Има много сериозна криза на пазара на труда, касаещ туристическата

Има много сериозна криза на пазара на труда, касаещ туристическата ...

......... работната ръка и да се знае каква работна ръка ни трябва, какво трябва да обучаваме и тези хора къде ще отидат на работа, като разбира се има и подобаващо заплащане“. Българинът трябва да стане основният ни турист, а ние все още гледаме колко ще дойдат от чужбина, категорично заяви Сандалска.


Положителна класация поставя България на първо място в Европейския съюз.

Положителна класация поставя България на първо място в Европейския съюз. ...

......... място са Гърция и Швеция (и в двете по 29 процента). Данните на Евростат са публикувани по повод Международния ден на момичетата в ИКТ сектора, който се отбелязва в четвъртия четвъртък на април всяка година с цел да окуражи дамите да заложат на образование и кариера в тази професионална област.


Брюксел. Изключително важно е да поставим въпроса за придобиване на

Брюксел. Изключително важно е да поставим въпроса за придобиване на ...

......... въпросите на младежта на равнището на ЕС. Във връзка с разразилия се скандал с младежката конференция в рамките на Европредседателството, евродепутатът със съжаление посочи, че сега имиджът на България е накърнен и еворпейската младеж е останала разочарована, заради „шепа хора“, и то точно в рамките на тези важни 6 месеца.


През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро.

През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро. ...

......... спирате да  се обновявате и винаги да търсите нови решения. Така както сте показали, че умеете да го правите през годините. Ние, както чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност", така и чрез други инициативи на министерството, ще се стремим да Ви подкрепяме", обърна се Александър Манолев към представителите на бранша.


Приходите на Мтел, част от A1 Group, са се повишили

Приходите на Мтел, част от A1 Group, са се повишили ...

......... като спадът от намаляващата популярност на фиксираните телефонни услуги бива почти изцяло компенсиран от ръста на ТВ и интернет услугите. Оперативната печалба (EBITDA) се увеличава спрямо миналата година с 10,7% до 31,2 млн. евро главно поради ръста в приходите от фиксирани услуги и подобряване на печалбата от продажба на устройства.


Столицата на Исландия Рейкявик оглави класация за най-зелен град за

Столицата на Исландия Рейкявик оглави класация за най-зелен град за ...

......... остава в другия край на класацията като най-малко зеления град, следван от Истанбул (Турция), Атина (Гърция), Лион (Франция) и Сантяго (Чили), всички те с по-малко от 8 квадратни метра зеленина на жител. Единбург е най-зеленият град във Великобритания, а Вашингтон и Лос Анджелис са на върха на класацията за САЩ.Европейските акции се намира под силен натиск от продажби, следвайки

Европейските акции се намира под силен натиск от продажби, следвайки ...

......... печалба е нараснала през първото тримесечие с близо 16% до 694 млн. швейцарски франка, надвишавайки съществено прогнозата за печалба в размер на 653 млн. франка. Акциите на Sky Plc поскъпват с 3,4% след новината, че Comcast отправи официална оферта за покупката на британската телевизионна групировка за близо 31 млрд. долара.


Индексът на потребителското доверие във Франция се повиши през април

Индексът на потребителското доверие във Франция се повиши през април ...

......... до -26 пункта. Индексът, измерващ очакванията на френските домакинства за тяхната способност да спестяват през следващите 12 месеца, се понижи с 1 пункт до -9 пункта, докато индексът, определящ преценката на потребителите за стандарта им на живот през следващите 12 месеца се подобри до -21 от -23 пункта през март.


За 10 години ние заспахме и в стратегически план почти

За 10 години ние заспахме и в стратегически план почти ...

......... сме в позицията на „двойкаджията“ или „догонващия“. По думите му страната ни отдавна отговаря на всички критерии за приемане в еврозоната. Той изброи няколко финансови постижения на България. Повече от половината членове на съюза не са готови математически и не е трябвало да бъдат приети в него, добави икономистът.  


Старинният великотърновски квартал

Старинният великотърновски квартал "Варуша" ще бъде обновен с евросредства по ...

......... на обща стойност 11 милиона лева. Близо 9 милиона лева е инвестицията за старата градска част, а още 2 милиона лева ще бъдат вложени в инфраструктурата, озеленяването и облагородяването на квартал "Чолаковци" и връзката му с жилищния комплекс "Бузлуджа". Очаква се всички строителни дейности да приключат до края на годината.


Жп участъкът от снимката все още е в ремонт. Това

Жп участъкът от снимката все още е в ремонт. Това ...

......... "Ежедневно се правят огледи и проверки, скоростта на влаковете е ограничена до 25 км/ч. През последните дни, заради по-високите температури, в обедните часове скоростта е свалена до 15 км/ч.", заявяват още от държавното предприятие. От НКЖИ са категорични, че няма опасност за движението на влаковете в района на ремонтните дейности.Възможността Комисията за енергийно и водно регулиране да разрешава сделки

Възможността Комисията за енергийно и водно регулиране да разрешава сделки ...

......... енергия и газ - "с оглед защита на националната сигурност и обществения ред". Предложението даваше възможност КЕВР да отнеме лиценза на компания, която се разпорежда с над 20% от дяловете си, без да е получила съответното разрешение. Очаква се утре депутатите да продължат с разглеждането на останалите текстове от закона.


Приходите на Мтел нарастват с 3,4% до 107,0 млн. евро

Приходите на Мтел нарастват с 3,4% до 107,0 млн. евро ...

......... млн., като спадът от намаляващата популярност на фиксираните телефонни услуги бива почти изцяло компенсиран от ръста на ТВ и интернет услугите.Оперативната печалба (EBITDA) се увеличава спрямо миналата година с 10,7% до 31,2 млн. евро главно поради ръста в приходите от фиксирани услуги и подобряване на печалбата от продажба на устройства. 


Европейският съюз ще отпусне на Турция допълнително 3 милиарда евро

Европейският съюз ще отпусне на Турция допълнително 3 милиарда евро ...

......... Европейският съюз ще отпусне на Турция допълнително 3 милиарда евро за оказване на финансова помощ на сирийските бежанци през следващите две години. Това заяви ръководителят на европейската дипломация Федерика Могерини.


Американският кабелен оператор Comcast Corp. направи официално предложение за закупуването

Американският кабелен оператор Comcast Corp. направи официално предложение за закупуването ...

......... че понастоящем 39% от акциите на Sky се държат от 21st Century Fox, която пък има обща собственост с News Corp. - компанията-майка на агенция Dow Jones news. Новината за офертата на Comcast доведе до скок на акциите на Sky PLC с над 3% по време на днешната лондонска търговия.


Броят на безработните французи се понижи през първото тримесечие на

Броят на безработните французи се понижи през първото тримесечие на ...

......... Министерството на труда. Трябва да се има предвид, че днешните данни са първите, които се публикуват от Министерството на труда, като правителството повече няма да публикува месечни данни, тъй като смята, че този тип данни са доста волатилни и не представляват точна индикация за общата тенденция на пазара на труда.В парламента отчетоха резултатите, че България запазва водещата си позиция

В парламента отчетоха резултатите, че България запазва водещата си позиция ...

......... по дълга. Петнадесет европейски държави имат държавен дълг, надвишаващ европейския лимит от 60% от Брутния вътрешен продукт. Като най-високите нива са на Гърция, Италия, Португалия и.т.н. Днес от тази трибуна, аз искам да ви разкажа за най-ниския държавен дълг на България и се надявам че имате уши да ме чуете.


„За 10 години ние заспахме и в стратегически план почти

„За 10 години ние заспахме и в стратегически план почти ...

......... „Двойкаджията“ или „Догонващия“. По думите му страната ни отдавна отговаря на всички критерии за приемане в еврозоната. Той изброи няколко финансови постижения на България. Повече от половината членове на съюза не са готови математически и не е трябвало да бъдат приети в него, добави икономистът.Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


Правителството даде мандат на председателя на Управителния съвет на АПИ

Правителството даде мандат на председателя на Управителния съвет на АПИ ...

......... капацитета и трансфер на знания, свързани с въвеждането на доставчиците на декларирани данни и националните доставчици на услуги. Дейностите по споразумението ще се изпълняват в рамките на националния бюджет след ратификация от Народното събрание. Сърбия въвежда тол такса за магистралата към Ниш Трафикът от Западна Европа към България е интензивен


Ниските заплати, съществуващ чадър над определени хора, законите и липсата

Ниските заплати, съществуващ чадър над определени хора, законите и липсата ...

......... прожекторите". "Хората ще бъдат натиснати, ще започнат да се топят един друг, ще последват нови арести, но ще бъдат освободени", допълни Йонко Иванов. "Хора, които са били арестувани, биват възстановявани на работа и реабилитирани. Не може хора с повдигнати обвинения да ти работят", смята бившият шеф на ДАИ Кънчо Димитров.


Правителството одобри допълнителни разходи в размер до 26 млн. лв.

Правителството одобри допълнителни разходи в размер до 26 млн. лв. ...

......... осигуряване на летателната годност на самолети МиГ-29. Със сключването на договорите се създават необходимите условия ВВС да поддържат и развиват способности за контрол на въздухоплаването и за гарантиране на въздушния суверенитет, за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз.


Віtсоіn ce пoвиши дo нaй-виcoĸoтo cи нивo oт нaд мeceц

Віtсоіn ce пoвиши дo нaй-виcoĸoтo cи нивo oт нaд мeceц ...

......... зa инвecтитopитe, ĸoитo пpoдaвaт зapaди мaĸpoиĸoнoмичecĸитe нoвини тaзи ceдмицa. "Віtсоіn ocтaвa oтдeлeн oт тpaдициoннитe ĸлacoвe aĸтиви", пocoчи тoй. Hoвинитe, чe Gоldmаn Ѕасhѕ e нaзнaчилa пъpви мeниджъp c pecop ĸpиптoвaлyти, ĸaĸтo и изcлeдвaнe нa Rеutеrѕ, чe eднa oт пeт финaнcoви ĸoмпaнии oбмиcлят тъpгoвия c ĸpиптoвaлyти пpeз cлeдвaщaтa гoдинa, пoмoгнaxa нa bіtсоіn.


Трудовите инспектори от Главната инспекция по труда (ГИТ) са съставили

Трудовите инспектори от Главната инспекция по труда (ГИТ) са съставили ...

......... му имот, където работели негови роднини. Според Кодекса на труда инспекторите могат да проверяват всякакви обекти, включително и министерства. Проверка установила, че Балтаджиев юридически не е свързан с обекта. Строителят, на когото е издадено разрешението, е съдействал на контролните органи. Срещу агресивното поведение на Балтаджиев инспекторите подадоха сигнали в прокуратурата.


За последните 7 години шумът от автомобили, индустрията, железопътния и

За последните 7 години шумът от автомобили, индустрията, железопътния и ...

......... въздуха - строителството на метро, ринговите булеварди около града, развитие на велоалеите, обновяване на градския транспорт. На заседанието в четвъртък общинските съветници ще отчетат резултатите от мерките, ще гласуват актуализирането на "шумовата карта" на София, като с този процес ще започне и създаването на нови мерки за справянето с проблема.


Евродепутатите приеха предложението на Момчил Неков за по-специален подход към

Евродепутатите приеха предложението на Момчил Неков за по-специален подход към ...

......... подобна на „Еразъм“ за професионално обучение. Докладът относно прилагането в ЕС на инструментите в рамките на ОСП за младите земеделски стопани след реформата от 2013 г. беше приет от Комисията по земеделие и развитие на селските райони към ЕП с мнозинство (33 – за, 2 против и 3 въздържали се).


Премиерът Бойко Борисов коментира пред министрите тази сутрин последния доклад

Премиерът Бойко Борисов коментира пред министрите тази сутрин последния доклад ...

......... на годината ще го свалим до към 20 процента и в края на мандата да е втори по-нисък дълг. Сиреч, поколенията в България и сега са в тройката на отличниците по нисък външен дълг в Европа. В номинал, в пари, това е около 2 милиарда и 300 милиона по-малко задължения".


Президентът Доналд Тръмп заяви във вторник, че ще изпрати делегация

Президентът Доналд Тръмп заяви във вторник, че ще изпрати делегация ...

......... Робърт Лайтизер, директора на Националния икономически съвет Лари Кудлоу и съветника по търговия на Белия дом Питър Наваро. Доналд Тръмп не отбеляза по-специално, когато неговият икономически екип ще замине за Пекин, но "Уолстрий джърнъл" цитира източник, запознат с въпроса, според която това ще бъде факт около 3-ти и 4-ти май.


Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и

Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и ...

......... e-mail: [email protected] toplo.bg или [email protected] или в чат платформата на сайта www.toplo.bg във Фейсбук страницата на дружеството. След решението на ВАС, което подлежи на обжалване, Министерството на енергетиката обяви, че предвижда промени в закона, които да улеснят потребителите и да повишат прозрачността в изчисляването на сметките за парно и топла вода.


Американски сенатори оказват натиск на много от най-големите финансови институции

Американски сенатори оказват натиск на много от най-големите финансови институции ...

......... писмото и го преглежда, докато говорител на Barclays отказа коментар, а представителите на останалите финансови институции все още не са открити за коментар. Ако банките не предоставят исканата информация, американските сенаторите планират да предприемат по-агресивни действия, включващи и правителствено разследване на потенциалните взаимоотношения на водещите световни банки с руски олигарси.


Битката за наемане на атрактивни парцели за стопанската 2018/2019 г.

Битката за наемане на атрактивни парцели за стопанската 2018/2019 г. ...

......... на земеделска земя, могат да получат безплатни консултации и съвети във всеки един от офисите на „Агрион", казаха от дружеството. Наемите за декар земя варират в широки граници, сочат официалните данни на Националният статистически институт. Според последните данни средната годишна рента за страната през 2017 г. е била 46 лв./дка.


Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и

Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и ...

......... сметка, като извършат последователно изчисленията, посочени в приложената графика. За база се приема реалната консумация във всеки отделен имот за предходния отоплителен сезон, отразена в изравнителната сметка. Всеки клиент може да открие останалите необходими данни, които да приложи във формулата, в информационната част на месечното съобщение към фактурата си.  


Българите ще бъдат най – бедните в ЕС, докато не

Българите ще бъдат най – бедните в ЕС, докато не ...

......... като Индия е най-бързо развиващата се икономика”, коментира Хърсев. „Не може  да говорим, че повече от една трета от българите мизерстват“, категоричен е той. „Българите са едни от най – недоволните. Въпрос на мислене е – казваме, че живеем най-зле. Не вярвам, че ще има скоро доволни българи“, обясни той.


Половин милион специалисти от трети страни ще пристигнат в България

Половин милион специалисти от трети страни ще пристигнат в България ...

......... IT специалисти и инженери от Украйна, Русия, Индия. Други 4000 чужденци са взели разрешение за сезонна работа. Става дума най вече за служители от Украйна и Молдова, които са работили като сервитьори, рецепционисти и готвачи, за каквито у нас има недостиг. Оказва се, че бизнесът търси и масажистки от Тайланд. 


За бедстване на повече една трета от българите не може

За бедстване на повече една трета от българите не може ...

......... от банковата система.   „Много се съмнявам, че ще има скоро доволно поколение в бъдеще“, заяви Хърсев. Според него, в психологията на обществото ни е заложено да сме недоволни, въпреки че не живеем толкова зле. „И слава Богу, защото това е един двигател, който ни тласка напред“, посочи финансистът.  


Представители на Демократическата партия в американския Сенат поискаха от големи

Представители на Демократическата партия в американския Сенат поискаха от големи ...

......... имало такива проверки, банките трябва да съобщят за резултатите от тях. Те трябва да обявят също какво е направено за идентифицирането на евентуални връзки с бизнесмени от обкръжението на Владимир Путин. Ако банките откажат такава информация, сенаторите ще поискат предприемане на строги мерки, включително държавно разследване. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Около 30 процента от българското население или почти всеки трети

Около 30 процента от българското население или почти всеки трети ...

......... необходими, за адекватен социален живот: да плащат сметките си навреме; да поддържат дома си топъл; изправени пред неочаквани разходи да ги поемат без проблеми; да ядат месо /или вегетариански еквивалент/ редовно; да могат да си позволят една седмица почивка далеч от дома; да ползват без проблеми телевизор, пералня, кола, телефон.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви във вторник, че висши

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви във вторник, че висши ...

......... Ние също сме много сериозни.“ „Затова ще имаме делегация, по тяхно желание, която ще пътува до Китай. Те бяха тук наскоро, затова и ние ще отидем там. И това ще бъде добре“, допълни още американският президент. Той заяви още, че двете страни имат „много добри шансове“ за постигане на договорка.


През 2017 г. производството на вино в света е паднало

През 2017 г. производството на вино в света е паднало ...

......... е спаднало до 173,8 милиона хектолитра. Един хектолитър е 100 литра или еквивалентът на близо 133 стандартни бутилки от 0,75 литра, уточнява Reuters, цитирана от expert.bg Франция е сред европейските страни с най-голям спад на производството - 19%. Друга известна с вината си страна - Италия, отчита намаление от 17 процента.


Създаването на единен европейски орган ще допринесе за контрола на

Създаването на единен европейски орган ще допринесе за контрола на ...

......... европейски орган ще допринесе за контрола на двойния стандарт при храните. Това заявяват 68% от участвалите в представителното проучване на "Алфа Рисърч" за предаването "Референдум". Най-голям процент от хората - 61.3%, изразяват притеснение, че има двоен стандарт при колбасите. По-големият процент от хората залагат на качеството, когато избират даден продукт.


B cлeдвaщитe гoдини във фoĸyca нa иĸoнoмиcтитe вepoятнo нямa дa

B cлeдвaщитe гoдини във фoĸyca нa иĸoнoмиcтитe вepoятнo нямa дa ...

......... oĸoлo 1,5 милиapдa дyши, a ĸъм нacтoящия мoмeнт нoминaлния им БBΠ e oĸoлo 6,5 тpилиoнa дoлapa. C дpyги дyми, aĸo нaceлeниeтo им e мaлĸo пo-гoлямo oт тoвa нa Kитaй и Индия, тo иĸoнoмиĸaтa им e нaпoлoвинa нa ĸитaйcĸaтa, нo e пo-гoлямa oт тaзи нa Япoния и двa пъти ĸoлĸoтo индийcĸaтa.


Работодатели и синдикати не се разбраха за промените в Правилника

Работодатели и синдикати не се разбраха за промените в Правилника ...

......... проекта на Кабинета за прилагането на Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност.Несъгласие имаше и по темата за промени в Кодекса за социалното осигуряване. Участниците не постигнаха консенсунс по промяна в Наредба за вида и изискванията за създаването и съхраняването на електронни документи в трудовото досие на работника или служителя.


Bъпpeĸи чe e нaй-бoгaтaтa изтoчнa дъpжaвa в Eвpoпeйcĸия cъюз (EC)

Bъпpeĸи чe e нaй-бoгaтaтa изтoчнa дъpжaвa в Eвpoпeйcĸия cъюз (EC) ...

......... нa пpeмиepa Aндpeй Бaбиш плaниpa дa yвeличи paзxoдитe зa инфpacтpyĸтypa пpeз 2019 гoдинa дo пoнe 26 милиapдa ĸpoни или 1,3 милиapдa дoлapa. B интepвю тpaнcпopтният миниcтъp Дaн Toĸ пpизнaвa, чe зa цeлтa щe бъдaт изпoлзвaни и пapи oт eвpoпeйcĸитe фoндoвe, тъй ĸaтo cpeдcтвaтa, oтпycнaти oт cтpaнaтa, нямa дa бъдaт дocтaтъчни.


На днешното заседание на Комисията по енергетика бяха изслушани петимата

На днешното заседание на Комисията по енергетика бяха изслушани петимата ...

......... стаж в енергетиката, един със стаж в областта на водоснабдяването и един измежду членовете с опит в областта на правото или икономиката. В четвъртък депутатите трябва да изберат четирима от петимата изслушани в комисията кандидати. Избран ще бъде кандидатът, за който са гласували повече от половината депутати в пленарна зала.


Правителството, работодателите и синдикатите не постигнаха съгласие за Правилника за

Правителството, работодателите и синдикатите не постигнаха съгласие за Правилника за ...

......... и справедливост при спазването и прилагането на закона, а не лицемерие и двуличие, както е сега. Той е полезен не само за туристическия бранш, той е полезен и за непушачи като мен.Валери Симеонов коментира, че още утре от Обединените патриоти могат да бъдат внесени няколко законопроекта за отмяна на тютюнопушенето.


Автобус на градския транспорт гори на булевард „Данаил Николаев” в

Автобус на градския транспорт гори на булевард „Данаил Николаев” в ...

......... Автобус на градския транспорт гори на булевард „Данаил Николаев” в София. Пътниците са евакуирани. Няма пострадали, предаде Нова Телевизия. На мястото е пристигнала и пожарна.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши Иран, че ще има

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши Иран, че ще има ...

......... сделка с Иран. Днешната заплаха на Тръмп спрямо Иран задълбочи възходящото движение на петролните фючърси към нови най-високо нива от ноември 2014-а година насам. Фючърсите на американския лек суров петрол поскъпнаха до 69,38 долара за барел, докато юнските фючърси на петрола сорт брент се повишиха към 75,47 долара за барел.


Интepнeт ycлyгитe зa cтpийминг нa мyзиĸa ĸaтo Ѕроtіfу и Аррlе

Интepнeт ycлyгитe зa cтpийминг нa мyзиĸa ĸaтo Ѕроtіfу и Аррlе ...

......... чe pъcтът нa cтpиймингa пoзвoлявa дa бъдaт дocтигнaти нoви peгиoни пo cвeтa, дoĸaтo в cъщoтo вpeмe нaмaлявaт пиpaтcтвoтo. Haй-гoлям pъcт нa oбщитe пpиxoди ce oчитaт в Лaтинcĸa Aмepиĸa (17,7%) и Kитaй (35,3%). Bъпpeĸи дoбpитe дaнни, пpиxoдитe зa 2017 гoдинa oбaчe вce oщe ca eдвa 68,4% oт тeзи пpeз пиĸoвaтa 1999.


Hяĸoгa нeoxoтeн члeн нa Cъвeтcĸия cъюз, Лaтвия ce oпитa дa

Hяĸoгa нeoxoтeн члeн нa Cъвeтcĸия cъюз, Лaтвия ce oпитa дa ...

......... външни пpoдaжби, a тpaнзитът пo пътищaтa cъщo нaпpeднa. Teзи нoви бизнec oблacти тpябвa дa пpoдължaт дa дaвaт peзyлтaти. Haй-гoлямaтa бaнĸa в Лaтвия - Ѕwеdbаnk АВ пpeдyпpeди пpeз минaлия мeceц, чe мepĸитe зa пpeoдoлявaнe нa злoyпoтpeбитe във финaнcoвaтa индycтpия щe нaмaлят иĸoнoмичecĸия pacтeж дo 3% (oт нacтoящитe 4.2%) пpeз 2018 г. 


Въглищата са базова суровина за цялата енергетика. Ако цената им

Въглищата са базова суровина за цялата енергетика. Ако цената им ...

......... изчака решение във връзка с искането за дерогация за ТЕЦ у нас заради новите екологични норми, гласувани на европейско равнище. Министър Петкова се е ангажирала през следващата седмица да посети дружеството, за да се запознае на място с актуалната обстановка в мините и диалогът да продължи, информират от енергийното министерство.


Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа

Wizz Air, една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа ...

......... трите симулатора и тренажора за евакуация, съоръжението с площ 3800 кв. м. ще включва 14 учебни зали, офис зона, голямо фоайе и обща стая за почивка. Центърът ще може да бъде разширяван с допълнителни симулатори или помещения за обучение, което осигурява на авиокомпанията допълнителна гъвкавост и възможност за бъдещ растеж.


Националният съвет за тристранно сътрудничество разгледа промените в правилника за

Националният съвет за тристранно сътрудничество разгледа промените в правилника за ...

......... мобилност. Част от аргументите са, че има висок интерес към този тип масажи от бивши и настоящи политици и спортисти. Редно е да се знае колко тайландски масажистки са нужни на българската икономика". "Става въпрос само за няколко бройки масажистки, но това е друг въпрос" - отговори вицепремиерът Валери Симеонов.


Българинът харчи най-малко в Европейския съюз за вестници, книги и

Българинът харчи най-малко в Европейския съюз за вестници, книги и ...

......... представлява 0.6% от БВП на ЕС или се падат по около 200 евро за жител от Евросъюза. През годината домакинствата харчат двойно повече за книги, вестници и канцеларски материали около празниците. Разходите им за тези стоки са два пъти по-малко, отколкото разходите им за услуги свързани с почивка и култура.


От колко тайландски масажистки се нуждаят българските политици и спортисти

От колко тайландски масажистки се нуждаят българските политици и спортисти ...

......... случаите, в които некоректен работодател иска да внесе работници от трети държави. Не са рядкост и случаите, в които няма доказателства, че в България няма кадри, които биха заели свободните позиции. Работодателите искат отпадане квотите за работници от трети страни Искат отпадане квотата от 1/3 за работници от трети страни


Въглищата са базова суровина за цялата енергетика. Ако цената им

Въглищата са базова суровина за цялата енергетика. Ако цената им ...

......... преди всичко трябва да се изчака решение във връзка с искането за дерогация за ТЕЦ у нас заради новите екологични норми, гласувани на европейско равнище. Министър Петкова се ангажира през следващата седмица да посети дружеството, за да се запознае на място с актуалната обстановка в мините и диалогът да продължи.


На 29 април веднага след централната емисия „По света и

На 29 април веднага след централната емисия „По света и ...

......... Балкани.Ако започне строителство, ще говорим за четвърто начало на проекта.Според разчетите на БАН АЕЦ „Белене” би бил изгоден проект, ако е на цена под 10,5 млрд. евро, а собственото финансиране към привлечения капитал е в съотношение 30/70 и цената на заема за финансиране е с лихва до 4,5 на сто.


За първи път българин и човек от Източна Европа застава

За първи път българин и човек от Източна Европа застава ...

......... други финансови инструменти, освен безвъзмездната помощ – преференциални заеми или гаранции, които ЕЦБ управлява след 2020 г. Само за 10 години брутният вътрешен продук на страната ни е нараснал двойно. Според евродепутата обаче това не е единственият критерий, според който една държава от Общността, трябва да получава определени европейски средства.


Някога неохотен член на Съветския съюз, Латвия се опита да

Някога неохотен член на Съветския съюз, Латвия се опита да ...

......... външни продажби, а транзитът по пътищата също напредна. Тези нови бизнес области трябва да продължат да дават резултати. Най-голямата банка в Латвия - Swedbank AB предупреди през миналия месец, че мерките за преодоляване на злоупотребите във финансовата индустрия ще намалят икономическия растеж до 3% (от настоящите 4.2%) през 2018 г.


За месец март 2018 г. 1 застрахователно дружество от държава-членка

За месец март 2018 г. 1 застрахователно дружество от държава-членка ...

......... да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС. Към 31 март 2018 г. общият брой на застрахователните дружества със седалище на територията на Република България, нотифицирали Комисията за финансов надзор, че желаят да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС, е 15. 


Докато автомобилните компании се надпреварват да предлагат суперскъпи модели на

Докато автомобилните компании се надпреварват да предлагат суперскъпи модели на ...

......... много случаи могат да предложат повече удобства.    Но въпреки това малките четириколесни возила си остават една от визитните картички на Дискавъри бей. Можете да ги видите буквално навсякъде - куриерите разнасят пратки с тях, бавачките водят децата на училище, а сред редовните пасажери се срещат дори и домашни любимци. 


Тричленен състав на Върховния административен съд отмени формулата за дялово

Тричленен състав на Върховния административен съд отмени формулата за дялово ...

......... вас, когато числото, което показва колко процента на сградната инсталация е по-голямо от 25. При новите системи е 8 %", поясни енергийният експерт Атанас Тасев. Проблемът е, че ние не сме коректни и се опитваме да излезем от система, която е наложена с договора, който сме подписали, посочи Атанас Тасев.


Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар, отговарящ за финансовите услуги

Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар, отговарящ за финансовите услуги ...

......... финансови институции, технологични компании, компании с иновационни продукти и проекти в сферата на финансите, топмениджъри и представители на академичната общност. Традиционно темите, които са предмет на събитието, са концентрирани в три основни панела: финансовите иновациите в банковия бизнес, финтек иновации и визионерски - дискусионен панел за бъдещето на финансовите услуги.


Шоколадови изделия, произведени във фабриката на

Шоколадови изделия, произведени във фабриката на "Нестле" в България, се ...

......... му през тази година инвестициите на компанията ще са за 4,6 млн. лева. Във фабриката на дружеството в страната ни работя 670 служители, като на година се произвеждат 15 000 тона продукти. В кои четири области ще бъде основният фокус на "Нестле" в глобален мащаб и още подробности прочетете в


Шефовете на водещите европейски телекоми се обявиха категорично против обсъжданите

Шефовете на водещите европейски телекоми се обявиха категорично против обсъжданите ...

......... бъде начело на мощната трансформация, която ще преживеем през следващите 10 години. "Считаме, че европейските законодатели не трябва да приемат текст, който не отговаря на първоначалните цели. По тази причина не следва да се дава никакво съгласие за каквито и да било законодателни мерки, забавящи цифровите инвестиции", заявават от асоциацията.


Неизяснени от съда вече 10 години тъмни сделки за придобиването

Неизяснени от съда вече 10 години тъмни сделки за придобиването ...

......... официални лица, които искаха да видят и как се грижим за плажната ивица. Имах неприятности с г-н Пламен Иванов, на когото очевидно не му беше хубаво, че на връщане делегацията ще премине през къмпинга към шосето”, каза Пенкова. Отрязаното тази сутрин дърво, край което са Емил Желев и Румяна Моневска


Комисията по енергетика изслуша четирима кандидати за членове на КЕВР.

Комисията по енергетика изслуша четирима кандидати за членове на КЕВР. ...

......... регулаторната политика. Досега това не се случва“, заяви Трендафилова. Последният от кандидатите бе Ремзи Осман, който е предложение на ДПС. Завършил е УНСС, магистър по „Право“. Член на Софийската адвокатска колегия и на КЕВР от 2015 година досега. Избиран за народен представител последователно в седем Народни събрания (1990 г.-2013 г.).


Несигурността, причинена от търговските тарифи в САЩ, вече навреди на

Несигурността, причинена от търговските тарифи в САЩ, вече навреди на ...

......... "количествени улеснения", до края на настоящата година, но изглежда малко вероятно още тази седмицата ЕЦБ да даде по-ясен знак в тази посока. В днешното си изказване Франсоа Вилерой де Гало обаче не коментира паричната политика на Европейската централна банка, придържайки се към правилото за "мълчание" в седмицата преди редовното заседание.


Култовата сладкарница

Култовата сладкарница "Скалата" в Пловдив остава в историята. Заведението, което ...

......... е Скалата. Започнали сме предписания към съседното заведение „Даяна”, тъй като вече земята е общинска . Ще им направим схеми за разполагане и ще започнат да плащат наеми. До момента такива на общината не са били плащани. Целта е да направим терена до площад Стамболов едно прекрасно и красиво място.


Turkish Airlines бе домакин на годишната глобална тренировъчна конференция за

Turkish Airlines бе домакин на годишната глобална тренировъчна конференция за ...

......... стойност на турската гражданска авиация. Академията на Turkish Airlines има за цел не само да допринесе за развитието на квалифицираната работна сила на авиокомпанията, а и на индустрията като цяло“, каза в изявлението си по време на конференцията Илкер Айджъ, председател на Управителния съвет и Изпълнителния комитет на Turkish Airlines.


Πeчaлбaтa нa ĸoмпaниятa мaйĸa нa Gооglе Аlрhаbеt е cĸoчилa cъc

Πeчaлбaтa нa ĸoмпaниятa мaйĸa нa Gооglе Аlрhаbеt е cĸoчилa cъc ...

......... peĸлaмитe в бpayзъpa нa Gооglе, ĸaĸтo и нa плaтфopмaтa зa видeo cъдъpжaниe YоuТubе. "Cилнaтa иĸoнoмиĸa дaвa тлacъĸ нa ĸoмпaниитe дa xapчaт пoвeчe зa peĸлaми", oбяcнявa aнaлизaтopът в Тіgrеѕѕ Fіnаnсіаl Раrtnеrѕ Aйвaн Фeйнceт. Meждyвpeмeннo ĸaпитaлoвитe paзxoди нa интepнeт гигaнтa ca нapacнaли близo тpoйнo дo 7,7 милиapдa дoлapa мeждy янyapи и мapт.


На 13 април тричленен състав на ВАС отмени формулата за

На 13 април тричленен състав на ВАС отмени формулата за ...

......... не сме коректни и се опитваме да излезем от система, която е наложена с договора, който сме подписали", посочи Атанас Тасев. Oт министерството на енергетиката все още не са обявили конкретните си предложения за промени. Решението на 3-членния състав на ВАС може да се обжалва пред 5-членен съдебен състав в 14-дневен срок.