Инженеринговото подразделение на руската корпорация „Росатом“ – Групата компании ASE

Инженеринговото подразделение на руската корпорация „Росатом“ – Групата компании ASE ...

......... долара. 80% от структурата на поръчковия портфейл на групата се пада на чуждестранни проекти, предава ria.ru.През миналата година приходите на ASE са били 175,2 милиарда рубли (над 3 милиарда долара).ASE е един от лидерите на световния атомен инженерингов бизнес, като държи над 30% от глобалния пазар за изграждане на АЕЦ.


Френската атомна индустрия обмисля възможността за развитие на технологията за

Френската атомна индустрия обмисля възможността за развитие на технологията за ...

......... за страни, региони или острови, изолирани от основните регионални енергомрежи и могат да се използват в градски отоплителни системи или за обезсоляване на вода.Шефът на CEA за атомната енергия Франсоа Гоше заяви, че комисията ще проучи техническата и финансовата осъществимост на проектите за малки модулни реактори в близките 18 месеца.


Възможността за отказ на Великобритания от покупката на руски газ

Възможността за отказ на Великобритания от покупката на руски газ ...

......... да избира доставчиците си. Според отчетите на „Газпром“, продажбата на природен газ на Великобритания за 2017 г. е била от порядъка на 16,26 млрд. куб м. Освен това през 2018 г. Великобритания внесе вече три партиди втечнен природен газ по проект с „Новатек“ и чуждестранните партньори от „Ямал СПГ“.  


Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори

Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори ...

......... за MWh (1-8; 21-24 часа).Борсата стартира при цена от 44.01 лв. за MWh. Най-високата цена в рамките на търговията на Българската независима енергийна борса (БНЕБ) е регистрирана в 18 часа и е от порядъка на 79.02 лв.за MWh. В 24 часа цената на търгуваната енергия е 44.03 лв. за MWh.


Още по темата Министър Петкова: Въпросът с „американските“... Преговорите с

Още по темата Министър Петкова: Въпросът с „американските“... Преговорите с ...

......... от порядъка на 12 хил. МВт не е съществен. Към обедните часове ТЕЦ „AES Гълъбово“ работеше с един блок и с очакване към края на деня да бъде пуснат и вторият (централата е с 2 блока по 343 МВт всеки). ТЕЦ „Контур Глобал“ работи с един блок от 270 МВт.


През четвъртия си мандат руският президент Владимир Путин вероятно ще

През четвъртия си мандат руският президент Владимир Путин вероятно ще ...

......... 2016-а: "Промишлеността бе принудена да стане по-ефективна и иновативна".За да се модернизират големите предприятия, правителството обяви редица планове за приватизация, но делът на държавата в икономиката бе увеличен през последните години от триумфиращия държавен капитализъм, благодарение на който петролната компания Роснефт значително нарасна.-----------------------------------------------------------Преводът и редакцията са на Румена Вълчева, БТАСтокообменът между България и Сърбия възлиза на рекордните 1,075 млрд.

Стокообменът между България и Сърбия възлиза на рекордните 1,075 млрд. ...

......... за инвестиции направиха и подробна презентация на прилаганите мерки по Закона за насърчаване на инвестициите. Във форума участие взеха повече от 100 компании от двете държави, ръководството на Тъговско-промишлената палата на Сърбия, кметове и представители на общините Видин, Кюстендил, Костинброд, Сливница, Драгоман, Димитроврад, Ниш, Пирот, Сурдулица, Княжевец, и др.  


Омбудсманът Мая Манолова даде на Конституционния съд (КС) текст от

Омбудсманът Мая Манолова даде на Конституционния съд (КС) текст от ...

......... вече се убеди, има случаи, в които решенията на регулатора са приети при неспазване на законовите правила. Това се потвърждава и от действията на прокуратурата, която, сезирана от омбудсмана през декември 2017 г., внесе 16 броя протести срещу решение на КЕВР относно цената на ВиК услугите“, аргументира позицията си Манолова.


Омбудсманът на Републиката Мая Манолова сезира Конституционния съд за нередност

Омбудсманът на Републиката Мая Манолова сезира Конституционния съд за нередност ...

......... гаранции, че на национално ниво трябва да има подходящи механизми, според които всяка страна, засегната от решението на регулаторен орган, да има право да го обжалва пред независим орган. Омбудсманът е изпратила и препоръка до Народното събрание проблемът да бъде разгледан и включен в предстоящите промени в Закона за енергетиката.


В периода преди пролетната миграция на птиците екипите на Електроразпределение

В периода преди пролетната миграция на птиците екипите на Електроразпределение ...

......... птиците Виа Понтика. Този маршрут до Африка и обратно се използва два пъти годишно от близо 80% от популацията на бели щъркели на нашия континент. Монтажът на платформи от екипи на електроразпределителната компания се провежда до пролетния прелет на птиците, след което се подновява след есенната им миграция на юг.


В дните на обилно топене на снеговете водните централи в

В дните на обилно топене на снеговете водните централи в ...

......... товарите в мрежата в последните дни не са високи – между 3 и 4 хил. мегавата и достигащи до почти 5 хил. мегавата в пиковете на потреблението. Това е свързано с високите температури, но в следващите дни обаче се очаква застудяване, което вероятно отново ще повиши и потреблението на електроенергия. Автор: Даниел Хайнрих,

Автор: Даниел Хайнрих, "Дойче Веле" Преди две години ЕС и ...

......... седмица ЕК взе решение да изплати на Турция нови три милиарда евро: т.е. до края на годината ЕС си гарантира капсулирането чрез Турция с общо шест милиарда евро. Споразумението между ЕС и Турция не решава нито един от важните проблеми. То само разкрива лицемерието на европейската политика спрямо бежанската криза.


Краткосрочни и дългосрочни са мерките за намаляване на енергийната бедност,

Краткосрочни и дългосрочни са мерките за намаляване на енергийната бедност, ...

......... ние сме енергийно бедна държава. Тя акцентира и на дигитализацията в енергийния сектор, която имала потенциал да намали цените. Иначе ЕК иска до 2039 делът на ВЕИ да е 27%. Ваучер за висок клас уреди за енергийно бедните, предлага Мая Манолова Омбудсманът предлага меморандум за защита на енергийно бедните хора


Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) не се съобразява

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) не се съобразява ...

......... края на януари собственият ѝ капитал достига 252 млн. лева. Дългосрочните ѝ задължения са за 7,03 млн. лева – основно към „Булгартрансгаз“ за съхранение на газ в хранилището в Чирен. Дългосрочните задължения на газовата компания са в размер на 76,1 млн. лева, от които 16,3 млн. лева отново към „Булгартрансгаз“. 


Автор: Мурат Йеткин, „Хюриет дейли нюз

Автор: Мурат Йеткин, „Хюриет дейли нюз"Ротационният председател на ЕС, премиерът ...

......... да настоява за облекчаване на визовите изисквания с ограничен фокус върху някои инвеститори и университетски преподаватели, но в този момент е трудно да се каже дали той ще го получи. От друга страна, подобряването на работата на митническия съюз изглежда е осъществимо за всички страни.------------------------------------------------------------Преводът и редакцията са на БГНЕС.


Проследяващи устройства за животни и универсален всъдеход са сред  новостите,

Проследяващи устройства за животни и универсален всъдеход са сред  новостите, ...

......... от следните награди, като попълнят анкетни карти за проучване на тяхното мнение: раница от естествена кожа със стол, комплект от хамак и надуваем стол, двулицева водоотблъскваща ловна грейка с гъши пух. Подаръците са осигурени от Международен панаир Пловдив, а печелившите талони ще бъдат изтеглени в 14 ч. на 25 март.Образователната организация ERP Academy и HR компанията JobTiger RECRUITMENT стартират

Образователната организация ERP Academy и HR компанията JobTiger RECRUITMENT стартират ...

......... Сървисис, Тим ВИЖЪН, консултанти от водещи международни ERP компании, както и утвърдени преподаватели от Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Студентите, които показват добри резултати по време на обучението получават възможност за стаж, както и за работа в бранша. Сайт на магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“:  http://vuzf.erpacademy.bg/


Veolia, световният лидер за услуги и технологични решения в областите

Veolia, световният лидер за услуги и технологични решения в областите ...

......... поддръжка на редица сгради, центрове и комплекси, Фасилити мениджмънт, енергийна ефективност, когенерация и интегриране на възобновяеми енергийни източници; оптимизиране на технически, икономически и екологични показатели на съоръжения; енергиен мениджмънт и консултантски услуги; енергийни спестявания с гарантиран резултат и ефективност, които пряко допринасят за устойчивото развитие и конкурентоспособността на своите клиенти.


Енергийната бедност е проблем, който засяга целия ЕС – около

Енергийната бедност е проблем, който засяга целия ЕС – около ...

......... посочи още зам.-министърът на енергетиката. Това например са хора с тежки заболявания, чиито живот се поддържа от специална апаратура в домовете им.  Групите енергийно уязвими потребители бяха определени съвместно със Световната банка още през 2016 година. Те са включени в доклада с препоръки за отваряне на пазара, изготвен от институцията. 


„Газпром“ разкрива мащабите от ликвидацията и консервацията на газотранспортни мощности,

„Газпром“ разкрива мащабите от ликвидацията и консервацията на газотранспортни мощности, ...

......... коридор,  информира Финмаркет ( освен това често компанията избира изпълнител сред един-единствен доставчик – с с много малко разкриване на данните). Става  въпрос за ликвидиране на линейната част от следващите обекти от Източен коридор, свързан с проекта за разширение на системата за осигуряване подаването на газ за газопровода „Южен поток“.


Още по темата Новият модел на енергийния пазар може да

Още по темата Новият модел на енергийния пазар може да ...

......... и коментарите предстоят.   Текстовете за промяна на Закона за енергетиката може да бъдат прочетени на: http://www.wec-bulgaria.org/%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82/   На интернет страницата на Националния комитет към Световния енергиен съвет се посочва, че предложения и становища може да бъдат изпращани в срок до 23.03.2018 г. (петък) на е-поща: [email protected]      


Заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков ще открие регионалната конференция

Заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков ще открие регионалната конференция "Борбата ...

......... в подкрепа на местните власти, както и мерките за повишаване на чистотата на атмосферния въздух, съобщиха от пресцентъра на Министерство на енергетиката.   Събитието ще се проведе на 19-ти март 2018 г., от 10 часа в сградата на представителството на Европейската комисия в България, ул. „Георги С. Раковски“ 124.  


Според данните от търговията на 16 март стойността на договора

Според данните от търговията на 16 март стойността на договора ...

......... долара за барел. Тази сутрин петролът стартира с понижение в цената. Майският фючърс за петрола сорт Brent тази сутрин стартира с незначителен спад от едва 7 цента – до 65,84 долара за барел. Котировката на априлския договор за петрола WTI поевтиня с 22 цента – до 62,02 долара за барел.


Владимир Путин е старият нов президент на Русия. Той печели

Владимир Путин е старият нов президент на Русия. Той печели ...

......... Г.Явлински – 1,04 %, Б.Титов – 0,75 % , М.Сурайкин -  0,68 %, С. Бабурин – 0,65 %. Избирателната активност по време на изборите е била около 67 %, след обработка на 95 % от протоколите и е с 1% по-висока от тази на последните президентски избори през 2012 г.


Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори

Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори ...

......... лв. за MWh. Най-високата цена в рамките на търговията на Българската независима енергийна борса (БНЕБ) е регистрирана в 8 часа и е от порядъка на 80 лв.за MWh, като се запазва на това ниво до 14 часа. В 24 часа цената на търгуваната енергия е 44.01 лв. за MWh.  


ЧЕЗ Разпределение България обезопаси рисково за птиците трасе в района

ЧЕЗ Разпределение България обезопаси рисково за птиците трасе в района ...

......... Зелени Балкани, в рамките на проект „Нов живот за лешоядите” LIFE14NAT/BG/649, а разпределителното дружество обезпечи подготовката на мрежата за работа, човешкия и технически ресурс за извършване на дейностите. Тези мерки са част от активната политика на ЧЕЗ Разпределение България за опазване на биологичното разнообразие на лицензионната територия на дружеството.  


Увеличаването на енергоемките технологии на фона на ускореното прекратяване на

Увеличаването на енергоемките технологии на фона на ускореното прекратяване на ...

......... и което все още не е достатъчно заложено в дългосрочната енергийна стратегия на правителствата на тези страни, ще превърне региона от традиционен износител на енергия в търсещ стабилни електродоставки. В този контекст, страните от региона трябва да заложат на строителството на нови базови безвъглеродни мощности, подчерта още Тим Йео.  


 „Природата е перфектната кръгова икономика. В нея отпадък не съществува.

 „Природата е перфектната кръгова икономика. В нея отпадък не съществува. ...

......... предвидени по Оперативна програма “Околна среда” за изграждане на рециклиращи и сепариращи мощности. По програмата предстои да се отвори нова процедура за демонстрационни и пилотни проекти в областта на управление на отпадъците, по които общините и научните центрове могат да кандидатстват за финансиране на научни разработки в тази сфера.  


Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори

Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори ...

......... – 9.7 – 0.78 лв. за MWh до средата на 17 часа. Най-високата цена в рамките на търговията на Българската независима енергийна борса (БНЕБ) е регистрирана в 18 часа и е от порядъка на 44 лв.за MWh. В 24 часа цената на търгуваната енергия е 44.03 лв. за MWh.  


Не е работа на политиците и на министър-председателя да се

Не е работа на политиците и на министър-председателя да се ...

......... че има съмнение парите дали са минали през някоя пералня или не, също има възможност да се прекрати сделката”, заяви депутатът от ДПС.Молбата ми е управляващите да се опитат да установят сигурност в страната, да се занимават и с вътрешните проблеми, да се занимават с конструкцията на коалицията, призова Аталай.


Руската газова компания „Газпром“ е увеличила за времето от 1

Руската газова компания „Газпром“ е увеличила за времето от 1 ...

......... с 11,1 % (с 1,3 млрд.куб м), за Австрия – с 90,5 % (с 1,3 млрд.куб м), за Нидерландия – със 114,2 % (с 1 млрд. куб м). „Газпром“ през 2017 г. е увеличил експорта на газ за чужбина с 8,4 % - до 194,4 млрд. куб м.    


Гръцката нефтогазова компания  Energean Oil&Gas проведе  листване на 47,5 %

Гръцката нефтогазова компания  Energean Oil&Gas проведе  листване на 47,5 % ...

......... се оценяват на около 169,9 млн. куб м газ, както и на 50 млн. барела петрол, основно от морските находища в Гърция, според съобщение на агенция Ройтерс. През 2017 г. компанията е осъществила добив от находищата си в Гърция от порядъка на 2,8 хил. барела петрол на ден, допълва агенцията.


Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори

Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори ...

......... стартира при цена от 1.25 лв. за MWh. Най-високата цена в рамките на търговията на Българската независима енергийна борса (БНЕБ) е регистрирана във времето 10-14 часа и 18-20 часа – е от порядъка на 44 лв.за MWh. В 24 часа цената на търгуваната енергия е 7.9 лв. за MWh.  


В сряда уведомихте официално Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)

В сряда уведомихте официално Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ...

......... да се прави сравнение с цената, постигната по време на приватизационната продажба през 2004г., без да се вземат предвид инвестициите, направени през последните 14г. Нека припомним, че Инерком България  купува 7 търговски дружества, повечето от които не са съществували към онзи момент. Цената е адекватна  за сектора на европейско ниво.


Увеличаването на енергоемките технологии на фона на ускореното прекратяване на

Увеличаването на енергоемките технологии на фона на ускореното прекратяване на ...

......... климата и което все още не е достатъчно заложено в дългосрочната енергийна стратегия на правителствата на тези страни, ще превърне региона от традиционен износител на енергия в търсещ стабилни електродоставки. В този контекст, страните от региона трябва да заложат на строителството на нови базови безвъглеродни мощности, подчерта още Тим Йео.


Бъдещето на т.нар. Американски централи и опасността от нова далавера

Бъдещето на т.нар. Американски централи и опасността от нова далавера ...

......... на електроенергийната система на Европа и целия регион. Знаете какво предвиждат тези правила на ENTSO-Е. Те предвиждат необходимост от това да бъде осигурен студен резерв в рамките на една единична генерираща мощност, най-голямата, която в България е АЕЦ „Козлодуй“. Какво ще предложи Електроенергийният системен оператор предстои да разберем“, каза Петкова.


Десет фирми, сред които и българската "Топливо - 2" ЕООД,

Десет фирми, сред които и българската "Топливо - 2" ЕООД, ...

......... за избор на изпълнител на проекта. Очакванията са, че символичната първа копка на газовата връзка ще бъде направена през лятото. "Радвам се, че в процедурата кандидатстват толкова много компании – това е знак, че е осигурена максимална публичност и прозрачност", каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова след отварянето на офертите.


По отношение на размера на студения резерв до края на

По отношение на размера на студения резерв до края на ...

......... състоянието на мощностите, които произвеждат електроенергия, министърът на енергетиката по закон определя размера на студения резерв. Студеният размер от 2012 г. е бил в порядъка на 1040 мегавата. През последните няколко години около 500 мегавата средногодишно се залага да бъде размерът на студения резерв“, припомни Теменужка Петкова. Редактор: Деница Райкова


Индия, Русия, България, Гърция, Германия и Турция са проявили интерес

Индия, Русия, България, Гърция, Германия и Турция са проявили интерес ...

......... още Петкова. Обновена България е най-подходяща за газов център на Балканите, ласкае ни Шефчович ЕК иска много силна газова ликвидност на Балканите "На една единична генерираща единица мощност трябва да бъде осигурен студеният резерв", заяви енергийният министър и добави, че по закон министърът на енергетиката определя размера на студения резерв.


Офертата на компанията

Офертата на компанията "Инерком" за закупуване на българския бизнес на ...

......... по-малко и дори не е включено в крайната класация.Чешката медия пише още, че "Инерком" е доскоро непозната българска компания, която няма толкова голям собствен капитал, че да финансира сделката и ще разчита на помощ от банки и две „непрозрачни структури” – Score Trade и Global Victory Trust. Редактор: Деница Райкова


Десет фирми подадоха заявления за участие в в обществената поръчка

Десет фирми подадоха заявления за участие в в обществената поръчка ...

......... връзка е стратегическа и за реализирането на концепцията за изграждане на газоразпределителен център в България. Интерконекторът Гърция-България е определен за един от проектите от общ интерес за Европейския съюз. Планира се изграждането на връзката да започне в средата на годината, в рамките на първото българско председателство на Съвета на ЕС.


Готов е проектът за изменение в Закона за енергетиката, чрез

Готов е проектът за изменение в Закона за енергетиката, чрез ...

......... Сдружението, което организира част от дискусиите по промените, се председателства от депутата Валентин Николов, който е зам.-председател на енергийната комисия в Народното събрание. Пълния текст на промените можете да намерите тук, а становище по темата можете да изпратите до 23 март на електронната поща на парламентарната комисия по енергетика ([email protected])


Десет са подадените заявления за участие в ограничената процедура за

Десет са подадените заявления за участие в ограничената процедура за ...

......... на стойност 140 млн. евро. На база на стойността на офертите сумата може да бъде оптимизирана. В отговор на въпрос дали се водят преговори с банките за финансиране, изпълнителният директор на БЕХ Петьо Иванов обясни, че ще трябва предварителна нотификация пред Европейската комисия, тъй като се касае за държавна помощ. 


Съветът на директорите на

Съветът на директорите на "Газпром" се съгласи да закупи допълнителни ...

......... хил. швейцарски франка е във връзка с увеличението на уставния капитал на South Stream Serbia AG чрез частно записване между акционерите, пропорционално на броя на притежаваните от тях акции при цена на разположение от 303,136 хиляди евро на акция, с парична сума в размер на 15,459,936 евро", уточняват от „Газпром”.


10 са подадените заявления за участие в процедурата за производство

10 са подадените заявления за участие в процедурата за производство ...

......... от Русия – две, от България, Гърция и Германия - по едно заявление.До 20 април трябва да се изберат пет кандидати, които отговарят на критериите за подбор, които до юни да подготвят офертите си, за да може да има избор на изпълнител в рамките на месец юни. Редактор: Деница Райкова


ОБЛАСТ ВРАЦА Община Бяла Слатина   На 20.03.2018 г. /10:00

ОБЛАСТ ВРАЦА Община Бяла Слатина   На 20.03.2018 г. /10:00 ...

......... Христо Ботев На 20.03.2018 г. /09:15 - 12:30 ч./ - Враца: Складова На 21.03.2018 г. /09:30 - 14:00 ч./ - Враца: Вилна Зона Врачански Балкан, Илинден На 21.03.2018 г. /09:45 - 14:00 ч./ - Враца: Алеко Константинов На 21.03.2018 г. /09:45 - 14:00 ч./ - Згориград: Георги Бенковски, Йордан Лютибродски


ОБЛАСТ ВИДИН   Община Брегово   На 19.03.2018 г. /09:00

ОБЛАСТ ВИДИН   Община Брегово   На 19.03.2018 г. /09:00 ...

......... Тридесета, Тринадесета, Четвърта, Четиринадесета, Шеста, Шестнадесета Община Макреш   На 21.03.2018 г. /09:00 - 12:00 ч./ - Подгоре: Боян Чонос, Бузлуджа, Васил Коларов, Васил Левски, Георги Димитров, Георги С.Раковски, Искър, Йоло Гергов, Йосиф В.Сталин, Ленин, Михаил Здравков, Пейо К.Яворов, Перчо Йорданов, Пирин, Стоян Милков, Тодор Петров, Черно Море, Юрий Гагарин


ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ   Община Бобов дол   На 19.03.2018 г.

ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ   Община Бобов дол   На 19.03.2018 г. ...

......... Демиревски, Здравец, Кокиче, Крайречна, Света Варвара, Септемврийска, Спортела, Спротива, Тинтява Община Сапарева баня   На 21.03.2018 г. /09:30 - 12:00 ч./ - Овчарци, Общ. Сапарева Баня: Верила, Георги Бенковски, Гоце Делчев, Здравец, Кокиче, Лозана, местност Герена, местност Ридо, местност Фидиня, Незабравка, Прогона, Ридо, Рилски Езера, Седемнадесети Март, Сталевица, Хаджи Димитър


ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД   Община Банско   На 20.03.2018 г. /09:30

ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД   Община Банско   На 20.03.2018 г. /09:30 ...

......... Втора, Горни Бани, Двадесет и Девета, Двадесет и Осма, Двадесет и Пета, Двадесет и Първа, Двадесет и Седма, Двадесет и Шеста, Деветнадесета, Димитър Кемалов, Иван Вазов, Кирил и Методий, Неуточнен Адрес, Осемнадесета, Отец Пайсий, Пета, Първа, Ст 2 Кл.В Тп Огняново 1, Трета, Тридесета, Четвърта, Четиридесет и Първа, Шестнадесета /Следва/


/Продължение от 1 част/ Община Кресна   На 20.03.2018 г.

/Продължение от 1 част/ Община Кресна   На 20.03.2018 г. ...

......... Христо Ботев, Цар Калоян, Цар Симеон, Юрий Гагарин, Яне Сандански Община Якоруда   На 22.03.2018 г. /10:30 - 14:30 ч./ - Бел Камен На 22.03.2018 г. /12:30 - 16:15 ч./ - Конарско На 22.03.2018 г. /09:00 - 14:30 ч./ - Якоруда: Алпийска, местност Трещеник, Трещеник, Цар Борис III/Георги Димитр  


/Продължение от 1 част/ Община Кресна   На 20.03.2018 г.

/Продължение от 1 част/ Община Кресна   На 20.03.2018 г. ...

......... Христо Ботев, Цар Калоян, Цар Симеон, Юрий Гагарин, Яне Сандански Община Якоруда   На 22.03.2018 г. /10:30 - 14:30 ч./ - Бел Камен На 22.03.2018 г. /12:30 - 16:15 ч./ - Конарско На 22.03.2018 г. /09:00 - 14:30 ч./ - Якоруда: Алпийска, местност Трещеник, Трещеник, Цар Борис III/Георги Димитр  


ОБЛАСТ ПЛЕВЕН   Община Белене За периода 19-20.03.2018 г. /14:00

ОБЛАСТ ПЛЕВЕН   Община Белене За периода 19-20.03.2018 г. /14:00 ...

......... Калоян, Цар Самуил На 22.03.2018 г. /08:30 - 16:15 ч./ - Реселец: Баба Тонка, Белилото, Бор, Иван Христов, Каймаков, Латинка, Победа, Ръчене, Теменуга, Тодор Попов, Челник На 23.03.2018 г. /08:30 - 16:15 ч./ - Реселец: Балканска, Голеж, Д Дачев, Девети Май, Дружба, Иван Христов, Милиндол, Младост, Опанец, Ръчене, Стефан Бацов


ОБЛАСТ ПЕРНИК   Община Брезник   На 19.03.2018 г. /09:15

ОБЛАСТ ПЕРНИК   Община Брезник   На 19.03.2018 г. /09:15 ...

......... Димитър, Хайдут Дамшо, Хайдут Румяна, Хан Аспарух, Цар Борис I, Цар Симеон, Черковна, Шаблин, Шипка, Широки Дол, Юрий Гагарин За периода 22-23.03.2018 г. /08:00 - 16:30 ч. по искане на "ЕСО" ЕАД/ - Радомир: Сн Червена Могила На 19.03.2018 г. /13:00 - 16:00 ч./ - Стефаново, Общ. Радомир: махала Егреците


ОБЛАСТ МОНТАНА   Община Берковица   На 21.03.2018 г. /13:00

ОБЛАСТ МОНТАНА   Община Берковица   На 21.03.2018 г. /13:00 ...

......... 48489.2.643 местност Гламата, 48489.4.502, Жеравица, Захари Зограф, извън регулацията, ПИ 48489.2.537 На 20.03.2018 г. /09:00 - 15:00 ч./ - Монтана: Вардар, Вит(Георги Бонев), Княз Александър Батенберг, Парта, Странджа, Тунджа Община Чипровци   На 20.03.2018 г. /13:00 - 16:30 ч./ - Мартиново: Втора, Дванадесет, Пета, Първа, Седма, Трета, Четвърта, Четиринадесет, Шеста


ОБЛАСТ ЛОВЕЧ   Община Априлци   На 22.03.2018 г. /09:00

ОБЛАСТ ЛОВЕЧ   Община Априлци   На 22.03.2018 г. /09:00 ...

......... Ботев На 19.03.2018 г. /09:00 - 15:00 ч./ - Ябланица, Общ. Ябланица: 089104, Ангел Кънчев, местност Братевец, местност Шумака, местност Шумнене, Мико Петков, Рила На 20.03.2018 г. /09:30 - 15:00 ч./ - Ябланица, Общ. Ябланица: III-10 Кв.13, Александър Стамболийски, местност Гераня, местност Ламбовци, местност Шумака, местност Шумнене, Пеловска Ливада, Ширевец


СОФИЯ ГРАД   Община Банкя   На 20.03.2018 г. /09:00

СОФИЯ ГРАД   Община Банкя   На 20.03.2018 г. /09:00 ...

......... Лале, Момина Сълза, Пламък, Пролет, Розова Долина, Топола, Хризантема На 22.03.2018 г. /12:30 - 16:30 ч./ - София: Бреза На 23.03.2018 г. /08:30 - 12:00 ч./ - Нови Искър: Брястовете, Димитър Вачев/Сърп и Чук/, Заводско Шосе, Зенит, Кътински Път, Лозарски Път, Момина Сълза, Невен, Отдих, Спас Бенев/Червена Звезда/, Шопска /Следва/


/Продължение от 1 част/ Община Оборище   На 19.03.2018 г.

/Продължение от 1 част/ Община Оборище   На 19.03.2018 г. ...

......... и Христо Георгиеви На 21.03.2018 г. /09:30 - 16:00 ч./ - София: Петър Парчевич Община Триадица   На 21.03.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Царево Село На 22.03.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Смърч На 23.03.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ - София: Смърч, ул.”Шандор Петьофи“


СОФИЙСКА ОБЛАСТ   Община Антон   На 19.03.2018 г. /09:00

СОФИЙСКА ОБЛАСТ   Община Антон   На 19.03.2018 г. /09:00 ...

......... г. /09:30 - 12:00 ч./ - Сливница, Общ. Сливница: Баба Тонка, Капитан Коста Паница, Княз Александър I-Батенберг, Лев Толстой, Мир, Паисий Хилендарски, Съединение, Христо Ботев, Цар Самуил, Цар Симеон Велики На 21.03.2018 г. /10:00 - 13:00 ч./ - Сливница, Общ. Сливница На 22.03.2018 г. /09:30 - 16:00 ч./ - Драготинци


Теменужка Петкова вярва в бъдещето на газовия хъб

Теменужка Петкова вярва в бъдещето на газовия хъб "Балкан". В ...

......... Министърът припомни, че миналата седмица Европейската инвестиционна банка е изявила интерес да финансира изграждането на централата. По думите й, за да се стигне до конкретни разговори, трябва да бъдат направени съответни анализи и проучвания. Петкова търси финансиране без държавни гаранции за АЕЦ "Белене" Оборудването за "Белене" се съхранява добре, констатира Петкова


Увеличаването на енергоемките технологии на фона на ускореното прекратяване на

Увеличаването на енергоемките технологии на фона на ускореното прекратяване на ...

......... климата и което все още не е достатъчно заложено в дългосрочната енергийна стратегия на правителствата на тези страни, ще превърне региона от традиционен износител на енергия в търсещ стабилни електродоставки. В този контекст, страните от региона трябва да заложат на строителството на нови базови безвъглеродни мощности, подчерта още Тим Йео.


От средата на февруари има сериозен интерес към проекта АЕЦ

От средата на февруари има сериозен интерес към проекта АЕЦ ...

......... създадена работна група. В нея са включени експерти от БЕХ, НЕК, ДП "Радиоактивни отпадъци", АЕЦ "Козлодуй" и експертите от министерството, така че да можем в рамките на срока, който парламентът определи, да направим тези предложения и на база на анализите, които ще бъдат изготвени, да се върви напред", добави Петкова.


Има съгласие между работодателските организации и правителството, че

Има съгласие между работодателските организации и правителството, че "трябва да ...

......... Делян Добрев, министрите на финансите – Владислав Горанов, и на енергетиката – Теменужка Петкова, ръководителите на БЕХ, НЕК, АЕЦ, ръководителите на национално представителните работодателски организации – Васил Велев (председател на АИКБ), Димитър Бранков (зам.-председател на БСК), Цветан Симеонов (председател на БТПП) и Кирил Домусчиев (председател на КРИБ). Редактор: Деница Райкова


В средата на февруари китайската държавна компания CNC е депозирала

В средата на февруари китайската държавна компания CNC е депозирала ...

......... финансово, каква ще бъде възвращаемостта на този проект", каза още Петкова.Министърът отново посочи, че проектът е нотифициран пред Европейската комисия и припомни за платеното оборудване. Тя информира депутатите още, че до началото на следващата седмица се очаква цялото оборудване, което е на площадката "Белене" да бъде покрито.    Редактор: Деница Райкова


GGE стана Резалта. Само преди броени дни компанията, която е

GGE стана Резалта. Само преди броени дни компанията, която е ...

......... функционира, спестяванията дори надвишават прогнозираните нива. Проектът за Оргахим се състои в децентрализация на съществуващата отоплителна система за производствените и складовите съоръжения, прилагайки мерки за енергийна ефективност, в т.ч. газови котли, газови нагреватели, изолация на покриви и др. Първият етап от проекта е вече в експлоатация и показва добри резултати.


Китайската държавна ядрена корпорация CNNC официално е депозирала писмо за

Китайската държавна ядрена корпорация CNNC официално е депозирала писмо за ...

......... Категорично - подобна грешка не трябва да допускаме", каза още Теменужка Петкова. Китайската CNNC е държавна компания, управлявана директно от централното правителство на страната. Тя е създадена през 1955 година и е първата компания, която е построила ядрена централа на територията на Китай, става ясно от сайта на китайската корпорация.


Нефтогазовата компания  Royal Dutch Shell се е договорила с австрийската

Нефтогазовата компания  Royal Dutch Shell се е договорила с австрийската ...

......... клиенти, съседи, регулатора и партньорите бяха важна част от този опит и неотменна част от успехите ни“, се цитират в съобщението думите на директора на подразделението Integrated Gas & New Energies Maarten Wetselaar.Royal Dutch Shell се занимава с добив и преработка на въглеводороди в повече от 40 страни в света.


Търси се начин за финансовата независимост на Комисията за енергийно

Търси се начин за финансовата независимост на Комисията за енергийно ...

......... върху предстоящите големи проблеми в сектора. Добрев направи коментар и относно сделката за ЧЕЗ България. Според него страховете, че няма контрол на държавата са преекспонирани. Законодателството дава право на КЕВР да отнема лиценз на дружествата, които не изпълняват своите задължения, и да назначи т.нар. "особен управител", която да управлява компанията.


Криптовалутата биткойн (bitcoin) в петък поскъпва, след неотдавнашното понижение, като

Криптовалутата биткойн (bitcoin) в петък поскъпва, след неотдавнашното понижение, като ...

......... % - до 918,43 долара. Капитализацията на пазара на криптовалути, според данните на  CoinMarketCap достига 328 млрд. долара, а делът на биткойна е 42,5 %. Вчерашният спад на биткойна бе значителен и спря, след като криптовалутата достигна до 7,6 хил. долара. Експертите обръщат внимание на  мрежата за реализиране на биткойни.


Цената на златото в петък сутринта се понижава поради очакване

Цената на златото в петък сутринта се понижава поради очакване ...

......... на резерва Джеръм Пауъл. Златото е чувствително към повишаване на лихвата от страна на САЩ, тъй като това води до поскъпване на американската валута. Това от своя страна прави златото, търгувано в долара по-скъпо за притежателите на други валути, което може да се отрази на търсенето на скъпоценния материал.  


Експортът на петрола в САЩ според данните за 2017 г.

Експортът на петрола в САЩ според данните за 2017 г. ...

......... на ден. Според краткосрочната прогноза на EIA от март, през 2018 г. добивът може да се увеличи с още 1,4 млн. .барела на ден. „За да може увеличението на експорта на петрол от САЩ да продължи са необходими същите условия за добив, инфраструктура и цени на петрола“, смятат от EIA.