• Главният изпълнителен директор на Volkswagen Ралф Брандщатер: Станахме много по-печеливши,

...
•	Главният изпълнителен директор на Volkswagen Ралф Брандщатер: Станахме много по-печеливши,
Коментари Харесай

Една година стратегия ACCELERATE: Volkswagen засилва ефективността и ускорява трансформацията

• Главният изпълнителен шеф на Volkswagen Ралф Брандщатер: „ Станахме доста по-печеливши, по-устойчиви на рецесии и по-ефективни, в сравнение с бяхме през 2020 година С ACCELERATE още веднъж засилихме темпото на трансформацията си в софтуерна компания. “
• Въпреки забележителния спад в продажбите: приходите от продажби набъбнаха до 76,1 милиарда евро в сложна среда, оперативната облага преди специфичните позиции набъбна с към 2 милиарда евро до 2,5 милиарда евро, възвръщаемостта на продажбите преди специфични продукти е от 3,3% в границите на поставените цели
• Устойчиво повишение на успеваемостта: Фиксираните разноски с повече от 1 милиард евро под цифрата за 2019 година
• Силни райони: Северна и Южна Америка, основани за устойчива доходност
• Прогноза: Планирано е доста нарастване на доставките на напълно електрически транспортни средства. Потвърдена е 6% възвръщаемост от продажбите през 2023 година
Volkswagen реализира добър прогрес в превръщането си в софтуерна компания през първата година от тактиката си ACCELERATE. През 2021 година бяха реализирани значими стадии във връзка с основните детайли на електрическата подвижност, дигитализацията и новите бизнес модели. В същото време компанията даде дълготраен подтик на успеваемостта в предизвикателна конкурентна среда: имаше доста нарастване на приходите от продажби, възвръщаемостта и оперативната облага през последната фискална година макар доста по-ниските продажби.

„ 2021 беше невероятна година. В извънредно взискателна среда ние освен запазихме посоката си във връзка с работата, само че и дадохме на нашата успеваемост дълготраен подтик. Днес ние сме доста по-печеливши, по-устойчиви на рецесия и по-ефективни, в сравнение с бяхме единствено преди година. В същото време за следващ път засилихме темпото на нашата промяна в софтуерна компания със тактиката ACCELERATE ”, сподели Ралф Брандщатер, основен изпълнителен шеф на Volkswagen Пътнически коли. „ През 2022 година ще продължим да вървим напред с нашата промяна и с укрепването на нашата резистентност. В момента обаче не е допустимо да се планува хода на войната в Украйна и по-конкретно въздействието върху веригите на доставки и международната стопанска система като цяло. Но ние поставихме постоянна основа през 2021 година, с цел да овладеем и тази рецесия. "

Оптимизирана конструкция на разноските, непоколебим надзор на разноските, добър продуктов микс
С 4,9 милиона единици, доставките на коли в сложна конкурентна среда през 2021 година бяха с 8% по-ниски спрямо миналата година (2020: 5,3 милиона). Въпреки това приходите от продажби са нарастнали със 7% до 76,1 милиарда евро (2020 година: 71,1 милиарда евро). Оперативната облага преди специфични позиции също набъбна доста, като се усили с 2 милиарда евро до 2,5 милиарда евро (2020 година: 0,5 милиарда евро). Оперативната възвръщаемост на продажбите преди специфични позиции през 2021 година е 3,3% (2020: 0,6%), в границите на задачите от 3 до 4%.

В резултат на рестриктивната политика на разноските, задачата за режийните разноски беше повече от реализирана през 2021 година Фиксираните разноски бяха с над 1 милиард евро под цифрата за предкризисната 2019 година В същото време Volkswagen продължи да влага в главните въпроси на бъдещето: Приблизително всяко второ евро, вложено или изхарчено за научноизследователска и развойна активност, беше предопределено за електрическа подвижност. Компанията ще влага 18 милиарда евро в електрическа подвижност, хибридизация и цифровизация до 2026 година

Регионите на Северна и Южна Америка се връщат към устойчива облага
„ Ние сме поредни в преследването на трансформацията на Volkswagen посредством фокусирани вложения в бъдещи планове, усъвършенствани режийни структурирания и постигнахме ясно усъвършенстване в качеството на облагите посредством атрактивни артикули и добър продуктов микс. Заедно с постиганите обрати в районите ние в допълнение засилихме устойчивостта на Volkswagen през 2021 година “, разяснява финансовият шеф на Volkswagen Александър Зайц.
През 2021 година приходите и резултатът от продажби в двата района на Северна и Южна Америка бяха доста над равнището от миналата година и районите се върнаха към доходност за първи път от няколко години. „ В Северна и Южна Америка ние поредно привеждаме продуктовото портфолио в сходство с условията на локалния пазар, понижаваме закрепените разноски и поправяме локалното произвеждане. Регионите към този момент са постигнали устойчива доходност и имат мощен проект за бъдещето за в допълнение възстановяване на своята конкурентоспособност през идващите години “, сподели Ралф Брандщатер.

Важни стадии в е-мобилността и дигитализацията
Със тактиката ACCELERATE, стартирана предходната година, Volkswagen освен ускорява своята конкурентоспособност, само че и форсира повишаването на електрическата подвижност и дигитализацията.

През фискалната 2021 година компанията достави повече електрически транспортни средства в целия свят от всеки път: Общо повече от 369 000 електрически коли (+73 %) – от които към 106 000 PHEV (+33 %) и 263 000 напълно електрически ( +97 %) – бяха доставени на клиенти. Така Volkswagen удвои доставките на BEV спрямо миналата година. Три нови електрически модела бяха показани през 2021 година: ID.4 и ID.5 – и двата с топ версия GTX – и ID.6 в Китай. През 2022 година към този момент се състоя дебютът на ID. Buzz преди броени дни. Предварителните продажби започват през май, доставката на първите модели е планувана за есента.

Производствените мощности редовно се уголемяват в отговор на бързо възходящото търсене. След превръщането на завода в Цвикау в профилирано оборудване за произвеждане на електрически коли, три спомагателни завода – в Емден, Хановер и Чатануга (САЩ) – стартират да създават електрически коли през 2022 година
Също по този начин компанията реализира значими стадии в дигитализацията: през 2021 година Volkswagen стана първият производител на коли, който предлага актуализации по въздуха (OTA). Повече от 100 000 софтуерни актуализации към този момент са конфигурирани в колите на клиентите в Европа. OTA ще бъде пуснат и на огромните пазари на Съединени американски щати и Китай преди края на тази година. По този метод компанията поставя интернационалната основа за нови бизнес модели като функционалности при поискване – спомагателни услуги, които клиентите могат да резервират.
Volkswagen усъвършенства потребителското прекарване с новия ID. 3.1 програмен продукт за всички модели от ID. фамилията. Новото потомство програмен продукт ще дебютира в ID.5 и ID. Buzz и ще бъде налично поредно за всички ID. клиенти. Благодарение на новия програмен продукт се редуцира времето за зареждане, покачва се комфорта и се усъвършенства работата.

Волфсбург става пионер в развиването и набира още по-голяма скорост
В рамките на ACCELERATE Volkswagen също напредва с трансформацията на главния цех във Волфсбург. Заводът ще стартира да създава първия напълно електрически модел, ID.3, през 2023 година Производството на втори електрически модел, Trinity, ще стартира през 2026 година Този модел ще има доста по-кратко време за зареждане и пробег от над 700 километра. Моделът ще е оборудван с най-съвременния програмен продукт на Групата и ще е механически подготвен за самостоятелно шофиране, равнище 4. Основата на Trinity ще бъде новата SSP платформа на Групата, която ще бъде създадена от Volkswagen във Волфсбург.

Volkswagen възнамерява да влага към 2 милиарда евро в особено индустриално оборудване, издигнато покрай основния цех. Освен това би трябвало да бъдат изхарчени спомагателни 800 милиона евро за нов център за развиване в обекта. Наречен Campus Sandkamp, ​​това е мястото, където новата електрическа платформа SSP и Trinity ще бъдат създадени за доста ускорение на цялостното развиване и произвеждане и залагането на нови бенчмарк критерии. В бъдеще задачата е да се понижи времето за развиване с 25 %, като автомобилните планове за ще бъдат приключени за 40 месеца, а не за 54 месеца, както в предишното.

Прогноза за 2022 година: По-високи доходи от продажби, доходи и доставки на електрически коли
Volkswagen възнамерява доста да усили доставките на напълно електрически коли през настоящата фискална година. Тази цел ще бъде подкрепена от усъвършенстваната наличност на полупроводници, предстояща най-късно през втората половина на 2022 година Освен това Volkswagen чака нарастване на оперативната облага, приходите от продажби и възвръщаемостта от продажбите. „ Потвърждаваме нашата цел за 6% възвръщаемост от продажбите през 2023 година Ще сложим идващите стадии за реализиране на тази цел през 2022 година “, сподели финансовият шеф на Volkswagen Александър Зайц.
Тези насоки обаче зависят от по-нататъшното развиване на войната в Украйна и по-специално от въздействието върху веригите на доставки на Групата и световната стопанска система като цяло. Съществува риск последните събития свързани с войната в Украйна да окажат негативно влияние върху бизнеса на леките коли Volkswagen.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР