Закон И Ред


Шофьор е опитал да осуети полицейска проверка като блъснал колата

Шофьор е опитал да осуети полицейска проверка като блъснал колата ...

... да го измести от пътното платно. Патрулката скукала гума. Колата на нарушителя незабавно била обявена за издирване в цялата страна. Полицаи я открили изоставена в района сливенското село Крушаре. По-късно в дома му в Ямбол е намерен и 28-годишният водач. По случая е започнато следствено дело под наблюдението на Районната прокуратура.   


От ДАНС са започнали проверка на сделката за сметопочистването и

От ДАНС са започнали проверка на сделката за сметопочистването и ...

... проверки има много в момента, всякакви. Всеки ден по много, но пак казвам няма и драма, защото депото е налично, има капацитет за години напред, т.е. за този период няма нищо, което да е притеснително от гледна точка на капацитета на общото ни регионално депо”, заяви кметът Иван Портних.  


Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова,

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова, ...

... пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 12 месеца, с периодичност 2 пъти седмично и „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 12 месеца. Подсъдимата е осъдена да плати и разноските по делото. Определението на РС – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.Италианските власти арестуваха трима българи, които пренасяли във ветроходна яхта

Италианските власти арестуваха трима българи, които пренасяли във ветроходна яхта ...

... достигнал до нея. След като дрогата била открита, яхтата била извозена до пристанището на Палермо, където и продължила по-нататъшната контролна дейност на групата за разследване на организираната престъпност от Икономическо-финансовата полиция на пристанището на Палермо. Операцията приключила с арестуването на тримата българи и с поставянето под запор на яхтата.  


16 кг хероин са задържани при акция на ГДБОП и

16 кг хероин са задържани при акция на ГДБОП и ...

... Единият от тях е с македонски документи, а другият е български гражданин с криминални регистрации. Преди акцията от МВР са следили задържаните в продължение на месеци. По информация на „Хоризонт“ наркотикът е трябвало да бъде транспортиран извън България. Вероятно става дума за международен канал. Обиските и претърсванията на адреси продължават. 
Главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков издаде заповед

Главният архитект на Столична община арх. Здравко Здравков издаде заповед ...

... местност „Авала“, яз. „Искър на територията на ТП „Държавно ловно стопанство „Искър“. Срокът за доброволно премахване на сградата е 60 дни след влизане в сила на заповедта, като собственикът е длъжен да внесе в район „Панчарево“ на Столична община план за управление на отпадъците и план за безопасност и здраве.


Спецакция срещу наркоразпространението в Поморие завърши с един арестуван, предава

Спецакция срещу наркоразпространението в Поморие завърши с един арестуван, предава ...

... притежание на дрога, е бил заловен преди дни в Поморие с високорисковите наркотици, а днес в дома му са намерени 500 грама канабис и близо 50 таблекти екстази. Униформени проверяват още няколко адреса в морския град. Към този момент други арестувани няма, но продължават следствените разпити на лица от региона.


Европейската прокуратура не е чуждестранна инситуция, тя служи на европейските

Европейската прокуратура не е чуждестранна инситуция, тя служи на европейските ...

... България главният прокурор на ЕС Лаура Кьовеши.„Европейската прокуратура започна работа на 1 юни и от тази дата насам националните власти започнаха трансфер на всички текущи разследвания в обхвата на нашите компетенции. Трябва да решим дали да ги продължим или да ги върнем в обхвата на националните власти“, каза още тя  


Говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви пред БТА, че

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви пред БТА, че ...

... подсъдимо за агресия към журналисти. "Отговорността за охраната на обществения ред е на изпълнителната власт," каза Милева. "Нормалното функциониране на съдебната власт и в частност достъпа до съдебните сгради, както и охраната вътре в тях, е задължение на Министерство на правосъдието и на Министерство на вътрешните работи", отбеляза още тя.


С нов началник е и Икономическа полиция. Секторът вече се

С нов началник е и Икономическа полиция. Секторът вече се ...

... в Труд. Контролът над район "Източен" e поет от досегашният началник на РПУ Първомай Васил Костадинов. Директорът на Областната дирекция ст. комисар Йордан Рогачев продължава да е в болнични. Предложенията за нови длъжности на настоящият зам.-директор, който се ползва с доверието на слубежбия вътрешен министър Бойко Рашков - Петър Тодоров.До момента няма официално потвърждение от Държавна агенция

До момента няма официално потвърждение от Държавна агенция "Национална сигурност" ...

... Министерството на вътрешните работи, че е имало проверка в секретното деловодство на Специализираната прокуратура, ГДБОП и Национална полиция.  По неофициална информация, служители на ДАНС са били днес в тези структури.  От пресцентъра на ДАНС отказаха да потвърдят или да отрекат информацията и заявиха, че по-късно ще изпратят съобщение до медиите. 


Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с прокурорите и

Главният прокурор Иван Гешев проведе работна среща с прокурорите и ...

... поставен и върху изпълнение на приоритетите на прокуратурата по противодействие на конвенционалната престъпност. С магистратите от Апелативен район-Пловдив Иван Гешев е обсъдил и отстояването на независимостта на прокуратурата в рамките на съдебната власт с оглед зачестилите атаки от политически ангажирани лица и представители на други власти, съобщават още от прокуратурата.


Полицията разследва смъртта на 7-годишно дете, в самоковското село Ковачевци.

Полицията разследва смъртта на 7-годишно дете, в самоковското село Ковачевци. ...

... Полицията разследва смъртта на 7-годишно дете, в самоковското село Ковачевци. Екип на Спешна помощ е констатирал смъртта на момиченцето снощи, 50 минути преди полунощ, съобщи Нова телевизия. По първоначални данни полицията е била извикана по сигнал, че детето е изчезнало. Трагичната развръзка е била установена при претърсването на къщата.


Софийската градска прокуратура се е самосезирала и ще провери дали

Софийската градска прокуратура се е самосезирала и ще провери дали ...

... съобщи обвинението, а сезирането е по публикации в медиите, съобщаващи за одит на Сметната палата за съответствие на общестевните поръчки. Разследването е възложено на Национална следствена служба. Предстои да бъдат извършени всички възможни процесуално - следствени действия. Делото е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура, посочват от прокуратурата.


Министърът на отбраната Георги Панайотов е поискал проверка в служба

Министърът на отбраната Георги Панайотов е поискал проверка в служба ...

... проверка, която вече приключи. Потвърждава се, че има двама отговорни офицери, които не са докладвали. Защо не са докладвали - това тепърва се проверява вече от органите на прокуратурата и от инспектората на Министерството на отбраната. Отговорните трябва да понесат наказания, при това сериозни", добави служебният министър на отбраната.  По повод оповестения доклад на Министерство на финансите на Съединените

По повод оповестения доклад на Министерство на финансите на Съединените ...

... едно лице, за което са събрани доказателства за престъпна дейност. Винаги сме работили и продължаваме да работим в защита на обществения интерес, националната сигурност и правата на българските граждани. Поради това от изключителна важност е именно взаимодействието с всички институции със сходни дейности и цели в национален и международен мащаб. 


На фона на разразилата се война между прокуратурата от една

На фона на разразилата се война между прокуратурата от една ...

... постигнати желаните от българските граждани резултати, а именно ефективно противодействие на престъпността." Писмото на главния прокурор до вътрешния министър завършва с думите: "считам, че традиционно добрата съвместна дейност между ПРБ и МВР в рамките на нормативно установените правомощия, ще бъде надградена и доразвита, каквито са и очакванията на българското общество".


Служител на Дирекция „Инспекторат“ към вътрешното министерство е бил заловен

Служител на Дирекция „Инспекторат“ към вътрешното министерство е бил заловен ...

... „Лозенец“. По информация на „Хоризонт“ пробата на служителя на МВР е показала 2,05 промила алкохол. Той е бил спрян за проверка около 14,00 часа от екип на „Пътна полиция“, на място е извикан следовател и е образувано е досъдебно производство. До момента от МВР не коментира случая. Снимка: БНР Бургас


мерикански войници атакуваха по погрешка производствен цех в Пловдивско и след

мерикански войници атакуваха по погрешка производствен цех в Пловдивско и след ...

... въоръжени с картечници и автомати, прескачат оградата и нахлуват в цеха, разказва още Нова тв. Ситуацията е документирана от няколкото охранителни камери, разположени в цеха. Около 13.30 часа седем въоръжени войници прескачат оградата и влизат в цеха за нестандартно оборудване на рафинерии за олио. Първи срещу тях се оказват Георги и Атанас.


Специализирана операция с наркотиците удари няколко апартамента в Бургаска област.

Специализирана операция с наркотиците удари няколко апартамента в Бургаска област. ...

... на дъното бяло кристално вещество, пластмасова бутилка от солна киселина, пластмасова бутилка и шише с мирис на ацетон, кутия с червено кристално вещество - червен фосфор, метамфетамин и други вещи и прекурсори за производство на метамфетамин. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа.  По случаите са образувани досъдебни производства.Новият директор на СДВР Антон Златанов с първи коментар след

Новият директор на СДВР Антон Златанов с първи коментар след ...

... най-големите и важни структури на МВР.  За мен тази задача е възможна само с подкрепата и екипните усилия на всички мои колеги. Според Златанов именно сега трябва най-ясно да се отстояват принципите на правовата държава, един от които е че полицията е била, е и трябва да бъде полититически неагнгажирана.


Шeфът нa Държaвнa aгeнция

Шeфът нa Държaвнa aгeнция "Рaзузнaвaнe" (ДAР) Aтaнac Aтaнacoв и прeдceдaтeлят ...

... кoгaтo в Близкия изтoк ce вoди вoйнa, кoгaтo oт чужди cлужби и пaртньoрcки държaви приcтигaт дoклaди и cигнaли зa кoнтрaбaндa, финaнcирaнe нa тeрoриcтични групирoвки, прaнe нa пaри и пр. c бългaрcкo учacтиe и пoд "чaдърa" нa пoлитици и упрaвници. Тoвa e дeзeртирaнe oт oтгoвoрнocттa и зaдължeниятa, фoрмулирaни oт зaкoнитe.  


По разпореждане на прокуратурата Националното бюро за контрол на специалните

По разпореждане на прокуратурата Националното бюро за контрол на специалните ...

... препратени документи от други институции. Самия служебен министър продължава проверката в МВР и каза за „Хоризонт“, че тази сутрин е свалил доверието си от началника на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР – една от двете служби, освен ГДБОП, които прокуратурата иска да бъдат проверени от Бюрото за контрол на СРС.


Десетки екипи на полицията се включват в акция

Десетки екипи на полицията се включват в акция "Абитуриенти" и ...

... шофират под въздействието на алкохол и наркотици.Камерите в градовете ще правят снимки и видеа, от които след това МВР ще установяваме собствениците на автомобилите. Всеки от тях ще бъде призован, ако има допуснати административни нарушения, обясни комисар Мартин Цурински от столичната пътна полиция.В периода 2017-2019 година МВР отчита и по-голям брой нарушения.


Сигнал за поставено взривно устройство на автогарата в Разград е

Сигнал за поставено взривно устройство на автогарата в Разград е ...

... проверка на помещенията и периметъра на сградата. Не са установени взривни устройства и предмети с подозрителен произход. В хода на образуваното досъдебно производство е издирен и задържан авторът на фалшивото обаждане. Това е 26-годишен мъж от Исперих, който не за първи път злоупотребява с тел.112, поясняват от ОД на МВР.Светослав Илчовски на разпит в Софийска градска прокуратура. Причината вероятно

Светослав Илчовски на разпит в Софийска градска прокуратура. Причината вероятно ...

... продукти. Ангелов му отговори, че лъже, но пък призна, че е близък с бившия премиер Бойко Борисов и той му е помагал.  Това, което се проверява в момента от държавното обвиние обаче, са само твърденията на едрия земевладелец, че е бил притискан да продава житото си на по-ниска от пазарната цена. 


Осъдиха НАП за теча на лични данни след хакерската атака

Осъдиха НАП за теча на лични данни след хакерската атака ...

... Съдът прие, че НАП не са нарушили закона”, обясни Георги. Колкото до окончателното решение на ВАС – приходната агенция трябва да трябва да плати общо 650 лева – 500 лева на потърпевшата и 150 - за разноски по делото. От НАП заявиха пред NOVA, че ще изпълнят съдебното решение.  


Министерството на правосъдието ще проверява твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски,

Министерството на правосъдието ще проверява твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски, ...

... днес. Янаки Стоилов коментира и проектодекларацията, която пленумът на ВСС ще обсъди в тази посока. С или без нея този въпрос не може да бъде заобиколен. Но без анализ на свършеното и това какви са проблемите, ще е израз на предубеденост да се излиза с предложения, смята още Янаки Стоилов.


Започва нова специализирана полицейска операция по линия на Roadpol за контрол

Започва нова специализирана полицейска операция по линия на Roadpol за контрол ...

... от същата акция, извършена в началото на годината, показват, че са регистрирани 3 478 нарушения при товарни автомобили. По-честите са превишаване на скоростта, нередовни документи и неизползване на обезопасителни колани. Констатираните нарушения при автобусите са 281, като отново водещи са превишената скорост, нередовните документи на водача и неизползването на предпазен колан.


По първоначална информация двама души са леко пострадали при катастрофа

По първоначална информация двама души са леко пострадали при катастрофа ...

... По първоначална информация двама души са леко пострадали при катастрофа на "Орлов мост" в София. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал минути преди 14.00 часа. Катастрофата е между два леки автомобила.  


Прокуратурата започна проверка по повод изнесените твърдения в комисията, която

Прокуратурата започна проверка по повод изнесените твърдения в комисията, която ...

... комисия, Светослав Илчовски каза, че е бил изнудван и рекетиран за пари от управляващите и фирми, свързани с хора на ГЕРБ. Иван Ангелов заяви, че ще даде Илчовски на прокуратурата, защото непрекъснато лъже. "От няколко месеца сме в предизборна кампания, в прокуратурата постъпват много сигнали, които проверяваме", каза още Милева.


Тонове отпадъци горяха тази нощ близо до „Дунав мост” в

Тонове отпадъци горяха тази нощ близо до „Дунав мост” в ...

... съобщи "Нова телевизия". Четири екипа на пожарната са се борили с огъня повече от 12 часа. В близост до едно от огнищата е имало три цистерни с гориво и много газови бутилки. Наложило се е локомотив да ги изтегли на безопасно място. Причините за пожара тепърва ще се изясняват.   


На основните булеварди и входно-изходните артерии на София ще има екипи

На основните булеварди и входно-изходните артерии на София ще има екипи ...

... правилата и ще регулират движението при нужда.  „На 29 и 30 април, както и на 4 и 9 май всички налични технически средства за контрол на скоростните режими ще бъдат на пътя. Съветът към водачите е да се съобразяват с въведените ограничения”, заяви главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“.


През последните 10 години са регистрирани редица случаи на взривове

През последните 10 години са регистрирани редица случаи на взривове ...

... в с. Иганово, където е взривен склад за готова продукция на ВМЗ-Сопот. Четвъртият случай е от 2020 г. в град Мъглиж, където е бил взривен склад за капсул детонатори на „Арсенал“-Казанлък. И при четирите случая и до момента не са установени причините, довели до инцидентите. При взривовете няма загинали хора.


Конституционният съд образува дело по искане на 60 народни представители

Конституционният съд образува дело по искане на 60 народни представители ...

... съдии трябва да отговорят на въпроса дали е допустимо с решение на парламента временно да се спира изпълнението на установени от Конституцията и развити в законите правомощия на президента, изпълнителната власт, включително и когато Министерският съвет изпълнява функциите си до избирането на ново правителство.За докладчик по делото е определен съдия Константин Пенчев.


Измамите с източване на кредитни карти при пазаруване в платформи

Измамите с източване на кредитни карти при пазаруване в платформи ...

... си данни в линкове в интернет, изпратени им от купувачи или продавачи на вещи в сайтове за свободна търговия на стоки. Зад подобни посегателства често стоят престъпни групи и банди от чужбина. В социалните мрежи у нас пък има няколко създадени групи от хора, станали жертва на този вид престъпления.


12 159 нарушения на скоростните режими са констатирани по време на

12 159 нарушения на скоростните режими са констатирани по време на ...

... годината да се провеждат операции за контрол на скоростта. Причината за това е фактът, че несъобразената скорост остава една от основните причини за по-голямата част от настъпилите пътнотранспортните произшествия. Изготвените анализи показват, че през 2020 г. у нас при несъобразена скорост са настъпили най-много тежки пътнотранспортни инциденти с най-голям брой загинали и с най-много ранени.  


44-годишният мъж , който застреля човек и се барикадира в

44-годишният мъж , който застреля човек и се барикадира в ...

... на 34 години, след което извъдил пистолет и го застрелял. По-късно се затворил в къщата си в селото, където се е намирала и възрастната му майка. Жената от къщата е изведена от къщата при ареста. За момента не е ясно дали оръжието, с което е стрелял мъжът, е законно притежавано.


След предприета от служители от ГДНП и техни колеги от

След предприета от служители от ГДНП и техни колеги от ...

... първа инстанция бургазлията вече е осъден на 18 години лишаване от свобода. Предвид тежестта на извършеното от него престъпление му е наложена мярка "задържане под стража". За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Бургас, задържаният е конвоиран до затвора в морския град, където следва да изтърпи наложената му мярка.  


С окончателно решение на Върховния административен съд правомощията на кмета

С окончателно решение на Върховния административен съд правомощията на кмета ...

... сила за прекратени правомощия, а ние имаме задължение да уведомим Централната избирателна комисия, за да дадат на президента предложение за дата на изборите". Според юристи частичните избори за кмет на Благоевград , които президентът трябва да насрочи, след като бъде уведомен от ЦИК, най- вероятно ще бъдат през месец юни. 


Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем К.Н. (на

Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем К.Н. (на ...

... жената е починала в болница. Пострадалото дете е с фрактура на крак и се намира в лечебно заведение. Спрямо обвиняемия К.Н. е взета мярка за неотклонение „подписка“, с оглед влошеното му здравословно състояние. С постановление на наблюдаващия прокурор временно му е отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство.  


От 19:00 часа тази вечер до 14 април т.г. започва

От 19:00 часа тази вечер до 14 април т.г. започва ...

... че наказанието за водач, който управлява моторно превозно средство, чиито табели с регистрационен номер не са поставени на определените за това места, е лишаване от право на управление на МПС за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лева, съобщи още гл.инспектор Лъчезар Близнаков.


Продължава работата на Националното междуведомствено звено с участието на Прокуратурата

Продължава работата на Националното междуведомствено звено с участието на Прокуратурата ...

... на заплахи и  извършени хулигански действия. Към 2 април 2021 г. на територията на цялата страна са образувани общо 24 досъдебни производства, свързани с изборния процес. Извършени са множество разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, при които са иззети ръкописно изписани списъци с имена, предизборни материали и големи парични суми.


144 сигнала са подадени до момента за различни нарушения, свързани

144 сигнала са подадени до момента за различни нарушения, свързани ...

... обследване на трите печатници - двете печатници, които изготвят изборните материали и бюлетини, и едната печатница, която изготвя печатите за секциите. А логистичната база, където се съхраняват техническите устройства за машинно гласуване, всичките 31 РИК плюс местата по общините, където ще се съхраняват изборните книжа и материали до 3 април". 


Съдът призна Мирослав Боршош за невинен и по петте обвинения

Съдът призна Мирослав Боршош за невинен и по петте обвинения ...

... Лексус, счита съдът, както и за ремонта на сградата, за лизинга на, за наемане, както и за сключване на неизгодни сделки. Валентин Кръстев е виновен за принуда за занижаване на оценката на един от кандидатите при обществена поръчка. Присъдата е 3 години затвор, но му се отсъжда 5-годишен изпитателен срок


Обрат в съда! Соченият от прокуратурата за резидент на руската

Обрат в съда! Соченият от прокуратурата за резидент на руската ...

... заведен под конвой във Военния-апелативен съд, който трябваше да реши окончателно каква ще е мярката му за неотклонение. Илиев обаче е оттеглил своята жалба. Така той остава зад решетките. Миналата седмица съдът окончателно остави в ареста други четирима души, които според обвинението са участвали в шпионаж в полза на Русия.


Единодушно Конституционният съд обяви за противоконституционно отнемането на свидетелство за

Единодушно Конституционният съд обяви за противоконституционно отнемането на свидетелство за ...

... Закона за движение по пътищата,  законодателят е ограничил упражняването на основни конституционни права на гражданите,  каквито са правото на свободно придвижване и правото на собственост. "Всяко ограничаване на права,  което има за цел да компенсира неспособността на държавата да изпълнява задълженията си, е недопустимо в правовата държава", са категорични конституционните съдии


Снощната полицейска акция в София е била срещу хора, предавали

Снощната полицейска акция в София е била срещу хора, предавали ...

... са няколко лица по подозрение за шпионаж в полза на Москва. Според източници на БНТ агенти на ДАНС са провели секретна операция. Обискирани са няколко адреса в южните квартали на София и в кварталите посока Перник. От прокуратурата и МВР не потвърждават, но и не отричат информацията на Националната телевизия.


Операция на няколко служби тече на различни места в София.

Операция на няколко служби тече на различни места в София. ...

... Повече полиция и микробуси на жандармерията има и на останалите изходи на града. Полицаите проверяват масово автомобилите, които напускат София. От МВР само потвърждават за операцията, но не казват повече подробности. Още няма яснота дали издирваният от полицията мъж е част от досъдебно производство или от течащо в момента разследване.


ОДМВР – Стара Загора издирва 29-годишния Божидар Ангелов Радев и

ОДМВР – Стара Загора издирва 29-годишния Божидар Ангелов Радев и ...

... анцуг с разноцветни хоризонтални черти отстрани на двата крачола. Обуто е с черни маратонки, а на ръката си носи златна гривна с надпис „Ангел“. Гражданите, които имат допълнителна информация за двамата или са ги забелязали, могат да сигнализират на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.


Мащабни проверки на столичната Регионална здравна инспекция и МВР в

Мащабни проверки на столичната Регионална здравна инспекция и МВР в ...

... и Студентски град.  Екипите тръгнаха на проверка малко след 22 часа, а целта им беше да проверят дали ресторантите спазват мерките срещу коронавируса. „В заведение в Студентски град имаше нарушение на капацитета. Ще бъде съставен акт на управителя на фирмата”, обясниха от РЗИ. Санкцията е от 500 до 2 000 лв.


По делата и проверките, свързани с премиера Бойко Борисов, е

По делата и проверките, свързани с премиера Бойко Борисов, е ...

... изправени пред безпрецедентна, както здравна криза, така и породена от финансово-икономическа криза. Затова искаме да видим дали бихме могли да постигнем такъв баланс, като опитаме да задълбочим възможността за получаване на право на пребиваване на чужденци срещу инвестиции срещу много по-засилен контрол от страна на компетентните органи", оправдават се властите.  


От днес до 7 март в цялата страна е в

От днес до 7 март в цялата страна е в ...

... 2021 г. в пътнотранспортни произшествия са загинали 23-ма души, което е с двама повече спрямо същия период на предходната година. Възникналите тежки пътнотранспортни произшествия са 310, като сред основните причини е движение с несъобразена скорост с различни условия. Висок е броят на  тежките ПТП с участие на пешеходци - 102.


От днес до 3 март на територията на цялата страна

От днес до 3 март на територията на цялата страна ...

... шофьори са отказали да бъдат тествани за наркотични вещества. Проверките ще се провеждат предимно в сутрешните и вечерни часове, в рамките им ще се извършва контрол и за наличие на сключена валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите, невръчени електронни фишове, както и за незаплатени глоби, наложени по ЗДвП.  


Проверка на МВР е установила, че част от лицата с

Проверка на МВР е установила, че част от лицата с ...

... гласуване са с криминални прояви, съобщава БНР. Те са били посочени за достъп от фирмата "Сиела Норма".   ЦИК поиска от изпълнителя на обществената поръчка тези хора да бъдат отстранени от работа в склада. Ако фирмата реши, може да ги замени с други хора, за които МВР ще извърши същата проверка.


Четиримата полицаи , които са празнували в заведение в местността

Четиримата полицаи , които са празнували в заведение в местността ...

... за налагане на най- тежкото наказание- дисциплинарно уволнение.  Все още не е ясно какво наказание ще бъде наложено на горския служител, организирал частното парти.  От Регионалната здравна инспекция са изготвили актове за нарушения на противоепидемичните мерки, които ще бъдат връчени на участниците в партито и на собственика на заведението.  


За 1 март във Върховния касационен съд е насрочено за

За 1 март във Върховния касационен съд е насрочено за ...

... публичния регистър на политическите партии. Системата за случайно разпределение на делата определи състав на II търговско отделение да разгледа делото. Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на първи март. Васил Божков се укрива вече повече от година в Дубай. Срещу него има две разследвания и 16 обвинения.


По протест на Бургаската окръжна прокуратура днес Административният съд в

По протест на Бургаската окръжна прокуратура днес Административният съд в ...

... постановление на Окръжна прокуратура – Бургас бе образувано досъдебно производство затова, че през месец септември 2018 г. съответното длъжностно лице е нарушило служебните си задължения при издаване на разрешителното за строеж, с цел да бъде набавена облага за други лица, като от тези действия могат да настъпят немаловажни вредни последици.


БСП внасят сигнал до прокуратурата във връзка с инцидента с убитото

БСП внасят сигнал до прокуратурата във връзка с инцидента с убитото ...

... искаме", заяви Христо Проданов. "Ще настояваме председателят на СОС да свика извънредно заседание, за да бъдат изслушани кметът и главният архитект за това наясно ли са колко са незаконните обекти", допълни Проданов.Той заяви още, че "покровителството води до отнемане на човешки животи".Според Георги Свиленски пък такива действия "няма как да станат без политически чадър".


Столичната полиция и здравната инспекция започнаха акция срещу нарушители на

Столичната полиция и здравната инспекция започнаха акция срещу нарушители на ...

... дръпна завесата и не пуста органите на реда да влязат около 5 минути. През това време се виждаше, че вътре има хора. „В този обект не се установиха нарушения, не се допускат клиенти да консумират на място храна и напитки, предлага се само храна за вкъщи”, заяви Дария Велкова, РЗИ-София. 


Проблемът при поръчката на автомобилите за МВР, която се разследва от

Проблемът при поръчката на автомобилите за МВР, която се разследва от ...

... подадени от негови съветници, че тези спецификации трябва да бъдат завишени. Всички документи по тези процедури са в досието на обществените поръчки". Вътрешният министър допълни, че спецификациите за колите, изготвени от Главна дирекция "Национална полиция", на която той е бил директор, са били същите като тези на "Гранична полиция".  


33-годишен мъж от Велико Търново е задържан под стража и

33-годишен мъж от Велико Търново е задържан под стража и ...

... спре автомобила си за проверка и последвало полицейско преследване в пет села в общината. В района на село Момин сбор задържаният е блъснал с колата си полицай, а в село Самоводене е ударил полицейски автомобил като е причинил щета за близо 1000 лева.  Разследването продължава, посочиха от Районната прокуратура.   


57-годишен пловдивчанин е задържан за опит да подкупи полицаи, съобщава

57-годишен пловдивчанин е задържан за опит да подкупи полицаи, съобщава ...

... случи, няма да може да упражнява дейност като такси. Сумата от 25 лв. била подадена заедно с личните документи. Двамата униформени, които са извършили проверката, са старши полицаи в група „Сигма“ на сектор „Специализирани полицейски сили“. Случаят е докладван на Окръжна прокуратура, под чието наблюдение е започнато бързо производство.  


Въпреки възраженията на прокуратурата, Софийският градски съд реши - партията

Въпреки възраженията на прокуратурата, Софийският градски съд реши - партията ...

... лято" да се регистрира до 17 февруари, когато изтича срокът за регистрация в изборите на 4-ти април: "Всички сме гледали едни такива скучни предвидими американски филми с ясен сценарий, така че ние бяхме готови за тези сценарии и сме готови до вариант Д буквално"., каза Борил Соколов, председател на Българско лято.


От днес до неделя е в ход специализирана полицейска операция

От днес до неделя е в ход специализирана полицейска операция ...

... и 3 522 акта. 714 са санкционираните пешеходци, установени са и 48 случая, в които водачи не са осигурили предимство на пешеходци. 1 310 са били констатираните нарушения на неизползване на обезопасителни системи. Установени са и 12 847 случая на нарушение на скоростните режими в населените места и 7 603 в извън населените места.


„Не съм давал подкупи, мен са ме рекетирали. Не съм си

„Не съм давал подкупи, мен са ме рекетирали. Не съм си ...

... което показва, че ги е страх. Дори да не успеем да се регистрираме в срок, ще намерим партия мандатоносител, но ще се явим на изборите при всички положения“.  Той допълни, че има още доказателства по случая с исканите от него пари:  „Мисля да ги покажа в подходящия момент, ще постъпя като политик“. 


„Пътната полиция“ започва акция срещу пешеходците, пресичащи неправилно в населените

„Пътната полиция“ започва акция срещу пешеходците, пресичащи неправилно в населените ...

... населените места, останалата част са по извънградските пътища. Над 1200 водачи са установени да шофират моторните превозни средства без да използват обезопасителни колани и системите за сигурност в тях. Над 130 водачи са били с употреба на алкохол, а 73 са шофирали под въздействие на наркотични вещества“, отчете инспекторът.  


„Стартира нова полицейска операция, която е насочена към контрола на

„Стартира нова полицейска операция, която е насочена към контрола на ...

... шофьори пък са седнали зад волана след употреба на алкохол. 197 души пък са хванати да управляват автомобил без книжка. Само за изминалата година шофьорите, карали със скорост над разрушената, са 1 милион. За изминалата седмица пък, когато се проведе акция скорост в малките населени места, нарушителите са над 22 700.


Близо 60 души бяха установени снощи в София от полицията

Близо 60 души бяха установени снощи в София от полицията ...

... София е съставила акт на фирмата, която стопанисва панорамния ресторант в столичния хотел в квартал „Лозенец“. Актове са получили и служителите в заведението за неправилно носене на лични предпазни средства. Проверката на полицията през изминалата нощ е установила общо шест заведения на територията на столицата, които са работели незаконно.