Ако изхвърлянето на боклука не е в списъка с любимите

...
Ако изхвърлянето на боклука не е в списъка с любимите
Коментари Харесай

Изложение за роботи: Кога хуманоидите ще ни отменят в изхвърлянето на боклука?

Ако изхвърлянето на боклука не е в листата с обичаните ви неща за извършване, роботите с изкуствен интелект скоро може да са в положение да ви оказват помощ с тази домакинска работа или с всяка друга физическа задача, с която не желаете да се занимавате.

Компанията Neura Robotics проектира хуманоиден робот с изкуствен интелект. Екипът от разработчици е нарекъл творението си 4NE-1.

„ Той би трябвало да може да изнася боклука ни и да може да прави неща, които ние не обичаме . Мисля, че това ще промени доста всекидневието ни “, сподели Дейвид Регер, основен изпълнителен шеф и създател на компанията.

 Ученици от Добрич сътвориха хранилка за животни с изкуствен интелект Тази сутрин 3 мин. Ученици от Добрич сътвориха хранилка за животни с изкуствен интелект  Медицинските интервенции в Космоса - към този момент съвсем вероятни благодарение на робот Любопитно 2 мин. Медицинските интервенции в Космоса - към този момент съвсем вероятни благодарение на робот  Хуманоидни роботи „ се научиха “ да вършат кафе (ВИДЕО) Светът 2 мин. Хуманоидни роботи „ се научиха “ да вършат кафе (ВИДЕО)  Страх ви е от роботи? Добре пристигнали в злокобната котловина (СНИМКИ и ВИДЕО) Светът 6 мин. Страх ви е от роботи? Добре пристигнали в злокобната котловина (СНИМКИ и ВИДЕО)  24-часов работен ден: Роботи направляват самолети и събират боклуците (ВИДЕО) Светът 2 мин. 24-часов работен ден: Роботи направляват самолети и събират боклуците (ВИДЕО)  Ученици от Добрич сътвориха хранилка за животни с изкуствен интелект Тази сутрин 3 мин. Ученици от Добрич сътвориха хранилка за животни с изкуствен интелект  Медицинските интервенции в Космоса - към този момент съвсем вероятни благодарение на робот Любопитно 2 мин. Медицинските интервенции в Космоса - към този момент съвсем вероятни благодарение на робот  Хуманоидни роботи „ се научиха “ да вършат кафе (ВИДЕО) Светът 2 мин. Хуманоидни роботи „ се научиха “ да вършат кафе (ВИДЕО)  Страх ви е от роботи? Добре пристигнали в злокобната котловина (СНИМКИ и ВИДЕО) Светът 6 мин. Страх ви е от роботи? Добре пристигнали в злокобната котловина (СНИМКИ и ВИДЕО)  24-часов работен ден: Роботи направляват самолети и събират боклуците (ВИДЕО) Светът 2 мин. 24-часов работен ден: Роботи направляват самолети и събират боклуците (ВИДЕО)

Базираната в Германия компания показа 4NE-1 (строго защитаван в загадка шедьовър) на най-голямото комерсиално ревю за роботика в Чикаго – Automate.

Щандът на Neura Robotics се трансформира в привлекателен за присъстващите на ревюто, тъй като всички желаеха да видят с очите си 4NE-1 и да си създадат фотоси с робота, оповестява организация Ройтер.

Снимка: bTV

„ След пет или 10 години ще се разминаваме с хуманоиди по улиците . Технологиите се развиват доста бързо и това става изцяло допустимо “, безапелационен е Дейвид Регер.

Тъй като 4NE-1 към момента е във фаза на разработка, от Neura Robotics не могат да кажат до какъв брой години роботът ще е на пазара. Трудно е да се предвижда и неговата цена.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР