Звездата на националния отбор Кирил Десподов се наслаждава на престоя

...
Звездата на националния отбор Кирил Десподов се наслаждава на престоя
Коментари Харесай

Десподов е възхитен от феновете на ПАОК

Звездата на националния тим Кирил Десподов се любува на престоя си в ПАОК, с чийто екип прави възторг - 11 гола и 10 асистенции в 25 мача от началото на сезона.

В ефира на рледаването " Тази заран " по bTV националът показа усещанията си от Гърция и направи съпоставки с България.

Той показа, че е останал очарован от локалните почитатели, откакто 4-5000 изпратили тима на мотори от хотела до стадиона за дербито с Панатинайкос. ПАОК завоюва с 2:1 и още веднъж оглави класирането, а в воин за солунския отбор се трансформира точно Десподов, отбелязал и двата гола.

" Още ми е малко сложен гръцкият, само че стартирам да се оправям все по-добре. В тима споделяме повече на британски, обаче пробвам да приказвам и с гърците, да науча някоя нова дума... Много ми харесват и тимът, и градът. В Солун е прелестно, има много младежи. Времето е по-хубаво от в България. Голям град е, има многообразие. От това, което съм видял, ми харесва като цяло. ", сподели Десподов.

" Имам към този момент насъбран опит в европейски мачове, както и зад граница. Първият ми подобен престой беше с Каляри в Италия, само че тогава бях доста млад и не се получи добре. Хубаво е, че не съм се отказал и се пробвах по допустимо най-бързия метод да поправя нещата, които съм пропуснал. Отидох да играя в Австрия за Щурм Грац, където сносно ми се получиха нещата. След това прекарах 3 години в Лудогорец, с който натрупах стабилен опит в евротурнирите. Надявам се този престой в Гърция да покаже, че съм вкоренен футболист. "

" Феновете тук са взискателни. ПАОК има многомилионна фенска маса. Любовта им се печели единствено и само с положителни игри и резултати. В Европа завършихме преди всичко, за Купата сме на полуфинал, водим в шампионата. Когато виждат, че си предан и играеш със сърце и душа, са извънредно щастливи и стартират да те обичат. "

" Доколкото съм осведомен, е имало случай с служител на реда, който е бил ранен и умрял. Затвориха футболните терени за два месеца. След 12 февруари ги отварят още веднъж. Хората са зажаднели за футбол. В последния мач - дербито с Панатинайкос, имаше към 4-5000 души пред хотела, които ни изпратиха до стадиона на мотори. Аз не бях виждал такова нещо! ".

" От страна на фенската маса в България сме надалеч от истината. Тук на естествен мач в шампионата с отбор, който е, примерно, на десето място, идват към 20-25 000 души. Ние също имаме тимове с доста огромна фенска маса - ЦСКА и Левски, само че в Гърция са по-отдадени и демонстрират повече любовта си към тима. "

Десподов завоюва почитатели и съотборници и с осъществяването си на шлагера " Звъня ти, с цел да ти кажа " пред отбора. След него той получи оферта за дует от изпълнителя на песента - Триандафилос.

" Казах си " Защо пък да не изпея една гръцка ария и да им направя кефа? ". А и тя доста ми харесва. Исках да им покажа почитание. Кой чужденец в България е пристигнал и е изпял българска ария? Никой! "

" Бяха щастливи и се забавляваха с осъществяването ми. Аз изпях единствено някакъв куплет. След това се свърза с мен артистът Триандафилос. Снощи вървях да си взимам храна от ресторант, бях си поръчал за у дома. Готвачите, очевидно почитатели на ПАОК, ме посрещнаха с тази ария. "

" По-добре да се концентрирам върху футбола. Мога да си пея, когато съм самичък в колата. Но съм благополучен, че ме предложения за дует, даже на смешка. Той желае да се запознае с мен. Казал съм му, че може да изпеем песента дружно, единствено когато сме двамата. ", описа Десподов.

" Надявам се да сме от ден на ден българите по европейските терени. Когато имаме национали, които се показват добре в тимове си в чужбина, това ще способства за повдигането на равнището. Надявам се и да се случи към този момент най-сетне да се класираме на огромен конгрес, тъй като от много време нямаме триумфи. ", приключи капитанът на България.
 Кирил Десподов зарадва с 30 футболни топки децата на ФК Железница
Кирил Десподов зарадва с 30 футболни топки децата на ФК Железница

За него това е втора такава благородна инициатива
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР