Под наблюдението на Районна прокуратура - Самоков се води разследване

...
Под наблюдението на Районна прокуратура - Самоков се води разследване
Коментари Харесай

Прокуратурата пое случая с незаконното отклоняване на вода от Палакарийски канал

Под наблюдението на Районна прокуратура - Самоков се води следствие по досъдебно произвеждане, формирано за осъществено закононарушение по член 216 а от Наказателния кодекс за нарушение целостта на водоснабдителна система, основало условия за отклонение на вода, оповестиха от Прокуратурата.

След осъществена инспекция към сегашния миг е установено, че от 2008 година до 14 януари т.г., в региона на местността " Кокалов егрек ", над с. Ярлово, община Самоков, във Витоша планина, непозволено била нарушена целостта на водоснабдителна система.

Чрез разваляне на бетонова тръба с диаметър 800 мм, намираща се в шахта на водоземно оборудване - каптаж на Палакарийски воден канал, били основани условия за нелегално отклонение на вода. Същият бил издигнат дружно с язовир Студена и служи за довеждане на спомагателни количества вода при положение на потребност. Понастоящем притокът в него е в порядъка на 100 л/с.

За този тип закононарушение законът планува наказване " отнемане от независимост " до пет години и санкция до двадесет хиляди лв.. Разследването по случая продължава, допълват от Прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР