околността и е трудно различим за човек в такова неадекватно състояние, категорични са специалистите. Към момента Кристиан е в ареста, докато майка му Десислава Пешева е пусната под гаранция от 100 000 лева.По публикацията работи: Александър Попов


С искане за справедлива присъда за смъртта на журналиста Милен

С искане за справедлива присъда за смъртта на журналиста Милен ...

... на обяд. Милен Цветков загина в тежка катастрофа на Великден, при която джипът, управляван от 22-годишния Кристиан Николов, се вряза с висока скорост в автомобила на Милен Цветков на бул. "Черни връх" в столицата. Оказа се, че Николов е седнал зад волана, въпреки че е употребил наркотици.По публикацията работи: Камелия Цветанова


Официалните данни за Германия показват, че са налице първите признаци,

Официалните данни за Германия показват, че са налице първите признаци, ...

... на легла в здравната ни система и в интензивните отделения през октомври“, каза тя по-рано този месец. „Ако приемем, че индексът е 1,2… границата ще бъде достигната през юли. А при 1,3 – което не звучи много, ще сме там още през юни“, добави тя.  По публикацията работи: Елка Василева


Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев, посочи пред Bulgaria

Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев, посочи пред Bulgaria ...

... се подготвя за смяна на властта. "Неговата сестра е пробутвана на по-преден план. Тя също е завършила частен колеж в Швейцария и е близка като манталитет до своя брат. Явно това ще бъде първата жена в династията Ким, която ще наследи Ким Чен Ун", заяви Керемедчиев.По публикацията работи: Павел Гълъбов


1097 станаха случаите на коронавирус у нас, съобщи Националният оперативен

1097 станаха случаите на коронавирус у нас, съобщи Националният оперативен ...

... сърцето и двустранна пневмония. Пациентът е бил на апаратна вентилация. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починала жена на 85 г. Пациентката е страдала от хронична обструктивна белодробна болест и диабет, била е с пневмония. Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите. По публикацията работи: Боряна Павлова