Бургас


"Радвам се, че “златният” учител по приложна математика и физика ...

... който подготвя международните олимпиади по астрономия и астрофизика и други. Учителят Тео привлича интереса на учениците към физиката с различния си подход впоследствие еволюирал до „Методика за формиране на силов интелект“. Неговият метод бързо доказва своята ефективност. Негови ученици в момента са професори по физика в най-реномираните университети в света".


Община Бургас търси доброволци, които да се включат в грижите

Община Бургас търси доброволци, които да се включат в грижите ...

... ресурси“ 2014 – 2020 към ... След извършване на подбор на доброволците ще бъде сключен договор между одобрените кандидати и Община Бургас.  Реализирането на новите социални центрове е по проект № BG05M9OP001-2.019-0008 „Предоставяне на 5 нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за деца и семейства на територията на община Бургас“.


Една от новопостроените детски площадки в комплекс

Една от новопостроените детски площадки в комплекс "Меден рудник" стана ...

... видеонаблюдение са предоставени на полицията за установяване на извършителите.  Община Бургас призовава гражданите, ако станат свидетели на подобни деяния, да подават сигнал на дежурните телефони. С помощта на системата за видеонаблюдение на Община Бургас бяха разкрити редица случаи, при които имаше нанесени материални щети на различни обекти и обществени места. Вече светят 50-те нови стълба по протежение на велоалеята до

Вече светят 50-те нови стълба по протежение на велоалеята до ...

... срутила в нощта срещу неделя върху паркираните наблизо автомобили, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. ... Новите стълбове са от същия вид като монтираните по-рано от Община Бургас на крайбрежната алея – от Капаните до Моста, както и в горната част на същата велоалея – от бункера до пристанище „Сарафово“.


Иконата с чудотворните мощи на Свети Ефрем Нови ще бъде

Иконата с чудотворните мощи на Свети Ефрем Нови ще бъде ...

... Петте тома книги с описание на тези случки, издадени от игуменката на манастира - Макария, свидетелстват за голямото му чудотворство. Преподобномъченик Ефрем Нови Чудотворец е канонизиран през 2011 г. Паметта му се празнува на 5 май, когато е пострадал мъченически, и на 3 януари, когато са открити мощите му.  


Шест групи ще участват в концерта за посрещането на първото

Шест групи ще участват в концерта за посрещането на първото ...

... започне от 20.00 часа на 30 юни. В нея ще се включат групите "Остава", "Billy talent tribute", "Airbag", "Acoustic point", "Rewind" и "Mr.Vagabond". Живата музика ще приключи в 3.00 ч. на 1 юли. До изгрева на слънцето насъбралите се на плажа в Бургас ще забавляват диджеи с хитова музика.  ериториалната дирекция /ТД/ на Националната агенция за приходите /НАП/в Бургас

ериториалната дирекция /ТД/ на Националната агенция за приходите /НАП/в Бургас ...

... а други - че ще заплатят дълговете си в рамките на годината, каза говорителят на НАП-Бургас Христо Узунов. Като допълнителен конкретен резултат от срещите са постигнати договорености за заплащане на просрочени задължения за над 2 милиона лева до края на годината. Срещите с лица със закъснели плащания към бюджета продължават.


Експерти ще съветват в Бургас за предпазване от слънчевите изгаряния

Експерти ще съветват в Бургас за предпазване от слънчевите изгаряния ...

... слънцето, но с отговорност към себе си и да не забравят да ползват фотозащитен крем, да носят слънчеви очила, шапки и дрехи, изработени от естествени тъкани и светъл цвят и да прекарват времето от 12.00 до 16.00 часа на закрито или сенчесто място с приемане на достатъчно количество вода.  


Община Бургас, в партньорство с обучени водолази от сдружение с

Община Бургас, в партньорство с обучени водолази от сдружение с ...

... по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ на Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство 2014-2021. С дейностите по проекта се цели подобряване на екологичният статус на морските води в Бургаския залив и повишаване на обществената информираност, самосъзнание и отговорност на гражданите за намаляване и предотвратяване на морските отпадъци.


„След години усилия един от най-талантливите бургаски творци -първият председател

„След години усилия един от най-талантливите бургаски творци -първият председател ...

... по рисуване. Сред неговите ученици са Генко Генков, Георги Баев, Тодор Атанасов и други известни бургаски художници. Петко Задгорски е първият председател на Дружество на художниците в Бургас от основаването му и уредник на Градската художествена галерия, която днес носи неговото име. От 2004 година е почетен гражданин на Бургас.


Ако имате регистрация за електронния бюлетин на новата инициатива на

Ако имате регистрация за електронния бюлетин на новата инициатива на ...

... 7 „Regenerated urban and rural spaces“, с концепцията “Regenerated urban spaces in Burgas”  Краен срок за гласуване: 18 юни 2021 г. 23:59:59 Бургас кани на миден уикенд на остров Св. Анастасия Следващият тематичен летен уикенд, който организират Община Бургас и партньори, е посветен на черноморската мида. Ще откриете този дели...Проектът „Каталог на иконите от Регионален исторически музей – Бургас“

Проектът „Каталог на иконите от Регионален исторически музей – Бургас“ ...

... влизат в ролята на краеведи От днес започва двуседмичното лятно училище по краезнание, което се организира по общинската програма „Моят град Бургас“ от... Стремежът да се популяризират достойнствата и значимостта на българското културно наследство, да се вникне в неговата същност и послание, е неразделна част от целите на описания проект.


Община Бургас организира кръгла маса по темата за преминаване към

Община Бургас организира кръгла маса по темата за преминаване към ...

... подмяната на печките на твърдо гориво с уреди на газ и пелети в 1914 домакинства.   По време на събитието ще бъдат обсъдени теми, свързани с опазването на околната среда и ползата от използването на алтернативни форми на отопление за намаляване на фините прахови частици във въздуха, генерирани от битовото отопление.


Продължава поетапното изпълнение на проекта за модернизация на уличното осветление

Продължава поетапното изпълнение на проекта за модернизация на уличното осветление ...

... тела. Проектът включва също така реновиране на табла за управление и стълбове по главните пътни артерии на Бургас.   С внедряването на мерките за енергийна ефективност градът ще плаща годишно с 200 000 лева по-малко за електричество, а лампите ще светят по-силно.   „Но най-важният ефект на по-доброто осветление е повишената безопасно


Любимият и легендарен за няколко поколения бургазлии плувен маратон от

Любимият и легендарен за няколко поколения бургазлии плувен маратон от ...

... на пристана на остров Света Анастасия. Той ще работи периферно в акваторията... ** Подробната наредба за участие в маратона можете да намерите по-долу. *** ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ОРГАНИЗАЦИЯТА: Хариета Гарибян - Плувен клуб „Метропол"- 0888 239 720; Веселина Деведжиева - Началник отдел „Спорт" Община Бургас - 0885 795 776.


Остров Света Анастасия кани всички меломани на 9 юли от

Остров Света Анастасия кани всички меломани на 9 юли от ...

... слънце и пре... Билетите с включен транспорт са на цена 25 лв. и можете да ги закупите от Туристически информационен център „Часовника“, касата във фоайето на „Магазия 1“ и в Grabo.bg. Повече информация на телефон: 0882 004 124 - всеки ден от 9.00 до 17.00 часа и на е-мейл: [email protected]Богата програма от любимите си музикални произведения е подготвил виртуозният

Богата програма от любимите си музикални произведения е подготвил виртуозният ...

... и други. „Ще празнувам тази любов...Към вас, към музиката, към моето семейство и моите музи!“, споделя Веско Ешкенази по повод предстоящото събитие.  Билетите за турнето на концерта "Веско Ешкенази на 50" вече са в продажба в мрежата на Ивентим . Настаняването се извършва на 50% от капацитета на Летния театър.


Следващият тематичен летен уикенд, който организират Община Бургас и партньори,

Следващият тематичен летен уикенд, който организират Община Бургас и партньори, ...

... 1 към острова в следните часове: 10:00; 11:30; 13:30; 15:00; 17:00.  Необходима е предварителна резервация: 0882 004 124; [email protected] С плаващ кран почва разширяването на пристана на остров Света Анастасия Пристигна плаващият кран, който ще работи по разширяването на пристана на остров Света Анастасия. Той ще работи периферно в акваторията...


Община Бургас публикува видео, от което се виждат как две

Община Бургас публикува видео, от което се виждат как две ...

... "Публикуваме това видео с единствената цел да заострим вниманието на бургаските родители към възпитанието на днешните поколения. Не правете така! Опасно е да се играе с огъня! И винаги, когато ви хрумне на направите нещо нередно, си спомняйте, че общинските камери в Бургас стават все повече", съобщиха от Община Бургас.


Водолази ще почистят морското дъно в района на острова Света

Водолази ще почистят морското дъно в района на острова Света ...

... години назад", който ще предлага също морски деликатеси и островни майсторски приготвени храни. Същият ден на острова ще има концерт на група "Горещ пясък". На 20 юни туристическият кораб "Анастасия" ще извърши пет курса от пристанището в Бургас до острова. Часовете на тръгване ще са 10:00; 11:30; 13:30; 15:00; 17:00.


От днес започва двуседмичното лятно училище по краезнание, което се

От днес започва двуседмичното лятно училище по краезнание, което се ...

... дейностите на лятното училище по краезнание можете да намерите на официалния електронна страница на ЦПЛР-Бургас на: www.odk-burgas.com Кметът на Видин с благодарствен плакет от Съюза на физиците в България ​Началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова връчи плакета на д-р Цветан Ценков от името на председателя на ...  Кметът на Бургас Димитър Николов издаде заповед, която регламентира местата

Кметът на Бургас Димитър Николов издаде заповед, която регламентира местата ...

... адрес: Бургас, ул. "Ген. Гурко" №62. Забранява се движението на автобуси, изпълняващи случайни превози, в BUS лентите, както и спирането и престоя на автобусни спирки по маршрутите на вътрешноградския транспорт. Контрол по изпълнението на кметската заповед се възлага на директора на дирекция УКОРС при Община Бургас и на полицията.  


28 любителски фолклорни клуба ще вземат участие в 6-то издание

28 любителски фолклорни клуба ще вземат участие в 6-то издание ...

... ще представят по 6 хора от различни етнографски области. Всички клубове ще представят и по един танц по техен избор на сцената. Огромен интерес към Детския фолклорен събор в Бургас При огромен интерес се проведе първият детски фолклорен събор. Участие в инициативата взеха детски фолклорни клубове от страната. Те с...


РДНСК Бургас издаде заповед за премахване на незаконен преместваем обект

РДНСК Бургас издаде заповед за премахване на незаконен преместваем обект ...

... на 12 май 2021 г. ДНСК не е получила правомощия по Закона за устройство на територията за извършване на проверки на проектите и разрешенията за поставяне на преместваемите обекти на морските плажове. Единствено има задължението да констатира незаконните такива и да издава заповеди за премахването им, припомнят от строителния надзор.


Близо 500 полицаи от вътрешността на страната ще бъдат командировани

Близо 500 полицаи от вътрешността на страната ще бъдат командировани ...

... туристически сезон. Контролен режим на достъп във вътрешността на курорта се осъществява чрез девет контролно-пропускателни пункта, както и от мобилни патрули. Паркирането в синя зона в комплекса е на цена от 2.00 лева на час. Тази година паркоместата в синята зона са увеличени на 1 100, със 100 нови места


УизЕър (Wizz Air) откри първата си база в Бургас и

УизЕър (Wizz Air) откри първата си база в Бургас и ...

... Лутън, Виена, Будапеща, Катовице, Варшава, Вроцлав с общо 250 000 места в продажба от Бургас през 2021 година. УизЕър започва дейността си в България през 2005 година, когато излита първият полет от София до Будапеща. За последните 16 години авиокомпанията е превозила над 19 милиона пътници до и от България.След успешната реализация на пилотната фаза, на 15 юни ще

След успешната реализация на пилотната фаза, на 15 юни ще ...

... отоплително оборудване, за което са кандидатствали. Подмяната на старите печки се извършва по Интегрирания проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" предвижда за град Бургас да бъдат подменени отоплителните уреди на 1 994 домакинства. Изпълнението се реализира в две последователни фази - пилотна и основна.


Забравен куфар блокира тази сутрин трафика около автогара

Забравен куфар блокира тази сутрин трафика около автогара "Запад" в ...

... от Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" към МВР, е констатирано, че в куфара се съдържат дрехи и дребни битови вещи, което няма да наложи осъществяване на контролиран взрив. Районът е отцепен за няколко часа, а маршрутът на линия номер 11 е бил променен, информират местните медии.


Бургазлии поискаха оставката на главния прокурор Иван Гешев. Около 20

Бургазлии поискаха оставката на главния прокурор Иван Гешев. Около 20 ...

... повече място в съдебната система... ...Мисля, че това не е само лично мнение, а е мнението на болшинството от народа за опорочения облик на съдебната ни система... ... Смятам, че това не е лице, което защитава закона и равенството пред закона за всички..." Нужна е истинска съдебна реформа, посочиха протестиращите.


При огромен интерес се проведе първият детски фолклорен събор. Участие

При огромен интерес се проведе първият детски фолклорен събор. Участие ...

... и продължаване на традициите.   Село Новград възражда местни традиции на фолклорен събор За четвърта поредна година в Новград се проведе Фолклорният събор „Обичаите по нашенски“. На стадиона в селото през съботни... Детски фолклорен събор се организира по проект „Фолклорен събор в Бургас – създаваме история“, финансиран от Национален фонд „Култура“


Започнаха разкопки на нос Чироза в Бургаския залив, където археолозите

Започнаха разкопки на нос Чироза в Бургаския залив, където археолозите ...

... и средните векове, добави Николов. Проучванията при нос Чироза са изцяло финансирани от Община Бургас. Те се изпълняват от Регионалния исторически музей /РИМ/ в Бургас под ръководството на проф. д-р Иван Христов, заместник-директор на Националния исторически музей в София. Предстои провеждането и на подводни проучвания в акваторията на нос Чироза.


получи одобрение на своя проект, с който ще бъдат осигурени

получи одобрение на своя проект, с който ще бъдат осигурени ...

... финансирана от Европейския фонд за морско дело и рибарство чрез Програма за морско дело и рибарство 2014 - 2020. Над 150 танцьори и музиканти от цял свят - на фолклорен фестивал в Бургас Областният управител на Бургас Мария Нейкова откри началото на конкурсната част от Международният фолклорен фестивал „Атлиманска ...


На 11 и 12 юни ви каним да се включите

На 11 и 12 юни ви каним да се включите ...

... острова! За специалните пътувания са предвидени и извънредни вечерни курсове. Програма: 19:00 часа – отпътуване от „Магазия 1“ 19:30 часа – 21:30 часа – свободно време на острова 21:30 часа – отплаване от Острова 22:00 часа – пристигане на „Магазия 1“ За повече информация и резервации: 0882 004 124, [email protected]


Централният плаж в Созопол за втора поредна година се нареди

Централният плаж в Созопол за втора поредна година се нареди ...

... преди началото на летния сезон. До края септември водата се проверява 2 пъти месечно. Екобюлетинът информира туристите за резултатите от изследванията и датата на пробонабиране. Плажът е напълно изряден за сезона с работещи спасителни постове и оборудвани медицински пунктове. Няколко пъти на ден се извършва дезинфекция на всички плажни принадлежности.


Община Бургас получи одобрение на своя проект, с който ще

Община Бургас получи одобрение на своя проект, с който ще ...

... ремонтна работилница за рибарски лодки. Тя ще се намира в източната част на пристана. Сградата ще се състои от две части. Едната ще функционира като ремонтно хале. В другата ще има офис-склад и сервизни помещения. Лодкостоянката към момента разполага с капацитет за 40 плавателни съда с дължина 12 метра.  


Изложба, в която ще бъдат показани над сто полицейски и

Изложба, в която ще бъдат показани над сто полицейски и ...

... България до сега толкова голяма изложба по темата не е правена", разказа Павлин Ковачев. Експозицията вече може да се види, но ще бъде открита официално днес в Културния дом на нефтохимика в Бургас. Тя ще може да бъде видяна от жителите и гостите на Бургас до края на месец юли.


Общинските съветници от БСП – Бургас Живко Господинов и Христо

Общинските съветници от БСП – Бургас Живко Господинов и Христо ...

... Сандански-Петрич, предаде БГНЕС. Сигналът за катастрофата... В тази връзка те отправят към градоначалника следните въпроси: Има ли констатирани нарушения и съответно издадени наказателни постановления по реда на Закона за административните нарушения и наказания? Какви мерки ще се предприемат, за да се осигури спокойствието на гражданите и гостите на община Бургас?


Хиляди бургазлии изпълниха Морската градина, а ваксинационни пунктове заработиха на

Хиляди бургазлии изпълниха Морската градина, а ваксинационни пунктове заработиха на ...

... област Габрово мобилен екип посещава желаещите в селата, предаде „NOVA“. Хората могат да се имунизират на открито събота и неделя и в други градове като Пазарджик, Стара Загора, Велико Търново и Плевен. В София също има открити пунктове като част от тях са в Борисовата градина, Южния и Северния парк.


И през тази година Община Бургас осигурява възможност завършващите 4-та

И през тази година Община Бургас осигурява възможност завършващите 4-та ...

... Бургас занятия. За тях са определени няколко училища в различните райони на града. В комплекс „Славейков“ занимални ще има в училище СУ „Димчо Дебелянов“, в комплекс „Изгрев“ – ОУ „Климент Охридски“, в комплекс „Меден рудник“ – ОУ „Найден Геров“, Централна градска част – във филиала на ДГ „Ханс Кристиан Андерсен“.


Бургас за трета поредна година е на първо място в

Бургас за трета поредна година е на първо място в ...

... сесии.   Повече за Програмата, както и архив от 2019 г. и 2020 г. можете да откриете в официалната страница на МТСП: https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna-sreda-i-lichna-mobilnost-1 Община Бургас закупи модерен апарат за урологични изследвания Община Бургас закупи модерен апарат за урологични изследвания за нуждите на УМБАЛ – Бургас. Той представлява система за мащабна о...


Ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ разработиха проект за мобилно

Ученици от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ разработиха проект за мобилно ...

... и подходящи центрове за разделно събиране на отпадъци. Чрез заснемане на отпадъка приложението ще изпраща на потребителя насоки какъв е правилният начин за неговото третиране. Идеята на учениците е в проекта да бъдат включени всички страни, които имат отношение към генерирането на отпадъци – производителите, търговските вериги, потребителите и други.


Френски експерти са на посещение в лагуната на Поморийското езеро,

Френски експерти са на посещение в лагуната на Поморийското езеро, ...

... в много голяма численост и засега у нас няма нужда от възстановяване, а трябва да се приложат мерки за опазването му, посочиха от БФБ. Френските експерти ще посетят също Атанасовското езеро и защитената местност "Пода", за да установят среща ли се водното конче и в другите влажни зони около Бургас.


За случай с разпръсната отрова разказа Анна Григорова от Бургас,

За случай с разпръсната отрова разказа Анна Григорова от Бургас, ...

... Маргарита Пеева от Animal Rescue също коментира случая: "Обърнах се към ветеринари. Те ми обясниха, че вероятно храната е била напоена с антифриз. Ако животно опита от храната, то умира в адски мъки. Това не е първия случай, редовно неизвестни лица в града поставят отрова срещу животните", добави тя.  


Умишлено повредените стълбове на уличното осветление в Бургас през последните

Умишлено повредените стълбове на уличното осветление в Бургас през последните ...

... установени на улиците „Цар Самуил“ и „Хан Аспарух“. Капаците отново не са откраднати. Само са прекъснати кабелите, а на места направо са изтръгнати. Осветлението ще бъде възстановено днес. За пореден път от общината призовават гражданите, които имат подозрения относно самоличността на извършителя или извършителите, да се обадят на 112.  


Правителството определи Wizz Air Hungary Ltd. за въздушен превозвач, който

Правителството определи Wizz Air Hungary Ltd. за въздушен превозвач, който ...

... Бургас от 11 юни с три полета седмично - понеделник, сряда и петък. Одобряването на Wizz Air Hungary Ltd., като установен в България въздушен превозвач от държава членка на ЕС, е извършено в съответствие с двустранния международен договор, правото на ЕС и националните правни норми на България, допълват от правителството


С богата програма в Бургас ще бъде отбелязана традицията на

С богата програма в Бургас ще бъде отбелязана традицията на ...

... страхотни банди: 20.00 ч. - BILLY TALENT TRIBUTE 21.00 ч. - AIRBAG 22.00 ч. - ACOUSTIC POINT 23.00 ч. - ОСТАВА 00.30 - REWIND 01.30 - MR.VAGABOND Живата музика приключва в 03.00 часа на 1 юли. После ще се слушат песни на запис, докато слънцето изгрее над Бургаския залив.  


840 литра пластмасови отпадъци почистиха деца от плажната ивица към

840 литра пластмасови отпадъци почистиха деца от плажната ивица към ...

... организатори и участници. Децата от еко-клуб "Сини изследователи" към Центъра за млади таланти призовават да не замърсяваме плажа и да събираме разделно отпадъците си, "защото нашата планета не е кофа за боклук". Инициативата е част от дейностите по проект "Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив".


Община Бургас закупи модерен апарат за урологични изследвания за нуждите

Община Бургас закупи модерен апарат за урологични изследвания за нуждите ...

... от жените над 40-годишна възраст също страдат от урологични проблеми, за които е необходима прецизна диагностика.  Повечето урологични заболявания имат сходни симптоми и затова правилната диагноза е от изключително значение за успешното им лечение, казват специалистите. Благодарение на осигурената от Община Бургас системата Uromic Blues това вече ще е възможно.


5-годишно момче е пострадало при катастрофа в Слънчев бряг на

5-годишно момче е пострадало при катастрофа в Слънчев бряг на ...

... своя страна той отскачил и ударил в задната част спрелия отпред "Грейт Уолл Ховер Х6" със софийска регистрация. Пострадалото дете се е намирало в "Опел"-а, упрваляван от 29-годишна жена от Свети влас. Момчето е без опасност за живота. Било е прегледано в УМБАЛ - Бургас и освободено за домашно лечение.


Община Бургас подписа важно споразумение за опазване на околната среда.

Община Бургас подписа важно споразумение за опазване на околната среда. ...

... областта. В Бургас продължават дейностите по изграждане на първата по рода си в страната анаеробна инсталация за преработка на разделносъбрани биоразградими отпадъци. С нея ще се осигури допълнителен капацитет за процеса по сметосъбиране и сметопреработка. Проектът за нейното изграждане се изпълнява в партньорство между трите общини Бургас, Поморие и Несебър.


Сключен е първият договор по мегапроекта на „ВиК“ ЕАД за

Сключен е първият договор по мегапроекта на „ВиК“ ЕАД за ...

... проекта е успешно, 324 566 еквивалент жители ще имат достъп до подобрено отвеждaне и пречистване на отпадъчните води, а 279 011 души ще се ползват от по-добро водоснабдяване. В момента по този проект са в ход още редица процедури, които са на различен етап от възлагането им. Заглавна снимка: Архив


Преобразете любимата си пейка с инициативата

Преобразете любимата си пейка с инициативата "Цветен Бургас". Идеята се ...

... и картина, която да бъде изрисувана върху пейката. Ние ще изберем най-креативните идеи, а на победителите ще предоставим материали и възможност да реализират своята идея. Крайният срок за участие е 6 юни, а самото изрисуване ще се осъществи в началото на юли. Възможно е както индивидуално участие, така и екипно.


Кметът на Бургас Димитър Николов провери напредъка в изпълнението на

Кметът на Бургас Димитър Николов провери напредъка в изпълнението на ...

... комплекса – булевард "А.Г. Коджакафалията" – ще може да се пътува в посока бл. 333 и района в близост. Проектът включва още изграждане на тротоари и монтиране на ново осветление. Започна също така изграждането на новия Младежки център в комплекса - място, което ще е полезно и интересно за подрастващите.


Безплатна прожекция на детски филмчета, куклен спектакъл, премиера на книжки

Безплатна прожекция на детски филмчета, куклен спектакъл, премиера на книжки ...

... - Четвъртото издание на фестивала ще предложи много забавления и интересни творчески провокации. Мястото е парк "Изгрев", начало в 17.00 часа. В програмата са включени представянето на детската книжка „Формула за щастие”, майсторски клас по творческо писане, изложба, забавления за кучета, зумба и др. Събитията са подкрепени от Община Бургас.


Внезапен прилив на румънски туристи по българското Черноморие. Според хотелиерите

Внезапен прилив на румънски туристи по българското Черноморие. Според хотелиерите ...

... хотелиер от 1992 г. досега не съм виждал", разказва Ташев. От бранша посочват, че огромната хотелска база в Слънчев бряг може да се напълни само с организирани чартърни полети. Въпреки това засега тенденцията е на самостоятелна организация от страна на пристигащите туристи - с автомобил или билет на нискотарифна авиокомпания.


Отново недоволство срещу концесионера на плаж

Отново недоволство срещу концесионера на плаж "Смокиня". След сигналите за ...

... е хубав", каза Христо Христов. Екоинспекцията в Бургас се е самосезирала и в понеделник се очаква да бъде направена проверка на място. Различният цвят на пясъка се намира в активната ивица и не засяга дюните, а всеки концесионер има право преди сезона да извършва подготвителни дейности за почистване на ивицата.


Европейската зелена седмица е съпроводена от поредица събития, като всяка

Европейската зелена седмица е съпроводена от поредица събития, като всяка ...

... изработване на бонзаи. Специалистът Трифон Трифонов ще ни разкаже много за любопитното японско изкуство. 8. Форум – „Бургас за младите“ - 01.06 до 04.06.  9. Конкурс за рисунка на пейки „Цветният Бургас" (индивидуално или в отбор) с предварителен мапинг на пейки, нуждаещи се от ремонт и новаторска идея за изрисуване.


След успешния старт на профилактичните програми за мързеливо око, затлъстяване

След успешния старт на профилактичните програми за мързеливо око, затлъстяване ...

... мускулни съкращения / потрепвания - Неволеви очни движения - Обучителни трудности Вече са осигурени безплатните генетични тестове, за извършването на които се използва суха капка кръв, а желаещите могат да се запишат в ДКЦ I още от днес, 28 май, от 15.00 до 17.30 часа на тел.: 056 810 571.


Изложба, представяща в пълнота тракийските произведения от сребро ще бъде

Изложба, представяща в пълнота тракийските произведения от сребро ще бъде ...

... пети- първи век преди Христа. Съкровищата са от районите на село Радювене, Община Брезово, село Синдел, Община Върбица и мн. др. Предметите са разнообразни - съдове за пиене като киликси, кантароси, фиали, купи; части от конска амуниция - юзди, начелници, апликации; многобройни накити - фибули, гривни, торкви, огърлици и др.


Намираме се на изграденото вече противосвлачищно съоръжение, което няма да

Намираме се на изграденото вече противосвлачищно съоръжение, което няма да ...

... укрепи свлачището, отговорът беше, че много малко предприемачи биха укрепили само свлачището, защото било скъп проект. Самият Василев искал да не остава само една "подпорна стена" - и отрече, че е подставено лице. И каза, че било условие на сделката колко е платил, за да поеме проекта от "Главболгарстрой". Още:


Напредва изпълнението на проекта за модернизация на уличното осветление в

Напредва изпълнението на проекта за модернизация на уличното осветление в ...

... ефект на по-доброто осветление е повишената безопасност на уличния трафик и сигурността на гражданите“, коментира кметът Димитър Николов. 7 бургаски главни улици са с ново осветление, следват "Тодор Александров" и "Сан Стефано" Напредва изпълнението на проекта за модернизация на уличното осветление в Бургас. Обновлението вече се случи на бул. „Тракия&ldqu...


„Бургасбус“ ЕООД уведомява своите клиенти, че във връзка с подобрената

„Бургасбус“ ЕООД уведомява своите клиенти, че във връзка с подобрената ...

... В обществените автобуси на Бургас ще продължите да откривате заредени с дезинфектант диспенсъри. Използвайте ги. Общинският съвет в Бургас прие промени, които облекчават паркирането в синята и зелената зона Промени в правилата в Наредбата за платено паркиране дават облекчения за гражданите, които притежават имоти в синята и зелената зона, н...


Кампания за почистване на плажната ивица към кв.

Кампания за почистване на плажната ивица към кв."Сарафово" организират от ...

... този проблем, а също да им покажем на практика, че решение винаги има. Да се грижим и пазим плажовете чисти и красиви е важна малка крачка за едно по-добро бъдеще, която всеки от нас трябва да направи“, коментира Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.


Форум на иновативните училища в Бургас ще се проведе на

Форум на иновативните училища в Бургас ще се проведе на ...

... иновативните училища е да извършват целенасочена, планирана и контролирана промяна чрез въвеждане на иновативни практики, с които се решават организационни и съдържателни проблеми в образователния процес, а амбицията е Бургас да се превърне в център на иновативно образование, което да осигурява подготвени кадри за бизнеса и развитието на икономиката.  


Промени в правилата в Наредбата за платено паркиране дават облекчения

Промени в правилата в Наредбата за платено паркиране дават облекчения ...

... се отнася за критериите за издаване на преференциални карти на хора с увреждания. Към тази група се включват хората с онкологични заболявания, диабет, психични заболявания и епилепсия, като последните трябва да имат психопатологична симптоматика, различна от 0. Подаваните заявления за издаване на преференциални карти ще се разглеждат от тричленна комисия.


Кметът на Бургас Димитър Николов предложи на местния парламент да

Кметът на Бургас Димитър Николов предложи на местния парламент да ...

... мотор контрол центрове, както и табла за автоматизация. "Сатурн-2" има готовност да разшири производството си на ел. инсталации, климатизация и заваряване. Междувременно Общинският съвет на Бургас одобри предложението на кмета Димитър Николов за сътрудничество между Община Бургас, Община Пловдив и "Клъстер Тракия икономическа зона" в процеса за привличане на инвеститори.


Промени в правилата в Наредбата за платено паркиране дават облекчения

Промени в правилата в Наредбата за платено паркиране дават облекчения ...

... се отнася за критериите за издаване на преференциални карти на хора с увреждания. Към тази група се включват хората с онкологични заболявания, диабет, психични заболявания и епилепсия, като последните трябва да имат психопатологична симптоматика, различна от 0. Подаваните заявления за издаване на преференциални карти ще се разглеждат от тричленна комисия.


Форум на иновативните училища в Бургас ще се проведе на

Форум на иновативните училища в Бургас ще се проведе на ...

... на иновативните училища е да извършват целенасочена, планирана и контролирана промяна чрез въвеждане на иновативни практики, с които се решават организационни и съдържателни проблеми в образователния процес, а амбицията е Бургас да се превърне в център на иновативно образование, което да осигурява подготвени кадри за бизнеса и развитието на икономиката. 


Опашки за новата библиотека в Бургас. От близо месец най-модерният

Опашки за новата библиотека в Бургас. От близо месец най-модерният ...

... от старата, защото е свежо и ново", казва Марина Апостолова. "За втори път идваме и смятаме да я посещаваме често. Всичко ни харесва, добри автори", казва Роси Иванова. "Да, удобно е, всичко има, невероятна е в сравнение с всички останали в града в момента, с които разполагаме", казва Николай Ненов.


Промени в правилата в Наредбата за платено паркиране дават облекчения

Промени в правилата в Наредбата за платено паркиране дават облекчения ...

... се отнася за критериите за издаване на преференциални карти на хора с увреждания. Към тази група се включват хората с онкологични заболявания, диабет, психични заболявания и епилепсия, като последните трябва да имат психопатологична симптоматика, различна от 0. Подаваните заявления за издаване на преференциални карти ще се разглеждат от тричленна комисия.