Знаковият ръководител на дирекцията Галина Софрониева се пенсионира след 30

...
Знаковият ръководител на дирекцията Галина Софрониева се пенсионира след 30
Коментари Харесай

Малина Чавдарова поема поста директор „Човешки ресурси“ във Vivacom

Знаковият началник на дирекцията Галина Софрониева се пенсионира след 30 години в компанията , която тази година реализира върхово самопризнание като шеф

Ключова кадрова смяна следва при започване на идната година във Vivacom. От януари 2023 Малина Чавдарова, която е част от екипа на „ Човешки запаси “ в компанията към този момент 15 години, ще оглави дирекцията, откакто дългогодишният началник Галина Софрониева се пенсионира. Промяната ще влезе в влиза от 1 януари 2023 година.

 

Своята изключителна 30-годишна кариера Галина Софрониева стартира като експерт в компанията, след което минава през разнообразни управителни позиции, а през последните седем години е отпред на дирекция „ Човешки запаси “. Част е от всички огромни планове, свързани с трансформацията на телекома. През 2018 година печели наградата HR шеф на годината от Българската асоциация за ръководство на хора, а от март 2022 година е член на УС на организацията. Малина Чавдарова има над 15 години опит в човешките запаси, добит напълно в границите на Vivacom. Започнала като стажант, тя минава през разнообразни позиции и отговорности, свързани със структурни промени и трансформации, асортимент и стратегии за развиване на чиновниците, системи за бонусни и комисионни схеми, вътрешни политики за хонорари и ръководство на годишното показване.

 

Професионалният път на двете дами е образец за опциите за израстване и последователност във Vivacom, в допълнение развити и надградени през последните две години. Неслучайно, малко откакто стана част от United Group и промени статуквото на пазара на телекомуникационните услуги с лансирането на редица нововъведения в бранша , Vivacom реализира и върхово самопризнание като шеф. В среда на обща икономическа неустановеност и провокации в страната компанията се подреди в топ 10 на най-желаните работодатели в България през 2022 година, съгласно последното издание на влиятелното изследване Employer of Choice.

 

Телекомът, в който работят 4500 чиновници, отбелязва най-голям скок в класацията – с цели 40 позиции по отношение на миналогодишното издание, като към този момент е на 10-о място, със сериозна преднина по отношение на останалите участници на телекомуникационния пазар. Признанието е и на фона на общото оттегляне на софтуерния бранш от водещите позиции в класацията.

 

„ Доверие, последователност, бистрота, непрекъсната обмяна на познания и опит сред разнообразни експерти и доста положителни благоприятни условия за развиване в една динамична компания с ясно изявени новаторски дух и водачество – това са единствено част от аргументите, поради които Vivacom e толкоз мечтан шеф. Високата оценка би била невъзможна без големия принос на Галина Софрониева, на която благодаря за всичко, както и на Малина Чавдарова, която ще продължи отличната работа на направление „ Човешки запаси “ в идващия стадий от развиването ни “, сподели Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom.

 

„ Завършвам професионалната си кариера с признателност за всички стъпки от дългия път, който извървях дружно с прелестния екип „ Човешки запаси “ на безспорния водач на телекомуникационния пазар. Особено задоволство в този миг ми носи триумфът и признанието, които получихме тази година – Vivacom да заеме справедливо мястото си в топ 10 на най-желаните работодатели в страната. Тази висока оценка е още по-значима, тъй като идва в една доста предизвикателна година “, разяснява Галина Софрониева, шеф „ Човешки запаси “ в компанията.

„ С признателност и голяма мотивация поемам по стъпките, които дружно с Галина и целия екип направихме, с цел да бъде Vivacom желаната среда за най-хубавите фрагменти в телекомуникационния бизнес – тъй като те са ключът към още по-успешното ни бъдещо развиване “, разяснява Малина Чавдарова.

 

 

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР