Сделки


Лидерът на хостинг пазара у нас - СуперХостинг.бг, придоби втората

Лидерът на хостинг пазара у нас - СуперХостинг.бг, придоби втората ...

... компанията стана част от западноевропейската група team.blue.  Придобиването на INC.bg е втората голяма сделка за СуперХостинг.БГ през последните години. През 2017 година дружеството придоби третата по големина хостинг фирма у нас - Host.bg. Най-голямата хостинг компания в България придобива третата по големина Сделката консолидира хостинг пазара и засилва позициите на лидера


Gebrüder Weiss, най-старата транспортна и логистична компания в света, увеличава

Gebrüder Weiss, най-старата транспортна и логистична компания в света, увеличава ...

... данни е €1,77 млрд. В България броят на служителите е почти 130 към края на 2019 г., а приходите надхвърлят 27 млн. лв. От своя страна Rhenus отчита приходи от над €5,1 млрд., а служителите ѝ надхвърлят 31 хил. души. Оборотът у нас е 26 млн. лв. за 2019 г.


Надеждите на Европа да се изправи срещу Америка и Азия

Надеждите на Европа да се изправи срещу Америка и Азия ...

... решение, което е силно критикувано в корпоративния свят. А ако след това друг регулатор (например във Великобритания или Китай) блокира сделката, Комисията отново ще изглежда мека и неефективна. "Сливането на Nvidia и Arm ще създаде поредния американски технологичен монопол" Един от съоснователите на компанията настоява британското правителство да спре сделкатаБелгийската фармацевтична компания Ceres Pharma е придобила българската ABOPharma, гласи

Белгийската фармацевтична компания Ceres Pharma е придобила българската ABOPharma, гласи ...

... белгийското дружество придоби и румънската Viva Pharma. ABOPharma реализира приходи от €9,4 млн. през 2020 г., а за компанията работят 90 души. Основателите, Антон Григоров и Гавраил Гавраилов, ще запазят позиции. Всички брандове на Ceres, които се продават в България, ще бъдат интегрирани в структурата на ABOPharma, съобщават от компанията.


Руският ритейлер

Руският ритейлер "Лента" обяви, че е сключил споразумение за закупуване ...

... супермаркети в 500-700 магазина в дългосрочен план. Най-големият оператор на супермаркети в Русия е X5 Group, която управлява веригата "Кръстопът". В края на март веригата включва 940 супермаркета с търговска площ от 1,02 милиона квадратни метра. Приходите на "Кръстопът" през първото тримесечие възлизат на 82,84 млрд. рубли (ръст от 5,4%).


Apollo Global Management Inc. ще плати около $5 млрд., за

Apollo Global Management Inc. ще плати около $5 млрд., за ...

... прогнозите не се сбъднаха. През 2018 г. компанията бе принудена да отпише половината стойност на медийните брандове, които придоби. По-късно Verizon започна да свива бизнеса като съкрати позиции и продаде Tumblr и HuffPost. Към момента медийното подразделение дава работа на около 10 хил. души, при 14 хил. през 2017 г.Бургаският стартъп PHPjabbers, един от лидерите на пазара на уеб

Бургаският стартъп PHPjabbers, един от лидерите на пазара на уеб ...

... Бургас, както и с първата у нас платформа за кандидатстване в 1-ви клас. Разработени още през 2012 година, и до днес двете системи успешно и безпроблемно се използват от общинската администрация и учебните заведения. В бургаската компания работят 15 души, а през 2020 г. приходите ѝ достигат 1,2 млн. лв.


Правителството на Великобритания нареди сделката между Nvidia и Arm да

Правителството на Великобритания нареди сделката между Nvidia и Arm да ...

... китайски компании. Пекин вече бе изправена пред подобна заплаха през 2018 г., когато Qualcomm искаше да купи нидерландския производител NXP Semiconductors. И избра да забрани сделката. Китайска заплаха за сделката между Nvidia и Arm Пекин се плаши, че САЩ ще забрани достъпа на китайските компании до технологиите на британската фирма


Българската Payhawk постигна забележителен успех. Едва три години след основаването

Българската Payhawk постигна забележителен успех. Едва три години след основаването ...

... София ще бъдат наети още около 20 души, заяви пред The Recursive основателят и CEO Борисов. Изданието посочва още, че заедно със стартъпа EnduroSat, който наскоро набра $2,4 млн. при оценка от $60 млн., Payhawk е водещ кандидат да бъде първият български еднорог — стартъп с оценка над $1 млрд.


Германският производител на млечни продукти MEGGLE затваря завода си в

Германският производител на млечни продукти MEGGLE затваря завода си в ...

... по променен бизнес модел и ще продължи да предлага продуктите си у нас. Германската компания стъпи в България през 2009 г., като инвестира в нова производствена линия. По данни от Търговския регистър през 2019 г. дружеството е реализирало приходи за почти 32 млн. лв. и печалба от едва 267 хил.


Аптеки SOpharmacy ще продобие контрол върху 209 аптеки Ceiba и Sanita в

Аптеки SOpharmacy ще продобие контрол върху 209 аптеки Ceiba и Sanita в ...

... от нейните приходи. "Coфapмa Tpeйдинг" e cъздaдeнa пpeз 2006 гoдинa чpeз oбeдинявaнeтo нa пeт диcтpибyтopcĸи фиpми. Ocвeн aптeĸи в Бългapия oт 2015 гoдинa фиpмaтa oтвopи и тaĸивa в Cъpбия. Bъв "ФapмaCтop" ca oбeдинeни 7 ĸoмпaнии, ĸaтo в мoмeнтa фиpмaтa дъpжи 5,2% oт пaзapния дял в Coфия пo пpoдaжби в cтoйнocт.Френската компания GeoPost, която преди време стана мажоритарен собственик на

Френската компания GeoPost, която преди време стана мажоритарен собственик на ...

... това тя е сред значимите куриерски компании и в съседна Румъния. В края на 2018 година фирмата разшири бизнеса си у нас с придобиването на българския си конкурент "Рапидо". Куриерската компания "Спиди" стана (отчасти) френска Geopost Франция плати 12 милиона лева, за да придобие 11% от капитала на българското дружество


Canadian Pacific Railway се съгласи да придобие Kansas City Southern

Canadian Pacific Railway се съгласи да придобие Kansas City Southern ...

... финализирането ѝ акционерите на Kansas City Southern ще получат 0,489 акции на Canadian Pacific и по 90 долара в брой за всяка своя акция, с което цената на акциите на Kansas City Southern става 275 долара. Това е премия от 23% над стойността им при затварянето на търговията в петък.


Щатската технологична компания Yotpo получи оценка от $1,4 млрд. при

Щатската технологична компания Yotpo получи оценка от $1,4 млрд. при ...

... електронна търговия, както и да създаде синергична връзка между продуктите на Yotpo. Платформата за SMS маркетинг е само едно от решенията, които ще бъдат част от бъдещата интегрирана платформа, заедно с продуктите за събиране и представяне на мнения и ревюта, разработване на програми за лоялност и рекламни визуализации, и други.


Преди 4 години най-старата банка в света едва успя да

Преди 4 години най-старата банка в света едва успя да ...

... във финансовата институция. Италианската финансова институция трябваше да се справи с огромен портфейл от необслужвани заеми и да се върне към печалба след като преди повече от две години едва не банкрутира. Властите в Рим поеха пред ЕС ангажимент да намерят купувач на финансовата институция до края на тази година.


Швейцарската медийна група Ringier ще бъде новият мажоритарен собственик на

Швейцарската медийна група Ringier ще бъде новият мажоритарен собственик на ...

... Африка, като портфолиото ѝ включва около 125 дъщерни фирми, основно в областта на печатните и онлайн медиите, радиа, както и такива с дейност в развлекателната индустрия. Групата е създадена през 1833 година, като към края на 2019 година е представена в 19 държави, а служителите ѝ са около 7100 души.Турската верига супермаркети Migros ще продаде дъщерното си дружество

Турската верига супермаркети Migros ще продаде дъщерното си дружество "Рамстор ...

... да оперира като собственик на Ramstore Macedonia. В управлението на регистрираното в България дружество влизат само турски граждани, като то има офис в София. Към края на 2019 година активите му възлизат на над 6,7 милиона лева, а нетната печалба за същия период е на стойност от 2,8 милиона лева.


Чешкият милиардер Петр Келнер, който е собственик на Telenor на

Чешкият милиардер Петр Келнер, който е собственик на Telenor на ...

... за 2,1 милиард евро. Част от нея са и каналите на bTV. Това се случи след като преди инвестиционната компания беше на финалната права да купи "Нова броудкастинг груп", но не получи разрешение за това от регулаторите у нас. Под шапката на PPF влиза и телекомуникационната компания Telenor в България.


Третата най-голяма верига супермаркети във Великобритания - Asda, има нови

Третата най-голяма верига супермаркети във Великобритания - Asda, има нови ...

... бъдат добавени към общо 6000 обекта, управлявани от тях. Asda е основана през 1949 година, като през 1999 година Walmart я купува за 6,7 милиарда паунда. Към есента на 2020 година веригата има 631 магазина като тя е третият най-голям търговец в ритейл сектора във Великобритания след Tesco и Sainsbury`s.


Карл Пей, един от съоснователите на OnePlus и доскоро мениджър

Карл Пей, един от съоснователите на OnePlus и доскоро мениджър ...

... собственик на Android преди да продаде цялото дружество на Google през 2005 г. Телефонът PH-1 нямаше особено голям успех заради лошото представяне на вградената камера, както и заради проблеми с осъществяването на телефонни разговори и работата на екрана. Първоначалната цена бе 699 долара, като по-късно бе намалена с 200 долара.


Сделката е приключила за по-малко от 24 часа след ,

Сделката е приключила за по-малко от 24 часа след , ...

... й Джаред Кушнер. През 2008 г. Дмитрий Риболовлев, руски олигарх и собственик на футболния клуб Монако, купи земята за 95 милиона долара, но никога не е живял там. Както отбелязва изданието The Real Deal, той разруши къщата и продаде целия имот като три отделни парцела за общо 108,2 милиона долара.Двама мениджъри във веригата супермаркети ЦБА придобиват 50% от компанията

Двама мениджъри във веригата супермаркети ЦБА придобиват 50% от компанията ...

... се намират във Варна, Добрич, Нови Пазар, Девня, Долни Чифлик, Белослав, Провадия, Балчик, Каварна, Велико Търново, Стражица, Габрово, Дряново, Русе, Тутракан и София През 2019 г. дружеството реализира приходи от 141,9 млн. лв. и печалба от 2 млн. лв. Броят на служителите е над 900, по данни от Company Guru.


Veolia Environnement SA предприе нов, агресивен подход в опита си

Veolia Environnement SA предприе нов, агресивен подход в опита си ...

... не са одобрени от борда на директорите. Продължаващият спор предизвиква и политическа реакция. Министърът на финансите на Франция Бруно ле Мер заяви пред Europe 1, че двете компании трябва да намерят "приятелски" начин да излязат от ситуацията. "Френският капитализъм не може да е война на всеки срещу всеки", каза той.


Собственикът на Staples направи изнедваща оферта за придобиване на Office

Собственикът на Staples направи изнедваща оферта за придобиване на Office ...

... компания и не съобщава финансовите си резултати. След последната провалена сделка Staples слезе от борсата, след като бе придобива от Sycamore Partners — хеджфонд, който купува ритейл вериги в затруднено положение. Предложението е за $40 за акция на ODP. След съобщението акциите на компанията се покачиха с 14% до $43.


Френският гигант Atos е направил предложение за придобиване на американския

Френският гигант Atos е направил предложение за придобиване на американския ...

... DXC се опитва да се справи с огромния си дълг, който към 2020 г. достига $9,9 млрд. В същото време приходите ѝ намаляват до $19,6 млрд. от $20,75 млрд. през 2019 г. "DXC е твърде малка, за да работи сама в сектор с толкова нисък марж", казва източник на Reuters.


И последното препятствие пред сливането на Fiat Chrysler и PSA

И последното препятствие пред сливането на Fiat Chrysler и PSA ...

... няма финансов смисъл. Именно Таварес ще застане начело на супергрупата. Някога изключително популярна и мощна в Америка, марката Chrysler днес замира и в момента в гамата ѝ има само три модела — застаряващият седан 300, както и минивановете Pacifica и Voyager. През октомври 2020 г. продажбите намаляха с нови 19%.Компанията за производство на фитнес оборудване за дома Peloton обяви,

Компанията за производство на фитнес оборудване за дома Peloton обяви, ...

... на другиго, но за нашия бизнес тя се превърна в попътен вятър." От своя страна, Precor е дъщерна компания на финландския производител на спортни стоки Amer Sports, който пък е собственост на консорциум от инвеститори, сред които са ANTA Sports, FountainVest Partners, Anamered Investments и Tencent, посочват от Zero Hedge.


Hyundai е подал заявление пред антимонополния орган на Турция за

Hyundai е подал заявление пред антимонополния орган на Турция за ...

... дни преди подаването на това заявление, цената за което не е известна, Hyundai придоби контролния дял в Boston Dynamics от SoftBank за 1,1 млрд. долара. Причината за това е, че автомобилният производител ще използва решенията ѝ, за да автоматизира още повече дейността в заводите си и да произвежда автономни возила.


Един от най-големите производители на оръжия в света - американската

Един от най-големите производители на оръжия в света - американската ...

... индустрия, с американското правителство, към които се стремят и останалите две компании. Lockheed ще прати по 56 долара за акция за производителя, което е с 33% над цената, на която книжата завършиха търговията в петък. Сделката трябва да приключи през втората половина на 2021 година, след като получи необходимите разрешения.


Разработчикът на игри Electronic Arts ще придобие британския си конкурент

Разработчикът на игри Electronic Arts ще придобие британския си конкурент ...

... за брой. Очаква се сделката да приключи до края на първото тримесечие на 2021 г. Codemasters е основана през 1986 г. от братята Дейвид и Ричард Дарлинг. През 2020 г., благодарение на пандемията, разработчиците на игри се радват на високи резултати. Приходите за индустрията растат с 20% до $174,9 млрд.


След като беше изправена пред тежки финансови проблеми и беше

След като беше изправена пред тежки финансови проблеми и беше ...

... е единственият производител на супербързи коли, който е в тежко финансово положение. Подобна сделка беше направена и от отбора на Williams, който също се състезава във Формула 1, като те използваха централата си в Гроув и колекцията си от болиди, за да получат заем в размер на 50 милиона долара.


Китайски химически компании China National Chemical Corp. (ChemChina) и Sinochem

Китайски химически компании China National Chemical Corp. (ChemChina) и Sinochem ...

... ChemChina и Sinochem обединиха своите селскостопански активи с активите на Syngenta , за да сформират Syngenta Group, която планира да стане публично дружество. Според източници IPO на компанията може да се състои през следващата година. Самата компания преди това е посочила, че ще проведе първоначално публично предлагане до 2022 г.


Sony Corp. е постигнала споразумение за придобиване на услугата за

Sony Corp. е постигнала споразумение за придобиване на услугата за ...

... ход за AT&T. През 2015 г. компанията бе придобита срещу $49 млрд., или $66 млрд., ако включим дълга. Платената телевизия обаче бе големият губещ през последните години, след като потребителите се насочват все повече към услуги като Netflix. Само през последните две години DirecTV загуби 7 млн. потребители в САЩ.


Най-голямата софтуерна компания у нас скоро може да стане част

Най-голямата софтуерна компания у нас скоро може да стане част ...

... предлагане на акции на пазара през август. Към края на миналата седмица акциите ѝ се търгуват за 10,62 долара, като пазарната ѝ капитализация достига 1,95 милиарда долара. Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Paysafe Елате на разходка в един от най-креативните и уютни офиси в столицата


Глобалната инвестиционна компания CVC Capital вече официално ще бъде новият

Глобалната инвестиционна компания CVC Capital вече официално ще бъде новият ...

... 50-те години у нас. Към 2019 година ОМК отчита приходи от 88,4 милиона лева. Считано от края на миналата година за компанията у нас работят малко над 500 души. "Верея" и още три марки млека у нас ще имат нов собственик Сделката може да се очаква в началото на ноември


Хърватски производител на пластмасови компоненти за автомобилната индустрия ще стане

Хърватски производител на пластмасови компоненти за автомобилната индустрия ще стане ...

... да продължи поне в следващите 7 години, като съвместната им работа трябва да започне в края на 2021 година. AD Plastik има 8 завода в 5 държави в региона - 3 в Хърватия, 2 в Русия и по един в Унгария, Сърбия и Румъния. За нея работят общо 2900 души.


Основателят на Huawei Рен Женгфей призова служителите на Honor да

Основателят на Huawei Рен Женгфей призова служителите на Honor да ...

... Продуктовата гама включваше лаптопи, таблети, умни телевизори и електронни аксесоари. Същевременно конкурентите на Huawei увеличиха производството, за да се възползват от затрудненията на компанията, причинени от санкциите на САЩ. Но ако Honor успее да продължи производството, компанията може и да запази пазарния си дял, каза Флора Танг от Counterpoint Research.


Компанията за облачни решения Salesforce е в напреднали преговори за

Компанията за облачни решения Salesforce е в напреднали преговори за ...

... компания започна дейност през 2009 г., като първоначално произвеждаше игри, но бързо се насочва към корпоративната комуникация, като към миналата година посочваше, че има 12 млн. активни потребители дневно. В резултат на новината акциите на Slack се изстреляха с 38%, а тези на Salesforce приключиха търговията вчера с 4% надолу.


Гръцкият доставчик на телекомуникационни услуги и платена телевизия, Forthner S.A,

Гръцкият доставчик на телекомуникационни услуги и платена телевизия, Forthner S.A, ...

... възможности в сферата на забавленията и спорта, за да стимулираме растежа на платените телевизионни услуги. Уверени сме, че чрез прилагане на нашия опит в области като съдържание и технологии, в съчетание с нашето по-широко предлагане на телекомуникационни услуги, можем да осигурим най-доброто потребителско изживяване и да реализираме бизнес целите си."


Бизнесът на испанската Banco Bilbao Vizcaya Argentaria ще бъде закупен

Бизнесът на испанската Banco Bilbao Vizcaya Argentaria ще бъде закупен ...

... група BBVA е решила да напусне американския пазар, след като слабите финансови резултати са повлияли негативно върху цената на нейните акции. От началото на годината те са паднали с 26%. Акциите на BBVA поскъпнаха с 19% на Мадридската фондова борса (BME Spanish Exchanges) след новини за продажбата на американски активи.


Европейският съюз сключи сделка, с която ще плаща по-ниска цена

Европейският съюз сключи сделка, с която ще плаща по-ниска цена ...

... портфолио от потенциални ваксини, повечето от които са в напреднала фаза на изпитания", каза председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, когато обявяви сделката с Pfizer. ЕС вече е подписал договори за доставки с AstraZeneca, Sanofi и Johnson & Johnson и е в преговори с Moderna, CureVac и Novavax.


Гръцката телеком група OTE съобщи в понеделник, че е постигнала

Гръцката телеком група OTE съобщи в понеделник, че е постигнала ...

... 692 от общо 5 831 служители като част от програма за преструктуриране, която започна през 2017 г. Останалите 46% от Telekom Communications Romania са собственост на ресорното министерство на Румъния. Telekom Mobile Romania е собственост на Cosmote Mobile Communications, част от OTE Group, със 70%, Telekom Romania Communications с 30%.


Новият филм за Джеймс Бонд

Новият филм за Джеймс Бонд "No time to die" може ...

... би могло да помогне да привлече много абонати, които искат да гледат най-новия филм за Бонд. Филмът в който участва Даниел Крейг, струва около 250 милиона долара. Междувременно филмът на ужасите "Antebellum" стартира на първокласно домашно видео през септември, докато "Mulan" дебютира в Disney + с такса от 30 долара.


Adidas може да се раздели с ориентирания към Америка бранд

Adidas може да се раздели с ориентирания към Америка бранд ...

... на Adidas преди пандемията са били да получи €2 млрд. за Reebok, но сега главният директор би се съгласил и на по-малка сума, според списанието. Германската компания придоби Reebok за $3,8 млрд. през 2006 г. Adidas затваря двата си високотехнологични завода в Германия и САЩ Производството остава концентрирано в Азия


Европейският лидер от групата на световния гигант Coca-Cola и най-големият

Европейският лидер от групата на световния гигант Coca-Cola и най-големият ...

... дъщерното дружество "Кока-Кола Юрпиън Партнърс Сървисъс България" ЕООД, като към края на 2019 година за нея работят 930 души, а приходите ѝ възлизат на 61 милиона лева. Coca-Cola отвори нов офис в България с 90 работни места Центърът се намира във Варна и ще извършва широк спектър от финансови услуги


Huawei е в преговори с Digital China Group и други

Huawei е в преговори с Digital China Group и други ...

... от TF International Securities Куо Минг-чи. "Това ще помогне на бизнеса на Honor със смартфони." Това е важно за него, тъй като марджът на печалба при производителите на бюджетни смартфони е доста изпилен. През миналата година Honor отчете печалба от под 5 млрд. юана при приходи от 80 млрд. юана.


Ако правителството на Великобритания не спре сделката за $40 млрд.,

Ако правителството на Великобритания не спре сделката за $40 млрд., ...

... във всички сегменти и ще създаде още един американски технологичен монопол", посочва Хаузер. "Технологичният суверенитет бързо се превръща в най-важния въпрос на десетилетието", пише той. Nvidia придоби най-важната компания в света на процесорите срещу $40 млрд. Ще остане ли неутрална британската компания, която създава дизайна на чиповете, използвани в смартфоните?


Advanced Micro Devices (AMD) води преговори за придобиване на конкурентния

Advanced Micro Devices (AMD) води преговори за придобиване на конкурентния ...

... През последните месеци Analog Devices постигна сделка за придобиването на Maxim Integrated Products за $20 млрд., а Nvidia през септември придоби Arm Holdings срещу $40 млрд. Китайска заплаха за сделката между Nvidia и Arm Пекин се плаши, че САЩ ще забрани достъпа на китайските компании до технологиите на британската фирма


Чешкият бизнесмен Петр Келнер, чрез неговата PPF Group, е получил

Чешкият бизнесмен Петр Келнер, чрез неговата PPF Group, е получил ...

... Компанията е представена още в Чехия, Румъния, Словакия и Словения. В България фондът на Келнер притежава и телекома Telenor, а по-рано искаше да придобие и "Нова броудкастинг груп". Сделката обаче бе блокирана от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), а по-късно медийната група бе продадена на Кирил и Георги Домусчиеви.


SpaceX спечели договор за 149 милиона долара за изграждане на

SpaceX спечели договор за 149 милиона долара за изграждане на ...

... изграждането на още четири спътника. Очаква се компаниите да доставят сателитите до есента на 2022 г. През 2019 г. Spacex получи 28 милиона долара от ВВС, за да използва п сателитната мрежа Starlink за тестване на криптирани интернет услуги с военни самолети. ВВС не са поръчали собствени сателити на Starlink.


Walmart продаде третата по големина верига от супермаркети на Острова

Walmart продаде третата по големина верига от супермаркети на Острова ...

... това те ще запазят централата на компанията в Лийдс. С тази инвестиция веригата ще се опита да се конкурира и със значителното увеличаващите пазарния си дял Aldi и Lidl. Затова и конкурентният бранд на Asda се опита да я придобие по-рано тази година, но сделката беше спряна от местния регулатор.


Една от големите бетинг компании в света - британската William

Една от големите бетинг компании в света - британската William ...

... ЕООД. В страната компанията има офис в София, в който работят около 250 души. Caesars Entertainment е американски оператор на казина и хотели. Тя управлява над 50 имота и голф игрища под различни марки. През 2020 година беше придобита от Eldorado Resorts. Тя има 65 000 служители в глобален мащаб.


Френският производител на луксозни стоки LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton

Френският производител на луксозни стоки LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton ...

... срок за приключване на сделката от 24 ноември до 31 декември. Обновена Най-богатият европеец официално купува американската Tiffany за $16 милиарда Сделката бе официално обявена в понеделник Съгласно условията на споразумението, сключено от двете компании през ноември 2019 г., LVMH планира да плати 16,2 млрд. долара за придобиването на Tiffany.


Бордовете на CaixaBank и Bankia са постигнали съгласие за сливане,

Бордовете на CaixaBank и Bankia са постигнали съгласие за сливане, ...

... Конър Хилъри, директор на инвестиционното банкиране за Европа, Близкия Изток и Африка в JPMorgan. "Забелязваме промяна в отношението към сделките по сливане и придобиване, която увеличава възможността за консолидация", допълва той. В Европа може да се появи банков супергигант Но няма лесно да получат разрешение от регулиращите органи на ЕС


Alibaba е в преговори с компанията за споделено пътуване Grab

Alibaba е в преговори с компанията за споделено пътуване Grab ...

... заради съвет на SoftBank, която я подтикна да продаде ценните книги на останалите компании за споделено пътуване. Сред тях Uber притежава такива на китайската Didi Chuxing и руската Yandex. Самата Uber обяви още през април, че ще отпише 2 млрд. от тези инвестиции, след като отрасълът претърпя удар заради коронавируса.


General Motors и Nikola бележат ново обединение в сферата на

General Motors и Nikola бележат ново обединение в сферата на ...

... продължава по-широкото внедряване на изцяло новата батерия Ultium на General Motors и системите за горивни клетки Hydrotec", коментира главният изпълнителен директор на General Motors Мери Бара. "Увеличаваме присъствието си в множество EV сегменти, като същевременно изграждаме мащаб за намаляване на разходите за батерии и горивни клетки и увеличаване на рентабилността."


Лидерът на пазара на растителни масла у нас

Лидерът на пазара на растителни масла у нас "Олива" АД ...

... в страната, а първият от тях е този в Кнежа в област Плевен. Вторият отваря в Полски Тръмбеш в област Велико Търново, а през 2017 година компанията започна изграждането на третата си база във варненското село Разделна. Отново към тази година "Олива" е най-голямата фирма по приходи в Северозападния регион.


"Белла България" е придобила Creta Farms, съобщиха от дружеството. Гръцката ...

... Farms притежава две фабрики в Ретимно (Крит) и Крионери (Атина), както и три складови бази в Хераклион (Крит), Патрас (Пелопонес) и Солун. "Белла България" стартира дейността си през 1997 г. и днес е най-големият производител на хранителни продукти у нас. Компанията притежава 14 фабрики с производствен капацитет 350 тона дневно.


"Видеолукс Холдинг", собственик на веригите магазини Praktiker и Technopolis, иска ...

... края на 2019 г. дружеството отчита балансова стойност на дълготрайните материални активи в размер на 5,64 млн. лв. и общи задължения от 7,8 млн. лв. "Видеолукс" с крайни собтвеници предприемачите Тодор Белчев и Божидар Колев отчита приходи от продажби на групата от 791 млн. лв. и 47 млн. лв. печалба.


Румънското дружество на европейския енергиен лидер OMV - OMV Petrom,

Румънското дружество на европейския енергиен лидер OMV - OMV Petrom, ...

... Хан Аспарух" с две години до май 2022 година. Според решението тогава за този период в проучванията там ще бъдат вложени 3,3 милиона евро. Има ли петрол край Бургас? Shell започва проучвания до дни Сондажът ще продължи три месеца, а евентуалният добив може да започне след шест до десет години


Veolia Environnement SA е предложила €2,9 млрд. за 29,9% дял

Veolia Environnement SA е предложила €2,9 млрд. за 29,9% дял ...

... да постигнат сделка през 2012 г. заради притеснения по отношения на антитръстови пречки, очакване за загуба на работни места и несъгласие сред лидерите на двете компании. За да избегне антитръстовите притеснения, френският инвестиционен фонд Meridiam ще купи френския воден бизнес на Suez. Офертата на Veolia е валидна до 30 септември.


Основан от двама гръцки предприемачи през 2015 г., InstaShop е

Основан от двама гръцки предприемачи през 2015 г., InstaShop е ...

... Hero в нашия регион са Takeaway, които през 2018 г. придобиха българската услуга за доставка на храни BG Menu и румънския й бизнес Oliviera за 8,8 млн. евро, както и eBag.bg, които наскоро достигнаха 10 млн. евро, след като получиха инвестиция от най-големият онлайн търговец на хранителни стоки в Чехия.


United Group получи одобрението на Европейската комисия за закупуване на

United Group получи одобрението на Европейската комисия за закупуване на ...

... региона с цел да предоставя най-новото поколение телеком и най-доброто международно и локално съдържание на пазар от 38 милиона души в Югоизточна Европа, както и на диаспората ни по целия свят", посочват от компанията. Mergermarket: Петр Келнер може да продаде Теленор Едва две години след я придоби от норвежката група


Съветът на директорите на

Съветът на директорите на "Газпром" одобри продажбата на 50% от ...

... е най-голямата частна газова компания в България. Нейната основна цел е да предостави енергийна алтернатива и да направи природния газ достъпен за българските граждани. Дружеството продава синьо гориво на крайни потребители в 51 общини. До момента то е изградило над 2100 км газоразпределителна мрежа, като инвестициите надхвърлят 350 милиона лева.


Microsoft може да плати между 10 и 30 милиарда долара

Microsoft може да плати между 10 и 30 милиарда долара ...

... повече - забраната на приложение с мащабите на TikTok би дало много силен и ясен сигнал за други технологични гиганти, които оперират в САЩ - както такива от Китай, така и от други части по света. След TikTok, Белият дом ще забранява и WeChat Ще има забрани и за други приложения


Microsoft е в преговори за потенциално придобиване на операции на

Microsoft е в преговори за потенциално придобиване на операции на ...

... момента се съхраняват или архивират извън Съединените щати, Microsoft ще гарантира, че тези данни се изтриват от сървъри извън страната, след като бъдат прехвърлени", се казва в съобщението на компанията. Компанията все пак подчерта, че дискусиите са "предварителни" и "не може да има сигурност, че сделката, включваща Microsoft, ще продължи".


Придобиването на златна мина в канадска Арктика от китайска държавна

Придобиването на златна мина в канадска Арктика от китайска държавна ...

... "държава, близо до Арктика" и получи място като наблюдател в Арктическия съвет, чийто членове са САЩ, Русия, Канада, Дания, Финландия, Исладия, Норвегия и Швеция - страни, които притежават територии в региона. През 2018 г. Китай публикува бяла книга за арктическата си стратегия, която предвижда изграждането на "Полярен Път на коприната".


Британският фармацевтичен гигант GlaxoSmithKline обяви в понеделник, че ще придобие

Британският фармацевтичен гигант GlaxoSmithKline обяви в понеделник, че ще придобие ...

... като ще търси 500 хиляди доброволци за целта. Pfizer и BioNTech планират да доставя 30 милиона дози от своите препарати през тази и следващата година, става ясно от официалните съобщения на компаниите, цитирани от Bloomberg. Междувременно те планират да произведат 100 милиона дози от ваксините си до края на годината.


SoftBank Group Corp. обмисля пълна или частична продажба на британската

SoftBank Group Corp. обмисля пълна или частична продажба на британската ...

... акции, които се търгуват с отстъпка спрямо нетната стойност на активите. Наскоро гигантът продаде акции в T-Mobile US за около $20 млрд., а компанията притежава дялове и в Alibaba и много други. Apple се отказва от процесорите на Intel за Mac Компанията представи и обновени версии на операционните си системи


Японският конгломерат Hitachi ще бъде новият собственик на завода на

Японският конгломерат Hitachi ще бъде новият собственик на завода на ...

... като през есента на 2019 година отвори своя втори завод в Петрич и пети в България. Централният офис се намира в София. Компанията в топ 500 на най-големите в света, която скоро ще има 5 завода в България И какво прави тя в двете си бази в пловдивската зона "Раковски"