Пътешествия


Най-подходящият за изкачвания сезон в Хималаите - пролетният (април -

Най-подходящият за изкачвания сезон в Хималаите - пролетният (април - ...

... други базови лагери, като този под Дхаулагири (8167 метра), откъдето 25 души бяха евакуирани, след като дадоха положителен резултат от тест. Еверест "порасна" с 86 сантиметра Китай и Непал обявиха резултатите от нови измервания на най-високата планина на Земята, Еверест. Сега височината й официално е 8 848,86... Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Почивка и релакс, съчетани с културен туризъм Надали има човек,

Почивка и релакс, съчетани с културен туризъм Надали има човек, ...

... сигурност ще станете свидетели на вълнуващи състезания, а и ще можете да се отдадете на приятна почивка в комплекса. Невероятните ползи за децата от конната езда Детството е пълно с вълнуващи истории и ролеви игри, така че конната езда е своеобразно почукване на вратата на свят, насел... Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Почивка и релакс, съчетани с културен туризъм Надали има човек,

Почивка и релакс, съчетани с културен туризъм Надали има човек, ...

... сигурност ще станете свидетели на вълнуващи състезания, а и ще можете да се отдадете на приятна почивка в комплекса. Невероятните ползи за децата от конната езда Детството е пълно с вълнуващи истории и ролеви игри, така че конната езда е своеобразно почукване на вратата на свят, насел... Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:Тази тенденция включва и образователни игри и играчки, които родителите

Тази тенденция включва и образователни игри и играчки, които родителите ...

... толкова важна за децата, както сега - и едно е сигурно: продължаващите пандемични мерки ще продължат да подкрепят тази тенденция. Категорията играчки и игри на открито обединява и двете неща заедно с много забавления и разнообразие в играта както в собствения двор или градина, така и на терасата у дома.


Няма държава в света, в която да няма поне една

Няма държава в света, в която да няма поне една ...

... този закон” подлежат на глоба. ИНДИЯ 11. През 2016 г. в Индия се приема “данък мазнина” с цел намаляване консумацията на вредни храни. В щата Керала се заплаща допълнителен 14,5% “данък мазнина” за хамбургери, пица, понички и други мазни и нездравословни храни, които се сервират в ресторантите. Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Посетителите на остров Пхукет с отрицателен PCR тест ще прекарват

Посетителите на остров Пхукет с отрицателен PCR тест ще прекарват ...

... на Тайланд да контролира разпространението на вируса, но удари по туристическия отрасъл. Доходите от него са паднали с 83%, а броят на туристите се е съкратил от 40 милиона души през 2019 до 6,7 милиона миналата година. Тайланд забрани влизането на чуждестранни туристи през март 2020 година. Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:ce прeвърнa в нoвaтa любимa туриcтичecкa дecтинaция зa туриcти oт

ce прeвърнa в нoвaтa любимa туриcтичecкa дecтинaция зa туриcти oт ...

... бoлecти. Пo-дoбрe e дa миcлитe зa прeвeнциятa нa мaлaриятa и зa възмoжнитe вaкcинaции cрeщу други зaбoлявaния, кoитo cъщecтвувaт нa aфрикaнcкия кoнтинeнт. Дoри дa нe ca пoтвърдeни тaм oт oфициaлнитe влacти. Зa дa нaпрaвитe тoвa, прeди пътувaнeтo e пo-дoбрe дa oтидeтe в мecтнaтa клиникa и дa ce кoнcултирaтe. Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


ce прeвърнa в нoвaтa любимa туриcтичecкa дecтинaция зa туриcти oт

ce прeвърнa в нoвaтa любимa туриcтичecкa дecтинaция зa туриcти oт ...

... бoлecти. Пo-дoбрe e дa миcлитe зa прeвeнциятa нa мaлaриятa и зa възмoжнитe вaкcинaции cрeщу други зaбoлявaния, кoитo cъщecтвувaт нa aфрикaнcкия кoнтинeнт. Дoри дa нe ca пoтвърдeни тaм oт oфициaлнитe влacти. Зa дa нaпрaвитe тoвa, прeди пътувaнeтo e пo-дoбрe дa oтидeтe в мecтнaтa клиникa и дa ce кoнcултирaтe. Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


5-те топ правила при язденето на кон Конната езда далеч

5-те топ правила при язденето на кон Конната езда далеч ...

... ви зареди с положителни емоции и настроение. Насладете се на пролетта и се отдайте на истинска почивка за ума и тялото в комплекс "Тракиец". можете да научите и повече за специалните предложения на четиризвездния хотел, който разполага също с уютна и стилна конна база, ресторант, конферентна зала и лятна градина.


Надали има човек, който не обича малките бягства от напрегнатото

Надали има човек, който не обича малките бягства от напрегнатото ...

... е обикновен спорт, защото включва общуване с друго същество. Дори и да се страхувате от тези величествени животни... Ако искате да избягате от забързаното ежедневие, да разгледате красиви природни и туристически забележителности, посетете комплекс "Тракиец".  Любезният персонал и квалифицираните инструктори по езда ще направят преживяването ви незабравимо. Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Ако търсите къде да

Ако търсите къде да "избягате" за кратко и да се ...

... хора знаят достатъчно добре в коя посока да ви упътят.  В година, в която пътуванията все още ще бъдат ограничени можем да изберем опцията да преоткрием красиви места в България. Тюленово определено е едно от тях и ако никога не сте ходили, съветвам да не го пропускате.  Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:Ако трябва да избираме от топ 3 на най-хубавите български

Ако трябва да избираме от топ 3 на най-хубавите български ...

... да видим е уникално за Балканския полуостров и се намира на територията на днешен Балчик - храмът на богинята-майка Кибела. Той е част от античния град Дионосиполис, който се е намирал на морския бряг около III-ти век и се счита, че е най-добре запазеният храм в света.  Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Винаги когато стане дума за пътуване в България започвам планове

Винаги когато стане дума за пътуване в България започвам планове ...

... стария град. Задължително спирка в археологическия музей, за да видите експозицията и откритите руини на созополския манастир "Св. Николай Чудотворец", както и арката на древния град Аполония. И колкото и по-зле да става българското Черноморие от застрояване, замърсяване и лоши туристически услуги, Созопол винаги е морска приказка.  Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Всеки човек си има любима дестинация у нас. В някои

Всеки човек си има любима дестинация у нас. В някои ...

... тази титла е оправдана, но градът е изключително приятен и живописен, а минералната вода и прекрасните спа комплекси са с чудесна добавена стойност за всеки човек, който го посети. Все пак внимавайте да не стоите прекалено много в минералната вода, за да не вдигнете кръвно.      Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Време е за следващата идея за пътуване в България. Това

Време е за следващата идея за пътуване в България. Това ...

... места и дейности в града, наблизо са интересният паметник "Арка на свободата", както и скалният мост "Крали Маркова дупка". Ако предпочитате да обикаляте из природата и нямате време да прекарате в града, апелът ми е поне да видите музеят на художествените занаяти и приложните изкуства в Троян.  Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Всички сте чували категорията пътувания за уикенда, но има и

Всички сте чували категорията пътувания за уикенда, но има и ...

... османски бей. Има красива архитектура и богато изрисувана фасада. Преди малко повече от 20 години Никола Манев я купува и я превръща в художествена галерия. Тя е реставрирана и в нея са изложени негови картини, както и 10 кристала от Южна Америка, които са подарък на художника.  Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:Бургас сериозно набра скорост в последните години и сякаш заличи

Бургас сериозно набра скорост в последните години и сякаш заличи ...

... видим пресъздадена нейната лична стая и изложение на нейното творчество. След това се насочваме към природонаучния музей, който крие богато разнообразие от зали - от влечуги и насекоми до нови заселници. Други две задължителни спирки за любителите на историята са археологическяит и историческият музей (два отделни са).  Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Като ученици една от традиционните екскурзии, които правихме беше по

Като ученици една от традиционните екскурзии, които правихме беше по ...

... романа "Под игото", както и местният девически манастир "Въведение Богородично". До него е и красивата църква "Св. св. Петър и Павел".  Ако ви остане време, съветвам да се отбиете до средновековната крепост Аневско кале (познато още като Копсис), която е от периода 12-14 век (Второ българско царство).  Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Известен като Малката Виена или

Известен като Малката Виена или "Градът на първите неща", Русе ...

... на местната библиотека. Има още много - в града има 260 сгради, които са паметници на културата! Казахме, че ще се фокусирам върху Русе, но все пак като сте тук няма как да пропуснете Ивановските скални църкви, които са близо до града и са обект на ЮНЕСКО.  Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Ловеч е един прекрасен град, който задължително трябва да посетим

Ловеч е един прекрасен град, който задължително трябва да посетим ...

... пропускайте да видите и регионалния исторически музей, както и къщите на някои от видните местни дейци.  Интересна идея за пътуване? Опитайте Стара Загора! Всеки един човек е чувал името на град Стара Загора, известен още като Градът на поетите, липите и правите улици. Стара Загора се намир... Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Плевен има изключително интересна и богата история, като е ключово

Плевен има изключително интересна и богата история, като е ключово ...

... доведен Осман паша. В нея е живял и генерал Скобелев, докато е изпълнявал своята роля на губернатор на града. Ако имате още време, бих препоръчал да видите древния римски град Строгозия, чийто останки са в парк "Кайлъка", както и да отделите време за художествената галерия "Илия Бешков".  Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:Единствената държава, носеща името на жена, е . Тя е

Единствената държава, носеща името на жена, е . Тя е ...

... Освен с великолепна природа, островът е интересен и със своята уникална кухня, която предлага истински карибски вкус. А за да се доближите повече до местната култура, трябва да посетите пазара Кастрийс, където местните продават своята продукция и подправки. Тук има и битпазар и сувенири за туристите. източник: Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Единствената държава, носеща името на жена, е . Тя е

Единствената държава, носеща името на жена, е . Тя е ...

... Освен с великолепна природа, островът е интересен и със своята уникална кухня, която предлага истински карибски вкус. А за да се доближите повече до местната култура, трябва да посетите пазара Кастрийс, където местните продават своята продукция и подправки. Тук има и битпазар и сувенири за туристите. източник: Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Древен и вечен. Така описват всички красивия Пловдив, който е

Древен и вечен. Така описват всички красивия Пловдив, който е ...

... с прекрасната си зала с пеперуди.  Нека не забравяме, че повечето интересни места реално са в стария град - лапидариума и крепостните стени, етнографският музей, галерията "Златю Бояджиев", Балабановата къща, Хиндлиянската къща и къщата Клианти. Не пропускайте и най-старата църква в града - "Св. Константин и Елена".  Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Със сигурност много от вас обичат Родопите и тяхната магия,

Със сигурност много от вас обичат Родопите и тяхната магия, ...

... и много хора вече са го правили. След това предстои едно красиво изкачване към изхода, което много напомня на легендата за това как Орфей извеждал любимата си Евредика от подземния свят. Ще получите снимки и сертификат за покровител на Харамийската пещера. Изживяването е страхотно - опитайте!   Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


17-годишният Максим Иванов и баща му Стефан Иванов, български финансист

17-годишният Максим Иванов и баща му Стефан Иванов, български финансист ...

... Още за пътешествието на екипа от баща и син:   Повече за лодката NEVEREST и невероятните приключения по време на пътешествието на двамата българи можете да научите във Facebook и Instagram (NEVEREST OCEAN ROW). Всеки, който желае да подкрепи Максим и Стефан, може да го направи тук.  Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:Лично съм доста привързан към град Габрово - родителите ми

Лично съм доста привързан към град Габрово - родителите ми ...

... индустрията, Дечковата къща - музей, националния музей на образованието и историческия музей в града. Ще се опитам да вместя и художествената галерия в града, за да отдам своята почит към изкуството, а не само към историята. Не пропускайте Габрово - този прекрасен град има какво да предложи!  Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Всеки един човек е чувал името на град Стара Загора,

Всеки един човек е чувал името на град Стара Загора, ...

... че мекият климат го прави перфектен за посещение по всяко време на годината.  Заглавна снимка: къща-музей "Гео Милев" Особености на най-популярните туристически дестинации в Европа (ЧАСТ II,ВИДЕО) Европейските градове, всяка година канят туристи да видят красотата им със собствените си очи. Ето няколко популярни места, които всеки... Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Тази мъничка държава в Средиземно море (Намира се на 185-о

Тази мъничка държава в Средиземно море (Намира се на 185-о ...

... има няколко часовника, окачени на стените, някои показват правилното време, а други - грешно, за да объркат дявола. 21. В Малта са едни от най-тесните улици в света. Те се строят така, че сенките от къщите да ги покриват напълно. По материали на vokrugsveta.ua, travelq.ru и стофактов.рф. Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


За добро или лошо през 2020-та не можеше да пътуваме

За добро или лошо през 2020-та не можеше да пътуваме ...

... светлина върху миналото на този уникален обект.    Руски представител: България е назначена от натовските покровители за рупор на тезата за "руската заплаха" България, която не за първи път гони от страната руски дипломати, стана рупор на тезата на НАТО за "руската заплаха". Това заяви днес ш... Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:


Битумните керемиди са  чудесен покривен материал, който е не само

Битумните керемиди са  чудесен покривен материал, който е не само ...

... температура, но в този случай материалът трябва да е бил съхраняван в топло помещение до последния момент. Бързината на работа зависи конкретно от размера и формата на покрива, уменията на майстора и модела на керемидите. Колкото по-сложна форма има  покривът, толкова повече време ще отнеме и полагането на покритието. Източник:


2020 г. бе лоша година, която не пощади туризма и

2020 г. бе лоша година, която не пощади туризма и ...

... приключения и култура на хранене и хранителни навици, които просто трябва да бъдат изпитани. Сега е перфектния момент да изживеете това невероятно приключение в тази изумителна страна, без да ви притеснява гъмжилото от туристи, а след като вече няма ограничения за пътуванията, Южна Африка може да се окаже най-готината дестинация през 2021 г.


През пролетно-летния период е доста трудно за любителите на сноуборда

През пролетно-летния период е доста трудно за любителите на сноуборда ...

... разбира се, не са толкова впечатляващи, както през зимата. Те са напълно достатъчни за спортист аматьор. Важно е, предварително да се обмисли, как ще се стигне до там. Общественият транспорт ще отведе само от Инсбрук до Хинтертукс. За пътуване до други курорти е по-добре да се наеме частна кола.  


Дори в условията на COVID-19 авантюристичният и приключенски дух у

Дори в условията на COVID-19 авантюристичният и приключенски дух у ...

... който скейтърите се уведомяват за потенциалната опасност. Така ще трябва да стигнете до Лас Ленас с няколко смени в полети. До това място, няма директни полети. Време за ски в Пампорово Пампорово се подготвя да посрещне предизвикателствата на новия зимен сезон, инвестирайки в дигитални услуги, които да гарантират без...  


Европейските градове, всяка година канят туристи да видят красотата им

Европейските градове, всяка година канят туристи да видят красотата им ...

... моменти, когато разхождайки се из един от най-старите европейски градове долавяте. Всъщност е изненадващо, че толкова голям брой паметници на средновековната архитектура са съсредоточени в толкова малка площ на града. Готически и по-късни стилове на строителна архитектура, тесни улички, канали - всичко това прави Брюж изключително привлекателен за чуждестранни туристи.


Европа е регион с дълга и богата история. Затова много

Европа е регион с дълга и богата история. Затова много ...

... на забележителности. Най-посещаваните места в столицата са: Крепост Буда (резиденция на кралете на Унгария); Верижният мост е висящ мост, който свързва две исторически области, разделени от Дунав: Буду и Пеща. Между другото, този мост се превърна в своеобразен символ на Будапеща. Той е място, което всеки турист трябва да види.


Дали е лято или зима, това е без значение, ако

Дали е лято или зима, това е без значение, ако ...

... 6. Sac Actun, Мексико Това е най-голямата пещерна система в света. Много популярна е сред водолазите. Надяваме се да се насладите на вашето уникално ветроходно преживяване с нас и все пак, някой ден да намерите нещо ново и интересно в него. Подканяме ви още сега и го правете всеки ден!


И така, вече сте планирали сватбата и сте почти готови

И така, вече сте планирали сватбата и сте почти готови ...

... може да стане именно тук. 10. Кения Въпреки, че Кения обикновено не е в топ списъка на дестинациите за меден месец, все пак трябва да помислите за тази опция. Насочете се към природния резерват Luisaba, където може да отседнете на сафари ранчо. Повярвайте, кенийската пустиня може да бъде много романтична!


Сватбеното тържество приключи и е време да тръгнете за няколко

Сватбеното тържество приключи и е време да тръгнете за няколко ...

... Viseroy на остров Сейнт Лусия (Viceroy Resort, Сейнт Лусия). 6. Париж, хотел Шангри-Ла. 7. Бразилия, курортът Понта Дос Ганчос във Флоринаполис. 8. Индия, хотел на езерото Тай (хотел Taj Lake Palace) в Джудапур. 9. Тайланд, лагер в тропическата гора (Elephant Hills Rainforest Camp) в националния парк Као Сок (Khao Sok).


Пътуването без да напускате дома си е лесно! В момента

Пътуването без да напускате дома си е лесно! В момента ...

... но вашият нос е инструмент за обработка на данни и количественият анализ на миризмите. Той отваря нова перспектива за градското пространство“, описват създателите проекта. В допълнение към забавлението, картата има и прагматична функция. Например може да я използвате, за да разберете в кои райони на Лондон е най-чистият въздух.  


На юг от Лацио се намира регионът Кампания, колко бележи

На юг от Лацио се намира регионът Кампания, колко бележи ...

... в него, можете да се отдадете на разходка с кола по известните крайморски пътища, а градовете Амалфи и Позитано, нямат нужда от представяне. Районът Кампания в Южна Италия е дестинация, която непременно да посетите, ако искате да усетите драматизма на миналото, блясъка на настоящето, средиземноморския климат и la dolce vita.


От всички диаманти, наредени в короната на Италия, Амалфийското крайбрежие

От всички диаманти, наредени в короната на Италия, Амалфийското крайбрежие ...

... да видите планината Везувий, или просто да се насладите на парещото слънце на някой от райските плажове на Позитано: Форнило или  Спиаджия Гранде. Амалфийското крайбрежие и по-точно градовете Амалфи и Позитано, са райски кътчета, които непременно трябва да посетите, за да се докоснете до красотата на малките удоволствия.    


Обявено от ЮНЕСКО за световно наследство и типичен пример за

Обявено от ЮНЕСКО за световно наследство и типичен пример за ...

... включите в някоя от организираните екскурзии до близките забележителности и градове като: Помпей, планината Везувий, руините на Паестум и двореца Касерта. А, ако нямате желание да обикаляте музеи и катедрали, просто се отдайте на разходка из града. Насладете се на малките улички, цветните пейзажи и завладяващото усещане за dolce vita!


Какво е да прекосиш океана с гребане, без да си

Какво е да прекосиш океана с гребане, без да си ...

... чак към края на експедицията и дори започнала да му харесва.  Стефан и Максим Иванови посветиха постижението си на каузата за стимулиране на донорството на органи и споделиха, че по време на прекараните 105 дни в открито море са получавали подкрепа по телефона от много нови съмишленици. Автор: Ива Иванова


Целта на създателя на ресторанта Beer Box Звезделин Минчев е

Целта на създателя на ресторанта Beer Box Звезделин Минчев е ...

... да те уведомим веднага, след като датата бъде обявена. Beer Box имат и невероятния план да организират коледен базар с храна, греяно вино и тъмна опушена бира – няма нужда дори да споменавам вкусната скара! Приказка! Хайде, отиди да пробваш вкусните бургери на дървени въглища. После ще ни благодариш!  


Целта на създателя на ресторанта Beer Box Звезделин Минчев е

Целта на създателя на ресторанта Beer Box Звезделин Минчев е ...

... да те уведомим веднага, след като датата бъде обявена. Beer Box имат и невероятния план да организират коледен базар с храна, греяно вино и тъмна опушена бира – няма нужда дори да споменавам вкусната скара! Приказка! Хайде, отиди да пробваш вкусните бургери на дървени въглища. После ще ни благодариш!  


Едва ли има човек, който да не обича да пътешества,

Едва ли има човек, който да не обича да пътешества, ...

... да сбъднеш мечтите си и да преобърнеш живота си – всичко е възможно в Дубай, ако си умен и целеустремен и Козирозите ще се възползват на максимум! Водолей – Южна Корея Иновативна, прогресираща, леко странна и технологически напредничава, Водолеите ще се почувстват на мястото си веднага в Южна Корея.  


Вече официално изпратихме лятото и помахахме на есента за добре

Вече официално изпратихме лятото и помахахме на есента за добре ...

... сигурност е място, на което сте били, но то е и такова, на което си струва да се върнете. Задължителните дестинации са фантастичната дърворезба, стария мост и старото училище и опитването на вишнева бира, както и чудесния есенен пейзаж в Балкана ще ви накарат да се влюбите в това място.   


Акула уби сърфист край Голд Коуст в Австралия. Това е

Акула уби сърфист край Голд Коуст в Австралия. Това е ...

... имало следа от ухапване с големината на баскетболна топка. Мястото е една от най-известните туристически дестинации в Австралия, популярна с дългите си плажове с бял пясък и отлични условия за сърф. Плажовете са защитени от мрежи за акули, окачени под водата, поради което нападения от акули почти не се случват.


Сред страните на Балканите винаги е имало междусъседско съперничество. Темите

Сред страните на Балканите винаги е имало междусъседско съперничество. Темите ...

... Европа и единствен на Балканите (според сайта на Министерство на туризма) - 103 градуса по Целзий! Нека обичаме и ценим красотите на нашата България. Вярно е, че имаме много трески за дялане, но и в много неща сме номер едно и е добре да си го знаем!  Заглавна снимка: Pixabay


Обожаваме да пътуваме, но коварната 2020-та година ни накара да

Обожаваме да пътуваме, но коварната 2020-та година ни накара да ...

... да не позволим на живота да избяга от нас"  Неизвестен Надявам се, че тази кратка селекция ви е вдъхновила да поровите онлайн коя да бъде следващата ви непозната дестинация у нас или зад граница. Споделете с нас своите любими цитати за пътуване като коментар под тази публикация.  Заглавна снимка: Pixabay


Едва ли има човек на света, който да не обича

Едва ли има човек на света, който да не обича ...

... е група, в която се пускат предимно малко познати места за посещение в България.   - също една от големите групи (близо 30 хиляди члена), в която може да намерите идеи за пътуване. Споделят се предимно снимки, но има и чудесни и много описателни постове за различни дестинации.  Заглавна снимка: Pixabay


Есента чука на вратата и септември вече е в началото

Есента чука на вратата и септември вече е в началото ...

... своя чар, но за мен то все още е много приятна и бих казал, задължителна дестинация за всички, които не са били в тази свята обител. Рилският манастир носи неповторим чар и е едно от най-емблематичните места в България. Няма да сбъркате ако го включите в списъка си за пътуване. 


Едно от най-хубавите неща е да видите искрено щастие в

Едно от най-хубавите неща е да видите искрено щастие в ...

... едно от тях и усмивката на именика е гарантирана! А те са: издигане с балон, конна езда, рафтинг по река Струма, джетпак, управление на джет, разходка с моторна лодка за двама, виртуална реалност, "Направи си жива бира".   Подарявайки ваучер от SkyVision, вие подарявате безценно преживяване и незабравими спомени!  


Приморско е се оказа идеалното място за лятната ваканция на

Приморско е се оказа идеалното място за лятната ваканция на ...

... предварителна резервация на място на Пристанището или на телефон +359 896 702 327. В Приморско освен рекреационния летен туризъм актовно се равиват и селски, културен, ловен, риболовен, спортен, екотуризъм и други видове. Така че, скъпи ентусиасти и приключенци, градът ви очаква и всеки ще остане изненадан и доволен от Приморско!


Приморско е се оказа идеалното място за лятната ваканция на

Приморско е се оказа идеалното място за лятната ваканция на ...

... предварителна резервация на място на Пристанището или на телефон +359 896 702 327. В Приморско освен рекреационния летен туризъм актовно се равиват и селски, културен, ловен, риболовен, спортен, екотуризъм и други видове. Така че, скъпи ентусиасти и приключенци, градът ви очаква и всеки ще остане изненадан и доволен от Приморско!


Изключително приятно е чувството на еуфория по наближаващата лятна ваканция.

Изключително приятно е чувството на еуфория по наближаващата лятна ваканция. ...

... 000 лв. Ако сте един от късметлиите, които ще бъдат изтеглени на 1 септември, ще можете да използвате своя Lidl ваучер многократно, за закупуване на любимите ви продукти, до изчерпване на сумата. Е, тогава може и да забравите за бюджета и списъка и да се отдаде на безразборно пазаруване.  


Търсенето на почивка в СПА хотели и курорти със здравословен

Търсенето на почивка в СПА хотели и курорти със здравословен ...

... на природните лечебни средства. Тази природна енергия и възможностите да се усвои дори по време на почивка е най-добрата грижа за нашето здраве, която може да бъде намерена само в природата. Потвърждението за лечебната сила на природата са българските курорти и най-модерните СПА хотели. Всичко това дори без странични ефекти.


Барселона е един от най-красивите и най-посещаваните европейски градове. Древен,

Барселона е един от най-красивите и най-посещаваните европейски градове. Древен, ...

... която пише: "Всеки човек, опитал тази вода, задължително ще се върне в Барселона". Твърди се, че това наистина е така.  * В зоопарка на Барселона някога е живял Снежко - единственият самец горила албинос. Той оставил внушително потомство след себе си, но, за съжаление, никое маймунче нямало неговата светла окраска.


Барселона е един от най-красивите и най-посещаваните европейски градове. Древен,

Барселона е един от най-красивите и най-посещаваните европейски градове. Древен, ...

... която пише: "Всеки човек, опитал тази вода, задължително ще се върне в Барселона". Твърди се, че това наистина е така.  * В зоопарка на Барселона някога е живял Снежко - единственият самец горила албинос. Той оставил внушително потомство след себе си, но, за съжаление, никое маймунче нямало неговата светла окраска.


Куба е една от най-интересните световни туристически дестинации. Красива, различна,

Куба е една от най-интересните световни туристически дестинации. Красива, различна, ...

... всички комплекти за игра на "Монополи". Според вожда на Кубинската революция тази игра развива у човек егоизъм и страст към печалбата.  * Средната годишна температура в Куба е около 25 градуса по Целзий. Тук само веднъж е регистриран снеговалеж - на 12 март 1857 година.  Източник: i-fakt.ru, превод: Адриана Димитрова


Когато пътувате с деца, сигурно се изкушавате да опаковате всички

Когато пътувате с деца, сигурно се изкушавате да опаковате всички ...

... бъз (Sambucus nigra), притежава много и различни полезни ефекти - здрави дихателни пътища и нормално функциониране на имунната система. Шипката (Rosa canina) притежава антиоксидантен ефект, който се комбинира допълнително със свойствата на витамин С. Сиропът е обогатен и с висококачествен бета глюкан от дрожди (Saccharomyces cerevisiae) с научно доказан ефект.


Когато пътувате с деца, сигурно се изкушавате да опаковате всички

Когато пътувате с деца, сигурно се изкушавате да опаковате всички ...

... бъз (Sambucus nigra), притежава много и различни полезни ефекти - здрави дихателни пътища и нормално функциониране на имунната система. Шипката (Rosa canina) притежава антиоксидантен ефект, който се комбинира допълнително със свойствата на витамин С. Сиропът е обогатен и с висококачествен бета глюкан от дрожди (Saccharomyces cerevisiae) с научно доказан ефект.


Екстремна личност си? Искаш да изживееш едно вълнуващо приключение, но

Екстремна личност си? Искаш да изживееш едно вълнуващо приключение, но ...

... SkyVision и доволни клиенти са безброй. Техни отзиви може да видите в сайта. Какво чакаш? Отиди на https://www.skyvision.bg/ и подари на себе си или на свой приятел един незабравим спомен. Ти го заслужаваш! Довери се на дългогодишния опит на SkyVision за своето неповторимо изживяване. После ще ни благодариш. 1,2,3… ПРИКЛЮЧЕНИЕЕЕ


Всички знаем, че голяма част от Черноморието ни вече е

Всички знаем, че голяма част от Черноморието ни вече е ...

... Плаж Болата се намира между нос Калиакра и село Българево, в Северното Черноморие на България. Плажната ивица е част от резерват със същото име, над който минава една от големите въздушни магистрали на мигриращи птици от цяла Европа - Виа Понтика. Плаж Болата е известен и като място за гмуркане.


  Въпреки че понятието

  Въпреки че понятието "щастие" е относително, учени от Великобритания ...

... го "заселят" в езерце близо до къщата, където Почо (така го наричал мъжът) живял 20 години и умрял от старост.  *Трябва да се отбележи, че липсва яснота дали от 2006 година насам е пресмятан отново индексът на щастието и дали Коста Рика все още е на върха в тази класация. 


Родопите винаги са били онзи магически релеф, който привлича търсачите

Родопите винаги са били онзи магически релеф, който привлича търсачите ...

... нас.  Нека почитателите на хубавите пътешествия знаят, че имат възможност да си набавят необходимия неголям бюджет за няколко дни в Лещен и по друг начин. Например като се възползват от кампанията на Lidl, осигуряваща 100 ваучера по 1000 лева и 100 ваучера по 250 лева за пътуване. Вижте повече ТУК.


Говорим си с Мона Гочев, която ще ни сподели своите

Говорим си с Мона Гочев, която ще ни сподели своите ...

... и приятната компания! Нека почитателите на хубавите пътешествия знаят, че имат възможност да си набавят необходимия бюджет за няколко дни пътувания и по друг начин. Например като се възползват от кампанията на Lidl, осигуряваща 100 ваучера по 1000 лева и 100 ваучера по 250 лева за пътуване. Вижте повече ТУК.


Този вид трамвай обслужва туристите на Южна Австралия всеки ден,

Този вид трамвай обслужва туристите на Южна Австралия всеки ден, ...

... контакт със зрението на пингвините и те изпадат в дезориентация. Приближаването на по-малко от 5м., както и допира до дупките, яйцата или самите малки животни, им причинява много силен стрес. Има и случаи, в които вандали ги пребиват или изоставят ранени. Гранитният остров е дом на около 150 малки пингвина.


Японският паспорт е най-привлекателен за гражданите по света. Защо? Защото

Японският паспорт е най-привлекателен за гражданите по света. Защо? Защото ...

... го с Обединените арабски емирства. Притежателите на български паспорт могат да пътуват без визи в 171 държави. Класацията се основава на ексклузивна информация на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), която поддържа най-голямата и най-точна база данни за пътуванията. Тя е актуализирана с текущи проучвания на изследователския отдел на HenleyPartners.