Звездите на Театър БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ откриват новия сезон 2020/2021 с

...
Звездите на Театър БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ откриват новия сезон 2020/2021 с
Коментари Харесай

Шекспир и Швейк откриват сезона във Военния театър

Звездите на Театър „ БЪЛГАРСКА АРМИЯ “ откриват новия сезон 2020/2021 с празничен дух и жадност за творчество – те ще празнуват и 70-годишнината от началото.  Първото зрелище е “НОЖИЦА ТРЕПАЧ ” (23 септември) - режисура играна над 15 години, в която фенове са основните герои. Зашеметяваща комедия, в която публиката играе директно в разкриването на убийството на известна пианистка, за чиято гибел са заподозряни всички.  Сюжетът в “КОЛКО Е ВАЖНО ДА БЪДЕШ СЕРИОЗЕН ” от Оскар Уайлд (24 септември) се завърта към сърдечните безредици на две аристократични двойки. В гонене на любовта си те устремно прелитат през комични недоразумения и неуместни трудности. Представлението се играе от 20 години.  В “СЕКС, НАРКОТИЦИ И РОКЕНДРОЛ “ от Ерик Богосян (28 септември) Ивайло Христов, Добрин Векилов-Дони и Коцето-Калки от 28 години описват за живота в цялата му глупост и подигравка. Спектакъл както за удоволствието от музиката и „ лекия живот “, по този начин и за екзистенциалното страдалчество на индивида.

  “КАФЕ С ПРЕТЕНЦИЯ ” от Георги Марков (25 септември) с Иван Радоев, Юлиан Вергов и Моню Монев за трима мъже на междинна възраст в очакване на две дами, с които се срещат инцидентно същия ден на „ Раковска “. Неочакваната развръзка води до куп смешни обстановки. Една на пръв взор непретенциозна среща, изпълнена с доста рекламация и мирис на кафе.

  “МНОГО ШУМ ЗА НИЩО ”  от Шекспир - който и да е той (30 септември) - от 25 години споделя от сцената за дръзкото младежко любовно замайване, без да икономисва болката и страданието. По думите на режисьора Красимир Спасов затлавието не е афоризъм, който с дяволита усмивка позволява дребни любовни недоразумения, а метафора на безплодните старания на човешкото създание да откри себе си в един неприятелски и безреден свят.

“ЕДНА НОЩ С ТЕБ ” (30 септември) от Макъл Уелър е особена любовна история, разказана от актьорите Стефка Янорова и Георги Кадурин. Линди и Адъм, на към 50, се срещат уединено в хотел в Ню Йорк. Но с колкото и предпочитание да подхождат един към различен, връзките им в никакъв случай не доближават до съгласие.

“АРСЕНИК И СТАРИ ДАНТЕЛИ ” от Джоузеф Кесърлинг (25 септември) е изпълнена с непредвидени обстановки и доста ирония пиеса, в която известния сценичен критик и буен съперник на брака - Мортимър Брустър не може да устои на чара на красивата Илейн, както и на досадата да я изпраща всяка вечер и й предлага брак. Но... до насладата на медения месец по този начин и не се стига. Причината се оказва много ненадейно изобретение. В остарялата ракла в дома на неговите лели – Аби и Марта, чиято богоугодна щедрост е добре позната из целия град, Мортимър открива мъртвец. Оказва се, че това е 12-тата им жертва. С концепцията да „ облекчат  живота им ”, Аби и Марта черпели самотни хора, които приютявали в техния интернат, с чаша Бъзово вино… Можете да си визиите до каква степен стига тази престъпната подигравка.

“ШВЕЙК ” от Юрий Дачев (29 септември) - добър до нелепост, а не добър от нелепост. Добър и популярен, популярен с добротата си. Швейк е претърпял всички неволи на света. Войни, рецесии, лицемерни величества, сластни хазяйки, доносници и попове… И продължава да крачи, непрестанно затягайки колана на войнишкия панталон, който не му е по размер. Препъва се и кани наляво и надясно на чаша бира в шест часа след войната... Герасим Георгиев- Геро и Валентин Танев – в този момент. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР