Вердер (Бремен) уверено крачи към участие в Лига Европа, след

...
Вердер (Бремен) уверено крачи към участие в Лига Европа, след
Коментари Харесай

Вердер разцепи Леверкузен на контраатака

Вердер (Бремен) решително крачи към присъединяване в Лига Европа, откакто към този момент се приближи на единствено 3 точки до шестото място в Бундеслигата. Това стана факт след победа с 3:1 като посетител тъкмо над шестия - Байер (Леверкузен). “Зелено-белите” разрушиха противника си след три гола на контраатаки, осъществени от Макс Крузе (два) и Милоц Рашица. Леон Бейли беше прецизен за “аспирините” при 0:2. Интригата се резервира до финалните секунди, когато чак възпитаниците на Флориан Коофелт забиха третото си попадение.

След като по-рано през днешния ден Ювентус отстъпи с 0:2 от Дженоа, към този момент единствено Вердер и Пари Сен Жермен от топ 5 шампионатите на Стария континент не престават да са вкарали най-малко по един път във всичките си дуели за състезание през сезона.

27 - @werderbremen_en have scored in 27 consecutive Bundesliga games, equalling their club record (May 2004 - February 2005). Streak. #B04SVW pic.twitter.com/rCW1E2fqcl
— OptaFranz (@OptaFranz) March 17, 2019
Футболистите от Бремен още веднъж демонстрираха класа и се възползваха от пропуските и неуверената игра на Байер в защита. Макс Крузе заби първото попадение с шут по диагонала в 13-ата минута след асистенция на новия национал на Германия Максимилиан Егещайн.

Friday: Gets called up to the Germany team for the first time
Sunday: Delivers a beautiful assist for the opening goal

Quite a good few days for Maximilian Eggestein.#B04SVW pic.twitter.com/yZ5eEca7vF
— DW Sports (@dw_sports) March 17, 2019
Последваха най-малко две чисти благоприятни условия пред домакините, само че те ги пропиляха. В 37-ата те бяха осъдени от Рашица, който направи 2:0 след подаване на Крузе.

На полувремето треньорът на Леверкузен Петер Бос вкара “на пожар” Паулиньо и Кай Хавертц и вторият бързо откри мрежата, само че попадението му не беше прието поради игра с ръка.

Опитите на домакините да понижат се увенчаха с триумф чак в 75-ата минута, когато Бейли не даде късмет на Иржи Павленка с бомбен шут от фал.

С национала на Ямайка беше обвързван и последният забавен миг надълбоко в добавеното време. В устрема си да донесе изравняването той мина през трима футболисти на Вердер, като те не пропуснаха да го сритат леко. Бейли обаче остана на крайници и продължи да се бори, само че беше изгубил цялостен надзор върху придвижването си и топката му избяга. Дениз Айтекън обаче не му даде фал, от което гостите се възползваха на секундатата и Крузе беше изведен очи в очи с Лукас Храдецки за третия гол.

Така единствено за последните четири мача на Вердер Крузе и Рашица общо са изработили 10 гола (7 вкарани и 3 асистенции). СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
Бундеслига 26 кръг, неделя 17 март  Байер Леверкузен 1:3краен резулат  Вердер Бремен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР