Звездата на испанския и световен тенис Рафаел Надал слага край

...
Звездата на испанския и световен тенис Рафаел Надал слага край
Коментари Харесай

Надал и Хиска вдигат Сватбата на годината

Звездата на испанския и международен тенис Рафаел Надал поставя завършек на ергенския живот. Матадорът ще се ожени за дългогодишната си другарка Мария Франциска Перейо на която галено споделят Хиска. Двамата са гаджета от 14 години, само че чак в този момент се взеха решение за сватбата. Надал е последния от огромната тройка в тениса в която са още Новак Джокович и Роджър Федерер, който не беше женен.

Грандиозното празненство за което се приказва още от в този момент, че ще е " сватбата на годината " ще е на 19 октомври в курорта Порт де Поленса на остров Майорка.
Надал и Хиска са избрали имението „ Ла Форталеса “ (Крепостта – от испански език), което е на полуостров и е част от община Поленсия, впечаляващо парче земя, върху което е ситуирана първокласна благосъстоятелност, която има даже и палат от 17 век. Тя е непрекъснато изцяло затворена за обществени визити, тъй като е част от завещание от културен интерес, само че пък приема разточителни частни празненства. Част от локалните политици преди години разясниха, че тази забележителност – една от най-впетляващите на острова, се е трансформирала в завещание от културен интерес за ВИП персони, поради празненствата там напоследък. Същите тези политици съжаляват, че нито едно ръководство през годините не е съумяло да приложи закона за културното завещание на Балеарските острови, тъй че сходни забележителности да могат да се посещават най-малко четири дни в месеца в избран график. Въпреки че съответното имение е частна благосъстоятелност, част от локалните политици считат, че въпреки всичко е от публичен интерес и притежателят му би трябвало да работи и за него. Преговорите сред локалната власт и притежателите му не престават като в този момент една от пречките й, че с цел да се стигне до главния вход по суша би трябвало да се мине през собствеността на военните служби.
Сватбата на баскетболиста Руди Фернандес е едно от събитията, които се състоя през 2015 година в имението. Преди нея политиците означават и друга женитба, поради която от Крепостта са били изтреляни фойерверки. Заради тях е имало неодобрение, защото зоната е част от Натура 2000, а по този метод е била изложена на заплаха от пожари. В черния лист на локалните попада даже и филм, сниман с немско финансиране през август 2013 година Миналият юни в Крепостта се ожени футболиста на Реал Мадрид Гарет Бейл.  
В средата на 2008 година имението „ Крепостта “ се продаваше за впечатляващите 125 милиона евро като се популяризираше като „ най-скъпата благосъстоятелност в Испания “. Няколко години по-късно тя беше владеене на английски жител, който я посещаваше рядко, само че след това стана благосъстоятелност на един от най-големите спонсори на торите във Англия Джеймс Лъптън. Той дори включи във фондонабиращо празненство за партията посещаване на замъка от 24 души за седмица, което „ струваше “ 220 000 паунда.
Имението има палат, издигнат към 1622 година, към който е построено малко населено място от шест къщи с общо 17 спални, два басейна, една хеликоптерна площадка и терасовидни паркови алеи. Площта му е 90 000 кв.м. Имението, което както стана ясно е на процедура изцяло недостъпно за обществото, е елементарно за защита и наблюдаване. Трудно ще бъде достигнато от камери и фотографи, тъй като се намира на дребен полуостров. Очакват се близо 500 посетители, измежду които, към този момент я доказано, ще е някогашният крал на Испания Хуан Карлос. Списъкът с поканените също се пази в цялостна загадка. Спекулира се, че ще участват най-известния тенисистт сега Роджер Федерер, носителят на 5 златни топки във футбола Роналдо, испанския баскетболист Пол Галос, някогашният селекционер на националния отбор по футбол на Испания Хулен Лопетеги, както и тенисистите Фелисиано Лопес и Фернандо Вердаско, и артистът Енрике Иглесиас. Много от поканените вип персони ще се настанят в хотел Сон Брул. Очаква се всички да стигнат до Крепостта с транспортен съд, с цел да не бъдат снимани от пресата.
Роклята на бултака
ще е от " Кортана "
Дизайнерката от Майорка Роса Естева, създател на марката Кортана е определена да направи роклята на булката, която към този момент върви на проби в дома й. Що се отнася за религиозната гала, най-вероятно ще бъде водена от Франсеск Ксавиер Риуторт, който служи в параклиса на Портокристо, където Надал има къща.  
Надал и Хиска са дружно от 14 години, той е на 32 година, а тя на 30 година в този момент. Тя работи в неговата фондация, която има благотворителна активност. През декември м.г. да вземем за пример отпусна 1 млн. евро на засегнатите от наводнението в Санкт Лоренц през октомври, в което починаха 13 души. По-късно Надал се включи персонално по време на възстановителните работи в селището на Майорка като носеше вода на потърпевшите. Фондацията е основана през 2008 година по концепция на майка му, а връзките с институциите и стратегическото развиване са в ръцете на годеницата му Хиска Перейо. През 2015 година още веднъж на островите фондацията построи първия център за деца в риск, с цел да живеят в подобаваща среда. Надал е казвал нееднократно, че след края на кариерата си ще се посвети на филантропична активност.
Рафа и Хиска се срещат като деца в Манакор. Сестрата на тенисиста – Марибел, ги е свързала. Бързо станали другари, а другарството прерастнало в освен това през 2005 година, макар че единствено няколко души са го знаели тогава. Дискретността постоянно е била водеща за двойката, която е една от най-стабилните в Испания и в спортния свят изобщо. Хиска постоянно се е стремяла да бъде на втори проект и да оставя основната роля за Рафа. Цялото й име е Мария Франсиска Перейо – Хиска. Най-близките й я назовават Мери. Завършила е администрация и фирмено ръководство в локалния университет. Много от поканените вип персони ще се настанят в хотел Сон Брул. Очаква се всички да стигнат до Крепостта с транспортен съд, с цел да не бъдат снимани от пресата.

Рафа купи яхта за 5 млн. евро

Сватбата евентуално е дала подтик на Рафаел Надал да си купи и неповторима яхта. Според медиите в Испания Рафа към този момент е капарирал първокласното плавателно возило 80 Sunreef Power, което се чака да бъде показано публично през септември тази година на фестивал във френския град Кан.
„ Морето е част от живота ми и в никакъв случай не съм криел любовта си към него. Всеки път, когато се прибера вкъщи в Майорка, се пробвам да намеря време да плувам с моята лодка. Щастлив съм да бъда част от фамилията на Sunreef Power “, разяснява Надал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР