Спектър


Ако след края на празниците ви налягат депресия и лошо

Ако след края на празниците ви налягат депресия и лошо ...

... и планини (тук се издига най-високата в Африка), дива савана и удобства за туристите, древни цивилизации и лукс насред пустошта. През януари и февруари сменете климата с топло и слънчево място, където можете както да си почивате на плажовете на Момбаса, така и да се отправите на първото си сафари.


Български шофьор на камион спечели половин милион евро от моментна

Български шофьор на камион спечели половин милион евро от моментна ...

... Сен Приест, предградие на Лион. Когато изтъркал талона, който купил за 5 евро, той установил, че печели 100 хиляди пъти по-голяма сума - 500 хиляди евро. Българинът няма да съжалява, че е минал през Франция. За сравнение минималната заплата в България е малко повече от 280 евро месечно, отбелязва "Прогре".


Майстори-готвачи изпекоха 2209 пая и ги подредиха в рекордно дълга

Майстори-готвачи изпекоха 2209 пая и ги подредиха в рекордно дълга ...

... организиран от кулинарната гилдия в ОАЕ и асоциацията на производителите на круши в САЩ в курорта Мадинат Джумейра. Предишният рекорд от 1608 пая в редица е поставен в Австралия през 2016 г. В инициативата участваха майстори-готвачи от хотели в ОАЕ като "Джумейра Криксайд", "Радисън Блу", "Меридиан" "Мариот Маркиз", "Уолдорф Астория".


След пандемията, локдауна и снежната буря, животът на нюйоркчани продължава

След пандемията, локдауна и снежната буря, животът на нюйоркчани продължава ...

... жителка на града непрекъснато се придвижвала с лютив спрей, за да се опази от четириногите нападатели. Местните власти препоръчват гражданите да не дават храна на катериците, защото по този начин те свикват с човешкото общуване и спират да се боят от хората. Зоолози напомнят, че те много рядко пренасят бяс.


Преди 120 години младоженците Атанас и Злата получават скъп сватбен

Преди 120 години младоженците Атанас и Злата получават скъп сватбен ...

... да отвори собствен магазин за мед и пчелни продукти в пловдивския арт квартал Капана, но заради обстоятелствата залага на онлайн търговията. Димитър и Джен разработват и иновативни продукти като пчелен мед с лют китайски пипер. Освен това помагат на други пчелари със съвети и информация как да кандидатстват за субсидии. 


Опечален лебед спря железопътния трафик в Централна Германия, предаде Франс

Опечален лебед спря железопътния трафик в Централна Германия, предаде Франс ...

... се помести, въпреки опитите на железопътни служители да го примамят встрани от линията. Накрая били повикани пожарникари със специално оборудване, които успели да отнесат умрелия лебед и опечаления му спътник. Спасената птица после била пусната река Фулда. Двадесет и три влака закъснели с около 50 минути заради спасителната операция.  Терапия, използваща магнитни наночастици, които нагряват раковите клетки до температура

Терапия, използваща магнитни наночастици, които нагряват раковите клетки до температура ...

... на простатата при лабораторни животни. Често използваното лекарство доксорубицин е било приложено чрез магнитните наночастици. Тази комбинация е убила 98% от туморните клетки в мозъка за 48 часа. Без наночастиците, лекарството е убило 73 процента от тях. Разработката е дело на екипа на проф. Нгуен Тан от лондонския Юнивърсити колидж.


Спътникови данни от няколко десетилетия разкриха, че една трета от

Спътникови данни от няколко десетилетия разкриха, че една трета от ...

... щати цветът на реките е повече към синьо, а в източните към червено. Цветът на реките е показателен за състоянието им и за евентуалното замърсяване, седименти и водорасли в тях. Спътниците го отчитат пряко и това позволява бърз мониторинг на качеството на водата при липса на точни наблюдения на място.


Дядо Коледа тръгна с шейна си от Рованиеми в Лапландия

Дядо Коледа тръгна с шейна си от Рованиеми в Лапландия ...

... ще срещнем и занапред! Сега обаче е време е да си починем и да прекараме празника с любимите си хора". "Весела Коледа - бъдете здрави и не забравяйте да спазвате всички мерки и препоръки!", каза още Добрият старец. Той припомни на всички да спазват действащите правила за борба с коронавируса.


От

От "Туитър" са решили да отбележат края на тази сложна ...

... като очевидно е рапър. Нейн туит също се появи на билборд. "Моля, без тези щуротии през 2021." Снимки: Туитър От "Туитър" съобщават, че през тази година потребителите са написали общо 6 милиона туита. "Имам нужда да погледна условията на съглашението, преди да се се съглася с 2021 г." Снимки: Туитър


Частици микропластмаси са открити в плацентите на неродени бебета, съобщи

Частици микропластмаси са открити в плацентите на неродени бебета, съобщи ...

... вече не е съставено само от човешки клетки, а от смесица от биологична и неорганична материя", каза Антонио Рагуса, директор по акушерство и гинекология в болница "Сан Джовани Калибита Фатебенефратели" в Рим и ръководител на изследването. "Майките бяха в шок", добави той. Резултатите от изследването бяха публикувани в сп."Енвайърмент интернешънъл"Тегленето на традиционната коледна лотария в Испания

Тегленето на традиционната коледна лотария в Испания "Ел Гордо" ("Дебелака") ...

... топчета със сумите, които се разпределят за печелившите номера. Снимка: AP/БТА Те бяха изпяти от хор на ученици от мадридското училище "Сан Илдефонсо", които стояха на разстояние един от друг и носеха маски на лицата, когато не пееха. Всички участници и организаторите на спектакъла са преминали тест за новия коронавирус.


Тайландец спаси слонче, блъснато от мотоциклет, като му направи сърдечен

Тайландец спаси слонче, блъснато от мотоциклет, като му направи сърдечен ...

... и върнато на мястото на инцидента с надежда то да намери майка си. Сериозни наранявания нямало. Другите слонове се върнали, когато майката го чула да я вика. Мана Сривате каза, че слончето е единственото същество, което е успял да съживи със сърдечен масаж или изкуствено дишане в 26-годишната си кариера.


Със специално устройство младият информатик Румен Христов следи от САЩ

Със специално устройство младият информатик Румен Христов следи от САЩ ...

... сензор. Пандемията подчертава нуждата от тази технология. Вече цяла година от хиляди километри Румен следи здравето и на баба си. "Мога да видя дали е прекарала целия ден в леглото, защото няма сила да стане. Или дали е излизала навън", добави той. По проекта "Емералд" работят специалисти от 7 държави.


Родителите не трябва да се стресират от факта, че техните

Родителите не трябва да се стресират от факта, че техните ...

... били забранявани много неща, почти всичко. Бунтът срещу това може да придобие най-различни прояви. Като умишлено погазване на всички правила на карантината или безразсъдно събиране с приятели, настроени на същата протестна вълна", изтъква Спелман. Психологическата реакция на ограниченията много често добива форма на необяснимо грубо отношение в тесния семеен кръг.


Жител на Франция постави нов световен рекорд по престой в

Жител на Франция постави нов световен рекорд по престой в ...

... две години, с активната подкрепа и на Ромен Вандендорп, са събрани 218 хиляди евро. Предишният световен рекорд в същата дисциплина според Книгата на рекордите на Гинес е поставен на 4 септември 2014 г. от китаеца Цзин Сунчао. Той прекарал в контейнер с лед един час и петдесет и три минути.Френска уиндсърфистка успя да яхне 11-метрова вълна, с което постави

Френска уиндсърфистка успя да яхне 11-метрова вълна, с което постави ...

... времена. Сертифицирането на вълната е било осъществено от специализираната организация за рекорди в дисциплината "Уърлд уиндсърфинг тур". Нейни представители заявиха, че проверката на рекорда е отнела доста време, но си е струвало. От своя страна Озер посвети рекорда си на всички дами, дръзнали да осъществут мечтите си, дори и най-невъзможните.


Австрийско издание публикува пророчества на баба Ванга, свързани с пандемията

Австрийско издание публикува пророчества на баба Ванга, свързани с пандемията ...

... Защото в нейните видения намаляването на населението в Европа започва още през 2016 г. - в резултат на Третата световна война. Според пророчество, приписвано на българката, тя е трябвало да избухне през 2010 година", пише oe24.at без да уточнява кой е източникът му на информация за петричката пророчица. Скрийншот: oe24.at


Само месец след публикуването си книгата

Само месец след публикуването си книгата "Обетована земя" на Барак ...

... са сред най-високите досега за нехудожествена литературна творба. Нито една документална книга обаче не е успяла да се доближи до темпото, зададено от британската писателка Дж. К. Роулинг. От романа й "Хари Потър и Даровете на смъртта" през 2007 г. бяха продадени над 8 милиона копия през първите 24 часа.


Япония изпрати днес войници да помагат на хората, оказали се

Япония изпрати днес войници да помагат на хората, оказали се ...

... пощадена и избегна необходимостта от въвеждане на задължителни ограничения. Третата вълна на зараза обаче накара министър-председателя да призове населението да преосмисли плановете си за пътуване по празниците в края на годината. За пръв път беше отменен снежният фестивал в Сапоро, чиито детайлно изсечени ледени скулптури привличат хиляди посетители всяка година.


Бивш американски военен, който днес е на 96 години, успял

Бивш американски военен, който днес е на 96 години, успял ...

... fratellini della fotografia” Dopo 76 anni, il soldato USA Martin Adler, 96 anni, ritrova i fratelli salvati nel ‘44 Una videochiamata per ricordare e per dirsi: ”Buon Natale” a — antonella ciuti (@AntonellaCiuti) Историята за военния, сбъднал мечтата си да говори с децата, които едва не убил, развълнува цяла Италия.


Пътуването до далечни и екзотични дестинации започва своето триумфално завръщане,

Пътуването до далечни и екзотични дестинации започва своето триумфално завръщане, ...

... Images Можете да нахлузите маска и шнорхел и да проучите богатите на корали и рибки рифове, които са като истински аквариум! Можете също да отплавате с лодка към Затворническия остров или да прекарате ден в единствения национален парк на острова, чийто символ са червеноносите маймуни. Снимка: iStock by Getty Images


Тигър нападна дресьора си по време на цирково представление в

Тигър нападна дресьора си по време на цирково представление в ...

... с помощта на пръчки. Предполага се, че причината за инцидента е недостатъчната храна, която тигърът получил преди представлението. Изданието подчертава, че дресьорът не е получил смъртоносни рани, тъй като на зъбите на хищника били отстранени в ранна възраст. Мъжът е прегледан в болницата и след това пуснат да си ходи.


Мексикански археолози откриха нов фрагмент от стена, изградена от човешки

Мексикански археолози откриха нов фрагмент от стена, изградена от човешки ...

... на Ацтекската империя, където се намира и сегашната столица на страната. То датира от границата на XV-XVI век. По рано на същото място по време на разкопки бяха разкрити човешки черепи на 484 души. Предполага се, че това са били врагове на ацтеките, взети в плен, и принесени в жертва.


Еверест е висок 8848,86 метра, показва новото измерване на върха.

Еверест е висок 8848,86 метра, показва новото измерване на върха. ...

... припомня Би Би Си.  Новото измерване се основава на тригонометрични и джи пи ес замервания, извършени от Китай и Непал, съобщава БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес и ДПА. За него Непал изпрати екип изследователи на върха през май 2019 г., а Китай - свои специалисти по-рано тази година.  


Езерото Ван (в Арменското плато, някога в арменските земи) в

Езерото Ван (в Арменското плато, някога в арменските земи) в ...

... от тях не са отлетели", казва Йоздемир Адъгюзел от университета във Ван. Според експерта нежеланието на птиците да отлетят се дължи на глобалното затопляне. По данни на турското министерство на околната среда и градоустройството в света има около 600 хиляди индивида розово фламинго, от които 60 хиляди са в Турция.


Баскетболистка от близкото минало сменя удобствата на града с уединението

Баскетболистка от близкото минало сменя удобствата на града с уединението ...

... тя трябва да съхрани водата в себе си. Тя е вода", допълва тя. Това е и причината години наред Кристина да бъде близо до извори. Природата около нея сега предлага всичко необходимо - както за ядене, така и за бита. Прането също има как да се случи на самотния плаж.


Наближава краят на една от най-необикновените години, които сме преживявали

Наближава краят на една от най-необикновените години, които сме преживявали ...

... за Нова година, като за момента Нова година е потвърдена, а Коледа - все още не. Предимства: Близка и позната дестинация. Застраховките покриват отмяна на пътуване (включително и заради разболяване от Covid-19), както и риск от разболяване на място (включително и от Covid-19). Няма визи. Вижте подробности за екскурзия за


Изобретателка на 15 години, която беше избрана за първото Дете

Изобретателка на 15 години, която беше избрана за първото Дете ...

... Сп. "Тайм" започва да избира Мъж на годината през 1927 г. Титлата по-късно е променена на Личност на годината. Миналата година Грета Тунберг стана най-младият й носител в историята на списанието. Новото отличие Дете на годината е "барометър за изгряващите лидери на най-младото поколение в Америка", казаха от сп. "Тайм".


История с хепи енд - кучето Белчо, което стана жертва

История с хепи енд - кучето Белчо, което стана жертва ...

... им благодарим, че отвориха сърцата си за него", написаха от doghelp-bg във Фейсбук. Освен любящи стопани, Белчо вече има и нови приятели - кучетата Майло и Мейзи. Той все още се възстановява от раната след наръгването с нож, но вече има двор, в който да се разхожда свободно и безопасно.


Изследователски център в Кьолн търси 12 мъже и също толкова

Изследователски център в Кьолн търси 12 мъже и също толкова ...

... изследване, участниците трябва да отговарят на определени условия: те трябва да са на възраст между 24 и 55 години, да имат индекс на телесна маса между 19 и 30 и да са високи между 1,53 и 1,92 метра. Освен това те трябва да бъдат психически и физически здрави и трудоспособни.


Блокиран в дома си в продължение на много години жител

Блокиран в дома си в продължение на много години жител ...

... медицинските служби и на пожарната. 53-годишният Панабиер ще бъде хоспитализиран първоначално в болнично заведение в гр. Монпелие, след което ще бъде приет в специализирано заведение за рехабилитация. Когато човек е бил обездвижен в период от две до пет години, съществува голям риск от циркулаторна декомпенсация и от тромбоза, припомнят специалисти.


Възрастна жителка на Южна Африка, разхождайки се по плажа Фиш

Възрастна жителка на Южна Африка, разхождайки се по плажа Фиш ...

... хранят с други отровни същества. Токсините на жертвите се натрупват в телата им, без да причиняват вреда. Местни жители са забелязали около 20 "сини дракона" на плажа, но не са посмели да ги докоснат. Те се надяват, че прибоят ще ги отнесе обратно в океана. Снимка: iStock by Getty Images


Джим от Тайван пуска в плика с картичката си до

Джим от Тайван пуска в плика с картичката си до ...

... се насочват в специализираната пощенска станция в град Либурн, близо до гр. Бордо в южната част на Франция. Там служителите сортират и отговарят на писмата. В тях прозират тревогите на невинните им и крехки податели с надежди за щастие в края на една година, изпълнена с болести и премеждия.  


Коледа обикновено се свързва с вълшебство, топлина, семеен уют. За

Коледа обикновено се свързва с вълшебство, топлина, семеен уют. За ...

... не харесват коледната вечеря или коледния си пуловер, отказват да седнат на масата за празничната вечеря, казват на Дядо Коледа в пещерата, че не е истински или че не харесват подаръка, който им е дал, или го питат на колко години е, упорстват да седнат на коледната трапеза по пижами


Наистина ли електронните цигари са по-малко вредни от традиционното пушене?Могат

Наистина ли електронните цигари са по-малко вредни от традиционното пушене?Могат ...

... претърпява голяма вреда ", казва Дарил Темпест, изпълнителен директор на Канадската вейпинг асоциация. Международната организация цитира и доклад, изготвен от Cochrane, глобална мрежа от независими изследователи, в които са обобщени 50 от най-добрите проучвания за ефикасността на вейпинга. Данните сочат, че вейпингът е 70% по-ефективен от всяка друга никотино-заместваща терапия.


По правило много хора не придават голямо значение на подаръците,

По правило много хора не придават голямо значение на подаръците, ...

... бъдат комплекти бонбони, кифли, къщички за меденки, пайове, пудинги, бисквитки с форма и т.н.Имайте предвид, че при приготвянето на коледни десерти и печени изделия се използват определени билки и подправки: джинджифил, канела, индийско орехче, анасон. След като вече знаете опциите за коледни подаръци, можете да се приготвите за празника!  


Когато починал бащата на Йоана Сакелараки, фотографката, живееща в Лондон,

Когато починал бащата на Йоана Сакелараки, фотографката, живееща в Лондон, ...

... крият. Твърди се, че този ритуал е дал началото на идеята за катарзиса - за очистващата сила на скръбта. Традицията на мойроложките в Гърция рискува обаче да отмре. Много от жените, които са снимани от фотографката Сакелараки, са над 90-годишни, а младо попълнение не се задава. Материалът е публикуван в  


Иран загуби своя

Иран загуби своя "доайен" - кюрд, който според документите му ...

... американския президент Франклин Д. Рузвелт, починал през 1945 г. Съдейки по документите Ахмад Суфи се е споминал на много по-напреднала възраст от тази, на която е понастоящем най-възрастната жителка на планетата - 117-годишната японка Кане Танака, родена на 2 януари 1903 г. Кюрдите в Иран са известни със своите столетници.


Индонезиец продаде за повече от един милион долара метеорит, който

Индонезиец продаде за повече от един милион долара метеорит, който ...

... Джаред Колинс. Той го купил и после го препродал на американския колекционер Джей Пиатек. Хутагалунг не разкрива каква сума е получил от продажбата на камъка, посочва само, че е над един милион долара. Със спечеленото смята да разшири семейното жилище и възнамерява да направи дарение за изграждане на местна църква.


Доли Партън бе възпята във версия на хита й

Доли Партън бе възпята във версия на хита й "Джолийн" ...

... it to make donations.— Dolly Parton (@DollyParton) "Това е удивително, защото тези хора са под такова напрежение и стрес, особено сега, когато болниците са препълнени. Ако са гледали записа и са се почувствали щастливи поне за минута, то това е всичко, от което се нуждая", каза Кордел. Снимка: YouTube скрийншот


Няколко дни преди Деня на Ябълката, който в Австрия се

Няколко дни преди Деня на Ябълката, който в Австрия се ...

... а след това да са изхвърляни на боклука, където след 4000 години са открити. Намерената ябълка определено е европейска дива ябълка (Malus sylvestris), която е прародителят на днешната ябълка, твърдят учените. Първите култивирани ябълки са дошли в Европа от Централна Азия едва хилядолетия по-късно, кръстосвайки се с местните диви ябълки.


Откакто

Откакто "Титаник" е потънал преди повече от век, само 140 ...

... на кораба, които се разделиха на две при потъването на кораба, лежат на около 600 метра едно от друго на океанското дъно. "Титаник" потъва на 14 април 1912 г., четири дни след старта на пътуването си от Саутхемптън до Ню Йорк, отнемайки живота на 1517 от 2224 пътници и екипаж.


Американецът Дейвид Ръш от град Бойзи, щата Айдахо, успя да

Американецът Дейвид Ръш от град Бойзи, щата Айдахо, успя да ...

... балона с пирон, с едновременното захапване на 100 свещи и др. Той посвещава своите постижения на кампанията за насърчаване изучаването на научни и технически предмети в образователната система на САЩ. През юни пък падна друг подобен рекорд - за балансиране на яйца - три едно върху друго, без да паднат:


Археолози се натъкнаха на четири старинни монети от чисто злато

Археолози се натъкнаха на четири старинни монети от чисто злато ...

... и е управлявал от Багдад, губи контрола над Ерусалим. Той попада под властта на съперниците им от фатимидската династия със седалище в Кайро в продължение на над два века. Специалистите изтъкват, че това е първата златната находка от половин век насам в Стария град на Ерусалим от периода на фатимидите.


Почти 3 десетилетия след раждането на първия си син, съпрузите

Почти 3 десетилетия след раждането на първия си син, съпрузите ...

... в ръцете на Бог да определя размера на семейството им. Най-големият син на семейство Шванд е 28-годишният Тайлър. След него идват Зак (25), Дрю (23), Брандън (21), Томи (18), Вини (17), Калвин (15), Гейб (14), Уесли (12), Чарли (10), Люк (8), Тъкър (6), Франсиско (5) и 2-годишният Финли. Снимка: Instagram


Специално обучените кучета вече се справят по-бързо и по ефективно

Специално обучените кучета вече се справят по-бързо и по ефективно ...

... като цяло подкрепя ограниченията. През последните две седмици Финландия регистрира 45 нови случая на 100 хиляди души население, което е най-ниската стойност в Европейския съюз по данни на Световната здравна организация. Тя понастоящем е единствената страна-членка, в която броят на новите заразени е по-нисък в сравнение с предходните 15 дни.


Специалистите на руската компания

Специалистите на руската компания "Кардиотехника" и Института по теоретична и ...

... нивото, когато пациентът е бил здрав. Имплантът е успешно тестван на щандове, симулиращи работата на сърцето," съобщиха пред ТАСС от медийния център. В някои случаи пациенти с ревматична треска, ендокардит, аортна дисекация или аневризма, фиброза на клапаните и други заболявания се нуждаят от подмяна на аортните или митралните сърдечни клапи.


Кардиолози от САЩ са измислили уникална

Кардиолози от САЩ са измислили уникална "лепенка" за увредено сърце ...

... се от малки изкуствени кръвоносни съдове и покрита с фибринов гел. Новаторската "лепенка" е тествана при плъхове и прасета. Направените тестове са показали, че имплантираните нови кръвоносни съдове нарастват бързо, а сърдечният мускул се възстановява за много кратко време. Специалистите предвиждат в бъдеще пластирът да бъде тестван и върху хора.


Сврака се спусна пред лицето на австралийски репортер малко преди

Сврака се спусна пред лицето на австралийски репортер малко преди ...

... разлика от тях те са склонни да нападат човек, ако доближи гнездото им. Сега в Австралия е пролет. Това е период на птичи нападения там, защото пернатите - предимно свраки, пазят ревностно гнездата си с пиленца от хора. Затова мнозина ходят с чадъри или каски в парковете и откритите пространства.


Американски и австралийски учени откриха небостъргач от корали недалече от

Американски и австралийски учени откриха небостъргач от корали недалече от ...

... Пет дена след като откриват високия риф, те изпращат до него роботизирания подводен апарат "СуБастиан", за да го изследва. "Изненадани и въодушевени сме от откритието" - каза д-р Робин Бийнман от университета "Джеймс Кук" в Куинсланд. Неотдавна до 80 процента от коралите в Големия бариерен риф станаха жертва на избелване.


Най-големият фонтан - Палмовият, бе открит в Дубай на официална

Най-големият фонтан - Палмовият, бе открит в Дубай на официална ...

... от 100 метра височина. През половин час се изпълнява сложна програма от светлини и музика, която продължава 3 минути. Снимка: БТА Организаторите на събитието обясниха, че той е бил признат за най-голям от Книгата за рекордите Гинес. Атракцията ще бъде достъпна през цялата година. Снимка: БТА Снимка: БТА Снимка: БТА


Светът може би е на крачка от разбулването на 75-годишната

Светът може би е на крачка от разбулването на 75-годишната ...

... документи на съюзническите сили във Втората световна война, както и германски и съветски архиви, до които получили достъп. Така стигнали до извода, че параходът, потеглил от Кьонингсберг, където се губят следите на Кехлибарената стая, има една от най-интересните и потайни съдби и е много вероятно да крие изчезналото руско съкровище.


Румънски овчар, погребан от семейството си, се мъчи да докаже,

Румънски овчар, погребан от семейството си, се мъчи да докаже, ...

... Трупът е ексхумиран, но самоличността му е неизвестна. Трябва да се направи ДНК анализ, който изисква разходи. Същевременно смъртният акт на Непря не е анулиран. Овчарят няма една пара на свое име. "Регистриран съм у дома в Болбош, но кметът ми каза, че нямам нищо, защото съм мъртъв", допълни овчарят.


От 1995 г. до сега Големият бариерен риф в Австралия

От 1995 г. до сега Големият бариерен риф в Австралия ...

... умират. Пораженията са огромни и все още се изучават. Няма време за губене - рязко трябва да се намалят количествата вредни газове, предупреждават специалистите. Големият бариерен риф има способността да се възстановява. Това вероятно ще отнеме години, но за да започне трябва да се ограничат до минимум вредните външни влияния.


Сред 60 000 предмета, натрупани в дома и гаражите на

Сред 60 000 предмета, натрупани в дома и гаражите на ...

... Батман и Супермен, сувенири за "Бийтълс" с голяма стойност, 12 маркови китари, всяка от тях струваща над 10 хиляди паунда. Ценните вещи били разпределени в 3 хиляди лота, които ще търсят купувач през този месец и могат да бъдат реализирани в продължение на четири дни за над 4 милиона евро.


Един от най-запазените скелети на Тиранозавър рекс беше продаден на

Един от най-запазените скелети на Тиранозавър рекс беше продаден на ...

... пръстта и възстановят. Обявен е за продан след разногласия между администраторите на института. Според експерти тиранозавърът е тежал 7-8 тона. Това е приблизително два пъти повече от африканския слон. Спесименът е дълъг 12 м и висок 4 м. Резците надвишават 27 см дължина. Тиранозавърът е живял преди 67 милиона години.


Четирима бездомници, които просели пред бар в Брест, в северозападната част

Четирима бездомници, които просели пред бар в Брест, в северозападната част ...

... пет, а цели петдесет хиляди евро", съобщиха организаторите на лотарията в прессъобщение. Бездомниците взели печалбата и си я разделели - по 12 500 евро на човек. Пред представители на лотарията мъжете, на възраст около тридесет години, признали, че не знаят какво ще правят с парите, но възнамеряват да напуснат Брест.


Откритите пространства на висока надморска височина в чилийската пустиня Атакама,

Откритите пространства на висока надморска височина в чилийската пустиня Атакама, ...

... следи от живот на Венера. Бланк казва, че светлинното замърсяване вече е поразило в някои райони до 10 на сто от видимостта в нощното небе. Учените дават пример с Южна Калифорния, където слабо регулираният растеж на градовете спря добрата видимост към звездите и отблъсна астрономите в началото на двадесети век.


Години наред това бе градска легенда, но вече е факт

Години наред това бе градска легенда, но вече е факт ...

... и служи като кмет на Вервие от 1800 г. до 1808 г., когато Белгия все още е под френско управление. Вторият му мандат започва през 1830 година, когато Белгия става независима държава. Той създава първата противопожарна служба в града и разрешава гражданите да присъстват и наблюдават заседанията в градския съвет.


Властите в Зимбабве недоумяват каква е причината за смъртта на

Властите в Зимбабве недоумяват каква е причината за смъртта на ...

... бактериалната инфекция антракс, каза по-рано тази седмица министърът на околната среда Мангалисо Ндлову. Той уточни, че ще е нужно още време за допълнителни изследвания, които да установят причината за гибелта на слоновете и каза, че учените подозират "бактериално растение". Бракониерството бе изключено, защото умрелите животни били намерени с бивните си.


Французин беше глобен с 1000 евро на италианския остров Сардиния,

Французин беше глобен с 1000 евро на италианския остров Сардиния, ...

... БТА. През август миналата година двойка французи бяха задържани на италианския остров с 40 килограма пясък в колата, докато се готвели да се качат на ферибот за Тулон. Сардиния забранява от няколко години на туристите да взимат пясък от плажовете й и предвижда солени глоби за нарушителите, припомня Франс прес.


Властите в окръг в провинция Саксония-Анхалт забраниха плуването в участък

Властите в окръг в провинция Саксония-Анхалт забраниха плуването в участък ...

... властите в окръг Бургенланд. Те уточниха, че издирването на крокодила досега е без резултат. От управата на окръга апелират местните хора, особено използващите лодки и велосипедистите, които се движат по поречието, да бъдат наблюдателни и да съобщят, ако забележат влечугото. Крокодили не обитават водите в Германия, нито другаде в Европа


Антибиотиците, използвани в борбата срещу бактериалните инфекции, са считани за

Антибиотиците, използвани в борбата срещу бактериалните инфекции, са считани за ...

... човешките протеини. Това съответно го прави подходящ за основа на нови антибиотици, които не вредят на приемника, обясняват специалистите. Според учените антивитамините скоро могат да се присъадинят към арсенала на човечеството срещу устойчивите на антибиотици супербактерии, за които се смята, че ще се превърнат в смъртоносна заплаха през следващите десетилетия.


Некролог на 84-годишна италианка, починала на 18 август в градчето

Некролог на 84-годишна италианка, починала на 18 август в градчето ...

... поглед върху нещата, но родена в сбъркана епоха". Пред журналисти роднините казват, че ще изберат точно същата снимка и за нейния надгробен паметник, защото знаят, че Ирма би одобрила този избор. Според близките на възрастната жена снимката й с размахан среден пръст е неин своеобразен манифест от отвъдното към живите.


Дете беше отнесено с надуваем еднорог в морето в Гърция

Дете беше отнесено с надуваем еднорог в морето в Гърция ...

... Детето отишло на плаж с родителите си в неделя, но за миг било изпуснато от поглед. То се носело само сред вълните. Екипажът на кораба реагирал бързо и открил детето, което не показало никакво притеснение, че се е отдалечило на километър от брега, и се наслаждавало на мореплаването си.  


Миниатюрно бебе кенгуру албинос изчезна от зоологическата градина в гр.

Миниатюрно бебе кенгуру албинос изчезна от зоологическата градина в гр. ...

... Матиас Шмит призова хората за помощ. Мила досега не се е отделяла от майка си. Той разпространи тяхна снимка - как Мила наднича от торбата. Според него кенгурчето не може да е станало жертва на хищник, защото няма кървави следи. Двама ловци с кучета издирват Мила, но резултат досега няма.


Нови разкопки се проведоха на археологически обект на нос Чироза,

Нови разкопки се проведоха на археологически обект на нос Чироза, ...

... на Центъра за подводна археология към Министерството на културата и гл. ас. в НАИМ-БАН. За резултатите от тях широката общественост ще бъде информирана след приключването им. Проучванията са реализирани като съвместен проект на РИМ-Бургас и ЦПА, в рамките на програмата им за сътрудничество при проучване на миналото на бургаското крайбрежие.


Обитателите на Олтен, Швейцария, се смаяли, когато над града им

Обитателите на Олтен, Швейцария, се смаяли, когато над града им ...

... оставайки лека "какаова покривка". "Жертва" на "какаовалежа" се оказва паркиран наблизо автомобил. От компанията са предложили да заплатят за почистването му, но все още никой не е откликнал на офертата. Фабриката е подновила дейността си. От "Линд & Шпрюнгли" уверяват, че какаото е напълно безвредно за хората и околната среда.


На изключително рядък природен феномен се натъкнаха планински спасители от

На изключително рядък природен феномен се натъкнаха планински спасители от ...

... има таен водопровод, изграден преди стотици години. Очевидно с годините се е образувал този процеп и извира студена вода. Освен, че е изключително чиста, тя става и за пиене", разказа Борислав Ранков пред Zadupnitsa.com. Спасителите предлагат да бъде изградена пътека до камъка, за да могат да го видят повече хора.