⚡️Появи се видео, в което министърът на отбраната на Русия

...
⚡️Появи се видео, в което министърът на отбраната на Русия
Коментари Харесай

Хроника на една война - 26.3.2022 г.

⚡️Появи се видео, в което министърът на защитата на Русия Шойгу приказва с военни за признаването на участниците в " спецоперацията " в Украйна за ветерани от бойните дейности. Законопроектът " За ветераните " бе одобрен от Държавната Дума на 23 март, т.е. видеото е записано преди тази дата. 

⚡️Опашката от съветски туристи за удължение на визите в Тайланд.

⚡️През този месец в Русия поевтиняха единствено краставиците. Цената им е намаляла с съвсем 9%, защото съвсем всички краставици се отглеждат в Русия.

⚡️Удар с " Калибър " по нефтена база в Лвов

⚡️Сръбският президент Вучич сподели, че президентът на Косово е решил да нападна Сърбия.

⚡️Турски медии оповестиха за " обект, наподобяващ на мина " на входа на Босфора. Турската брегова защита е проучила незнаен обект, открит от риболовци в Босфора. Резултатите от инспекцията не се оповестяват.

⚡️Преговори на руснаците с кмета на обградения Славутич - град, издигнат през 1986 година за да подслони евакуираните служащи от Припят след Чернобилската повреда. Славутич остава под украински байрак, в града няма да има съветски войски, автоматизираните оръжия би трябвало да се предадат и ротацията на личния състав на АЕЦ Чернобил би трябвало да продължи.

⚡️Унгарският министър председател Орбан отговори на Зеленски, който изрази неодобрение от позицията на Будапеща:
„ Украинската позиция е изцяло разбираема: те желаят интервенция на НАТО, започване на въздушна война, доставка на оръжие. Ние обаче не сме украинци, не сме руснаци – ние сме унгарци. На въпроса „ На коя страна е Унгария? “ отговорът е: Унгария е на страната на Унгария. Ние оказваме помощ на изпадналите в неволя, само че желаеме да осигурим и защитим личните си национални ползи. "

⚡️САЩ дават обещание да санкционират страните, които оказват помощ на Москва да избегне глобите. Става дума за Индия, Китай, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Армения – Financial Times.

⚡️Военнослужещи от Южна Осетия се трансферират в Донбас, признава президентът на републиката Бибилов. В Мелитопол към този момент бяха видяни бронирани машини със знамената на Южна Осетия.

⚡️Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разиска с украинския външен министър Дмитрий Кулеба и украинския министър на защитата Алексей Резников по-нататъшната помощ на Вашингтон за Киев.

----

⚡️ Московският общински консултант Савостянов  Русия да денацифицира и демилитаризира Литва, Латвия, Естония, Полша, Казахстан и Молдова.

⚡️ В Донбас се : Не се опасявай да приказваш съветски.

⚡️ Украинската версия за изгубването на съветския боен министър Шойгу е - той е получил инфаркт откакто Путин го смъмрил строго.

⚡️Олигархът Михаил Прохоров дойде в Израел с цивилен полет и изиска израелско поданство - Средства за масова информация.

⚡️Московският общинар Севастянов предложи да се денацифицират Полша, Казахстан, Молдова, Литва, Латвия и Естония.

⚡️Украинската войска заяви, че съветски крилати ракети са уцелили команден център на украинските Военновъздушни сили във Виница и са нанесли обилни вреди по инфраструктурата.

⚡️ The New York Times цитира върховен чиновник на Пентагона, съгласно който Русия е изгубила надзор над част от Херсон. По данни на  от 4 източника, Херсон е под цялостен надзор на руснаците. 

⚡️ Украинската войска твърди, че си е върнала контрола върху два източни квартала на Харков -  Олховка и Малък Роган.

⚡️Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че мирните договаряния с Русия са сложни и отхвърли известията (споделени от Реджеп Ердоган), че е реализиран прогрес по четири от шестте основни въпроса, заяви Ройтерс. " Няма консенсус с Русия по четирите точки ", съобщи Кулеба във Facebook. 

⚡️ Срещата на върха на Европейски Съюз реши да комбинира покупките на газ, тъй че страните да не се конкурират между тях на газовия пазар - ръководителят на Европейската комисия

⚡️ Макрон сподели, че Франция, дружно с Турция и Гърция, желае да провежда филантропична интервенция за жителите на Мариупол.

⚡️Русия изпраща войски в Украйна от Грузия. За това  The Washington Post, базирайки се на представител на Пентагона. Вероятно става дума за войници и техника от Абхазия и Южна Осетия.

⚡️Полският публицист Якуб Стаховяк твърди, че нощес Роман Абрамович е дошъл в Полша от Украйна (!) със специфичен трен, като пътуването му съответства с визитата на Байдън в Полша, с което вероятно би могъл да има неофициална среща. Той употребявал португалски паспорт за пътуването.

⚡️Владимир Путин подписа закон за наказателно преследване за разпространяване на погрешна информация и обществено дискредитиране на съветски държавни организации, работещи в чужбина.

⚡️Външното министерство на Франция заяви, че е привикало съветския дипломат, с цел да изрази възмущение поради " неприемливи " изявления в Туитър в акаунта на съветското посолство в Париж с карикатури, осмиващи Европа и Съединените щати. На едната бяха изобразени коленичили европейци, които ближат седалището на мъж, облечен като " Чичо Сам ". На втората бяха изобразени двама доктори, носещи европейски и американски отличителни знаци, които инжектират в Европа спринцовки с надпис " русофобия ", " неонацизъм " и " наказания ". Публикациите са към този момент изтрити.

⚡️Еквадорските производители на банани изпитват усложнения с доставките на банани за Русия поради глобите, наложени против Москва, написа The Wall Street Journal.

⚡️Бившият пълководец на сухопътните войски на Полша военачалник Валдемар Скшипчак съобщи, че Калининградската област е територията на Полша и този въпрос „ заслужава да се повдигне “. Скшипчак означи, че Калининградска област е под съветска окупация от 1945 година.

⚡️На гарата във Вилнюс, когато влакът Москва-Калининград стопира, по високоговорителите звучи известие за войната в Украйна: „ Уважаеми пасажери от трен №29 Москва-Калининград! Днес Путин убива цивилни в Украйна. Съгласни ли сте с това? "

⚡️Група западни учени написаха отворено писмо, в което приканват да не се отказва сътрудничество с съветски сътрудници. Отвореното писмо е оповестено в списание Science. Неговите създатели считат, че би било неточност да се санкционират съветски учени за дейностите на тяхното държавно управление.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР