Знаковата визита на американския президент Доналд Тръмп във Франция навлиза

...
Знаковата визита на американския президент Доналд Тръмп във Франция навлиза
Коментари Харесай

Тръмп е в Париж, но кой командва парада

Знаковата аудиенция на американския президент Доналд Тръмп във Франция навлиза във втория си ден. След като се срещна с френския си сътрудник Еманюел Макрон и фамилиите на двамата държавния глави вечеряха в Париж, през днешния ден Тръмп ще бъде на първия ред по време на парада за националния празник на европейската страна.

След месеци на задочни рецензии, през вчерашния ден президентите признаха разликите си за климата, само че пък демонстрираха единение по тематиката за сигурността и бъдещето на Сирия.

И, въпреки всичко, какво печели Тръмп от срещата? За него има и чисто персонални изгоди, счита кореспондентът на bTV в Париж Десислава Минчева. Американският президент, който е ученик на военно учебно заведение, пред хора от близкото си обграждане е споделял, че мечтае да бъде в центъра на огромен боен церемониал. Освен това, при ниската му известност вкъщи и изолацията на открито, почестите в Париж са добре пристигнали.

В същото време Еманюел Макрон се възползва от рядката обстановка, в която съотношението на силите е в негова изгода, разяснява Минчева. Според нея той може да се възползва от напрежението сред Съединени американски щати и Германия и да се трансформира в медиатор сред Вашингтон и Брюксел. Освен това, Франция има потребност от американските туристи и вложения.

Така дори противоречивата тематика за Парижкото съглашение за климата, от което Тръмп желае да извади Съединени американски щати, придобива нюанси: „ Снощи на конференцията Маркон подаде знак на Тръмп, който пък остави отворена врата, че нещо може да се промени”.

Междувременно, Париж е блокиран от хиляди служители на реда и военни. Доналд Тръмп е единствената задгранична високопоставена персона, която не се охранява директно от френските служби. От Съединени американски щати са пристигнали над 1000 сътрудници, които се грижат за сигурността на президента.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР