Зоологически градини от три европейски държави обявиха, че обединяват своите

...
Зоологически градини от три европейски държави обявиха, че обединяват своите
Коментари Харесай

Европейски зоопаркове изпращат носорози в Руанда

Зоологически градини от три европейски страни оповестиха, че сплотяват своите старания, с цел да изпратят източни черни носорози в техния натурален хабитат в Руанда, съобщи Асошиейтед прес.

Популацията от сериозно застрашения подвид бе изцяло унищожена през 90-те години на ХХ век по време на руандския геноцид.

Три женски и два мъжки носорога ще се срещнат в чешкия зоопарк Двур Кралове, с цел да свикнат дружно. На домакините ще погостуват носорози от английския зоопарк Фламинго ленд и датския Рей парк сафари. След като се опознаят, през май или юни 2019 година животните ще бъдат превозени до националния парк "Акагера " в Руанда. Това ще бъде най-голямото транспортиране на носорози от Европа до Африка.

Първоначално петте носорога ще живеят настрана от други 18, които преди месеци са пристигнали от Южна Африка. След като се приспособяват, носорозите ще населяват обща територия и ще могат да се развъждат, разясни П. Рабас, шеф на чешкия зоопарк. Общият брой на източните черни носорози в света е към 900, като 90 от тях живеят в 22 зоопарка в Европа, а в Двур Кралове - 16.

През 1994 година починаха повече от 500 000 души във вътрешния междуетнически спор в Руанда, когато бяха унищожени и цели популации от застрашени диви животни, да вземем за пример тази на лъвовете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР