Превантивна проверка, спаси деца от евентуален пътен инцидент. Тя е

Превантивна проверка, спаси деца от евентуален пътен инцидент. Тя е ...

......... книжка е била взета, а автобусът - спрян от движение. На А.К. е даден талон за вземане на кръв в медицинско заведение. За децата е изпратен друг автобус с нов шофьор и екскурзия е проведена. Работата по случая продължава от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Бургас.  


12 училища се включиха в тазгодишното издание на инициативата

12 училища се включиха в тазгодишното издание на инициативата "Мини ...

......... "СВ. КНЯЗ БОРИС I", ОУ "ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ", ОУ"ВАСИЛ АПРИЛОВ", ОУ "БРАТЯ МИЛАДИНОВИ" , ОУ "ПЕЙО К. ЯВОРОВ", СУ "ДОБРИ ЧИНТУЛОВ", СУ "СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ", СУ "ЕП. КОНСТАНТИН ПРЕСЛАВСКИ" , АНГЛИЙСКА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ "ГЕО МИЛЕВ", НЕМСКА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ "ГЬОТЕ", ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТРАНСПОРТ, ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО МЕХАНОЕЛЕКТРОТЕХНИКА И ЕЛЕКТРОНИКА.


Мъж уби жена си в Сарафово Жена е убита в

Мъж уби жена си в Сарафово Жена е убита в ...

......... здраве в Бургас. Съседи на семейството не виждали нищо притеснително в поведението му.   Последното посещение на Манол в психиатричната болница е било преди две години. Оттогава с нищо не е показвал, че състоянието му се влошава. Следствените действия продължават, образувано е досъдебно производство. Криминалисти изясняват мотивите за извършеното престъпление.


Бургас. Година след първата копка Неделното училище при бургаския храм

Бургас. Година след първата копка Неделното училище при бургаския храм ...

......... всеки, помогнал за съграждането му“, отговори дядо Иоаникий. В строителството на сградата са вложени основно собствени средства на Сливенска митрополия, а сред многото спомоществователи е и Община Бургас. Намерението е в нея да се изучава вероучение, история на църквата и държавата, църковно пеене, пиано, иконопис, старобългарски, църковно-славянски и други езици.


Няма постановен съдебен акт от Военния съд в Сливен за

Няма постановен съдебен акт от Военния съд в Сливен за ...

......... смяна с Цонков са Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков. Тогава турските рибари плуват с малка жълта гемия и не се подчиняват на заповедта, произнесена на три езика от българските граничари. В архивите пише, че бракониерите опитали да потопят патрулния катер, като го надупчили с канджи. Последвал ръкопашен бой.


Специален крос организира от Спортен клуб

Специален крос организира от Спортен клуб "Бегач", съвместно с община ...

......... е до железопътния прелез до велоалеята и обратно, а участниците на 20 км ще бягат до Сарафово и обратно. Организаторите са предвидили три пункта по трасето за подкрепа на бегачите. Идеята е, кросът да се превърне в ежегоден и да привлича все повече участници. Победителите ще получат предметни награди.  Бургас. Прея, STELLAR LUMOS, Емил Маджаров и Елица Георгиева, Давид

Бургас. Прея, STELLAR LUMOS, Емил Маджаров и Елица Георгиева, Давид ...

......... четвъртък, от 16:30 часа. Инициативата се осъществява по проект „Интегриран подход за постигане на значими и устойчиви резултати в образователната интеграция на ученици от етнически малцинства в община Бургас“. Той се финансира от програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структури и инвестиционни фондове.


Защо силантите са неизменна част от профилактиката на зъбния кариес

Защо силантите са неизменна част от профилактиката на зъбния кариес ...

......... е важна профилактиката. На сайта на кампанията, който е http://www.oralnaprofilaktika.bg/ всеки може да се информира кои са специалистите, извършващи процедурата в съответния град. Има и безплатен телефон за информация – 080014546. До 20 ноември всеки родител може да запише детето си, като се обърне към денталните лекари, включени в кампанията.


Бургас. Над 80 бегачи са се записали за първото издание

Бургас. Над 80 бегачи са се записали за първото издание ...

......... е кроса да се превърне в ежегоден и да привлича все повече участници. Победителите ще получат предметни награди. Партньори на събитието са Renault и Intersport. Събитието има и благотворителна цел: 5 лева от всеки закупен билет за участие ще бъдат дарени на 2 местни организации: Фондация „Астика“ и БЧК Бургас.


Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски” събра творби на Ненчо Русев.

Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски” събра творби на Ненчо Русев. ...

......... карнобатското село Барган. През 1971 година завършва Национална художествена академия - София, специалност скулптура. Ателието му се намира в Карнобат, където живее. Художникът позира пред своя автопортрет, рисуван тогава, когато косите му не са били бели и кани всички в Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски” през следващите 20 дни.  


"Ателие R" е най-новата художествена галерия в Бургас, която разширява ...

......... врати с представянето на изложба. В нея са включени произведения на Ясен Голев, Евдокия Манева, Иван Милев и Руси Костадинов. Експозицията представя акварел, живопис, пластика и скулптура. "Ателие Р" се намира на ул. "Възраждане" 25 в Бургас, а още за събитията там може да научите от фейсбук страницата на галерията.Отлични специалисти от болницата за спешна медицина

Отлични специалисти от болницата за спешна медицина "Пирогов", които са ...

......... с поставена диагноза. Ако имате документация от предишни прегледи, трябва да я донесете. Всички лекари, които ще преглеждат, са шефове на клиники в "Пирогов", с много висока квалификация и дългогодишен опит. Целта на кампанията "Детско здраве-Пирогов" е да подобри профилактиката и да намали чувствително хоспитализациите на деца до 18 години.


Бургас. Водещи специалисти от университетската спешна болница

Бургас. Водещи специалисти от университетската спешна болница "Н. И. Пирогов" ...

......... на Столична Лекарска Колегия към БЛС и началник Отделение УНГ; Д-р Ботева - УНГ; Д-р Праматарова - завеждащ Отделение "Офталмология"; Д-р Пеев - началник Клиника "Детска урология"; Д-р Попов - Урология; Д-р Габровски - Детска неврохирургия; Д-р Галя Тодорова - Детска кардиология; Д-р Страхинова - Детска образна диагностика и ехография


Бургас. „Ателие R“ е най-новата художествена галерия в Бургас, която

Бургас. „Ателие R“ е най-новата художествена галерия в Бургас, която ...

......... В момента техни картини са изложени в галерията, а всеки ценител на изкуството може да закупи избрана от него творба. „Ателие R“ отвори врати с представянето на изложба. В нея са включени произведения на Ясен Голев, Евдокия Манева, Иван Милев и Руси Костадинов. Експозицията представя акварел, живопис, пластика и скулптура.


Комисарят по регионална политика Корина Крецу информира днес, че България

Комисарят по регионална политика Корина Крецу информира днес, че България ...

......... от спешните мерки за справяне с последиците от три бедствия: двете наводнения от м. юни и края на м. юли 2014 г. и бедствието във връзка с тежките зимни условия от началото на 2015 г. Общата отпусната до момента помощ от ЕК е в размер на 36 млн. лв.  


Кампанията започва преди пет години и се разраства все повече.

Кампанията започва преди пет години и се разраства все повече. ...

......... мнение за тези с установени диагнози и да се помогне на пациентите с тежки здавословни проблеми. Заместник кметът по Здравеопазване в община Бургас д-р Лорис Мануелян добави, че тези лекарите работят упорито и безвъзмездно. Той се надява кампанията да заличи пропастта между пациенти и лекари, която за съжаление съществува.  С решение на Министерски съвет днес правителството отпусна 500 000

С решение на Министерски съвет днес правителството отпусна 500 000 ...

......... доизграждане на църквата в най-големия жилищен комплекс на Бургас ще стартират веднага. Предварителните очаквания са те да бъдат завършени през 2019 година. В постановлението на правителството се съобщава още, че това ще помогне на храма да се превърне в духовен център на областния град, съчетавайки религиозна, просветна и социална дейност.


Мъж на 57 години изгоря в пожар в частна къща

Мъж на 57 години изгоря в пожар в частна къща ...

......... местното полицейско управление. Огънят бил потушен от два екипа, но двуетажната постройка изгоряла напълно. По време на огледа овъгленото тяло било открито в стая на първия етаж. Трупът бил откаран за аутопсия в "Съдебна медицина" на УМБАЛ Бургас. Причините за пожара и стойността на нанесените щети все още се изясняват.


На 18 октомври, четвъртък, поради строително-монтажни работи, без вода от

На 18 октомври, четвъртък, поради строително-монтажни работи, без вода от ...

......... ул."Г.Кирков" и ул."Славянска". - ул."Кирил и Методий", м/у ул"Скобелев" и ул."Възраждане". - ул."Кирил и Методий", м/у ул."Славянска" и ул"Т.Китанчев". - ул."Славянска", м/у ул."Хан Аспарух" и ул."К.Фотинов". - ул."Рилска", м/у ул."Славянска" и ул."Тр.Китанчев". От ВиК Бургас предупреждават потребителите да се запасят с вода за времето, когато подаването ще бъде спряно.  


Община Бургас, съвместно със Столична Община (водещ партньор) и Общините

Община Бургас, съвместно със Столична Община (водещ партньор) и Общините ...

......... които да доведат до минимизиране на ФПЧ в големите градове, създаване на механизми за подпомагане на домакинствата. Също така ще се изпълнят и дейности, които да спомогнат за повишаване на оперативния и институционален капацитет на бенефициентите по проекта и организиране на широкомащабна информационна капания, както и привличане/ангажиране на заинтересовани страни.


Правителството отпусна 500 000 лева за довършителни дейности на църквата

Правителството отпусна 500 000 лева за довършителни дейности на църквата ...

......... доизграждане на църквата в най-големия жилищен комплекс на Бургас ще стартират веднага. Предварителните очаквания са те да бъдат завършени през 2019 година. В постановлението на правителството се съобщава още, че това ще помогне на храма да се превърне в духовен център на областния град, съчетавайки религиозна, просветна и социална дейност.


Бургас е една от общините, която ще се включи в

Бургас е една от общините, която ще се включи в ...

......... за здравето. Усилията на общините - партньори по проекта са насочени към подобряване качеството на атмосферния въздух чрез изпълнение на мерки, заложени в Програмите за подобряване на качеството на въздуха, които да доведат до минимизиране на фините прахови частици в големите градове и създаване на механизми за подпомагане на домакинствата.


Бургас. Навършват се 95 години от рождението на Апостол Карамитев.

Бургас. Навършват се 95 години от рождението на Апостол Карамитев. ...

......... на Община Бургас. "Нека си спомним за него с усмивка, заради знаковите му комедийни роли, но и с малко тъга, заради ранната кончина и незавършените проекти. Апостол Карамитев е една от онези необикновени личности, изградили ореола на Бургас като град на културата и изкуството. Вечна му памет!", посочват от Общината.


Бургас. С решение на Министерски съвет днес правителството отпусна 500

Бургас. С решение на Министерски съвет днес правителството отпусна 500 ...

......... доизграждане на църквата в най-големия жилищен комплекс на Бургас ще стартират веднага. Предварителните очаквания са те да бъдат завършени през 2019 година. В постановлението на правителството се съобщава още, че това ще помогне на храма да се превърне в духовен център на областния град, съчетавайки религиозна, просветна и социална дейност.


Поезия, която те кара да вярваш, че светът е пълен

Поезия, която те кара да вярваш, че светът е пълен ...

......... има и сборник с хумористична проза „Петъчни истории“. А фактът, че е юрист по образование е още едно доказателство за изживяването на мечтите. Автор на корицата на стихосбирката е Димо Колибаров, зам.-директор на новия филиал на Националната художествена академия в Бургас. Писателят Марин Бодаков е помогнал за оформянето на книгата.


Полицията в Бургас получи 73 патрулни джипа. Те бяха предадени

Полицията в Бургас получи 73 патрулни джипа. Те бяха предадени ...

......... със списък от издирвани номера. Всяко от колите е оборудвана с механично устройство за принудително спиране на превозни средства, мобилен термопринтер и таблет. На церемонията днес по предаването на автомобилите присъстваха кметът Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, заместник-апелативният прокурор Йовита Григорова, административният ръководител на Бургаска окръжна прокуратура Георги Чинев.


Tържествена церемония по предоставяне на 73 патрулни полицейски автомобили с

Tържествена церемония по предоставяне на 73 патрулни полицейски автомобили с ...

......... и начин за бърза реакция на полицията. Да бъдат залавяни бързо нарушителите пожела кметът на Община Бургас Димитър Николов. Така градът и регионът ще станат още по-добро място за живеене. Новите автомобили бяха осветени от църковни служители, които се помолиха за здравето на полицаите, за тяхната успешна работа и безопасност.


Бургас. Радвам се, че тези автомобили са оборудвани с високи

Бургас. Радвам се, че тези автомобили са оборудвани с високи ...

......... бургаските професионални полицаи, аз съм убеден, че градът и регионът ни ще бъдат по-добри места за живеене“, добави Николов. Той изказа благодарности към фонд „Вътрешна сигурност“ и фонд „Миграция“, с чиито средства са били осигурени автомобилите. Според Димитър Николов престъпленията по света се разкриват най-вече чрез високите технологии. Мария КУРТЕВА


Бургас. В Бургас бяха представени 73 патрулни полицейски автомобила с

Бургас. В Бургас бяха представени 73 патрулни полицейски автомобила с ...

......... тържествената церемония бяха кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът по финансите Красимир Стойчев, заместник апелативния прокурор Йовита Григорова и административният ръководител на Бургаската окръжна прокуратура Георги Чинев. Церемония по освещаване на автомобилите бе извършена от отец Севастиян Йорданов, архиерейски наместник на Бургаската духовна околия. Деница ДИМИТРОВА


Бургас. Първо издание на Фестивал на маскарадните игри, народното и

Бургас. Първо издание на Фестивал на маскарадните игри, народното и ...

......... 21 октомври - 10:30 часа - забавления за деца - "Нарисувай ми кукер". Ще се даде възможност за провокиране на художествените умения и фантазии на децата - моделиране с глина, рисуване с моливи и тебешир под надзора на родителите; - 12:00 часа - закриване на Фестивала с фолклорна детска забава.


Бургас. Районният съд в Бургас отложи делото срещу четиримата български

Бургас. Районният съд в Бургас отложи делото срещу четиримата български ...

......... беше един от присъстващите пред Районния съд в Бургас в подкрепа на българските граничари. По думите му лично за него те са направили възможно най-правилното, като са защитили българските граници по напълно разумен и правилен начин. На митинга в подкрепа на българските гранични служители се събраха стотици хора. Мария КУРТЕВА


Пясъчният град в Бургас още е отворен и очаква своите

Пясъчният град в Бургас още е отворен и очаква своите ...

......... магьосника Саруман) и Барад-Дур, от чийто връх гледа неспящото око на Саурон. Във фестивалната зона са изваяни още горгоната Медуза, страшен циклоп, чудовището от Лох Нес и много други. Слънчевото настроение в Пясъчния град е гарантирано, затова не губете време и си върнете летните емоции поне до края на октомври.


Бургас. Дискусионна среща на тема „Връзката на образованието с бизнеса“

Бургас. Дискусионна среща на тема „Връзката на образованието с бизнеса“ ...

......... бизнеса е това, че все още специалистите, които излизат от университетите, не са достатъчно добре подготвени за изискванията на пазара – имат теоретични знания без допир до практиката, имат познания в дадена материя, без да са уверени, че могат да бъдат приложени в действителност“, сочи проучване на търговско промишлената палата.


Бургас. Тазседмичното издание на инициативата „Арт-И-Факти“ ще запознае децата с

Бургас. Тазседмичното издание на инициативата „Арт-И-Факти“ ще запознае децата с ...

......... ще сътворят любим анимационен герой чрез техника стъклопис. „Арт-И-Факти“ се организира на открито в туристически комплекс „Акве Калиде“. Арт ателиетата включват детски творчески занимания, заедно с опознаване на историята. Таксата от 3 лева за едно и 4 лева за две занимания, е с включено посещение на музея и 3D мапинг.


Бургас. Второ злато на младежката олимпиада в Буенос Айрес спечели

Бургас. Второ злато на младежката олимпиада в Буенос Айрес спечели ...

......... клас в Спортното училище „Юрий Гагарин“, а Панайот Димитров е в 12-ти клас. И двамата са отличници. „Гордеем се с тях. Те са пример за останалите наши възпитаници както по отношение на учението, така и в спорта. Резултатите на младежките олимпийски игри го доказаха“, заяви директорът на Спортното Димитър Костов.


Бургас. Над 500 участници ще се включат в първите маскарадни

Бургас. Над 500 участници ще се включат в първите маскарадни ...

......... търгуват със своите продукти. „През третия ден на сме предвидили занимания за най-малките, така че родителите ще могат да доведат своите деца“, каза още тя и допълни, че децата ще имат за задача да нарисуват маска, ще имат възможност да се занимават с глина и с други забавления. Деница ДИМИТРОВА


Пясъчният град в Бургас все още очаква посетители. До края

Пясъчният град в Бургас все още очаква посетители. До края ...

......... магьосника Саруман) и Барад-Дур, от чийто връх гледа неспящото око на Саурон. Във фестивалната зона са изваяни още горгоната Медуза, страшен циклоп, чудовището от Лох Нес и много други. Слънчевото настроение в Пясъчния град е гарантирано, затова не губете време и си върнете летните емоции поне до края на октомври.


Бургаският районен съд отложи делото, образувано по поръчка на турския

Бургаският районен съд отложи делото, образувано по поръчка на турския ...

......... външните работи, както и питане в парламента за подкрепата, която ще окажат българските институции. Пред сградата на съдебната палата в Бургас се събраха над 200 души, които подкрепят граничарите. Повечето от тях са от интернет форума "Граничарите на България". Бургас застава зад едни достойни българи, единодушни бяха присъстващите на митинга.


Районният съд в Бургас даде отсрочка на четиримата гранични полицаи,

Районният съд в Бургас даде отсрочка на четиримата гранични полицаи, ...

......... полицаи, които са подсъдими в Турция за смъртта на турски рибар, и отложи делото, на което те трябваше да дават обяснения.Още по тематаТормозът към граничарите от Бургас продължаваОрганизират митинг в защита на български граничариРазпитват четиримата граничари, обвинени за смъртта на турския бракониерНямало риск четиримата граничари да бъдат предадени на Турция


Михаил Цонков Повече от 200 души се събраха пред сградата

Михаил Цонков Повече от 200 души се събраха пред сградата ...

......... между България и Турция не се спазват. Този процес буксува", коментира общинският съветник Живко Табаков, който също се включи в демонстрацията.Делото беше отложено за 9 ноември 2018 г. По искане на адвокатите на българските граничари дотогава трябва да бъдат събрани всички материали, които да бъдат предадени на съда в Къркларели. 


Бургас. Бургаският районен съд отложи делото по изпълнение на съдебна

Бургас. Бургаският районен съд отложи делото по изпълнение на съдебна ...

......... Ние всички сме си свършили нашата работа, това е бил нашият дълг, опазили сме държавните граници и тези на ЕС Благодаря на всички, които застанаха зад гърба ни и продължават да ни подкрепят“, каза Михаил Цонков, обвинен за смъртта на турски бракониер, нарушил морската ни граница край Резово. Мария КУРТЕВА


Бургас. Районният съд в Бургас ще призове четиримата граничари, разследвани

Бургас. Районният съд в Бургас ще призове четиримата граничари, разследвани ...

......... граничните полицаи, които са разследвани в Турция. Тогава стана ясно, че българските власти застават зад граничните полицаи, които са призовани в турски съд и няма да ги екстрадират. Българските власти вече са разследвали случая и са излезли със становище, че граничните полицаи не са действали неправомерно, категорични са от прокуратурата.


Днес пред сградата на Съдебна палата в Бургас, ще се

Днес пред сградата на Съдебна палата в Бургас, ще се ...

......... смяна с Цонков са Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков. Тогава турските рибари плуват с малка жълта гемия и не се подчиняват на заповедта, произнесена на три езика от българските граничари. В архивите пише, че бракониерите опитали да потопят патрулния катер, като го надупчили с канджи. Последвал ръкопашен бой.


От днес започна изучаването на корейски език в две бургаски

От днес започна изучаването на корейски език в две бургаски ...

......... си посланикът на Република Корея в България Джънг Джингю. Домакини на събитията днес в Бургас бяха директорите на двете училища Михаил Ненов и Димитрина Тодорова. В делегацията участваха почетния консул на Република Корея в Бургас Йосиф Спиридонов и председателят на търговската и индустриална камара на България и Корея Калин Дамянов.


От днес започна изучаването на корейски език в две бургаски

От днес започна изучаването на корейски език в две бургаски ...

......... предоставената възможност ние ще научаваме повече за България и Бургас, а българите ще научават повече за Корея.", каза посланикът на Република Корея в България Джънг Джингю. Ще стане ли корейският третият най-популярен език в Бургас, след българския и русият? От отговора на този въпрос ни делят само няколко години.  


Поморие. Чрез открити уроци по хандбал и борба Поморие стана

Поморие. Чрез открити уроци по хандбал и борба Поморие стана ...

......... кабинета Айлин Дахилова – Василева. Тя сподели, че се чувства изключително заредена от мероприятието и поднесе своите поздрави за организацията. За вложеното в откритите уроци старание и ентусиазъм учениците от СУ „Иван Вазов” Поморие получиха тениски, шапки и топки, осигурени от Министерството на младежта и спорта и от Община Поморие.


Бургас. От днес започна изучаването на корейски език в две

Бургас. От днес започна изучаването на корейски език в две ...

......... си посланикът на Република Корея в България Джънг Джингю. Домакини на събитията днес в Бургас бяха директорите на двете училища Михаил Ненов и Димитрина Тодорова. В делегацията участваха почетния консул на Република Корея в Бургас Йосиф Спиридонов и председателят на търговската и индустриална камара на България и Корея Калин Дамянов.


Да бъде демонтирана плоча с идеологически надпис, поставена на фасадата

Да бъде демонтирана плоча с идеологически надпис, поставена на фасадата ...

......... и единствено спазване на закона, каза общинският съветник Георги Дракалиев. Сградата на ПГМЕЕ - Бургас е публична общинска собственост, следователно на училищното ръководство е необходимо решение на Общински съвет - Бургас, за да бъде демонтирана въпросната плоча, която е била поставена пред училището през 60-те години на миналия век.  


Корейската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите (КОТРА) цели

Корейската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите (КОТРА) цели ...

......... за да представят възможностите за контакт с потенциални корейски партньори и доставчици, които имат интерес към установяване на взаимноизгодно сътрудничество. Според Вашия бизнес сектор, КОТРА - София ще Ви представи подходящи потенциални корейски партньори. Бизнес срещите ще се проведат на 24 октомври (сряда) от 13:00 часа в Хотел "България".  


Бургас. Една от най-дългоочакваните книги за 2018 г. и нейният

Бургас. Една от най-дългоочакваните книги за 2018 г. и нейният ...

......... скалите“ е като любовта – или даваш всичко от себе си, или не пристъпваш“. Очакванията й също са много човешки, честни и далеч от мечти за главоломен успех. Желанието й е единствено читателят да разпознае себе си в текстовете, да затвори книгата с въпроси и изненадващи отговори за самия него.


Бургас. Стихосбирката на Елка Стоянова „Много преди Пабло да ме

Бургас. Стихосбирката на Елка Стоянова „Много преди Пабло да ме ...

......... на корицата на „Много преди Пабло да ме намери“ е Димо Колибаров - друг бургаски талант, понастоящем зам.-директор на новия филиал на Националната художествена академия. Книгата е отпечатана от издателство „Фабер“ и вече се предлага в книжарниците или по интернет, но утре можете да я получите от Елка с автограф.


Български и френски археолози откриха впечатляваща гробница от втората половина

Български и френски археолози откриха впечатляваща гробница от втората половина ...

......... каменна платформа са положени останките на жена. Това е най-късното погребение, извършено в обема на гробницата, след което е натрупан могилният насип.  Анализът води до заключение, че гробницата е от времето, когато черноморските полиси и околните тракийски династии са завладяни от Македонската империя на Александър Велики и наследника му Лизимах.  


Запалиха гума пред входната врата на бургаски фоторепортер. Около 03:30

Запалиха гума пред входната врата на бургаски фоторепортер. Около 03:30 ...

......... асансьорна врата на етажа. На мястото на инцидента полицаи извършили щателен оглед, като иззели част от изгоряла автомобилна гума. Установени са свидетели на пожара, част от които вече са разпитани. Задържан е 37-годишен бургазлия, чиято съпричастност с извършения палеж е в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.


Бургас. На спортен комплекс „Парк Арена ОЗК“ стартира най-мащабният плувен

Бургас. На спортен комплекс „Парк Арена ОЗК“ стартира най-мащабният плувен ...

......... и д-р Лорис Мануелян. Талантливата певица Сантра подгря многобройната публика на плувния комплекс. Присъствието на двама делегати на ЛЕН (Европейска лига по плуване) и на двама международни съдии са атестат за мащабността и авторитета на четвъртия турнир за купа „Бриз“. Състезанието ще бъде закрито официално в неделя в обедните часове.


Свлачище заплашва пътя за Малко Търново. Кметът на общината Илиян

Свлачище заплашва пътя за Малко Търново. Кметът на общината Илиян ...

......... се пошегува, че явно трябва да обяви автономия, за да му обърне внимание държавата. Проблемът е на международния път Бургас-Малко Търново, през който минава целият трафик за КПП „Малко Търново”. „Уведомил съм Агенция „Пътна инфраструктура”. Те направиха проверка, сложиха ограничителни знаци, но свлачището продължава с много големи темпове”, заяви Янчев.


Сара Бисли Шнайдер от Нова Зеландия ще дирижира бургаската постановка

Сара Бисли Шнайдер от Нова Зеландия ще дирижира бургаската постановка ...

......... като Жорж Жермон. Спектакълът във вторник ще бъде и дебют за Тодоров в тази роля.о Артистичният живот на маестра Бисли е изключително богат, но някои от най-важните са с Държавния оркестър на "Ермитаж" в Санкт Петербург, "L`Orchester de L`Opéra de Massy" в Париж, "Mariahilfer Oper" във Виена и много други. 


Бургас. Творческите ателиета от поредицата „Арт-И-Факти“ в Туристически комплекс „Акве

Бургас. Творческите ателиета от поредицата „Арт-И-Факти“ в Туристически комплекс „Акве ...

......... бъде допълнена от знаме, в което всяко дете ще вложи символика от своите представи за средновековните бойни турнири.Проектът „Арт-И-Факти“ съчетава приятните творчески занимания за деца с опознаването на историята и археологията. Таксата от 3 лева за едно и 4 лева за две занимания включва посещение в музея и 3D мапинг.


Най-уязвимите хора в Бургас ще имат дом, в който да

Най-уязвимите хора в Бургас ще имат дом, в който да ...

......... изгради новия център по проект "Развитие на нови интегрирани услуги в Център за комплексна подкрепа  на лица с увреждания на територията на община Бургас". Той се изпълнява по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", "Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване" по процедура "Подкрепа за лицата с увреждания".  


Жителите на Бургас, които ползват услугите на „Топлофикация – Бургас“

Жителите на Бургас, които ползват услугите на „Топлофикация – Бургас“ ...

......... резервни планове за действие, тъй като газ ще има, а също и топлина в домовете на нашите абонати", твърди инж. Илиев. До началото на отоплителния сезон остава малко време. Оптимизмът на отговорните за топлото на бургазлии е заразителен, но само той не е достатъчен, за да стопли домовете на хората.


С прекрасни сезонни цветя, луковици и посадъчен материал ще бъде

С прекрасни сезонни цветя, луковици и посадъчен материал ще бъде ...

......... октомври и да попълните флаер с име и телефон за контакт. Победителят ще бъде изтеглен на 14 октомври и обявен в страницата на Експозиционен център Флора Бургас. Флаери можете да откриете при централния вход на експоцентър "Флора", в касата на Културен дом на нефтохимика и Туристическия информационен център до Часовника.


Ахелой. От днес започна изграждането на две повдигнати пешеходни пътеки

Ахелой. От днес започна изграждането на две повдигнати пешеходни пътеки ...

......... 1-9 Бургас-Слънчев бряг.” , каза кметът Иван Алексиев. Въпреки изграждането на препятствия по пътя, единственият начин да се избегнат нежелани инциденти си остава благоразумието на шофьорите да спазват ограничението на скоростта и пътните знаци. Затова и кметът на град Ахелой Иван Георгиев изказва благодарност на всички добросъвестни водачи на МПС.


Бургас. Наред с традициите в плувните спортове, Бургас вече има

Бургас. Наред с традициите в плувните спортове, Бургас вече има ...

......... родни плувци ще дадат всичко от себе си, за да покрият норматива за световния шампионат. Нека ги подкрепим! Официалното откриване на Международния турнир по плуване ще бъде в 17.00 ч. на 12 октомври (петък), а градусът на емоцията ще вдигне талантливата Сантра с изпълнение на някои от големите си хитове.


На 16 октомври пред сградата на Съдебна палата в Бургас

На 16 октомври пред сградата на Съдебна палата в Бургас ...

......... на Съдебна палата в Бургас ще се проведе митинг в подкрепа на четиримата български граничари. Михаил Цонков и неговите колеги ще трябва да се явят в бургаския съд за изслушване, след като турският наказателен съд в Къркларели отново поиска възобновяване на делото. Виж още Тормозът към граничарите от Бургас продължава


С цветя, които са истинско удоволствие за всички сетива, базар

С цветя, които са истинско удоволствие за всички сетива, базар ...

......... мирта и още билки, които са част от градина на семейство Кузманови. Единственото му желание е да насърчи хората да отглеждат такъв вид древни растения. Освен да радват с красотата си, цветята могат да събират с хората и да обогатят знанията ни - заповядайте на базара, за да се уверите.


Вътрешният двор на експоцентър

Вътрешният двор на експоцентър "Флора" се превърна в цветна градина. ...

......... плодове. Традиционна част от есeнния базар са зоните с био и арт продукти на цветна тема. Любителите на пчелните продукти могат да се снабдят с висококачествен мед, прополис и цветен прашец, директно от производителите. До 14 октомври, цветният базар "Флора Есен" е отворен в часовете от 10:00 до 19:00 часа.


Бургас. Волейболистите от „Нефтохимик 2010“ тръгнаха по шампионски в Шампионската

Бургас. Волейболистите от „Нефтохимик 2010“ тръгнаха по шампионски в Шампионската ...

......... 19.00 часа на 16 октомври (вторник) в зала „Младост“. Билетите за вход вече са пуснати в продажба в канцеларията на Волейболен клуб „Нефтохимик 2010“. При краен успех съперник на бургаския тим във втория квалификационен кръг от Шампионската лига ще бъде победителят от срещата между хърватския „Младост“-Загреб и сръбския „Войводина“-Нови Сад.


Бургас. Детският отдел на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ – Бургас

Бургас. Детският отдел на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ – Бургас ...

......... до 17.30 часа, а за организирани групи е добре да се направи предварително уговорка на тел. 056 86 09 04. Пясъчната кутия е закупена и монтирана благодарение на проекта „Опознай Земята – пази я!“, финансиран от фондация „Глобални библиотеки“, в който РБ „Пейо Яворов“ си партнира с Българска фондация Биоразнообразие.


Бургас. Започва 4-тото издание на цветния базар „Флора Есен“ в

Бургас. Започва 4-тото издание на цветния базар „Флора Есен“ в ...

......... ще имат възможността да се снабдят с висококачествен мед, прополис и цветен прашец директно от производителите. Есенният цветен базар ще предложи на посетителите разнообразни идеи за дома и градината. Всеки ще има възможност да се допита до специалист как да оформи вътрешното и външно озеленяване на своя дом или офис.


Бургас. Община Бургас изгражда нов социален център, в който ще

Бургас. Община Бургас изгражда нов социален център, в който ще ...

......... се изпълнява по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", Приоритетна ос "Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване" по процедура "Подкрепа за лицата с увреждания". Подробности за проекта представиха на пресконференция директорът на дирекция "Социални дейности, здравеопазване и спорт" Мая Казанджиева и екипът, който ще работи за неговото реализиране.


Специален софтуеър ще позволява някои от уредите и съоръженията в

Специален софтуеър ще позволява някои от уредите и съоръженията в ...

......... 60 за почасови услуги. За хора с тежки физически увреждания, нуждаещи се от постоянна грижа ще бъде осигурена 24-часова "заместваща грижа" в Центъра от екип от петима санитари. В такива случаи капацитетът е да 4 лица, като по този начин ще се осигури подкрепа за семействата, полагащи грижи за тях.