Общество


Разходите на фирмите за един час труд през първото тримесечие

Разходите на фирмите за един час труд през първото тримесечие ...

... време на кризата. Най-много са пострадали хората в сферата “Хотелиерство и ресторантьорство”, където надниците са с 9,2% по-ниски спрямо първото тримесечие на 2020 г. В сектора “Транспорт и складиране” разходите за един час труд са намалели средно с 2,2%. Спад на надниците – с 1,4%, има и в преработвателната промишленост.


Все повече българи си плащат, за да могат да се

Все повече българи си плащат, за да могат да се ...

... внасят сумата на осигурителните вноски за своя сметка по банков път, като “закупеният” стаж се установява с удостоверение, което се издава от съответното териториално поделение на Националния осигурителен институт. Осигурителният доход за времето, за което е “закупен” осигурителен стаж, не се взема предвид при изчисляването на индивидуалния коефициент на пенсионера.


Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 22

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 22 ...

... отношение на ваксинирането. Лекарският съюз трябва да стегне редиците си. Недопустимо е в лекарското съсловие да има само 20% ваксиниране.“ Българите са готови да платят повече за апартаменти в престижни квартали с големи помещения в тях, с повече и по-луксозни детайли при завършване на общите части и пространството около сградите.Максималните ще бъдат между 32° и 37°, по-ниски по морския

Максималните ще бъдат между 32° и 37°, по-ниски по морския ...

... обяд ще превали и прегърми. В по-голямата част от страната в четвъртък и в петък ще бъде без валежи. В събота от север-северозапад температурите слабо ще се понижат, на юг ще останат високи. Повишава се вероятността за следобедни краткотрайни валежи и гръмотевици, главно в западните планински райони и покрай Дунав.


До 5 минути ще има всеки избирател, за да гласува

До 5 минути ще има всеки избирател, за да гласува ...

... ще имат право да наблюдават процеса по сертифициране и одитиране на машините, е те да са висшисти със специалности в сферата на информатиката и компютърните науки. Партиите, коалициите и организациите, регистрирали наблюдатели за вота, ще имат право на един представител, а БАН - до двама, пише в решението на ЦИК.


Тома Биков и Александър Иванов от ГЕРБ пуснаха живо предаване

Тома Биков и Александър Иванов от ГЕРБ пуснаха живо предаване ...

... смята Биков. "Ние няма да спрем със Спецов и ако си мислят, че ще го заметем под килима и ще го забравим - няма да се случи. Всяко чудо за три дни няма да е валидно в тази ситуация, докато този човек е шеф на НАП", зарече се той.  72-годишната Светла Данаилова е многодетна майка. С деветте си деца

72-годишната Светла Данаилова е многодетна майка. С деветте си деца ...

... казва още, че жената системно не е плащала наем. "С Указ на Президента на Република България от 27 август 2020 г. е опростена дължимата сума към Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно почивно дело". От този момент лицето продължава да генерира нови финансови задължения до сега", посочват още от МО.


На 23-28 август 2021 г. ще се проведе маунтин байк

На 23-28 август 2021 г. ще се проведе маунтин байк ...

... играе ключова роля, особено във втория етап. Участниците с добра техника ще се съберат повече и ще се движат една идея по-бързо, с по-малко разход на енергия. Също така, ще се насладите повече на трудните пътеки."  Крайният срок за записване е 9-ти август 2021 г. Повече информация ще намерите тук.


През следващите дни температурите ще продължат да се повишават и

През следващите дни температурите ще продължат да се повишават и ...

... петък ще бъде почти без валежи. Седмична прогноза за времето за 21-27 юни В понеделник и вторник над по-голямата част от страната се очаква слънчево време. Краткотрайни превалявания от дъжд ще има в районите н... Атмосферното налягане е близко до средното за месец юни и ще остане без съществена промяна.


"Въпреки хилядите отрицателни становища планът за застрояване на Карадере продължава“, ...

... на новото нанасяне в кадастъра", смята Лалева. "Това обаче е един много дълъг процес и може да бъде иницирано от държавните институции, каза още тя. Еколози на протест заради опасност от застрояване на Карадере Министерство на регионалното развитие и благоустройството предвижда да разреши застрояването на един от последните неурбанизирани плажо...


Тия хора може би искат да ме превърнат в българския

Тия хора може би искат да ме превърнат в българския ...

... кабинет информация, че федерацията по ММА е получила 1 млн. лв. през последните 5 години.  Припомняме, че рез февруари и Веселин Марешки се обяви за българския Навални. Тогава поводът беше негов строеж в Морската градина във Варна, където строителството е забранено, както и припомняне на 4-годишната му присъда за изнудване.Белгия премахва от днес, 21 юни 2021 г., ограниченията, свързани

Белгия премахва от днес, 21 юни 2021 г., ограниченията, свързани ...

... достъпен на адрес: https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passenger-locator-form. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Брюксел на следните телефони: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и на дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: + 32 473 981 042. Дирекция "Пресцентър"


Финансовият министър Асен Василев оповести, че Ирена Кръстева е подала

Финансовият министър Асен Василев оповести, че Ирена Кръстева е подала ...

... от лицата в списъците нямат свързаност, ще бъдат извадени от списъка. Една фирма вече беше извадена, защото се оказа, че при вписването е направена грешва в Търговския регистър. Веднъж седмично комисията се събира и разглежда тези искания. Искането на Кръстева ще е по преценка на комисията", посочи министър Асен Василев.


Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира служебния министър на околната среда

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира служебния министър на околната среда ...

... доклади, в които да са отразени резултатите, нарушенията на съответните нормативни и други актове, предприетите мерки за отстраняване на нарушенията и последиците от тях, както и наложените санкции. Днес, 22.06.2021г., заместникът на главния прокурор при ВАП Десислава Пиронева се срещна с граждани от инициативния комитет на жителите на кв. "Враждебна".


Белгия премахва от днес, 21 юни 2021 г., ограниченията, свързани

Белгия премахва от днес, 21 юни 2021 г., ограниченията, свързани ...

... Form (PLF), достъпен на адрес: . При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Брюксел на следните телефони: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и на дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: + 32 473 981 042.


Разкажете за вашия проект за читалище на откритo повече -

Разкажете за вашия проект за читалище на откритo повече - ...

... ще търси финансиране за изграждането на мини открита сцена в близост до беседката. Спечелването на проекта и неговото осъществяване провокира и медийния интерес за отразяване на по-позитивни факти и събития. Огромен интерес и популярност придобихме и в читалищната общност в страната, която аплодира проекта и програмата Регионален грант на Vivacom.Впечатляваща екоинициатива за почистване на морското дъно край остров Св.

Впечатляваща екоинициатива за почистване на морското дъно край остров Св. ...

... е по проект "Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив". С дейностите по проекта се цели подобряване на екологичният статус на морските води в Бургаския залив и повишаване на обществената информираност, самосъзнание и отговорност на гражданите за намаляване и предотвратяване на морските отпадъци. Снимка: Община Бургас


Уволних директорката на РИОСВ – Бургас Детелина Иванова, посочи на

Уволних директорката на РИОСВ – Бургас Детелина Иванова, посочи на ...

... министър Личев, цитиран от Фокус. „На 9 април, в края на мандата министър Димитров подписва заповед, с която отменя императивната забрана за строителство на Градина и Смокиня. На практика въвежда изключения. Отмених днес заповедта като нищожна. Уволних лицето като негодно – Детелина Николова, директор на РИОСВ – Бургас“, посочи той.


Полицията е привикала на разпит председателя на българската ММА федерацията

Полицията е привикала на разпит председателя на българската ММА федерацията ...

... с програми за финансиране на ММС. За да потвърди тези думи Стъки с хората си окупира спортното министерство и поиска среща с министър Кузманов. Среща в крайна сметка имаше, като на нея двамата постигнаха до съгласие по въпроса с това, че правилата за финансиране на федерациите трябва да се променят.


Консултативен съвет с участието на представители на глухата общност ще

Консултативен съвет с участието на представители на глухата общност ще ...

... осигуряване на достъпа им до общинските административни услуги. Категорично стана ясно, че създаването на правила за хората от глухата общност е невъзможно без тяхното участие и не би довело до изпълнение на закона. Вече започна информационна кампания сред различни звена от администрацията за живота, идентичността и културата на глухата общност.


От понеделник 28 юни магазинът на BILLA България, разположен на

От понеделник 28 юни магазинът на BILLA България, разположен на ...

... реконструкция на филиала на бул. „Македония“ №2, гражданите и гостите на града ще открият всички свои любими продукти и марки в другите филиали от търговската мрежа, разположени на ключови локации в Пловдив, а в края на юли предстои да отвори врати и премиум магазинът, разположен на бул. „6-ти Септември“ №221.Пред Министерството на здравеопазването се проведе среща с журналисти във

Пред Министерството на здравеопазването се проведе среща с журналисти във ...

... от българско дете и три пъти спрямо възрастен ром и българин", каза Христо Николов, здравен медиатор. "Агитацията става най-лесно чрез най-възрастния в дадена фамилия; чрез влиятелен ромски лидер; чрез духовник и чрез лице от шоубизнеса. Чрез тези канали най-лесно може ромите да се убедят, че ваксината е наистина полезна", допълни той.


Дейността на централната и местната власт трябва да е в

Дейността на централната и местната власт трябва да е в ...

... остане и дори да бъде увеличена. При бюджетните прогнози трябва да се съобразяваме и с разчетите на увеличението на минималната заплата през януари тази година, коментира Панов и допълни, че от сдружението се надяват на "определен ръст в бюджетната прогноза, която трябва да се подготви за 2022 г."    


Министерството на здравеопазването предприема мерки за информиране на ромското население

Министерството на здравеопазването предприема мерки за информиране на ромското население ...

... специални условия за никого. Освен това че гарантираме почти всички ваксини, одобрени от ЕК, гарантираме прилагането им безопасно за хората и безплатно за тези, които не са осигурени", каза Златанов. Не се предвижда финансово стимулиране за прилагане на дози ваксини нито сред българското, нито сред ромското население - уточни зам.-министърът.


На нея присъстваха заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов, главният

На нея присъстваха заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов, главният ...

... - хора от шоубизнеса, на които те подражават, духовници, на които вярват. Те също така се притесняват, че може да им се иска пари за имунизацията, защото са здравно неосигурени", обяви д-р Златанов."В момента под 10% от ромите са ваксинирани. Не планираме финаснсово стимулиране нито сред тях, нито сред останалите българи", допълни той.


Аз продължавам да считам, че изясняването на казуса с фурмите

Аз продължавам да считам, че изясняването на казуса с фурмите ...

... хормони, то тук ще трябва да се произнесе Върховния касационен съд на Радомир. И собствениците на цирк “Дьо Солей”. Само тези две институции могат да коментират Стъки, пише журналистът Васил Петев във Фейсбук. Всякакви други позиции, считам за крайно неуместни...Все пак, длъжни сме да държим средно интелектуално ММА ниво. Още:БГНЕС
Граничен полицай е открит с огнестрелна рана в главата в

БГНЕС Граничен полицай е открит с огнестрелна рана в главата в ...

... часа в района на парка на Терминал 2. Той е бил с прострелна рана в главата. На място веднага са повикани спешна медицинска помощ, дежурен следовател и група за оглед към СДВР за извършване на процесуално-следствени действия. По първоначална информация става въпрос за самопрострелване. По случая е образувано досъдебно производство.Една от най-старите танцови школи във Варна ще отбележи 25

Една от най-старите танцови школи във Варна ще отбележи 25 ...

... представлението ще бъдат Силвия Кацарова и Йорданка Христова със собствени рецитали, а шегаджиите то "Тутурутка“ са приготвили специален поздрав за красивите момичета.Началото на концерта е 20.00 ч. Билети все още могат да бъдат намерени в мрежата на Easy Pay или онлайн на EpayGo. Цените са от 18 до 30 лв.


Любими кино заглавия ще бъде показвани напълно безплатно от днес

Любими кино заглавия ще бъде показвани напълно безплатно от днес ...

... от европейското кино през последните години. Инициативата за кино под звездите е само малка част от концепцията на Varna Street Food Park, който предлага на едно място различна и вкусна храна, приготвена на място от популярни готвачи, открит бар с атрактивни напитки, лятна сцена за музика на живо и комедийни представления.


Пореден протест на служители от

Пореден протест на служители от "Артекс" заради спряния строеж "Златен ...

... "Златен век" да се третира по стария ред, което означава, че още през 2018 г. им е изтекло разрешението за строеж, и за което кметът на "Лозенец" и към този момент е сигнализирал прокуратурата.  Той отбеляза, че строителната фирма може да поиска подновяване на цялата си документация в Столичната община.


Няма причина да се води дискусия за рамката на местното

Няма причина да се води дискусия за рамката на местното ...

... законодателни промени в тази посока, така че при структурирането на новия парламент вече да има готови досиета. Днес на разговорите на НСОРБ със служебния премиер Стефан Янев отново ще бъде поставена дългогодишната тема за трансформирането на част от националните данъци в местни. Срещата ще протече в режим на закрито заседание.


Познаваме Добрина Чешмеджиева от малкия екран и я гледаме в

Познаваме Добрина Чешмеджиева от малкия екран и я гледаме в ...

... значение, защото там се броят уникални гледания и интерес на потребителите в реални стойности. Когато виждаш как все повече и повече хора гледат това, което правиш в момента, докато излъчваш в ефира, когато четеш мненията им, въпросите, имаш усещането, че си в един отбор със зрителя и е много вдъхновяващо.


Гонят майка на 9 деца от ведомствен апартамент на министерството

Гонят майка на 9 деца от ведомствен апартамент на министерството ...

... 9 деца поне един апартамент под наем НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА СЪЩЕСТВУВА. Срам ме е от собствената ми държава. Срам ме е, че съм българин". По информация на News.bg служебният министър на отбраната Георги Панайотов е разпоредил спешна проверка по случая. Очаква се тя да приключи в рамките на няколко дни.


„Няма причина да се води дискусия за рамката на местното

„Няма причина да се води дискусия за рамката на местното ...

... дългогодишната тема за трансформирането на част от националните данъци в местни, потвърди Силвия Георгиева. „Нашето предложение е 2% от подоходния данък да остава в бюджетите на общините. Това са около 860 милиона лева годишно. Промяната не изисква преструктуриране на цялата данъчна система, нито пък води до увеличаване на данъчната тежест.“


Кой е младият мъж, който задържа пиян шофьор до идването

Кой е младият мъж, който задържа пиян шофьор до идването ...

... в подобни конфликтни ситуации не се споменава в Наказателния кодекс", казва Иван пред Нова тв.Той иска да провокира разговор за "гражданските арести" в обществото."Подаването на сигнал за мен е бягство от отговорност. Ако искаме да живеем в едно по-добро общество би следвало да сме по-предприемчиви в подобни ситуации", допълва той.


"Строителството на "Златен век" е спряно, защото е изтекло разрешението ...

... основно замесени, са шефът на болницата тогава и министерството на здравеопазването тогава", посочи архитектът. Според него проблемът е свързан с ремонта и поддръжката на шахтата. "2019 г. светофарът е променен, на този светофар е закачен и кабел. Там има направен ремонт, който е без строителни книжа", заяви арх. Иван Шишков.


Медицински одитори влизат в болницата в Сливен, където 15-годишно момиче

Медицински одитори влизат в болницата в Сливен, където 15-годишно момиче ...

... забавено лечение. "В детско отделение са проведени необходимите консултации. Това е едно голямо момиче с наднормено тегло, на 15 години то тежи 115 кг. Лекувана е с антибиотици, с обезболяващи. Симптоматично лечение има, има данни за възпалителна активност", обясни д-р Люба Бъчварова, началник на отделението. В болницата тече вътрешна проверка. 


Институциите все още се лутат в случая с шахтата убиец

Институциите все още се лутат в случая с шахтата убиец ...

... София с искане да се потърси отговорност на виновнит... По думите на архитекта изключителен проблем е и поддръжката на шахтата след като през 2019 г. светофарът е променен. На въпрос дали носи пряка отговорност за трагичния инцидент, арх. Шишков отговори отрицателно. Той обаче е категоричен, че виновни трябва да има.


Мъж задигна кутия със събрани дарения за болно момче от

Мъж задигна кутия със събрани дарения за болно момче от ...

... крадецът отмъква кутията, излизайки от магазин съвсем спокойно", разказва управителят на магазина. Бащата на момчето разказва, че е крайно разочарован от деянието. "Ние се намираме в някакъв кошмар и събираме средства по всякакъв начин. Благодарение на познати и приятели се опитваме да съберем сумата от 96 хиляди евро", разказва той.


„Златен век“ е спрян, защото е изтекло разрешението за строеж.

„Златен век“ е спрян, защото е изтекло разрешението за строеж. ...

... но инвеститорите са категорични, че документацията е изрядна. Служители на „Артекс“ днес излизат за пореден протест и настояват казусът да се реши. Те се заканват, че в противен случай ще търсят правата си в Страсбург. Компанията е категорична, че "има стабилен административен акт", но институциите тълкуват закона както си искат.


„Златен век“ е спрян, защото е изтекло разрешението за строеж.

„Златен век“ е спрян, защото е изтекло разрешението за строеж. ...

... но инвеститорите са категорични, че документацията е изрядна. Служители на „Артекс“ днес излизат за пореден протест и настояват казусът да се реши. Те се заканват, че в противен случай ще търсят правата си в Страсбург. Компанията е категорична, че "има стабилен административен акт", но институциите тълкуват закона както си искат.


120 са новите случаи на коронавирус в страната. Това показват

120 са новите случаи на коронавирус в страната. Това показват ...

... 1698 души, 370 от които са в интензивни отделения.Починали са 10 души. С тях общият им брой от началото на пандемията у нас през март 2020 г. вече е 18 000.  Излекуваните са 370.През изминалото денонощие са поставени 8505 дози ваксини. Със завършен ваксинационен цикъл вече са 753 375 души.


Нападение в столичен тролейбус е заради възникнал спор за неносене

Нападение в столичен тролейбус е заради възникнал спор за неносене ...

... на живо. "В реално време следим над 800 превозни средства. Когато се случи инцидент, при нас се включва наблюдението и веднага се вижда каква е ситуацията", каза той. По думите на Иво Василев от Столичния електротранспорт шофьорът е реагирал правилно в ситуацията. Днес той е освободен от работа.     


Стартират безплатни правни консултации за хора от уязвими социални групи.

Стартират безплатни правни консултации за хора от уязвими социални групи. ...

... мимикрия към реални действия "Като че ли се чу въздишка на облекчение, че партиите от патриотичния блок не успяха да влязат в парламента. Втора тенденция е очакване... Адвокатите ще дават конкретна правна информация за начина, по който гражданите могат да защитят правата си, включително и чрез завеждане на дела.  


След окончателното спиране от ДНСК на строителството на небостъргача „Златен

След окончателното спиране от ДНСК на строителството на небостъргача „Златен ...

... спиране на строежа. Затова от фирмата са категорични, че имат пълното законово право да строят. Мотивът за спиране на строителството на небостъргача е изтеклото разрешително за дейността в началото на 2020 г. През 2017 г. от фирмата са поискали да презаверят разрешението си, а впоследствие са оттеглили документите си сами.


Българите са готови да платят повече за апартаменти в престижни

Българите са готови да платят повече за апартаменти в престижни ...

... поради засенчване и недостатъчни отстояния от вече съществуващи сгради, близост до детски заведения и много други фактори. Въпреки коронакризата: Бум на строителството на нови жилища 2517 жилища повече са въведени в експлоатация в София през 2020 г. спрямо година по-рано, а общата им площ се е увеличила със 153%. Так...


Животозастрахователи, пенсионни институции, банки и инвестиционни дружества ще могат да

Животозастрахователи, пенсионни институции, банки и инвестиционни дружества ще могат да ...

... не е така. За да имаш такива пазари, трябва да имаш дългосрочни пари. В ЕС имаме малко дългосрочни спестявания, затова и едната цел е да се акумулират повече такива пари. Втората цел е да излязат парите от банките, които имат свръхликвидност, а това е неефективно за европейските икономики“, завършва Димитров.


Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 21 юни. Десетки

Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 21 юни. Десетки ...

... за намаляване на бедността, предава БНР. Документът е качен за обществено обсъждане на сайта на МТСП. Oколо 43% от населението в страната се е срещало с COVID-19. Това показва проучване на една от големите вериги лаборатории у нас.. Toва съобщи здравният министър д-р Стойчо Кацаров на специален брифинг пред медиите.


„Във въпросната нощ трябваше да се извършват нощни стрелби. Към

„Във въпросната нощ трябваше да се извършват нощни стрелби. Към ...

... предумишлено, а умишлено убийство”, категорична е жената на загиналия пилот. Сега семейството на пилота казва, че ще търси истината докрай. Жената на майор Терзиев повдига още много въпроси – за сигурността и подготовката на пилотите. И за отговорността на институциите. По тези теми Димитрина Попова има още какво да каже.


Днес ще бъде предимно слънчево - ще се затопли още

Днес ще бъде предимно слънчево - ще се затопли още ...

... слънчево. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност, в сряда на места в Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд, в четвъртък и петък ще бъде почти без валежи. Атмосферното налягане е близко до средното за месец юни и ще остане без съществена промяна.


Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров подписа нова заповед,

Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров подписа нова заповед, ...

... здравната мрежа - колко граждани са били хоспитализирани с COVID-19, при колко лица коронавирусната инфекция е била доказана чрез антигенен или чрез PCR тест, при колко граждани има данни за антитела и колко са ваксинираните. След изчистване на дублиращите ЕГН-та ще има реална представа за нивото на колективния имунитет, обясни министърът.


20 модулни операционни зали на световно ниво вече са на

20 модулни операционни зали на световно ниво вече са на ...

... само за поддръжка, но и за ревизия - панелът се сваля за няколко минути и се поставя за същото време. Това означава, че операционната може да бъде реконструирана и дооборудвана с нова апаратура в рамките само на няколко часа. Подменени изцяло са климатизацията, ВиК и електроинсталацията. Снимка: ВМА    


Мъж намушка 22-годишен младеж след спор в тролей в София,

Мъж намушка 22-годишен младеж след спор в тролей в София, ...

... Шофьорът спрял тролея в района на храм паметника "Ал. Невски". Тогава нападателят хукнал да бяга. Полицаи обаче го задържали за минути. Оказало се, че той е на 42 години. Пострадалият младеж е на 22 г. Той е прегледан на място от екип на Спешна помощ и освободен за домашно лечение. 


Световноизвестният диджей Робърт Никсън от Нидерландия ще се включи в

Световноизвестният диджей Робърт Никсън от Нидерландия ще се включи в ...

... песен "Излел е Дельо хайдутин“, която Робърт Никсън миксира специално за случая. На сцената ще се качи и младият варненски музикант Chillov, спечелил младежкия музикален конкурс под надслов "Can u mix Folk & Vibes“. По-рано през деня диджеят от Нидерландия ще проведе и творческа среща с млади музиканти от морската столица.


Решение за доставка на още 1637 директно от производителя „Смартматик

Решение за доставка на още 1637 директно от производителя „Смартматик ...

... Изборния кодекс, без намеса на доставчика и производителя, включително транспорт и застраховка на машините. Адресът, до който трябва да се доставят за съхранение, е: гр. София, ул. „Подп. Васил Златарев“ № 44А, „Карго Партнер“ ЕООД . Дружеството „Карго Партнер“ е еднолична собственост на австрийската компания „Мулти транспорт унд логистик холдинг“.


Във вторник времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще

Във вторник времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще ...

... от север. Затоплянето ще продължи, максималните температури в четвъртък ще са между 32° и 37°, по-ниски ще остават по морския бряг. Седмична прогноза за времето за 21-27 юни В понеделник и вторник над по-голямата част от страната се очаква слънчево време. Краткотрайни превалявания от дъжд ще има в районите н...


Кметът на столичния район

Кметът на столичния район "Лозенец" Константин Павлов заяви, че небостъргачът ...

... Те посочиха, че инcтитyциитe oтнoвo ce гoтвят дa cпpaт cтpoeжa и пpeдyпpeждaвaт, чe тoзи път щe пoтъpcят пpaвaтa cи в съда. Повод за недоволството стана , след като служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова преди месец разпореди на ДНСК по-задълбочена проверка на случая със строителството на небостъргача "Златен век".


Испания отменя изискването за представяне на каквито и да е

Испания отменя изискването за представяне на каквито и да е ...

... дежурен телефон в извънработно време: +34 678 013 846. - Генералното консулство на Република България във Валенсия на следния телефонен номер: +34 963 690 921, както и на телефона за спешни случаи: +34 630 168 018. - Генералното консулство на Република България в Барселона на 24 часов тел.: +34 619-217-097.


Искам Министерството на вътрешните работи да застане на мястото си,

Искам Министерството на вътрешните работи да застане на мястото си, ...

... изборните материали и на специализираните устройства за електронно машинно гласуване. Темата за организацията в дейността на МВР по противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите в процеса на подготовката и провеждането на изборите, бе поставена на разискване от заместник-министрите и директора на ГД "Национална полиция" главен комисар Станимир Станев.


С месец се удължава ремонта на АМ

С месец се удължава ремонта на АМ "Тракия" в област ...

... АМ "Тракия", известен с неравностите и вълните по пътното платно. Отстраняването на дефектите започна в началото на май и трябваше да приключи до края на юни. Още тогава изпълнителите от "Автомагистрали" и възложителите - АПИ, направиха уговорка, че срокът ще бъде спазен, ако климатичните условия не попречат на тяхната работа.


Спираме строежа на

Спираме строежа на "Златен век" поради изтекло разрешение за строеж. ...

... ДНСК, с който строителството на сградата бе спряно. Тази сутрин пък служители на строителната компания "Артекс Инженеринг" излязоха на протест пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Те обясниха, че протестират, защото искат да завършат сградата, както и "cтaбилнa и прeдcкaзуeмa бизнec cрeдa, ocнoвaнa нa принципитe нa прaвoвaтa държaвa".  Очаквайте подробности!


Има проблем с осигуряването на човешкия ресурс за изборите в

Има проблем с осигуряването на човешкия ресурс за изборите в ...

... нашите граждани, които са планирали своите почивки, са изпратили декларации, и са събрани необходимите 40 заявления за гласуване, така че ние ще трябва да отворим секции на места като някои гръцки острови, където няма българска общност. Най-екзотичното място е Доминиканската република, където също имаме 40 заявления", коментира още Кондов.  


Бедните българи са 23,8 процента от населението или близо 1

Бедните българи са 23,8 процента от населението или близо 1 ...

... да си позволят почивка извън дома поне една седмица в годината. Близо 30 на сто от децата нямат екипировка за игри навън като колело, ролери или кънки. Редовни занимания с плуване, свирене на музикален инструмент, участие в младежки организации и т. н. са твърде скъпи за 27,3% от децата. Още:


Очаква се Проходът на Републиката да бъде затворен за две

Очаква се Проходът на Републиката да бъде затворен за две ...

... да се ограничат пътните инциденти в прохода, който е основният маршрут от Северна към Южна България и обратно за туристи, превозвачи и тежкотоварни камиони от Северна Европа към Турция и Гърция. След очакваното становище на МРРБ ще бъдат оповестени дните и датите, в които проходът ще бъде затворен за ремонт.


От Министерството на външните работи дават актуална информация за организацията

От Министерството на външните работи дават актуална информация за организацията ...

... логистична, организационна и от всякакво естество. Особено много ни притеснява въпросът за човешките ресурси", казах Кондов. Той коментира автоматично отваряните секции от последните 5 години. Според него Кондов се надява законодателят да даде гъвкавост, за да може тези секции или да бъдат обединявани, или да не бъдат разкривани. Очаквайте подробности!


Кметът на община Димитровград Иво Димов подписа днес Договор за

Кметът на община Димитровград Иво Димов подписа днес Договор за ...

... г. От 2016 г. специализира Акушерство и гинекология в СБАЛАГ "Майчин дом" София. Завършва магистратура по Здравен мениджмънт през 2017 г. към Факултета по обществено здраве в Медицински университет София. Квалификации · Член на Български лекарски съюз; · Участие в над 30 национални и европейски конгреси и семинари по специалността.


Лидл България бе отличена с първо място в 21-то издание

Лидл България бе отличена с първо място в 21-то издание ...

... си годишнина Лидл България представи и реалния принос от своята дейност. Компанията възложи на Института по пазарна икономика да изготви цялостна оценка на социално-икономическо въздействие от дейността й върху българската икономика, която нарече „Ефектът Lidl“. Изчисленият съвкупен ефект върху българската икономика възлезе на 1,12 млрд. лв. само за 2019 г.


Не се предвижда участие на частни училища и на родители

Не се предвижда участие на частни училища и на родители ...

... МОН, а на често поставяния въпрос "Защо парите по програмата, 15 милиона лева, не са дадени за детската болница или за лечение на деца в чужбина" от министерството посочват, че сумата е предвидена целево за подпомагане на туристическия сектор и образователната система няма избор да ги насочи към други дейности.


На 26 юни, събота, от 13:00 ч. в София ще

На 26 юни, събота, от 13:00 ч. в София ще ...

... и ще бъдем тук, в нашата бащина земя, отвоювана и завещана с кръвта на безброй герои, за да не допуснем никога повече да бъде тъпкана и осквернявана от "свои и чужди гости". Ще ви очакваме на 26 юни, събота от 13:00 ч. на пл. "Народно събрание"., призовават организаторите от "Възраждане".