Тялото на възрастен мъж е изплувало в района на шесто

Тялото на възрастен мъж е изплувало в района на шесто ...

......... за извършването на аутопсия.Само преди няколко дни в морето изчезна друг бургазлия на 72 години. Според очевидци той влязъл да плува при пети спасителен пост на бургаския плаж, но така и не се появил отново на сушата.По информация на gramofona към момента се издирват общо четирима души, изчезнали в морето.


Бургас. Мъж заплашва, че ще скочи от прозорец на УМБАЛ

Бургас. Мъж заплашва, че ще скочи от прозорец на УМБАЛ ...

......... Мъж заплашва, че ще скочи от прозорец на УМБАЛ - Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Бургас. Мъжът в момента стои на парапета. По непотвърдена информация той е в отделението по реанимация след неуспешен опит за самоубийство. На място има екипи на полицията и на РД ПБЗН. Деница ДИМИТРОВА


Ще бъде назначен нов ветеринар, който да следи случая с

Ще бъде назначен нов ветеринар, който да следи случая с ...

......... ще се извършват необходимите проверки.Чума по дребните преживни животни в България има, няма съмнение за това, а мерките, които Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е предприела са в съответствие със законодателството на ЕС – заключи от своя страна експертната мисия на Европейската комисия, която посети България през изминалата седмица.


Празничната вечер на остров Света Анастасия тази година е поверена

Празничната вечер на остров Света Анастасия тази година е поверена ...

......... "Магазия 1" в 20:00 часа. Подарете си атрактивния концерт-спектакъл с участието на харизматичната Милица, заедно с верните й партньори - шестимата превъзходни музиканти от Михаил Йосифов секстет. Билети можете да намерите от утре, 21 юли, на касите в Туристическите информационни центрове в Бургас - Часовник, Автогара "Юг" и Магазия 1.


Бургас. В Бургас се проведе откриваща пресконференция по проект УНИТе

Бургас. В Бургас се проведе откриваща пресконференция по проект УНИТе ...

......... и работните екип с добре дошли. Той подчерта, че в рамките на проекта в Бургас ще бъдат изградени четири лаборатории свързани с анализа и обработката на големи количества данни. „Надявам се, че ще продължим все така усърдно да работим заедно, за да се поздравим с наистина успешен проект“, каза той.


Бургас. На 1 август в Бургас пристига джубоксът за поезия

Бургас. На 1 август в Бургас пристига джубоксът за поезия ...

......... бутонна система за управление, която позволява на всеки лесно да избере любимите си стихотворения. Това е и основната функция на Поезиомат: Избери стихотворение, натисни копчето, изслушай записа. Българският Поезиомат откри миналогодишната Нощ на литературата в София, а тази година пътува из България. След Бургас ще бъде инсталиран и в Русе.Той тръгва от

Той тръгва от "Магазия 1" в Зоната за обществен достъп ...

......... обществен достъп на Пристанище Бургас, Морската градина, Експо център "Флора", Фестивал на пясъчните скулптури, Пункт за наблюдение на птици на Атанасовско езеро и Авиомузея. Линията се изпълнява от открития арт автобус, собственост на общинския превозвач "Бургасбус". Цената на билета е 2,00 лева, за деца до 10 години - 1,50 лева.


Бургас. Направени са повече от 63 проверки за чистотата на

Бургас. Направени са повече от 63 проверки за чистотата на ...

......... реалното положение на плажа“, допълни Николина Ангелкова. Според нея това през настоящата година е най-голям броят на проверките и те показват, че няма пречиствателна станция, която да действа нерегламентирано, нито отклонения от нормите. „Всички заведения на северния плаж в курорта са заустени в канализационната система“, каза още Ангелкова. Мария ГЕОРГИЕВА


Бургас. Градският туристически автобус ще пътува отново на 20, 21

Бургас. Градският туристически автобус ще пътува отново на 20, 21 ...

......... обществен достъп на Пристанище Бургас, Морската градина, Експо център "Флора", Фестивал на пясъчните скулптури, Пункт за наблюдение на птици на Атанасовско езеро и Авиомузея. Линията се изпълнява от открития арт автобус, собственост на общинския превозвач "Бургасбус". Цената на билета е 2,00 лева, за деца до 10 години - 1,50 лева.


Тежка катастрофа затруднява движението по пътя Варна - Бургас в

Тежка катастрофа затруднява движението по пътя Варна - Бургас в ...

......... е станал около 12.15 ч. между полицйески автомобил и други две леки коли. Според очевидци, публикували кадри в социалната мрежа, вина за пътното произшествие има униформеният зад волана на служебния автомобил. При извършването на обратен завой той ударил преминаващите. От инцидента няма тежко пострадали. На място е изпратена линейка.   


Бургас. И тази година Бургас ще събере любителите на ролерите

Бургас. И тази година Бургас ще събере любителите на ролерите ...

......... - най-бързо минаване на конуси само с един крак ,а за напреднали и на заден ход. 14:00 - Демонстрации по FSK - представяне на различни комбинации от Фристайла. Различни номера на конусите. 15:00 - Градска обиколка с ролери. 18:00 - Градска обиколка с ролери. 21:00 - Закриване на Ролерфест 2018.Възпоменателната церемония на бургаското летище започна с едноминутно мълчание в

Възпоменателната церемония на бургаското летище започна с едноминутно мълчание в ...

......... никога няма да получат прошка", каза посланикът на държавата Израел у нас Н.Пр. Ирити Лилиан и допълни: "Процесът срещу терористите от Хисбула продължава. Призоваваме правосъдието да възтържествува". "Все още няма лек срещу омразата и фанатизма. Трябва да бъде единни, Израел и България показват това всеки ден", каза още посланик Лилиан.


Бургас. Церемония по почитане на жертвите от атентата в Сарафово

Бургас. Церемония по почитане на жертвите от атентата в Сарафово ...

......... ГЕРБ Цветан Цветанов, посланикът на Държавата Израел в България Н. Пр. Ирит Лилиан, зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, заместник-министърът на външните работи Георги Георгиев, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, както и общественици. Близките запалиха свещи в памет на своите загинали роднини. Церемонията започна с едноминутно мълчание. Деница ДИМИТРОВА


Билетите за музикалния конкурс

Билетите за музикалния конкурс "Бургас и морето" вече са в ...

......... на Тончо Русев, участие ще вземат Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мими Иванова, Развигор Попов, "Тоника Домини", Росица Борджиева, Роси Кирилова, Петя Буюклиева, Росица Борджиева, Мустафа Чаушеф, Панайот Панайотов, Ваня Костова, "Тоника СВ" и други. Националният конкурс за песен "Бургас и морето" ще се проведе на 28 юли от 20:00 ч.


Бургас. С ритуал за отдаване на военни почести и полагане

Бургас. С ритуал за отдаване на военни почести и полагане ...

......... светъл пример за всички нас и който всички ние трябва да следваме и подражаваме в максимално висока степен. Смятам, че днешно време имаме много нужда от такива личности като него и от подражание на неговия героизъм и водачество на нацията“. Това каза областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. Деница ДИМИТРОВА


Днес, 18 юли, се навършват 6 години от атентата на

Днес, 18 юли, се навършват 6 години от атентата на ...

......... - ливанец с австралийски паспорт и Хасан Ел Хадж Хасан - с канадско и ливанско гражданство. Те са обвинени в помагачество към тероризъм. Двамата обвиняеми са обявени за международно издирване в ШИС по канала на Интерпол с червена бюлетина. На 17 януари 2018 година делото за атентата започна по същество.На 18.07.2018 г. /сряда/, 19.07.2018 г. /четвъртък/ и 20.07.2018 г.

На 18.07.2018 г. /сряда/, 19.07.2018 г. /четвъртък/ и 20.07.2018 г. ...

......... район на езерото Вая, в посока кв. "Лозово", кв. "Долно Езерово", "Горно Езерово" и Комлушка низина. Времева продължителност: от 5.30 до 10.00 часа местно време. Препаратите, с които ще се провежда третирането срещу ларви на комари по крайбрежната водна повърхност, са биологични ларвициди, безвредни за бозайници, пчели, птици и риби.


Бургас. Проектът на Община Бургас за въвеждане на мерки за

Бургас. Проектът на Община Бургас за въвеждане на мерки за ...

......... които са лечебни заведения или които предоставят услуги от общ икономически интерес. Сградите и на ДКЦ II, и на ДКЦ I не са ремонтирани основно от десетилетия, а през прага им пристъпват десетки хиляди души годишно. Обновяването им е от общ интерес както за пациентите, така и за медицинските работници.


Поморие. Районното управление в Поморие вече разполага с модерен електронен

Поморие. Районното управление в Поморие вече разполага с модерен електронен ...

......... спокойствието на жителите и гостите на града. Не мога да не изкажа задоволство от Вашата работа в последните месеци, а от тук нататък се надявам все по-малко хора да употребяват и разпространяват наркотици”, сподели старши комисар Калоян Калоянов и пожела успех на полицаите, които още утре започват работа с дрегера.


Бургас. Зам.-кметът на Бургас с ресор финанси, бюджет и икономика

Бургас. Зам.-кметът на Бургас с ресор финанси, бюджет и икономика ...

......... кораби. Красимир Стойчев запозна висшите морски офицери с възможностите за туризъм, културните традиции, археологическите разкопки и проектите на Бургас. Военните офицери останаха силно впечатлени от развитието и добрите перспективи, които предоставя града – за туризъм, бизнес и логистика. Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус - "Военни известия".


Бургас. Кметът Димитър Николов поздрави бургаски спортисти, които спечелиха престижни

Бургас. Кметът Димитър Николов поздрави бургаски спортисти, които спечелиха престижни ...

......... Захари Чикичев станаха шампиони на страната. Димитър Петков бе избран за най-добър вратар на Държавното първенство, а Димитър Атанасов – за най-добър защитник. „Албатрос“ спечели и вицешампионската титла при девойките до 14 години. Това е вторият им сериозен успех след спечелването на сребърните медали в турнира за Купата на България.


Валери Симеонов за чумата Нерегламентирана търговия на животни между български

Валери Симеонов за чумата Нерегламентирана търговия на животни между български ...

......... му, когато се разбрало, че стотици животни може да бъдат избити се започнала масова продажба на добитък на много ниска цена в различни общини. „Винаги националните интереси трябва да са над личните. Не е сигурно дали е умишлено. Тук прозира човешката лакомия. Разпространението се получи заради неспазване на мерките“, смята вицепремиерът.


На 20 юли официално ще бъде открито третото издание на

На 20 юли официално ще бъде открито третото издание на ...

......... в киното ще бъдат представени от бургаските режисьори Стефани Райчева, Любомир Кюркчиев, Анна Дамаскова и Ваня Богданова, които ще имат възможността да покажат пред публиката своите късометражни филми", съобщи още фестивалният директор Емил Ованесов. Разгледайте програмата и изберете своя филм тук: https://burgasfilmfest.com/ Фестивалът се провежда със съдействието на Община Бургас.


Бургас. На 20 юли официално ще бъде открито третото издание

Бургас. На 20 юли официално ще бъде открито третото издание ...

......... ще бъдат представени от бургаските режисьори Стефани Райчева, Любомир Кюркчиев, Анна Дамаскова и Ваня Богданова, които ще имат възможността да покажат пред публиката своите късометражни филми", съобщи още фестивалният директор Емил Ованесов. Можете да разгледате програмата и да изберете своя филм тук: Фестивалът се провежда със съдействието на Община Бургас.


Представители на работодателите да участват в изпитните комисии за степените

Представители на работодателите да участват в изпитните комисии за степените ...

......... но хората от бизнеса имаха роли само на „сини каски“. В новото положение техният глас трябва да има пълна съвещателна сила, уточни Статев. Други идеи са управлението на държавните ВУЗ-ове да си сътрудничат много по-тясно с местната власт, помежду си и с фирмите по места, изпитващи нужда от кадри.  


Бургас. Градът ще стане домакин на Национален литературен маратон, посветен

Бургас. Градът ще стане домакин на Национален литературен маратон, посветен ...

......... българските писатели, автор на книгата за Яна Язова „Съдба, прободена от перото“. Целта на Юлий Йорданов е да извърви пътищата на Яна Язова от родното ѝ място – град Лом, като мине през всички градове и места, в които тя някога е имала рецитали и е вдигала на крака публиката.


Бургас. Петото издание на Международния куклен фестивал на открито „Дни

Бургас. Петото издание на Международния куклен фестивал на открито „Дни ...

......... „Карагьоз – традиционен турски театър на сенки“, който през 2017 отбеляза 500 г. от своето възникване. Изложбата се представя от Ченгиз Озек – куклен актьор от Истанбул, който е обявен за „Живо културно наследство“ от ЮНЕСКО. Фестивалът ще бъде закрит с традиционния Парад на хвърчилата „Да оцветим небето на Бургас“.


Бургас. Общината организира ритуал за отдаване на военни почести и

Бургас. Общината организира ритуал за отдаване на военни почести и ...

......... пресцентъра на Общината. На 18 юли се навършват 181 години от рождението на Апостола на българската свобода. По този повод от 11.00 часа Община Бургас организира ритуал за отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя, който ще се проведе при паметника на Васил Левски в Морската градина.


На територията на плаж „атанасовска коса – 2“ да бъдат

На територията на плаж „атанасовска коса – 2“ да бъдат ...

......... предложения са община Бургас да участва в процедура за безвъзмездно предоставяне на плажна ивица „Атанасовска коса – 2” от държавата. При отказ от държавата да я предостави, да се заложат 40 000 лв. от бюджета на община Бургас за участие в процедура по предоставяне под наем или концесия на плажната ивица.


Бургас. За първото тримесечие на годината отчитаме активен пазар в

Бургас. За първото тримесечие на годината отчитаме активен пазар в ...

......... инвеститорите трябва да бъдат внимателни. Това е тенденция за цялата страна”, посочи още Ганев. Според него Бургас е един активен пазар, тъй като привлича граждани на други общини. По думите му очакваните цени са подобни на тези от предходната година, с може би по-малък ръст, заради голямото предлагане. Мария ГЕОРГИЕВА


Бургас. Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж.

Бургас. Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. ...

......... на пътното платно от всички пешеходци. Утре - 14 юли, около 17.00 часа ще бъде пуснато движението по моста при разклона за Костенец, част от пътен възел „Мухово“ на АМ „Тракия“. В началото на седмицата министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков провери заключителния етап от работата по съоръжението.


Агенция

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) затваря за движение основния пътен участък ...

......... ІІІ-992 Росен - Веселие - Ясна поляна - Приморско - пътен взел „Парк Росенец” - Бургас или: - Царево - Приморско - пътен възел „Приморско” - път ІІІ-992 Ясна поляна - Приморско - път ІІІ-9009 Ново Паничарево-Ясна поляна - път І-9 Бургас - Маринка - пътен възел „Крайморие” – Бургас.


Бургас. Достъпът на хора с увреждания до плажовете в Бургас

Бургас. Достъпът на хора с увреждания до плажовете в Бургас ...

......... на плаж Палм бийч и Северния плаж. Комисията издаде препоръки за подобряване на средата за достъп на Централния плаж. Въпреки че плажовете не са общинска собственост, Община Бургас организира извършването на проверките, за да се осигури подходяща среда за живот и свободен достъп до обществени места за хората с увреждания.


Бургас. Тази година се навършват 95 години от рождението на

Бургас. Тази година се навършват 95 години от рождението на ...

......... в 19 филма и множество театрални постановки. Сред известните му роли са тези в „Любимец 13“, „Специалист по всичко“, „Рицар без броня“, „Бялата стая“, „Двама под небето“, „Един снимачен ден“, „Под игото“. Актьорът си отива на 9 ноември 1973 година, но оставя дълбок отпечатък в българския театрален и филмов живот.


Бургас. Тази година се навършват 95 години от рождението на

Бургас. Тази година се навършват 95 години от рождението на ...

......... в 19 филма и множество театрални постановки. Сред известните му роли са тези в "Любимец 13", "Специалист по всичко", "Рицар без броня", "Бялата стая", "Двама под небето", "Един снимачен ден", "Под игото". Актьорът си отива на 9 ноември 1973 година, но оставя дълбок отпечатък в българския театрален и филмов живот.


Бургас. Производители на чиста, био сертифицирана продукция и автори на

Бургас. Производители на чиста, био сертифицирана продукция и автори на ...

......... филц, сапуни и кремове с растителни и етерични масла. Любителите на временни татуировка с къна ще имат възможност да си направят махенди. В неделя и понеделник различното събитие ще предложи на бургазлии изобилие от интересни продукти за всеки вкус, дегустации на нови и интересни продукти и личен контакт с производителите.


Бургас. Фотографите от Сдружение „Бургаска фотографска общност

Бургас. Фотографите от Сдружение „Бургаска фотографска общност", с подкрепата на ...

......... за Ева", изложби по случай деня на морето, за градска мобилност, международния морски ден, 135 години "Пристанище Бургас" и други. До края на 2018 година БФО ще покаже още изложбата "Море", на въже в Морската градина и изложбата "Черно и бяло" в галерията на Дружество на художниците на ул. "Александровска".


На 1 август в Бургас пристига джубоксът за поезия на

На 1 август в Бургас пристига джубоксът за поезия на ...

......... бутонна система за управление, която позволява на всеки лесно да избере любимите си стихотворения. Това е и основната функция на Поезиомат: Избери стихотворение, натисни копчето, изслушай записа. Българският Поезиомат откри миналогодишната Нощ на литературата в София, а тази година пътува из България. След Бургас ще бъде инсталиран и в Русе.


Водната пързалка в Равда, заради която 9-годишната Елизабета от Москва

Водната пързалка в Равда, заради която 9-годишната Елизабета от Москва ...

......... няколко съдебни експертизи, сред които и медицинска, която трябва да установи тежестта на травмите, които е получило детето. Към този момент състоянието на Елизабета е стабилно. След претърпяна тежка операция, тя е настанена в отделението по гинекология на УМБАЛ – Бургас. Уведомено е Външното ни министерство и това на туризма.


Бургас. Стана ясен и окончателният лист с групи, които ще

Бургас. Стана ясен и окончателният лист с групи, които ще ...

......... холандците „THE ROYAL“. От българска страна ще се изявят бандите „BROND“, „MASS CREMATION“, „HELLRIDER“, „MENS. COCKTAIL“, „BLEAK REVELATION“ и „SCOLOS“. Фестивалът ще се проведе по традиция в Летния театър на Бургас на 4-ти август от 16.00 часа. Събитието е с вход свободен и се провежда със съдействието на Община Бургас.


Бургас. На 1 август в Бургас пристига джубоксът за поезия

Бургас. На 1 август в Бургас пристига джубоксът за поезия ...

......... бутонна система за управление, която позволява на всеки лесно да избере любимите си стихотворения. Това е и основната функция на Поезиомат: Избери стихотворение, натисни копчето, изслушай записа. Българският Поезиомат откри миналогодишната Нощ на литературата в София, а тази година пътува из България. След Бургас ще бъде инсталиран и в Русе.


Равда. Дете пострада в аквапарк край Равда. 9-годишната Елизабет, която

Равда. Дете пострада в аквапарк край Равда. 9-годишната Елизабет, която ...

......... управата на аквапарка са категорични, че момиченцето е получило инструкции за безопасност преди спускането. Веднага след инцидента по предписание на експерти са създадени нови правила за спускане по пързалката. По нея вече не могат да се спускат лица, които са под 18 години, както и деца под 1,50 м височина.


Бургас. На 12 юли, четвъртък, от 18.00 часа ,в Бургаска

Бургас. На 12 юли, четвъртък, от 18.00 часа ,в Бургаска ...

......... Бургас. На 12 юли, четвъртък, от 18.00 часа ,в Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски“ ще бъде открита изложба на полски художници от град Гданск. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Изложбата е озаглавена „От море до море“.


Бургас. На 4 август сцената на остров Света Анастасия ще

Бургас. На 4 август сцената на остров Света Анастасия ще ...

......... Гогол, Петрарка, Робърт Бърнс, Микеланджело, Бокачо, Емили Дикинсън, Пикасо, Рилке, Верди, Лорка, Шопен и много други. Билети ще се продават от 11 юли в туристическите информационни центрове – Часовник, Автогара „Юг“ и „Магазия 1“. Режисьор: Бойка Велкова. Музикална среда и музика: Теодосий Спасов. Хореография: Татяна Соколова. Визуална среда: Яна Дворецка.


9-годишното момиченце от Русия пострада тежко при инцидент в аквапарк

9-годишното момиченце от Русия пострада тежко при инцидент в аквапарк ...

......... не знам как децата се качват там. Говорим за голяма височина. Искам да знам дали някой от отговорните там съблюдава за реда на качване и спускане и прави ли се инструктаж, има ли табели, забранява ли се качването на деца. Всички тези въпроси ще станат ясни след проверката“, допълни Бошнакова.


9-годишното момиченце от Русия пострада тежко при инцидент в аквапарк

9-годишното момиченце от Русия пострада тежко при инцидент в аквапарк ...

......... не знам как децата се качват там. Говорим за голяма височина. Искам да знам дали някой от отговорните там съблюдава за реда на качване и спускане и прави ли се инструктаж, има ли табели, забранява ли се качването на деца. Всички тези въпроси ще станат ясни след проверката“, допълни Бошнакова.


Магията на киното в миниатюри

Магията на киното в миниатюри" - първата самостоятелна бургаска изложба ...

......... публика в дните от 17 до 31 юли в Галерия "Георги Баев", като съпътстващо събитие на предстоящото ново издание на Международен филмов фестивал Бургас, съобщи фестивалният директор Емил Ованесов. Изложбата ще покаже киното зад кадър и магията в неговите детайли. Тя ще бъде открита в 19 часа на 17 юли.


Бургас. Тази година още 10 бургаски училища получиха статут на

Бургас. Тази година още 10 бургаски училища получиха статут на ...

......... - Професионална търговска гимназия; - Профилирана гимназия за романски езици „Г. С. Раковски“; - Профилирана гимназия с преподаване на немски език „Гьоте“; - Средно училище „Константин Петканов“; - Средно училище „Епископ Константин Преславски“; - Средно училище „Йордан Йовков“; - Средно училище „Петко Росен“; - Частно начално училище „Д-р Мария Монтесори“.


Бургас. За трета поредна година, Сдружение „Онкоболни и приятели“ -

Бургас. За трета поредна година, Сдружение „Онкоболни и приятели“ - ...

......... „Онкоболни и приятели“ ,Ангел Митрев,Явор Велчев,ТФ „Танцувай с мен“ към Сдружение „Онкоболни и приятели“. Таксата участие в маратона е 50 лв. Желанието за участие се декларира с попълване на регистрационна карта и заплащане на таксата по банкова сметка: BG30BUIN95611100572445 Алианц Банк България. Попълнените регистрационни карти се изпращат на имейл: [email protected]


Бургас. Бургас ще бъде домакин на пътуващата изложба

Бургас. Бургас ще бъде домакин на пътуващата изложба "От море ...

......... утре изложба "От море до море" ще може да бъде разгледана в Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски". Тук тя ще представи 38 творби живопис и графика на 38 полски художника. Откриването ще е на 12 юли (четвъртък) от 18:00 ч., а официалната церемония по закриване - на 8 август (сряда).


Бургас. Мини фестивалът за документално-художествено кино

Бургас. Мини фестивалът за документално-художествено кино "Лято с документално кино" ...

......... докторант по Телевизионна журналистика, заедно с Община Бургас, Културен център "Морско казино", Студентски съвет на СУ "Св. Климент Охридски", кино сайтът "Другото кино". Повече информация за фестивала, филмите и режисьорите, както и други интересни събития можете да откриете на Фейсбук страницата "Лято с документално кино": https://www.facebook.com/%D0%9B%D1%8F%D1%82%D0%BE-%D1%81-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE-394010214413247/ или на сайта: https://lyatodk.wordpress.com/.


София. Кръводарителска акция организираха младежите от структурата на ГЕРБ в

София. Кръводарителска акция организираха младежите от структурата на ГЕРБ в ...

......... поемат кръводарители и следобед, както и в почивните дни. Желаещите да дарят кръв трябва да са на възраст от 18 до 65 години, в добро здравословно състояние и да носят със себе си документ за самоличност - лична карта. Кръвният център в Бургас се намира в сградата на ДКЦ 1.


Бургас. „Магията на киното в миниатюри“ – първата самостоятелна бургаска

Бургас. „Магията на киното в миниатюри“ – първата самостоятелна бургаска ...

......... юли в Галерия „Георги Баев“, като съпътстващо събитие на предстоящото ново издание на Международен филмов фестивал Бургас, информира фестивалният директор Емил Ованесов. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Изложбата ще покаже киното зад кадър и магията в неговите детайли. Тя ще бъде открита в 19.00 часа на 17 юли.


Детски празник, посветен на здравословното хранене и безопасното прекарване на

Детски празник, посветен на здравословното хранене и безопасното прекарване на ...

......... вземат и деца от уязвими групи на квотен принцип. Целта му е да насърчава детското участие в процеса на изработване и прилагане на политики за децата. Този консултативен съвет дава възможност на децата да обменят знания, добри практики и да установят контакти и взаимодействат с държавните институции и неправителствените организации.


Бургас. Burgas Free Tour е услуга, която дава възможност на

Бургас. Burgas Free Tour е услуга, която дава възможност на ...

......... развеждат гостите на Бургас доброволно, без да получават възнаграждение. Ако туристите харесат пешеходната обиколка, може да оставят възнаграждение на гида с избрана от тях сума. С предварителна заявка може да се организира и тур на български език. За контакти с Burgas Free Tour Facebook страница: www.facebook.com/BurgasFreeTour Телефон: 0896 602 123


Бургас. Шахматният турнир „Акве Калиде“ ще се проведе за първи

Бургас. Шахматният турнир „Акве Калиде“ ще се проведе за първи ...

......... научат гостите на шахматен турнир „Акве Калиде“. Те ще имат възможност да изпробват уменията си и срещу изкуствен интелект. За създаването, историята и още неоткритите комбинации на шахмата ще разкажат най-добрите ни специалисти. Церемонията по награждаване на победителите ще започне от 14:00 ч. Всички събития са отворени за свободно посещение.


Бургас. Модерна поезия и белетристика, както и култови рок произведения

Бургас. Модерна поезия и белетристика, както и култови рок произведения ...

......... с арт проявата не само да бъде почетена годишнината от феста, но и да бъде дадена възможност за изява на утвърдени представители на различни видове изкуства, на младите автори. И "Буургсток" да има издание през 2019 година, когато легендарният фест ще отбележи своя 50-годишен юбилей с прояви навсякъде по света.


Бургас. След София, Париж, Виена и Варшава, описват бохемските заведения

Бургас. След София, Париж, Виена и Варшава, описват бохемските заведения ...

......... адвокат Иво Баев, син на художника Георги Баев. Мариана Първанова ще остане в Бургас седмица, за да осъществи разговори и да събере информация и архиви по темата. След това тя ще направи специално издание за бохемските заведения на Бургас. Модератор на събитието е журналистката и издателка от Бургас Румяна Емануилиду.


Поморие. Започват поетичните празници „Яворови дни“ – Поморие `2018. Това

Поморие. Започват поетичните празници „Яворови дни“ – Поморие `2018. Това ...

......... 60 години „Яворови дни“. От 10 до 14 юли Община Поморие и Народно читалище „Просвета 1888“ са подготвили изобилна петдневна програма. Музика, поезия и проза, изобразително изкуство и театър – всичко това е част от изразните средства, с които за 60-ти път ще засвидетелстваме непреходната си любов към поетичния гений.


Искаме извинение от г-жа Вергиния Цанова, заместник-началника на РЗИ-Бургас, за

Искаме извинение от г-жа Вергиния Цанова, заместник-началника на РЗИ-Бургас, за ...

......... та всички да идат в Созопол, заключи един от протестиращите пред Нова телевизия. А друг, който се представи за лекар, обясни, че в малки дози радиацията била полезна. За финал Паздеров заяви, че туристите не трябва да си отменят резервациите, защото качеството на водата и на плажовете било много високо.


Поморие. Исторически музей – Поморие отново отвори врати след успешното

Поморие. Исторически музей – Поморие отново отвори врати след успешното ...

......... 18.00 часа – събота и неделя (обедна почивка 14.30 – 15.30 ч.); - Музей на солта – Поморие: 8.00 – 18.00 часа ­– от понеделник до петък 10.00 – 18.00 часа – събота и неделя; - Антична куполна гробница – Поморие: 09.00 – 19.00 часа ­– от понеделник до неделя.


Със закупен билет за

Със закупен билет за "Джаз в Бургас" можете да спечелите ...

......... любезната подкрепа на Фондация "Америка за България", чрез Програмата "ИЗКУСТВО В ДВИЖЕНИЕ", администрирана от Фондация "Арт Офис", банка ДСК, Арт ателие, All the Jazz. За поредна година фестивалът ще бъде домакин на най-добрите български музиканти в този стил, както и на световно доказани техни колеги от Холандия, Германия и САЩ.


Бургас. Започна третото издание на Лятната IT академия за ученици

Бургас. Започна третото издание на Лятната IT академия за ученици ...

......... което ще продължи до 31 юли в Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Заниманията на учениците се провеждат в ППМГ "Академик Никола Обрешков"- Бургас по график. Студентите се обучават в Колежа по туризъм към Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и БСУ. Във всяка група са включени 15 ученици.


Тунингован „Трабант“ 601- кабрио, който носи името „Батката”,  легендарният Хот

Тунингован „Трабант“ 601- кабрио, който носи името „Батката”,  легендарният Хот ...

......... “Мерцедес” от 50-те години, а гости от Сърбия, Чехия и Словения, които представиха изключително интересни и атрактивни возила.--> В 15:00 часа днес автомобилите ще дефилират по алеите на Морската градина, което ще финишира пред 5-звездния Гран хотел и СПА Приморец, който за поредна година е домакин на участниците в парада.


Голямо задръстване се е образувало на пътя Бургас-Созопол, съобщи  „Фокус“.

Голямо задръстване се е образувало на пътя Бургас-Созопол, съобщи  „Фокус“. ...

......... Голямо задръстване се е образувало на пътя Бургас-Созопол, съобщи  „Фокус“. Километричното задръстване е в две колони. Причината е катастрофа. От МВР обаче уточниха, че няма пострадали и скоро движението би трябвало да възстанови. 


Бургас. Над 100 модела ще бъдат представени по време на

Бургас. Над 100 модела ще бъдат представени по време на ...

......... "Мерцедес" от 50-те години, а гости от Сърбия, Чехия и Словения ще представят изключително интересни и атрактивни возила. На Ретропарада тази година ще бъдат показани и много интересни мотоциклети от страната и чужбина. Гост и участник ще бъде словенецът Петер Брон, който е собственик на най-големия мотоциклетен музей в Европа.


Поморие. Започват поетичните празници „Яворови дни“ – Поморие 2018. Това

Поморие. Започват поетичните празници „Яворови дни“ – Поморие 2018. Това ...

......... „Яворови дни“. От 10 до 14 юли Община Поморие и НЧ „Просвета - 1888“ са подготвили изобилна петдневна програма. Музика, поезия и проза, изобразително изкуство и театър – всичко това е част от изразните средства, с които за 60-ти път ще бъде засвидетелствана непреходната любов на обществото към поетичния гений.


Бургас. „Хей, Джо“ е финалната песен на Burgas Jam 2018.

Бургас. „Хей, Джо“ е финалната песен на Burgas Jam 2018. ...

......... всеки от публиката. Припомняме, че на това уникално бургаско музикално събитие можете да влезете с китара вместо билет. Така че, ако сте тийнейджъри или двайсетинагодишни младежи и искате да дойдете на Burgas Jam 2018, непременно вземете и дядо си! Всички баби и дядовци също са добре дошли с внуците си.


Бургас. На 8 юли на хълма Шилото край к-с „Меден

Бургас. На 8 юли на хълма Шилото край к-с „Меден ...

......... BURGAS. Началото е в 12.30 часа, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Състезанието се организира от местния клуб в този спорт „Шор Инвейдърс“, със съдействието на Общината. Тази година то е кръг от българските даун хил серии за юноши до 16-годишна възраст. Традиционно бургаският турнир се провежда в дисциплината спускане.


Бургас. Изложба от 33 наредени пъзела може да бъде разгледана

Бургас. Изложба от 33 наредени пъзела може да бъде разгледана ...

......... ще имат възможността да видят и репродукции на световноизвестни градове, които са се превърнали в притегателен център за туристите: Прага, Рим, Милано, Венеция, Париж и др. Изложбата ще бъде открита на 9 юли от 11.00 часа и ще бъде достъпна за посетители в рамките на пет дни. Входът е свободен.