Мениджър


През последните 12 месеца електронната търговия отбеляза огромен ръст, като

През последните 12 месеца електронната търговия отбеляза огромен ръст, като ...

... данните. Имайки предвид това, си струва да вземете някои допълнителни предпазни мерки за вашата онлайн безопасност. Следващите съвети от Custom Writing могат да ви помогнат в това, пише . И въпреки че вероятно вече сте запознати с повечето от тези указания, си струва да си ги припомните. Повече по темата може да намерите в инфографиката. Колкото и да сте убедителни и харизматични, ако идеята ви

Колкото и да сте убедителни и харизматични, ако идеята ви ...

... идея, която е сравнително лесна за финансиранеБъдете конкурентоспособниБъдете сравнително бързи в изпълнението на идеятаЗапочнете работа по нещо, което намирате за интересно и вдъхновяващоЕдна бизнес идея не трябва да е перфектна, за да бъде успешна. Достатъчно е тя да е логична и добре обмислена......................Шаиб Аслам за Превод и редакция: Георги ГеоргиевВластите в Швейцария разрешават от събота на концерти и спортни

Властите в Швейцария разрешават от събота на концерти и спортни ...

... държави, САЩ, Албания и Сърбия предвид началото на туристическия сезон. Санитарният контрол по границите ще се съсредоточи върху пристигащите от високорискови държави. От началото на пандемията в Швейцария и Лихтенщайн са били заразени над 700 хиляди души, от които повече от 10 хиляди са починали, сочат официални данни, цитирани от Ройтерс. 


Картина, нарисувана от бившия британски премиер Уинстън Чърчил (1874-1965), бе

Картина, нарисувана от бившия британски премиер Уинстън Чърчил (1874-1965), бе ...

... беше продадена за 11,6 милиона долара. Тя бе пусната за продажба от американската актриса Анджелина Джоли.Чърчил започва да се интересува от живопис, когато е на повече от 40 години и успява да нарисува около 540 платна през живота си. Повечето творби са в частни колекции или принадлежат на негови потомци. 


Япония възобнови работата на ядрен реактор, който беше спрян след

Япония възобнови работата на ядрен реактор, който беше спрян след ...

... в страната.Премиерът на страната Йошихиде Суга обеща през миналата година, че Япония ще постигне въглеродна неутралност през 2050 г. Наскоро той обяви, че поставя междинна цел въглеродните емисии на страната през 2030 г. да бъдат 46% по-малко в сравнение с тези през 2013 г. Предишната цел беше намаляване от 26%. Общинските съветници на София премахват безплатните 213 паркоместа за депутатите.

Общинските съветници на София премахват безплатните 213 паркоместа за депутатите. ...

... се ползваше по споразумение между Общината и Народното събрание от 2007 г. насам, като за 185 места НС е плащало по 100 лева месечно на паркомясто без ДДС. Сега Народното събрание ще може да сключи договор с "Центъра за градска мобилност" за до 50 места в синя зона, но на площада при бившия Партиен дом. 


Министерството на туризма излезе с официална позиция във връзка с

Министерството на туризма излезе с официална позиция във връзка с ...

... юни, а както стана известно вчера - срокът е удължен до 31 юли. До този срок базираният в Солун туроператор ще се опита да осребри част от активите си и да се разплати с кредиторите си и едновременно с това ще преговаря с държавата за финансова подкрепа, съобщиха от ОБТ. 


Goat, електронен магазин за колекционерски маратонки приключи рунд за привличане

Goat, електронен магазин за колекционерски маратонки приключи рунд за привличане ...

... на лукса на сайта си. Тя работи с над 350 различни компаии, като Gucci, Balenciaga и Alexander McQueen.В момента платформата има 30 млн. потребителя, като от тях 80% са милениали и от поколението z. Компанията, която е основана през 2015 г., има 13 складови бази в САЩ, Европа и Азия.


„Няма и да позволим да ни бъдат извивани ръцете с

„Няма и да позволим да ни бъдат извивани ръцете с ...

... допусне внасянето на нови проблеми в него. „Нека не бъдем наивни, сега успяхме не само да отложим тази точка от дневния ред на Европейския съвет, но и да отхвърлим натиска за обвързване на началото на преговори за членство на Република Северна Македония с календарен график и срокове“, посочи Румен Радев.


Словения е единствената страна, участваща в Европейската прокуратура, която все

Словения е единствената страна, участваща в Европейската прокуратура, която все ...

... 22 участващи страни", добави еврокомисарят Дидие Рейндерс.Той отчете, че седем страни все още не са запълнили квотите си за делегирани прокурори."Държавите са длъжни да излъчат по брой толкова представители, за колкото са дали съгласие главните прокурори на съответните страни. Процедурите по номинация трябва да бъдат изцяло прозрачни", отбеляза още Рейндерс. Starlink може да дебютира на борсата едва след като паричният

Starlink може да дебютира на борсата едва след като паричният ...

... по-мащабните планове, включително разработване на ракета Starship, която да превозва срещу заплащане клиенти до Луната и в крайна сметка - да се направи опит за колонизиране на Марс.В интервю през миналата година Мъск каза, че SpaceX може да изкарва по 30 млрд. долара на година от системата за сателитен интернет.


В САЩ бе издадена първата присъда по делото за безредиците

В САЩ бе издадена първата присъда по делото за безредиците ...

... е проявила насилие и не е участвала в подготовките за безредиците, заради което е било взето решение за издаването на условна присъда. По процеса за безредиците във Вашингтон са съдени около 500 души. Съдията по делото подчерта, че останалите обвиняеми не трябва да се надяват, че ще успеят да избегнат затвора. 


Носенето на защитни маски на открити пространства в Гърция вече

Носенето на защитни маски на открити пространства в Гърция вече ...

... да отидат на работа. Същото се отнася и за клиентите на спортните центрове. В ресторанти и барове ограничението за броя на хората, които могат да сядат на една маса, вече става 10 души, а броят на гостите, на които се разрешава да присъстват на масови тържества, се увеличава на 300 души. 


Британското правителство потвърди, че забранява рекламите нездравословна храна, да се

Британското правителство потвърди, че забранява рекламите нездравословна храна, да се ...

... да бъдат рекламирани.„Твърдо решени сме да подобрим здравето на нашите деца и да решим проблема със затлъстяването“, коментира Джо Чърчил, министър на общественото здраве в страната.„Рекламите и съдържанието, което младите виждат се  отразява пряко на изборите, които правят. Затова трябва задължително да осигурим защита от нездравословни реклами“, коментира още той. 


Лидерите на страните от ЕС имат разногласия по въпроса за

Лидерите на страните от ЕС имат разногласия по въпроса за ...

... Той добави, че ако ЕС започне да се стреми към контакти, без да е имало позитивна промяна, ще изпрати лош сигнал на партньорите си, например на страните от Източното партньорство.Нидерландският премиер Марк Рюте заяви, че не е принципно против преки контакти с Русия, но няма да участва в подобна среща.Изпълнителният директор на ЗАД „Армеец“ Константин Велев беше преизбран за

Изпълнителният директор на ЗАД „Армеец“ Константин Велев беше преизбран за ...

... на ЗАД "Армеец"Юри Копач, Изпълнителен Директор Търговска мрежа и продажби, член на УС на „Дженерали Застраховане“ АДКирил Бошов, Изпълнителен директор на "Евроинс Иншурънс Груп" АД и Председател на УС на "Еврохолд България" АДБорис Паличев, Изпълнителен директор и Генерален мениджър на УНИКА България ЗАД “Алианц България”„Групама застраховане“ ЕАДЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп”.


Тече подготовката за предстоящите парламентарни избори на 11 юли. В процес

Тече подготовката за предстоящите парламентарни избори на 11 юли. В процес ...

... опити за саботаж в СИК, ще има в РИК, има такива опити и в самата ЦИК. Това е обстановката, при която произвеждаме тези избори. Тя никак не е лесна, но ние сме поели отговорността да се справим и не бихме имали никакво извинение, ако не се справим", каза още Томов.


79 млн.лв. са спестени от фиксирането на цените на материалите

79 млн.лв. са спестени от фиксирането на цените на материалите ...

... на дадените авансови плащания за свлачища - за 39 от тях се чакат процедури за отстраняване на явна фактическа грешка, а за 10 - разрешително за строеж. Стартирането на изпълнението им се бави заради провеждането на процедури по избор на надзор, което е в ангажиментите на Агенция „Пътна инфраструктура“, посочват от „Автомагистрали”. 


Искам да бъде възприеман като Ротшилд на 21 век. Това

Искам да бъде възприеман като Ротшилд на 21 век. Това ...

... в сферата на ИИ“, коментира Сон, като доабви, че през следващите години изкуственият интелект ще промени коренно шофирането, здравеопазването, търговията на дребно, финансите и образованието.„По време на индустриалната революция работната сила е била заменена от машините. При информационната революция ИИ ще бъде този, който ще замени машините“, каза още той.


Глобалната пандемия донесе много предизвикателства за начина ни на живот

Глобалната пандемия донесе много предизвикателства за начина ни на живот ...

... стандарт ISO 27001:2013, изграждане на Disaster Recovery Data Center (2014-2015), внедряване на BI за нуждите на финансовия отдел, внедряване и последващи модернизации на кол центъра. Под негово ръководство се разработва основната оперативна система на компанията – Matrix Collection Software, която впоследствие е внедрена и при няколко клиенти на ЕОС Матрикс.Един от водещите картови оператори в света Visa ще придобие

Един от водещите картови оператори в света Visa ще придобие ...

... през 2012 г. и първоначално представлява мобилно приложение за управление на финансите, но в последствие започва на се фокусира в изготвяне на софтуерни финансови решения за бизнеса. За последно инвеститорите оценяваха компанията на 680 млн. евро, след като фирмата привлече 300 млн. евро капитал от Paypal, Seb и ABN amro.  


Английската централна банка реши да запази без промяна паричната си

Английската централна банка реши да запази без промяна паричната си ...

... изкупуване на облигации от 745 млрд. паунда на 895 млрд. паунда. Основната лихва от 0,1% пък е непроменена от март 2020 г.Годишната инфлация във Великобритания се ускори до 2,1%, след като през април нарасна до 1,5%. Така тя премина целевото равнище от 2% за първи път от близо две години.


"Булгаргаз" предлага цената на природния газ от 1 юли да ...

... ги получава изцяло от внос", посочи Иванов.Очаква се на 1 юли "Булгаргаз" ЕАД да представи в КЕВР актуализирано заявление с отчетна информация към 30 юни за цените на пазарните индекси на европейските газови хъбове, както и информация за средномесечния обменен курс за конвертиране на евро в щатски долари за юни.


За поредна година bTV Media Group е най-желаният работодател сред

За поредна година bTV Media Group е най-желаният работодател сред ...

... За поредна година bTV Media Group е най-желаният работодател сред телевизиите у нас и от студентите. Това показват резултатите от независимото проучване Graduate Survey 2021, което за 5-и път измерва репутацията на работодателите у нас по международен лиценз.


Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на ...

... Зафиро (Екваториална Гвинея).Историческият максимум за "кошницата на ОПЕК" е цената от 140,73 долара за барел, отчетена на 3 юли 2008 година.Цената на барел петрол се определя чрез извеждане на средна аритметична величина от котировките към момента на закриване на търговията с всички сортове от "кошницата на ОПЕК" предходния работен ден.(БТА)От 1 юли онлайн търговците ще могат да използват електронна

От 1 юли онлайн търговците ще могат да използват електронна ...

... осигурят по-добро разбиране на някои части от законодателството на ЕС в областта на ДДС. Допълнителна информация е достъпна и в рубриката „ДДС при електронна търговия в ЕС“ в сайта на Агенцията, както и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700, на цена според тарифите на съответния оператор.  


Столичният общински съвет удължи времето, през което нощният градски транспорт

Столичният общински съвет удължи времето, през което нощният градски транспорт ...

... предложенията за промени в тарифната политика (за време или за разстояние да се заплаща пътуване в обществения транспорт), да разреши противоречията, да приеме общи стратегически насоки, които да доведат до икономически ефект за потребителите – икономии на време за пътуване, оптимизиране на разходите и повишаване на интереса към обществения транспорт. 


Основните индекси на водещите фондови борси в Европа регистрираха повишения

Основните индекси на водещите фондови борси в Европа регистрираха повишения ...

... Основният индекс SOFIX отчете ръст от 5,11 пункта, или 0,93%, до 555,29 пункта. BGBX40 се повиши с 0,56 пункта, или 0,45%, до 123,91 пункта. BGTR30 напредна с 1,57 пункта, или 0,27%, до 592,93 пункта. BGREIT се понижи с 1 пункта, или 0,65%, до 152,82 пункта. *Информацията е актуална към 13:10 часа 


Проектът за изграждане на терминал за втечнен газ край източния

Проектът за изграждане на терминал за втечнен газ край източния ...

... той трябва да заработи през 2023 г.„Новият терминал за втечнен газ в Александруполис ще подобри доставките на газ не само в Гърция, но и в целия регион на Югоизточна Европа. Това ще допринесе за постигането на целите за сигурността и диверсификацията на енергийните доставки“, коментира еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер.


Материалите от проверката на Министерството на здравеопазването за закупени от

Материалите от проверката на Министерството на здравеопазването за закупени от ...

... респиратори например са дошли чак през септември. Харчени са били допълнително средства за доокомплектоване на респираторите и за тяхното инсталиране. Прави впечатление, че 50 респиратора са на двойни и тройни цени от тези, които след това са купувани с някакви процедури. Поне 30 хиляди отгоре е цената", каза още д-р Димитър Петров. 


Американското правителство на Джо Байдън планира да засили кампанията си

Американското правителство на Джо Байдън планира да засили кампанията си ...

... за соларната индустрия в Китай, коментира изданието.Около 85% от соларните панели в САЩ са внос, много от тях – произведени в Китай. Но  освен в Синдзян металургичен силиций и соларни панели се произвеждат на много други места в Китай и Азия.Китайското посолство в САЩ засега се е въздържало от коментар.


Намерена е черната кутия на падналия в Черно море самолет МиГ-29.

Намерена е черната кутия на падналия в Черно море самолет МиГ-29. ...

... черната кутия беше преустановено заради лошото време.Припомняме, че операцията по издирването на черната кутия беше подновена днес след извършен детайлен анализ на събраната информация за евентуалното ѝ местоположение. В операцията участваха минен ловец "Цибър" и моторен катер 213 от състава на Военноморските сили, както и група със специализирано подводно оборудване от фирма "Хидроремонт". 


Черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29, пилотиран от

Черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29, пилотиран от ...

... на черната кутия.В операцията участваха минен ловец "Цибър" и моторен катер 213 от състава на Военноморските сили, както и група със специализирано подводно оборудване от фирма "Хидроремонт".На 9 юни при изпълнение на тренировъчна задача самолетът на майор Валентин Терзиев падна в морето. Майорът загина. Издирването беше преустановено заради лошото време.


Вече има разследване в ГДБОП за редица незаконни трансплантанции в

Вече има разследване в ГДБОП за редица незаконни трансплантанции в ...

... задържани няколко служители от едно районно управление там, които са обвинени в извършване на престъпления. И е много странно излезлият в дългосрочен отпуск да не знае какво се прави в едно от подчинените му районни управления. Само поради факта, че не знае, очевидно не му е там мястото", смята Рашков. 


Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс потвърди пред Европейския парламент, че

Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс потвърди пред Европейския парламент, че ...

... ЕК препоръки. БТА научи от източници в ЕП, че от проекторезолюцията е отпаднало предложението да се призове за прекратяване на механизма за сътрудничество и проверка на ЕК за България и Румъния. Текстът е бил подкрепен от комисията по правни въпроси, но отхвърлен от водещата комисия по правосъдие и вътрешни работи.  


Столичната община стартира инициатива за раздаване на минерална вода на

Столичната община стартира инициатива за раздаване на минерална вода на ...

... на хората, които са на открито през най-горещото време, допълват от общината. Инициативата за подаряване на минерална вода се организира чрез направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания" и дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община и ще продължи през лятото в дните, когото има прогноза за високи температури.  


Инфлацията ще отстъпи от настоящите си завишени нива до края

Инфлацията ще отстъпи от настоящите си завишени нива до края ...

... имало <катастрофални икономически последици.”„Това би довело до финансова криза и би застрашило работните места и спестяванията на американците в момент, в който все още се възстановяваме от пандемията от COVID-19”, коментира Йелън.„Ще призова Конгреса да повиши или премахне лимита на поемане на американски дълг колкото се може по-рано“, добави тя. 


Към момента между 4500 и 5000 жени са прехвърлили натрупванията

Към момента между 4500 и 5000 жени са прехвърлили натрупванията ...

... включително остават по-малко от 5 години до навършване на пенсионна възрастта и на които не е отпусната пенсия за осигурителен стаж и възраст, могат еднократно, в срок до 30 юни 2021 г., да упражнят правото на избор за промяна на осигуряването им от универсален пенсионен фонд в държавното обществено осигуряване. 


Западни издания коментират днес вчерашните събития с участието на Русия

Западни издания коментират днес вчерашните събития с участието на Русия ...

... се е подчинил на инструкциите да напусне териториалните води на Русия. Британското министерство на отбраната пък заяви, че по кораба не са произвеждани предупредителни изстрели, че Русия просто е провеждала артилерийско учение, за което е била предупредила предварително, и че корабът не се е намирал в териториалните води на Русия.


Това, че България е с ниски показатели по разпространение на

Това, че България е с ниски показатели по разпространение на ...

... ограничителни мерки. "Следим внимателно разпространението на вируса, честотата на заболяванията и зависимост от това периодично намаляваме ограничителните мерки", каза той.По отношение на носенето на маски Кацаров заяви, че ако продължим да се движим в зелената зоната е възможно да се разшири обхвата на ваксинирани хора, които да се движат без маски. 


Китай възнамерява да изпрати първа пилотирана мисия до Марс през

Китай възнамерява да изпрати първа пилотирана мисия до Марс през ...

... Сяочзюн, който посредством видеовръзка участва в руска космическа конференция.За заселване на Марс екипажите трябва да могат да използват ресурсите на планетата – евентуално извличане на вода под повърхността, генериране на кислород и произвеждане на електричество. Освен това Китай трябва да разработи технология, с която астронавтите да се връщат на Земята.   


Днес ще имам редица от срещи, които някои наричат шпионски.

Днес ще имам редица от срещи, които някои наричат шпионски. ...

... дело ще има за пръв път в света. Такова дело в България последно е завеждано през далечната 1978 година и не е успяло. Институтът за стратегически изследвания на Владимир Путин се занимава официално с анализи на обстановката по цял свят. Аз се радвам, че влизам в съда", каза още Малинов. 


Курсът на еврото се задържа над прага от 1,19 долара,

Курсът на еврото се задържа над прага от 1,19 долара, ...

... Курсът на еврото се задържа над прага от 1,19 долара, информираха германски финансови издания.В междубанковата търговия днес единната европейска валута се котираше за 1,1925 долара.Европейската централна банка определи вчера референтен курс на еврото от 1,1951 долара.


Създателят на антивирусната програма McAfee Джон Макафи бе открит мъртъв

Създателят на антивирусната програма McAfee Джон Макафи бе открит мъртъв ...

... г. на летището в Барселона и поставен в предварителния арест, припомня БТА.Според американски прокурори Макафи е пропуснал да декларира милиони долари приходи, а също е укрил от данъчните недвижимо имущество, кола и яхта, като ги е записал на името на други хора. Той беше издирван с международна заповед за арест.


Цените на петрола се повишиха за втори пореден ден в

Цените на петрола се повишиха за втори пореден ден в ...

... сорта до 100 долара за барел.На пазара се отрази и напредъка по преговорите за иранската ядрена сделка. В сряда Техеран заяви, че САЩ са се съгласили да премахнат всички санкции срещу износа на петрол от Иран, но от Вашингтон коментираха, че „нищо не е договорено, докато всичко не бъде договорено“.


93 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното

93 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното ...

... като оздравелите от началото на пандемията стават общо 393 870.5 души са изгубили битката с вируса през последното денонощие, като така броят на починалите от началото на епидемията у нас става 18 013.13 903 са поставените дози ваксина през последното денонощие и така общият им брой достигна 1 695 298.


Десетки хиляди граждани на ЕС, живеещи в Обединеното кралство ще

Десетки хиляди граждани на ЕС, живеещи в Обединеното кралство ще ...

... на гражданите на ЕС, които са пропуснали крайния срок, няма да бъдат прекъснати внезапно социалните помощи от 1 юли. 5,6 милиона заявления за статут на уседналост са получени до този момент, някои от които са повторно кандидатстване. Най-много молби са подадени от поляци – 975 000, следвани от румънците с 918 000. 


Още по-горещ ден ни очаква днес. За 12 области в

Още по-горещ ден ни очаква днес. За 12 области в ...

... превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 26-28 градуса. Температурата на морската вода ще е 20-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.Слънцето в София изгрява в 05:50 часа и залязва в 21:09 часа. Продължителността на деня е 15 часа и 19 минути.


Като потребител рядко обръщам внимание на маркетинговото ви представяне, но

Като потребител рядко обръщам внимание на маркетинговото ви представяне, но ...

... в "автоматични благодарни машини", които разпръскват подаръци, както и пари.Все повече виждам, че компаниите с най-лоялни клиенти и най-добър имидж на пазара осигуряват най-запомнящото се цялостно преживяване на клиентите, а не само най-ниската цена или най-качествения продукт. Това изживяване на клиентите е най-доброто конкурентно предимство, което можете да имате.Източник: Мартин Цилинг в статия заНеотдавна мой клиент ми каза, че се надява да бъде

Неотдавна мой клиент ми каза, че се надява да бъде ...

... размисли относно неговите истински чувства. Важното е той да ви уважава за работата, която вършите. Ако обаче имате чувството, че усилията ви не се ценят, то това е нещо, на което в действителност си заслужава да обърнете повече внимание...............................Ванеса Ваше, основател на On Point Speaking заПревод и редакция: Георги Георгиев


Колумбия е страната с най-голямото разнообразие от пеперуди в света.

Колумбия е страната с най-голямото разнообразие от пеперуди в света. ...

... съобщават от музея."Защитата на пеперудите в Колумбия би помогнала и на защитата на горите, както и за оцеляването на други редки видове", каза още Уертас.Между 2000 и 2019 г. Колумбия е загубила близо 2,8 милиона хектара гори, което е площ, равна на тази на Белгия, според департамента по планиране в страната. 


Факт е, че пандемията намали работната сила и увеличи безработицата.

Факт е, че пандемията намали работната сила и увеличи безработицата. ...

... наистина претърпяха по-силен спад в заетостта на непълен работен ден и в броя на постоянните работни места в сравнение с мъжете, докато те се сблъскаха с по-рязък спад в заетостта на пълен работен ден и временната заетост, както и с по-голям ръст на работещите на непълно работно време, обобщават те.


От 1 юли се въвежда нова митническа декларация с намален

От 1 юли се въвежда нова митническа декларация с намален ...

... за отсрочено плащане (митническия представител - пощи или куриер) начислява дължимия ДДС при внос на получателя и в последствие го заплаща на Агенция „Митници“. Повече информация за промените е публикувана на интернет страницата на Агенция „Митници“. Информация за граждани – в секция  Информация за бизнеса – в секция Митническа дейност –  


Домакинствата в България са увеличили спестяванията си в банковата система

Домакинствата в България са увеличили спестяванията си в банковата система ...

... е с 4% ръст на годишна база.Най-голям растеж има при одобрените жилищни заеми – те възлизат на 12,7 млрд. лв. към края на май 2021 г., което е с 13% повече в сравнение с година по-рано.Кредитите за потребление са общо 12,4 млрд. лв., което е 8% повече на годишна база.


Кожени или текстилни, високи или ниски, кецовете станаха основен елемент

Кожени или текстилни, високи или ниски, кецовете станаха основен елемент ...

... блейзър.Високотехнолгични кецовеАко смесите висшата мода с високите технологии, ще получите точно този вид мъжки кецове. Те, сами по себе си, са толкова впечатляващи, че е най-добре да ги носите с черни дрехи. И помнете – колкото по-малко се опитвате да привлечете вниманието към кецовете, толкова по-ярко ще изпъкват те всъщност.


Главният изпълнителен директор на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет

Главният изпълнителен директор на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет ...

... 2000-та година, като оттогава насам тя е похарчила близо 54 млрд. долара по различни инициативи свързани с глобалното здраве, намаляването на бедността и последно време – разпространението на ваксини срещу COVID-19.Бъфет също така съобщи, че ще дари акции на Berkshire Hathaway на стойност 4,1 млрд. долара на пет други фондации. 


Обединеното кралство отрече руските съобщения, че военноморски кораби на Русия

Обединеното кралство отрече руските съобщения, че военноморски кораби на Русия ...

... в официално изявление на британското министерство на отбраната в Twitter. „Към HMS Defender не са произведени никакви изстрели, като ние не признаваме твърденията, че по курса на кораба са били пускани бомби“, коментираха от министерството.От Москва заявиха, че британският военен аташе е бил привикан в руското министерство на отбраната заради инцидента.


Тева Фармасютикълс обяви официално днес стратегическа инвестиция от 42 милиона

Тева Фармасютикълс обяви официално днес стратегическа инвестиция от 42 милиона ...

... изпълнителен директор на завода на Тева в Дупница.Проектът е изключително важен и за град Дупница като ще позволи на Teва да продължи да бъде голям и доказан работодател в региона, осигуряващ работна среда с възможности за развитие на много талантливи хора, които живеят в града и региона, отбеляза още той.


Единодушно, със 7 гласа

Единодушно, със 7 гласа "за" прокурорската колегия на Висшия съдебен ...

... 2020 г. са наблюдавани общо 205 досъдебни производства за претъпление от длъжностни лица с вероятен корупционен мотив, като през 2019 г. те са били 160. По думите на Маджарова тази статистика не говори за несправяне с корупцията по високите етажи, а е добра основа и старт за финализиране на успешни разследвания. 


Гръцкият туроператор„Музенидис травел“, през който минават 70% от записванията за

Гръцкият туроператор„Музенидис травел“, през който минават 70% от записванията за ...

... акт, но и силно ограничават достъпа на компаниите до помощта, твърдят от „Обединение „Бъдеще за туризма“. По предварителни данни на ОБТ за тази помощ ще кандидатстват 212 туристически компании.Трите организации настояват за спешни промени на постановлението. В противен случай заплашват отново да излязат на протест под прозорците на Президентството във вторник, 29 юни. 


Банките в Европейския съюз трябва да имат 10-годишни планове, в

Банките в Европейския съюз трябва да имат 10-годишни планове, в ...

... дата, посочва Ройтерс.Европейската централна банка, която регулира най-съществени кредитори в Еврозоната, ще използва от края на 2022 г. този доклад за актуализиране на своя годишен преглед SREP за това дали банките притежават достатъчно капитал, за да покрият рисковете в своите баланси. Понастоящем банковите стратегически планове за са период до пет години.


Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) обяви удължаване на срока

Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) обяви удължаване на срока ...

... има за цел да награди работата, която се откроява чрез стратегия в използването на медийните канали.Регламент за участие, категории, такси и допълнителна информация за ФАРА 2021 може да бъде намерена ФАРА 2021 събира отново заедно рекламната общност благодарение на силната подкрепа от Нова Броудкастинг Груп и Нетинфо.За повече информация следете


Правителството прие решение за освобождаването на Атанас Темелков от длъжността

Правителството прие решение за освобождаването на Атанас Темелков от длъжността ...

... Благоевград. В периода 2007 г. – 2009 г. е бил заместник-председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения с ресор „Информационни технологии“.От началото на 2013 г. е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“ до назначаването му за заместник-председател на новосъздадената Държавна агенция „Електронно управление“. 


Американският интернет гигант Amazon запазва позицията си като най-скъпата марка

Американският интернет гигант Amazon запазва позицията си като най-скъпата марка ...

... се оценява на 458 млрд. долара, а след него се нарежда Microsoft с 410 млрд. долара. Топ 10 допълват Tencent – 241 млрд. долара, Facebook – 227 млрд. долара, Alibaba – 197 млрд. долара, Visa – 191 млрд. долара, McDonald`s – 155 млрд. долара и Mastercard – 113 млрд. долара.


Идентифицирани са множество лица, които започват да правят организация за

Идентифицирани са множество лица, които започват да правят организация за ...

... е взето решение "Информационно обслужване" да участва в поръчката за доставка на 1 637 машини за гласуване на 11 юли. Средствата ще бъдат преведени на ЦИК, които ще ги пренасочат към "Информационно обслужване" и доставчика на устройствата. Машините ще бъдат товарени от Холандия и ще пристигнат в България до края на седмицата.  


Руски военен кораб произведе предупредителни изстрели срещу британския ескадрен миноносец

Руски военен кораб произведе предупредителни изстрели срещу британския ескадрен миноносец ...

... от ведомството.Малко по-късно британският военен аташе е бил привикан в руското министерство на отбраната. "Инцидентът в Черно море край бреговете на Крим със защитника на ВМС на Великобритания е провокация и опит за проверка на бдителността на Русия", заяви първият заместник-председател на Държавния съвет на републиката Ефим Фикс, цитиран от ТАСС. 


Европейската комисия предложи днес да бъде създадено ново звено за

Европейската комисия предложи днес да бъде създадено ново звено за ...

... зачестяват и водят до все по-големи щети. Сред най-засегнатите области са обществените услуги и всекидневната дейност на бизнеса и гражданите, което се отразява пряко на сигурността. Според комисията занапред е необходимо държавите от ЕС да обменят данни по тези въпроси на основата "необходимост да се сподели", вместо "необходимост да се знае". 


Азиатски технологични гиганти заключвали чуждестранните си служители в заводите им

Азиатски технологични гиганти заключвали чуждестранните си служители в заводите им ...

... такива рестрикции срещу служителите в Тайван си са японските Canon и Innolux, компания, свързана с основния доставчик на Apple – Foxconn, както и Siliconware Precision Industries, което е звено на най-голямата компания за тестване на чипове ASE.Забраните, въведени от компаниите, са много по-строги от правилата, установени от правителството на страната.