• PEUGEOT 9X8 на Team Peugeot TotalEnergies участва с два

...
• PEUGEOT 9X8 на Team Peugeot TotalEnergies участва с два
Коментари Харесай

6-ТЕ ЧАСА НА ИМОЛА: PEUGEOT 9X8 2024 готов за състезателния си дебют

• PEUGEOT 9X8 на Team Peugeot TotalEnergies взе участие с два автомобила в 6-те часа на Имола, втори кръг от Световния шампионат за устойчивост на FIA.

• След година на разработка и довеждане докрай на близо 8 000 км пистови проби, PEUGEOT 9X8 2024 беше показан на 25 март: доста модифициран под зашеметяващата си нова ливрея „ лъвска глава “, той резервира своята съществена ДНК с по-рационализиран, динамичен контур увенчан с новото си задно крило.

• След безредно откриващо съревнование в Катар, което приключи по трагичен метод, Team Peugeot TotalEnergies е решен да се показа почтено в Италия.

Италия е особено място за PEGUGEOT, когато става дума за надпревари за устойчивост. Именно на Монца Team Peugeot TotalEnergies стартира своето пътешестване в Световния шампионат за устойчивост на FIA през лятото на 2022 година Година по-късно PEUGEOT 9X8 обезпечи първото си класиране на подиума на WEC на същата писта. И точно в 6-те часа на Имола, където Peugeot Sport направи запаметяващо се класиране през 2011 година, PEUGEOT 9X8 2024 ще направи своя конкурентен дебют.

„ Как се усещам? Преди всичко съм доста горделив, че успяхме да работим сполучливо на два фронта повече от година “, сподели Оливие Янсони, механически шеф на Peugeot Sport. „ Нашите дизайнерски и оперативни екипи са положили ужасно доста работа, с цел да се придържаме към спортната стратегия с версия 2023, до момента в който разработвахме PEUGEOT 9X8 2024. Това е изключително правилно като се има поради, че спецификациите се трансформираха през годината, с цел да включат всичко, което сме научили във връзка с надеждността и аеродинамиката, както и знанията, добити за новите гуми, които тествахме от средата на 2023 година на тестовия автомобил. “

PEUGEOT 9X8 2024 беше показан на 25 март след тест за устойчивост на пистата Motorland Aragón в Испания. Той е минал към 8000 км проби от първата си сесия на писта при започване на декември 2023 година Допълнителната работа за устойчивост на тестовия стенд също е помогнала за повишение на надеждността на механичните съставни елементи и задвижването.

„ Мисля, че колата е подготвена за Имола “, продължи Оливие Янсони. „ Това е писта, която не е била употребена преди във FIA WEC и такава, която не познаваме доста добре. Не сме правили никакви проби на пистата, само че това беше годно и за Катар, а там бяхме бързи. Когато работихме върху симулатора, разбрахме, че Имола е писта с висока притискаща мощ. ”

Отборът Peugeot TotalEnergies ще се впусне в незнайното, само че тимът има предпочитание да се възвърне от разочароващия уикенд в Катар, където все пак PEUGEOT 9X8 потвърди, че е конкурентен автомобил, и беше покрай второто място.

„ За разлика от PEUGEOT 9X8 2023, където имахме време да подобрим настройките и да извлечем максимума от колата, към момента имаме доста да научим за PEUGEOT 9X8 2024. Знаем, че колата е по-бърза, макар че е към момента е мъчно да се получи точна картина, тъй като не знаем с какво тегло и мощ ще се състезава. ”

PEUGEOT 9X8 2024 е на път да направи своя спортен дебют с новата си ливрея „ лъвска глава “ на италианския кръг на WEC. За да отбележат мотива, дизайнерите на PEUGEOT създадоха идентична ливрея за PEUGEOT 508 PSE. От самото начало на своята WEC стратегия PEUGEOT сътвори мощна естетическа връзка сред Hypercar и индустриалните модели на марката. Някои стилистични детайли, като светлинния автограф, щита, подложен на предната решетка и преобладаващия цвят на боята (Selenium Grey през 2022 година и Okenite White през 2024 г.), отразяват тази ясна връзка сред Hypercar и индустриалните модели на PEUGEOT.

За да запазят тази тясна връзка сред дизайна на 9X8 и индустриалните коли на марката, дизайнерските екипи на Peugeot избраха да приспособяват тази ливрея към 508 PSE. Серийният автомобил ще бъде показан във FanZone в Имола, първият кръг от шампионата, който ще се организира в Европа в интервала 19-21 април.

Микел Йенсен, номер 93 PEUGEOT 9X8

„ Карах в Имола във Формула 3 при започване на кариерата си и по-късно в ELMS през 2021 година Това е страхотна писта от така наречен „ остаряла школа “, с доста прави и относително огромни завои.
Ше бъде същинско предизвикателство за класа Hypercar. Развитието на новия автомобил беше доста вълнуващо през последните няколко месеца, само че към момента има доста неща, които да научим за PEUGEOT 9X8 2024 в надпреварите. ”

Пол ди Реста, номер 94 PEUGEOT 9X8

„ Имах първия си допир с тази писта напълно неотдавна. Имола е тясна писта, много неравна, доста е друго от Катар. С всички Hypercars и GT3s, ще бъде доста натоварено на пистата. Гумите също ще бъдат огромен фактор, изключително в случай че времето се промени. По отношение на подготовката в никакъв случай не е елементарно да влезеш във втория кръг на шампионата с нова кола. Ще научим и ще реализираме прогрес с PEUGEOT 9X8 2024 последователно, като запазим погледа си към Льо Ман, което е нашата съществена цел. ”

*Източник: www.peugeot.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР