Звездата на българските алпийски ски Алберт Попов записа личен рекорд

...
Звездата на българските алпийски ски Алберт Попов записа личен рекорд
Коментари Харесай

Алберт Попов с рекорд в Европейската купа

Звездата на българските алпийски ски Алберт Попов записа персонален връх в Европейската купа. В слалома в Обереген (Италия) националът ни се подреди на призовото трето място, като остана единствено на 0,83 сек. от спечелилия Александър Стен Олсен (Норвегия).

Досега най-хубавото класиране на софиянеца в Европейската купа бе осмото място на великански слалом през 2018-а във Фолгария-Лавароне. Втори на 0,55 сек. от норвежеца е Антон Тремел (Германия). Аби раздели 3-тото място с френската легенда и бронзов олимпийски медалист в комбинацията от Пьончан 2018 Виктор Мюфа-Жанде. ю

В първия манш Попов бе осми, само че във втория кара безупречно и се качи на подиума. Вторият ни участник в Обереген - Камен Златков, приключи 29-и на 4,92 сек. от спечелилия, като в първия манш бе 38-и.

Класирането на Попов е най-хубавото в алпийските ни ски за Европейска купа след ерата Петър Попангелов. Утре националите ни ще започват и в слалома за Европейска комисия във Вал ди Фаса (Ит).

Междувременно стана ясно, че от организационния комитет на игрите в Пекин 2022 ще дават на упълномощените участници достъп до обществени мрежи, блокирани в Китай, в това число Facebook, Инстаграм и Туитър. Новината бе обявена от Международния олимпийски комитет (МОК).
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР