Звездата на италианските ски Кристиян Гедина подписа петицията за промяна

...
Звездата на италианските ски Кристиян Гедина подписа петицията за промяна
Коментари Харесай

Звезда на италианските ски подписа за втора кабина в Банско

Звездата на италианските ски Кристиян Гедина подписа петицията за смяна на Плана за ръководство на Национален парк „ Пирин ", която ще позволи построяването на втори кабинков въжен превоз. Тя е инициирана от Коалиция „ За да останат хора в България " против подправените мнения на зелените, които заливат уеб страницата на Министерство на околната среда и водите, където е оповестено предлагането за смяна на Плана за ръководство на Национален парк „ Пирин ". До 22 декември всеки, който желае развиване на ски туризма в България, може да поддържа петицията на уеб страницата на обединението. „ Видях с очите си голямата потребност, която имате от развиване на курорта и от втора кабина. Надявам се, че този въпрос ще бъде решен и желая при идващото си идване тук да открием дружно втория въжен превоз. Тук е прелестно място, курортът е прелестен, хората са прелестни. Не чаках толкоз хубави и добре поддържани писти. За първи път съм тук, слушал съм доста за Банско от сътрудниците си, курортът е на международно равнище ", съобщи най-хубавият италиански скиор в скоростните дисциплини.

Кметът на община Банско – Георги Икономов, бе безапелационен, че втори въжен превоз в града ще има, макар че зелените заливат с подправени вести общественото пространство. „ Вярвам, че до 28 декември ще има позитивно решение по този въпрос и следващата година ще има съответни дейности по реализирането на този план. Банско подвига равнището си с всяка минала година. Благодаря на Гедина и Жирардели за високата им оценка за курорта. Целта ни е благодарение на втория въжен превоз да ограничим потока от коли в планината, желаеме да купим електрически автомобили ", акцентира градоначалникът.

Иван Обрейков, маркетинг шеф на ски зоната, подсигурява, че не се планува и един сантиметър повече повърхност в готвената смяна на концесионния контракт. „ Зелените ни учат по какъв начин да вършим туризъм. Това е парадокс. Ние единствено за няколко години поставихме Банско на международната карта на ски курортите ", сподели той.

Разбира се, че не мина и без ски шоу на двамата велики скиори пред погледите и овациите на хиляди фенове на планината. Това предложи формалният старт на сезона в най-хубавия ни зимен курорт Банско. Писта „ Алберто Томба " за 15-и следващ път се трансформира в сцена на майсторство за участниците в празничното разкриване. Че няма остарели и млади, а можеши и неможещи демонстрираха петкратният притежател на Световната купа и Почетен жител на Банско – Марк Жирардели, и специфичният посетител на събитието, най-големият италиански спускач за всички времена – Кристиан Гедина. Доказа го обаче и 85-годишният банскалия Асен Тренчев, който се причисли към тима на своя другар Жирардели и направи безупречно втурване без нито едно рухване от старта до финара на пистата.

„ За мен е горделивост да съм до такива първенци. Чудесно е, че още ме бива със ските. Нашият зимен център е луксозен ", показа възрастния мъж. Той изненада с дарове и Марк, и Кристиан – даде им по едно дървено чукче за месо, които самичък изработил от парче мура. В последна сметка общото време на отбора на Гедина се оказа по-добро и справедливо завоюва успеха. Пищна заря тъкмо в 12,15 часа в събота ознаменува началото на зимен сезон 2017/2018 година в Банско. Небето екна и се покри със светлина с пресичането на финалната права от двамата първенци и дребните скиори от града.

Сред феновете бяха представители на десетки националности. Разбира се, че най-вече бяха нашенците, само че съществено наличие имаха сърбите, македонците, гърците, румънците и турците, на Бъндеришка поляна се качиха италианци, англичани, французи и немци.

Световноизвестната марка за часовници „ Hublot " разгласи партньорството си със ски зона „ Банско ". В идващите три години в курорта ще има сложени 9 големи часовника, които ще демонстрират най-точното време на туристите. По мотив Световната купа по сноуборд компанията прави 25 първокласни часовника в цветовете на курорта – синьо и жълто, със стъкло от сапфирен кристал и каишка от кожа на алигатор. Представителят на компанията – Ерик Тепеликян, връчи първият часовник от лимитираната серия на Марк Жирардели. Върху гърба на часовника е гравирано името на скиора. От името на ски зоната настолен часовник със същата марка получи и италианската змезда Гедина. Той пък подари чифт от скиорските си обувки за Стената на славата в бар „ Хепи енд ".

Популярната игра „ Ловци на съкровища " стартира в 13,00 часа, рекорден брой мераклии – 400, се записаха да ровят в снега, с цел да се доберат до огромната премия - чисто нов лек автомобил „ Ауди А3 ". Късметът се усмихна на 49-годишния благоевградчанин Любен Шумарски, притежател на магазин за автомобилни бои /на втората снимка/ . Той показа, че 17-годишният му наследник ще запише шофьорските курсове след спечелването на колата. В извършената за първи път игра на Fibank „ Откри златото в лифта " трима късметлии откриха златни монети. Други 200 души изтеглиха за премия ваучери за почерпка в известно заведение в Банско, а 20 получиха награди от „ Макс спорт ".

Официалното разкриване ще е довечера от 18,00 часа на площада в зимния курорт. Гости ще са спортният министър Красев Кралев и министърката на туризма Николина Ангелкова. Поздравителен адрес до жителите на Банско е изпратен от вицепремиера Валери Симеонов. По традиция ще има заря, а купонът ще продължи с концерт на Анелия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР