Икономика


Три сценария за развитие на разработи Министерството на финансите в

Три сценария за развитие на разработи Министерството на финансите в ...

... икономика и по-продължителен период на възстановяване. При него ръстът на БВП ще бъде с 1,2% и 1,9% през тази и следващата година. Третият сценарий отразява очакваните пари по Плана за възстановяване и устойчивост. Тези средства се очаква да повишат БВП с 0,3% през тази и с 0,9% през следващата година.


"Аурубис" ще изгради най-големия соларен парк за вътрешно потребление в ...

... от Групата "Аурубис" (Aurubis AG) е втоата по големина в България по размер на годишните приходи и е със структуроопределяща роля за икономиката на страната. Групата има над 7200 служители в производствените си бази в Европа и САЩ, както и мрежа от търговски представителства в Европа, Азия и Северна Америка. 


От 1 юли онлайн търговците ще могат да използват електронна

От 1 юли онлайн търговците ще могат да използват електронна ...

... правила за ДДС може да намерите и във видеото в канала на НАП в YouTube. Допълнителна информация е достъпна и в рубриката „ДДС при електронна търговия в ЕС" в сайта на Агенцията, както и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700, на цена според тарифите на съответния оператор.Рязкото увеличение на международните цени на природния газ, на петрола

Рязкото увеличение на международните цени на природния газ, на петрола ...

... на природния газ е нараснала със 70% - от 16 евро до над 28 евро/MWh.  "Регулаторът няма друг избор, освен да отчете влиянието на актуалните котировки на ценообразуващите елементи петрол и природен газ на международните пазари, тъй като България ги получава изцяло от внос“, коментира Иван Иванов от своя страна.


Специалисти от „Асарел-Медет” участваха в заключителния онлайн семинар по международния

Специалисти от „Асарел-Медет” участваха в заключителния онлайн семинар по международния ...

... информация. Така добивът не само ще стане по-ефективен, но също ще се намали въздействието върху околната среда. Сред големите предимства е, че ще има по-малко отпадъци и по-точен избор на местата за добивни дейности. Наред с това ще има спад на използваната енергия, транспортните разходи и въглеродните емисии, обобщават изследователите.


ОББ сключи споразумение с Фонда на фондовете за изменение и

ОББ сключи споразумение с Фонда на фондовете за изменение и ...

... месец юли.“, коментира Десислава Симеонова, изпълнителен директор „Малки и средни предприятия и корпоративно банкиране“ в ОББ.  Финансовият инструмент се изпълнява в съответствие с Приоритетна ос 2 „Предприемачество и капацитет за растеж на МСП“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.Авансов превод на 84 млн. лв. е получила фирма, доставяща

Авансов превод на 84 млн. лв. е получила фирма, доставяща ...

... Обезпечава се и изграждане на производствени полигони, площадки, асфалтови бази, бетонови възли и др., твърдят от "Автомагистрали" ЕАД. Отчуждаването на терени за изграждане на трасетата са в компетенциите на администрацията на МРРБ и АПИ. Разрешенията за строеж се издават от министъра на регионалното развитие и благоустройството, посочват още от там.


Близо 79 500 000 лева е реализираната към този момент

Близо 79 500 000 лева е реализираната към този момент ...

... дадените авансови плащания за свлачища - за тридесет и девет от тях се чакат процедури за отстраняване на явна фактическа грешка, а за десет - разрешително за строеж. Стартирането на изпълнението им се бави заради провеждането на процедури по избор на надзор, което е в ангажиментите на Агенция „Пътна инфраструктура“


БТК вече няма да има задължение да поддържа мрежа от

БТК вече няма да има задължение да поддържа мрежа от ...

... информация, се свива повече от 33 пъти, което ясно показва липсата на потенциал в тази услуга да допринесе за повишаване на благосъстоянието на онази част от потребителите на гласови услуги, които биха се възползвали от механизма на защита, който универсалната услуга им предоставя, пише още в анализа на комисията.  


Българските граждани са допускани да влизат в Кипър без изискване

Българските граждани са допускани да влизат в Кипър без изискване ...

... ваксинираните пътници, които няма да бъдат поставяни под карантина дори и да са били в контакт със заразен с COVID-19 гражданин по време на престоя си в Кипър. В този случай те трябва да приложат копие от сертификата си за ваксинация към електронния формуляр за регистрация преди влизане в страната.


От началото на месец юли Kaufland въвежда новоразработени метални сгъваеми

От началото на месец юли Kaufland въвежда новоразработени метални сгъваеми ...

... 100% рециклируеми и за многократна употреба. С тях компанията спестява обратни транспортни курсове, което от своя страна води и до ограничаване на въглеродни емисии. Kaufland България е „Компания на годината“ в сектор „Търговски вериги“ Kaufland България получи първа награда в сектор „Търговски вериги“ на тазгодишната церемония по награждаване на победителит...В Гърция от днес отпадна изискването да се носят маски

В Гърция от днес отпадна изискването да се носят маски ...

... цената на олиото - 50%, брашно, хляб, ориз, захар, кафе са със завишени цени над 10%. По-скъпа е цената за литър безоловен бензин. От опозицията настояват да се наложи максимална цена на основни стоки. От министерството на развитието обещават масирани проверки в магазините за нелогично високи цени на хранителните продукти. 


Националният борд по туризъм предлага Министерството на здравеопазването да разреши

Националният борд по туризъм предлага Министерството на здравеопазването да разреши ...

... рекламна кампания за ваксинационния туризъм на чуждите пазари след приемането на мярката. Бордът продължава да подкрепя ваксинацията на българите и държи за отпускането на ваучер по 50 лв. от държавата на всеки ваксиниран за ползване на услуги в туризма. По този начин ще бъдат стимулирани ваксинационната кампания и туристическият сектор.


Столичният общински съвет реши да се удължи времето, през което

Столичният общински съвет реши да се удължи времето, през което ...

... транспорт), да разреши противоречията, да приеме общи стратегически насоки, които да доведат до: · Икономически ефект за потребителите – икономии на време за пътуване, оптимизиране на разходите и повишаване на интереса към обществения транспорт. · Превозните документи трябва да осигуряват баланс между качество на услугата и цена. · Устойчиво развитие на градския транспорт.


Братята Раис и Амир Каджии бяха обявени за издирване от

Братята Раис и Амир Каджии бяха обявени за издирване от ...

... схема на финансова пирамида. Клиентите са били примамвани с обещания за бърза и огромна възвращаемост на инвестициите", допълни вестникът. "Това е вторият крах на пирамида в РЮА през последните 12 месеца. През 2020 г. гръмна финансовата пирамида "Мирър трейдинг". Фараоните са ощетили 260 души с общо 1 милиард  долара", добави "Сън"./novini.bg


Изпълнителният директор на ЗАД „Армеец“ Константин Велев беше преизбран за

Изпълнителният директор на ЗАД „Армеец“ Константин Велев беше преизбран за ...

... ГРУП", „Групама застраховане“ ЕАД, ЗAД Aлиaнц Бългapия, Kиpил Бoшoв, изпълнитeлeн диpeĸтop нa "Eвpoинc Иншypънc Гpyп" AД и пpeдceдaтeл нa УC нa "Eвpoxoлд Бългapия" AД, Юpи Koпaч, изпълнитeлeн диpeĸтop Tъpгoвcĸa мpeжa и пpoдaжби, члeн нa УC нa "Джeнepaли Зacтpaxoвaнe" AД, Борис Паличев, изпълнителен директор и генерален мениджър на УНИКА България.  В около 700 секции в страната ще има по две

В около 700 секции в страната ще има по две ...

... 128 секции, а в 60 от тях с по две устройства. Междувременно ЦИК определи за изпълнител "Информационно обслужване" на поръчката за доставка на допълнителните 1637 машини и 19 500 смарт карти, след като в преди ден бяха проведени и преговори с тях. Днес дори бе включен договор с "Информационно обслужване".


Добруджанският фасул може да получи защита по европейски схеми за

Добруджанският фасул може да получи защита по европейски схеми за ...

... „Институтът предлага селекция на култури, съобразени с климата на нашите географски ширини, и това трябва да е в основата при избора на посадъчен материал от българските производители", отбеляза заместник-министърът. В началото на месеца Добруджанският земеделски институт отбеляза 70-тата годишнина от създаването си, както и 80 години аграрна наука в Добруджа.


Стаж за 69 века са купили общо 3 932 българи,

Стаж за 69 века са купили общо 3 932 българи, ...

... с около половин милион повече от същия период на миналата. Внасянето на сумите на осигурителните вноски става по банков път и за сметка на пенсионера. Подаването на заявлението и заплащането на сумите става в НАП. Закупеният стаж се установява с удостоверение, което се издава от съответното териториално поделение на НОИ.


Ремонтът на входа на Северния парк от страната на ж.к.

Ремонтът на входа на Северния парк от страната на ж.к. ...

... до 4 пъти по-висока, отколкото цената на дребно, след като това е лесно проверима информация. Според него положението е такова, защото от години в Столичната община не се борят срещу корупцията, а само се освобождават едни корумпирани хора, които изгарят като бушони и след това нищо не се променя в системата.


Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) удължава срока за подаване

Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) удължава срока за подаване ...

... да награди работата, която се откроява чрез стратегия в използването на медийните канали. Регламент за участие, категории, такси и допълнителна информация за ФАРА 2021 може да бъде намерена . ФАРА 2021 събира отново заедно рекламната общност благодарение на силната подкрепа от Нова Броудкастинг Груп и Нетинфо. За повече информация следетеПочивките на 150 хил. българи са пред провал заради потенциалния

Почивките на 150 хил. българи са пред провал заради потенциалния ...

... обичайната сума от 250 хил. лв. Въпреки притесненията на браншовиците, служебният министър на туризма Стела Балтова увери, че не се говори за фалит на „Музенидис травъл“. „Всички българи, които в момента са в Гърция с този оператор, ще си довършат почивката и няма да имат проблем", обобщи тя пред БНР.


Не се изключва нова вълна през лятото, ако ситуацията с

Не се изключва нова вълна през лятото, ако ситуацията с ...

... следим внимателно разпространението на вируса, честотата на заболяванията и зависимост от това перидоично намаляваме ограничителните мерки", каза министърът. По отношение на носенето на маски Кацаров заяви, че ако продължим да се движим в зелената зоната е възможно да се разшири обхвата на ваксинирани хора, които да се движат без маски.


В Комисията за енергийно и водно регулиране ще се обсъжда

В Комисията за енергийно и водно регулиране ще се обсъжда ...

... 4 процента от юли. Разчетите са изготвени на базата на ценовите нива на синьото гориво отпреди две седмици. За този период на европейските борси газът продължи да поскъпва, затова се очаква от следващия месец увеличението да е по-голямо от предлаганото в момента. Окончателно решение ще бъде взето на 1 юли.


93 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото

93 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото ...

... излекувани. През изминалото денонощие са поставени 13 903 дози ваксини срещу Covid-19. Така хората със завършен ваксинационен цикъл у нас вече са 767 723 души. Най-много са новозаразените в София-град – 39. В 7 области няма нито един новозаразен. Това са Кърджали, Монтана, Разград, Силистра, Смолян, Хасково и Ямбол.  


Енергийната инфраструктура е сред основните фактори за развитието на всяка

Енергийната инфраструктура е сред основните фактори за развитието на всяка ...

... гр. Пловдив (до входа на EVN Топлофикация). Потвърждение за присъствие на мероприятието е получено от Mинистерство на енергетиката, община Пловдив, областна управа Пловдив и др. Модерният диспечерски център ще даде възможност за по-нататъшно внедряване на IT технологии и развитие на системите за автоматика и дистанционно управление на обекти от мрежата.Министър-председателят на Швеция Стефан Льовен ще се опита да сформира

Министър-председателят на Швеция Стефан Льовен ще се опита да сформира ...

... партии и Лявата партия след парламентарните избори през 2018 г. Шведското правителство заплашено от вот на недоверие Избори или служебно правителство, ако Льовен падне от власт Лявата партия обвини Льовен за предизвикване на кризата. Премиерът управлява от 2018 година насам. Швеция трябва да проведе редовни парламентарни избори през 2022 година.


Гигантът в електронната търговия на дребно Amazon унищожава милиони непродадени

Гигантът в електронната търговия на дребно Amazon унищожава милиони непродадени ...

... че компания за милиарди се отървава от запасите си по този начин", коментираха представители на екологичната организация Greenpeace пред ITV News. В официално изявление, Amazon отрече да изпраща каквито и да било продукти на сметищата във Великобритания. Оттам твърдят, че депото, което британската медия е посетила, всъщност е място за рециклиране.


Почивките на 150 000 български туристи са пред провал, след

Почивките на 150 000 български туристи са пред провал, след ...

... законови разпоредби с подзаконов нормативен акт, но и силно ограничават достъпа на компаниите до помощта, смятат от ОБТ. По предварителни данни на организацията за нея ще кандидатстват 212 туристически компании. Организациите настояват за спешни промени на постановлението. В противен случай отново излизат на протест под прозорците на президента във вторник, 29 юни.


В унисон със стратегията си за ускорено дигитализиране на основни

В унисон със стратегията си за ускорено дигитализиране на основни ...

... в реално време; разсрочване на покупки с кредитна карта на 3, 6, 9 и 12 вноски; регистриране и безплатно плащане на битови сметки; предварително одобрен потребителски кредит мОББи като постоянна оферта на разположение при нужда; сключване на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“, закупуване на всички видове винетки и други.


Градските власти на Виена искат да насърчат младите хора да

Градските власти на Виена искат да насърчат младите хора да ...

... 12 до 17 години могат да се регистрират за ваксиниране. Интересът бе толкова голям, че за два часа бяха резервирани 10 хил. дози. От днес започва регистрацията за младите на възраст от 18 до 30 години. Във Виена 27 на сто от населението вече е преминало пълен цикъл на ваксиниране.


Кредитирането в България се ускорява за трети пореден месец. През ...

... е слабо - с едва 0.9% до общо 1.19 млрд. лв. към края на май. Делът на лошите заеми в този сегмент е 9.59%. На годишна база обаче растежът на проблемните кредити е доста по-значителен - повишението е с близо 18%, или 180.5 млн. лв., показва статистиката на централната банка.


Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 141,63 лв.

Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 141,63 лв. ...

... 104 000 000 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2021 г. Изплащането на добавка от 50 лв. към пенсиите всеки месец е мярка в подкрепа на пенсионерите, която стартира през месец август 2020 г.


Държавен фонд „Земеделие“ преведе близо 1,7 млн. лв. (1 675

Държавен фонд „Земеделие“ преведе близо 1,7 млн. лв. (1 675 ...

... до 100 % от разходите по закупуване на продукти за растителна защита, но не повече от 850 лв./ха, с включен ДДС. По схемата се компенсират направените разходи само за тези препарати, разрешени у нас за химичен контрол на почвени вредители по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae).      


Има начини да се намалят вредните емисии в атмосферата и

Има начини да се намалят вредните емисии в атмосферата и ...

... и транспорта в правилната посока. Просто траекториите на развитие при емисиите в други индустрии остават малко променени само чрез ВЕИ технологиите. Мерките за ефективност са най-силният лост за намаляване на емисиите в индустриите, които трудни могат да се адаптират към новите условия. Същото се отнася и за сградите и промишлеността.


Двамата изпълнителни директори на проектната компания ICGB Теодора Георгиева и

Двамата изпълнителни директори на проектната компания ICGB Теодора Георгиева и ...

... е проектирала и реализирала необходимите технически съоръжения на територията на двата града, като са осигурени необходимите условия за достъп до газопреносна мрежа. Компанията е готова да си сътрудничи с всички газоразпределителни дружества индустриални клиенти, които имат интерес към предоставянето на достъп до интерконектора в съответствие с европейското и българско законодателство.


Туроператори и туристически агенции планират протест пред президентството във връзка

Туроператори и туристически агенции планират протест пред президентството във връзка ...

... подзаконов нормативен акт." Те визират постановлението от този месец, което определя условията, критериите, реда и размера за разпределение на 16,5 млн. лв. за туроператорите. С тези средства е планирано да бъдат възстановени предварително заплатените от клиенти суми за неосъществени пътувания в периода от 1 март до 31 декември миналата година. 


Комисията за финансов надзор (КФН) даде пояснения във връзка със

Комисията за финансов надзор (КФН) даде пояснения във връзка със ...

... преди възрастта по чл. 68, ал. 1; • от 1 януари 2036 г. до 31 декември 2037 г. - не по-късно от 4 години преди възрастта по чл. 68, ал. 1; • след 1 януари 2038 г. - не по-късно от 5 години преди възрастта по чл. 68, ал. 1.


От 1 юли социалната пенсия за старост се увеличава с

От 1 юли социалната пенсия за старост се увеличава с ...

... Ще се повишат и добавките към пенсиите, които се определят като процент от социалната пенсия за старост, а именно добавката за чужда помощ и тази за ветераните от войните. Общо увеличение ще получат 128 000 пенсионери. Необходимите средства са планирани и заложени в бюджета на Държавното обществено осигуряване за тази година.


Над 103 000 румънци са посетили България от началото на

Над 103 000 румънци са посетили България от началото на ...

... гости от далечни туристически пазари. Тема на разговор стана и транзитното преминаване на автобуси през Румъния с украински и молдовски туристи, желаещи да почиват у нас. Н.Пр. Бръндуша Предеску оцени високо работата в синхрон на властите в двете държави при скорошното отваряне на границите и отпадането на ограниченията при преминаване.


Софийският градски съд е спрял вписването на ново ръководство на държавната фирма „Автомагистрали“ ЕАД, съобщава .

Софийският градски съд е спрял вписването на ново ръководство на държавната фирма „Автомагистрали“ ЕАД, съобщава . ...

... по закон членовете на борда трябва да са петима, а не трима, както тя предлага и както е сегашното положение. От определението на съдията става ясно, че вписването на новото ръководство и съответно заличаването на старото е спряно до решаване по същество на спора, който възниква с подаването на исковата молба. Решението на съда можете да видите .  


COVID-19 успя да преобърне тренда при болничните и за първи

COVID-19 успя да преобърне тренда при болничните и за първи ...

... първите три месеца на 2019 г. Тук причината е по-високите доходи на българите. Така средното дневно обезщетение до март е било 41,07 лв., или 308,42 лв. на болничен лист. През първите три месеца на 2020 г. НОИ е плащал средно 36,74 лв. на ден, или 250,33 лв. на болничен лист.


"Добре е да се премахне монополът на Здравната каса, за ...

... лимити. Хората, които казват, че без лимити НЗОК ще изпадне в криза, допускат грешка - Здравната каса не плаща издръжка на болницата, тя е създадена да плати лечението на здравноосигуреното лице", подчерта гостът на Ганиела Ангелова. Д-р Кацаров изрази надежда, че който и да поема властта, ще продължи тази реформа.


България за първи път ще има достъп до европейско финансиране ...

... 2020 г. и 2021 г. В програмата са заложени три основни приоритета:- Приоритет 1 - По-интелигентно Средиземноморие, който цели да подсили обществената ангажираност и да увеличи капацитета за иновации на публичните власти и частните субекти за прилагане на решения за устойчива и по-екологична икономика чрез консолидиране на конкурентна иновационна екосистема.


Плаж

Плаж "Харманите" в Созопол влезе в листата на "отличниците" и ...

... и екологично образование. По време на проверките специална комисия от експерти е установила, че са покрити всички 32 международни критерия за чистота, услуги, удобство и безопасност на летовниците. Плаж "Харманите" посреща гости и туристи този сезон с нови модерни заведения. Всички те са дневен тип и по ивицата няма дискотеки.


Разпечатката и информацията от машинния протокол няма да се преписва

Разпечатката и информацията от машинния протокол няма да се преписва ...

... до края на следващата седмица. Машините ще бъдат поддържани от фирмата "Сиела Норма". Предстои да се уточни къде зад граница ще има по 2 машини за гласуване в секция. МВнР ще транспортира машините в чужбина. В събота изтича срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес, припомни Матева.


Европейската комисия подписа нов договор с Moderna за доставка на

Европейската комисия подписа нов договор с Moderna за доставка на ...

... ще продължим по този път, включително като разгледаме други технологии, заяви комисарят по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела Кириакиду. Договорът с Moderna надгражда широкия набор от ваксини, които ще гарантират, че Европа има достъп до 4,4 милиарда дози, след като всички ваксини са доказано безопасни и ефективни.


Над 5 млн. души са станали милионери в света през

Над 5 млн. души са станали милионери в света през ...

... общо 21 951. Най-сериозен спад пък бележи Бразилия - от 315 на 207 през 2020 г. Почти 15% от възрастното население на Швейцария са милионери, изчислява още проучването. Следват Австралия (9,4) и САЩ (8,8). Прогнозата е, че броят на милионерите в света може да надхвърли 84 млн. през 2025 г.


Банките продължават да взимат парите на хората и да ги

Банките продължават да взимат парите на хората и да ги ...

... и да си вземат парите, като покачването на сумите би било нещо нормално, каза още Левон Хампарцумян. Хампарцумян: Санкциите имат и репутационен ефект върху държавата "Мерките срещу изпиране на пари и санкционни режими са затегнати много и банките са реагирали, като са създали съответните отдели, зани... Прочетете още по темата:


Около 916 000 българи, пенсионирани преди началото на тази година,

Около 916 000 българи, пенсионирани преди началото на тази година, ...

... размер е под минималния размер, той се приравнява на него, а ако е над максималния, се ограничава до този размер. Актуализирана е електронната услуга на НОИ за изчисляване на прогнозен размер на пенсията Допълнена версия на електронната услуга „Изчисляване на прогнозна пенсия“ е активна на интернет страницата на Националния о...


Новият размер на социалната пенсия за старост считано от първи

Новият размер на социалната пенсия за старост считано от първи ...

... до 2030 година. Ще се отмени и решение на Министерския съвет от 2020 година, с което е одобрен проект на споразумение за сътрудничество между Изпълнителна агенция "Медицински надзор" у нас и Националната агенция за трансплантации на Румъния. С решение ще бъде ще бъде назначен нов председател на Агенция "Електронно управление".


Инвестирали сте сериозна сума в своя iphone, защото това е

Инвестирали сте сериозна сума в своя iphone, защото това е ...

... Тук ще откриете коректно отношение, качествено и бързо обслужване и експертни решения за компетентно отстраняване на всякакъв тип повреди от Вашето iOS устройство. Убедете се сами в безспорните умения на екипа от специалисти, които ще вдъхнат нов живот на скъпоценната Ви джаджа, за да ѝ се радвате още дълго занапред.


Биткойнът поевтиня за кратко под 30 000 щатски долара за

Биткойнът поевтиня за кратко под 30 000 щатски долара за ...

... поскъпването си от началото на годината до едва около 5 на сто. Спад бележат и останалите криптовалути, като етериумът поевтинява във вторник с близо 7% към 1800 долара, отстъпвайки с около 60% от своя тазгодишен рекорден ценови връх, но въпреки това все още бележи ръст със 150% от началото на годината.  


Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства, предлага на туристите

Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства, предлага на туристите ...

... Даби ваксини срещу КОВИД-19 на китайския държавен лекарствен производител "Синофарм" и на "Пфайзер"/"Бионтех". Пресслужбата на Дубай засега не е отговорила на запитване за коментар дали критериите за право на ваксинация ще се променят. Според информация от дубайската Здравна служба ваксини се поставят само на граждани и притежатели на валидна дубайска резидентска виза.  


Назначиха нов заместник-министър на туризма. Със заповед на министър-председателя Стефан

Назначиха нов заместник-министър на туризма. Със заповед на министър-председателя Стефан ...

... притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Организация и управление на корпоративната сигурност“ от Военната академия „Г. С. Раковски“-София. Близо десет години е работила в сферата на банковото дело. През последните две години е директор в Борда на Директорите на канадска компания, като дейността й е била в областта на консултантските услуги.


На съвместна пресконференция Министерството на финансите, Министерството на икономиката и

На съвместна пресконференция Министерството на финансите, Министерството на икономиката и ...

... На второ място заемът за една фирма е до 70% от оборота на компанията за 2019-та или 2020-а в зависимост от това, кой е по-голям. Има и още едно изискване, което лимитира индивидуалния размер на заема. И то е, че той не може да е повече от 3 млн. лева.


Тази седмица популярната платформа за електронна търговия eMAG ще проведе

Тази седмица популярната платформа за електронна търговия eMAG ще проведе ...

... на офертите си, за да реализират по-високи продажби. Както с всеки друг търговски канал, и тук резултатите не идват без предизвикателства, като е нужна постоянна работа за актуализация на продуктите и синхронизиране на маркетинговите активности. Всичко е с цел подобряване на клиентското изживяване, което е и гаранция за успешни продажби.


С новата програма

С новата програма "Възраждане" държавата мобилизира 2,5 милиарда лева капитал, ...

... кредитите на всички фирми. "Кредити ще се отпускат при нормални пазарни лихви и 12 месеца гратисен период за изплащане. Полза за фирмите е липсата на обезпечение", каза министърът на икономиката. Фирмите ще могат да вземат до 70 процента от оборота за 2019 или 2020 година или до три милиона лева.


Министърът на икономиката Кирил Петков представи пред работещите в Българската

Министърът на икономиката Кирил Петков представи пред работещите в Българската ...

... се фокусира върху подкрепата за малкия и среден бизнес. „Банката ще подкрепя стартъпи и предприятия с иновативни проекти", допълни той. Промяната в състава на Надзорния съвет на ББР е включването на Валентин Михов и Васил Щонов, а новите членове на Управителния съвет са Владимир Георгиев, Цанко Арабаджиев и Крум Георгиев.


Преди дни Dir.bg раздаде наградите в четвъртото издание на конкурса

Преди дни Dir.bg раздаде наградите в четвъртото издание на конкурса ...

... партньори на конкурса са A1 и Dundee Precious Metals. Партньори на конкурса са Hendrick`s, Black Sea Gold, TBI Bank и Балдаран. се провежда с официалната подкрепа на Съюза на българските журналисти. Медийни партньори на конкурса са БНТ, БНР, БТА, bTV Media Group, NOVA, списание "Мениджър", телевизия ММ и агенция "Булфото".


Акцията по ваксинация, която се проведе в пловдивския квартал „Столипиново“,

Акцията по ваксинация, която се проведе в пловдивския квартал „Столипиново“, ...

... за подобряване на нивото на ваксинация, насочена към ромите, ще тече по различни канали – чрез хора от шоубизнеса, на които те подражават, както и чрез местните религиозни общности, уточниха от здравното ведомство. За това няма да бъдат предвидени отделни средства, не се предвижда и финансов стимул за поставена ваксина.


Филипинският президент Родриго Дутерте заплаши със затвор хората, които отказват

Филипинският президент Родриго Дутерте заплаши със затвор хората, които отказват ...

... това е доброволно. "Не ме разбирайте погрешно, в страната има криза", заяви президентът. "Просто се дразня, че филипинците не слушат правителството", каза той. До вчера във Филипините бяха напълно ваксинирани 2,1 милиона души. Правителството си е поставило за цел тази година да ваксинира 70 милиона от населението на 110-милионната страна.


73 хиляди бюлетини тръгнаха от Българската народна банка за избирателните

73 хиляди бюлетини тръгнаха от Българската народна банка за избирателните ...

... избори могат вече да се подават и през портала за достъп до електронни административни услуги на Държавна агенция "Електронно управление". Услугите са публикувани в раздел "Граждански права и правен ред", секция "Достъпност, публичност и прозрачност", на следния електронен адрес. Крайният срок за изпращане на заявленията изтича на 26 юни.  


Имат твърде много пари заради ръста на спестяванията Въвеждат такса

Имат твърде много пари заради ръста на спестяванията Въвеждат такса ...

... броят им и общата сума в тях се увеличават с над 14%. При по-малките депозити също има увеличение, като колкото по-малки са сумите във влоговете на граждани, толкова по-малък е ръстът на спестените пари в годината на пандемия. При най-малките влогове със суми до 2500 лв. дори има спад. Автор:


Министърът на икономиката Кирил Петков представи пред работещите в Българската

Министърът на икономиката Кирил Петков представи пред работещите в Българската ...

... ББР ще се фокусира върху подкрепата за малкия и среден бизнес. „Банката ще подкрепя стартъпи и предприятия с иновативни проекти“, допълни той. Промяната в състава на Надзорния съвет на ББР е включването на Валентин Михов и Васил Щонов, а новите членове на Управителния съвет са Владимир Георгиев, Цанко Арабаджиев и Крум Георгиев.


Министърът на икономиката Кирил Петков представи пред служителите на Българската

Министърът на икономиката Кирил Петков представи пред служителите на Българската ...

... и среден бизнес. "Банката ще подкрепя стартъпи и предприятия с иновативни проекти", заяви той. Това посочват от Министерство на икономиката. Промяната в състава на Надзорния съвет на ББР е включването на Валентин Михов и Васил Щонов, а новите членове на Управителния съвет са Владимир Георгиев, Цанко Арабаджиев и Крум Георгиев.


Министърът на икономиката представи пред работещите в (ББР) новите членове

Министърът на икономиката представи пред работещите в (ББР) новите членове ...

... следващите две седмици ще имаме ново ръковдство на Българската банка за развитие, защото предишното е допуснало огромна грешка, като ... Промяната в състава на Надзорния съвет на ББР е включването на Валентин Михов и Васил Щонов, а новите членове на Управителния съвет са Владимир Георгиев, Цанко Арабаджиев и Крум Георгиев.


Енергийният и външният министър са двата най-видими провала на служебното

Енергийният и външният министър са двата най-видими провала на служебното ...

... “Демократична България” за липсата на одит на машините за гласуване. „Ако не се направи, съмненията за манипулация остават. Някой трябва да убеди обществото, че изборите са честни. Ако се намерят несъвършенства в машините, трябва да се промени кода или хардуера. Но остават само 20 дни. Дължат се отговори“, каза той.


През първото тримесечие на 2021 г. общите разходи на работодателите

През първото тримесечие на 2021 г. общите разходи на работодателите ...

... г. разходите за възнаграждение за един отработен час се увеличават с 5.4%, а другите разходи, извън тези за възнаграждения, с 2.1%. По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 26.1% за „Хуманно здравеопазване и социална работа“ до -9.2% за „Хотелиерство и ресторантьорство“.


през изминалите почти четири години, откакто бе сключен на 1

през изминалите почти четири години, откакто бе сключен на 1 ...

... са втората най-голяма група на чуждестранните работници в страната ни след руснаците. Тази тенденция е стабилна през всичките пет години от 2015 до 2020 г., т.е. още преди подписването на Договора. Македонците са повече от следващите две големи групи на работещи чужденци у нас – от Турция и Украйна. Още: