Звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри вече заема втората

...
Звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри вече заема втората
Коментари Харесай

Историческо: Стеф Къри подмина Реджи Милър за №2 по тройки в НБА

Звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри към този момент заема втората позиция във безконечната ранглиста по маркирани тройки в историята на НБА. Лидерът на " войните " наниза 5 стрелби от далечно разстояние по време на дуела против Юта Джаз през миналата нощ и по този метод подмина именития стрелец Реджи Милър, с цел да се изкачи до №2 във безконечната класация.

Congrats to of the for moving up to 2nd on the all-time THREES MADE list!
— NBA (@NBA)
Къри към този момент има цели 2,562 тройки в кариерата си, които са му изцяло задоволителни, с цел да се подреди пред 2,560-те маркирани стрелби на някогашния гард на Индиана Пейсърс. Пред Стеф остава само различен свръхестествен стрелец - двукратният първенец Рей Алън, който е надалеч напред с 2,973 коша от зоната за три точки.



" Чувството е особено. Опитвах се да се насладя на достижението си по време на мача, тъй като знаех, че съм близо. Реджи беше един от идолите ми, когато бях дете, гледах го по какъв начин играе против татко ми... От него научих придвижването без топка. Винаги съм казвал, че той и Стив Неш са хората, на които желая да наподобявам ", показа Къри след мача.

STEPH MOVES TO NO. 2 IN THREES

Steph Curry passes Reggie Miller for 2nd place in all-time threes made.
— SportsCenter (@SportsCenter)
Невероятното е, че Къри се нуждаеше от едвам 715 мача, с цел да доближи Реджи, който бележи своите рекордни стрелби в границите на 1,389 дуела. Процентът успеваемост на звездата на Главно следствено управление (на МВР) е 43% (2,562/5,916), до момента в който Милър приключва кариерата си с 39% (2,560/6,468) нанизани тройки. Легендарният Рей Алън пък е с 40% (2,973/7,429) успеваемост на върха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР