Знам, че от мен най-малко се очакват песимистични послания, но

...
Знам, че от мен най-малко се очакват песимистични послания, но
Коментари Харесай

Писателят Захари Карабашлиев: Живеем в едно от срамните времена на България

Знам, че от мен минимум се чакат песимистични послания, само че това е такова. Изисква се огромна самодисциплина да подтискам всичко, което мисля за моралното свлачище, върху което сме принудени да се задържаме директно сили множеството от малко малко естествени хора в България... за тази ценностна хавра.
Не че болшинството тук сме без недостатъци, пази боже! Но след цялата тази скотщина от последните седмици, която даже не мисля да загатвам тук, ще кажа това: живеем в едно от срамните времена на България.

Срамни не толкоз за “тая повилняла сбир от вълци и кози…” (Яворов, “Родина”), а за тези от нас, хора на словото, интелектуалци, общественици, които сякаш имаме какво да кажем и имаме трибуната да го кажем без да ни пратят в Белене, само че мълчим и сумтим по най-важни тематики, тъй като те не ни засягат директно.

Е, мълчете задоволително дълго и ще Ни обиден. Един по един.

В случай, че не сте го разбрали -- злото настава. И даже не се бори с нас, тъй като ние не се борим с него. А и тъй като се е мултиплицирало на всяко равнище, ерозирало е най-фундаментални човешки устои, а и вирее в метастази там, където положителното бездейства.

Вазов е прозрял силата му от дълго време: “по-зло от оръжие стои в нашта власт - Апатията!” Познато, нали? Апатията.

И в случай че би трябвало да завърша с някакво допустимо решение, то може би е: всеки е кадърен да направи своя избор злото да не господства посредством него.

Това е.

Хубава седмица!

Писателят Захари Карабашлиев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР