Германската федерална служба за превозните средства (KBA) е наредила на

Германската федерална служба за превозните средства (KBA) е наредила на ...

......... си в резултат на скандала "Дизелгейт", в който "Фолксваген" допусна през 2015 г. да инсталира анулиращи устройства в 11 милиона автомобила по целия свят.Други изявени производители на автомобили като производителя на Mercedes-Benz Daimler и BMW вече извършиха изтегляне на свои коли, а официалните проверки за измама с емисиите не спират.


Изкуственият интелект става приоритет за Европейската комисия през следващите три

Изкуственият интелект става приоритет за Европейската комисия през следващите три ...

......... ще се изгубят, но други нови ще бъдат създадени. Хората не трябва да се страхуват. Най-важното е да се образоват, да образоват децата си и така ще посрещнат предизвикателствата на бъдещето."Лектори във форума са едни от най-успелите мениджъри в IT-сектора от световно известните брандове като Гугъл, Фейсбук, Туитър и други.


Ваучерите за храна да не се облагат с данък добавена

Ваучерите за храна да не се облагат с данък добавена ...

......... съобщиха от синдиката. На среща президентът на "Подкрепа" Димитър Манолов, министър Владислав Горанов и председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова с представители на Асоциацията на оператори на ваучери за храна е обсъдено и въвеждане на електронни ваучери, както и разширяване на обхвата на стоките и услугите.


Мадрид и Лондон се договориха за статута на британската отвъдморска

Мадрид и Лондон се договориха за статута на британската отвъдморска ...

......... Лондон се договориха за статута на британската отвъдморска територия Гибралтар след излизането на Великобритания от ЕС, съобщи премиерът на Испания Педро Санчес, цитиран от Ройтерс. "Гибралтар вече няма да е проблем за постигане на сделка за Брекзит", каза той в Брюксел в кулоарите на срещата на върха на Европейския съюз.


Администрацията на катедралата „Светото семейство“ („Саграда Фамилия“) е постигнала споразумение

Администрацията на катедралата „Светото семейство“ („Саграда Фамилия“) е постигнала споразумение ...

......... представи предварителна версия на проекта на архитект Гауди. „Това е исторически ден. А казваха, че това, което не е направено 130 години, и ние няма да можем да го направим“, заяви кметицата на Барселона Ада Колау, която подчерта, че катедралата е обявена от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство.


"Едва 4.8% от работещите българи печелят повече от 1150 евро ...

......... години е член на ЕС. И фокусът на всеки политик трябва да е повишаване на доходи и ръст на икономиката. Какво казал Волен за Валери и Бойко за Доган са в крайна сметка преходни новини. Истинското предизвикателство е да променим тази таблица", заяви Георги Кадиев с публикация в социалните мрежи.Премиерът Бойко Борисов и министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев

Премиерът Бойко Борисов и министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев ...

......... премиер.Бойко Борисов и Дмитрий Медведев отчетоха ръст на руските туристи в страната ни тази година. „Вече се върнаха руските туристи в България. Предстои работа на смесената комисия през октомври в Москва", допълни българският премиер.Двамата правителствени ръководители изразиха задоволство и от активизиране на двустранното партньорство през последните години в търговско-икономическата сфера.


България работи активно за засилване на свързаността на Балканите. Това

България работи активно за засилване на свързаността на Балканите. Това ...

......... с нашите азиатски партньори“, посочи премиерът Борисов. Той подчерта, че през последните години България значително е засилила ангажираността си в рамките на АСЕМ с изпълнението на инициативи за укрепване на връзките между Европа и Азия в ключови области като заетостта, финансите, устойчивото развитие, правата на човека, културата, образованието и др.


От Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) очакват през

От Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) очакват през ...

......... ръст на БВП. Положителен ефект за бюджета ще имат и по-високите приходи от мита, акцизи и ДДС заради очакваните по-високи цени на петрола и всички енергоносители, както и заради очаквания ръст на инфлацията. Бюджетните приходи не трябва да бъдат подценявани, каквато практика има напоследък", пишат в препоръките си от бизнеса.


Европейският съюз ще подпише в петък търговско споразумение със Сингапур,

Европейският съюз ще подпише в петък търговско споразумение със Сингапур, ...

......... с около 220 млн. тона от януари 2016 г. Но ЕС иска Пекин още да ограничи производството, както и да премахне субсидиите - политика, за която Европа е подкрепяна от Токио и Вашингтон. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер трябва да обсъди субсидиите с Ли Къцян на обяд в петък.


Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев

Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев ...

......... Борисов и Дмитрий Медведев отчетоха ръст на руските туристи в страната ни тази година. „Вече се върнаха руските туристи в България. Предстои работа на смесената комисия през октомври в Москва“, допълни българският премиер. Двамата правителствени ръководители изразиха задоволство и от активизиране на двустранното партньорство през последните години в търговско-икономическата сфера. През 2017 година в света са произведени малко над 80

През 2017 година в света са произведени малко над 80 ...

......... съюз Обединените данни на автомобилните производители в ЕС са втори след Китай-произведени 16.9 милиона автомобила през 2017 година. За първи път европейските компании в бранша достигат показателите си от преди 2008 година-първата година на икономическата и финансова криза. Затова съюзът заема сериозен пазарен дял от 21% от световното автомобилно производство.


Министърът на вътрешните работи на Съединените американски щати Райън Зинк

Министърът на вътрешните работи на Съединените американски щати Райън Зинк ...

......... в Турция и Гърция, където е използвал за охрана полицай и което е струвало на американската хазна около 25 хил. долара. Докладът обаче опроверга публикуваната в някои медии информация за това, че една от служителките в министерството е напуснала, тъй като й е било възлагано да разхожда кучето на Зинк.


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подписа проектобюджета за 2019 г.,

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подписа проектобюджета за 2019 г., ...

......... да емитира, увеличен от 1% до 3% от разходите или около 28.5 млрд. лири (5.05 млрд. долара). Такива ценни книжа могат да бъдат използвани от правителството за предоставяне на капитал за държавните банки и други държавни агенции, съгласно предложението. По дефиниция те не могат да бъдат препродавани на вторичния пазар.


Хиляди руснаци посещават ежегодно манастирите в Атон, а бизнесмени финансират

Хиляди руснаци посещават ежегодно манастирите в Атон, а бизнесмени финансират ...

......... БНР.  "Манастирите в Атон изгубиха руската финансова подкрепа", съобщават гръцките медии. Единици са вече руснаците, които посещават Атонските манастири, след като Руската православна църква призова миряните да не се причестяват в храмове под юрисдикцията на Вселенската патриаршия. Това са манастирите в Атон, много храмове в Крит и на Додеканезките острови.


Новият закон за горивата ще влезе в сила в средата

Новият закон за горивата ще влезе в сила в средата ...

......... корупцията, предаде БГНЕС. „Хубаво е най-после, че ще има такъв закон, който е крайно необходим. Факт е, че това е изключително тежка материя, която трябва да се обсъди прецизно. Всички нормативни актове по закона ще бъдат качени за обсъждане до края на другата седмица на сайта на министерството“, съобщи Караниколов.Третото издание на единствения у нас професионален форум за висша

Третото издание на единствения у нас професионален форум за висша ...

......... български шеф-готвачи. Организатори и идеолози на GastronomiX са Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), Интер Експо и Конгресен Център и Gourmet Publishing. Провеждането на GastronomiX 2018 е възможно благодарение подкрепата на The Alimentaria Experience. Повече за събитията и новостите, които предстоят по време на най-големите хранителни изложения следете ТУК.  


Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е открила две

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е открила две ...

......... яйца за разплод, както и разселване на птици за подновяване на дивечовия запас. Извършват се ежедневни клинични прегледи на птиците, отглеждани в останалите селища в предпазната зона. Засилени са надзорът и мерките за биосигурност в птицевъдните ферми, както и при водните басейни, където е силно концентрирана популацията на диви птици.


Необлагаем минимум за данък общ доход и намаляване на ДДС

Необлагаем минимум за данък общ доход и намаляване на ДДС ...

......... Ирландия, която според тях само преди 40 години е била бедна и обезлюдяваща страна, но след намаляване на данъците и регулациите е постигнала "чудеса". Лидерът на ДСБ генерал Атанас Атанасов коментира, че каквото и да се случва в "Борисовата държава", както казвали от съседната уличка "Витошка", всичко опира до пари.


София. През 2018 г. държавата спести на БДЖ 10 млн.

София. През 2018 г. държавата спести на БДЖ 10 млн. ...

......... близо 5 млн. лв. положителен финансов резултат – т.е. печалба. Това, което е важно за „БДЖ – Пътнически превози“ до идването на новия подвижен състав след 3 години, е да може да стабилизира нивото и качеството на услугите и те да бъдат на европейско ниво“, обясни инж. Илиев. Цветилена СИМЕОНОВА


Национална кръгла маса в Свищов събра най-изявените специалисти у нас

Национална кръгла маса в Свищов събра най-изявените специалисти у нас ...

......... на труда, е тези 14 милиарда лева, които се намират в индивидуалните партиди на осигурените лица, да бъдат получени по най-справедливия начин и да бъдат защитени интересите на осигурените лица.Традиционната кръгла маса в Стопанската академия в Свищов, посветена на специалността „Застраховане и социално дело”, се организира за 20-та поредна година.


Работната група към земеделското министерство, която се занимава с изготвянето

Работната група към земеделското министерство, която се занимава с изготвянето ...

......... урегулирани само месните продукти от най-висок клас, тъй като се подготвя стандарт "екстра клас". Вътев подчерта и, че се върви към наредба, която да гарантира състава в продуктите, които влизат в определен клас. Засега няма яснота дали с евентуалното въвеждане на "екстра клас" де факто ще отпадне стандарта "Стара планина".


За мен беше изненада повишаването на максималния осигурителен доход (бел.

За мен беше изненада повишаването на максималния осигурителен доход (бел. ...

......... с когото иска, докато се изпълнява управленската програма, визирайки обявения съюз на Сидеров с Николай Бареков. На изричен въпрос какъв знак дава на обществото този съюз и снимката на Борисов, Бареков и Сидеров, Стоянова отвърна, че не знае защо във всяка среща и снимка се търсят задкулисни и подмолни договорки.


Близо 35% от гърците живеят на прага на бедността, сочат

Близо 35% от гърците живеят на прага на бедността, сочат ...

......... 28,1%, малко по-висок от средния за Европа по това време – 23.7%. Сега усредненото ниво на бедността в Съюза е паднало до 20,3%, а това в южната ни съседката е много по-голямо, като 3,7 милиона от гражданите на страната са бедни, или са на границата да попаднат в тази група.


Над половин минимална заплата или към 300 лв. бихме изхарчили,

Над половин минимална заплата или към 300 лв. бихме изхарчили, ...

......... Все още по сергиите може да се намерят изостанали домати за консерви по 1,00 - 1,20 лв./кг. На тази цена един буркан от 800 грама би ни струвал на същата цена. По магазините опаковките с двойно по-малък грамаж тръгват от 1,15 лв. и стигат до поне 2 пъти въпросната цена.


София. Гласуваните на първо четене промени в Закона за корпоративното

София. Гласуваните на първо четене промени в Закона за корпоративното ...

......... трябва да се насърчават. Това е друга нишка на логиката на подобни промени“, каза още Лъчезар Богданов. Той обясни, че гласуваните на първо четене промени ще позволят в следващите 10-20 години тази политика на смяна на данъчния модел да се адаптира според волята и желанието на хората в съответната община.


Комисията за защита на конкуренцията отказа да преразгледа решението си,

Комисията за защита на конкуренцията отказа да преразгледа решението си, ...

......... пред съда, доколкото представляват факти, взети предвид от антимонополния орган при извършване на икономическия и правен анализ в обжалваното решение, чиято проверка за законосъобразност е предмет на образуваното и неприключило пред ВАС съдебно производство."  Разпореждането на КЗК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му.


С между 20 и 30% по-високи данъци ще плащат собствениците

С между 20 и 30% по-високи данъци ще плащат собствениците ...

......... българските граждани. Колко българи могат да си позволят нов, екологичен автомобил? С новите текстове се затяга и контрола върху имотните данъци като вече от данъчни облекчения няма да се възползват хората, декларирали повече от едно основно жилище. Окончателно промените в данъчните закони ще бъдат приети по ускорена процедура до седмица.


Вносът на стоки в Щатите, особено що се отнася до

Вносът на стоки в Щатите, особено що се отнася до ...

......... засега това изглежда няма да се осъществи. Значителен принос има и икономика номер 1 на Европа. През миналата година Германия е изнесла за САЩ автомобили за над 20 милиарда долара. Експортът на всички европейски държави, взети заедно, възлиза на 43,3 милиарда долара. Това поставя ЕС съвсем близо до Канада. Източник:


Комисията за защита на конкуренцията отново отряза „Инерком” за закупуването

Комисията за защита на конкуренцията отново отряза „Инерком” за закупуването ...

......... обжалваното решение, чиято проверка за законосъобразност е предмет на образуваното и неприключило пред ВАС съдебно производство.Разпореждането подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му. КЗК изпрати писмо на 18.10.2018 г. до уведомителя „Инерком България“ ЕАД, чрез упълномощения му представител, за отказа за образуване на производство“.


С 55 млрд. евро са олекнали националните банки на 11

С 55 млрд. евро са олекнали националните банки на 11 ...

......... получавали и пари от хазната, и данъчни облекчения. Търговците са действали координирано дори когато техните работодатели са били конкуренти. Печалбите са били разпределяни по вертикала, като най-големите суми са отивали към върховете.Според разследването засегнатите от измамата са били данъкоплатците в Германия,  Франция, Испания,  Италия, Холандия, Дания, Белгия, Австрия, Финландия, Норвегия и Швейцария.


Отделът за финансова престъпност в Швеция съобщи, че е получил

Отделът за финансова престъпност в Швеция съобщи, че е получил ...

......... да стартираме случаи на пране на пари на Запад“. Фондът му твърди, че големи суми с произход от банката Ukio в Литва и естонската дъщерна компания на Danske Bank са преминали през 365 сметки на Nordea в Швеция, Дания, Финландия и Норвегия и че това е „само върхът на айсберга“.


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отказала да образува

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отказала да образува ...

......... "ЧЕЗ България" и още няколко компании. Припомняме, че преди време Върбакова излезе от бизнеса си със слънчева енергия именно с тази цел. Делото за решението на КЗК да забрани сделката с ЧЕЗ е насрочено за 14 май 2019 г. пред Върховния административен съд. Подробности за решението на Комисията прочетете в


Правата на бременните жени и майките, включително и уредените в

Правата на бременните жени и майките, включително и уредените в ...

......... се допълва, че "става дума за една далеч по-сложна и многолика конструкция, от която се извеждат редица права, а не само правото на отпуск. В своята дълбочина (съзнателно или не) предложението на АОРБ е насочено срещу фундаменталното и ключово значение на категорията "трудов стаж", без обаче това да е споменато".


Компанията за електронни разплащания Paysafe вече е работодател на над

Компанията за електронни разплащания Paysafe вече е работодател на над ...

......... повечето от тях са избрали такива свързани с деца в неравностойно положение и с увреждания. Средства ще бъдат отпуснати обаче и за възрастни хора, по-конкретно - за изграждане на кухня за топла храна за пенсионери в Мездра. Служителите на Paysafe ще могат и да се включват като доброволци в инициативите.


От 1 април 2019 година лицата, които пускат на пазара

От 1 април 2019 година лицата, които пускат на пазара ...

......... нарушение на изискванията, ще се налага глоба в размер на 50 000 лева или имуществена санкция в размер на 100 000 лева. Според промените биогорива от ново поколение „тип А“ са такива, които се произвеждат от водорасли, слама, шушулки, орехови черупки, животинска тор и утайка от пречистване на отпадъчни води.


Туристическите посещения в Дунавския регион са 125 млн. всяка година,

Туристическите посещения в Дунавския регион са 125 млн. всяка година, ...

......... Крецу. По думите ѝ планът за развитие на Дунавския регион може да се включи, като водещ и в целите за местно икономически развитие на ЕК. Дунав и притоците ѝ имат голям потенциал за развитие и са пример как координацията и сътрудничеството оказват силно положително влияние за напредък, коментира още еврокомисарят.


Туристическите посещения в Дунавския регион са 125 млн. всяка година,

Туристическите посещения в Дунавския регион са 125 млн. всяка година, ...

......... на речния круизен туризъм ще подпомогнат устойчивото развитие на сектора, посочи министър Ангелкова. И поясни, че отчитайки значението на този продукт в цялостния напредък на сектора се организира и международен семинар, за обсъждане на възможностите за създаване на интегриран подход към развитието на круизния туризъм по поречието на река Дунав.


Fibank (Първа инвестиционна банка) спечели второ място в категорията „Иновации“

Fibank (Първа инвестиционна банка) спечели второ място в категорията „Иновации“ ...

......... и тийнейджъри, както и програмата на банката за ранно финансово образование. Конкуренцията в категорията, в която се състезаваше Първа инвестиционна банка, включваше полската банка Alior, която бе избрана за победител и британската HSBC, която се класира на трето място. Класирането на финала беше определено изцяло на базата на зрителския вот.


Новосъздаденото

Новосъздаденото "Сдружение на потърпевшите от частните съдебни изпълнители и съдебната ...

......... че към този момент към сдружението работят над 30 от най-добрите адвокати, специализирали се в заповедното и изпълнителното производство. Сдружението е подпомагано и от голям брой специалисти по наказателно право, с които непрестанно подготвяме и следим движението на жалби към прокуратурата за незаконни действия от страна на магистрати и ЧСИ.


От 1 април 2019 година лицата, които пускат на пазара

От 1 април 2019 година лицата, които пускат на пазара ...

......... за влиянието върху хранителния баланс на страната. С измененията в Закона за енергията от възобновяеми източници се транспонират изискванията на европейска директива и се изпълняват условията по Решение на Европейската комисия за държавна помощ от 4 август 2016 г. относно подпомагане на производството на енергия от възобновяеми източници в България.


Fibank (Първа инвестиционна банка) спечели второмясто в категорията

Fibank (Първа инвестиционна банка) спечели второмясто в категорията "Иновации" на ...

......... и тийнейджъри, както и програмата на банката за ранно финансово образование. Конкуренцията в категорията, в която се състезаваше Първа инвестиционна банка, включваше полската банка Alior, която беше избрана за победител и британската HSBC, която се класира на трето място. Класирането на финала беше определено изцяло на базата на зрителски вот.


Финансовият министър Владислав Горанов е изпратил на президента на Европейската

Финансовият министър Владислав Горанов е изпратил на президента на Европейската ...

......... отличава това, че Българската народна банка се задължава при искане от ЕЦБ да налага по-високи капиталови буфери или по-строги мерки за отстраняване на системни рискове. Освен това с новите промени законово се урежда и правото на ЕЦБ да провежда проверки в българските банки преди влизането на страната в Банковия съюз.


САЩ обявиха намеренията си да се оттеглят от 144-годишния пощенски

САЩ обявиха намеренията си да се оттеглят от 144-годишния пощенски ...

......... (UPU), институция на Организацията на обединените нации, чиито корени могат да се проследят до края на XIX век.Той субсидира доставки от развиващите се страни, като поставя по-високи ставки за по-богатите държави, включително САЩ.Но Белият дом заяви, че Китай - основен глобален износител - сега е най-големият бенефициент на тази система.


Сега не е моментът България да се присъедини към банковия

Сега не е моментът България да се присъедини към банковия ...

......... Италия има 2,237 трилиона евро дълг. Това е най-големият дълг абсолютно изражение в Еврозоната. И ако нещо се случи, този дълг трябва да бъде платен от Еврозоната. Ако сме част от нея, и ние ще спасяваме Италия солидарно. Трябва да го имаме и това предвид”, каза бившият финансов министър.  


Wizz Air, водещият авиопревозвач в България и една от най-бързо

Wizz Air, водещият авиопревозвач в България и една от най-бързо ...

......... на чудесна кухня. А защо пък да не планирате коледните празници отсега и най-накрая да имате коледната ваканция на вашите мечти – Виена, Будапеща, Брюксел и Берлин са известни по цял свят със своите уникални коледни базари и празничен дух, така че те няма да ви разочароват, ако ги изберете.


С 95 гласа

С 95 гласа "за" и 3 гласа "против" депутатите приеха ...

......... доста умерена и че сумата няма да утежни хората. Тя подчерта, че е крайно време да спрем да се тровим с въздуха, който дишаме, и че старите коли по принцип са с по-нисък данък. Освен това Стоянова иска да спрем да бъдем пазар втора употреба за старите коли на Европа.


Евтин шопинг и бум на наши туристи в Турция -

Евтин шопинг и бум на наши туристи в Турция - ...

......... време евтини турски стоки започват да заливат пазарите у нас. Това може да принуди българските производители също да намалят цените.Туристическите фирми обаче работят с евро и долари и предполагат, че догодина ще е по-скъпи с 10-15%. Но на място хората ще могат да се пазарят и да намалят разходите си. 


Броят на заетите в автомобилната индустрия продължава да нараства, като

Броят на заетите в автомобилната индустрия продължава да нараства, като ...

......... към момента в България оперират над 170 фирми, които произвеждат компоненти и системи за водещите международни автомобилни марки. „През последния месец две компании от автомобилния сектор обявиха инвестиции за над 100 млн. лв. и се очаква да бъдат разкрити над 3000 работни места, в региони с висока безработица“, изтъкна Борисов.


Почетният генерален консул на Република Сейшели в България Максим Бехар

Почетният генерален консул на Република Сейшели в България Максим Бехар ...

......... той управлява и чешкия офис на най-голямата PR корпорация в света Hill+Knowlton Strategies. Той е Почетен генерален консул на Република Сейшели в България. Председател е на Борда на Световния комуникационен форум в Давос, Швейцария, а в края на 2017 г. приключи своя мандат като Президент на Световната PR организация ICCO.


Усилено вече се правят резервации както за студентския празник, така

Усилено вече се правят резервации както за студентския празник, така ...

......... на англичаните, които избират курорта за почивка. Българите обикновено правят резервациите си в последния момент, коментират от бранша.Общината е готова, категоричен е кметът на града Георги Икономов. Той заяви, че по-скоро не очаква ръст на туристите и не бива да се залага и занапред ръст на туристите, а на качеството.


България изпада на 51-ва позиция в новата класация за конкурентоспособност

България изпада на 51-ва позиция в новата класация за конкурентоспособност ...

......... утеха е, че България е най-конкурентната икономика сред страните на Балканите. Според индекса изпреварваме Румъния с едно място, Гърция, която е на 57-а позиция, Сърбия (65), Черна гора (71), Албания (76), Македония (84), както и Босна и Херцеговина, поставена на 91-во място. Непосредствено преди България са Бахрейн, Мавриций и Унгария.


За необитаем имот няма да се намалява плащането на такса

За необитаем имот няма да се намалява плащането на такса ...

......... морските курорти от национално значение, или от 0,2 до 0,4% за останалите. Данъкът трябва да се събира от собственици на жилища, които не са ги обявили в съответното кметство като "места за настаняване", за които не се плаща наем, и не са регистрирани като туристически обекти по Закона за туризма.


Във вторник, за първи път след стартирането на индекса на

Във вторник, за първи път след стартирането на индекса на ...

......... Уорън Бъфет, които се нареждат съответно на шеста и трета позиция в класацията, увеличиха богатствата си с 2 млрд. долара и 1.8 млрд. долара. Десетте най-богати хора в света добавиха 16.8 млрд. долара в рамките на вчерашния ден, докато милиардерите от топ 500 забогатяха с 61 млрд. долара. Източник: profit.bg


Кипър е сред 21-те страни, чиито схеми на така наречените

Кипър е сред 21-те страни, чиито схеми на така наречените ...

......... на пари. Понастоящем такива схеми се прилагат в 13 държави от ЕС: Австрия, Кипър, Люксембург, Малта, Гърция, Латвия, Португалия, Испания, Ирландия, Великобритания, България, Холандия и Франция. Унгария прекрати програмата си. От 2013 г. 3300 чуждестранни граждани са получили паспорт от ЕС. По този начин в Кипър са влезли €4,8 млрд.


Основателят на Facebook Марк Зукърбърг може да напусне поста на

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг може да напусне поста на ...

......... стане ясно дали Зукърбърг ще трябва да подаде оставка. Изданието подчертава, че основателят на Facebook може да излезе победител от този спор с инвеститорите, тъй като е консолидирал такъв брой ценни книжа на компанията, който му дава предимство от 59,9% от гласовете в сравнение с останалите притежатели.Превод и редакция: БЛИЦ


Британският премиер е готова да остане още в митническия съюз,

Британският премиер е готова да остане още в митническия съюз, ...

......... и приятелство“ и от двете страни. Но въпреки направеното по-рано настояване от страна на председателя на Съвета на ЕС Доналд Туск за „нови факти“, с които да се отключат преговорите, министър председателят на Великобритания не направи никакво ново предложение. Вместо това подчерта направения вече напредък, както и пречките, които остават. 


Да не се начислява платен отпуск докато се ползва родителски.

Да не се начислява платен отпуск докато се ползва родителски. ...

......... платен годишен отпуск", каза Мария Минчева от БСК."Тези аргументи са неоснователни, те са една манипулация. Тук не става дума за отпуск, за размер на отпуски, а за демографска политика", заяви Чавдар Христов от КНСБ.Синдикатите посочват, че у нас отпускът произтича от натрупания трудов стаж, а не от реално отработено време.


Изпълнителният директор на специализираната във валутни изследвания компания A.G. Bisset

Изпълнителният директор на специализираната във валутни изследвания компания A.G. Bisset ...

......... още от 70-те години на XX век курсът на американската валута се променя циклично, а сега настъпва периодът на спад. Според наблюденията на експерта през последната година доларът е олекнал с 9%.  Линдал смята, че освен спрямо еврото, доларът ще се срине с 33% и по отношение на японската йена.


Законодателството срещу т.нар. двойни стандарти при храните е по-скоро силно

Законодателството срещу т.нар. двойни стандарти при храните е по-скоро силно ...

......... на УС и Антоанета Божинова – изп. директор), „Храни и напитки България“ (Светла Лесова – председател на УС, и Яна Иванова – изп. директор), Съюза на пивоварите в България (Ивана Радомирова - изп. директор) и Съюза на производителите на захар и захарни продукти (Георги Узунов - председател на УС).  


Нямам информация за опасност от спиране на Търговския регистър. Това

Нямам информация за опасност от спиране на Търговския регистър. Това ...

......... Нямам информация за опасност от спиране на Търговския регистър. Това каза правосъдният министър Цецка Цачева по време на регулярното изслушване в правната комисия на парламента. Виж още Стопанската камара бие тревога за състоянието на Търговския регистър


Съдът в Никозия отложи за 26 октомври старта на ликвидацията

Съдът в Никозия отложи за 26 октомври старта на ликвидацията ...

......... Михалис Теодороу, който разследва казуса „Олимпик”, е категоричен, че надзорът в Кипър има сериозни пропуски.„Ликвидаторът, който сега управлява компанията, беше посочен от Виктория Натар, която ръководи надзора над застрахователите. Така някой, който не иска да се разкрие какво всъщност се случва с „Олимпик”, продължава да я управлява”, заяви Михалис Теодороу.


Икономиката на африканската страна Зимбабве изживява поредното си сътресение. Примката

Икономиката на африканската страна Зимбабве изживява поредното си сътресение. Примката ...

......... наскоро.„Цените на много продукти, които не са от първа необходимост, ще се покачват. Предстоят ни тежки времена. Правителството обърна нова страница и мисля, че трябва да им бъде даден шанс да покажат какво могат да направят. Нещата могат да се променят. Обратът може да се окаже доста бърз“, добавя той. 


Шофьорите, пътуващи в посока Бургас, да карат внимателно и със

Шофьорите, пътуващи в посока Бургас, да карат внимателно и със ...

......... ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ „Хемус“ при 47-ми км при пътен възел „Ботевград“ и обратно.


Съдът в Никозия отложи за 26 октомври старта на ликвидацията

Съдът в Никозия отложи за 26 октомври старта на ликвидацията ...

......... Теодороу, който разследва казуса „Олимпик” е категоричен, че надзорът в Кипър има сериозни пропуски. „Ликвидаторът, който сега управлява компанията, беше посочен от Виктория Натар, която ръководи надзора над застрахователите. Така някой, който не иска да се разкрие какво всъщност се случва с „Олимпик”, продължава да я управлява”, заяви Михалис Теодороу.


Съвременни решения за цветни и овощни градини предлагат участниците в

Съвременни решения за цветни и овощни градини предлагат участниците в ...

......... ученици, пенсионери и инвалиди – два лева. За първи път в Панаира гостува изложение на американски автомобили и мотоциклети (20-21 октомври). Световно първенство по савате за мъже и жени, както и турнири по още едно френско бойно изкуство – дуели с пръчки, ще се проведат от 18 до 20 октомври.


Прокуратурата във Франкфурт проведе обиски в централата на автомобилния гигант

Прокуратурата във Франкфурт проведе обиски в централата на автомобилния гигант ...

......... продължение на разследването. От прокуратурата потвърдиха, че трябва да бъдат отзовани около 100 хиляди автомобили от моделите Cascada, Isignia и Zafira, слезли от конвейера между 2013 и 2016 година, когато Opel беше част от Generаl Motors. От компанията обявиха, че ще защитават честта и достойнството си с всички законни средства.


Бюджетът на Италия за 2019-а година може да не бъде

Бюджетът на Италия за 2019-а година може да не бъде ...

......... година, в замяна на досегашни книжа с падеж през април 2020-а година. Новината доведе до нарастване на доходността на 10-годишните италиански облигации с 2 базисни пункта към 3,47%, след като днешната търговия стартира с понижение. В същото време доходността на 30-годишните дългосрочни книжа се повиши до сесиен връх от 3,95%.


България е страната в ЕС с най-висок процент от население,

България е страната в ЕС с най-висок процент от население, ...

......... докато през миналата година достига 8 848 лв, или ръст от близо 3 500 лева. Данните на Евростат показват още, че в ситуация на риск от бедност у нас са се намирали около 40 на сто от жените и 37 на сто от мъжете, които са били в социални затруднения.


 Иновативни експонати грабнаха вниманието на посетителите на изложението  „Медикус, Денто,

 Иновативни експонати грабнаха вниманието на посетителите на изложението  „Медикус, Денто, ...

......... провеждат паралелно:  Специализирана изложба „Цветна есен“ (17-21 октомври), Панаир на колекционерите „Булколекто“ (19-21 октомври), киноложки изложби и финали за Световната киноложка купа (20-21 октомври). Гостува  изложение на американски автомобили и мотоциклети (20-21 октомври).  Световно първенство по савате за мъже и жени ще се състои от 18 до 20 октомври.