Комисията за защита на потребителите (КЗП) е изпращала неколкократно документи

Комисията за защита на потребителите (КЗП) е изпращала неколкократно документи ...

......... казва още Маргаритов.Хотелът има 12 акта, като общата им стойност е 10 хил. лв. след проверките през 2015 г. и 2016 г. Сред нарушенията, описани в актовете, са липса на заведение за хранене и лоби бар, фризьорски салон, детска площадка и други, които трябва да се предоставят при категорията му.


Народният представител от БСП Стоян Мирчев посочи, че е необходимо

Народният представител от БСП Стоян Мирчев посочи, че е необходимо ...

......... това електроразпределително дружество. От думите на Мирчев стана ясно, че БСП е против държавата да участва като съсобственик в сделката за ЧЕЗ.  Бойко Борисов стои зад "Инерком", заяви Стоян Мирчев, коментирайки нашумялата сделка.   От България си тръгват инвеститори, които твърдят, че си тръгват заради правителството, посочи още Стоян Мирчев.


Blagoevgrad24.bg
През последното тримесечие на 2017-а растежът на заплатите в Еврозоната

Blagoevgrad24.bg През последното тримесечие на 2017-а растежът на заплатите в Еврозоната ...

......... годишна база), следвано от сферата на услугите (повишение с 11,8%) и в индустриалния сектор (повишение с 11,3%).Общата почасова цена на работната сила в нашата страна също регистрира най-солиден скок в строителството (повишение с 11,9% на годишна база), следвано от сектора на услугите (увеличение с 11,8%) и индустрията (повишение с 11,7%).


През последното тримесечие на 2017-а растежът на заплатите в Еврозоната

През последното тримесечие на 2017-а растежът на заплатите в Еврозоната ...

......... годишна база), следвано от сферата на услугите (повишение с 11,8%) и в индустриалния сектор (повишение с 11,3%).Общата почасова цена на работната сила в нашата страна също регистрира най-солиден скок в строителството (повишение с 11,9% на годишна база), следвано от сектора на услугите (увеличение с 11,8%) и индустрията (повишение с 11,7%).


Заплащането на труда в еврозоната се увеличи на годишна база

Заплащането на труда в еврозоната се увеличи на годишна база ...

......... годишна база), следвано от сферата на услугите (повишение с 11,8%) и в индустриалния сектор (повишение с 11,3%).Общата почасова цена на работната сила в нашата страна също регистрира най-солиден скок в строителството (повишение с 11,9% на годишна база), следвано от сектора на услугите (увеличение с 11,8%) и индустрията (повишение с 11,7%).Заплащането на труда в еврозоната се увеличи на годишна база

Заплащането на труда в еврозоната се увеличи на годишна база ...

......... годишна база), следвано от сферата на услугите (повишение с 11,8%) и в индустриалния сектор (повишение с 11,3%).Общата почасова цена на работната сила в нашата страна също регистрира най-солиден скок в строителството (повишение с 11,9% на годишна база), следвано от сектора на услугите (увеличение с 11,8%) и индустрията (повишение с 11,7%).


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков разгледа строителството

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков разгледа строителството ...

......... на Дунавската стратегия, който ще се проведе на 18 и 19 октомври в София в сътрудничество с Европейската комисия. Той е посветен на туризма като генератор на икономически растеж. Очаква се широко да се дискутират възможностите за привличане на публични и частни инвестиции, както и използването на финансови инструменти. /БГНЕС


Увеличаването на енергоемките технологии на фона на ускореното прекратяване на

Увеличаването на енергоемките технологии на фона на ускореното прекратяване на ...

......... климата и което все още не е достатъчно заложено в дългосрочната енергийна стратегия на правителствата на тези страни, ще превърне региона от традиционен износител на енергия в търсещ стабилни електродоставки. В този контекст, страните от региона трябва да заложат на строителството на нови базови безвъглеродни мощности, подчерта още Тим Йео.


Форумът бе уважен от влиятелни бизнесмени, партньори на банката, зам.-кмета

Форумът бе уважен от влиятелни бизнесмени, партньори на банката, зам.-кмета ...

......... 16.03.2018Питат бургаските родители дали искат подкрепителна закуска в учил...14:54 / 16.03.2018Рецидивист обра автомобил в ж.к. "Изгрев", преби собственика14:30 / 16.03.2018Пускат специални полети от Бургас към София14:25 / 16.03.2018 ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от днес [38] Новини от вчера [47] « Март 2018 г. » пон вто сря чтв пет съб нед12345678910111213141516171819202122232


България е на второ място в ЕС по ръст възнагражденията

България е на второ място в ЕС по ръст възнагражденията ...

......... е 32%, в България – 28.6%, в Литва 26.1%, в Латвия 24.6%. Като цяло Източна Европа видимо догонва разликата с по-развитите страни. В Германия ръстът за 3 години е 8.4% - по-висок от средния за ЕС от 6.6% - като в Италия и Гърция възнагражденията спадат с 0.5% и 0.6%.2017 г. беше преломна за българския пазар на труда, който

2017 г. беше преломна за българския пазар на труда, който ...

......... икономиката ни се адаптира до по-дълго оставане на пазара на труда и по-късно пенсиониране, ще имаме по-малък натиск от демографската криза. Начинът за справяне е по-високи частни спестявания. Има много къде да расте спестяването в страната, смята икономистът.Вижте повече на Bulgaria ON AIR!По публикацията работи: Екип на Bulgaria On Air


Тим Йео До десет години Югоизточна Европа може да почувства

Тим Йео До десет години Югоизточна Европа може да почувства ...

......... по климата и което все още не е достатъчно заложено в дългосрочната енергийна стратегия на правителствата на тези страни, ще превърне региона от традиционен износител на енергия в търсещ стабилни електродоставки. В този контекст, страните от региона трябва да заложат на строителството на нови базови безвъглеродни мощности, каза още той.


Дългосрочните договори с двете т. нар. американски въглищни централи в

Дългосрочните договори с двете т. нар. американски въглищни централи в ...

......... кореспонденцията между София и Брюксел. На фона на водените вече арбитражни дела срещу България от ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про",чиито искове надхвърлят 1 млрд. евро, това не би било полезен ход за правителството. Засега е сигурно единствено, че дългосрочните договори ще бъдат разтрогнати, но след сложни преговори, които ще отнемат месеци. 


Бизнесът иска прекратяване на договорите с американските централи Представители на

Бизнесът иска прекратяване на договорите с американските централи Представители на ...

......... имат дългосрочни договори с преференциални цени. Всеки спечелен ден за тях е плюс. Ние годишно надплащаме 450 млн. лева на тези две американски централи с неправомерна държавна помощ, която излиза от джобовете на всеки българин".   Тепърва ще видим как ще протекат разговорите за прекратяване на договорите с тези централи.


Категорията на хотел край троянското село Чифлик ще бъде отнета

Категорията на хотел край троянското село Чифлик ще бъде отнета ...

......... за туризма, с които се предлага създаване на Туристически инспекторат, за да може министерството да не чака друг орган да го сигнализира с очевидни неща, а да може незабавно да реагира. Тя призова хората да подават сигнали при подобно кошмарно пътуване или почивка, за да може министерството да вземе мерки.Тепърва предстоят разговори със собствениците на двете притежавани от американски

Тепърва предстоят разговори със собствениците на двете притежавани от американски ...

......... компании - Български енергиен холдинг, Национална електрическа компания и АЕЦ "Козлодуй", ръководителите на национално представителните работодателски организации – Васил Велев (председател на Асоциацията на индустриалния капитал), Димитър Бранков (зам.-председател на Българската стопанска камара), Цветан Симеонов (председател на Българската търговско-промишлена палата) и Кирил Домусчиев (председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците).


Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в

Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в ...

......... банка.Севдалина Василева, изпълнителен директор на Fibank, разказа какво може да предложи финансовата институция на жените, за да подкрепи техните бизнес начинания. Преди дни Fibank представи своята специална програма Smart Lady, насочена към жените в бизнеса. С нея банката иска да подкрепи жените, решили да развият своите идеи в успешен бизнес.


Глоби до 10 хил. лв. ще могат да налагат общините

Глоби до 10 хил. лв. ще могат да налагат общините ...

......... почти целия световен репертоар за България.Собствениците на зали вече ще носят солидарна отговорност за авторските права заедно с организаторите на концерти. За да наемат зала, промоутърите трябва да имат лицензионен договор за изпълняваната на концерта музика. Това се отнася и за клубове и заведения, в които редовно се организират концерти.


Звеното за вътрешен одит към Министерството на транспорта, информационните технологии

Звеното за вътрешен одит към Министерството на транспорта, информационните технологии ...

......... не е случайна и малка", каза Кръстев в интервю за сайта. Според него управляващият и собственик на фирмата Николай Кръстев е свързан с директора на Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" Веселин Василев. Тази държавна структура лицензира и ремонтните жп заводи. Двамата пък работили заедно във фирма, свързвана с бизнесмена Васил Божков.


Десет фирми подадоха заявления за участие в ограничената процедура за

Десет фирми подадоха заявления за участие в ограничената процедура за ...

......... връзка е стратегическа и за реализирането на концепцията за изграждане на газоразпределителен център в България. Интерконекторът Гърция-България е определен за един от проектите от общ интерес за Европейския съюз. Планира се изграждането на връзката да започне в средата на годината, в рамките на първото българско председателство на Съвета на ЕС.


Приключи сделката по придобиването на ОББ Метлайф АД от ДЗИ

Приключи сделката по придобиването на ОББ Метлайф АД от ДЗИ ...

......... Андронов, мениджър за България на КВС Груп и председател на Управителния съвет на ОББ. Другите членове на Надзорния съвет на ОББ Животозастраховане ще бъдат Йохан Демен и Григорий Вазов (членове също на НС на ДЗИ).Новата компания ще продължи бизнес стратегията на ОББ Метлайф с акцент върху инвестиционните и спестовни продукти.


Тол системата влиза в действие за тежкотоварните автомобили от 2019

Тол системата влиза в действие за тежкотоварните автомобили от 2019 ...

......... довършени и ремонтите на пътя Добрич – Албена и Аксаково – Албена. От бюджетната програма на министерството се финансира подмяната на съществуващия водопровод в квартал "Аспарухово". "През миналата година имахме споразумение за 1.1 млн. лв., остават още 2 млн. лв.", коментира Нанков. Очаква се работата да приключи до 1 май.


Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в

Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в ...

......... на Fibank по отношение на подкрепа на бизнес дамите. Като част от програмата Smart Lady се предвижда и изграждането на информационна платформа за самообучение и получаване на информация по актуални теми. Чрез нея бизнес дамите, клиенти на Първа инвестиционна банка, ще могат да обменят опит и да получат професионални съвети.


България е на второ място в Евросъюза по ръст на

България е на второ място в Евросъюза по ръст на ...

......... разходи се е забавило до 2% от 2,2% тримесечие по-рано. [b]През четвъртото тримесечие на 2017 г. най-голям ръст на почасовото заплащане на работната сила на годишна база е регистрирано в Румъния /14,3%/, България /12,2%/ и Унгария /8,6%/.[/b] Съкращаване на този показател е регистрирано във Финландия /-0,7%/ и Италия /-0,2%/. /БГНЕС


Управляващите са поели ангажимент пред бизнеса да въведат такива законодателни

Управляващите са поели ангажимент пред бизнеса да въведат такива законодателни ...

......... което би било неправомерна държавна помощ.Подчертана бе и необходимостта от ускоряване на изготвянето и приемането на национална енергийна стратегия до 2030 г., основана на реалистична макроикономическа рамка за догонващ икономически растеж.Работодателските организации изразиха своята удовлетвореност от постигнатия напредък. Участниците в срещата се договориха за продължаване на работата по дискутираните проблеми.


Десет фирми подадоха заявления за участие в ограничената процедура за

Десет фирми подадоха заявления за участие в ограничената процедура за ...

......... газова връзка е стратегическа и за реализирането на концепцията за изграждане на газоразпределителен център в България. Интерконекторът Гърция-България е определен за един от проектите от общ интерес за Европейския съюз.Планира се изграждането на връзката да започне в средата на годината, в рамките на първото българско председателство на Съвета на ЕС.


Десет фирми заявиха участие в процедурата за избор на производител

Десет фирми заявиха участие в процедурата за избор на производител ...

......... на Бойко Борисов за изграждане на газоразпределителен център край Варна, който само преди ден беше подкрепен от зам.-председателя на Еврокомисията и комисар за Европейския Енергиен съюз Марош Шефчович. Според него България има възможност да се превърне от транзитьор на руски газ в регионален търговец на природен газ от различни източници.


Десет фирми подадоха заявления за участие в ограничената процедура за

Десет фирми подадоха заявления за участие в ограничената процедура за ...

......... газова връзка е стратегическа и за реализирането на концепцията за изграждане на газоразпределителен център в България. Интерконекторът Гърция-България е определен за един от проектите от общ интерес за Европейския съюз.Планира се изграждането на връзката да започне в средата на годината, в рамките на първото българско председателство на Съвета на ЕС.


Първите два специални полета между София и Бургас ще бъдат

Първите два специални полета между София и Бургас ще бъдат ...

......... 29 EUR, като включват всички летищни такси, 1 брой ръчен багаж до 10 кг, кетъринг на борда и безплатен check-in. Тази година всекидневните полети между София и Бургас започват от началото на юни, а преди стартирането на сезонната линия авиокомпанията ще изпълни и други специални еднопосочни полети между двата града.


Младите хора имат нереалистично високи очаквания за заплатата, която могат

Младите хора имат нереалистично високи очаквания за заплатата, която могат ...

......... да насърчават професионалното обучение и да осигурят разнообразна работна среда, в която представителите на различни поколения да се учат едни от други. Препоръчва се още фирмите да позволяват забавлението на работното място, тъй като младите служители не са склонни да жертват личния си живот и свободното си време за работата.


През последното тримесечие на 2017-а растежът на заплатите в Еврозоната

През последното тримесечие на 2017-а растежът на заплатите в Еврозоната ...

......... база), следвано от сферата на услугите (повишение с 11,8%) и в индустриалния сектор (повишение с 11,3%). Общата почасова цена на работната сила в нашата страна също регистрира най-солиден скок в строителството (повишение с 11,9% на годишна база), следвано от сектора на услугите (увеличение с 11,8%) и индустрията (повишение с 11,7%).


През последното тримесечие на 2017-а растежът на заплатите в Еврозоната

През последното тримесечие на 2017-а растежът на заплатите в Еврозоната ...

......... база), следвано от сферата на услугите (повишение с 11,8%) и в индустриалния сектор (повишение с 11,3%). Общата почасова цена на работната сила в нашата страна също регистрира най-солиден скок в строителството (повишение с 11,9% на годишна база), следвано от сектора на услугите (увеличение с 11,8%) и индустрията (повишение с 11,7%).


Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в

Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в ...

......... на Fibank по отношение на подкрепа на бизнес дамите. Като част от програмата Smart Lady се предвижда и изграждането на информационна платформа за самообучение и получаване на информация по актуални теми. Чрез нея бизнес дамите, клиенти на Първа инвестиционна банка, ще могат да обменят опит и да получат професионални съвети.


Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в

Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в ...

......... на Fibank по отношение на подкрепа на бизнес дамите. Като част от програмата Smart Lady се предвижда и изграждането на информационна платформа за самообучение и получаване на информация по актуални теми. Чрез нея бизнес дамите, клиенти на Първа инвестиционна банка, ще могат да обменят опит и да получат професионални съвети.


От средата на февруари има сериозен интерес към проекта АЕЦ

От средата на февруари има сериозен интерес към проекта АЕЦ ...

......... единствено най-доброто решение за България - от една страна, да се гарантира енергийната сигурност на целия регион, от друга - да има възможност за реализиране на печалба. Търсят се възможности проектът да бъде реализиран като регионален, балкански, но не трябва да се изключват и всички останали възможни варианти, уточни тя.


Категорията на хотел край троянското село Чифлик ще бъде отнета

Категорията на хотел край троянското село Чифлик ще бъде отнета ...

......... думите на министъра проверка на нейното ведомство е стигнала до извода, че "този хотел изобщо не трябва да съществува".Справка в международната резервационна система booking.com показва, че нощувка със закуска за двама души струва 110 лв. Оценката му е средна - 5.9 от 10, а последните коментари на гости са неблагоприятни.


Ремонтът на Аспаруховия мост ще започне към средата на април,

Ремонтът на Аспаруховия мост ще започне към средата на април, ...

......... той ще провери напредъка на финансираните по Оперативна програма „Региони в растеж“ ремонти на ул. „Мара Тасева“ и бул. „Първи май“. Нанков ще направи оглед на изграждането на втория етап от водопровода за кв. „Аспарухово“. В края на обиколката във Варна министърът ще инспектира и строежа на бул. „Левски“. Снимка – dariknews.bg


Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков издаде разрешение ...

......... изградени 5 селскостопански подлеза, 2 такива надлеза, както и подлез при общинския път от Брестница към пещерата "Съева дупка".Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока по 4 м, две ленти за спиране по 3 м, средна разделителна ивица - 2 м, водещи ивици и банкети.


"Инерком" не е дала най-високата цена за купуването на активите

"Инерком" не е дала най-високата цена за купуването на активите ...

......... милиона евро и падежът е за пет години. На второ място е била „Инерком“, която иска да купи ЧЕЗ за 342,5 милиона евро, но падежът - девет месеца. На трето място е „ЕНЕРГО-ПРО“ с 304 милиона евро. Въпреки това ръководството на ЧЕЗ преценява офертата на „Инерком“ като по-благоприятна за тях.


Офертата на пазарджишката

Офертата на пазарджишката "Инерком" за закупуването на активите на българските ...

......... скандал около продажбата. Все още не се обявява откъде ще дойде синдикираният заем, но според чешките медии основните кредитори остават офшорните компании на грузинеца Пато Гамгонешвили. Сред тях са офшорната компания "Скор Трейд" (Score Trade), която ще предостави 67 милиона евро и "Евро Стар" ООД, която гарантира 180 милиона евро.


Налице са всички предпоставки договорите на двете притежавани от американски

Налице са всички предпоставки договорите на двете притежавани от американски ...

......... енергийни компании - Български енергиен холдинг, Национална електрическа компания и АЕЦ "Козлодуй", ръководителите на национално представителните работодателски организации – Васил Велев (председател на Асоциацията на индустриалния капитал), Димитър Бранков (зам.-председател на Българската стопанска камара),Цветан Симеонов (председател на Българската търговско-промишлена палата) и Кирил Домусчиев (председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците).


Преди дни Петкова инспектира състоянието на оборудването за АЕЦ

Преди дни Петкова инспектира състоянието на оборудването за АЕЦ "Белене" ...

......... оборудване на площадката край Белене. "Строителството на конструкциите на площадката на АЕЦ "Белене“ върви с пълна сила. Цялото оборудване, което вече е навън, е покрито. Останали са още съвсем малко от модулите, които трябва да бъдат допокрити. Надявам се в началото на другата седмица всичко да е приключило“, каза тя.


Утвърдени компании в областта на онлайн маркетинга. Търсят се специалисти

Утвърдени компании в областта на онлайн маркетинга. Търсят се специалисти ...

......... и сериозен професионален интерес към настоящата киберситуация в глобален аспект. Нашият висококвалифициран и опитен екип провежда настъпателни операции в различни мрежи и системи, като предоставя ключови данни за сигурността на средата. Най-добрата защита в днешния киберсвят не е добрата атака, а страхотната такава! Вижте свободните позиции на ТАД ГРУП ЕООД


През последните години наистина много динамично се развива предприемаческата среда

През последните години наистина много динамично се развива предприемаческата среда ...

......... структуриран и канализиран.Самите хора, които имат възможността на инвестират, да разберат какво значи да инвестираш в стартираща и развиваща се компания. Но това е процес и докато този процес узрее, ролята, която играят средствата от ЕС, е необходима и важна“. Вижте повече на Bloomberg TV BulgariaПо публикацията работи: Екип на Bloomberg


В изготвяния от правителството анализ, който ще послужи за решение

В изготвяния от правителството анализ, който ще послужи за решение ...

......... вече са похарчени за проекта около 3 млрд. лв. за проекта.Депутатът от БСП Васил Антонов, който зададе въпроса за съдбата на "Белене" препоръча на правителството час по-скоро да отмени решението си за спиране на проекта и за го внесе в Народното събрание.Всичко, което трябва да знаете за:Проектът АЕЦ "Белене" (187)


Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в

Fibank (Първа инвестиционна банка) организира първата международна конференция „Жените в ...

......... Fibank по отношение на подкрепа на бизнес дамите. Като част от програмата Smart Lady се предвижда и изграждането на информационна платформа за самообучение и получаване на информация по актуални теми. Чрез нея бизнес дамите, клиенти на Първа инвестиционна банка, ще могат да обменят опит и да получат професионални съвети. /БГНЕС


В 3% от проверките на Българската агенция за безопасност на

В 3% от проверките на Българската агенция за безопасност на ...

......... от кашкавал; 17 от масло и 8 от кисело мляко. При лабораторното изпитване е установено, че само в 5 проби е имало немлечни мазнини (в 3 проби сирене и в 2 проби кашкавал), което е 2.96 % установени несъответствия.Продуктите са преетикетирани като имитиращи.На нарушителите са връчени актове за административно нарушение.


 Той се оттегля от поста изпълнителен директор на компанията CK

 Той се оттегля от поста изпълнителен директор на компанията CK ...

......... човек в Хонконг. Той е на 23-то място в подреждането на милиардерите на "Форбс" и на 33-то място в списъка на най-влиятелните хора в света. Парите си е натрупал от недвижими имоти, логистика, търговия и финансови операции. За него работят около 300 хиляди души в 50 страни по целия свят.


На 22.03.2018 г. от 13.30 ч. в Щека Електроник България

На 22.03.2018 г. от 13.30 ч. в Щека Електроник България ...

......... "Иновации и конкурентоспособност“ 2014- 2020г., като общата сума на инвестицията е 2 322 315,50 лв., от които 1 161 157,75 лв. безвъзмездна финансова помощ (50%) от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. (986 984,08 лв. европейско и 174 173,67 лв. национално съфинансиране) и 1 161 157,75 лв. собствено съфинансиране.


София – 16 март, 2018 г. – България е класирана

София – 16 март, 2018 г. – България е класирана ...

......... мрежи на 100 души, и броят защитени услуги на 100 души. Инфраструктура – измерва се степента на развитие на логистичните услуги в страната, които са ключово условие за дигиталния бизнес. Мащаб – измерва потребителската база за дигиталния бизнес като отчита броят на консуматори с Интернет и техния потенциал чрез БВП на глава от населението.


Търси се начин за финансовата независимост на Комисията за енергийно

Търси се начин за финансовата независимост на Комисията за енергийно ...

......... Промяната няма да се отрази и върху предстящата сделка с ЧЕЗ, смята Добрев. Според него страховете, че няма контрол на държавата са преекспонирани. Законодателството дава право на КЕВР да отнема лиценз на дружествата, които не изпълняват своите задължения, и да назначи т.нар. "особен управител", който да управлява компанията, обясни Добрев.


Има вариант, при който произведеното оборудване за АЕЦ „Белене" да

Има вариант, при който произведеното оборудване за АЕЦ „Белене" да ...

......... нова АЕЦ. А и технически е възкожно на площадка на АЕЦ Козлодуй да бъде построен блок с готовия реактор за АЕЦ Белене. В АЕЦ Козлодуй има вече изградена инфраструктура и има готови съоръженията за присъединяване, така че изграждането на нов блок на площадката на действащата електроцентрала би била изгодна алтернатива.


Четирима от общо деветимата членове на Комисията за енергийно и

Четирима от общо деветимата членове на Комисията за енергийно и ...

......... когенерациите, т.е. всички тези с преференциални цени над 4 мегавата. Това не може да бъде пречка за решението от 1 юли, ако новият състав и законопроектът са факт още през май", каза той.Дебатът в последните два месеца е как да дадем финансова независимост на регулатора, каза шефът на парламентарната комисия.


133 000 от безработните българи търсят работа с помощта на

133 000 от безработните българи търсят работа с помощта на ...

......... Трайно безработните в малките градове и села ще бъдат включени в схема за временна заетост, в която ще помагат с малки ремонти на общината или пък ще бъдат наети като чистачи. Според статистиката в края на 2017 г. висшистите без работа са повече от тези с основно и по-ниско образование.


След сложна и прецизна процедура, продължила почти три години, Българската

След сложна и прецизна процедура, продължила почти три години, Българската ...

......... на РАО в България”. Дейността на органа за контрол „Освобождаване от регулиране” при ДП РАО ще бъде под постоянен мониторинг, упражняван както от акредитиращата организация БСА, така и от другите регулаторни органи в областта на радиационната защита – Агенцията за ядрено регулиране и Националния център за радиология и радиационна защита.


Земята в горските райони пред Арктическия кръг обикновено е дълбоко

Земята в горските райони пред Арктическия кръг обикновено е дълбоко ...

......... време. "Зимите започват по-късно в големи части на нашия свят. Това е много дървесина, с която искаме да се справим, когато земята замръзне. Това е нещо, с което трябва да свикнем, да работим и дори да коригираме цикъла на прибиране на реколтата", каза изпълнителният директор на Stora Enso Карл-Хенрик Сундстрьом.


От началото на седмицата пушачите на шест доскорошни бранда на

От началото на седмицата пушачите на шест доскорошни бранда на ...

......... ще продължи с най-популярните брандове - Victory и Еva, които през декември 2017 г. са съответно трети и четвърти по пазарен дял. Според източници на "Капитал" Victory ще бъде заменен с Lucky Strike, a Eva – с Vogue. От българския клон на ВАТ обаче отричат засега да имат такива намерения.


Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени през тази година

Над 310 млн. лв. ще бъдат вложени през тази година ...

......... и институциите, ангажирани в строителството и ремонта на пътища, да бъде подобрен. Форумът "Превантивно поддържане – проектиране и технологии" е първият от поредица технически семинари, които браншовата организация ще проведе през годината. Той е насочен към обмен на добри практики и повишаване качеството на дейностите на фирмите от пътния бранш.


Все повече жени заемат ръководни позиции. Над една трета от

Все повече жени заемат ръководни позиции. Над една трета от ...

......... сред лидерите по този показател. В четвъртък София е домакин международната конференция "Жените в бизнеса". Все повече се повишава и приносът на нежната част от обществото в семейния бюджет. В половината от семействата приходът на мъжете и жените е вече е равен, а цели 27 процента от домакинствата се оглавени от жени.  


Търговският регистър ще бъде свързан с регистрите на държавите-членки на

Търговският регистър ще бъде свързан с регистрите на държавите-членки на ...

......... и преминаването му към АВ ще има нови електронни услуги за потребителите, данните ще бъдат публично достъпни, като съществуващите до момента ще бъдат мигрирани към новоизградения ЦРОЗ. По проекта са предвидени интеграции към Имотния регистър и значителен брой други системи за изпълнение на основните принципи на Закона за електронното управление.


Продължава изпълнението на един от основните приоритети на правителството в

Продължава изпълнението на един от основните приоритети на правителството в ...

......... 2 327 437 лв. След проведена обществена поръчка за изпълнител е бил избран българо-швейцарският консорциум ДЗЗД "АФ-ЕМГ Консулт". В срок от 40 календарни дни след подписване на договора, консорциумът ще представи междинен доклад за проведените дейности, а всеобхватното проучване ще бъде изготвено в срок от 110 дни, допълниха от МЕ.


Най-щастливите хора са тези, които живеят във Финландия, Норвегия и

Най-щастливите хора са тези, които живеят във Финландия, Норвегия и ...

......... държави се оказват най-нещастните на света. Списъкът се оглавява от Бурунди, където протичат етнически чистки, политическа нестабилност и граждански протести. България се намира на №100 позиция. Северната ни съседка Румъния е на 52-ро място. Турция и Гърция са съответно на 74-та и 79-та позиция, а на 89-то място е Македония.


Българският проект за газов хъб

Българският проект за газов хъб "Балкан" край Варна се очертава ...

......... са изградени, така и тези, които са в процес на изграждане. Идеята е да има много силна газова ликвидност в региона. Това е силно подкрепено от ЕК и нашата цел е България да се превърне от една страна, която транзитира газ, в една държава, която търгува с газ”, каза Шефчович.


Комисията за защита на конкуренцията започва да разглежда казуса ЧЕЗ

Комисията за защита на конкуренцията започва да разглежда казуса ЧЕЗ ...

......... на потребителите като намали разнообразието на предлаганите стоки и услуги на разумни цени, или ограничаването на иновациите. Съгласно чл. 26, ал. 1 от Закона за конкуренцията, Комисията разрешава концентрацията, ако тя не води до установяване или засилване на господстващото положение, което значително би попречило на ефективната конкуренция на съответния пазар.


Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще разгледа само пазарния

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще разгледа само пазарния ...

......... одобрения на сделки, включително скандални и с участието на фирми на депутата от ДПС Делян Пеевски. Сред тях са продажбата на марките на "Булгартабак" на Бритиш-Американ табако, прехвърлянето на "Техномаркет" в офшорка на Пеевски. Според политическата конюнктура обаче комисията може и да не се разбърза чак толкова много с одобрението.


Булгартрансгаз

Булгартрансгаз" и българо-швейцарският консорциум "АФ-ЕМГ Консулт" подписаха днес договор за ...

......... анализирани целевите пазари, търсенето и доставката на природен газ. Ще бъде изготвена пътна карта за реализацията на проекта.Миналата година Европейската комисия одобри финансирането на предпроектно проучване по проекта в размер на 920 500 евро (половината от предвидената обща стойност). Общата стойност на подписания днес договор е в 2.3 млн. лв.


До 40 стотинки може да стигне цената за едно яйце

До 40 стотинки може да стигне цената за едно яйце ...

......... предстои да бъдат пуснати в продажба, от Съюза на птицевъдите обясняват проблема с това как са заложени кокошките през есента, за да снасят. Също така Великден се пада по-рано от минали години - в началото на април, и на пазара ще се предлагат първите продукции на пернатите, които са по-дребни.


Център за разработване на мобилни приложения и игри, издателски център,

Център за разработване на мобилни приложения и игри, издателски център, ...

......... е на първо място в България по едни от най-важните критерии за научни изследвания в направленията туризъм, икономика, администрация и управление. Центърът за компетентност за интелигентни решения в креативните и рекреативните индустрии е един от седемте центъра за компетентност, одобрени за финансиране по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.


Около 170 компании произвеждащи части и системи за основните автомобилни

Около 170 компании произвеждащи части и системи за основните автомобилни ...

......... данъци и оперативни разходи и пакет от конкурентни инвестиционни стимули. В заключение на речта си той подчерта необходимостта от съвместни действия на държавите членки в ЕС за постигане на устойчив растеж на автомобилната индустрия, като направи паралел със слогана на Българското Председателство на Съвета на ЕС : „Съединението прави силата“.