Засилените мерки за борба с футболното хулиганство вече са в

Засилените мерки за борба с футболното хулиганство вече са в ...

......... зони на София има масирано полицейско присъствие. Привържениците на двата отбора се подлагат на щателни проверки още при насочването си към Националния стадион "Васил Левски". Един от пунктовете е разположен само на 200 метра от Националния фенклуб на "сините".Проверяват се документите за самоличност, извършват се и претърсвания за опасни предмети.


Специализираната полицейска операция е реализирана вчера на територията но РУ

Специализираната полицейска операция е реализирана вчера на територията но РУ ...

......... полицейските органи общо 75 предмети с културно-историческа стойност, за които няма данни да са идентифицирани и регистрирани по съответния ред и 71 старинни монети. По случая е образувано досъдебно производство. Мъжете са задържани с полицейски мерки за 24 часа. Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура Елхово.  


Четирима полицаи бяха арестувани при акция в Пловдивско, съобщава бТВ.

Четирима полицаи бяха арестувани при акция в Пловдивско, съобщава бТВ. ...

......... Четирима полицаи бяха арестувани при акция в Пловдивско, съобщава бТВ. Сред задържаните е началникът на районното управление в Раковски. По първоначална информация арестуваните са разследвани за въоръжени грабежи и изнудване.


Ямболски криминалисти задържаха участник в няколко телефонни измами Престъпленията са

Ямболски криминалисти задържаха участник в няколко телефонни измами Престъпленията са ...

......... На 17 април т.г. Д. Д. е привлечен в качество на обвиняем за извършено престъпление по чл. 209 от НК и е дал подробно обяснение за деянията си. Процесуално-следствените действия продължават под ръководството на Районна прокуратура-Ямбол. Проверява се и съпричастността на 33-годишния мъж към подобни престъпления, извършени в съседни региони.


Започва акция на

Започва акция на "Пътна полиция", наречена „24 часа скорост". Близо ...

......... е една от основните причини за тежки пътнотранспортни произшествия. От началото на годината има най-много катастрофи са станали в Пловдив, София, Варна, Благоевград.   Контролът на скоростта ще се извършва с мобилни и стационарни камери, както и с най-новите, които засичат с колко се движат автомобилите в няколко ленти  едновременно.


"Човешка грешка е причината за инцидента в Хитрино“, смята кметът ...

......... високата скорост на влака", посочи Нуридин Исмаил, попитан каква присъда очаква за машинистите:"Такъв инцидент и с толкова жертви - имаме млада жена, която още не вижда. Представяте ли си тази жена да не може да си види децата. Тежки са последствията и мисля, че е справедливо те да бъдат осъдени".Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала се с

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала се с ...

......... извършвана никаква дейност. Разследващи разкрили, че ръководителката е получила сумите от наетите бенефициенти, платила им по свое усмотрение, а огромната част от средствата разпределила между участниците в групата. На обвинените са наложени мерки за неотклонение „парична гаранция“, в размер съответно на 50 000 лв., 25 000 лв. и 5000 лв.


В 06.00 часа сутринта на 18-и април, сряда, пътната полиция

В 06.00 часа сутринта на 18-и април, сряда, пътната полиция ...

......... В 06.00 часа сутринта на 18-и април, сряда, пътната полиция започва акцията "24 часа скорост", която ще се проведе до 19-и април в цялата страна. Пътните полицаи ще следят за шофиране със съобразена скорост.В акцията ще бъдат включени и 200 камери за наблюдение на водачите, уточняват от пресцентъра на МВР.


Проверката на Министерството на правосъдието не е установила как избягалият

Проверката на Министерството на правосъдието не е установила как избягалият ...

......... тяхната работа. В деня на бягството двамата са напуснали сектора на затвора един час по-рано, стигнали са до двора, където са се разходили, след това са отишли до лавката и малко след това – с пистолета през цялото време, са се отправили към стаята за получаване на техника.    


Криминалният журналист Стефан Ташев смята, че е очевидно колко остарял

Криминалният журналист Стефан Ташев смята, че е очевидно колко остарял ...

......... се справяш, ще има и още бягства", категоричен беше Стефан Ташев в ефира на "България сутрин".Адвокат Марковски пък добави, че въвеждането на модерни системи за охрана, контрол на достъп и видеонаблюдение в българските затвори е нещо, което може да стане в кратки срокове, ако се отделят средствата, които са необходими.


Организациите на италианската мафия отдавна са се настанали във всички

Организациите на италианската мафия отдавна са се настанали във всички ...

......... Румъния, Албания и Черна гора. Страните от Източна Европа, включително и членуващите в ЕС, често предлагали „сигурен терен” за нелегални сделки, защото законодателството, методите на издирване, както и сътрудничеството в борбата срещу организираната престъпност, са далеч по-слабо развити, отколкото в Италия и страните от Западна Европа", заключава Франческо Форджоне.  Вече трети ден няма никаква следа от избягалите затворници Владимир

Вече трети ден няма никаква следа от избягалите затворници Владимир ...

......... основните, второкласните и дори третокласните пътища екипи на полицията проверяват пътуващите. Продължават и разпитите на близките на затворниците и на всички, които са имали връзка с тях. В СДВР е създаден специален щаб, който проверява всички достигнали до полицията сигнали. Двамата бегълци се издирват и с червена бюлетина от Интерпол.


Нов инцидент в Софийския затвор. За щастие този път няма

Нов инцидент в Софийския затвор. За щастие този път няма ...

......... пострадал надзирател. В късните часове вчера служителят на затвора е бил нападнат от осъден, когото е трябвало да придружи до болницата на затвора. Надзирателят е със счупен нос и аркада на веждата, съобщава БНТ. Информацията е потвърдена пред телевизията и от Ивайло Григоров от Синдиката на служителите в затворите.  


Вследствие на проведената вчера съвместна операция на ГДБОП и Специализираната

Вследствие на проведената вчера съвместна операция на ГДБОП и Специализираната ...

......... оказвали въздействие върху членовете на екипите. По думите му механизмът на получаване на парите е бил основно чрез т. нар. "контролирана покупка", като след предварителна уговорка сред стоките е бил поставян плик с исканата сума. В някои от случаите по преценка директно са били взимани и стоки от търговските обекти. 


Отговорността, за това което се случи на летището е изцяло

Отговорността, за това което се случи на летището е изцяло ...

......... страна на служителите, които не са били на местата си. При предприетите веднага след това мерки за проверки във всички системи е изяснено, че сред пътниците не е имало лица, издирвани по какъвто и да е повод. Пропускът от страна на граничните полицаи, нарушили Инструкцията за гранична проверка, е недопустим.


Министерският съвет ще изпълни пет решения на Европейския съд по

Министерският съвет ще изпълни пет решения на Европейския съд по ...

......... три административни наказания – имуществени санкции в размер на 5000 лв. всяка, извършени за административни нарушения по ЗУТ, които съгласно тогава действащото законодателство не са подлежали на съдебен контрол. Поради установеното от ЕСПЧ право на достъп до съд е определено обезщетение и присъдени разноски в размер на 5355 евро.  Синдиката на служителите в затворите в България решава днес за

Синдиката на служителите в затворите в България решава днес за ...

......... върху възможностите за разпределение на отпуснатите средства, при които ще се гарантира справедливо увеличение за отделните направления на дейност в двете дирекции и как тези 15 милиона лева да са достатъчни за изравняване на заплатите със съответните категории в МВР, каквото е основното искане на синдиката от няколко години насам.


33-годишен мъж от дупнишкото село Яхиново е арестуван по подозрение

33-годишен мъж от дупнишкото село Яхиново е арестуван по подозрение ...

......... „лишаване от свобода“ до 5 години.   Мъжът е задържан в хода на проведена от служители на отдел „Киберпрестъпност“ – ГДБОП операция, реализирана под наблюдението на Районна прокуратура- Дупница. В операцията са участвали и колегите им от регионалното звено в Кюстендил. Работата по документирането на престъпната дейност на задържания продължава.  


Мобилни групи продължават да работят по противодействие на престъпността и

Мобилни групи продължават да работят по противодействие на престъпността и ...

......... проблеми, поставени на вниманието на мобилните групи. До момента кметовете и кметските наместници на посетените села Буйновица, Каспичан, Троица, Марково, Дибич, Мараш, Осмар, Средня, Илия Блъсково, Васил Друмев, Мадара, Конево, Правенци, Черенча, Памукчии. Лятно и Новосел  са изразили задоволство от взаимодействието с полицейските служители, които отговарят за съответните населени места.


Ключов избор в съдебната система. Съдийската колегия на Висшия съдебен

Ключов избор в съдебната система. Съдийската колегия на Висшия съдебен ...

......... градски съд. В периода 2004 – 2009 г. Михайлов вече е заемал важния пост. През миналата година шефът на съда Калоян Топалов подаде оставка. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет веднъж отложи избора на председател на Софийския градски съд, тъй като кандидатът Светлин Михайлов беше приет в болница по спешност.


Софийска градска прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт

Софийска градска прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт ...

......... умишлено е улеснил сключване на неизгодна сделка с „Бул Био НЦЗПБ“ ЕООД за дарение на 5 000 000 дози ваксини „БЦЖ“. От това са произтекли значителни вреди за „Бул Био“ ЕООД в размер на 427 788,31 лв. с ДДС, 2097, 96 лв. застраховки и 12 221,22 лв. транспортни разходи.  


Новите експертизи за жп трагедията в село Хитрино изобщо не

Новите експертизи за жп трагедията в село Хитрино изобщо не ...

......... и предизвика трагедията. В Германия и Франция тези возила са забранени, но не и у нас. Затова превозвачът "Булмаркет" не е могъл да откаже приемането на цистерните, които са приети с редовни документи от клиент в румъния, въпреки че стените им са били тройно по-тънки от действащите евронорми в момента. 


Главният прокурор Сотир Цацаров отправи искане до Конституционния съд /КС/

Главният прокурор Сотир Цацаров отправи искане до Конституционния съд /КС/ ...

......... искането до КС. В искането се сочи още, че с атакуваните разпоредби на законово ниво се позволява неограничено въздействие от страна на частни охранители върху живота в населените места, независимо дали се касае за извършване на действия, засягащи личния живот и имущество, упражняването на политически права, икономически дейности или други.


пециализираният съд даде ход на разпоредителното заседание по делото срещу

пециализираният съд даде ход на разпоредителното заседание по делото срещу ...

......... пециализираният съд даде ход на разпоредителното заседание по делото срещу бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, както и бизнесмена Иво Прокопиев.   Те са подсъдими заради приватизацията на държавния дял от енергодружеството EVN преди седем години.  


Делото за влаковата катастрофа в Хитрино започна по същество. При

Делото за влаковата катастрофа в Хитрино започна по същество. При ...

......... в досъдебното производство като веществени доказателства - това са видеозаписи от камери, в последствие и от дронове и други видеокамери по време на огледите.Ивайло Йорданов, защитник на Димитър Михнев и Радослав Петков: Това са заснети обстоятелства около катастрофата, естествено, че са важни. Ще правим правни изводи въз основа на тях.


Зачестили са ежедневните и многократни обаждания от измамници на домашни

Зачестили са ежедневните и многократни обаждания от измамници на домашни ...

......... Вашите близки телефони;     - По никакъв начин не давайте /хвърляте през балкона на жилището или оставяте на улицата/ пари и накити на непознати В случай на подобни съмнителни обаждания, незабавно позвънете от мобилния си телефон или телефона на съседа Ви на телефон 112 или съобщете в най-близкото полицейско управление.  


Митнически служители задържаха над 37 кг хероин в автомобил с

Митнически служители задържаха над 37 кг хероин в автомобил с ...

......... инспектор и дежурен прокурор от Окръжна прокуратура-Русе. Образувано е дознание. Албанският гражданин, уличен в наркотрафик, е задържан с прокурорска мярка за 72 часа в русенския следствен арест. По предварителни данни стойността на задържания наркотик по цени на съдопроизводството е за над 1 500 000 лева. Взети са проби за лабораторен анализ.  


Наркооранжерия в Самоковско разкриха криминалисти на ГДНП, съобщиха от МВР.

Наркооранжерия в Самоковско разкриха криминалисти на ГДНП, съобщиха от МВР. ...

......... и суха растителна маса, поставена в буркани. Иззето е и модерно оборудване за отглеждане на марихуаната - лампи, вентилатори, трансформатори за електроенергия и три електронни везни. По случая е образувано досъдебно производство.Материалите са докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийската окръжна прокуратура и под негово ръководство продължават активните действия по разследването.


41 нелегални мигранти са задържани от гранични полицаи на ГКПП

41 нелегални мигранти са задържани от гранични полицаи на ГКПП ...

......... "Кулата" тази сутрин. Те са намерени в румънски тир при влизането му от Гърция в България, съобщиха от "Гранична полиция". Задържаните са на различна възраст, между тях има и деца. По техни признания са от Афганистан. Всичките са транспортирани до Петрич. Предстоят процесуално-следствени действия. Шофьорът на румънския камион също е задържан.


Приключила е проверката на ръководството на Специализирания отряд за борба

Приключила е проверката на ръководството на Специализирания отряд за борба ...

......... ще бъде наказан от мен Гайков с неповишаване, предполагам, че това ще остане, неповишаване в следващо звание. Гайков си остава там, сега ще направим може би някакво преструктуриране, там не може да има взаимоотношения, каквито са съществували преди това, защото сигналът е точно такъв - взаимоотношения в СОБТ, специалният отряд.


След община Септември новосформираното звено „Антикорупция” към Специализираната прокуратура удари

След община Септември новосформираното звено „Антикорупция” към Специализираната прокуратура удари ...

......... и същи човек. Вече има задържани две длъжностни лица – бившият кмет на общината Иван Иванов и още един кмет. Тяхното задържане е за 24 часа, а до края на деня ще стане ясно дали ще им бъдат повдигнати обвинения. Акцията продължава, претърсват се адреси, изземват се документи от общината.


Служители на ГДБОП разкриха модерна оранжерия за канабис. В рамките

Служители на ГДБОП разкриха модерна оранжерия за канабис. В рамките ...

......... 354 В и 339 от НК. След 72-часовото им задържане, на Х.М., М.С., Н.И. и В.С. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на К.Б. – „домашен арест“. По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава под ръководството на СГП.


Цветан Василев настоява съдът да прекрати делото срещу него. Мотивите

Цветан Василев настоява съдът да прекрати делото срещу него. Мотивите ...

......... банкерът. Съдът изслушва и аргументите на адвокатите на Цветан Василев, които също твърдят, че делото трябва да бъде прекратено. Причината - допуснати са сериозни процесуални нарушения. Според тях обаче трябва да се прекрати наказателното производство спрямо всички, не само спрямо Василев. В противен случай "това ще повлияе на останалите обвиняеми".


Втори ден спецсъдът гледа делото КТБ. Очаква се защитата на

Втори ден спецсъдът гледа делото КТБ. Очаква се защитата на ...

......... КТБ, вчера процесът тръгна. Делото ще се гледа задочно, без да присъства основният обвиняем Цветан Василев, който прокуратурата счита за ръководител на организирана престъпна група, източила около 4 милиарда лева от КТБ. Подсъдими са 18 души, като обвиненията срещу тях, във всичките им копия, са над 210 хиляди страници.    


Спецсъдът прави днес четвърти опит да даде ход на делото

Спецсъдът прави днес четвърти опит да даде ход на делото ...

......... на разпоредителното заседание. Съдът трябва да взема решение дали Цветан Василев е призован според действащите закони и дали делото може да започне без него. Едва тогава ще каже дали може да даде ход на разпоредителното заседание В Сърбия има дело срещу Цветан Василев за екстрадиция и той не може да напуска страната.


Полугол и пиян мъж вилня в Студентски град, като междувременно

Полугол и пиян мъж вилня в Студентски град, като междувременно ...

......... 2, вр. ал. 1 НК - хулиганство, придружено със съпротива срещу орган на власт. Разследването е приключено под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, като на 26.02.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу Терзиев за описаното по-горе деяние. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.


Районният съд в Тополовград остави в ареста бившия френски легионер

Районният съд в Тополовград остави в ареста бившия френски легионер ...

......... реда. Вчера прокуратурата му повдигна и второ обвинение, за незаконно притежаване на взривни материали и боеприпаси. Иван Пачелиев беше арестуван във вторник, след като се барикадира в къщата си и стреля по служителите на реда. Той беше задържан при зрелищна акция на специализирания отряд "Кобра", а драмата продължи близо денонощие.


Бащата на трите деца, които с години били държани като

Бащата на трите деца, които с години били държани като ...

......... камерата на „Съдебен спор”. Веднага след това мъжът изчезва. Намерен бе убит преди два дни. За престъплението са обвинени родителите на внучките му.„Когато се вижда, че родителят е изпаднал в трудно положение, социалните трябва да влязат в дома и да се опитат да помогнат”, коментира казуса детският психолог Младен Владимиров.


Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност на бившия

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност на бившия ...

......... престъпление е предвидено наказание лишаване от свобода от 5 до 10 години и глоба от 5 000 лв. до 10 000лв., като съдът може да постанови и конфискация на част или на цялото имуществото на дееца. Спрямо обвиняемия е определена мярка за неотклонение „гаранция“, която е в размер на 100 000 лв.


Генерал-майор Данчо Дяков да е новият началник на Националната служба

Генерал-майор Данчо Дяков да е новият началник на Националната служба ...

......... новият началник на Националната служба за охрана се съгласи правителството. По закон, президентът назначава шеф на НСО, но със съгласието на Министерския съвет. Дяков поема поста след Ангел Антонов, който подаде оставка в момент на прокурорска проверка срещу службата и беше назначен за почетен консул на България в Санкт Петербург.


Полицаи от Районно управление на МВР-Кърджали разкриха незаконна кланица в

Полицаи от Районно управление на МВР-Кърджали разкриха незаконна кланица в ...

......... от Наказателния кодекс за нарушени правила при добива, преработката, съхранението или търговията с животни, с което могат да бъдат изложени на опасност животът и здравето на хората. Служителите от Областната дирекция по безопасност на храните са съставили акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност. Месото е иззето. Работата по случая продължава


Отсъствие на адвокат стана причина стартът на делото за нападението

Отсъствие на адвокат стана причина стартът на делото за нападението ...

......... За днес районният съд беше насрочил първо, разпоредително заседание по процеса. В съдебната зала стана ясно, че адвокатът на нападнатата лекарка отсъства. Подсъдим за нападението е Владимир Стоянов, който според обвинителния акт ударил лекарката в болницата "Шейново". Причината - искал плацентата на новороденото си дете, но д-р Гагова му отказала.


Освободиха майката на недохранените близнаци, които бяха приети в болница

Освободиха майката на недохранените близнаци, които бяха приети в болница ...

......... че децата не са гледани както трябва, защото физическото им състояние не отговаря на тяхната възраст", коментира Надя Танева от Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив. Tя уточни, че във вторник са научили за казуса с двете 3-годишни деца. Предстои децата да бъдат приети в приемно семейство или в резидентна услуга с медицинска грижа. 


Депутатът от левицата Елена Йончева ще съди председателя на ГЕРБ

Депутатът от левицата Елена Йончева ще съди председателя на ГЕРБ ...

......... е този доклад на ДАНС? Защо българското общество не е запознато с този доклад? Защо до този момент не е започнало разследване за тази огромна корупционна схема, за тази търговия с нашата национална сигурност? Това е въпросът, който опитваме да зададем вече 10дни и на ДАНС, и на главния прокурор".


Въвеждането на доброволна военна служба може да разреши проблема с

Въвеждането на доброволна военна служба може да разреши проблема с ...

......... дейност, а не като на хора, които реално са се заели да изпълняват своите ангажименти, като съюзници по линия на НАТО и сега на ЕС“, посочи още Красимир Каракачанов.   Той бе категоричен, че за да можем ефективно да използваме армията при кризи, предварително трябва да сме я осигурили достатъчно.


Служители на „Съдебна охрана” излязоха на протест в Благоевград във

Служители на „Съдебна охрана” излязоха на протест в Благоевград във ...

......... за уеднаквяване на заплащането за специфични условия на труд, увеличаване на щатните бройки с 350 служители и тяхното финансово обезпечаване. Във вторник демонстрации ще има и в Перник, Смолян, Русе и Ямбол. За 24 февруари пък е планират национален протест, който ще се проведе пред сградата на Министерството на отбраната в София.  


Според съдебно-медицинска експертиза починалият вчера в Ихтиман 64-годишен мъж е

Според съдебно-медицинска експертиза починалият вчера в Ихтиман 64-годишен мъж е ...

......... заключението на експертизата смъртта се дължи на остро настъпила сърдечно-съдова недостатъчност, развила се в резултат на миокардния реинфаркт. Това се е случило часове преди настъпването на смъртта.   При огледа и аутопсията на трупа не са установени следи от травматични увреждания, които да са във връзка с настъпилата смърт.Разследването продължава.


Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт срещу главния архитект

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт срещу главния архитект ...

......... от която впоследствие е изтеглил парите, които предал на Константин Атанасов. По делото са били разпитани свидетели, назначени експертизи, иззети веществени доказателства и документи, и др. Спрямо всеки един от обвиняемите е взета мярка за неотклонение "Гаранция" в размер на 5 000 лева и е наложена забрана да напускат България.


Убилата новороденото си бебе Невена Тенева от димитровградското село Сталево

Убилата новороденото си бебе Невена Тенева от димитровградското село Сталево ...

......... отложено за изпитателен срок от 5 (пет) години, който максимално продължителен и относително дълъг период от време ще даде възможност на подсъдимата да преосмисли както деянието, така и най-вече поведението си за в бъдеще“, пише в решението.Решението за условно наказание е на съдиите Милена Петева, Боряна Бончева и Красимир Димитров.


Полицейска акция е проведена тази сутрин в ромската махала в

Полицейска акция е проведена тази сутрин в ромската махала в ...

......... за побой в Ихтиман. Те не били у дома, но органите на реда претърсили няколко къщи. По разкази на хората от махалата по време на акцията полицаите бутнали болен възрастен мъж на земята и малко след това той починал.В момента в ромската махала има голямо струпване на жандармерия.Извършват се огледи.


Поради зачестилите случаи на агресия в учебни заведения в столичното

Поради зачестилите случаи на агресия в учебни заведения в столичното ...

......... и от учители. Тази инициатива е въпрос на време да се реализира и в други училища, каза Стаматов, предаде БНТ. Училищният психолог Мария Михайлова изрази надежда, че инициативата ще има положителен ефект, тъй като децата много трудно споделят за най-тежки форми на насилие и не искат да злепоставят съучениците си.


46-годишна жена от Дупница е с опасност за живота, след като е била нападната

46-годишна жена от Дупница е с опасност за живота, след като е била нападната ...

......... "Горна махала".   Младежът е задържан от полицията като заподозрян извършител на грабеж.   Жертвата на нападението е настанена в столична болница с множество травми както от удари, така и от наранявания с нож и е с опасност за живота. Продължават процесуално-следствените действия по случая, уведомен е дежурен прокурор. Започнато е досъдебно производство.


Прокуратурата разследва тормоз над 5 деца в детска градина

Прокуратурата разследва тормоз над 5 деца в детска градина "Брезичка" ...

......... интернет се появи видео, на което се вижда насилие над деца от страна на възпитателите. На кадрите се вижда как се скубят и обиждат 5-годишните деца. И тази сутрин родители разказаха, че това не е изолиран случай на насилие. Други майки и бащи обаче се обявиха в защита на възпитателите.


Възрастна жена, която е трябвало да стане жертва на ало

Възрастна жена, която е трябвало да стане жертва на ало ...

......... да им даде близо 7000 лева. След като се разбрали обаче, жената сложила в плика вместо парите - други торбички. Преди да ги хвърли през балкона, се обадила в полицията. Така униформените задържали 41-годишния мъж, а след това и негов помагач. По първоначални данни те са извършили и други измами.  


Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е установено

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е установено ...

......... опасен рецидив). Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, като е постановено привеждането му в сградата на СРС на 1 февруари – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


Столичната полиция отцепи района около Областната управа на София на

Столичната полиция отцепи района около Областната управа на София на ...

......... Столичната полиция отцепи района около Областната управа на София на бул. „Витоша” заради забравен багаж, предаде БГНЕС. На място беше изпратена и линейка, и пожарна След направената проверка от специализираните екипи се оказа, че става дума за забравен термос.


Четирима души са обвинени за отвличането на Адриан Златков, потвърдиха

Четирима души са обвинени за отвличането на Адриан Златков, потвърдиха ...

......... повече за повдигнатите обвинения, предаде Нова телевизия. Адриан Златков беше отвлечен в края на август, а на 11 септември беше пуснат на свобода, след като родителите му платиха откуп. В края на ноември главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов обясни, че полицията продължава активно да работи по случая с отвличането на Златков.  


433 зоополицаи ще реагират на сигнали за инциденти с животни

433 зоополицаи ще реагират на сигнали за инциденти с животни ...

......... сигнала за проява на жестокост към гръбначни животни, като над 20% от тези престъпления са разкрити и работата по тях продължава. Към момента сериозен проблем при работата по подобни престъпления са липсата на доказателства и изградени процедури за установяване на извършителя.Така и ефективно осъдените за насилие над животни са единици.


Специализирана полицейска операция по линия на активния криминален контингент се

Специализирана полицейска операция по линия на активния криминален контингент се ...

......... Специализирана полицейска операция по линия на активния криминален контингент се провежда на територията на цялата страна. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Към момента няма задържани. Органите на реда работят по дела, които са процес на разследване, съвместно с прокуратурата. Мащабната операция продължава, предаде БГНЕС.


Конституционният съд обяви за противоконституционен отказа на Народното събрание от

Конституционният съд обяви за противоконституционен отказа на Народното събрание от ...

......... са гласували седем съдии. Съдиите Кети Маркова и Анастас Анастасов считат, че искането е допустимо и разгледано по същество е неоснователно. Съдиите Гроздан Илиев и Филип Димитров го намират за недопустимо. На заседанието са присъствали 11 конституционни съдии. Мотивите на решението ще бъдат обявени допълнително, посочиха от съд, предаде БГНЕС.


Шуменската болница ще съди Здравната каса за неплатени надлимитни медицински

Шуменската болница ще съди Здравната каса за неплатени надлимитни медицински ...

......... Шуменската болница ще съди Здравната каса за неплатени надлимитни медицински дейности от 170 000 лева. Средствата са изразходвани за лечение на здравноосигурени пациенти, приети по спешност. Наскоро друго лечебно заведение в Шумен осъди Здравната каса да плати 198 000 лева за проведено лечение на онкоболни.


Диво прасе вилня в градче в южната част на Германия,

Диво прасе вилня в градче в южната част на Германия, ...

......... Част от подплашените от деянията на животното служители и клиенти са успели да избягат навън. Останалите са потърсили спасение на горния етаж на магазина.Край на безчинствата на дивото прасе са сложили пристигналите на мястото полицаи, които са го застреляли и умъртвили.От полицията съобщават, че в необичайния инцидент няма пострадали хора.


Мъж и жена са нанасяли удари с дървени колове спрямо

Мъж и жена са нанасяли удари с дървени колове спрямо ...

......... причинени средни телесни повреди, за които полицаите са извадили медицинско. Двамата нападатели са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в Плевен. Работата по случая продължава. Към момента не е ясна причината за нападението срещу органите на реда.


Служители на митническа мобилна група намериха 1 621 кутии контрабандни

Служители на митническа мобилна група намериха 1 621 кутии контрабандни ...

......... към врата между търговския обект и частния имот, в готварска печка под навес към пристройка, в ръкавите на връхни дрехи, окачени на закачалки, в избено помещение и други пригодени тайници. Общото количество задържаните контрабандни цигари е 1 621 кутии. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свищов.


Две нарколаборатории са разкрити в Сливенско, иззети са метамфетамин и

Две нарколаборатории са разкрити в Сливенско, иззети са метамфетамин и ...

......... предмети и вещества от мобилна нарколаборатория. При последвали следствени действия в жилищата на Н.К. и Д.Д. в Котел са намерени и иззети около два грама метамфетамин, както и вещества и предмети, които са компоненти от мобилна нарколаборатория за производство на синтетичен наркотик. За случаите е уведомена Окръжната прокуратура в Сливен.


Обвиненият за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов е

Обвиненият за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов е ...

......... Цветков споделя още, че не е бил въоръжен по време на издирването, тъй като не са били тръгнали на лов за прасета, а имало и много други хора с пушки. Цветков не се приема за герой. Скромно казва, че е изпълнил гражданския дълг като е помогнал на органите на реда.


Служителите на Сливенския женски затвор в понеделник излизат на протест.

Служителите на Сливенския женски затвор в понеделник излизат на протест. ...

......... че на 15 ноември, миналата година, служителите на затвора в Сливен сложиха трикольорни ленти в знак на протест. Така те подкрепиха исканията на Синдиката за двайсетпроцентно увеличение на работните заплати, както и придружаващите допълнителни плащания с постоянен характер и други възнаграждения и плащания за персонала, равностойни на служителите на МВР.


Жена се самозапали и почина след скандал със съпруга си.

Жена се самозапали и почина след скандал със съпруга си. ...

......... случило след скандал със съпруга й. Тя е транспортирана за лечение в Клиниката по изгаряния в София, където вечерта починала. 56-годишният съпруг на жената е задържан в Районното управление за изясняване на случая. "Взети са обтривки за наличие на петролни продукти", съобщиха още от полицията.По случая е образувано досъдебно производство.


Започва разглеждане на делото на Антони Стоянов - уволненият директор

Започва разглеждане на делото на Антони Стоянов - уволненият директор ...

......... по математика Петя Тодорова, която беше отстранена от работа, защото по думите на Стоянов е ощетила над 100 деца да отидат на състезание. Очаква се родители и учители да се явят в съда, за да подкрепят директора. Стоянов иска от съда отмяна на уволнението му и възстановяване на работа.  


1 010 литра нелегален етилов алкохол в туби и бидони

1 010 литра нелегален етилов алкохол в туби и бидони ...

......... в различните съдове е от 48 до 57 обемни процента. За алкохола не са представени никакви документи за произход или платен акциз, според Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Нелегалният алкохол е иззет. Взети са проби от него за лабораторен анализ. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.