Във връзка с оповестените информации и възникналия дебат в средствата

Във връзка с оповестените информации и възникналия дебат в средствата ...

......... "Топлофикация София" ЕАД трябва да предостави и данни за количеството на потребената от тези клиенти топлинна енергия, както и начислените суми в сметките им за март 2017 г. и за март 2018 г.След получаването на цялата искана информация, КЕВР ще изготви подробен анализ, резултатите от който ще бъдат публично обявени.


Още по темата Граждани ще участват в работната група на

Още по темата Граждани ще участват в работната група на ...

......... енергия, измерено с топломера в абонатната станция през м. март 2017г.За база се приема реалната консумация във всеки отделен имот за предходния отоплителен сезон, отразена в изравнителната сметка. Всеки клиент може да открие останалите необходими данни, които да приложи във формулата, в информационната част на месечното съобщение към фактурата си.


Българските власти се подготвят за една от най-мащабните промени в

Българските власти се подготвят за една от най-мащабните промени в ...

......... За ВЕИ става въпрос за промяна в нотификацията, което не би трябвало да отнеме повече от месец. Остава въпросът обаче дали обаче Брюксел ще бъде отново толкова благосклонен и за когенарациите, още повече, че при влизането си в ЕС България е пропуснала да спомене и дългосрочните договори с "американските" централи.


От Комисията за енергийно и водно регилуране (КЕВР) поискаха от

От Комисията за енергийно и водно регилуране (КЕВР) поискаха от ...

......... сметки за топло от март 2017 г. "Топлофикация София" ЕАД трябва да предостави и данни за количеството на потребената от тези клиенти топлинна енергия, както и начислените суми в сметките им за март 2017 г. и за март 2018 г.  От Комисията обещават да публикуват анализа на предоставените им данни.


Депутатите от енергийната комисия в НС влязоха в разгорещен спор

Депутатите от енергийната комисия в НС влязоха в разгорещен спор ...

......... декларираха, че утре цялата група ще бъде в залата и ще подкрепи текстовете.Рамадан Аталай го репликира, че в момента се разглеждат изменения в Закона за енергетиката, а не дали ДПС е коалиционен партньор на ГЕРБ. ДПС не е коалиционен партньор на ГЕРБ, а вие ги водите към бездна, добави той.


Работещите в администрацията на Комисията за енергийно и водно регулиране

Работещите в администрацията на Комисията за енергийно и водно регулиране ...

......... държавни служители, а средната издръжка на работещ в енергетиката е 3 500 - 3 600 лева, коментира той. Възнагражденията в енергетиката са по-високи, дайте възможност в регулатора да бъдат назначени качествени хора, призова Добрев. Ние им даваме същата защита като за държавните служители, без да са държавни служители, добави той.Няма официално решение на Европейската комисия по жалбата за неправомерна

Няма официално решение на Европейската комисия по жалбата за неправомерна ...

......... десетилетия проблеми, както настояват някои от представителите на индустрията, може да причини повече вреди, отколкото да доведе до търсения положителен ефект за потребителите. Като в същото време ще нанесе значителни репутационни щети на България и ще влоши допълнително и без това непривлекателния за външните инвеститори бизнес климат в страната ни.


Специализираният съд върна на прокуратурата делото срещу бившия енергиен министър

Специализираният съд върна на прокуратурата делото срещу бившия енергиен министър ...

......... да се гради защита.Съдът се съгласи, че има неясноти в обвинителния акт и така Овчаров нямало как да разбере в какво точно е обвинен. А за да се организира адекватна защита трябва да се уточнят редица дати в обвинителния акт. Това не може да се случи в хода на процеса.


Онези държави-членки на ЕС, които не спазват правилата, да бъдат

Онези държави-членки на ЕС, които не спазват правилата, да бъдат ...

......... най-вече постъпленията от мита, възлизат на около 20%. Йотингер иска да вдигне собствените приходи до 40 на сто, като за целта обмисля не само „пластмасовия данък", но и други мерки. Например - приходи от търговията с парникови емисии или пък евентуалното изравняване на минималния корпоративен данък в държавите от ЕС.


На 26 април (четвъртък) главният преговарящ от името на ЕС

На 26 април (четвъртък) главният преговарящ от името на ЕС ...

......... на тема "Подгответе се за Брекзит – последствия за европейския бизнес" и във форум на високо равнище Eurofi Financial Forum - форум на лидерите в областта на финансовия сектор от ЕС и международни организации.В програмата му е предвидено и посещение на софийското метро заедно с кмета на столицата Йорданка Фандъкова.


Европейската комисия предложи пакет от мерки за подобряване на достъпността

Европейската комисия предложи пакет от мерки за подобряване на достъпността ...

......... предприятията и между предприятията и държавните органи - Осигуряване на данни за здравното обслужване на гражданите при засилено европейско сътрудничество в областтаДнешните инициативи допълват рамката за свободното движение на нелични данни в ЕС, представена от Комисията през септември 2017 г., която предстои да бъде договорена от Европейския парламент и държавите членки.Министърът на енергетиката Теменужка Петкова разговаря с граждани, които протестират

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова разговаря с граждани, които протестират ...

......... на отоплителния сезон.Двете страни постигнаха съгласие, че промените, касаещи топлоснабдяването, ще бъдат разработени от съвместна работна група. Очаква се протестиращите да излъчат своите представители в нея, веднага след което тя ще започне същинската си дейност. Целта е промените да бъдат направени преди началото на новия отоплителен сезон. Редактор: Деница Райкова


Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори

Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори ...

......... при количество от 555.9 MWh.   В сегмента „в рамките на деня“, търгуваният обем за 25 април е 1 MWh в 01 часа, при средно претеглена цена 43.03 лв. за MWh. В час 20 търгуваното количество нараства до 2 MWh при средно претеглена цена от 49.09 лв. за MWh.  


Европейската комисия представи поредица от мерки за поставянето на изкуствения

Европейската комисия представи поредица от мерки за поставянето на изкуствения ...

......... една от най-важните стратегически технологии на 21-ви век. Европа иска да играе водеща роля в тези промени — много от неотдавнашните открития в областта на ИИ са направени в европейски лаборатории. Около една четвърт от цялата промишлена и на професионална обслужваща робототехника е произведена от европейски предприятия, подчертават от ЕК.


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова разговаря с граждани, които протестират

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова разговаря с граждани, които протестират ...

......... в края на отоплителния сезон. Двете страни постигнаха съгласие, че промените, касаещи топлоснабдяването, ще бъдат разработени от съвместна работна група. Очаква се протестиращите да излъчат своите представители в нея, веднага след което тя ще започне същинската си дейност. Целта е промените да бъдат направени преди началото на новия отоплителен сезон.


Намаляването на емисиите трябва да остане приоритет за Европа, но

Намаляването на емисиите трябва да остане приоритет за Европа, но ...

......... прие закон за енергиен преход, който цели намаляването на дела на атомната енергия в енергийния микс до 50% през 2025 г. По време на дебата Макрон каза, че намаляването на дела на атомната енергия във Франция трябва да бъде с темпо, което позволява на страната да запази енергийния си суверенитет.Плановете на „Газпром“ са за добив на газ от порядъка

Плановете на „Газпром“ са за добив на газ от порядъка ...

......... до 471 млрд. куб м. През 2017 г. „Газпром“ увеличи експорта на газ за Европа с 8,4 % до 194,4 млрд. куб м. Председателят на „Газпром“ Алексей Милер съобщи, че търсенето на руски газ през тази година е било високо поради по-малките запаси от газ в подземните газохранилища на Европа.


Чистата печалба на норвежката компания за добив на нефт и

Чистата печалба на норвежката компания за добив на нефт и ...

......... прогнозата за вложения през 2018 г. до 11 млрд.  долара от 9,4 млрд. долара през миналата година, включително и за геоложки проучвания – около 1,5 млрд. долара. Ръководството на компанията разчита на повишение на добива с 1-2 % през тази година и средно с 3-4 % за периода 2017-2020 години.  


Министерският съвет прие постановление за изменение и допълнение на нормативни

Министерският съвет прие постановление за изменение и допълнение на нормативни ...

......... ядрената енергия, Тарифа за таксите, събирани от Агенцията за ядрено регулиране, и Наредбата за реда за заплащане на таксите по Закона за безопасно използване на ядрената енергия. Целта на промените е да осигури по-добра регламентация при използването на ядрена енергия, която да е и в съответствие с европейските стандарти.  


Временните мерки, осъществявани от „Булгартрансгаз“ във връзка с установяването на

Временните мерки, осъществявани от „Булгартрансгаз“ във връзка с установяването на ...

......... е с Румъния („Негру Вода 1/Кардам“), минимални количества са внесени през „Кулата/Сидирокастро“. Местният добив през миналата година е в обем от 54,8 млн. куб. метра. От днес започват да тече датата за становища, които трябва да бъдат внесени в енергийния регулатор. КЕВР ще излезе с окончателно становище на 17 май.


Специализираният съд върна на прокуратурата делото срещу бившия министър на

Специализираният съд върна на прокуратурата делото срещу бившия министър на ...

......... една до десет години както и лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност и да се упражнява определена професия или дейност или лишаване от свобода от 3 до 10 години, както и лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност. Редактор: Деница Райкова


Ликвидността на газовия пазар у нас е много ниска и

Ликвидността на газовия пазар у нас е много ниска и ...

......... - газът е на конкурентна цена, но транзитните такси могат да се окажат спънката на фона на цената на газа в момента. Друг фактор за развитието на газовия пазар, по-скоро спиращ развитието на газовия пазар у нас, е дългосрочният договор на "Булгаргаз" с "Газпром Експорт", който изтича през 2021 година.


Инж. Иван Иванов беше единодушно преизбран за председател на Българска

Инж. Иван Иванов беше единодушно преизбран за председател на Българска ...

......... прокурист. Председателят на БАВ завършва Френската гимназия в София и Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ). Магистър е по бизнес администрация от Франкофонския институт по администрация и управление (IFAG) в столицата и от Американския университет в България (AUBG). Специализира във Висшия национален институт за химични технологии (ENSIGC) в Тулуза, Франция.   


Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и

Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и ...

......... че е на разположение да отговори на въпросите на потребителите за начина на формиране на сметки по всички канали за комуникация – на телефон 0700 11 111, в клиентските центрове, на e-mail: [email protected] toplo.bg или [email protected], в чат платформата на сайта www.toplo.bg във Фейсбук страницата на дружеството. Редактор: Деница Райкова


Колко е ликвиден пазара на природен газ, подобряването  и ефективността

Колко е ликвиден пазара на природен газ, подобряването  и ефективността ...

......... и водно регулиране. Временните мерки се прилагат при липсата на достатъчна ликвидност накраткосрочния пазар на газ на едро. Първият доклад по темата е от 2015 г. Вторият доклад на практика е актуализация и описва етапа на развитие на краткосрочния пазар и степента на ликвидност във връзка с действията за балансиране.


Цената на двата основни сорта петрол тръгнаха надолу. Петролът сорт

Цената на двата основни сорта петрол тръгнаха надолу. Петролът сорт ...

......... френския президент Емануел Макрон е постигнато споразумение за преразглеждане на споразумението за Иранската ядрена програма и постигане на по-добър вариант. Пазарът ще започне да реагира по-късно както на тези думи, така и на други геополитически фактори. Освен това вече се очакват данните за нивото на  запасите от горива в САЩ.


България, Румъния, Гърция и Сърбия обсъдиха конкретни проекти за развитието

България, Румъния, Гърция и Сърбия обсъдиха конкретни проекти за развитието ...

......... ЕС. Те откроиха приоритета Западни Балкани и потвърдиха подкрепата си за процеса на евроинтеграция на страните от региона. Президентът Александър Вучич благодари за ангажираността към Западните Балкани и конкретно към Сърбия и подчерта готовността и на четирите страни от Съвета за ускоряване на реализацията на инфраструктурните проекти.      


„Газпром“ е уверен, че неговият дял в европейския внос на

„Газпром“ е уверен, че неговият дял в европейския внос на ...

......... че ще доставим на Европа толкова газ, колкото е необходимо. Имаме потвърдени запаси, имаме транспорт, строим нови транспортни маршрути. Ако Европа заяви необходимост, ако е готова да подпише необходимите договори, то аз не изключвам, че ще са необходими нови газотранспортни проекти - „Северен поток 3“, например“, заяви заместник-председателя на компанията.


Износът ни за Белгия през 2017 г. възлиза на 1

Износът ни за Белгия през 2017 г. възлиза на 1 ...

......... успешното насърчаване и привличане на инвестиции. „Белгийските фирми в България имат дългосрочни интереси и стратегия за развитие, създават реални работни места, пренасят опит, обучават кадрите си, разширяват инвестициите и производството си и са пример за устойчиво развитие и социална ангажираност“, завърши той, цитиран от пресцентъра на Министерство на икономиката.  


Още по темата КЕВР публикува ценовите заявления: ЕСО иска шоково...

Още по темата КЕВР публикува ценовите заявления: ЕСО иска шоково... ...

......... КЕВР да разрешава сделки с енергийни дружества, при търгуване на над 20 % от капитала им отпадна.Измененията задължават министърът на енергетиката да разработва и внася за одобряване от Министерския съвет Стратегия за устойчиво енергийно развитие на Република България в срок от 18 месеца от  влизането в сила на този закон. 


Още по темата Миньори от „Марица Изток” излязоха на жълтите

Още по темата Миньори от „Марица Изток” излязоха на жълтите ...

......... преди всичко трябва да се изчака решение във връзка с искането за дерогация за ТЕЦ у нас заради новите екологични норми, гласувани на европейско равнище. Министър Петкова се ангажира през следващата седмица да посети дружеството, за да се запознае на място с актуалната обстановка в мините и диалогът да продължи.


Депутатите в енергийната комисия на Народното събрание не подкрепиха идеята

Депутатите в енергийната комисия на Народното събрание не подкрепиха идеята ...

......... ще има дори и допълнителни приход, стига "да работи повече". Депутатът посочи, че компанията например не участва ефективно на борсата в сегмента за търговия в рамките на деня - дружеството не участва в търговете след края на официалното работно време на компанията, макар че борсовият сегмент е активен 24 часа.


Напрежението пред министерството на енергетиката ескалира, протестиращите миньори освиркаха министър

Напрежението пред министерството на енергетиката ескалира, протестиращите миньори освиркаха министър ...

......... да стане 18,50 лева. Само за сравнение ще кажа, че един тон пясък, който се добива от реката, струва 22 лева”, заяви пред журналисти Владимир Топалов от Миньорска федерация на КТ „Подкрепа”.От синдикатите казаха, че е възможно мините да спрат работа заради проблемите в сектора.*Информацията е обновена. Редактор: Деница Райкова


Нови тенденции в енергетиката набират сила в Европа и сред

Нови тенденции в енергетиката набират сила в Европа и сред ...

......... Дания, да идва от устойчиви източници", заяви той. По думите му паркът ще бъде на 50 км навътре в морето и ще генерира енергия, достатъчна да захрани седемте най-големи града в държавата. Очаква се да има между 50 и 75 турбини, но по-подробни планове още не са подготвени.  Редактор: Деница Райкова


Германският канцлер Ангела Меркел и мексиканският президент Енрике Пеня Нието

Германският канцлер Ангела Меркел и мексиканският президент Енрике Пеня Нието ...

......... ресурси до завършени продукти. В качеството си на основен партньор на Формула Е, изцяло електрическият международен клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електическата мобилност отвъд възможното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 135 000 служители.


Visa и Allianz Partners (част от глобалния застраховател Allianz Group)

Visa и Allianz Partners (част от глобалния застраховател Allianz Group) ...

......... са катализатор за бързия растеж на свързаната търговия през всяко едно устройство и са движещата сила за постигането на мечтата за безкешово бъдеще за всеки, навсякъде. В периода на преход от аналогов към дигитален свят  Visa  посвещава своята марка, продукти, хора, мрежа и обхват на преобразяването на бъдещето на търговията


Българското правителство е взело мерки за спасяване на въгледобива. Това

Българското правителство е взело мерки за спасяване на въгледобива. Това ...

......... искаме той да стане 18,50 лева. Само за сравнение ще кажа, че един тон пясък, който се добива от реката, струва 22 лева”, заяви пред журналисти Владимир Топалов от Миньорска федерация на КТ „Подкрепа”.От синдикатите казаха, че е възможно мините да спрат работа заради проблемите в сектора. Редактор: Деница Райкова


Европейската комисия ще разследва плана на технологичния гигант “Епъл“ да

Европейската комисия ще разследва плана на технологичния гигант “Епъл“ да ...

......... смята да премахне линкове на конкурентите си за доставка на музика от приложението. „Епъл“ обяви сделката с базирания в Лондон Shazam през декември миналата година. Тя е на стойност 400 милиона долара и е следваща стъпка във войната за доставка на музика с швейцарския Spotify, който към момента доминира пазара.


България е готова за присъединяване към ОИСР и очаква своята

България е готова за присъединяване към ОИСР и очаква своята ...

......... министър Лиляна Павлова се срещна с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Анхел Гурия, на която обсъдиха кандидатурата ни за присъединяване към организацията. Те се изразиха мнение, че страната през годините доказва изпълнението на своите ангажименти като държава членка на ЕС и на стандартите за членство.


Високотехнологичен корпус по Природни науки откриват днес в 51 СУ

Високотехнологичен корпус по Природни науки откриват днес в 51 СУ ...

......... в лабораториите има ново поколение микроскопи и апаратура, съобщиха от училището. Със средствата от Училищното настоятелство са изцяло обновени трите фоайета пред кабинетите и са превърнати в импровизирани кътчета за отдих на учениците. Те са със специални акустични тавани. Книгите за библиотеките там също са дарени от родители и приятели.


Миньори от „Марица Изток” се събраха на пл. „Ал. Батенберг”

Миньори от „Марица Изток” се събраха на пл. „Ал. Батенберг” ...

......... се допуска колапс в енергетиката. Манолов добави, че проблемите на мините не трябва да се решават за сметка на топло-електрическите централи, а да се търси комплексен подход. Той заяви, че ще продължат да се противопоставят на водената политика от държавата ако не бъдат чути и не бъдат изпълнени исканията им.


Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори

Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори ...

......... търгуваната електроенергия е 90.03 лв. за MWh. В сегмента „в рамките на деня“, търгуваният обем за 24 април е 2 MWh в 0.1 часа, при средно претеглена цена 43.03 лв. за MWh. В час 16 търгуваното количество нараства до 4 MWh при средно претеглена цена от 48.11 лв. за MWh.


Комисията по енергетиката изслуша кандидатите за обновяване състава на КЕВР.

Комисията по енергетиката изслуша кандидатите за обновяване състава на КЕВР. ...

......... че КЕВР не изпълнява решенията на съда. Последните три години КЕВР няма отменен нормативен акт. Това е заслуга на целия колектив", отбеляза той. Кандидатът на ДПС изтъкна още, че през 2017 КЕВР има 778 съдебни заседания, а през 2016 г над 2 400 съдебни заседания, които юристите следва да координират.


АИКБ категорично възразява срещу повишаването на изкупната цена на въглищата

АИКБ категорично възразява срещу повишаването на изкупната цена на въглищата ...

......... повишаването на изкупната цена на въглищата и срещу всякакви други действия, които биха довели до непазарно повишаване на себестойността на продукцията и до загуба на конкурентоспособност на български предприятия. Настояваме за реални мерки за оптимизиране на управлението на рудниците, захранващи енергийния комплекс „Марица Изток“, сочат в позицията си от АИКБ.


Необходими бяха общо около шест години, два международни търга, политически

Необходими бяха общо около шест години, два международни търга, политически ...

......... Enagás задържат съответно 20%, 19% и 16% дялове в консорциума TAP, който развива Trans Transratic Pipeline, за доставка на природен газ от Азербайджан до Централна Европа чрез Турция, Гърция, Албания и Италия. Стартирането му се очаква през 2020 г. Триото на консорциума вижда DESFA като платформа за по-широки регионални интереси.


Комисията по енергетика изслуша четирима кандидати за членове на КЕВР.Техният

Комисията по енергетика изслуша четирима кандидати за членове на КЕВР.Техният ...

......... Досега това не се случва“, заяви Трендафилова.Последният от кандидатите бе Ремзи Осман, който е предложение на ДПС. Завършил е УНСС, магистър по „Право“. Член на Софийската адвокатска колегия и на КЕВР от 2015 година досега. Избиран за народен представител последователно в седем Народни събрания (1990 г.-2013 г.). Редактор: Деница Райкова


Ремзи Осман (от ДПС), Александър Йорданов (от

Ремзи Осман (от ДПС), Александър Йорданов (от "Воля"), както и ...

......... на независимостта на регулатора, така и от гледна точка на спазването на законодателството. Той бе категоричен, че са преодолени опитите за натиск върху комисарите по отношение на цените. Подобрено е и отстояването на правните норми в съда. В четвъртък депутатите трябва да одобрят кандидатите за попълване на състава на КЕВР.


Мини „Марица Изток“ може да спрат работа заради проблемите в

Мини „Марица Изток“ може да спрат работа заради проблемите в ...

......... да стане. Направете си сметка, че тон пясък 22 и 27 лв.", коментира той."Дай Боже следващата зима да е по-мека, но ако е тежка като през 2017 г., съществува голяма опасност да спрем да работим. През зимата мини „Марица Изток“ осигурява около 50% от страната", подчерта синдикалистът. Редактор: Деница Райкова


Дванадесет български компании, които са собственици и оператори на ветроенергийни

Дванадесет български компании, които са собственици и оператори на ветроенергийни ...

......... горива включително въглища, дизел, газ, петрол, кокс и възобновяеми енергийни източници. Нашият екип споделя страстта да помага в посрещането на настоящите и нарастващи световни енергийни нужди, докато осигурява на общността и страната, в която работи, възможността за икономически растеж, благодарение на наличието на надеждни и достъпни източници на енергия.  


По-силните, взаимосвързани европейски енергийни мрежи са предпоставка за Европейския енергиен

По-силните, взаимосвързани европейски енергийни мрежи са предпоставка за Европейския енергиен ...

......... да се гарантира постигането на целта за 10% свързаност, ЕС прие през 2013 г. Регламента за трансевропейските енергийни мрежи (TEN-E) и стартира Механизма за свързване на Европа (CEF), полагайки основите за определяне, подпомагане и приоритизиране на изпълнението на проекти от общ интерес, необходими за постигане на устойчива трансевропейска енергийна мрежа.


Китай през март е осъществил внос от 3,25 млн. тона

Китай през март е осъществил внос от 3,25 млн. тона ...

......... през миналата година изпревари Южна Корея и се нареди на второ място по закупуването на LNG в света – 38 млн. тона, което е с 46 % повече от 2016 г. Според Unipec обаче едва ли през 2018 г. Китай ще повтори този скок при вноса на втечнен природен газ.


Липсва разбираема информация до клиентите на „Топлофикация София“ защо мартенските

Липсва разбираема информация до клиентите на „Топлофикация София“ защо мартенските ...

......... за месец април тази година ще е по-ниска от миналогодишната. „Върху тези прогнозни фактури не се начислява лихва. Хората могат да платят голямата сума частично. Ако има нещо, което е в повече, с изравнителната сметка ще си го получим обратно”, обясни Деян Дянков, омбудсман на Столичната община за "Топлофикация София”.


AMI Communications България, една от водещите комуникационни агенции в страната,

AMI Communications България, една от водещите комуникационни агенции в страната, ...

......... и е партньор за България на най-голямата в света фирма за комуникационен маркетинг Edelman. Агенцията има 13–годишен опит на българския пазар и е осъществила стотици проекти за над 50 компании. Носител е на редица PR награди за проекти в области като кризисни комуникации, корпоративни комуникации, корпоративна социална отговорност вътрешни комуникации.


Оказа се, че най-скъпото парно за целия отоплителен сезон е

Оказа се, че най-скъпото парно за целия отоплителен сезон е ...

......... ще бъдат компенсирани през месец август”, допълни Манолова.„Върху тези прогнозни фактури не се начислява лихва. Хората могат да платят голямата сума частично. Ако има нещо, което е в повече, с изравнителната сметка ще си го получим обратно”, обясни Деян Дянков, омбудсман на Столичната община за "Топлофикация София”. Редактор: Деница Райкова


Геополитическото напрежение в началото на седмицата е в основата на

Геополитическото напрежение в началото на седмицата е в основата на ...

......... долара за барел). В по-късните сутрешни часове обаче котировките надхвърлиха 75 долара – до 75,18 долара за барел, или ръст от 0,625 %. Котировката на лекия петрол сорт WTI с доставка за юни на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се повиши с 0,881 % - до 69,25 долара за барел.


Комисията по енергетика в Народното събрание ще изслуша кандидатите за

Комисията по енергетика в Народното събрание ще изслуша кандидатите за ...

......... изкарат пълния си мандат от 6 години, с оставащи още 3 години.Членовете, които предстои да бъдат избрани, също ще изкарат пълен мандат. Повече няма да се провежда жребий, а на всеки 3 години ще се обновява половината от състава, без председателя, който има мандат от 7 години. Редактор: Деница Райкова


Списъкът на производители/търговци на електроенергия с просроени задължения за цена

Списъкът на производители/търговци на електроенергия с просроени задължения за цена ...

......... БЪЛГАРИЯ ООД; ЕНЕКОД АД; ЕНЕРГИЙНА ФИНАНСОВА ГРУПА АД; ЕНЕРДЖИ ПАУЪР ООД; ЕНЕРДЖИ СЪПЛАЙ ЕООД; ЕСКО СЪРВИСИС ООД; КАА ЛЕКС- ЕНЕРДЖИ ООД; КЕЙ АР ДЖИ ЕООД – отстранено от електроенергийния пазар; МОСТ ЕНЕРДЖИ АД; САЙТ ЕНЕРДЖИ ООД; ТЕРА КАП ЕООД; ХИДРОЕНЕРДЖИ ГРУП ООД; ФЮЧЪР ЕНЕРДЖИ ЕООД- отстранено от електроенергийния пазар  


Износът на ток и производството от водноелектрическите централи (ВЕЦ) продължават

Износът на ток и производството от водноелектрическите централи (ВЕЦ) продължават ...

......... 22 април 2017 г., увеличението е с цели 67.10 %. За сравнение, ако за посочения период на миналата година делът на ВЕЦ е бил в обем от 1 029 260 MWh, то за същото време през настоящата година расте до 1 719 884 MWh, става ясно от данните на ЕСО.


Оказа се, че най-скъпото парно за целия отоплителен сезон е

Оказа се, че най-скъпото парно за целия отоплителен сезон е ...

......... суми евентуално ще бъдат компенсирани през месец август”, допълни Манолова. „Върху тези прогнозни фактури не се начислява лихва. Хората могат да платят голямата сума частично. Ако има нещо, което е в повече, с изравнителната сметка ще си го получим обратно”, обясни Деян Дянков, омбудсман на Столичната община за "Топлофикация София”.


Комисията по енергетика днес ще изслуша кандидатите за комисари в

Комисията по енергетика днес ще изслуша кандидатите за комисари в ...

......... реализира по договори с цел гарантиране на възвръщаемостта пред финансовите институции. Депутатите трябва да кажат дали това няма да представлява дискриминация спрямо настоящите задължителни норми.  Промените в Закона за енергетиката са насочени към либерализацията на енергийния пазар от една страна и засилване на функциите на КЕВР, чрез въвеждането на REMIT.


Международна група студенти от Виенския университет по икономика и бизнес

Международна група студенти от Виенския университет по икономика и бизнес ...

......... практически опит в реални условия в рамките на компанията. Най-търсена от студентите е лятната стажантска програма „Младежи с бъдеще“, която се организира ежегодно вече 13 години поред. Тази година желаещите да участват могат да подадат своите документи за кандидатстване в срок до 30 април 2018 г. на електронен адрес: [email protected]


Фактурите на клиентите на „Топлофикация София“ през март са със

Фактурите на клиентите на „Топлофикация София“ през март са със ...

......... да бъдат защитени правата и интересите на потребителите. Пред журналисти Теменужка Петкова вече коментира, че в енергийното министерство първо ще се запознаят с мотивите за решението и след това ще бъдат дискутирани варианти за промяна. Това трябва да стане до началото на новия отоплителен сезон, надява се още енергийният министър. 


С работна мощност до 350 киловата, най-новият модел зарядно устройство

С работна мощност до 350 киловата, най-новият модел зарядно устройство ...

......... дори най-добре подготвените държави трябва да разработят по-ефективни образователни политики и програми за обучение.Допълнителни авангардни технологии в комуналния сектор, промишлеността, транспорта и инфраструктурата подчертават способността на АББ да доведе електрическа енергия от всяка електроцентрала до всеки електрически контакт, както и да автоматизира всички отрасли от естествени ресурси до завършените продукти.


Непознаване на характера и същността на договорите, сключени с инвеститорите

Непознаване на характера и същността на договорите, сключени с инвеститорите ...

......... бъде понесено от Националната електрическа компания предвид на действащите ни договори, тъй като нашата централа не печели от увеличението на цената и не губи от увеличението на цената. Това, от което сме заинтересовани, е да има устойчиво производство в "Мини Марица-изток", подчерта изпълнителният директор на ТЕЦ "КонтурГлобал Марица Изток 3".


От тази сутрин е започнало контролирано изпускане на вода от

От тази сутрин е започнало контролирано изпускане на вода от ...

......... и „Напоителни системи“.Към момента МОСВ разполага с информация, че 85 процента от язовир "Искър" е запълнен. В рамките на седмица ще бъдат изпуснати 10 млн. куб. м. вода, заяви след инспекцията екоминистърът.Кметът Фандъкова пък допълни, че до края на годината ще бъдат изчистени 85 км речни корита. Редактор: Деница Райкова


Германските инвестициите в България през 2017 г. са в размер

Германските инвестициите в България през 2017 г. са в размер ...

......... ще доведат до създаването на необходимите за бизнеса висококвалифицирани специалисти. „Обмисляме в Индустриалните зони да бъдат изградени центрове за преквалификация и образование, спрямо нуждите на бизнеса“, допълни той. Представителите на германския бизнес у нас подчертаха добрия диалог с правителството, както и бързите решения на проблемите, с които се сблъскват инвеститорите.


Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори

Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори ...

......... Във времето от 05 до 18 часа стойността на търгуваната електроенергия е в диапазона 78,29 – 80.07 лв. за MWh, при повишение на количеството. В сегмента „в рамките на деня“, търгуваният обем за 19 април е 0.7 MWh в 0.3 часа, при средно претеглена цена 44.98 лв. за MWh.  


Саудитска Арабия през февруари е увеличила експорта на петрол с

Саудитска Арабия през февруари е увеличила експорта на петрол с ...

......... февруари САЩ са увеличили добива до 10,294 млн. барела на ден, в сравнение с 9,964 млн. барела на ден през предходния месец. Освен това ръстът в годишно изражение е бил 13,8 %. Експортът на американския петрол се е повишил до 1,570 млн.барела срещу 1,342 млн. барела на ден през януари. 


Въпреки използването на виртуални търговски точки ликвидността на българския газов

Въпреки използването на виртуални търговски точки ликвидността на българския газов ...

......... правилата.  Работната група на енергийния регулатор, анализирала оценките на компанията, потвърждават заключенията и допълват, че още липсва платформа за търговия с газ със съседните пазари, което също е спънка за ликвидността на българския пазар. Докладът ще бъде изслушан по време на открито заседание на Комисията по-късно през тази седмица.  


Запорожката АЕЦ, която влиза в състав на Националната атомна енерго

Запорожката АЕЦ, която влиза в състав на Националната атомна енерго ...

......... на пресслужбата, през месец май ще бъде проведен търг и избран изпълнител, който да проектира и изгради слънчевите панели. Запорожката АЕЦ е най-големият енергиен обект в Украйна и в Европа с установена мощност от 6000 МВт. Централата експлоатира 6 енергийни блока, всеки от който с мощност от 1 млн. кВтч.