Бургас. Образователната програма на РИМ-Бургас „Опознай Бургас и Бургаския край“

Бургас. Образователната програма на РИМ-Бургас „Опознай Бургас и Бургаския край“ ...

......... придружени от сертификат за произход. Публичните лекции са всеки петък от 16:00 часа, в Изложбената зала на Историческия музей в Бургас (ул. „Лермонтов“ 31 – вход от ул. „Георги Кирков“). Входната такса за лекциите е преференциална. Цената за възрастни е 2 лв., а за учащи и пенсионери – 1 лв.


"Успехът идва с правилния избор. Инвестирай в бъдещето ти!" е ...

......... и основни училища от Бургас и региона ще премерят сили и умения в сферата на ИТ технологиите - един от най-динамичните и перспективни сектори на икономиката. Участието в олимпиадата е безплатно, организаторите канят всички деца и младежи от Бургас и региона с интереси в сферата да се включат в събитието.


Бургас. Над 90 фирми ще вземат участие в традиционното за

Бургас. Над 90 фирми ще вземат участие в традиционното за ...

......... Стилната разработката на студентката Ивона Пейчева е избрана да стане част от рекламата на изложението. Подробности за участниците, информация за съпътстващата програма с демонстрации и всичко, свързано с Национална изложба на цветя "Флора Бургас`2018", във фейсбук страницата на експоцентър "Флора": https://www.facebook.com/floraburgas/, както и на специално създаденото за изложението събитие: https://www.facebook.com/events/287515925067177/?active_tab=discussion.


Бургас. Студентите във филиала на Националната художествена академия в Бургас

Бургас. Студентите във филиала на Националната художествена академия в Бургас ...

......... на арттерапията, които им дават възможност да се реализират успешно като експерти и консултанти в тази области като съдействат за разширяване ролята на изкуството в развитието на съвременната арттерапевтична теория и практика. Предстои откриването на Международна магистърска програма по "Арттерапия", в която обучението ще се провежда и на руски език.


Неизвестни апаши задигнали част от предпазната ограда на автомагистрала

Неизвестни апаши задигнали част от предпазната ограда на автомагистрала "Тракия". ...

......... от АПИ. Предпазната ограда е била демонтирана и открадната от района на пътен възел Българово. "Агенция „Пътна инфраструктура“ разполага с ограничени финансови ресурси и премахването на предпазните огради от недобросъвестни граждани застрашава безопасността на движението на всички шофьори и граждани, пътуващи по републиканските пътища", написаха в официално съобщение от агенцията.


През април Бургас ще бъде домакин на цикъл от концерти,

През април Бургас ще бъде домакин на цикъл от концерти, ...

......... към България, които кореспондират с актуалните тенденции в съвременното общество за привличане на таланта в културните процеси на страната ни. Цикълът от концерти ще представи приноса, който българската музикална традиция има в развитието на съвременните джазови форми. Той се организира от Фондация "Арт Офис" в партньорство с Община Бургас.  Бургас. Бързото затопляне създава благоприятни условия за развитие на кърлежи

Бургас. Бързото затопляне създава благоприятни условия за развитие на кърлежи ...

......... пресцентъра на Община Бургас. В отговор на получени сигнали от граждани за поява на кърлежи, на 19 и 20 март ще бъде извършена дезакаризация в Приморски парк, а на 21 и 22 март в парк „Езеро“. На 21 март ще бъдат обработени и всички обособени площадки за свободно пуснати кучета.


Бургас. Природонаучният музей в Бургас ще отвори врати обновен от

Бургас. Природонаучният музей в Бургас ще отвори врати обновен от ...

......... година за семейството на бургаския доктор Куцодимитрос. Тя е проектирана за модерния по онова време неокласицизъм. През годините е била жилище, училище и педагогическа гимназия. Обособена е за нуждите на Природонаучния музей в началото на 80-те години на миналия век, когато е обявена за недвижима културна ценност от местно значение.


Бургас. През април Бургас ще бъде домакин на цикъл от

Бургас. През април Бургас ще бъде домакин на цикъл от ...

......... Европа към България, които кореспондират с актуалните тенденции в съвременното общество за привличане на таланта в културните процеси на страната ни. Цикълът от концерти ще представи приноса, който българската музикална традиция има в развитието на съвременните джазови форми. Той се организира от Фондация "Арт Офис", в партньорство с Община Бургас.


В Бургас граждани се събраха за втори път на протест

В Бургас граждани се събраха за втори път на протест ...

......... дървообработващата фабрика не са променили състоянието на атмосферния въздух, предава БГНЕС. Към недоволните продължават да се присъединяват граждани. Сред присъстващите има и жители на Камено, където въпреки че е друга община, усещането на въглеводороди във въздуха е силно и осезаемо. Мирният протест ще продължи с шествие по улиците на Бургас.


Бургас. Десетки граждани на морския град са се събрали пред

Бургас. Десетки граждани на морския град са се събрали пред ...

......... мониторинг на въздуха в жилищен комплекс „Славейков”. Екоинспекцията ще изиска информация от всички предприятия, от чието производството се отделят миризми, и ще се създаде карта, върху която да се маркират потенциалните замърсители. Предстои и втора среща, на която ще се представят данните от изследването и набележат конкретните мерки. Мария РУСЕВАПриродонаучният музей в Бургас ще отвори врати обновен на 19

Природонаучният музей в Бургас ще отвори врати обновен на 19 ...

......... година за семейството на бургаския доктор Куцодимитрос. Тя е проектирана за модерния по онова време неокласицизъм. През годините е била жилище, училище и педагогическа гимназия. Обособена е за нуждите на Природонаучния музей в началото на 80-те години на миналия век, когато е обявена за недвижима културна ценност от местно значение.


Предприятието

Предприятието "Кроношпан" е уверило кмета на Бургас Димитър Николов, че ...

......... изпълнение беше изпратено уведомление до кмета на Община Бургас Димитър Николов. С изпълнението на новата програма "Кроношпан" ще изпълни още по-стриктните изисквания за работа в дървопреработвателната промишленост, които са част от влизащите в края на 2019 г. НДНТ (най-добри налични техники), одобрени в Европейския съюз.          


С интригуващия филм на режисьора Рубен Йостлунд

С интригуващия филм на режисьора Рубен Йостлунд "Квадратът" ще бъде ...

......... жури ще избере своя фаворит сред 18-те филма в конкурсната програма, който ще получи Наградата на Община Бургас "Сребриста чайка". Успоредно с това публиката гласува след всеки филм по шестобалната система, а този с най-висока оценка ще вземе Наградата на публиката. Повече за фестивала четете в сайта на Община Бургас.


Авиомузей Бургас отново отвори врати след зимата и очаква своите

Авиомузей Бургас отново отвори врати след зимата и очаква своите ...

......... от най-интересните достижения на авиотехнологиите. "Направето го и вие. До края на май цените за посетители са намалени", съобщават от Община Бургас. В началото на летния сезон ще бъде отворен флагманът на експозицията - "Туполев", Ту-154. Информация за всичко ново и интересно около Авиомузея търсете на www.avioburgas.bg и във Facebook.


Едни от най-известните плажове по Черноморието ни вече имат концесионери.

Едни от най-известните плажове по Черноморието ни вече имат концесионери. ...

......... на пешеходния достъп до морски плаж "Св. Влас - болницата" са планирани 272 000 лв. без ДДС. Сумата за подобряване на облика на морски плаж "Слънчев бряг-север" е 12 567 875 лв. с ДДС. Инвестициите в мерки за опазване на околната среда и защитените територии на плаж "Несебър-юг" са 4 891 749 лв. с ДДС.На 100 % има измръзване на бадема в област Бургас.

На 100 % има измръзване на бадема в област Бургас. ...

......... измръзване на плодните пъпки, растението си има някакви механизми за компенсация. Прасковите примерно ще бъдат по-едри, ще има реколта, но ако измръзването е 75% или 100 %, няма да има реколта", каза още Недялков. Състоянието на зеленчуците е добро. В момента проблемът е, че има преовлажняване, но няма конкретни загуби.


Бургас. На 100 % има измръзване на бадема в областта.

Бургас. На 100 % има измръзване на бадема в областта. ...

......... плодните пъпки, растението си има някакви механизми за компенсация. Прасковите примерно ще бъдат по-едри, ще има реколта, но ако измръзването е 75% или 100 %, няма да има реколта“, каза още Недялков. Състоянието на зеленчуците е добро. В момента проблемът е, че има преовлажняване, но няма конкретни загуби. Мария РУСЕВА


Близо 3 хиляди декара с есенни посеви са унищожени в

Близо 3 хиляди декара с есенни посеви са унищожени в ...

......... Зидарово и около Карнобат. Напълно унищожени са посевите от ечемик, пшеница и картофи в село Димчево. Парникови разсади за стотици левове са под вода. Местните производители се оплакват от липса на почистване на дерета и амортизирана техника на “Напоителни системи”, която не може да изпомпи огромния водосбор в Мандренското езеро.


Бургас отново е домакин на двудневна кандидатстудентска борса, която ще

Бургас отново е домакин на двудневна кандидатстудентска борса, която ще ...

......... имат възможност да се снабдят с кандидатстудентски справочници, учебно-помощни и информационни материали. Кандидатстудентската борса ще бъде отворена и ще приема посетители на 16 март от 10:00 до 18:00 часа и на 17 март от 09:00 до 14:00 часа. Повече информация за форума ще откриете на сайта на Община Бургас.  


След преглед на електронното гласуване и извършен анализ на вота,

След преглед на електронното гласуване и извършен анализ на вота, ...

......... образователен кампус, отговарящ на най-новите световни стандарти - с учебен корпус, общежитие, помещение за учебна фирма и програмиране. След приключване на обучението си учениците ще получат диплома за средно образование, сертификат за владеене на чужд език и документ за професионална квалификация по компютърни науки, съответно за "програмист" и "приложен програмист".


Кметът на Община Бургас Димитър Николов разпореди на оперативка всички

Кметът на Община Бургас Димитър Николов разпореди на оперативка всички ...

......... Още миналата седмица започна премахването на сухи и опасни дървесни клони на много места из града. Акцията ще продължи и през следващите дни. Тази година първата обработка на паркови площи против кърлежи няма да е през последната седмица на март, както обикновено, а по-рано. Скоро започва и пръскането против комари.


Бургас. Има сериозни проблеми с поддръжката на двете пътеки на

Бургас. Има сериозни проблеми с поддръжката на двете пътеки на ...

......... е създадена иновативна пътуваща изложба „symBiotic“, провежда се Фестивал на солта, Карнавал на биоразнообразието. На 17 май е официалната церемония по награждаването на победителите в Брюксел. Ще има и публичен вот. В момента, в който се отвори страницата за гласуване, проектът ще се бори за наградата на публиката. Мария РУСЕВА


Мини Академия за родители ще се проведе утре, 10 март,

Мини Академия за родители ще се проведе утре, 10 март, ...

......... "Мини Академия за родители на колела" е инициатива на Академия за родители - най-големият безплатен семеен форум, който се провежда от 2015 година. Тя предоставя на всички бъдещи и настоящи родители обективна информация и реални знания за здравето, образованието и възпитанието на децата. Програма на събитието може да намерите тук.


Експертите от РИОСВ - Бургас извършиха проверка на всички автоматични

Експертите от РИОСВ - Бургас извършиха проверка на всички автоматични ...

......... проверки на единната противоаварийна служба, при което не са констатирани миризми. Забранени са всички дренирания на апарати и оборудване към въздушна и водна среда. Прекратени са всички технологични дейности с потенциален риск от емисии на въглеводороди. РИОСВ – Бургас ще продължи да информира за състоянието и качеството на атмосферния въздух.


Въпреки прогнозите за дъжд, и днес се работи усилено за

Въпреки прогнозите за дъжд, и днес се работи усилено за ...

......... работи на територията на "Зорница". В следващите дни ще бъде изпратен на други спешни локации из града, най-вече булеварди и кръстовища с натоварен трафик. Метеорологичната прогноза е за хубаво време от утре нататък, така че до края на седмицата навсякъде в Бургас ще започне работа с трайната ТОПЛА асфалтова смес.


Мъж и две деца загинаха при пожар в къща в

Мъж и две деца загинаха при пожар в къща в ...

......... възникването на пожара се установяват. Криминалисти извършват оглед на мястото на инцидента. "Това е младо семейство. Трагедията е голяма", бяха единствените думи на кмета на община Средец Иван Жабов, който в момента е на мястото. Изгорялата къща се намира в ромския квартал на града. По случая е образувано досъдебно производство.  


Началното училище в село Соколово в община Карнобат ще бъде

Началното училище в село Соколово в община Карнобат ще бъде ...

......... Американски военен кораб влезе в Черно море за военно учение ... 37 0 Пентагона разчита на Google за програма за изкуствен интелект ... 64 0 Две нападения с нож във Виена, има тежко ранени ... 55 0 Жените в ЕС получават по 16% по-малко от мъжете ...


Отстранена от участие в процедурата по възлагане словашка фирма „Водохосподарске

Отстранена от участие в процедурата по възлагане словашка фирма „Водохосподарске ...

......... които са на свобода ... 42 0 Левски спечели гостуването си на Черно море във Варна ... 19 0 Марешки: Ако аз бях купил ЧЕЗ, щях да намаля цената на тока с 10-20% ... 22 0 Китайският посланик: Българското розово масло, вина и млечни продукти ... 60

Местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас

Местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас ...

......... Най-коментирани Влакове в Испания спират заради стачка на феминистки ... 43 0 Делото "Хитрино" се гледа по съкратена процедура ... 58 0 Гришо отново се отдаде на забавления, кара състезателно "Ламборгини" ( ... 41 0 ЕС удря фъстъченото масло и бърбъна с мита в отговор на САЩ ... 64 0


Бургас. Как се е променила булчинската традиция на българите през

Бургас. Как се е променила булчинската традиция на българите през ...

......... за българската традиционна култура червено було и булчински венец, а най –новата е от 1999 г. Заглавието е вдъхновено от стихотворението на Павел Матев „Писмо до мама”, по чиито текст Емил Димитров изпълнява неповторимата си песен. Изложбата от Исторически музей –Димитровград ще остане в Бургас до 14 май 2018 г.


Отстраняването на пораженията по улиците, нанесени от обилния снеговалеж, започна.

Отстраняването на пораженията по улиците, нанесени от обилния снеговалеж, започна. ...

......... ужасното детство ли го е превърнало в жесток Нови Най-четени Най-коментирани Община Бургас започна отстраняване на пораженията по улиците, нанесени ... 22 0 „Лебедово езеро“ с хореография върху лед се завръща този декември! ... 39 0 Кати Джейн Л’Ерпение: Да живееш на ръба на възможностите си ... 43 0


Бургас. Поредното издание на

Бургас. Поредното издание на "София филм фест на брега" ще ...

......... Пежо Бургас, Черноморски институт, Хотел България, Зонта клуб Бургас, фирма "Деметра", Бургасцвет 90, Грандхотел и спа Приморец, Грандхотел Поморие, Триа Сити Център, торти Марс. Медийни партньори на фестивала са БНР Бургас, 24 часа местен, Общинско радио Бургас, Дарик, Ракурс, Виа Понтика, Черноморие-бг, Бургасинфо, Грамофона, Виж Бургас!, На брега, Бургас Дейли.


Язовир

Язовир "Ясна поляна" в Бургаско прелива, но засега не създава ...

......... Бургаско прелива ... 13 0 Ангелкова отиде на "Оскар"-ите и казва, че е за собствена сметка (СНИМ ... 114 3 Меркел оцеля - дали е за последно? ... 145 3 Гърция иска новото име на Македония да се пише слято, дори да е от пов ... 266

Бургас. Почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев

Бургас. Почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев ...

......... Гости на изложбата бяха Севдалина Турманова – заместник областен управител на област Бургас, Валентин Люцканов – главен секретар в Областна администрация, Тодор Стамболиев – омбудсман на Бургас, общински съветници, представители на политически партии и граждани. Платната ще останат до 4 март в зала „Петя Дубарова“ на Културен център „Морско казино“.


Поредното издание на

Поредното издание на "София филм фест на брега" ще се ...

......... 0 Не може държавата да е съдружник на Гинка и офшорки ... 90 0 Нинова: Гинка Върбакова доказа, че ГЕРБ стои зад нея ... 88 0 Проф. Пламен Митев изнесе историческа лекция в Тетевен по повод 140 г. ... 54 0 Въвеждат промени в движението през прохода Шипка ... <


Бургас. Поредното издание на

Бургас. Поредното издание на "София филм фест на брега" ще ...

......... "София филм фест на брега" се организира под патронажа на кмета на Бургас от "Арт Фест" и ДТ "Адриана Будевска". Спонсори на фестивала са книжарници "Хеликон", Пежо Бургас, Черноморски институт, Хотел България, Зонта клуб Бургас, фирма "Деметра", Бургасцвет 90, Грандхотел и спа Приморец, Грандхотел Поморие, Триа Сити Център, торти Марс.


Бургас. Екипът на младежката гейминг медия GplayTV кани всеки, който

Бургас. Екипът на младежката гейминг медия GplayTV кани всеки, който ...

......... ипробват най-новите продукти на HP OMEN, ASUS, HyperX и Steelseries. Всички събития в програмата ще се излъчват на живо в канала на GplayTV (twitch.tv/gplaytv1) в платформата за стрийминг Twitch, a най-интересните моменти ще бъдат качени в канала им в социалната мрежа YouTube. Очакват се над 2000 посетители от цялата страна.


Днес на главната бургаска улица

Днес на главната бургаска улица "Александровска", освен слънце, изгряха и ...

......... Най-коментирани Г-жа Върбакова говори 3-4 минути, нека ѝ дадем поне 5 ... 101 1 Гинка Върбакова се оплака от държавен шантаж, попита как Нинова си куп ... 188 0 Юнкер в България: Можете да сте горди с начина, по който се води предс ... 89 0 Мартенско дърво на видински


Магистралата отвори в една посока По обяд беше възстановено движението

Магистралата отвори в една посока По обяд беше възстановено движението ...

......... на които им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват указанията на „Пътна полиция“.   Междувременно стана ясно, че вече е отворен, без никакви ограничения за тежки автомобили и проходът Обзор-Слънчев бряг.


В 12 ч. бе възстановено движението по АМ „Тракия“ в

В 12 ч. бе възстановено движението по АМ „Тракия“ в ...

......... жените ... 30 0 БСП започва подписка за спиране на сделката за ЧЕЗ ... 42 0 С безплатни билети ще бъдат компенсирани пътниците от два нощни влака ... 32 0 Затваря детското отделение в областната болница на Смолян ... 23 0 Гърция бясна на Юнкер - използвал името Македония ...


Зимната обстановка на територията на община Бургас вече се нормализира.

Зимната обстановка на територията на община Бургас вече се нормализира. ...

......... да има "златна акция" в ЧЕЗ ... 40 0 Обстановката в Бургас се нормализира, следобед ще е ясно дали утре ще ... 18 0 Румен Радев се надява Путин да посети България до края на годината ... 42 1 Драгомир Стойнев прогнозира предсрочни избори скоро ... 16 0

Магистрала „Тракия” между Бургас и Карнобат остана затворена и тази

Магистрала „Тракия” между Бургас и Карнобат остана затворена и тази ...

......... Най-коментирани Почти 170 полета бяха отменени в Япония заради силните ветрове ... 20 0 Засега прокуратурата няма да се самосезира за сделката с ЧЕЗ ... 39 0 Рекорден студ в София, в Европа има жертви ... 87 0 Юнкер идва в София за среща на лидерите от Западните Балкани ...


Влакът София – Бургас е спрял в полето край Айтос

Влакът София – Бургас е спрял в полето край Айтос ...

......... картофи" от 7 правителства и 9 парла Нови Най-четени Най-коментирани Бизнесът ще може по-свободно да наема чужденци ... 25 0 Влакът София – Бургас е закъсал в полето край Айтос ... 26 0 Две комисии в НС правят изслушване по сделката с ЧЕЗ ... 23 0

Бургас. Всички пристанища в Бургас са затворени за маневриране заради

Бургас. Всички пристанища в Бургас са затворени за маневриране заради ...

......... пристанища в Бургас са затворени за маневриране заради силен вятър, сочи справка на сайта на ДП „Пристанищна инфраструктура“. Забраната важи за всички плавателни съдове. Тя ще бъде отменена след одобряване на климатичните условия. В района на пристанище Бурагс духа северозападен вятър със скорост 4,1 м/с с пориви до 5,7 м/с.


Бургас. На 2 март (петък) от 18.00 часа в Културен

Бургас. На 2 март (петък) от 18.00 часа в Културен ...

......... на телеграмите, изпратени до българския княз и до граф Игнатиев. Ще се експонират и оригинални снимки на български възрожденци, участвали активно в освободителните борби. Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски" участва в изложбата с картини на известните художници Пенчо Балкански, Стоян Цанев, Петко Задгорски, Елка Захариева, Руси Стоянов и Роланд Шнеевайс.


Заради обилния снеговалеж днешните учебни занятия на територията на цялата

Заради обилния снеговалеж днешните учебни занятия на територията на цялата ...

......... Промениха часовете на мачовете от Шампионска лига ... 47 0 Празничният концерт за трети март в Бургас ще се проведе в операта ... 21 0 На първо четене: Договорите за поддържане на граничната ограда бяха из ... 80

Поради лошите метеорологични условия празничният концерт

Поради лошите метеорологични условия празничният концерт "140 години свободна България", ...

......... Празничният концерт за трети март в Бургас ще се проведе в операта ... 8 0 На първо четене: Договорите за поддържане на граничната ограда бяха из ... 44 0 Повишена лавинна опасност в планините ... 53 0 Работодателите искат вето върху промените в Закона за омбудсмана ... 29 0


Автомагистрала

Автомагистрала "Тракия" е затворена в района на Бургас. Причината е ...

......... Нови Най-четени Най-коментирани Зетят на Тръмп вече няма достъп до разузнавателна информация ... 35 0 АМ "Тракия" е затворена в района на Бургас ... 29 0 Двойно повече стационарни радари по пътищата у нас ... 47 0 Над 16% е безработицата във Видин за януари ... 36

Бургас. Оказана е помощ на семейство от румънски произход, което

Бургас. Оказана е помощ на семейство от румънски произход, което ...

......... администрации за добре свършената работа. Тази вечер се очаква нов циклон да премине през страната и снеговалежите да започнат отново. В тази връзка областният управител каза, че работата по почистването ще продължи.“ Всички служби са в готовност. Събира се постоянно информация и се реагира своевременно“, добави още Чолаков. Мария РУСЕВА


Бургас. Поради лошите метеорологични условия празничният концерт

Бургас. Поради лошите метеорологични условия празничният концерт "140 години свободна ...

......... Вокален ансамбъл "Фортисимо", оперните певци Георги Асеников, Любомир Тодоров, Йордан Христозов и Диман Панчев, ДНХ "Трепетлика", хор при ПФА "Странджа" и хор "Родна песен". Присъстващите ще могат да се насладят на зрелищния концерт-спектакъл "Ние, българите", с участието на ансамбъл "Чинари". Водещи на събитието ще бъдат Невена Николова и Златко Ангелов.


Бургас. Тази вечер в зала „Петя Дубарова“ на Културен център

Бургас. Тази вечер в зала „Петя Дубарова“ на Културен център ...

......... занимание, и смътно подозира, че завръщането ще е ново начало. Накрая вече го знае. За да е сигурен, че ще открие своите истини, избира прословутия 800-километров поклоннически маршрут, обрасъл със славата на себепознанието. Експериментален литературно-хибриден жанр с чертите на остър психологически пътепис, „Камино: Пътят на завръщането“ обезателно ще докосне читателя.


Южният плаж в Несебър Огромни вълни заляха Южния плаж в

Южният плаж в Несебър Огромни вълни заляха Южния плаж в ...

......... плаж, пораженията от ураганния вятър и високите до 5 метра вълни са огромни. Пясъкът буквално е засмукан от морето”, твърди наемателят Кирил Спасов.   Той смята, че за възстановяването от бурята ще бъдат нужни много труд и пари. Това ще започне веднага, след като вятърът утихне и водата се отдръпне.


Бургас. Морето погълна част от Северния плаж в Слънчев бряг,

Бургас. Морето погълна част от Северния плаж в Слънчев бряг, ...

......... вълните са достигнали чак до крайбрежната алея. От природната стихия са увредени четири заведения, разположени на плажа, а много други са наводнени. Цялата крайбрежна ивица е затрупана от отпадъци, сред които - дървени греди, камъни и автомобилни гуми, изхвърлени от вълните. Природното бедствие се е разразило през нощта срещу вторник.


Бургас. Над 4500 ученици от 207 училища в цялата страна

Бургас. Над 4500 ученици от 207 училища в цялата страна ...

......... Благоевград. Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за осма поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие“, заедно с Посолството на САЩ и Американския университет в Благоевград. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно.


Несебър. Огромни вълни заляха Южния плаж в Несебър и „изядоха”

Несебър. Огромни вълни заляха Южния плаж в Несебър и „изядоха” ...

......... ивицата и обектите. Зимната буря е нанесла сериозни щети не само на брега , но и на временните преместваеми обекти върху него. Има разрушени дъски и елементи от заведенията. В момента обектите са залети и наводнени. Отстраняването на щетите ще започне веднага, след като вятърът утихне и водата се отдръпне.


Бургас. Община Бургас обявява ученически конкурс за гидове на отборите,

Бургас. Община Бургас обявява ученически конкурс за гидове на отборите, ...

......... получи сертификат за положен доброволен труд, както и рекламни материали за състезанието. Кандидатите следва да изпратят кратко заявление в свободен текст по електронна поща на следния адрес: [email protected], не по-късно от 16 март 2018 г. Датата за събеседването ще бъде съобщена допълнително на кандидатите на посочен от тях електронен адрес.


Бургас. Днешното 38-то заседание на Общински съвет Бургас ще бъде

Бургас. Днешното 38-то заседание на Общински съвет Бургас ще бъде ...

......... правилното й функциониране Такава услуга би била много подходяща при провеждане на различни форуми и срещи. Възможността да се извършва жестов превод на английски език е предпоставка за използването й не само за местни, но и при международни събития. Предстои изпробването и на трансскрипция на публично събитие в реално време.


Бургас. Бургас ще бъде домакин на Националния дебатьорски форум, който

Бургас. Бургас ще бъде домакин на Националния дебатьорски форум, който ...

......... се включат над 300 души. Различните модули ще се проведат в Бургаския свободен университет, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, ОУ „Ал. Г. Коджакафалията“ и в Експозиционен център „Флора“. Партньори на Националния дебатьорски форум са Община Бургас, Бургаският свободен университет, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, ОУ „Ал. Г. Коджакафалията“ и Експозиционен център „Флора“.


Бургас. На 1 Март в 10.00 ч в парка на

Бургас. На 1 Март в 10.00 ч в парка на ...

......... обещават, че всеки минаващ през парка в този ден ще бъде закичен с мартеница и ще получи като подарък първомартенски илюстриран разделител за книги с логото на инициативата и послание, че червено-белият символ на пролетта е традиция, която трябва да се популяризира като част от нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО.


Собственик на нощни клубове в Бургас, обвинен за смъртта на

Собственик на нощни клубове в Бургас, обвинен за смъртта на ...

......... се появи и като свидетел в разследването за убийството на Андрей Луканов. В една от фирмите си “Салгир” ООД- за търговия на едро с млечни продукти, растителни мазнини и др., регистрирана през 1997 г., Балев е съдружник с Алексей Кичатов и Юрий Кутепкин, които бяха обвиняеми по процеса “Луканов”.   


По повод Националния празник 3 март и честванията на 140

По повод Националния празник 3 март и честванията на 140 ...

......... Нови Най-четени Най-коментирани Данъчните проверяват сделката за ЧЕЗ ... 48 0 Десетки потърсиха помощ в "Пирогов" заради травми в снега ... 28 0 Изложба в Бургас показва живота на Левски ... 18 0 Гърция иска новото име на Македония да се изписва на славянски и слято ...

Созопол. Бях в чужбина и за това не дойдох на

Созопол. Бях в чужбина и за това не дойдох на ...

......... това нещо, бях в чужбина и затова не присъствах. Нека г-н Табаков да ми се обади, да направим среща, да си поговорим и да се разберем какво правим. Ако не дойде и не каже каква му е идеята, и на 15 март няма да присъствам“, каза още Рейзи. Мария РУСЕВА


Царево. Не отидох на учредителното събрание на ОУТР „Бургаски черноморски

Царево. Не отидох на учредителното събрание на ОУТР „Бургаски черноморски ...

......... предпочел да даде пресконференция. Учудвам се и че г-н Табаков не ми звънна по телефонна да му обясня, пък и не мисля, че дължа на някого обяснения. Мисля, че диалогът е на първо място. Ако ще си говорим чрез медиите, и аз ще дам пресконференция“, каза още Лапчев. Мария РУСЕВА


Да бъде увеличен броят на учителите или възпитателите в детските

Да бъде увеличен броят на учителите или възпитателите в детските ...

......... правителства и 9 парла Нови Най-четени Най-коментирани Блокираха столичното метро, за да се повози сръбският президент ... 15 0 Родители поискаха повече учители и възпитатели в детските градини ... 38 0 Дневен хороскоп за 24 февруари ... 47 0 Рейчъл Макадамс очаква първото си дете ... 65

Част от пътя Царево-Малко Търново е пропаднал и създава сериозни

Част от пътя Царево-Малко Търново е пропаднал и създава сериозни ...

......... Малко Търново-Царево е в окаяно състояние и се нуждае от спешен ремонт. Трасето е изключително важна пътна артерия за местните хора. За ремонта му са необходими почти 20 млн. лева. По отсечката не е работено повече от 40 години. Към момента тече изготвянето на технически проект за ремонта.    


Община Бургас е подготвила богата празнична програма по повод Националния

Община Бургас е подготвила богата празнична програма по повод Националния ...

......... с. Мокрище, е предадено на Сд ... 38 0 Богата празнична програма в Бургас за Националния празник ... 26 0 Защо твоят любим не бива да бъде единственият ... 47 0 Анита Мейзер представи изцяло нова версия за смъртта на мъжа си ... 31 0

Бургас. Целогодишна оранжерия, специално оборудвана за отглеждане и обработка на

Бургас. Целогодишна оранжерия, специално оборудвана за отглеждане и обработка на ...

......... около 100 гр. и модерно оборудване (климатични, вентилационни и напоителни системи, както и специални осветителни и отоплителни тела). Намерени са и специализирани торове за обогатяване на почвените смески. М.З. е задържан за срок от 24 часа. Назначени са множество експертизи на иззетите вещи. Цялостната дейност по документиране на престъпленията продължава.


Бургас. На няколко места се извършва резитба на дървесната растителност.

Бургас. На няколко места се извършва резитба на дървесната растителност. ...

......... площадки, тъй като има много големи нанесени вандалски щети. Ще приключим и преписките от миналата година от гражданите във връзка с подадени сигнали за опасна декоративна дървесна растителност. До края на март се надявам да се извърши първотто окосяване на парковите територии и разделителните ивици“, каза още Танева. Мария РУСЕВА


Амбициозна програма за отбелязване на 1300 години от победата на

Амбициозна програма за отбелязване на 1300 години от победата на ...

......... ... 53 0 Автогата "Юг" в Бургас вече ще има по-дълго работно време ... 42 0 10 неща за развода, които може би не знаете ... 59 0 Републиканският ни шампион по джу-джицу Ивайло Костов отива на световн ... 9 0 Дневен хороскоп за 22 февруари 11743