• 160 години иновации: Германският производител с богати традиции чества

...
• 160 години иновации: Германският производител с богати традиции чества
Коментари Харесай

Opel - Акценти 2022 г.: Новият Opel Astra е звездата в годината на юбилеи на германския автомобилен производител

• 160 години нововъведения: Германският производител с богати обичаи празнува своя празник
• Начало на нова епоха: Шесто потомство на един от най-обичаните модели Astra
• 40 години Opel Corsa: Представена лимитирана серия “Corsa 40 ”.
• GSe се завръща: Opel показа динамичен и електрифициран под-бранд “Grand Sport electric ”.
• Наелектризиращо показване: Успешен сезон за Opel Corsa-e Rally и co.
• Иновативно решение: Първият Opel Vivaro-e HYDROGEN

2022 година беше запаметяваща и забележителна за Opel във всяко едно отношение: в продължение на 160 години марката с „ Blitz “ работив в посока да направи нововъведенията налични за необятна публика. Това бе спазено и в годината на на юбилея на марката с представянето на новия Opel Astra, който още с лансирането си впечатли както специалисти, по този начин и клиенти. Други бестселъри за годината са Opel Mokka, най-продаваният електромобил в своя сегмент в Германия, и Opel Corsa, който отпразнува своя 40-ти рожден ден. Електрическата Corsa-e Rally направи извънредно показване в ADAC Opel e-Rally Cup, първият шампионат за електрически коли от една марка в света. В бъдеще Opel ще предлага още по-динамично всекидневно преживяване при шофиране с моделите на неотдавна показаната под-марка GSe. Opel непрестанно развива нововъведенията за устойчива подвижност в своите търговски транспортни средства: да вземем за пример, първият Opel Vivaro-e HYDROGEN със задвижване с водородни горивни кафези към този момент се употребява от клиенти. Днес Opel предлага 12 електрифицирани модела в своето портфолио.
Тези и още повече акценти са показани в наелектризиращия видеоклип „ Най-доброто от Opel “ в Opel Highlights 2022.

„ 2022 година беше изключителна година за Opel “, сподели изпълнителният шеф на Opel Флориан Хютл. „ С стартирането на пазара на новата Astra, електрифицирана за първи път, ние навлязохме в нова епоха. Нашите модели Corsa и Mokka – които също са електрически – потвърждават какво вършат същински бестселъри в сегмента на дребните коли и субкомпактните SUV. Ние следваме нашата концепция за електрификация на цялостната гама транспортни средства на марката, като предлагаме и микробуса с водородни горивни кафези Vivaro-e HYDROGEN. В това отношение 2022 година беше година, в която продължихме да вървим напред към развиването за преобразяване в напълно електрическа марка в Европа. “

История на триумфа: 160 години Opel, 40 години Opel Corsa, 30 години Opel в Айзенах

През 2022 година Opel означи доста специфичен празник: преди 160 години Адам Опел поставя основата на компанията в Рюселсхайм, която се развива от производител на шевни машини до най-големия производител на колела в света до интернационално значима автомобилна марка. 160-годишната история на Opel демонстрира, че марката постоянно се е стремила да излиза отвън пословичните рамки и да изненадва клиентите с изключителни решения предоставяйки им нововъведения, които са познати от модели от по-високите класове.

Тази година един от най-големите бестселъри на немския бранд отпразнува своя 40-ти рожден ден: Opel Corsa направи гражданска война в класа на дребните коли с премиерата си през 1982 година и към момента се радва на огромна известност измежду клиентите със своето шесто потомство. Сегашната Corsa е един от най-популярните дребни коли в историята. Електрическият Opel Corsa-e завоюва „ Златен волан 2020 “ и се показва сполучливо в моторните спортове. Opel отпразнува тази годишнина с стартирането на лимитираната серия „ Opel Corsa 40 “, в която са съчетани съвременни технологии с акценти с препратки към първото потомство Corsa.

Производството на коли Opel в Айзенах също означи празник: моделите на марката Opel слизат от индустриалната линия в завода в Тюрингия, ситуиран в централна Германия, в продължение на 30 години. Три десетилетия, които трансформираха образа на целия район и през които заводът се обновява непрекъснато, с цел да може през днешния ден да се създават модели на бъдещето, какъвто да вземем за пример е и Opel Grandland и несъмнено Grandland Plug-in хибрид.

Новият Opel Astra: От премиерата на модела до „ Златен волан 2022 “

2022 бе белязана и от триумфа на новия Opel Astra. През май шестото потомство означи своята премиера - оборудван с новаторски технологии като изцяло цифровия кокпит Pure Panel, фарове с адаптивната система Intelli-Lux LED® Pixel Light без отражения, с изчистен, без непотребни детайли дръзновен дизайн, носещ новото лице на марката Opel Vizor. За първи път модела се предлага и като електрифициран plug-in хибрид. Astra провокира огромен интерес измежду клиентите, които незабавно започнаха да вършат поръчки.

Читателите и експертното жури на AUTO BILD и BILD am SONNTAG са съгласни, че Opel навлиза в нова епоха с Astra. Те наградиха Astra и Astra Sports Tourer със „ Златен волан 2022 “ през есента. Най-новото потомство на най-продавания модел победи мощната конкуренция, с цел да завоюва една от най-престижните награди в автомобилната промишленост като " Най-добър автомобил до €50 000 ".

В същото време " Auto Oscar " отиде в Рюселсхайм за трети следващ път. През 2020 година Opel Corsa-e завоюва мечтаната премия, а предходната година Opel Mokka-e взе най-високото отличие. Mokka-e се трансформира в бестселър със своя дизайн, технологии и склонност за ежедневна приложимост. През октомври и ноември това беше най-продаваният напълно електромобил в B-SUV сегмента в Германия. През ноември близо 65% от всички клиенти на Mokka избраха електрическия вид, с акумулатори и без нездравословни излъчвания.

Динамичен, въодушевяващ и електрифициран: новата под-марка GSe

През есента Opel разгласи: " GSe " се завръща в нов, пресен тип. Докато преди съкращението е означавало „ Grand Sport injection “, в този момент то се трансформира в новата спортна подмарка на Opel и значи „ Grand Sport electric “. Моделите на Opel GSe съчетават отлична динамичност на шофиране с новаторска електрификация и ще бъдат отпред на съответната моделна серия в бъдеще. Plug-in хибридите Opel Grandland GSe (разход на гориво съгласно WLTP: 1,3 л/100 км, CO2 излъчвания 31-29 g/km; и двете комбинирани, претеглени, предварителни стойности), както и Astra GSe и Astra Sports Tourer GSe (гориво разход съгласно WLTP4: 1,2-1,1 л/100 км, CO2 излъчвания 26-25 г/км; и двете комбинирани, предварителни стойности) ще бъдат налични скоро на пазара.

Предварителните стойности, избрани благодарение на по-реалистичния способ за изпитване WLTP (Световна хармонизирана процедура за изпитване на леки транспортни средства), който заменя процедурата за изпитване NEDC (Нов европейски цикъл на шофиране). Консумацията на автомобила, излъчванията на CO2 и пробегът освен зависят от ефикасното потребление на силата от автомобила, само че също по този начин се въздействат от стила на шофиране и други нетехнически фактори. Информацията за потреблението и излъчванията не се отнася за обособен автомобил и е предопределена само за задачите на съпоставяне сред другите видове транспортни средства. Превозното средство към момента не е налично.

Opel електрифицира моторните спортове: Впечатляващ рали връх през 2022

Opel електрифицира интернационалните ралита през сезон 2022. Лоран Пелие и Opel Corsa Rally4 преобладаваха в Юношеския европейски рали шампионат (JERC), спечелвайки петата юношеска европейска купа за Opel. ADAC Opel e-Rally Cup се утвърди като първата електрическа рали купа от една марка в света и продължи своя напредък. На рали писти, които бяха колкото изискващи, толкоз и разнородни, тимовете се бореха за точки и титли в надпреварите на Opel Corsa-e Rally. По този метод уредниците демонстрираха по какъв начин електрическият рали спорт може да въодушеви. Догодина купата влиза в третия си сезон!

От Opel Rocks-e до Opel Vivaro-e HYDROGEN: E-офанзивата e в разгара си

Дори с най-малките и най-големите модели в портфолиото на Opel, производителят върви в посока на електрификацията. Opel Rocks-e дава опция за подвижност на младежите от 15-годишна възраст в Германия и внася глътка пресен въздух в сегмента на леките коли като новаторско електрическо транспортно средство за двама. Първите клиенти са зад кормилото на Opel Vivaro-e HYDROGEN от тази година. Иновативният ван с водородни горивни кафези демонстрира какъв брой многофункционална може да бъде електрическата подвижност в комерсиалния бранш. Това е идеалното решение за клиенти на автопаркове, които желаят да изминават дълги дистанции без местни излъчвания и се нуждаят от бързо зареждане с гориво. Когато е изцяло зареден, той може да измине до 400 километра (според WLTP). Зареждането с водород лишава единствено три минути.

2022 година беше доста значима за Opel с лансирането на новите модели и допълнението на електричаската гама, като част от посоката, която марката следва, а имено да се трансформира в напълно електрически бранд в Европа до 2028 година Това е тъкмо пътят, по който компанията ще продължи да върви и през идната година – с модели като първия изцяло електрически Opel Astra Electric и голям брой други нововъведения.

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР