Главата на Римокатолическата църква ще посети Францисканския манастир Св. Елисавета

...
Главата на Римокатолическата църква ще посети Францисканския манастир Св. Елисавета
Коментари Харесай

Сестрите от манастира Св. Елисавета в Раковски се готвят за визитата на папата

Главата на Римокатолическата черква ще посети Францисканския манастир " Св. Елисавета " по време на формалната си аудиенция в град Раковски на 6 май. Папа Франциск ще се срещне със сестрите-мисионерки и ще обядва в салона на манастира.

Раковски, Разград

Четирите сестри-мисионерки от францисканския манастир „ Света Елисавета " в Раковски са мощно разчувствани от дълго чаканото посещаване на папа Франциск.
Сестра Елка, Францискански манастир „ Св. Елисавета " - Раковски: Имаме какво да споделим дружно - ние с него и той с нас. Преди всичко насладата и вярата, че е с нас, идва да ни поддържа в една дребна католическа общественост.Сестра Лоренца Джирото, Францискански манастир „ Св. Елисавета " - Раковски: За мен папата е представителя на Бог тук на земята. Вълнението от идната ми среща с него е голямо. Най-вече бих поискала от него неговия благослов.
В манастира Светият отец ще си отдъхне и ще обядва след службата в енорийски храм „ Пресвето сърце Исусово ". По време на литургията 250 деца от района ще получат своето първо причестяване.
Сестра Елка, Францискански манастир „ Св. Елисавета " - Раковски: Ние ще се погрижим за този обяд благодарение на доброволци, на няколко готвачи, които ще дойдат да ни оказват помощ. Папата е един обикновен човек и доста непретенциозен. Така че обядът е в неговия жанр - обикновен и непретенциозен.
В манастира и енорийската църквата текат освежителни действия и поправки. На монахините оказват помощ и доста от децата от Раковски.
 Фабрика от Първомай шие знамето на Ватикана за посрещането на папата Фабрика от Първомай шие знамето на Ватикана за посрещането на папата
Броени дни преди визитата на папа Франциск в Раковски, във фабриката за флагове в Първомай кипи интензивен труд. Тук доникъде на април би трябвало да бъда...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР