Звездата на Барселона Лионел Меси е заявил на ръководството на

...
Звездата на Барселона Лионел Меси е заявил на ръководството на
Коментари Харесай

Меси остава в Барселона, но постави условия

Звездата на Барселона Лионел Меси е декларирал на управлението на клуба, че счита да подпише нов контракт с каталунците и да остане на " Ноу Камп ", оповестява Дейли Мейл. Шесткратният притежател на Златната топка обаче е сложил едно изискване пред новия президент на Барса Жоан Лапорта - през летния трансферен прозорец да бъдат привлечени мощни нови попълнения, с цел да се вдигне класата на отбора.

Меси шокира света на футбола предишното лято, когато публично изрази желанието си да напусне родния си клуб, само че в последна сметка бе заставен от управлението да остане до края на контракт си поради рекордна наказателна клауза. Настоящият договор на аржентинския национал с Барселона изтича след два месеца, като към момента не е ясно дали той ще подпише нов или ще премине в различен тим като свободен сътрудник, само че съгласно информацията на Дейли Мейл Меси е взел своето решение. Силните изяви на отбора в последните месеци и шансът за реализиране на домакински дубъл - купата и купата в Испания - са убедили Мести да остане на " Ноу Камп ", само че той ясно е завил пред Лапорта, че отборът се нуждае от нови мощни попълнения и те би трябвало да бъдат привлечени през лятото.

Макар и това несъмнено да е добра вест за Лапорта, то той ще бъде изправен пред съществено предизвикателство поради тежките финансови проблеми на клуб. Дългът на Барселона набъбна на повече 1,1 милиарда евро, а заплатата на Меси е съществено перо в разходния бюджет. Каталунците се надяваха да подобрят финансовото си положение с обещаните 350 милиона евро от европейската Суперлига, само че след пропадането на този проект, то клубът едва ли ще разполага с задоволително средства за огромни прехвърляния това лято.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР