Зрителите очакваха премиерата на най-новата постановка на Габровския драматичен театър

...
Зрителите очакваха премиерата на най-новата постановка на Габровския драматичен театър
Коментари Харесай

Петко Койчев: Колкото повече играете, толкова повече печелите просто не е вярно

Зрителите чакаха премиерата на най-новата режисура на Габровския трагичен спектакъл " Портретът на Дориан Грей " още в средата на януари. По финансови аргументи обаче първото зрелище пред аудитория бе отсрочено.



Според шефа на държавна такса „ Р. Стоянов ” Петко Койчев това не е необикновен пробем за феновете, само че е от голяма важност за артистите и театрите, в които те имат задължения отвън Габрово.

Финансирането на културните институти остава проблематично и като че ли митингите на артистите не придвижват каруцата напред. Петко Койчев твърди, че артистите и компаниите снабдители дотират изкуството. Финансовата година да вземем за пример е почнала с директория от неизплатени фактури към над 50 снабдители. А това се дължи на изначално сбъркания метод, който се ползва при финансирането на културните инситути. „ Колкото повече играете, повече печелите ” не е правилно, тъй като Министерството на културата също има стеснен бюджет. Пред „ Дарик радио ” Койчев разяснява това с образци, причини и хрумвания, които към този момент се разискват.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР