Бележим рекорден недостиг на кадри у нас. Според проучване на

Бележим рекорден недостиг на кадри у нас. Според проучване на ...

......... подбор, защото времето в което живеем го изисква. Самите работодатели трябва да бъдат по-отворени, по приемащи кандидатури на хората от различни сектори или да са готови да ги обучат на работното място   Трудности при намирането на кадри изпитват и други балкански страни сред които Румъния, Турция и Гърция.  


Установената през последните години тенденция на повишаващи се местни данъци

Установената през последните години тенденция на повишаващи се местни данъци ...

......... данък за прехвърляне на собственост. Получените резултати са недвусмислени: случаите на увеличение на наблюдаваните местни данъци са в пъти по-многобройни от случаите на намаляване на такива, като тенденцията става особено ясно изразена през 2016 и 2017 г., точно след влизането в сила на т. нар. Механизъм за оздравяване на общини.


Страната ни през седмицата официално поиска присъединяване към банковия съюз.

Страната ни през седмицата официално поиска присъединяване към банковия съюз. ...

......... влиянието на банковия съюз. Самият пазар, ефективността на банковия бизнес, ограничеността на нашия пазар неминуемо натиска банките към окрупняване и преструктуриране. Това ще се случва, независимо дали влизаме в банковия съюз или не, а влизането в банковия съюз може да бъде един допълнителен катализатор." Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Търговската война е реалност. Това предупреждение отправи френският министър на

Търговската война е реалност. Това предупреждение отправи френският министър на ...

......... последните месеци САЩ и втората световна икономика Китай си размениха мита върху стоки в размер на 34 милиарда долара всеки. САЩ има голям търговски дефицит с всички 28 членки на ЕС и с Китай. Двудневните разговори в Буенос Айрес събират заедно финансовите министри и централните банкери на най-големите 20 икономики в света.


Финансовите министри на страните от Г-20 са съгласни, че търговските

Финансовите министри на страните от Г-20 са съгласни, че търговските ...

......... Мнучин заяви в аржентинската столица, че засега няма макроикономически въздействия от митата върху най-голямата икономика в света. Вълната от мита върху внос на различни стоки беше инициирана от администрацията на сегашния американски президент Доналд Тръмп, която наложи повишени ставки върху вноса на алуминий и стомана, с цел да защити местните производители. 


Безработните жени у нас са намалели с близо 26 000

Безработните жени у нас са намалели с близо 26 000 ...

......... на Евростат разликата в заплащането на жените и мъжете в България е 14,4%, а средната разлика за страните от ЕС е 16,2 %.За две години България се придвижи с 10 места напред, съгласно резултатите, отчетени от Индекса за равнопоставеността на жените и мъжете на Европейския институт за равенство между половете.Европейският съюз и Япония сключиха споразумение за свободна търговия, което предвижда

Европейският съюз и Япония сключиха споразумение за свободна търговия, което предвижда ...

......... страните извън ЕС, но по определени позиции, премахването на митата, ще дадат добри възможности най-вече за българската хранително-вкусова промишленост, текстилната и обувната промишленост, където свалянето на митата ще даде добри експортни възможности за нашите производители.“ В звуковия файл можете да чуете цялото интервю на Георги Марков с доц. Паскал Желев. 


Пет поръчки на обща стойност над 878 млн. лв. с

Пет поръчки на обща стойност над 878 млн. лв. с ...

......... не е разблокирана, като се има предвид, че за участъка Костенец – Септември тя е обявена преди повече от година, за Пловдив – Бургас е започнала в края на ноември 2017 година, за София – Волуяк е стартирана в началото на ноември. На община Велинград поръчките са от март месец.


Българинът Владимир Тенев и неговият партньор Байджу Бат са едни

Българинът Владимир Тенев и неговият партньор Байджу Бат са едни ...

......... чрез платформата, превръщайки се все повече в нещо като дигитална банка. Първото място в „40 под 40” се споделя от съоснователя на Instagram Кевин Систром и съоснователя и изпълнителен директор на Facebook Марк Закърбърг. Зад Владимир Тенев и Байджу Бат остават знаменитости като основателя на Telegram Павел Дуров и други.


Рискове и възможности в световната икономика - това е основната

Рискове и възможности в световната икономика - това е основната ...

......... - през юни Аржентина и фондът постигнаха споразумение за тригодишен заем, на стойност 50 милиарда долара. В замяна страната ще трябва да приложи серия от мерки за намаляване на бюджетния дефицит. Опасенията на хората са, че това ще доведе до намаляване на доходите им и до съкращения на работни места.


Според икономиста Владимир Каролев смяната на собственика на ЕРП не

Според икономиста Владимир Каролев смяната на собственика на ЕРП не ...

......... контролира и ако види, че новият собственик не си върши работата, взима лиценза и КЕВР започва да управлява. Дали ще има сделка зависи от друго. Ще видим дали в двуседмичен срок ще обжалват", коментира Каролев. „Ако не обжалват, значи имат интерес да се развали сделката. Според мен по-скоро ще обжалват".Около 50% от ремонта на носещите колони на виадукт „Коренишки

Около 50% от ремонта на носещите колони на виадукт „Коренишки ...

......... път II-16 София-Своге-Мездра през Искърското дефиле. До 26 юли т.г. шофьорите да се движат с повишено внимание по обходния маршрут по път I-1 София – Ботевград, поради извършване на частични ремонти и запълване на дупки на пътната настилка. След 26 юли се предвижда да започнат машинни кърпежи на пътното платно.


„Моите въпросителни относно компанията Инерком, са че те са компания

„Моите въпросителни относно компанията Инерком, са че те са компания ...

......... сделката. „Ако те не обжалват ще е заради това да си приберат обратно петте милиона лева, които са дали“, каза още Каролев. Според него има вероятност голям инвеститор с опит да влезе в сделката и Инерком да не е основният купувач.  „ЧЕЗ търсят изход от България“, каза още Каролев.  


Националната агенция за приходите (НАП) предлага промени в изискванията за

Националната агенция за приходите (НАП) предлага промени в изискванията за ...

......... трябва да актуализират софтуера на фискалните си устройства или да си купят нови.Според данните на НАП фискалните устройства в страната са около 450 хиляди. Софтуерът на половината от тях трябва да се актуализира, а останалите да се сменят. С новите правила ще се забрани издаването на служебни бонове в заведенията.„Слънчев Бряг” е обявен на публична продан от частен съдия-изпълнител

„Слънчев Бряг” е обявен на публична продан от частен съдия-изпълнител ...

......... 4 звезди - 250. Над една четвърт от тях се намират в Бургаска област и два пъти по- малко във Варна. Причините за това са в голямото количество новопостроени площи и недостатъчната опитност в управлението на такъв бизнес. Допълнителен натиск оказва и отдаването под наем на апартаменти във ваканционните комплекси.Франция иска да затегне правилата за придобивания, за да защити

Франция иска да затегне правилата за придобивания, за да защити ...

......... правото на гласуване на инвеститорите или да назначава специално доверено лице като част от защитните мерки. Предложението идва след като няколко национални фирми като производителя на високоскоростни влакове Alstom и производителя на телеком оборудване Alcatel-Lucent смениха собствениците си със сделки, смятани от високопоставени политици за нечестни или вредни за държавата.


Неизплатените възнаграждения на работници у нас за първото полугодие на

Неизплатените възнаграждения на работници у нас за първото полугодие на ...

......... от височина и удар от електрически ток са едни от най-честите причини за трудови злополуки, довели до смърт на пострадалите работници в бранша. С фатален край са завършили само 3 инцидента. Необезопасяването на асансьорни шахти, стълбищни площадки, тераси и прозорци също е сред основните причини за голям брой от инцидентите.


Ръст от пет процента на туризма се очаква и през

Ръст от пет процента на туризма се очаква и през ...

......... кандидатства за финансиране от европейските програми  през следващия програмен период. Кметът на Варна Иван Портних съобщи, че градът ще е кандидат за европейска столица на туризма, тъй като от министерството за първи път са получили възможност да изпратят свой представител в европейското жури, което ще определя носителите на престижната титла.


Сенаторът седми мандат от Юта - републиканецът Орин Хач, който

Сенаторът седми мандат от Юта - републиканецът Орин Хач, който ...

......... Според информация на "Уолстрийт джърнъл", в писмото на един от важните досегашни надеждни съюзници на Тръмп се посочва, че ако не бъде променен настоящия курс, Орин Хач ще положи всичките си усилия, за да бъде одобрено законодателство, което да ограничава правомощията на президента по отношение на търговката политика на САЩ.


През първото полугодие на 2018 г. Агенция „Митници” е събрала

През първото полугодие на 2018 г. Агенция „Митници” е събрала ...

......... млн. лв. Приходите от акциз за горивата също отбелязват ръст от 1.7% спрямо първата половина на 2017 г., като негативно влияние на приходите в групата оказва увеличеното възстановяване, а положително – нарастването с 5% на събрания акциз от газьола, което изцяло се дължи на нарасналия обем обложени с акциз количества.


След три години финансовият свят вероятно ще трябва да каже

След три години финансовият свят вероятно ще трябва да каже ...

......... е манипулирал в периода между 2005 и 2009 г. в техен собствен интерес европейския вариант на Libor - Euribor. Филип Морйосеф, 50-годишен бивш трейдър от Barclays, получи осем години, след като съдебните заседатели го осъдиха единодушно през миналата седмица – за манипулиране на Euribor между 2005 и 2009 г.  


Опасността продукцията да разнася вируса е много голяма. Затова се

Опасността продукцията да разнася вируса е много голяма. Затова се ...

......... както и да се отцепят опасните райони. Вече на второто заседание, на 18 юли, Румен Порожанов отвръща на обвиненията за липса на законност – Централната епизоотична комисия се свиквала само при опасност от зараза за хора. Въпреки това той поема ангажимент тази комисия да бъде свикана. СТЕНОГРАМА 1 СТЕНОГРАМА 2


От вчера има резултат за ферма в Болярово. Фермата е

От вчера има резултат за ферма в Болярово. Фермата е ...

......... правилата“, обясни той, цитиран от "Фокус". По думите му огнищата са в 5 населени места - Воден, Кости, Шарково, Странджа и Крайново. Останали животни има само в Шарково. "Отново казвам, че във въпросното стадо на леля Дора няма положителна проба, но в самото населено място пробите са 22“, обясни той.


В България винаги е имало почва за развиването на бизнес

В България винаги е имало почва за развиването на бизнес ...

......... променя цената на продукта, защото държим клиентите да са удовлетворени“. Основателката на Pesh Art сподели още, че според нея българските потребители стават все по-платежоспособни и не толкова заради самата сума, а защото се учат как да харчат по-разумно. Да влагат парите си там, където те ще оцелеят повече време.  


Планираме мащабна маркетингова кампания през 2019 г. В Годишната програма

Планираме мащабна маркетингова кампания през 2019 г. В Годишната програма ...

......... и на бранша.  Повече от 1,6 млрд. лв. са приходите от международен туризъм за петте месеца на 2018 г., съобщи министър Ангелков. И се отчита нарастване от 10,7 на сто спрямо същия период година по-рано. Само през месец май надхвърлят 500 млн., като се отбелязва нарастване от повече от 10%. 


Westinghouse Electric Company обяви, че активната зона на 3-ти енергоблок

Westinghouse Electric Company обяви, че активната зона на 3-ти енергоблок ...

......... Украйна за диверсификация на енергийните източници чрез доставката на ядрено гориво тип ВВЕР-1000 за нашия клиент Енергоатом.“ В момента Уестингхаус доставя гориво за 6 от 15 ядрени енергоблока в Украйна. От 2021 г. броят на енергоблоковете, в които ще се зарежда ядрено гориво на Уестингхаус, ще бъде увеличен на 7.


Със 124 гласа

Със 124 гласа "за" и един "въздържал се" депутатите избраха ...

......... на здравното осигуряване, мениджмънта на лечебните заведения", каза Хасан Адемов. По думите му това е доверие в аванс, защото от ДПС все още не са убедени, че концепцията, която е изложил д-р Дечев по време на изслушването му в комисията по здравеопазване, може да бъде реализирана от сега управляващото мнозинство.


Няма преливане и заустване на непречистени отпадъчни води в Черноморието,

Няма преливане и заустване на непречистени отпадъчни води в Черноморието, ...

......... Атанасова. "Водата по българското Черноморие е чиста и туристите могат да се насладят пълноценно на почивката си. Днес отново го доказаха проверките, които направихме по крайбрежието", каза министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя припомни, че това е третата съвместна инспекция на Министерството на туризма и МОСВ за чистотата на ивиците.


Активното сътрудничество между България и ЕБВР за подпомагане реализацията на

Активното сътрудничество между България и ЕБВР за подпомагане реализацията на ...

......... създаване.Председателят на ЕБВР и екипът му са на работно посещение в България. Чакрабарти информира премиера Борисов за положителните резултати от дейността на предприятията, които банката подпомага. „Малките, средните и големите предприятия, с които се срещнахме, изтъкнаха своите планове за още инвестиции", посочи Чакрабарти по повод инвестиционния климат в страната ни.


В разгара на скандала, провокиран от реакцията на държавните органи

В разгара на скандала, провокиран от реакцията на държавните органи ...

......... от 14 лева на 22 лева за една овца-майка и за една коза-майка. Срокът за кандидатстване за животновъдите е до 31 август 2018 г.  С увеличението на помощите стопаните ще могат да покрият загубите си от нереализиране на мляко, ценови разлики на изкупена продукция и затруднения при изхранване на животните.


Само в рамките на 8 секунди вчера (19 юли), водената

Само в рамките на 8 секунди вчера (19 юли), водената ...

......... телевизионна реклама", казва EasyAds, а има и още жалба за комбинираната рекламна отстъпка, внесена в КЗК. Продажбите на активите на ЧЕЗ и на "Нова Броудкастинг груп" едва ли са нещо, което няма да се случи. Но въпросите кога и по-важно - КОЙ, остават и само бъдещето със сигурност ще покаже.


Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Европейската банка

Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Европейската банка ...

......... срещна с председателя на Европейската банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти. Двамата са обсъдили проектите за изграждане на коридори 4, 8 и 10, както и експерти от ЕБВР да подпомагат дейността на Глобалния център за партньорство от Централна и Източна Европа и Китай, договорен на срещата 16+1 в София.


През първото полугодие на 2018 г. Агенция „Митници” е събрала

През първото полугодие на 2018 г. Агенция „Митници” е събрала ...

......... върху тютюневи изделия води до структурни изменения като приходите от акциз за тютюн и тютюневи изделия нарастват от 46.3% през 2017 г. на 48.4% за януари-юни 2018 г. Следват приходите от акциз за горива, чийто относителен дял намалява от 46.8% през януари-юни 2017 г. до 44.8% за януари-юни 2018 година.


Местата във фериботитите към гръцките острови привършиха. Пускат допълнителни кораби

Местата във фериботитите към гръцките острови привършиха. Пускат допълнителни кораби ...

......... бензиностанции. Клиентите подозират спекулация с цените.   След сигнали от туристи за нелогични цени на горивата по островите министерството на финансите започна проверки по бензиностанции, който продават доста над средната цена. Налагат глоби и временно отнемане на лиценза.   Гърция очаква тази година над 32 милиона туристи.      


Нова организация на базата на ОПЕК+ може да започне работа

Нова организация на базата на ОПЕК+ може да започне работа ...

......... функцията си да регулира добива на петрол и при необходимост ще може да го намали. Това заяви руският министър на енергетиката Александър Новак по време на енергиен форум в Хабаровск. „Планираме този механизъм да започне работа от 1 януари 2019 г. Ще обсъждаме този въпрос на министерства среща“, уточни той.


Управителният съвет на Държавен фонд

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) днес взе решение ...

......... от 14 лева на 22 лева за една овца-майка и за една коза-майка. Срокът за кандидатстване за животновъдите е до 31 август 2018 г. С увеличението на помощите стопаните ще могат да покрият загубите си от нереализиране на мляко, ценови разлики на изкупена продукция и затруднения при изхранване на животните.


През първото полугодие на 2018 г. Агенция

През първото полугодие на 2018 г. Агенция "Митници" е събрала ...

......... събрания акциз от газьола, което изцяло се дължи на нарасналия обем обложени с акциз количества. За първи път приходите от ДДС при внос преминават психологическата граница от 2 млрд. лева за първото полугодие, а при митата за първи път се надскача границата от 100 млн. лева приходи през първо полугодие.


Има сезонност при жалбите от потребители по повод ползването на

Има сезонност при жалбите от потребители по повод ползването на ...

......... някого ноу-хау, се е стигнало до тези грешки. На второ място, но по-важно по-значение, е че след като установихме тези клаузи и отправихме препоръки към дружествата да ги отстранят, само в девет случая това не се е получило”, каза Маргаритов. Той допълни, че срещу съответните дружества се водят колективни искове. 


Икономиката на Северна Корея се е свила с най-силен темп

Икономиката на Северна Корея се е свила с най-силен темп ...

......... равнява на 1,46 милиона вона (1283,52 д.) или около 4,4 на сто от стойността на показателя в Южна Корея, посочва Южнокорейската централна банка. Общият износ на Пхенян се е сринал с 37,2 процента през 2017 година, което е най-големият спад след понижението от 38,5 процента през 1998 година, допълва институцията.


За първи път от три години в София има спад

За първи път от три години в София има спад ...

......... добрите банкови оферти. При всички положения макроикономическата обстановка в страната, която е много добра, влияе позитивно на пазара, включително на доходите на хората, на тяхната покупателна способност, на възможностите им да получават ипотечни кредити. Много хора сравняват сегашната ситуация с тази от преди десетина години, но тя е коренно различна".


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова отказа да коментира по същество

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова отказа да коментира по същество ...

......... обясни, че се познават от 20 години. Познавам нея, семейството ѝ, каза тя и допълни, че не вижда никакъв проблем в това. Отношенията им били "човешки". "Нямаме бизнес отношения, ако това ме питате". В заключение министърката подчерта, че енергийната сигурност на страната е "абсолютно осигурена, няма никакъв проблем с нея".


Българската народна банка (БНБ) ще усили контрола по отношение на

Българската народна банка (БНБ) ще усили контрола по отношение на ...

......... включи в списъка със страни с прекомерни макроикономически дисбаланси. През тази година излязохме от този списък, макар и на много тънък косъм. Припомняме и, че през тази седмица финансовият министър Владислав Горанов официално внесе писмо, че България иска да влезе в чакалнята на еврозоната и в Банковия съюз на ЕС.


Простичко казано - Комисията за защита на конкуренцията казва, че

Простичко казано - Комисията за защита на конкуренцията казва, че ...

......... Standart&Poors и т.н. ЧЕЗ реши да продаде активите на компания, която нито има опита, нито парите, нито кредитния рейтинг.Куюмджиев каза още, че "Инерком" трябва да плати на ЧЕЗ до 15 ноември, иначе сделката отпада. Той призова държавата да се включи в сделката и да си върне ЕРП-то в Западна България.


Пореден ремонт на наредбата за използване на касовите апарати предлагат

Пореден ремонт на наредбата за използване на касовите апарати предлагат ...

......... наредбата, дава възможност в софтуерите да се вграждат функционалности, позволяващи при приключването на продажба да не се подава команда към касовия апарат за отпечатване на фискален бон, а от нефискално устройство се разпечатва и предоставя на клиента бон, имитиращ фискалния. По този начин търговците успяват да „скрият“ част от оборотите.


Решението на Комисията за защита на конкуренцията за спиране на

Решението на Комисията за защита на конкуренцията за спиране на ...

......... проявява един рефлекс да прихваща във въздуха такива важни теми и да си ги приписва като успехи. Така беше и с Истанбулската конвенция, заяви Кръстева. Ако сделката бъде финализирана, върху ГЕРБ винаги ще тегне едино съмнение. За политическото здраве на управляващите е добре сделката да не бъде финализирана, посочи журналистката.


Виждам доста аргументи в решението на КЗК да спре сделката

Виждам доста аргументи в решението на КЗК да спре сделката ...

......... Петкова, която се съгласи, че правителството не може да постави ултиматум на президента, след като вчера (19 юли) депутатът от ГЕРБ Тома Биков даде срок от 3 дни на Радев да докаже думите си – ако не, щял да го нарича г-н Лъжа. За финал Петкова беше категорична - .


Не вярвам, че съм пренесла заболяването, като съм била на

Не вярвам, че съм пренесла заболяването, като съм била на ...

......... Facebook раздут във Facebook, тъй като тя се опълчи на изпратените да установят карантинен кордон полицаи. Заради това в социалната мрежа излязоха предположения, че сега Петрова и стопанството ѝ са нарочени. Същият потребител разпространи и видео на ветеринарите в района, с намеци относно етническия им произход. Сподели с товите приятели


"Решението на КЗК по казуса "ЧЕЗ" e политическо, нищо общо ...

......... с продажбата на ЧЕЗ започна през февруари 2018 г., когато агенция "Ройтерс" съобщи, че Надзорният съвет на чешката енерго компания ЧЕЗ е дал предварително одобрение за продажбата на българските активи на компанията. От "Инерком" обявиха, че са изненадани. Все още не е ясно дали те ще обжалват решението на КЗК.


Около 50 млн. лева годишно са приходите от езотеричен туризъм

Около 50 млн. лева годишно са приходите от езотеричен туризъм ...

......... извора. Наред с това лековит извор има и в девическия манастир „Св. Троица” край Велико Търново. Там обаче монахините строго спазват реда и почти не допускат в Божията обител мъже, дори и само за да си измият очите или да си напълнят шишенце с вода от аязмото, пише още Монитор.


Около 50 млн. лева годишно са приходите от езотеричен туризъм

Около 50 млн. лева годишно са приходите от езотеричен туризъм ...

......... още Румен Драганов. “Факт е, че езотеричният туризъм у нас се развива. Преди години дори ми се е случвало да видя жени, които се представят за гадателки, да посещават Перперикон, тъй като го смятат за свещено място. Чувал съм, че се организират такива екскурзии“, коментира и археологът проф. Николай Овчаров. 


Гърция е спечелила над €1,5 млрд. през последните години. Приходите

Гърция е спечелила над €1,5 млрд. през последните години. Приходите ...

......... можеха да се възползват чужденци от трети страни. Условието беше да инвестират над €250 000 в закупуването на имот. Гърция получава 15 млрд. евро през август Последен транш от спасителния заем Статистиката сочи, че са издадени близо 5000 визи. През последните месеци пазарът на недвижими имоти в Гърция показва раздвижване.


Ключова за САЩ индустрия се обяви срещу митническата политика на

Ключова за САЩ индустрия се обяви срещу митническата политика на ...

......... автомобилни части е заплаха за националната сигурност. Тръмп удря с 25% мито колите от ЕС ЕК мисли за ответна реакция Тръмп наложи 25% мито за вноса на стомана и алуминий, за да защити и производителите на автомобили. Седмици по-късно той намекна, че мисли и за облагане на вноса на автомобили.


Европейската комисия съобщи, че днес започва две наказателни процедури срещу

Европейската комисия съобщи, че днес започва две наказателни процедури срещу ...

......... за инфраструктурата и основните разпоредби, улесняващи използването на електромобили. Те целят да се намали въздействието върху околната среда и трябваше да влязат в сила до 18 ноември 2016 г. Страната ни има два месеца за отговор, след което ЕК може да предяви иск пред Съда на ЕС срещу България.   


Икономическият растеж в еврозоната е достигнал най-високата си точка и

Икономическият растеж в еврозоната е достигнал най-високата си точка и ...

......... внезапно и рязко увеличение на лихвите може да окаже съществено влияние върху банковия капитал", написа МВФ и добави, че банките, които са по-зависими от финансирането от ЕЦБ, ще бъдат засегнати особено силно. Трябва да се има предвид, че ЕЦБ ще публикува резултатите от своя последен банков стрес тест през ноември.


Работодателите да инвестират в балнеолечение и СПА процедури за служителите

Работодателите да инвестират в балнеолечение и СПА процедури за служителите ...

......... икономиката и вътрешното потребление. Те са за сметка на работодателя. Държавата дава облекчения, но подчертавам, че не се ползват ресурси от НОИ и Здравна каса“. Утре първият български черноморски курорт "Свети Константин и Елена" ще отбележи 110-ата си годишнина, а на заседание там ще се събере Националният съвет по туризъм. Втора проба ще се вземе от стадото в град Болярово,

Втора проба ще се вземе от стадото в град Болярово, ...

......... старши комисар Генчо Иванов, кметът на Елхово Петър Киров,  кметът на Болярово Христо Христов, както и ветеринари. Министър Порожанов се срещна и с леля Дора, като й предложи 100 кози дарени от козeвъд за нея, като същевременно ще получи и полагащото й се обезщетение. По регистър тя има 61 кози.


Всички заведения на северния плаж в курорта Слънчев бряг са

Всички заведения на северния плаж в курорта Слънчев бряг са ...

......... плаж е трета поред от началото на летния туристически сезон. Днес отново бе проверена чистотата на водата, изискването за 50 на сто от ивицата да е свободна зона, наличието на указателни табели и др. Според специалистите водата е изключително чиста и туристите , спокойно могат да се къпят в морето.


Паричните средства, заредени чрез българското приложение за мобилни плащания phyre,

Паричните средства, заредени чрез българското приложение за мобилни плащания phyre, ...

......... потребителите", казва още Константин. Плащанията във phyre се обработват от Paynetics, лицензирана от БНБ и паспортизирана в Европейския съюз e-money институция, която е член на VISA и Mastercard. Приложението е сертифицирано от Mastercard, а phyre е регистриран агент на Paynetics в БНБ, с което отговаря на най-високото ниво на сигурност.


Вчера Еврокомисията публикува комюнике, в което се посочва, че за

Вчера Еврокомисията публикува комюнике, в което се посочва, че за ...

......... търговския комисар Сесилия Малмстрьом, в комюникето се отбелязва, че наложените от САЩ допълнителни тарифи върху внасяните стоманени продукти водят до отклоняване на търговския обмен, което ще наруши интересите на стоманените производители и работници в ЕС. Брюксел няма друг избор освен да предприеме временни защитни мерки, се казва още в комюникето.


Чистата печалба на една от най-големите в света компании за

Чистата печалба на една от най-големите в света компании за ...

......... изпълняваме нашата стратегия и се усъвършенствахме в основното направление на нашия бизнес. В същото време реализирахме нови възможности в областта на рекламата и плащанията“, се казва в изявление на генералния директор на eBay Девин Уениг. eBay Inc. е основана през 1995 г., нейната централа се намира в Сан-Хосе, щат Калифорния


Американският щат Тексас се превръща в една от водещите енергийни

Американският щат Тексас се превръща в една от водещите енергийни ...

......... активността в находището.HSBC нарича Пермският басейн „жертва на собствения си успех” и предвижда, че логистичните предизвикателства ще забавят растежа в бъдеще.Липсата на достатъчно тръби вече се усеща в местните цени. Така например, цените на петрола в западната част на Тексас доскоро бяха с 15 долара по-ниски спрямо тези в Хюстън. 


Туристите във Варна през този сезон се увеличават. Това коментира

Туристите във Варна през този сезон се увеличават. Това коментира ...

......... авиокомпании, млади хора, които търсят развлечение, и трябва да помислим обаче да увеличим, да разнообразим предлагането на такива фестивали, развлечения, които да привличат все повече подобни туристи". Утре в курорта "Св. Св. Константин и Елена" край Варна ще се проведе Националният борд по туризъм с участието на министър Николина Ангелкова.


Габрово. В рамките на следващите месеци ще бъдат обявени обществени

Габрово. В рамките на следващите месеци ще бъдат обявени обществени ...

......... срок за приключване е лятото на 2019-та година. Обектът е разделен на два лота – Севлиево - Драгановци и Драгановци - Габрово и се изпълнява с европейски средства по ОП „Региони в растеж“. Стойността на ремонтните дейности е над 23 млн. лв., като участъкът не е рехабилитиран над 20 години.


България може да предложи много повече от слънце, море и

България може да предложи много повече от слънце, море и ...

......... и ритуали посветени на култа към слънцето. Тя е и най-голямата куполна гробница, разкривана по българските земи и е единствена по рода си на Балканския полуостров. Израелският посланик бе впечатлен от българската култура, природа и обичаи, като двете страни се договориха гробницата да бъде включена към маршрутите на израелските туроператори.


Πaзapът нa eдpoгaбapитнa ceлcĸocтoпaнcĸa тexниĸa y нac ce зaпaзвa cтaбилeн

Πaзapът нa eдpoгaбapитнa ceлcĸocтoпaнcĸa тexниĸa y нac ce зaпaзвa cтaбилeн ...

......... пoзиция cpeд пpoизвoдитeлитe нa зъpнoпpибиpaщa тexниĸa y нac e имaлa мapĸaтa СLААЅ, тo ceгa нa пъpвo мяcтo пo пpoдaжби e Јоhn Dееrе c 33 ĸoмбaйнa. СLААЅ e нa втopo мяcтo c 25 peгиcтpиpaни ĸoмбaйни, cлeдвaнa oт Pocтceлмaш, САЅЕ ІН и Nеw Ноllаnd - cъoтвeтнo c 10, 8 и 7 мaшини. 


Дългът на Топлофикация София ЕАД през годините се е движил в

Дългът на Топлофикация София ЕАД през годините се е движил в ...

......... към “Булгаргаз”, която да е огледална на плащанията на абонатите към топлофикационното дружество, каза още Чилова. “Дружеството изпълнява социална функция и не определя цената на услугата нито на входа, нито на изхода”, допълни тя и призова общинските съветници да бъдат отговорни и да не ескалират излишно напрежение в публичното пространство.


България ще търси споразумение с Европейската комисия по делото срещу

България ще търси споразумение с Европейската комисия по делото срещу ...

......... беше предложено да представи план за прекратяването им под заплаха от санкции. Европейската комисия беше склонна да намали глобата значително, ако бъдат изпълнени определени мерки. Една от тях е признаването на вина, което би намалило санкцията до 70 млн. евро. Друга мярка е държавата да приватизира мажоритарен дял в "Булгартрансгаз".


„Хърватия не грабна купата, но открадна сърцата ни.“ Това са

„Хърватия не грабна купата, но открадна сърцата ни.“ Това са ...

......... с аналитичен характер и има само информационна цел. Никоя част от него не може да бъде тълкувана като оферта или покана за сделка за продажба или покупка на финансови инструменти и/или професионален съвет, свързан с инвестиционно решение. Представената информация е изготвена на базата на източници, които се считат за достоверни.