Епидемията от коронавирус може да отнеме живота на 1,8 милиона

...
Епидемията от коронавирус може да отнеме живота на 1,8 милиона
Коментари Харесай

Имперският колеж в Лондон изчисли: Коронавирусът може да убие 1,8 млн. души по света

Епидемията от ковид може да отнеме живота на 1,8 милиона души по света. Това предвиждат учени от Имперския лицей в Лондон, съобщи Франс прес.
Хипотезата се основава на математически симулации, при които са взети поради заразността и хипотетичната смъртност от Ковид-19, прецизира Българска телеграфна агенция.
В предходен отчет на Имперския лицей от средата на март се посочваше, че епидемията може да отнеме живота на до 510 000 души в Обединеното кралство и да засегне 81 % от популацията при чисто хипотетичната обстановка, в която не бъдат взети никакви ограничения.
Тази обява стана обект на доста рецензии в научната общественост, само че накара държавното управление да промени тактиката си за битка с епидемията, означи Агенция Франс Прес.
Авторите на проучването отиват още по-далеч и споделят, че съгласно формираните от тях модели е бил разигран и сюжет, при който се ревизира и резултата какво би станало, в случай че не бъдат взети никакви ограничения против епидемията по света. Тук изчисленията демонстрират, че броят на жертвите може да доближи 40,6 милиона и да се заразят 7 милиарда, т.е. съвсем всеки човек на планетата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР