Звучи толкова просто, че е трудно да се повярва, но

...
Звучи толкова просто, че е трудно да се повярва, но
Коментари Харесай

Защо трябва да ходим поне 30 минути на ден

Звучи толкоз просто, че е мъчно да се повярва, само че в действителност ходенето е едно от най-хубавите извършения, които можем да вършим. Не става въпрос за разходка, по време на която се забавляваме и разсейваме. Говорим за 30-минутно целеустремено непрестанно вървене с последователно увеличение на темпото. Ако го вършим по този метод, ще стартираме да виждаме изгоди.

Укрепва сърцето

Дори в случай че водим затънал метод на живот, сега, в който стартираме да вървим, сърцето ни се подмладява и става по-силно и по-устойчиво. Освен това способстваме за леко увеличение на размера на нашите кухини, като по този метод се покачва и количеството кръв, което помпаме и се понижава рискът от сърдечносъдови болести.

Ходенето е отличен метод да направляваме кръвното налягане, да понижим неприятния холестерол (LDL), да увеличим положителния (HDL) и да укрепим кръвоносната система.

 Снимка 376771

Намалява и балансира тежестта

За да отслабнем е належащо да вървим всекидневно и не по-малко от 20 минути, тъй като след 20-тата минута започваме да горим калории. Важно е да знаем, че с цел да отслабнем, ходенето не може и не би трябвало да бъде постепенно.

Само посредством последователно увеличение на скоростта, само че тъй че да се усещаме удобно, можем да реализираме резултати. Важно е и постоянно, макар увеличението на темпото на стъпките, да поддържаме вярна позиция на тялото.

Помага за попречване на остеопороза

Вървенето е ефикасен метод за подсилване на костите и стимулиране на нарасналата костна компактност. Ето за какво е извънредно целесъобразна интензивност за попречване на остеопорозата, като се изключи че спомага за възстановяване на физическото положение след появяването й.

Жените са изложени на по-голям риск от остеопороза, тъй че ходенето е едно от най-хубавите неща, които можем да създадем. То спомага и за поддържането на положително здраве на нашите стави, като се заобикалят проблеми, като артрит да вземем за пример.

 Снимка 377926

Увеличаваме енергийните равнища

Чрез ходене активираме цялото тяло, увеличавайки и подобрявайки кръвообращението, като се усъвършенства и доставката на О2 към всяка клетка. Това ни оказва помощ да останем по-активни, заобикаляйки другите енергийни спадове.

Предотвратява деменция

Нещо толкоз просто, колкото ходенето, доста усъвършенства действието на нашия мозък, съгласно изследване, извършено в Университета на Колумбия в Канада и оповестено от The British Journal of Sports. Вървенето освен предотвратява деменцията, само че и спомага за по-добра мозъчна функционалност при хора, които към този момент страдат от заболяването, като в същото време укрепва и техните мисловни умения.

 Как ходенето оказва помощ на творчеството
Как ходенето пеш ни прави по-креативни

Повече придвижване за по-добри хрумвания
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР