Зоопаркът в Бургас има нови екзотични обитатели. Това са двойка

...
Зоопаркът в Бургас има нови екзотични обитатели. Това са двойка
Коментари Харесай

Зоопаркът в Бургас има нови екзотични обитатели


Зоопаркът в Бургас има нови екзотични жители. Това са двойка златоглави лъвски тамарини, памукоглави тамарини, мармозетки и семейство сурикати, които ще радват посетителите на зоологическата градина.

Сред най-редките типове маймуни в света и единствени в България са златоглавият лъвски тамарин и памукоглавият тамарин. Това са типове застрашени от изгубване. Животните се усещат чудесно, увери шефът на зоологическата градина.



Златоглавият лъвски тамарин се отличава с грива близка до тази на лъва, оттова идва и названието на маймуната. Те са отличават с отзивчив и шеговит манталитет. Видът населява Южна Америка и е заплашен от международно изгубване.



Памукоглавият тамарин е тип дребна южноамериканска маймуна, която се среща само в Колумбия. Тези маймуни са един от 25-те типа примати, класифицирани като сериозно застрашени. В дъждовните гори на Колумбия са останали единствено към 6000 екземпляра от памукоглавия тамарин. Техният хабитат изчезва поради дърводобива.



Пред новата обособена зона “Маймуни от Южна Америка ” са ситуирани разнообразни осведомителни табла с просветителна цел. Идеята е с изключение на близка среща с редките и екзотични типове, хората да научат повече за тях и метода им на живот.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР