Екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро, който наскоро се качи за

...
Екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро, който наскоро се качи за
Коментари Харесай

Екоминистърът: Не може Рилските езера да стават офроуд полигон

Екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро, който неотдавна се качи за пръв път на Рилските езера, поради ремонта с екскаватор там, в неделя снима от лифта джипове, които са навлезли в нарушаване на всевъзможни правила за достъп до националния парк " Рила ".

" Не може да продължаваме да позволяваме достъпът до езерата да се трансформира в офроуд полигон, източник на нерегламентирани облаги и действия и съзнателно съсипване на природата ", съобщи той пред публицисти.

Проблемът с влизащите в предпазената територия джипове е от години и от време на време тематиката се повдига от възмутени природозащитници или от прародители на Димитров, само че по този начин и тази процедура не се стопира.

Според Димитров кметът на община Сапарева баня би трябвало да предприеме ограничения, с цел да спре достъпа на джипове до Рилските езера, защото " през летните месеци в планината се качват хиляди хора от целия свят и наши съграждани, които желаят да се допрян до природата ". Екоминистърът счита, че затварянето на общински път, по който джиповете се качват до Седемте рилски езера, би трябвало да бъде затворен.

" Кметът на Сапарева баня е споделил, че бариерата не би трябвало да се затваря, тъй като се нарушавали гражданските права на негови съграждани. От друга страна нито един джип няма позволение да вози хора. Няма подобен лиценз, няма такова позволение ", сподели министърът. Вече повече 10 години всеки ден джипове правят транспорт на пасажери против възнаграждение, има стотици тъжби, само че никой не издава заповед пътят да се употребява единствено за незабавни случаи, пожарна, полиция, паркова защита и действия по запазване на горите, означи още той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР