Знаковото световно събитие на международната природозащитна организация WWF, Часът на

...
Знаковото световно събитие на международната природозащитна организация WWF, Часът на
Коментари Харесай

180 държави гасят осветлението в Часът на Земята на 24 март

Знаковото международно събитие на интернационалната природозащитна организация WWF, Часът на Земята, за следващ път ще сплоти милиони хора по света в послания и дейности за запазване на планетата. Пред застрашителна опасност от загуба на биоразнообразие и климатични промени, природозащитната самодейност сплотява обособени хора, бизнеси и държавни управления в търсене на решения и съответни дейности за създаване на здравословно и стабилно бъдеще за всички.

Започвайки като алегорично събитие за гасене на осветлението в Сидни през 2007 година, Часът на Земята към този момент се отбелязва допълнително от 180 страни като международен споделен миг на взаимност за планетата. Онлайн хаштагът #EarthHour и сродни изрази генерираха  предходната година над 3,5 милиарда импресии в нощната обиколка на Часа на Земята по света. Инициативата е основна за смяна на настройките и повишение на известността на климата и екологичните дейности по целия свят. Тъй като международното биоразнообразие понижава с невиждан ритъм, Часът на Земята ще концентрира напъните си върху още по-масова поддръжка за запазване на биологичното многообразие и природата.

През последното десетилетие Часът на Земята въодушеви милиони да поддържат и да вземат участие в планове за запазване на климата и на природата, ръководени от WWF и доста организации. Движението спомогна за основаването на 3,4 млн. хектара предпазена морска зона в Аржентина, 2,7 хиляди хектара гора, наречена " Часа на Земята " в Уганда и оказа помощ за приемането на ново законодателство за запазване на моретата и горите в Русия.

През 2018 година екипите на WWF по света ще употребяват придвижването, с цел да подчертаят най-важните екологични проблеми в своята страна или район. В Колумбия хората ще призоват страната да се ангажира с нулево обезлесяване до 2020 година Очаква се Френската Полинезия да предприеме дейности да отбрани 5 млн. кв. км от моретата си, с цел да резервира океанските екосистеми. В Гватемала жителите ще дадат своя глас за опазването на сладководните води. В Непал WWF ще активизира социална поддръжка за бъдещето на чиста, възобновима сила за всички.

От през днешния ден поддръжниците на самодейността могат да посетят интернационалната платформа connect2earth.org, с цел да споделят какво значи за тях биоразнообразието и природата в местата, където живеят и да научат повече за природозащитата. Създадена в партньорство със секретариата на Конвенцията на Обединените народи за биологично многообразие, платформата ще свързва хора и начинания, с цел да построи всеобща информираност по отношение на полезностите на биологичното многообразие и природата посредством световен продан на хрумвания по въпроси като климата, здравословните океани и устойчивия бизнес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР