Тази сутрин около 4:20 часа в СДВР е получен сигнал

Тази сутрин около 4:20 часа в СДВР е получен сигнал ...

......... шосе“, като преди това той „успя“  да удари последователно и да нанесе материални щети на 9 паркирани автомобила.  Бе установено, че таксиметровият  шофьор е седнал зад волана с отнето свидетелство за правоуправление. При задържането той е отказал  проба с дрегер. И по документирането на този случай работата продължава.    


Сезонът на отпуските може да бъде определен и като сезон

Сезонът на отпуските може да бъде определен и като сезон ...

......... охранителни камери. Собственикът на охранителна фирма Ивайло Христов пък каза, че обирджиите търсят предимно пари и ценности по домовете и касови наличности в търговските обекти. В периода януари - юни 2018 г. у нас са регистрирани 3362 кражби в домове, а разкриваемостта на този тип престъпления е малко над 24%.


5133 литра нелегален етилов алкохол иззеха митнически служители само за

5133 литра нелегален етилов алкохол иззеха митнически служители само за ...

......... по-късно, на 16.07.2018 г.,  митнически служители извършват проверка в частен имот в област Бургас, където в избено помещение откриват 500 литра ракия, разпределена в 50 съда по 10 литра всеки. По думите на собственика ракията била произвеждана чрез изваряване в казан от закупено грозде в продължение на няколко години.  


Спешни мерки за ограничаване на заразата сред животните предприема МВР

Спешни мерки за ограничаване на заразата сред животните предприема МВР ...

......... се изненадва, спираме и проверяваме. Третата препоръка е към МРРБ – задължително ежедневно почистване на местата в десеткилометровата зона преди граничния контрол. И последната мярка, която много дебатирахме, но аз се свързах и с госпожа Караянчева, предлагам утре среща на оперативния щаб с председателите на парламентарните групи", добави още Радев. 


Тази сутрин в Пловдив служители на 3 РУ в града

Тази сутрин в Пловдив служители на 3 РУ в града ...

......... Пловдив на 11 юли. От местната полиция споделиха, че мъжът вече е предаден на служители от затвора. Младенов бил на лек режим в медицинското заведение и затова пред болничната му стая не е имало охрана. Впоследствие се наложи властите да претърсят целия град, за да открият местонахождението му. Очаквайте подробности.


На днешното си заседание от 10:30 ч. Софийският градски съд

На днешното си заседание от 10:30 ч. Софийският градски съд ...

......... Опасенията на завелите иска е, че присъединяването на твърде много хора може да доведе до затрудненото му администриране. Те напомнят, че решението ще има сила за всички софийски граждани и правото им да се ползват от него е гарантирано, независимо от това дали са се присъединили или не към иска.Във връзка с жалба на Синдикат на служителите в затворите

Във връзка с жалба на Синдикат на служителите в затворите ...

......... затвора, кадровик и началник сектор", пише омбудсманът. Националният омбудсман информира, че в затвора в град Пазарджик, ще бъде направена проверка през настоящата година във връзка с множество жалби и изразява намерението си да осъществи среща с представител на организацията по проблемите, свързани с трудовите права на служителите в този затвор.


Нова дрога с кодово име

Нова дрога с кодово име "Амнезия" залива пазара й е ...

......... което е постъпвало в болница след предозиране с билка, е на 14 г. Употребата на друсания чай може да доведе до инфаркти и инсулти при непълнолетните. Криминалистите са оформили и профила на дилъра, който пласира най-модерната синтетична дрога. Това е ученик с компютър, добър английски и 100 лв в джоба.


В случай, че шофьор има отчетен над 0,5 алкохол на

В случай, че шофьор има отчетен над 0,5 алкохол на ...

......... така, че дрогираните шофьори са повече от пияните. Между 3-5 % са тежките катастрофи, през изминалата година, причинени от пияни шофьори", каза още тя. "Полицаят, който ви е спрял не е същият човек, който ви извършва пробата със стационарния дрегер. Измерва се два пъти, като накрая се смята средно аритметично".


Разбиха нелегален пазар за животни във Варна. Акцията на Българската

Разбиха нелегален пазар за животни във Варна. Акцията на Българската ...

......... По време на проверката бяха установени десетки търговци и животни в клетки без каквито и да било разрешителни, предаде бТВ. След появата на проверяващите, част от собствениците опитаха да избягат, а други зарязаха животните си. Други пък твърдяха, че животните не се продават. На собствениците на животните бяха написани актове.


Образователното министерство даде на прокуратурата Великотърновския университет. Причината са издадени

Образователното министерство даде на прокуратурата Великотърновския университет. Причината са издадени ...

......... за учители. От три години Пернишкият университет е собственост на университета в Неапол и от три години си сътрудничи с великотърновското висше училище. И двете ръководства не виждат допуснати нарушения при обучението на педагози. Решението на казуса е в ръцете на главния прокурор, до когото е адресиран сигналът от МОН.Обвинената в корупция кметица на столичния район „Младост” Десислава Иванчева

Обвинената в корупция кметица на столичния район „Младост” Десислава Иванчева ...

......... обаче не приеха твърдението на прокуратурата, че има опасност тя да извърши друго престъпление. Разследването по случая е завършило и другата седмица материалите по него ще бъдат предадени на защитата в сградата на следствието, стана ясно още днес. В срок от два месеца делото трябва да влезе в съда.  


Задържаната на 3 юли група е била създадена с цел

Задържаната на 3 юли група е била създадена с цел ...

......... задържаната група за изнудване и убийството на данъчния инспектор, до момента е установено, че й е било възложено той да бъде сплашен с палежи и побой, но не и убийството му, съобщиха от прокуратурата. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на обвиняемите продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.  


Бившият кмет на

Бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева обжалва мярката си за ...

......... Причината мярката за неотклонение отново да бъде разглеждана е, че Иванчева предостави епикризи за различни заболявания, припомня БНТ. В искането си тя заявява, че възнамерява да проведе "Ин витро" процедури и затова настоява за по-лека мярка за неотклонение. Десислава Иванчева е обвинена за вземане на подкуп в особено големи размери.


В последната година има повече постъпващи на работа полицаи, отколкото

В последната година има повече постъпващи на работа полицаи, отколкото ...

......... бъдат малтретирани. Всичките са си вършили перфектно работата по определени досъдебни производства, прокурорите са си поддържали обвиненията и са работили в посока доказване на престъпленията. Най-вероятно това е породило тези действия". И тази година има много катастрофи по магистралите, но загиналите са по-малко спрямо същия период на миналата, отчете Маринов.


Окръжният съд в Стара Загора свободи предсрочно Георги Сапунджиев, който

Окръжният съд в Стара Загора свободи предсрочно Георги Сапунджиев, който ...

......... има право да управлява превозно средство до 2025 година. На 2 юни 2014 година той прегази с джипа си момченцето, което караше колело по главната улица заедно с родителите и сестра си. Шофьорът се призна за виновен и до този момент изтърпяваше наказанието си в затворническото общежитие в Стара Загора.Значителни укрити приходи са установени в рамките на предприети проверки,

Значителни укрити приходи са установени в рамките на предприети проверки, ...

......... за всяка от автошколите. Тези данни са сравнени с информацията, подадена от касовите апарати и  финансовите отчетите на фирмите. Още в първите няколко фирми са открити значителни отклонения и ще бъдат извършени пълни данъчни ревизии за последните 5 години, допълват от НАП. Предстои възлагането на подобни проверки в целия бранш.


Със заповед на министъра на вътрешните работи за Директор I

Със заповед на министъра на вътрешните работи за Директор I ...

......... задача. Искам до себе си работещ екип“, обърна се към присъстващите началници новият ръководител на ОДМВР- София. Старши комисар Николай Викторов Спасов започва работа в системата на МВР през 2008 г. Последователно е заемал различни ръководни длъжности, сред които зам.- директор на ОДМВР- Варна и директор на ОДМВР- Добрич.  


Полицейски служители от участък „Петолъчка“ на РУ-Сливен са осъществили операция

Полицейски служители от участък „Петолъчка“ на РУ-Сливен са осъществили операция ...

......... Сотиря и Тополчане. Съставени са 3 акта по Наредбата на Общината, 1 по ЗДвП и 5 глоби с фиш за други нарушения. В хода на операцията са проверени 87 лица и 28 превозни средства. Продължават полицейските операции и работата на мобилните екипи на територията на селата в община Сливен.  


Осъденият за блудство Борис Ангелов Иванов, който вчера избяга от

Осъденият за блудство Борис Ангелов Иванов, който вчера избяга от ...

......... 13-годишна присъда за блудство и други престъпления. От няколко дни бил преместен в затворническо общежитие. Мъжът е на 48 години, среден на ръст, с кафяви очи и къса, черна коса. Борис Иванов е с нормално телосложение, продълговато, леко мургаво лице, правилен нос, високо чело. На врата си има татуировка - червена целувка.


Акция на МВР се провежда в центъра на София. Патрулка

Акция на МВР се провежда в центъра на София. Патрулка ...

......... София. Патрулка с полицаи се намира пред банков клон на централния бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". Банката, както и банкоматът пред нея, са опаковани с полицейска лента. По информация на БТВ има няколко задържани. От МВР засега отказват подробности за операцията. Няма видими следи от взлом или взрив на банкомата.


Около 25% от българите, или почти всеки четвърти, е готов

Около 25% от българите, или почти всеки четвърти, е готов ...

......... 0,5 на 100 хиляди души. Страната, в която са регистрирани най-много убийства е Франция – 1017 смъртни случая, или 1,5 на 100 хиляди души. В световен мащаб най-много убийства са регистрирани в Латинска Америка и конкретно в Хондурас – по 70 на 100 хиляди души население, показва анализът на Евростат.


Митница Бургас задържа за нарушени права върху интелектуална собственост 6

Митница Бургас задържа за нарушени права върху интелектуална собственост 6 ...

......... на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения са иззети 4 080 дамски и мъжки къси панталони с лого „"Adidas" и 1 960 тениски с надписи "Tommy Hilfiger", "Philipp Plein", "Love Moschino", "League of Lgends". Предприети са действия за уведомяване на правопритежателите на съответните търговски марки.


Задържан е един от шофьорите, които участваха в тежката верижна

Задържан е един от шофьорите, които участваха в тежката верижна ...

......... заради инцидента, но вече движението е пуснато, предаде bTV. 9 коли се сблъскаха във верижната катастрофа. Пострада семейство с дете. Най-тежко е състоянието на майката, която има контузия на главата, мозъчно сътресение и е губила съзнание. Още трима пострадали са прегледани на място. Разчистването на смачканите коли продължи няколко часа. 


Служители на ГДБОП от отдел „Трансгранична престъпност“, сектор „Трафик на

Служители на ГДБОП от отдел „Трансгранична престъпност“, сектор „Трафик на ...

......... издадена Европейска заповед за арест от френските съдебни власти и вече са започнати процедури за изпълнението им. Работата по изясняване на престъпната дейност на организираната група продължава, като в рамките на операцията е установен и се издирва още участник, за когото от Франция е издадена Европейска заповед за арест.   


От днес започва полицейска операция за устнаовяване на употреба на

От днес започва полицейска операция за устнаовяване на употреба на ...

......... проверки и за невръчени електронни фишове, които ще бъдат връчвани на пътя. "Според статистиката една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа, с голям брой жертви, е точно управлението на моторно превозно средство, след употреба на алкохол и/или наркотични вещества", пише в съобщението на МВР. 


По искане на Окръжната прокуратура във Варна състав на Варненския

По искане на Окръжната прокуратура във Варна състав на Варненския ...

......... българи – 28-годишния О.С. и 29-годишния Р.Р., е участието им организирана престъпна група, трафик на хора и сводничество. В издаващата Европейска заповед за арест държава престъпленията се наказват с лишаване от свобода с максимален срок до 10 години. Деянията на двамата млади мъже са наказуеми и по българското законодателство.  


Над 675 000 детски артикули, сред които играчки, дрехи и

Над 675 000 детски артикули, сред които играчки, дрехи и ...

......... органите на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Агенция „Митници" е предотвратила също така реализацията на над 263 000 несъответстващи и опасни играчки. Най-голямо количество сред тях са спинърите (251 900 бр.), както и топки за софтбол (115 732 бр.), както и в по-малки количества детски тротинетки, ховърборди и антистрес кубчета.


И тази година екипи на полиция и жандармерия ще се

И тази година екипи на полиция и жандармерия ще се ...

......... такива приемно-предавателни протоколи и кметовете и кметски наместници, те ще ги раздават на населението. Брането на първите череши в Кюстендилско вече започна, очаква се кампанията да приключи до средата на юли. Дотогава ще продължат и охранителните мерки по опазването на черешовите масиви, а стопаните се надяват на добра реколта и печалби.


Пловдивските служители на Регионалната здравноосигурителна каса, които вчера бяха задържани

Пловдивските служители на Регионалната здравноосигурителна каса, които вчера бяха задържани ...

......... едно лице, което се води социално слабо, но е участвало в създаването на трите фантомни аптеки. Схемата е станала възможна заради несъвършенства на софтуера на НЗОК. Разследването е установило, че две програми се разминават във времето, така че контролът на изписаните лекарства се осъществява до три месеца след тяхното получаване.


Рискът от нов взрив и още жертви в Хитрино на

Рискът от нов взрив и още жертви в Хитрино на ...

......... да изпускат газ. Всъщност това беше основната опасност. Изпускането на газ, газ, която е по-тежка от въздуха, утаява се долу ниско, без мирис, не можеш да го усетиш и при най-малката искра е възможна експлозия”, обясни той. С усилията на пожарникари и служители на „Гражданска защита” повредените вагони бяха обезопасени.


Столични полицаи предотвратиха разрастването на конфликти между футболни фенове снощи

Столични полицаи предотвратиха разрастването на конфликти между футболни фенове снощи ...

......... град". На двата адреса незабавно били изпратени полицейски екипи. Благодарение на бързата им реакция е предотвратено разрастването на конфликтите. За овладяване на ситуацията при единия от инцидентите се е наложило полицейски служител да произведе предупредителни изстрели във въздуха. Продължава работа за изясняване на всички факти и обстоятелства около случилото се. 


Специализираният съд отложи делото срещу Мелиад Фара и Хасан Ел

Специализираният съд отложи делото срещу Мелиад Фара и Хасан Ел ...

......... 18 юли 2012 г., отне живота на българския шофьор Мустафа Кьосов и на петима израелски граждани. 35 души бяха ранените. Подсъдимите Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан все още се издирват от Интерпол. Обвинението смята, че те са помогнали на атентатора Мохамед Хасан Ел Хюсейни, който загина при взрива.


Контрабандна валута с левова равностойност 203 072 лева иззеха митническите

Контрабандна валута с левова равностойност 203 072 лева иззеха митническите ...

......... 70 435 лева. Контрабандната валута е открита в личния багаж на британски гражданин с турски произход, пътуващ от Великобритания през България за Турция в лек автомобил „Porshe". На нарушителя е съставен акт по Валутния закон. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство. Контрабандната валута подлежи на отнемане в полза на държавата.


Засилените мерки за борба с футболното хулиганство вече са в

Засилените мерки за борба с футболното хулиганство вече са в ...

......... зони на София има масирано полицейско присъствие. Привържениците на двата отбора се подлагат на щателни проверки още при насочването си към Националния стадион "Васил Левски". Един от пунктовете е разположен само на 200 метра от Националния фенклуб на "сините".Проверяват се документите за самоличност, извършват се и претърсвания за опасни предмети.


Специализираната полицейска операция е реализирана вчера на територията но РУ

Специализираната полицейска операция е реализирана вчера на територията но РУ ...

......... полицейските органи общо 75 предмети с културно-историческа стойност, за които няма данни да са идентифицирани и регистрирани по съответния ред и 71 старинни монети. По случая е образувано досъдебно производство. Мъжете са задържани с полицейски мерки за 24 часа. Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура Елхово.  


Четирима полицаи бяха арестувани при акция в Пловдивско, съобщава бТВ.

Четирима полицаи бяха арестувани при акция в Пловдивско, съобщава бТВ. ...

......... Четирима полицаи бяха арестувани при акция в Пловдивско, съобщава бТВ. Сред задържаните е началникът на районното управление в Раковски. По първоначална информация арестуваните са разследвани за въоръжени грабежи и изнудване.


Ямболски криминалисти задържаха участник в няколко телефонни измами Престъпленията са

Ямболски криминалисти задържаха участник в няколко телефонни измами Престъпленията са ...

......... На 17 април т.г. Д. Д. е привлечен в качество на обвиняем за извършено престъпление по чл. 209 от НК и е дал подробно обяснение за деянията си. Процесуално-следствените действия продължават под ръководството на Районна прокуратура-Ямбол. Проверява се и съпричастността на 33-годишния мъж към подобни престъпления, извършени в съседни региони.


Започва акция на

Започва акция на "Пътна полиция", наречена „24 часа скорост". Близо ...

......... е една от основните причини за тежки пътнотранспортни произшествия. От началото на годината има най-много катастрофи са станали в Пловдив, София, Варна, Благоевград.   Контролът на скоростта ще се извършва с мобилни и стационарни камери, както и с най-новите, които засичат с колко се движат автомобилите в няколко ленти  едновременно.


"Човешка грешка е причината за инцидента в Хитрино“, смята кметът ...

......... високата скорост на влака", посочи Нуридин Исмаил, попитан каква присъда очаква за машинистите:"Такъв инцидент и с толкова жертви - имаме млада жена, която още не вижда. Представяте ли си тази жена да не може да си види децата. Тежки са последствията и мисля, че е справедливо те да бъдат осъдени".


Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала се с

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала се с ...

......... извършвана никаква дейност. Разследващи разкрили, че ръководителката е получила сумите от наетите бенефициенти, платила им по свое усмотрение, а огромната част от средствата разпределила между участниците в групата. На обвинените са наложени мерки за неотклонение „парична гаранция“, в размер съответно на 50 000 лв., 25 000 лв. и 5000 лв.


В 06.00 часа сутринта на 18-и април, сряда, пътната полиция

В 06.00 часа сутринта на 18-и април, сряда, пътната полиция ...

......... В 06.00 часа сутринта на 18-и април, сряда, пътната полиция започва акцията "24 часа скорост", която ще се проведе до 19-и април в цялата страна. Пътните полицаи ще следят за шофиране със съобразена скорост.В акцията ще бъдат включени и 200 камери за наблюдение на водачите, уточняват от пресцентъра на МВР.


Проверката на Министерството на правосъдието не е установила как избягалият

Проверката на Министерството на правосъдието не е установила как избягалият ...

......... тяхната работа. В деня на бягството двамата са напуснали сектора на затвора един час по-рано, стигнали са до двора, където са се разходили, след това са отишли до лавката и малко след това – с пистолета през цялото време, са се отправили към стаята за получаване на техника.    


Криминалният журналист Стефан Ташев смята, че е очевидно колко остарял

Криминалният журналист Стефан Ташев смята, че е очевидно колко остарял ...

......... се справяш, ще има и още бягства", категоричен беше Стефан Ташев в ефира на "България сутрин".Адвокат Марковски пък добави, че въвеждането на модерни системи за охрана, контрол на достъп и видеонаблюдение в българските затвори е нещо, което може да стане в кратки срокове, ако се отделят средствата, които са необходими.


Организациите на италианската мафия отдавна са се настанали във всички

Организациите на италианската мафия отдавна са се настанали във всички ...

......... Румъния, Албания и Черна гора. Страните от Източна Европа, включително и членуващите в ЕС, често предлагали „сигурен терен” за нелегални сделки, защото законодателството, методите на издирване, както и сътрудничеството в борбата срещу организираната престъпност, са далеч по-слабо развити, отколкото в Италия и страните от Западна Европа", заключава Франческо Форджоне.  


Вече трети ден няма никаква следа от избягалите затворници Владимир

Вече трети ден няма никаква следа от избягалите затворници Владимир ...

......... основните, второкласните и дори третокласните пътища екипи на полицията проверяват пътуващите. Продължават и разпитите на близките на затворниците и на всички, които са имали връзка с тях. В СДВР е създаден специален щаб, който проверява всички достигнали до полицията сигнали. Двамата бегълци се издирват и с червена бюлетина от Интерпол.


Нов инцидент в Софийския затвор. За щастие този път няма

Нов инцидент в Софийския затвор. За щастие този път няма ...

......... пострадал надзирател. В късните часове вчера служителят на затвора е бил нападнат от осъден, когото е трябвало да придружи до болницата на затвора. Надзирателят е със счупен нос и аркада на веждата, съобщава БНТ. Информацията е потвърдена пред телевизията и от Ивайло Григоров от Синдиката на служителите в затворите.  


Вследствие на проведената вчера съвместна операция на ГДБОП и Специализираната

Вследствие на проведената вчера съвместна операция на ГДБОП и Специализираната ...

......... оказвали въздействие върху членовете на екипите. По думите му механизмът на получаване на парите е бил основно чрез т. нар. "контролирана покупка", като след предварителна уговорка сред стоките е бил поставян плик с исканата сума. В някои от случаите по преценка директно са били взимани и стоки от търговските обекти. 


Отговорността, за това което се случи на летището е изцяло

Отговорността, за това което се случи на летището е изцяло ...

......... страна на служителите, които не са били на местата си. При предприетите веднага след това мерки за проверки във всички системи е изяснено, че сред пътниците не е имало лица, издирвани по какъвто и да е повод. Пропускът от страна на граничните полицаи, нарушили Инструкцията за гранична проверка, е недопустим.


Министерският съвет ще изпълни пет решения на Европейския съд по

Министерският съвет ще изпълни пет решения на Европейския съд по ...

......... три административни наказания – имуществени санкции в размер на 5000 лв. всяка, извършени за административни нарушения по ЗУТ, които съгласно тогава действащото законодателство не са подлежали на съдебен контрол. Поради установеното от ЕСПЧ право на достъп до съд е определено обезщетение и присъдени разноски в размер на 5355 евро.  


Синдиката на служителите в затворите в България решава днес за

Синдиката на служителите в затворите в България решава днес за ...

......... върху възможностите за разпределение на отпуснатите средства, при които ще се гарантира справедливо увеличение за отделните направления на дейност в двете дирекции и как тези 15 милиона лева да са достатъчни за изравняване на заплатите със съответните категории в МВР, каквото е основното искане на синдиката от няколко години насам.


33-годишен мъж от дупнишкото село Яхиново е арестуван по подозрение

33-годишен мъж от дупнишкото село Яхиново е арестуван по подозрение ...

......... „лишаване от свобода“ до 5 години.   Мъжът е задържан в хода на проведена от служители на отдел „Киберпрестъпност“ – ГДБОП операция, реализирана под наблюдението на Районна прокуратура- Дупница. В операцията са участвали и колегите им от регионалното звено в Кюстендил. Работата по документирането на престъпната дейност на задържания продължава.  


Мобилни групи продължават да работят по противодействие на престъпността и

Мобилни групи продължават да работят по противодействие на престъпността и ...

......... проблеми, поставени на вниманието на мобилните групи. До момента кметовете и кметските наместници на посетените села Буйновица, Каспичан, Троица, Марково, Дибич, Мараш, Осмар, Средня, Илия Блъсково, Васил Друмев, Мадара, Конево, Правенци, Черенча, Памукчии. Лятно и Новосел  са изразили задоволство от взаимодействието с полицейските служители, които отговарят за съответните населени места.


Ключов избор в съдебната система. Съдийската колегия на Висшия съдебен

Ключов избор в съдебната система. Съдийската колегия на Висшия съдебен ...

......... градски съд. В периода 2004 – 2009 г. Михайлов вече е заемал важния пост. През миналата година шефът на съда Калоян Топалов подаде оставка. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет веднъж отложи избора на председател на Софийския градски съд, тъй като кандидатът Светлин Михайлов беше приет в болница по спешност.


Софийска градска прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт

Софийска градска прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт ...

......... умишлено е улеснил сключване на неизгодна сделка с „Бул Био НЦЗПБ“ ЕООД за дарение на 5 000 000 дози ваксини „БЦЖ“. От това са произтекли значителни вреди за „Бул Био“ ЕООД в размер на 427 788,31 лв. с ДДС, 2097, 96 лв. застраховки и 12 221,22 лв. транспортни разходи.  


Новите експертизи за жп трагедията в село Хитрино изобщо не

Новите експертизи за жп трагедията в село Хитрино изобщо не ...

......... и предизвика трагедията. В Германия и Франция тези возила са забранени, но не и у нас. Затова превозвачът "Булмаркет" не е могъл да откаже приемането на цистерните, които са приети с редовни документи от клиент в румъния, въпреки че стените им са били тройно по-тънки от действащите евронорми в момента. 


Главният прокурор Сотир Цацаров отправи искане до Конституционния съд /КС/

Главният прокурор Сотир Цацаров отправи искане до Конституционния съд /КС/ ...

......... искането до КС. В искането се сочи още, че с атакуваните разпоредби на законово ниво се позволява неограничено въздействие от страна на частни охранители върху живота в населените места, независимо дали се касае за извършване на действия, засягащи личния живот и имущество, упражняването на политически права, икономически дейности или други.


пециализираният съд даде ход на разпоредителното заседание по делото срещу

пециализираният съд даде ход на разпоредителното заседание по делото срещу ...

......... пециализираният съд даде ход на разпоредителното заседание по делото срещу бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, както и бизнесмена Иво Прокопиев.   Те са подсъдими заради приватизацията на държавния дял от енергодружеството EVN преди седем години.  


Делото за влаковата катастрофа в Хитрино започна по същество. При

Делото за влаковата катастрофа в Хитрино започна по същество. При ...

......... в досъдебното производство като веществени доказателства - това са видеозаписи от камери, в последствие и от дронове и други видеокамери по време на огледите.Ивайло Йорданов, защитник на Димитър Михнев и Радослав Петков: Това са заснети обстоятелства около катастрофата, естествено, че са важни. Ще правим правни изводи въз основа на тях.


Зачестили са ежедневните и многократни обаждания от измамници на домашни

Зачестили са ежедневните и многократни обаждания от измамници на домашни ...

......... Вашите близки телефони;     - По никакъв начин не давайте /хвърляте през балкона на жилището или оставяте на улицата/ пари и накити на непознати В случай на подобни съмнителни обаждания, незабавно позвънете от мобилния си телефон или телефона на съседа Ви на телефон 112 или съобщете в най-близкото полицейско управление.  


Митнически служители задържаха над 37 кг хероин в автомобил с

Митнически служители задържаха над 37 кг хероин в автомобил с ...

......... инспектор и дежурен прокурор от Окръжна прокуратура-Русе. Образувано е дознание. Албанският гражданин, уличен в наркотрафик, е задържан с прокурорска мярка за 72 часа в русенския следствен арест. По предварителни данни стойността на задържания наркотик по цени на съдопроизводството е за над 1 500 000 лева. Взети са проби за лабораторен анализ.  


Наркооранжерия в Самоковско разкриха криминалисти на ГДНП, съобщиха от МВР.

Наркооранжерия в Самоковско разкриха криминалисти на ГДНП, съобщиха от МВР. ...

......... и суха растителна маса, поставена в буркани. Иззето е и модерно оборудване за отглеждане на марихуаната - лампи, вентилатори, трансформатори за електроенергия и три електронни везни. По случая е образувано досъдебно производство.Материалите са докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийската окръжна прокуратура и под негово ръководство продължават активните действия по разследването.


41 нелегални мигранти са задържани от гранични полицаи на ГКПП

41 нелегални мигранти са задържани от гранични полицаи на ГКПП ...

......... "Кулата" тази сутрин. Те са намерени в румънски тир при влизането му от Гърция в България, съобщиха от "Гранична полиция". Задържаните са на различна възраст, между тях има и деца. По техни признания са от Афганистан. Всичките са транспортирани до Петрич. Предстоят процесуално-следствени действия. Шофьорът на румънския камион също е задържан.


Приключила е проверката на ръководството на Специализирания отряд за борба

Приключила е проверката на ръководството на Специализирания отряд за борба ...

......... ще бъде наказан от мен Гайков с неповишаване, предполагам, че това ще остане, неповишаване в следващо звание. Гайков си остава там, сега ще направим може би някакво преструктуриране, там не може да има взаимоотношения, каквито са съществували преди това, защото сигналът е точно такъв - взаимоотношения в СОБТ, специалният отряд.


След община Септември новосформираното звено „Антикорупция” към Специализираната прокуратура удари

След община Септември новосформираното звено „Антикорупция” към Специализираната прокуратура удари ...

......... и същи човек. Вече има задържани две длъжностни лица – бившият кмет на общината Иван Иванов и още един кмет. Тяхното задържане е за 24 часа, а до края на деня ще стане ясно дали ще им бъдат повдигнати обвинения. Акцията продължава, претърсват се адреси, изземват се документи от общината.


Служители на ГДБОП разкриха модерна оранжерия за канабис. В рамките

Служители на ГДБОП разкриха модерна оранжерия за канабис. В рамките ...

......... 354 В и 339 от НК. След 72-часовото им задържане, на Х.М., М.С., Н.И. и В.С. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на К.Б. – „домашен арест“. По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава под ръководството на СГП.


Цветан Василев настоява съдът да прекрати делото срещу него. Мотивите

Цветан Василев настоява съдът да прекрати делото срещу него. Мотивите ...

......... банкерът. Съдът изслушва и аргументите на адвокатите на Цветан Василев, които също твърдят, че делото трябва да бъде прекратено. Причината - допуснати са сериозни процесуални нарушения. Според тях обаче трябва да се прекрати наказателното производство спрямо всички, не само спрямо Василев. В противен случай "това ще повлияе на останалите обвиняеми".


Втори ден спецсъдът гледа делото КТБ. Очаква се защитата на

Втори ден спецсъдът гледа делото КТБ. Очаква се защитата на ...

......... КТБ, вчера процесът тръгна. Делото ще се гледа задочно, без да присъства основният обвиняем Цветан Василев, който прокуратурата счита за ръководител на организирана престъпна група, източила около 4 милиарда лева от КТБ. Подсъдими са 18 души, като обвиненията срещу тях, във всичките им копия, са над 210 хиляди страници.    


Спецсъдът прави днес четвърти опит да даде ход на делото

Спецсъдът прави днес четвърти опит да даде ход на делото ...

......... на разпоредителното заседание. Съдът трябва да взема решение дали Цветан Василев е призован според действащите закони и дали делото може да започне без него. Едва тогава ще каже дали може да даде ход на разпоредителното заседание В Сърбия има дело срещу Цветан Василев за екстрадиция и той не може да напуска страната.


Полугол и пиян мъж вилня в Студентски град, като междувременно

Полугол и пиян мъж вилня в Студентски град, като междувременно ...

......... 2, вр. ал. 1 НК - хулиганство, придружено със съпротива срещу орган на власт. Разследването е приключено под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, като на 26.02.2018 г. е внесен обвинителен акт срещу Терзиев за описаното по-горе деяние. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.