Звеното по инвазивна кардиология към МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца

...
Звеното по инвазивна кардиология към МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца
Коментари Харесай

​Лоша новина за врачани! Затвори инвазивната кардиология, ще ни спасяват в София и Плевен

Звеното по инвазивна кардиология към МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца затвори порти. СБАЛК „ Мeдика Кор “ ЕАД няма да продължи повече лекуването на пациенти с остри кардиологични проблеми в града. Това разгласи управлението на отделението на конференция през днешния ден.
Доц. доктор Кирил Панайотов заяви, че през днешния ден сутринта цялата документи на отделението е била изнесена и изпратена в Русе. В идващите дни следва да бъде разглобена и превозена и цялата инсталация.
Той посочи, че от началото на 2016 година врачанската болница е почнала прогресивно да натрупва отговорности към СБАЛК „ Медика Кор “ и към този миг те възлизат на 1 654 665,39 лв..
„ Имахме предложение да опростим този дълг като ни дават да използваме пространства в болничното заведение безплатно за 60 месеца като развиваме активността на отделенията по кардиология, инвазивна кардиология и съдова хирургия и да може да продължим работим и да лекуваме хората “, съобщи доцент доктор Панайотов. Той добави, че тази стратегия е преставена на цялото управление на Министерството на здравеопазването и периода за отговор е бил до 12 март. Такъв обаче по този начин и не е получен и са взели решение да преустановят активност.
„ При липса на всякаква реакция от страна на виновните институции, свързани с по-нататъшната активност на „ Медика кор “, управлението на болничното заведение счита, че с помощта на чудесно квалифицирания личен състав, до последния вероятен час, е направено всичко належащо за обезпечаването на действителна здравна помощ на популацията “, съобщи още доцент Панайотов.
Така на процедура на пациентите ще им се постанова да бъдат превозени за лекуване в София или Плевен, а пътя до там може да бъде съдбовен за положението им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР