Не съм получавал покана за общо събрание. Общо събрание онлайн

...
Не съм получавал покана за общо събрание. Общо събрание онлайн
Коментари Харесай

Адв. Свилен Овчаров за казуса „Да запазим Корал“:  Моят подпис фигурира, но аз не съм се подписвал никъде

" Не съм получавал покана за общо заседание. Общо заседание онлайн не е имало!Моят автограф попада, само че аз не съм се подписвал на никое място ". Това разяснява в предаването " Кой приказва " по Дарикадвокат Свилен Овчаров някогашен член на Управителниясъветна сдружението „ Да запазим Корал “.

Казусът стана обществен, откакто в края на предишния месец след следствие на “Биволъ ”се появиха изказвания, че съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков е излязъл от съдружие “Да запазим Корал ” през май 2021 година с фалшифициран от Лена Бориславова автограф на ръководителя на неправителствената организация Атанас Русев в качеството ѝ на юрист.

Благодарение на бързото му излизането от “Да запазим Корал ” тогава, Петков става министър на стопанската система в първия длъжностен кабинет, назначен от президента Румен Радев, защото Законът за администрацията не разрешава на министри да са членове на орган на ръководство или надзор на юридическо лицес нестопанска цел.

Софийската районна прокуратура към този момент водидосъдебно производствосрещу Лена Бориславова, шеф на кабинета на Кирил Петков, за подаване на погрешни документи в Агенцията по вписванията, само че към момента няма повдигнати обвинявания.

ПредДарик радио юрист Овчаров изясни, че когато са правени тези подписи през 2021 година към този момент е бил редовичлен на сдружението.По думите му не е имало онлайн заседание в този интервал, само че такова се е провело по-късно във времето - на 5 януари 2022 година Той означи, чевсички, на които името им е попадало с автограф в Търговския регистърза май месец 2021 година са били призовани от Столична дирекция на вътрешните работи и добави, че той и още 5-6 индивида са дали показания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР