​На работна среща в Община Русе представители на местната администрация

...
​На работна среща в Община Русе представители на местната администрация
Коментари Харесай

Община Русе участва в програма за справяне с уязвимостите към корупция на Международния републикански институт

​На работна среща в Община Русе представители на локалната администрация се срещнаха с екип на Международния републикански институт (International Republican Institute/IRI). На нея беше показан и разискван план на отчет за оценка на уязвимостите към корупционни практики в локалните управляващи.

​В работната група са включени и представители на Общинския съвет и гражданския бранш. На срещата стана ясно, че през месец май в Русе ще се провежда публично разискване, на което ще бъдат показани акценти от отчета. Той се чака да бъде оповестен при започване на месец април и се изготвя въз основа на данни, събрани посредством изявленията с разнообразни заинтригувани страни.

​Община Русе е част от програмата на Международния републикански институт за справяне с уязвимостите към корупция, която обгръща 10 общини в България. Целта на самата стратегия е възстановяване на прозрачността, гражданското присъединяване и отчетността на ръководството на общинско равнище за предварителна защита и противопоставяне на корупцията.

​ IRI е интернационална организация с нестопанска цел, непартийна и самостоятелна, отдадена на насърчаването на свободата и демокрацията в целия свят. От 1983 година тя работи в поддръжка на демократичните идеали, изпълнявайки редица интернационалните стратегии за подсилване на свободата, демократичното ръководство и институции, върховенството на закона и присъединяване на гражданското общество в световен мащаб.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР