Бизнес


Шефът на мини "Марица Изток" подаде оставка. За миналата година

Шефът на мини "Марица Изток" подаде оставка. За миналата година ...

... всичко. "Погледнете какво се се случва с "Топлофикация"-София. "АЕЦ Белене" отиде в канала. Няма политическа воля и няма значение дали е Иван или Петкан - той винаги ще има възможност да прави комбинации. Това, което трябва да се случи, е децентрализация, за което се изисква време", обясни той.По публикацията работи:


Партиите ”Има такъв народ” и ГЕРБ са с напълно изравнени

Партиите ”Има такъв народ” и ГЕРБ са с напълно изравнени ...

... а ИТН вдига доверието и подкрепата с цели 5%, сравнявайки с резултатите от април тази година. Според изследването третата позиция заема БСП. В сравнение с април тя повишава резултата си с 3% подкрепа. Четвърто място се отрежда на ДПС с 11% от избирателния вот, следвани от "Демократична България" с 10%.


Ще има тежка битка и голяма конфронтация. Избавлението няма да

Ще има тежка битка и голяма конфронтация. Избавлението няма да ...

... Ще има тежка битка и голяма конфронтация. Избавлението няма да стане бързо. Процесите са дълбочинни. Институциите са просмукани от слабост и ендемична корупция. Нали така ни казаха. Институциите не си вършат работата. Това каза по БТВ Иван Костов.Кризата не е толкова остра, към момента не се налага

Кризата не е толкова остра, към момента не се налага ...

... могло да се каже, че майката и синът, които са имали страшно много фирми заедно, не са свързани лица, добави Василев. Към момента не се налага теглене на кредит, защото имаме подобрена събираемост и стоим добре фискално. Бъдещият парламент трябва да се произнесе по плановете, каза още Василев.По публикацията работи:


Близо 2 800 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал във

Близо 2 800 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал във ...

... и отчитането на дейността кандидатите могат да намерят в актуализираната рубрика "Често задавани въпроси и техните отговори“ на сайта на НАП. Информация и съдействие клиентите могат да получат и на e-mail: [email protected] или на информационния телефон на НАП: 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.


Varna24.bg
Важно съобщение от

Varna24.bg Важно съобщение от "Кауфланд": "От съображения за превантивна защита на ...

... реагира незабавно и изтегли продукта от продажба. Клиентите могат да върнат закупения продукт във всички магазини на Kaufland. Сумата за покупка ще бъде възстановена дори без представяне на касов бон.Kaufland се извинява на всички засегнати за възникналото неудобство.При запитвания на разположение на потребителите е националният безплатен клиентски телефон 0800 12 220".Купените и контролираните гласове са фасадата на един много по-дълбок

Купените и контролираните гласове са фасадата на един много по-дълбок ...

... бедност в някои общности на българското население. А тези общности не са малко. Това каза пред БНР Ива Лазарова, Институт за развитие на публичната среда.  „Хората в Смолянско, които са живели под линията на бедността през 2019 година, са 26%. Тоест, подобен тип манипулации не са нещо нечувано там“, добави тя. 


"Булгаргаз" предлага цената на природния газ от 1 юли да бъде

"Булгаргаз" предлага цената на природния газ от 1 юли да бъде ...

... за цените на пазарните индекси на европейските газови хъбове, както и информация за средномесечния обменен курс за конвертиране на евро в щатски долари за юни. Припомняме, че КЕВР утвърди цена на природния газ от 1 юни 2021 г. в размер на 45.27 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).


Клубът за подкрепа на жените предприемачи в България - Smart

Клубът за подкрепа на жените предприемачи в България - Smart ...

... сподели Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово. Кулинарен хост на събитието вчера бе Ути Бъчваров, който изготви меню, изцяло съобразено с новата посока, по която Smart Lady поема – uъм намаляване на отпечатъка върху околната среда и в помощ на природата.  По публикацията работи:


От 1 юли онлайн търговците ще могат да използват електронна

От 1 юли онлайн търговците ще могат да използват електронна ...

... за ДДС може да намерите и във видеото в канала на НАП в YouTube. Допълнителна информация е достъпна и в рубриката „ДДС при електронна търговия в ЕС“ в сайта на Агенцията, както и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700, на цена според тарифите на съответния оператор.


Изпълнителният директор на ЗАД "Армеец" Константин Велев беше преизбран за

Изпълнителният директор на ЗАД "Армеец" Константин Велев беше преизбран за ...

... застраховане“ ЕАД, ЗAД Aлиaнц Бългapия, Kиpил Бoшoв, изпълнитeлeн диpeĸтop нa "Eвpoинc Иншypънc Гpyп" AД и пpeдceдaтeл нa УC нa "Eвpoxoлд Бългapия" AД, Юpи Koпaч, изпълнитeлeн диpeĸтop Tъpгoвcĸa мpeжa и пpoдaжби, члeн нa УC нa "Джeнepaли Зacтpaxoвaнe" AД, Борис Паличев, изпълнителен директор и генерален мениджър на УНИКА България.  По публикацията работи:От 1 юли онлайн търговците ще могат да използват електронна

От 1 юли онлайн търговците ще могат да използват електронна ...

... може да намерите и във видеото в канала на НАП в YouTube. Допълнителна информация е достъпна и в рубриката „ДДС при електронна търговия в ЕС“ в сайта на Агенцията, както и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700, на цена според тарифите на съответния оператор.По публикацията работи:


В Швеция едва 11% от населението страда от затлъстяване –

В Швеция едва 11% от населението страда от затлъстяване – ...

... се възползвате и от новите предложения в ИКЕА Бистро, Delta Planet Mall – хот дог и сьомга филе със зърнен микс и сос по избор.Шведските вкусове са още по-близо – само на една ИКЕА разстояние. А как ще ги съчетаем .. си е българска работа! РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ var commshow; var cformshow; commshow=0; cformshow=0;


У нас внасят яйца, които са предназначени за преработка, но

У нас внасят яйца, които са предназначени за преработка, но ...

... царевица от Държавния резерв като стоков кредит, който да платят по жътва на по-ниска цена. Друго предложение е да се намали ДДС на месото и яйцата, както е в редица страни от ЕС. Ако не се предприеме нищо, догодина ще ядем само вносни яйца, категорични са те.  По публикацията работи:


Пазарът на недвижимости е топ тема на много места по

Пазарът на недвижимости е топ тема на много места по ...

... имоти, достатъчно е 10-15% от големите вложители. Даже не говорим за нулева, а за много-много отрицателна лихва да си поддържаш парите в една банка. И хората си казват: дали не е по-добре да отида на 3-4% годишна доходност при имотите", посочва Иванов. Цялото интервю със Страхил Иванов гледайте По публикацията работи:


След като през последните 7-8 години стойностите на земеделската земя

След като през последните 7-8 години стойностите на земеделската земя ...

... е била по-висока, отколкото в Североизточна България - 59 срещу 54 лв. на декар. Най-ниска е рентата от земеделски земи в Южния централен район на страната, където е Тракийската низина и Родопите - 32 лв. от декар. Дори в Северозападна България тя е доста по-висока - 51 лв. от декар.Varna24.bg Павлин Косев, председател на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите

Varna24.bg Павлин Косев, председател на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите ...

... природата бъде с нас, времето да е добро, защото септември месец също е прекрасен за почивка. Освен това и цените в повечето комплекси са значително по-ниски. Гледаме с надежда, че септември може да компенсира късния старт на реалния сезон. Повече вижте във видеото! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Промишленото птицевъдство в България е в кризисна ситуация и ако

Промишленото птицевъдство в България е в кризисна ситуация и ако ...

... не са включени  по никакъв начин в програмите за подпомагане на бизнеса за щетите от коронакризата. С цел избягване на предстоящите фалити в сектора асоциацията на професионалните птицевъди е разработила конкретни предложения, които ще представи публично днес в опит да потърси диалог с Министерството на земеделието, допълва БНР.По публикацията работи:


Къде е изгодно да си държим парите по време на

Къде е изгодно да си държим парите по време на ...

... думите му в момента световната икономика се пренарежда. Оцени, че финансовата система е подготвена за лоши кредити, тъй като банките имат достатъчно капитал. Банките ще се опитат да намерят начин кредитите да бъдат разсрочени, да бъдат предоговорени условията. Няма нищо обезпокояващо, това е част от нормалния икономически цикъл.По публикацията работи:


Площите със засадени плодове и зеленчуци у нас непрекъснато намаляват.

Площите със засадени плодове и зеленчуци у нас непрекъснато намаляват. ...

... близо 95 хил. тона пресни плодове, показва статистиката на Националния статистически институт. Основният проблем е в разпределянето на парите за производителите, категорична е Мариана Милтенова от Националния съюз на градинарите в България. В предаването "Директно" тя коментира и притеснителната тенденция на ръст на цените на плодовете и зеленчуците.По публикацията работи:


Държавата обяви, че ще подкрепи бизнеса чрез програмата "Възстановяване", по

Държавата обяви, че ще подкрепи бизнеса чрез програмата "Възстановяване", по ...

... нещо, Планът е за преструктуриране и реформи в икономиката. Ситуацията не е такава само у нас. Вижда се как масово държави с по-голям капацитет от нашия имитират реформи", коментира Любомир Дацов. Двамата са категорични, че единственият път към намаляване нивото на бедност на българите минава през реформи.  По публикацията работи:Почти половината от лондонските компании, чийто персонал може да работи

Почти половината от лондонските компании, чийто персонал може да работи ...

... насърчи креативността и ефективността. Костов обаче не очаква преобладаващата част от компаниите да намалят офис площите си с повече от 10%. Реорганизацията по време на кризата е засегнала не толкова площите и разходите за наем в България, колкото осигуряването на удобства и възможности на работещите от вкъщи служители.По публикацията работи:


Държавата с нова финансова мярка в подкрепа на бизнеса. По

Държавата с нова финансова мярка в подкрепа на бизнеса. По ...

... се вземе кредит. Кредитът е до 7 години", посочи министър Кирил Петков. Максималният размер на кредита е до 3 милиона или до 70% от оборота на компанията за 2019 или 2020 година. Кредитите ще бъдат отпуснати по пазарни лихвени проценти. Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.  По публикацията работи:


Опитваме се да погледнем проблемите и да бъдем близо до

Опитваме се да погледнем проблемите и да бъдем близо до ...

... по някои улици в Лом и е наводнил мазета в града, съобщиха от общинската управа. За около два часа в Лом паднаха 45 литра на квадратен метър дъжд, а дълго след полунощ екипите на общинската фирма "Чистота" и на "Пожарна безопасност и защита на населението" са отводнявали улици и мазета.


През първата половина на 2021 г. се наблюдава значителен ръст

През първата половина на 2021 г. се наблюдава значителен ръст ...

... на компаниите и експертите в недвижимите имоти. Официалната церемония за награждаване на победителите от конкурса ще се проведе на 8 юли, в Sofia Event Center, София.Генерален партньор на бизнес закуските е Пощенска Банка. Основен партньор е Националната асоциация на строителните предприемачи.  Медийни партньори са , , , и .По публикацията работи:


В следващите 6-12 месеца най-вероятно ръстовете на пазарите на акции

В следващите 6-12 месеца най-вероятно ръстовете на пазарите на акции ...

... лихвите два пъти до следващата година или всъщност е прекалено рано да се коментира подобен ход преди приключването на програмата по обратно изкупуване на ДКЦ и активи, обезпечени с ипотеки? Защо финансовият апокалипсис няма да се случи? Вижте задълбочения анализ на Даниел Дончев и Ивайло Лаков във .По публикацията работи:Част от най-големите банки в страната спират да приемат депозити

Част от най-големите банки в страната спират да приемат депозити ...

... им и общата сума в тях се увеличават с над 14%. При по-малките депозити също има увеличение, като колкото по-малки са сумите във влоговете на граждани, толкова по-малък е ръстът на спестените пари в годината на пандемия. При най-малките влогове със суми до 2500 лв. дори има спад.По публикацията работи:


Възстановяването на въздушния трафик в Европа достигна нов важен праг,

Възстановяването на въздушния трафик в Европа достигна нов важен праг, ...

... в сравнение с година по-рано. Докато възстановяването на транспортирането на хора и стоки набира скорост, все още предстои да се извърви дълъг път. Дори при най-оптимистичния сценарий на Евроконтрол въздушният трафик на континента ще достигне едва 79% от нивата от 2019 г. до края на тази година.  По публикацията работи:


Поскъпването на туристическите визи ще е пагубно за туризма ни, който и

Поскъпването на туристическите визи ще е пагубно за туризма ни, който и ...

... скъп визов режим, категорични са от БХРА. Затова и предложението на служебния външен министър буди недоумение у сектора, като от организацията ще сезират служебния премиер Стефан Янев и президентът Румен Радев за опасенията си от недалновидната политика и неглижиране на един от основните сектори на българската икономика.  По публикацията работи:


Жилищата ще продължат да поскъпват през второто и третото тримесечие

Жилищата ще продължат да поскъпват през второто и третото тримесечие ...

... е основно заради ниската база през миналата година. Ако пандемията успее да се овладее, салдото на страната ще остане на плюс през първата половина на 2021 г. При реализиране на прогнозираното увеличение на приходите от туризъм и транспортни услуги бюджетът би трябвало да се увеличи през третото тримесечие.По публикацията работи:


Рядък вид черен щъркел се появи в Пловдивско. Птицата е

Рядък вид черен щъркел се появи в Пловдивско. Птицата е ...

... (в края на февруари) и отлита по-късно (в средата на октомври). Докато белият щъркел гнезди основно в селища и задължително близо до хората, то черният избягва среща с човека. Той обитава предимно горите и строи гнездата си на дърветата. Търси храна в потоците, реките и в ливадите с ниска растителност.


Ваканцията на северното крайбрежие излиза по-скъпо от тази на южното.

Ваканцията на северното крайбрежие излиза по-скъпо от тази на южното. ...

... единствено в Делфинариума във Варна и се радва на огромен интерес от страна на българи и чужденци. Малко по-евтино броят мераклиите да се гмуркат до потънали кораби. За начинаещи в Шкорпиловци се предлага гмуркането на малки дълбочини за 35-40 минути срещу 50 до 70 лв. и с клип за спомен.


По последни данни от НСИ за месец май годишната инфлация

По последни данни от НСИ за месец май годишната инфлация ...

... средства. Инвестициите във взаимни фондове, както и инвестициите на самия фонд, не са гарантирани от гаранционен фонд или с друг вид гаранция. Всеки работен ден инвеститорите могат да получат документа с ключова информация, проспекта, правилата/устава на КИС в офисите на ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, както и на www.elana.net.  По публикацията работи:


Километрични колони към границата с Гърция през уикенда. Опашките на

Километрични колони към границата с Гърция през уикенда. Опашките на ...

... и нямаме притеснения, че процесът на пункта ще е дълъг", казват чакащи на опашката. „Повечето туристи продължават да преминават през „Кулата”. В другите европейски страни няма такива гранични пунктове и е мисля, че е време това да се случи и между нашите две страни”, казва икономистът и хотелиер Йоаким Каламарис.


Най-големият собственик на земеделска земя в България - „Ставен“ АД,

Най-големият собственик на земеделска земя в България - „Ставен“ АД, ...

... „Лукашов“ №13, а този в Монтана е на ул. „Александър Стамболийски“ 23. В тях можете да получите безплатна консултация, бързо и коректно обслужване, изготвяне на всички документи дори за продажба на земя в друг район на страната. Запитвания и подробна информация можете да получите на тел: 0878 843504.    


Храната е основна необходимост за хората, но в днешно време

Храната е основна необходимост за хората, но в днешно време ...

... че хладилникът ти е абсолютно празен. В този ред на мисли ти дава и свободата да забравяш – можеш съвсем спокойно да забравиш, че трябва да пазаруваш след работа или че не е останало нищо за ядене у вас.  Точно навреме! Вкусна и топла храна, доставена бързо до теб! Поръчай !


Мътна и кална вода потече от чешмите в почти цял

Мътна и кална вода потече от чешмите в почти цял ...

... пък се питаха защо засмуканата кална вода не е пречистена и след като проблемът не е в потребителите, а в доставчика, трябва ли тази некачествена вода да бъде плащана. Имаше и такива, които си пожелаваха следващия път, когато сондажните кладенци засмукват нещо друго, освен вода, то поне да е бира.


"Прокуратурата бездейства по въпроса с проверката на имущественото състояние на ...

... Рашков препрати към "институцията, която е поискала и получила разрешения за подслушване на огромен брой хора, излезли да протестират" - специализираната прокуратура.  "Прокуратурата е сметнала, че хора, които упражняват своето конституционно право, трябва да бъдат подложени на наблюдение със СРС, ползвайки правното основание "престъпление против сигурността на републиката"... Знам имената на подслушваните". 


От днес до 18 август (включително) се забранява влизането, престоят

От днес до 18 август (включително) се забранява влизането, престоят ...

... паркирането на пътни превозни средства по централното и северното локално пътно платно и разделителната ивица между посочените пътни платна на бул. ”Македония” в участъка от пл. ”Руски паметник” до бул. ”Христо Ботев”, съобщават от Столичната община. Забранява се и влизането на трамваи по ул. "Алабин" до трамвайно ухо "Съдебна палата".


Българската православна църква почита Петдесетница, който е един от най-големите православни празници. Той

Българската православна църква почита Петдесетница, който е един от най-големите православни празници. Той ...

... апостолите, но и всички присъстващи, които повярвали в Христа и приели Светото кръщение.По думите на Св. апостол Павел след Петдесетница: "Вече няма елин, ни юдеин, ни мъжки пол, ни женски, защото всички са едно в Христа". Това е обединението, при което всеки вижда в човека до себе си свой възлюбен брат.


Вчера в Ботев парк с богата програма „АЕЦ Козлодуй” ЕАД

Вчера в Ботев парк с богата програма „АЕЦ Козлодуй” ЕАД ...

... в различни категории от изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД Наско Михов. Част от програмата бяха демонстрации по кикбокс, джудо, игри на петанк и пейнтбол. За най-малките посетители бяха организирани различни игри и забавления. Празникът продължи с концертна програма с участието на Краси Радков, Деси Добрева и „Гъмзата брас шоу”.


Компанията „Артекс“ изпрати петиция с настояване за право на строеж

Компанията „Артекс“ изпрати петиция с настояване за право на строеж ...

... ноември 2022 година, като според тях трябва да бъде удължен заради предишното спиране, което бе отменено от съда. Петицията е изпратена до президента Румен Радев, ресорното министерство и Столичната община, а в нея се съобщава, че ще бъдат предприети всички законоустановени дейности, включително може да се стигне до протест.  


Променят мярката за подпомагане на бизнеса в условията на пандемия,

Променят мярката за подпомагане на бизнеса в условията на пандемия, ...

... 80% от фирмите няма да имат възможност да кандидатстват", подчерта председател на СХР- Русе Красимир Иванчев. И двете страни са единодушни - мярката трябва да продължи да действа до края на годината. От бизнеса апелират за среща на правителството с работодателите от бранша "Туризъм", преди обнародването на мярката.По публикацията работи:


Служебният министър на регионалното развитие арх. Виолета Комитова отложи с 1

Служебният министър на регионалното развитие арх. Виолета Комитова отложи с 1 ...

... е в полза нито за хората с увреждания, нито за обществото. Заедно с другите браншови организации ще използваме гратисния период за преговори с МРРБ  новите условия да не бъдат задължителни за всички апартаменти, а само за част от жилищата, отредени за хора с увреждания“, заяви още Георги Шопов.    


По времето, когато е била оглавявана от Сотир Цацаров, прокуратурата

По времето, когато е била оглавявана от Сотир Цацаров, прокуратурата ...

... на наказателни производства". В отговор на въпрос Рашков отговори утвърдително, че предстоят проверки на сегашния консул на България във Валенсия Пламен Георгиев, който, докато оглавяваше антикорупционната комисия, не разследва докрай скандала "Ало, Ваньо", както и проверки на снимките с кюлчета злато, свързвани с бившия премиер Бойко Борисов, пише "Дневник".  


АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД честити Деня на енергетика на своите служители

АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД честити Деня на енергетика на своите служители ...

... АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД честити Деня на енергетика на своите служители и на всички работещи в сектора на енергетиката! Посрещнете празника със заслужена гордост от постигнатото и с вдъхновение и стремеж към още по-добри резултати! Приемете пожелание за здраве, благополучие, професионални и лични успехи! Честит празник!  


Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров ...

... по границите. "Имахме срещи тази седмица, другата имаме среща в Министерството на транспорта. Ще искаме от всички компетентни органи да бъдат излъчени представители и да бъде създадена работна група. Ако е необходимо - и представители от гръцка и сърбска страна", завърши изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи.По публикацията работи:


Близо една пета от румънците биха обмислили пътуване до България

Близо една пета от румънците биха обмислили пътуване до България ...

... управител Минчо Афузов и кметът на Сливен Стефан Радев, които отправиха приветствия към членовете на Националния съвет по туризъм. От името на организаторите на 40 издание на “Монбат Рали Сливен" министър Балтова получи почетен плакет за подкрепата, оказана от Министерството на туризма, което също беше част от наскоро завършилото събитие.


Себестойността на хляба е много динамична към момента. Това коментира

Себестойността на хляба е много динамична към момента. Това коментира ...

... дейност. Причината - резкият скок в производствените цени. По думите на Кукушева цената на енергията за производство на хляб е скочила със 100%. При транспортните разходи увеличението е между 30 и 40 на сто. Според нея криза с хляба у нас няма и няма опасност от такава.  По публикацията работи:


Над 4 млн. лева просрочени задължения е събрала Националната агенция

Над 4 млн. лева просрочени задължения е събрала Националната агенция ...

... са направили плащане непосредствено след срещата. Част от лицата са поели ангажимент до края на юни 2021 година да погасят задължения на обща стойност над 9 млн. лева, а други - че ще заплатят дълговете си в рамките на годината.Срещите с лица със закъснели плащания към бюджета продължават.По публикацията работи:


Google
Вчера беше прекрасен ден за плаж в Северна Гърция. Ден

Google Вчера беше прекрасен ден за плаж в Северна Гърция. Ден ...

... туристическият поток през ГКПП "Маказа – Нимфея“ ще тръгне! 1 юли 2021-ва ще бъде като 1 юли 2019-та!Курортът с най-големия плаж на Балканите – Керамоти, е с подменена канализационна мрежа, новоасфалтирани улици и паркинги, нови палми на плажа, обновени бийч барове, нови изненади за екстремни изживявания в морето, пише "Родопи24".


Фирмите със спад на приходите над 40% ще се възползват

Фирмите със спад на приходите над 40% ще се възползват ...

... съвет за тристранно сътрудничество, а в сряда да бъде гласуван на заседание на правителството. Синдикатите и работодателите настояваха мярката да се трансформира от "60 на 40" в "75 на 100", но за да се случи това, е необходимо да има действащо Народно събрание, което да уреди законов регламент.По публикацията работи:


Инициативата има за цел да повиши информираността за проблема със

Инициативата има за цел да повиши информираността за проблема със ...

... националната кампания #ПромениКартинката цели да информира обществото, като концентрира вниманието към проблема със замърсяването на околната среда с цигарени фасове. Заинтересованите ще могат скоро да намерят информация на разработена за целите на кампанията онлайн платформа, където ще се публикува регулярно информация за инициативата и планираните съпътстващи събития. По публикацията работи:


Задържаният за грабежа на банка в Дупница е бивш служител на

Задържаният за грабежа на банка в Дупница е бивш служител на ...

... Росен Димитров, мениджър на охранителната фирма Мъжът е задържан 2 часа след обира в поляна край един от кварталите в Дупница. А от полицията подчертаха смелостта на служителката, заключила мъжа при касата. „Изключително смела постъпка. Поздравявам я, справила се е добре със ситуацията”, каза Михаил Джаджаров от РПУ – Дупница.


Гражданската организация „Спаси София“ изказа възмущението си от лятното разписание

Гражданската организация „Спаси София“ изказа възмущението си от лятното разписание ...

... още от сдружението. Както „Сега“ нееднократно писа, през последните месеци Столична община на два пъти актуализира бюджета си, за да даде допълнително пари на закъсалите общински транспортни дружества. Освен това управляващите в София гласуваха на част от тях да се отпуснат заеми, както и да кандидатстват за банкови кредити.  


Българската агенция по безопасност на храните спря производството на сирене

Българската агенция по безопасност на храните спря производството на сирене ...

... сирене, тъй като той не е одобрен и регистриран според изискванията в Закона за храните. Наложена е забрана за продажба на 800 литра овче мляко и 50 кг. сирене. Те ще бъдат унищожени.  На собственика на обекта е съставен акт, като санкцията за нарушението е минимум 2000 лв. По случая тече разследване. 


В следващите дни се очаква окончателно краткосрочно решение за ТЕЦ

В следващите дни се очаква окончателно краткосрочно решение за ТЕЦ ...

... отказала от 1.350 млрд. лв. приходи от транзит за 10 години, като същевременно „Булгартрансгаз“ е задлъжнял с още толкова за строителството на проекта.Когато е правена финансовата рамка за "Балкански поток", не е взето предвид бъдещото ограничаване на фосилните горива, а това изкривява общата картина, отбеляза още министър Живков.По публикацията работи:


От новия ценови период (след 1 юли 2021 г.) цените

От новия ценови период (след 1 юли 2021 г.) цените ...

... представената организация с изградени 36 регионални структури. От КРИБ апелират в писмото си към Донев за адекватно и бързо решение на този въпрос, тъй като е ясно, че туристическия бранш е един от най-силно засегнатите сектори и всяка забава в действията води до затваряне на бизнеси и фалити.По публикацията работи:


Правим съвместен брифинг с министъра на регионалното развитие Виолета Комитова,

Правим съвместен брифинг с министъра на регионалното развитие Виолета Комитова, ...

... строеж. Всичко това е разрешавано от директора на "Автомагистрали" Стоян Беличев", каза още регионалният министър. "Аз съм в особени отношения с него, пишем си писма, решили сме да се разделим цивилизовано, но засега не успяваме. Аз не се отказвам от него, ще се разделим по някакъв начин", допълни Комитова.  


За поредна година водещият сайт за недвижими имоти ще проведе

За поредна година водещият сайт за недвижими имоти ще проведе ...

... на компаниите и експертите в недвижимите имоти. Официалната церемония за награждаване на победителите от конкурса ще се проведе на 8 юли, в Sofia Event Center, София. Генерален партньор на бизнес закуските е Пощенска Банка. Основен партньор е Националната асоциация на строителните предприемачи.  Медийни партньори са , , , и . По публикацията работи:


Дестилерията Glendalough и компанията й майка Mark Anthony Brands International, 

Дестилерията Glendalough и компанията й майка Mark Anthony Brands International,  ...

... повод за консумация. Портфолиото на Glendalough е печелило редица независими и престижни награди в целия свят, сред които златно отличие от San Francisco World Spirits Competition, както и признанията „Най-устойчива дестилерия на годината“ от Whiskey Magazine и "Ирландска джин дестилерия на годината" от New York International Spirits Competition.По публикацията работи:


Собствениците на компанията за залагания Efbet Стефан, Боян и Цветомир

Собствениците на компанията за залагания Efbet Стефан, Боян и Цветомир ...

... гражданска позиция и действията срещу корупцията и беззаконието, могат да се обърнат във вреда на хората, които са предприели тези действия. Борбата ни не е само за изчистване на нашите имена и репутация - това са действия за отстояването на принципите на гражданското общество в България", завършва позицията на Найденови.


Владимир Путин и Джо Байдън са се договорили за връщане

Владимир Путин и Джо Байдън са се договорили за връщане ...

... касае до връщането на посланиците на тяхната месторабота, в Москва съответно американският посланик и във Вашингтон съответно руският посланик, ние се договорихме, че този въпрос е решен", заяви Путин, цитиран от БТА. Той нарече разговорите с Байдън "конструктивни" и без никаква враждебност.  Освен това двете страни започвали консултации по темата с кибератаките.


"Къде е НАП, губят му се едни 700 000 лв. ...

... на Трифонов по адрес на ръководители в държавната администрация, които отказват да си тръгнат.   Според Йорданов подходът в бъдещото управление е, "че трябва да се вкарат едни хора във властта, които не са корумпирани и трябва да свършат определена работа за определено време, защото дългото оставане във властта изкушава".


Асоциацията на европейските журналисти в България ще подкрепи второто издание

Асоциацията на европейските журналисти в България ще подкрепи второто издание ...

... всички седем онлайн видеолекции по бизнес журналистика, които се излъчват в реално време в социалните мрежи на ВУЗФ и Investor.bg всеки четвъртък, от 11 часа. На 17 юни предстои да се проведе четвъртата дигитална образователна среща, а темата е „Лийдът от 4 параграфа“. Останалите лекции може да гледате тук: . По публикацията работи:


В ход е трета фаза на програмата за подкрепа с

В ход е трета фаза на програмата за подкрепа с ...

... за участие във фаза три могат да бъдат намерени в специализираната рубрика "Подкрепа чрез оборотен капитал“ на интернет страницата на НАП. Информация и съдействие клиентите могат да получат и на e-mail [email protected] или на информационния телефон на НАП 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.


На 11.06.2021 г. по покана на ръководството на Камарата на

На 11.06.2021 г. по покана на ръководството на Камарата на ...

... Борисов - зам. председател на КАБ, ресор “Нормативи", арх. Костадин Христов - Председател на КС на КАБ, арх. Мирослав Бойчев - Член на УС на КАБ и член на съвета на КАБ - РК Бургас, арх. Марин Велчев - Председател на КАБ - РК Варна, член на УС на КАБ.


Туроператори дължат още приблизително 80 милиона лева на своите клиенти

Туроператори дължат още приблизително 80 милиона лева на своите клиенти ...

... които разполагат за кандидатстване. Той бе категоричен, новите 16 млн. лв. по линия на помощта за туроператорите донякъде ще дадат глътка въздух на сектора. Припомняме, че процедурата за приемане на документите ще започне на 1 юли, а в края на следващия месец ще тръгне и изплащането на сумите.По публикацията работи:


Наказателният съд във Версай реши във вторник, че френският филиал

Наказателният съд във Версай реши във вторник, че френският филиал ...

... г. след сигнали във вестниците "Медиапарт" и "Канал аншене". Оттогава ръководството на ИКЕА и етичният кодекс се смениха."IKEA Retail France категорично осъди практиките, извини се и приложи основен план за действие, за да предотврати това да се повтори", заяви групата Ingka, която притежава повечето магазини на IKEA в световен мащаб.


Главният редактор на фалиралия врачански всекидневник „Конкурент“ Георги Александров спешно

Главният редактор на фалиралия врачански всекидневник „Конкурент“ Георги Александров спешно ...

... без значение каква е истинската причина за смяната на управителя на „Конкурент нюз“, начело е поставен човек, за когото е очевидно, че няма ресурса и качествата да изпълнява длъжността. Това доказва, че цялата собственост на дружеството е компрометирана и няма значение кой официално стои начело на фирмата. Отзад е Пеевски…