Звездата от „Бързи и яростни“ Тайрис Гибсън съди The Home Depot за 1 милион долара след `расово профилиране`

...
Гибсън е играл ролята на Роман Пиърс в седем от
Коментари Харесай

Гибсън е играл ролята на Роман Пиърс в седем от блокбастър филмите заедно с Вин Дизел, Джейсън Стейтъм и Дуейн Джонсън.

Иск, заведен в Лос Анджелис в сряда, описва подробно инцидента, за който се твърди, че е станал в магазина The Home Depot в Уест Хилс, окръг Лос Анджелис.

В делото се посочва, че касиерът е „много бавно сканирал артикули и процесът отне 20 минути".

Твърди се, че тогава те са отказали да приемат кредитната карта на Гибсън, за да завършат транзакцията.

Когато Гибсън поиска да говори с мениджъра, той беше отказа и успя да завърши покупката си само след „разгорещена дискусия“.

Lil Tay: Мистерия заобикаля „смъртта“ на тийнейджъра рапър като баща отказва да коментира

В делото се казва: „Гибсън, един от най-разпознаваемите чернокожи актьори и музиканти в Съединените щати, и неговите сътрудници, занаятчиите Мора и Ернандес, претърпяха възмутително дискриминационно малтретиране и първо расово профилиране на потребителите- ръка в магазина за продажба на дребно The Home Depot.

„Докато ищците се опитаха да направят покупка в магазина, служителите на магазина нарочно се намесиха и отказаха да обработят транзакцията въз основа на безпочвените си подозрения, че Гибсън, Мора и Ернандес възникват от цвета на кожата им."

Продължава: "Гибсън е дългогодишен клиент на The Home Depot и с течение на времето е закупил от компанията материали на стойност не по-малко от $1 000 000 (£790 000).< /p>

„Действията на касиера и управителя бяха дискриминационни въз основа на раса и произход. Няма друго правдоподобно обяснение за малтретирането на ищците.

„Транзакцията беше отказана, въпреки многократните разрешения на Гибсън, поради цвета на кожата на ищците, а в случая на Мора и Ернандес, също и поради техните национален произход.

„Това е ясен и достоен за съжаление пример на дискриминационно малтретиране и расово профилиране на потребителите.

„Отношението към Гибсън, Мора и Ернандес от The Home Depot беше унизително и унизително ."

В изявление The Home Depot каза: „Разнообразието и уважението към всички хора са в основата на това, което сме, и ние не толерираме дискриминация под никаква форма."

„Ние ценим г-н Гибсън като клиент и през месеците, откакто се случи това, се свързахме с него и адвокатите му няколко пъти, за да се опитаме да разрешим притесненията му. Ще продължим да го правим.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР