Новите облачни абонаменти към услугите на SAP бележат ръст от

Новите облачни абонаменти към услугите на SAP бележат ръст от ...

......... 10 млн. евро. Докато за цялата 2018 година бизнес прогнозите на компанията са в постоянни валути, докладваните стойности в действителна валута се очаква да бъдат повлияни от колебанията на валутните курсове през годината. Вижте таблицата за очакваните въздействия на валутните курсове за Q2 и за финансовата 2018 година.    


Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че в началото на юни

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че в началото на юни ...

......... ТАНАП с газ започна на 23 януари т.г. По Трансанадолския коридор /с дължина 850 км/ годишно ще преминават 16 млрд. куб. метра газ, а за в бъдеще се планира този показател да достигне 31 млрд. куб. метра за година. Около 6 млрд. куб. метра ще се доставят в Европа. /БГНЕС


сн: Архив Върховната административна прокуратура (ВАП) е открила редица нормативни

сн: Архив Върховната административна прокуратура (ВАП) е открила редица нормативни ...

......... на инвеститори, които не са собственици или на които няма законно учредено право на строеж в чужд имот. Паралелно ще се търсят възможности за уреждане на вещно-правните отношения между инвеститорите и държавата по отношение на заварените отношения, посочват от ВАП, но не става ясно дали вече се обмислят някакви варианти.


​Общинският младежки медиатор в Монтана обяви свободните работни места. Повече

​Общинският младежки медиатор в Монтана обяви свободните работни места. Повече ...

......... език Ветеринарен техник, средно или висше образование, работа с компютър Шивач Диспечер, транспортни средства Осигурителен посредник, средно образование, работа на граждански договор Експерт, програми и проекти, висше образование, добро владеене на английски или немски език Шофьор, кат.С в склад на едро за алкохол и безалкохолни напитки, средно образование Работник, кухня


Литовската компания Maxima Grupe, която у нас е собственик на

Литовската компания Maxima Grupe, която у нас е собственик на ...

......... дава работа на 8200 служители в страната. Оборотът й за 2016 г. е 570 млн. EUR. Това не е първата крупна инвестиция на собственика на T-Market. През 2016 г. той придоби 12 магазина на дискаунтъра на германската група REWE Penny, който излезе от българския пазар в края на 2015 г.


Ново увеличение на общите приходи с 3,4 на сто до

Ново увеличение на общите приходи с 3,4 на сто до ...

......... инвестиции на Мтел са намалели с 24% за първите 3 месеца до около 11 млн. евро, като първото тримесечие на годината по принцип е по-слабо по отношение на инвестициите. Подобна е ситуацията и в другите страни, в които Telekom Austria Group има свои оператори, с изключение на Беларус и Македония.На 28-и април (събота)

На 28-и април (събота) "БДЖ-Пътнически превози” ЕООД ще осигури безплатен ...

......... от всички възрасти. Основна цел на "Байк и Рън за Чепън" е да популяризира велосипеда и бягането като здравословни начини за придвижване. Като представител на най-екологичния транспорт в България, а именно железопътният, "БДЖ-Пътнически превози” ЕООД подкрепя инициативата, като осигурява специални композиции с вагон-фургони за превоз на велосипедите на над 80 участника.


Инспектори по труда са наложили наказателни постановления на 19 врачански

Инспектори по труда са наложили наказателни постановления на 19 врачански ...

......... за неизпълнено предписание от предходен период.  За периода служителите на инспекцията са дали и 419 задължителни предписания, 12 устни разпореждания, които са изпълнени веднага и са спрели 6 неизправни машини и съоръжения. През март влезлите в сила наказателни постановления за предходен период са 25 за сумата от 26 700 лева.


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова разговаря с граждани, които протестират

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова разговаря с граждани, които протестират ...

......... разпределение трябва да се промени и разчитаме на вашата експертна помощ за това, каза пред протестиращите министър Петкова. По нейните думи в момента експертите от Министерството на енергетиката анализират съдебното решение, за да не се допусне правен вакуум и хаос при окончателното изравняване на сметките в края на отоплителния сезон.


Цената на виното вероятно ще се повиши, тъй като през

Цената на виното вероятно ще се повиши, тъй като през ...

......... цените се повишат, това натоварва сериозно винарските компании от ниския ценови сегмент", отбеляза той. Според него се очаква нарастване на цената на бутилките с вино и от средния ценови клас. Новината за рекордно слабото винопроизводство от 60 години насам може да се отрази негативно на акциите на компаниите, произвеждащи вина.


През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро.

През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро. ...

......... спирате да се обновявате и винаги да търсите нови решения. Така както сте показали, че умеете да го правите през годините. Ние, както чрез Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", така и чрез други инициативи на министерството, ще се стремим да Ви подкрепяме", обърна се Александър Манолев към представителите на бранша.Служителите в звената „Оперативни проверки“ в НАП, които трябваше да

Служителите в звената „Оперативни проверки“ в НАП, които трябваше да ...

......... могат да участват и в стартирали конкурси в главна дирекция „Фискален контрол“, ЦУ на НАП. На всички служители от закриващите се звена след 01.05.2018 г. ще бъде връчено едномесечно предизвестие, което ще се отработва ефективно, като през това време тези, които успешно са издържали конкурентни подбори, могат да бъдат преназначени.


сн. Архив Най-големият мобилен оператор

сн. Архив Най-големият мобилен оператор "Мобилтел" и напускащият българския пазар ...

......... до 14.20 лв. спрямо 12.90 лв. за същия период на миналата година. Телекомът отчита и загуба на 41 хил. абонати през периода до сегашните малко над 3.1 млн., което не е ясно дали се дължи на новината за придобиването му от чешкия милиардер Петер Келнер, който придобива и Нова телевизия.


Преди година слушахме как сме задължили държавата. Как външният дълг

Преди година слушахме как сме задължили държавата. Как външният дълг ...

......... нисък външен дълг в Европа", коментира премиерът. В пари намалението на дълга е около 2,3 млрд. лева. "И на финансовия министър, и на всички вас, когато питат за една година управление, може и с това да почвате - намаляване на външния дълг с 2,3 млрд. лв.", каза още Бойко Борисов.


През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро.

През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро. ...

......... и чужбина, демонстрации и представяне на новите технологии и тенденции в сферата на дървообработването. Последното издание на двете изложения беше посетено от 11 000 души от България и 30 други държави. В тях участваха 184 фирми, които представиха своите продукти и услуги на обща площ от 14 500 кв.м.  


сн: Архив Пътната агенция ще наеме дъщерната на Световната банка

сн: Архив Пътната агенция ще наеме дъщерната на Световната банка ...

......... пункта (тол портали), както и 100 контролни пункта за автоматично претегляне в движение, 50 уреда за лазерно сканиране и определяне на габаритите. Ще се изгради и център за управление и наблюдение, два сървъра и цялостен софтуер за всички компоненти и процеси. Ще бъдат купени и 55 автомобила за мобилен контрол.Уличната мрежа на територията на община Девня е в изключително

Уличната мрежа на територията на община Девня е в изключително ...

......... рехабилитация, със сигурност зимният сезон се отразява неблагоприятно“, каза още кметът и допълни, че има обявена обществена поръчка за възлагане на изпълнител за рехабилитация на пътната и улична мрежа. Очаква се ремонтните дейности да започнат през май. Ще бъдат заделени 4,5 млн. лева за преасфалтиране и кърпежи за две години.


Правителството одобри допълнителни разходи по бюджетите на министерства и трансфери

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджетите на министерства и трансфери ...

......... за възстановяване и подпомагане, проведено през март т. г. Част от средствата се предоставят на областните управители на Добрич, Монтана и Смолян за почистване на речни корита. Предвидените за общините средства са за изграждане на диги, възстановяване на обществени сгради, пътни настилки, подпорни стени, укрепване на мостове и др.  


арламентът прие на първо четене промени в Кодекса на труда,

арламентът прие на първо четене промени в Кодекса на труда, ...

......... нямаш никакви, коментира той. Според него единственото, което трябва да се прецизира, е да не може да се злоупотребява с еднодневните трудови договори. Павел Шопов /"Обединени патриоти"/ отбеляза, че на комисия се работи конструктивно, измененията се подкрепят, а в пленарна зала "се търси под вола теле" и се говори опозиционно.


Една от най-популярните платформи за споделяне на фотографии

Една от най-популярните платформи за споделяне на фотографии "Фликр" (Flickr) ...

......... обект и сайт. От ръководството обясниха, че за момента няма да променят политиката за безплатно ползване на съдържанието. Yahoo! закупи платформата през 2005 г. за 25 милиона долара, но не успя да задържи позициите му при силната конкуренция на Facebook и Instagram. Активните потребители в момента са около 100 милиона.


Развитието на земеделието в България през последните години и засиления

Развитието на земеделието в България през последните години и засиления ...

......... 25 хил. евро на кандидатите, а по мярка „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ - до 15 хил. евро. Наемите за декар земя варират в широки граници, сочат официалните данни на Националният статистически институт. Според последните данни средната годишна рента за страната през 2017 г. е била 46 лв./дка.


Министерският съвет прие постановление за изменение и допълнение на нормативни

Министерският съвет прие постановление за изменение и допълнение на нормативни ...

......... на регистрационен или уведомителен режим. Трите осъвременени подзаконови акта са Наредбата за реда за издаване на лицензии и разрешения за безопасно използване на ядрената енергия, Тарифа за таксите, събирани от Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) и Наредбата за реда за заплащане на таксите по Закона за безопасно използване на ядрената енергия.


Българският износ на мебели през 2017 г. износът на надхвърля

Българският износ на мебели през 2017 г. износът на надхвърля ...

......... на компаниите е около 1 млрд. лв., стана ясно по време на събитието. В рамките на изложенията бяха връчени и отличията в конкурса Българска мебел на годината. Международните изложения "Техномебел" и "Светът на мебелите" се провеждат в Интер Експо Център - София в периода 24 до 28 април 2018 година.


Надпреварата между арендаторите за наемане на плодородна и качествена земя

Надпреварата между арендаторите за наемане на плодородна и качествена земя ...

......... лв. повече в сравнение с 2017 г. По мярката "Стартова помощ за млади земеделски стопани" на Програмата за развитие на селските райони, например, се отпускат до 25 хил. евро на кандидатите, а по мярка "Стартова помощ за развитието на малки стопанства" - до 15 хил. евро.По публикацията работи: Мартин Иванов


Всички самоосигуряващите се лица са длъжни еднократно до 30 април

Всички самоосигуряващите се лица са длъжни еднократно до 30 април ...

......... лице. Повече информация и консултации за попълване на годишните осигурителни декларации и плащането на дължимите осигурителните вноски може да се намери на интернет страницата на НАП - www.nap.bg, в офисите на приходната агенция или от кол центъра на НАП – на телефон 0700 18 700 на цената на един разговор.


Тази година

Тази година "Лидл" ще отворим поне седем магазина в България, ...

......... във веригата, защото в центъра на града такива помещения са рядкост.След като по-рано тази година компанията откри магазин в Созопол, сега разширява присъствието си по Черноморието като започна строителство на обект на ул. "Битоля" във Варна - на мястото на бивш обект на "Пикадили". Предвидени са обекти и в Пловдив.


Правителството ще даде на министерството на отбраната до 26 млн.

Правителството ще даде на министерството на отбраната до 26 млн. ...

......... е за следващите четири години, като ремонтите ще се правят в България, с части, купени от Русия. Амбицията е в следващите седем години да летят всичките 15 български многоцелеви изтребители МиГ-29.Изпълнението на целия договор ще струва 81 милион лева, така че отпусната сума е само за първата година от него.


"Топлофикация София" обяви за коректни сметките за парно и топла ...

......... за март са не само по-високи от преди година, но и с 40 - 50 на сто и дори двойно по-големи от тези за студените февруари и януари 2018 г. Във вторник от Комисията за енергийно и водно регулиране обявиха, че ще проверят дали фактурите за март са формирани коректно.


През 2017 г. средната цена на един декар земеделска земя

През 2017 г. средната цена на един декар земеделска земя ...

......... Крушари, Варна, Ружинци, Суворово и Ветрино. В челото са още Димово, Грамада, Аксаково, Козлодуй, Алфатар, Якимово, Тунджа, Вълчи дол, Хайредин и Долна Митрополия, съобщава profit.bg.Над 1000 лв./дка е още цената на земята в Хисаря, Кула, Брегово, Долни Дъбник, Гулянци, Вълчедръм, Велики Преслав, Полски Тръмбеш, Асеновград, Макреш, Петрич, Разград и Каспичан.


През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро.

През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро. ...

......... от страната и чужбина, демонстрации и представяне на новите технологии и тенденции в сферата на дървообработването.Последното издание на двете изложения беше посетено от 11 000 души от България и 30 други държави. В тях участваха 184 фирми, които представиха своите продукти и услуги на обща площ от 14 500 кв.м.


През 2017 г. средната цена на един декар земеделска земя

През 2017 г. средната цена на един декар земеделска земя ...

......... Крушари, Варна, Ружинци, Суворово и Ветрино. В челото са още Димово, Грамада, Аксаково, Козлодуй, Алфатар, Якимово, Тунджа, Вълчи дол, Хайредин и Долна Митрополия, съобщава profit.bg.Над 1000 лв./дка е още цената на земята в Хисаря, Кула, Брегово, Долни Дъбник, Гулянци, Вълчедръм, Велики Преслав, Полски Тръмбеш, Асеновград, Макреш, Петрич, Разград и Каспичан.


През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро.

През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро. ...

......... от страната и чужбина, демонстрации и представяне на новите технологии и тенденции в сферата на дървообработването.Последното издание на двете изложения беше посетено от 11 000 души от България и 30 други държави. В тях участваха 184 фирми, които представиха своите продукти и услуги на обща площ от 14 500 кв.м.


През 2017 г. средната цена на един декар земеделска земя

През 2017 г. средната цена на един декар земеделска земя ...

......... Крушари, Варна, Ружинци, Суворово и Ветрино. В челото са още Димово, Грамада, Аксаково, Козлодуй, Алфатар, Якимово, Тунджа, Вълчи дол, Хайредин и Долна Митрополия, съобщава profit.bg.Над 1000 лв./дка е още цената на земята в Хисаря, Кула, Брегово, Долни Дъбник, Гулянци, Вълчедръм, Велики Преслав, Полски Тръмбеш, Асеновград, Макреш, Петрич, Разград и Каспичан.


Пазарът на персонални компютри в региона EMEA (Европа, Близкия изток

Пазарът на персонални компютри в региона EMEA (Европа, Близкия изток ...

......... така и в бизнес сегмента, пише TechNews. Трите водещи доставчика на РС в региона EMEA - HP, Lenovo и Dell - контролират заедно 63,6% от пазара. Година по-рано сумарният им дял възлизаше на 58,3% от общия обем на продажбите. И трите компании бележат ръст в продажбите и пазарния си дял.


През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро.

През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро. ...

......... от страната и чужбина, демонстрации и представяне на новите технологии и тенденции в сферата на дървообработването.Последното издание на двете изложения беше посетено от 11 000 души от България и 30 други държави. В тях участваха 184 фирми, които представиха своите продукти и услуги на обща площ от 14 500 кв.м.


През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро.

През 2017 г. износът на мебели надхвърля 335 млн. евро. ...

......... от страната и чужбина, демонстрации и представяне на новите технологии и тенденции в сферата на дървообработването.Последното издание на двете изложения беше посетено от 11 000 души от България и 30 други държави. В тях участваха 184 фирми, които представиха своите продукти и услуги на обща площ от 14 500 кв.м.


Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и

Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и ...

......... всички свои клиенти, че е на разположение да отговори на въпросите на потребителите за начина на формиране на сметки по всички канали за комуникация – на телефон 0700 11 111, в клиентските центрове, на e-mail: [email protected] toplo.bg или [email protected], в чат платформата на сайта www.toplo.bg във Фейсбук страницата на дружеството.


Все по-голям брой здравни системи поставят акцента върху продуктите с

Все по-голям брой здравни системи поставят акцента върху продуктите с ...

......... отказ от пушене. За разлика от него, д-р Кристоф Нилен, който има практика по вътрешни болести, ангиология и флебология в Мюонхенгладбах, препоръчва изделията с намален риск като алтернатива на продължителното пушене. Неговите аргументи са ниският процент на възприемане на никотин-заместващите терапии и ниската успеваемост на консултациите за спиране на пушене.


На 28.04.2018 г. (събота) от 08:00 до 16:00 часа –

На 28.04.2018 г. (събота) от 08:00 до 16:00 часа – ...

......... „Константин Величков”, надясно по бул. „Александър Стамболийски”, през площад „Възраждане” по маршрута на трамвайна линия № 3, бул. „Христо Ботев”, Централна ж.п. гара София, бул. „Княгиня Мария Луиза” и през транспортен подлез „Надежда” по маршрута си до кв. „Илиянци“ двупосочно. След 16:00 часа движението да се възстанови по постоянния маришрут.  


Все още главният редактор на врачанския вестник „Конкурент“ Георги Александров,

Все още главният редактор на врачанския вестник „Конкурент“ Георги Александров, ...

......... постоянните лъжи на Гошо Синдика, положението става катастрофално. Как пък не се намери един грамотен човек, който да му обърне внимание, че с тези скандални действия води медията към гробището на фалиралите вестници. Едва ли още дълго оределите читатели ще търпят дребничкият комплексар от Ружинци да ги прави на идиоти…


Лято 2018 г. настъпва с пълна сила и в разгара

Лято 2018 г. настъпва с пълна сила и в разгара ...

......... Elza.bg сме се погрижили и за жените с летни предложения за: рокли, туники и много модели бански костюми. И всичко, това на достъпни цени с доказано качество! С времето сме доказали, че пазарувайки от нас ние Ви печелим, като клиенти и за в бъдеще. Вижте всички промоционални продукти на: www.elza.bg


Проблемите на територия "Младост" са проблеми на целия град, но

Проблемите на територия "Младост" са проблеми на целия град, но ...

......... в асоциация. Идеята на асоциацията е нещата да се гледат по-глобално и на база закони и наредби да се стремим към изчистване и оправяне на системата".Има ли други компании, членове на асоциацията, които са ощетени от действията на община Младост?Повече вижте на Bloomberg TV Bulgaria. По публикацията работи: Екип на Bloomberg


Напрегната геополитическа обстановка несъмнено се отразява на редица суровини. Някои

Напрегната геополитическа обстановка несъмнено се отразява на редица суровини. Някои ...

......... Именно благодарение на тези ресурси те успяха да упражнят дъмпинг върху пазара на нефт. С колко ще поскъпне барел петрол от сорта Brent? Според икономисти, през лятото може да очакваме един барел да се търгува срещу 80 USD, а до края на годината цената може да скочи до 90 USD.


През тази година

През тази година "Нестле България" планира инвестиции за 4.6 млн. ...

......... декември 2017- януари 2018, според които "Нестле България" е лидер при целия пазар на кафе с 40.6% дял в стойност, макар че компанията не предлага продукти в сегментите "кафе на зърна" и "мляно кафе". Дружеството е с най-голям пазарен дял и при кафето на капсули, кулинарните продукти и зърнените закуски.


Цената на петрола от сорт

Цената на петрола от сорт "Брент" (Brent) с доставка през ...

......... от ноември 2016г., но тогава пазарът бе буквално удавен в суровина, запасите се увеличаваха, а цените едва се покачиха.Последвалите действия на ОПЕК не са приложими сега. Ако прекали с изтеглянето на количества от пазара през 2018-2019г., петролната група ще създаде условия за следващ цикъл на понижаване на цените през 2021г.


Американските потребители може би ще усетят пряко последиците от търговския

Американските потребители може би ще усетят пряко последиците от търговския ...

......... за да бъде наказан Китай за злоупотребата с американски технологии и за да се върнат работни места и производства обратно в САЩ. Проучвания за митата върху стоманата, въведени от администрацията на Буш през 2002 година, обаче показват, че закритите заради тях работни места са повече от създадените.   По БТА


сн: Архив/БГНЕС Частните пенсионни фондове, за които наскоро се разбра,

сн: Архив/БГНЕС Частните пенсионни фондове, за които наскоро се разбра, ...

......... от такси и удръжки от гражданите възлизат на 155 млн. лв. Хората, които са преместили партидите си през 2017 г., са 196 900 души, което е 4-5% от осигурените в универсални и професионални фондове. Общият размер на прехвърлените средства през годината от един в друг фонд е 510 млн. лв.


сн: Архив Държавен фонд

сн: Архив Държавен фонд "Земеделие“ е превел 84 471 000 ...

......... с 5%. От Асоциацията на тютюнопроизводителите НАТ-2010 в същото време напомниха на тютюнопроизводителите, че крайният срок за вписването в специализирания регистър за 2018 г. е 30 април (понеделник). 15 юни 2018 г. пък е крайният срок за подаване на декларация за участие в схемата на националната помощ за тази година.


Испанската Banco Santander започна годината със силен старт след 10-процентно

Испанската Banco Santander започна годината със силен старт след 10-процентно ...

......... 320 млн. евро. Американският й бизнес, считан за отдавна е проблемното звено в групата, обаче процъфтява. Печалбите в САЩ нараснаха с 51% до 125 млн. евро, което според компанията се дължи главно на по-високите печалби от финансовите транзакции, по-ниските провизии и контрола върху разходите, които компенсират спада на брутния доход.


Всяка пета финансова институция обмисля да започне търговия с криптовалути

Всяка пета финансова институция обмисля да започне търговия с криптовалути ...

......... на криптовалутите тази година обаче насърчиха критиците им да отправят предупреждения, че пазарът е балон и инвеститорите трябва да бъдат предпазливи. Това е първото подобно проучване на Ройтерс и по тази причина не може да се измери как се е променило желанието на инвеститорите за търговия с криптовалути, посочва агенцията.


С близо 50% е нараснало производството на домакински електроуреди от

С близо 50% е нараснало производството на домакински електроуреди от ...

......... ясно, че се променя етикетът, но уредите не стават по-малко ефективни", подчерта Чифличка. Тя обясни, че новото законодателство ще създаде условия за уреди, класифицирани с клас В, С или по-нисък по новата скала A –G да са с по-висока енергийна ефективност от уредите от най-високите класове А+++ по старата скала.


През 2017 г. износът ни за Белгия възлиза на 1

През 2017 г. износът ни за Белгия възлиза на 1 ...

......... създаването на нови е много важен аспект за успешното насърчаване и привличане на инвестиции. „Белгийските фирми в България имат дългосрочни интереси и стратегия за развитие, създават реални работни места, пренасят опит, обучават кадрите си, разширяват инвестициите и производството си и са пример за устойчиво развитие и социална ангажираност“, завърши той.


Архитектурната гилдия у нас се подмладява и феминизира. Средната възраст

Архитектурната гилдия у нас се подмладява и феминизира. Средната възраст ...

......... светогледа за градоустройството. Други големи организации на архитектурната гилдия у нас са Съюзът на архитектите в България, създаден по времето на социализма, и Камарата на архитектите в България, членуването в която е задължително за упражняване на професията у нас. Двете организации през последните години обаче не развиват активна обществена дейност.


сн: Архив Цените на нивите са се повишили със сто

сн: Архив Цените на нивите са се повишили със сто ...

......... 13 15 15 16 18 20 22 27 Южен централен 13 20 22 24 26 27 26 Наблюдението за цената на земеделската земя и рентата в селското стопанство е проведено сред 2246 земеделски стопанства, специализирани дружества за инвестиции в земеделска земя и агенции за недвижими имоти, съгласно методика на Евростат.


Въглищата са базова суровина за цялата енергетика. Ако цената им

Въглищата са базова суровина за цялата енергетика. Ако цената им ...

......... си заплати и всички социални придобивки, възнагражденията са увеличени от началото на тази година, инвестиционната програма на дружеството също се изпълнява. Като илюстрация на това министър Петкова припомни обществената поръчка, която е в ход в момента – по нея предстои да бъдат доставени нови багери на стойност 85 млн. лв.


Родната компания Солитрон (Solytron) бе отличена за най-добър дистрибутор с

Родната компания Солитрон (Solytron) бе отличена за най-добър дистрибутор с ...

......... 27 години и има в портфолиото си над 50 световни марки. През 2017 г. компанията регистрира ръст за шеста поредна година, като за 2017 той бе 8,7%. В резултат на тази експанзия и на професионалнотo покритие на всички канали на дистрибуция, пазарен дял е 30 на сто, посочват от дистрибутора.


За трета поредна година горивата не са стока №1 в

За трета поредна година горивата не са стока №1 в ...

......... и горивата не влияят съществено върху общия обем на износа, тъй като България изнася все повече продукти с по-висока добавена стойност", обобщава Веселин Илиев. Според него няма логично обяснение защо събираемостта на митата изостава драстично от вноса, както и защо събираемостта на ДДС и акцизи изостава от ръста на БВП.


Критикуван заради прекомерно усърдие в някои случаи при премахването на

Критикуван заради прекомерно усърдие в някои случаи при премахването на ...

......... каза Моника Бикърт, вицепрезидент на Фейсбук, отговарящ за продуктовата политика и борбата с тероризма. Фейсбук планира и серия от публични форуми през май и април в различни страни, за да провери какви са резултатите от оповестените правила, каза Мери Де Брий, ръководител на отдела на Фейсбук по политиката на съдържанието.


Национална овцевъдна и козевъдна асоциация /НОКА/ иска промяна на Националния

Национална овцевъдна и козевъдна асоциация /НОКА/ иска промяна на Националния ...

......... да защити млякото и млечните храни от имитиращи продукти. Основната промяна е, че в един и същи обект не може да се произвеждат, разфасоват или преопаковат млечни продукти и имитиращи продукти, които съдържат в състава си мляко.  Срокът за обществено обсъждане на актуалния вариант е до 23 май тази година.


EVN Топлофикация препоръчва на онези свои клиенти в Пловдив, които

EVN Топлофикация препоръчва на онези свои клиенти в Пловдив, които ...

......... имота и цялата сграда. Неговите предимства са безспорни: -ежемесечнo отчитане -без изравнителни сметки и без фактури на база прогнозно потребление -точно и качествено отчитане на реално консумираната топлинна енергия -не се изисква първоначална инвестиция от клиента -намалява се възможността за неправомерно използване на топлинна енергия -отчитане на данните по електронен път -без влизане в имота на клиента


сн: Архив В обща система за ранно предупреждение за прелитащи

сн: Архив В обща система за ранно предупреждение за прелитащи ...

......... предупреждение вече разполага със собствен уеб-сайт (www.kaliakrabirdmonitoring.eu), на който се публикуват седмични и месечни бюлетини и сезонни доклади за дейността ѝ. В тази специално създадена директория може да бъде открита информация за наблюдавани в защитената зона видове птици, техния брой, както и датата и продължителността на всяко спиране на турбините.


През това лято се очаква трафикът на летищата във Варна

През това лято се очаква трафикът на летищата във Варна ...

......... от Русия, Германия, Великобритания и Полша. Като интересът на британските и полските туристи към България все повече расте. "Миналата година най-голям ръст на туристите беше отчетен от Полша със 70% увеличение. Тази година очакваме този ръст да е с 30-40%", отбелязва Адриана Троанска, началник връзки с обществеността на Летище Варна.


6,9% ръст на приходите и 3,3% увеличение на печалбата преди

6,9% ръст на приходите и 3,3% увеличение на печалбата преди ...

......... след като през миналия месец Telenor Group обяви, че се е съгласила да продаде 4-те си оператора в Централна и Източна Европа на чешкия инвестиционен фонд PPF за общо 2,8 млрд. евро. Сделката включва мобилните оператори в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, но транзакцията все още не е приключила.


Почти предрешено изглежда

Почти предрешено изглежда "обновяването" на около половината състав на Комисията ...

......... се похвали още, че в този мандат на КЕВР няма отменен от съда нормативен акт на комисията, "което е признание за дейността на юристите". Кой от двамата претенденти на Патриотите или единият кандидат на "Воля" няма да получи достатъчно гласове в пленарна зала предстои да се види след два дни.


Burgas24.bg.

Burgas24.bg."Първите резултати са обнадеждаващи. Надявам се, че със затоплянето на ...

......... Литва, Латвия, Естония и Холандия", подчерта градоначалникът."Направихме сравнение  със запълняемостта на бургаски хотели в последните 15 дни в сравнение  със същите периоди през  последните две години. Проучихме 2-здездни, 3-звездни, 4-звездни, апарт хотели и апартаменти от приложенията за резервация. Средният процент на запълване на легловата база е 50%", каза още Николов.


Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира международна конференция

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира международна конференция ...

......... в ЕС. Тя ще се проведе и в много важен момент - непосредствено преди Комисията по икономически и парични въпроси към Европейския парламент да излезе с предварително становище по проекта за Регламент, предложен от ЕК, което се очаква да се случи през месец юни 2018 г.По публикацията работи: Василия Пейчева


"Инвестициите в Западните Балкани са инвестиции за България. Създавайки по-голямасвързаност

"Инвестициите в Западните Балкани са инвестиции за България. Създавайки по-голямасвързаност ...

......... в преговорите заприсъединяване. По време на срещата на 17-ти май лидерите на ЕС и на държавите отЗападните Балкани ще имат историческия шанс да бележат началото на нов етап отвзаимоотношенията между ЕС и региона, И това ще бъде благодарение на ангажираността наБългария по темата", коментира българският евродепутат Ева Майдел от ГЕРБ/ЕНП.


През 2017 г. средната цена на един декар земеделска земя

През 2017 г. средната цена на един декар земеделска земя ...

......... цената за един декар наета/арендувана земеделска земя в Североизточния район, където достига 67 лева. Увеличение на цената на рентата спрямо предходната година се наблюдава във всички статистически райони, отчита НСИ.Наблюдението за 2017 г. обхваща 2246 респонденти (земеделски стопанства, специализирани дружества за инвестиции в земеделска земя и агенции за недвижими имоти).


Щом има разминаване в състава на хранителни продукти на пазарите

Щом има разминаване в състава на хранителни продукти на пазарите ...

......... за опасни храни и напитки. "Дори и какаото да е по-малко в шоколада или в детското мляко да е повече растителната мазнина, това не прави продукта вреден за здравето. Т.е. не излиза от установените рамки за това какво може и какво не може да бъде продавано", обясни председателят на КЗП.


Секторът, в който работят 48 000 души у нас и

Секторът, в който работят 48 000 души у нас и ...

......... Към днешна дата у нас има 389 компании, които се занимават с аутсорсинг дейност, като 53% от тях са т.нар. компании „с изнесени услуги”. Останалите 47% предлагат услуги в областта на информационните технологии. Броят на колцентровете е 208. Близо 70% от търсенето на офис площи е именно от тези фирми.