Лекарите от университета

Лекарите от университета "Джон Хопкинс" съобщиха, че са извършили първата ...

......... на пенис. Първата подобна операция се е провела в Китай през 2006 г., но се е наложило по-късно присъденият пенис да бъде наново отстранен, тъй като е причинил "сериозни психологически проблеми на реципиента и съпругата му". Първата абсолютно успешен опит пък е бил извършен в Южна Африка 9 години по-късно.


Скандалът с Фейсбук и

Скандалът с Фейсбук и "Кембридж Аналитика" и последвалото изслушване на ...

......... от американците смятат, че социалната мрежа оказва вреден ефект върху обществото. Причината за възхода на Amazon като социално значима компания е най-вече във фигурата на изпълнителният директор Джеф Безос, който има изключително положителен имидж пред американските граждани, отчитат още от проучването. Безос изпреварва двойно по доверие самия Марк Зукърбърг.   


Изработване на предмети от пластмасови отпадъци, зелена класна стая, засаждане

Изработване на предмети от пластмасови отпадъци, зелена класна стая, засаждане ...

......... Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.


Пустинни раци, скариди с блестящи очи и раци с мъхести

Пустинни раци, скариди с блестящи очи и раци с мъхести ...

......... Друго откритие е пустинен рак с яркозелени очи. А новият вид скариди е с блестящи очи, които отразяват светлината, съобщиха учените. Професор Нгъ каза, че учените ще изследват още над 12 000 същества от 800 вида и ще публикуват резултатите през 2020 г. Те очакват да открият още нови видове.


Ура! Космическият огън, който е Меркурий когато е ретрограден, приключи.

Ура! Космическият огън, който е Меркурий когато е ретрограден, приключи. ...

......... е по-важно. Не бъразйте, а отделяйте достатъчно време на цялата си кореспонденция, за да избегнете проблемите. И помнете: Сатурн ще бъде ретрограден до 6ти септември. Това е доста дълъг период който, ако използвате правилно, ще ви създаде навика да проверявате добре съобщенията си и да сведете комуникационните грешки до минимум.


"Интернет на нещата" вече се превръща в сериозна опасност що ...

......... ще бъде все по-голям проблем. Познавам случай с една банка, която беше обект на хакерска атака чрез камерите си за видеонаблюдение", споделя Ханиган. Според него най-големият проблем в случая е, че може и да не забележите веднага хакерската атака, защото устройствата, чрез които се действа, продължават да работят след нападението.Напоследък Марийки по цял свят са разтревожени дали личните им

Напоследък Марийки по цял свят са разтревожени дали личните им ...

......... че се е събирала и използвала за направата на статистика, свързана с предпочитанията на Марийките, които да послужат пред представителите от мъжки пол. Разбира се, има и много засегнати Иванчовци. Снимки във фитнеса, с анцуг в наргиле барове, чатове с Марийки, постове, тагвания. Цялата статия можете да прочетете на Sofialive.bg.


Най-честите грешки, които допускат децата за поддържането на млечните си

Най-честите грешки, които допускат децата за поддържането на млечните си ...

......... усложненията им в последствие. "В последно време се наблюдава едно увеличение на ортодонтските аномалии. Почти всяко дете се нуждае от ортодонтска корекция – шини или съответно, ако е по-голямо берекети", добави той. Зъболекарят констатира, че търсенето на стоматологични услуги е високо, тъй като почти всички хора са с проблемни зъби.


Сара Даниус, пожизнен секретар на Шведската академия, която присъжда Нобеловите

Сара Даниус, пожизнен секретар на Шведската академия, която присъжда Нобеловите ...

......... в академията сериозно се е отразила върху Нобеловите награди. Управителният съвет на Нобеловата фондация обвини Шведската академия, че е опетнила престижа на Нобеловите награди. Академиците са пожизнени и по правило не могат да подават оставка, но могат да овакантят креслата си. От 18-те членове на академията сега са активни 11.


Когато стане въпрос за изкуство, микробите и бактериите не са

Когато стане въпрос за изкуство, микробите и бактериите не са ...

......... живи, произведението се развива за ден-два, демонстрира красотата си и след това започва отмира – истински микро кръговрат на живота.“ Изложбата се организира от списание „Българска наука” с финансовата подкрепа на RIDACOM и със съдействието на Национален природонаучен музей и ARUNA PR Advisory. Куратор на изложбата е Милена Радева.  


Билет от кораба „Титаник“ се предлага на търг за 25

Билет от кораба „Титаник“ се предлага на търг за 25 ...

......... часа, и на Cafe Parisien, което давало възможност за късни игри на карти. Луксозният ресторант със своите възглавнички и махагонови маси, бил предназначен за следобеден чай, а заможните туристи можели, да се отпуснат в пищна турска баня, която не отстъпвала по нищо на тези в Лондон, Париж или Ню Йорк.Средно хората са прекарали пред телевизорите си близо по три

Средно хората са прекарали пред телевизорите си близо по три ...

......... младежки драми, чиято аудитория понякога е повече от два пъти по-голяма в интернет, отколкото при телевизионни излъчвания. САЩ и Великобритания остават двата най-големи износители на телевизионни програми и формати пред Франция, Германия и Турция, чиито семейни ориентирани сапунени сериали са били големи хитове в Близкия изток, Южна Америка и Балканите.


Общата мощност на всички атомни електроцентрали по света е достигнала

Общата мощност на всички атомни електроцентрали по света е достигнала ...

......... в проекти от тази сфера във Великобритания и Турция. Председателят на форума допълни, че на първо място за развитие на ядрената енергетика е необходимо развитието на системата за подготовка на висококвалифицирани кадри за мощностите в тази сфера, а също и внедряването на нови цифрови технологии при проектирането на бъдещите реактори.


Успешно приключи XXVI Национална антарктическа експедиция. На 4 април с

Успешно приключи XXVI Национална антарктическа експедиция. На 4 април с ...

......... от Португалия, двама от Испания, двама от Турция, един от Аржентина и един от Монголия. В момента тече подготовката за обновяване на инфраструктурата на полярната ни база и подбор на научни проекти за реализирането на Националната програма за полярни изследвания, които ще се изпълняват през предстоящата XXVII Българска антарктическа експедиция.


Успешно приключи XXVI Национална антарктическа експедиция. На 4 април с

Успешно приключи XXVI Национална антарктическа експедиция. На 4 април с ...

......... от Португалия, двама от Испания, двама от Турция, един от Аржентина и един от Монголия. В момента тече подготовката за обновяване на инфраструктурата на полярната ни база и подбор на научни проекти за реализирането на Националната програма за полярни изследвания, които ще се изпълняват през предстоящата XXVII Българска антарктическа експедиция.


Google създаде Doodle (Драскулка) в чест на 90-годишнината от рождението

Google създаде Doodle (Драскулка) в чест на 90-годишнината от рождението ...

......... Маргарит Джонсън. Мая Анджелоу твори в различните литературни сфери, като оставя творби в прозата, поезията, драматургията, детски произведения и песни. Анджелоу е първата афроамериканка в Холивуд, която режисира филми, а талантът ѝ пробива на сцената на театъра и в телевизията. Маргарит Джонсън е носител на десетки награди и почетни отличия.Мобилният телефон днес празнува своя 45-и рожден ден. На 3

Мобилният телефон днес празнува своя 45-и рожден ден. На 3 ...

......... се движи индустрията. През 2016 година Motorola, макар и след сътресенията, които преживя, отново успя да изненада света. Последната иновация на пионера на мобилните технологии е първият успешен модулен смартфон в света - моделите от серията Moto Z, който работи с модули като проектор, тонколона, инстантен принтер и много други.


Международен екип астрономи откри най-отдалечената от Земята единична звезда, която

Международен екип астрономи откри най-отдалечената от Земята единична звезда, която ...

......... е стотици хиляди пъти по-ярка от Слънцето, предаде БГНЕС. Учените го нарекоха Икар. Тази звезда се намира най-малко 100 пъти по-далеч от най-отдалечената звезда, която сме могли да изучаваме досега с изключение на избухването на свръхнови, каза изследователят от Университета в Минесота Патрик Кели, който е ръководител на научния екип.


Google създаде Doodle (Драскулка) по повод 325 г. от рождението

Google създаде Doodle (Драскулка) по повод 325 г. от рождението ...

......... Харисън няколко пъти усъвършенства уреда си, като целта му е да го направи удобен за използване от моряците. Проучване поставя английският часовникар на 39-то място в списъка от стоте най-велики британци през 2002 г. Делото на Харисън завинаги променя представите за морските пътешествие и дава тласък на много нови открития.


Физици от Русия и редица други страни създадоха гъвкав материал,

Физици от Русия и редица други страни създадоха гъвкав материал, ...

......... към които се отнася обикновеният каучук. Те се състоят от набор от успоредни нишки от материя, тясно свързани една с друга, но без да са съединени чрез здрави връзки. Поради това те лесно се разтягат и се свиват, след което се връщат в предишната форма, когато източникът на деформация изчезне.


Канадската провинция Квебек смята да събира от 2019 година данък

Канадската провинция Квебек смята да събира от 2019 година данък ...

......... да се подобри събирането на мита и продажбите с наложен платеж през електронната търговия. Квебек засега е самотен играч в тази борба срещу укриването на данъци от големите компании в мрежата: канадското федерално правителство наскоро заяви желание да се справи с проблема около интернет гигантите, но без да уточнява срокове.


Чувството за самота и изолацията увеличават риска човек да умре

Чувството за самота и изолацията увеличават риска човек да умре ...

......... останалите рискови фактори, самотата се оказва отговорна за смъртността в 32% от случаите на инфаркт и инсулт. Премиерът на Великобритания Тереза Мей през януари обяви номинацията на държавен секретар, отговарящ за самотните хора. Това радикално на пръв поглед решение, показва реална загриженост за онези, които живеят в изолация и самота. 


Хепатит Б засяга близо 300 млн. души по света, от

Хепатит Б засяга близо 300 млн. души по света, от ...

......... години съществува ваксина, препоръчва се от Световната здравна организация от 1992 г.  Наскоро обаче бе направена връзката между нея и развитието на множествена склероза при възрастен човек. Вирусът е най-разпространен в Източна Азия и Централна и Южна Африка. 60% от инфекциите са ковцентрирани в Китай, Индия, Индонезия, Нигерия и Филипините.


Тази година състоянието на пролетна умора при хората се „отлага“

Тази година състоянието на пролетна умора при хората се „отлага“ ...

......... на пожеланията", коментира д-р Веселин Герев. По думите му очаква се хората да усетят пролетната умора към средата на април. "През април се очаква да има повече дни постоянно слънцегреене, за да може да се задейства биомеханичният механизъм в нервната клетка и да се задвижи този психичен процес", посочи психиатърът.


Анкара. 14 готвача от цяла Турция изготвиха баклава, тежаща 518

Анкара. 14 готвача от цяла Турция изготвиха баклава, тежаща 518 ...

......... канал „Канал 5“. Сладкарите са работили три месеца, за да приготвят печивото. Баклавата е била изпечена в специално изработена пещ. Рекордът е потвърден от представителите на Книгата на Гинес. Най-голямата баклава е с размер 2-5 на 7,5 метра и е разрязана на 11 800 парчета. Превод и редакция: Виктор Турмаков


Водещи специалисти по палеогенетика възстановиха за пръв път в света

Водещи специалисти по палеогенетика възстановиха за пръв път в света ...

......... Сибир преди около 75-100 000 години, учените съставили първото пълноценно „генеалогично дърво“ на неандерталците. Установено било, че европейските неандерталци са близки роднини с тези аборигени в Европа, които са оставили своето ДНК в съвременните хора, а не със сибирските Homo neanderthalensis. Геномът не съдържа никакви следи от гени на кроманьонци.


Световната търсачка Google създаде Doodle (Драскулка) по повод началото на

Световната търсачка Google създаде Doodle (Драскулка) по повод началото на ...

......... астрономическата пролет до началото на следващата астрономическа пролет е равен на една тропическа година и се равнява на 365, 24219 денонощия. Заради редуването на обикновени и високосни години, както и заради възприетия Григориански календар, пролетното равноденствие варира между 20 март, 21 или 22 март за Северното полукълбо всяка година.  


Москва. Американска изследователска експедиция е открила в южната част на

Москва. Американска изследователска експедиция е открила в южната част на ...

......... Съливан, служещи на него. След това министерството на отбраната става привърженик на т.нар. политика на „последния оцелял“, според която членовете на семействата , чиито роднини са загинали във военна служба, са освободени от набор. Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия" Превод и редакция: Виктор Турмаков


Найроби. Последният мъжки екземпляр на северния бял носорог е починал

Найроби. Последният мъжки екземпляр на северния бял носорог е починал ...

......... на белия носорог. 45-годишният Судан е трябвало да бъде „приспан“ поради стара възраст в резервата „Ол Педжета“. Белите носорози сред сухоземните бозайници отстъпват по размер единствено на слова. Северният подвид е един от най-големите. В момента на планетата остава едва 20 хиляди южни бели носорози. Превод и редакция: Виктор Турмаков


Световноизвестният астрофизик Стивън Хокинг, който почина на 76-годишна възраст, приживе

Световноизвестният астрофизик Стивън Хокинг, който почина на 76-годишна възраст, приживе ...

......... Формулата е централният елемент от познанията ни за черните дупки във Вселената. Стивън Хокинг почина на 14 март тази година на 76-годишна възраст. Той боледуваше от амиотрофична латерална склероза и единственото нещо от тялото му, което работеше, беше мозъкът. Заболяването го бе приковало към инвалидна количка повече от 40 години.


Водещият изследовател Стойно Стойнов от ИМБ-БАН и бивш гостуващ учен

Водещият изследовател Стойно Стойнов от ИМБ-БАН и бивш гостуващ учен ...

......... в ТУ Дрезден заключава: "Това проучване създаде мащабен ресурс, който се оказа мощен инструмент за изследване на взаимодействието и координацията между пътищата за поправка на ДНК. Още по-важното е, че то може да послужи като платформа за систематична оценка на ефектите на противоракови лекарства, повлияващи процеса на поправка на ДНК.”


"Докато сънуваме мускулите ни са блокирани, това предпазва от „проиграването“ ...

......... са блокирани. Ако вземем ръката на човек, който е в такава фаза, повдигнем я и я пуснем, тя пада като отсечена, защото липсва тонусът на мускулите. Нормално, през нощта редуването на отделните фази на съня става циклично, като отделните цикли се повтарят около 7-8 пъти", каза още д-р Славчо Славчев.


Загреб. В зелена площ в междублоково пространство в хърватската столица

Загреб. В зелена площ в междублоково пространство в хърватската столица ...

......... предава „Радио-телевизија Србије“ ( РТС). Надписът се вижда на снимки, публикувани на страницата на хърватския портал Index. На тях ясно се забелязва, че край буквите, оформени в пръстта, са засадени рози. Според портала автор на „творението“ е някой, който участва в поддръжката на зелената площ. Превод и редакция: Тереза Герова


Един от най-брилянтните учени на нашето време - астрофизикът Стивън

Един от най-брилянтните учени на нашето време - астрофизикът Стивън ...

......... търсят и завладяват всички възможни планети. Ако е така, звучи логично да се опитат да използват всяка нова планета за материали, с които да строят корабите си, за да могат да продължат, както и за каквито и да било ресурси. Кой знае къде ще е границата на това", добавя Хокинг.


Google създаде Doodle (Драскулка) в чест на числото Пи и

Google създаде Doodle (Драскулка) в чест на числото Пи и ...

......... през 1988 г. Той използва американския модел за запис на календарната дата - първо месеца и после деня 14 март - 3/14 в 1:59 часа, което съвпада с първите разреди на числото пи π = 3,14159... На този ден през 2004 г. Даниел Тамет рецитира 22 514 цифри от "π".


Заплашените от изчезване видове, в някои богати на биоразнообразие региони

Заплашените от изчезване видове, в някои богати на биоразнообразие региони ...

......... Индустриална революция, ще бъдат засегнати 48% от видовете. Този риск би намалял наполовина ако покачването на средните температури се ограничи в рамките на 2 градуса по Целзий, пише БГНЕС. Изследването е публикувано в списание "Климатични промени" (Climatic Change) в копрподукция с два университета и Световния фонд за дивата природа (WWF).


Организацията To The Stars Academy of Art and Science (TTSA) публикува видео с неидентифициран летящ обект. От организацията твърдят,

Организацията To The Stars Academy of Art and Science (TTSA) публикува видео с неидентифициран летящ обект. От организацията твърдят, ...

......... обект, който се движи с огромна скорост. Мястото и точното време на видеото не се съобщават. От TTSA не уточняват по какъв начин да получили записа, но твърдят че медиите може да го получат, след като изпратят искане в съответствие със Закона за свободата на информацията. Сподели с товите приятели


Организацията To The Stars Academy of Art and Science (TTSA) публикува видео с неидентифициран летящ обект. От организацията твърдят,

Организацията To The Stars Academy of Art and Science (TTSA) публикува видео с неидентифициран летящ обект. От организацията твърдят, ...

......... обект, който се движи с огромна скорост. Мястото и точното време на видеото не се съобщават. От TTSA не уточняват по какъв начин да получили записа, но твърдят че медиите може да го получат, след като изпратят искане в съответствие със Закона за свободата на информацията. Сподели с товите приятели


Повече от един на всеки шест смъртни случая в Съединените

Повече от един на всеки шест смъртни случая в Съединените ...

......... на различни производства. През последните десетилетия законодателството изисква намаляването на вредните емисии както в САЩ, така и в други страни. Както подчертава епидемиологът Филип Ландриган, цитиран в The Lancet Public Health, "изследването показва, че е време да се спре да се пренебрегва ролята на замърсяването за смъртността от незаразни болести“.


С настъпването на пролетта, за съжаление при някои хора се

С настъпването на пролетта, за съжаление при някои хора се ...

......... промени в психиката и тялото на човека. "Заради пролетната депресия ние губим желание за нормалните човешки потребности, като например желание за работа и нуждата ни от физическа активност", подчерта тя. Краева заяви, че при адекватни мерки това състояние може да отшуми бързо като по-лесно с него се справят здравите организми.


Глобалното затопляне и пестицидите, използвани от фермерите, са двата основни

Глобалното затопляне и пестицидите, използвани от фермерите, са двата основни ...

......... Ифандиева. По думите ѝ самото отглеждане на пчелните семейства изисква и предварителна подготовка, тоест най-малкото трябва човек да е запознат с биологията на пчелите." "Аз винаги препоръчвам на пчеларите, без значение дали са млади или по-възрастни, да посещават опреснителни курсове, защото там могат да научат много важни неща", посочи пчеларят.


Бурдур. Интересна среща по женски футбол се проведе по повод

Бурдур. Интересна среща по женски футбол се проведе по повод ...

......... се омъжиха. Отборът се разпадна. По случай 8 март момичетата от нашето село излязоха на терена в приятелски мач. Ако има подкрепа, ако намерим спонсори, искаме да възродим „Шалварспор” и той отново да играе във футболната лига”, обяснява кметският наместник Вейсел Солак, цитиран от ДХА. Превод и редакция: Георги Димов


С кучетата трябва да се държим, както се държим с

С кучетата трябва да се държим, както се държим с ...

......... с голямо внимание и с голямо желание са се съгласявали да играят с него. Учените уточняват, че повечето хора и без това променят тона на гласа си и мимиката, когато разговарят със своите питомци. Експериментът е показал, че милият тон наистина помагат за укрепването на връзката между човека и кучето.


Високото съдържание на витамин D в организма може да попречи

Високото съдържание на витамин D в организма може да попречи ...

......... възможността да няма никакви допълнителни ефекти при по-ниски от определено равнище концентрации на витамина. Учените правят и уговорката, че върху окончателните резултати може да са повлияли и непредвидени факти. Като силни страни на изследването се посочват голямата група участници в изследването, дългият период на наблюдение и големият обем кръвни анализи.


Често се случва възрастните хора често да забравят най-обикновени неща

Често се случва възрастните хора често да забравят най-обикновени неща ...

......... работата на пространствената памет, не се променяла по никакъв начин с възрастта, което се отразило и на способността на по-възрастните да запомнят добре промените в положението на снимките, така, както го правели и по-младите. Този факт, според Риа, трябва да се има предвид при диагностиката и изучаването на старческата деменция.


Нервният срив е състояние, което не е свързано с някакво

Нервният срив е състояние, което не е свързано с някакво ...

......... флегматичност плашещи спомени, кошмари, панически атаки. Веднага щом физическият или емоционален стрес започне да пречи на всекидневието ви е добре да потърсите помощ при специалист. За съжаление мнозина неохотно търсят помощ от страх, че ще бъдат осъдени, страдат от вина или си мислят, че не може да им бъде помогнато.


Основателят на Facebook Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан ...

......... да стане държ ... 24 0 Марк Зукърбърг поощрява борбата с неграмотността с 30 млн. долара ... 17 0 Южна Корея ще докладва на САЩ какво става в КНДР, Тръмп вярва в успеха ... 65 0 Пореден мощен трус уби десетки в Папуа Нова Гвинея ... 252 0

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан ...

......... борбата с неграмотността ... 17 0 Южна Корея ще докладва на САЩ какво става в КНДР, Тръмп вярва в успеха ... 54 0 Пореден мощен трус уби десетки в Папуа Нова Гвинея ... 94 0 Александър Бел получава патент за изобретение, което той нарича телефо ... 310

Учените от Центъра по диабет към Lund University Diabetes Centre

Учените от Центъра по диабет към Lund University Diabetes Centre ...

......... своя армия и ще влезе в НАТО ... 21 0 Населението в Асенoвградско намалява с около 450 души годишно ... 45 0 Изтича срокът за регистриране на домашните кучета в Асенoвград ... 33 0 Д-р Иван Димитров излезе от ареста с думите: Не съм убиец! ... 809 0

Google създаде Doodle (Драскулка), посветена на Leontopodium alpinum, познато повече

Google създаде Doodle (Драскулка), посветена на Leontopodium alpinum, познато повече ...

......... превърнало в жесток Нови Най-четени Най-коментирани Нено Димов ще председателства Съвета на ЕС по околна среда ... 53 0 Нито една партия или коалиция няма да има мнозинство в Италия ... 97 0 Българските студенти в топ 10 на чужденците, следващи в британски ВУЗ ... 93 0 Прогноза за врем


Около 600 компютъра за

Около 600 компютъра за "копаене на биткоини" бяха откраднати в ...

......... ужасното детство ли го е превърнало в жесток Нови Най-четени Най-коментирани Огромна кражба в Исландия - задигнаха стотици компютри, копаещи биткои ... 28 0 Дневен хороскоп за 5 март ... 61 0 Иран отрече да е обучавал над 100 души за подкопаване на режима в Бахр ...

Учени от Бинхемтънския университет в САЩ откриха, че последователно нагряване

Учени от Бинхемтънския университет в САЩ откриха, че последователно нагряване ...

......... детство ли го е превърнало в жесток Кметът на Монтана: "Горещите картофи" от 7 правителства и 9 парла Нови Най-четени Най-коментирани Освен това танцувам! ... 55 0 "Етичен хакер" предупреди за сериозна опасност относно Windows ... 48 0 Лични лекари излизат на протест пред Министерството на здравеопазванет ... 84 0


Лондон. Компаниите Водафон и Нокиа планират изграждането на 4G мобилна

Лондон. Компаниите Водафон и Нокиа планират изграждането на 4G мобилна ...

......... Лондон. Компаниите Водафон и Нокиа планират изграждането на 4G мобилна мрежа на Луната през 2019 година, съобщава BBC. Мрежата ще бъде използвана за предаване на данни от луноходите към базовата станция. Превод и редакция: Юлиян Марков


Обемът на човешкия мозък постоянно се е увеличавал през последните

Обемът на човешкия мозък постоянно се е увеличавал през последните ...

......... на Монтана: "Горещите картофи" от 7 правителства и 9 парла Нови Най-четени Най-коментирани Учени изследваха как е еволюирал човешкият мозък ... 11 0 Шекеринска: До края на март трябва да се очертае решение на спора за и ... 23 0 Гинка светна и Теменужка цъфна ... 112 0

Трима специалисти от престижния институт „Макс Планк“ са получили обвинения

Трима специалисти от престижния институт „Макс Планк“ са получили обвинения ...

......... като гъби" небостъргачи в София ... 50 0 Нови въздушни удари срещу Източна Гута, 45 души са загинали ... 64 0 Студентка от Пловдив скандализира Facebook: Не искам да имам деца, пре ... 193 0 Турски държавни служители търсят убежище в Гърция ...

Първите сухоземни растения са се появили на Земята преди около

Първите сухоземни растения са се появили на Земята преди около ...

......... се появили пред 500 млн. години ... 40 0 Караянчева: ЕС ще спечели от присъединяването на повече държави към ев ... 8 0 Партията на Местан иска в училищата да се преподава майчин език ... 42 0 Българите одобряват най-много Радев, Манолова и църквата ...

Наскоро проведено изследване показва, че хората с високо ниво на

Наскоро проведено изследване показва, че хората с високо ниво на ...

......... в Лондо Иван Димитров, "Музикаутор": Очертава се пълен хаос в сферата на Нови Най-четени Най-коментирани Да си умен е вредно за здравето ... 46 0 Македонският президент посети "Свети Стефан" в Истанбул ... 28 0 План: Средствата, отпуснати при бедствия, да се връщат на държавата ... 67 0

Учени от университета в Калгари откриха необикновена способност на стреса:

Учени от университета в Калгари откриха необикновена способност на стреса: ...

......... Очертава се пълен хаос в сферата на Нови Най-четени Най-коментирани Еминем и Ед Шийрън с обща песен (ВИДЕО) ... 123 0 Протест срещу "Луков марш" ... 248 1 Йълдъръм: Турция не води война в Сирия, а се бори срещу тероризма ... 202

Хората с нисък раст в детството са изложени на по-голям

Хората с нисък раст в детството са изложени на по-голям ...

......... Очертава се пълен хаос в сферата на Нови Най-четени Най-коментирани Ниският ръст в детството носи риск от инсулт в зряла възраст ... 15 0 Червен депутат: Ако ГЕРБ свали Валери Жаблянов, не трябва да предлагам ... 54 1 МОН сигнализира прокуратурата за помагало с фалшива "джендър агитация" ... 83 0


Китай предприе мерки за ограничаване на онлайн куиз игри, които

Китай предприе мерки за ограничаване на онлайн куиз игри, които ...

......... игрите ... 19 0 Германия инвестира над 9 млрд. евро в железопътния транспорт ... 23 0 Самарас заведе дело срещу Ципрас заради корупционен скандал ... 96 0 Димов подписа договор за инсталации за преработка на отпадъци със 7 об ...

Над една на всеки девет хирургически намеси в храносмилателната система

Над една на всеки девет хирургически намеси в храносмилателната система ...

......... сферата на Кметът на Тетевен сезира главния прокурор за продажба на част от Нови Най-четени Най-коментирани Разистентни микроорганизми "предпочитат" оперираните пациенти ... 49 0 Във Варна анкетираха родители за нагласите към детските градини ... 24 0 Криза за кадри в курортите, в Слънчев бряг не достигат 15 000 служител ...


Опасността за крайбрежните  градове от покачването на нивото на океаните

Опасността за крайбрежните  градове от покачването на нивото на океаните ...

......... на Кметът на Тетевен сезира главния прокурор за продажба на част от Дарин Димитров: Търговище започна да се променя през последните д Нови Най-четени Най-коментирани Тръмп иска да даде половин милиард долара на Израел за ракети ... 15 0 Симеонов очаква от Каракачанов да си изчистят отношенията ... 52 0


След като учените алармираха за възможната вреда от употребата на

След като учените алармираха за възможната вреда от употребата на ...

......... се променя през последните д Нови Най-четени Най-коментирани Парацетамолът изтощава половите хормони ... 46 0 В "Красна поляна" отбелязват 1 година от началото на протестите срещу ... 50 0 И пак - брутални методи за възпитание на сирачета в специализиран дом ... 59 0 Непастьоризираното мляко води до опасни ин


Сътрудници от Центъра за контрол и профилактика на заболяванията на

Сътрудници от Центъра за контрол и профилактика на заболяванията на ...

......... променя през последните д Нови Най-четени Най-коментирани Непастьоризираното мляко води до опасни инфекции ... 32 0 Арестуваният мароканец, заподозрян за връзки с ИДИЛ, е заплашен от 30 ... 33 0 Излезе романтичната комедия на Марк Леви "Тя и той" ...

Навършват се 135 години от приемането на първия Закон за

Навършват се 135 години от приемането на първия Закон за ...

......... главния прокурор за продажба на част от Дарин Димитров: Търговище започна да се променя през последните д Нови Най-четени Най-коментирани 135 години от първия Закон за печата ... 31 0 Взрив по време на карнавал в Боливия, има жертви и ранени ... 52 0 Отбелязваме Месни Заговезни ... 132 0


Ключът към профилактиката и лечението на рака може да бъдат

Ключът към профилактиката и лечението на рака може да бъдат ...

......... всички, търсещи свобо Нови Най-четени Най-коментирани Учени свързаха рака с имунната система ... 14 0 Франция регулярно ще увеличава парите за отбрана ... 58 0 В Карнобат протече цял блок заради недовършено саниране ... 62 0 Таксиджия се държи като Господ на пътя, раздава юмруци и ритници (ВИДЕ ... 5


Редовният прием на аспирин повишава мъжката потенция. До този извод

Редовният прием на аспирин повишава мъжката потенция. До този извод ...

......... е разказ за всички, търсещи свобо Нови Най-четени Най-коментирани Целта, която да си поставите през ФЕВРУАРИ, според зодията ... 17 0 Откриха мощно оръжие срещу еректилната дисфункция ... 25 0 Управляващите отрязаха ДПС за връщане на гражданството на изселниците ... 38 0

Американски учени от Националната програма за токсикология отрекоха твърденията, че

Американски учени от Националната програма за токсикология отрекоха твърденията, че ...

......... Най-коментирани Учени: Облъчването от мобилните телефони не предизвиква рак ... 35 0 Работодателите вече не искат оставката на Петкова, няма да има и проте ... 52 0 Въздушен удар по Източна Гута отне живота на 16 души ...

Ново изследване показва, че Е-тата в храните променят генетичния материал

Ново изследване показва, че Е-тата в храните променят генетичния материал ...

......... да се променя през последните д Рузие Хасанова: "Радиограмофон" е разказ за всички, търсещи свобо Нови Най-четени Най-коментирани Арестуваха ало измамник при получаване на 5 хил. лв. ... 35 0 Седмичен ЛЮБОВЕН хороскоп ... 42 0 40 000 туристи са посетили Боженци през 2017 г. ... 33

Вредното въздействие на алкохола върху организма се изследва непрекъснато от

Вредното въздействие на алкохола върху организма се изследва непрекъснато от ...

......... всички искаме да сме велики, изкарваме един момент от ист ... 49 0 Еквадор не иска безкрайно преизбиране на президента си ... 48 0 Почти 1,5 млн. лв. ще струва преброяването на комарите по р. Дунав ... 81 2 Русия предупреди за опасна треска в Индия ...