Франция подкрепя мащабната трансформация на Европейския съюз и се надява

Франция подкрепя мащабната трансформация на Европейския съюз и се надява ...

......... добави френският президент, е особено важна както за Франция, така и за Германия, в лицето на екстремното обостряне на международните противоречия. Той припомни, че един от големите удари срещу „единната Европа“ е било решението на Великобритания да се оттегли от блока, което е довело до "нарушаване на баланса в Европа." 


Въвеждането на мита върху вноса на алуминий и стомана в

Въвеждането на мита върху вноса на алуминий и стомана в ...

......... стоманата и алуминия ще доведе до увеличаване на цените, а това веднага ще се отрази на производителите на автомобили и на самолети. Знаете, че в авиоиндустрията алуминият е изключително използван. Вероятно ще станем свидетели на поскъпване и на останалите суровини. Всичко това ще доведе до много сериозен ръст на инфлацията".


По данни на здравното министерство от 2016-та детските лекари са

По данни на здравното министерство от 2016-та детските лекари са ...

......... лечебни заведения от други райони на страната може да изпаднат в подобна ситуация. По официална статистика педиатрите в страната са около 1400, но една значителна част от тях работят в пенсионна възраст, заяви в сутрешните новини "По света и у нас" доц. Димитър Калайков - секретар на Българската педиатрична асоциация.


Избираме с конкурс името на плавателния съд, чието изграждане е

Избираме с конкурс името на плавателния съд, чието изграждане е ...

......... форум на Дунавската стратегия, който ще се проведе на 18 и 19 октомври в София в сътрудничество с Европейската комисия. Той е посветен на туризма като генератор на икономически растеж. Очаква се широко да се дискутират възможностите за привличане на публични и частни инвестиции, както и използването на финансови инструменти.


Ревизиране на дългосрочните договори с американските електроцентрали обсъдиха на среща

Ревизиране на дългосрочните договори с американските електроцентрали обсъдиха на среща ...

......... от тях скъп ток за бита.Управляващите поеха ангажимент да направят промени в енергийния закон, които да не позволят блокиране на либерализацията на пазара и появата на нов тип производители на ток с преференциални цени. Подчертана беше и необходимостта от по-бързо изготвяне и приемане на национална енергийна стратегия до 2030 година.


"Последните седмици получихме повече информация и от ДАНС, и от ...

......... нещата като хората. В България всички знаем кои са богатите хора. Знаете, че от данъчна гледна точка това е напълно ясно. В един момента идва Гинка Върбакова и всички са в шок", допълни той, като подчерта, че БСП все пак е опозиция и има право да изкаже различно мнение.   Дългосрочните договори с двете американски централи ТЕЦ

Дългосрочните договори с двете американски централи ТЕЦ "Ей И Ес Гълъбово" ...

......... ЕС. Въпреки това държавата е трябвало да поиска Брюксел да се произнесе дали договорите съответстват на европейското законодателство, но не го е направила.  Днешната среща между бизнеса и управляващите е третата в рамките на два месеца, след като работодателите обявиха готовност за протести, ако не бъдат решени проблемите в енергетиката. 


Канцерогенни индустриални замърсители са открити в български див чесън, продаван

Канцерогенни индустриални замърсители са открити в български див чесън, продаван ...

......... отпадъци, стари гуми и др. Рискови за натрупване на тези замърсители са месните храни, особено пушените и печените на скара. Бензопирена и ПАВ са изключително токсични съединения. Отнасят се към клас 1 канцерогени – това са най-силните. Освен това засягат имунната система и могат да доведат до стерилитет при хората.


Тепърва предстоят разговори със собствениците на двете притежавани от американски

Тепърва предстоят разговори със собствениците на двете притежавани от американски ...

......... компании - Български енергиен холдинг, Национална електрическа компания и АЕЦ "Козлодуй", ръководителите на национално представителните работодателски организации – Васил Велев (председател на Асоциацията на индустриалния капитал), Димитър Бранков (зам.-председател на Българската стопанска камара), Цветан Симеонов (председател на Българската търговско-промишлена палата) и Кирил Домусчиев (председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците). 


Днес, 16 март 2018 г., се проведе трета среща по

Днес, 16 март 2018 г., се проведе трета среща по ...

......... било неправомерна държавна помощ. Подчертана бе и необходимостта от ускоряване на изготвянето и приемането на национална енергийна стратегия до 2030 г., основана на реалистична макроикономическа рамка за догонващ икономически растеж. Работодателските организации изразиха своята удовлетвореност от постигнатия напредък. Участниците в срещата се договориха за продължаване на работата по дискутираните проблеми.


"ДЗИ Животозастраховане" ЕАД придоби 100% от "ОББ Метлайф" - застрахователното ...

......... качеството на нашите продукти", каза Коста Чолаков, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ДЗИ и на "ОББ Животозастраховане". С приключването на сделката ОББ Животозастраховане става част от KBC Груп в България. Сделката е одобрена от регулаторните и антитръстовите органи и е входирана за регистрация в Търговския регистър.Нови технологични центрове се появяват из цяла Европа, стимулирайки развитието

Нови технологични центрове се появяват из цяла Европа, стимулирайки развитието ...

......... разработчик на софтуер EPAM планира тази година да отвори офис в Малага, 6-ият по големина град в Испания. Фейеш нарича Малага Сан Диего на Европа. Компанията се надява да привлече таланти от цяла Европа, търсещи по-добро качество на живот. "Мисля, че днес във всеки град има технологична сцена", каза той.


Първоначално oт БСП предложиха анкетната комисия за ЧЕЗ да проследи

Първоначално oт БСП предложиха анкетната комисия за ЧЕЗ да проследи ...

......... големи предприятия си отиват от българския пазар. Това гони инвеститорите от България", коментира депутатът. "Гинка Върбакова заяви, че има 100 милиона собствени средства, Неуместно е да се пита, дали тя има средства за заплащане на ЧЕЗ. Ако има съмнения за парите, ще има възможност да се прекрати сделката", завърши Рамадан Аталай. 


Транспортният министър Ивайло Московски разпореди проверка как се ремонтират електрическите локомотиви,

Транспортният министър Ивайло Московски разпореди проверка как се ремонтират електрическите локомотиви, ...

......... и взимат заплати футболисти, които никога не са имали някакви ангажименти и не са се явявали на работа. Назначаването им е само фиктивно. След това от БСП поискаха оставката на транспортния министър. Той заяви, че е готов да си даде оставката, но състоянието на БДЖ не го навежда на подобна мисъл.


През четвъртото тримесечие на 2017 г. най-голям ръст на почасовото

През четвъртото тримесечие на 2017 г. най-голям ръст на почасовото ...

......... През четвъртото тримесечие на 2017 г. най-голям ръст на почасовото заплащане на работната сила на годишна база е регистрирано в Румъния /14,3%/, България /12,2%/ и Унгария /8,6%/. Съкращаване на този показател е регистрирано във Финландия /-0,7%/ и Италия /-0,2%/.


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение ...

......... аутобана и полагане на тръбна мрежа за интелигентни транспортни системи по протежение на новия участък. Ще се извърши и реконструкция на далекопровод. Издаденото разрешение за строеж предвижда при необходимост от допълнително изместване на заварени законно изградени съоръжения, да се представят инвестиционни проекти по реда на Закона за устройство на територията.Офертата на „Инерком” за българските активи на ЧЕЗ била „най-добрата”,

Офертата на „Инерком” за българските активи на ЧЕЗ била „най-добрата”, ...

......... България, припомня за БНР журналистката Зузана Кубатова, предаде бтв. Тя посочва още, че доскоро неособено познатата българска компания няма толкова голям собствен капитал, че да финансира сделката и ще разчита на помощ от банки и две „непрозрачни структури” – „Скор трейд” (Score Trade) и „Глобъл виктори тръст” (Global Victory Trust).


С изменение в Закона за туризма предлагаме създаването на Туристически

С изменение в Закона за туризма предлагаме създаването на Туристически ...

......... да се допуска функционирането на обекти като този в село Чифлик“, изтъкна Николина Ангелкова. Тя обясни, че през 2015 година хотелът е стартирал процедура за получаване на 4 звезди, което му е отказано. „Хотелът е обжалвал заповедта ми за отказ, но естествено е спечелена от нас в съда“, коментира министърът.


Анализ на Адриан Николов от Института за пазарна икономика Тази

Анализ на Адриан Николов от Института за пазарна икономика Тази ...

......... напълно равни доходи до 100, където целият национален доход е съсредоточен в едно домакинство. За България коефициентът на Джини е претърпял минимална промяна през последните осем години – през 2008 г. е бил 35,9, през 2015 – 37. Новото, по-точно измерване го поставя на 38,3 при 30,8 средно за ЕС.


Канцлерът на Германия Ангела Меркел изпраща за САЩ своя министър

Канцлерът на Германия Ангела Меркел изпраща за САЩ своя министър ...

......... организация. Говорителят на Алмайер потвърди, че той ще лети за Съединените щати, но не даде подробности за предстоящите негови срещи. Според телевизия ARD, Петер Алтмайер също така иска да убеди администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп да не разширява тарифите за вноса на стомана и алуминий върху други стоки.


Възможностите за прекратяване на дългосрочните договори с американските централи от

Възможностите за прекратяване на дългосрочните договори с американските централи от ...

......... Това, което е важно да се случи, е  ние да постигнем нашата цел - от една страна, да бъдат защитени интересите на инвеститорите, а, от друга страна - ние не можем да защитим и нашите интереси!".Петкова посочи, че няма решение на Европейската комисия за неправомерна държавна помощ за американските ТЕЦ-ове.


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди ...

......... при която държавната жп компания ще плати над 4 милиона лева без ДДС на предварително известна фирма. Разследвамето на OFFNews може да прочетете тук. Проверката на откритата процедура ще бъде извършена от Звеното за вътрешен одит към МТИТС. Тя включва преглед на цялата документация на процедурата, съобщават от транспортното министерство.


"ДЗИ Животозастраховане" ЕАД придоби 100% от "ОББ Метлайф" - застрахователното ...

......... на качеството на нашите продукти", каза Коста Чолаков, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ДЗИ и на "ОББ Животозастраховане". С приключването на сделката ОББ Животозастраховане става част от KBC Груп в България. Сделката е одобрена от регулаторните и антитръстовите органи и е входирана за регистрация в Търговския регистър.


Растежът на заплатите в еврозоната и в целия Европейски съюз

Растежът на заплатите в еврозоната и в целия Европейски съюз ...

......... от Румъния (със скок на заплатите с 14,2%) и Унгария (повишение от 12,5%). Данните на Евростат показват, че най-голям скок на заплатите в България през отчетния период има в строителството (повишение с 12,5% на годишна база), следвано от сферата на услугите (ръст 11,8%) и в индустриалния сектор (повишение с 11,3%).
Най-голямата държавна ядрена компания в Китай е заявила, че проявява интерес

Най-голямата държавна ядрена компания в Китай е заявила, че проявява интерес ...

......... е стояло неприбрано. "Миналата седмица Европейската инвестиционна банка също заяви, че проявява интерес към възможността да финансира такъв проект с доста условности за това как ще бъде структуриран финансово. Такъв проект изисква сериозна инвестиция, но и много добро структуриране, така че да може да се върнат направените инвестиции", посочи тя.


"Инерком" не е дала най-високата цена за купуването на активите ...

......... с 304 милиона евро, която е собственик на енергото в Североизточна България. Въпреки това ръководството на ЧЕЗ е преценило, че офертата на „Инерком“ е по-благоприятна. Индийската компания е предложила окончателното разплащане да стане за период от 5 години, докато Гинка от Пазарджик обещала да плати всичко само след 9 месеца.


Мащабна сделка създаде най-голямата застрахователна група в България. ДЗИ Животозастраховане

Мащабна сделка създаде най-голямата застрахователна група в България. ДЗИ Животозастраховане ...

......... (към края на 2017) на ОББ Метлайф бъдат прехвърлени към ДЗИ. Под новото си име ОББ Животозастраховане ЕАД, компанията ще продължи да обслужва настоящите клиенти на ОББ Метлайф в ОББ в цяла България. Условията на вече подписаните договори ще останат валидни до тяхното изтичане. Още подробности по темата прочетете ТУК.


В 3% от проверките на Българската агенция за безопасност на

В 3% от проверките на Българската агенция за безопасност на ...

......... лабораторно изпитване. През годината са взети 98 проби от сирене; 46 от кашкавал; 17 от масло и 8 от кисело мляко. При лабораторното изпитване е установено, че само в 5 проби е имало немлечни мазнини (в 3 проби сирене и в 2 проби кашкавал), което е 2.96 % установени несъответствия.


Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в

Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в ...

......... Fibank по отношение на подкрепа на бизнес дамите. Като част от програмата Smart Lady се предвижда и изграждането на информационна платформа за самообучение и получаване на информация по актуални теми. Чрез нея бизнес дамите, клиенти на Първа инвестиционна банка, ще могат да обменят опит и да получат професионални съвети.  


Депутатите от

Депутатите от "Воля" на Веселин Марешки предлагат 1% от приходите ...

......... от това и затова предлагат промяната. Освен това според него абсолютно незаконно се извършва реклама на хазартна дейност, която освен това развращава младото поколение. И ако така ще се действа, той призова поне колкото пари се отделят "за този разврат и поквара", да се дават и за култура и спорт.


Има предпоставки до няколко седмици да се прекратят сегашните преференциални

Има предпоставки до няколко седмици да се прекратят сегашните преференциални ...

......... бе и необходимостта от ускоряване на изготвянето и приемането на национална енергийна стратегия до 2030 г., основана на реалистична макроикономическа рамка за догонващ икономически растеж. Работодателските организации изразиха своята удовлетвореност от постигнатия напредък.  Участниците в срещата се договориха за продължаване на работата по дискутираните проблеми“. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Кей Би Си финализира покупката на „ОББ-Метлайф“. Това обяви днес

Кей Би Си финализира покупката на „ОББ-Метлайф“. Това обяви днес ...

......... компанията е Бистра Василева. Главен търговски директор и член на Управителния съвет е Диана Стойнова. Евгени Бенбасат е член на Управителния съвет и изпълнителен директор, който ще отговаря за животозастраховането и банквото застраховане. Към висшия мениджърски състав, като член на управителния съвет и изпълнителен директор се присъединява и Стефан Делае.


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение ...

......... 5 селскостопански подлеза, 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път от Брестница към пещерата „Съева дупка". Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока по 4 м, две ленти за спиране по 3 м, средна разделителна ивица - 2 м, водещи ивици и банкети.  


Увеличаването на енергоемките технологии на фона на ускореното прекратяване на

Увеличаването на енергоемките технологии на фона на ускореното прекратяване на ...

......... ще нарушат съществуващия енергиен баланс в Югоизточна Европа, заплашвайки региона с недостиг на електроенергия. Сред тях са увеличаващата се подкрепа на европейско ниво за ускореното прекратяване на използването на въглища след Парижкото споразумение; нарастващият с бързи темпове брой електрически автомобили и повсеместното прилагане на енергоемки технологии за обработка на данни.


Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в

Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в ...

......... на Fibank по отношение на подкрепа на бизнес дамите. Като част от програмата Smart Lady се предвижда и изграждането на информационна платформа за самообучение и получаване на информация по актуални теми. Чрез нея бизнес дамите, клиенти на Първа инвестиционна банка, ще могат да обменят опит и да получат професионални съвети.


Бъдещето на газов хъб „Балкан“ е добро – в рамките

Бъдещето на газов хъб „Балкан“ е добро – в рамките ...

......... стигне до конкретни разговори, трябва да бъдат направени конкретните анализи и проучвания, каквито парламентът ѝ е възложил. На въпрос дали реализирането на АЕЦ „Белене“ като балкански проект включва интерес на китайския инвеститор, Петкова поясни, че на този етап нищо не може да се изключи. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! Източник: Фокус


Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в

Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в ...

......... на Fibank по отношение на подкрепа на бизнес дамите. Като част от програмата Smart Lady се предвижда и изграждането на информационна платформа за самообучение и получаване на информация по актуални теми. Чрез нея бизнес дамите, клиенти на Първа инвестиционна банка, ще могат да обменят опит и да получат професионални съвети.


Идеята за присъединяване на Австралия към Асоциацията на народите от

Идеята за присъединяване на Австралия към Асоциацията на народите от ...

......... с него, разбира се, ако индонезийският президент го повдигне. По-късно в петък Търнбул ще открие специална среща на върха в Сидни, на която ще присъстват 10-те лидери на държавите-членки на АСЕАН. „Срещата на върха отбелязва сближаването на отношенията на Австралия с Югоизточна Азия", подчерта австралийският премиер в навечерието на събитието.


Има съгласие между работодателските организации и правителството, че

Има съгласие между работодателските организации и правителството, че "трябва да ...

......... по енергетика Делян Добрев, министрите на финансите – Владислав Горанов, и на енергетиката – Теменужка Петкова, ръководителите на БЕХ, НЕК, АЕЦ, ръководителите на национално представителните работодателски организации – Васил Велев (председател на АИКБ), Димитър Бранков (зам.-председател на БСК), Цветан Симеонов (председател на БТПП) и Кирил Домусчиев (председател на КРИБ).  


Ръководителят на най-влиятелната бизнес асоциация в САЩ предупреди администрацията на

Ръководителят на най-влиятелната бизнес асоциация в САЩ предупреди администрацията на ...

......... няма да има победители в една търговска война, но че ще защити интересите си при предприемането на търговски действия от страна на САЩ. "Трябва да се има предвид, че след определен момент дори и най-игривата котка ще ви одраска, ако я провокирате", предупреди в редакционен материал китайският официоз China Daily.


"Инерком" не е дала най-високата цена за купуването на активите

"Инерком" не е дала най-високата цена за купуването на активите ...

......... милиона евро и падежът е за пет години. На второ място е била "Инерком", която иска да купи ЧЕЗ за 342,5 милиона евро, но падежът - девет месеца. На трето място е "ЕНЕРГО-ПРО" с 304 милиона евро. Въпреки това ръководството на ЧЕЗ преценява офертата на "Инерком" като по-благоприятна за тях.


България е класирана на 58 място от 115 държави в

България е класирана на 58 място от 115 държави в ...

......... трета от стойността в световната икономика. Тенденциите са категорични като през 2017 година в САЩ се отчита 16% ръст на електронната търговия, като за същия период традиционната е нараснала с 4,4%. В Китай увеличеито за е-търговията е 32% в сравнеие с 10% за традиционната.  Повече за петте критерия на ЕDI


Американските акции поскъпват в четвъртък, след като търговският съветник от

Американските акции поскъпват в четвъртък, след като търговският съветник от ...

......... с около и над 1%, като дори и акциите на Boeing вече излизат на зелена територия, нараствайки с 0,4%, след като при старта на днешната търговия те се понижиха с над 0,5% на фона на притеснения за негативният ефект от вносните мита за стомана и алуминий върху самолетостроителния гигант.  


Експортът на петрола в САЩ според данните за 2017 г.

Експортът на петрола в САЩ според данните за 2017 г. ...

......... нарежда Великобритания с 9%, а на четвърто – Нидерландия с 8%. Делът на експорта на суров петрол в общия обем от експорт на петрол и петролни продукти от САЩ през 2017 г. е бил 18%, което също е рекорд. По 22 % е дела на дестилатите и въглеводородни газови течности.


Общо военните бюджети на 29-те държави членки на НАТО за

Общо военните бюджети на 29-те държави членки на НАТО за ...

......... г. на 2,12% за миналата година. Полша го е направила от 2% на 1,9%, Гърция – от 2,41% на 2,36%, Естония – от 2,13% на 2,08%. В същото време останалите европейски държави, които все още не са стигнали до целта от 2%, са продължили с увеличаване на военните си разходи.


Европейската комисия изглежда е изправена пред най-големият си спор с

Европейската комисия изглежда е изправена пред най-големият си спор с ...

......... като същевременно посочва, че споровете в рамките на СТО предлагат малък шанс за решаване на ситуацията. Докладът също така потвърждава, че европейският комисар на търговията Сесилия Малмстрьом настоява да се срещне с американския търговски секретар Уилбър Рос по някое време през следващата седмица, за да бъде обсъден този важен въпрос.


Световната икономика може би расте твърде бързо. Финансови министри и

Световната икономика може би расте твърде бързо. Финансови министри и ...

......... процента от 3,5% по-рано. "Рисковете пред растежа изглеждат балансирани в краткосрочен план", казва Пол Мортимър-Лий, главен пазарен икономист в BNP Paribas SA, въпросът "не е дали тази година ще е добра - защото тя най-вероятно ще бъде много добра, а кога световната икономика ще се забави и при какви условия".


Адвокатската кантора

Адвокатската кантора "Мосак Фонсека" (Mossack Fonseca), станала основен източник на ...

......... се борим за справедливост" и да сътрудничат на органите на властта. Скандалът, известен като "Досиетата от Панама" (Panama Papers), избухна през април 2016 г. с едновременни публикации във водещи западни издания на разследването на Международната организация на разследващите журналисти (ICIJ) и Центъра за изследване на корупцията и организираната престъпност (OCCRP).


Има вариант, при който произведеното оборудване за АЕЦ „Белене

Има вариант, при който произведеното оборудване за АЕЦ „Белене" да ...

......... нова АЕЦ. А и технически е възкожно на площадка на АЕЦ Козлодуй да бъде построен блок с готовия реактор за АЕЦ Белене. В АЕЦ Козлодуй има вече изградена инфраструктура и има готови съоръженията за присъединяване, така че изграждането на нов блок на площадката на действащата електроцентрала би била изгодна алтернатива.


България ще продължи да работи за създаването на ефективен Европейски

България ще продължи да работи за създаването на ефективен Европейски ...

......... условия за потребителите в целия регион“, заяви заместник-председателят Марош Шефчович. Държавният глава Румен Радев определи енергийната политика като ключов фактор за глобалната сигурност. Той потвърди и готовността на страната ни да подкрепя инициативите за газова свързаност в ЕС, за намаляване на зависимостта в енергетиката и за „чиста и зелена“ икономика.


Това заяви в студиото на „Още от деня“ Румен Овчаров

Това заяви в студиото на „Още от деня“ Румен Овчаров ...

......... като „недостатъчно“ обмислена.Румен Овчаров: Тази сделка е нефинансируема по начина, по който се опитват да ни убедят. И самите нови собственици ще изпаднат в изключително тежка ситуация. Или банките, които са ги кредитирали, ще фалират, защото те включително и с печалбите на ЧЕЗ в България не могат да изплащат кредита.


Оригинални решения за украса на дома и градината ще демонстрира

Оригинални решения за украса на дома и градината ще демонстрира ...

......... да се предлага всичко необходимо. То се организира в рамките на Дните на семейството, свободното време, хобито и модата, които ще продължат до 25 март и включват още: Международна изложба „Природа, Лов, Риболов“ (от 21 март), Италиански фестивал на красотата и прическата (от 23 март),  киноложки изложби (от 24 март).


Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени през 2018 година

Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени през 2018 година ...

......... съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" от днес се прекратява работата по зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. Пътноподдържащите фирми, обаче,  остават в готовност да реагират при необходимост до приключване на зимния сезон. В най-скоро време ще бъде ясно къде ще бъдат вложени спестените от зимната поддръжка средства, заяви регионалният заместник-министър.


В Габрово беше открит нов завод за производство на туби

В Габрово беше открит нов завод за производство на туби ...

......... да бъдат увеличени. Очаква се в предприятието да бъдат наети на работа 70 души. Инвеститорите разчитат да привлекат работна ръка с добри условия на труд и заплати над средната за този сектор. За да улесни работата на новосъздаденото предприятие, държавата финансира изграждането на част от улицата, довеждаща до производствената база.


Далече сме от реализация на идеята да се превърнем в

Далече сме от реализация на идеята да се превърнем в ...

......... чиста енергия и постепенен преход към безкарбонова енергетика налага рестрикции, от които нашата икономика и нашата енергетика ще пострада." България трябва да направи всичко възможно да се чуе, да се разбере, че нашите емисии не са това, което бяха преди десет години, категоричен бе експертът.Цялото интервю слушайте в звуковия файл.


"Булгартрансгаз" и българо-швейцарският консорциум "АФ-ЕМГ Консулт" подписаха днес договор за ...

......... и техническата жизнеспособност на проекта, ще определи точния бизнес модел за неговото реализиране, ще даде възможност за финализиране на регулаторната рамка и структура за неговото финансиране. В рамките на проучването ще бъдат анализирани целевите пазари, търсенето и доставката на природен газ. Ще бъде изготвена пътна карта за реализацията на проекта.


Търговският регистър ще бъде свързан с регистрите на държавите-членки на

Търговският регистър ще бъде свързан с регистрите на държавите-членки на ...

......... и преминаването му към АВ ще има нови електронни услуги за потребителите, данните ще бъдат публично достъпни, като съществуващите до момента ще бъдат мигрирани към новоизградения ЦРОЗ. По проекта са предвидени интеграции към Имотния регистър и значителен брой други системи за изпълнение на основните принципи на Закона за електронното управление.


Европейската комисия подкрепя изграждането на газоразпределителен център в България, заяви

Европейската комисия подкрепя изграждането на газоразпределителен център в България, заяви ...

......... проверки. Ние в ЕК просто искаме да знаем, че се спазват всички принципи и закони на европейското законодателство.Европейски енергиен форум в СофияВ София се провежда европейски енергиен форум - в рамките на Българското европредседателство. Форумът беше открит от министъра на енергетиката Теменуж... Марош Шевчович, европейски комисар по енергетика: © БТА


Постоянно сме бомбардирани с реклами за възможности за инвестиране. Финансовата

Постоянно сме бомбардирани с реклами за възможности за инвестиране. Финансовата ...

......... печеливши инвестиции, а ще губите пари, без дори да сте наясно с това. Прекарах 7 години в живота си, за да науча тези подробности, но сега можете да ги разберете за 4 часа на семинара, който се организира от Проджекта.  Затова се регистрирайте още сега на Investments.bg. Автор: Роберт Ролих


Търговският регистър ще бъде свързан с регистрите на държавите-членки на

Търговският регистър ще бъде свързан с регистрите на държавите-членки на ...

......... В рамките на проекта е предвидено да бъдат реализирани и интеграции към Имотния регистър, както и значителен брой други системи за изпълнение на основните принципи на Закона за електронното управление.Успешното изпълнение на проекта ще подобри административното обслужване на гражданите и бизнеса с увеличаване броя на услугите, предоставяни по електронен път.


Европа ностра, водещата организация за опазване на културното наследство в

Европа ностра, водещата организация за опазване на културното наследство в ...

......... проект на американската организация „Национално обединение за историческо съхранение“. „7-те най-застрашени“ не е програма за финансиране. Нейната цел е да бъде катализатор за действие и да насърчава „силата на добрия пример“. Тя има подкрепата на програмата на ЕС Творческа Европа като част от проекта на Европа ностра „Споделено наследство – споделени ценности“.


През декември 2017 г. се проведе проучване на Motorola, осъществено

През декември 2017 г. се проведе проучване на Motorola, осъществено ...

......... потребител може да провери нивото на собствения си баланс, като попълни въпросника, свързан с неговите лични навици при употреба на смартфона, на phonelifebalance.motorola.com. На специално създадената за целта платформа потребителите ще получат и полезни съвети и препоръки, с които да постигнат хармония между реалния свят и този на мобилните технологии.


За последните 10 месеца в Агенцията по вписванията няма сигнали

За последните 10 месеца в Агенцията по вписванията няма сигнали ...

......... в Търговския закон, с които се въведе нотариалната заверка на подпис и съдържание на дружествени документи, това престъпление беше възпрепятствано. Важно е да се подчертае какви са отговорностите на нотариусите и как те могат да работят по-добре с информационните системи", заяви от своя страна председателят на Нотариалната камара Димитър Танев.


В България има около 40 компании, които оперират в гейминг

В България има около 40 компании, които оперират в гейминг ...

......... Човекът се старае да се състезава на всяко възможно ниво и видео-игрите не изостават в това отношение. По настоящем това е спорт за много и любим начин за прекарване на времето и има публика от стотици милиони в цял свят. ESL организира подобни турнири вече близо 20 години", допълни той.


Продължава изпълнението на един от основните приоритети на правителството в

Продължава изпълнението на един от основните приоритети на правителството в ...

......... договор е в общ размер на 2 327 437 лв. След проведена обществена поръчка за изпълнител е избран българо-швейцарският консорциум ДЗЗД „АФ-ЕМГ Консулт“. В срок от 40 календарни дни след подписване на договора, консорциумът ще представи междинен доклад за проведените дейности, а всеобхватното проучване ще бъде изготвено в срок от 110 дни.


Американската компания Robinhood, чийто съосновател е българинът Владимир Тенев, ще

Американската компания Robinhood, чийто съосновател е българинът Владимир Тенев, ще ...

......... всеки от телефона му и то без високите такси на брокерите.Само за четири години банкерите от Уолстрийт я оценяват на 1,3 млрд. долара. Прогнозира се и че в кратки срокове пазарната капитализация на компанията му ще нарасне двойно.В момента повече от три милиона американци ползват услугите на компанията на Тенев.


Броят на регистрираните безработни в бюрата по труда през февруари е

Броят на регистрираните безработни в бюрата по труда през февруари е ...

......... с 13.7%, транспорта, складирането и пощите с 5.9% и 5.5% от държавното управление. Най-търсените професии през февруари са в сферата на персоналните услуги - барман, сервитьор, готвач, камериер и др. Други желани са оператор на стационарни машини и съоръжения и работник в добивната и преработващата промишленост, както и в строителството и транспорта.


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) няма да проверява произхода

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) няма да проверява произхода ...

......... правомощията на Комисията е да извършва оценка за нищожността или унищожаемостта на договори по смисъла на чл. 26 и чл. 27 от Закона за задълженията и договорите", се казва в съобщението. Комисията ще провери дали след преминаването на контрола върху продаваните компании към "Инерком" ще се промени структурата на пазара.