Лични Финанси


Fibank (Първа инвестиционна банка) е сред първите финансови институции в

Fibank (Първа инвестиционна банка) е сред първите финансови институции в ...

... се нужди на своите клиенти и допълнително разширява обхвата на услугите. Fibank е първата банка в България, предложила разплащания с дигитални карти чрез смартфони или смарт часовници като Garmin и Fitbit. С поредната успешно внедрена иновация, банката за пореден път затвърждава позицията си на лидер в картовия бизнес в страната.


Темата накратко - Все повече границата между финтех и банките

Темата накратко - Все повече границата между финтех и банките ...

... една голяма банка всяко нововъведение, което може да е рисково по тези линии, носи по-големи потенциални щети - ако си наскоро създадена компания и претърпиш огромен пробив в сигурността, не губиш кой знае какво, докато ако си финансова институция, освен репутацията и клиентите си може да загубиш и лиценза си.


Fibank (Първа инвестиционна банка) представя на своите клиенти-физически лица възможност

Fibank (Първа инвестиционна банка) представя на своите клиенти-физически лица възможност ...

... клиента отново да се активират. С My Fibank могат също така да се увеличават или намаляват лимитите по картата. Удобна и бърза услуга при открадната или изгубена карта е блокиране, предпазващо от неправомерни действия с нея. Повече информация за промоционалните условия по кредитните карти на Fibank можете да намерите тук:Звездата по американски футбол Ръсел Окънг е първият от този

Звездата по американски футбол Ръсел Окънг е първият от този ...

... му, не може да се отрече, че възприемането на биткойн продължава да се движи в позитивна посока. А Окънг не е просто поредния лаик, хванал се на въдицата на биткойн - всъщност в Twitter той демонстрира значително по-големи познания от средностатистическия играч от Националната футболна лига", изтъкват от Zero Hedge.


Броят на хората, които са получавали възнаграждение над 30 хил.

Броят на хората, които са получавали възнаграждение над 30 хил. ...

... на 2016 г. до 627 хил. души към август тази година, което е покачване от 50%. Въпреки че тази низша средна класа също получи лек удар в хода на настоящата криза, тя се възстановява и надхвърля броя хора, получаващи такъв доход в края на миналата година - 603 хил. души.


Един свят, опустошен от Covid-19, притежава всички ключови елементи за

Един свят, опустошен от Covid-19, притежава всички ключови елементи за ...

... текстови съобщения или имейли и внимавайте за прикачени файлове. Винаги е по-добре да влизате директно в уебсайтове, вместо да разчитате на имейл връзка. Бъдете нащрек и имайте критично мислене - винаги обмисляйте възможността, че всеки неканен или нов контакт, от когото купувате стока или услуга например, може да бъде измамник.60% от жителите на Калифорния харчат над 2/3 от приходите

60% от жителите на Калифорния харчат над 2/3 от приходите ...

... напред. "От април насам наемите изобщо не са поевтинели, а еднофамилни къщи се намират изключително трудно, тъй като търсенето е огромно", казва Марли Темпъл. Тя добавя, че и преди пандемията кризата с бездомниците и жилищната криза са били сред най-сериозните проблеми на Калифорния. "Сега обаче е още по-тежко", добавя Темпъл.


След като затварянето на икономиките в повечето страни по света

След като затварянето на икономиките в повечето страни по света ...

... гостите. Все пак пропускателният режим в страната изисква посетителите да имат негативен PCR тест за коронавирус, направен до 72 часа преди отлитане към Малдивите. Така островната страна се присъединява към Барбадос и Бермудите, които вече предлагат визи за дистанционна работа на туристите си за срок от до една година година.


Ако попитате сто жители на София дали животът в столицата

Ако попитате сто жители на София дали животът в столицата ...

... попадат в долната половина по достъпност. За сметка на това, доходите на софиянци също са доста надолу в класацията не само в Европа, но и в ЦИЕ. Онлайн супермаркетът Shop.gladen.bg пусна безплатна доставка за поръчки над 40 лв. в София Кампанията започва от 6.07. и ще продължи до 16.07.2020 г.


Пандемията на новия коронавирус значително промени навиците на потребителите, включително

Пандемията на новия коронавирус значително промени навиците на потребителите, включително ...

... от САЩ, Великобритания, Канада, България, Германия, Италия и Австрия. Броят на участниците от страната ни е над 1 000 души. Коронавирусът не успя да убие кеша. Хората трупат все повече пари в брой По време на блокировките бяха стимулирани онлайн продажбите, а много физически магазини са приемали само картови плащания


Прототипът на една от най-редките колекционерски фигурки с герои от

Прототипът на една от най-редките колекционерски фигурки с герои от ...

... Компанията ще открие две тематични зони, посветени на популярния филм Може би най-скъпата играчка в света е мечка, облечена в дрехи, произведени от Louis Vuitton, чиито очи са от диаманти и сапфири. От тях са произведени 50 броя, като за един от тях кореецът Джеси Ким плати 2,1 млн. долара.Електронните алтернативи на услугите на редица институции отдавна имат свои

Електронните алтернативи на услугите на редица институции отдавна имат свои ...

... е гарантирана. Хронологията на плащанията е проследима. Допълнително улеснение е възможността за запазване на сметки. За плащането с iCard е достатъчно да инсталирате приложението на телефона си (налично за Android и за iOS), да преминете през 5-минутна онлайн идентификация и да имате пари по сметката, уточняват създателите на финансовата апликация.


Инвеститорите, участвали активно на фондовия пазар през последните няколко години,

Инвеститорите, участвали активно на фондовия пазар през последните няколко години, ...

... долара. На фона на развитието на коронакризата те поевтиняха отново до под 220 долара. И все пак, колко би спечелил човек, ако беше инвестирал 1000 долара в акции на Alibaba при дебюта ѝ на борсата? Изчисленията на Benzinga към 20 април показват, че днес те биха били около 3223 долара.


Парите ви са в депозити? Дотук добре. Значи сте изпуснали

Парите ви са в депозити? Дотук добре. Значи сте изпуснали ...

... средство за защита от инфлация в тази категория. Ако предпочитате да използвате ETF като своя начин за инвестиране, ето три варианта, които могат да ви харесат - iShares TIPS Bond или SPDR Bloomberg Barclays TIPS ETF. *Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за търговия с финансови инструменти.


Какво е да имаш банка на един клик разстояние и

Какво е да имаш банка на един клик разстояние и ...

... парола, ПИН код или лицево разпознаване. А за клиентите на Експресбанк, които предстои да започнат да използват DSK Smart след интеграцията на Банка ДСК и Експресбанк, има специално създадена платформа, която дава необходимата информация за всички новости и промени, като включително на нея могат да зададат и своите въпроси: https://dskbank.bg/integration/.


Финансовото образование на подрастващите е съществено важно за тяхното развитие.

Финансовото образование на подрастващите е съществено важно за тяхното развитие. ...

... финансов консултант, инвеститор и собственик на сайта за лични финанси SmartMoney.bg, автор на най-продаваната бизнес книга в България за 2018 и 2019 година "Умни пари", както и председател на УС на Българска асоциация на личните финансови консултанти. Стойне има над 17 години професионален опит в български и международни финансови компании.Бил Гейтс, който е вторият най-богат човек на света, е

Бил Гейтс, който е вторият най-богат човек на света, е ...

... дизайнерите. Един от салоните на долната палуба може да бъде превърнат в кино, а зад него е залата за вечери. Кабината на щурвала е проектирана като наподобяваща космически кораб, а под задните палуби е мястото за две десетметрови лодки, с които се стига до яхтата, и за още "водни играчки".


Първа инвестиционна банка винаги е била много близка както до

Първа инвестиционна банка винаги е била много близка както до ...

... най-логичния български партньор на VISA за издаването на дебитни и кредитни карти с новата олимпийска визия. Според него картовите разплащания в България поддържат стабилен възходящ тренд, като радостното е, че все повече клиенти ползват и дебитните си карти за безналични плащания, а не само за теглене на пари от банкоматите.


Новата 2020 година се очертава предизвикателна за предприемачите на малък

Новата 2020 година се очертава предизвикателна за предприемачите на малък ...

... краткосрочно одобрение. Срокът за връщане на кредитната сделка е до 3 години при минимална кредитирана сума от 50 хил. лв. Когато говорим за бизнес, бързото кредитиране преминава в скоростната лента. Възможностите, които Prospect Capital предлага, дават тласък за нова посока. Възползвайте се от безплатна консултация с финансов съветник още днес.


За значителна част от пенсионерите в големите икономики се оказва

За значителна част от пенсионерите в големите икономики се оказва ...

... Здравеопазване: 88 Разходи за живот: 86 Източник: 3. Коста Рика Общо точки: 85,3 Настаняване: 85 Здравеопазване: 96 Разходи за живот: 82 Източник: 2. Панама Общо точки: 85,8 Настаняване: 88 Здравеопазване: 94 Разходи за живот: 89 Източник: 1. Португалия Общо точки: 86 Настаняване: 93 Здравеопазване: 98 Разходи за живот: 85 Източник:


България не само че е с най-ниско фактическо индивидуално потребление

България не само че е с най-ниско фактическо индивидуално потребление ...

... на 56% между 2016 и 2018 г.Сред страните от Балканите България стои наравно с Черна гора по този показател. Турция изпреварва с 67% от средното за ЕС, а останалите нечленки са с по-ниски от България нива: Сърбия - 48%, Македония - 41%, Босна и Херцеговина - 41%, Албания - 39%.Ако не сте чували за Кибер понеделника (Cyber Monday), той

Ако не сте чували за Кибер понеделника (Cyber Monday), той ...

... компаниите инвестират и предлагат. 62% заявяват, че вероятно ще използват стандартна опция за доставка, следвани от 36%, които ще изберат доставка на следващия ден, а 34% планират да купят артикула си онлайн и да го вземат от магазина. 17% са тези, които казват, че ще очакват експресна доставка същия ден.


Moжe ли инвecтициятa в изĸycтвo дa ce oĸaжe eднoвpeмeннo нaчин

Moжe ли инвecтициятa в изĸycтвo дa ce oĸaжe eднoвpeмeннo нaчин ...

... към аукциона във Военния клуб е голям, а организаторите са поканили чуждестранен ВИП гост - един от известните американски експерти в инвестициите в изкуство Джоу Ла Плака, който пристига специално за събитието и ще разкаже последните новости от атрактивния инвестиционен пазар. Повече информация за Експат Глобално Изкуство вижте тук: https://expatglobalart.com/


Мнението на потребители в България за развитието на общата икономическа

Мнението на потребители в България за развитието на общата икономическа ...

... страната очакванията за следващата година, считано от началото на ноември, са, че тя ще остане приблизително на юлското си равнище. Отчита се и позитивна нагласа в намеренията на потребителите относно извършването на разходи за "покупка или построяване на жилище (вила)" и за "подобрения в дома" през следващите дванадесет месеца. Източник:


Възнагражденията на трейдърите на акции на Wall Street са се

Възнагражденията на трейдърите на акции на Wall Street са се ...

... на новоназначените в индустрията в началото на тази година беше заличен през последните месеци, тъй като инвестиционните банки започнаха да освобождават служители, готвейки се за спада на икономиката. Към септември 2019 г. целият отрасъл беше на нетен минус от 500 души, а през миналата година работещите нараснаха с 4700 души.


Ръстът на брутната средна работна заплата ще продължи да се

Ръстът на брутната средна работна заплата ще продължи да се ...

... 560 лв. сега), а от януари 2021 г. - 650 лв. Прогнозата на ведомството е тя все пак да се задържи без промяна през 2022 г. Защо идеята за минимална заплата от €750 е всъщност опасна за всички, особено за българите? Мярката заплашва да унищожи пазара на труда в ЕвропаТемата накратко Икономическият растеж и повишените доходи намаляват лошите задълженияДобрата

Темата накратко Икономическият растеж и повишените доходи намаляват лошите задълженияДобрата ...

... на запор върху трудово възнаграждение на длъжника счетоводителят (ТРЗ) започва да прави удръжки съобразно указанията в запорното съобщение, като съобразява получаваното от длъжника възнаграждение. При неяснота как да се удържа, работодателят трябва да поиска указания от съдебния изпълнител, за да може удръжките да са съобразени с несеквестируемия минимум и праговете.


[Shutterstock] Ако през последната седмица сте имали отказани плащания през

[Shutterstock] Ако през последната седмица сте имали отказани плащания през ...

... с клиента, като заключва с уникална персонална парола прикачените файлове, съдържащи чувствителна информация. За достъп до съдържанието им ще трябва да се въвежда парола, а при всяко затваряне на файловете те ще заключват автоматично. Такива мерки използват и някои банки - при мейлите с месечни извлечения по кредитни карти например.


Новите инвеститори не знаят това, което не знаят. И когато

Новите инвеститори не знаят това, което не знаят. И когато ...

... а вие сте продали, вие губите тези 10 процента", посочва той. Загърбвате най-важната възможност Лесно е да забравите за най-важната инвестиция: тази, която правите в себе си. Трябва постоянно да учите нови умения, особено в днешната икономика, която се движи толкова бързо, казва Роб Каваларо, главен инвестиционен директор в RobustWealth.


Американската и световната икономика продължават да растат, но са налице

Американската и световната икономика продължават да растат, но са налице ...

... и не води до по-добри резултати от игра на лотария. Пасивното инвестиране е наистина скучно, но е много по-добър залог в дългосрочен план и много по-добър план за трудни моменти, като тези на предстоящи рецесии... *Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на активи.


Такси за чужденци Таксите за обучение в германските държавни университети

Такси за чужденци Таксите за обучение в германските държавни университети ...

... от 500 евро за всеки семестър над четиринайсетия, а студентите в Саксония могат да удължават безплатно следването си само с 4 семестъра. След това за всеки допълнителен семестър се плащат по 500 евро такса за просрочване на следването. Подобни такси съществуват също и в Саксония-Анхалт, Долна Саксония, Заарланд и Тюрингия.


Националната банка на Австралия (National Australia Bank) съобщи, че неправомерно

Националната банка на Австралия (National Australia Bank) съобщи, че неправомерно ...

... и защитата на информацията на клиентите. Искрено се извиняваме на засегнатите лице", посочи тя. Банката вече е уведомила и регулаторните органи в страната за случилото се. При инцидента не са изтекли компрометирани данни като пароли и други. Клиентите не трябва да предприемат никакви бъдещи действия с акаунтите си в банката.


Седемдесетгодишната бизнес дама напуска работата си като сервитьорка в 20-те

Седемдесетгодишната бизнес дама напуска работата си като сервитьорка в 20-те ...

... парите си трябва да инвестират в дадена бизнес идея, за да стане тя реалност. На този въпрос Барбара отговоря така - колкото е необходимо. Тя споделя, че най-добрите компании от Америка са стартирани от хора без инвестиции, които заемат няколко хиляди от семейство и приятели и използват възможностите си до край.


Поколението на така наречените

Поколението на така наречените "милениуми" е сред основните теми за ...

... позволят да инвестират в спомени и преживявания, без да натрупват задължения към своите кредитори. Баланс, който може да бъде постигнат с ясно съзнание и отговорност към себе си. За какво обичат да харчат парите си децата на хилядолетието? Какво сочат данните от официалните проучвания по темата, можете да прочетете тук.


Разговаряме с двама от директорите на Fibank - Илона Станева

Разговаряме с двама от директорите на Fibank - Илона Станева ...

... стигнем дотам, а дотогава не забравяйте "Няма портфейл. Няма телефон. Няма проблем" - използвайте смарт часовника си и парите Ви ще са навсякъде с Вас. *Цитираните данни са от проучвания, проведени от KANTAR TNS сред представителна извадка потребители, градско население, възраст 18+, целева група: потребители на телефони с Android OS.


30% от българите смятат, че покупателната им способност се е

30% от българите смятат, че покупателната им способност се е ...

... утвърди като важен индикатор за ключови участници в потребителския сектор и автомобилната индустрия. Изданието за 2019 година е проведено в 17 държави: Австрия, Белгия, България, Чехия, Дания, Франция, Германия, Унгария, Италия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Испания, Швеция, Норвегия и Великобритания. В него са включени мненията на близо 14 000 европейци.


Ако сте фенове на сериала

Ако сте фенове на сериала "Игра на тронове", то трябва ...

... която има официално представителство на HBO. С това даваме на нашите клиенти и феновете на сериала още един артефакт от "Игра на тронове" и възможност да банкират със силната карта още по-лесно и приятно в огън и лед, лято и зиме, 24/7", каза Мариела Атанасова, директор "Индивидуално банкиране" в Райфайзенбанк.


Fibank (Първа инвестиционна банка) предлага на своите клиенти изцяло нова

Fibank (Първа инвестиционна банка) предлага на своите клиенти изцяло нова ...

... кредит; Теглене на каса - до 5000 лв. или тяхната равностойност в чуждестранна валута, вкл. превалутиране с договаряне на курс. При заявка за касова операция през My Fibank текущите условия за извършване на касови операции се запазват. Новата функционалност вече е налична в приложението My Fibank за Android и iOS.


Американците със среден доход съставляват 61% от цялото население на

Американците със среден доход съставляват 61% от цялото население на ...

... до най-дребните детайли. Иън очаква и много по-евтини хотели, които също ще са в добро състояние и ще предлагат разнообразие от възможности за забавление, храна и напитки. По думите му хотелите ще трябва да си изберат един от тези два маршрута, като той не вижда вариант за нищо "по средата".


Πъpвото тримесечие на годината бавно върви към своя край и

Πъpвото тримесечие на годината бавно върви към своя край и ...

... годината, съпоставен с възвръщаемостта на фондовите пазари, донесъл доход от 1.73%. Или 10 000 лева, биха се превърнали в 10 173 лева към днешна дата. Съпоставен с инфлацията обаче, фондът се е представял доста добре. *Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на активи.


Когато хората печелят пари от предавания, като

Когато хората печелят пари от предавания, като "Сделка или не", ...

... на известния бранд сладоледи Van Leeuwen Artisan Ice Cream. Тейсера казва, че не съжалява за приетата сделка. За нея е важна възможността да разрасне бизнеса си с тези пари. "Знаех, че има възможност да спечеля много повече пари, но най-ценното е, че си тръгнах от играта с менторство", признава тя.


Близо 50 души са замесените в схема за уреждане влизането

Близо 50 души са замесените в схема за уреждане влизането ...

... да преправят коректните отговори на грешни на кандидати, взели изпита. Сингър предварително се е уговарял с родителите какъв резултат трябва да получи тяхното дете. Фирмата му също помага на родителите да изфабрикуват снимки, на които децата изглеждат като много подготвени атлети. Били са използвали снимки от интернет, обработвани със софтуер.


Отбор Da Vinci е големият победител в първото издание на

Отбор Da Vinci е големият победител в първото издание на ...

... с въпроси от финансов и икономически характер. С това състезание приключи първото издание на "Национална финансиада" на Банка ДСК. Институцията се стреми да развива тази посока на предаване на знания на младите хора и планира да развива проекта по иновативен начин и през цялата 2019 година и в дългосрочен план.


Несигурното бъдеще на Великобритания и членството ѝ в Европейския съюз

Несигурното бъдеще на Великобритания и членството ѝ в Европейския съюз ...

... доста по-късно за тези две страни", казва Чиприан Даскалу, главният икономист на Балканите. Около 370 000 души от България и Румъния сега работят на Острова спрямо 860 000 от всички останали 8 източноевропейски държави. Средностатистическият български гражданин във Великобритания е печелил 7 пъти повече отколкото в България през 2015 година.


Пазарът на онлайн плащането расте бавно, но се променя бързо.

Пазарът на онлайн плащането расте бавно, но се променя бързо. ...

... от клиентите, защото плащането е обвързващ процес и така си гарантират дългосрочна печалба. Банките трябва да направят системите си по-сигурни и лесни за ползване. Добре е да имат опция, с която потребителя може да плаща директно на търговеца. Иначе е логично да предпочете приложението на други платфолми за тази цел.


От януари Кен Грифин е най-богатият човек в щата Илинойс.

От януари Кен Грифин е най-богатият човек в щата Илинойс. ...

... са сборът на таксите за изпълнение, които мениджърът взима като собственик на хедж фонда. А възвръщаемостта на личните активи показва колко са спечелили мениджърите, когато са влагали личните си средства в управлааните от тях хедж фондове. 10-те най-богати хедж фонд мениджъри в света Само през 2015-а са изкарали $13 милиарда


През последните малко повече от 20 години работещите в Швеция

През последните малко повече от 20 години работещите в Швеция ...

... правото на служителите - според нормативния акт всеки, нает на пълен работен ден в Швеция за последните минимум 6 месеца може да подаде документи за неплатен отпуск за срок от половин година. Работодателят може да откаже да му го даде само ако неговото присъствие е "жизненоважно" за бизнеса на компанията.


Финансовото състояние на британската кралица Елизабет II се равнява на

Финансовото състояние на британската кралица Елизабет II се равнява на ...

... любимци. Тя дори отделя време всяка сутрин да чете Racing Post, вестник за резултати и новини относно конните надбягвания. Кралица Елизабет II е на три години, когато получава първия си урок по езда. Източници твърдят, че на 92 години тя все още може да бъде видяна да язди конете си.


Когато става дума за лични финанси все е слушал хиляди

Когато става дума за лични финанси все е слушал хиляди ...

... преди всичко е разумно да съставите свой бюджет и да се придържате към него. А ако все пак се случи неочаквана ситуация, да се възползвате от кредитната си карта практично и с мярка. На време погасявайте задълженията си, за да не стигате до излишни и тежки последствия за вашите финанси.


Обикновено приемаме благодарността като начин да бъдем по-щастливи и по-оптимистични,

Обикновено приемаме благодарността като начин да бъдем по-щастливи и по-оптимистични, ...

... парите като за възможност, от която да се възползваме, а не като проблем, от който трябва да се страхуваме, дава на децата ни по-солидна основа за изграждане на успешно финансово бъдеще. В това видео може да чуете още няколко здравословни съвета за парите, които може да внушите на децата ви:


Анализаторите в последно време са доста оптимистични що се отнася

Анализаторите в последно време са доста оптимистични що се отнася ...

... месец миналата година. Колко обаче би спечелил човек днес, ако беше инвестирал в акциите на веригата преди 10 години? Отговор на този въпрос дават от CNBC. Според техните изчисления 1000 долара вложени в компанията през 2009 година биха били над 16 000 долара към 23 януари 2019 година. Източник:  


В началото на новата година повечето хора си поставят цели,

В началото на новата година повечето хора си поставят цели, ...

... искат да се освободят от задълженията си, да си направят план за това как биха могли да увеличат вноските си по всички заеми. За такива, които имат различни видове задължения, той съветва да започнат от тези по кредитни карти, защото обикновено това са дълговете, върху които се трупат най-големи лихви.


Празничният период около Коледа определено се отразява върху семейния бюджет.

Празничният период около Коледа определено се отразява върху семейния бюджет. ...

... в брой. Купувайте не повече от 4 неща Придържайте се към следните 4 правила, за да сте сигурни, че изборът ви наистина ще е полезен за вашия близък. Трябва подаръкът да е нещо, което да облече, от което има нужда, което е искал човекът или да е нещо за четене.


Потребителите у нас залагат повече на продуктите българско производство, когато

Потребителите у нас залагат повече на продуктите българско производство, когато ...

... По думите на Анна Кастрева се забелязват две противоположни сами по себе си тенденции при пазаруването преди празниците. "Потребителите стават все по-големи традиционаристи и в същото време все по-големи експериментатори", обясни тя и допълни, че за Бъдни вечер българите залагат повече на традиционните храни, докато за Коледа избират по-разнообразно меню.


Откакто свят светува човечеството използва размяната като метод за оценка

Откакто свят светува човечеството използва размяната като метод за оценка ...

... биват управлявани добре. 3 000 монети с номинал 1 iuvo се очаква да пристигнат при своите получатели в цяла Европа. Мисията на кампанията е да направим Земята по-зелена. Включи се в кампанията ни днес и направи инвестиция в бъдещето на планетата ни! Поръчай своята монета напълно безплатно. Виж как тук.


Няколко седмици преди коледните празници хората започват да пазаруват подаръци

Няколко седмици преди коледните празници хората започват да пазаруват подаръци ...

... 10 часа The Mall На 23 ноември има изобилие от изкушения с до 70% намаление чак до полунощ. Стартът е от 19:30 часа с DJ парти, музиканти на живо и безплатни коктейли. Скоро ще има и подробен списък с всички отстъпки от магазините. Последно обновление в 13:39 ч. на 22.11


Гърците в трудоспособна възраст са хванати в капан между ниските

Гърците в трудоспособна възраст са хванати в капан между ниските ...

... част от новите предприятия (54.6%) продължават да се занимават с предлагането на продукти и услуги на потребителите, като се съсредоточават основно върху кафенета и ресторанти, настаняване в туризма и търговия с дрехи на дребно. Цифрата намалява от 58.1% през 2016 г., но остава далеч над нивото в иновативните държави (47.5%).


© Shutterstock Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Темата накратко:-

© Shutterstock Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване Темата накратко:- ...

... осигуреното покритие на системния риск."Уникредит Булбанк."Прогнозата е условията да бъдат все повече клиентски ориентирани и този продукт да бъде съпътстван по-скоро с промени, свързани с предоставяне на допълнителни стойностни предложения – услуги и продукти, съпътстващи закупуването на нов дом, докато цената все повече ще се определя от клиентския профил индивидуално."


41% от британците разполагат с под 6,60 паунда за харчене

41% от британците разполагат с под 6,60 паунда за харчене ...

... на потребителите за цените на жилищата в следващите 12 месеца са достигнали най-ниската си точка през юли 2017 година. От друга страна изследванията показват сериозен скок в разходите за ресторанти. Те са отчели ръст от 10% на годишна база по време на участието на Англия на полуфиналите на Мондиал 2018.


Ако не живеете в Индия или сте супер запалени по

Ако не живеете в Индия или сте супер запалени по ...

... млн. долара от такива, превръщайки се в най-добре платената спортистка за миналата година. По-малката от сестрите Уилямс обаче може да навакса изоставането при наградните фондове на предстоящия US Open. Започващият на 27 август турнир гарантира награда от 3.8 млн. долара за победителката при жените, най-голямата награда в историята на спорта.


Британските домакинства дължат почти £19 милиарда в сметки за ток

Британските домакинства дължат почти £19 милиарда в сметки за ток ...

... част от "скрития дълг" се дължи на държавата. Домакинствата трябва да върнат над £10 милиарда в данъчни кредити и помощи, които правителството е надплатило и сега си иска обратно. Общинските данъци са £3 милиарда. За сметки за вода те дължат £2,2 милиарда, а за ток и газ - £1,1 милиарда.


Ако не беше станал звезда в баскетбола, вероятно Коби Брайънт

Ако не беше станал звезда в баскетбола, вероятно Коби Брайънт ...

... в сегмента на спортните напитки". По нейната оценка за това е перспективна инвестиция на Coca-Cola, която ще й позволи да генерира допълнителен растеж. Участието на гиганта обаче със сигурност не е добра новина за другия акционер в компанията - конкурентната PepsiCo. Тя обаче е повече от радостна за 39-годишният Брайънт.


Още преди хилядолетия човешката цивилизация е измислила парите като универсален

Още преди хилядолетия човешката цивилизация е измислила парите като универсален ...

... това се превръщат в обичайно платежно средство за територията, в която са издадени.  Notgeld се изработвали главно под формата на банкноти от хартия или картон. Но понякога техният материал може да бъде доста необичаен - алуминиево фолио, коприна, кожа, дърво. Срещат се такива направени от колоди за карти за игра.


Разходите по преместване са нещо, което човек винаги трябва да

Разходите по преместване са нещо, което човек винаги трябва да ...

... най-евтина дестинация с общи разходи от 951 долара. На първо място по тежест в българската столица е наемът на едностайно жилище, който от Nestpick изчисляват на средно 355 долара месечно. Храната също излиза сравнително скъпо - 300 долара. От друга страна интернетът е най-евтин - средно 11 долара на месец.


Наследството е по-привлекателно от доходите, когато става въпрос за германците

Наследството е по-привлекателно от доходите, когато става въпрос за германците ...

... била под комунистически режим през втората половина на миналия век. Независимо от това, социалната мобилност в Германия е по-висока от тази във Франция. Въпреки това през последните десетилетия се наблюдава "възраждане на неравенството в богатството, което може да доведе до възобновяване на наследственото богатство за избор на партньор", пишат изследователите.


Илюстрация Увеличаване Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване

Илюстрация Увеличаване Смаляване Увеличаване Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване ...

... от "Софийски планински клуб". Според него, ако не е някоя crowdfunding кампания или изкачване, посветено на някаква благотворителна цел, набирането на средства е обречено. "Може да пробвате да си намерите материална подкрепа (храна, напитки, някаква част от екипировката) от някой по-голям производител, но шансът за парично спонсориране е почти нулев."


Цюрих и Берн са най-скъпите места за живот на чуждестранни

Цюрих и Берн са най-скъпите места за живот на чуждестранни ...

... което я поставя непосредствено преди Букурещ. Малко по-надолу се нареждат Белград и Македония. По-скъпо чужденците живеят в Киев и Тирана, например, които се нареждат преди българската столица. В Щатите първенец е Ню Йорк, който е на 13-та позиция. След него са още Сан Франциско, Лос Анджелис, Чикаго и Хонолулу. Източник:


Имате 10 000 лева? И ги държите в банка? При

Имате 10 000 лева? И ги държите в банка? При ...

... на волатилността е много по-голяма, в сравнение с преди половин година. Или индексът може лесно и бързо да удвои, а защо не, дори да утрои стойността си, при наличие на ограничен потенциал за спад. Материалът и мненията в него имат аналитичен характер и не представляватпрепоръка за вземане на инвестиционно решение.


Близо половината население в Гърция бави плащания по ипотеки, стоки

Близо половината население в Гърция бави плащания по ипотеки, стоки ...

... събствено жилище за разлика от държавите в западната част на Стария континент. От друга страна най-трудно се справят с плащанията по ипотеки и наеми в Гърция, където близо 16 на сто от хората не успяват да покриват задълженията си в срок. Подобен е проблемът още в Кипър, Франция и Испания.


© Надежда Чипева Комуна за родители Вариант за обгрижване на възрастни

© Надежда Чипева Комуна за родители Вариант за обгрижване на възрастни ...

... толкова от спешна медицинска помощ.Повечето домове за стари хора изпълняват функциите и на хосписи и предлагат специализирани грижи поради факта, че хората ги търсят само след като вече техният близък е претърпял инцидент и има реална нужда от настаняване, тъй като не може сам да се грижи за себе си.