Справочник


Преди обяд ще бъде слънчево. След обяд над източната половина

Преди обяд ще бъде слънчево. След обяд над източната половина ...

... бъдат от 30 - 32 градуса в североизточните райони на страната до 36 - 39 градуса в Югозападна България. Температурата на морската вода ще бъде 20 - 22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28, на 2000 метра - около 21 градуса.


Днес ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще

Днес ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще ...

... бала. Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 8 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 19 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и 19 мин. и изгрява в 19 ч. и 59 мин. Фаза: един ден преди пълнолуние.


Днес ще бъде предимно слънчево и почти тихо, предаде БНР.
След

Днес ще бъде предимно слънчево и почти тихо, предаде БНР. След ...

... затопли още и максималните температури ще са между 31 и 36 градуса, по-ниски ще останат по морския бряг, за София 31, по Черноморието 26-27, в Южна България до 36, в северните райони 32-35 градуса. В сряда валежи не се очакват, ще продължи да бъде слънчево и горещо, малко по-хладно по Черноморието.Днес облачността ще е по-често значителна, около и след обяд

Днес облачността ще е по-често значителна, около и след обяд ...

... в София изгрява в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 8 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 19 мин. Луната в София залязва в 2 ч. и 43 мин и изгрява в 16 ч. и 2 мин. Фаза: два дни след първа четвърт.


Днес облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. Отново

Днес облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. Отново ...

... в София изгрява в 5 ч. и 48 мин. и залязва в 21 ч. и 8 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 20 мин. Луната в София залязва в 2 ч. и 18 мин и изгрява в 14 ч. и 48 мин. Фаза: един ден след първа четвърт.


Днес увеличението на облачността от североизток ще обхване цялата страна

Днес увеличението на облачността от североизток ще обхване цялата страна ...

... има повече слънчеви часове – до около 30°. Ще духа умерен северен, в източните райони - временно силен северозападен вятър. В планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.Днес отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще

Днес отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще ...

... в София изгрява в 5 ч. и 48 мин. и залязва в 21 ч. и 7 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 19 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 28 мин и изгрява в 12 ч. и 26 мин. Фаза: един ден преди първа четвърт.


Днес над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време,

Днес над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, ...

... 2300 метра - слаб сняг. В масивите от останалата част от страната облачността ще е по-често значителна с валежи, по-значителни след обяд. Ще има и гръмотевици. Ще духа умерен, след обяд - силен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 5°.


Днес над по-голямата част от западната половина от страната облачността

Днес над по-голямата част от западната половина от страната облачността ...

... изгрява в 5 ч. и 48 мин. и залязва в 21 ч. и 6 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 18 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. и 3 мин. и залязва в 0 ч. и 28 мин. на 15.06.2021 г. Фаза: четири дни след новолуние.


Днес преди обяд над страната ще е предимно слънчево. Около

Днес преди обяд над страната ще е предимно слънчево. Около ...

... бал. Слънцето в София изгрява в 5 ч и 48 мин и залязва в 21 ч и 5 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 17 мин. Луната в София изгрява в 6 ч и 18 мин и залязва в 22 ч и 16 мин. Фаза: един ден след новолуние.


След слънчевото начало на деня в по-голямата част от страната

След слънчевото начало на деня в по-голямата част от страната ...

... ще са около 22-25°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще е слабо. В планините сутринта на места ще бъде мъгливо. По-добри условия за туризъм ще има през първата половина на деня. В часовете около и след обяд ще има много райони с проливни валежи и гръмотевични бури.След временно разкъсване на облачността, днес още преди обяд отново

След временно разкъсване на облачността, днес още преди обяд отново ...

... бала. Слънцето в София изгрява в 5 ч и 49 мин и залязва в 21 ч и 3 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 14 мин. Луната в София изгрява в 4 ч и 36 мин и залязва в 19 ч и 17 мин. Фаза: два дни преди новолуние.


Денят ще започне със слънце над по-голямата част от страната,

Денят ще започне със слънце над по-голямата част от страната, ...

... на север до към 27° на юг. Температурата на морската вода е 16-18 градуса. Над планините в сутрешните часове ще е предимно слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевични бури. Ще духа умерен северозападен вятър.


Днес дневните температури ще са между 23° и 28°, предаде

Днес дневните температури ще са между 23° и 28°, предаде ...

... юг-югоизток. Добри условия за туризъм в планините. Облачността ще е променлива, но само на изолирани места след обяд ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, но вечерта ще започне да се усилва. Ще бъде малко по-топло с максимални температури в курортите между 12 и 15 градуса.


Днес ще вали главно над Източна България, там облачността ще

Днес ще вали главно над Източна България, там облачността ще ...

... е с повече слънце, но след обяд от североизток облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Температури в курортите - от 11-12 градуса в Боровец и Пампорово, до малко над 20 в Банско, на Алеко ще е около 7.


Днес над Източна България облачността ще е по-често значителна, с

Днес над Източна България облачността ще е по-често значителна, с ...

... морето ще бъде 2-3 бала. Слънцето в София изгрява в 5 ч и 51 мин и залязва в 20 ч и 59 мин. Продължителността на деня е 15 ч и 8 мин. Луната изгрява в 2 ч и 22 мин и залязва в 13 ч и 6 мин. Фаза: последна четвърт.Днес облачността ще е предимно купеста и купесто-дъждовна, предаде БНТ.
На

Днес облачността ще е предимно купеста и купесто-дъждовна, предаде БНТ. На ...

... райони привечер ще се усили до 3 бала. Валежи от дъжд и в планините, над 2000 метра ще вали и сняг, по високите части ще бъде и мъгливо. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.


Днес над страната ще има променлива облачност, по-често до слънчево.

Днес над страната ще има променлива облачност, по-често до слънчево. ...

... ще бъде 1-2 бала. Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 53 мин. и залязва в 20 ч. и 56 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 03 мин. Луната залязва в 08 часа и 27 мин. и ще изгрее 33 мин. след полунощ. Фаза: три дни след пълнолуние.Днес атмосферата над страната ще е неустойчива. Облачността ще е

Днес атмосферата над страната ще е неустойчива. Облачността ще е ...

... бала. Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 54 мин. и залязва в 20 ч. и 54 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 00 мин. Луната в София залязва в 06 часа и 31 мин. и изгрява в 22 ч. и 27 мин. Фаза: един ден след пълнолуние.


Днес ще преобладава слънчево време, преди обяд с временни увеличения

Днес ще преобладава слънчево време, преди обяд с временни увеличения ...

... и на места в масивите от Западна и Централна България ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от юг-югозапад, който до вечерта ще се ориентира от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 17°.Днес ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър,

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър, ...

... бала. Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 56 мин. и залязва в 20 ч. и 51 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 55 мин. Луната в София залязва в 04 часа и 42 мин. и изгрява в 18 ч. и 26 мин. Фаза: два дни преди пълнолуние.


Днес облачността ще е значителна и на много места ще

Днес облачността ще е значителна и на много места ще ...

... в София изгрява в 5 ч. и 59 мин. и залязва в 20 ч. и 48 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 49 мин. Луната в София залязва в 03 часа и 25 мин. и изгрява в 14 ч. и 39 мин. Фаза: два дни след първа четвърт.


Днес преди обяд ще е слънчево, предаде БНТ. След обяд

Днес преди обяд ще е слънчево, предаде БНТ. След обяд ...

... ще бъде 1-2 бала. Преди обяд над планините ще бъде слънчево, след обяд на места ще превали краткотраен дъжд, по старопланинското било и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°.


Днес деня вятърът от запад-северозапад ще се усили, най-вече в

Днес деня вятърът от запад-северозапад ще се усили, най-вече в ...

... в София изгрява в 6 ч. и 01 мин. и залязва в 20 ч. и 45 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 44 мин. Луната в София залязва в 01 часа и 50 мин. и изгрява в 11 ч. и 10 мин. Фаза: един ден преди първа четвърт.


Времето днес ще е топло - температурите ще стигнат до

Времето днес ще е топло - температурите ще стигнат до ...

... днес ще е топло - температурите ще стигнат до 20-24 градуса, но ни очаква поредният дъждовен ден. В София максимумът ще е 19 градуса. Сутринта обаче ще е по-хладна - около 9 градуса. Толкова ще е температурата и на морето. Навсякъде в страната се очакват краткотрайни пролетни валежи. Слънцето обаче ще пробива облаците.Жълт код за гръмотевични бури е обявен за днес в

Жълт код за гръмотевични бури е обявен за днес в ...

... Жълт код за гръмотевични бури е обявен за днес в югозападната част от страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в сила в седем области - София, София-област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Благоевград и Смолян. На места се очакват обилни валежи. Има и условия за градушки.


Днес, през първата половина на деня, ще е слънчево, но

Днес, през първата половина на деня, ще е слънчево, но ...

... и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. В петък ще превали на повече места в югоизточната половина от страната, в събота - на отделни места в планинските, а в неделя - в централните райони. Температурите ще продължат бавно да се повишават.


Днес ще е слънчево. След обяд в западната половина от

Днес ще е слънчево. След обяд в западната половина от ...

... бала. Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 08 мин. и залязва в 20 ч. и 39 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 31 мин. Луната в София изгрява в 6 ч. и 32 мин. и залязва в 21 ч. и 25 мин. Фаза: един ден след новолуние.


Тази сутрин отново в някои райони температурата ще е около

Тази сутрин отново в някои райони температурата ще е около ...

... 16° на юг. Слънчево и все по-топло време и в планината. В следобедните часове над планините ще се появи купеста облачност. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Температурите още малко ще се повишат, максималната на 2000 метра ще е около 11° и през деня ще продължи интензивното снеготопене във високите части.


Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен ...

... бала. Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 11 мин. и залязва в 20 ч. и 36 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 25 мин. Луната в София изгрява в 05 ч. и 22 мин. и залязва в 18 ч. и 21 мин. Фаза: два дни преди новолуние.


Днес с умерен и силен вятър от северозапад ще нахлува

Днес с умерен и силен вятър от северозапад ще нахлува ...

... в отделни райони са възможни и слани. През деня ще бъде слънчево, но все още хладно за сезона. В началото на новата седмица максималните температури ще се повишават, но сутрин ще е хладно, с условия за слани. Ще се задържи слънчево до сряда, когато отново се очакват валежи и гръмотевици.


Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще ...

... в София изгрява в 6 ч. и 15 мин. и залязва в 20 ч. и 33 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 18 мин. Луната в София изгрява в 04 ч. и 18 мин. и залязва в 15 ч. и 16 мин. Фаза: три дни след последна четвърт.


Днес в сутрешните часове температурата ще е от 10° до

Днес в сутрешните часове температурата ще е от 10° до ...

... до 16° по южното. Купести и купесто-дъждовни облаци в следобедните часове ще се развият и над планините. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, по най-високите части примесен със сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Температури в курортите - от 12° до 14° градуса, в района на Алеко около 7°.


Атмосферното налягане през деня ще се понижи, но ще остане

Атмосферното налягане през деня ще се понижи, но ще остане ...

... в София изгрява в 6 ч. и 17 мин. и залязва в 20 ч. и 30 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 13 мин. Луната в София изгрява в 03 ч. и 20 мин. и залязва в 13 ч. и 03 мин. Фаза: един ден след последна четвърт.


Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и ...

... Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. На 30.04.2021 слънцето ще изгрее в 06:23 часа и ще залезе в 20:26 часа. Продължителност на деня 14:03 часа. На 30.04.2021 луната ще изгрее в - часа и ще залезе в 08:45 часа. След пълнолуние преди последна четвърт.


Днес ще бъде слънчево, предаде БНТ. След обяд ще има

Днес ще бъде слънчево, предаде БНТ. След обяд ще има ...

... ще е 2-3 бала. И в планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На места, главно в Стара планина, ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 16°, на 2000 метра - около 9°.


Днес облачността ще е разкъсана, над много райони по-често значителна,

Днес облачността ще е разкъсана, над много райони по-често значителна, ...

... 10°, а максималните - между 17° и 22°. Над планините ще има значителна облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд, над 2200 метра слаб сняг. Ще духа до умерен югозападен, по най-високите върхове силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра около 5°.


Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще ...

... около 2 бала. Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 28 мин. и залязва в 20 ч. и 21 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 53 мин. Луната залязва в 06 ч. и 17 мин. и изгрява в 19 ч. и 36 мин. Фаза: един ден преди пълнолуние.


Минималните температури в повечето райони днес ще бъдат между 3°

Минималните температури в повечето райони днес ще бъдат между 3° ...

... 3° и 8°, в София 4°-5°, предаде БНТ. Ще бъде предимно слънчево. Около обяд от запад-югозапад облачността, първоначално висока, ще започне да се увеличава. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 19° и 24°, малко по-ниски по морския бряг, в София около 20°.


Атмосферното налягане е около средното за месеца и слабо ще

Атмосферното налягане е около средното за месеца и слабо ще ...

... 1-2 бала. Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 36 мин. и залязва в 20 ч. и 16 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 40 мин. Луната залязва в 3 ч. и 51 мин. и изгрява в 13 ч. и 23 мин. Фаза: един ден след първа четвърт.


Днес облачността ще е значителна и с временни прекъсвания на

Днес облачността ще е значителна и с временни прекъсвания на ...

... метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 2°. Над Черноморието ще е облачно, на места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 10°-13°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от ...

... 2-3 бала. Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 40 мин. и залязва в 20 ч. и 12 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 32 мин. Луната залязва в 1 ч. и 31 мин. и изгрява в 10 ч. и 23 мин. Фаза: два дни преди първа четвърт.


Атмосферното налягане ще се понижи и ще е малко по-ниско

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е малко по-ниско ...

... бала. Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 42 мин. и залязва в 20 ч. и 11 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 29 мин. Луната залязва в 00 ч. и 33 мин. и изгрява в 9 ч. и 38 мин. Фаза: три дни преди преди първа четвърт.


Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти бед промяна

Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти бед промяна ...

... бъде 2-3 бала. Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 45 мин. и залязва в 20 ч. и 09 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 24 мин. Луната изгрява в 8 ч. и 29 мин. и залязва в 23 ч. и 33 мин. Фаза: три дни след новолуние.


Жълт код за опасни явления е в сила за 14

Жълт код за опасни явления е в сила за 14 ...

... за силен вятър важи за 9 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пловдив и Пазарджик. За областите Плевен, Габрово, Ловеч и Велико Търново важи също и жълт код за обилни валежи. За областите Кърджали, Хасково, Бургас, Ямбол и Варна е обявен жълт код за гръмотевична активност и обилни валежи.


Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от ...

... 8° - 10°. Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 49 мин. и залязва в 20 ч. и 06 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 17 мин. Луната изгрява в 7 ч. и 38 мин. и залязва в 21 ч. и 30 мин. Фаза: един ден след новолуние.


Днес ще бъде още по-топло с максимални температури от 15°

Днес ще бъде още по-топло с максимални температури от 15° ...

... слаб, по високите и открити части - умерен вятър от север-североизток. Максималните температури по високите върхове ще са около 2-3° под нулата. В курортите: +4° на Алеко, 7° в Боровец, както и в ски-зона Шилигарника над Банско - около 8°. Остава повишена опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите.


Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността над

Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността над ...

... слаб, с предимно източна компонента, в нощните часове ще стихва. Ще бъде предимно слънчево, в неделя все още с ниски сутрешни температури - в по-голямата част от страната около нулата. Дневните ще се повишават и в понеделник максималните ще са предимно между 18 и 23 градуса, по Черноморието - до 14-15.


Минималните температури днес ще са между минус 4° и 1°,

Минималните температури днес ще са между минус 4° и 1°, ...

... бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове, но само на изолирани места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра ще е около минус 6°.


Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от ...

... около 2 бала. Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 57 мин. и залязва в 20 ч. и 1 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 4 мин. Луната изгрява в 5 ч. и 47 мин. и залязва в 16 ч. и 19 мин. Фаза: четири дни преди новолуние.


Днес ще бъде предимно слънчево, предаде БНТ.
Около и след обяд

Днес ще бъде предимно слънчево, предаде БНТ. Около и след обяд ...

... и 17°. Над планините преди обяд облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна и на много места ще превали слаб дъжд, над 2000 м – слаб сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°.


Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април - през

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април - през ...

... 1-2 бала. Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 02 мин. и залязва в 19 ч. и 57 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 55 мин. Луната изгрява в 3 ч. и 57 мин. и залязва в 12 ч. и 57 мин. Фаза: един ден след последна четвърт.


Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще се задържи

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще се задържи ...

... бъде 3-4 бала. Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 11 мин. и залязва в 19 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 41 мин. Луната залязва в 8 ч. и 50 мин. и изгрява в 23 ч. и 25 мин. Фаза: три дни след пълнолуние.


Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през ...

... на морето ще бъде 1-2 бала. Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 16 мин. и залязва в 19 ч. и 48 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 32 мин. Луната залязва в 7 ч. и 25 мин. и изгрява в 19 ч. и 29 мин. Фаза: Пълнолуние.


Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ...

... 2-3 бала. Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 21 мин. и залязва в 18 ч. и 45 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 24 мин. Луната залязва в 4 ч. и 54 мин. и изгрява в 14 ч. и 44 мин. Фаза: четири дни след първа четвърт.


Днес на много места в страната ще вали предимно слаб

Днес на много места в страната ще вали предимно слаб ...

... също от север - минус 15, минус 16 градуса ще бъдат максималните температури по високите върхове. Ще продължи да вали и сняг, като по-обилни ще са валежите в Западна и Централна Стара планина, както и в масивите от Югозападна България. Опасността от лавини, извън обработените писти в ски курортите остава висока.


Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще остане малко

Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще остане малко ...

... 3-4 бала. Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 25 мин. и залязва в 18 ч. и 42 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 17 мин. Луната залязва в 3 ч. и 29 мин. и изгрява в 12 ч. и 29 мин. Фаза: два дни след първа четвърт.


Предупреждение за съществени валежи и от дъжд, и от сняг,

Предупреждение за съществени валежи и от дъжд, и от сняг, ...

... виелици и условия за преспи и навявания. Облачно ще бъде и в планините, с валежи от сняг, по-значителни в масивите от Западна България и Рило-Родопската област. Ще се образува нова съществена снежна покривка. Ще бъде и ветровито със силен, все още южен вятър. Опасността от лавини извън обработените писти е много висока.


Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март. През

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март. През ...

... ще бъде 1-2 бала. Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 32 мин. и залязва в 18 ч. и 38 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 06 мин. Луната изгрява в 9 ч. и 28 мин. и залязва 41 мин. след полунощ. Фаза: два дни преди първа четвърт.


Днес ще се задържи предимно облачно, с валежи от дъжд,

Днес ще се задържи предимно облачно, с валежи от дъжд, ...

... с минимални температури в по-голямата част от страната под нулата. През деня се очаква слабо затопляне, но на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. В събота ще започне нова валежна обстановка, която ще продължи и през следващите дни. Температурите ще останат по-ниски от обичайните за март.


В изпълнение на Директива 2000/84/ЕО на Европейския парламент и на

В изпълнение на Директива 2000/84/ЕО на Европейския парламент и на ...

... време в единния пазар, тъй като дотогава националните практики и графици за лятно време са се разминавали. Сегашната директива относно лятното часово време задължава страните от Европейския съюз да преминават на лятно часово време в последната неделя на март, и обратно към стандартно часово време в последната неделя на октомври.


От северозапад нахлу студен въздух, и във високите полета на

От северозапад нахлу студен въздух, и във високите полета на ...

... в югоизточните райони, където след обяд ще има и слънчеви часове, до 10°-11°. Значителни снеговалежи ще има в планините, особено по високите части, в комбинация със силен и бурен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и в Боровец и Пампорово и дневните ще са отрицателни, а в Банско ще е около нулата.


Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март. През

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март. През ...

... бъде 2-3 бала. Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 39 мин. и залязва в 18 ч. и 33 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 54 мин. Луната изгрява в 7 ч. и 50 мин. и залязва в 20 ч. и 36 мин. Фаза: два дни след новолуние.


Сняг се чака през последните 10 дниТази година февруари ще

Сняг се чака през последните 10 дниТази година февруари ще ...

... ще се крие на топло. Ако прогърми през февруари, то храните ще са скъпи, а годината ще е дъждовна.Ако на Трифоновден (първи февруари) вали дъжд, то пролетта ще е дъждовна, кошерите ще са пълни, а ако вали сняг на този ден, лятото ще е дъждовно, царевицата пък ще е добра.


Жълт код за снеговалежи е обявен в 11 области на

Жълт код за снеговалежи е обявен в 11 области на ...

... 9 януари, показва справка на сайта на НИМХ. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, София – град, София – област, Пазарджик, Пловдив, Перник, Кюстендил, Благоевград и Смолян.В тези райони се очаква след обяд снеговалежът да се усили и до полунощ новата снежна покривка да достигне 5-10 см.


Днес ще има разкъсана облачност, на места намаляваща до предимно

Днес ще има разкъсана облачност, на места намаляваща до предимно ...

... височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра – около минус 13°.Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна над северната част. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 0° – 2°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


За ново застудяване на времето предупреждават от НИМХ. „Жълт код“

За ново застудяване на времето предупреждават от НИМХ. „Жълт код“ ...

... ще превалява сняг, по-значителен в Западния и Централния Предбалкан. Привечер от северозапад валежите ще спират, облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще бъдат между минус 4 и 1 градуса, в София около минус 3.Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще е по-високо от средното за месеца.


2019 г. е година на Юпитер и изисква да мерим

2019 г. е година на Юпитер и изисква да мерим ...

... Земния Глиган. В съчетание с огнения Юпитер може да избухне пожар и да предизвика конфликти, предупреди Алена.Трите водещи думи за 2019 г. са: вяра, агресия и кариера.„Вярата е водеща, агресията може да се появи, ако човек загуби вярата си. Ако няма агресия, ще има успех – добра кариера”, уточни Алена. 


Застудяване след АтанасовденВремето през януари ще бъде по-топло от обичайното

Застудяване след АтанасовденВремето през януари ще бъде по-топло от обичайното ...

... за януари сочи, че най-ниските измерени температури през този месец са между минус 30 и минус 35 градуса. Най-студено е било в Трън – минус 38 градуса. При подходящи условия най-високите температури са достигали до 20 градуса, а на места северно от планините южният вятър повишава температурата до 24 градуса.