Аналитичната компания Counterpoint Research обяви най-продаваните смартфони за месец март

...
Аналитичната компания Counterpoint Research обяви най-продаваните смартфони за месец март
Коментари Харесай

За първи път смартфон на Xiaomi бе класиран в топ-3 на световните продажби

Аналитичната компания Counterpoint Research разгласи най-продаваните смарт телефони за месец март тази година.
На първо място по продажби се намира флагманският смарт телефон на Apple – iPhone X . Втората позиция също е на телефон на софтуерния колос от Купертино – iPhone 8 Plus . Третото място в този рейтинг е за смарт телефона Xiaomi Redmi 5A . Това е първият сходен резултат в историята на Xiaomi.

Четвъртото място в класацията на Counterpoint е за телефона Oppo A83. Петото и шестото принадлежат на Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+.



Анализаторите на Counterpoint означиха, че флагманските модели Galaxy S9 са нараснали своя пазарен дял в сегмента на смарт телефоните от висок клас. Това става макар водачеството на iPhone X. Samsung е нараснал пазарния си дял и при телефоните с цена в рамките от $600 до $800. От друга страна, Samsung се е сблъскал с доста жестоката конкуренция при по-евтините смарт телефони, създавани от доста китайски компании (Oppo, Vivo, Huawei, Xiaomi).

Counterpoint Research добавя, че международният пазарен дял на смарт телефоните с цена 100-199 американски $ е повишен посредством продажбите на Xiaomi, Samsung и Honor. Тези три марката започнаха да завземат пазарите на Индия и югоизточна Азия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР