Знамето, което ще се вее на пилон Рожен“, ще бъде

...
Знамето, което ще се вее на пилон Рожен“, ще бъде
Коментари Харесай

Знамето от пилона на Рожен ще бъде осветено днес в храм „Св. Висарион Смоленски“

Знамето, което ще се вее на стълб „ Рожен “, ще бъде осветено през днешния ден в катедралния храм „ Св. Висарион Смоленски “, заяви общинският пресцентър.

 

Свещеник Иван Марински ще освети националния байрак, който ще се извиси на 111-метровия стълб на Рожен. Освещаването е от 17 часа в най-голямата черква на Смолян.

 

Официалното разкриване на пилона е на 13 юли. Празничната стратегия за разкриване на монумента на българското знаме – Пилон „ Рожен “ ще стартира от 18 часа на следващия ден с осъществявания на ансамблите „ Родопа “ и „ Тракия “,  уточняват уредниците от фондация „ Наследство в бъдещето “.

 

В тържествения театър от 19:00 ч. ще бъдат вплетени исторически картини, елементи от „ История славянобългарска “ на Паисий Хилендарски, най-силните стихове на Христо Ботев, Иван Вазов и Петко Славейков, емблематични  песни за България в осъществяване на  Лилия Семкова, Християна Лоизу и Хор „ Ваня Монева “. Специална стратегия, отдадена на българското знаме, от 20:00 ч. ще показват Гвардейският внушителен духов оркестър  и Представителният отбор на Въоръжените сили. 

 

Гайдари и членове на клубовете на Национално сдружение „ Традиция “ и „ Родолюбие “ и „ Бага-Тур “ ще внесат националния байрак. Българското знаме ще се развее над Роженските поляни тъкмо в 21 часа. 

 

След издигане на знамето вечерта ще продължи с грандиозно шоу-заря, осъществяване на „ Моя страна, моя България “ от деца с български генезис от Молдова, Румъния, Украйна, Македония, Албания и България на възраст сред 7 и 11 години и огромно общобългарско хоро.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР