Медия


Разградският лъв Иван Асен, който през 2018 г. бе настанен

Разградският лъв Иван Асен, който през 2018 г. бе настанен ...

... и Масуд бяха стъпкани от майка си и отгледани от доброволката Марина Георгиева, а след протести срещу намеренията на властите да бъдат върнати в зоокъта заминаха за Нидерландия през 2018 г. Малко по-късно за там замина и Иван Асен, който бе отглеждан в изключително лоши условия в зоопарка в Разград.


Кабинетът ще освободи председателя на Държавна агенция

Кабинетът ще освободи председателя на Държавна агенция "Електронно управление”, става ...

... в сряда. На заседанието ще бъде определен нов титуляр. Председател до този момент е Атанас Темелков. Полезна ли ви беше тази статия? Ще се радваме, ако подкрепите електронното издание Mediapool.bg, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия. Абонирайте се за най-в


Премиерът Стефан Янев назначи във вторник за заместник-министър на туризма

Премиерът Стефан Янев назначи във вторник за заместник-министър на туризма ...

... е директор в Борда на Директорите на канадска компания, като дейността ѝ е била в областта на консултантските услуги. Полезна ли ви беше тази статия? Ще се радваме, ако подкрепите електронното издание Mediapool.bg, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия. А Христо Грозев от разследващия сайт Bellingcat пред изданието с малки съкращения.

 Христо Грозев от разследващия сайт Bellingcat пред изданието с малки съкращения. ...

... търговско радио в Русия и Източна Европа. Първата ми работа беше в Сочи, където работих половин година като мениджър през 1995 г. След това отидох направо в Санкт Петербург, където работих 2,5-3 години, създадох две радиостанции там. Най-хубавите ми спомени са от Санкт Петербург като цяло. Мелодии от белите нощи


Собственикът на автокъща

Собственикът на автокъща "Капитолия", която се намира в Борисовата градина ...

... става ясно, че дружеството "Софийски имоти" едностранно е прекратило договора за наем, защото наемателят е нарушил клауза от договора - да не преотдава на трето лице целия имот или части от него без изричното писмено съгласие на наемодателя, т.е. без разрешение от общинската фирма. Такова нарушение е установено по делото.


Според Беларус въведените от Запада срещу Минск санкции граничат с

Според Беларус въведените от Запада срещу Минск санкции граничат с ...

... е да "пресуши финансите на режима". Всъщност това граничи с обявяване на икономическа война", изтъкна беларуското външно министерство. Според ведомството подходът на Запада "не дава нито време, нито пространство за търсене на възможности за изход от сегашната ситуация в отношенията на Беларус с ЕС, САЩ, Великобритания и Канада", посочва ТАСС.Бившият енергиен и икономически министър от кабинета

Бившият енергиен и икономически министър от кабинета "Станишев" Румен Овчаров ...

... "Мини Бобов дол", смята прокуратурата. Според държавното обвинение на бюджета са нанесени щети от 24 млн. лв. Съдът обаче на два пъти коригира сумата, макар да призна Овчаров за виновен. Първата инстанция прие, че щетите са в размер на 16 млн. лв., а втората – малко над 2,5 млн. лв.


България е втора в ЕС по най-ниско ценово равнище (56%

България е втора в ЕС по най-ниско ценово равнище (56% ...

... втора позиция е България, а третата държава, където се живее сравнително евтино, е Полша – 58% от средноевропейските цени. В сравнение с Румъния и Полша обаче, където цените на храните са съответно 66% и 68%, в България те са сравнително скъпи – 81% от средноевропейското ниво, сочат данните на Евростат.


Надявам се да намерим с колегите ми модел за промяна

Надявам се да намерим с колегите ми модел за промяна ...

... от ДДС върху водната такса Личев се възмути от това, че ВиК операторите начисляват ДДС върху таксата за водоползване от язовирите, която плащат на държавата в размер на 2 стотинки за кубичен метър. Според него само от това водните дружества получават годишни приходи от 11 млн. лв. и "ги открадват".


Испанското правителство помилва днес деветима каталунски сепаратистки лидери, вкарани в

Испанското правителство помилва днес деветима каталунски сепаратистки лидери, вкарани в ...

... да спрем противопоставянето", каза той. Премиерът заяви, че помилванията са частични и че остава в сила забраната за заемане на обществени длъжности от осъдените сепаратисти. Санчес определи помилванията като жест на добра воля и като първа стъпка в процеса по уреждане на острия политически конфликт между испанското правителство и Каталуния.


Новият унгарски закон, забраняващ демонстрирането и насърчаването на хомосексуализма сред

Новият унгарски закон, забраняващ демонстрирането и насърчаването на хомосексуализма сред ...

... "Не трябва да има абсолютно никакво съмнение, че малцинствата, в това число и сексуалните, трябва да бъдат третирани с респект", допълни Рот. Подобно мнение изказа и колегата му от Люксембург Жан Аселборн, предаде Франс прес. "Хората имат право да живеят, както си искат, не сме вече в Средновековието", заяви той.На германската канцлерка Ангела Меркел неотдавна бе поставена втората доза

На германската канцлерка Ангела Меркел неотдавна бе поставена втората доза ...

... бе използван препаратът на американската компания Moderna, изтъкна правителственият говорител. Полезна ли ви беше тази статия? Ще се радваме, ако подкрепите електронното издание Mediapool.bg, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия. Абонирайте се за най-важните новини, анализи и коментари на събития


България потвърди позицията си, че Северна Македония не може да

България потвърди позицията си, че Северна Македония не може да ...

... на годината, но засега нито България, нито Северна Македония, показват, че са готови на отстъпки. На заседанието в Люксембург участва зам.-външният министър Румен Александров. Той съобщи, че продължават проучвателните консултации със Скопие в изпълнение на договора за приятелство и добросъседство. Двете държави работят по пътна карта за изпълнението на договора.


Вносът на отпадъци за горене в инсталации с цел производство

Вносът на отпадъци за горене в инсталации с цел производство ...

... на RDF отпадъците от завода за боклук, който трябва да намали цената на парното в столицата и който се финансира от еврофондовете. Тепърва ще се отварят офертите на кандидатите да строят това съоръжение с капацитет да гори 180 хил. тона преработен боклук годишно, но заводът в момента произвежда тройно по-малко.


Министерството на здравеопазването смята, че заплащането за медиците на първа

Министерството на здравеопазването смята, че заплащането за медиците на първа ...

... има по-малко болни и работата е по-малко. В същото време ще се премахне възможността бонуси да получават и хора, които не са пряко ангажирани с работа на първа линия. "Сега отчетите са, че много хора, които не са ангажирани, са получавали бонуси и това трябва да се ограничи", заяви той.


Правителството стартира във вторник Програма

Правителството стартира във вторник Програма "Възстановяване" в подкрепа на бизнеса ...

... ще е пазарна. По този начин успешните бизнеси, които имат възможност сега да влязат в периода на възстановяване, ще имат ликвидността да го направят, изтъкна министърът. Той допълни, че програмата ще е полезна например за засегнатия от кризата туристически бранш, защото банките трудно отпускат заеми на пострадали бизнеси без гаранции.Кремъл заяви, че хората без имунизация или имунитет срещу Covid-19

Кремъл заяви, че хората без имунизация или имунитет срещу Covid-19 ...

... на заболеваемостта, което според властите се дължи на новия вариант Делта на коронавируса, продължава. Властите се опитват да накарат хората да се ваксинират. Те предлагат на тези, които го направят, възможности да спечелят нов автомобил или жилище, и заплашват други, които не го направят, със загуба на доходи и уволнение.


За първите 10 дни от предизборната кампания партиите и коалициите

За първите 10 дни от предизборната кампания партиите и коалициите ...

... традиционни формации в страната – коалицията ГЕРБ-СДС с 264 107 лв., БСП за България, които са похарчили 260 551 лв. и ДПС – със 114 490 лв. Трите политически сили всъщност са похарчили над 50% от цялата сума, която всички партии и коалиции са отделили за медийно отразяване към момента.


Европейският съюз трябва да актуализира споразумението за миграцията с Турция,

Европейският съюз трябва да актуализира споразумението за миграцията с Турция, ...

... запази и актуализира споразумението с Турция за бежанците. Засега работим по решенията за предстоящата среща на върха на ЕС. Смятам, че споразумението между Турция и ЕС е много важно и трябва да се актуализира, каза Меркел на съвместна пресконференция с Фон дер Лайен. Убедена съм в това, добави германският канцлер.


Дни след парламентарните избори на 4 април, бившият екоминистър Емил

Дни след парламентарните избори на 4 април, бившият екоминистър Емил ...

... ще стане хотел, в защитената територия "Алепу", трябва да бъде съборена, но посочи, че строежът има разрешителни и дори е издаден нотариален акт на част от постройката. "Всичко за това чудо Алепу зависи от решението на Върховния административен съд", каза Личев, визирайки водените от прокуратурата дела относно законността на проекта.


Майка на девет деца е изгонена от ведомствено жилище на

Майка на девет деца е изгонена от ведомствено жилище на ...

... г. е бил настанен нейният съпруг, заедно с деветчленното си семейство. През 1985 г. на семейството е предоставен за ползване и съседен апартамент в същия жилищен блок, обясняват от МО. Договорът за военна служба на съпруга ѝ е прекратен през 1990 г., а той самият е починал през 1999 г.Финансирането и организацията на предстоящите избори на 11 юли се

Финансирането и организацията на предстоящите избори на 11 юли се ...

... адрес по адрес и информацията я няма налична в ГРАО, твърди той. От правителствената пресслужба посочиха пред Mediapool, че това броене е по инициатива на служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова. Mediapool изпрати въпроси до строителното министерство и от там обещаха по-късно да изпратят подробности. Минус 5 млн. лв.


Мозъчни увреждания, типични за пациенти с болестите на Алцхаймер и

Мозъчни увреждания, типични за пациенти с болестите на Алцхаймер и ...

... мозъка на страдащите от Covid-19, сочат данните от проучването. "Имаше също и признаци на изтощение в невроните в мозъчната кора - частта от мозъка, която има важна роля при взимането на решения, паметта и математическите разсъждения", допълва Уис-Корей. Тези неврони образуват сложни логически вериги, които изпълняват тези висши мозъчни функции.


Грипът може да се окаже

Грипът може да се окаже "по-голям проблем" от Covid-19 през ...

... нива на разпространение на грип означават, че на практика никой не е бил изложен на вируса и не е изградил естествен имунитет, а това прави уязвима преобладаващата част от населението. Той предупреди, че това може да предизвика хаос в системата на здравеопазването тази зима, ако има сериозен взрив на грип.


Майката на Делян Пеевски - Ирена Кръстева, също е поискала

Майката на Делян Пеевски - Ирена Кръстева, също е поискала ...

... че при вписването е направена грешва в Търговския регистър. Веднъж седмично комисията се събира и разглежда тези искания. Искането на Кръстева ще е по преценка на комисията", посочи министър Асен Василев. В списъка изненадващо влязоха и собствениците на компанията Efbet - Боян и Цветомир Найденови, както и баща им Стефан.


Европейската комисия съобщи, че е поръчала още 150 милиона дози

Европейската комисия съобщи, че е поръчала още 150 милиона дози ...

... бъдещите доставки да бъдат съобразени с възможната нужда от изменение на препарата заради новите вирусни щамове и ваксинирането на непълнолетните. Комисията уточнява, че досега е поръчала общо 4,4 милиарда дози от различни ваксини срещу новото заболяване. По последни данни в ЕС досега са получени 355 милиона дози, от които 310Представители на администрацията на Байдън твърдят, че избирането на хардлайнер

Представители на администрацията на Байдън твърдят, че избирането на хардлайнер ...

... Независимо от предстоящото президентство на Раиси представители на администрацията на Байдън настояват, че изгледите за постигане на споразумение са без алтернатива. Те твърдят, че върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей, одобрил през 2015 г. т.нар. Съвместен всеобхватен план за действие (JCPOA), ще вземе окончателните решения, независимо кой е президент.


Сталин е нарекъл дезинформация съобщение на съветското разузнаване, че до

Сталин е нарекъл дезинформация съобщение на съветското разузнаване, че до ...

... външно разузнаване Павел Фитин уверил, че източникът е абсолютно надежден. Но след като "внимателно изслушал обясненията, вождът реагирал рязко: "Дезинформация. Свободни сте". Сталин искал допълнителни доказателства и Фитин веднага изпратил съответното нареждане до съветската резидентура в Берлин, но изготвеният аналитичен документ пристигнал в Москва със закъснение, тъй като войната започнала.


Три български момичета са се удавили в река Рейн край

Три български момичета са се удавили в река Рейн край ...

... децата са на 13, 14 и 17 години. Те влезли във водата миналата сряда вечер. Веднага започнала издирвателна мисия. Тялото на 17-годишното дете било намерено. В неделя телата на две тела са изплували в холандската част на река Рейн. Засега не е потвърдено дали това са 13 и 14-годишните момичета.


Земетресение с магнитуд 5,2 стана край гръцкия архипелаг Додеканези и

Земетресение с магнитуд 5,2 стана край гръцкия архипелаг Додеканези и ...

... Додеканези и югозападния бряг на Турция в 01.14 часа местно време, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен център. Трусът бил на дълбочина 2 км, а епицентърът - на 46 км югоизточно от гръцкия град Кефалос, с население от 2,5 хиляди души и на 182 км югозападно от турския град Айдън /163 000 души/.


Левоцентристкият премиер на Швеция Стефан Льовен, който беше свален вчера

Левоцентристкият премиер на Швеция Стефан Льовен, който беше свален вчера ...

... Шведската социалдемократическа работническа партия на Льовен. Внесеното искане за вот на недоверие към правителството, за което бяха нужни 175 гласа в 349-местния парламент, за да мине, беше подкрепено от 181 депутати. Шейсет и три годишният Льовен е първият шведски премиер, свален от власт с вот на недоверие, поискан от опозицията.


След период на ниско ниво на новозаразените в Израел, днес

След период на ниско ниво на новозаразените в Израел, днес ...

... в два града бяха задължени да носят маски след поява на огнище на вируса в училищата. Бяха увеличени и възможностите за тестване на пътниците на международното летище. А заради покачващия се брой на нови случаи на зараза и варианта Делта властите препоръчаха ваксинацията и на децата на възраст 12-15 години.


Беларуската прокуратура поиска от съда да наложи 15-годишна присъда затвор

Беларуската прокуратура поиска от съда да наложи 15-годишна присъда затвор ...

... избори, предадоха осведомителните агенции. Виктор Бабарико, бившият шеф на "Белгазпромбанк", е съден по обвинения в корупция, които според екипа му са били изфабрикувани, за да му бъде попречено да се яви като кандидат на президентските избори през август миналата година. Изборите, които донесоха на Лукашенко нов мандат като президент, предизвика


Около 50 процента от приетите студенти в първи курс напускат

Около 50 процента от приетите студенти в първи курс напускат ...

... се констатира, че в България се наблюдават различни по характер и дълбочина дисбаланси във висшето образование. Става дума за разминавания в търсенето и предлагането на образователни услуги на национално и регионално равнище, както и в реализацията на завършилите на пазара на труда по професионални направления и специалности от регулираните професии.


Председателят на федерацията на по ММА Станислав Недков-Стъки бе привикан

Председателят на федерацията на по ММА Станислав Недков-Стъки бе привикан ...

... ведомството, за да пита министъра Андрей Кузманов дали поддържа твърденията на правителствения говорител Антон Кутев, че той е получавал милиони от програми. В основата на скандала с разпределянето на пари от спортното министерство всъщност стои журналистическо разследване на . То показа, че пари се разпределят към свързани помежду си НПО-та.


Министерството на здравеопазването предприема мерки за  активизиране на ваксинационната кампания

Министерството на здравеопазването предприема мерки за  активизиране на ваксинационната кампания ...

... здравни осигуровки. За кампанията ще се разчита както на изнесени мобилни пунктове в квартали и махали, така и на ваксинация при личните лекари. Без значение дали човек е записан в листата на някой личен лекар, той може да бъде ваксиниран, ако пожелае. Финансови стимули за ваксинацията обаче не се предвиждат.


В Турция през последните 24 часа са поставени над 1.2

В Турция през последните 24 часа са поставени над 1.2 ...

... телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Йерликая написа в Туитър, че до 20 юни са били ваксинирани 7,6 милиона души в Истанбул - 51 процента от населението. Турският президент обяви ново облекчаване на противоепидемичните мерки в Турция от 1 юли, след като броят на новозаразените за ден в Турция спадна до около 5 000.


Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун разсея надеждите за ранно

Сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун разсея надеждите за ранно ...

... имат, може да предизвикат у тях по-голямо разочарование", предупреди тя. Това изказване дойде и в момент, в който преговарящият на САЩ за Северна Корея Сун Ким е на посещение в Южна Корея. Вчера той каза, че се надява на положителна реакция скоро от Северна Корея на американската оферта за разговори.


Жената на загиналия при учение над Черно море майор Валентин

Жената на загиналия при учение над Черно море майор Валентин ...

... от 900 км/ч. "Скъсал се е парашутът и тя е падала много бързо. Той е бил принуден да завиши скоростта. Според мен е снишен много ниско, гонейки целта. Тук виждам… грешка на ръководен пост, че някой виждайки какво е станало с целта, не е отложил стрелбата", категорична е Димитрина Попова.


Вариантът

Вариантът "Делта" на коронавируса, който за първи път беше открит ...

... Мария ван Керхов. Тя отбеляза, че някои ваксини са по-малко ефективни срещу варианта Делта, но във всички случаи помагат за предотвратяване на тежко протичане на болестта и смърт. Експертът от СЗО предупреди, че в бъдеще не са изключени и други мутации на коронавируса, които могат да снижат ефективността на ваксините.


Изтеглянето на американските сили от Афганистан може да се забави

Изтеглянето на американските сили от Афганистан може да се забави ...

... дипломатическото присъствие, и второ, това ще стане до началото на септември, както го заповяда главнокомандващият", президентът Джо Байдън. Джо Кърби заяви също, че американската армия продължава да оказва въздушна подкрепа на афганистанските сили, но подчерта, че тази подкрепа няма да трае до последния ден от американското военно присъствие в Афганистан.


Ако изборните бяха днес, ГЕРБ щеше да е първа с

Ако изборните бяха днес, ГЕРБ щеше да е първа с ...

... близо до бариерата за влизане в парламента с 3.9%.  Под 4-процентовия праг остават “Възраждане” (2,3%), “Българско лято” (1,9%) и “Ляв съюз за чиста и свята република” (1,1%). Един месец след началото на дейността си работата на служебния кабинет е оценена положително от 35% от българите, докато 42% изразяват негативна оценка.


В България са регистрирани нови 120 случая на Covid-19, сочат

В България са регистрирани нови 120 случая на Covid-19, сочат ...

... починали 10 пациенти с коронавирусна инфекция, с които общият брой на смъртните случаи у нас нараства до 18 000. Излекуваните през последното денонощие са 370, а общо от началото на пандемията - 393 186. Към днешна дата са хоспитализирани 1698 души с ковид, от които 200 са в интензивни отделения.


На 2 юли е насрочено разпоредително заседание по делото срещу

На 2 юли е насрочено разпоредително заседание по делото срещу ...

... обвинена и за това, че е заплашвала шефове в агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), че ще ги уволни, ако институцията не сключи договор за разпространение на електронни винетки с нейната компания "Телетол". Деянова твърди, че действията срещу нея са започнали, след като тя самата е подала сигнал за корупция в АПИ.


Транспортният министър Георги Тодоров обяви, че ведомството му започва да

Транспортният министър Георги Тодоров обяви, че ведомството му започва да ...

... това българските превозвачи срещали проблеми на сръбско-хърватската граница. На ГКПП "Русе-Гюргево" се извършват обстойни проверки на товарните автомобили за наличие на емигранти. На Дунав мост І обаче от десетилетия се образуват огромни опашки от тирове. Проблемите са различни и затова ще се търсят решения на място, допълват от транспортното ведомство.


Пред 2021 г. България е подобрила иновационния си индекс, но

Пред 2021 г. България е подобрила иновационния си индекс, но ...

... световната сцена ЕС постига по-добри резултати от свои конкуренти като Китай, Бразилия, Южна Африка, Русия и Индия, но се нарежда след Южна Корея, Канада, Австралия, САЩ и Япония. Тазгодишният доклад включва и нови показатели за оценка като цифровизация и устойчивост на околната среда, което отразява по-добре политическите приоритети на ЕС.


Двама надзиратели от следствения арест на бул.

Двама надзиратели от следствения арест на бул. "Г.М. Димитров" са ...

... за "деяния, несъвместими с етичните правила и поведение на държавните служители". Засега от ведомството не съобщават повече подробности. Наскоро служебният министър Янаки Стоилов разпореди пълна проверка на арестите за последните две години. Повод бяха твърденията на агробизнесмена Светослав Илчовски, че му е показва клип със сексуални гаври с известен арестант.


"Българските патриоти" внесоха жалба във Върховния административен съд (ВАС) срещу ...

... извън ЕС. Именно по тази причина и на базата на многото подадени заявления за гласуване ЦИК разкри толкова много секции в Турция. Любопитно е, че според "Българските патриоти" има нарушение на закона при разкриването на секциите в Турция, но не и при тези във Великобритания, за които важат същите правила.


От утре, 22 юни, се разрешават свижданията при пациенти с

От утре, 22 юни, се разрешават свижданията при пациенти с ...

... спазват всички противоепидемични мерки, включително носенето на защитни маски, като не се допуска едновременно повече от един посетител на пациент. Полезна ли ви беше тази статия? Ще се радваме, ако подкрепите електронното издание Mediapool.bg, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.


Испания отменя изискването за представяне на каквито и да е

Испания отменя изискването за представяне на каквито и да е ...

... състояние. Остава задължително и попълването на Формуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания на следния линк: https://spth.gob.es/, както и получаването на QR код след попълването му. От МВнР обръщат внимание, че списъкът с рискови страни ще бъде преразгледан отново на 27 юни 2021 г.


22-годишен младеж е нападнат и намушкан с нож в тролей

22-годишен младеж е нападнат и намушкан с нож в тролей ...

... единият бил без маска в тролея. По време на скандала 42-годишният мъж е извадил нож и е намушкал младежа. Малко по-късно нападателят се е опитал да избяга, но е бил задържан от полицейски патрул, който е бил в района. Пострадалият младеж е с леки наранявания. Оказана му е медицинска помощ.


Цяла Италия от днес е бяла зона, без областта Вале

Цяла Италия от днес е бяла зона, без областта Вале ...

... сега във Великобритания. Германия регистрира днес под 500 новозаразени с коронавируса за първи път от август насам, предаде ДПА. Новозаразените за последните 24 часа са 346. 10 са починалите в страна за последното денонощие. За последно новите случаи на зараза в страната бяха под 500 на 10 август миналата година.


Близо 24% от българите или 1 660 000 души живеят

Близо 24% от българите или 1 660 000 души живеят ...

... Планират се мерки за насърчаване на заетостта на родителите, съвместяване на професионалния и семейния живот, включително чрез гъвкави режими на работа, разширяване на мрежата от услуги за ранно детско развитие, осигуряване на достъп до здравни грижи, финансова и материална подкрепа на семействата с деца, подобряване на жилищните условия и други.


Агенцията по вписванията извърши проверка на документите по партидата на

Агенцията по вписванията извърши проверка на документите по партидата на ...

... впише промяната. По повод искането банките да спрат да правят разплащания, Беличев отвърща, че решението ще доведе до "тежки последици за Автомагистрали ЕАД". Той директно посочва, че спирането на плащанията щяло да доведе до невъзможност за изпълнение на договори за текущ ремонт и поддържане на автомагистралите "Тракия", "Хемус", "Струма", "Марица".


Ръкуването изчезна по време на пандемията, но с масовата ваксинация

Ръкуването изчезна по време на пандемията, но с масовата ваксинация ...

... препоръки, с липсата на специфични указания в компаниите, всеки се придържа към свои собствени навици, що се касае до физическите контакти. Техникът в телефонна централа в Ню Йорк Джес Грийн отказва да се ръкува с клиентите си, а само с познатите си хора, за които знае, че са се ваксинирали.


Представители на ЕС и САЩ ще обсъдят утре в Лисабон

Представители на ЕС и САЩ ще обсъдят утре в Лисабон ...

... резолюции по този въпрос, а миналата година настоя ЕК да предложи връщане на визите за гражданите на САЩ. През 2016 г. изтече срокът, в който комисията трябваше да поиска връщане на визите за срок от 12 месеца, защото САЩ продължават да налагат визи за граждани на четирите държави от ЕС.


Специалният представител на САЩ за Северна Корея предложи в Сеул

Специалният представител на САЩ за Северна Корея предложи в Сеул ...

... и от балистичната си програма. "Все така се надяваме, че Корейската народнодемократична република (КНДР) ще отговори положително (. . .) на предложението ни за среща без значение къде, без значение кога, без предварителни условия", заяви американският пратеник Сун Ким по време на петдневно посещение в Южна Корея, съюзничка на Вашингтон.


Вицепремиерът и здравен министър в предишното служебно правителство Илко Семерджиев

Вицепремиерът и здравен министър в предишното служебно правителство Илко Семерджиев ...

... съветник на президента Румен Радев. В неокончателното решение на Софийския градски съд се приема, че процесът срещу Семерджиев е бил широко отразен в медиите, което довело до по-високо уронване на неговия престиж. Не са доказани пречки пред политическата му кариера, но може да се приеме, че делото е оказало влияние.


С месец се удължава ремонта на автомагистрала

С месец се удължава ремонта на автомагистрала"Тракия" в известния с ...

... столицата към морето, се запазва до края на юли. Като причина за удължаването на срока са посочени лошите атмосферни условия, които не са позволявали строително-ремонтните дейности да се извършват в пълен обем. От областното пътно управление в Стара Загора подчертаха, че ще направят всичко възможно ремонтните дейности да приключат по-рано.


Министърът на отбраната в служебния кабинет Георги Панайотов смята, че

Министърът на отбраната в служебния кабинет Георги Панайотов смята, че ...

... Въпреки това майор Валентин Терзиев е успял да я порази. След това не се знае как точно се е стигнало до трагичния инцидент. Миналата седмица началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов изключи версията, че машината може да е свалена. По думите му дори да не се намери "черната кутия", има


Във връзка с множество постъпили запитвания, Министерството на здравеопазването информира,

Във връзка с множество постъпили запитвания, Министерството на здравеопазването информира, ...

... общия ред, като е необходимо единият от родителите да попълни формуляра за информирано съгласие. Кратката продуктова характеристика на ваксината срещу Covid-19 на производителя Pfizer/BioNTech можете да намерите в линка. Полезна ли ви беше тази статия? Ще се радваме, ако подкрепите електронното издание Mediapool.bg, за да може и занапред да разчитате


Кампанията за предсрочните избори навлезе във втората си седмица, засенчена

Кампанията за предсрочните избори навлезе във втората си седмица, засенчена ...

... резултат на което се появиха кадри с коне, рафтинг, курбани, чакъл и шевни машини. Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов дебютира с първа предизборна поява на живо, за да отговаря на въпроси на студенти в Пловдив, но всъщност по-скоро разигра телевизионното си шоу пред по-голяма публика. Курбани и "разследвания"


Централната избирателна комисия (ЦИК) поръчва допълнителни 1637 машини за гласуване

Централната избирателна комисия (ЦИК) поръчва допълнителни 1637 машини за гласуване ...

... 1500 машини, защото не беше съгласна с предложената максимална стойност на поръчката, която беше 6.5 млн. лв. без ДДС и освен устройствата включваше и логистиката и обслужването на софтуера за всички машини. За всичко това фирмата искаше 14-15 млн. лв, което доведе до прекратяване на преговорите между нея и ЦИК.


До 2024 г. България трябва да се сдобие с 6

До 2024 г. България трябва да се сдобие с 6 ...

... на 50-60 млн. лева. Плановете на предишния кабинет бяха чрез преразпределяне на неизползвани средства от оперативната програма "Региони в растеж" (ОПРР) ще бъдат осигурени 20 млн. лв. за купуване на “минимум един медицински хеликоптер“. Плановете бяха това да стане до 2023 година. В момента България е единствената страна в Европейския съюз, която няма медицински хеликоптери.  


Спираме строежа на сградата

Спираме строежа на сградата "Златен век" в столичния квартал "Лозенец". ...

... и е било презаверявяно през 2012 г. "Разрешението е изтекло през януари 2020 г.", уточни той, цитиран от БГНЕС позовавайки се на извършената проверка по случая. Засега не е ясно какво ще се случи със сградата, издигната до 17-тия етаж, която по проект трябва да е 34-етажна. Протест на "Артекс"


Скандалът около продължаващата вече месец прокурорска проверка на изпълнителния директор

Скандалът около продължаващата вече месец прокурорска проверка на изпълнителния директор ...

... на ревизионния акт с един месец и е използвал този период, за да прехвърли фирмата си на малоимотен човек, с криминално минало, който е съден няколко пъти. Аз съм убеден, че това е жива форма на източване на ДДС, за което той трябва да даде публичен отговор", каза тогава Ананиев.


Даниела Мила Токоди казва, че най-сетне се чувства свободна, докато

Даниела Мила Токоди казва, че най-сетне се чувства свободна, докато ...

... и насърчаването" в училищата и в медиите на хомосексуализма и смяната на пола сред хората на възраст под 18 години. Миналата година пък Унгария прие закон, забраняващ смяната на пола в документите за самоличност, нещо, което Даниела е успяла да направи, след като е започнала трансформацията си през 2014 г.


Нова проверка на Мирослав Боршош за направени разходи като шеф

Нова проверка на Мирослав Боршош за направени разходи като шеф ...

... цялото Министерство на културата по същото време). Фонд работна заплата се увеличава с около 100 000 лв. при общ фонд от 500 000 лева. Боршош е стартирал и множество обществени поръчки, като за някои от тях дори няма осигурено финансиране. За година НДК е докаран до практически фалит, заключават съветниците.


Германската прокуратура заяви, че е арестувала учен, заподозрян в шпионаж

Германската прокуратура заяви, че е арестувала учен, заподозрян в шпионаж ...

... предоставил информации на руския служител, отнасящи се до университета, в който е работил. Засега няма реакция нито от Германия, нито от Русия на информацията. Отношенията между двете страни са обтегнати заради украинската криза, заради обвиненията в кибершпионаж, отправяни срещу Москва и заради опита за отравяне на руския опозиционер Алексей Навални.


Неизменно с черен тюрбан на главата и дълго монашеско наметало,

Неизменно с черен тюрбан на главата и дълго монашеско наметало, ...

... той беше избран с над 62 на сто от гласовете на първия изборен тур в петък и през август ще стане приемник на умерения Хасан Рохани. Това бе второто му участие в президентската надпревара. През 2017 г. той изгуби с 38 процента от гласовете срещу Рохани, преизбран в първия тур.