Американски кардиолог, добил известност с изследванията си на стволови клетки,

Американски кардиолог, добил известност с изследванията си на стволови клетки, ...

......... През 2011 година той обяви "откритието" на първите самообновяващи се белодробни стволови клетки, които според него ще могат да бъдат използвани за лечение на редица хронични белодробни състояния. Други от "откритията" на Анверса, свързани със сърдечни стволови клетки, му спечелиха респект в академичните среди и десетки милиони долари държавни грантове.


Бира, шоколад, кафе и вино - това са някои от

Бира, шоколад, кафе и вино - това са някои от ...

......... култура расте. "Едно от най-големите предизвикателства за нас като учени, изследващи промените в климата и храната, е да илюстрираме проблема на хората", казва Луис Зиска, експерт в американското министерство на земеделието. Все пак малко хора биха се оплакали, че глобалното затопляне ще унищожи реколтата от брюкселско зеле, пошегува се той.


Италиански учени-археолози са изследвали останките на загиналите в резултат от

Италиански учени-археолози са изследвали останките на загиналите в резултат от ...

......... резултат избухване на черепа", пишат италианските учени. Изследователите отбелязват, че по време на изригването много от жителите на посочените градове са опитали да намерят спасение от лавата, чиято температура е била в порядъка 200-500 градуса по Целзий, в крайбрежните зони, които обаче са се превърнали за тях в лобно място.


Според изявлението на академията резултатите от изследванията на учените

Според изявлението на академията резултатите от изследванията на учените "значително ...

......... разширяват обхвата на икономическия анализ, като изграждат модели, които обясняват как пазарната икономика взаимодейства с природата и знанието". Нортхаус и Ромер са разработили методи, които да допринесат за разрешаване на някои от най-належащите промени на нашето време, най-вече как да създадем дълготраен и устойчив икономически растеж. Още подробности прочетете в


Ето защо, за да се запази здравето на човешкото население,

Ето защо, за да се запази здравето на човешкото население, ...

......... Ето защо, за да се запази здравето на човешкото население, изследователите предлагат да се създаде "Ноев ковчег" за микроорганизми, които трябва да се съберат от жителите на развиващите се страни.


Есента дойде и съвсем скоро ще започнат дългоочакваните сезонни намаления

Есента дойде и съвсем скоро ще започнат дългоочакваните сезонни намаления ...

......... A тук можеш да си харесаш нещо от вкъщи и направо да отидеш на място и да си го вземеш. Ако пък имаш някаква идея за тоалет можеш да я обсъдиш на точното място, по което и да е време и да се уредиш с модната визия, за която винаги си мечтала.Ветрогенераторите, които се смятат за екологично чиста алтернатива на фосилните

Ветрогенераторите, които се смятат за екологично чиста алтернатива на фосилните ...

......... енергия върху климата е незабавно, а ползите идват бавно. Ако вашата перспектива са следващите десет години, то в някои аспекти вятърната енергия има по-значимо въздействие върху климата, отколкото въглищата или газа. Ако обаче разглеждате следващите сто години, то тогава вятърната енергия е несравнимо по-чиста от въглищата или газа", заключва Кейт.


В Световния ден на животните организациите, които се грижат за

В Световния ден на животните организациите, които се грижат за ...

......... е забранен. Как негативни примери се посочват и китайските ферми за мечки, които се поддържат за нуждите на медицината, антихуманния лов за износ на морски костенурки в Индонезия и Япония и редица други заплахи за оцеляването на животните. Особено внимание се обръща на застрашаването на тигрите, които са частично унищожени.


Американските учени Франсис Арнолд и Джордж Смит и британският изследовател

Американските учени Франсис Арнолд и Джордж Смит и британският изследовател ...

......... Учените бяха наградени за използването на принципите на еволюцията, за да разработят протеини, използвани за производството на широка гама от продукти – от биогорива до лекарства, отсъди журито. Арнолд спечели половината от наградата от девет милиона шведски крони (около 870,000 евро), докато Смит и Уинтър ще си поделят другата половина.


Тази седмица ще станем свидетели на две събития, посветени на

Тази седмица ще станем свидетели на две събития, посветени на ...

......... спасим Кресненското дефиле" е съставена от: Сдружение за дива природа Балкани, Сдружение "Природен фонд", Екологично сдружение "За Земята", Българско дружество за защита на птиците, Институт за зелена политика, Информационен и учебен център по екология, "Училище за природа" – с. Влахи, Асоциация "Екофорум", CEE Bankwatch Network, Friends of the Earth Europe.


Слънцето навлиза в една от своите най-ниски точки в космическата

Слънцето навлиза в една от своите най-ниски точки в космическата ...

......... може да определи топлинното състояние на газа на самия връх на атмосферата на Земята, т.е. в слой, който учените наричат термосфера, съобщава Новости. "Термосферата винаги е студена по време на минимума на Слънцето и това е една от най-важните причини, поради която 11-годишният слънчев цикъл засяга нашата планета", обяснява Млинчак.Трима учени - американец, французин и канадка, печелят тазгодишната Нобелова

Трима учени - американец, французин и канадка, печелят тазгодишната Нобелова ...

......... едва третата жена, печелила Нобелова награда за физика. Преди нея отличието получават Мария Кюри през 1903 година и Мария Гьоперт Майер през 1963 година. Нобеловата награда за физика се присъжда от Кралската шведска академия на науките от 1901 г. Паричната награда тази година е 9 милиона крони (873 000 евро).


ЦЕРН отстрани водещ учен, който заяви, че физиката е

ЦЕРН отстрани водещ учен, който заяви, че физиката е "измислена ...

......... съдържанието на изследването на професор Струмия. През 2015 година нобеловият лауреат професор Тим Хънт подаде оставка от поста си в Лондонския университет, след като каза пред млади жени учени на конференция в Южна Корея, че "проблемът с момичетата в лабораториите се състои в това, че когато ги критикуваш, те плачат".


В края на миналата седмица стана ясно, че 50 млн

В края на миналата седмица стана ясно, че 50 млн ...

......... е дело на тайванския хакер, който се закани да разбие личния профил на Марк Зукърбърг в мрежата и да го направи, докато предава на живо. Заради случилото се вече има два иска в САЩ срещу Facebook – тъй като не е опазил личните данни на потребителите, обърнали се към съда.


Български учен записа името си в Менделеевата таблица. Доцент Мария

Български учен записа името си в Менделеевата таблица. Доцент Мария ...

......... посочи ученият. "Разработили сме тъкани, които не се мокрят и които се самопочистват. Тази наша разработка дойде като идея от природата, тъй като много листа на растения и цветове притежават това уникално свойство, ние всъщност имитирахме структурата на листото на лотоса и получихме такъв тип материали", каза още доц. Спасова.


Да влезеш във ФБР не е лесна задача, но с

Да влезеш във ФБР не е лесна задача, но с ...

......... служби позволява на Агенцията за национална сигурност да "шпионира транснационалните комуникации на американците без заповед, стига" целите "да не са американци". Раздел 702 няма контрол върху начина, по който тези данни могат да бъдат използвани, което дава възможност на ФБР и други федерални правоприлагащи органи да я събират без заповед.София. Парни локомотиви ще бъдат начело на атракционни влакове по

София. Парни локомотиви ще бъдат начело на атракционни влакове по ...

......... и се намира в Люксембург, каза още тя. Интересното е, че вагон салоните са от композицията „Корона“ или така наречените на Цар Борис Трети и Цариаца Йоана. Всички пътници ще имат възможност да разгледат специално прикачените вагони, като служители на БДЖ ще им разказват по време на пътуването интересни факти.


Екип учени от Института по криобиология и хранителни технологии представиха

Екип учени от Института по криобиология и хранителни технологии представиха ...

......... активност. Като обобщение на получените резултати, авторите на изследването смятат, че повишаването на антиоксидантната активност на пивото с 34-55%, чрез добавяне на подходящи плодове (в конкретния случай арония и боровинка) е работещ подход за подобряване на функционалните свойства на пивото, както и добра възможност за получаване на нови асортименти бири.


Учени откриха нови пътища, по които нервните клетки на стомашно-чревния

Учени откриха нови пътища, по които нервните клетки на стомашно-чревния ...

......... с човешкия мозък. Това позволя сигналите да се предават за броени секунди. Изследователите обясняват и защо в повечето случаи консумацията на храната кара организмът да се чувства по-добре. Гладният човек винаги е в лошо настроение, той е нервен и раздразнителен. Ситият човек, от своя страна, е щастлив, добър и доволен.


Световната здравна организация съобщи, че прекомерната консумация на алкохол е

Световната здравна организация съобщи, че прекомерната консумация на алкохол е ...

......... Европа има най-високата консумация на глава от населението, макар и да се отбелязва спад от около 10% за последните 10 години, допълва агенция Фокус. Около трета от свързаните с алкохол смъртни случаи са в резултат от наранявания, включващи и автомобилни катастрофи, около 20% са свързани с храносмилателни или сърдечни проблеми.


Гигантските панди използват рева си като форма на идентификация и

Гигантските панди използват рева си като форма на идентификация и ...

......... растителност, която е техен основен източник на храна, но им дава много малка видимост. Използвайки рева си пандите идентифицират потенциални партньори и избягват опасни хищници. Учените са направили заключението си въз основа на проучването на 10 възрастни панди, на които са били пуснати специално записани звуци, издавани от себеподобните им.


Бирмингам. Найджъл Фараж, бившият лидер на „Партията на независимостта на

Бирмингам. Найджъл Фараж, бившият лидер на „Партията на независимостта на ...

......... Чийк, 20-годишен студент, който е измислил пакетчето и продаваше 200 кондома, за да събере пари за младежката организация на фракцията. До обяд на първия ден от двудневната конференция, почти половината от кондомите с Фараж бяха изкупени: „Това е уважаван презерватив... вървят много бързо“, заяви Чийк. Превод и редакция: Иван Христов


Българка получи място в Менделеевата таблица заради цялостния си принос

Българка получи място в Менделеевата таблица заради цялостния си принос ...

......... доцент. Дисертацията й е сред първите шест най-добри в света. Най-голямото й постижение досега е създаването на апарат за нано – влакна, които се използват в областта на съвременната в медицина, включително и за лечение на рак. Иновациите на доцент Спасова са съвместна работа с научния и ръководител Илия Рашков.


Английски учени са провели наблюдение на ларвите на комари и

Английски учени са провели наблюдение на ларвите на комари и ...

......... университета в Рединг. Учените са изследвали комарите и техните ларви единствено в контролирана лабораторна среда. Те обаче смятат, че "най-вероятно" процесът не се различава от този в естествената им среда. Няколко държави, включително Великобритания, вече забраниха продуктите, съдържащи микропластмаси, но според учените тепърва ще се разкрива реалният мащаб на проблема.


Ежедневното приемане на аспирин не помага за удължаването на живота

Ежедневното приемане на аспирин не помага за удължаването на живота ...

......... втората. Едновременно с това рискът от сериозно кръвотечение сред приемащите аспирин е бил 3,8% срещу 2,8% при приемащите плацебо. "Приемът на аспирин от здрави възрастни хора в течение на пет години не е удължавал продължителността на живота и е водил до увеличаването на броя на сериозните кръвотечения", категорични са учените. 


Растенията могат да предават информация за опасност с помощта на

Растенията могат да предават информация за опасност с помощта на ...

......... открива флуоресцентно вещество, което реагира на съдържанието на калций. По време на изследването специалистите са забелязали също така повишаване и намаляване на нивото на калций в растенията при различни условия. Според мнението на учените, тези изменения създават импулси, предаващи се от един неврон до друг и се предупреждава за опасност.


В американския щат Ню Мексико без официално обявена причина е

В американския щат Ню Мексико без официално обявена причина е ...

......... но без да уточняват с каква цел. Space добавя, че около инцидента вече са се появили различни слухове. Така например някои предполагат, че обсерваторията може би е затворена, за да не се пренасочва информация за смъртоносни супер изригвания на Слънцето, а други смятат, че в сградата тече разследване за шпионаж.


11 октомври ще е Денят на Страшния съд за Интернет.

11 октомври ще е Денят на Страшния съд за Интернет. ...

......... в повечето държави никой да не разбере нищо от проблема, а най-лошият е на 2 милиона потребители да им спре достъпът до интернет изцяло - да не могат да отварят сайтове, имейли. Ако това стане, те трябва да се обадят единствено на интернет доставчика си и той да промени настройките."


Международен екип от учени на Русия и Германия откри останките

Международен екип от учени на Русия и Германия откри останките ...

......... предимно във вода и благодарение на размера си е можело да ловува водни насекоми, малки рибки, а вероятно и други земноводни. Изследването на Kulgeriherpeton ultimum продължава, като учените се надяват от костните фрагменти да възстановят част от черепа на древното земноводно и да разберат повече за особеностите на този вид.


Информационната кампания Нощ на прилепите ще се отбележи благодарение на

Информационната кампания Нощ на прилепите ще се отбележи благодарение на ...

......... се отбележи в Регионален Исторически Музей (РИМ) - Русе, традиционно с интерактивни игри и работилници за прилепите за малки и големи, а вечерта и с демонстрации с ултразвуков детектор. Очаквайте допълнителна информация за деня и часа на провеждане. Лице за контакт: Красимир Киров - РИМ Русе - моб. тел. 0889518918.


Уредите за сушене на ръце са опасни и разпространяват вредни

Уредите за сушене на ръце са опасни и разпространяват вредни ...

......... заразят с бактерии или вируси“, разказва проф. Марк Уилкокс от департамента по медицинска микробиология на университета в Лийдс. Изводите от проучването показват, че хартиените салфетки са далеч по-хигиенични. Според данните от тестовете в Париж и Лийдс, помещенията, където има сушилки са 5 пъти по-замърсени в сравнение с тоалетните на салфетки.


За първи път в света изследователите са трансформирали тъканните клетки

За първи път в света изследователите са трансформирали тъканните клетки ...

......... комбинация от 28 гени. През 2015 г. той отива в Института Салк за биологични изследвания в Калифорния, за да си сътрудничи с екип от специалисти от цял свят. Като цяло, той и колегите му проведоха около 2000 изпитвания с различни комбинации от гени, търсейки най-ефикасния начин за трансформиране на клетките.


Учени са взели клетъчни проби от изчезнал преди 40 000

Учени са взели клетъчни проби от изчезнал преди 40 000 ...

......... всичко възможно, за да клонираме уникалното животно", каза той. За сурогатна „майка“ ще бъде използвана кобила. По същия начин, когато учените са готови да клонират мамут, слонът ще бъде използван като заместител. Но професорът каза, че има много повече прилика между жребчето и съвременните коне, отколкото между мамута и слона.


Непрекъснато слушаме и четем, че трябва да спим поне 8

Непрекъснато слушаме и четем, че трябва да спим поне 8 ...

......... си дейности до работа и спорт, жените трябва да се грижат и за домакинството и децата. Това е още една предпоставка за нуждата от повече сън. Според учените става дума за поне 20 минути допълнителен сън, която може да зареди тялото и мозъка на нежната половина от населението като батерия.


Най-възрастният жител във Великобритания – Олив Евелин Боар, почина на

Най-възрастният жител във Великобритания – Олив Евелин Боар, почина на ...

......... Ипсуич, графство Съфолк. Тя прекарва близо 80 години в дома си, който закупува за едва 300 паунда, когато се омъжва за съпруга си Клод през 1932 година. В последните години от живота си Олив се радва на 11 пра-правнуци, които по думите й я карали да се чувства отново млада.


Шест години след проследяването на Хигс бозона, субатомната частица, която

Шест години след проследяването на Хигс бозона, субатомната частица, която ...

......... дава маса и на дънния кварк. Изследователите твърдят, че дългоочакваното наблюдение служи като проверка на Стандартния модел на физиката - главната теория за основните частици, които съставят Вселената и силите, които я управляват. Съгласно модела, разработен в началото на 70-те години, кварките и лептоните са основните градивни елементи на материята.


Птиците и бозайниците в Европа са едни от най- изследваните

Птиците и бозайниците в Европа са едни от най- изследваните ...

......... убегнал от погледа на учените.", разказват откривателите. Към откритието интерес проявяват и турските колеги на д-р Недялков, планират се съвместни действия. А откриването на нов вид бозайник за науката означава, че щом в този толкова добре проучен раздел има изненади, кой знае още какво крие Странджа при насекомите и безгръбначните.


Победителите в еволюционна надпревара може би не са най-приспособимите, а

Победителите в еволюционна надпревара може би не са най-приспособимите, а ...

......... на земната флора и фауна. "Изглежда, че еволюцията толерира най-бавните и апатични същества. Колкото по-бавен е вашият метаболизъм, толкова по-голям е шансът вашият вид да просъществува. Струва ми се, че е време да променим известното твърдение (на Дарвин) — оцеляват не най-приспособимите, а най-мързеливите", добавя Брус Либерман от Оксфордския университет. 


Мъж пострада при падане в музея

Мъж пострада при падане в музея "Сералвес" в Португалия, съобщава ...

......... Така и 60-годишният италианец, който е пострадал, без проблем е успял да стъпи в дупката, след което е бил откаран в болницата - заради последиците от двуметровото падане. Към момента изложбата е затворена заради течащото разследване по случая, но от управата на музея казват, че планират скоро да открият изложбата.


Мъж пострада при падане в музея

Мъж пострада при падане в музея "Сералвес" в Португалия, съобщава ...

......... Така и 60-годишният италианец, който е пострадал, без проблем е успял да стъпи в дупката, след което е бил откаран в болницата - заради последиците от двуметровото падане. Към момента изложбата е затворена заради течащото разследване по случая, но от управата на музея казват, че планират скоро да открият изложбата.


Учени от американската национална лаборатория в Сандия произведоха най-устойчивия материал,

Учени от американската национална лаборатория в Сандия произведоха най-устойчивия материал, ...

......... което учените определят като най-ценно за новия материал. Според изследователите материалът може да бъде използван в редица електронни устройства. Ако бъде нанесен тънък слой върху подвижни части или върху смартфона например, то техният експлоатационен срок значително ще се увеличи и ще доведе до икономии от 100 млн. американски долара годишно.


За първи път напоследък продажбите на мобилни телефони, чиито функции

За първи път напоследък продажбите на мобилни телефони, чиито функции ...

......... от тях се смятат за зависими от своите телефони, таблети, компютри. Развитието на съвременните технологии кардинално промени всекидневния живот на британците, които сега средно на 12 минути поглеждат електронните си устройства. В момента 64% от анкетираните са казали, че не могат да си представят живот без съществуване на глобалната мрежа.


Българската академия на науките ще присъди почетното звание „Доктор хонорис

Българската академия на науките ще присъди почетното звание „Доктор хонорис ...

......... Той е професор по анатомия в Университета в Калифорния, Сан Франциско и старши изследовател в Гладстон Институт към същия университет. Проф. Яманака има забележителна дейност що се отнася до публикации – 280 научни статии и ревюта в престижни международни издания и списания, над 55 000 цитирания и Н индекс 87.


16-годишен тийнейджър от Австралия успя да хакне главната компютърна мрежа

16-годишен тийнейджър от Австралия успя да хакне главната компютърна мрежа ...

......... казва заради младата му възраст, е записал откраднатата информация в папка с име "hacky, hack, hack". За капак, след удара хакерът се похвалил на контактите си в WhatsApp. Когато бил задържан, младежът казал, че много харесва Apple и си мечтаел да работи един ден за компанията на Стив Джобс.  


Екип учени от Япония и Франция откриха в Западна Австралия

Екип учени от Япония и Франция откриха в Западна Австралия ...

......... вкаменелости. Неотдавна те успяха да открият няколко подобни микровкаменелости, химическият състав на които беше установен с помощта на ускорител на частици. Оказва се, че химическият профил и на трите образци е фактически идентичен, което потвърждава, че в Стрели Пул действително са открити най-старите към момента следи от живот на Земята.


Киселото мляко удължава живота на гласовите протези при пациенти с

Киселото мляко удължава живота на гласовите протези при пациенти с ...

......... се потърси консултация със специалист. Д-р Асенов отбеляза, че ракът на ларинска се среща най-често при пушачи, както и при злоупотребяващи с алкохол. Застрашени са и работещи с вредни химикали в наднормени количества. Диагностицира се и при хора, на които се налага често да говорят високо и дори да викат.


По време на ежегодната хакерска конференция DEFCON, 11-годишният ученик Емет

По време на ежегодната хакерска конференция DEFCON, 11-годишният ученик Емет ...

......... специално съобщение там се подчертава, че DEFCON създава "псевдо среда, която по никакъв начин не отразява щатските избирателни системи, мрежи и физическа охрана". Посочва се и, че на участниците в конференцията бил даден неограничен достъп до машини от изборната инфраструктура - нещо, което в реалността нямало как да се случи.


Норвегия, която има едно от най-високите нива на смъртност след

Норвегия, която има едно от най-високите нива на смъртност след ...

......... и намаляването на смъртността от свръхдоза, намалява престъпността и свързаните с нея разходи. Първите лечения по проекта ще започнат най-рано през 2020 г., се казва в изявление на министерството на здравеопазването. От инициативата може да се възползват и да има положително влияние върху тях до 400 наркомани, написа в. „Афтенпостен“.


Знанието за климатичните промени ще ни помогне по-добре да се

Знанието за климатичните промени ще ни помогне по-добре да се ...

......... Периодите на суши ще се сменят от периоди на продължителни дъждове и наводнения, в един и същи регион ще се наблюдават различни климатични явления. Всичко това прави точните и дългосрочни прогнози практически невъзможни, което на свой ред няма да ни позволи да се подготвим добре за новите катаклизми, предупреждават учените. 


Учени археолози откриха в Египет сирене на най-малко 3200 години,

Учени археолози откриха в Египет сирене на най-малко 3200 години, ...

......... сочат, че сиренето, намерено в една от многобройните гробници в района, е произведено между 1290 и 1213 година преди новата ера. Не се съобщава какви са вкусовите качества на млечния продукт. В археологическия комплекс Сакара се намира най-древният египетски некропол. За най-ценен паметник там се смята стъпаловидната пирамида на Джосер.


Учени откриха гени, свързани с агресивността и опитомяването. Това е

Учени откриха гени, свързани с агресивността и опитомяването. Това е ...

......... от трите групи. Така учените идентифицирали 103 замесени в опитомяването генни зони, по-специално гена SorCS1. Оказало се, че над 60 на сто от "домашните" животни, включително от контролната група, притежават вариация на гена. Подобна генна вариация липсва у агресивните лисици. Резултатите от изследването са публикувани в Nature Ecology & Evolution.


Медузите, които обитават Черно море, не са опасни. Това каза

Медузите, които обитават Черно море, не са опасни. Това каза ...

......... може да има по-изразени реакции като болка, парене, зачервяване, отток. Съветвам тези хора също да потърсят лекарска помощ, за да няма усложнения, тъй като нашите изследвания показват, че до 2% при някои случаи има едно хронифициране на алергичната реакция и то е свързано с характера на самите токсини", подчерта експертът.


Научният портал ScienceAlert, позовавйки се на проведени по-рано научни изследвания,

Научният портал ScienceAlert, позовавйки се на проведени по-рано научни изследвания, ...

......... привлича насекоми, които го опрашват. На четвърто място се посочва най-лошо миришещият хранителен продукт – френското сирене Вию Булон (Vieux Boulogne), а на пето място – малък мравояд, който по оценката на учените, излъчва неприятна миризма в пъти повече от тази на скункса. Но този аромат спасява животното от хищници.


Социалните мрежи имат все по-голямо влияние върху психиката на децата

Социалните мрежи имат все по-голямо влияние върху психиката на децата ...

......... алгоритми, за да поддържат хората в мрежата, сами трябва да се занимават със защитата на детския мозък от вредните ефекти на технологията. Тя също така счита, че е изключително важно родителите да бъдат информирани за последиците от "живеенето в интернет", както се случва с пропагандата против тютюнопушенето или срещу алкохола.


Москва. Актьорът Стивън Сегал, който има руско гражданство, е назначен

Москва. Актьорът Стивън Сегал, който има руско гражданство, е назначен ...

......... специален представител на МВнР на Русия по въпросите за руско-американските хуманитарни връзки“, информират от министерството. „Задачата му ще бъде съдействието за по-нататъшното развитие на руско-американските отношения в хуманитарната сфера, включваща взаимодействието в сферата на културата, изкуството, обществения и младежкия обмен и т.н.“, уточняват от ведомството. Превод и редакция: Виктор Турмаков


На 12 години, с любимата плюшена играчка в ръка, Карлос

На 12 години, с любимата плюшена играчка в ръка, Карлос ...

......... възможност всички деца, които искат да се запишат, да положат тест". Младото чудо вярва, че Мексико се намира „в буря“, главно поради „липсата на образование“. Той поиска от избрания президент Андрес Мануел Лопез Опрайдор "да не допусне грешките на своите предшественици", а от депутатите поиска "да мислят повече за малцинствата“.


Момиче от филипинския град Илиган ще бъде подложено на операция,

Момиче от филипинския град Илиган ще бъде подложено на операция, ...

......... Оказало се, че на ранния стадий на ембрионалното развитие зародишът погълнат другия близнак. Местните жители събрали пари за отстраняване на близнака-паразит. Очаква се до няколко месеца Вероника да замине за Тайланд, за да бъде проведена операцията. NOW AIRING: Kakambal ni Veronica #KMJS pic.twitter.com/GAg6TqmFZa — KapusoMoJessicaSoho (@KM_Jessica_Soho) 22 юли 2018 г.


Кайро. Зоопарк в Египет е обвинен, че е боядисал магаре,

Кайро. Зоопарк в Египет е обвинен, че е боядисал магаре, ...

......... уши, а ивиците му са били явно от боя. Въпреки това градината отказва да признае, че „зебрата“ е фалшива. Обектът не е първият обвиняван, че се опитва да измами посетителите си. През 2013 г. китайски зоопарк бе разкрит, че е маскирал тибетски мастиф като куче. Превод и редакция: Виктор Турмаков


Сърдечносъдовите и онкологичните заболявания, както и СПИН, ще бъдат главните

Сърдечносъдовите и онкологичните заболявания, както и СПИН, ще бъдат главните ...

......... не е достатъчно. Една ваксина трябва да предпазва минимум 70-80% от хората, за да се приеме за ефективна", твърди професор Едуард Карамов от руския Институт по вирусология. Според него не е изключено вече да съществуват подобни препарати, но все още да не е проведен пълният цикъл изпитания, доказващ тяхната ефективност.


Американски учени отриха нов начин за понижаване на риска от

Американски учени отриха нов начин за понижаване на риска от ...

......... Cancer, най-полезни са ярките червени, оранжеви или жълти зеленчуци: моркови, тиква, чушки, брюкселско зеле и т.н. Учените са установили, че рискът от развитие на тумор на млечните жлези нараства при жени, потребяващи храни с повишено съдържание на холестерин (червено месо, пълномаслени млечни продукти), както и при тези, консумиращи алкохолни напитки.


Вашингтон. Служещите в американския флот поискаха разрешение да могат да

Вашингтон. Служещите в американския флот поискаха разрешение да могат да ...

......... на цивилните пожарникари им дават право да носят бради. В момента моряците могат да си пуснат бради единствено по религиозни причини или ако имат проблеми с кожата. Мустаците са разрешени, стига да са поддържани. Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия" Превод и редакция: Виктор Турмаков


Всяка година, щом дойде месец май, а още повече –

Всяка година, щом дойде месец май, а още повече – ...

......... Баренцово море, което е едно от най-студените на планетата, са измерени 28 градуса по Целзий през вчерашния ден. Всъщност само в Гърция има такава температура, ако гледаме цяла Европа (виж КАРТА) Предвид тези аномалии, въпросите докъде стигнахме и какво ще се случи с планетата в по-дългосрочен аспект стават все по-сериозни!


Учените разкриха причината за странното поведение на кенгуру в Югоизточна

Учените разкриха причината за странното поведение на кенгуру в Югоизточна ...

......... способността си да скача и ориентацията си в пространството. Този вид трева може да причини трудности с равновесието не само при кенгурата, но и при овцете и едрия рогат добитък. През тази година си регистрирани повече случаи на отравяния на кенгура с фаларис, отколкото е обикновено. Причината не е ясна.


В съвременния свят честотата на появата на рак е 100

В съвременния свят честотата на появата на рак е 100 ...

......... време тази статистика не отчита новообразуванията, която не засяга костите. Учените са склонни да смятат, че средата в съвременния свят е по-канцерогенна, отколкото в древността. Към факторите,  способстващи към онкологични заболявания са  тютюнопушенето, употребата на алкохол, високото съдържание на въглехидрати и мазнини, а така също и замърсеният въздух, пише lenta.ru.


Терминът

Терминът "Фалшиви новини" стана особено популярен, откакто Доналд Тръмп се ...

......... Чаушеску, който беше екзекутиран към края на годината. Но труповете се оказаха на хора, починали от болести или злополуки преди разгръщащата се революция. Повторението на фалшиви информации от други медии е това, което Юие нарече "автоинтоксикация" в своята книга за дезинформация "La Desinformation: Les Armes du Faux" от 2016 г.


21st Century Fox на Рупърт Мърдок разкри днес, че увеличава

21st Century Fox на Рупърт Мърдок разкри днес, че увеличава ...

......... Sky, оценявайки групата на 24,5 милиарда паунда (27,7 милиарда евро). Така те наддават срещу конкурентната оферта на Comcast. Подобрената оферта на Fox за 61 % от Sky надхвърля с 2,5 млрд. паунда офертата на американския гигант в кабелната телевизия Comcast, от който предлагат 22 млрд. паунд за цялата сателитна телевизия.


Популярността на вегетарианството и неговата сряда форма веганството набира все

Популярността на вегетарианството и неговата сряда форма веганството набира все ...

......... от веганите. Според шефа на Федерацията Жан-Франсоа Гияр подобни нападение над магазините е една от формите на тероризъм този ужас. По думите му веганите имат една единствена цел - да накарат да изчезне огромен пласт от френската култура. Известни са случай на нападение срещу месарски магазини във Великобритания. Превод: Actualno.com


Лондон. В Лондон се провежда петата по рода си конференция

Лондон. В Лондон се провежда петата по рода си конференция ...

......... Рама отново заложи на небрежен вид. Същото се случи и на срещата на върха на страните от Адриатическата харта в Подгорица, на панела за гражданско общество в рамките на срещата на върха на Берлинската инициатива в Триест… и на още редица други важни политически събития. Превод и редакция: Тереза Герова


Хората не обичат да си го признават, но колкото по-възрастни

Хората не обичат да си го признават, но колкото по-възрастни ...

......... начин те ще тренират мозъка си достатъчно, но няма да са прекалено изтощени. Експертът предлага на хората да намерят баланса в своя живот, а да не се преуморяват, когато са над 40 години. Според него това може да има решаващо влияние на общото им здравословно състояние, пише cluber.com.ua. Превод: Actualno.com


Ваксина срещу ХИВ, която има потенциала да защити хората по

Ваксина срещу ХИВ, която има потенциала да защити хората по ...

......... на риск от заразяване. Д-р Мишел Брадли – медицински директор на “Теренс Хигинс Тръст” заяви, че е рано за ваксина, но данните са „обещаващи”, предаде БГНЕС. „Важното е да стане ясно, че има още много работа да се извърши, преди да имаме една ефективна ваксина против ХИВ”, допълни още Брадли.