Зоологическа градина в Южна Корея организира прощално парти в неделя

...
Зоологическа градина в Южна Корея организира прощално парти в неделя
Коментари Харесай

Хиляди южнокорейци се редят на опашка, за да се сбогуват с гигантската панда, която ще се върне в Китай

Зоологическа градина в Южна Корея провежда прощално празненство в неделя за Фу Бао, първата гигантска панда, родена в страната, преди завръщането на обичаното животно в Китай, написа Reuters .

Фу Бао, женска панда, чието име в превод значи " Щастливото съкровище`, притегли огромен брой почитатели от раждането си през юли 2020 година в увеселителния парк Everland, ситуиран на юг от Сеул.

Тя би трябвало да се върне в китайската провинция Съчуан през април, откакто прекара месец под карантина. Хиляди гости се подредиха на опашки и се бориха със студа в неделя сутринта, с цел да участват на прощалното събитие, като мнозина обявиха, че пандата ще им липсва доста, откакто замине за Китай.

Родителите на дребното, Фу Бао, идват в Южна Корея през 2016 година от китайската провинция Съчуан, домът на огромните панди, като част от " панда дипломация “, насърчавана от Китай.

Миналия юли Фу Бао роди близнаци в Южна Корея. Женските панди могат да забременеят единствено един път годишно и единствено за стеснен интервал от живота си, а дребните имат доста дребен късмет за оцеляване, защото постоянно се раждат прибързано, нормално с тегло под 200 грама.

Много от хората, които са посетили парка, с цел да се сбогуват с пандата споделят, че тя им е помогнала в сложни моменти. Една от дамите на опашката даже е соделила пред репортерите на английската организация, че Фу Бао и е помогнала да се излекува от заболяване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР