Повишаването на цената на природен газ за битови и бизнес

Повишаването на цената на природен газ за битови и бизнес ...

......... от увеличението на цената на природния газ трябва да може да бъде проверена и обоснована“, каза още Манолова. Тя заяви още, че в качеството си на омбудсман няма как да не зададе тези въпроси и когато се вземат толкова важни решения, КЕВР трябва да работи напълно прозрачно. Редактор: Деница Райкова


Около 30% остава делът на сивата икономика в България. Това

Около 30% остава делът на сивата икономика в България. Това ...

......... се говори за борба с недекларирания труд, а на глобално ниво - за формализиране на неформалната икономика, като при формализирането има и стимули, и санкции, докато при другия подход повече санкции.Президентът на КНСБ припомни и тезата на синдиката, че плоският данък не е довел до изсветляване на икономиката в България.


За да се изпълняват целите на ООН за устойчиво развитие

За да се изпълняват целите на ООН за устойчиво развитие ...

......... осигуряване на качествено образование.В Ню Йорк днес започват общополитическите дебати в рамките на 73-тата годишна сесия на Общото събрание.От трибуната на ООН ще говорят президентите на Съединените щати, Турция, Франция и Иран. В кулоарите на сесията са предвидени редица двустранни и тематични срещи. Сред участниците е българският премиер Бойко Борисов.


Автор: Ник Браянт, кореспондент на Би Би СиПатрулни лодки се

Автор: Ник Браянт, кореспондент на Би Би СиПатрулни лодки се ...

......... общност? Това са въпроси, на които ще намерим отговор през тази седмица и ако се вярва на Ники Хейли – прякото излъчване на срещата на Съвета за сигурност ще ударят рейтинга в тавана. А това вероятно звучи като музика в ушите на нейния шеф. ----------------------------------------------------------------------Преводът и редакцията са на БГНЕС.


1,23 млрд. лева - толкова ще платят извън пазарната цена

1,23 млрд. лева - толкова ще платят извън пазарната цена ...

......... "задължения към обществото”, защото тези разходи щели да се компенсират от поскъпналите емисии, пише в доклада.Припомняме, че такса "задължения към обществото" се появи преди 5 години. Тогава тя беше 15,20 лв. за мегаватчас и заместваше трите досегашни такси - за "зелена" и "кафява" енергия, и "невъзстановяеми разходи". Редактор: Деница Райкова


Глобите при кражба на вода ще бъдат увеличени значително. Водата

Глобите при кражба на вода ще бъдат увеличени значително. Водата ...

......... от разходите за поддържане на чистотата в общите части на сградите, поливане на градинките пред блоковете и други“, се посочва в разпространен от МРРБ коментар на зам. регионалния министър Малина Крумова. Всички напълно "изрядни" входове ще получат право и сами да определят как да разпределят общото потребление. Редактор: Деница РайковаПетролът в понеделник поскъпна значително след изявлението на ОПЕК+ за

Петролът в понеделник поскъпна значително след изявлението на ОПЕК+ за ...

......... % - до 72,08 долара за барел. Тази сутрин петролът стартира с повишение. Ноемврийският фючърс за петрола сорт Brent се повиши с нови 0,23 долара – до 81,43 долара за барел. Котировката на ноемврийския договор за петрола WTI също нарасна – с 0,16 долара – до 72,24 долара за барел.


Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)  ще проведе открито

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)  ще проведе открито ...

......... няма скок на цени на топлинната енергия, или на електрическата по време на отоплителния сезон. В същото време поправките в Закона за енергетиката, които са в процес на обсъждане предвиждат КЕВР да има възможност да променя цените на енергията повече от един път годишно, каквито са възможностите, според настоящото законодателство.


Още по темата Казусът ЧЕЗ може да намери логичното си

Още по темата Казусът ЧЕЗ може да намери логичното си ...

......... получихме уверения, че Инерком иска да запази настоящия мениджърски състав на компаниите, за да гарантира приемственост в предоставянето на услуги. Както ние в CEZ, така и Инерком, сме решени да финализираме сделката, както е договорено и работим заедно за изпълнение на съответните отговорности по Договора за продажба на акциите.   


България е сред най-активните поддръжници на европейската и евроатлантическата перспектива

България е сред най-активните поддръжници на европейската и евроатлантическата перспектива ...

......... на коприната“.“, подчерта той. Министър-председателят Бойко Борисов отбеляза, че Грузия е стратегически партньор на ЕС по отношение на повишаването на сигурността на енергийните доставки, диверсификацията на маршрутите и източниците на доставки на газ за Европа и България. „България има силен интерес от изграждането на Южния газов коридор“, категоричен бе Борисов.


Постигането на универсалните по характер, но тясно взаимосвързани Цели за

Постигането на универсалните по характер, но тясно взаимосвързани Цели за ...

......... по света, към свобода, мир, развитие и благоденствие. Неговото дело предизвика поредицата събития и промени, довели до утвърждаването на ново мислене и отношения в международен план, чиято основа е защитата на правата на човека, заедно с осигуряване на социална справедливост, развитие и насърчаване на помирението“, подчерта Борисов.      По повод множеството жалби от потребители на ВиК услуги Омбудсманът

По повод множеството жалби от потребители на ВиК услуги Омбудсманът ...

......... Комисия за защита на потребителите, Българска национална асоциация „Активни потребители“, Сдружение за правна помощ на потребителите, Федерация на потребителите в България, Гражданско движение „Днес“, Български потребителски център, Българска асоциация по водите, Съюз на ВиК операторите в Република България, персонално до всички ВиК оператори в страната, десетки граждани.      


Цените на двата основни сорта петрол растат уверено в хода

Цените на двата основни сорта петрол растат уверено в хода ...

......... и практически не реагира на искането на президента на САЩ Доналд Тръмп за незабавно понижение на цените на петрола.   Освен анализатори, търговците на петрол не изключват, че цената на петрола ще поскъпне и ще достигне през следващите месеци до 100 долара за барел за пръв път от 2014 година.


Светът през 2020 г. ще се сблъска с икономически сътресения,

Светът през 2020 г. ще се сблъска с икономически сътресения, ...

......... изборите в САЩ и Brexit само ще налеят масло в огъня.Анализаторите отбелязват, че ако централните банки съумеят да предотвратят рязкото понижение на стойността на активите, то вероятно ситуацията няма да е така драматична. В противен случай може да настъпят депресия, недоволство и други „много по-разрушителни изменения“.По РИА Новости, Наталия Дембинская


Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори

Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори ...

......... MWh и отново да падне до 103 – 100 лв. за MWh. В 24 часа цената на търгуваната енергия пада отново значително – до 44.08 лв. за MWh, при количество от 793.4 MWh.При търговията в пазарен сегмент "В рамките на деня"  за 24 септември общият търгуван обем е 34.80 MWh.


На 25 септември 2018 г. (вторник), във връзка с изграждане

На 25 септември 2018 г. (вторник), във връзка с изграждане ...

......... се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.Правителството изживява най-критичния си период от началото на мандата, а

Правителството изживява най-критичния си период от началото на мандата, а ...

......... с 60%, а президентът Румен Радев е на втора позиция с 58,1%. Те са следвани от Европейския съюз, който печели 47,7% от доверието на българските граждани. Парламентът този път се намира на последна позиция с 23,1% подкрепа ,като преди него са прокуратурата (24%), съдебната власт (25,4%) и правителството (30,8%).  


Автор: Бранислава Бобанац, Кипър, специално за 3e-NewsНовият „газов сезон” в

Автор: Бранислава Бобанац, Кипър, специално за 3e-NewsНовият „газов сезон” в ...

......... изключителна икономическа зона, на север или на запад от острова.Турската газова офанзива се допълва и от нови изследвания в района. В средата на септември бе съобщено, че турският сеизмологичен кораб „Oruc Reis” е завършил проучванията си за нефт и природен газ в Черно море и новата му дестинация е Кипър.


Френската нефтогазова компания Total съобщи, че е открила газово находище

Френската нефтогазова компания Total съобщи, че е открила газово находище ...

......... Total E&P UK притежава дял в Glendronach от 60%, а по 20% притежават съответно Ineos E&P UK и SSE E&P UK Limited. Френската Total е една от най-големите нефтогазови компании в Европа. Компанията е водеща и при проучване за търсене на нефт и газ в българските води на Черно море.


Автор: Петър Ганев, ИПИ   Темата за плоския данък отново

Автор: Петър Ганев, ИПИ   Темата за плоския данък отново ...

......... неравенство – основно образованието и трудовата заетост, също са видими от данните на Националния статистически институт. В същото време кампанийното говорене срещу плоския данък всъщност прикрива идея за чувствително покачване на преките данъци и ролята на държавата. Последното едва ли ще се хареса на данъкоплатците.   Прочетете повече на: https://ime.bg/bg/articles/kampaniyata-sreshtu-ploskiya-danyk-vsyshtnost-e-za-ryazko-pokavane-na-prekite-danyci/


Русия разполага с възможност сама да построи газопровода „Северен поток

Русия разполага с възможност сама да построи газопровода „Северен поток ...

......... че санкциите са срещу проекта, те може да бъдат наложени по заобиколен начин. Газопроводът „Северен поток 2“ се планира да премине по дъното на Балтийско море, свързвайки доставчикът от Русия с потребителите в Европа. Дължината на газопровода е над 1,2 хил. км, капацитетът – 55 млрд. куб м газ годишно.


Стойността на златото спада в понеделник сутринта след засилването на

Стойността на златото спада в понеделник сутринта след засилването на ...

......... е насочено и към поредното заседание на Федералния резерв на САЩ, което трябва да се проведе на 25 и 26 септември. Повечето анализатори прогнозират повишаване на основната лихва до 2-2,5% от настоящите 1,75-2%. Лихвата вече бе повишена два пъти през тази година, което е в подкрепа на курса на долара.


Мита в размер от 10 % за стоки от Китай

Мита в размер от 10 % за стоки от Китай ...

......... само част от събитията, които могат да доведат до промяна не само в международните икономически, но и финансови отношения. Русия, Китай, Иран и Турция започнаха инициатива за разплащане по търговски сделки в национални валути. На този фон ще припомним, че вече няма НАФТА. По-големият и задълбочен коментар не е радостен.


Според данните от търговията на 21 септември стойността на ноемврийския

Според данните от търговията на 21 септември стойността на ноемврийския ...

......... за понижение на цените на петрола.Фючърсът за петрола сорт Brent на Лондонската борса ICE Futures тази сутрин поскъпва с 1,01 долара или 1,28 % - до 79,81 долара за барел.Договорът за петрола WTI с доставка през ноември на NYMEX се увеличава с 0,83 долара – до 7,61 долара за барел.


ExxonMobil изпревари „Газпром“ и си върна лидерството в рейтинга на 

ExxonMobil изпревари „Газпром“ и си върна лидерството в рейтинга на  ...

......... на базата на финансовите показатели в частност на четири ключови такива – стойност на активите, приходите, общата печалба и печалба от инвестирания капитал.   Рейтингът, сред който са и международни компании, които оперират и на пазара в България, като CEZ, която е сред топ 100, EVN и AES : https://top250.platts.com/Top250Rankings


ОПЕК и страните извън картела (ОПЕК +) няма да правят

ОПЕК и страните извън картела (ОПЕК +) няма да правят ...

......... до края на 2018 г. През юни 2018 г. ОПЕК+ постигна съгласие по това да се избягва преизпълнение на споразумението, т.е. Поддържане на изпълнението на споразумението на нивото от 100 %, тъй като се изясни, че на практика това ще означава увеличение на добива с 1 млн. барела на ден.


144 обучения бяха проведени в Техническия учебен център на ЧЕЗ

144 обучения бяха проведени в Техническия учебен център на ЧЕЗ ...

......... създават единни стандарти за работа, които да водят до европейско качество на обслужването в сектора.   Техническият учебен център към ЧЕЗ Разпределение България се намира в София, на адрес: ул. „Адам Мицкевич“ 2А. Повече информация във връзка с предлаганите обучения може да бъде получена на e-mail [email protected]      


Министър-председателят Бойко Борисов ще ръководи българската делегация в 73-ата сесия

Министър-председателят Бойко Борисов ще ръководи българската делегация в 73-ата сесия ...

......... министър-председател ще проведе двустранни срещи с държавни и правителствени ръководители на държави членки на ООН, както и с представители на неправителствени организации. Посещението на българският премиер в САЩ е между 23 и 29 септември. В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, е вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.


Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори

Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори ...

......... 14 часа също е отбелязана високата цена от 220 лв. за MWh. В 24 часа цената на търгуваната енергия пада значително – до 44.1 лв. за MWh, при количество от 689 MWh.При търговията в пазарен сегмент "В рамките на деня"  за 21 септември общият търгуван обем е 57.10 MWh.  


Двадесет и девет души загинаха днес в атентат, извършен тази

Двадесет и девет души загинаха днес в атентат, извършен тази ...

......... агенции, журналист,съобщи агенция Фокус. Отговорността за атаката поеха от сепаратистката групировка "Ал Ахваз", за която иранските власти твърдят, че е свързана със саудитските власти. Организацията, която нарича себе си „Патриотично арабско демократично движение в Ахваз“ пое отговорността чрез съобщение в социалните медии, отбелязва агенцията. По-късно Ислямска държава също пое отговорност.


За малко повече от 24 часа, между делфини, медузи и

За малко повече от 24 часа, между делфини, медузи и ...

......... повече от 1  270 обекта и екип от 140  000 човека в седем държави в Европа. Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 58 хипермаркета в цялата страна и екип от 6400 служители. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. 


"Инерком" прави нов опит да придобие ЧЕЗ. Дружеството на Гинка ...

......... По данни на ЕСО самата компания общата мощност на тези централи е 21,348 мегавата. ЧЕЗ пък има една фотоволтаична централа - "Фри Енерджи Проджект Орешец" ЕАД, която е с мощност "под 5 мегавата" - КЗК го казва в решението си! Според ЕСО става въпрос за 4,879 мегавата.   Редактор: Деница Райкова


Chevron, Exxon Mobil и Occidental Petroleum се присъединиха към инвестиционния фонд

Chevron, Exxon Mobil и Occidental Petroleum се присъединиха към инвестиционния фонд ...

......... 1 млрд. долара бе създаден през 2014 г. и към настоящия момент в него членуват BP, CNPC, Eni, Equinor, Pemex, Petrobras, Repsol, Saudi Aramco, Shell и Total. Фондът инвестира в разработка и ускорено внедряване на иновационни технологии с ниско ниво на емисии, повишаване на енергийната и експлоатационна ефективност и енергоемки сектори.


Още по темата Ново уведомление до КЗК от „Инерком България“

Още по темата Ново уведомление до КЗК от „Инерком България“ ...

......... случи ли това след последните решения на КЗК предстои да разберем. Дано това не стане по трудния начин, защото всяка стотинка от платените вече милиарди по арбитражни дела излиза от държавния бюджет и е за сметка на нещо друго – подобряване на образованието и здравеопазването, пътищата, националната сигурност, пенсиите.  


„Инерком България“ ЕАД не се отказва от покупката на ЧЕЗ

„Инерком България“ ЕАД не се отказва от покупката на ЧЕЗ ...

......... че КЗК забрани сделката на "Инерком" за активите на ЧЕЗ България поради опасения от концентрация, тъй като и двете фирми притежават соларни паркове. "Инерком" обжалва във Върховния административен съд, а делото беше насрочено за месец май 2019 г.Междувременно Гинка Върбакова започна поетапно да излиза от бизнеса със соларни паркове.  


Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предлага увеличение на

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предлага увеличение на ...

......... посочват от Комисията. Промяна в цената на парното няма да има в Русе, Перник, Сливен и Габрово, тъй като топлофикациите там са на въглища, а не на природен газ. Промяна в цената на тока не се обсъжда. Дали ще се увеличи цената на парното Регулаторът ще реши окончателно следващата седмица.


Днес, 21 септември 2018 г. /петък/,  „Инерком България“ ЕАД, след

Днес, 21 септември 2018 г. /петък/,  „Инерком България“ ЕАД, след ...

......... 23 февруари 2018 г. между „ЧЕЗ“ а.с. и „ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс“ БиВи  от една страна, като Продавачи, и „Инерком България“ ЕАД като Купувач.Надяваме се на бързо решение от страна на КЗК след отстраняването на установените от Комисията предпоставки за създаване на концентрация, заявяват в съобщението си от „Инерком България“ ЕАД.


Автор& Калоян Стайков, ИПИ   От пусто в празно –

Автор& Калоян Стайков, ИПИ   От пусто в празно – ...

......... не е панацея и успехът му зависи от ред обстоятелства, но е крайно време да се вземе решение, което поне има шанс за успех. Подритването на проблема в годините чрез изкупуване на задълженията на топлофикацията от БЕХ, не е решение, а временно замитане под килима.    Прочетете повече на: https://ime.bg/bg/articles/toplofikacionna-zadaka-zakaka/


Българският бизнес полага усилия да бъде в крак с глобалните

Българският бизнес полага усилия да бъде в крак с глобалните ...

......... (създадено през 1993 г.) и на Деловия клуб на германската икономика в България. Германо-Българската индустриално-търговска камара е официално учредена на 9 март 2004 година на базата на двустранно споразумение между правителствата на Федерална република Германия и Република България. В ГБИТК членуват повече от 550 фирми, институции, организации и физически лица.


Новите санкции на САЩ, в това число и вторичните са

Новите санкции на САЩ, в това число и вторичните са ...

......... Държавния департамент на САЩ са насочени не срещу подкопаването на военните възможности, на която и да е страна, а за това, за да се наложат на Русия мерки „в отговор на намесата й в избирателния процес в САЩ, неприемливото й поведение з източната част на Украйна и други злонамерени действия“.


Непрекъснатото и бързо въвеждане на нови технологии в стопанския и

Непрекъснатото и бързо въвеждане на нови технологии в стопанския и ...

......... работодатели, организации на гражданското общество и академичните среди. Акцент в обсъжданията на форума бяха знанията и уменията за работните места в следващите години, възможностите за подобряване на политиките в областта на образованието, обучението и преквалификацията за по-добро съответствие на новите умения с нуждите на пазара на труда, съобщиха от АИКБ.


Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори

Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори ...

......... лв. за MWh при средно количество от 638.5 MWh. Тоест, стартовата цена е и най-високата. В 24 часа цената на търгуваната енергия е 78.06 лв. за MWh, при количество от 682.5 MWh.При търговията в пазарен сегмент "В рамките на деня"  за 21 септември общият търгуван обем е 644.20 MWh.  


Токът няма да поскъпне от октомври въпреки предстоящото 14-процентно повишение

Токът няма да поскъпне от октомври въпреки предстоящото 14-процентно повишение ...

......... се очаква да поскъпне и топлоенергията. Вчера стана ясно, че средното увеличение за страната ще е с около 8 на сто. От юли имаше и още едно поскъпване - със 7 процента, което потребителите на парно ще започнат да плащат реално след началото на отоплителния сезон другия месец.    


Токът няма да поскъпне от октомври въпреки предстоящото 14-процентно повишение

Токът няма да поскъпне от октомври въпреки предстоящото 14-процентно повишение ...

......... от следващия месец, освен газа, се очаква да поскъпне и топлоенергията. Средното увеличение за страната ще е с около 8 на сто.От юли имаше и още едно поскъпване - със 7%, което потребителите на парно ще започнат да плащат реално след началото на отоплителния сезон другия месец. Редактор: Деница Райкова


ОБЛАСТ ВРАЦА   Община Бяла Слатина   На 27.09.2018 г.

ОБЛАСТ ВРАЦА   Община Бяла Слатина   На 27.09.2018 г. ...

......... Сърбеница, Трудовец, Хаджи Димитър, Хан Аспарух, Христо Ботев, Христо Смирненски, Цар Асен, Цар Калоян, Цола Драгойчева, Чучулига, Шипка, Янтра Община Оряхово   На 25.09.2018 г. /08:00 - 18:00 ч./ - Оряхово: Бататовец, Бузлуджа, Бузлуджа, Димитър Благоев, Драгоман, Проф. Цеко Торбов, Средец, Топ Баир, УПИ XXVIII Кв 33, Чорбаджи Цеко Вълчев


ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД   Община Банско   На 25.09.2018 г. /12:30

ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД   Община Банско   На 25.09.2018 г. /12:30 ...

......... Владимир Поптомов, Георги Сачков, Гоце Делчев, Иван Алексов, Иван Апостолов, Иван Вазов, Места, Никола Банков, Никола Вапцаров, Радецки, Седма, Фараонска, Чавдар, Чаталджа, Яким Цоков На 27.09.2018 г. /13:00 - 16:00 ч./ - Разлог: Баба Магдалена, Джинджерица, Дълга махала, Мирчо Кипрев, Младост, Саровица, Тодор Кондев/Мирчо Кипрев/, Цар Иван Асен II /Следва/


/Продължение от 1 част/ Община Сандански   На 25.09.2018 г.

/Продължение от 1 част/ Община Сандански   На 25.09.2018 г. ...

......... Хаджиалиш/Чавдарци/, Христо Ботев, Якорудски Бор На 26.09.2018 г. /12:30 - 16:00 ч./ - Якоруда: Белмекен, Васил Априлов, Васил Левски, Витоша, Гоце Делчев, Дванадесета, Джебре/Иван Ботушанов/, Кожух, Лазарец, местност Буковец, Мусала, Неуточнен Адрес, Освобождение, Петко Р. Славейков, Първа/Илия Колев/, Софроний, Стефан Караджа/Никола Карад, Трещеник, Цар Борис III/Георги Димитр, Черковна/9 Септември/, Яворов


ОБЛАСТ ВИДИН   Община Видин   На 26.09.2018 г. /09:00

ОБЛАСТ ВИДИН   Община Видин   На 26.09.2018 г. /09:00 ...

......... - 12:00 ч./ - Киреево: Втора, Двадесет и Първа, Двадесета, Девета, Деветнадесета, Десета, Единадесета, Осемнадесета, Пета, Първа, Седемнадесета, Седма, Трета, Тринадесета, Четвърта, Шеста Община Чупрене   На 28.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Търговище, Общ. Чупрене: Безименна, Втора, Девета, До УПИ 24, Осма, Пета, Първа, Седма, Трета, Тринадесета, Четвърта


ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ   Община Бобов дол   На 25.09.2018 г.

ОБЛАСТ КЮСТЕНДИЛ   Община Бобов дол   На 25.09.2018 г. ...

......... ХІ, Хаджи Димитър, Хан Омуртаг, Цар Освободител, Черни Връх, Шейново На 28.09.2018 г. /08:30 - 09:30 ч. по искане на "ЕСО" ЕАД; 15:30 - 16:30 ч. по искане на "ЕСО" ЕАД/ - Дупница: Бистрица На 28.09.2018 г. /08:30 - 09:30 ч.; 15:30 - 16:30 ч./ - Самораново: Георги Димитров /Следва/


/Продължение от 1 част/ Община Кюстендил   На 25.09.2018 г.

/Продължение от 1 част/ Община Кюстендил   На 25.09.2018 г. ...

......... Любен Кацаров, местност Ридо, местност Стадиона, Митко Палаузов, Млада Гвардия, Неофит Рилски, Никола Вапцаров, Паисий Хилендарски, Пейо Яворов, Пеньо Пенев, Раковски, Роза Димитрова, Станке Димитров, Стефан Караджа, Столетов, Стоян Лудев, Струма, УПИ XIV - 464 Кв. 14, Хаджи Димитър, Христо Ботев, Христо Смирненски, Чучура, Шипка, Юри Гагарин, Яне Сандански; /Следва/


/Продължение от 2 част/ Община Рила   На 25.09.2018 г.

/Продължение от 2 част/ Община Рила   На 25.09.2018 г. ...

......... Хан Аспарух, Христо Смирненски, Църквището Община Сапарева баня   На 28.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Сапарева Баня: 65365, 601, 10, Германея, Йордан Попмихайлов, местност Сиракова Круша, Местонст Грамчова Чешма, Славяни, Славяни, УПИ - Х-2641, пи 65365. 601. 84, УПИ VIII-2759, Кв. 109, УПИ І - 2742, Кв. 108


ОБЛАСТ ПЕРНИК   Община Брезник   На 25.09.2018 г. /09:00

ОБЛАСТ ПЕРНИК   Община Брезник   На 25.09.2018 г. /09:00 ...

......... ч./ - Неделково На 25.09.2018 г. /08:45 - 16:15 ч./ На 27.09.2018 г. /08:45 - 16:15 ч./ - Неделково: махала Недялкови Ханове На 26.09.2018 г. /08:45 - 16:15 ч./ - Кожинци На 26.09.2018 г. /09:00 - 16:15 ч./ - Видрар На 28.09.2018 г. /09:00 - 16:15 ч./ - Пенкьовци  


ОБЛАСТ МОНТАНА   Община Берковица   На 28.09.2018 г. /09:00

ОБЛАСТ МОНТАНА   Община Берковица   На 28.09.2018 г. /09:00 ...

......... Р. Славейков, Пирин, Първан Чолев, Раковска, Рила, Родопа, Славчо Борисов, Средна Гора, Стара Планина, Таси Никодимов, Трайко Попов, Трифон Иванов, Хаджи Димитър, Христо Ботев, Христо Смирненски, Цар Шишман, Черно Море, Шейново, Шипка, Янтра На 27.09.2018 г. /09:30 - 16:00 ч./ - Лом: Ул. Мир Ул. Латинка Ул. Ю. Гагарин /Следва/


/Продължение от 1 част/ Община Монтана   На 25.09.2018 г.

/Продължение от 1 част/ Община Монтана   На 25.09.2018 г. ...

......... Дядо Никола(Л. Ст. , Кочо Честименски, Крайна(П. Харитон), Лацията, Лъката, Люлякова, Мала Кутловица, местност Пръчов Дол, Митко Палаузов, Младен Томов, Никола Вапцаров, Никола Обретенов, Панайот Волов, пи 48489. 26. 671, Пирин М Кутловица, Свети Наум Охридски, Синчец, Стара Планина, Теменуга, Тодорини Кукли, Христо Ясенов, Чайка, Червен Бряг, Чернила, Яница(Ямите-М. Кутловица)


ОБЛАСТ ЛОВЕЧ   Община Априлци   На 25.09.2018 г. /09:00

ОБЛАСТ ЛОВЕЧ   Община Априлци   На 25.09.2018 г. /09:00 ...

......... Бор, Бяло Поле, Васил Левски, Ген. Гурко, Георги Бенковски, Георги Раковски, Доктор Ради Цанов, Изгрев, Искър, Любен Каравелов, Месност Плочката, местност Атанас, местност Блатото, местност Братевец, местност Плочката, Мико Петков, Нисевица, Оборище, Освобождение, Рила, Роза, Симеон Велики, Скобелев, Средна Гора, Столетов, Филип-Тотю, Хан Крум, Христо Ботев, Цар Калоян, Явор  


СОФИЙСКА ОБЛАСТ   Община Божурище   На 26.09.2018 г. /13:00

СОФИЙСКА ОБЛАСТ   Община Божурище   На 26.09.2018 г. /13:00 ...

......... - 15:00 ч./ - София: Райска Градина/Аврора/ На 26.09.2018 г. /14:00 - 16:00 ч./ - Петърч: Атанас Гълъбов, Блато, Васил Левски, Вит, Витан, Витоша, Дунав, Камчия, Ком, Мир, Мусала, Пирин, Струма, Тополница, Шипка, Шопска Комуна На 27.09.2018 г. /09:30 - 10:00 ч.; 15:45 - 16:15 ч./ - Безден На 27.09


/Продължение от 1 част/ Община Пирдоп   На 25.09.2018 г.

/Продължение от 1 част/ Община Пирдоп   На 25.09.2018 г. ...

......... Бърдо На 25.09.2018 г. /13:00 - 15:30 ч./ - Драгоил: Местн. Локва На 25.09.2018 г. /13:00 - 15:30 ч./ - Калотина: Втора, ГКПП Калотина, Калотина, Първа На 25.09.2018 г. /13:00 - 15:30 ч./ - Чорул: УПИ-ІХ-130, Кв. 18 На 27.09.2018 г. /09:15 - 10:00 ч.; 15:00 - 16:00 ч./ -


ОБЛАСТ ПЛЕВЕН   Община Белене   На 27.09.2018 г. /09:15

ОБЛАСТ ПЛЕВЕН   Община Белене   На 27.09.2018 г. /09:15 ...

......... Рилски, Иларион Макариополски, Каварна, Кирил и Методий, Люле Бургас, П. Р. Славейков, Хаджи Димитър, Христо Ботев, Чорлу На 28.09.2018 г. /09:00 - 16:00 ч./ - Тотлебен: Васил Априлов, Васил Левски, Девети Септември, Каварна, Крум Страшни, Ростов, Христо Ботев Община Червен бряг   На 25.09.2018 г. /09:00 - 14:15 ч./ -


Експортното подразделение на „Газпром“ разработва механизъм за разплащане за газа

Експортното подразделение на „Газпром“ разработва механизъм за разплащане за газа ...

......... а „Газпром“ да получава рубли. Но механизмът е сложен и носи рискове, отбелязва още Аксенов. Източници на агенция Reuters по-рано заявиха, че петролната компания „Сургутнефтегаз“ въвежда в договорите си валутна клауза, даваща възможност в случай на необходимост за преминаване от плащания в щатски долари в евро, заради риска от санкции.


СОФИЯ-ГРАД   Община БАНКЯ   На 24.09.2018 г. /08:00 -

СОФИЯ-ГРАД   Община БАНКЯ   На 24.09.2018 г. /08:00 - ...

......... Септември Община СТУДЕНТСКИ ГРАД   На 26.09.2018 г. /09:00 - 16:30 ч./ - София: 21 Век/449-та Студентска/, Проф. Кирил Попов/Върбан Ген, Симеоновско Шосе/Вол. Шосе/ На 27.09.2018 г. /09:30 - 12:30 ч./ - София: Акад. Борис Стефанов/Ан. Найд Община ТРИАДИЦА   На 27.09.2018 г. /09:00 - 15:00 ч./ - София: Асен


Парното и топлата вода в София трябва да поскъпнат с

Парното и топлата вода в София трябва да поскъпнат с ...

......... четвъртото тримесечие на закрито заседание на 1 октомври.Това ще е второ повишение на цената на парното тази година. През юли тя се вдигна средно със 7.33 %. За "Топлофикация – София" повишението беше със 7.46 %, за Пловдив - 0.94 %, за Варна - с 4.89 %. Редактор: Деница Райкова


ЧЕЗ Разпределение Българиястартира нов проект за подобряване на сигурността и

ЧЕЗ Разпределение Българиястартира нов проект за подобряване на сигурността и ...

......... електроенергия, ще следи какво е натоварването на мрежата и нивото на подаваното напрежение, честотата и продължителността на прекъсванията и други параметри. Това ще позволи да бъдат повишени качеството и надеждността на електрозахранването на клиентите и ще оптимизира процеса на обслужването им, което пряко ще повлияе върху удовлетвореността на потребителите.  


Ако не бъдат взети спешни мерки, обемът на боклуците в

Ако не бъдат взети спешни мерки, обемът на боклуците в ...

......... на страните, които имат най-голяма нужда да разработят системи за управление на отпадъци, както и да се подкрепят инициативи за намаляване на употребата на пластмаса и за ограничаване на хранителните отпадъци.От 2000 г. Световната банка е инвестирала над 4,7 милиарда долара в програми за управление на отпадъци по света. /БТА/


Royal Dutch Shell води преговори за продажба на дела си

Royal Dutch Shell води преговори за продажба на дела си ...

......... участници са Anadarko Petroleum, Equinor и Chevron. Продажбата би помогнала за погасяване на задлъжнялостта на компанията, след като изразходва през 2016 г. над 50 млрд. долара за покупката на BG Group. Добивът от находището започна през 2012 г., като тогава Anadarko оцени ресурсите в него на 400 млн. барела нефтен еквивалент


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с президента

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с президента ...

......... задоволство от развитието на ползотворните контакти между двете страни. Приятелството между нашите народи има бъдеще, основано на близостта между нас и взаимното уважение, добави още тя.    В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България - Азербайджан в българския парламент Хамид Хамид и заместник-председателят на групата Димитър Георгиев.


Размерът на енергийните помощи няма да се увеличи, въпреки предстоящото

Размерът на енергийните помощи няма да се увеличи, въпреки предстоящото ...

......... не се притеснява от евентуални рискове за увеличаване на цените на енергийните ресурси. Всичко това влияе върху бизнеса, върху битовите потребители. Няма как да не се притесняваме, но трябва да отчетем, че става въпрос за цени, които са определени в рамките на договор", допълни още Теменужка Петкова. Редактор: Деница Райкова


Цената на петрола в четвъртък се понижи след призива на

Цената на петрола в четвъртък се понижи след призива на ...

......... американските санкции по отношение на Иран. Тези дни предстои среща на комисията за мониторинг на ОПЕК+ в Алжир, на която обаче няма да присъства министърът на петрола на Иран Бижан Зангане. В четвъртък той заяви, че Техеран ще наложи вето на всички решения на ОПЕК, които ощетяват интереса на Иран.


Автор: инж. Щерьо ЩеревНе е необходима голяма прозорливост за да

Автор: инж. Щерьо ЩеревНе е необходима голяма прозорливост за да ...

......... са крайно недостатъчни да покрият ръста на инфлацията и  социалното недоволство може да ескалира. Политическите партии, които  се надяват да „сърфират” на вълната на протестите, ще бъдат неприятно изненадани и пометени от непредвидимите последствия на „общественото цунами”.  Бездействието и нищоправенето няма да предотврати грозящата ни криза и последствията от нея.


Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори

Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори ...

......... в 8 - 9 часа – 200.02 лв. за MWh при средно количество от 794.5 MWh. В 24 часа цената на търгуваната енергия е 107.57 лв. за MWh, при количество от 696 MWh.При търговията в пазарен сегмент "В рамките на деня"  за 20 септември общият търгуван обем е 953.30 MWh.


Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) вече ще може

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) вече ще може ...

......... принудени да върнат част от средствата, а голяма част от тях фалираха. Както е известно новите поправки в Закона за енергетиката уреждат изграждането на инфраструктура за зарядни станции за електромобили и предвиждат случаите както за безплатно зареждане, както и кога и при какви обстоятелства може да се касае за сделка.